Играта е ва банк за олигархична династия

Кой кого поздравява

© Надежда Чипева, Капитал

Кой кого поздравяваВ момента България не просто се управлява от олигархия. Прави се нахален опит в лицето на всички да се създаде олигархична династия, неподвластна на времето и независима от изборните резултати. Социалните мрежи в петък се надпреварваха в намирането на най-добрия образ по повод избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. "Все едно Ал Капоне да би станал шеф на ФБР", "И братя Галеви да поемат МВР" и т.н. Всички тези остроумия улавят пълната абсурдност на ситуацията.


Каква беше официалната позиция на лидера на БСП Сергей Станишев защо са избрали Делян Пеевски: 


"Ние подкрепихме кандидатурата на г-н Пеевски за председател на ДАНС с ясното съзнание, че днес на България е нужна силна и решителна личност, която да обяви и действително да проведе война с организираната престъпност и корупцията, да спре милиардите изтичащи в контрабандни схеми и да пречупи връзката между мафията и различни политически и икономически кръгове в страната."
Е, Делян Пеевски олицетворява по категоричен начин всичко това, срещу което според БСП той е най-подходящ да се бори (такива мнения се чули всъщност и на обсъждането в групата на социалистите в петък следобед, след като номинацията беше гласувана, а депутатите започнаха да твърдят, че сега осъзнавали какво са направили).


Уважаеми читатели, в момента, в който четете този текст, г-н Делян Пеевски все още е:


- избран от парламента председател на най-мощната силова институция в изпълнителната власт - ДАНС, с неограничени правомощия, комбинираща разследващи и информационно-аналитични функции


- депутат от ДПС (въпреки че според повечето юристи той не би следвало да бъде такъв, но начинът, по който ДПС подхожда, подсказва, че ще бъде направен опит незаконно да бъде спасен депутатският му имунитет)


- медиен магнат - неговото семейство заедно с банкера Цветан Василев (Корпоративна търговска банка) контролират голяма част от печатните медии, включително повечето жълти издания, множество сайтове, ТВ7, имат почти пълен монопол върху отпечатването и разпространението на печатни издания, пълен монопол върху дигиталното разпръскване на телевизионен сигнал на територията на България...


- "представител на гражданското общество" - председател е на медиен съюз, в който членуват собствените му медийни компании и като такъв e член на УС на Българския медиен съюз


- едър финансист и индустриалец - заедно с Цветан Василев контролират огромно количество активи в икономиката, между които  БТК, "Булгартабак", КТБ, ЗАД "Виктория", "Техномаркет", ИПК "Родина", "Рубин" - Плевен, и много други


- действащ магистрат - с впечатляващо мнозинство от 18 гласа "за" ВСС гласува да възстанови статута му на следовател в националното следствие, като работното му място се пази, докато той е депутат.


Олигархията


е управление на користно малцинство, което чрез контрол над всички власти, медиите и финансовите ресурси успява да възпроизвежда властта си и да продължава да преразпределя по корупционен начин публични блага в полза на членовете на олигархията.


Няма друг известен пример в българската политическа история освен Делян Пеевски, който по по-нагледен начин да олицетворява недопустимото срастване на изпълнителна, законодателна, съдебна власти с едри икономически интереси, медии и псевдо гражданско общество. Достатъчно е Сергей Станишев да прочете горните факти и сам да си отговори дали е допустимо най-големият олигарх да поеме борбата с олигархията.


И, да, защото страната не може повече да търпи тази арогантност, наглост и постоянно източване, само часове след избора на Пеевски десетки хиляди излязоха на протест, за да свалят правителството, което иска да институционализира олигархията.


Схемата на срастване на политическа власт с икономическа и медии, на която Делян Пеевски и Цветан Василев станаха лица и лого, е развитие на базовата идея, по която функционираше ДПС още от ранните години на демокрацията. Технологията е следната: гласовете дават политическа власт, властта се използва за корупционно забогатяване, с парите и икономическите зависимости се купуват повече гласове. И така отново - повече власт и влияние - още повече пари и т.н. 


ДПС държеше в икономическа зависимост избирателите си и в замяна те гласуваха неизменно за Доган. Поради спецификата на етническия вот ДПС остана единствената партия, която избирателите никога не наказват на избори, защото зависят финансово от нея.


Това беше моделът на ДПС до началото на този век. Това беше достатъчно партията на Доган да бъде балансьор, но недостатъчно, за да поеме кормилото на държавата и създаде олигархична династия. Династия, в която схемата се запазва, а лицата нямат значение.


Най-просто казано,


Новата ДПС формула за властта в България


е следната. През влиянието си върху съдебната власт, следствие и прокуратура, тайните служби, медиите, икономическите регулатори се държи в шах всеки политически и бизнес конкурент. За избирателите формално има избор, но реално не. Каквато и конфигурация да се получи след изборите, в крайна сметка става каквото ДПС поиска. Последните събития с унизителното подчиняване на БСП на волята на ДПС са ярко доказателство на тезата. Сергей Станишев изпадна в ситуацията - или да се подчини на ДПС, за да направи правителство на всяка цена, или да подаде оставка като лидер на БСП заради изборната загуба. Той избра да се подчини.


Подобно беше положението с ГЕРБ, но не толкова видимо. Нито един интерес на ДПС не беше сериозно засегнат. Освен на-големите, ГЕРБ и БСП, една по една всички политически партии и лидери постепенно бяха поставени в зависимост, заплашени, оплюти или непреодолимо изкушени от конгломерата ДПС и многобройните му измерения - финансовата група около КТБ, медийната империя на Пеевски, лобитата в съдебната система и независимите регулатори. 


Много съществена роля тук имат тайните служби и информацията, с която те разполагат. Компрометиращата лична информация е една от най-честите схеми за изнудване и контрол на политици и висши магистрати. Не случайно ДАНС се оказа толкова ключова институция и заради информацията и репресивната й сила Пеевски поиска да я оглави лично.


Напълно съзнателно и последователно в продължение на над 10 години ДПС кадруваше в съдебната система. В момента партията на Доган има абсолютно мнозинство във ВСС и множество съдии, прокурори и следователи в системата. (Интересен факт е, че двете теми, по които ГЕРБ и ДПС са гласували еднакво, са решенията, свързани с избор на кандидати за ВСС и закони, свързани с "Булгартабак". Иначе на повърхността ГЕРБ беше на власт, а ДПС опозиция.


Мнозинство на ВСС, което възстанови Пеевски като следовател, избра шефовете на Върховния административен съд, националното следствие и главния прокурор, с което правосъдната примка на ДПС стана направо смъртоносна.


На медийния фронт след серия безразборни придобивания и изхарчени над 250 милиона лева конгломератът придоби десетки медии, концентрирани около Нова българска медийна група (формално собственост на Ирена Кръстева, майка на Делян Пеевски и ТВ7, но и много други със скрита собственост.) На ГЕРБ групировката дължи монопола в телевизионното разпръскване и затвърждаването на монопола в разпространението на вестници заради сливането на търговията на вестници и цигари.


Най-сериозно развитие пред последните години имаше в нарастване на икономическото влияние. То стана възможно заради задълбочаването на финансовата криза и в същото време безпрецедентната подкрепа от страна на държавата към КТБ. Парите на държавните фирми и преди си бяха концентрирани в КТБ, но при управлението на Бойко Борисов се удвоиха до 1.2 - 1.3 млрд. лева. С такова безплатно и безконтролно финансиране групировката придоби още медии, БТК, "Техномаркет", "Булгартабак" и много други фирми. 


Сделката за "Булгартабак" ще остане най-срамната за ГЕРБ, защото под личното ръководство на тогавашния премиер Борисов Агенцията за приватизация прие абсурдни квалификационни критерии, които прогониха нормалните инвеститори и в крайна сметка държавата продаде "Булгартабак" на единствения кандидат, групировката на ДПС - КТБ, бегло прикрита зад руската банка ВТБ. 


Когато играеш ва банк и загубиш


В момента през легитимната власт на парламента и възползвайки се от малодушието на БСП, олигархичният кръг около ДПС игра ва банк и по същество се опитва да осъществи държавен преврат. 


Целта е да създаде династия. Делян Пеевски заедно с Лютви Местан се явяват второ поколение в нея след основателя Ахмед Доган. Не случайно за най-вероятен инициатор на назначението на Пеевски начело на ДАНС се сочи именно Доган (публично БСП и ДПС казваха - премиерът Орешарски го предложи, но днес премиерът Орешарски каза, че е било обсъждано със Станишев и Местан, и упорито отказа да назове кой е излъчил номинацията - "трудно ми е в момента да кажа кой за първи път е споменал името на Пеевски за шеф на ДАНС") .


Как обаче се разбива олигархична династия? Когато играеш ва банк и загубиш, би следвало да загубиш всичко. Никой от актьорите в този сценарий днес няма право и на минута повече политически живот.


Бързо трябва да се тръгне по обратния път, по който е вървяно досега. С много прозрачност, законност, мандатност, отнемане един по един на всички лостове за шантаж и обогатяване. Изваждане на парите на държавните фирми от КТБ, прекратяване на финансирането по европейски програми към медиите на Делян Пеевски, радикална реформа в съдената система и регулаторите, които да ги направят независими от олигархията.


Обновяване на политическата система - нови лица и нови партии, неподвластни на волята на династията. 


Изисква воля, време и безкрайна гражданска енергия. Дано. Заявката на площад "Независимост" е такава.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (239)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Дневник, приятно съм изненадан от вас последните дни.

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 2. 2 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Много добре написана статия.
  За съжалени, потвръждава колко силна и опасна е олигархията. Автора не е посмял да я подпише!!!

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Любопитно

  До коментар [#2] от "dissident":
  Само че ... неподписана ...

 4. 4 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 515 Неутрално
 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  И какво ни остава сега.ДПС вън от властта както беше при И.Костов.

 6. 6 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Олигархията в България е на път да направи същата грешка, която направи френската аристокрация, преди да бъде смазана от Революцията в края на 18 век - един сам по себе си срамен, но неизбежен и неободим акт.

 7. 7 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Доста добре е синтезиран проблемът на България в момента.

 8. 8 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Дневник, поздравления за статията! Това, че не е подписана, не е проблем. Важно е написаното и то е вярно.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  накрая народът печели но се лее кръв !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Ти, само един ред ли четеш?

 11. 11 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ва банк е я ....
  И се знае банката даже.
  Ва-банк,скоро-банк-рут.

  Homo ludens sum
 12. 12 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Хареса ми .
  Само дето не знам как да се разкара дпс щото е твърде възможно да ни спретнат едно Косово , западните ни партньори няма да имат нищо против .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 13. 13 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Нито за миг не трябва да се забравя, че чудовището КТБ - Василев - Пеевски бе създадено по времето на тройната коалиция, но придоби колосалните си размери с активното съдействие и по времето на управлението на Бойко Борисов. Тогава тази триада придоби БТК, Булгартабак, мултиплексите и реализира още куп мащабни сделки. В замяна на това Борисов бе обслужван по безпардонен начин от медийната империя на Василев и Пеевски и ми е много чудно защо 4 години днешните будни граждани не изразиха тогава своя протест?

 14. 14 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 451 Неутрално
 15. 15 Профил на kdesen
  kdesen
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Икономедиа играе "ва банк" на страната на протестиращите? Браво!

 16. 16 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Интересно,че този толкова умен човек Доган или който там стопи зад него им дърпа конците е толкова глупав,че да се самопрецака като предложи точно Пеевски за ДАНС,а не някой привидно добър кандидат който ще прави каквото му се каже.Нещо не ви издържа теорията,още по грозен е опита да изкарате ГЕРБ как са работили заедно с ДПС в коалиция досега.Но обикновено каквото посееш това ще пожънеш,такива статии пишехте неуморно срещу ГЕРБ и ето кой докарахте на власт.Няма да се отвори парашута на Прокопиев да направи Кунева балансьора какъвто се оказа Волен Сидеров.

 17. 17 Профил на zdravass
  zdravass
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ами то излиза, че няма полезен ход! Кой: Герб, Бсп, Дпс, Атака, Сдс, Дсб, Дбг, Нсфб, Ндсв, Вмро, .....?!?!?!

 18. 18 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Чистата истина!
  А Б С У Р Д И С Т А Н !!!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 19. 19 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Всички партии в Парламента, всички БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, са подчинени на олигархическия кръг, а мутромилиционерската шайка ГЕРБ е най-опасното им оръжие!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 20. 20 Профил на a.tanas
  a.tanas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Това което е в парламента напомня един нелеп за мен спорт, който го въртят вечер по някои телевизии:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Professional_wrestling
  Децата много му се радват, а то там всичко е уговорено по сценарий и всеки си играе ролята.

  Само дето нещо актьорите много лошо играят напоследък.

 21. 21 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Добра статия, Дневник!

  "Да, България"
 22. 22 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 458 Неутрално

  поздравления! статията е максимално конкретна и ясна...

 23. 23 Профил на zdravass
  zdravass
  Рейтинг: 458 Разстроено

  До коментар [#19] от "Quo Vadis BG?":

  и почти всички партии извън парламента също!

 24. 24 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Това трябва да се прочете от възможно най-много хора. Може да прилича на конспиративна теория, но май си е самата истина. Явно е ударил часът народът да избере накъде да върви - да остави статуквото непокътнато или да се опита да направи обратен завой към демокрация и развитие. Няма да е лесно, но това е нашата страна, нашия народ, нашите деца, родители, приятели. Длъжни сме да успеем.

 25. 25 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#15:"kdesen"]Икономедиа играе "ва банк" на страната на протестиращите? Браво![/quote]Нима!

  Аз си мисля, че редакторите играят за интересите на собствениците на Икономедиа, които са на нож с КТБ и Цветан Василев. Олигархията в България далече не се изчерпва само с тази банка и този собственик!

 26. 26 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това е което трябва ясно да се каже респ. напише и браво за смелостта!
  За да се решат проблемите, много хора трябва да ги осъзнаят първо. Иначе си губим времето.

 27. 27 Профил на pavka5
  pavka5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  България бива колонизирана от Изток

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28 Профил на pavka5
  pavka5
  Рейтинг: 740 Неутрално

  България бива колонизирана от Изток

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#1] от "Whiskey Tango Foxtrot":

  Защо само в последните дни, Дневник и Капитал от години говорят срещу олигархичните кръгове ?!

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 30. 30 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Отново е показана само едната страна на монетата!
  Дори се забелязва опит да се санатизира ДПС с твърдения,които нищо не доказват,но отварят място за спекулации.
  Целта,разбира се,е да бъде мотивирана тълпата и сваляйки правителството да даде шанс на олигарсите,които в момента са на загуба от сегашното статукво.

  Liberate Your Mind!
 31. 31 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Само ми е интересно как завъртяха работата в статията все около ГЕРБ,при положение че ДПС управлява с НДСВ,БСП,СДС и пак БСП.С ГЕРБ НЕУПРАВЛЯВА,но видите ли са били заедно.
  Статията е добре до момента когато усилено намесвате ГЕРБ а забравяте ДПС с кого беше в коалиции и подкрепяше.
  Тази статия е като онази в която ГЕРБ подкрепила била Пеевски за ДАНС,но пак забравяме че са гласували против него.
  Хайде малко по реално пишете кой с кого е.А и ако не сте забелязали в ПАРЛАМЕНТА В МОМЕНТА ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ГЕРБ.Ако ДПС бяха с тях дали нямаше да си направят едно правителство?????????

  sdg
 32. 32 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1447 Гневно

  Много добър анализ! Макар и в сянка, Доган си остава Кукловодът - може би един от най-вредните хора за тази държава и за нейните граждани, с изключение на малцината, които се хранят на трапезата му или с останките от нея.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 33. 33 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Нещата в държавата не са никак добре

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 34. 34 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Не знам за останалите читатели и коментиращи, но на мен ми се гади от отвращение...
  Съзнанието ми отказва да приеме случващото се...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 35. 35 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тя битката е между едни икономически кръгове срещу други .От едната страна са написаните по горе/ КТБ и сие/ ,другите обаче са срамежливо премълчани ,а те са групичката на Огнян Донев ,Павлов -Пъпката ,Прокопиев ,Плевнелиев-с лоби в енергетиката , банката на Цветелина и др./сещайте се /..
  Авторът правилно не си е сложил името ,защото не се знае дали медията няма утре да си смени собственика..

 36. 36 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  - Ало, Редакция .... сега ли разбрахте
  с кого се бореше Борисов ... ??!! .... с ГРУ - ДС - Енергийната Мафия и БГ Олигархията .... ??!!

  Долнопробният
  Журналистически Джихад

  на Дневник >
  срещу Кабинета Борисов >

  си получи шамарите:
  1. Мутрата Пеевски - ще ги пази !
  2. Дрогара Писанчев ще им прави "Галерия" > дори в служебните WC-та на "редакцията" Им.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 37. 37 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Право куме в очите. Не си правете илюзии за политически доктрини и идеали. Един кръг от интереси е яхнал държавата и и тя е вече държава в мафията. Колкото по-скоро го проумеят и последните, които се съмняват в това, толкова по-голям е шансът да действаме. Къде са Anonymous да им хакнат мафиотските схеми и да видят всички цялата истина черно на бяло.

 38. 38 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Тръпки ме побиват само от прочетеното. БСП са създали истински Франкенщайн в лицето на ДПС и сами бяха убити от тях. Иначе за останалите неща - фактите говорят сами!

  Не останаха вече никакви съмнения че, единственият начин държавата да се оправи е изхвърлянето на всички тези от властта - БСП, ДПС, ГЕРБ, Атака и т.н.

 39. 39 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#1] от "Whiskey Tango Foxtrot":
  Дневник, приятно съм изненадан от вас последните дни.
  -------------------
  Ха, изненадан бил.... То мача Прокопиеф- Цветанов (Лошия вс Злия ) вече в 8-ия рунд, той бил изненадан.
  Не че няма верни неща в статията де.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Неутрално

  До коментар [#10] от "dissident":
  Не
  В случая изразяваше съгласие с теб. Сорри, че съм се изразил неясно.

  Иначе ... не съм съвсем съгласен с прехласнатите оценки. Защото статията е доста едностранчива и пропагандна. Може би затова е подписана и с анонимното "Дневник".
  Не мисля, че олигополът се изчерпва с КТБ, Мамче и синче и ДПС.

 41. 41 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  и никога не забравяйте, че зад ДПС е ДС, а зад парите на парцалената кукла с мустачките(КТБ) са същите крадливи, селски измекяри, които 45 години носеха пагони и се правеха на офицери от спец. службите. Такова нищожество бе бащата на П. Стоянов, доносник бе Гоцэ, сегашният не никак ясен, как се "реализира" като износител на гасарбайтери в Германия и т.н.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 42. 42 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Да си припомним думите на ВЕЛИКИЯ!!! :

  http://www.youtube.com/watch?v=RDnZdk-CAFI

  Свобода за Надежда Савченко!
 43. 43 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#34] от "Γαλλα":
  [quote#34:"Γαλλα"]но на мен ми се гади от отвращение...[/quote]
  И на мен!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 44. 44 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Парите на държавните фирми и преди си бяха концентрирани в КТБ, но при управлението на Бойко Борисов се удвоиха до 1.2 - 1.3 млрд. лева. С такова безплатно и безконтролно финансиране групировката придоби още медии, БТК, "Техномаркет", "Булгартабак" и много други фирми.

  "Сделката за "Булгартабак" ще остане най-срамната за ГЕБР, защото под личното ръководство на тогавашния премиер Борисов, Агенцията за приватизация прие абсурдни квалификационни критерии, които прогониха нормалните инвеститори и в крайна сметка държавата продаде "Булгартабак" на единствения кандидат, групировката на ДПС-КТБ, бегло прикрита зад руската банка ВТБ........................ ................................................................................
  Никой от актьорите в този сценарий днес няма право и на минута повече политически живот."
  ...
  Ммм, .."Икономедия", ..не сте медия вече, ..вие сте .. самурайски меч. ...Харесва ми този блясък!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 45. 45 Профил на dobrev111
  dobrev111
  Рейтинг: 405 Гневно

  Не знам обаче да си я кръстят Югоизточна Ромелия, а 5 милиона българи да помолим спешно Европейския Съюз, САЩ, Канада и Австралия за решение на българския проблем, автоматичен статут на бежанци или да ни се предостави територия.

 46. 46 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Много точно и вярно написано! А излизането от това положение, ще е мъчително и трудно!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 47. 47 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "baghatur":
  Това за олигарсите е вярно , но дпс играе с етническата омраза и страх , невероятно вредна партия са и трябва да бъдат забранени , но как като се се окопали така брутално , ще кажеш революция , но е твърде вероятно да доведе не до революция а до изкуствен етнически конфликт .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 48. 48 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Че ДПС са алчни и нагли не съм се съмнявал никога. Че БСП са готови на всичко за да се докопат до властта - също. Но не мога да повярвам, че всички са толкова глупави и са очаквали, че това ще мине. Просто няма начин. Според мен зад този цирк с Пеевски има някаква друга афера, но тепърва предстои да видим каква.

 49. 49 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#31:"Svetlio"]Тази статия е като онази в която ГЕРБ подкрепила била Пеевски за ДАНС,но пак забравяме че са гласували против него. [/quote]

  Имай малко милост ..... и съжаление

  и Те се чудят как да угодят и как да извъртят нещата ...... по-добре не го повдигай на въпрос. Всеки има акъл в главата си > щом е седнал да пише.

  - Аз какво да кажа >
  7 + 7+10+30 дена последователно в бан .... пиши си и това е ... то е видно как се извъртат от "Дъ"

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 50. 50 Профил на organite
  organite
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Турция е в хаос. ДПС са на глинени крака, но се опасявам, че тазо коалиция може да инсценира гражданско насилие, от което да пламне страната без контрол. Червените се сринаха даже и за поколението от наши майки и бащи.
  Очаквайте "възраждане" на старите моцуни от СДС-арската епоха, но и това е мъртво-родено.

  Имам лощото чувство, че ще видим сини каски в България в най-кратки срокове.

  От 92-ра смених 3 държави, но в БГ не се върнах. Тотално, рухнал, самоизяждащ се социум.

 51. 51 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Смях в залата:
  Както във вица за Петка и 4апай,които бягали от белогвардейците
  Пеевски се скрил в храм паметника "Ал.Невски" от протестиращите срещу него.Когато минавали покрай храм паметника те се питали един друг,"Къде е Пеевски,къде е Пеевски?"
  -А отвътре ехото отговаряло,"в планината,в планината"...

 52. 52 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Доста наивно, Дневник, заглавието се опровергава от самия текст. Няма "ва банк" тука -- олигархията или печели, или печели още повече. Опасността за загуба е нулева. И нека наричаме "олигархията" с истинското и име: още действащото ЦК на БКП. Те имат хиляди "кадри", дялани камъни за всякакви постове, подготвени да ни управляват. Пеевски е само пример за лек бъг, сигурен съм, утре ще посочат няколко по-дялан от него.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 53. 53 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#31:"Svetlio"]С ГЕРБ НЕУПРАВЛЯВА,но видите ли са били заедно. [/quote]


  Естествено че ,са заедно. Целият медиен комфорт, всички сделки на КТБ и т.н. да не си мислиш че, няма безплатен обяд!? Не се заблуждавай, ГЕРБ са в същите лайна като БСП, НДСВ, Атака и т.н. Всичко може да се нареди толкова просто, като се забрани да се гласува на хора без образование, на тези от Турция и вотът стане задължителен.

 54. 54 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 665 Неутрално

  [quote#36:"barcelonski"].... сега ли разбрахте
  с кого се бореше Борисов ... ??!![/quote]
  С кого? Да не би да пипна КТБ? Или беше против сделките на Пеевски и компания /Булгартабак, Виваком, медии/? Направи ли нещо в разрез с интересите на точно тия олигарси? Я ми припомни, че нещо не се сещам. Виж, с българския дребен бизнес се пребори успешно, не мога да му го отрека.

 55. 55 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#40] от "xm...":

  Не мисля че е пропаганда. По дефиниция "пропаганда" е информация за манипулиране с цел изгода.
  Статият засяга проблем който е наболял и решението му ще е от полза за народа.
  Прамехване на олигарсите от политиката ще засегне всички партии в България. Статията не служи на дадена партия, така че, пропаганда не е уместна дума.

 56. 56 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Любопитно

  Почуствахте ли разликата между управлението на правешкия ГЕРБ и сегашното на БСП и ДПС?

  + Не. Все едни и същи глупости правят и водят до протести. Разлика имаше само при назначения от президента служебен кабинет.

  - Да. Правешкия ГЕРБ е по-малкото зло от БСП и ДПС, а винаги когато избираш по-малкото зло вървиш максимално напред щото добро няма.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 57. 57 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 507 Разстроено

  До коментар [#5] от "rosiraycheva50._":
  Просто Костов наложи окончателно олигархичния капитализъм в България.Затова двамата/с Доган/ се"обичат" и затова коалициите с двамата са невъзможни или"болезнени".Както виждаме и двамата се"скриха",както навремето направи учителя им Лилов.

 58. 58 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Това че ГЕРБ са лоши сме го чували, но нито е вярно, нито е актуално. Престанете с тия манипулации.

  Няма шики-мики.
 59. 59 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  [quote#1:"Whiskey Tango Foxtrot"]Дневник, приятно съм изненадан от вас последните дни. [/quote]
  Два пъти в последните дни пиша да се бойкоторат тези бизнеси и двата пъти Дневник ми изтрива постовете. Кой е собственика на Дневник? Някой има ли идея? Защо собствеността на всички медии не е публично достояние?
  Защо няма закон който да забранява едно лице или корпорация да притежава повече от 50% от локалния медиен пазар?
  Защо всички финансови и данъчни данни на всички политици не са публикувани? В САЩ може защо не и в БЪлгария?

  California Über Alles
 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  В зората на демокрацията имаше една песен,която всички обичахме.не съм мислила тогава,че тч ще е актуална и след 23 години.
  Мегду минало славно
  и бъдеще неясно,
  живее един странен народ...
  .
  9 млн.мишлета
  изкарват се взаимно ченгета,
  а котараците с доларите шетат
  и си поркат кафето.
  и т.н

 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Добра статия , но с доста стеснен обхват..:)
  Олигархията , по Маркс , другари , е :
  ТОЗИ , който се ОБОГАТЯВА бидейки във властта или на власт :Властвайки се обогатява :)
  По вашия маркс , другари ..)
  1. Пропуска се ,че е ЧЕРВЕНА -ДС- БКП-ДПС - олигархията ..
  2.Тя не е само около доган , но и около или съставена от червените ДС - БКП - фамилии..'"Аристокрацият " им ..)
  3.Тя е и Съдебната червена система , където магистрати на заплата - са мултимилионери :)Потомствени червени боклуци ..
  4.Тя е и в поостарелите МУТРИ на прехода= пак с червена закалка и под червен чадър...
  5...Тя , олигархията ,е и при най- изявените руски , съветски АГЕНТИ -златевци и сие ..Свински муцуни , грабещи ни всеки ден ...И Маджо тези дни е бил на ПРИЕМ при руския посланник - със специална покана ...Дневник , защо не пишете ????
  И борбата с нея , не трябва да започва връщайки ГЕРБ-а - на власт , който е страничен олигархичен клон , а с радикални действия : като ИЗБОРИ в Съдебната система , Лустрация - най- после ; Конкурси ;; Нови лица - и стари , и млади, но НОВИ и честни , почтени хора ..
  Тези млади и образовани граждани на демонстрациите , НЕ искат и полуграмотните лидери на ГЕРБ - да я управляват ..И това - няма да стане ..
  България вече не е същата..Мислехме си и през 1989 година , че не е същата , старата България , но , оказа че сме грешили ..
  Сега е моментът , пак да се борим за НОВА европейска България ...
  И затова е нужно НОВО Народно събрание , с нови хора , избирани внимателно и без платени гласове ..
  Нужно е , всеки да мисли и да не се прави на аполитичен , защото всичко е и политика , в нашия живот ..И данъците , и свободата , и АЕЦ-а , и руските агенти , и мутрите , които МОЖЕ да са само милионерите , и червената номеклатура и т.н..
  Всичко е политика ..:)
  А когато станем нормална страна , тогава , тогава МОЖЕ и да не се интересувате от ПОЛИТИКА ...))

  BIG AL
 62. 62 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Любопитно

  А някой да се сеща какво каза Цветанов като министър на вътр.работа.
  -Направи ми впечатление че гл.прокурор Цацаров дойде в министерството на среща с мен с Д.Пеевски.
  А Цацаров отговори че не били заедно
  Е ДА АМА НЕ,както е казал П.Бучаров

  Някой спомня ли си това или пак българите сме с къса памет?

  sdg
 63. 63 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Изключително точна и коректна статия....стана ми много тъжно от истината....

 64. 64 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#53] от "TED":

  като се забрани да се гласува на хора без образование, :)
  .................
  Не го споменавай:
  СЪГЛАСЕН съм , но , НЕ може - от Френската революция насам , НЕ може ..)) Всички сме равни ...))

  BIG AL
 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  До коментар [#58] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  То че е вярно,вярно е,но и все по-актуално става.

 66. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Всички сме с равни политически , граждански ПРАВА..
  Учи се в правните факултети и още в някои ..))

  BIG AL
 67. 67 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#54:"Drun_drun"] кого? Да не би да пипна КТБ?[/quote]

  ПИПАХМЕ И ЩЕ ПИПАМЕ ОЩЕ:

  Припомням > че си забравил:

  - АЕЦ Белене > погребана.
  - Бургас Алексндруполис > погребан.
  - Лукойл > с показен урок за акцизите.
  - Ред в акцизите от горива, алкохол, цигари.
  - ДС агентите в Дипломацията
  - Еврофондовете

  > В МАЛЦИНСТВО > ТОЛКОВА ....... като дадохме 52 % за Костов е лесно > когато сме дали 42 % на Борисов - толкова.

  - Ако има мнозонство Борисов > ще има много повече.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 68. 68 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#56] от "Reveal":
  "Правешкия ГЕРБ е по-малкото зло от БСП и ДПС, а винаги когато избираш по-малкото зло вървиш максимално напред щото добро няма."
  ...
  Това е като на оня, дето решил да се обеси на брега на реката. ..Ама клонът се счупил и пльоснал у дълбокото. С триста зора се добрал до брега и въздъхнал: "Уфф, ...заради едното бесене за ена бройка да са удава!"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 69. 69 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Този анализ потвърждава единствено правилното поведение на всеки един български патриот:
  НА ВОЙНА СРЕЩУ ЛАЙНЯНОТО СТАТУКВО!
  На война за опазване идеалите на нашите Възрожденци Паисий, Раковски, Левски, Ботев, Гоце Делчев и всички национални икони!
  На оръжие срещу поробителите!
  Иначе нямаме шанс!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 70. 70 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#53:"TED"]Всичко може да се нареди толкова просто, като се забрани да се гласува на хора без образование[/quote]
  Не лошо решение , но партиите НИКОГА АМА НИКОГА няма да го направят , сещам се за едно решение и то е референдум , който ще е с неясен завършек .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 71. 71 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Аааааа, чак сега ми просветна какво било олигархия. Това бил Пеевски в частност и ДПС като цяло...

  Статия, писана за наивници.

 72. 72 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#62:"Svetlio"]Цацаров дойде в министерството на среща с мен с Д.Пеевски. [/quote]

  - ДА СПОМНЯМЕ СИ !!!

  ПЪРВАТА СРЕЩА
  НА СВИНЯН ПЕЕВСКИ > като Шеф на ДАНС >

  БЕШЕ СЪС СВИНЯН ЦАЦАРОВ .... във свинарника с гръшките колони .... на Витошка ..... за да обсъдят действия .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 73. 73 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 659 Неутрално

  истината е това, чувстваме я с костите си даже. но платените цъкащи минуси пеевски роби не спят.
  още повече истина е, защото мафията е транспартийна и трансправителствена

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 74. 74 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Може ли някой да ми обясни как това нискочело момченце ДП е натрупало това състояние. Не съм в България от години но такава ефективност по натрупване на капитал и икономическо и политическо влияние рядко съм виждал. Нямям никакви съмнения в момчето щом такива еродирани и принципни политици като Орешарски и Станишев застават с името си зад него.

 75. 75 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 443 Неутрално

  "Обновяване на политическата система - нови лица и нови партии, неподвластни на волята на династията."

  И какво ще спре династията да си напазари нови партии и нови лица?

  За мен най-синият ход срещу олигархията е пряката демокрация.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 76. 76 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  [quote#16:"moloko_"].Няма да се отвори парашута на Прокопиев да направи Кунева балансьора какъвто се оказа Волен Сидеров. [/quote]
  Да...за съжаление.

 77. 77 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#64:"BIG AL"]НЕ може ..)) Всички сме равни ...))[/quote]


  Знам - не било демократично разбираш ли

 78. 78 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#47] от "zmii4e":

  Защо мислиш,че в статията се набляга на ДПС?
  Всички в България са наясно,че нетърпимостта към тях е безкрайна и точно заради това се прави опит тя да бъде използвана,за да калкулира повече напрежение!
  Много рискована игра,която може да ни донесе опасни резултати,в които включвам и етнически конфликт ...
  Въобще,олигарсите,във войната помежду си,са готови на всичко ...

  Liberate Your Mind!
 79. 79 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Министрите, магистратите и депутатите да минават редовно на проверка с полиграф за верността си към закона и лоялността си към суверена.

 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Изборите са касирани!!! Сега гледайте как се бият в гърдите, че друг ги е спрял да построят рая на земята. Как президента и герберите са виновни, че не вземаме по 2000 лв заплата и че тока не е станал пак 2 стотинки!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 81. 81 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "(Интересен факт е, че двете теми, по които ГЕРБ и ДПС са гласували еднакво, са решенията, свързани с избор на кандидати за ВСС и закони, свързани с "Булгартабак". Иначе на повърхността ГЕРБ беше на власт, а ДПС опозиция.

  Мнозинство на ВСС, което възстанови Пеевски като следовател, избра шефовете на Върховния административен съд, националното следствие и главния прокурор, с което правосъдната примка на ДПС стана направо смъртоносна."
  ...
  Да отдадем заслуженото на кадровика на ВСС, ..без неговите целенасочени и титанични усилия това нямаше да бъде възможно:
  http://afera.bg/wp-content/uploads/2012/07/CECO-TEMIDA121.jpg

  Свобода за СЛАВЕНА!
 82. 82 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 458 Неутрално

  пр-те на КТБ са се активизирали да цъкат не е време протеста да минава и през централата на КТБ и всички разумни хора да бойкотират банката и медиите й

 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Неутрално

  До коментар [#55] от "dissident":
  Много идеалистично подхождаш.
  Не мисля за вярно, че въпросната олигархична династия ... и защо пък "династия"?, когато явно "династическото чедо" Дилянчо не е водещата фигура ... игра ва банк с назначението му. Да не говорим за опита за подсъзнателни внушения с такива образи още в заглавието.
  И второ - вторачвайки се само в КТБ, Мама и синче и ДПС се изпускат от поглед ... другите в кюпа. То бива да бием Паниковски, ама там са още и Шура, и Остап ...

 84. 84 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#12] от "zmii4e":

  Забрана на етнически партии. Могат да бъдат НПО.

 85. 85 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дано да не проспим този момент, ще е фатално.

 86. 86 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Любопитно

  От къде толкова минуси?

  Комуноидните изруди платени от шопарите да не за изпълзели от мухлясалите си бърлоги?

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 87. 87 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#84] от "waterfall":
  Не съм такъв познавач на закона , но ми се струва че и сега са забранени .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 88. 88 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#47] от "zmii4e":

  "....ще кажеш революция , но е твърде вероятно да доведе не до революция а до изкуствен етнически конфликт . "

  Не мисля че си прав. Имам приятели турци. Имам приятели помаци. Умни образовани възпитани люде. С тях съм на абсолютно едно и също мнение. По селата хората се борят да оцелеят. Ходят си на гости и заедно си празнуват празниците. С изключение на лумпените на Болен, никой не мрази турците само защото са турци. В момента такива настроения има спрямо циганите, напълно обяснимо защо. Иначе вече всички са наясно в каква хватка са стегнати турците и всички им съчувстват.
  Етнически конфликт би могъл да пламне между цигани и българи, но не и между цигани и турци. За циганите обаче е все едно за кого ще гласуват, стига да предложи най-високата миза. Засега те не се идентифицират с ДПС, нито някой ги отъждествява с него.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 89. 89 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Аплодисменти за Икономедиа, голяма смелост се изисква да кажеш истината.Истинска журналистика,най-накрая.
  Нека статията масово се шерва във Фейсбук.
  Тази информация трябва да се прочете от колкото се може повече хора.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 90. 90 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 740 Любопитно

  [quote#16:"moloko_"]Интересно,е този толкова умен човек Доган или който там стопи зад него им дърпа конците е толкова глупав,че да се самопрецака като предложи точно Пеевски за ДАНС[/quote]
  Знаеш ли за какво се правят парадите!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 91. 91 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Пряката демокрация е единственият изход. Всичко друго е УКРЕПВАНЕ НА СТАТУКВОТО. Това се и цели - едните да заменят привидно другите, за да се обединят отново - първо тайно, после открито и ще е вече много късно. Така че само искане за пряка демокрация ще е изхода. Край на партиите, край на пиявичната практика и тунеядството.

 92. 92 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#51] от "pavlov10":
  Аре и от мен един виц, ..баш по темата си е. ...Решили Савко и Будко да клатят Партята Майка. ...Почнал първи Савата, ..щото бил по-голям, нали. ...Чака Буда отвън, ..час, два, ама и на него му са иска. ..Влязъл вътре и казал: "Саво, ..ай са сменим ве!". ..А Сава го погледнал и рекъл: "Хубаво, ..сменете се!"

  пп: Не мога да са оправя в прочутите роднински отношения на комунетата.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 93. 93 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Екип на zaSofia.bg научи, че партия Атака плаща по 50 лева на хора, за да се съберат днес от 17 часа пред храм-паметника Александър Невски в столицата и да правят золуми.
  В момента тече набирането на хората и плащането.
  Разпространете тази новина навсякъде, за да видят всички хора, че в 17 часа това, което казваме ще бъде истина.

  ЩЕ ИМ СПУКАМ ГЛАВИТЕ НА ПРОВОКАТОРИТЕ АКО ГИ СРЕЩНА!!!
  само дето има протести във всички градове и няма да могат да докарат злобни полицайчета от други градове да ни бият

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 94. 94 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#78] от "baghatur":
  Съгласен съм че сее напрежение , но не е да не вярна , на мен лично доста ми хареса , както виждаш коментарите ми са изцяло за търсене на разумно решение а не ескалиране на и без това напрегнатата ситуация .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 95. 95 Профил на fallon_fallon
  fallon_fallon
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Една от най-добрите статии, които съм чел в Дневник. Браво!

  "All good things are difficult to achieve; and bad things are very easy to get."
 96. 96 Профил на axel
  axel
  Рейтинг: 564 Весело

  "Е, Делян Пеевски олицетворява по категоричен начин всичко това, срещу което според БСП той е най-подходящ да се бори (такива мнения се чули всъщност и на обсъждането в групата на социалистите в петък следобед, след като номинацията беше гласувана, а депутатите започнаха да твърдят, че сега осъзнавали какво са направили)."

  Осъзнали какво са направили, НО:
  http://vbox7.com/play:5b82457c

  Може да е старо и изтъркано, ама пък вярно!

  „Gesagt heißt nicht immer gehört, gehört heißt nicht immer verstanden, verstanden heißt nicht immer einverstanden, einverstanden heißt nicht immer angewendet.“
 97. 97 Профил на Ivan Donchev
  Ivan Donchev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Според мен ТИМ удари яко КТБ и Винпром Пещера!

 98. 98 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#93] от "t5eyes":
  "ЩЕ ИМ СПУКАМ ГЛАВИТЕ НА ПРОВОКАТОРИТЕ АКО ГИ СРЕЩНА!!!"
  ...
  Готов си, ..на такива шарани като теб разчитат.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 99. 99 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#88] от "rapidfire":
  Като цяло съм съгласен , но ето ти бърз вариянт : Плащат на мангалите да правят золуми и да се бият в гърдите че са турци , след това се насъскват и по-простите българи и готово .
  Медиите вече загряват:
  http://pravda.bg/zverski-boi-ot-dps-napadnaha-protestirasti-balgari/

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 100. 100 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Весело

  До коментар [#98] от "Мани":

  Че и без пари ще им работи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK