Недосегаемата ГДБОП и нейният разследван началник: въпроси и съмнения

Станимир Флоров по време на откриването на новата сграда на ГДБОП заедно с тогавашния премиер Бойко Борисов и тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов - ноември 2010г.<br />

© Анелия Николова

Станимир Флоров по време на откриването на новата сграда на ГДБОП заедно с тогавашния премиер Бойко Борисов и тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов - ноември 2010г.Само три дни след сензационната пресконференция на прокуратурата на 15 април, която потвърди  "две трети" от сигнала за незаконно подслушване, или - за да бъдем точни - че в Специализираната дирекция за оперативно-технически операции (СДОТО) на МВР са създадени предпоставки за нерегламентирано използване на техниката за подслушване, последва нова бомба.


Софийската градска прокуратура образува проверка за теч на класифицирана информация от МВР, а  на следващия ден обяви, че тя е автентична и след още един ден заведе дело за вземане на подкуп в особено големи размери срещу директора на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) Станимир Флоров и поиска отстраняването му от длъжност. След няколкочасово суетене на служебната министърка Петя Първанова и след подканване от страна на президента Росен Плевнелиев на 19 април - петък - Флоров беше временно отстранен.


Новината се възприе дори по-сензационно от потвърждението за подслушването, тъй като е широко известно, че шефът на най-важната служба в МВР е изключително доверен на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. И той - Цветанов, реагира веднага със защитно изявление, изброявайки заслугите на довереника си в борбата с мафията и конкретно за разкриването на лабораторията за синтетична дрога в Опицвет през 1999 г., след което не пропусна остро да атакува съдебната власт.
Въпреки че вече привикнахме - от нападките до оправданията - на Цветанов със съдебната система, тази не може да бъде отмината току-така заради момента  - точно когато прокуратурата се е активизирала за ревизия на подчиненото му до вчера министерство: "Искам да задам въпрос - дали има тайни общества в съдебната система, които могат да генерират всичко това, което се случва в момента, и дали може да са подвластни на политически партии. И дали за тези, които проверяват в момента, не е имало информация в службите за техните безобразия, които са правели през всичките години", изрече Цветанов, давайки ясна заявка, че предстои сражение "на живот и смърт", в което приятели и врагове ще се прегрупират, разделят, събират...


А на прокуратурата ще й се наложи, ако смята да излезе победител (а не само да вдигне малко шум), да разрови до дъно всички сигнали и съмнения около хвалената довчера ГДБОП и нейния началник. Същата ГДБОП, за чиито гафове, провали и произволи прокуратурата не само мълчеше, но ги и замазваше.


Прокуратурата се позова на стари оперативни разработки и на "други доказателствени източници"


Във вторник срещу сряда миналата седмица повечето медии получиха по електронната поща копия от оперативни разработки с писмо от анонимен подател (представил се като работил дълги години в  службите), от които се вижда, че Станимир Флоров като служител на НСБОП е "протичал" (т.е. името му се среща) в две от тях, а впоследствие той самият става обект на разработки под кодовите имена "Араби" и "Високия", съответно през 1999 и 2002 г..


Всъщност през 1999 г. е заведена разработка "Мавър" срещу началника на полицията във Видин Васил Василев, по-късно към разработваните са прибавени Станимир Флоров и Пламен Йоцов - който също продължава да е служител на ГДБОП, и тя получава името "Араби". Според "Араби" били получени данни, че Флоров, докато действал по разкриването на нарколабораторията в Опицвет, се ангажирал срещу 20 000 германски марки да предупреждава обвиняем производител на дрога за мерките срещу него. През 2002 г. друга разработка под кодовото име "Алчния" (от изтеклите материали не става ясно кой е той) прераства във "Високия" срещу Флоров. Според нея криминални лица са включвани в списъците с информаторите на НСБОП, за да им се осигури чадър срещу разследване. И двете разработки приключили без резултат, тъй като не били събрани достатъчно доказателства, е видно от заключенията на оперативните работници, като втората е продължила по-дълго - шест месеца.


Анализът на държавното обвинение показал, че сканираните документи наистина са част от оперативни дела, водени срещу Флоров. От прессъобщението на прокуратурата се разбра, че оригиналите били веднага изискани и от съдържанието на документите в тях "и от други доказателствени източници" тя е преценила, че има достатъчно данни за разследване срещу шефа на антимафиотите.


Междувременно днес от думите на зам. главния прокурор Борислав Сарафов стана ясно, че за последно на 7 март 2013 г. някой е искал достъп до оперативните дела за Флоров в архива на МВР, но прокуратурата тепърва ще установява кой и защо. 


Така и не стана ясно досега обаче какви са другите доказателствени източници, които потвърждават оперативни данни отпреди повече от 10 години. Но обвинението за подкуп в особено големи размери е премислено - то е достатъчно тежко, за да не бъде препънато от ограниченията на давността.


Който познава традиционните похвати на прокуратурата, няма как да не се впечатли и от светкавичната скорост в случая "Флоров". Няма как да не си спомним например, че за да приключи проверката по изтеклите през януари 2011 г. телефонни разговори на шефа на митниците Ваньо Танов с финансовия министър Симеон Дянков и с премиера Борисов, придобили известност като случая "Мишо Бирата", й трябваха над две години. И пак не се разбра какво точно е проверявала и за кое се отнася заключението, че няма данни за престъпление - дали за изтичането на записите от СРС, или за съдържанието на разговорите.

Станимир Флоров

Станимир Флоров


Защо  Флоров, чиято служба сътворяваше гаф след гаф четири години, е забелязан чак сега от прокуратурата?  


Как стана така, че същият Флоров, който заедно с Цветанов докара ГДБОП до положението каквото и да направи, да стои непоклатимо хвалена и сочена пред чужденците за българската гордост в борбата с организираната престъпност? Флоров, човекът, с когото Цветанов си прекарваше не само семейните ваканции, ами го разведе из най-високите коридори на специалните служби на САЩ да го показва като безкомпромисното лице на българската борба с мафията...


И защо беше толериран от политиците...


Покрай изтеклите разработки се разбра, че някой е изисквал и кадрови справки за Флоров. Те са две, издадени през 2007 и 2008 от дирекция "Информация и архив" на МВР, в които се казва, че през 1999-2000 г. Флоров бил в полезрението на Националната служба за сигурност (НСС) за проверка на информация, че "поддържа нерегламентирани контакти с криминално проявени лица и злоупотребява със служебното си положение с цел лично облагодетелстване, като покровителства участници в наркотрафик и канали за контрабанда за прехвърляне на стоки зад граница". И още, че "са получени данни, че същият поддържа неправомерни контакти с обект на дело за оперативна разработка". И в двата документа е отбелязано, че не били намерени достатъчно доказателства за извършено престъпление от Флоров.


Обичайно кадрови справки се изискват в МВР,  когато някой ще бъде назначаван на по-висок пост или преместван, въпреки че значението им е формално, казват запознати с кадровите обичаи в службите на МВР.


Щом като шефът на архива е изготвил тези справки, значи някой се е интересувал от Флоров. И очевидно значението им е съвсем формално, щом като въпреки данните, че е бил разработван за връзки с криминални и разследвани лица, той е назначен за директор на ГДБОП през 2009 г. от тогавашния министър Михаил Миков. А по-късно става любимецът на новия министър Цветанов, който го прави и заместник на главния секретар и започват рамо до рамо да громят организираната престъпност. Както те си знаят.


За да се препънеш по стълбата към началническия пост в най-отговорната за борбата с мафията служба, съвсем не е задължително да си бил обвиняем или изправян на съд, още по-малко осъден. Но е напълно достатъчно, ако си събудил съмнения и те са намерили място в оперативни разработки. Тогава защо издигат Флоров, а Цветанов го обявява едва ли не за гениален освен "достоен българин"? Според преобладаващо мнение на анализатори - за да си осигури министърът послушен директор, чрез който да превърне ГДБОП в своя преторианска гвардия. Който намери друго обяснение, да го напише.


Два случая са достатъчни да обрисуват реалния портрет на ГДБОП и началника й, особено техния професионализъм и морал, и да породят въпроси и съмнения и без да броим появилите се сега разработки.


Единият е свързан с делото за отвличанията "Наглите". Помним големите хвалби на Цветанов, те продължават и сега, за подвизите на ГДБОП и Флоров, който разкрил похитителите в 13 отвличания. На съд бяха изправени 9 души, на първа инстанция бяха осъдени четирима, като обвиненията се крепяха изключително на показанията на участник в отвличанията, превърнат в защитен свидетел.


А къде са парите на "Наглите", не са ли у мозъците и организаторите на отвличанията?


На този въпрос ГДБОП не само не отговори, но не е и търсила отговора, ако съдим по изслушаните пред съда записи на "беседите" на Станимир Флоров и още куп отговорни от ГДБОП, наричани кой знае защо СРС. (Съдът естествено не ги прие за СРС, но поне чухме как героичният антимафиотски шеф разпитва, а колко дела е провалил и предстои да провали пред съда методът "Флоров" е отделна тема...)


Та ГДБОП не само не разкри пътя на парите - близо 6 милиона лева, получени от похитителите за 13 отвличания, но и по време на записаните разпити направи впечатление, че разпитващите начело с Флоров като че ли не се интересуват от този въпрос. Отминават го някак, вместо най-настоятелно и с адекватни средства да търсят най-важното обстоятелство в тези отвличания  - кой прибира парите?


Може ли някой да възрази, че където са отишли парите, там са мозъкът, организаторите и чадърът на отвличанията. Там са връзките с полицейските служби, без които щяха ли да станат възможни 13 отвличания за период от две години?! Но точно на този въпрос ГДБОП, управлявана от Флоров, не отговори. И въпреки това и до днес Цветанов се хвали с акцията "Наглите" - че ГДБОП и Флоров спрели отвличанията (което като заслуга си приписват и самият бивш вътрешен министър, и цялото управление на ГЕРБ). Както видяхме за съжаление - не са ги спрели! На 5 март беше отвлечена дъщерята на осъдения тук на първа инстанция за пране на пари Евелин Банев-Брендо, подсъдим и в Италия за международен наркотрафик.


А защо да не са отвлекли Лара онези, които ГДБОП не разкри с "Наглите"?


Съвпадението на освобождаването на Лара със започналото разследване на Флоров, героя от операция "Наглите", събуди отново въпроса за неразкрития път на парите от откупите. Прекалено бързото експониране на версията, че "нова група за отвличания" е похитила Лара, трябваше да парира в зародиш всяко допускане, че щом остана неразкрит мозъкът и покровителят на "Наглите", който е взел парите от откупите, защо да не е той и организаторът (поръчителят) на отвличането на 10-годишната Лара! Още повече че в операция "Наглите" мозъкът сякаш неслучайно беше изпуснат: да припомним, че през декември 2009 г., веднага след проговарянето на защитения свидетел, ГДБОП арестува групата, вместо да сложи под контрол подготвяното ново отвличане и да се добере до покровителите. Само от непрофесионализъм ли ГДБОП направи това?


Премълчаваната версия: Полицейска съпричастност в отвличането на детето

Станимир Флоров и Цветан Цветанов на представяне на годишния отчет на ГДБОП - март 2010г.

© Анелия Николова

Станимир Флоров и Цветан Цветанов на представяне на годишния отчет на ГДБОП - март 2010г.


Дръзкият начин на отвличането на Лара - сутрин, на оживен голям булевард; държането в плен на дете 47 дни (прекалено смело - възможно ли е без увереност, че някой друг "отговаря" или че "няма да ни хванат"); дузината електронни съобщения до майката, странно непредпазливи; и особено безпрецедентното оставяне на Лара на метри от полицейското управление... Според криминалисти това са все знаци, които подкрепят хипотеза за полицейско участие в отвличането - най-вероятно във вид на протекция и даване на указания.


Логично е изненадващото "падане от власт" на Флоров да е довело до драматични трусове сред престъпните кръгове (а може би и тези за отвличанията), доколкото те си имат хора в полицейските служби.


Досега няма официална информация по разследването,  само съвети  от органите  да не се интересуваме от следствието, за да не му попречим. А медиатори на Цветанов и Флоров разпространяват, позовавайки се на свои източници от МВР, подбрани детайли за искания откуп и предаването му.


Има и друга, все по-рядко споменавана версия, различна от откупа  - детето на Брендо да е било отвлечено по "другата причина" - за да замълчи бащата пред съда, но не  в Италия (както се твърдеше), а тук - сега и всякога, за "подвизите" на нашите борци с мафията и с наркотрафика на най-високо ниво, на които е станал свидетел. Версията се подкрепя от "статута" на Брендо пред българския  съд - предстои обжалване на присъдата му за пране на пари пред втората инстанция - Апелативния съд, тоест предстои му да говори. Да си спомним, че същият е "статутът" и на Златко Баретата - той обжалва присъдата си за наркотрафик пред втората инстанция и буквално вървеше към съдебната зала, когато беше прострелян на стъпалата на Съдебната палата. Общото между двата случая е, че и на двамата им предстоеше да... говорят! Пред прокурори и съдии.


Отвличането на Мирослава в Перник и обявеното самоубийство в белезници -  най-убийствената атестация за ГДБОП начело с Флоров


Ще повярваме на принципната позиция на прокуратурата спрямо Цветанов и Флоров тогава, когато разпореди разследване за работата на ГДБОП по отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава и обявеното самоубийство на свидетеля Стойчо Стоев на 20 януари 2012 г. по време на повторно (!) претърсване на дома му. Ако наистина липсва нагар по ръцете на Стоев, както е установила експертизата, според изнесеното от парламентарната комисия по случая, що за прокуратура е тази, която не се е заинтересувала за какво става дума?  Защо поемните лица са оставени на стълбището? Познава ли прецедент прокуратурата, в който да се самоубие човек с белезници?


И въпреки всичко това Флоров и доверените му заместници си останаха величани от Цветанов и недосегаеми за прокуратурата. След скандала с това безпрецедентно самоубийство на свидетел - или заподозрян, така и не се разбра (един Господ и Флоров само знаят) в какво качество Стоев е разпитван и разкарван в този ден от полицейското управление до дома му, прокуратурата не си мръдна пръста поне да провери от какъв характер са допуснатите нарушения, а остави ГДБОП да си разиграва коня най-безнаказано, без последствия, за почуда на всички, докато скандалът потъна, засенчен от нови скандали, които също потъваха без последствия. Както тези дни един популярен водещ каза: ако ще човек да бъде застрелян в студиото, пак нищо няма да произтече, стига стрелецът да е благословен от най-високото място - дотам бяха оставени да се вихрят Цветанов и Флоров. Чувството им за всесилност и недосегаемост беше придобило извънземен мащаб.


И изведнъж - довчерашният министър разпитван за незаконно подслушване, а дясната му ръка - направо разследван за подкуп...


Заради описаните по-горе случаи, при които софийските градски прокурори и бившият главен прокурор Борис Велчев години наред мълчаха или мънкаха някакви невнятни оправдания, сега новият главен обвинител Сотир Цацаров много труд ще трябва да положи, и то труд от автентични прокурори, компетентни, независими и честни, за да докаже, че прокуратурата търси истината за произвола не само на Флоров. А на превърнатата ГДБОП (и превърнатите служби) в държава в държавата. Служби, управлявани и ползвани без оглед на закони и основни права на гражданите.


Но като чувам  по радиото - докато пиша, че Цветанов бил извикан на разпит във връзка с делото "Флоров" в... столичното следствие, на което за началник беше назначен - да припомня - Пепи Еврото, потъвам в интелектуален скепсис. Пред баналността на злото... Непреодолимостта на зависимостите... Крехкостта на илюзиите.

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Те и братя Галеви са били от ГДБОП

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 2. 2 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Дано има ефект от цялата работа. А тя смърди. Ама много.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 3. 3 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Добро обобщение на позабравени факти, има нужда от припомняне кой какъв е и какви ги е вършил.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 4. 4 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  "А на прокуратурата ще й се наложи, ако смята да излезе победител (а не само да вдигне малко шум) да разрови до дъно всички сигнали и съмнения около хвалената довчера ГДБОП и нейния началник. Същата ГДБОП, за чиито гафове, провали и произволи прокуратурата не само мълчеше, но ги и замазваше."
  !!!!!!!!!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Malvina Eneva
  Malvina Eneva
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Мисля, че не е възможно в друга държава (а дори и в нашата, при което и да е друго правителство) официален представител на властта да говори за тайни общества и безобразия ,извършвани от други представители на властта, и от това да не последва нищо. Защото едно е ние да си говорим по форумите, друго е да се изправи вицепремиер и министър и да прави изявление за престъпни действия в правосъдната система, при което нито обвинените, нито обвинителят да пострадат.

 7. 7 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Много скоро ще се разбере защо от 26 съучастници в престъпленията на Наглите Бойко и Цветанов сключипа споразумение с 18. Наглите не са най-големия удар на ганстерите от ГЕРБ, а прикриване на собствените им следи в отвличанията.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 8. 8 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ако обаче се потвърдят данните за прикриване
  на героите от Опицвет, то съставът на цитирания член 302 а от Наказателния кодекс е налице.

  Освен това прокуратурата се позовава на "други доказателствени източници".

 9. 9 Профил на katar
  katar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Пак четем пристрастната позиция на Владимирова, колко са лоши Цвъ и Флоров (и ББ естествено) и колко е чист и неопетнен съда. На нехните въпроси и съмнения могат да се противопоставят десет пъти по толкова но в обратна посока, като например докога съдаи прокуратурата ще се ослушват за изгубените (или дадени на мафията) секретни докумнети от Станишев, докога съд и прикуратува ще се ослучват за далаверите на Р.Овч и компания, за Хохегер няма и да споменавам. Защо прокуратурата започна да го играе предизборно бухалка в ръцете на Станишев и да търчи за всякакви анонимки а други дела влачи с години и за това Цвъ и Боколи са виновни.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  "Искам да задам въпрос - дали има тайни общества в съдебната система, които могат да генерират всичко това, което се случва в момента, и дали може да са подвластни на политически партии. И дали за тези, които проверяват в момента, не е имало информация в службите за техните безобразия, които са правели през всичките години", изрече Цветанов...

  Ахаа, значи от това е излязло озадачилото ме коментиране на някакви "тайни общества" ....
  Хм ...
  А Туй, като задава такива въпроси, да попитам две неща:
  ПрЪво - Поради что е решил да пусне този "намек"? Знае нещо?
  И тук идва второто - Ако знае - защо четири години като министер на МВР нищо не направи? И Туй, и гербавите му другаре?
  За какво беше "бурбътъ"? За контрол при шантажа?
  Боже, колко гнусно!

 12. 12 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Баба Марси няма ли да ги поздрави отново Двойно Бе и Двойно Це???

 13. 13 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Съдата системаебн отвръща на удара - отмъщава на ГДБОП за Наглите и Килърите.

 14. 14 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От какво се притеснява Цветанов, че ходи като мутра с многобройна охрана, ако винаги е бил коректен и справедлив, ако пък ние продължаваме да му плащаме охраната егати държавата.

 15. 15 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#11:"xm..."]И тук идва второто - Ако знае - защо четири години като министер на МВР нищо не направи?[/quote]
  Е правеше - оказваше натиск над съдебната система. Но тогава вие викахте за съдебната система.

 16. 16 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#14:"Ivan Donchev"]От какво се притеснява Цветанов, че ходи като мутра с многобройна охрана[/quote]
  Искаш да го сбарат аверчетата на Килърите и Наглите ли? Що за гражданин си, ако подкрепяш случването на такова нещо?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3013 Неутрално
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3013 Неутрално
 20. 20 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#17:"Johnnie"]А тези на снимката използват целия ресурс на държавата за да правят престъпления...[/quote]
  Какви престъпления са направили, я да чуем какво ще измислиш.

 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  По закон МВР министърът носи отговорност за използването на СРС-та!
  Съответно ГДБОП не действат на своя глава, а по поръчка от най-високо място! И е много грозно за нарушения на закона единствени виновници да се изкарват служители на средно ниво!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 657 Гневно

  До коментар [#15] от "Отнесен":

  Всички факти доказват, че неговият натиск не беше да подобри и изчисти съдебната система, а точно обратното - да я "нацвъка" със свои хора и да я подчини на гербавите.
  И успя!!! Сега да видим обаче дали ще продължават да му служат или някои ще му се отметнат.
  Засега - рано е да се каже и все още нямам доверие на Цацаровата прокуратура. Дано ме опровергае!!!

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 23. 23 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 783 Весело

  [quote#5:"georgi_val"]БПС-писатлката!
  Дали ще успееш да напишеш един ден статия на тема "Недосегаемата БСП[/quote]
  Наблегни малко на четенето...

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 24. 24 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Чудесна статия на тема- " Предположенията не са факти".

 25. 25 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Четох до момента, в който прочетох следният текст: "Както видяхме за съжаление - не са ги спрели! На 5 март беше отвлечена дъщерята на осъдения тук на първа инстанция за пране на пари Евелин Банев-Брендо, подсъдим и в Италия за международен наркотрафик."
  Определено отново ГЕРБ, Бойко и сие са виновни, въпреки, че депозираха оставката си поне две седмици преди тази дата. Да, те управляваха до назначаването на служебното правителство, но извинявам се - не може цял мандат да няма едно отвличане и
  две след оставката на правителството да стане отвличане и това да бъде използвано от авторката на статията като доказателство , че не са били спрели отвличанията. Това е просто безумно, но не е нещо ново за тази дама.
  Също така - Флоров е бил назначен за шеф на ГДБОП от Миков, който е от БСП, но видите ли, Цветанов го е назначил, за да създаде преторианска гвардия.
  Наистина се чудя, тези "независими" журналисти как се гледат в огледалото? То и аз послъгвам понякога, но никога не съм се правил на морален стожер. Отврат!
  Ще се радвам един ден да прочета нейно писание относно отвореното писмо на Едвин Сугарев към Главният Прокурор. Да видим тогава какво и как ще ни припомни тя като факти. Както е казал народът: А, дано, ама надали.

 26. 26 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1889 Гневно

  Цвинокио яко е "настъпил мотиката", но не мога да го разбера защо продължава да упорства?
  Знам, че не му достига капацитет, но няма ли някой герпер покрай него да му каже да се спотайва или да си направи "завещанието" пред някой чуждестранен нотариус като Емо фаса.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 27. 27 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Възстановяването на ГДБОП и закриването на Националното бюро за контрол над СРС-тата са двете най-големи грешки на правителството на ГЕРБ. От скандалите, които вървят става ясно, че са допуснати съвсем преднамерено.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Много точно. Много тъжно. Доста безнадеждно заради :
  "баналността на злото... Непреодолимостта на зависимостите. .. Крехкостта на илюзиите."

 30. 30 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  "..."Искам да задам въпрос - дали има тайни общества в съдебната система, които могат да генерират всичко това, което се случва в момента, и дали може да са подвластни на политически партии. И дали за тези, които проверяват в момента, не е имало информация в службите за техните безобразия, които са правели през всичките години", изрече Цветанов..."
  ЦЦ се е занимавал с разнасяне на папки. Така го подмятат. Но началник Цвъ вероятно е надиплил доста папки през последните години. Може да се чуе и за специална група, която му е помагала в колекционирането на мръсно бельо. Съвсем не е безобиден Цецко!

 31. 31 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Един кукловод (чужденец), не българин ми каза:
  Нищо не става от вас. Много мърляво пипате. Тъпи сте и това си е."
  И аз също, като авторката потънах в интелектуален скепсис.

 32. 32 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#20] от "Отнесен":

  Ами Флоров е взел 20 000 марки от наркотрафиканти, за да ги предупреждава ако случайно от ГДБОП започнат да ги преследват...

  Как ти се вижда - престъпление или не?
  Мислиш ли, че това му е в длъжностната характеристика???

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 33. 33 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#32:"Johnnie"]Ами Флоров е взел 20 000 марки от наркотрафиканти, за да ги предупреждава ако случайно от ГДБОП започнат да ги преследват...[/quote]
  А това вярно ли е, или е от на Станишев измишльотините?

 34. 34 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  До коментар [#5] от "georgi_val":  БПС-писателката!
  Дали ще успееш да напишеш един ден статия на тема "Недосегаемата БСП: въпроси и съмнения"? Питам се и се съмнявам!"

  -Нямам никакво съмнение,че в заслепението си не можеш правилно нито да четеш,нито да го осмисляш.Тогава не пиши!
  Много силен материал,много факти,анализи.
  Браво на Петя Владимирова-както винаги-перфектна.

 35. 35 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#33] от "Отнесен":

  ами до колкото съм виждал и познавам човека - АБСОЛЮТНА ИСТИНА, а и това е едно от дребните престъпления, които е вършил...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 36. 36 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 479 Любопитно

  "Пред баналността на злото... Непреодолимостта на зависимостите... Крехкостта на илюзиите "

  Добра пуанта, особено за "Крехкостта на илюзиите" !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 37. 37 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#35:"Johnnie"]ами до колкото съм виждал и познавам човека - АБСОЛЮТНА ИСТИНА[/quote]
  Аха, ясно - основаваш се уповаваш на женската интуиция.

 38. 38 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#35] от "Johnnie":

  Сори за лапсуса - така е като не мога да намеря точния израз и променям изреченията по няколко пъти. Та исках да кажа, че се уповаваш изцяло на женската интуиция.

 39. 39 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#34] от "dedo pepo":

  -Нямам никакво съмнение,че в заслепението си попиваш жадно всяка лъжлива дума в тази пошла и евтина статия!

 40. 40 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2519 Неутрално

  Много добра статия - повдига доста въпроси!

  I Want To Believe
 41. 41 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Статията е доказателство за добре планирания контраудар срещу ГДБОП - съвсем не случайно пропуска заканата на осъдените "нагли" за след "шест месеца". Ето, че цирка е в ход, разбира се начело със защитниците на мафията: БСП и прокуратурата - същата, която 20г. не пипна нито едно соц. мекере - въпреки Белене и заменките, въпреки Цанков камък и "Хохегер" за очевиден конфликт на интереси и т.н. до безкрай.

 42. 42 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Дори не знам какво да кажа......Хора идат избори. Гласувайте с главите си.

 43. 43 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Като чета статията, разбирам, че Цветанов е настъпил интересите на собственика на Икономедия... няма друго обяснение за стахановския ентусиазъм хвърлен да обясни как 2/3 истина са всъщност 3/3.

 44. 44 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  Абе, извинявам се, че не е баш по темата, ама що и тримата хубавци на снимката си държат ръцете на определено място?
  Жестовете понякога имат смисъл...
  Май много съм гледал "Менталист" и подобни сериали...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 45. 45 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1396 Любопитно

  [quote#43:"Trutru"]как 2/3 истина са всъщност 3/3.[/quote]

  Ама наистина ли 2/3 е истина? До вчера беше абсолютна лъжа. Значи ЦЦ на 2/3 ще напусне политиката ?

 46. 46 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#28] от "grayeagle":

  Вие разполагате с повече информация и ще ми е много приятно да ни предоставите повече информация, защото явно има много неща, които не знаем.
  Аз просто за пореден път видях, как тази "независима" журналистка използва фактите, както Дяволът цитатите от Евангелието и реагирах.
  Но наистина ще се радвам, ако не е проблем, да споделите повече факти, защото според мен съдебната система е истинският проблем на България. Аз доста пътувам по света и виждам, че където съдът раздава правосъдие, има държави и тези държави просперират. Там където съдът продава правосъдие, нещата са същата кочина като при нас.

 47. 47 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#16] от "Отнесен":
  [quote#16:"Отнесен"]Искаш да го сбарат аверчетата на Килърите и Наглите ли?[/quote]
  К'во предлагаш? До дълбоки старини ли да го охранява държавата? Да го прави тогава "защитен свидетел" и да го прати нейде из ЕС под чужда самоличност.

 48. 48 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Добра статия. Показва пълно отсъствие на процедури при издигане на кадри в МВР и безхаберие. Как се става гл. секретар с досие и такива приятели?

  mak1951
 49. 49 Профил на kotoni913
  kotoni913
  Рейтинг: 246 Гневно

  тая вече не става за четене.напълно е амортизирана като политико-съдебно мекере.

 50. 50 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#21] от "~песимист с бедна фантазия":

  Много ти куца логиката.

 51. 51 Профил на bobi_rz
  bobi_rz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От прочетеното разбрах, че:
  1. г-н Флоров е разкрил фабриката в Опицвет благодарение на конкуренти, които са си платили на когото трябва.
  2. Ако се разрови по- надълбоко в случая "Наглите" може да се стигне до много интересни личности и отвличането на Лара Банева е не само с цел откуп.
  Изводът от по- горното е, че сме територия, която е контролирана от престъпници представящи се за държавници.
  Затова на 12 Май не гласувайте ПРОТИВ някой, а ЗА това как искате да се развиваме- като територия населявана от стадо, което няма кучета или като модерна Държава.

 52. 52 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#32] от "Johnnie":

  Извинявам се, но дали Вие бяхте свидетел на предаването на парите? Защото от това, което се чете в пресата , се вижда, че е имало подозрение, че той прави това, но след това се оказва, че няма подобно нещо ( няма данни за извършено престъпление) и след това, се стига до разбиването на групата "Опицвет".
  И как така в двете справки от архива на МВР през 2007 и 2008 ясно се казва, че няма никакви доказателства срещу него.
  Интересно как стигнахте до Вашите изводи - сигурно Вие разполагате с повече информация.

 53. 53 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 536 Гневно

  [quote#17:"Johnnie"]Защото момчетата от наглите сами се борят и правят престъпления...[/quote]
  Какво искаш да кажеш - мутрите се борят с живота като многодетна вдовица?

 54. 54 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#47] от "choss":

  Казваш, за благодарност дето се е оправил с Килърите и Наглите да го линчуваме и да го изгоним от страната. Ти за кои викаш, че не може да ми стане ясно?

 55. 55 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  "....Искам да задам въпрос - дали има тайни общества в съдебната система, които могат да генерират всичко това, което се случва в момента, и дали може да са подвластни на политически партии. И дали за тези, които проверяват в момента, не е имало информация в службите за техните безобразия, които са правели през всичките години...."

  Мдааам, тая глАва не е за два крака...

 56. 56 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#39:"georgi_val"]-Нямам никакво съмнение,че в заслепението си попиваш жадно всяка лъжлива дума в тази пошла и евтина статия! [/quote]

  А как му вярвахте на Цвинокио,докато четеше СРС-та в народното събрание...
  Тогава нямаше презумпция за невинност.
  Пък сега - по закон не било така.

  И къде беше законноста до сега? И как пък чак сега се сетихте за нея?

 57. 57 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ОПГ - Буда, Цвинокио и др.

 58. 58 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "...която потвърди "две трети" от сигнала за незаконно подслушване..."
  ==============
  Колкото повече истина има в една лъжа, толкова по-успешна е тя!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 59. 59 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "Long One":

  Само факта с +/ _ говори достатъчно

  Простщината победи с ИПОН
 60. 60 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "А на прокуратурата ще й се наложи, ако смята да излезе победител..."
  ================
  За коя прокуратура говорим? За същата, която умишлено скапваше обвинителни дела и мутрите излизаха сухи от съда? За същата прокуратура ли говорим? http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/04/24/2048248_sarafov_suobshti_za_drastichni_narusheniia_v/
  Сарафов съобщи за драстични нарушения в следствения отдел на прокуратурата в София. Проверката е била възложена от главния прокурор Сотир Цацаров 23 март 2013 г. и обхваща периода от 1 януари 2009 г. до 7 март 2013 г.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 61. 61 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако ще гафовете да не са 100, а 100000, порноманиака и такива като него пак ще си гласуват за ГЕРБ!

 62. 62 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Флоров и замазаната разработка от 1999г.
  https://www.bivol.bg/images/stories/Capture-2013-04-19-at-10.27.25.jpg

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 63. 63 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  [quote#1:"Trollfest"]Те и братя Галеви са били от ГДБОП
  [/quote]
  Неслучайно в Перник Флоров е известен като Третия брат Галев

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 64. 64 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  [quote#9:"katar"]Защо прокуратурата започна да го играе предизборно бухалка в ръцете на Станишев и да търчи за всякакви анонимки а други дела влачи с години[/quote]
  Този прожкурор вие си го назначихте, не го е назначавал Станишев, тъй че вие сте си виновни. Всяко нещо се връща на тоя свят.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 65. 65 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 426 Неутрално


  Станишев след като даде показания в Специализираната прокуратурата: Цветанов да излезе от политиката, листите и щаба на ГЕРБ.
  Цветанов използваше и използва до ден днешен МВР арогантно, тенденциозно в продължение на 4 години.
  Станишев каза, че по закон лично министърът на вътрешните работи отговаря за работата на служба СДОТО. Така той е персонално отговорен и няма филтри между него и ръководството на службата, заяви Станишев. Цветанов е отговарял за законосъобразното използване на СРС-тата от МВР.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/04/blog-post_24.html

 66. 66 Профил на wishsaler
  wishsaler
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#16] от "Отнесен":

  ха дано , ма надали ...

  Светльо в Парламента !!!
 67. 67 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1545 Любопитно

  КОНЦЕНТРАЦИЯ!
  КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ПРОИЗВОЛА!
  Йерархизация, субординация, легитимация...
  НА ПРОИЗВОЛА!
  Държавата в Държавата - МВР!
  И не само!
  И за друго - не само! Банално е да се приема всичко това като организирана през държавните институции за сигурност престъпност! Не само е банално. Заблуждаващо е. Твърде голям е мащабът. Трябва друг мащаб на квалифицирането.
  ШПИОНАЖ, ДИВЕРСИИ, ПРЕВРАТ, ДИКТАТУРА...-прикрити зад привидната легитимна демокрация. Делегитимиращи демокрацията.
  Професионално изградена и оперативно внедрена сложна многозвенна нелегална организация. ШПИОНАЖ!
  ЧИЙ?!?!?! Вероятно в множествено число...

  Госпожа Владимирова е представила състоянието КОНЦЕНТРИРАНО:
  "А на превърнатата ГДБОП (и превърнатите служби) в държава в държавата. Служби, управлявани и ползвани без оглед на закони и основни права на гражданите.

  Но като чувам по радиото - докато пиша, че Цветанов бил извикан на разпит във връзка с делото "Флоров" в... столичното следствие, на което за началник беше назначен - да припомня - Пепи Еврото, потъвам в интелектуален скепсис. Пред баналността на злото... Непреодолимостта на зависимостите... Крехкостта на илюзиите."

  Изходът е неопределен. Въпросът кой-кого - Отечеството или Врага остава открит.
  !

 68. 68 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#52] от "gerotheone":


  Не, но аз за разлика от МВР и Прокуратурата, казвам истината, която е до болка видна за цялото общество...

  А те защо обясняват, че няма доказателства - защото са се оплели като свински черва в мръсните си игри и всеки е зависим от другия. Не само Флоров е престъпника, а цялото ръководство на МВР, даже бих стигнал и по-далеч - поне 2/3 от служителите на МВР...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 69. 69 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#64] от "Вени Г.":
  "Всяко нещо се връща на тоя свят."
  ====================
  Точно така, връща се! Всяка лъжа на Станишев се превръща в реклама за ГЕРБ!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 70. 70 Профил на wishsaler
  wishsaler
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#69] от "Анализатор":

  като чета какви ги плещиш, теб не герб , никой на този свят не може да ти помогне , крайно безнадежден случай си

  Светльо в Парламента !!!
 71. 71 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#68] от "Johnnie":
  Значи според теб излиза, че 2/3 от МВР са престъпници??? Как тогава да си обясним разликата в ръста на престъпността по време на Тройната коалиция и по време на ГЕРБ? Имаш ли поне елементарна представа с колко е намаляла престъпността при ГЕРБ? Убийства, отвличания, рекет, кражби, изнасилвания и т.н.
  Станишев е позор за българския род! Посегна с мръсните си ръце точно на тази държавна структура, където успехите на ГЕРБ се виждат с просто око. Защо? За да даде свобода на действие на червените мутри - за да сеят хаос и страх по време на избори.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 72. 72 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Предположения, съмнения, инсинуации... Типична долнопробна боза на платена, некадърна червена агитаторка с прогресираща деменция. Обидно за Дневник е да публикува подобни статийки.

 73. 73 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 374 Весело

  Искаш да гладуваш за ГЕРБ-гласуваш за ГЕРБ!
  Гласуваш за ГЕРБ=гладуваш за ГЕРБ!

 74. 74 Профил на plameen
  plameen
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Уникална статия! Браво. Много въпроси с още повече отговори. Ало, държавата да се събуди.

 75. 75 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 589 Весело

  Ако използваше малко повече цветисти епитети Петя Владимирова ще да бъде като еднояйчен близнак на един бивш скиор известен със свинската глава,който вчера настъпи мотиката...
  Мен ми прилича на предплатена статия...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 76. 76 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ivan Donchev":

  Дончев,опитай да си обясниш защо Доган е с охрана от НСО години наред.Ако успееш,ще ти дам аргументи и за Цветанов.Няма нищо по-сплотяващо около партия както политическото убийство.

 77. 77 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Цветанов ще бъде разследван за незаконното подслушване в Европейския парламент.
  От името на Слави Бинев от Група „Европа на Свободата и Демокрацията”, датчанинът Мортен Месершмидт, внесе искането за разследването на Цветан Цветанов на заседанието на комисията.
  След продължителни дебати е взето решението, че Цветанов трябва да отговаря за подслушванията и да се намери главния поръчител на действията му.
  Против обсъждането на темата, са ЕНП и консерваторите.
  http://yphalachev.blogspot.com/2013/04/blog-post_25.html

 78. 78 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  Цветан Цветанов да не да се е преквалифицирал в мутра?

  Бившият вътрешен министър прати бодигардовете си да проверят Столичното следствие за наличие на бомби. Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент ще обсъжда дали да включи в дневния си ред скандала с незаконните подслушвания у нас, предаде БНР. Решението ще бъде взето на закрито заседание на координаторите на различните политически групи и ръководството на комисията. По информация на „Хоризонт” се очертава мнозинство в подкрепа на подобни дискусии заради възможните нарушения на човешки права и европейски стандарти.

  Целта е да се реши как да процедира по-нататък ЕП. Дали темата да влезе в открито заседание на комисия или в пленарна сесия, дали по нея да има дебат или резолюция.

  На 18 април председателският съвет на ЕП, който включва неговото ръководство и лидерите на политически групи, реши въпросът с незаконното подслушване в България да бъде обсъден.

  Представителите на Европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ, настояват скандалът да не бъде обсъждан в европейските институции.

  „Намирам за недопустимо, български евродепутати – политически опоненти на ГЕРБ, да настояват досието за подслушванията да бъде внесено в пленарна зала или в някоя от комисиите на ЕП. Това заяви ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП Андрей Ковачев на брифинг в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „Това показва, че тези наши колеги отново не се притесняват да злепоставят България и да рушат доверието в нея, вкарвайки в ЕП проблем, базиран единствено на слухове, анонимни сигнали, и при текущи проверки“, подчерта д-р Ковачев. „Силно се надявам това да не се случи и да се стигне дотам, че няколко дни преди изборите да се злоупотреби с комисията за политически натиск както върху изборния процес в България, така и върху независимите институции, които водят в момента разследване по сигнала на председателя на ПЕС“, отбеляза Андрей Ковачев. Той беше категоричен, че евродепутатите от ГЕРБ и техните партньори от ЕНП ще отстояват тази позиция.

  Евродепутатите от ГЕРБ изразиха надежда комисията по гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи на ЕП да не бъде използвана за злоупотреба дни преди изборите в България.

  Дали темата бе разисквана – ще стане ясно по-късно, за което читателите на сайта „Хроники” ще бъдат информирани.

  Кой е толкова наивен, за да очаква бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да бъде с повдигнато обвинение?

  Срещат се все още наивници, които го вярват, и то след като Цветанов се яви на разпит в Столичното следствие…

  Всъщност Цветанов отказа поне два пъти да отиде да свидетелства по наказателното производство за нерегламентирано подслушване. След тези откази, според сайта Афера.бг са се случили следните събития:

  „На 20 април, събота, точно в 8,30 часа, външното наблюдение на АФЕРА засече ексвътрешния министър Цветан Цветанов… да посещава резиденцията на американското посолство у нас на улица Козяк 16. Това става след избухването на скандала с незаконното подслушване от МВР и освобождаването на Станимир Флоров като шеф на ГДБОП, заради обвинение за взимане на подкуп.

  На следващия ден, 21 април, неделя, в 10,30 часа, в офиса на ГЕРБ в столицата пък се появи английският посланик...”

  След тези две значими за гражданина от село Шума случки, на следващия ден, 23 април, той отива в Столичното Следствие за разпит като свидетел за въпросното нерегламентирано подслушване. Отива е силно казано, тъй като го закарват с кортеж, придружен от платените с нашите пари бодигардове – 15 служители на НСО и брониран мерцедес, и черен джип БМВ.

  Според агенция ПИК, се е разиграла следната сцена:

  „Двама служители на НСО провериха дали в Спецпрокуратурата не е заложена бомба за Цветан Цветанов. Свръхмерките за сигурност бяха предприети около час преди бившия вътрешен министър да пристигне при магистратите.

  След като се увериха, че на територията на специнстанцията няма нито едно взривно устройство или съмнителен автомобил, който би могъл внезапно да експлодира, гардовете от НСО, които бяха снабдени със специално куфарче дадоха знак по радиостанцията на колегите си от авангарда, че всичко е наред, и Цветанов може да бъде доведен в сградата.

  Така бронираният мерцедес с Цветанов пристигна безпроблемно в Спецпрокуратурата. Зад немската лимузина се движеше и черен джип “БМВ” с други трима охранители.

  За сигурността на бившия МВР-шеф се грижат общо 15 служители на НСО, които дават дежурства на смени.”

  Според Наказателно-процесуалния кодекс,

  Чл. 5. Спрямо лица с имунитет по отношение на наказателната юрисдикция на Република България процесуалните действия, предвидени в този кодекс, се извършват в съответствие с нормите на международното право.

  Задължения на свидетеля

  Чл. 120. (1) Свидетелят е длъжен: да се яви пред съответния орган, когато бъде призован; да изложи всичко, което знае по делото, и да отговаря на поставените му въпроси, както и да остане на разположение на органа, който го е призовал, докато това е необходимо.

  (2) Свидетел, който не може да се яви поради болест или инвалидност, може да бъде разпитан там, където се намира.

  (3) (Изм. – ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Свидетел, който не се яви на определеното място и време да даде показания, се наказва с глоба до триста лева и се довежда принудително за разпит по реда на чл. 71. Ако свидетелят посочи уважителни причини за неявяването си, глобата и принудителното довеждане се отменят.

  (4) (Изм. – ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Свидетел, който извън случаите по чл. 119 и чл. 121 откаже да свидетелства, се наказва с глоба до хиляда лева.

  От тези текстове научаваме, че Цветанов е бил длъжен да се яви в Следствието като свидетел – не се явява „поради болест, или инвалидност”, обстоятелства каквито не е имало реално.

  След като Цветанов не е бил болен или инвалид, някой да го е глобил за отказите му да се яви?

  Някой да го е довел принудетелно за разпит?

  Да е посочил въпросният бивш вътрешен министър уважителни причини за неявяването си, при което глоба и принудително довеждане отпадат?

  Нито едно от изброените по-горе според НПК обстоятелства не е било налице – явно в американското посолство и посланикът на Великобритания е дошъл съвет Цветанов да отиде на разпит – и това бе причината той да се яви.

  Яви се, но не с адвокат като нормален свидетел, а с бодиградвоте, които са претърсили Следствието за бомба или оръжие и чак тогава са повикали бронирания автомобил с Цветанов да се приближи и той да слезе!

  Виждала съм в Следствието да се явяват за разпити различни граждани, но с бодигардове, които проверяват за бомба – такъв случай не е имало в българския наказателен процес!

  С бодигардове знаем кои се разхождат насякъде – тези, против които Цветанов ни проглуши ушите, че се бори.

  Но бивш министър на вътрешните работи да допуска охраната му да нахлува в Следствието и да го проверява – такова чудо не сме имали!

  Тук е време отново да запитам: някой проверява ли над 20-те сигнала за заплахи срещу Цветанов?

  Някой от ГД БОП или ДАНС да работи по тези заплахи?

  Да има включени СРС-ета по отправените според главния секретар на МВР, Калин Георгиев заплахи?

  Или защо да не се придвижва Цветанов с брониран мерцедес и джипове, защо да не работят за сигурността му 15 бодигарда – внушително е, прави впечатление!

  Но впечатление за какво – за една платена с нашите пари, на данъкоплатци парвенющина!

  Аз лично не вярвам някой да заплашва Цветанов – категорично не вярвам! Освен ако шегобийци са си направили майтап, за да гледат сеира на партийното силово величие Цветанов!

  Скъпичко е, но и хляба и ножа са все още у тях! В партията на ГЕРБ!

  Защо Цветанов да не си прави реклама на гърба на данъкоплатеца?

  Често говорим за достойнство на магистратите – къде бе това достойнство, след като позволиха на охранители да претърсват Следствието и не ги оставиха отвън докато разпитват бившия вътрешен министър?

  От кого да очакваме прояви на достойнство? От прокурорския свидетел Петьо Еврото – наричан така на галено от репортерския фолклор.

  Преди да се яви на разпит, Цветанов бълва огън и жупел по адрес на магистратите. Бившият вътрешен министър обяви, че прокуратурата извършва „национално предателство” с повдигнатите обвинения за нерегламентирано подслушване в МВР и обвиненията срещу шефа на ГД БОП, Станимир Флоров за това, че е бил разработван от службите за получаване на подкуп в особено големи размери и връзки с лица от подземния свят!

  Според Цветанов „националното предателство” е разследването на незаконното подслушване?!

  Повече от пет часа престоя зад стените на Следствието бившият вътрешен министър. След това бе разпитван още два часа в специализираната прокуратура. Ето обобщено какво заяви той след двата разпита пред чакащите репортери:

  „„Нормално ли е анонимен сигнал на Сергей Станишев да бъде внесен в началото на предизборната кампания, за 10 дни прокуратурата да излезе с някаква справка, след като там законовият срок е два месеца”, отправи въпроса си Цветанов. Той посочи, че именно по този начин са направени много внушения и интерпретации, като водещото е от страна на Сергей Станишев, който е „говорител на организираната престъпност… Единственото, от което съм обезпокоен е това, което се случи, а именно че дискредитираха службите, честните и достойни професионалисти в МВР. Това е тежък удар за достойнството на тези служители, но пък голям плюс за организираната престъпност, която реално се изграждаше през всичките тези години благодарение на политическата класа”, посочи Цветанов.

  За своя семеен приятел Станимир Флоров Цветанов коментира:

  „…когато има подобен удар, групировките се консолидират в добра среда, в която имат и добри политически сподвижници като Сергей Станишев. Станимир Флоров се ползва с невероятно доверие в работата си… Това е човек, с когото България може да се гордее, аз винаги съм се гордял, когато съм ходил в чужбина и когато са ми давали оценка за неговата дейност. Познавам Станимир Флоров много добре и знам с какво доверие се ползва за международни разработки, който той лично е координирал и контролирал”, бе категоричен пред медиите Цветанов.

  Цветанов се оказа приятел с Флоров от 1973 г., но обяви, че не знае, че той е бил разработван?!

  Дали някой ще се върже да повярва на това?

  „Истината трябва да възтържествува каза пред журналистите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов след разпита му в следствения отдел на Софийска градска прокуратура в предаването на живо на Канал3. – Странно ми беше, че си припомних всичко, което е свързано с моето детство, от кога и защо познавам Станимир Флоров – всъщност от 1973 г. в блока, където сме живели ние и семейството на Флоров, от кога е възникнало приятелството ни като семейство. От тогава всъщност сме добри семейни приятели”.

  „Създават се добри семейни приятели, когато приятелството е истинско и когато то има сериозни хора, които работят в институции, и които смятам, че трябва да бъдат за уважение”, посочи Цветанов.

  „Станимир Флоров е един достоен българин, един достоен служител, с който системата се гордее и ще продължи да се гордее…

  … На въпрос дали знае за документите, които получиха всички медии за това, че Станимир Флоров е имал нерегламентирани контакти с престъпния свят Цветанов отговори: „ Никой не ме е питал за това, а изцяло биографията и това, което се случва в политическата кампания… Имах възможност да кажа много неща за успехите, които постигна правоохранителната система през последните четири години и предположения от къде би могло да идва всичко това, което наблюдаваме в момента…

  …Флоров е един служител, който е признат от всички евроатлантически партньори през всичките години, когато сме работили с него. Той има съществен принос като ръководител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” през последните 4 години. Той е човекът, който успя да участва активно с неговите подчинени служители – истински професионалисти, в разбиването на много сериозни организирани престъпни групи. Станимир Флоров винаги е бил с много високи оценки от нашите евроатлантически партньори и от всички служители, защото винаги е спазвал законите”, подчерта Цветанов.

  На въпрос защо разпитът е продължил толкова дълго Цветанов заяви: „Вярвам в професионализма на честните и трудолюбиви съдии и прокурори. Предполагам, че те се по-сериозни и това ще надделее…”

  Репортери попитаха Цветанов дали е разочарован от главния прокурор Сотир Цацаров: „Защо трябва да съм разочарован от някакви хора? За мен е важно да има правосъдие, което да се води от върховенството на закона” - каза разпитвания бивш вътрешен министър.

  Той отново заяви, че ще се оттегли от поста председател на предизборния щаб на ГЕРБ, ако вината му бъде доказана. „Това е целта на Станишев и е цел на цялата опозиция. Кажете каква е логиката да се оттегля. Мисля, че Станишев трябваше да си подаде оставката и да се извини…”

  „… Данните, които са класифицирана информация, няма как да споделя пред вас, защото подписах декларация, че няма да разгласявам факти и обстоятелства по делото.

  На въпрос – означава ли, че за повдигнатите обвинения срещу четиримата настоящи и бивши служители на СДОТО стои причината за нерегламентирани подслушвания, Цветанов отговори кратко: “Не означава, разбира се”.

  Подслушванията и обвиненията срещу Флоров влязоха в предизборната кампания на ГЕРБ

  „В момента Станишев направи всичко възможно, за да дискретитира българските служби и реално да стане говорител на организираната престъпност”, каза в град Рила зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

  „Когато нямаш политически аргументи, когато нямаш управленска програма, която можеш да защитиш пред хората, трябва да изкараш нещо, което да може да предизвика говорене в публичното пространство, но да отклони от реалните политически предпоставки и събития, които предстоят – парламентарните избори”. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във Враца, в отговор на въпрос за атаките към МВР и исканията за неговото оттегляне,

  В понеделник вечерта, на 22 април, в Смолян бившият премиер Бойко Борисов гарантира за Цветан Цветанов, който му е и председател на предизборния щаб, че “не е правил тези неща”. “Рано или късно истината ще излезе наяве”, увери Борисов.

  “Аплодираме бързите действия на прокуратурата. Месеци наред даваме сигнали за милионите източени от “Белене”, Цанков камък, “Хохегер”. 19 дела са прекратени за “Белене”. Искам да чуя кога Станишев ще понесе отговорност за изнесените секретни доклади. Чакам прокуратурата да се произнесе как 9-те доклада се намериха после в гражданското. Чакам Корнелия Нинова със следователките, чакам Ахмед Доган за Цанков камък”, заяви Борисов.

  „Ще дойде време да се извинят”, заяви ядосан Борисов по повод действията на прокуратурата, водена от Цацаров.

  “Когато се докаже, че бившият вътрешен министър 2009-2013 е разпореждал за незаконно използване на СРС-та, ще се оттегли от политиката, и ще си понесе наказателната отговорност. Когато вече се потвърждава, че това не е вярно и че неговото твърдение, което е отправил лично към мен, е лъжа, аз искам да призова Станишев да излезе и публично да се извини за това, което каза. Той нямаше смелостта да заяви, че ще се оттегли от политиката“.

  “Има парламентарен контрол, който е осъществен, има директори на дирекции, има началници на отдели, които имат компетентност да осъществяват контрол и паралелно с това да следят за всичко това, което трябва да бъде изпълнено по закон. Това, което прави министърът на вътрешните работи, е да гарантира използването на СРС по законоустановения срок. Това съм правил и това бих продължил да правя, ако бъда отново министър на вътрешните работи. Но никога не съм разпореждал, нито пък бих си помислил да разпореждам, а това, което твърдеше Станишев…, се надявам, че ще излезе и ще се извини за неговите лъжи”, коментира Цветанов пред репортери в Долна баня,

  „Аз като гражданин на България спя много спокойно и ще продължа да спя много спокойно, ако ефективността на правоохранителната и правораздавателната система бъде ефективна… Разбира се, че това, което съм правил, знам какво съм правил, въпросът е, че Станишев не знае какво е правил през неговия мандат“, заключи бившият вътрешен министър.

  “Самият факт, че за този сигнал, който Сергей Станишев внесе при главния прокурор, преди това Алексей Петров лансира в публичното пространство, че се очакват големи скандали относно използването на СРС – направете си връзката – кой, къде и какво е правил в тази държава”, обясни Цветанов, навързвайки Станишев и настоящия главен обвиняем по делото “Октопод” в една нишка.

  Какво конкретно казва Закона за специалните разузнавателни средства

  За прокуратурата не съществуват свещени крави. Ако съществуват данни за извършено престъпление от когото и да било, ще бъдат повдигнати обвинения. Това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на въпрос дали ще бъде повдигнато обвинение на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Ще си свършим работата, работим по всеки един сигнал, има достатъчно смелост и решимост да работим съобразно закона и събраните доказателства”, посочи Сарафов.

  В коментар на думите, че е имало тайни общества сред съдебната система, Борислав Сарафов каза: „По време на своя разпит свидетелят Цветанов не посочи да са налице данни за тайни общества в съдебната система, не посочи да са налице безобразия на разследващия екип. Такива данни не са предоставени и от МВР” уточни Сарафов пред репортерите.

  Преди време Цветанов директно намекна, че образуването на разследване за подкуп срещу впоследствие отстранения шеф на ГДБОП Станимир Флоров е инспирирано от тайни общества в държавното обвинение, без обаче да уточни какво има предвид.

  “Искам да задам въпроса дали има тайни общества в съдебната система, които могат да генерират всичко това, което се случва в момента и дали някой може да е подвластен на политически партии и дали тези, които проверяват в момента, не е имало информация в службите за техните безобразия, които са правили през всичките тези години” обяви Цветанов пред медиите.

  След близо 8-часови разпити от 23 април по разследванията срещу Флоров и за СРС-тата Цветанов категорично отказа да поясни думите си. Вместо това той запита репортерите дали това, че прокуратурата се интересува от изявленията му по време на предизборната кампания, не означава, че тя се включва в политически процеси?!

  По повод думите на Цветанов, Сарафов коментира на 24 април, че обвинителите не могат да избират момента за образуване на дела, а работят, когато получат сигнал.

  “Ние не можем да избираме момента, в който да работим по определени дела. Когато имаме информация, ние започваме и образуваме наказателно производство и провеждаме разследвания – дали е период на кампания или не, ние няма как да съобразяваме, защото не можем да изчакаме да отмине една кампания“, кратко заключи зам.-главният прокурор.

  Във връзка с въпроси по делото за подкуп срещу Флоров, Сарафов уточни, че колегите му са установили, че за последно компрометиращите го разработки “Мавър”, “Араби”, “Алчния” и “Високия” са били вадени от архива в МВР на 7 март т.г.

  Кой се е интересувал от разработките зам.-главният прокурор не уточни.

  “Обвинение не е повдигнато на Станимир Флоров, а е образувано досъдебно производство срещу него на базата на четири оперативни дела и други данни, които са налични в прокуратурата. Не разчитаме само на информацията от четирите оперативни дела. Проверяваме и другите налични в прокуратурата и по делата данни. Вече са били разпитани Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, разпитан е Кирил Радев, бивш директор на ГДБОП, разпитан е Иван Чобанов, ръководител на Националната служба за сигурност. Предстои да бъдат разпитани и бивши шефове на ГДБОП”, добави Сарафов.

  По думите на зам.-главния прокурор, към тези документи е имало интерес и от други български служби, които обаче не уточни. Каза само, че става въпрос за интерес в периода между 2002 г. до наши дни…

  След разпита си по делото за нерегламентираните СРС-та в МВР на 24 април, лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че Цветанов “съвсем вероятно” трябва да бъде обвинен по наказателното производство за нерегламентирано подслушване, провеждано от МВР по време на неговия мандат.

  За финал ще припомня, че според годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, подслушванията в България се сочат като един от най-сериозните проблеми в страната ни.

  Люба Манолова

  http://lubamanolova.info

 79. 79 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Прокуратурата се позова на стари оперативни разработки и на "други доказателствени източници"" цитат от статията

  Можеше да изровят ученическото досие на Флоров, щяха да знаят, че от тогава крои злобни планове с Цветанов!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 80. 80 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Предполагам че след изборите Флоров ще се върне на работа за ужас на наркобизнеса и зомбитата от форума.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 81. 81 Профил на gh19
  gh19
  Рейтинг: 426 Неутрално

  У мен възниква резонен въпрос : къде е Борис Велчев . Знам , че е конституционен съдия . Но " къде е " не е въпрос за мястото му сега , а за мястото и работата , която свърши за 7 години като главен прокурор . Нищо не свърши , нищо не направи . И затова беше награден . Награден не от други , а от ГЕРБ в лицето на президента . Защо ? Отговорите са логични . А на мен дори и това само ми е достатъчно , за да не гласувам за ГЕРБ .

 82. 82 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#68] от "Johnnie":

  Моите уважения, но "истината" поне в реалният свят винаги е въпрос на гледна точка.
  Добре де, интелигентен човек , като Вас (съдейки по коментарите, които съм чел) не се ли замисля какво стои зад тези акции на прокуратурата в момента. Не се ли опитвате да погледнете зад тези прости опити за манипулация на нас- обикновените хора? Наистина ли не се замисляте , защо след като Флоров е бил 14 години полицай след първото разследване, защо СЕГА излизат тези материали и ЗАЩО сега прокуратурата се хвърля да го преследва? Ще се радвам да споделите Вашето мнение по въпроса. И моля Ви не забравяйте, че Флоров е бил полицай ( сравнително висш) при 4 правителства.
  Много е лесно да бъдат заклеймени 2/3 от МВР като престъпници и това да бъде представено за "истина".
  За съжаление никой в нашата държава не си върши работата, а всеки гледа в канчето на другият. И според моята гледна точка това е истинската причина за това да сме в това положение като държава. И когато някой малко или много "натисне" тази или онази група да си върши работата, веднага почват едни скандирания "диктатура", "терор" и т.н. Тъжното е, че ние, като българи, нямаме достатъчно смелост да застанем пред огледалото и да си видим силните и слабите страни - нас ние е страх от гледката, която ще видим в огледалото и затова предпочитаме само да критикуваме. И когато някой ни каже истината, като например Бойко с мат'ряла или чешкият скулптор с тоалетната чиния ,ние скачаме обидени. Тъжно е, че скотовщината завладява дори и млади хора, а за съжаление и все повече коментари в този форум. Но какво да се прави - борим се докато можем, пък когато вече не можем да се противопоставяме на простотията - терминал 2. Аз поне съм сигурен, че по-света качествените хора се търсят, а пък възможности за бизнес - колкото щеш!

 83. 83 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#76] от "Варненчик":

  Защо си мислиш, че ГЕРБ е партия?

 84. 84 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Поклон за поредната страхотна статия на г-жа Владимирова! Такива журналисти ни трябват, да ровят и да показват омазаните с л@йна гащи на властта! Не като Митко!

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов стана поредният кадър на ГЕРБ, който нападна Цветан Цветанов и го призова да напусне политиката. В интервю по БТВ той директно обвини бившия вътрешен министър.

  Имаше примерно случка с министър, който дава интервю, и после Цветанов му казва: "Аз знам защо даваш интервю на нея. Защото тя е много хубава", разказа Найденов. Той се надява, че и други негови колеги ще започнат да говорят публично за незаконното подслушване. Найденов не пожела да каже имена.
  Ахааа - не казал имена? Което автоматично означава, че Миро лъже! Цветанов и Бойко са чисти! Никой не вярва, че могат да се занимават с толкова долни и непочтени действия като подлушване на колегите си.

 86. 86 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#1] от "Trollfest": При Милен Цветков един перничанин каза ,че в Перник на Флоров му казвали " третия Галев ".

 87. 87 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#5] от "georgi_val":Герги , вашата работа е : " КОЙ МИ С... А В ГАЩИТЕ !"

 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#7] от "др. Иванов":Има ОСНОВАТЕЛНИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ ,че отвличането на Лара е било извършено от същото ведомство , което си въобразяваше ,че ще управлява вечно и както си иска.

 89. 89 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#9] от "katar":Катарът е много лоша болест . От нея се оглупява. За въпросните папки Станишев, дето ви бърка в очите , беше съден и наказан за административно нарушение с глоба от 500 лв.

 90. 90 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#11] от "xm...":Е па нали бившото министърче на икономиката , енергията и дори туризма Делянчо Добревия бил чирак-масонин ! Сега го предлагат за депутатин.
  У Бивола има списък на сите масони .

 91. 91 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#16] от "Отнесен":Чети , чети ! Сключили са са споразумения с болшинството от бандитите да минат тънко , може и условно.

 92. 92 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#33] от "Отнесен":Айде стига сте му яли на Станишев х...!

 93. 93 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 427 Любопитно

  [quote#85:"squid"]Цветанов и Бойко са чисти! Никой не вярва, че могат да се занимават с толкова долни и непочтени действия като подлушване на колегите си.[/quote]

  Глупости, защото преди време много от министрите сами си казваха, че няма нищо лошо в това да ги подслушват (в т.ч. и сегашния ни президент)

  А не са чисти, защото със сигурност са подслушвани и много други хора и са позволили да има такива практики в МВР, вместо да ги прекратят и пр.п.

  mak1951
 94. 94 Профил на Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Рейтинг: 583 Разстроено

  Остана ли още някои с илюзии...?

  Боли ме от овчедушието на хората...
 95. 95 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#16] от "Отнесен":
  [quote#16:"Отнесен"]От какво се притеснява Цветанов, че ходи като мутра с многобройна охрана- цитат на коментар #14 от “Ivan Donchev”
  Искаш да го сбарат аверчетата на Килърите и Наглите ли? Що за гражданин си, ако подкрепяш случването на такова нещо?[/quote]

  Не могат да го сбарат, защото Цвъки им счупи гръбнака и се чудя защо сега има нужда от охрана.

 96. 96 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  И на Цветанов, и на Борисов вече им личи, че не са никак в ред. Вече на всички им е ясно, че милиционерите са подслушвали и предавали собственият си народ и държава!

 97. 97 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Мисля, че завършва един 10-годишен период от демократичната история на България, през който мутрите постепенно, подкрепяни от родни олигарси и от чужди тайни служби, завзеха всички нива във властта. През 2013 г. предстои сгромолясването на този модел - на 12 Май или по-късно - зависи кога ще уври куфалницата на българина! Едно е сигурно: връщане към ситуацията от последните четири години не може да има! Съжалявам измамените камили, които ще трябва да преживеят разочарованието от сгромолясването на своя бог!

 98. 98 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Стар виц - в съдебната зала е застрелян съдебен заседател по време на дело. Извършителят е освободен поради липса на доказателства.

 99. 99 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Дневник тази статия е пълна с глупости и откровени лъжи. Айде стига вече!

 100. 100 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  АЙДЕ ОЩЕ ЕДИН СИ ИСКАРА ДЕТЕТО ЗА ДА НЕ ГО ОТВЛЕКАТ!!!В предаването на Сашо Диков – Дикoff по Нова телевизия, между 18 и 19 часа тази събота, бизнесменът Гриша Ганчев ще изнесе потресаващи признания. Гриша Ганчев ще разкаже пред Сашо Диков за грандиозна далавера за 600 милиона, както и че на няколко пъти са му пращани емисари, които да му искат пари. Това става след ареста на синът му, който бе жертва на една от поръчковите операции на Станимир Флоров и Цветан Цветанов.

  Пари обаче Гриша Ганчев отказал да дава.

  След като синът му бе пуснат от ареста и му бе разрешено да напуска страната, той вече е в чужбина.

  „Пратих майка му при него да му предаде да не се връща в България до изборите и ако трябва да седи там и до следващите избори”, казва Гриша Ганчев пред Сашо Диков.

  Цялото интервю ще бъде излъчено в събота в Дикoff по Нова телевизия.

  Afera.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK