От блоговете: Затова съм на улицата

Протестите текат четвърти ден

© Георги Кожухаров

Протестите текат четвърти денФани Давидова е юрист в правния екип на неправителствената организация "Програма Достъп до информация". "Дневник" препубликува текста й за протестите от блога на програмата.


Аз съм средно мислещ гражданин – тип обикновен избирател. Нямам представа кой точно кой е в бекстейджа на политическата сцена. Източниците ми на информация са публичните регистри и официално публикуваното на интернет страниците на държавните институции (Сметна палата, Народно събрание и вс. останали държавни институции) – не ме мързи, преглеждам ги редовно и ви уверявам, че има доста за четене, поне достатъчно, че да си извадя определени обосновани изводи за това какво се случва в управлението.


Не разполагам с тайнствена информация за това кой какви конци дърпа, какви слухове къде се носят и доколко са верни. Аз вярвам на това, което лично съм видяла и прочела. Нямам приятели, които да ми шушнат едни работи за властта и закулисието й, дето обикновените хора не ги знаят…
Резултатите от последните избори не ми харесаха, но съм цивилизован човек, който, с извинение за клишето, уважава и държи на демократичните механизми. Не протестирам, не оспорвам, не искам касиране на изборите – това са резултатите – това е положението. Добро, лошо, това е управлението, което очевидно повечето хора искат – давам си сметка, че противното означава нестабилност и заплаха за цялото общество, несигурност и тотален срив на икономиката (ако има накъде).


Моята граница на приличие е премината. Не говоря за обществената или за тази на приятелите ми и близките ми хора, имам предвид прегазването на моята лична граница на търпимост и съгласие с управлението, каквото и да е то, стига да е избрано на легитимни избори. Какво се случи след изборите:


1. Състави се кабинет, в който взаимовръзките са  по-оплетени и от тези в "Туийн Пийкс".


2. Публиката беше забавлявана: "Насам, народеееее, насаааам" – забраната за тютюнопушене, събиране на граждански обществени съвети, шумни циркаджилъци в парламента – влизане, излизане, сръдни – изобщо "Виж, Иванчо, зайче, зайче, за да не усетиш как ще ти хакна инжекцията".


3. В това време тихичко и без шум - приемане с мълниеносна бързина в безпардонно нарушение на действащия ЗНА, целеви пакет промени в закони, свързани със сигурността и обществения ред. Създаване на мощна държавна агенция по сигурността (ДАНС) с нови огромни правомощия, на практика без регламентиран контрол (само да кажа – чела съм закона и знам какво пиша).


4. След горната подготовка се постави и черешката на тортата – назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.


Всеки гражданин получи парче от тортата,  въпрос на личен избор дали ще го преглътне.


Въпрос на моя лична чест е дали ще реагирам и как. Моят протест е протест срещу бруталността в управлението. Моят протест е демонстрация, че така повече наистина не може – бунт срещу неприличието и наглостта.


Въпрос на чест е да съм на улицата. Премината е личната ми зона, в която съм съгласна да уважавам избраните на демократични избори и да се съгласявам с техните решения. Назначаването на Делян Пеевски е венецът на една акция, която е дотолкова брутална и агресивна, че мълчаливото ми съгласие с подобно нещо би ме превърнало или в мекотело или в дървен философ тип "ами те всички са такива".


Ако се съглася с подобно нещо, лично за мен смисълът на държавността е напълно изгубен и анархията е по-приемливият вариант – поне няма да плащам данъци. Затова съм на улицата.


Брутален и абсурден е аргументът "Назначаваме мутра, за да се справи с другите мутри" - това е официална абдикация от държавност, с която категорично не съм съгласна. Затова съм на улицата.


Не съм съгласна с държавна легитимация и официално връчване на властови инструменти на една или друга групировка. Затова съм на улицата.


Не съм съгласна с тезата "Смисълът на управлението е кой колко и повече ще открадне – всички така управляват, защо сега да е по-различно" – затова съм на улицата.


Отказвам да влизам в сюжета на конспиративни теории за сложни козни и стратегии. Дори и да са верни, нито има как да ги знам, за да се съобразявам с тях, нито мога да съчинявам свои собствени въображаеми планове как да реагирам на предполагаеми машинации. Реагирам на това, което виждам с очите си. Затова съм на улицата.


Отказвам да се съглася с тезата "Приеми този мафиотски клан, защото мафиотският клан на ГЕРБ е по-страшен и той ще се върне, ако не си траеш". Това означава да се съглася, че държавата е криминогенно образувание и априори ще ме управляват престъпници. Няма са се съглася с това, ето защо съм на улицата.


Какво точно искам лично аз, без да ангажирам другиго:


1. Настоящият парламент да приеме най-накрая собствения си правилник с действително отразени в него писмените исканията на НПО.


2. Настоящият парламент да спазва правилата на горния правилник и Закона за нормативните актове (ЗНА).


3. Да организира нов избор на председател на ДАНС съгласно приетата парламентарна процедура, който да представи писмена концепция.


4. Да се спазят действащите законови правила относно статута на Делян Пеевски оттук насетне.


5. Да бъдат променени Законът за политическите партии, Изборният кодекс след публично обсъждане, така както предвиждат ЗНА и новият ПОДНС. Едва след това може да се мисли за предсрочни избори.


6. Да се спре моментално с увеличаването на всички видове социални харчения, преди настоящото правителство да направи оценка на състоянието на бюджета и да го оповести публично, за да видим реално, а не да предполагаме с какво точно разполагаме, преди да се раздават наляво и надясно помощи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на l.f.
  l.f.
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Новото стихотворение на Любов Френска!


  DIRTY DANSING

  Прочетох аз за случая със ДАНС
  и цялата съм в техно и във транс!
  Представих си, любими, във каданс
  как двамата играем „DIRTY DANS”!

  Ах, искам данс-партньор във пот облян -
  ах, искам аз експерт като Делян!
  Във ритъма „Станишев”, мили, влез -
  ела и обладай ме като ПЕС!


  Любов Френска,
  ganchoganchev.blog.bg

 2. 2 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Не съм платен, мразя ви безплатно,” е един от плакатите, които протестиращ на последните митинги развяваше пред Министерския съвет. Наблюдатели отчитат, че за пръв път на последните избори, много хора са избягали от досегашните клишета, които се ограничаваха със скандиране “Мафия!” и “Оставка!”. Разбира се, това го има и сега, но се забелязва един нов творчески порив у много от демонстрантите. “Не сте достатъчно интелигентни за да ни управлявате,” е написал друг участник в протестите. Друг декларира: “Свалям комуняги от 6-годишен! (А Роси от 4)”. Разбира се, без “евъргрийни”, преработени към днешната злоба на деня, не може да се мине:“За да има мир БСП и ДСП в Сибир!”; “Вдигайте си чуковете (и сърповете)”; “Стойте си на Бузлуджа целогодишно.”

  Ето още някои от по-интересните послания от текущите протести:


  “Орешарски: Следващият въпрос. Народът: Следващият премиер.”
  “Турците са готини, но не и ДПС.”
  “Не гоним туй, за да дойде онуй.”
  “Вие сте позор, Оставка и ЗАТВОР!”
  “Серго , Боко и Местан - тикви от един бостан!”
  “Атака се прецака, само Болен от парите е доволен!”
  “Липсата на еволюция във вас води до революция в нас!”
  “Плащам ви заплатите и ви мразя без пари!”
  “Готвим ви избори!”
  “Гаджетааа, Волен и Местан са гаджетааа!”.
  “Месо от прасе и власт от комунист се вземат само с дране!”
  “Смешна ли ви е седенката?”
  “Долу правителството на национал социалистическия башибозук!!!”
  “Стига плутокрация, време е за демокрация!”
  “Долу Гея, Бея и Пигмея!”
  “Защото ЛЕВСКИ не би позволил това!”
  “Лидери не щем, ще ви изметем!”
  “У-вол-не-ни СТЕЕЕЕЕ!”
  “Тук сме само лумпени. Извиняваме се!”
  “Искаме фактура!”
  “Ние сме платените, долу БСП!”
  “Волен вьв Сибир, за да има Мир!”/

 3. 3 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Поздравления! Това е най-смисленият текст и най-добре аргументираният!

  Направо е Манифест на протеста!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 4. 4 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Много хубав синтез за смисъла на протеста от гледна точка на нормален човек, неангажиран с политически интриги. Съгласен съм с написаното. Поздрави от мен, г-жо Давидова.

 5. 5 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ама и статия - кво е това "бекстейджа", аз не го разбирам - не беше ли по-добро задкулисието, или нещо подобно.
  Умрем да бъдем модерни, а кото се погледнем все се Ганьовци!

  ура и да живей!!!
 6. 6 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  СТРАХОТНО - ясно и разбираемо, позиция на Човек и Гражданин! Дано такива като Авторката да са много много, да се съберат, да се получи една критична маса, която да взриви статуквото, което е трагично е прави от БГ една картофена територия (няма банани, няма република!). Перспективата е окончателно прасурсите да овладеят държавата на 101%, тогава и от ЕС не знам как 6те ни изтраят, за нормалните хора освен Терминал 1/2 няма друг изход. Надявам се тази безобразия най-накрая да задействат имунната система (която мислех за атрофирала) и малко да се почисти кочината. САМО от нас, българите, зависи в каква страна 6те се превърне БГ!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 7. 7 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Страхотен текст.Отразява и моето виждане.
  Искам да се регламентира нов Изборен кодекс, но не да ми се мотат 2 години, а до няколко месеца,колкото да се консолидира десницата.
  И после избори.
  Орешарски да изрива втория ешалон междувремнно, че е дразнещ,точно толкова, колкото и Делянчо.
  И оттук наттък всички знаем, че са ни необходими два-три часа, за да се организираме 10 хиляди.
  Властта да му мисли.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 8. 8 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1787 Весело

  До коментар [#2] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Вчера един припомни и нещо отпреди 20 години:
  "Янаки Стоилов - любовница на Лилов"

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 9. 9 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Поздравления, г-жо Давидова!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 10. 10 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Годпожата е забравила последната точка - да подадат оставка!

 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1665 Весело

  България определено си е Туийн Пийкс и то не от вчера

 12. 12 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 442 Неутрално


  До автора:
  "Резултатите от последните избори не ми харесаха, но съм ...."
  Всичко е ясно, но моля Ви да ми обясните какъв резултат от изборите БИ ВИ ХАРЕСАЛ....

 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#1] от "l.f.":

  Хареса ми! Я да се пробвам и аз!

  Аз протестирам без да спирам и минутка!
  Но не за това че пак мухлясва мойта ... съвест
  А заради избора безсрамен на Делян!
  и за народа вечно пре...цакан.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Супер точно написано.
  +++++++++++++++++++++++

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 15. 15 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Реагирам на това, което виждам с очите си. Затова съм на улицата. [/quote]
  Много точно казано. Протестът на разума и нормалността.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#10] от "galina_blanca":

  Напротив. Не сте чели внимателно. Тя е казала, че не трябва да подават оставка, а да направят определени неща.

  Ако ще си играем на оставки, те могат да го правят по 10 пъти на година и всеки път резултатът да е един и същи. Единственият им проблем е, че ще кара по-дълго на помощи, като времено безработни.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  "Брутален и абсурден е аргументът "Назначаваме мутра, за да се справи с другите мутри" - това е официална абдикация от държавност, с която категорично не съм съгласна."

  БРАВО!!!

  Между другото, точно същата теза - само мутра ще се справи с мутрите - застъпва и вече напълно почервенелият Явор Дачков в блога си "Гласове".

  Разбира се, между две попръжни по адрес на Костов - най-големия злодей на съвременната епоха.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Г-ца/Г-жа Давидова явно има доста висог праг на търпение, защото на мен са ми кипнали лайната от безобразия още от Тройната коалиция (за мен антоним на Златния век)

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 19. 19 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Не всеки е така добре осведомен относно нормативната база като автора на този чудесен текст, но всеки нормален човек има някакъв морален кодекс и гражданска интуиция, а те бяха жестоко подиграни от хора, дошли на власт с обещанието, че ще ни спасяват и ще ни връщат България. Моето лично чувство за почтеност и мярка, самоуважението ми като гражданин на тази страна бяха жестоко обидени от събитията, последвали съставянето на новото правителство. Затова за пръв път след толкова години излязох на улицата.

 20. 20 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "Аз съм средно мислещ гражданин – тип обикновен избирател. "


  То си ти и личи, госпожо Давидова!

  нели ангелова
 21. 21 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Много добро, поздравления за авторката.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 22. 22 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "...Брутален и абсурден е аргументът "Назначаваме мутра, за да се справи с другите мутри"..."
  Няма как да не се съглася с подобно мнение. Брутална логика. Да, но от прагматична гледна точка е брутално вярно. Мутрите разбират само от мутренско отношение.
  Нямам нищо против мнението на другарката, госпожата, госпожицата, дамата, синьората, лейди Фани. Само един въпрос. Къде беше красноречието и в продължение на близо 4-ри години, когато много "гальовно", а не брутално, държавата беше онождана от един психопат с "Наполенов комплекс" и правото раздавано директно, без съд, без следствие, от един каун, сорт "Логорея максима"?

 23. 23 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#22] от "Мърмор":

  Ами те по тази логика избраха Бойко!
  Няколко съвета към протестиращите!
  Задължително на ревера надпис декларирам, че не съм държавен служител!
  И разбира се различен шрифт на плакатите!

 24. 24 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  "и анархията е по-приемливият вариант – поне няма да плащам данъци. Затова съм на улицата." От#"0". Може би сме на крачка и от това но опазил ни господ. Сигурно служебното правителство по добре щеше да се справи.

 25. 25 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Поздравления Фани!!!!
  ОТЛИЧЕН ... по гражданско право!!!
  аа .. на плювачите - да ме фанат ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 26. 26 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#20] от "Нели Ангелова":


  А ти нечия умна надсредностатистическа платена гнида?

 27. 27 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  [quote#20:"Нели Ангелова"]"Аз съм средно мислещ гражданин – тип обикновен избирател. "


  То си ти и личи, госпожо Давидова![/quote]
  Госпожо Ангелова,ако вие напишете нещо то най-вероятно ще има заглавие "Защото сме социалисти".
  Бих искал да ви напиша и още нещо,но не е редно някак си към дама.Но тъй като сте повече от средно мислещ гражданин/според поста Ви/ вероятно се сещате какво е то.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 28. 28 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 442 Неутрално

  100% подкрепям написаното.
  И моята граница е премината и изпитвам дълбок срам от това, че хората навън ни се чудят как търпим неграмотните не управляващи, че плащам данъци с които ги храня, че възпитавам децата си да мислят как да избягат от БГ.
  На всички, които се продават и слагат за жълти стотинки на политическото статукво искам да кажа, че без хора които да работя и плащат данъци те ще загината самоизяждайки се.
  До 18:00.

  Пътуващ
 29. 29 Профил на Петър Николов
  Петър Николов
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Перфектно казано ! Поздравления!

 30. 30 Профил на danchovasev
  danchovasev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Блогърите не са представителна извадка на протестиращите маси. Ония с плакатите също. Разните социолози и политолози които се опитват да говорят от тяхно име също не са.

  99% от протестиращите искат само едно - оставка на това правителство и нови избори възможно най-бързо. Всичко друго като промени на кодекси, закони и т.н. да се прави но в следвщия парламент, защото този е нелегитимен заради изборните манипулации и масовото купуване на гласове.

 31. 31 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  До коментар [#5] от "cucing": Говори за себе си в единствено, а не в множествено число!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 32. 32 Профил на Miro Nikolov
  Miro Nikolov
  Рейтинг: 225 Неутрално
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#32] от "churchill":

  "Подържам Ви", какво е? Печатна грешка на "Попържам Ви" или на "Поддържам Ви"?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  До коментар [#12] от "ivanasenov":
  "Резултатите от последните избори не ми харесаха, но съм ...."
  Всичко е ясно, но моля Ви да ми обясните какъв резултат от изборите БИ ВИ ХАРЕСАЛ.... "

  -Толкова ясно,че много трябва да се питам дали да харесам текста,защото се изясни,че не всичко е ясно на автора.

 35. 35 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  "Нямам приятели, които да ми шушнат едни работи за властта и закулисието й, дето обикновените хора не ги знаят…"
  И аз съм в подобно положение

 36. 36 Профил на gv
  gv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  най-смислено обяснената мотивация, поздравления

  Keep it simple and make it special.
 37. 37 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Предложенията са изключително разумни.
  Почти се покриват с предложенията на "Глас народен", които четох по-рано днес (само дето онези са повече на брой).
  И аз затова съм на улицата.
  Да продължаваме в този дух! НАРОДЕ!

 38. 38 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Братчеди, истината е, че цялата политическа класа, без изключение, утече в канала. Партиите извън парламента, засега минават за по-почтени, поради невъзможността им да участват в шоуто - не, че са много по-различни по манталитет, от колегите си в сегашния парламент. Българинът в момента, е като в отесняла и изгнила дреха, която се пука по шевовете и се разпада. Алтернативата обаче, е да тръгне гол по улицата, защото не се вижда нито плат, нито шивач, който да ушие нов костюм. Ако пък го удари на самодейност, чрез пряка демокрация и мажоритарни избори, нищо чудно да съшие нещо, с което ако се облече, ще го е страх да се погледне в огледалото. Властта не е час по ръчен труд за аматьори, нито пък родео за обяздване на нацията. За съжаление, тези които могат, още дълго време ще са на улицата, а не в парламента. Освен ако ние самите, не променим това.

  /не се чете/
 39. 39 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  БРАВО!

  Добър текст!

  Браво на авторката!

  Хитростта пречи на мисълта!
 40. 40 Профил на Благородник
  Благородник
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Интересно, що човек с твоя ник толкова силно подкрепя протестите.

 41. 41 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Страхотно написано.Няма 2 мнения! Завиждам Ви на прага на търпимостта госпожо Давидова! Другото което ме удивлява е как човек живеещ в тази страна е оцелял с такова съзнание,мислене и култура а не е прегазен от простотията,безпардонноста и цинизма...И това което много ме съмнянва е че като Вас има доста други. За мен Вие сте голямо изклüчение. Нероятно

 42. 42 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Писах вече другаде, че този протест отприщи и даде изява на пищещите таланти - страхотен текст, писан е лично, но всеки нормален човек се припознава в него.
  Браво!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 43. 43 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 886 Неутрално

  6. Да се спре моментално с увеличаването на всички видове социални харчения, преди настоящото правителство да направи оценка на състоянието на бюджета и да го оповести публично, за да видим реално, а не да предполагаме с какво точно разполагаме, преди да се раздават наляво и надясно помощи.
  +++++++++++++++

 44. 44 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  [quote#38:"Тони Шнайдера"]Братчеди, истината е, че цялата политическа класа, без изключение, утече в канала. Партиите извън парламента, засега минават за по-почтени, поради невъзможността им да участват в шоуто - не, че са много по-различни по манталитет, от колегите си в сегашния парламент.[/quote]

  Великолепно, написаното отговаря изцяло не само на моите виждания, но което е по-важно на реалността в България.
  Но все пак трябва да опитваме нали, докато свят светува....да търсим нови месии и спасители. Проблемът е в търсенето... Просто всеки трябва да се запретне, да намери начин за реализация, да създаде свястно семейство, да работи, да не се оплаква, да не чака от държавата, и въобще да води достоен живот, изграден от него самия. Тогава всичко ще си дойде на мястото, независимо, кой ни управлява.

  На русолюбеца vesolr с безразличие
 45. 45 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Евала на авторката!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Обърнете внимание на 6. точка от изредените искания на Фани. Омръзна ми да тарталясвам, но ще го кажа пак: на зимните протести нямаше нито един лозунг "искаме евтин ток" или "дайте ни енергийни помощи", или "искаме двойни майчниски". Протестът беше заради дълбокото съмнение, че чрез цената за тока гражданите биват постоянно "работени".

  Тоест, маневрите на които сме свидетели в момента, да гласуваме бързо "социален пакет", някакви помощи или добавки, белким усмирим рята е пълна демагогия, която правилно забелязано: хора като Фани ще платят от джоба си, без да са я питали.

  Положението изцяло повтаря клишето, че "При 90% бедни, България няма друга алтернатива освен лявата политика". Добре бе, викаш му, ти хубаво си го написал във вестника, ама щом лявата политика ще обхваща 90%, кой ще плати социалните мерки? И отговор: алелеле, бате, нали знаеш, некои неща не се питат, нито има кой ъ ти отговори, ама ако пък не ги говорш такива от сутрин до вечер, накраа неъ ъ земеш изборите...

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 47. 47 Профил на marystaneva
  marystaneva
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Елате на протеста! Помните ли, че най-важна е България? Сега всички демократично настроени хора излизаме и протестираме, защото не искаме настоящето правителство. Не им вярваме!!! Кого искаме или не, след като ги свалим, ще се реши чрез демократични избори. А днес ни трябва ЕДИНСТВО!
  Днес става дума за единството ни като нация, като граждани, които са отговорни към това, което се случва в държавата. Граждани, на които им пука за България!
  На Вас пука ли Ви за България? Ако Ви пука, излезте на протест!

  http://marystaneva.blog.bg/politika/2013/06/16/puka-li-vi-za-bylgariia-ako-vi-puka-izlezte-na-protest.1120790

 48. 48 Профил на y_nedev
  y_nedev
  Рейтинг: 8 Гневно

  Аз пък просто искам настоящите управляващи да си тръгнат. Веднага! Следващите, ако им стиска, пак да пробват!

 49. 49 Профил на bubamara69
  bubamara69
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Статията е много добра! Само че, имам известни притеснения как точно тези същите компрометирани хора ще извършат такива съществени промени, с които ще засегнат много интереси?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK