Някои обосновани предположения по разследването "Цветанов"

Някои обосновани предположения по разследването "Цветанов"

© Анелия Николова"Искам да го видя още в парламента в сряда в раирано костюмче и с приготвено куфарче за панделата." Такова желание е споделил читател на "Дневник" под информациите от последните дни, че "във вторник, най-късно сряда" бившият вътрешен министър Цветанов ще се раздели с имунитета си на депутат, независимо дали по своя воля или парламентът ще свали защитата му, за да му повдигне прокуратурата обещаното обвинение, че е допуснал подчинени нему лица от специализираната дирекция към МВР - СДОТО да извършват незаконно подслушване.


Главният прокурор миналата седмица поиска от парламента снемане на имунитета на Цветанов, но той пък отложи доброволния си акт, понеже трябвало да замине за Брюксел. И докато го чакахме със затаен дъх да се върне, заглавията на вестниците и събеседванията по темата в телевизиите надминаха всичко. "Цветанов може да бъде арестуван", "Ще бъде ли арестуван Цветанов?", "Арест или 100 хиляди гаранция за Цветанов?" всъщност подхранват очаквания, които доведоха и до читателската мечта за раираното костюмче. В сряда сутрин бившият вътрешен министър изпревари сформирането на комисия от другите парламентарни сили, която да се занимава с него, и доброволно се отказа от имунитета си (няма да се отклонявам да коментирам, че той ни беше уверил, че е извършил това действие още на старта на парламента, въпреки че тогава нямаше как да го направи).


Кои са митовете и най-интересните моменти от разследването на Цветанов (правя преглед без претенция за пълна изчерпателност):
Не, няма да бъде арестуван "в сряда", законът не позволява  


За да бъде арестуван депутат, не е достатъчно искането за снемане на имунитета му. Главният прокурор трябва да изпрати второ искане конкретно за задържане под стража и парламентът да разреши. Такова искане няма, поне не се е чуло, това първо. Второ, за да има задържане под стража, трябва да има данни, че той ще се укрие или може да извърши ново престъпление. Но по тези въпроси последен се произнася съдът, не прокуратурата. А има и трето: не е възможно "още в сряда" дори да му бъде предявено обвинението (камо ли арест), защото НПК изисква призовката за тази цел да му бъде връчена не по-късно от три дни преди това.


Така че нито днес, нито в следващите дни читателят от форума (и други бленуващи) няма да види Цветанов в раирано костюмче. Нещо повече - почвам да се чудя и питам дали ще го види въобще с присъда. И не са на медиите заслугите за моето чудене, а на прокуратурата.


Обвинението към Цветанов е, че е допуснал с бездействие подчинените му да подслушват (чл. 285 от НК)


"Длъжностно лице, което съзнателно допусне подчинено нему лице да извърши престъпление, свързано със службата или работата му, се наказва с наказанието, предвидено за извършеното престъпление." Това е текстът на чл. 285. А извършеното престъпление от подчинените му е злоупотреба със служебно положение с тежки последици и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 8 години (чл. 387, ал. 2 от НК). Затова всички писаха, че "Цветанов го чакат от 1 до 8 години затвор".


От пестеливите разкази на малцината депутати, проявили интерес да видят какво пише в искането на Сотир Цацаров до парламента за снемане на имунитета, се подразбира, че доказателствата на прокуратурата срещу Цветанов са показанията на двама от четиримата негови подчинени, които свидетелствали, че той им е нареждал устно да извършват подслушването. За съжаление техниката, с която били съоръжени прословутите крайслери (придобили известност и като "кечъри"), не можела да записва разговорите, а с нея само се слушало в реално време (е, това вече звучи като сензация).


Ако е така, какво всъщност ни каза прокуратурата с онова зрелищно съобщение за началник-сектора в СДОТО Радко Димитров, който хукнал с отвертка да демонтира харддиска, за да изтрие записите! И какво възстановяваха експертите - не възстановяваха ли изтритите с отвертката записи? Защо трябваше да занимаваме хората - читатели и зрители с тези сюжети, да будим общественото любопитство и да трупаме очаквания за справедливо възмездие?


Но въпросите са повече и далеч по-сериозни, защото някои опират до НПК: ако подчинените на Цветанов са обвиняеми (защото са извършили престъплението по чл. 387, ал.2, както съобщи първоначално институцията), как двама от тях стават свидетели, като законът не позволява те да се проявяват и в двете качества (обвиняеми и свидетели) в един и същи процес? Значи или обвиненията са свалени от двама от тях, или материалите за Цветанов ще бъдат обособени в друго, отделно дело.


Но дори да е вторият вариант, двамата свидетели срещу бившия им върховен началник без съмнение ще се договарят с прокуратурата - или са се договорили, пресмятайки ползите и вредите. Което силно напомня печалната традиция на институцията в снабдяването с доказателства - печална, защото практиката изобилства с провалени обвинения пред съда, заради ненадеждността на спазарени свидетели. Защитата обикновено лесно ги неутрализира в съдебната зала (тя затова е защита, това простичко нещо г-н Цветанов никак не искаше да го проумее и не криеше своята неприязън към адвокатите, на които сега ще му се наложи да разчита. Впрочем ще му се наложи да промени и мерките, с които делеше съдиите на добри и лоши, и да разбере, че добрите не са тези, които "си говорят с вътрешния министър", а онези, които смеят да съдят с изправен гръбнак!)


Ако посочените в писмото на главния прокурор  до парламента доказателства  са всичките налични и - най-вече, ако наистина няма записи, обвинението ще се види изправено пред сериозни изпитания. Меко казано.


Затова лека-полека ме връхлитат едни други, неучтиви въпроси, свързани с близо четиригодишната свръхактивна и често възмутителна деятелност на Цветан Цветанов, от една страна, и със странните - пак меко казано, преценки на прокуратурата кое от тази министерска активност би могло най-адекватно да послужи за привличане на министъра под отговорност.

Някои обосновани предположения по разследването "Цветанов"

© Анелия Николова


Поне две неизползвани от обвинението възможности


За толкова се сещам в момента, а те сигурно са повече.


Неотдавна от прокуратурата дойде новината, че възобновява проверката за огласените от Цветанов пред парламента през декември 2011 г.  данни от приложени СРС спрямо лекарите от Горна Оряховица. Тогава Цветанов се оправда, че имал разрешение от прокурор от Велико Търново, на същото основание и Софийската градска прокуратура отказа тогава да образува дело срещу него за разгласяване на класифицирана информация. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче обясни наскоро пред журналисти, че липсвал в папката писменият документ с разрешението от великотърновския прокурор, от което разбираме, че вероятно на това основание - липсващото писмено разрешение от прокурора, може да се търси отговорност от Цветанов.


В НК има текст, който пасва точно на извършеното от Цветанов от парламентарната трибуна:


Чл. 145а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.
(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева."


За какви цели беше използвал Цветанов информацията от СРС в Народното събрание? Във всеки случай не за целите на наказателното производство, нито за националната сигурност, а  да натрие носа на опонента си Сергей Станишев, както самият той заяви, докато си разменяха реплики с лидера на БСП. Какво разрешение от прокурор търси г-н Цацаров, какви пет лева, като текстът в НК е еднозначен! Спомням си, че тогава написах, цитирайки същата разпоредба на НК, че докато тя действа, "не прокурор, а Спасителят не може да разреши на когото и да било да използва разговори от СРС извън предназначението им"


И сега продължавам да питам: защо прокуратурата не използва този текст, а търси в папките прокурорско разрешение. Добре, може аз да греша, но нека отговорят - обещавам най-добросъвестно да мисля над отговора.


Защо Цветанов не беше подведен под отговорност за неизгодна сделка за "златните принтери"?


Читателите може и да са забравили, че веднага щом влезе в МВР през август 2009 г., министър Цветан Цветанов сензационно съобщи, че предшественикът му Михаил Миков е сключил неизгодна сделка за доставяне на принтери заедно с консумативите за нуждите на дознателите, с което ощетил МВР (затова новият министър нарече принтерите "златни") и се закани да прекрати  договора. Изпълни заканата си, след което сключи нов договор с друг доставчик. (Неотдавна сайтът "Съдебни репортажи" детайлно описа скандалния случай  в собствено задълбочено разследване.) Няма да се спирам на свойствения на Цветанов стил, с който разказваше по радиа и телевизии за "златните принтери" - то не беше разобличаване на "предишните", на техния стил, методи и корупция, то не беше пропаганда на новия стил, методи и чистота...


Днес - четири години по-късно, е доказано, и то в хода на продължително разследване на прокуратурата, че сделката, сключена от Миков, струва около 3 милиона лева на МВР, и то за по-качествени принтери, докато тази на Цветанов възлиза на около 7 милиона, като паралелно са извършени куп нарушения, от които най-сериозното е прегазването на Кодекса за застраховането, тъй като  плащането е извършено с пари на Гаранционния фонд, маскирани като дарение, които могат да се изразходват само за осигуряване на безопасност на движението по пътищата.


Къде са доказателствата за всичко това, ще попитате? Ами в обемистите папки на делото срещу тогавашния началник на дирекция "Доставки" в МВР Валентин Панчев, което в края на 2012 г. прокуратурата прекрати поради липса на престъпление. И още - доказателствата са в допуснатия от Върховния касационен съд за разглеждане иск от фирмата доставчик по първата сделка за обезщетение от МВР заради едностранно прекратения договор.


Питам се: защо, след като прокуратурата е хвърлила ресурс да установява фактите, не се опре на  онази разпоредба на НК, която й дава възможност да използва установеното, като "привлече" Цветанов под отговорност за сделката?! Цитираната по-долу разпоредба на НК би трябвало да й дава такава възможност:


"Чл. 220.  Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.
(2)  В особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е от три до десет години лишаване от свобода, като съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7."


Ако аз греша в прочита си на НК, прокуратурата би могла да ме поправи. Обещавам да прочета най-добросъвестно и този неин отговор.


Засега оставам с впечатлението, че вместо да преценява реалистично какво може,


прокуратурата сама се вкарва в подозренията за политическа конюнктурност


"Събрани са достатъчно доказателства" срещу Цветан Цветанов за това, че съзнателно е допуснал подчинени нему лица да извършат престъпления, но поради имунитета му на депутат делото (срещу подчинените) се спира. Такова съобщение пусна прокуратурата на 30 април.
Оставям настрана въпроса, че щом Цветанов ще бъде подведен под отговорност за това, че е допуснал да се извърши престъпление, прокуратурата би трябвало да е заинтересувана да го докаже бързо (престъплението на подчинените), защото - очевидно логически - едва след това може да привлече към отговорност ексминистъра. А не да спира делото!


(Такъв въпрос, убеждават ме юристи, бил строго специализиран, да не се занимавам с него, прокурорите си знаели работата... Приемам.) Обаче си позволявам да питам най-неспециализирано какво всъщност ни казва прокуратурата със съобщението си от 30 април? Че не може да работи по съответна причина. Но тогава какво научава публиката, и то точно в разгара на предизборната кампания? Че срещу Цветанов има доказателства. Само че няма да се работи сега.


(Давам си сметка, че прокуратурата би била уязвима и ако беше мълчала, включително и за печатницата "Мултипринт" в деня за размисъл. Защото тя не бива (няма право) да се съобразява с удобство или неудобство на момента заради предизборност например. Получава се малко като във вица "що си с шапка, що си без шапка"...)


И все пак... си мисля -  така не става! Прокуратурата би трябвало да се пази като от огън да не звучат действията й в стил "Цветанов". Не става със стил "Цветанов" да се бориш с... Цветанов. Не става и с гневните обвинителни речи от парламентарната трибуната на депутата Делян Пеевски (бих казала, става с обратното). Рано или късно "народът", за когото е предназначено внушението, ще се усети. И пасивите ще ги обере не г-н главният прокурор, който е конституционно непоклатим, а управляващите политически сили (и премиерът Орешарски, който най-вероятно и хабер си няма от наказателен процес - нищо лошо, не е длъжен). Да, управляващите, които от възторг нямат време да се поразмислят какво ще кажат един ден онези техни избиратели и поддръжници, които са чакали напразно зрелището "Цветанов в раиран костюм". 


Нито да се запитат защо дискредитирани (и следователно зависими и обвързани с интереси от сивата зона) прокурори и следователи като Роман Василев и Петьо Петров (известен като Петьо Еврото) - назначен отгоре на всичко за началник на най-голямата следствена служба в страната, бяха облечени в доверието на главния прокурор да събират - точно те - доказателствата срещу Цветанов...


И дали  зрелището, в каквото се превърна за публиката обвинението срещу един всесилен и недосегаем довчера министър, не става удобното прикритие на също толкова скандализиращи сюжети, колкото и незаконното подслушване на политици, магистрати, бизнесмени и журналисти.


Все въпроси, които потъват сред оглушителните в момента аплодисменти на публиката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  Владимирова изглежда живее с илюзията за пълната споделеност на нейните писаници от страна на читателите...

  "Така че нито днес, нито в следващите дни читателят от форума (и други бленуващи) няма да види Цветанов в раирано костюмче."

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 2. 2 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално
 3. 3 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 516 Неутрално
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Мдам...Петя Владимирова има склонност да се ограничава в строго определени теми, но пък не мога да отрека и я поздравявам за логичния и последователен анализ!

  Ще ми се да имаше някой и от прокуратурата да може да се изразява така гладко.

  Ама няма...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 6. 6 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Не само че Цветано вще бъде осъден но същата съдба тряБва да сполети всичките лидери на СИК - пашата каратиста и ББ!

  АПропо цялата им структура е пред разпад

  Един по един се отричат от престъпният и авторитарен режим на СИК, пашата, ББ и ЦЦ!!!!

  Зам.-областният на Пловдив посече ГЕРБ с кърваво писмо и детронира лидерите като разкри грижливо кътани партийни тайни

  Това е краят на мутрите от СИК! Да се надяваме и на самата СИК-ГЕРБ-ИПОН!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#4:"galina_blanca"]На Владимирова, Цветанов май сън не и дава [/quote]

  ЕДна журналистка то канал 3 по известна като големите бомби с плиткоумният мозък пък мечтае за другият героя ББ! Преди изборите направи на слагаческото интервю в историята на журналистиката.

 9. 9 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ...като за плащането са използвани пари на Гаранционния фонд, които могат да се разходват само за осигуряване на безопасност на движението по пътищата.
  ---------------------
  Няма нищо по-кофти от това някой извъредно тъп индивид да си повярва, че ще векува във властта.


  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 10. 10 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Не знаел ли?Не само ,че е знаел ,ами е и използвал получената информация!!

 11. 11 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Ще си позвля да цитирам, това което вече написах, под друга статия в "Капитал":

  Кампанията за сатанизирането на Цветанов /в която и Икономедия активно участваше/, не е нищо друго освен предупреждение на задкулисието към всеки, който би посмял да посегне на интересите им!

  Мафията казва на политиците: " ... помнете какво направихме със Цветанов!"

  В тази връзка, съм напълно съгласен, че това е посегателство върху държавността!

 12. 12 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  Тинтири-минтири ...

  Уважаема Петя, има едно и само едно, не само обосновано, а доказано през годините от практиката на същите тези играчи, предположение - че се държат отворени капиите и се водят задкулисни договорки и се мерят силите до баланс, който още не е постигнат, явно.

  Прочее ... аз лично си имам и още някои обосновани предположения.
  Първо - че неслучайно Правосъдие, Сигурност и Вътрешен ред чрез Зинаида и Цветлин бяха "изведени извън скоби".
  Че там силно влияние се оказва от "евроатлантическите партньори" през Плевнелиев и Цацаров, (спомнете си сагите в края на миналата година), и с обещания и договореност със Станишев и Местан, (изборната и следизборна активност на президент и главен прокурор). Нещата бяха така оплескани и забатачени, а другите вътрешни проблеми са толкова сериозни, че е даже неминуемо такова "вадене" на силовите и правосъдни структури от прякото влияние на вътрешния фактор. В подкрепа на това е и "воаяжа" на Цвъ да рИве в Брюксел.
  И второ - че си мисля, че Туй по-скоро ще го отнесе. Може би условно, но някой от такъв калибър най-после трябва да го отнесе, поне от кумова срама. Че единствена България се цепи от "модата", която взе политически "жертви" даже в Румъния, която е от нашата черга. А когато мечката играе у съседа ... нали си знаем поговорката ... Пък вече въпросната мечка изреди всички съседи и само в китна Българийка не е играла. Ерго ... Цецко да се готви ...

 13. 13 Профил на White Rhino
  White Rhino
  Рейтинг: 229 Неутрално

  И въпреки всичко, понеже лично аз съм убеден във вината му очаквам да го видя с раирано костюмче и куфарче в ръка, подкрепян от униформени на път към панделата. Господ дълъг престой там да му даде.

 14. 14 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Г-жо Владимирова, и анализа и въпросите са верни , само че действителността на мен ми прилича по-близка до тази от романа ,,Присъдата.,, на Ф.Кафка, и сме приели доброволно ролята на осъдени. Епизода на този театър на сенките за по- разбираемо можем да го наречем ,Скрояване на кюляф ,, т.е да го извадят от играта , а не да я променят.Дано последвалите събития да ме опровергаят...

 15. 15 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Чета новините - Маргини, Галеви, Барети, Зарзавати и т.н. И всичките на свобода. А Цв зад решетките?
  Това може да стане в някоя друга държава.
  А ако все пак влезе, с него влиза и ББ и то по същото обвинение - "информирано бездействие".

 16. 16 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#1] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Всеки човек, който има и в най-малка степен представа от право и справедливост, знае защо на ОбвиЦвет и БулгарБаши мястото им е зад решетките.
  Това за което предупреждава Петя е да не се получи ялово обвинение (което няма да е за сефте на българската прокуратура).

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 17. 17 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Само не разбрах защо в статията няма нищо във връзка с обоснованото предположение откъде са парите за 6-те апартамента на Цветанов.

 18. 18 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Госпожо Владимирова на въпроса ви "Но въпросите са повече и далеч по-сериозни, защото някои опират до НПК: ако подчинените на Цветанов са обвиняеми (защото са извършили престъплението по чл. 387, ал.2, както съобщи първоначално институцията), как двама от тях стават свидетели, като законът не позволява те да се проявяват и в двете качества (обвиняеми и свидетели) в един и същи процес? Значи или обвиненията са свалени от двама от тях, или материалите за Цветанов ще бъдат обособени в друго, отделно дело." ще ви посъветвам да прочетете малко информация за онова животно наречено ОГОВОР. За да не Ви изнасям лекция в детайли просто ще ви цитирам информация "Когато в своите обяснения обвиняемият дава информация за чужда престъпна дейност или установява факти за такава, говорим за ОГОВОР – в тези случаи, когато сме изправени пред ОГОВОР, за да бъде ползван той като доказателствено средство е необходимо на първо място той да бъде подкрепен от останалият събран по делото доказателствен материал, необходимо е оговорът е да бъде в съгласие с останалия доказателствен материал, който е събран и обвиняемият да няма прак интерес за да направи този оговор, да не влияе пряко върху понасянето на отговорност."

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 19. 19 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#16] от "Rhapsody of Fire":
  Като разследването се води от хора като Роман Василев, на когото Цветанов лично е подарявал оръжие и който е прекратявал разследването срещу него за шестте апартамента, "яловостта" на обвинението едва ли ще се дължи само и единствено на некомпетентност, каквато те и без друго притежават в обилни количества.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 20. 20 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1965 Весело

  [quote#12:"xm..."]Ерго ... Цецко да се готви ...[/quote]

  Те това е.
  Да се готви!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 21. 21 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 457 Любопитно

  До коментар [#3] от "ivpetr":

  Би трябвало да ви е срам, на първо място, че не знаете български.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 395 Разстроено

  странно, защо ми прилича на Народния сад след 9 септември ...

 24. 24 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Госпожо владимирова - по принцип чета с интерес това което пишете но в тази ви "творба" има толкова много пропуски (поради факта, че явно нямате юридическо образование), че нямам сили да ви напиша всичко. Съветвам Ви - четете повече преди да пишете и се допитвайте до юристи - най-добре не такива дето се занимават с разводи а пеналисти.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 25. 25 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Петя Владимирова, много логично размишление. нищо, че няма доказателства. като на Народния сад след 9 септември ...

 26. 26 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Даже и Петя Владимирова май взе да вдява, че обвинението срещу Цветанов е смехотворно. Уж трябваше да е незаконно подслушване, а го обвиниха за немарлив контрол върху подчинените му. Естествено Петя не може с лека ръка да захвърли всичките истерични писаници срешу Цветанов, които е писала през годините, защото така ще си плюе на сурата. Затова го върти и суче толкова. Да видим кога тая проста истина ще достигне до мозъците на сектантската публика, която с настървение гълташе всяка новина за "лошия" Цветанов.

  Няма шики-мики.
 27. 27 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Цветанов наглото и криминално поведение през последните 4 години започна да дава плодове !

 28. 28 Профил на White Rhino
  White Rhino
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#23] от "valentin345":
  И по какво точно ти прилича: взели са тайно Цъки през нощта и той е изчезнал безследно ли или вместо да го арестуват го пуснаха на воаяж в Брюксел да поплаче на рамената на приятелите си и да ги моли за спасение хвърляйки кал по България?

 29. 29 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 457 Неутрално

  [quote#23:"valentin345"] Народния сад след 9 септември[/quote]На тая дата народът е садил нещо ли?
  Какво, че не виждам връзка със статията?

 30. 30 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#1:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]Владимирова изглежда живее с илюзията за пълната споделеност на нейните писаници от страна на читателите...

  "Така че нито днес, нито в следващите дни читателят от форума (и други бленуващи) няма да види Цветанов в раирано костюмче."[/quote]
  Авторката иронизира лумпенизирания патос на някои от пишещите тук, не толкоз "живее с илюзията за пълната споделеност на нейните писаници от страна на читателите"

  Ти си коректен участник, би могъл поне да напишеш "...от страна на читателите...". Ама иди знай къде те стиска чепика, всички си имане своите..."дни"

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 31. 31 Профил на Минчо Минчев
  Минчо Минчев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако е давал устни разпореждания на подчинените си да вършат престъпления, то той е съучастник (нарича се подбудител, чл. 20 НПК). Допустителството (чл. 285 НК) се състои в това съзнателно, т.е. - умишлено, да допусне (можел е, но не го е предотвратил) подчинени на него лица да извършат престъпление. Дали ще бъде осъден? Едва ли.
  Има ли "прокурорското разрешение" някаква връзка с чл. 145а от НК? ми, няма. Това разрешение е валидно само за чл. 360 НК.
  А защо по чл. 285, а не по чл. 145а ? Ами защото трябва медийната активност на главния прокурор на републиката по време на предизборната кампания да бъде оправдана, затова. Защото имаше отвертки, пресконференции и пр. И един капут имаше, ама това е друга тема ...

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  "Обаче си позволявам да питам най-неспециализирано какво всъщност ни казва прокуратурата със съобщението си от 30 април? Че не може да работи по съответна причина. Но тогава какво научаваме, и то точно в разгара на предизборната кампания? Че срещу Цветанов има доказателства. Само че няма да се работи сега, защото не може..."

  С други думи, Прокуратурата казва "ние знаем нещо ужасно, ама няма да Ви го кажем". И то точно 10 дена преди изборите.

  Казват, че най-добрия съспенс се получава, когато един филм не показва директно заплахата. Цацаров явно следва правилата на хорор жанра. Само, дето това не е точно това, което би трябвало да прави.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 34. 34 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  "да се запитат защо дискредитирани (и следователно зависими и обвързани с интереси от сивата зона) прокурори и следователи като Роман Василев и Петьо Петров (известен като Петьо Еврото) - назначен отгоре на всичко за началник на най-голямата следствена служба в страната, бяха облечени в доверието на главния прокурор"

  Много добър въпрос.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 35. 35 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Въпросите, които поставя авторката имат логичен отговор. Целта на прокуратурата (Цацаров) не е да осъди Цветанов, целта е била да помогне на БСП и ДПС да спечелят изборите.

 36. 36 Профил на parasailor
  parasailor
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "ivpetr":
  А на български знаеш ли да пишеш?

 37. 37 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  "От пестеливи разкази на малцината депутати, проявили интерес да видят какво пише в искането на Сотир Цацаров до парламента за снемане на имунитета, се подразбира, че доказателствата на прокуратурата срещу Цветанов са показанията на двама от четиримата негови подчинени, които свидетелствали, че той им е нареждал устно да извършват подслушването".

  Опасявам се, че изходната постановка на автора на статията е тотално погрешна, и на тази база - всички последващи разсъждения за това обвинение чл. 285, вр. чл. 387, ал. 3 НК - как щяло да бъде доказано и пр.

  Престъплението, за което в момента е поискан имунитетът на Цветанов, е за допустителство. Изразява се в това, че ексминистърът НЕ Е ИЗДАЛ ПИСМЕНИ ПРАВИЛА (подзаконова нормативна уредба) за реда при прилагане на СРС от мобилни групи. Именно неиздаването на такива правила, е престъплението, защото самата им липсата е създадената от Цветанов предпоставка шефовете на СДОТО да злоупотребят със СРС. Цветанов би бил оправдан от съда, ако се докаже, че такива правила са били издадени от самия него. В противен случай, би трябвало да бъде признат за виновен.

  Това, за което говори авторът на статията - ако се докаже, че Цветанов е НАРЕЖДАЛ подслушванията, би било съвсем друго престъпление по НК - не допустителство, а активно извършителство - незаконно нареждане да се използват СРС. За да бъде повдигнато такова обвинение обаче, прокуратурата вече наистина ще се нуждае от показанията на шефовете на СДОТО, които не бяха събрани до момента, поради спиране на наказателното производство, заради съществуващия имунитет на Цветанов. Сега, когато досъдебното производство се възобнови, и (евентуално) такива доказателства се съберат, тогава срещу Цветанов може да бъде повдигнато далеч по тежкото обвинение, че НЕЗАКОННО Е НАРЕЖДАЛ използването на СРС. Само в тази хипотеза за адекватни разсъжденията на г-жа Владимирова "Как прокуратурата ще докаже ..." и т.н.

  Всъщност главният прокурор ги каза много ясно тези неща - първата част от изказването му във видеото...
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/30/2071242_prokuraturata_e_vnesla_iskane_za_svaliane_na_imuniteta/

 38. Кратко ясно и точно: Господин Цветан Цветанов ще се върне в политиката на бял кон. Всичко срещу него е скалъпено, а народът му носеше вино и баница.

 39. 39 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  А дано, ама надали!

  А ако Госпед четеше форумите, (особено на Икономедията!) и той щеше да избяга в някоя друга вселена!
  Тука (особено напоследък) се насъбра толкова комунизъм и простотия (не че някога са били отделно де..) че заприлича на пенсионерски клуб - стари спомени, деменция и неосъществими мечти!
  Толкова!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 40. 40 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#24] от "bludniq_sin": Eй, много дървен философ, много нещо...а такива с "юридически" познания направо са дървено желЕзо... то и за това "правораздаването" ни е на това дередже. Поинтересувай се малко какво еобразованието на ПВ...

 41. 41 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#38] от "Wornoxmaniak": Порни, ти ли ще водиш коня?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#35] от "blagoj":Браво! Най-коректния и точен коментар.Подкрепям!++++++++++++++++++++++++++++++++

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. 44 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Петя Владимирова, съгласно Конституцията - чл. 127 т. 1 - 4, не вие, а прокуратурата следи за спазване на законността, ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане. Реализацията на тази конституционна компетенция се осъществява в наказателния процес.

 45. 45 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 506 Весело

  Статията би трябвало да се казва - шок и ужас!
  Авторката е отнела и последната надежда от бленуващите за справедливост.
  Иначе,не знам,но останах с впечатлението,че и тя е от тях ...
  В крайна сметка,всички искат справедливост,това,че системата ни не позволява да я получим,е вина на всички нас,не на тоя или оня ...

  Liberate Your Mind!
 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  предвид родните порядки днес е добър ден за демокрацията.лошото е че познавайки същите следва оправдаване по всички обвинения,затова 23години крачим в прехода

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. До коментар [#37] от "inn":

  Демек: "Ако би имала баба мустаци, не би прела шестаци".

 48. До коментар [#45] от "baghatur":


  Разочарован ли си баце?
  "Ако вървиш след бръмбар ще стигнеш до лайно".

 49. 49 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Абе Г-жо Владимирова, както е казал Иванчо (не Др. Иванов), да ти имам проблема! Те се захванаха да рестартират АЕЦ Белене, ти Цветанов, та Цветанов! Мене ако питате всичките дето са от началник отдел нагоре по разните министерства и администрации, Както и всичките депутатини от парламента, ако имахме една сериозна прокуратура и един сериозен съд могат да бъдат подведени под същите параграфи на НК, които цитирате, че и много други. А да не говорим пък за нарушаване на самата Конституция, коятро у нас никой не бръсне за слива! Аман вече от всякакви специалисти и експерти. То да имаше поне патриоти, ама като гледам ВМРО и Атака отчаянието ми става пилно! i Phone5...пардон iСиктир 5 !

 50. 50 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 878 Неутрално

  "Обвинението към Цветанов е, че е допуснал с бездействие подчинените му да подслушват (чл. 285 от НК)"

  За целта обаче, Цацаров първо ще трябва да докаже, че въобще е имало незаконно подслушване. от служител на МВР, с техниката на МВР и със знанието и мълчаливото съгласие на Цветанов. Цацаров няма как да ги издокара тези неща от анонимен сигнал, в който една трета от нещата не са верни.

 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  (Такъв въпрос, убеждават ме юристи, бил строго специализиран, да не се занимавам с него, прокурорите си знаели работата... Приемам.) Журналист Петя Владимирова, sutor, ne supra crepidam — обущарю, не отивай по горе от обущата! — Думи на художника Апел към един обущар, който след като разкритикувал обувките, нарисувани на една от Апеловите картини, поискал да критикува и цялата картина. Този израз се употребява за лица, които претендират да говорят като вещи познавачи за работи, които са извън тяхната компетентност. Журналист Петя Владимирова, не по горе от журналистиката.

 52. 52 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#47] от "Wornoxmaniak":

  Демек - по първото обвинение Цветанов е в кърпа вързан. За второто - може и да го покрият аверите му...

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. Театъра си продължава...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 55. 55 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#53] от "Wornoxmaniak":

  В тази случка заекът май най-много го е отнесъл.

 56. 56 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#53] от "Wornoxmaniak":

  В тази случка май най-много го е отнесъл заекът...

 57. И какво стана на края?

  Цацаров бил впечатлен от конкретиката в сигнала на Станишев за подслушване на политици и затова тръгна да го съди точно в навечерието на изборите:
  Станишев: Цветанов е автор на български "Уотъргейт". Подслушвани са Георги Първанов – в периода на създаване на АБВ, президентът Росен Плевнелиев – в периода на формиране на служебното правителство, лидерът на ДСБ Иван Костов, лидерът на ДПС Ахмед Доган – когато е разследван за хидровъзела "Цанков камък", лидерът на "Атака" Волен Сидеров, смият Сергей Станишев -многократно. Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков също е бил подслушван периодично, Кристалина Георгиева – при посещенията си в България. Незаконно били подслушвани още бившият говорител на Съюза на съдиите Нели Куцкова, Йонко Грозев от Българския хелинкски комитет. Още Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и в. "Капитал), Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Георги Гергов, Красимир Гергов, Миньо Стайков.


  Досега обаче единствено се видя и доказа, че опозицията е подслушвала бившият премиер Бойко Борисов.

 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Много е сладка Петя. От една страна знае че бичуването на Цветанов вече е актуално колкото писаното във вчерашен вестник. От друга страна вътрешната инерция е трудно преодолима и словата се леят от самосебе си.

  Комунягите също са раздвоени. Хем инстинктът им на ловец им кипва кръвта и чувстват непреодолимо желание да използват прокуратурата за да доубият противника, хем чувството за самосъхранение им казва че веднъж отпушат ли бутилката следващите се те и не смеят. Отлично знаят че са 100-кратно по насрани и за разлика от властта на Третия райх и ОФ на Димитров тяхната власт едва ли се радва на чувство за вечност.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 59. До коментар [#55] от "inn":

  Заекът кой е? Българският народ?

 60. 60 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#1] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Що, ти да не го виждаш в раирано костюмче? ЦЦ нито ще е първия, нито последния, който няма да получи присъда.
  Причината е в зле скроената прокуратура, която се е превърнала на изтривалка и всеки я използава за собствени цели, а тя угодно се самопредлага.
  Цветанов участваше активно в тоя процес, така че сега ще опита от манджата дето сготви предишните години.
  Това бяха от най-нетърпимите и тъпо сготвени манджи, милиционерски манджи, вифаджийски манджи.
  Сега да си ги зоба със семейната приятелка.
  За съжаление нищо няма да му се случи.

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  ами ако всичко е пиар , целящ пълно оневиняване и оседлаване на бял кон за цветанов?на същия кон да поведе на есен пак хората с прасетата само че без шефа

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Боже колко празни приказки само и само да подклаждаме манипулациите на главния прокурор.
  Обвинението към ЦЦ е за това: "че не е упражнил контрол и не е създал правила, с което е създадена ПРЕДПОСТАВКА ЗА ЕВЕНТУАЛНО ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" предпоставки за евентуално!!
  Разберете нама престъпление, нама незаконно подслушване иначе да сега щеше да знаем че са подслушани един, два разговора или милиони разговори/по Мая Манолова/
  Представете си че всеки от нас може да получи обвинение за опит за убийство за това, че сме си оставили колата пред блока и някой може да я открадне и да смачка някого на улицата/ няма значение умишлено или неумишлено/ с нашата кола. Е това е българската прокуратура. Много се затруднявам за кажа дали тя е "железният юмрук" или отдел "пропаганда и агитация" на новата партия БСПДПС.
  Някой да не е съгласен?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 63. 63 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#58] от "emil":
  С неизбежното и боговете не спорят – Питак, древногръцки законодател, милетски управител и поет.

 64. 64 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 340 Неутрално

  МАФИЯТА СИ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И ГЛАВЕН ПРОКУРОР.

  ДАЛИ, СИ ИМА И НАРОД, ЗАВИСИ ОТ НАС!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#40] от "joro4900":
  Ако образованието й е вЕрно юридическо - мноооооооооого жалко след като няма представа какво представлява оговорът и защо аджеба това за което задава въпрос който според нея е тооолкова сериозен значи язък и за юридическото образование ако наистина е такова. Харесвам статиите и но тук има много пропуски .. ама много!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 67. 67 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#28] от "White Rhino":

  не, говорим за нови методи - чрез средствата на масова манипулация. на тебе ти плащат например едни пари, и ти понеже си мислиш, че за друго не ставаш, започваш да разнасяш теории, недоказани обвинения, лажи. и таи като за тебе лажата е нищо, просто така, нещо казано, нищо не може да те спре да лажеш и да лажеш. парите са важни, морал не существува

 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#66:"bludniq_sin"]Ако образованието й е вЕрно юридическо [/quote]
  Журналист Петя Владимирова няма юридическо образование, но има “юридическо” самочувствие за което не виждам никакво основание.

 69. 69 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Цацаров е задължен да внесе обвинителен акт иначе може да бъде изметен от "над милион български граждани" (явно има готовност за протести).

  Той все пак е отстраняем с указ на президента.

  Въпреки липсата на агитация, пропагандата и близките резултати на двете партии са достатъчни за касиране на изборите, поне в страна като Франция.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 70. 70 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#66:"bludniq_sin"]Ако образованието й е вЕрно юридическо - мноооооооооого жалко след като[/quote]Петя Владимирова, къде точно прочете това : ""Искам да го видя още в парламента в сряда в раирано костюмче и с приготвено куфарче за панделата." Такова желание е споделил читател на "Дневник" под информациите от последните дни..." или ни лъжеш?

 71. 71 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#66] от "bludniq_sin":За нея не е важно дали има пропуски в образованието,ценза или морала си на журналист-най-важното е да може да внушава,т.е. да ни сугестира в избраната от нея/в случая поръчителите/посока.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  За съжаление Цацаров не с бори да окошари Цецо, а за две други цели:
  - на първо място да извоюва независимостта си от него;
  - и на второ - да контролира ГЕРБ чрез създаване на зависимост на Цецо и Бойко от своята добра воля.
  Затова другите дела - за лекарите, за златните принтери и т.н., Цацаров ще си ги държи в резерв.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Повтарям:
  ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ Е САМО СЯНКАТА НА ТОВА КОЕТО СЕ ЗАДАВА - Конфуций.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 450 Неутрално
 77. 77 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#68] от "latcho59": Ей за пръв път да съм на едно мнение с Вас.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 78. 78 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#71] от "vivian62": Това ме притеснява. Аз както казах за нея по принцип и харесвам някои от статиите, ама с такава категоричност да заявяваш неща и да правиш изводи без никакви съмнения .. така правиш понякога много вредни внушения.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 79. 79 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  как двама от тях стават свидетели, като законът не позволява те да се проявяват и в двете качества (обвиняеми и свидетели) в един и същи процес?
  -------------------------------------------
  Покъртително! Правото е за юристите, не за всеки прелистил НПК.

  Ако двама са признали и поддържат показанията си Цветанов оттича!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 80. 80 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Зле написана статия!!! Първо, една четвърт от нея се занимава с въпроса за евентуален арест, което не е толкова важно. Много по-важно е каква е евентуалната вина на Цветанов. Второ, от съобщенията от прокуратурата преди дни стана ясно, че основното обвинение към Цветанов е, че не е съставил или не се е разпоредил да се състави нормативен акт, който да регламентира подслушването. Това е изключително сериозен въпрос, с който обаче Владимирова изобщо не благоволява да се занимава. А той засяга устоите на държавата. Защото, както много добре знаем, всъщност държава Бг няма. Има една гнусна посткомунистическа кочина, в която мнозина могат да вършат каквото си искат точно поради липса на нормативна уредба. Ще продължа с аргументация.

 81. 81 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  всъщност не ми пука дали цветанов ще бъде осъден , пука ми да спрат порочните практики в политиката.в тоя род на мисли цветанов е на точното място в точното време

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 82. 82 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#57] от "Wornoxmaniak":

  Някой трябва да съди Станишев за клевета.

 83. 83 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  А сега ще се аргументирам за нормативната уредба. И така, нямало разпоредби за подслушването. Нищо чудно. Че то в кочината Бг две десетилетия нямаше ефективни разпоредби за важни неща от рода на това, че при покупко-продажба на жилище трябва да обявиш реалната цена, а не многократно занижена. Обявяването на занижена цена за избягване на данъци се правеше масово - правеха го и всички съдии и прокурори. И всички те съответно са престъпници, защото обявяваха нереална цена, т.е. налице е съставяне на документ с неистинско съдържание.

 84. 84 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Друг пример. Защо в кочината Бг няма висше образование и реална наука? Защото поне 80% от работещите в университетите и научните институти са комунонекадърници и профани, и съответно други, най-обикновени, некадърници и профани! Това е така, защото две десетилетия така нареченият Министерски съвет - една шайка профани, некадърници и безхаберници от всякакви цветове, така и не не издаде нормативния акт "Правилника за атестиране на научните кадри" по чл. 42, ал. 2 от ЗНСНЗ. Принципът на раздаване на научни звания и степени беше, и все още е: АЗ НА ТЕБЕ, ТИ НА МЕНЕ!

 85. 85 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#14] от "zapp":

  Чувството ти "по Кафка", се гради от "стъпките" на самия Преврат. Няма като как, но не забравяй, че обществото още не влязло в "играта"...

 86. 86 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Защо в така наречената БАН работят поне 90% комунонекадърници и комунопрофани, геронто-комуно ДС-феодали и други отрепки, както и различни други, най-обикновени некадърници и профани? Защо ръководството на така наречената БАН вече в продължение на 21 години не ебава да издаде най-важния нормативен акт за една академия, а именно критерии и методика за оценяване на научноизследователската дейност на учените в БАН, вж. чл. 58 от Устава на БАН. Такъв нормативен акт не съществува - и това прави възможно съществуването в БАН на огромни шайки комунонекадърници, профани и всякакви други отрепки, които си живуркат на държавна ясла вече десетилетия!

 87. 87 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Защо все още не е решен въпросът за социалното и здравното осигуряване на работещите? Защо все още съществуват много работодатели - най-вече частни, които не регистрират своите работници и служители, а им плащат заплати в пликове, без всякакви осигуровки, като съответно не плащат и данъци на държавата?
  Защото нормативната уредба в тази област все още е неадекватна. Признавам, че нямам специални познания в тази област, затова ще бъда благодарен, ако някой знаещ обясни доколко точно в кочината Бг все още не съществува ефективно законодателство в тази област - и доколко все пак (може би) има някакъв прогрес през последните години (ако има).

 88. 88 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 838 Неутрално

  И така, както видяхме от няколкото примера, които дадох, които са от важни сфери на държавността, в кочината България или изцяло липсва нормативна уредба - или пък съществуващата е неадекватна, за изключително важни неща, които са свързани с устоите на държавността! ЕТО ЗАЩО ВСЪЩНОСТ ДЪРЖАВНОСТ НЯМА! ИМА ЕДНА КОЧИНА, КОЯТО НЯКОИ НАРИЧАТ ЗА БЛАГОЗВУЧНОСТ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ.
  Могат да се прибавят още много примери, а аз ще се задоволя само да кажа, че, както изглежда, няма и критерии за оценка на магистратите. По тази причина в кочината Бг НЯМА И СЪДЕБНА СИСТЕМА! Или, по-точно казано, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДНА СБИРЩИНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ плюс някои отделни нормални, достойни и компетентни лица, които в тази система няма какво друго да правят, освен да страдат.
  ЕБААААТИ КОЧИНАТА, НАРИЧАНА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ!

 89. 89 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "Искам да го видя още в парламента в сряда в раирано костюмче и с приготвено куфарче за панделата." Такова желание е споделил читател на "Дневник" под информациите от последните дни
  ------------------
  Аз искам същото за Станишев. Може ли да изведете мислата ми в статия или това става само ако човек плюе ГЕРБ?

 90. 90 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#74:"Настрадин Ходжа"]За съжаление Цацаров не с бори да окошари Цецо, а за две други цели:
  - на първо място да извоюва независимостта си от него[/quote]
  Чакай да ти кажа, че явно си пропуснал.
  Цветанов вече не е вътрешен министър.

  Цацаров се бори да си заслужи това, с което са му платили за опорочаване на изборите в полза на БСП и за нападки срещу единствения сериозен политически противник на тази партия.

 91. 91 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  Само внушения и свободни съчинения...госпожо Владимирова чета ви и имах по добро мнения за вас...съжалявам, че препоръчах статията...

 92. 92 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ако случайно,ама съвсем случайно обвинението се провали,Цацаров трябва да си подаде оставката.

  За груба намеса в предизборната борба!
  За лична вендета!За това,че иска да си мери топките с Цветанов на всяка цена.
  Цацаров трябва още от сега да направи изявление в този смисъл.

  Не случайно наричат прокуратурата"Четвъртият коалиционен партньор".

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 93. 93 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#90] от "kaka_ginka":злобата няма почивен ден , нарушаваш КТ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 94. 94 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#38:"Wornoxmaniak"]...а народът му носеше вино и баница. [/quote] а оттук нататък портокали

  Заговори, за да те видя!
 95. 95 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#84] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Като ти е толково гнусно в България хващай терминал 2 и чао.

  Заговори, за да те видя!
 96. 96 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1555 Любопитно

  Абе колкото и да го усукват, и тия и ония, ТУЙ си е за трепане...

 97. 97 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#12:"xm..."]Уважаема Петя, има едно и само едно, не само обосновано, а доказано през годините от практиката на същите тези играчи, предположение - че се държат отворени капиите и се водят задкулисни договорки и се мерят силите до баланс, който още не е постигнат, явно. [/quote]

  И къде е доказателството?

  И само за протокола- капия е вид пипер...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 98. 98 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Гневно

  [quote#87:"Красимир Кабакчиев, дфн"]Защо [/quote]
  лицата, които са внесли здравните си осигуровки, но са пропуснали да подадат декларация Образец 7 се оказват с прекъснати здравно-осигурителни права? Член 52, ал. 1 от Конституцията е част от глава втора Основни права и задължения на гражданите и е със съдържание: Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.
  Пак ще повторя: Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени СЪС ЗАКОН, А НЕ С НАРЕДБА № Н-8 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2005 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО, СРОКОВЕТЕ, НАЧИНА И РЕДА ЗА ПОДАВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, ОСИГУРИТЕЛИТЕ ЗА ОСИГУРЕНИТЕ ПРИ ТЯХ ЛИЦА, КАКТО И ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА издадена от Министерството на финансите.
  http://izvestnik.info/?p=7239
  http://marica.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BF-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%86-7-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-news109670.html
  http://myhappypond.com/2013/02/declaration-7-fine/
  http://haskovo.me/2013/05/28/%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%86-7-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D1%82/

 99. 99 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#98:"latcho59"]здравно-осигурителни права[/quote]
  Нормално ли е безработен да плаща здравни вноски? Длъжни ли са безработните лица да плащат здравни осигуровки?

 100. 100 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Изумително творение. Нещо повече, разбрах че тези кетчъри или там както се казват тези скъпи играчки не можели да записват подслушваните разговори????????? А как се представят тези доказателства в съда? Като преразказ? Като свободно съчинение? Или според случая?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK