Радикални промени в сигурността или следващ "Цветанов" за системата

Новият и бившият вътрешен министър - Цветлин Йовчев (вляво) и Цветан Цветанов, по времето когато Йовчев беше шеф на ДАНС (архивна снимка от февруари 2010г.)<br />

© Анелия Николова

Новият и бившият вътрешен министър - Цветлин Йовчев (вляво) и Цветан Цветанов, по времето когато Йовчев беше шеф на ДАНС (архивна снимка от февруари 2010г.)Прехвалената ГДБОП, галеното дете на МВР, определяната довчера за ударния отряд за громене на организираната престъпност, преминава в ДАНС. Този е първият законопроект за реформиране в сектора за вътрешния ред и сигурността на новата власт и значението му се подсилва не само от радикалните промени, които предвижда, но и от факта, че един от вносителите му е самият лидер на БСП Сергей Станишев. Законопроектът беше единодушно приет на първо четене в сряда от временната правна комисия на парламента (депутати от ГЕРБ не участват в комисията), а в петък ще бъде гласуван и в зала.


Преминаване на ГДБОП (Главната дирекция за борба с организираната престъпност към МВР) в ДАНС (Държавната агенция за национална сигурност) означава на практика разформироване на ГДБОП. Ако не може да бъде оздравена и превърната в ефективна полицейска служба


Разумни доводи за разформироването на ГДБОП има: "Системата Цветанов" трябва да бъде разградена
Клишето "разграждане на системата" се роди в първите години на прехода, заради необходимостта да бъдат обезвредени механизмите, чрез които функционираше тоталитарният режим и преди всичко неговата репресивна машина. Но както е казал писателят, незаслужена е лошата слава на клишетата, никога не знаеш кога ще ти послужат за най-кратко обобщение  на някоя новооткрита истина.


След идването на власт на ГЕРБ няколко факта трябваше да подскажат на медиите и на опозицията, че от вътрешния министър се подготвя изграждането на мощна система за безконтролно използване на законните лостове на МВР за цели, подчинени на лични и партийни цели чрез концентрация на силова и информационна власт, която да действа под личния негов надзор. Законодателното обезпечаване на целите беше оставено изцяло на него.


Най-напред беше ликвидирано създаденото по препоръка на Брюксел и след поредица осъждания на България от Европейския съд по правата на човека в Страсбург Бюро за контрол над специалните разузнавателни средства (СРС) и той беше вкаран в политическите релси на парламентарното мнозинство, което безропотно узаконяваше всяка идея на Цветанов. Паралелни промени в законите за МВР и ДАНС - едно от първите законодателни действия на ГЕРБ, беше да се окастри ДАНС от основни правомощия и те да се насочат към ГДБОП под предлог да няма дублиране на оперативно-полицейски функции.


Реформата на Цветанов се сведе всъщност до изграждане на силна ГДБОП, която пое обратно кажи-речи всички правомощия на ДАНС и остави агенцията за украсителна табела на тихия фронт, изпразнена от смисъл, след като й беше отнето правото на собствена агентура, а бяха й оставени аналитичните функции, без да е ясно чия информация (придобита от кого) ще анализира.


Стигна се дотам да не бъдат формулирани в закона функциите на най-важните дирекции на ДАНС   "Контраразузнаване", "Икономическа сигурност" и "Разузнавателна защита на конституционния ред", а да се определят "с акт на Министерския съвет". И нито масово медиите се впечатлиха, нито независимите експерти по сигурността, докато в парламента мнозинството Искра Фидосова на шеметна скорост прокарваше промените. Опозицията дремеше, а сините лидери припяваха, че Станишев като премиер създал и ползвал ДАНС по времето на председателя й Петко Сертов за политически цели (което не се потвърди с факти, дори  доклади от този период за нарушения на министри от Тройната коалиция  сочат обратното), подавайки на Цветанов пропагандни доводи в полза на кръстоносния му поход за смазването на ДАНС.


Дори да беше вярно, че Станишев е използвал ДАНС за политически цели, голямата загадка, която стои и до днес, е


защо новият премиер Борисов не реши да използва агенцията за истинските й законни цели


а остави Цветанов да я обезсмисли, лишавайки себе си като министър-председател от основен лост за борба с високата корупция и най-тежката организирана престъпност, какъвто лост всъщност му беше дал в ръцете законът за ДАНС в тогавашния му вид?


Единствено Йордан Бакалов от "Синята коалиция" обърна внимание, че ГЕРБ отказва да регламентира законодателно и парламентарния контрол.


Така ГДБОП се превърна в служба, натоварена с огромна власт и с неясни реални функции - тя хем трупаше информация подобно на контраразузнавателните служби, хем ловеше и разследваше престъпници, без да достига извън нея обективна информация за нейната ефективност, защото министърът стана ПР-ът на акциите й от екраните на телевизиите. Оттам близо четири години той лично раздаваше правосъдие, обявявайки виновни и невинни, громеше усъмнилите се в неговите доказателства, съобщаваше кога ще се внасят обвинителни актове, посочваше съда за виновник за неблагополучията (вместо да разкрива корумпираните съдии), фаворизираше и героизираше службата и шефа й, големите телевизии го слушаха и гледаха ласкаво, докато скандалите се нижеха и сетивата на хората започнаха да закърняват.


И спряхме да се впечатляваме - дори когато най-високи функционери на ГДБОП обявиха, че онзи Стойчо Стоев в Перник се самоубил в белезници (в тяхно присъствие!). Прокуратурата мълчеше и замазваше гафовете на МВР, само няколко неправителствени организации прошумяваха, а Съюзът на съдиите пишеше храбри мотивирани писма до Висшия съдебен съвет. ВСС, и той като прокуратурата, мълчеше. Но и действаше, назначавайки приятели и протежета на Цветанов на ключови постове и наказвайки онези, които имаха кураж да не се съгласяват с вътрешния министър. Така системата Цветанов


прехвърли пораженията си и върху правосъдната система, развращавайки най-напред нейния върховен управляващ орган


И докато парите на МВР отиваха за все по-впечатляващи доспехи и въоръжения на т. нар. антимафиоти от елитната служба, за да ги видим вечерта по телевизията още по-респектиращи, страховито блъскащи врати, тръшкащи заподозрени, и дори снимащи се да отмарят след добре свършената работа по фотьойлите на претърсваните от тях офиси на организираната престъпност, по селата, където не се и мяркаше полицай, вилнееха необезпокоявано "неорганизираните" бандити. Старци са ограбвани и пребивани за 10 лева, по пътищата на страната нощем рядко минава патрулка - аз лично не съм виждала! Което е направо престъпно на фона на данните на ЕС за 2010 г., че България е страната в Европа с най-голям относителен брой униформени (618 полицаи на 100 хил. българи, при двойно по-малко в Германия например)!


И си течеше безметежно и героично експонирана епохата Цветанов - без последствия за върха на МВР и ГДБОП след нито един скандал. Дори за изтеклите СРС по разработката на шефа на митниците Ваньо Танов - разработка, в която беше подслушван самият премиер, и за която парламентарната анкетна комисия установи, че е заведена без достатъчно законови основания и че на прокуратурата не са докладвани всички данни от приложените СРС. (Разработка, илюстрираща всъщност битката на Цветанов за овладяване и на цялата информация за контрабандните канали - ако решим да бъдем точни за причините за конкретния скандал.) Дори - повтарям - за самоубийството в белезници в Перник и за пълното безхаберие на антимафиотите по отвличането на Мирослава - пак никакви последствия.


Кратък поглед назад към скандалите на прехода с главен участник МВР и специалните служби показва, че те не са затихвали по този начин, което прави уникално управлението на Цветанов (вижте карето в края на текста).


При Цветанов беше друго. Той еднолично обявяваше истината. Затова и управлението му не беше просто възмущаващ стил, а система. Която - да, налага се, да бъде разрушена.


Възстановяване/установяване на нормалност или просто нови интереси


Да бъде възстановена нормалността в сектора за сигурност - така председателят на временната правна комисия Христо Бисеров обобщи смисъла на разформироването на ГДБОП чрез прехвърлянето на всичките й активи и пасиви заедно с личния състав към ДАНС и възлагането на разследващи функции на агенцията. Концентрацията на силова и информационна власт в една структура - ГДБОП, показа, че не се постига резултат, мотивира той промяната.


Под информацията в "Дневник" за приетия от комисията законопроект обаче много читатели запитаха дали сега прехвърлянето на всички правомощия към ДАНС не е пак концентрация на власт.  И дали е случайно, че първата законодателна стъпка на новото управление в сигурността е пак създаването на фаворизирана служба.


Рационални са и въпросите, които зададе на заседанието на комисията Младен Червеняков - че оттук нататък предстои да се мисли за взаимодействието на МВР и ДАНС, за координацията между службите, имащи право да използват СРС, след като самото техническо прилагане, извършвано досега от СДОТО към МВР,  предстои също да се изтегли от вътрешното министерство в самостоятелна агенция.


Аз бих говорила по-скоро за установяване, не за възстановяване на нормалност, тъй като трудно  намирам досега примери за нормална  (несъобразена с политическата конюнктура) работа на специалните служби.


Вътрешните министри винаги са ги превръщали в свои предани оръдия, особено ГДБОП


(изключение прави краткото министерстване на Михаил Миков и това на Христо Данов в началото на 90-те години). И само от личността на министъра - от неговата държавническа отговорност, ако я имаше, оставаше да зависи за какви цели се употребява силовата мощ. А вътрешните министри досега бяха политически лица. За първи път в министеркия  кабинет на МВР влиза неполитическа фигура,или поне сочена за такава, с която без съмнение са съгласувани промените още преди избирането на правителството, а може би и преди изборите.


Ако търся поводи за надежди, те са именно в политическата необвързаност на министъра, поне така изглежда - ако не е измамно впечатлението. Ако говоря за съмнения, те са в традицията на задаващата се кадрова вихрушка на отговорните постове, с която започва работата си всяка нова власт. (И най-вече в неяснотата на актуализираните интереси и лобита и в светлината на оформящите се властови центрове, които ще се проявяват под формата на съвети към новия премиер Орешарски, а  той ще се види принуден за слуша и изпълнява, тъй като самият е твърде далечен от проблематиката.)


Ако в различните областни дирекции на МВР кадровите смени най-вероятно са наложителни (пак заради пожарното предизборно кадруване на Цветанов, за да се подсигури с лично доверени директори), то за ДАНС би било обезпокоително да бъде веднага сменен директорът (докато довършвах този текст той подаде оставка, а  докато си мислех, че е добър тест  дали тя ще бъде приета, се оказа че вече е била подписана).


Не трябваше ли поне веднъж да бъде опитано


да се изгради работеща служба, без да я оглавява "наш (политически) човек"


Можеше поне веднъж да бъде опитано той, директорът прфесионалист, заварен на поста, да си проведе кадровата вихрушка съобразно законовите промени, които е приел за свой дълг да осъществи. 


Иначе печатът върху ДАНС е сложен предварително. Печатът от системата "Цветанов". Само че с нов изпълнител. И с неясен вдъхновител.Последствия от някои скандали на прехода с участник МВР, които ярко илюстрират разликата със системата "Цветанов"


- През 1995 г. в Седмо столично РПУ беше пребит до смърт 22-годишния Христо Христов. Заради свирепия произвол на редовите полицаи оставка подаде директорът на Националната полиция Иван Димов - паралелно със съдебното дело срещу полицаите.


- През 1996 г. в жк "Люлин" бяха застреляни от престъпници трима полицаи. Заради безхаберието в МВР по организацията на полицейските акции оставка подаде вътрешният министър Любомир Начев.


- През 2000 г. бяха намерени подслушвателни устройства в дома на главния прокурор Никола Филчев. Заради неразборията в гръмналия скандал "Бръмбаргейт"  кой контролира поставянето на СРС оставка подаде главният секретар на МВР Божидар Попов.


- През 2008г. след мегаскандала, свързан със срещата му с  братя Галеви, бившият вътрешен министър Румен Петков, смятан за един от най-силните хора не само в БСП, но и в държавата, беше принуден да подаде оставка.


- През 2009г. часове след смъртта на арестанта Пламен Куцаров в полицейския автомобил по време на конвоиране министър Михаил Миков уволни двама шефове от дирекция "Криминална полиция", към която тогава се числеше ГДБОП.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Като Цветанът на мисълта втори няма.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  "Опозицията дремеше, а сините лидери припяваха, че Станишев като премиер създал и ползвал ДАНС по времето на председателя й Петко Сертов за политически цели (което не се потвърди с факти, а доклади от този период за нарушения на министри от Тройната коалиция сочат обратното)"

  Пак глупостите на Петя. Сините лидери били припявали... кога се обърна към новата власт и ти?

  Станишев ползвал ДАНС за политически цели, но доклади сочели обратното... това пък какво значи? ДАНС ползва Станишев заполитически цели, така ли? ММъка... абе къде е барселонски, да не е в постоянен бан.

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Казват, че "Наглите" викали "огън, служба не остана", когато падна Цветанов.
  Ще видим, дали са прави.

 4. 4 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#2] от "daniel defoe(3дни бан без изтрити коментари-браво)":


  Интелект....евала.

 5. 5 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Поразии по целия фронт.

 6. 6 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Сигурна преграда пред появата на нов Цветанов, ще бъде ако Цацаров доведе до край започнатите проверки срещу самия Цветанов /и неговия ментор/, а съда ги вкара зад решетките за максимално възможния срок - новите кандидати за нови Цветанов и сие ще се замислят много сериозно...

 7. 7 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 981 Неутрално

  [quote#1:"Thermobee"]Като Цветанът на мисълта втори няма.[/quote]

  Само тайфунът "Катрин" може да се мери с този по поразиите,които направи.

 8. 8 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#2] от "daniel defoe(3дни бан без изтрити коментари-браво)":
  "....... абе къде е барселонски, да не е в постоянен бан."
  Спряха му парите. След загубата на изборите, вече и ГЕРБ ги налегна световната криза...

 9. 9 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#8:"ПРОРОК ИЛИЯ"]"....... абе къде е барселонски, да не е в постоянен бан."
  Спряха му парите. След загубата на изборите, вече и ГЕРБ ги налегна световната криза... [/quote]

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 10. 10 Профил на nikolayo
  nikolayo
  Рейтинг: 442 Неутрално

  При предишното правителство БСП за пръв път загуби партийния си контрол върху силовите институции. Сега първата й грижа след идване на власт е да си го върне.

 11. 11 Профил на Jogy
  Jogy
  Рейтинг: 442 Весело

  ГДБОП ловяха наистина опасни и вредни за държавата организирани преступни групи като тази:
  http://news.ibox.bg/news/id_1943815790

  А сега те ще могат да си развиват дейността на воля...

 12. 12 Профил на Минчо Минчев
  Минчо Минчев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ми то добре, ама дали няма да ... Ми, а дано, ама едва ли ...
  Те това е анализ! Нищо, но аргументирано.
  И МВР, и ДАНС са под контрола на правителството. Разформироването на ГДБОП е най-бързия начин за освобождаване от неудобните ръководни кадри на средно и ниско ниво. И като се изведе СДОТО от структурата на МВР, кой ще я контролира? Снежанка и 7-те джуджета или Али Баба и 240-те разбойници?

 13. 13 Профил на Караниев_Добруджа
  Караниев_Добруджа
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Цветанов,човекът който се бореше срещу
  престъпността,сега го заливат с помия.
  Същата съдба е сполетяла и Капитан Петко
  Войвода,човека който се е борил за
  свободата на БГ,а след освобождението
  прозападното правителството на Стефан
  Стамболов го вкарва в затвора!!!
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0#.D0.A1.D0.BB.D0.B5.D0.B4_.D0.9E.D1.81.D0.B2.D0.BE.D0.B1.D0.BE.D0.B6.D0.B4.D0.B5.D0.BD.D0.B8.D0.B5.D1.82.D0.BE

 14. 14 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  те само с това да спрат,че може и да бъде ликвидиран-знае твърде много и настъпи доста интересите на шевчетата на серго/просто не мога да го пища с главна букв а този/

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 15. 15 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Трябва да се измете цялата слугинска паплач,настанена,за да пази престъпленията на ГЕРБ!
  Не ме интересува,на кого,ще слугуват следващите,само да не са на некадърните и прости гербери!

  Liberate Your Mind!
 16. 16 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 807 Любопитно

  Утре ли ще арестуват Цветанов?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 17. 17 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 807 Неутрално

  [quote#13:"karani_dobrudja"]Капитан Петко
  Войвода,човека който се е борил за
  свободата на БГ,а след освобождението
  прозападното правителството на Стефан
  Стамболов го вкарва в затвора!!! [/quote]
  Е са к'во!? И за Цветанов ли искаш филм?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 18. 18 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 407 Неутрално

  нагли , килъри огън служба не остана

 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 997 Неутрално

  На кого да се сърдим ? Нали ние ги оставихме да си играят? На единия дадохме телефона с бутончетата,а на другия само микрофончетата.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Гневно

  България е страната в Европа с най-голям относителен брой униформени (618 полицаи на 100 хил. българи, при двойно по-малко в Германия например)!?

 21. 21 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 550 Весело

  Имам питане: с какво се занимава тези дни БОРКОР?

 22. 22 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#13] от "karani_dobrudja":

  Ти Цветанов с Петко войвода ли го сравняваш???

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 23. 23 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 997 Весело

  До коментар [#22] от "Владимир Български":

  Не е само това! Станишев е сравнен със Стамболов !

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 997 Весело

  [quote#21:"Приказки от Шипковия храст."] с какво се занимава тези дни БОРКОР?[/quote]
  Или с БОР или с КОР.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 25. 25 Профил на ikt15696154
  ikt15696154
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#20:"dobrich"]България е страната в Европа с най-голям относителен брой униформени (618 полицаи на 100 хил. българи[/quote]

  Според тази сметка населението на Република България е около 15 милиона души!
  Или броиш и българите в чужбина?

  Никога не е късно да станеш за резил
 26. 26 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 550 Гневно

  [quote#20:"dobrich"]България е страната в Европа с най-голям относителен брой униформени (618 полицаи на 100 хил. българи, при двойно по-малко в Германия например)!?[/quote]
  Айде тоя пак... Ти не вдяваш ли, че проблемът не е полицията, ами калпавото образование в училище от некадърни учители (не всички, но неизменно се превръщат в такива), калпавото възпитание в семейството от неграмотни родители (такива ги направихте за 23 години, да - те вече станаха родители!), 1 млн цигани, които се изранхват основно от "бране на железо" и от социални помощи, малоумното законодателство, което позволява глоба за 50 лв да бъде обжалвана до Върховен намсикъв съд... Винаги все нещо извън вас ви е виновно - това обаче издава крайно елементарно мислене и липса на какъвто и да е напън за осмисляне на ситуацията. Напротив, малко ви е полицията, защото няма как да озаптиш 3 милиона гладни гърла.

 27. 27 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  Братчеди,
  Проблемът не е нито в ГДБОП, нито в ДАНС, нито в Следствието, нито в МВР. Проблемът е национален, т.е. проблемът опира до българския манталитет. Ние сме в състояние, да осерем дори белоснежните върхове на Швейцарските Алпи , да опорочим Папската институция, да покръстим евреите и да направим будисти християните. Ние наистина сме неуправляема страна - нека Румъния не се обижда, защото е доста зад нас в това отношение - и като капацитет, и като потенциал. Няма друг народ, от който да са вдигнали ръце всички правителства - и свои, и чужди. Най-голямата заплаха за националната ни сигурност , сме ние самите. И ако все още минаваме за суверенна държава, то е не защото сме опазили България, а защото вече никой не иска да я вземе, докато я населяваме ние.

  /не се чете/
 28. 28 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 550 Весело

  [quote#25:"Красимир Цветков"]България е страната в Европа с най-голям относителен брой униформени (618 полицаи на 100 хил. българи- цитат на коментар #20 от “dobrich”

  Според тази сметка населението на Република България е около 15 милиона души!
  Или броиш и българите в чужбина?[/quote]
  Виж ми коментара с № 26 за елементарното мислене и се пробвай пак. Човекът ти говори за "униформени". Аман...

 29. 29 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#13] от "karani_dobrudja":

  Само умопомрачени същества могат да сравняват възрожденците с мутри.

  Честита ви новата "1984"-та
 30. 30 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#13] от "karani_dobrudja":
  Да сравняваш Цветанов с Капитан Петко Войвода???
  даже и да пишеш тук за пари, пак може да защищаваш тезата си без такива абсурдни сравнения!
  Все пак много от нас са чели повече от една книга....

  mak1951
 31. 31 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони Шнайдера":

  Е баш евреите не моем да покръстим, ама квоо да правим... такъв е манталитета на доста българи - обратен, деструктивен, негативен...

  Честита ви новата "1984"-та
 32. 32 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Много точни заключения в статията. Обърнете внимание на последния абзац под чертата!

  mak1951
 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Сега очаквам да видя какво ще ни донесе липсата на Цветанов. Не се зареждайте с прекалени очаквания.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 34. 34 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#33] от "emil":

  Аз пак наивно очаквам Цеци да пропее.

  Честита ви новата "1984"-та
 35. 35 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#31] от "Защотака?":такъв е манталитета на доста българи - обратен, деструктивен, негативен..

  Или казано иначе, ние сме черната дупка в Европа - напразно в Швейцария, се опитват да създадат 2 милионни части от грама, антиматерия с "колайдера" - тук, покрай Искъра, антиматерията, антиикономиката и антицивилизацията, се леят в изобилие - гласуват, пълнят Народното събрание и се развъждат през свободното си време. Затова сме зле материално - защото сме нация от антиматерия.

  /не се чете/
 36. 36 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 550 Весело

  Демокрацията не избира най-добрите; демокрацията избира себеподобните (Солон, май).
  Поздравления, Народе български!

 37. 37 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони Шнайдера":+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ за огромно съжаление,но трябва да подкрепя най-точния коментар,който съм чела някога за народа на БГ.Време е всеки от нас да почне от време на време да си копа собствената градинка...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 38. 38 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 652 Неутрално

  БРАВО ДРУГАРКЕ, БРАВО ПЕТЯ!
  ЦВЪКИ ТРЕБВА ДА БЪДЕ ЗАСТРЕЛЯН! НЕМЕДЛЕНО!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 39. 39 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  "...изключение прави краткото министерстване на Михаил Миков"

  Изключение прави не толкова Миков, колкото покойния вече Христо Данов, министър в далечната 90-91. Още се носят легенди за неговото министерстване сред ченгетата. Главно заради неговата професионална етика, справедливост и изхвърляне на всякакви политически мотиви в работата. Да не забравяме за кое време става дума - тогава, когато МВР беше пълно с комунисти-носталгици и верни служители на ДС. Щом тогава е можело, може и сега. Иска се малко разум и повечко воля, ама надали.

 40. 40 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Да, така е - за Христо Данов сте напълно прав.

 41. 41 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Днес Европейския наказателен съд с шеф Карла дел Понте е образувала наказателно производство срещу Гл. Прокурор на България Сотир Цацаров по член 285 от НК и във връзка с член 387 т. е. бездействие в резултат на което е допуснато нему подчинени дл. лица да извършат престъпления като не са потърсили отговорност на хората които са откраднали 2 милиарда лв. в проекта Белене, 1 милиард в проекта Цанко в камък, съсипването на енергетиката от Р. Овчаров със съдействието на С. Станишев, което е престъпление срещу човечеството и по конкретно на България. P.S. Благодарим на Гл.Прокурор, че каза по какъв член можем и него да подведем. Масоните не са над закона на Европейския съд.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 42. 42 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2149 Весело

  До коментар [#41] от "Анализатор":

  Чш-шшш, много си скромен ве, гербераст отчаян. Препостнал си собствената полюция само в 3 различни сайта. Банкянският спря ли да плаща за повече? Скоро минавате само на ентусиазъм.

 43. 43 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Засега новият министър не вдъхва оптимизъм, особено с позата "ни чул, ни видял" в публичните си изяви. От една страна е добре на публиката да бъде вдъхнато малко спокойствие и МВР да престане да бъде източник на скандали, но още по-важно е да победи разбирането, че именно системата на МВР беше превърната в източник на престъпност и нейното прочистване е пъва задача на онзи, който иска да доведе нещата до нормализация. До момента такова нещо нито виждаме, нито чуваме. Но да почакаме още малко. Кой знае...

 44. 44 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Преминаването на ГДБОП към ДАНС е първата стъпка към контрола на службите от организираната престъпност.

 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#25] от "Красимир Цветков":

  За да ме цитираш, значи не си чел текста!? Но коментираш?

 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#26:"Приказки от Шипковия храст."]проблемът не е полицията[/quote]

  Като се съгласявам с останалите ти твърдения, не мисля, че в полицията няма проблеми.....

 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#28:"Приказки от Шипковия храст."]Човекът ти говори за "униформени".[/quote]

  Не "човекът", статията го казва.....Коментираш без да си я чел!?

 48. 48 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Браво, Петя, малко останаха първокласните журналисти като теб.

 49. 49 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 590 Разстроено

  Не знам защо но вече имам органична непоносимост към МВР, БОРКОР, ДАНС, ГДБОП и т.н. тая ченгеджийница ми идва в повече.

 50. 50 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#13] от "karani_dobrudja": Е, отдавна никой не ме е разсмивал така... Благодаря!

 51. 51 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#13] от "karani_dobrudja":
  Не ви ли е срам да сравнявате капитан Петко Войвода с Цветанов (американски дерибей номер 1 по време на управлението на ГЕРБ)!

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  В момента по БНТ се разисква на първо четене този законопроект за реформиране в сектора за вътрешния ред и сигурност. Прави впечатление, че на съвсем конкретни и много съществени проблеми, възникващи чрез този законопроект, червените отговарят не с доводи, а единствено с обвинения и нападки. Нищо повече.
  Ама господа депутати от БСП, трябва ли ежетневно да ви се припомня че вие сте депутати а не прокурори. Вашите задължения са да обсъждате и създавате работещи демократични и честни закони. Не се намирате на женския пазар, а в парламентарната зала.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ако не създадете чрез законопроекта, който ще гласувате реална работеща форма на парламентарен и граждански контрол спрямо тази мега-агенция ше фърчите и вие кат герберазите.
  ГДБОБ беше през цялото време лична политическа полиция на Цвък защото така беше замислена от герберазите изначално.
  НО.
  Законопроекта, особено в частта за правомощията, извеждайки ги напрактика извън парламентарнния контрол на т.н. разследващи дансаджии е пълен нонсенс.
  Тъпанарите, които върват по пътя на ГЕРБ - да правим всичко наобратно, спрямо предните, вместо да изчистват само елементите, които доказано са довели до вредни последствия ще се докарате точно до положението на ГЕРБ.
  Преработвайте проекта, щото е боклук.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  [quote#52:"Храбър"]Прави впечатление, че на съвсем конкретни и много съществени проблеми, възникващи чрез този законопроект, червените отговарят не с доводи, а единствено с обвинения и нападки. [/quote]
  Типичен пример за горното е изказването на депутата г-н. Ципов. Той попита какво ще стане с вече започнатите дела от ГДБОП, когато те бъдат предадени на ДАНС. Дали това няма да създаде възможности за защитата на толкова отговорни дела да размие обвиненията. Нещо повече. Той заяви, че бързането с този законопроект има точно тази цел. Да доведе до оправдаването на радица участници в организирана престъпност.
  Отговориха му не с доводи, а с обвинения (свързани с това как работели Цветанов и подобни) от рода на...."А вие защо биете негрите"
  Е страшни доводи! Специално за Нрародното събрание.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 590 Весело

  [quote#54:"Храбър"]Да доведе до оправдаването на радица участници в организирана престъпност[/quote]

  Това е работа на съда не на службите дай да не бъркаме понятията.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#42] от "Lemmy":
  И защо му се ядосваш толкова? Щото излага вашите ли? Или защото показва фалшивата безпристрастност на Цацаров?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  [quote#55:"Моди трий нищо да не остане!"]Това е работа на съда не на службите дай да не бъркаме понятията.[/quote]
  Ти май не схващаш за какво става дума.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#55] от "Моди трий нищо да не остане!":
  Слушай Цветанов по БНТ сега. Не не защитавам Цветанов, но сега той показва какво целят да прикрият сега ком-социалистите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Жалко ако още си мислиш, че има разлика между сегашние и бившите, просто чадърите ще са разпънати над различни хора

 60. 60 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Елементарен политически реваншизъм на комундерите, който проявяват в момента на обсъждането на пълния с глупотевини законопроект.
  Пак никакво вслушване включително и в логични доводи дошли от сегашната опозиция.
  Тъпанарско водене на заседанието на гу-джа Мая, в пълно съвпадение със стила на рабфаг-юристката тьотка Цецка.
  Комундери, няма да удържите и толкова колкото удържаха герберазите.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  [quote#59:"Моди трий нищо да не остане!"]Жалко ако още си мислиш, че има разлика между сегашние и бившите, просто чадърите ще са разпънати над различни хора[/quote]
  Не мога да разбера, защо ми вменявате мисли които изобщо не съм изразявал. Това, че говоря срещу начина на действие на БСП/ДПС, съвсем не значи, че правя някакви реверанси към герберите.
  В същото време смятам, че БСП/ДПС не трябва в името на собственото си благополучие, оправдание и самозащита да използват пресилени извинения и обвинения (които междувпрочем използваха и ГЕРБ).

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  [quote#51:"pich_ut"]Не ви ли е срам да сравнявате капитан Петко Войвода с Цветанов (американски дерибей номер 1 по време на управлението на ГЕРБ)! [/quote]
  Вярно, че и той е попрекалил, ама и твоя червен ..з си личи от всякъде.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  [quote#60:"PlamenVarna"]Тъпанарско водене на заседанието на гу-джа Мая[/quote]
  А Мая Манолов води толкова пристрастно заседанията, че направо отвръшава. Не случайно и го казаха в очите, да бъде на "острието на БСП", а надпартиен заместник-председател на Народното събрание. С това изказване и напомниха къде е седнала и какви задължения и отговорност е приела.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#63] от "Храбър":

  Жалка работа, колега.
  Какво нещо е безпардоноста на овластения.
  Че и Манолова сега.
  Само единици успяват да се опазят да не попаднат в сферата на действието на мъдро казаното от народа ни:
  "Дай му власт на простака и той кат наядената бълха - изпълзява на челото"
  Но всичко се плаща.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 65. 65 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Без каквато и да е критична нотка.
  Уважаеми колеги програмисти на дневник, моля оправете сайта...коментари продължават да излизат чак след два- три рефрреша, на таблото пак липсва пълната функционалност, флаговете на броячите и след използването им остават след рефреш видими, макар и без повторна реакция (това поне вече оправихте).

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 66. 66 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#40] от "petiav":

  СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! Беше изключително свестен човек...

 67. 67 Профил на topado
  topado
  Рейтинг: 430 Разстроено

  Г-жа Владимирова, за мен оставате един от добрите и задълбочени анализатори. Приветствам Ви!
  [quote#27:"Тони Шнайдера"]Най-голямата заплаха за националната ни сигурност , сме ние самите. И ако все още минаваме за суверенна държава, то е не защото сме опазили България, а защото вече никой не иска да я вземе, докато я населяваме ние. [/quote]++++++++++++++++++++
  За жалост, обаче, надеждицата на хората, които не са с такъв манталитет (злостни, завистливи, неуправляеми, а в същото време влюбени в собствената си правота?) съвсем взе да се стопява?!?
  А, в управлението и тези, и предишните са си все от едно котило - оправдаващи напълно манталитета наш!!!

 68. 68 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Иначе печатът върху ДАНС е сложен предварително. Печатът от системата "Цветанов". Само че с нов изпълнител. И с неясен вдъхновител".

  Неясен вдъхновител!!!!!!!!!
  Петя Владимирова това не е във Ваш стил. Много ясен е вдъхновителя ДС и петата колона. Ако действително не ви е ясено това сменете си професията!

 69. 69 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Статията не жали Цветанов и сигурно прево, поне погледнато от страни, особено в частта за концентриране на властта. Но иначе как да се ориентира човек в тази умишлено замъглена територия?!
  Освен това НЯМА такъв човек, който е надпартиен и не е "човек на някого" и който да оглави службата. По презумпция у нас всеки е човек на някого...
  Може би трябва да бъде оглавена точно на принципа на професионализма и качествата като специалист в тази област. Концентрацията на власт е наистина проблем. Може би е интересно да се знае как го правят в други страни?
  И друго нещо- ако това правителство или НС не просъществуват дълго следващото НС скоро пак ще лашнат службата нанякъде, а това непрекъснато реформиране и кадруване, промяна на функциите и т.н. дали е толкова полезно?

 70. 70 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#26] от "Приказки от Шипковия храст.":Я се скрий под храста бе зелен чорап , колкото повече се развяваш токова повече социалистическа милиционерска воня се разнася.

 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#6] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Сам знаеш че няма да стане. Не заради съдът а заради идиотската формулировка "за бездействие". Че то с такова обвинение абсолютно всички политици, чиновници, съдии че дори и самият Цацаров трябва директно да влязат в затворът.

  Да не би той много да "действа" по сигнала срещу Станишефф за изнесените секретни материали? Срещу Данчо Ментата за мрежата за купуване на гласове? Срещу документираните с камера признания на цигани че гласовете им вече са купени от БСП? И още безброй подобни.

  Цацата ще вдига дандания защото такава му е ролята но много бързо се разкри кой му дърпа конците. Така че ефекта от неговите "обвинения" вече е отрицателен. И когато случаят стане международно известен /вече е/ да го видя родното "правосъдие" как се мята в ямата която само си изкопа. Пълна с едни миризливи неща.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  [quote#65:"PlamenVarna"]коментари продължават да излизат чак след два- три рефрреша[/quote]
  И при мен така. Аз се научих да си ги копирам предварително защото не винаги излизат и ги пускам пак. Но понякога се получава дублиране т.е. спам и ги трият. Накратко каша.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 73. 73 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  "Така системата Цветанов

  прехвърли пораженията си и върху правосъдната система, развращавайки най-напред нейния върховен управляващ орган"


  Развращавайки?!Че по-развратена система от правосъдната има ли?Да не би Цветанов да е развратил?

  ПП:Тая статия ми напомня на стила на Волен

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#2] от "daniel defoe(3дни бан без изтрити коментари-браво)":

  Петя не говори глупости - сините лидери припяваха на ГЕРБ докрая
  Колкото и да ви е мъчно
  Ако сега бяха влезли в парламента СДС ДСБ или Яне - щяхме да имаме отново Цветанов за вътрешен министър и Бойко за премиер
  Нямам съмнение какви минуси ще ме сполетят след този пост - но ако не възникнат нови сини лидери които не са склонни да продават лицата си на всеки който вика долу БКП и им гарантира някакво присъствие в парламента и в играта въобще - десният избирател ще ходи за гъби или ще вика за Бойко и Цецо

 76. 76 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  [quote#75:"janeausten"]Ако сега бяха влезли в парламента СДС ДСБ или Яне - щяхме да имаме отново Цветанов за вътрешен министър и Бойко за премиер [/quote]


  По-добре Бойко,отколкото Орешарски(Станишев),защото ако започнат "Белене",и твоите внуци ще плащат продажността на няколко политици и алчността на шепа олигарси...


  [quote#75:"janeausten"]Нямам съмнение какви минуси ще ме сполетят след този пост[/quote]


  Като гледам,май само аз съм ти обърнал внимание
  Но минус няма да ти слагам

 77. 77 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Системата Цветанов" трябва да бъде разградена "...

  Гнусните НОВОМУТРИ ще получат многохилядно подкрепление , след поредния разгром на службите .

 78. 78 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#39] от "Lemmy":

  Откъде тази сигурност, че Данов (лека му пръст!) не беше свързан с ДС?

  You were always on my mind
 79. 79 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#72:"Fred"]И при мен така.[/quote]
  И при мен така става, но макар със закъснение, накрая излизат. Друг е въпросът, че може коментарът вече да не е актуален, ама какво да се прави..

 80. 80 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#76:"popovski31"] ако започнат "Белене",и твоите внуци ще плащат продажността на няколко политици и алчността на шепа олигарси... [/quote]
  Тъжното е, че Бойко или Орешарски, въпросът за Белене е патова ситуация за нас. Имам усещането, че и да не го започнат, пак внуците ни ще плащат неустойки.

 81. 81 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Статия като кула, построена върху пясък! Къде са фактите, че Цветанов е организирал подслушвания? Няма такива! Има ли въобще надеждна експертиза на изтеклите записи? Реални или манипулирани? Няма!
  Знае ли авторката, че на Цацаров започва да му пари под краката - колегите му от останалите членки на Евросъюза са силно заинтересовани от "блестящите" му успехи и държат да бъдат информирани в детайли. Няма как - щом ще се влиза в Шенген... Дали новобранецът- прокурор Цацаров ще успее да замаже едни лъжи с други лъжи пред европейските си колеги. Или ще лъсне лъжата, тръгнала от устата на Станишев в едно тв предаване, в което Цветанов го засече? И ще се окаже, че Цацаров е използвал огромната си власт, за да постави прокуратурата в ролята на жалка слугиня на БСП? Предстои да разберем. Но на виновните няма да им се размине! С каквито и структурни промени да се прикриват.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 82. 82 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#75:"janeausten"]но ако не възникнат нови сини лидери които не са склонни да продават лицата си на всеки който вика долу БКП и им гарантира някакво присъствие в парламента и в играта въобще - десният избирател ще ходи за гъби или ще вика за Бойко и Цецо [/quote]
  Съгласна съм с по- голямата част на коментара. Само си мисля за това "долу БКП".., не може само върху това да градиш имидж. Това беше модерно и работеше преди 20-тина години, нима от тогава нищо ново като идеи не се е появило, различно от това клише?! На хората вече не им пука кой прави правителство, важното е да подобрят икономическата ситуация и съответно стандарта на живот. И докато се ядат взаимно и не предлагат истински програми без изтъркани лозунги, ще ходят за гъби. Десница е необходима, но освен лица, трябва да има и реална програма и по- широк диапазон на привържениците. Има много хора, привърженици на социални идеи, които не са непременно привърженици на БСП. Те са потенциален електорат за нова десница/надявам се да се роди такава/, стига умно да формулират идеите си и да не слагат излишни ограничения за произход и пр. Това на практика направи Борисов и затова има толкова привърженици.

 83. 83 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Един Станишев - новата мерна единица за политическа свръх-наглост! След като по времето на Тройната в страната се беше развихрила такава необуздана престъпност, която самия той като премиер допусна, сега да се меси в работата на МВР? Какво иска? Може би същата престъпност да се върне отново по улиците?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 84. 84 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#74] от "ret":

  Начинът ти на изразяване издава ниска култура, граничеща с тази на гербер. Казахме, че липсата на комуникативни умения ще продължава да отблъсква хората от пожарната команда. Инатът ви герберстки е по-голям май от акъла и ви заглушава като плевел правилното мислене

 85. 85 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "За първи път в министеркия кабинет на МВР влиза неполитическа фигура, или поне сочена за такава, с която без съмнение са съгласувани промените още преди избирането на правителството, а може би и преди изборите."

  А може би и още по-преди? По времето на старата тройна коалиция, например? Сочена за такава? От кого?
  Кой има интерес Йовчев да се откаже без бой от "зъбите" на МВР и престъпността да бъде приютена в нечий политически кабинет, където кротко да се пийва кафе по примера на Б. Бонев?

  You were always on my mind
 86. 86 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#75] от "janeausten":
  Просто си неориентиран! Ама много. Или може би искаш нас да дезориентираш? Точно ГЕРБ е партията, която реално започна промени за излизане от блатния преход. Точно по времето на ГЕРБ организираната престъпност понесе толкова много удари. Точно по времето на ГЕРБ еврофондовете започнаха коректно да се усвояват. Точно по времето на ГЕРБ външнотърговското салдо на България стана положително. Точно по времето на ГЕРБ държавните приходи започнаха да се усвояват по прозрачен начин - чрез строителство на сгради и магистрали и всеки го вижда. Точно по времето на ГЕРБ България спря неизгодните договори по Бургас - Александропулис и АЕЦ Белене. Заради всички икономически успехи на ГЕРБ Европейския съюз гласува най-висока квота от еврофондове за България - 15 млрд €. И всичко това в условията на два негативни фактора: 1. Световната икономическа криза и 2. Червената чума, наречена БСП! Вторият негативен фактор изигра по-мръсна роля за България, отколкото кризата. ГЕРБ не оцениха това и си платиха за грешката. Бойко не е и предполагал колко долни могат да бъдат комуноидите - да го записват дори в собствената му тоалетна... Но кой не греши? А нима избирателя не се подведе по лъжите на Позитано, по идиотските манипулации на Бареков, по грубата намеса на Прокуратурата в изборите.
  Ако Лукановите кукловоди си мислят, че нещата ще останат така, жестоко се заблуждават! Тази самозаблуда може да ги отведе на кладата. Време е да си понесат отговорността за толкова години мизерия!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 87. 87 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "факта, че един от вносителите му е самият лидер на БСП Сергей Станишев"

  Разбрах! Кукловодът на "самото" лице е вдъхновителят! "Да живей живей Станишев! Смърт за врага Цветанов!"
  Смешно ли ви е? Напомня ли ви за нещо? И защо толкова много се бърза? Къде е анализът на фактите в статията Ви?
  Г-жо автор, сбъркали сте времето и мястото. Сбъркали сте и хората, към които сте отправили "посланието" си! Или може би не Ви е присъщо да мислите преди да правите безобразни, неподкрепени с нищо, внушения от рода на:

  "Вътрешните министри винаги са ги превръщали в свои предани оръдия, особено ГДБОП (изключение прави краткото министерстване на Михаил Миков и това на Христо Данов в началото на 90-те години).И само от личността на министъра - от неговата държавническа отговорност, ако я имаше, оставаше да зависи за какви цели се употребява силовата мощ."

  Дрън-дрън, та пляс!

  You were always on my mind
 88. 88 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#86] от "Анализатор":

  Драги анализаторе - няма реални факти в поста ти за съжаление Сухите цифри сочат обратното
  Вярвай си в приказката за битката на юнака Борисов и триглавата комунистическа ламя
  С басни и идеологии не се спори - няма смисъл

 89. 89 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1332 Любопитно

  [quote#80:"danid"]ако започнат "Белене",и твоите внуци ще плащат продажността на няколко политици и алчността на шепа олигарси... - цитат на коментар #76 от “popovski31”

  Тъжното е, че Бойко или Орешарски, въпросът за Белене е патова ситуация за нас. [/quote]


  Грашиш.Бойко го спря.Затова бяха тези протести.Това вече е кристално ясно...

 90. 90 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  По данни на РЗС турски държавни служители са гласували в три от секциите на ДПС в Турция! Ако това е верно, в момента ни управлява правителство, избрано от турски държавни служители. Къде е Гл. Прокурор Цацаров? Може би държи ибрика на Пеевски? Нима тези данни не подлежат на проверка? Накъде върви България?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 91. 91 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#89:"popovski31"]Грашиш.Бойко го спря.Затова бяха тези протести.Това вече е кристално ясно... [/quote]
  Бойко го спря, но има иск към нас. И е по- вероятно отдавна нещата да са си ги изпипали и да спечелят този иск. И ако Бойко беше останал пак щеше да понесе удара, че ще трябва да изплащаме парите по този иск. Така виждам нещата, тъжна ситуация с това Белене.
  Няма голяма надежда, но все пак не е лошо да видим как ще се развива този иск преди да се взема решение да се почне този мастодонт. И не е лошо да ни осведоми някой как точно се движат нещата. Защото на никой не хващам вяра вече, всеки казва половинчато нещо според нуждите си.

 92. 92 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 535 Неутрално

  [quote#89:"popovski31"]Грашиш[/quote]
  Иначе, бих искала да греша в мрачната си прогноза.

 93. 93 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  По данни на РЗС турски държавни служители са гласували в три от секциите на ДПС в Турция! Ако това е верно, в момента ни управлява правителство, избрано от турски държавни служители. Къде е Гл. Прокурор Цацаров? Може би държи ибрика на Пеевски? Нима тези данни не подлежат на проверка? Кой кой е в България? Накъде вървим?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 442 Гневно

  Изтриха всички събития за утрешния протест! Това и при ГЕРБ не го е имало!!

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  "При диктатурата ти затварят устата,а при демокрацията само си приказваме."Хубава мисъл на Уди Алън.Та и ние така,само си приказваме.

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  До коментар [#86] от "Анализатор"
  А защо вашата любима партия ГЕРБ не удари групировката ТИМ,която е завладяла,цялото Черноморие и цяла Варна.Или те действат избирателно.Нашите ще ги пазим,ще громим чуждите.

 98. 98 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#97] от "rosiraycheva50._":
  А вие защо биете негрите, а? Не ставай смешна? Какво общо има групировката ТИМ с ГЕРБ? И ако има престъпления в дейността й, къде е прокуратурата? Май всичко е пропагандна дъвка Made in Pozitano?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 99. 99 Профил на Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Метастазите на корупцията в МВР и съпътстващите го структури са толкова големи,че само"грузинската рецепта" може да помогне...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  До коментар [#98] от "Анализатор"

  Най-малко на мен можете да залепите етикета Made in Pozitano .
  Но питайте варненци.Те ще ви разкажат и за К.Йорданов и за строежите и за строежите из Морската градина и за всичко
  Made in Тим.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK