"Премиер на РъБъ" (откъс)

Иво Инджев - той участва в началото на април в протеста пред Съдебната палата в подкрепа на журналиста от "Медиапул" Борис Митов

© Надежда Чипева, Капитал

Иво Инджев - той участва в началото на април в протеста пред Съдебната палата в подкрепа на журналиста от "Медиапул" Борис МитовПубликуваме откъс от новата книга на Иво Инджев - "Премиер на РъБъ" с позволение на автора. Премиерата й беше на 25 април (повече във видеото в края на текста), тя е издание на "Сиела". В блога на Инджев - може да прочетете още една част от книгата. В нея той отбелязва "през 2010 г., написах "Президент на РъБъ" и обясних заглавието на книгата като точен фонетичен превод. Казано буквално, съчетанието "Република България", произнесено със съкращението "РБ" звучи като "ръбъ".
Първата книга на Инджев е посветена на Георги Първанов, който по онова време все още е държавен глава. А новата е за доскорошния премиер. Инджев я представя така - "Как на Бойко Борисов му изстина мястото – нещо (едно)лично за "Премиер на РъБъ". Вътрешните заглавия са на "Дневник". 


....Ако си мислите обаче, че това беше единственият конфуз (става дума как кметът на София закъснява за среща на 17 април 2008г. с американски бизнес представители и тогавашния посланик на САЩ - бел.ред.), лъжете се. Борисов се появи в една зала, където ни сместиха, за да го чакаме, извини се (все пак) и взе думата. Започна да обяснява кой е той и за какво се бори, поглеждайки постоянно към посланика в нескрит израз на пълно пренебрежение към Джим Ходж (според представянето на автора в предната част това е "един от най-едрите бизнесмени на САЩ в областта на рециклирането на битови отпадъци – всъщност третият в класацията в огромната държава според обема на бизнеса му" - бел.ред.), който беше причината за срещата.


Тирадата на софийския кмет
се свеждаше до задочна словесна битка с жълтия печат, който пишел лъжи за него – например за някакви двама, които претендирали, че са го били. "Тия ли, бе, аз тях с една ръка мога да ги смачкам", взе да повишава тон Борисов, сякаш някой от вцепенените присъстващи би се усъмнил в несъмнения факт на неговото мускулно превъзходство. Ужас! Беше достигнал "върха" или поне така си помислих. Обаче съм се мамил.


Монологът на Борисов, който досега не съм цитирал никъде от чувство за дискретност (макар да не ставаше дума за някаква конфиденциална среща, а за приказки пред многобройна, включително българска аудитория от двадесетина души), продължи с "откровение", за което не бих повярвал, че се е състояло, ако не присъствах със собствените си уши и очи.


За да ни впечатли с влиянието и политическата си ловкост, Борисов разкри гордо как е попречил в софийския парламент да бъде гласувана резолюция, осъждаща Турция за арменския геноцид, за което е получил "бонус" от… турските специални служби. Сподели ни без притеснение, че те му се отблагодарили, като му дали информация за трафиканти на наркотици, които той хитро изчакал да минат границата и едва тогава да бъдат заловени на българска територия по негов сигнал, за да… натрие носа на политическия си противник, премиера Сергей Станишев – един вид да види той как дори и като кмет Борисов продължава да е номер едно в борбата с престъпността и само формално отсъства от върха на професионалната пирамида в МВР.


Описвайки този случай тук, още не знаех, че Борисов ще "издъни" пак партньорска служба, този път публично и от трибуната на самия парламент, в деня на оставката си на 20 февруари 2013 г. Ако имаше организация "Егоизъм без граници", този човек трябваше да я оглави по право!


Това самохвалство е толкова невероятно, най-малкото поради своята недискретност пред толкова много хора, че не е за вярване да е истина, нали? Обаче беше факт и свидетелите са доста. Споменавам го като лично преживяване, защото в тази книга няма да се позовавам на нищо друго освен на личната си гледна точка. В статиите, писани от мен между лятото на 2009 и пролетта на 2013 година, обаче няма как да спестя позоваването – не на клюки, а на други публикации.


Всъщност перченето на господин кмета, както се изясни от многократните му подмятания, целеше да впечатли именно посланик Байърли, който стоически слушаше тирадата му, докато Борисов не му вмени за трети път какво трябвало да каже на премиера Станишев.


Наложи се дипломатът дипломатично да напомни, че не е негова работа като чужденец да казва на българския премиер какво да прави. Но нашият бай Борисов не се смути: "Аз знам, че той ви слуша, така че му кажете, все пак", настоя отново той пред представителя на американското правителство, третиран от софийския кмет като личен пощенски гълъб.


Времето вече изтичаше, а Борисов не спираше. Някой трябваше да предприеме нещо и аз го прекъснах с напомняне за целта на срещата. Настана за кратко неловко мълчание и най-сетне гостът Джим Ходж получи благосклонно думата да обясни с картинки и данни от разстланите пред него рекламни диплянки какво предлага за овладяване и дългосрочно решаване на проблема със събирането и преработването на сметта в София.


Не сте познали, ако си мислите, че Борисов прояви интерес. Посрещна кратката презентация с нулево внимание и с видима досада, която се четеше в зареяния му нейде другаде поглед. За него


срещата беше приключила с онова, което искаше да каже за себе си на американския посланик


За мен обаче Бойко беше запазил един господарски жест на изпроводяк. Паднал му бях най-после в ръчичките и не пропусна, минавайки покрай мен, да ме изкомандва като на плаца на пожарната: "Аре, действай". Прозвуча като: "зависим си от моето благоволение да продължим тези контакти и си знай мястото". Само го изгледах за последно – повече не съм "действал" с него каквото и да било оттогава и предадох на Шон да си търси друг посредник за общуване с този нашенец. Но не се наложи. Джим Ходж си взе обратния самолет, а аз – поука с кого си имам работа.


Може би онова наше общуване си спомня Борисов, когато излъга от телевизионния екран в края на 2012 г., че съм му се бил обаждал много?


Истината е, че ако трябва да си мерим обажданията, при това само от периода, когато бях телевизионен журналист (т.е. важен за него фактор по онова време), той многократно ми е звънял след предавания, уж че не успял да гледа, и да ме пита какво е станало. След което започваше да ми дава съвети какво е трябвало да кажа или


къде щял да навре еди-кого си, който бил казал еди-какво си


Не съжалявам, че не разполагам със запис на някой от тези разговори, които в един момент прекратих с ясния си отказ да ги водя, защото все пак не бих публикувал в книгата си нецензурните изблици на когото и да било.


Както и в "Президент на РъБъ", където целта ми беше да покажа злоупотребите с власт на върха на държавата чрез примера на Георги Първанов, така и в "Премиер на РъБъ" нямам амбицията на всяка цена да демонстрирам обилния материал за негативния образ на Борисов, който се върти в публичното пространство и е тема на други автори.


Една от причините за това самоограничаване е, че не бих искал да ставам проводник на каквито и да било интереси, различни от стремежа ми да кажа истината, каквато съм я видял лично. Но няма как да избегна някои повторения на тези и факти. Те са като лайтмотив в симфония – появяват се отново и отново като типична част от композицията.


Воден съм не просто от съображения за регистриране на миналото. Интересуват ме повече мостове към бъдещето. Имаме нужда да свържем "две и две", като се обърнем четири години назад, балансирайки по люлеещото се над пропастта от лъжи и премълчавани истини скърцащо мостче на правдивия спомен.


Мостчето няма претенцията да бъде магистрала (на духа), спонсорирана от еврофондове. Може и да поскърца, докато четете и откриете, че всъщност зъбите ви издават този звук. И така, след кратката предистория за още по-кратките ми контакти с главния герой на тази книга ето и хронологичния разказ за неговото управленско житие – такова, каквото съм го регистрирал в личния си блог от момента, когато Борисов пое в здравите си ръце властта над България като министър-председател...


*** 


Послеслов


Това бягство, представено като държавническа загриженост "да не се пролива кръв", всъщност отразява основния порок на Борисов като личност и политик, добрал се до върха на властта – егоизмът на голямото му его, заради което той е готов на всичко на принципа "след мен и потоп". В подкрепа на тази теза, нетипично за финал на една книга, предлагам новината със стара дата за (почти) неустоимото желание на Борисов да стане президент заради предимството да си гарантира власт за години напред и да покори лично и този държавен връх.


Росен Плевнелиев вече е разказвал пред медиите малка част от историята на неговото номиниране за президент от Борисов. Но нейното продължение е интересно с това, че издава


огромното изкушение на Борисов да напусне премиерския пост и на практика да се самоназначи за държавен глава


но при едно условие: Росен Плевнелиев – най-успешният му министър, човекът с най-високия рейтинг в кабинета му и с най-добри позиции пред Брюксел – да го замести на премиерски пост. И тук удря на камък.


Борисов прави първия си сондаж при едно пътуване до Перник. Той кани Плевнелиев в автомобила си (нетипично, защото Плевнелиев не е от лично приближените му министри, като вътрешния Цветан Цветанов, земеделския Мирослав Найденов или транспортния Ивайло Московски, които направо си "живеят" в резиденцията на Борисов в Бояна сред парада на минаващите през парадния вход олигарси и откровени мутри – парад, командван от Борисов).


Плевнелиев получава в движение предложение да избира между кандидатирането за кмет на София (защото и Йорданка Фандъкова е била сред обмисляните от Борисов номинации в евентуална рокада по вертикала и хоризонтала на властта), премиер или президент, но отказва и трите номинации. Борисов реагира на отказа му с многозначителната фраза "нямаш право да ми отказваш"!


Втората стъпка идва дни по-късно. Предприема я самият Плевнелиев. Той посещава Борисов и загатва за първи път, че би приел само номинацията за президент. Борисов обаче продължава да го увещава да стане премиер, т.е. да го замести на поста в Министерския съвет като най-подходяща кандидатура.


При положение че самият Борисов е зачеркнал с прискърбие най-верния си сподвижник Цветанов Цветанов като кандидат за този пост заради аферата с апартаментите му, кой друг, ако не самият Борисов, би могъл тогава да е официалната кандидатура на ГЕРБ? Очевидно е, че Борисов е бил обсебен от идеята


да се закичи със славата на победител и в това изборно състезаниe


което би му гарантирало властово дълголетие в далеч по-спокойните и още по-ласкателни за егото му води на водачеството на нацията от мостика на непотопяемия президентски кораб.


Историята обаче е пожелала друго. Плевнелиев остава непреклонен и обърква плановете на Борисов. Накрая, в самото навечерие на окончателното решение, колебаейки се до последния момент, Борисов се "предава". На обещаната за целта пресконференция той номинира Плевнелиев, като хвали седящия до него Цветанов и съжалява публично за неговата несъстояла се номинация.


Така унижава напълно преднамерено също така седналия от другата му страна Плевнелиев, към когото – вече като определен за кандидат-президент на ГЕРБ – се държи демонстративно пренебрежително. По този начин си отмъщава за това, че волята му е била скършена от Плевнелиев.


Борисов никога не прощава тази победа на своя министър


Тя е голяма тайна, защото "силният човек" на България държи всички да си мислят колко зависим от него е Плевнелиев. Същевременно го подлага на ново, още по-брутално унижение: в нощта, когато Плевнелиев е избран за президент, Борисов се държи с него пред телевизионните камери покровителствено на езика на жестовете, а вербално направо чупи собствените си рекорди, заявявайки на всеослушание, че Плевнелиев щеше да е никой (в управлението на България), ако на този свят не съществуваше Борисов.


Отмъщението на Борисов, което продължава и след като той егоистично напусна премиерския си пост на 20 февруари 2013 г., си пролича и с насъскването на подчинената му пропаганда срещу държавния глава, оказал се (непоносимо за Борисов) в ролята на реално управляващ. Тази отмъстителност само потвърждава факта, че Борисов е дълбоко уязвен.


На въпроса за


логиката Борисов да подложи на риск самото съществуване на ГЕРБ


ако беше станал президент, лишавайки партията си от своето обсебващо лидерство, отговорът е прост като формулата за решаването на проблемите от онова емблематично изречение на главния герой на тази книга, изречено от него пред стачкуващите в Кърджали работници: "и аз съм прост, и вие сте прости – ще се разберем".


Борисов, любител на простите решения, просто се е надявал, че ще може да президентства по образ и подобие на своя приятел Първанов, който уж загърби БСП в ролята си на държавен глава, но никога не се отказа да й дърпа конците и дори се опита да я оглави отново след 10 години игра на "надпартийност".


Така Борисов не успя да приложи примера на онзи "президент на РъБъ", оставайки само един "премиер на РъБъ". Изстиналите до заледяване отношения с Плевнелиев, които Борисов сам пожела да демонстрира като такива след бягството си от премиерския пост през февруари 2013 г., опровергават хипотезата, че настоящият президент Плевнелиев му "топли мястото" по подобие на договорката между Медведев и Путин в Русия. Тъкмо напротив: на Борисов му "изстина мястото".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1377 Весело

  "Първата книга на Инджев е посветена на Георги Първанова.."-"Дневник", не ми се чете нататък!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2903 Весело

  "и аз съм прост, и вие сте прости – ще се разберем".

  За съжаление на бачо Ивчо - АЗ СЪМ ЕДИН ПРОЗТ ЛЮБИТЕЛ НА "ТИКВАТА" !!!

 4. 4 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#2:"ironhorse"]

  Абе Дневник, спазвайте малко хигиена !
  Иво Инджев е доказан доносник на ДС. [/quote]
  И като е доносник що не го приемат никъде на работа?

  Само този факт трябва да ти е достатъчен за да разбереш, че неговото кратко и формално сътрудничество с ДС въобще не е консумирано.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 5. 5 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#4:"Митко"] с ДС въобще не е консумирано.[/quote]
  най вероятно въпросният горепосочен информатор е бил от най некадърните такива във соответната служба че и тя страни от него

  Силата е в Истината
 6. 6 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Няма "неконсумирано сътрудничествос ДС". Консумиран си в момента, в който си казал "да". Оттам нататък вече си е работа о кариера.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Неутрално

  За да ни впечатли с влиянието и политическата си ловкост, Борисов разкри гордо как е попречил в софийския парламент да бъде гласувана резолюция, осъждаща Турция за арменския геноцид, за което е получил "бонус" от… турските специални служби. Сподели ни без притеснение, че те му се отблагодарили, като му дали информация за трафиканти на наркотици, които той хитро изчакал да минат границата и едва тогава да бъдат заловени на българска територия по негов сигнал, за да… натрие носа на политическия си противник, премиера Сергей Станишев – един вид да види той как дори и като кмет Борисов продължава да е номер едно в борбата с престъпността и само формално отсъства от върха на професионалната пирамида в МВР.

  Това нещо ако е вярно, всички хора в България трябва да знаят за кого гласуват - този, който "трампи" генцоцид за пратка наркотици. Ако парлементът беше гласувал геноцида, вероятно наркитиците щяха да минат - това говори красноречиво за Борисов и "партньорските" му служби.

  седеньето го зголемува задникот
 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#2] от "ironhorse":

  айде без плоски номерца, а? Инджев може да е доносник на ДС, но нещата които пише са 100% точни. А Борисов е доказан трафикант и престъпник - доказателства трябват ли ти?

  седеньето го зголемува задникот
 9. 9 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 808 Весело

  До коментар [#4] от "Митко":
  [quote#4:"Митко"] че неговото кратко и формално сътрудничество с ДС въобще не е консумирано. [/quote]
  Айде бе! Мислиш агент Ивайло да е останал девствен след първата брачна нощ с ДС? А пък и бракът му с десарите не е от най-кратките, цели шест години им е сътрудничил.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 10. 10 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 511 Неутрално

  дневник, кажете ми за кого да гласувам, че не ми се четат безмислижи...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 763 Любопитно

  [quote#4:"Митко"]И като е доносник що не го приемат никъде на работа? [/quote]

  Някои ги приемат. И Патриарси стават.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Боце,Гоце ,Плевнелиев ..кандидати на славата/по И.Вазов/ Мислете като гласувате!

 14. 14 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#4] от "Митко":Само този факт трябва да ти е достатъчен за да разбереш, че неговото кратко и формално сътрудничество с ДС въобще не е консумирано"--------------------Хей вие уважаеми Митко, да сте чували за някоя малко бременна мома? Да е жив и здрав човека(Инджев), ама другите почти 9 милиона- без тези с агентурни псевдоними, по лоши ли сме от тях?!?

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2487 Весело

  Плевнелиев искал само президент!Добре се е ориентирало комсомолското секретарче!

 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Борисов е съвременният ни Бай Ганьо, но за разлика от все пак добродушният и наивен, па макар и простак, на Алеко, Този , съвременният е и зъл, и отмъстителен и нарцистичен.
  Невереоятно "добра" комбинация. А, като прибавим и некадърен, в която и да е видима за обществото област( за невидимата се изказаха и от доклади на ЦРУ) то, с "радост", можем да заявим, че на България и българите и се паднала "шестица" с влизането на Борисов, по скоро с избирането, с вкарването на Борисов във властта през парадният вход.
  И той влезе и се настани като слон в стъкларски магазин и ще трябва годнини, за съжаление, зада се поправи стореното от Този самозван герой на българският преход.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Добре казано. Битовизмите на будиста са ми любимите. То не че около него се случва нещо друго.

  Hang on tightly, let go lightly
 18. 18 Профил на bborisov
  bborisov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Типично, повечето коментари са за това кой е Иво Инджев (уважаван от световните медии...), а не какво казва текста. Също, както и СКАНДАЛЪТ с подслушванията, не какво си казват тримата глупаци, а кой и как го е направил. Наистина има нещо сбъркано в обществото ни.

 19. 19 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Весело

  Искам само да знам, кой го тури на власт и кой го крепи 4 години.
  Не е само простият мат'рял.
  Та искам само да знам....

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 20. 20 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  На съфорумците, които като ужилени от текста на Иво Инджев нямат какво да кажат по същество, и затова искат да компенсират нямането да кажат нещо съществено с известната информация, че бил сътрудник на ДС, ще напомня правилата на форума: ПИШЕ СЕ ПО КОНКРЕТНАТА ТЕМА!
  Като нямате аргументи ПО КОНКРЕТНАТА ТЕМА, и пишете за личността на Автора, сестра му, леля му и лелинчо му, Модерацията на форума има задължението да изтрива постингите ви.
  Пишете в защита на любимия си бивш премиер на РъБъ, защото има нужда от защита - безпомощният ни бивш премиер е беззащитен пред истината, беззащитен е пред фактите, не съм сигурен колко му е здрава защитата пред Закона.
  Пъдарят е гол! - облечете му срамните части, че вонят.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 21. 21 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#18] от "bborisov":

  Така е! Докато продължаваме да атакуваме хората а не проблемите така ще бъде! Това са животите ни заедно тук и от нас зависи какъв избор правим. После няма на кого да се сърдим.
  Поддръжниците на партиите тук го обърнаха на футболен мач - кой кого ще бие, а не как ще живеем след това заедно с различията си на тази земя - България.

  Заговори, за да те видя!
 22. 22 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Написаното от Иво Инджев, дори и да е вярно, ми е скучно, като все едно чета собствените си мисли...
  Очаккам книгата или филма, които ще ме накарат да престана да се срамувам, че този човек е стоял на чело на държавата ни...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 23. 23 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 492 Неутрално

  [quote#6:"Petak"]Няма "неконсумирано сътрудничествос ДС". Консумиран си в момента, в който си казал "да". Оттам нататък вече си е работа о кариера.[/quote]

  Има, има, тъй като може да си регистриран като сътрудник, без да е необходимо да си уведомен. Това се прави, когато има сериозни основания, че човека ще откаже предложението. Службите са го използвали и го използват масово под наименованието "информатор на тъмно".
  А за Тиквата комунист-милиционер-мутра, Инджев го е написал.

 24. 24 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Разстроено

  Ама има ли някой да се съмнява, че Боцко не е иНтилигентен?
  Това, че нещата ги казва Инжев е само последния щрих.
  За по-горе коментиралите герберунгели ще кажа, че разговора (незаконно записан) на тримата "алта" в сарая на Буда са показателни за тяхното и на гюбрето падение.

  Герберсака ви работа.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  [quote#2:"ironhorse"]Иво Инджев е доказан доносник на ДС. [/quote]
  По-скоро е неолиберална подводница на американското посолство ...

  ....те му свиркат а той рипа като куче от цирка!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Жив и здрав да е Иво Инджев и все такива хубави книги да пише! Тук, няколко шушумиги се опитват да омаловажат труда му, напомняйки принадлежността му към службите. За разлика от долното ченге Димитър, Иво Инджев още преди 20 години сам излезе на сцената и си призна, че е работил за ДС, което му прави чест.

 27. 27 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 763 Неутрално

  [quote#16:"nuzzo"]Борисов е съвременният ни Бай Ганьо, но за разлика от все пак добродушният и наивен, па макар и простак, на Алеко, Този , съвременният е и зъл, и отмъстителен и нарцистичен. [/quote]

  Дали е предполагал Алеко, че 120 години по-късно българите ще изберат прототипа на неговият герой за Премиер-министър на Република България? Боже, Боже!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 28. 28 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#4:"Митко"]И като е доносник що не го приемат никъде на работа?[/quote]

  Не го и допускаха в телевизиите или ако случайно се появи му даваха толкова малко време колкото да каже '' добър ден ''. Това ми направи впечатление и защо г-н Инджев говори толкова бързо а в ефир Мария Силвестър водеща по канал 1 на БНТ каза, че вече е глобена защото е просрочила интервюто. След като не може да се върне на екран ще пише Човека да се знае какви хора са били на върха на Ръ Бъ.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 29. 29 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Разстроено

  До коментар [#3] от "SS":
  За съжаление на бачо Ивчо - АЗ СЪМ ЕДИН ПРОЗТ ЛЮБИТЕЛ НА "ТИКВАТА" !!! "

  -Че си прозт и че си любител на ТИКВАТА си е само за твое съжаление и самопризнанието ти въобще не предизвика в мен ни нотка на съпричастност.
  Няма и да ти помогнем,защото си завършен неудачник.Носи си кръста!

 30. 30 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2866 Любопитно

  Ако Иво Инджев е бил прекъснал контактите с Бойко още докато бил кмет защо ли именно на него се обади пръв когато реши да спре проекта за АЕЦ"Белене"?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 31. 31 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#4:"Митко"]И като е доносник що не го приемат никъде на работа? [/quote]
  Шото е ренегат, първо така, после онака. Иска топло място, много пари и се ориентира съобразно силните на деня. Кой иска да си има работа с предатели и сребролюбци.

 32. 32 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santa_Claus":

  ХА хА
  за Доган

 33. 33 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Първите коментари са от типа - ама вие що си биете негрите!

 34. 34 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Инджев,някаква вина не изпитваш ли за тези срещи?Срам че си един от създателите на дсб.

 35. 35 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#13] от "hodounski":

  Ох , мисля , обаче не виждам нищо добро в кандидатите за депутати. И все едни и същи са , а вчера социолозите написаха кои евентуално ще бъдат избрани- ГЕРБ, БСП,ДПС,Атака ,Кунева .... Лицата са старите , партиите също , говоренето същото, золумите дето причиниха на Бг и те ..., обаче всички били чисти и бели и светли и ...нови ? Как да избера между тия нехранимайковци не знам ......

  Свободата Санчо, ....
 36. 36 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#9:"Константин"] Мислиш агент Ивайло да е останал девствен след първата брачна нощ с ДС?[/quote]
  Ще се радвам да разкажеш подробности. Досега с нищо не се потвърждават твоите предположения.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 37. 37 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#7:"Subcomandante Carlos"] Ако парлементът беше гласувал геноцида, вероятно наркитиците щяха да минат - това говори красноречиво за Борисов и "партньорските" му служби.[/quote]
  ++++++
  Кажи ми какви са ти партниорите и ще знам какъв си ? Срамота , ама на кой му пука ...минало е незабелязано това ,радвам се че Инджев го припомни . А защо повечето ни журналисти отказват да задават въпросите, а се ограничават само с похвали и бягане след т.нар. първи ..не знам .

  Свободата Санчо, ....
 38. 38 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#14:"Гражданин"]ей вие уважаеми Митко, да сте чували за някоя малко бременна мома? [/quote]
  А вие да сте чували за "наръчника за шарлатанина" т.4?

  Айде първо кажете кой е наклеветил, как се е облагодетелствал, защо никой не ще да го вземе на работа и после пускайте в употреба изтъркани лафчета.

  И въобще ако е ченге като всички останали защо никой от власт и пари имащите ченгета не го харесва?

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 39. 39 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#31:"Каишков - Гласът на Америка"] Иска топло място, ...[/quote]
  Чудесно топло място като гражданската война в Ливан си е избрал!
  [quote#31:"Каишков - Гласът на Америка"] ...много пари.[/quote]
  Горе долу колко? Хотелче да няма някъде?
  [quote#31:"Каишков - Гласът на Америка"]...и се ориентира съобразно силните на деня.[/quote]
  Аха-а-а, сега разбрах защо се скара с Първанов и с това пожертва работното си място. Явно се е ориентирал съобразно жена си.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 40. 40 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#36] от "Митко":
  Ами има доста данни в Нета, вкл. решението на Комисията по досиетата, от които ставя ясно десарското битие на Иво Инджев - кога е вербуван, какви са оценките за работата му на офицерите от ДС, на които се е отчитал, разписки за получени възнаграждения. Въобще, много са ми смешни "антикомунистите", които се запленени от типичното комуне Инджев, само защото и той като тях днес се е пребоядисал. После се чудим що демокрацията не се получи в България. Ами, защото най-кресливите й "защитници" са десари, за това!

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 41. 41 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Интересна позиция имат някои хора по горе. Инджев, който е бил (колко бил, колко не бил - голям спор) ченге едва ли не няма право една дума да каже какво мисли за някои неща, а откровената и доказана мутра става за премиер. Май дори два пъти. Доказаното ченге (и по документи и като дела) седефчов може да бъде президент. Два пъти. Коритаров, Димитров, други доказани ченгета - за тях няма проблем, може да си говорят колкото искат, струва ми се, че имат собствени предавания в някои от телевизиите. Петров, щатен служител на ДС и той май има собствено предаване някъде (не мога да посоча точната телевизия, просто тези неща аз не ги гледам). Да не споменавам ред други подобни случаи в някои от треторазредните кабеларки. Тези неща не ги дразнят нашите форумни чистофайници, Инджев им боде очите. Забелязва се очевидното желание гласът на Инджев да бъде омърсен. Защо ли си дават толкова зор? Явно това, което Инджев говори силно дразни една определено нечистоплътна група индивиди.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 42. 42 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Разговорът целенасочено се измества от същината на споделеното от Инджев в спор относно неговото минало. Не обсъждаме думите на Инджев верни ли са, неверни ли, какъв е смисълът на споделеното, каква е същината на проблема, а се втурваме да спорим какъв бил Инджев. Някой умен човек бе казал навремето, "Ако съветът е добър не е важно кой го е дал". Е, някои умишлено пренебрегват тази мъдрост. Явно не мислят за доброто.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 43. 43 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "SS":И Вие КРАДЕТЕ, и НИЕ крадем, е как да не се разберем...

 44. 44 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  [quote#41:"simval"]Доказаното ченге (и по документи и като дела) седефчов може да бъде президент. Два пъти.[/quote]
  [quote#41:"simval"]...Явно това, което Инджев говори силно дразни една определено нечистоплътна група индивиди.[/quote]
  [quote#41:"simval"]...Тези неща не ги дразнят нашите форумни чистофайници, Инджев им боде очите.[/quote]
  ++++++++++
  Много хубаво обобщение!
  Поздравления!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 45. 45 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Иво Инджев е повел борба срещу петата колона. Това е, което го прави трън в очите на мекеретата. Повел е борба за истината и нейното узнаване от всички. Който следи блога му знае това отдавна. Какво тук значи някакво си ДС? Та нима някой е успял да се запази ч1ист от цялата таззи помия? Я погледнете Синода дори! Чест му прави, че дори окалян и умърсен, като всички нас се е изправоил от калта и в цял ръст говори истината, за да се знае и да се помни. И всякакви дребни сметки на ежедневието саа пренебрегнати. Прочетете всичките му книги и тогава ще разберете! Де да имаше повече "доносници", като него да ни донесат истината на крака!

 46. 46 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#4:"Митко"]И като е доносник що не го приемат никъде на работа?

  Само този факт трябва да ти е достатъчен за да разбереш, че неговото кратко и формално сътрудничество с ДС въобще не е консумирано.[/quote]
  А дали не го приемат?

 47. 47 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#41] от "simval":
  Ами там е работата, че мен ме дразнят еднакво всички десари - и Гоце, и Коритаров, и Кеворкян, и Инджев... А ти се опитваш да ни убедиш, че понеже Инджев не харесва изброените, ние трябва да го броим за по-малко десар от тях, респ. да го харесваме. Е аз не броя мръсниците на "наши" и "ваши" и нямам симпатии към нито един доносник на ДС. Техните игри и борби са вътрешноведомствени, а не битка за някакви идеали.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 48. 48 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  [quote#4:"Митко"]И като е доносник що не го приемат никъде на работа? [/quote]
  щото му е убаво да е "независим" блогър ... А и чуваемост има сред широките посивели маси.... Писатела на статуквото ... хитреца иво инджев , знае как да ви измъкне вниманието... Очевидно подличкия му характер и егоцентричниш му характер ,че само той знае истината страшно много ви допада...четете си я хлебарката инджев

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 49. 49 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#47] от "Константин":

  Ти просто не си хванал същината. А тя е - забрави кой какъв е за момент и направи разбор на думите му и делата. Какво казва и какво прави.

  Повтарям думите на онзи мъдър човек, "Ако съветът е добър не е важно кой го е дал."

  ПП. Бъди здрав.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 50. 50 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#48] от "too_many":

  Тъпо.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 51. 51 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  [quote#45:"gibi"]Повел е борба за истината и нейното узнаване от всички. [/quote]
  борбата на останалите мекерета..и тяхната истина...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 587 Любопитно

  [quote#2:"ironhorse"]ееее, де що има ДС мишок, наискочи да защитава партията-майка-престъпница ! [/quote]

  Абсолютно!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 54. 54 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#40:"Константин"]Ами има доста данни в Нета, вкл. решението на Комисията по досиетата, от които ставя ясно десарското битие на Иво Инджев - кога е вербуван, какви са оценките за работата му на офицерите от ДС, на които се е отчитал, разписки за получени възнаграждения. [/quote]
  В интернет намерих само изрезки от досието на Иво Инджев, от които ми е трудно да си направя извод що за агент е бил. Ако си чел цялото му досие ще се радвам да споделиш къде си го намерил.

  Така и не разбрах защо ДС не му помага на кариерата в наши дни. Също не разбрах какво лъжи и манипулации е писал като журналист.

  Последователни "антикомунисти" на щат в ченгеджийски телевизии като Георги Ифандиев постоянно натякват за досието му. Очевидно е, че им е трън в очите на всички автентични ченгета.

  Хич не ми се връзват нападките срещу Иво Инджев от дясно.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на lyubchoandonov
  lyubchoandonov
  Рейтинг: 224 Неутрално

  До коментар [#48] от "too_many":

  Ама мнооого тъпо,
  тоо_тъпо

 57. 57 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#47] от "Константин":

  Коритаров, Кеворкян, Инджев, Сугарев. Много са, голямата част от тиражираните през годините интелектуалци и прочее интелигенция. Да не си напрягам мозъка сега да си спомням имената на всички "демократи" пребоядисани или изпълзяли в началото на 90-те.
  Всъщност повечето от тях играят в отбора на Бойко.
  Повечето се обединяват зад мъгливата фраза за "антикомунизъм", с което се опитват да обяснят на масите афинитета си към тоталитаризма.

  I'm addicted to the truth.
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  [quote#2:"ironhorse"]Абе Дневник, спазвайте малко хигиена !
  Иво Инджев е доказан доносник на ДС. [/quote]

  Нещо да кажеш за тезите, разсъжденията и доказателствата му?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на leonid
  leonid
  Рейтинг: 594 Неутрално

  И разбира се "Дневник" са избрали най-добрия откъс от книгата на Инджев.Не съм я чел и нямам намерение,но да питам тук,всичко в нея ли е с кусурите на Борисов?

 60. 60 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Иво Инджев е бил уважаван международник не само у нас. Преди `89 г. като се връщаш от екскурзия на Запад са викали в ДС да споделят впечатления. От близки приятели го знам. Така, че е изключено на Инджев да не са му искали доклади за командировките.
  Аз му вярвам! Доказал го е! И го чета !

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 61. 61 Профил на zloster
  zloster
  Рейтинг: 488 Весело

  Пишейки за агентурното минало на Иво Инджев , хонорованите симпатизанти на ОПГ ГЕРБ някак много лесно забравиха за миналото на агент Буда. Или помним само каквото ни оттърва ?

 62. 62
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4661 Неутрално

  Абе всички, които не припадат по ББ са комунета, нали? Така излиза според милиционерската агитка.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 64. 64 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4661 Неутрално

  Впрочем, никой не спомена, че Инджев сам си призна и даде обяснения за сътрудничеството си с ДС, преди да го разкрият. Кой друг постъпи като него, че не се сещам?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 65. 65 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#63:"g_t_DimebagDarrell"]всичи, които не припадат по ББ са комунета, нали? [/quote]

  Не, комунета са и тези, които припадат

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 66. 66 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Хе-хе! Вече само е смешно, писна ми да е тъжно. РъБъри-мутрафенове, изберете си го пак, той е като вас. Иво, следващата си книга може да я посветиш на РъБърите - в този форум ще намерищ безценен материал.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 67. 67 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Четох "Течна дружба" на Иво Инджев, която много ме впечатли с фактите, които излага и анализа им.
  Бих прочела и "Президент на РъБъ".
  "Тия ли, бе, аз тях с една ръка мога да ги смачкам", взе да повишава тон Борисов". Някой съмнява ли се, в истинността на думите на нашия екс-премиер, и в портрета, обрисуван от Иво Инджев?!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 68. 68 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  До коментар [#60] от "№27- Синята шапчица":

  Иво Инджев изкара няколко месеца в обсадения от израелците Бейрут през 1982 г. по време на поредната война. На такова место никой от титулованите наши журналисти не се е съгласим да отиде по това време....Тях ги пращаха на "заточение" я в Париж, я в Лондон....

 69. 69 Профил на tanturka
  tanturka
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#3] от "SS":

  Жалко!

 70. 70 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Бих си купила книгата на Иво Инджев.
  Очевидно, че остава верен на себе си и гражданската си позиция.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 71. 71 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#31] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Ливан по време на войната беше наистина доста топло място. Не всеки имаше кураж да отиде там, а още повече със семейството си и то за няколко години, не за ден - два.

 72. 72 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#71:"ikar_01"]Не всеки имаше кураж да отиде там, а още повече със семейството си и то за няколко години, не за ден - два. [/quote]
  Добре. Обаче под закрилата и с парите на ДС светът, дори в Ливан става друг.

 73. 73 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#72] от "Каишков - Гласът на Америка":

  С пари не се опазваш от ракети и куршуми, а ДС едва ли са държали противобомбен чадър над него.

 74. 74 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Папарак на перото е тоз "добронамерен" доносник Иво Инджев. Колкото ваденето голите снимки на Кейт Мидлетон е класика от ранга на Джокондата токлова и ваденето на кирливи ризи и клюки е "журналистика" и "гражданска позиция".

 75. 75 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Браво на Иво! Следя блогът му - ами пише си човека едно към едно и плювалниците само могат да налеят вода в мелницата му.

 76. 76 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Тия дни един коментатор не отрече, че Рапонът "има животински инстинкт към политиката".
  Бай Ганьо щеше да прави магаре народен представител.
  Ние си направихме друг екземпляр "премиер". И се радвахме на изцепките и идиотщините му четири години.
  Крайно време е и ние да проявим инстинкта си.

 77. 77 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 512 Весело

  До №1,2,3,5,6:

  Ей, не мога да ви прочета вече бе, активисти!

 78. 78 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Мигар има човек, който да се съмнява в написаното?

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 79. 79 Профил на february
  february
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Доколкото съм чувал,нищо от тази статия не е вярно." Цв.Цветанов

 80. 80 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Тези, които плюят Иво Инджев, нека си отговорят на въпроса какво стана с кварталните доносници. Имаше ги във всеки вход на кооперациите, във всеки цех на предприятията, навсякъде. Не интелектуалци като Иво Инджев тровеха живота на хората, а разни лекета, които за паницата леща тичаха пред вятъра и се правеха, че уж поддържат някаква идея.

  А кой какъв е бил, и най-важното - какви ги е вършил и защо, ще стане ясно едва когато се разкажат в подробности някои потулени истории - например историята за подпалването на Партийния дом или историята на първоначалното ограбване на страната.

  До тогава запалянковското наддумване по блогове и форуми ще си остане само едно хлапашко замеряне с вече лишени от съдържание епитети - занимание за бездарници.

 81. 81 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Това , че се стигна до там - Б.Борисов да е главен герой в книга е лошо. По-лошото е обаче, че той сам не стигна до там. А най-лошото е , че все още го има в политиката въобще...
  Но не е виновен само тоя 'дето яде баницата...

  Stupid people make me sick
 82. 82 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  [quote#10:"Santa_Claus"]дневник, кажете ми за кого да гласувам, че не ми се четат безмислижи... [/quote]

  No: 27

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 83. 83 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Гневно

  "Борисов се появи в една зала, където ни сместиха, за да го чакаме, извини се (все пак) и взе думата."

  Пази Боже, сляпо да прогледа!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 84. 84 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Харесвам белетристиката на Иво Инджев, на както казва Сартр, по-важното е да не те поканят.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 85. 85 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Ми бивш сътрудник на ДС защитава колега от про-комунистическо и анти-българско издание , не виждам нищо особено. Те си се поддържат. Ей го и другаря Костов (духовен водач на Медиапул) поддържа съратника си Станишев в "кампанията".

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 86. 86 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#4] от "Митко":

  ами точно заради това ,защото е доносник ,а и какво може да върши реално освен да плямпа по стари ноти То вакантните места за професионални антикомунисти ги съкратиха отдавна ,а Инджевия пак изпусна влака ,сега се сетил да пише с/у Борисов , ама той все последен ,от край време си е така

 87. 87 Профил на Farragut West
  Farragut West
  Рейтинг: 594 Весело

  Иво Инджев в един от малкото доблестни хора останали в политическия живот на България. Фактът че много българо-азиатци не го харесват е абсолютно логичен - все пак същите тези индивиди ронят крокодилиски сълзи за Иван Славков (какъв пич и бохем бил само), възхищават се на Жерар Депардийо (колко идеализъм само лъхало от това да се засели Дагестан и да се прегръща с главорезите Кадиров и Путин) и разбира се, на големия мислител и патриот, индианеца Уго Чавес - успял да върне Венецуела с 50 години назад.

 88. 88 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Много уважавам Инжев, като журналист, но... Не е тайна, че си имат с Борисов ежби отдавна. Доста от гражданските му позиции не подкрепям, а други - подкрепям. Нормално за обществено активни и политически грамотни хора. Не разбирам, обаче, редакцията. Защо седмица преди изборите пусна този откъс? Това ли е нейната позиция? Не на ГЕРБ и Борисов? До колкото си спомням, медиите трябва да са безпристрастни по време на кампании за избори. В този случай, те са поискали разрешение от Инжев, за да пуснат част от статията му. Та... като изключим, че не са без пристрастни, а внушават нещо, то ефектът е обратен на внушението. Толкова кал се изсипа върху ГЕРБ, Борисов, Цветанов / двамата първи /, че тази извадка, прибавена към нея, в този момент ме кара да потърся номера на ГЕРБ в дългата над метър бюлетина и да го драсна с Х. А, не съм имала такова намерение!

  goblenka
 89. 89 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#88] от "goblenka":

  Nº15

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 90. 90 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Кои са те? Какво обещават? Аха. ГЕРБ! Правилно ли разбрах?

  goblenka
 91. 91 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Тази книга не съм е чел,но четох"Течна дружба"-за тъй наречените плодотворни отношения между СССР и НРБ България.Препоръчвам я на всички които се интересуват от този период на историята видян не с клишета и официални догми.Някой може да не го харесват(нормални неща) но никой не може да отрече,че пише с факти и от сърце.

 92. 92 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Към № 19

  Питайте тези които раздаваха собствеността на гражданите през
  деветдесетте години .И сега ще сложат свой , за да си запазят имането.

 93. 93 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 861 Весело

  До коментар [#85] от "Karla Hanneman":

  "Ми бивш сътрудник на ДС" според един настоящ пациент на Карлуково... а иначе на Иво успех !

 94. 94 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Иво Инджев пише добре и ще ми бъде интересно да прочета какво е написал в тази кнога. Заглавието е впечатляващо.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 95. 95 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Любопитно

  [quote#54:"Митко"]Последовтелни "антикомунисти" на щат в ченгеджийски телевизии като Георги Ифандиев [/quote]

  дали може повече информация? той също падна от ефир, мисля.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 96. 96 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Общият ни живот тече като по сюжет на Агата Кристи, но някой го описват по-просто - отзад-напред и винаги с едно на ум.
  Поплавоци...

 97. 97 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#19] от "rapidfire":

  На власт го сложиха страхът и отвращението от тройната коалиция.

 98. 98 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#94] от "Нефертити":

  Ласкаенето на Плевнелиев ми идва в повече и този откъс ми е предостатъчен. Прекалено лакейски звучи.

 99. 99 Профил на kolcho_slepetza
  kolcho_slepetza
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Браво на Иво - не са много хората, които могат да опишат "величията" на премиера от нищото. Същите които издигнаха премиера - Любен Гоцев, Първанов, Златев - сега го атакуват за досието му. Това имаше предвид и Марин Райков - досиетата са чалгата на прехода.
  От А до Я те са дело на върхушката от БКП и ДС, които акушираха на прехода, изчистиха досиетата от своите, удариха непослушните и извънсистемните, възложиха дамгосването на комбинация от БКП членове и купени медии.
  Иво си е стойност - какво и да говорят. Пише по-добре и по-интелигентно от мнозина без досиета и анонимни хейтъри. Керванът си върви, кучетата лаят. Още веднъж поздрави за книгата

 100. 100 Профил на toj
  toj
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Описвайки този случай тук, още не знаех, че Борисов ще "издъни" пак партньорска служба, този път публично и от трибуната на самия парламент...."
  Тия неща Иво Иджев много ги разбира, вярвам му, нали си беше доносник години наред!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK