Кое предизвика паника в прокуратурата?

Факсимилета на документите, публикувани в "Медиапул" в статията "Българският "Уотъргейт": А кой ще проверява проверяващия?" миналия петък. За първи път те са били публикувани от електронното издание през юли 2011г.Журналистът от "Медиапул" Борис Митов бе призован в Софийската градска прокуратура по повод неговата статия "Българският "Уотъргейт": А кой ще проверява проверяващия?" във връзка със скандала с подслушването от МВР. Той бе заплашен с образуване на дело заради публикувани в статията документи за процеса срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров, разсекретени още през 2010 г. Впоследствие след ясно изразеното намерение на правозащитници и журналисти да не се допуснат произвол и сплашване прокуратурата се отказа от репресивната си идея.


Кое предизвика такава паника?


Нека разгледаме копията на притесняващите прокуратурата документи (вижте ги в снимките). От тях става ясно следното:
Липсва "пълно и изчерпателно посочване на фактите и обстоятелствата, даващи основание да се предполага, че се подготвя, извършва или е извършено тежко престъпление, които налагат използването им" – чл. 14(1), 1. Няма "пълно описание на извършените до момента действия и резултатите от предварителната проверка или разследването" – чл.14(1), 2.


В документа само се казва, че е постъпила допълнителна информация, която в момента се анализира!


Искането е за оперативен способ по членове 5, 6 и 7 от ЗСРС – тук имаме искане за три отделни способа в един документ, което показва наличието още през 2010 г. на порочната практика, препоръчвана официално от съдия Янева като председател на СГС през 2011 г., целяща формално намаляване на броя на СРС! Всеки от тези способи има свои подвидове – подслушване на телефон, на жилище, на офис, на кола, които следва да бъдат отразени в искането.


Доколкото искането е от началото на 2010 г., това навежда на мисълта, че по този начин се е действало системно ("системния" подход на Цветанов).


Според официалния доклад на подкомисията за контрол на СРС в НС разрешените СРС през 2010 г. са точно 15 866. Следователно реалният брой на използвани способи е между 30 и 40 хиляди за същата година, ако и в други случаи се е постъпвало по същия начин. Това отговаря на официалната концепция на управляващите тогава, изразена публично от министър-председателя през януари 2011 г.: "Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции. Който премиер е имал доверие на всичките си министри, винаги е бил подвеждан. Министрите трябва да работят така, все едно са слушани и гледани."


Разбира се, използването на СРС като управленски инструмент за контрол изцяло противоречи на конституцията и законите, което намира правна оценка и санкция в НК на РБ:


"Чл. 145а. (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.


(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.


(3) В случаите по предходната алинея съдът може да постанови лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7."


Сами разсъдете как се управляваше доскоро...


Това изцяло разрушава тезата на доскоро мениджиращите сектора, че СРС-тата касаят само 5-6 хиляди граждани, защото към всеки са насочени по няколко отделни способа, формулирани в отделни искания!


В искането се посочва, че става дума за водещи политици от политическата централа на НДСВ, което е безсмислено, ако не се цели събиране на информация за политически лица и тяхното дискредитиране. Начинът, по който се изписва информацията в искането, прокарва внушението за свързана с политическа партия престъпна дейност. Това не може да се категоризира по друг начин освен като изпълнявана от заявителя политическа поръчка. Спомнете си, че точно по това време имаше натиск от Брюксел за доказателства за противодействие на гигантската корупция в страната, характерна за управляващия екип и отразена във всички доклади на ЕК.


Всички могат да видят в искането, че не са посочени телефоните на обекта на интерес. Личните данни са заличени, но телефонни номера просто липсват, което налага съмнението, че е подслушвано ангро, каквито телефони са хрумнали на заявителя.


Искането е за СРС, приложено спрямо Тенчо Попов, който според заявката е само посредник.


Защо е избран точно той за наблюдение, след като не е основен обект?


В мотивите за искане на СРС е посочено, че източникът на сигнала – следователят Петров твърди, че съдия Сантиров му е предложил подкуп от името на Николай Цонев. Според Петров именно Сантиров е предстоящият преговарящ за условията на подкупа. Много просто, ако това беше използвано пряко срещу Цонев, би изглеждало много преднамерено – бивш министър, противник на управлението в момента, подходяща жертва за баламосване на Брюксел. Ако беше поискано спрямо Сантиров, то следва да бъде отнесено до председател на апелативен съд, който по всяка вероятност не би дал разрешение, толкова това искане е неясно и неправилно формулирано (Чл. 15(3) По реда на ал. 1 и 2 разрешение за използване на специални разузнавателни средства дава председателят на съответния апелативен съд или изрично оправомощен от него заместник-председател, когато се иска прилагане на специални разузнавателни средства спрямо съдия, административния ръководител или неговите заместници от съответния окръжен съд.) Може и да е имало такива искания и да са разрешени, но това до момента не е известно никому.


От записи по делото, станали публично известни, се вижда, че спрямо Николай Цонев е използван същият обем СРС – подслушване, наблюдение, проследяване. Важно е да се разбере дали това е станало с отделно искане, или е наблюдаван на базата на искането за Тенчо Попов. Ако е така, имаме не просто нарушение, а много сериозно престъпление, извършено от всички по веригата – заявител, разрешаващ орган, изпълнители. Най-вероятно това да е станало точно така, защото в противен случай щяха да са налице и документите по искането за Цонев, формулирани по същия разтеглив начин. Друга възможност за заобикаляне на закона е, ако Петър Петров е подал искане да бъде използвано СРС спрямо самия себе си, но тогава не е много ясно каква би могла да е мотивацията, задължителна по закон: "Чл.12(2) Специалните разузнавателни средства могат да се използват и за опазване на живота или имуществото на лица, които са дали писмено съгласие за това."


Сами виждате защо част от прокуратурата счете толкова важно да даде многозначителен сигнал в публичното пространство и да се опита да сплаши тези, които експертно биха могли да съзрат целите и прийомите на длъжностни лица, обслужвали едно управление, което се прочу с милиционерщина, некомпетентност и наглост.


*Николай Радулов е преподавател в НБУ, бивш секретар на МВР в правителството на ОДС. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  ГЕРБ има добре работеща политическа полиция , аз мисля ако спечелят изборите да спра да пиша срещу тях , семейството ми е мило !  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#1:"comandante"]ако спечелят изборите да спра да пиша срещу тях [/quote]

  Ако спечелят изборите, ше се наложи на всички ни да спрем пишем...и да сложим униформите на ГЕРБЕ-ЮГЕНД...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Професионален анализ.+++++

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на Zhivko Matev
  Zhivko Matev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И да спрете ний данни вече сме натрупали.

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Това че Дневник е срещу Прокуратурата означава,че тя си върши работата!
  Относно репликата "Кой ще проверява проверяващите?". В един автосервиз,собственикът (известен мафиот),беше сложил стикер с подобен надпис:"Кой ще ни пази,от тези които ни пазят?" България няма да излезе от кризата,заради такова мафиотско мислене...

 6. 6 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#5:"deaf"]В един автосервиз,собственикът (известен мафиот),беше сложил стикер с подобен надпис:"Кой ще ни пази,от тези които ни пазят?"[/quote]

  Възможно е мафиотът да е бил по-грамотен от активен гербер:

  Кой ще пази пазачите? Quis custodiet ipsos custodes?

  Източник: https://bg.wikiquote.org/wiki/Латински_псловици_и_поговорки

  Има и книга, май беше някакъв екшън , със същото заглавие.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 7. 7 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Този Цонев само, като му погледнеш физиономията ще повярваш, че е "абсолютен престъпник". А и действията му за краткото му време на министър - обогати се неимоверно много ... То е ясно, че всеки е невинен до доказване на противното, но със нашата съдебна система осъден "богат" няма.

  "Истината е винаги посредата!"
 8. 8 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 426 Весело

  "В Русия съм , в Русия съм . Бат Бийко е велик .Повтарям Бат Бойко е велик ...."

  Все по-хубаво става :)
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#5:"deaf"]Това че Дневник е срещу Прокуратурата означава,че тя си върши работата! [/quote]
  Който не е с ГЕРБ е против ГЕРБ !
  http://ssstto.blog.bg/photos/61/original/general23.jpg

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И всички безобразия, само част от които са описани, са ставали със съдействието или по нареждане на Роман Василев! Същият, който сега проверява МВР за незаконно подслушване! Това не е пародия, а гавра с правосъдието, въобще! - т.е. провери си сам себе си дали законно си работил ?!!
  Един приятел на Цветанов праща друг да провери самият Цветанов и сам себе си!

 11. 11 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 528 Любопитно

  Умирам от смях, как никой не вярваше на журналистите и изведнъж всички им се закачате на въдиците дето са пуснали, защото някой им е дал 5 лева.
  Вие глави нямате ли????!!!!!

 12. 12 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Доколкото съм запознат с "историята" в разрешението за подслушване получено от Бургас - няма дори кратко описание, защо се иска такова ползване на СРС точно от този съдия в този съд(с единствената цел да не се търси законно разрешение от съдията на по-висшестоящият съд над този в който работи подслушваното лице - Сантиров, ако не греша), а при лицето Тенчо незнам си кой - от Пловдив, защото подкупът щял да бъде осъществен там. За подобни скандали, свързани с престъпления от длъжностни лица, поставили подписите си по официални документи и реализиращи престъпна дейност - би трябвало извършителите да бъдат най-малко уволнени и съдени... от подобни на тях лица.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 13. 13 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#6] от "Музар":

  Е и,всичко опира до човека,а не както ми плещите за някакви чудодейни идеи,които ще решат проблемите като с вълшебна пръчица.
  Наскоро КАТ ме спря посред нощ за превишена скорост. Показах им дискретно банкнота от 100лв.,но отказаха да я вземат и ми написаха акт. Страх ги беше,че не ги наблюдават със СРС. Ако беше любимата ти Тройна ламя,щяха да ги вземат парите.
  Всеки дръзнал да краде при ГЕРБ,си отива.

 14. 14 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 988 Неутрално

  "...Кое предизвика паника в прокуратурата?..."

  Винаги се вторачваме в текущия казус. Да вдигнем очи по-високо и да погледнем "макро" измеренията. Е, сега някой да ми посочи кога прокуратурата се е представяла добре. Кога?!

 15. 15 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#14:"Мърмор"]кога прокуратурата се е представяла добре[/quote]
  Когато Плевнелиев награди бившия главен за съдия в КС да си правят компания с милиционера без правно образование.

 16. 16 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#13:"deaf"]Всеки дръзнал да краде при ГЕРБ,си отива.[/quote]
  Да, отива си - само те могат да крадат. Конкуренцията се унищожава!

 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#9] от "comandante":

  Ех,ако Бойко беше по-решителен,като Фюрера!

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#17:"deaf"]Ех,ако Бойко беше по-решителен,като Фюрера! [/quote]
  Решителен е .....понякога изглежда малко колеблив когато трябва да се вземат решения в реално време защото когато тук свърва денят в САЩ още не е започнал и за това някои заповеди идват на следващия ден !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#14] от "Мърмор":

  При едно дело за кражба,трима (3) свидетели казаха,че са видели подсъдимият да краде,но съдията каза,че те се заблуждават и го оправда!
  Та Прокуратурата ли ти е виновна?!

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Весело

  До коментар [#16] от "tily_lily":

  Хе-хе,за това ли те е яд,че комунистите вече не могат да крадат? Свиквай,още четири години ГЕРБ на власт и парите на комунягите ще свършат. Тогава ще го питам Станишев,дали ще си купува златен часовник "Картие".

 21. 21 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 988 Неутрално

  [quote#19:"deaf"]При едно дело за кражба,трима (3) свидетели казаха,че са видели подсъдимият да краде,но съдията каза,че те се заблуждават и го оправда!
  Та Прокуратурата ли ти е виновна?![/quote]

  Хе-хе! Убедителен сте както винаги. Давайте все така. Млъквам.

 22. 22 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хайде комунягите да не се правят толкова на ощипани моми! Слухтенето и доносниченето е основен комунистически принцип и задължителен атрибут в комунистическото управление. С годините се превърна и в манталитет на всички нации ръководени дълги години от комунистически или други тоталитарни управления. Които и лайна от така наречения у нас политически елит да управляват ще правят абсолютно същото. Това не е приоритет само на ГЕРБ. Ако бяха на власт комунягите много малко биха били смелите журналисти, като Сугарев и Иво Инджев да повдигнат такъв въпрос. Къде биха били тогава кресчендадата на сегашните журналистически "юнаци"?

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2776 Любопитно

  И сега кой ще провери проверяващите?

 24. 24 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  До коментар [#7] от "byal_negar":


  [quote#7:"byal_negar"]Този Цонев само, като му погледнеш физиономията ще повярваш, че е "абсолютен престъпник".[/quote]

  Романе ти ли си?

 25. 25 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#24] от "svoboden":
  Не съм, но чувам че лицето Цонев хвърля сериозни пари по изборите, в т.ч. и по форумите!

  "Истината е винаги посредата!"
 26. 26 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  До коментар [#3] от "Танас":  Професионален анализ.+++++"

  -Много добър анализ на много добър специалист.
  Лошото е,че нещата се случват по лошия начин и надежда няма.

 27. 27 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Едната специфика на СРС, за разлика от традиционните способи за разследване по НПК, се характеризира с това, че те се осъществяват без знанието на засегнатите лица. Другата е, че по принцип в основата на специалните разузнавателни средства стои естественото, обичайно поведение, което има всеки човек в личния си, неконтролиран живот. Третата им особеност се състои в това, че те представляват значително посегателство върху личната сфера. Изброените обстоятелства налагат извода, че СРС-та като най-сериозни посегателства върху личността, изискват от законодателя въвеждането на задължителни засилени гаранции срещу превръщането им в средство за произвол и злоупотреби. Една от тези гаранции е изискването те да се прилагат тогава, когато са изчерпани другите традиционни способи за разследване и те не са дали резултат, а другата - съдебният контрол.
  Съгласно чл. 14, ал. 1. т. 1 от Закона за специалните разузнавателни средства, за използване на специални разузнавателни средства се изготвя мотивирано писмено искане от съответния ръководител на органите по чл. 13, ал. 1, съдържащо: т. 1. Пълно и изчерпателно посочване на фактите и обстоятелствата, даващи основание да се предполага, че се подготвя, извършва или е извършено престъпление по чл. 3, ал. 1, които налагат използването им. А в точка 2 ясно е записано, че се изисква и пълно описание на извършените до момента действия и резултатите от предварителната проверка или разследването.
  Тежко и горко на тази държава, която има Роман Василев за заместник-градски прокурор на София и има послушен и уплашен съд. На свое заседание Висшия съдебен съвет повиши заместник-градския прокурор на Софийска градска прокуратура, Роман Василев. С решението на ВСС, Роман Василев с ранг „прокурор в АП” е повишен на място в ранг „прокурор във Върховна касационна прокуратура и ВАП, считано от датата на вземане на решението.
  Решението е било взето с 15 гласа "за" и 6 "въздържали се".
  http://lubamanolova.info/analizi/2012/2487-povishiha-v-rang-zam-gradskiya-prokuror-roman-vasilev

 28. 28 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 830 Весело

  До коментар [#5] от "deaf":

  А бе, отдавна имах съмнението, че си подвластен на герберската логика - Щом ме псуват, значи съм прав!

  pastor
 29. 29 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#5:"deaf"]Това че Дневник е срещу Прокуратурата означава,че тя си върши работата! [/quote]

  Що?
  Къде е "свършената" работа по делата срещу Цонев?
  За примитиви като теб работата е до тук: "На колене, защото си абсолютен престъпник".
  В правовите и демократични общества обаче единствения легитимен орган който решава кой е престъпник е съдът, а не Пешо Еврото и Цветан Апартамента.
  Фатмак, дори и да ти обяснявам от къде е фразата ти, фатмашкото трудно ще се изтрие, а специфичната школа на логиците от НКВД и ВКП(б), която ни сервираш ще грее ярко, но чуковато и сърповато насреща.

  Ecrasez l’infâme
 30. 30 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1336 Весело

  [quote#13:"deaf"]Показах им дискретно банкнота от 100лв.,но отказаха да я вземат и ми написаха акт.[/quote]

  Па и си престъпник.
  Със самопризнания у анонимен форум.
  Ало, админите, има данни за престъпление от общ характер, надлежно изповядани пред публиката. Моля, този опит за корумпиране на властта да и бъде сведен немедлено, а герберът deaf да се запознае с тезата си:
  [quote#13:"deaf"]Всеки дръзнал да краде при ГЕРБ,си отива.[/quote]

  Ecrasez l’infâme
 31. 31 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Гневно

  Гербер да се наричам, първа радост е за мене, а Роман Василев да ми е приятел, най-обичам.

  Ало главния прокурор, да се вземеш в ръце и да се задействаш по повдигнатия въпрос, че да не ти идваме на гости, а?

  И политиците да внимават! Очакваме от вас да си кажете мнението или ще чакате да "вземете властта" и тогава, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 32. 32 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Любопитно

  [quote#1:"comandante"]ГЕРБ има добре работеща политическа полиция[/quote]
  Това от къде го знаеш?

 33. 33 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#13:"deaf"]Показах им дискретно банкнота от 100лв.,но отказаха да я вземат и ми написаха акт. Страх ги беше,че не ги наблюдават със СРС. Ако беше любимата ти Тройна ламя,щяха да ги вземат парите.
  Всеки дръзнал да краде при ГЕРБ,си отива.[/quote]
  "deaf", Борисов ясно ти заяви в началото на мандата си, че: "Влизането в еврозоната е основна цел". В еврозоната на ГЕРБ не се приемат банкноти от 100 лв., а само от 100 евро (€100) и нагоре и съвсем правилно са ти отказали служителите на „Пътна полиция” да я вземат и са ти написали акт. Българската банкнота от 100 лева е обида за тях! Малкият подкуп обижда и двете страни, "deaf"! Дянков на 7 януари 2010 г. също ти каза -
  ″Влизането в ЕRM ІІ и еврозоната е основната външнополитическа цел на страната″. Дянков потвърди, че влизането във валутния механизъм на ЕС – ERM II ще бъде основен приоритет за правителството в следващите шест месеца, но за разлика от премиера Бойко Борисов посочи по-широк срок за подаването на българската кандидатура за чакалнята за еврото – до края на испанското председателство на ЕС.
  До коментар [#13] от "deaf":Всеки дръзнал, като теб "deaf", да подведе и излъже ГЕРБ, си отива.

 34. 34 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#13] от "deaf":


  [quote#13:"deaf"]Страх ги беше,че не ги наблюдават със СРС. Ако беше любимата ти Тройна ламя,щяха да ги вземат парите.[/quote]
  Да живее Биг Брадър и всички брадъри по земните кълбета.
  Дайте да пуснем 7млн СРС-та. Всеки да е наблюдаван, записван, подслушван... Като Настрадин Ходжа - да пребием детето, прди да е счупило стомната. Дали и да не арестуваме всички в държавата, защото до един сме потенциални престъпници? Може някога да нарушим някой закон.
  [quote#13:"deaf"]Всеки дръзнал да краде при ГЕРБ,си отива.[/quote]
  С изключение на "недосегаемите" имаше един министър, сега следствен, за който отдавна се говореше, че ала-бала...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#5:"deaf"]Това че Дневник е срещу Прокуратурата означава,че тя си върши работата! [/quote]
  "Дневник"
  Източниците, източниците...на колене!
  "Сега"
  Прокуратурата потопи в тайнственост дело за крито 3 дни убийство
  "Труд"
  Прокуратурата била сезирана за злоупотреби в ЕРП-та още преди 3 години
  "Банкер"
  И Канада ни нарочи за опасна зона
  "Дойче веле"
  Тайната власт в България - прокурорски произвол
  В началото на тази седмица България трябваше да въстане.
  "LiveNews"
  Цачева с претенции към съда
  Имам свое виждане за съдебната система, заяви бившият председател на парламента
  http://legalworld.bg/show.php?storyid=30455
  "deaf", и това е само за един ден!

 36. 36 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Един въпрос все пак остава ,въпреки методите на прокуратурата
  "чистият и невинен" бивш министър Цонев откъде има такъв
  финансов ресурс да създаде партия и да провежда скъпа пред-
  изборна кампания, изобщо не защитавам прокуратурата, всички
  са се устремили към грабене и ни натикаха в ъгъла,но не забравят
  да ни изнесат и пошлия си спектакъл-честни и крадливи...

 37. 37 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#13] от "deaf":

  прав си !всеки тръгнал да краде откраднатото от герберите си отива,може би и от света-светъл пример-Мишо Бирата,неразкритите убийства по време на главест-сек на МВР-лицето Бойко Борисов

 38. 38 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#22] от "gibi": А бе смешник, хайде най напред обясни кои са комунягите. Че май герберасти и комуняги са едно и също и са в единен строй за погребване на България...

 39. 39 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#38:"joro4900"]най напред обясни кои са комунягите[/quote]
  Че те вече колко хора ви го обясняваха? Йордан Соколов, Евгений Бакърджиев, Едвин Сугарев... не вдявате и не вдявате. Е, дойдоха и от Брюксел да ви го обяснят, и това не разбрахте. Тънете си в невежеството тогава и не ни занимавайте с болшевиките на др. Костов. Омръзна ни!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#36:"pentuer"]бивш министър Цонев откъде има такъв
  финансов ресурс да създаде партия и да провежда скъпа пред-
  изборна кампания[/quote]
  От кражби в съучастие, а под съучастие се разбира задружна, съвместна дейност на СДС и Национално движение „Симеон Втори“. От 1999 до 2000 година Николай Цонев ръководи Дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната. През 2001 година става съветник на военния министър Николай Свинаров, а през 2002 оглавява службата за социални дейности към министерството. На 24 април 2008 година е избран за министър на отбраната в правителството на Сергей Станишев от НДСВ и остава на този пост до смяната на кабинета на 27 юли 2009 година.

 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#40:"latcho59"]От 1999 до 2000 година Николай Цонев ръководи Дирекция „Управление на доставките“ в Министерството на отбраната.[/quote]
  През февруари 1997 година Георги Ананиев от Съюза на демократичните сили е назначен е за министър на отбраната в служебния кабинет на Стефан Софиянски и остава на този пост и в правителството на Иван Костов. В края на 1999 година Ананиев е отстранен от правителството и е назначен на новосъздадения пост секретар по отбраната на президента Петър Стоянов.

 42. 42 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#19] от "deaf":

  Да - действително, типичен случай. КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА?! Най-вероятно е избягала в странство, а тук са останали нейни фалшиви копия.

 43. 43 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 510 Любопитно

  Статията е много ясна. Системно нарушаване на закона. Обаче мащабите са също плашещи- 30-40 хиляди годишно, така 3 г. и нещо! Това едва ли може да се обясни с борбата с корупцията и престъпността, особено с постигнатите резултати. Необходима е обстойна проверка и какви хора са били обекти на такива средства.
  Освен, че е грубо посегателство на личността, неправомерното използване на СРС-та и данните от тях могат да служат за шантаж, натиск, влияние, изнудване.
  Мисля, заплахите с бившата ДС вече просто не са актуални...
  На снимките има места за подписи на министъра и гл. комисар на МВР, но подписи няма?

 44. 44 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#20] от "deaf":

  Мнооо си тъп, Саше...
  Продължавай да си мислиш, че има някаква разлика между ГЕРБ и комунисти. Ние няма да ти пречим.

 45. 45 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  """ Кое предизвика паника в прокуратурата? ""
  ====================

  Хубаво заглавие !
  Хареса ми !
  Хареса ми и статията и особено приложените факсимилета .
  Като ги разглеждах , останах удивен !
  Зяпнах от тревога и паника !На всичките приложени към статията факсимилета има САМО по ЕДИН ПОДПИС !
  И това е само подписа на искащия СРС прокурор ! ! !

  На определените места за подписи на министъра на МВР (който и да е той) и на Гл.секретар на МВР (който и да е той )
  НЯМА
  даже и помен от какъвто и да е подпис на разрешаващия или печат на ведомството! ! !

  Има САМО ПОДПИС и ПЕЧАТ на ИСКАЩИЯ СРС ! ! !

  Т.е. за тези СРСта изобщо няма разрешение !

  И това ако не е за паника . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 46. 46 Профил на Еколог
  Еколог
  Рейтинг: 644 Неутрално

  "мениджиращите сектора"

  е те това ме разби!!!

  Алоуууу, доцента! Май не знаем български, а?

  Път без препятствия не води до никъде.
 47. 47 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1421 Любопитно

  [quote#13:"deaf"]Наскоро КАТ ме спря посред нощ за превишена скорост. Показах им дискретно банкнота от 100лв.,но отказаха да я вземат и ми написаха акт. Страх ги беше,че не ги наблюдават със СРС.[/quote]
  Демек дискретно се "издаде" че си корумпар и си за затвора?!
  Много сте елементарни милиционерите, никаква дискретност не лъха от вас!
  Законноста изглежда не ви притеснява...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 48. 49 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#29:"Graf"]Фатмак, дори и да ти обяснявам от къде е фразата ти, фатмашкото трудно ще се изтрие, а специфичната школа на логиците от НКВД и ВКП(б), която ни сервираш ще грее ярко, но чуковато и сърповато насреща. [/quote]


  ++++++++
  Ахахахахаха ... ! Графе , пак ми оправи настроението .

 49. 50 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#18] от "comandante":

  Тази персона с кличка Буда не може да бъде решителен .Това каза неговия треньор по карате.Той неможеше да бъде състезател,защото изпитваше нерешителност.Неговото участие в състезанията беше да носи екипите на другите.В еднно интервю сестраму докторката,спомена ,че като малък са му викали "женчо" в махалата.Като женчо сдаде и властта.

 50. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#50:"adenauer"]Като женчо сдаде и властта. [/quote]
  Бойко дълго време създава имиджа си на мъжкар.

  Ако в Япония майстор на карате със седми дан опозори така честта си ще си направи ритуално сепуко .

  А ББ и веднъж не се извини за безграничната си некомпетентност или заради крадливата си свита.
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 52 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#33] от "latcho59":

  Европа и по-точно ЕС отдавна са казали на Боко,физкултурника и останалата комунистическа паплач,че ШЕНГЕН няма да има ,докато комунистическата шайка е на власт,но под друга форма:съдебна система подкупна и корумпирана,държавната администрация същата смрад,неефективна полиция с най-висок бюджет от всички страни в ЕС,мизерен жизнен стандарт,невиждана бедност и много още от този сорт.Статията на Дойче веле "избори по български"АЛА-БАЛА,показва много ясно отношението на ЕС и по точно на Германия по казуса избори и отношението на Европа към Боко и другите като него потомствени комунисти и агенти и доносници.

 52. 53 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#52] от "adenauer":

  И как се съвместява това твое твърдение с факта, че след като падна правителството на ГЕРБ Европа се отказа изобщо да обсъжда влизането ни в Шенген?

 53. 54 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Джонатан Алън посланик на Великобритания : България има много предимства в надпреварата за привличане на инвестиции - най-ниска данъчна ставка, ниска стойност на труда, добре образована работна сила, усъвършенства се националната инфраструктура, но един от най-големите недостатъци е невъзможността да се действа в съзвучие със закона бързо и последователно.
  Делата се протакат прекомерно, няма гаранция, че съдиите ще вземат логични, съгласувани решения, дори когато казусите са ясни. Процедурите са прекалено сложни и носят риск да възпрепятстват правосъдието.
  Това положение лишава страната от инвестиции, прави фирмите по-малко ефективни, намалява БВП и покупателната способност, каза Алън. Според него и административната реформа е като съдебната - пречи на бизнеса и на замогването.

 54. 55 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#28] от "pastor":


  До коментар [#29] от "Graf":

  Абе вземи летоска отиди в Гърция и си пусни техните новини,и ще видиш как полицията въргаля по земята престъпниците. А ти си се загрижил за тоя тъпанар Цонев?!

 55. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Весело

  До коментар [#30] от "Graf":

  И кой закон съм престъпил? Ненормално е да се движиш с 50 км. в час!

 56. 57 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#34] от "widowmaker":

  Аналогията ти с Оруел е меко казано неуместна. Ако требе всички 7 млн. българи да се следят,но на корупцията трябва да се сложи край!

 57. 58 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#35] от "latcho59":

  Браво,много точни извадки,ако ме разбираш...

 58. 59 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#37] от "ivanj":

  Бирата си отиде от инфаркт. Но ти продължавай да си дуднеш...

 59. 60 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Весело

  До коментар [#44] от "tily_lily":

  Кой е тоя Саше? Казвам се Павел,между другото,оня същият свети Павел,който е бутнал Римската империя.
  Посочи ми поне едно нещо в което Борисов и Станишев си приличат?!

 60. 61 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#47] от "B52":

  Виж пост #56.

 61. 62 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#60]
  По арогантното, безогледно и безкрайно ограбване на гражданите.
  Нали не си мислиш, че някой вярва на демамогията и лъжите, които говорят? НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА.

 62. 63 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 510 Неутрално

  [quote#51:"comandante"]А ББ и веднъж не се извини [/quote]
  +++++
  Дължеше едно извинение наистина. Вместо това от трибуната на Народното събрание държа реч - хвалба и накрая изхвърли и един компромат /така и не разбрах заплаха имаше ли от Доган, нямаше ли.../. На излизане вече течеше предизборна кампания "ние ще победим".. Това е положението.

 63. 64 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#38:"joro4900"]А бе смешник, хайде най напред обясни кои са комунягите. [/quote]
  Виж се в огледалото! Тис си типичен пример за комуняга.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK