Нови рекорди на безобразието

Сидеров (в гръб) в словесен сблъсък в пленарна зала с Цветанов (на трибуната). Снимката е от старта на новия парламент.

© Юлия Лазарова

Сидеров (в гръб) в словесен сблъсък в пленарна зала с Цветанов (на трибуната). Снимката е от старта на новия парламент.Две събития от вторник ме карат да мисля, че не са били достигнати висотите - или бездните, на безотговорността и безобразията в държавата.


Едното събитие е хвърленото от депутат в телевизионния ефир обвинение, че бившият вътрешен министър е поръчал убийство. Другото е заключението на прокуратурата, че няма данни за престъпление в онзи подслушан незаконно разговор в Банкя на бившия градски прокурор Николай Кокинов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и експремиера Бойко Борисов.


Отклонение за предистория
Преди три години, когато на сбирка на всички  полицейски началници от страната и пред всички медии тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов прояви милиционерщината си в целия й ослепяващ блясък, като заяви в отговор на журналистически въпрос "А вие вярвате ли на българския съд!" (и това не се превърна в стряскаща новина за българските национални медии), "Дневник" запита: Дали има европейска държава, в която такава реплика на силовия министър, на практика агитираща срещу конституционния ред, би останала без последствия от страна на премиера?!


Преди две години и половина, когато гръмна флашката с телефонния разговор на премиера Борисов с шефа на митниците Ваньо Танов, в който министър-председателят поръчва да се изведат инспекторите от пивоварната на Михаил Михов (Мишо Бирата), и не последва реакция на прокуратурата, "Дневник" коментира: Остана ли непрекрачена граница в безотговорността и произвола на управлението на ГЕРБ!


Преди година и половина, когато Цветанов не уволни шефове или поне служителите на ГДБОП, пред които се застрелял в белезници арестант в Перник, "Дневник" остро обобщи: Произволът минава всички граници!


През всичките три години и половина от управлението на ГЕРБ по повод на различни акции и разследвания, не спряхме да питаме докога министърът на МВР ще раздава бързи присъди и ще решава проблеми с опонентите - своите и на партията си - с внушения от екраните на телевизиите, копирани после в увеличаващ се брой вестници и сайтове и ще го прави в може би най-безпардонния пропаганден стил, проявен за последните 23 години.


Всичко се връща (без да е успокояващо в случая)


Днес преди обяд десетки електронни сайтове бързо и без коментар, цитираха ТВ7 (а утрешните вестници сигурно ще го обявят сензационно, особено онези, които най-ревностно препредаваха три години и половина всяка дума на Цветанов и Борисов), че "Мишо Бирата е убит. Инжектирана му е отрова, която симулира инфаркт. Поръчката е на Цветанов, за да се прикрие Борисов, и е извършена от криминална структура. Информацията ми е от хора в ГЕРБ" (това не е пряк цитат, а обобщено от разговора в телевизията - бел.ред.)


"Бомбата", както сам я нарече, метна в ефир лично депутатът и лидер на "Атака" Волен Сидеров (няма да се занимавам с фактологичните разминавания в твърденията или защо Сидеров се е заел "да разнищи случая" по собствените му думи точно сега). А водещият Николай Бареков по-скоро му помагаше и основно обобщаваше, без да се смути, че политикът базира съобщението си само на "едни хора от ГЕРБ ми казаха".


На практика беше приложена познатата схема -


виновен по произнасяне през медиите


Няма никакво значение дали прокуратурата ще разследва, ще намери ли доказателства, дали ще има обвинение, какво ще реши съдът. Обвинението (в случая на Сидеров към Цветанов, че е "поръчал убийство") ще бъде необходимото дълго и агресивно повтаряно през обслужващите медии (които са се увеличили) и през други случайно копи-пейстнали го, защото е навсякъде, за да остави у публиката, ако не убеждение за виновния, то поне трайно съмнение. Трябва да отбележа, че тази схема беше утвърдена и използвана по времето на ГЕРБ и то не без помощта на Борисов и Цветанов за възхода на тези медии.


А ние отново сме принудени да питаме - остана ли рекорд на безобразия и безотговорност в България, който не е счупен - след като и обвиненията в убийство могат да бъдат хвърляни с такава лекота?!


Всички граници са сякаш преминати, всичко е възможно да се каже (и свърши, бих добавила) без никакви последствия - нито в посока, ако казаното е истина, нито в посока, ако се говори безотговорно.

Цветанов (вляво) и Сидеров в добро настроение по време на консултациите с "Атака" през 2009г. за сформиране на правителство. (В средата е тогавашният зам.-председател на НС от ГЕРБ Лъчезар Иванов)<br />

© Анелия Николова

Цветанов (вляво) и Сидеров в добро настроение по време на консултациите с "Атака" през 2009г. за сформиране на правителство. (В средата е тогавашният зам.-председател на НС от ГЕРБ Лъчезар Иванов)


Когато говорим за случаят "Мишо Бирата", се сещам, че само преди два месеца прокуратурата обяви, че правилно и законосъобразно било прекратено другото разследване - за подслушаните телефонни разговори на бившия премиер Борисов с шефа на митниците Ваньо Танов. Междувременно Цветанов падна от власт и сега се открива конюнктурна възможност да бъде възобновено разследването. А ако Цветанов не може да бъде "смазан" само със СРС-тата (а как да стане, като прокуратурата често беше неизменният съучастник в произвола на вътрешния министър?!), работата ще се свърши "чрез едни медии" - ако трябва и с обвинения, че бившият вътрешен министър поръчал убийство (а говорител с готовност по темата е Волен Сидеров, за когото пак днес стана ясно, че поискал и получил от БСП да оглави комисията "Антимафия").


Важното е да гърми ефирът! Говоренето "анти-Цветанов" (колкото и да е заслужено в някои от случаите, като скандала с незаконното подслушване, по който в сряда ще му бъдат предявени обвинения) обаче ескалира дотам, че освен да търси причината за титаничния сблъсък между доскорошните партньори, човек основателно да се пита - дали някой отвъд видимата власт не го е избрал за единствения грешник, за да останат


в сянка други скандали на бившето управление


или да отвличат вниманието от старта на новото.


Последните новини от държавното обвинение днес подкрепят първата хипотеза - според прокуратурата  онзи забележителен във всяко отношение подслушан незаконно разговор в Банкя не съдържал данни за престъпление, престъпно е само незаконното му записване! Въпреки, че прокурорът Кокинов дава съвети на обвиняемия министър (Мирослав Найденов) и изнася данни от досъдебното производство, инспекторатът на ВКП не видял в това престъпление срещу правосъдието.  И още една новина - онези прословути пиарки на земеделския министър, които се ползвали с неговото благоволение, за да спечелят държавни поръчки (споменавани в същия запис) нямало да бъдат обвинени. Делото за прегрешенията на самия Найденов (вече и със статут на защитен свидетел) пък лека-полека потъва в забрава, ако забелязвате. Съвсем естествено - той нали стана общественият разобличител на Цветанов.


С две думи - свидетели сме на заглушаване  от самата прокуратура на скандала, носещ позорна информация за (не)разделението на властите.


Своеобразен триумф на статуквото


чрез оневиняване и потушаване на знаменателни случаи, доказващи как върховенството на закона се е превърнало в празен звук. Насочване на прожектора с гръм и трясък към избрани виновни, за да останат недокоснати корените на проблема. И това е засега последното безобразие, което сме принудени да понесем.


"Тези становища на прокуратурата ме карат да се съмнявам в добрата воля и последователността на главния прокурор. И все повече се налага впечатлението, че има някаква лична вендета и поръчка да бъде елиминиран Цветанов и че това, което се прави, не e в името на законността и правото, а в името на разчистване на някакви лични политически сметки", коментира днес адвокат Михаил Екимджиев, цитиран от агенция БГНЕС.


Всъщност точно както правеше самият Цветанов, когато клеймеше съда за всички провали на МВР и прокуратурата, докато замазваше възмутителните подвизи на лично преданите му шефове на ГДБОП.


Без Цветанов по Цветановски - и този път няма да стигнем далече. Освен до нови рекорди на безобразието.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Тези циркове очевидно връзват, особено в комбинация с ширещата се бедност. Хората се радикализират, а някои политици им обещават пенсии и заплати с много нули и намазват дебело от това - http://kololoto.blogspot.com/2013/06/blog-post_4488.html

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Без Цветанов по Цветановски - и този път няма да стигнем далече. Освен до нови рекорди на безобразието.

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 3. 3 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Едното събитие е хвърленото от депутат в телевизионния ефир обвинение, че бившият вътрешен министър е поръчал убийство. "
  Волен много фриволно започна да се "изпуска"! Явно е получил инструкции от високо място какво и как да говори. Открито споменаване на подобна възможност от депутат несъмнено ще има голям отзвук в световните медии. Очерняне на личности предварително е любим похват в последните години. След това никой няма обърне внимание на смутолевеното извинение. Преди произнасяне на съда е скандално да се правят подони "заключения" от отговорни политически субекти. Но..Волен е изключение. Може би, защото се римува с Болен

 4. 4 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  """ А водещият Николай Бареков по-скоро му помагаше и основно обобщаваше, без да се смути, че политикът базира съобщението си само на "едни хора от ГЕРБ ми казаха". """
  ====================

  Много станаха тия дет са връзване

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 5. 5 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#3] от "Култура ми Бойко":


  [quote#3:"Култура ми Бойко"]Но..Волен е изключение. Може би, защото се римува с Болен[/quote]
  ==============

  И с ДОЛЕН

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 6. 6 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#5:"Чардо"]И с ДОЛЕН [/quote]
  хахаха++++

 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  И още ще продължават. Защото ги търпим.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 500 Неутрално

  За разумните и разсъдливи хора Цветан Цветанов е знаме на постепенното неутрализиране на организираната престъпност и въвеждането на ред! Подслушванията също са необходимост в тази насока!

  dame
 9. 9 Профил на s.t.o.
  s.t.o.
  Рейтинг: 237 Гневно

  Българите са една от НАЙ - ПРОСТИТЕ нации ALL in the world ;(


  поредно доказателство

 10. 10 Профил на boris
  boris
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ами не го гледайте Бюреков ,телевизии много .

  https://www.youtube.com/watch?v=quPgplfhKbY
 11. 11 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1712 Любопитно

  След като съда неминуемо оневини Цветанов, тогава кой ли ще е изкупителна жертва и дъвка за журналисти?

 12. 12 Профил на ИНВЕСТИТОР
  ИНВЕСТИТОР
  Рейтинг: 803 Гневно

  Я па таа почнала съвсем съ изхвърга Спри съ ма

 13. 13 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Много добър анализ, браво! Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. Като гледам кои са в парламента, защо ли не съм учуден...

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 14. 14 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Дневник, ся ли осъзнахте, че у България всичко е фалшиво.....фалшив преход ....... фалшива демокрация....фалшиви медии по-скоро въртиопашки...... фалшива прокуратура....фалшив съд....фалшиви партии....фалшиви политици.....фалшиво образование...и пр. и пр. и пр. България, една фалшива държава, от която хората панически се евакуират в чужбина......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 15. 15 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Госпожо Владимирова, чудесно е, че не Ви е направил лошо впечатление депутата Пеевски. Чудесно е, че не са Ви направили лошо впечатление арбитрите на парламентаризма Манолова, Бисеров и Миков. Колкото до съдебните кадри на гр. Пловдив- тамо всичко е ясно. На малко места в страната съда и прокуратурата събота и неделя ходят на обеди, осигурявани от големите фирми в града. Колкото до великия адвокат Екимджиев- това е човека, който с декларации дадени от страните си прибира в джоба огромна част от присъдените от Съда в Страсбург обезщетения. Пише си отгоре и доста часове правен труд. Можем да предположим дали ги декларира съвестно.

 16. 16 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1766 Любопитно

  Стигнахме ли дъното вече?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 17. 17 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  "А вие вярвате ли на българския съд!" пита Цветан Цветанов.

  Аз бих попитал: "А вие вярвате ли на Сидеров и Бареков?"


  А ВИЕ ВЯРВАТЕ ЛИ НА НЯКОГО ВЪОБЩЕ?

  Това според мен е страшният въпрос.

  TAKE THE RED PILL!
 18. 18 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#16] от "Нефертити":

  а дали има дъно?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 19. 19 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1766 Весело

  До коментар [#18] от "galio":

  А, не така, че ме изплаши

  Предразсъдъците са за ограничените.
 20. 20 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Всичко на този български свят е сцена , а комунистите са главните актьори в 69 годишния спектакъл с 69 действия и антракти, преобличания , декори, арии, пируети, пушеци, тенекиени мечове, Deus ex Machina (преди Царо, после Боко), едни биват преследвани, в следващото действие те се правят на преследвачи, накрая happy end за всички на сцената. Трагедията остава за публиката зяпаща с отворена уста.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 21. 21 Профил на today
  today
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Всеки селски тарикат на мястото на волен би сключил сделка, помага да се сформира правителство, насреща му дават шанса да плюе, щото неговия електорат се кефи на такива изпълнения. Вероятно ще го включат и в някоя комисия, както направиха ГЕРБ с Яне, за да може да размахва "документи и доказателства", от което лумпените ще получат множество оргазми. После ще се окаже, че тия "документи и доказателства" всъщност не стават за нищо, и ще има изказвания от типа "ние вадим документи, а те не ги четат".
  През това време от ЕК пак ще ни критикуват (и пак основателно) за работата на полицията, прокуратурата и съдиите, ние пак ще твърдим, че правим всичко възможно и че няма доказателства за корупция.
  Deja vu!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 22. 22 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#17] от "Beyond":

  И да допълня за бъдещето!

 23. 23 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#19] от "Нефертити":

  как бе, аз съм оптимист

  да си построим Белене, да смъкнем борда, да тръгне ислямския сепаратизъм, да бетонираме плътно черноморието, да обезлесим Витоша ... и още, и още може.

  няма дъно

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 24. 24 Профил на bpenev
  bpenev
  Рейтинг: 237 Весело

  Според мен , за българския съд - или добро , или нищо.

 25. 25 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Владимирова. Скука...

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1452 Весело

  До коментар [#14] от "ARRI":
  [quote#14:"ARRI"]ся ли осъзнахте, че у България всичко е фалшиво...[/quote]
  А не, не съм съгласен.
  Жените не са фалшиви. Много са ни истински даже .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Разстроено

  До коментар [#16] от "Нефертити":

  Не ние копаме търсиме друго!

 28. 28 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#24] от "bpenev":

  Много сте прав, така се говори само за едни.

 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  [quote#9:"s.t.o."]Българите са една от НАЙ - ПРОСТИТЕ нации ALL in the world ;([/quote]
  ...сигурно си прав щом не се съпротивляват на това което им се случва 25 години !
  За още 20-30 "демокрация" може да стигнем турците по желание за свобода ( то и до тогава те ще са мнозинство по тези земи)!

  А да стигнем северна Европа ще ни трябва векове !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#26:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]А не, не съм съгласен.
  Жените не са фалшиви. Много са ни истински даже .[/quote]

  Аааааааа....ми ц*ц*те и устите на са им много истински....на повечето каки вече са фалшиви..........

  п.п.Имаш ЛС !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 31. 31 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 762 Весело

  [quote#13:"el_duderino"] Като гледам кои са в парламента, защо ли не съм учуден... [/quote]
  И то на подготвитевните репетиции!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 32. 32 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1452 Весело

  ..........да бъде елиминиран Цветанов и че това, което се прави, не e в името на законността и правото, а в името на разчистване на някакви лични политически сметки", коментира днес адвокат Михаил Екимджиев..........

  Богат адвокат открил топлата вода.
  Много веселяшки статии имало тези дни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Тези отдавна не се замерят с кал, а с л@йна. Безочието е покъртително в своята бездънност.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 34. 34 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Цецо, готов съм да те подкрепя, ако извадиш на яве истинският престъпник.

  I'm addicted to the truth.
 35. 35 Профил на mary47
  mary47
  Рейтинг: 412 Неутрално
 36. 36 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Недоволен новото Яне на днешното НС.

 37. 37 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Цецо е ниска топка, истниският престпник е някъде около него.

  I'm addicted to the truth.
 38. 38 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1452 Весело

  До коментар [#30] от "ARRI":

  Л.С-то изпълнено.

  Жените. Не, не всички имат изкуствено каквото и да било. Е пломба сигурно има, но и за това ще проверя .
  Пломба е най-голямата промяна, която мога да понеса в жена.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1598 Разстроено

  Уважавам г-жа Владимирова и не пропускам нейни статии. Но това не е анализ или новина. По-скоро нещо като обобщение.
  Лошото че само тези, които си го знаем си го и четем.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  До коментар [#39] от "biss Mark":

  Нещо като неясен умствен сърбеж. И си остава такова докрай.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 813 Неутрално

  "Цветан Цветанов прояви милиционерщината си в целия й ослепяващ блясък, като заяви в отговор на журналистически въпрос "А вие вярвате ли на българския съд!""
  ----------------------------
  И какво отговориха журналистите?

 42. 42 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#8] от "dame":

  Само дето значително си се объркал при писането.
  Щом се имаш за разумен и разсъдлив то тогава правилният прочит на това което си искал да напишеш е:
  Цветан Цветанов е символът на фалшивата борба с организираната престъпност и в сянката на тази заблуда въвеждането на ред който да му осигури манипулирани поръчкови дела и присъди! Подслушванията са му необходими за създаване на база данни, с която да изнудва и да държи в зависимост когото и когато му трябва.
  Тъй като правосъзнанието му е нулево, това обяснява защо счита горното за нормално и затова напълно искренно си вярва че е невинен.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 43. 43 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#14] от "ARRI":затова и аз се "евакуирах" преди пет години...и не съжалявам.особено след фиаското през последните седмици

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  .............Две събития от вторник ме карат да мисля, че не са били достигнати висотите - или бездните, на безотговорността и безобразията в държавата............

  Владимирова, изборите минаха преди МЕСЕЦ, а ти чак сега стопляш за какво иде реч.
  Не мислиш ли, че е малко бавно за журналист?
  Дори за обикновен човек, който може да чете и да мисли поне малко.

  Сега започва госпожо, тепърва започват комуноидните простотии.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1548 Весело

  "...поискал и получил от БСП да оглави комисията "Антимафия"."

  Сега ще настъпят черни дни за г-н Симеонов.
  След него да се готви Капка и малкия фюрер...

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1771 Разстроено

  То наистина това е обобщение, но е много депресивно четиво.
  От него минава всякаква носталгия.

  E PLVRIBVS VNVM
 47. 47 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Няма такава държава!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 48. 48 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  На цялата паплач носител на това станало традиция политическо безкултурие, нахалство и безобразно поведение е време да се сложи край.

  Няма никакво значение колко и кой е гласувал за системното му провеждане вече четвърт век.

  Това води до притъпяване сетивата за нормалност в човешките, не само в политическите отношения в държавата.

  КАК ДА ИСКАМЕ НОРМАЛНИ ГРАЖДАНСКИ И ПРАВОВИ ОТНОШЕНИЯ ? АМИ ТО ИЗГЛЕЖДА НАПЪЛНО АБСУРДНО!!!

 49. 49 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  "...поискал и получил от БСП да оглави комисията "Антимафия"."

  Малии, да му мислят всички от дясното които са го настъпали за нещо. Няма да има милост, само като го каже някой от ДСБ ми го каза, някой от РЗС ми го каза, някой от СДС ми го каза, Бареков ми го каза значи е вярно хи хи хи

 50. 50 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Петя, седиш си на едно място и философстваш на воля. Лесно и просто.
  Що не се размърда поне веднъж, да отскочиш до Варна?
  Да поговориш очи в очи с хора, които познаваха добре Михов.
  Да се запиташ, как от инфаркт почина млад мъж, точно навреме?
  Как и защо го изкараха със сърдечни проблеми?
  Защо се страхуваше от това, което се случи после на Ева?
  Защо тя се спомина точно, когато показа първите признаци, че ще проговори?
  Добра журналистка си , скъпа.
  Може би, тук най-добрата.
  Но и на теб не ти стиска.
  Михов бе свестен човек. Жалко, че го омаскариха..
  Можеше и на теб да разкаже за "Димят", за алкохолния бизнес, за акцизите, бандеролите, фиска...
  За това, как "Карлсберг", "Интербрю" и другите тарикати окупираха тукашния пазар на пиво и затриха българскте технологии на старата българска бира.
  А, Волен, когато ви казва, че сме колония, вие го сочите като луд.
  И за бсп да ти каже щеше М,Михов ако бе жив. И за крадците от герб.
  За хитреца Боко-измамниа, за Цецо,..
  Ама, няма кой да попита.
  Да , Петя - убиха го Михов. Убиха го като куче.
  И жена му след него.
  Когато играеш и с едните и с другите печелиш добре.
  Но и рисковете ти скачат двойно

 51. 51 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Без Цветанов с вицепремиер и министър на правосъдието Зинаида Велева - Златанова по Цветановски - по този път кабинета "Орешарски" няма да стигне далече. Освен до нови рекорди на безобразието. А ние отново сме принудени да питаме - остана ли рекорд на безобразия и безотговорност в България, който не е счупен.

 52. 52 Профил на ton.the.truth
  ton.the.truth
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Това са поредните безобразия съчинени от тройната коалиция, за да насочат обществото в друга посока. Българите сме докарани до такава степен на бедност, че повечето хора дори и не ги интересува политиката. Не ги интересува кой управлява и по какъв начин. Не ги интересуват нови европейски проекти. Хората не познават дори законите, и не си знаят правата. Това е така защото всички сме толкова заети да оцеляваме с малкото което имаме, че всичко друго пред очите ни се губи. Дали бил убит Мишо бирата? Когато тази вечер си лягам гладен, това е последното нещо за което ще мисля.

 53. 53 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Кога ли ще се разбунтуваме наистина, но срещу тези неща, а не че сметката за тока ни била с 30 лв повече или по-малко...?

 54. 54 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Тази статия е абсолютен пример за нагла и нечистоплътна йезуитщина. Написана е точно по схемата "Важното е да гърми ефирът! " и "виновен по произнасяне през медиите", нищо, че уж се обявява срещу нея.

  Само ще кажа, че на въпроса "А вие вярвате ли на българския съд?" отговорът е НЕ и не защото така е казал Цветанов, а защото това е мнението на българското общество. Факт многократно фиксиран в цяла поредица от социологически изследвания. Явно за г-жа Владимирова този факт не е важен. Важни са само хонорарът и редакционната политика и те определят, кой демонстрира милиционерщината в ослепяващ блясък.

  За мен пък, тази статия е пример за барековщина. Само се чудя, къде блясъкът е по-голям, в ТВ7 или в настоящето писание.

 55. 55 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#52] от "ton.the.truth":

  Дурак си ти, душко.
  Мислищ, че убийството на бизнесмен от едрия бизнес е само скеч, някакъв екшън за забавление, сериал под прикритие?
  Не, драги.
  Това е знаков симптом за това, как в българия се правят пари, политика и бизнес.
  Знаков симптом за това, защо тук нещата никога не се случват.
  Защо партия герб не разби престъпнте схеми на бсп, а се намъкна в тях с методологичната подкрепа на милиционер Цецо.

 56. 56 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1712 Весело

  До коментар [#51] от "latcho59":

  А бе Лачка, не мога да те позная...от теб не мога да се вредя да плюна по новото правителство...

 57. 57 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Не мога да кажа нищо друго след този материал,освен- Петя,вие сте истинска журналистка! Жалко, че повечето други из медиите са само позьори.....

 58. 58 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#42] от "Rhapsody of Fire": Това обаче би било спекулация, тъй-като фактите говорят в полза на моето твърдение! Вашата теза е плод внушенията на престъпните кръгове обвързани със сегашният порнографски модел на съглашателство. Отново настоявам, че Цветанов е знаме на постепенното неутрализиране на организираната престъпност и въвеждането на ред в тази държава! Срамно е, че т.н. автентична десница е в съглашателство с помийната кампания на комунистическо-фашистко-турска коалиция!

  dame
 59. 59 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 524 Весело

  След 130 години 3-та българка държава, на всички е ясно, че това не е държава, а подигравка с идеята въобще! Ясно е, че тя (бг държавата ) е вредна за гражданите си и самото и съществуване, представлява геноцид и престъпление срещу човечеството, и най вече престъпление срещу здравия разум!
  Ние не заслужаваме своя държава! И не, няма доказателства за противното!

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 60. 60 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До 15_Мушморок,а само тия ли са,а?Какво да направи колежката,да ни нахрани с един роман тук ли!?Иначе браво,добра статия,хванала е основната жилка на случващото се тия дни.И аз си помислих(след днешното оневиняване на тримата от хола с портрета на дон Корлеоне),че Ц.Ц. е отписан от всички и Цацаров е вдигнал мерника само на него-може би по поръчка или пък с активното съдействие на Б.Б.Причина-подслушването в хола на Б.Б.Кой друг,освен вътрешния министър и сянката на тиквун,може да сложи СРС там?Тримата невинни,а виновен подслушвача-има ли смисъл да се коментира кого визират?Просто Цецко като прост милиционер с огромна власт се е оср....л,според скромното ми непрофесионално мнение:-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 61. 61 Профил на klq54309297
  klq54309297
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#46] от "PavelCZ":

  Не четете всичко толкова буквално, съвет от мен, в България всички са свикнали да драматизират и поне двама журналисти на ден от която и да е медия, по поръчка на един или друг и да изкарат някой лев в много случаи обявяват апокалипсиса. Истината не е дори по средата. Българската политическа реалност е доста примитивна и донякъде корумпирана, до голяма степен гротескна, но като цяло не се различава кой знае колко много от политическата реалност в много други европейски държави. Разликата е, че в България всеки плюва всеки, а всички дружно родината и то на едро. Всеки е експерт, всички са много бедни. За сметка на това навсякъде другаде е по добре, всички други са по добре. Народопсихология, какво да правим. Това обаче води до много негативната оценка на страничните наблюдатели, които четат точно както вие и аз патетичните писания и цъкът гръмотевично език. След това по ефекта на снежната топка България се превърна в най курумпираната държава в ЕС, при положение, че в Италия има Мафия, че Гърция има дългове за триста милиарда евро, че в Испания са пропаднали милиарди европейски пари, че бедността във вътрешността на Португалия не е по малка от тази в БГ, независимо че Португалия напр. е тридесет години член на ЕС, мога да дам и много други примери, за държави, които ясно показват силни коруптивни практики, за да са нанесени щети в такива размери, за сметка на това България почти няма дългове, българската администрация е в пъти по малка от тази във Франция, съпоставено към населението, което облсужва, и по ефективна в сравнение с тази в Италия, където за едно разрешително за строеж ти трябват шест години напр., говоря от собсвен опит, но Бъглария е най корумпираната държава в ЕС, моля ви, откъде ни дойде тази слава, аз ще ви кажа от плювачеството, от това, че се дърпаме сами в казана.

 62. 62 Профил на klq54309297
  klq54309297
  Рейтинг: 409 Неутрално

  На авторката на статията ще си позволя да препоръчам да се запознае с мотивите на прокуратурата за решението да прекрати производството за подслушване. Юридически погледнато, с извършване на едно престъпление не може да разобличава друго, особено, когато т.н. разобличаващо престъпление е извършено умишлено с цел да нанесе вреди. По този почин, всеки един от нас може да почне да си прави записи на всички други от нас, и да ги разпространява с различна мотивация, материална или не. Тогава питам аз колко дълго ще издържи правотата и демократична държава на този натиск. Надявам се авторката и други като нея писатели да си зададът този въпрос. Що се отнася до изказването на Цветанов, за мен то е осъдително, но не и подсъдно, доколкото живеем все още в държава, където се зачита свободата на словото. Работа е на политическите сили, и неполитически формации да осъдят подобно говорене, важи и за журналистите и обществото. До голяма степен това се случи, Цветанов загуби доверието на обществото и попадна под обстел, т.е. демокрацията в която се намираме работи и това е най важното. Що се отнася до господин Сидеров, то той е такова явление в българският политически живот подобно на Жорж Ганчев или Симеон Сакскобурготски. Това са гротески, без форма и съдържание, те се появяват и отстояват известно време своето съществуване поради инфантилността на гражданското общество, но това е част от неговото съзряване. Проблемът е по скоро за тълкуване от психотерапевти, изучаващи политическата мимикрия, шизофрения и лакомия и далеч не заслужава толкова драматично олехчаване в един сериозен вестник, по мое скромно мнение.

 63. 63 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 969 Неутрално

  изглежда за авторката въпроса "А вие вярвате ли на българския съд!" е стряскащ.
  Всъщност стряскащото е, че въпроса е съвсем резонен. И че вероятно над 80% от хората биха му отговорили отрицателно.
  Сигурно дори на фишеците на Бареков вярват повече хора.

 64. 64 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#56] от "BGman1":
  Съквартирант на Сергей Станишев от студентските години в Москва е номиниран в Разград. Това е Наско Анастасов, който вече има зад гърба си един мандат. Кандидатурата му обаче не се приема еднозначно, защото през 90-те последва Николай Камов в неговия социалдемократически проект. В момента над него виси и прокурорско обвинение за 500 000 лв.
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-06-10&article=453956
  неправомерно изхарчени за църкви и джамии, пострадали от буря менте. "(Не)Приятна изненада".
  Олигархично-мафиотски кръгове стават незаменими като управляващи. И кабинетът „Орешарски“ е 100 %, чиста проба продукт на олигархични кръгове.
  (гр. ὀλιγαρχία — «власт немногото», от др.-гр. ὀλίγος — «немного, няколко, малко на брой» и др.гр. ἀρχή — «власт»)
  СКАНДАЛ! ЩЕЛИ ДА РЕВИЗИРАТ ГЕРБ? АЙДЕ БЕ! НОНА КАРАДЖОВА – СЪВЕТНИК НА НОВИЯ ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР!
  Според проверена информация на АФЕРА от сигурни източници, бившият министър на околната среда в правителството на ГЕРБ Нона Караджова е станала съветник на новия правосъден министър Зинаида Велева - Златанова.
  Тя е довела в Министерството на правосъдието близкия си кръг – кумецът си Калин Илиев, гласен за международен директор в правосъдието, Ева Радева – за консултант по обществените поръчки и разработката на ново законодателство, Борислав Тафраджийски – за разработване на нови стратегии.
  В правосъдното министерство тези лица вече действат и преглеждат досиетата на персонала в дирекция Човешки ресурси на Министерството, разкри АФЕРА.
  Така скандалната Нона Караджова от ГЕРБ пак е на власт.
  Зинаида Велева и Нона Караджова са близки от времето, когато Зинаида Велева е началник-отдел в дирекцията на Нона Караджова в МОСВ през 1998 г. Тяхна обща приятелка е и Ева Радева – сега трите са решили да овладеят ситемата на правосъдието, доколкото им стигат силите. „кръгът на Ева Радева” която е съпруга на особено близкия до новия министър за еврофондовете Томислав Дончев - адвокат Андрей Горанов, който ръководи и фирма за разработване на европейски проекти.
  Проектът е бил ръководен от Борислав Тафраджийски, който е сред управляващите на "Клуб Икономика 2000".
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/08/13/946605_vodna_purzalka/
  http://www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/society/article/post31193.html
  Нона Караджова свързани лица Основни подставени лица в обръчите на Нона Караджова: 1. Борислав Славчев Тафраджийски 2. Ева Симеонова Радева Около тези лица са изградени цели финансови кръгове Основни фирми около които са изградени обръчите на Нона Караджова: 1. „Клуб Икономика 2000” 2. „София Консултинг Груп” 3. „Група за консултиране по местни финанси” 4. „Уинд енерджи” 5. „ЕСТРЕА-В” 6. „ГМ Консултации” 7. „Глобъл Карбон България” 8. „Плиска Консултинг” 9. „ЮДК и партньори” 10. „Юропиън Дивелъпмънт Консултинг” 11. „Невестинска вода” ООД 12. „БТ-Инженеринг” Посочените фирми участват в множество консорциуми, граждански дружества, подизпълнители и т.н. Име: БОРИСЛАВ СЛАВЧЕВ ТАФРАДЖИЙСКИ ЕГН 5805156822 BGR Познава Нона Караджова от времето когато тя работи в Икономическия институт при БАН. Двамата са били и са изключително близки. През него минават и повечето подставени поръчки и докато Нона е директор в МОСВ до 2005 г., минават и сега когато ръководи ведомството. Свързаните пряко с Тафраджийски фирми: СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА-2000", ГР. СОФИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП, ГР. СОФИЯ БУШ-ГАРАНТ, ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ "СКГ - КЛУБ 2000 - ЕПК", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ "СКГ-КЛУБ 2000-БТИ-ББ&Т", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ-ДОЛНИ БОГРОВ, ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ "ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗИ 2000/60", ГР. СОФИЯ Име: СПАРТАК ВАСИЛЕВ КЕРЕМИДЧИЕВ ЕГН 6101116880 BGR Дясната ръка на Тафраджийски. Познава Нона от времето когато тя работи в Икономическия институт при БАН, от години работи пряко с Тафраджийски. Свързани пряко с Керемедчийски фирми: СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА-2000", ГР. СОФИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП, ГР. СОФИЯ КООПЕРАЦИЯ "СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП", ГР. СОФИЯ КООПЕРАЦИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП-КЛУБ ИКОНОМИКА 2000, ГР.СОФИЯ БГ ТРАКИЯ ФРУТС, ГР. СОФИЯ БУРГАС-МС АД, ГР. БУРГАС БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КОМИТЕТ НА ФРАНКОФОНСКИЯ БИЗНЕС ФОРУМ, СОФИЯ-ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА ИНТЕРПРЕД-СВЕТОВЕН ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР СОФИЯ, СОФИЯ-ЧЕРВЕНА ЗВЕЗДА УИНД ЕНЕРДЖИ, ГР. СОФИЯ Име: СТЕФАН ДИМИТРОВ ИВАНОВ ЕГН 5701097944 BGR Подставено лице на Тафраджийски. Свързани пряко с Иванов фирми: СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА-2000", ГР. СОФИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП, ГР. СОФИЯ КООПЕРАЦИЯ "СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП", ГР. СОФИЯ ГРУПА ЗА КОНСУЛТИРАНЕ ПО МЕСТНИ ФИНАНСИ, ГР. СОФИЯ КОНСУЛТ - СТЕФАН ИВАНОВ, ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ ДЕЛЕГИРАНИ БЮДЖЕТИ, ГР. СОФИЯ ФОНДАЦИЯ "МЕЖДУНАРОДЕН ФЕН КЛУБ БФЛ", ГР. СОФИЯ Име: СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА-2000" Перлата в короната на Нона Караджова. В годините, тя започва с нея и до ден днешен е построила благосъстоянието си около нея. За това заслужава специално внимание. Свързаните пряко с „Клуб Икономика-2000” фирми: КООПЕРАЦИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП-КЛУБ ИКОНОМИКА 2000, ГР. СОФИЯ СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА 2000 - КЛОН СМОЛЯН", ГР. СМОЛЯН СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА 2000 - КЛОН ЯМБОЛ", ГР. ЯМБОЛ СДРУЖЕНИЕ "КЛУБ ИКОНОМИКА-2000 - КЛОН РУСЕ", ГР. РУСЕ КОНСОРЦИУМ "СКГ - КЛУБ 2000 - ЕПК", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ "СКГ-КЛУБ 2000-БТИ-ББ&Т", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ-ДОЛНИ БОГРОВ, ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ "ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗИ 2000/60", ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ "СКГ-КЛУБ 2000-ВР", ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ ДЕЛЕГИРАНИ БЮДЖЕТИ, ГР. СОФИЯ Име: ВИОЛЕТА АТАНАСОВА ВРАНЧЕВА ЕГН 7405096276 ВGR Роднина по сватовство на Нона Караджова във връзка с първия и брак. Караджова я довежда в МОСВ и в последствие от младши експерт я урежда да стане директор на управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда” до 2007 г. Тя пуска поръчки на свързаните с Нона фирми. В момента Нона и пуска консултантски поръчки на фирмата на Вранчева: ЕСТРЕА-В, ГР. СОФИЯ Име: МАРИАНА ЦВЕТАНОВА ХРИСТОВА ЕГН 6212036693 BGR Най-добрата приятелка на Нона и в момента нейн официален съветник като министър. Нона я довежда в министерството и след като става директор на международната дирекция в МОСВ я прави свой заместник по финансовите програми. В последствия през 2002г. я прави шеф на предприсъединителната програма ИСПА-Околна среда. Тя и Нона в период от 5 години имат право на първи и втори подпис по ИСПА и така дирижират всички търгове. В момента Христова притежава следната фирма: Име: „ГМ КОНСУЛТАЦИИ” ЕООД, Код по БУЛСТАТ: 175317777; Име: КОНСОРЦИУМ " ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ - ЛЪКИ" ДЗЗД, Код по БУЛСТАТ: 175814658 Име: КООПЕРАЦИЯ "СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП", Код по БУЛСТАТ: 831850588 Това е другото име на „Икономика 2000”, просто за да има разнообразие в имената и да не се набива в очи една и съща фирма. Свързаните с нея фирми: НЕВЕСТИНСКА ВОДА, С. НЕВЕСТИНО /концесия на Нона Караджова, която си е пуснала на себе си още като шеф на отдел в МОСВ/ АКВА БГ БГКРСВ, ГР. СОФИЯ БЕЛИ ДУНАВ, ГР. СОФИЯ ЕКО КОНСУЛТ БЕЛЕНЕ, ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ " ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ - ЛЪКИ", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ "СКГ - КЛУБ 2000 - ЕПК", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ "СКГ-КЛУБ 2000-БТИ-ББ&Т", ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ ИДЕЙН-НЕТ ИНЖЕНЕРИНГ-СКГ, ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ ПРОЕКТНО КОНСУЛТИРАНЕ СОФИЯ, ГР. СОФИЯ КОНСОРЦИУМ ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ-ДОЛНИ БОГРОВ, ГР. СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ВЪЛЧЕДРЪМ, ГР. СОФИЯ КООПЕРАЦИЯ "СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП", ГР. СОФИЯ КООПЕРАЦИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП-КЛУБ ИКОНОМИКА 2000, ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ "ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗИ 2000/60", ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ "СКГ-КЛУБ 2000-ВР", ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ ДЕЛЕГИРАНИ БЮДЖЕТИ, ГР. СОФИЯ СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП, ГР. СОФИЯ Име: ЛЮБОМИР АНДРЕЕВ ГРИГОРОВ , ЕГН 8010076986 , Фирма, правна форма: 3П АСИСТАНС, ЕИК: 200739121 Име: ИВОНА ГРОЗЕВА ГРОЗЕВА , ЕГН 7104156338 , Близка на Нона Караджова. Тя я довежда от енергийното министерство за да отговаря за климата. Тя е връзката дълги години между Нона и Таско Ерменков. В момента обслужва нарасналия апетит на Нона към сделките с парникови емисии и търговия с вредни газове основно по механизма Съвместно изпълнение и Схемата за зелени инвестиции. Същата е предложила сегашната директорка на климата в МОСВ-Миля Димитрова, която се грижи за интересите и. Фирмата на Грозева: ГЛОБЪЛ КАРБОН БЪЛГАРИЯ ЕООД, ЕИК: 175143102 Име: ДАНИЕЛА СТОЙЧЕВА-консултант по климатични въпроси. Бивша служителка от дирекцията на Нона, впоследствие Нона я налага като директор на климата в МОСВ и двете успешно уреждат проекти с търговия с вредни газове по механизма съвместно изпълнение. В последствие Стойчева е уволнена дисциплинарно за корупция. Сега съветва Караджова по климата. Име: БОТЬО ТРЕНДАФИЛОВ ТАБАКОВ ЕГН 5503163502 ВGR Име: „БТ-ИНЖЕНЕРИНГ” ЕООД БТ ИНЖЕНЕРИНГ-НИРАС, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) БТ-ИНЖЕНЕРИНГ И АРСОВ НАЧЕВ ГАНЕВА, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) БТ-ИНЖЕНЕРИНГ, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) КОНСОРЦИУМ "СКГ-КЛУБ 2000-БТИ-ББ&Т", ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) КОНСОРЦИУМ КО-ЛАРА, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) КОНСОРЦИУМ РАМБОЛ ДАНИЯ АС,НИРАС АС И БТ ИНЖЕНЕРИНГ, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) КОНСОРЦИУМ СКГ-КЛУБ 2000-БТИ-ББИТ, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) КОНСОРЦИУМ ФИХТНЕР, БТ ИНЖЕНЕРИНГ И АКВА КОНСУЛТ, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) НИРАС, БОРА,РАМБОЛ,САФЕЖ,СИАТ,ВОДОКАНАЛ, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) УЛТРА Б, ГР. СОФИЯ ( Източник: БУЛСТАТ ) ЕВА СИМЕОНОВА РАДЕВА, ГР. СОФИЯ ЕГН 6103198039 BGR След Тафраджийски втората дясна ръка на Нона Караджова. От нейно име Нона назначава съдружничката на Ева Радева за Главен секретар на МОСВ-Клементина Денева. Радева и Караджова са от един и същи роден край и са приятелки покрай съпрузите си от първия им брак. Радева е първото подставено лице на Нона, като взима от нейно име концесията на „Невестинска вода” ООД. Радева изгражда цяла империя от името на Караджова и държи под контрол шефката на Агенцията по обществени поръчки където е несменаемият й консултант по всичко и така влияе на обществените поръчки и указанията и наредбите на АОП. В момента тя печели търгове от името на Нона в МРРБ. Финансовия кръг на Радева е: СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП, СОФИЯ ПЛИСКА КОНСУЛТИНГ ООД, ЕИК: 200568574 НАЦИОНАЛЕН КОНСУЛТАНТ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, ГР. СОФИЯ НЕВЕСТИНСКА ВОДА ООД, С. НЕВЕСТИНО ПЕТРОУ И С-ИЕ-ООД, СОФИЯ-ВЪЗРАЖДАНЕ СДРУЖЕНИЕ "НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ", ГР. СОФИЯ СДРУЖЕНИЕ "НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ПРАВНА ИНИЦИАТИВА ЗА МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ", ГР. СОФИЯ АРИЕС - ЕВА СИМЕОНОВА, ГР. СОФИЯ Име: АНДРЕЙ ГОРАНОВ ГОРАНОВ ЕГН 7108247605 ВGR Съпруг на Ева Радева и близък приятел на друг действащ министър. Той е връзката между него и Нона и удобен изпълнител и на двамата. Неговите фирми са и на Радева след като тя му е съпруга, макар и двамата да си запазват различни фамилийте. ЮДК И ПАРТНЬОРИ, ГР. СОФИЯ ЮНИКОРН АРТ, ГР. СОФИЯ ЮРОПИЪН ДИВЕЛЪПМЪНТ КОНСУЛТИНГ, ГР. СОФИЯ МИНДАЛ, ГР. СТАРА ЗАГОРА РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ, ГР. МОНТАНА ФОНДАЦИЯ "РАЗВИТИЕ НА СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ", ГР. МОНТАНА ФОНДАЦИЯ "ФОРА-ФОНДАЦИЯ ЗА ОБЩНОСТНО РАЗВИТИЕ", ГР. СОФИЯ ФОНДАЦИЯ "ЮНИКОРН АРТ", ГР. СОФИЯ Име: НАДЕЖДА ГЕОРГИЕВА ЙОРДАНОВА ЕГН 7303065230 BGR Служител на Ева Радева, придружава я навсякъде. Формално се води адвокат и е бивш директор на правна дирекция в МРРБ. Покрай нея Радева печели доста търгове в МРРБ. Фирмите в които е подставено лице на Радева са: ВОДНА ИНФРАСТРУКТУРА - КОЗЛОДУЙ, ГР. СОФИЯ КАРИЕРИ, ГР. ПЛОВДИВ НАЦИОНАЛЕН КОНСУЛТАНТ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, ГР. СОФИЯ ОБЕДИНЕНИЕ "ВОДНА ИНФРАСТРУКТУРА -КРИВОДОЛ", ГР. СОФИЯ Име: КАТЕРИНА ТРАЙКОВА ГЕОРГИЕВА ЕГН 7801197956 BGR Секретарката на Ева Радева. Движи технически всичките й дейности. Винаги е в главния офис. Тя също е подставено лице в следните фирми: Име: ОБЕДИНЕНИЕ ПРОЗРАЧНОСТ ПРИ ПУБЛИЧНО-ЧАСТНОТО ПАРТНЬОРСТВО ПЧП ДЗЗД, Код по БУЛСТАТ: 175835314; Име: СТЕФАН МИТКОВ КОВАЧЕВ , ЕГН 7608237605 Протеже на съпруга на Ева Радева-Андрей Горанов. Ковачев основно управлява „Плиска консултиг”, която печели съмнително много проекти в Оперативна програма Регионално развитие. Подставено лице в следните фирми: ПЛИСКА КОНСУЛТИНГ, ГР. СОФИЯ КО И КО, ГР. СТАРА ЗАГОРА С.М.К. - СТЕФАН КОВАЧЕВ, ГР. СТАРА ЗАГОРА ТЕЛЕКОМСТРОЙ, ГР. СОФИЯ ЕВРОСПРАВЕДЛИВОСТ 2007, ГР. СТАРА ЗАГОРА Име: АСЕН ЕМИЛОВ ДЮЛГЕРОВ, ЕГН/ЕФН: 6202201044 Бившия главен секретар на Столична община по времето на Стефан Софиянски. Много близък с Ева Радева от времето когато е в общината и тогава Ева му е подставено лице. В момента доста е ограничил фирмите си до: Име: ЕКОЗОНА АД, Код по БУЛСТАТ: 130027709 Име: АГЕНЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ И ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ-ЕКОРЕГИОНИ, ЕФН: 2197154029 Име: ДЕСИСЛАВА ГЕОРГИЕВА ГЕОРГИЕВА , ЕГН 7405256311 Фирма, правна форма: „ТОПЕКСПЕРТ 2008” ЕООД, ЕИК: 200455021 Име: ВАЛЕНТИНА ДРАЙЧЕВА БАКАЛОВА ЕГН 6405287413 ВGR Име: „ЛИСЕТ” ЕООД, Код по БУЛСТАТ: 130895513; При бърза проверка на тези фирми в регистрите за обществени поръчки и концесии излизат следните резултати: ИЗГОТВЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВОДОСНАБДИТЕЛНАТА И КАНАЛИЗАЦИОННА МРЕЖА В БЛАГОЕВГРАД, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ВЪЗЛОЖИТЕЛ: МОСВ ИЗПЪЛНИТЕЛ: СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ НА КОНСОРЦИУМ “АКВА БГ БЛАГОЕВГРАД” ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЕНИЕ: 19/08/2008 – 19/08/2010 • Изготвяне на Генерален план и инвестициона стратегия за развитие на водоснабдителната и канализационна мрежа в гр. Благоевград; • Изготвяне на проучванията, необходими за подкрепа на кандидатстване за Кохезионния/Структурните фондове; • Изготвяне на апликацонни форми за инвестиционни проекти по Кохезионния/ Структурните фондове. ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРОЕКТИ ВЪВ ВОДНИЯ СЕКТОР – ГРУПА A – БУРГАС, ГАБРОВО, КЮСТЕНДИЛ, РУСЕ, СЛИВЕН И ВРАЦА. ВЪЗЛОЖИТЕЛ: МОСВ ИЗПЪЛНИТЕЛ: СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП ЧАСТ ОТ КОНСОРЦИУМ “AQUA BG BGKRSV” ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЕНИЕ: 05/01/2009 – 05/04/2010 • Изготвяне на Генерален план и инвестициона стратегия за всеки от шестте града; • Изготвяне на финансова и оперативна оценка за всеки от шестте ВиК дружества и общини, на чиято територия се намират посочените градове. „АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ АНАЛИЗ НА ВОДОПОЛЗВАНЕТО”. ВЪЗЛОЖИТЕЛ: БДДР, БДЗБР, БДИБР, БДЧР ИЗПЪЛНИТЕЛ: СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП КАТО ЧАСТ ОТ ОБЕДИНЕНИЕ „ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗИ 2000/60” ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЕНИЕ: 16/04/2009 – 16/01/2010 • Анализ и оценка на текущите нива на възстановяването на разходите за услуги във водния сектор, съгласно чл.9 на РДВ 2000/60 ЕС. • Актуализация на икономическия анализ на използването на водите съгласно чл.5 на РДВ 2000/60 ЕС, по данни до 2007 г. включително. • Изготвяне и представяне на окончателен доклад за „Актуализация на икономически анализ на водоползването”, съдържащ окончателни резултати от изпълнението на обществената поръчка – актуализиран икономически анализ за всеки от четирите района за басейново управление на водите. РАЗРАБОТВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗ НА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВОДИТЕ ВЪЗЛОЖИТЕЛ: МОСВ ИЗПЪЛНИТЕЛ: СОФИЯ КОНСУЛТИНГ ГРУП ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЕНИЕ: 27/09/2004 – 27/08/2005 • Икономически анализ на водоползването - анализ на текущата ситуация във всеки район на басейново управление и тенденции и прогнози до 2015 г. • Оценка на текущите нива на възстановяване на разходите за водни услуги. • Анализ на прилагането на икономическо регулиране на водоползването и опазване качеството на водите. • Изготвяне на предложения за подобряване на икономическото регулиране на използването на водите с цел постигане изискванията на Рамковата директива за водите. • Структуриране на данните с цел бъдещо извършване на анализ на ефективността на разходите. • Изготвяне на предложения за подобряване на информационната база с оглед запълване на откритите по време на характеризирането на речните басейни празноти в информацията.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/05/27/2069428_koia_e_zinaida_zlatanova_-_predlojena_za_ministur_na/
  http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=31010&amp;amp;amp;orderby=2
  коментар [#7] от "7".

 65. 65 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Радвайте се на новото правителство, госпожа Владимирова!

  Критикувахте неоснователно ГЕРБ вече 2 година, ами седнете да празнувате победата си! Залагахте на един куц кон, а той дори не можа да пресече финалната права!

  Сега ГЕРБ са в опозиция, т.е.на земята, а вие продължавате на удряте с измислени обвинения.

  Или се страхувате, че Орешарски ще хвърли бързо кърпата и тогава ГЕРБ пакщеуправляват?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 66. 66 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#64:"latcho59"]бившият министър на околната среда в правителството на ГЕРБ Нона Караджова е станала съветник на новия правосъден министър Зинаида Велева - Златанова.
  Тя е довела в Министерството на правосъдието близкия си кръг – [/quote]Закон на Мърфи
  „Ако нещата вървят на зле, бъдете сигурни, че те ще станат по-зле!“
  [quote#64:"latcho59"]Олигархичо-мафиотски кръгове стават незаменими като управляващи. И кабинетът „Орешарски“ е 100 %, чиста проба продукт на олигархични кръгове. [/quote]
  Закон на Рудин
  „При кризи, които изискват хората да изберат само една от две крайни възможности, повечето от тях ще изберат по-лошата.“

 67. 67 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#66:"latcho59"]Закон на Рудин
  „При кризи, които изискват хората да изберат само една от две крайни възможности, повечето от тях ще изберат по-лошата.“[/quote]
  Министър не помни дали е мамил френската социална система. Министърът на нововъведеното ведомство за инвестиционно планиране арх. Иван Данов не знае дали изнесената от сайта "Биволъ" информация, че между октомври 2004 г. и юли 2005 г. е получил неправомерно 15 хил. евро социални помощи от Франция като безработен, отговаря на истината. В петък той заяви пред БНР, че ще отговоря на този въпрос "в пресата". Има частица истина в информациите, но това, което се представя, не е точно това, което се представя, и не по начина, по който се представя. Това, което се е случило... аз не съм бил информиран...
  Я марш, не помни дали е мамил френската социална система, а арх. Иван Данов помни ли как ще мами и нас, българите...?

 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Вотът на българските граждани е тотално опорочен и това е основанието за касиране на предсрочните парламентарни избори. Друг вариант освен оспорване на изборните резултати и касиране на изборите, няма.
  Вотът на българските граждани е тотално опорочен и нарушението на Изборния кодекс не може да бъде санирано.
  Не бяха произведени избори за народни представители според Конституцията и законите на страната и изборите трябва да бъдат касирани, а виновниците, като Росен Желязков, да бъдат задържани, разследвани и подведени под отговорност.
  Вотът на българските граждани е тотално опорочен.
  Бончев каза, че има 2 процента брак на поръчаните от Министерския съвет 8 милиона и 340 хиляди бюлетини. Те, според заданието на Министерски съвет, са общо 8 343 000 броя. http://www.standartnews.com/izbori_2013-intervyuta/sobstvenikat_na_pechatnitsata_tova_e_brak_ne_byuletini-187781.html
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2013-05-12&article=450862
  http://bnt.bg/bg/news/view/100686/pechatani_li_sa_falshivi_buletini_v_kostinbrod
  Какво каза за броя на бюлетините Росен Желязков вижте и чуйте в края на видеото: http://btvnews.bg/video/news/rosen-zhelyazkov-za-problema-s-printerite-v-izbiratelnite-sektsii.html
  Бюлетина в предсрочни парламентарни избори имат право да пуснат общо 6 868 455 граждани, които фигурират в избирателните списъци. По данни на ЦИК, това представляват всички български граждани, навършили 18-годишна възраст към изборния ден с изключение на лишените от свобода и поставените под запрещение.
  6 868 455 български граждани са включени в избирателните списъци за предстоящите избори на 12 май. Това отчете говорителят на ЦИК Бисер Траянов. http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/6-868-455-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%BE-%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F_l.a_c.327_i.285984.html
  Защо Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков при ясната императивна норма на закона - чл. 162, ал. 4 от Изборния кодекс ясно регламентираща, че броят на отпечатаните бюлетини при избори за народни представители е равен на броя на избирателите, увеличен с 10 на сто е възложил обществена поръчка за отпечатване на 8 милиона и 340 хиляди бюлетини, като по данни на ЦИК общо 6 868 455 граждани фигурират в избирателните списъци?
  Съгласно императивна норма на закона - чл. 162, ал. 4 от Изборния кодекс ясно регламентираща, че броят на отпечатаните бюлетини при избори за народни представители е равен на броя на избирателите, увеличен с 10 на сто при 6 868 455 граждани фигуриращи в избирателните списъци данни на ЦИК, обществената поръчка за отпечатване на бюлетини трябваше да е 6 868 455 увеличена с 10 на сто или 7 555 300 изборни бюлетини, а не 8 милиона и 340 хиляди бюлетини.
  Поръчката на Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков, защо има 672 130 изборни бюлетини в повече от предвиденото в закона? Защо дори и в поръчката изрично е посочено, че примерният тираж за изборите е 7.8 милиона бюлетини, което е с 244 700 изборни бюлетини в повече от предвиденото в закона?
  http://www.government.bg/fce/001/0235/files/1203_objavlenie.pdf http://btvnews.bg/bulgaria/politika/6-868-455-balgari-s-pravo-da-izlachat-novite-240-deputati.html
  Защо възложител на тази обществена поръчка е еднолично Министерски съвет в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков, като съгласно императивна норма на закона - чл. 26, ал. 1 т. 16 от Изборния кодекс ясно е указано, че Централната избирателна комисия определя съвместно с Министерския съвет условията и реда за отпечатването на изборните бюлетини и осъществява контрол за изпълнението на утвърдените изисквания? В конкретния случай Министерският съвет съгласно закона е длъжен да действа в условията на обвързана компетентност, а не в оперативна самостоятелност. При "обвързана компетентност" законовата норма насочва категорично само към едно определено решение, което административният орган трябва да вземе при наличието на предпоставките, предвидени от закона. А когато административният орган установи наличието на условията, предвидени от закона, за съответното административно действие, той пряко пристъпва към осъществяване на това точно посочено действие. При наличието на нормативно предвидените предпоставки поведението на административният орган е точно определено. Той не може да не извърши предписаното му от закона юридическо действие. Съвъзложители на тази обществена поръчка съгласно Изборния кодекс трябваше да са Министерски съвет и Централната избирателна комисия. Тоест - Министерски съвет и Централната избирателна комисия съвместно трябва да са възложители на обществената поръчка за отпечатването на изборните бюлетини и определят съвместно условията и реда за отпечатването на изборните бюлетини и осъществяват контрол за изпълнението на утвърдените изисквания.
  Друг вариант освен оспорване на изборните резултати и касиране на изборите, няма.
  Вотът на българските граждани е тотално опорочен и нарушението на Изборния кодекс не може да бъде санирано. http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135715515
  Конституцията, член 42, ал. 2 от нея постановява, че организацията и редът за произвеждане на избори и референдуми се определят със закон. Следователно Конституцията е делегирала на законодателя правото да определи как ще се организират изборите и реда за тяхното произвеждане. Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
  Цялата държавна власт произтича от народа. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет. Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие. Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
  Росене, Росене ....Росен се издъни, иззели са изборните бюлетини, където щяха да се отбелязват ... Този разговор пресъздаде гражданин на Костинброд.
  http://www.bnews.bg/article-76171
  Правоохранителните органи на България са иззели 350 хиляди фалшиви бюлетини в навечерието на парламентарните избори.
  Къде са останалите 322130 изборни бюлетини заявени в лицето на главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков и отпечатани от костинбродската печатница "Мултипринт" в повече от предвиденото в закона? Точно тези 322130 изборни бюлетини ли обърнаха и подмениха вота на народа?

 69. 69 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#68:"latcho59"]Вотът на българските граждани е тотално опорочен и нарушението на Изборния кодекс не може да бъде санирано.
  Не бяха произведени избори за народни представители според Конституцията и законите на страната и изборите трябва да бъдат касирани[/quote]
  Това е парекселанс превратно тълкуване на Конституцията -
  Самият избор на министър-председателя стана с 120 гласа "за" срещу 97 "против". "Атака" не участва в гласуването.
  На отделни гласувания бяха одобрени структурата и състава на новия Министерски съвет. Структурата мина също с гласовете на БСП и ДПС - 119 "за" срещу 98 "против".
  Персоналният състав на правителството бе одобрен със същия резултат - 119 гласа "за" срещу 98 "против". "Атака" отново не участва в гласуването, против кабинета гласува само един техен депутат. Пламен Орешарски, който вече бе избран за премиер, нямаше вече право на глас като депутат и не участва във вота за структурата и състава на кабинета си, което обяснява резултата от 119 гласа. Гласовете "против" бяха с един повече заради вота на Сидеров. Така се размиват разпоредбите на Конституцията, на конституционното съдържание на понятието мнозинство съгласно чл. 63 от Конституцията и се отварят широко вратите за превратно тълкуване и дори за произвол. Минимумът, който се изисква, за да се приеме избор на министър-председател и структурата и състава на новия Министерски съвет, е 121 народни представители. Няма правна логика Народното събрание когато гласува недоверие на Министерския съвет, предложението да е прието, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители - чл. 89, ал. 1 Конституция на РБ, а избора на министър-председател и структурата и състава на новия Министерски съвет да се приема с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители - чл. 81, ал. 1 и 2 от Конституция на РБ.

 70. 70 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 459 Весело

  [quote#26:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]Жените не са фалшиви. Много са ни истински даже[/quote]
  Като махнеш силикона.....

 71. 71 Профил на klq54309297
  klq54309297
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ментор":

  Реално сте прав, но поведението на Цветанов беше политически некоректно. Един министър няма политическото право и е политическа безотговорност да се правят подобни изказвания. Все пак всяка игра си има правила и най добрите играчи играят по тях и затова е красива играта. В БГ се получава така, че играта постоянно е груба, понеже играчите не могат да играят по правилата, а си измислят свои. Като частно лице човек може да каже всичко поне доколкото позволява демократичната държава, но като министър, едно подобно изказване е недпустимо, пък и дори да е сто процента вярно, а ако питате мен, това специално твърдение е повече от сто процента вярно. На съдът в България аз нямам доверие.

 72. 72 Профил на palechka
  palechka
  Рейтинг: 409 Неутрално

  " "Дневник" остро обобщи: Произволът минава всички граници!
  ....
  "Дневник" коментира: Остана ли непрекрачена граница в безотговорността и произвола на управлението на ГЕРБ! "

  Може и да е вярно това което казвате само, че "Дневник" не беше винаги така критичен - само известно време в началото на мандата.... и в края. Ако "Дневник" заставаше зад своите журналисти и не търсеше компромиси с рекордьорите по безобразия, сега в същата тази рубрика щяхме все още да четем например Любослава Русева. Българите ставаме смели и герои, когато опасността отмине. Колкото по-безопасно, толкова по-смели.
  Ето една много точна илюстрация на български героизъм, абстрахирайки се от конкретния повод и действащи лица.
  https://www.youtube.com/watch?v=eFIELt8U-28

 73. 73 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#72] от "palechka":

  В този ред на мисли "ДНЕВНИК" УВОЛНИ ИВАН КУТУЗОВ великолепен творец, художник и карикатурист само защото четката и перото му станаха неподходящи за неговото редакционно подвизаване и сега от кумова срама редакторите пускат чат-пат изборно негови карикатури за едно прокомуноидно популистко и вредно за България правителство каквото бе програмираното в БСП/ДС лабораториите.

 74. 74 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  С Иван КУТУЗОВ си тръгна и журналистката Любослава РУСЕВА...

 75. 75 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Ако бях на мястото на Цветанов да съм му избил зъбите на Волен Сидеров! Може да звучи елементарно и невъзпитано, но такъв бой ще му тегля, че като ме види ще бяга, като............!

  Машини прости, народ неук.
 76. 76 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Политиците са еманация на това което ние представляваме,като народ. Българинът харесва себеподобни. Всеки който е различен/по-интелигентен,п-можещ,по-работлив/,не се възприема от масите. Не казвам че няма изключения. Но тези хора са малцинство тук,и от тях нищо не зависи.

 77. 77 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Имам усещането, че политици и управници и правораздаватели са клонирани, а само различно оцветени

 78. 78 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#8] от "dame":

  "За разумните и разсъдливи хора Цветан Цветанов е знаме на постепенното неутрализиране на организираната престъпност и въвеждането на ред! Подслушванията също са необходимост в тази насока!"

  Излиза от горните ти думи, че Миро Мършата е бил част от организираната престъпност. И понеже Бойко имаше доста поводи да го махне, ама грижливо си го къта до края, следва, че я е подкрепял.
  Отделно стои фундаменталният въпрос, морално ли е да бориш престъпността като извършваш престъпления. Ако е борил нея, а конкуренцията?!?

 79. 79 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#57:"thepirineagle"] Петя,вие сте истинска журналистка! [/quote]
  Ако Петя действително е истинска журналистка, без съмнение вашите деца ще започнат да пасат и блеят веднага, след като спрат да бозаят.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 80. 80 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  много добъл анализ - описва доста добре практиките в БГ политиката - с нищоговорене да се постигат политически цели и да се клеветят политически опоненти - всъщност основоположника на това е бат Гоце .....

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 81. 81 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  [quote#76:"neznaiko_2011"]Политиците са еманация на това което ние представляваме,като народ. Българинът харесва себеподобни. Всеки който е различен/по-интелигентен,п-можещ,по-работлив/,не се възприема от масите. Не казвам че няма изключения. Но тези хора са малцинство тук,и от тях нищо не зависи. [/quote]

  ++++++++++

  напълно подкрепям

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 82. 82 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#29:"comandante"]...сигурно си прав щом не се съпротивляват на това което им се случва 25 години ! [/quote]
  Не са приста нация българите, а "прозда", със "з" и "д"! Я прочети това:
  ДЕПУТАТ

  Депутат! Депутат!
  То е чудо занаят! –
  Спиш и дремеш си рахат,
  а омръзне ли ти, брат,
  станеш – взимаш важна поза,
  понапсуваш този-онзи
  и си дремнеш пак благат,
  верен на дълга си свят…

  Депутат! Депутат!
  Мил и сладък занаят –
  чест, пари, имунитет,
  в трена – без пари билет,
  а на всичко туй отгоре,
  щом от скука се умориш,
  хайде, братко, във Париж
  на държавен гръб вървиш…

  Депутат! Депутат!
  Щом закъсаш, мили брат,
  сам приготвиш си проект
  с някой подпис за ефект,
  а след тоя жест велик
  гюндулукът ти за миг
  ето го увеличен
  с двеста левчета на ден!

  Депутат! Депутат!
  Туй е божа благодат!
  Без усилия и мъка
  сам нареждаш си айлъка!
  Не ти трябват мини златни,
  нито сделки неприятни –
  цялата хазна пред теб
  чака като топъл хлеб!

  /„Утро”, №5809, 27.ХІІ.1928 г./

  Обърни внимание кога е писано - 1928 година! Та не са само 25 години!

 83. 83 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  Мда-ааа. Прекалено гнусно е дори за една кочина като България хората да гледат как един безспорно отвратителен тип като Цветанов обира цялата мръсотия, а престъпния диктатор Бойко Методиев Борисов и останалите малки герберастчета остават целите в бяло и невинни. Операцията по замитането под килима на десетките престъпления на банкянската мутра засега върви успешно, но едва ли ще му се размине.

  Интересен детайл е, че прокуратурата без да се замисля изпраща на съд хора САМО с нагласени показания на криминални свидетели, а шуменският съд послушно издава три доживотни присъди. Но когато имаме две материални доказателства - гласови записи, тогава си затварят очите. Общото и в двата случая е, че става дума за спасяване на Тиквата от престъпното му минало. Веднъж осъдиха последните свидетели на "Бойко взе парите", втори път оглушаха за "Ало, Ваньо", а напоследък "Роман мое ли си го..." и нищо.

 84. 84 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Извинявам се да се допълня,. Авторът на "Депутат" ои много други е един голям български поет, писател и сатирик останал незаслужено забравен и в сянката на по-малкия си брат Христо Смирненски. Казва се Тома Измирлиев.

 85. 85 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 908 Разстроено

  Следя стъпките на новото Народно Събрание и новото правителство и не мога да повярвам - повтаря се всичко от времето на тройната коалиция. Отново е тройна макар и неофициално и отново корумпирани некадърници са на възлови позиции.

 86. 86 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Ние сме един много малък и много прост народ. Добре, че не сме голям народ."
  Тони Филипов, д-р

 87. 87 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#71] от "klq54309297":

  [quote#71:"klq54309297"]но поведението на Цветанов беше политически некоректно. Един министър няма политическото право и е политическа безотговорност да се правят подобни изказвания.[/quote]

  Един министър, като представител на изпълнителната власт, няма други права спрямо съдебната власт, освен правото на политическо говорене. То може да бъде положително или отрицателно и неговото упражняване по никакъв начин не нарушава принципа за разделение на властите. Властите за това са разделени, да упражняват контрол една спрямо друга, включително и чрез политическо говорене/оценки. Политически безотговорно е мълчанието, а не говоренето.

  Цветанов не е казал нищо по-различно от това, което пише във всеки един доклад на ЕК по механизъм за мониторинг - съдебната система не работи качествено и обслужва собствени корпоративни интереси.

  И няма как да бъде по-различно, след като магистрати, които 45 години са били най-верното куче пазач на тоталитаризма, изведнъж, без каквато и да е реформа, получиха по силата на новата конституция пълна независимост граничеща с безотговорност. Голяма илюзия е да се очаква от тези хора воля и способност за самореформиране. Скандалите с Красьо Черния и вилите по черноморието на "социално слаби" магистрати са красноречив пример за "желанието" за промяна.

  Трябва натиск отвън, от ЕК, от изпълнителната власт, но най- вече от обществото. Само че, обществото непрекъснато го баламосват със статии като сегашната - политическа конюнктурщина избълвана по безкрайно неприятен начин.

 88. 88 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#8] от "dame":


  За разумните и разсъдливи хора Цветан Цветанов е знаме"

  -Голям разум,бе!Па и зазсъдък?!?!?!

 89. 89 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#26] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":
  А не, не съм съгласен.
  Жените не са фалшиви. Много са ни истински даже"

  -Подкрепям те,разбира се.
  Интересно е тяхното мнение за мъжете:
  богат-истински
  недостатъчно богат-фалшив.

 90. 90 Профил на Йордан Халачев
  Йордан Халачев
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Слави Трифонов ще изиска скандалното Решение на СГС,а Минчо Спасов ще пише жалба.
  http://1223bg.blogspot.com/2013/06/blog-post_3544.html

 91. 91 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Отдавна пледирам за приемането на "Закон за публичното говорене". Дали ще се изкаже психопат, каунь, каиш, мутра, телемерзавец, атентатор, т.н. няма значение - народецът кълве като на всичко, безотказно. Непретенциозни воайори сме си ние. Колкото повече мръсотия се сипе в публичното пространство, толкова повече насладата на матряла придобива еротичен характер. Каква огромна публика има за простащината. Крайно време е да се посъкратят медийните изяви на мръсниците и държавата ще се успокои.

 92. 92 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Със всичко съм съгласен освен с това, че записите на мишо бирата, кокинов, найденов, танов и борисов ( с малки букви ) трябва да бъдат дискутирани.

  Незаконен запис не се дискутира, защото така се поощтряват правещите незаконни записи да правят ОЩЕ незаконни записи.

  Правете си журналистическите разследвания, записвайте хора там и после ги дискутирате.

  Запис, който има НУЛА тежест в съда, защото е незаконен не се обсъжда. Това е по-важно от ГЕРБ, БСП, ДПС, милиционерщина и т.н.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 93. 93 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 868 Любопитно

  А за записа от къщата на борисов, дори и да е незаконен, самия факт, че прокурор ходи на гости на политик, е достатъчен за уволнението на прокурора.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 94. 94 Профил на karakolq
  karakolq
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ква прокуратура, кви 5 лв Бе........??????????? зАкони, кви коне Бе , кви къдии - ни към крал коне, ни съм виждал 5лв.........................

 95. 95 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#88] от "dedo pepo":

  Напълно достатъчно количество и от двете. Всичко останало е спекулация и начало на завръщане към положението оставено от тройната коалиция.

  dame
 96. 96 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#79] от "Кокетна - за касиране на вота!":

  Пак точно и на място в 10-та . БРАВО ! ! ! Подкрепям те . Щастлив съм че ВИ има ! .Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 97. 97 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#78] от "bilbotorbins":
  Използвате конфигурации и имена от жълтата преса, което показва източника на вашата информация. За съжаление такава е картинката като цяло...

  dame
 98. 98 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#87] от "vaboman":

  Taka e. Напълно те подкрепям .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 99. 99 Профил на lao
  lao
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Искате искания? Ето ви.
  Не може един човек или организация, дори и чрез поставени лица, да притежават повече от две медии.
  В Италия може. И там резултатите са налице, вече поколения наред.
  В Щатите и маса държави от западна Европа, не може. В Калифорния например (различните щати имат различно антимонополно законодателство) никой не може да притежава повече от 2 медии!
  Искаш да купиш трета? Тогава продаваш една преди това.
  И така не само преди избори ами и като цяло ще бъде много по трудно да се промива мозъкът на хората, така както ДС го прави от години с 90-95% си медийно присъствие.
  http://www.peticiq.com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici

 100. 100 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#97] от "dame":

  Ясно, аз бия негрите, а вие кажете Миро част ли е от организираната престъпност?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK