В тази България няма утре!

Кадърът е от едно от заседанията на новия парламент, преди избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни. Той се ръкува с лидера на БСП - Сергей Станишев.

© Надежда Чипева, Капитал

Кадърът е от едно от заседанията на новия парламент, преди избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни. Той се ръкува с лидера на БСП - Сергей Станишев.Изборът на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС е вероятно финалният акт от дълго подготвян и арогантен заговор срещу държавата. Търсенето на други, по-прилични думи за станалото в петък сутринта, е политическо шарлатанство. Така е, защото процедурата, изпълнена с гласовете "за" на 116 депутати от БСП и ДПС повлече страната към ново дъно. Към поредното дъно на антигражданска мръсотия, в която тя се дави от години. Тази гледка ни остави без думи.


Но има и друго!


Изборът точно на Делян Пеевски за председател на ДАНС се оказа невероятен, светъл шанс
Говоря сериозно!


Вероятно информиран за това, което му предстои, веднага след като се появи на мястото си в Народното събрание за първи път от четири години насам, Пеевски побърза да премери наглост и безочие с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Добави към тях истерията на предстояща отмъстителност, прекара ги през микрофоните на парламента и така блесна. Нямаше как да не бъде забелязан. Стреснаха се даже онези – нехайно отнесените в пошлата шарения на медийния му възход. Пеевски стана звезда и в това е шансът ни. 


Човекът "Х"


Ако не беше така пристрастено към властта, вместо Пеевски мнозинството в парламента можеше да избере за отговорник на държавната сигурност който и да е от хората "Х", с които са пълни "кадровите му банки". Можеше да бъде човек без лице, без минало и без биография. Един от многото, държани в подмолите на българската политика с намордника на срамните си зависимости.


Човекът "Х" днес можеше да е вече председател на ДАНС и тихомълком да върши всичко, което би искал да свърши и Пеевски. Ако това се беше се случило, в 15 часа в петък националната телевизия нямаше да прекъсне програмата си. Президентът нямаше да прочете гневно изявление, "Орлов мост" сигурно щеше да пошуми безобидно, а "по-големите градове в страната" пак щяха да задремят с Първа програма. Някога, но не днес, щеше да ги събуди тревожното чувство на национална несигурност, но вече щеше да е късно.


Лошата новина е, че в България този сценарий е отдавна на сцената. И не ни се случи отново само по някакво чудо. Парламентът избра Пеевски! А


гражданите получиха шанс да реагират веднага


Само че днес също е късно. Месец след конституирането си 42-то Народно събрание е по-провалено от 41-то, което си отиде в обществена полза. Границата е премината, а път напред не се различава. Всички пътища водят назад.


Веднага след като дойде на власт, правителството на Пламен Орешарски влезе бързо и се настани стабилно в парадигмата на "Тройната коалиция". Зае позиции, от които не само да повтори, но и да умножи, да размножи наглостта й. В същото време, като истински страж на революционната бдителност, Волен Сидеров разсейваше народа с патриотична езда и телевизионна агресивност.


Другият – бившият премиер, започна да вкарва и да изкарва парламентарната си група от заседателната зала на парламента всеки път, когато телевизионните камери заработеха. Неговата цел беше същата – да разсейва и да мотае избирателите си, за да не личи, че извън властта не струва даже пет пари. Затова сега смело твърди, че ще се върне в нея.


В същото това време, оплетена в нелеп реваншизъм, реакционна и ретроградна, БСП правеше бързи крачки към провала си. Беше изумително да се наблюдава, как само за две седмици, теглена от страстта си по миналото, партията на социалистите превъртя в бърз каданс всички познати безобразия на кадровата си политика. Времето, когато се правеше, че управлява с мандата на ДПС и в сянка на Симеон II сякаш никога не си е отивало.


Чучелата не говорят


"Нищо не е научено, нищо не е забравено". Този факт блесна още с първите назначения в кабинета "Орешарски" - необосновани, необяснени, подмолни, даже коварни. Оказа се, че това е било само видимата част от предстоящата драма.


От Орешарски хората, издигнали през февруари плакатите "Ние сме властта", искаха да чуят глас на технократ, който да им върне вярата – тази в цифрите на възможното възстановяване. И другата – че рестартът на блокираната демокрация е възможен. Това, което чуха обаче, в петък видяха и с очите си – премиерът е сламен.


А чучелата не могат да обяснят нито защо, нито как:


Защо за по-малко от четири години "калинките" на ГЕРБ успяха да разрушат институциите, източиха съдържанието им и ги изпразниха от смисъл. И как може да им бъде вдъхнат нов?


Защо МВР-то на Цветанов се оплете в кабелите на толерираната си мнителност, некадърност и конспиративност. И как това повече няма да се случи?


Как стана така, та самият Жозеф Дол (председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент) долетя в София, за да разцелува Борисов и Цветанов и да поощри безконтролната им власт за втори мандат?


Като прокламиран технократ от Орешарски се очакваше да обясни,


как надменната едноличност на ГЕРБ унищожи пазара? А след това бързо да докладва стъпките, с които ще направи подобен римейк невъзможен


От новия премиер гражданите очакваха да посочи монополите – в икономиката, в политиката, навсякъде. И бързо да разчисти терен за конкурентите им – колкото повече, толкова по-добре.


В крайна сметка от новия премиер гражданите очакваха "смяна на системата".


Случи се друго. Месец след предсрочните парламентарни избори през май, Станишев, Местан и Сидеров припряно копираха цинизма, с който Борисов детонира гнева през февруари. Затова, след случилото се в петък, ГЕРБ вече не е алтернатива. Втрещяващо ГЕРБ - изглежда неизбежност.


Денят след утре?


На улицата гражданите сигурно пак ще поискат "смяна на системата". Но това няма да се случи. Защото няма система.


През лятото и есента на миналата година стотици полицаи разходиха из цялата страна скъсаните си кубинки, пушиха, после пиха вода. Бунтуваха се, защото заплатите им се оказаха малки. Но нито чухме, нито видяхме полицай да се бунтува срещу насърченото погазване на професионалните правила в МВР.


В петък от ДАНС също не чухме ни дума, ни вопъл, ни стон. Не чухме нищо срещу унижението да си управляван от Пеевски - този, когото сам си разследвал по подозрения в корупция и същият, който според определението на Висшия съдебен съвет от 2007г. "нямаше морал да бъде зам. министър и по тази причина нямаше морал да бъде и магистрат". Вярно е, пазителите на тайните нямат право на емоции. Но днес стана ясно, че те всъщност са само страхливи.


Стана ясно също, че ДАНС, която на времето Станишев създаде, за да го пази от сянката на врага му Румен Петков, вече е ликвидирана, няма я. Стана ясно, че ДАНС е готова на всичко в името на оцеляването, че живее по правилата на мафиотски клан. Там всеки целува пръстена на поредния дон, за да оцелее, и за да запази цял мрачния си периметър.


Ето, още днес може би Пеевски ще попита новите си подчинени: "Страхуваше ли ви ГЕРБ?"*. А те ще му отвърнат: "Да-а-а...". После Пеевски ще ги успокои: "Вече няма да ви страхува!". Накрая всичко ще продължи както преди. Само


страхът ще е нов - по-жесток и по- унизителен


В държавата на тази ДАНС президентът направи телевизионно признание: чувствал се наивен, измамен и омерзен от избора на Пеевски. Каза също, че повече няма доверие нито в парламента, нито в премиера, нито в лидерите на БСП и ДПС. Че стореното в петък е "тренд, задаване на посока" и това е тревожно. С други думи, не тези на кулоарната иносказателност, парламентът, премиерът, Станишев и Местан не представляват вече никого. В същото време политическата система, съсипана виртуозно в експеримента Борисов, не е в състояние да роди нито ново дясно, нито ново ляво, нито нови либерали. Нищо!


Всъщност, това е часът на Сидеров. На "меките" и "твърдите" му клонинги. На онези, които още в петък закрещяха: "България на Българите", "Смърт!" и "На сапун!". Сега те вече спокойно могат да си поиска България обратно. И няма, няма кой да им я откаже. После, всичко ще започне от там, откъдето свърши – с "Бъл-га-ри, ю-на-ци!".


Какво ще стане утре ли? В тази България няма утре! Няма утре в страната на Пеевски, Станишев, Местан, Сидеров, Борисов, на Яне и двойниците им.


Затова от вчера парламентът е пак на улицата. Там решават гражданите.


* Така Делян Пеевски се обърна към избирателите си в Крън по време на предизборен митинг на 9 май т.г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 918 Неутрално

  "дълго подготвян и арогантен заговор ..." точно!

 2. 2 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 799 Разстроено

  В тази България няма утре!
  ==============================
  Парламент, правителство!? Майчице мила, драйфа ми се от тия!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 3. 3 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Какво ще стане утре ли? В тази България няма утре! Няма утре в страната на Пеевски, Станишев, Местан, Сидеров, Борисов, на Яне и двойниците им.
  =======================
  А в страната на Цецо и Боко ...

  А в страната на партия не събрала и 2 два свои процента на избори...

 4. 4 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Докато България е под руско робство никога няма да види утре!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 5. 5 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Големият проблем на обществото ще се прояви, когато отново опрем до избори. Хората казват, че искат ВНС и нова Конституция или че искат нови избори, но когато опре да се отиде до урните, отново ще имаме същата дилема - по-малкото зло, само дето вече е съвсем неясно кое е малко и кое голямото.

  Да, имаме проблем и то немалък.

  Намирам определена зависимост между провала на гражданското общество и връзката му с тъмното синьо, което първоначално дава импулс, а след това виждайки, че не може го оползотвори, слага прът в колелата.
  Естествено, това ми заключение е изсмукано от пръстите и не почива на никакви реални факти

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 6. 6 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Без думи, към статията. Неповторим изказ и острота на словото.
  Право в целта.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 7. 7 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Така като гледам Пеевски и медиите му явно са достатъчно арогантни и самозабравили се, за да не разберат кога трябва да отстъпят и да се скрият в дупката си, което превръщат битката за оставката на Пеевски в битка за страната. Сега гражданите имат шанс не само да се справят с мутро-интересите в политиката, но и с медиите-проститутки и цялата ерозия разпространяваща се от този човек.

  www.economistbg.com/
 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Мислете за децата си в тази България, където няма утре и излезте на протест! Апатията и спотайването са равни на самоубийство.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 920 Разстроено

  Ужас.. Не живея в България но изпитвам ужас от това което се случва. Драмата на българския народ няма край

 10. 10 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 648 Разстроено

  България е едно тъжно място. Поне за мен. Нека някой историк да каже дали има толкова нагъл и арогантен публичен акт, тип назначение, изобщо в българската история. Благодаря!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 11. 11 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дива селянка":
  А в страната на Цецо и Боко .."

  -За такъв вариант не ми се мисли.

 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Стана ясно че БСП няма морал и там всичко е фалш за пред хората. Нямам си представа какво може да накара Станишев да защитава кандидатурата на Пеевски. Аз такова нещо бих се съгласил да направя само ако семейството ми е отвлечено и завряно в мазе. Не знам дали и тогава бих могъл.

  Добре е че всичко лъсна и дано това стартира процеси в самата БСП защото ние тези неща си ги знаехме и преди, но там надявам се наред с овълчените потомствени партократи като Станишев има и нормални хора с идеали. Дано това помогне на тях за да си помогнем на всички нас. Трябва наред със Станишев да изметат и Кунева, и Йотова, и Манолова, и Скакауеца, и Кутев, и ред други от котилото и тогава може би ще имаме нормално ляво.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 13. 13 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 434 Неутрално

  всъшност БКп-Бсп си прави всичко , което си е правила през годините разликате е , че все по малко хора и вярват

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 14. 14 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Напише за медиите, които не отразиха протеста или изкривиха информацията! Това също е важно!

  bezsmyrten
 15. 15 Профил на cbn_ps_and_co.
  cbn_ps_and_co.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изключително! Талант и емоция от автора ! Всички които отиват напред в политиката трябва да го прочетат и да го почувстват днес, сега , веднага... Ще има щастлив край, това е сигурно, защото имаме граждани, които са силни ЗАЕДНО, имаме гражданско общество, което няма да търпи и за ден несправедливост към всеки, към всеки един от нас!

 16. 16 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Искрено се надявам цялата тази отврат да не прикрива някоя още по-голяма свинщина!

 17. 17 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Само прокопиев няма от какво да се оплаче...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 18. 18 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 799 Неутрално

  [quote#4:"Къти"]Докато България е под руско робство никога няма да види утре! [/quote]
  Не случихме на поробители, ама и на освободители не случихме!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 19. 19 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Да си вземат поука всички и да се мисли за някаква дясно-центристка коалиция за следващото правителство, понеже тия цял мандат няма да изкарат. Половината хора дето не гласуваха да се примирят и да изберат по-малкото зло. Чудеса няма да станат.

 20. 20 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Орешарски и Станишев не са чак толкова прости! Те са знаели до каков ще доведе назначението на този "човек" (нарочно в кавички) за шеф на ДАНС! Сега правителството отива преразход, няма да изкара и до есента, и отиваме на избори! Това е ясно!
  Въпросът е ЗАЩО? Защо БСП си направиха политическо и показно харакири? Има някаква задкулисна цел, която още не разбираме. За мен някои от възможние варианти са:
  1/Поели са ангажименти към олигарсите и мафиотите за това назначение и рискуваха.
  2/ Виждат, че няма да изкарат успешен мандат и по примера на Бойко ще си подадат оставката и ще чакат по-добри времена
  3/ БСП и ГЕРБ имат едни и същи началници, които са решили, че БСП не стават за пред нас, овцете, и по този начин ще върнат Бойко на бял кон и ние пак ще блеем дружно и доволно в следващите години...
  Това са за мен вариантите, пък дали ще разберем истината някога, не знам...

 21. 21 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 799 Разстроено

  [quote#16:"Иван Петров"]Искрено се надявам цялата тази отврат да не прикрива някоя още по-голяма свинщина! [/quote]
  Дали!? Ама надали! Какво ли още ще има глави да ни патят?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 22. 22 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  България имаше уникален шанс да почувства силата на двама осободителя.Е нека сама покажа КАКВО ИСКА в крайна сметка,пас,

 23. 23 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#3:"Дива селянка"]А в страната на Цецо и Боко ...
  [/quote]
  Изтървахте и тях...от простотия им изписахте вежди ... сега не може и да ги осъдите..
  .

 24. 24 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1382 Разстроено

  НРБ+СССР=ВЛ

  :o

  Апокалипсисът апокалиптичен
 25. 25 Профил на Roro
  Roro
  Рейтинг: 381 Гневно

  Дружно братя българи -
  в боя да вървим
  Дружно братя българи -
  враг да победим

  https://www.facebook.com/events/515265125212955/

 26. 26 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#11:"dedo pepo"]-За такъв вариант не ми се мисли. [/quote]
  Е, и Ванга да питахме и тя щеше се обърка какво и кой иска тоя народ. Аз напр. съм в шах.Явно търсим марсианци или всеки иска свой братчед в парламента..ей така за всеки случaй и за всяка нужда.

 27. 27 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Разстроено

  "в България този сценарий е отдавна на сцената" - отдавна и БГ търпението е повече от овче, макар и да сме наясно с това. Уж следваме, че и дори изпреварваме, светлите примери при отстояване на ГРАЖДАНСКИТЕ свободи, а все се "наслаждаваме" на различни, уж, постановки, от едни и същи сценаристи. Каква промяна на статуквото в държавното ОПравление, след като начините са едни и същи - наш`те хора, на позиции, за наш`та СИ власт. Дялани камъни за всеки ПОСТ - от всяка партия, на всяка власт... Дотолкова няма вече ИДЕАЛИ и ПРАВИЛА, че всеки лек полъх на ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО ни се струва като живителна глътка кислород! Та как няма - НИЕ в България сме като извънземниТЕ на ХХІ век! КръстоПЪТ между Ориента и Европа, та наникъде...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 28. 28 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 488 Неутрално

  " Станишев лично той пък ги информирал, че Пеевски трябва да оглави ДАНС. Причината била, че на него може да му се има вяра, че имал силна ръка и доверието на чужди служби и е в състояние да се справи със задаващи се протести, които пък организирали от ГЕРБ, за да бутнат властта."


  А как всички ревхте че Бойко бил ДИКТАТОР и правителството мачка малкия и среден бизнес.Е вече си докарахте РЕАЛЕН ДИКТАТОР който овладява всички структори и събра ДАНС И ГДБОП под една шапка умишлено за да тероризира всички и тотално и най вече като сложиха за шеф на споменатата структура ОЛИГАРХ С ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ в медиите и цигарения бизнес.
  Сега чакайте да се намали контрабандата,та ЛИЧНО ТОЙ ЩЕ Я УВЕЛИЧИ.
  А и очаквайте спец.службите на другите държави да ни отрежат тотално.
  А ШЕНГЕН на КУКОВО ЛЯТО!!!

  sdg
 29. 29 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Статията се опитва да позамаже положението ли , че вкарва разни страни твърдения като-
  В крайна сметка от новия премиер гражданите очакваха "смяна на системата". Не мисля , че някой нормален човек е очаквал от кабинет на станишев това или че служителите в ДАНС са страхливци и пр. глупости.

 30. 30 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#23:"lynyrdS"] сега не може и да ги осъдите.. [/quote]
  Цецо не могат да го съдят по простата причина,че самите САщ ПРИЛАГАТ И ОДОБРЯВАТ ПОДСЛУшВАНЕТО НА ХОРА НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИчKO.
  А БГ е лоялна към политиката на новия на покровител и батьо.

 31. 31 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Вижте снимката начина, по който (...) Пеевски се "ръкува" с лидера на БСП!
  Без да го гледа в очите, не с цяла ръка, а с един пръст и половина, сякаш Станишев не заслужава повече.
  Сергей пък със странна сервилност напира да се ръкува като да му оказват някаква голяма чест.
  Жестът е просташки, невъзпитан, но и господарски!
  Откъде толкова самочувствие и нахалство у този млад господин?
  Има отнякъде причина за това самочувствие, а?

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 32. 32 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 708 Неутрално

  За не знаещите и непомнещите, горещо препоръчвам да се поинтересуват как ОФ полека лека, нагло и безочливо бива превземано от бандитите комунисти, заедно със всички силови точки в България, и как се стигна до извергския сталинистки комунизъм.
  Всичко, което се случва в момента упорито ми напомня годините 1944-1948г.
  Е, след време вероятно днешния исторически момент ще бъде наричан "преход към путинизъм". Ще бъдат отчетени "грешките" изразяващи се в "отстраняване" на неудобните.
  Аман вече от тая копираща русофилщина!
  От нас зависи дали отново ще преклоним глава пред извергите и ще позволим за пореден път да се бъзикат с нас, с живота ни, с децата ни!!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 33. 33 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 529 Неутрално

  накратко - всички са маскари - удобната за олигарсите и мафията ганьовска теза
  Срамотна статия, но типична за Дневник

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 34. 34 Профил на LegalEagle
  LegalEagle
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Защо всъщност някой очаква нещо различно от описаното в статията? Парламент воден от комунисти, следван от ислямска партия, фашисти и Бойковата полу-мафиотска центро-десница в мажоритарна опозиция? Ислямската партия ДПС вече оглави службите за сигурност, чрез комунистическата подкрепа и тази на Волен Сидеров. Време е да станем реалисти. И да се запасим с храна, вода и Библии.

 35. 35 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3423 Неутрално

  Надявам се две от мутро-милиционерските партии да пострадат жестоко на есенните избори ДПС и БСП и възраждане на истинска десница и борбата и с ГЕРБ.

 36. 36 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 427 Весело

  Модата в България през годините се мени. Потурите и цървулите постепенно са заменени с костюми и бомбета. След 9.09.1944та бомбетата бяха заменени с каскети. А 1990 идват на мода анцузите. Сега се очертава в утрешна България да се завърнат на мода отново потурите и цървулите.

 37. 37 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#20:"Ужас"]Въпросът е ЗАЩО? Защо БСП си направиха политическо и показно харакири?[/quote]
  Или замисъла на бсп е с тази идйотщина , в последствие да парират претенциите на дпс за още власт....“видяхте какво стана с поста за ДАНС , даите да не рискуваме повече , че ще падне правителството“.

 38. 38 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#30:"Дива селянка"]Цецо не могат да го съдят по простата причина,че самите САщ ПРИЛАГАТ И ОДОБРЯВАТ ПОДСЛУшВАНЕТО НА ХОРА НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИчKO. [/quote]
  Глупости САЩ ви крив...ако си бяха изиграли умно картите всичко може...

 39. 39 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 640 Разстроено

  Дивата селянка бе разбрана съвсем първосигнално. Ето за това говоря. Това ни е проблемът. Знаете ли, днес публикувах в блога си по същия повод. Когато си прочетох статийката, се оказа, че както е по случая на Пеевски, така не съм го споменал и веднъж. За обиди и дума не може да става. Да знаете, че така - юруш на маслините - нищо добро не ни чака.
  Толкова от мен, засега.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 40. 40 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Всички от синия спектър да не дремат ами да се обединяват в името на благото на България.

 41. 41 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не мога да разбера, толкова ли са глупави хората, които гласуваха, или просто не обичат България?

 42. 42 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Все пак Борисов е като че ли този който наложи, че коалиция е мръсна дума.

  Благодаря.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 43. 43 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Тъкмо спряха да показват Фидисова, то пък се показа Пеевски...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 44. 44 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#26:"Дива селянка"]Аз напр. съм в шах[/quote]
  Не само ти понеже Серго Майчето и прочие са големи шахматисти...
  Сега и народа не знаел какво иска... ми питай Андрей Райчев..той каза какво искал на подсъзнателно ниво...искал социализъм..
  само глупости .. нищо друго от вас.


 45. 45 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#31] от "Торбеш":

  Щях да напиша абсолютно същото - добре, че прочетох предишните коментари. Това е първото впечатление, когато види човек как се ръкуват - благодетелят се ръкува с някой от масовката, излъчвайки снизхождение, но и показвайки на последния къде му е мястото и кой е господаря.
  Сергейчо, тази снимка е уникална, пази я. Тя показва връзката между шефовете на партии и реалната власт. Властта е с ръка в джоба и даже не гледа в очите шефа на партията мандатоносител, който угодливо е привел рамене.
  Гнус и отврат!!!

 46. 46 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 944 Неутрално

  [quote#16:"Иван Петров"]Искрено се надявам цялата тази отврат да не прикрива някоя още по-голяма свинщина![/quote]

  Аз също, защото колкото повече чета и разсъждавам, няма нормална политическа логика да си направиш такова харакири две седмици след изборите!
  Блестяща статия! Поздравления, Спас!

 47. 47 Профил на slainte
  slainte
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Снимката говори много. Пеевски небрежно стиснал ръката на слугата си, дори не го поглежда, докато на Станишев му текат лигите. Личи си кой командва.

 48. 48 Профил на Tzanka Tzankova
  Tzanka Tzankova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много ми интересно, някой задавали си въпроса, в тази интересна международна ситуация в света - очакваната намеса в Сирия, събитията в Турция и изборите в Иран, че някой ще тези промени не са съгласувани с евроатлантическите патрниори? Наистина ли мислетите че БСП и ДПС са самоубийци или са толкова глупави и не разбират какво става в България и че след това правителство едва ли в близките 15г ще дойдат на власт? Те може да са алчни и продажни, но не и гупави. Световният ред се променя и пренарежда в момента и въпроса е къде сме ние в геополитиката н големите? Никой няма да ни позволи да се самоубием в този момент.

 49. 49 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#41] от "Bluesky":

  Задавам си същия въпрос. Също така не мога да проумея защо отиват да гласуват без

  да са прочели избирателния закон. Но каквито и да са отговорите те произлизат само от едно - СТРАХ.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 50. 50 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Протести трябва да има пред руското посолство, КТБ и ТВ7.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 51. 51 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Господин Спасов, отново браво.
  И все пак въпросът е Защо Пеевски?
  БСПДПС смятаха, че ще преглътнем и назначението на Пеевски или причината е друга?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 52. 52 Профил на barmalei
  barmalei
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#4] от "Къти":

  И какво общо има Русия, че българи друсат кючек под турско дайре ???

 53. 53 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Вчера прочетох толкова много статии и мнения за кощунствения избор на това омразно същество в ДАНС.
  Първоначално ми се струваше че сънувах лош сън, от който всеки момент ще се събудя като чуя шумно опровержение от страна на депутатите, правителство, а защо не и за подготвяна дълго акция на прокуратурата.
  Уви нямаше нищо подобно.

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 54. 54 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Статията беше добра до последниете няколко реда.
  Това НЕ Е часът на Сидеров. И няма да бъде. За две седмици се нагледах на негови твърди привърженици, които хвърляха тениските на Атака и се срамуваха да си признаят, че са гласували за него.
  На протеста около хората увити в знамена и с бира в ръка се образуваше празно пространство. И ако някой пак се опита да хвърля молотовки по полицията, струва ми се, че ще бъде набит от самите демонстранти.
  От тази им част, която е в съзнание и мисли за утре.
  Г-н Спасов и с Пеевски и без Пеевски, слънцето пак ще изгрее. Историята няма да спре заради няколко мутри.
  Въпросът е на чия улица ще изгрее и това вече изцяло зависи от нас.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 55. 55 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 944 Неутрално

  [quote#28:"Svetlio"]Сега чакайте да се намали контрабандата,та ЛИЧНО ТОЙ ЩЕ Я УВЕЛИЧИ. [/quote]
  Вече няма да има контрабанда, всичко ще е законно

 56. 56 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#30] от "Дива селянка":

  М, не. В САЩ, кой каквото и да прави, все още се кълнат във върховенството на закона и ако някой се издъни, без всякакви скрупули и промедления го хвърлят на кучетата, отричайки се от всякакви предишни отношения с него, независимо от всичките дадени клетви за вечна дружба.
  Особено пък ако става дума за някакъв си балкански сельо, като Цвък.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 57. 57 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Към автора.Прекрасен анализ с вплетени нюанси на пророчество.Искаше ми се всичко това да не е вярно.Но уви! А как да вярваме на мъдреца че "утрото е по мъдро от вечерта" ,когато за българина няма утре.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 58. 58 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Весело

  Спасе,
  аз ще гласувам за ГЕРБ само и единствено до тогава, докато се появи истинска алтернатива на самите тях.
  Аз власт на БСП/ДПС/Атака/ДСБ/Кунева/РЗ и други извращения няма да дам !
  И дълбоко вярвам, вече че сме Народ !!!!

  Трябва да дишаме във врата на всеки управляващ винаги от тук на сетне !
  Свободата се извоюва, а не се дава, Санчо-Спасе !

  Брътвежите за "диктатора Борисов" в които се включиха с охота включително и Дневник, сега се вайкате кой дошъл, че бил по-лош от Борисов !
  А къде си затваряхте очите за очевадните клевети на медийната империя на Пеевски срещу ГЕРБ?
  Защо не написахте и една критична статия за мафиота Цацаров-гл. прокурор?

  Сега ни трябва нова Конституция, нова съдебна система и контрол на Народа, всеки ден во век и веков ! Амин !
  Тогава България ще е не само на българите, а на честните, можещите, работливите, способните, талантливите и т.н., а не на обратното на изброеното !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 59. 59 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 647 Весело

  [quote#44:"lynyrdS"]искал социализъм..
  само глупости .. нищо друго от вас. [/quote]
  На мен не ми пука пък какъв е строя - мога да се оправям във всички системи.ТОВА вечe e индивидуално качество,а не стадно или партийно протектирано /за благозвучност наречено ''идейно''/.

 60. 60 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 916 Неутрално

  До коментар [#53] от "pen4o":

  "Няма утре", както казва авторът, няма сутрин, няма събуждане. Уви -това е действителност.

 61. 61 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#18] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":


  [quote#18:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Не случихме на поробители, ама и на освободители не случихме! [/quote]

  Коте, ма те "освободителите" не го правят щото са много благородни, нищо че така го представят за пред овцете, а защото искат да изместят другите и да владеят те. Трябва да си много наивен, за да си мислиш, че някой "освободител" ти мисли доброто.

 62. 62 Профил на МуадДиб
  МуадДиб
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ужас":

  и аз цяла нощ над това мисля! такива кадри, тренирани, обиграни, бивши млади комсомолци, а такъв ход!?

 63. 63 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Гневно

  "А къде си затваряхте очите за очевадните клевети на медийната империя на Пеевски срещу ГЕРБ?
  Защо не написахте и една критична статия за мафиота Цацаров-гл. прокурор? "

  Чекай, чекай малко.
  Медийната империя на Пеевски обслужва френската ГЕРБ до последните дни на мандата, преди да обърне палачинката!
  Четири години поради що това прасе рекордьор живя в пълен комфорт отвсякъде?
  Според СРС-тата на Цвъки, сам Вождът си е избрал Цацаров.
  Та имам питане:

  ВИЕ що ревете?!

  Като патроните ви не са се разбрали с поръчителите и не могат на две магарета сено да разделят в кадровата политика, кой им/ви е виновен, бря?
  Хорицата дето не им стигаха заплатите да си платят сметките? 400 000 хиляди останали без работа? Собствениците на малките и средните фирми, които бяха удушени? Или тия дето измират като кучета, щото два милиарда от НЗОК се разтвориха във въздуха?
  Те ли са ви виновни?!
  Аре по-леко, моля!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 64. 64 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Много точен анализ на ситуацията, но песимизмът , макар и закономерен, не върши работа. Българското общество има прекрасния пример на самоорганизираност по време на турското робство в общини, където всичко се е случвало по волята на хората и старейшини, които не са били сполучлив избор, моментално са отстранявани. Не че това е точният модел, но е вършел работа в безправната ситуация, в която е бил поставен етноса ни и си е създал вид държавност на местна основа. Тази нагласа именно разрушиха руските окупатори и до този момент не могат да се примирят, че им бягаме по тъча с последни остатъци от националния си инстинкт. Това е пътя - пряк контрол на управленците.

 65. 65 Профил на mvv
  mvv
  Рейтинг: 381 Гневно

  Браво на журналистите в Дневник! Докато се борите с Борисов, родната мафия ви спретнакато по учебник пълзящ преврат. Все ГЕРБ ви е в ума - нещастници заблудени или поръчково платени. Докато Борисов и Цветанов ги приемат в ЕС и САЩ, ще вярвам на техните политици и разузнавания, а не на вашите предполагаеми теории за лошия пожарникар, неговата полицейска диктатура и престъпно правителство. Заслужавате си такива като Пеевски да ви мачкат! Народа е казал : "Каквото повикало, такова се е обадило"

 66. 66 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Много добър анализ на събитията! Поздравления.

  Държавността и институционалността са тотално сринати.
  Вчера "експертът" Орешарски изглеждаше толкова нелепо в обясненията си за тази кандидатура, че дори започва да задминава и Борисов.

 67. 67 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#58] от "ironhorse":

  [quote#58:"ironhorse"]Сега ни трябва нова Конституция, нова съдебна система и контрол на Народа, всеки ден во век и веков ! Амин !
  Тогава България ще е не само на българите, а на честните, можещите, работливите, способните, талантливите и т.н., а не на обратното на изброеното ! [/quote]

  Аха, а Боко ще ни донесе всичко това?! Боко ще ни ОБЕЩАЕ всичко това, а ако дойде на власт ще си прави същото, ама по-скритичко, да не дразни много матр'яла

 68. 68 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#51] от "Lady Zeppelin":

  "И все пак въпросът е Защо Пеевски?
  БСПДПС смятаха, че ще преглътнем и назначението на Пеевски или причината е друга? "

  Защото олигархията се самозабрави. Затворена в гетата си за богати и тотално откъсната от хората и страната и абсолютно забравила за чувството за самосъхранение, реши че всичко може и робите всичко ще изтърпят.
  Цветан Василев, понастъпен, през главата на почти всички, дори и вполитиката, реши да прави преврат. Не взе едно нещо под внимание обаче - гневът на мравките.
  На негово място, щях много да се притеснявам в един момент тълпата да не разбере къде живее.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 69. 69 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ужас":

  Прав си. И аз това си мисля.

 70. 70 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Мисля, че България има надежда за утре, докато се пишат, публикуват и четат статии като тази.

 71. 71 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Изключително точен анализ! Нямам какво да добавя.
  За съжаление.
  Колко хора се чувстват без бъдеще тук?
  Заради:" В тази България няма утре! Няма утре в страната на Пеевски, Станишев, Местан, Сидеров, Борисов, на Яне и двойниците им."Да добавим и НФСБ, Симеонов, Касабов, Кабаиванов, Сугарев, Йорданов и цялото гнусно котило съсипало страната след1 990 г. Предатели!
  С тези, няма България!

  apoloniy
 72. 72 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не виждам съществена разлика дали Пеевски и господарите му управляват явно или задкулисно. След като в България подобни хора виреят добре, успешни са, на кого да се сърдим ?
  И за каквото и да ви говорят, винаги става дума за пари. Дали парите ще разпределя някой грозен ръб и негодник като Пеевски, или същото прави някой харвардски възпитаник с ангелско излъчване- все тая. На българите им харесва да живеят така, устройва ги, намерили са някакво местенце под слънцето, това мърляво статукво им е познато от рождение, и дори да емигрират, в чужбина тъжат за него.
  А че Иво Прокопиев ще пусне корени в Сингапур, е повече от ясно...

 73. 73 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Спас Спасов е както винаги на ниво! Поднася истината, едно към едно. Тактиката "няма алтернатива" постигна своето. Десните бяха унищожени, ГЕРБ намали "вазелина", а БСП/ДПС го премахна и подкара народа на сухо. Спасението е едно, прогонването на политическите мутро-манафи и връщането на десните в парламента, ако въобще искаме нещо да се промени.
  Друга алтернатива няма!!

 74. 74 Профил на vuzheto
  vuzheto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има все пак някаква надежда!
  Когато СИК-аджията Борисов стана секретар на МВР - никой не протестира! Когато мутрата Борисов стана кмет на София - никой не протестира! Когато мафиотът Борисов стана премиер - никой не протестира!
  Сега срещу Пеевски - на секундата много млади и не толкова млади, умни и не толкова умни, интелигентни и не толкова интелигентни хора реагирахме и протестирахме!
  Има надежда!
  Но ако с тези протести сменим казионните комунисти от БСП с мутиралите комунисти от ГЕРБ - Бог да пази България!
  Да протестираме умно! Да предпазим България от БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака!

 75. 75 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  Не споделям песимисза на статията. Разгледайте внимателно протестиращите в лицата, в облеклото, в жестовете. Това са съвсем различни хора от зимните потести. Това са хората от протестите срещу Виденов. Това са активните хора в България. Те и само те се трудят ефективно и изхранват всички останали.
  Останалите - тези на помощи и на държавни служби нямат собствен ресурс. Те, останалите паразитират и когато на гостоприемникът ми писне, той се оттърсва от паразитите.

  подпис
 76. 76 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ако не изметем, алчните самзабравили се типове, обсебили властта в България, през послединте 20 години, настина няма да има утре.
  Просто такава държава България няма да има!
  Отлична статия!

  ура и да живей!!!
 77. 77 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не е възможно,да предложат Диди П. без да знаят реакцията на хАтака.Защото,ако хАтака беще гласувала целукупно против,предложението нямаше да мине.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 78. 78 Профил на destroyer
  destroyer
  Рейтинг: 480 Разстроено

  До коментар [#18] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Любими лаф на един приятел! Ех, да ни бяха владяли я корейци, я японци, в най-лошия случай британци. То руски пияници ни освободили от турската сган!

 79. 79 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "В тази България няма утре"
  ==============

  Щом няма утре значи, крадът ни и бъдещото.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 80. 80 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 578 Любопитно

  Един цитат от 1984:
  "Разбирам КАК; и не разбирам ЗАЩО."

  За мен причината за "харакирито на Станишев" е за да бъде отстранен. Умишлено му го причиниха, особено с интервюто снощи при Ризова. Смятам, че той до последно чака да види колко хора ще се съберат и успокоен, че имаше 200 човека пред президентството към 18:28 влезе в студиото. Но само две минути по-късно отвсякъде заприиждаха хора и площада се напълни за по-малко от 5 минути.

  Следващата стъпка според мен е "широка коалиция" между БСП и ГЕРБ, най-вероятно след нови избори. А такава коалиция при Бойко и Станишев не беше възможно. Опитаха да отстранят Цветанов и Борисов, но те не паднаха. Затова махат пионерчето.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 81. 81 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1488 Гневно

  До коментар [#2] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Да, драйфа ми се. лошо ми е, чувствам се болна - а лек никакъв не виждам!
  Единствената ми надежда е да се повтори 1997!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 82. 82 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#20:"Ужас"]3/ БСП и ГЕРБ имат едни и същи началници, които са решили, че БСП не стават за пред нас, овцете, и по този начин ще върнат Бойко на бял кон и ние пак ще блеем дружно и доволно в следващите години... [/quote]

  Позволявам си да не се съглася. Хайде да мислим логично: ако БСП и ГЕРБ имат едни и същи началници, кое наложи ГЕРБ да бъде сменен от БСП? Смяната беше насилствена и манипулирана. Нали не мислите, че февруарските протести искаха оставката на Борисов. Те искаха социални мерки. Оставката беше имплантирана в скандиранията целенасочено. Резултатът 6 месеца по-късно е, че няма анализ и работа по разбиване на монополите. Точно обратното. Социалните искания минаха на заден план.
  Защо "началниците" ще сменят една своя партия, която води в социологическите проучвания с друга (ГЕРБ с БСП)? Няма логика.
  Има логика обаче, ако ГЕРБ е направила опит да се еманципира от началниците си. Тогава спешните мерки - взрив на компроматите, мобилизация на медийната империя на Пеевски срещу ГЕРБ, манипулирани избори, абсолютно фиктивен 42-ри парламент, скандални назначения още от първия ден на кабинета Орешарски и т.н. - водят към изолация на отказалия да слуша своя началник ГЕРБ.
  Всичко в момента е насочено към унищожаване на ГЕРБ и по-специално на Бойко Борисов. Никак не е случайно това, което той подхвърли - арести. Спомнете си какво се случва с Тимошенко в затвора, въпреки директните протести на всякакви световни правителства.
  Защо обаче,ще се унищожава Борисов? Първо, той има харизма, която цялата компроматна война не успя да изтрие. Второ, очевидно е инат и няма да клекне под свирката на "началника". Тук вметвам, че е пълен наивник всеки, който смята, че срещу олигархията у нас (и мафията) може да се играе с челен сблъсък. НЕ МОЖЕ. Срещу олигархията може да се играе стъпка по стъпка, лукаво. Бойко Борисов опита, но беше премазан.
  Не дай си боже, ако му се случи нещо, прогнозирам, че след години ще му издигат паметник като на Стамболов срещу Военния клуб. не съм екзалтиран фен на ГЕРБ, просто претеглям злините, които трябва да чистим от живота си. И убедено твърдя, че ГЕРБ изобщо не е голямата злина.
  И хайде отговорете ми на следния въпрос - защо олигархията иска да смаже Бойко Борисов? Имаме ли съмнения, че кабинетът Орешарски е кабинет на олигархията? Нямаме. Следователно искам да ми отговорите с аргументи защо олигархията иска да смаже Бойко Борисов и ГЕРБ?

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 83. 83 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 998 Любопитно

  "....В крайна сметка от новия премиер гражданите очакваха "смяна на системата"...."

  Поредната наивност на мат'ряла. Колко мозък трябва да имаш в картуната си, за да повярваш, че "новият премиер" ще даде и ново политическо представителство на народа? А е тъкмо обратното. Премиерът е само следствие на политическото статукво. Но Орешарски просто трябваше да хвърли оставката си при това извиване на ръцете от "избраниците" на "народа". И все пак, като имаме предвид разгромяващия държавността резултат от управлението на варварите, ще ми се да се надявам, че работата на този кабинет, дори и за няколко месеца, може в значителна степен да пререже пипалата на Бочовци и Цвъковци, след което един нов "Костинбродски номер" да бъде невъзможен. После следват нови избори...

 84. 84 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Статията е хубава. Не съм съгласен обаче със заглавието. В тази България ще има утре, ако го има днес. Мързеше ни и допуснахме "малки" безобразия да станат норма. Вижте състава на народното събрание. След като допускаме такива индивиди да стават народни представители, защо да не им пораснат мераците? Затова сега ще е много по-трудно да върнем някакво нормално, цивилизовано състояние на тази държава. Ще са нужни много по-големи усилия. Истината е проста. От нас зависи искаме ли да продължаваме да живеем в такава свинщина или не. Няма кой да го свърши вместо нас.

 85. 85 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Логичното се случи.
  Докато избирателят избира по-малкото зло, докато се омайва от сладките хапчета така ще бъде. Докато смята, че осъзнатата необходимост е свобода.........

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 86. 86 Профил на mvv
  mvv
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Антон56 - никой няма да ти отговори смислено. Всички аргументи антиГЕРБ ги слушаме от над три години - полицейска държава, диктатура, подслушване, трафик и корупция. Тези приказки постоянно ги повтаряше Станишев, Местан и кликата им. С тази разлика, че докато пожарникаря беше на власт, медиите на ДПС-Пеевски-КТБ подозрително хвалеха. И пожарникаря като прост и наивен им осигури спокойствие. Доколкото знам и Иво Прокопиев беше оставен на спокойствие. Да, ама някои кръгове искаха всичко веднага, а други като Цветан Василев тихо настъпваха и си поискаха всичко веднага след, като отстраниха Борисов. Не случайно медиите на Оеевски веднага се включиха в хоа на Станишев - Местан. Ролята на Икономедиа е много спорна през цялото време - хем са за честна игра, хем влязаха в някаква медийна атака срещу ГЕРБ. Те си знаят. Ясно е, че БСП+ДПС заиграха твърдо още от първата година управление на ГЕРБ, а това което видяхме през последните месеци е грижливо обмислено, планирано и проведено, като медийното участие на кръга Пеевски-КТБ беше идеално развито във времето. А дали ГЕРБ е нещо добро или зло, докато няма друг играч срещу БСП-ДПС, аз ще съм с тях. Явно пожарникаря ще е политическия Франкенщайн, който ще накаже системата.

 87. 87 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#68] от "rapidfire":
  [quote#68:"rapidfire"]Защото олигархията се самозабрави.[/quote]
  Това обяснение е първото, което идва наум. Питам се няма ли друго, не толкова очевидно.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 88. 88 Профил на aipetrov
  aipetrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  малко е крайно, но е заслужено така. спасението е обединеното в своите искания гражданско общество.

 89. Ако сега не ги изметем-Бог да я прости България...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 90. 90 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 453 Гневно

  Слаби политици, слабо гражданско общество следователно слаба държава. А от тези три неща следва- масово заминават младите българи да учат в чужбина, ако не са имали средства след като завършат заминават да работят там. 2014 напълно се отваря пазара за работна ръка в Европа тогава отново много хора ще заминат. над 50 000 българи всяка година кандидатстват пряко или косвено за "Зелена карта".Не виждам кое ще спре тези процеси на обезлюдяване, ако прибавим ниската раждаемост и високата смъртност се очаква до 30 години държавата да загине като изчезне.Ако си на 21 години в момента нямаш друга алтернатива освен да станеш мутрупоклонник или емигрант.

  Дано някой го чуе от хората които могат да вземат спешни мерки, защото ако чакат от младите да им поправят грешките жертвайки живота и щастието си - НЕ СА ПОЗНАЛИ .

  X
 91. 91 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Долу продажните корумпета от:

  БКП(бсп) - БКП(дпс) - БКП(герб) - БКП(...)

 92. 92 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ужас":

  Да! Ужасът е пълен.
  Сега очакваме бърза смяна на първия с втория отбор. Протестната енергия да не може да произведе политически субект, успешно конкуриращ статуквото.
  Според мен няма значение дали е ляв или десен субект. По-скоро в двете посоки.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 93. 93 Профил на cinnabar
  cinnabar
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Май другият късмет е, че Сидеров се самоизложи до немай къдe. Едва ли някой ще му повярва повече. Което не значи, че национализмът ще умре (и на мен ми направи впечатление плакатът "България на българите" вчера - абсолютно безумно се мъдреше на фона на ситуацията).

  Мога да кажа само: ЕХ, АКО В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ НЕЗАВИСИМ СЪД!

 94. 94 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#90] от "Darin Ivanov":

  Това е така, както преди членската маса на БКП(дс) набъбна до

  1 000 000 000 члена, за да могат хората да се приспособят, тъй като желязната завеса бе спусната и комунообщноста живееше лагерен живот само вътре в затворените и граници.

  Днес шанса е на комуномутроподобията като ПЕЕВСКИ и неговите създатели и угоители.

  Както преди чрез насилия и престъпления техните създатели от партизанският цървулски корен на "чавдарци" превзе територията за дълго, за цял половин век.

  КОМУНОИДИТЕ управляват вече седемдесета година България. И това я обрече на международно недоверие и я покри с черното петно на позора.

 95. 95 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "Иван Петров":

  Да, абсолютно! Тези показаха, че може и по-лошо да е от герб, но това не означава, че трябва ги върнем на бял кон.
  И за да не стане още по-зле очите и ушите на четири!

  Заговори, за да те видя!
 96. 96 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Цялото НАРОДНО СЪБРАНИЕ е една УРОДЛИВА КОМУНОИДНА КРЕАТУРА НА ПОСТКОМУНИЗМА в България.

  Съставено от психично обременени хора апологети на една ретроградна епоха!

 97. 97 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Държавата България спешно се нуждае от създаването на

  ЕДИНЕН ДЕМОКРАТИЧЕН ФРОНТ за борба против комунонаследниците на една позорна формация носила названието БКП.

  И ГЕРБ не е тази, която може да се идетифицира или създаде такъв, защото тя произлиза от нея.

 98. 98 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#13] от "naonit":

  В бедствуваща България нищо читаво не може да стане ,докато не се проведе тотална декомунизация на всички управленски нива,безкомпромисна лустрация,национализация и експроприация на бандитите и мародерите и народен съд по Германски модел.Не се ли смени политическата система от комунизъм към Германски модел на демокрация напредък във всяко отношение е невъзможен.Всякакви напъни за ВНС,избори и други ШМЕНТИ-КАПЕЛИ са заблуда за политически непросветените българи,защото там ще отидат същите или подобни на тях полухора,комунистически възпитаници и наследници.Никой от тези комунистически изроди не споменава декомунизация,лустрация,конфискация и наказание на виновните за хала на българите.Защо ли ?..

 99. 99 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  До коментар [#86] от "mvv":

  ПОЖАРНИКАРЯ не е в състояние да накаже системата, защото той е плод на тази система.

  ТОЙ Е СИСТЕМАТА В РАЗВИТИЕ, КАКТО САМИЯТ ПЕЕВСКИ.

  ТОВА СА ДВЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА на която ясно и отчетливо са отпечатани знаците на БКП/ДС.

  Двата комуноидни лешоядни клана се борят за трупът на България.

 100. 100 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 574 Неутрално

  РУСИЯ ДЪРЖИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД В РОБСТВО С МАШИТЕ СИ ОТ БСП

  BG e мини империя на злото.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK