Заслепението

Заслепението

© Георги КожухаровТекстът на Емилия Дворянова е публикуван в портала "Култура":

Заслепението не е феномен на нощта, а на деня, феномен на яркото слънце. Феномен на светлината. Господ заслепява, отнема ума на злото, когато злото стане нетърпимо и трябва да се случи онова, което човекът сам не съумява да случи. Ето, отне им ума, заслепи ги.


Пиша това "мистично съждение" съвсем сериозно, в опит да дам думи на необяснимото. Предложението за шеф на ДАНС, което управляващите "политици" съчиниха, е срив в ума и интелигентността, който като че има причината си "свише". Никакво разумно обяснение на този срамен сюжет не се е явило досега. Не може да се обясни със "самозабрава", защото ТЕ живеят в самозабрава вече двадесет години, но са хитроумни и затова винаги някак успяваха да излъжат, да извъртят събитията в своя полза. Понякога с царче, понякога с пожарникарче… винаги намираха точния процеп в "народното съзнание", точния механизъм на действието по "прелъстяване на масите", изучен до съвършенство в школите на ДС и КГБ.


"Маркетингът" на безочливите им интереси
си оставаше безукорен и всеки следващ избор недвусмислено потвърждаваше безпогрешния инстинкт на злонамереността.


Изведнъж обаче слънцето блесна в очите им и те престанаха да виждат.


Да благодарим. Който на когото иска. На Бог, на Провидението, на Станишев, на Орешарски, на Доган… всеки както го разбира.


В какво се състои заслепението? Да си въобразиш, че злото се "лекува" със зло, може да бъде откровение единствено на Злото. (Явор Дачков се умъдри тия дни с подобно откровение и го изрази в голяма статия). Трябва да си къртица, залутана в подземни лабиринти без лъч светлина, за да стигнеш до подобно "прозрение" и без никакъв свян да му дадеш име: Делян Пеевски. Момченцето на мама.


Напълно вярвам на Орешарски, че не знае кой е подхвърлил името, кой го е предложил, той може да не знае и кой го е избрал, заслепението оставя тъмно петно в паметта. Влизането в абсурда е пробив, абсурдът изригва от несъзнаваното, лапсус в интегритета на личността. Защото Името е "магия". С Името се вика към битие. И неочаквано за всички тях Злото, което съвсем банално се просмуква във всекидневието ни, разпада се в безброй скандали и скандалчета, кънти и откънтява с постоянство, разединява и подмолно руши тъканта на обществото, изведнъж доби Облик, възправи се телесно, грозно, свинско, безскрупулно, унизително… и ни се изхили. Грешка. Огромна грешка на заслепеното Зло, което уютно се крие само в подмолието! Този смях поне за мене беше смазващ.


Тогава разбрах, че и ТО вече не вярва в нас. Обезверили сме и него, не само себе си с мълчанието, с послушанието, с приемането на неприемливото и дори извергите са ни извергнали. Занулени сме. Не струваме нищо, нищо сме, погълнати сме, обезплътени в утробата на Нищото. Не знам колко хора са гледали пресконференцията, която даде Орешарски-вече-Олигарски (да не забравяме важността на назоваванията!) само няколко часа след обявяването на Името, и преди първия протест. Струва си


тази минута с хихикане да бъде гледана от всеки българин, струва си много пъти да си я пускаме и да не я забравяме.


В тази много важна минута една журналистка попита министър-председателя дали не се страхува от протести и той се изсмя. Изсмяха се всички, които го придружаваха на масата, смяха се дълго, гнусно, самодоволно, сатанински безочливо. Тогава разбрах, че нас ни няма и ако искаме да бъдем, трябва да си възвърнем битието.


Как ли? Аз лично не изпаднах в патетичен гняв, нито в дълбокомислени разсъждения. В този миг показах среден пръст на телевизора, на Орешарски от телевизора, на цялата разпищолена в екрана клика, която безскрупулно ограбва живота ни, държавата ни, бъдещето на децата ни. Никак не се свеня от този жест, нито че публично го декларирам.


И продължавам всяка вечер оттогава да го показвам на митингите на площада, заедно с всички, които правят същото по най-различни начини, и с най-различни думи, защото чувстват същото и знаят, че границата е премината.

А това знание е истинско чудо.

Онези
– скритите, подмолните –  в заслепението си формулираха цел, която обществото не съумяваше да изрази


залутано в заблудите си, самозаблудите си, разединенията, съображенията си… Заедно с Делян Пеевски, осъмнахме ЗАЕДНО. Заслепението на Едни, отвори очите на Други. Снети бяха всички съображения, в които се лутаме години, минимализираха се детайлите. Знайно е, че ще се наложи да стигнем до тях, знайно е, че има още път до осъзнаването и най-вече до разумното действие. Сега обаче не ни трябва толкова разум, колкото инстинкт за самосъхранение, който в случая е инстинкт за достойнство.


От екрана Те пак искат да калкулираме сметките им, сделките им, да преценяваме кой кого и против кого, да разбираме гнусните им планове… само че отново грешат. Вече Те са занулените. Защото и слепците прозряха, че пред нас стои не "политическа класа", такава няма в България. Има два мафиотски клана, хванати гуша за гуша и завличащи ни с тях в пропастта. И ако БСП$ДПС в момента са напълно ясни, недвусмислено-срамно разголени, то симпатизантите на втория клан-ГЕРБ, имат да вървят още път в собствената самозаблуденост.


Днес обаче


времената са бързи и радостни, изпълнени с усмивките на децата, и тъпаните на Площада


Тъпанът бие за тях, ще забие и камбаната. Защото години наред бяхме много "възпитани". Години се гнусяхме, скрити в къщите си. В гнусливостта обаче има нещо подло, нещо високомерно, едно "не ме докосвай", което подменя естеството, затова ни я насаждат в онази мяра, в която тя се превръща в подозрение към всяко общо действие, изискващо да бъдем заедно. Сега обаче телата ни са на Улицата. Не знам как всичко това ще продължи, нито как ще завърши, но със сигурност сме и ни има. В колапса, в който е изпаднала държавата и обществото ни, това не е никак малко. А за онези ТЕ, които заслепено си дадоха Име, това трябва да е ужасяващо.


Вчера един приятел във фейсбук (Илиян Шехада) написа:


"България – трябва да те има някъде, щом те чакаме".


Дано и тя ни дочака.Емилия Дворянова е родена в гр. София. Завършва пиано в Софийската музикална гимназия и философия в Софийския университет. Доктор по философия. Директор на програмата Езикова култура и академично есе в Нов български университет, преподавател по Творческо писане. Автор на монографията Естетическата същност на християнството (1992) и на романите Къщата (1993) и Passion или смъртта на Алиса (роман-фуга, 1995), получил специална награда за роман през 1996 г. и публикуван във Франция (Federop, 2006). През 1998 г. публикува La Velata (новела) в общо издание с Тялото, разковаване на Милена Кирова. Романът Госпожа Г. излиза през 2001 г. През 2006 г. излиза романът Земните градини на Богородица, отличен с националната награда за литература "Христо Г. Данов" 2007, и публикуван във Франция през 2010, последван от Концерт за изречение (2008) и Освен литературата (2011).


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Те не са заслепени. Просто са нагли, арогнатни, безпардонни и винаги са били такива. Крият се зад красиви фрази, но който има акъл ги знае какви са. ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ!!!

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 487 Неутрално
 3. 3 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Гневно

  Всичко си зависи от НАС! Границата на търпимост бе прекрачена! СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ и НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ПОВЕЧЕ ДА ТЕ ТЪПЧАТ!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 4. 4 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  "В тази много важна минута една журналистка попита министър-председателя дали не се страхува от протести и той се изсмя. Изсмяха се всички, които го придружаваха на масата, смяха се дълго, гнусно, самодоволно, сатанински безочливо. Тогава разбрах, че нас ни няма и ако искаме да бъдем, трябва да си възвърнем битието."
  ===========
  Аз това на Орешарски няма да простя.
  Само ще припомня:
  Най-добре се смее този, който се смее последен.
  А нашият ред - на активно и на пасивно протестиращите - още не е дошъл. Но ние пишем сценария на тази пиеса и вече сме близо до финала.
  Готов ли си, Орешарски?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 5. 5 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Неграмотно и нескопосано написана статия. Жалко.

 6. 6 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 771 Весело

  Хм, абе нещо ми липсва в тази статия! А сетих се, ами СДС, ДСБ, Костов, Софиянски, Мартин Димитров, тях къде ги слагаме!

 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Трябваше да напишеш няколко изречения и за глухотата, щото тия са не само слепи, ами са и глухи.

 8. 8 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "...една журналистка попита министър-председателя дали не се страхува от протести и той се изсмя. Изсмяха се всички, които го придружаваха на масата, смяха се дълго, гнусно, самодоволно, сатанински безочливо."

  По-важно е кой се смее последен.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 9. 9 Профил на nero__
  nero__
  Рейтинг: 445 Неутрално
 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  "доби Облик, възправи се телесно, грозно, свинско, безскрупулно, унизително… и ни се изхили. Грешка. Огромна грешка на заслепеното Зло, което уютно се крие само в подмолието! Този смях поне за мене беше смазващ."

  И продължават да наглеят и да се правят, че не разбират какво става... "ама нали махнахме Пеевски, какво искате още"
  ГНУС!!!

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 636 Неутрално

  тяхното заслепение е проекция на нашата тъпотия и липса на адекватна мисъл сред огромни маси хора

 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  "Не знам колко хора са гледали пресконференцията, която даде Орешарски-вече-Олигарски (да не забравяме важността на назоваванията!) само няколко часа след обявяването на Името, и преди първия протест. Струва си

  тази минута с хихикане да бъде гледана от всеки българин, струва си много пъти да си я пускаме и да не я забравяме.

  В тази много важна минута една журналистка попита министър-председателя дали не се страхува от протести и той се изсмя. Изсмяха се всички, които го придружаваха на масата, смяха се дълго, гнусно, самодоволно, сатанински безочливо. Тогава разбрах, че нас ни няма и ако искаме да бъдем, трябва да си възвърнем битието."

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#4] от "Депутат 241":

  Извинете, писали сме едновременно.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Чудесно, че някой открива топлата вода, като казва че, Станишев, Орешарски и доган били заслепени! И решили да си правят каквито си искат гупости! Но не беше ли така и само преди няколко месеца, когат всезнайко-БърБорко или не млъкваше, или медиите услужливо пропускаха милионите му натворени глупости?
  Аз съм против едните и не приемам другите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Извода е, че трябва да се гласува. Защото статуквото е такова и заради близо 50% не гласуващи.
  Ако това не се промени, ще се оплакваме на арменският поп.

 16. 16 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#13:"Питанка"]Извинее, писали сме едновременно.[/quote]
  Значи - четем и мислим едновременно.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 17. 17 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 535 Неутрално

  там е работата - след като 20 години всичко минаваше, защо да не мине и сега? след много мислене, реших, че обяснението е просто - българинът какво ли не преглътна след 89 г., защо да не преглътне и това? за друго обяснение не се сещам.

 18. 18 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Много силен текст!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  Айдеее, па от Портало

  Не че не е добре написано, но ... вятър я вее Емилия Дворянова на бял кон. Емоции и подобни.

  Тц, не смятам, че е някакво заслепение. Има си логика, при това желязна.
  А това, че хората не са съгласни с тази логика и излязоха на улицата е съвсем отделна работа. И дали ще влезе в работа зависи силно и от това, дали се литкат по отвлечени обяснения за реалността или си дават ясна и рационална сметка и както за настоящето, така и за това как се стигна дотук и какво искат да стане нататък.
  Ясна и рационална, Емилия ...

 20. 20 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да не се изхвърляме покрай протестите и наглата идиотщина на управляващите. Край, ясно е какво направиха, ясно е, че им трябваше едно здраво кроше в брадата, е получиха го, с което за първи път от много време съм горд, че съм част от този народ.
  А СЕГА НАКЪДЕ? Това е въпросът. Без правителство в момента не е добра идея, с това правителство...не знам. Честно не знам кое е по-малкото зло в момента и какво да правим? Трябва да внимаваме покрай бълхата да не изхгорим юргана. Не позволявайте емоциите да надделеят, бъдете внимателни - вашите опоненти са с "горещо сърце и хладен ум", не го забравяйте.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 21. 21 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#14] от "~песимист с бедна фантазия":

  Всички не приемаме това поведение, но на Бойко му се размина, защото беше първи. Размина му се, защото всички го припознават като каратист, а не като интелектуалец. Размина му се защото нямаше ясна алтернатива.

  На Орешарски не може да му се размине защото обеща да е противоположност на Бойко, а излъга. Започна да се държи два пъти по арогантно.

  Трагичното е, че Бойко е по-демократ от демократите. Тласкан от инстинкта си за самосъхранение подаде оставка.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 22. 22 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Гневно


  Най-голямата грешка

  19 юни 2013 09:35 | Людмил Кърджилов |

  Гледам и не мога да разбера. Една грешка, втора грешка, трета грешка, четвърта грешка....

  Хубаво, Пеевски беше грешка, признават го всички включително и тези, които го посочиха. Но защо продължават като инатливи деца да добавят грешка след грешка в своя пасив?

  Областните управители на Пловдив и Благоевград. Тяхното назначаване може да се превърне в най-голямата и трагична грешка на управляващото мнозинство. По една проста причина - това разпалва етническо напрежение.

  „Не искаме турци да ни управляват", този рефрен трябва широко да отвори очите на Орешарски, Станишев и Местан и да ги събуди от дълбокия и безпаметен сън в който пребивават от известно време. Другата реалност, в която нещата изглеждат така - протестиращите са тълпа пратена от ГЕРБ, а Пеевски е Свети Георги, който пробожда с копието злия Змей Борисов!

  Събудете се! На път сте да се оплескате дотолкова, че някои хора могат по ваш пример да се оплескат и с кръв.

  Протестите в Пловдив и Благоевград трябва да ви подсетят, не, ами да ви ударят като с мокър парцал за това, че зад вратата наднича уродливия образ на етническата нетърпимост. Няма по опасно нещо от това да мразиш съгражданите си само заради това, че изповядват друго вероизповедание. Тези назначения формират омраза. Това е неприемливо.

  Това вече не е политическа грешка, а на осъзнат и добре пресметнат инат.

  Г-н Орешарски, няма никаква причина областните управители на Пловдив и Благоевград да не бъдат сменени веднага с обществено приемливи кандидатури!

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 23. 23 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 426 Неутрално
 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2010 Неутрално


  Човек се ражда с мисия на този свят...Пеевски накара цял един народ да прогледне и да повярва, че в България може и заслужаваме да живеем по добре...Всеки ден ще е така, докато не сменим системата...

 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Усмихват ли ви протестиращите, Орешарски?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 26. 26 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Гневно

  Който го е направил веднъж:

  http://www.youtube.com/watch?v=PQVF2orVDhg&feature=youtu.be

  ще го направи и втори път:

  "В тази много важна минута една журналистка попита министър-председателя дали не се страхува от протести и ТОЙ СЕ ИЗСМЯ. Изсмяха се всички, които го придружаваха на масата, смяха се дълго, гнусно, самодоволно, сатанински безочливо..."

  ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИМ ДА НИ СЕ СМЕЯТ ОЩЕ, И ОЩЕ, И ОЩЕ......

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 27. 27 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Обяснимо е. Съвсем грамотно е щом искаш прасето цяло целеничко коледа след коледа.

  Бързат. Трябва да създадат алиби на Пеевски. Има факти, които могат да го изобличат

  и които в хода на евентуално дело да бъдат неукорими за пред съда само ако в някакъв период Пеевски е имал пълния достъп до всички тайни. Да, това е поста на шеф на ДАНС.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 28. 28 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ще протестирам всеки ден, но не виждам и капка надежда

  Нормалните са около 200 000 всичко на всичо, а ненормалните - останалите 6 милиона.

  БСП § ДПС го знаят много добре това...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 29. 29 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Някой би ли споделил линк с това подсмиване от страна на комунягите ? Пропуснал съм го.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1206 Весело

  "ако БСП$ДПС в момента са напълно ясни, недвусмислено-срамно разголени, то симпатизантите на втория клан-ГЕРБ, имат да вървят още път в собствената си самозаблуденост" - Приятно пътуване....

 31. 31 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#5] от "dissident": Неграмотен и нескопосан човеко-ТИ си жалък,но аз не те съжалявам...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 32. 32 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Олигофрените в тая държава са мнозинство и винаги ще си избират други олигофрени да ги управляват, никога няма да видим читав премиер повече, забравете!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 33. 33 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво. Доброто винаги побеждава,но трябват и действия.Не трябва да се чака глутницата на хиените да бие глутницата н а чакалите.

 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Едра бяла птица, с други думи патка, която е поняучила малко литература, но е скарана напълно с числата и статистиката.

  Г-жо авторке,
  Да слага знак за равенство между царче и пожарникарче може да хрумне само в главата на имбецилче което е готово да лази на колене пред асистентче по политикономия на социализма.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Чудесен текст, поздравления за авторката!

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Има една много хубава анимация на Доньо Донев -"Умно село".Дано да не стане така,сами да се затрием от много ум.

 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#29] от "Сашо": Коментар 9 по-горе. Има линк.

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#28] от "lazy_and_sleepy":

  От която и страна на оградата на лудницата да се намираш, винаги си убеден, че лудите са от другата страна!

  tribiri

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#31] от "vivian62":

  Ти жена ли си? Явно простотията не подминава никого в България.
  Чете ли статията? Как ти звучи "и трябва да се случи онова, което човекът сам не съумява да случи"? - казва се: което човекът сам не съумява да постигне или направи.
  А това: "в опит да дам думи на необяснимото" - казва се: в опит да предам с думи необяснимото.
  И това е само началото.

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Гневно

  [quote#20:"graoveca"]ясно е, че им трябваше едно здраво кроше в брадата, е получиха го[/quote] Не, не са го получили! Точно това е - не са!! Те си мислят, че роса ги роси! Те си мислят, че сме искали да махнем поредната калинка от брадата им, щото сме тъпи и добрички, а не че са получили кроше!!

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Преди 20 и няколко години Стефан Савов (лека му пръст) казваше, че България ще стане нормална страна когато изборните резултати на комунистите са около 15-20%...
  Остава само леко да редуцираме сегашния процент и да изритаме турците от Парламента, без които комунистите пет пари не струват! Другото са детайли и подробности.....

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 42. 42 Профил на salin
  salin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Подкрепям написаното от граовеца (извинявам се, не мога да сменя на латиница). Хайде освен емоции да помислим и малко по-трезво.

 43. 43 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#12:"Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?"]В тази много важна минута една журналистка попита министър-председателя дали не се страхува от протести и той се изсмя. [/quote]

  Пропуснал съм го, но защо ли никак не се учудвам. Да припомня с каква фраза стана известен преди години Орешарски: "Да разпускаме седенката".

 44. 44 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 682 Гневно

  Трябва да изхвърлим тези продажници от НС. А новите депутати да бъдат избирани по нови правила - иначе пак ще се намърдат с партийни листи послушни тъпанари.

 45. 45 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#41] от "Йоаникий":

  За кои комунисти става дума? Всяка партия в България се доминира от бивши комунисти. ДПС също са само бивши комунисти. Навремето турците в България бяка приемани в БКП с предимство.

 46. 46 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Те винаги са били нагли и безпардонни, но никога до такава степен. Още не ми е ясно на какво са разчитали, предприемайки тази стъпка. Може би на нашето овчедушие и апатия? Или са толкова "изгладнели" през последните 3 години, че искат да се докопат до меда на всяка цена. Сега Орешарски се снишава, извинява се и ни подхвърля въдичката със "социалните мерки" на правителството. В замяна иска временно да му се гласува доверие. От толкова демагогия свят ми се вие вече.

 47. 47 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Казаното в статията е напълно вярно, но ненужно завоалирано в словесни дипли. Нещата следва да се казват ясно, на БГ и трябва нов вид политика, правена от нов вид политици, избирани от нов вид избиратели!

 48. 48 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#34:"tribiri"]Да слага знак за равенство между царче и пожарникарче може да хрумне само в главата на имбецилче [/quote]
  И къде е разликата другарю имбецил?

 49. 49 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Много патетично и не съвсем реалистично

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3704 Неутрално

  Тиквен медал за идиотизъв трябва да бъде връчен на все по-нелепия Станишев, който рече, че според него Пеевски бил изживял "дълбок вътрешен катарзис" и вече не бил престъпник, а бил годен да се бори с престъпността.

  Много се надявам това да го прати на трудовата борса, само не знам какво ще пише в сивито му, понеже освен като министър-председател няма ден трудов стаж...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#39] от "dissident":Едното е библейски начин на изразяване,а второто-алегоричнометафорчен.
  Не очаквам обаче да си чел Библията камо ли пък поезия.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 52. 52 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#40] от "dogwoman":

  Нямах предвид тяхната реакция, те е ясно, че са стреснати, но си остават нагли. Аз съм от поколението, което беше на 20 през 89-та. Искам само да предупредя, че умеят да използват емоциите на хората. Това е като айкидото...засилваш се, а протвникът използва твоята сила, за да те хвърли. Колкото по-силно и невнимателно си замахнал, толкова по-лесно те хвърлят и по-лошо падаш. Трябва да избистрим какво точно искаме, малко, дори само едно, но важни неща, на които да държим. Иначе, ще ви удавят в идеи, комитети, спорове...и накарая ще се окажем пак по гръб. Виждал съм го, преживял съм го...Затова пак...мислете, без емоции, не замахвайте само за сляпо разрушение.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 53. 53 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дневник публикува много добри статии. Една неподписана:
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/06/17/2083622_igrata_e_va_bank_za_oligarhichna_dinastiia/

  Друга на Владимир Левчев:
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/06/16/2082917_upravliavashtite_ni_pokazaha_sreden_prust/

  Емилия Дворянова е яхнала вълната на недоволството и бръщолеви за радост на бабите. Смесване на Бог, Провидение, мистицизъм и маркетинг са глупости. Няма ги МУТРИТЕ, говори се за Те за Онези - все с главни букви.

 54. 54 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 904 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Тогава разбрах, че и ТО вече не вярва в нас. Обезверили сме и него, не само себе си с мълчанието, с послушанието, с приемането на неприемливото и дори извергите са ни извергнали. Занулени сме.[/quote]
  Изключително силна статия! Поздравления!
  Да, имаше нужда да ни светне и на нас, заспалите и да разберем, че ако сами не си помогнем и Господ няма да ни подаде ръка!

 55. 55 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дневник, засрамете се. Не трийте коментари в които има критика.
  Нали знаете: Мома която се бои да не я щипят, да не се хваща на хорото.

 56. 56 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  "И ако БСП$ДПС в момента са напълно ясни"
  А като сте от в."Култура", вземете да си поправите грешките. Не вярвам, че доларовият знак е целенасочено поставен, просто Shift-а е бил натиснат, когато е писано на традиционната кирилица. Просто не е професионално...

  Ала, бала!
 57. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#51] от "vivian62":

  Уважавам мнението ти, дори и да не съм съгласен с него. Елементарна култура го изисква. Опитай се и ти да проявиш малко култура и възпитание. Коментирай каквото казвам а не мен.

 58. 58 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#6] от "ban":

  Те не са създавали АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ОЛИГАРХИЧНИ СТРУКТУРИ!!!!!

  Ала, бала!
 59. 59 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  До коментар [#51] от "vivian62":


  [quote#51:"vivian62"]Не очаквам обаче да си чел Библията камо ли пък поезия.[/quote]
  Вие откъде разбрахте?

  Ала, бала!
 60. 60 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#53] от "dissident":

  Не четеш внимателно.

  "Защото и слепците прозряха, че пред нас стои не "политическа класа", такава няма в България. Има два мафиотски клана, хванати гуша за гуша и завличащи ни с тях в пропастта. И ако БСП$ДПС в момента са напълно ясни, недвусмислено-срамно разголени, то симпатизантите на втория клан-ГЕРБ, имат да вървят още път в собствената самозаблуденост."

  Ето това е цялата истина.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 61. 61 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Няма чак такава мистика в случилото се, но наистина границата е прекрачена, и случилото се ни обединява. Идейните си различия ще ги обсъждаме после. След като си върнем държавата от тази разюздана сган, която се мисли за вечна и недосегаема. Сган, която се гаври с нас в угода на интересите на шепа изроди. Няма да позволим на сганта да ни раздели, насъсквайки ни едни срещу други. Това вече няма да мине. Разпознати са.

 62. 62 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1072 Любопитно

  Българинът плаща на депутатите по 17 000 на калпак, плюс заплата всеки месец!Става дума за пари, за много пари от джоба на родния данъкоплатец, а къде е ГЕРБ? Става дума за много пари, които държавата изсипва на депутат, докато народните представители от ГЕРБ са се скрили на хладно в партийната си централа и оттам критикуват парламентарното мнозинство! Удобно и нагло! На 18 юни Бойко Борисов се изля в някакво така да се каже слово, за да се подиграе на парламентарното мнозинство! Подигра се и на премиера Пламен Орешарски за ситуацията, която предизвикаха депутатите от БСП и ДПС с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС!

  Формално той е прав, въпреки че именно Пеевски и медиите му работеха близо четири години самоотвержено именно за ГЕРБ и Борисов и Цветан Цветанов!

  На 19 юни парламентът гласува за отмяна на избора на Делян Пеевски и той не се върна в Народното събрание, защото има спор за това дали може да се върне като депутат. Предстои ДПС и БСП да подадат искане до Конституционния съд по спорния казус и дотогава Пеевски няма да се възползва от правомощията си на депутат…

  Вместо да се прави на интересен Борисов и да говори разни лакърдии, можеше с ръка на сърцето да признае, че неговият любимец Симеон Дянков остави държавата опоскана с изгребана хазна!

  Но – това изисква мъжество и едрата фигура на Борисов не легитимира такова мъжество, защото мъжеството е морален казус и е свързан с достойнството.

  Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че комунистическата партия била кървава, но той беше член именно на тази партия! Как е членувал в такава окървавена партия, която убила и дядо му? То си е било голяма вътрешна борба!

  Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че премиерът Пламен Орешарски се държал като АЛФ?!

  Към „Винету” се прибави и сериала „АЛФ”!

  Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни, че щял да започне разговори с Радан, Мартин, Кунева и прочие, останали извън парламента политици и партиите им!

  Радан Кънев побърза да отрече, че ще прави достлук с ГЕРБ и Борисов!

  Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов заяви: “Всячески се търси начин – ГЕРБ да бъде забъркан във всякаква провокация по време на протестите. Знам със сигурност, че утре се готви провокации и целта е буквално да ни докарат на бой. Аз съм се бил много като малък и знам, че няма добър бой”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Утре се вкарва едно решение за отмяна на решението за избиране на председателя на ДАНС. Това е опит на председателя Миков да прави парламентарни трикове, на каквито се нагледахме. Знаем как протече изборът, клетвите… Това е една провокация към нас и към цялото общество”, заяви Борисов. Затова ГЕРБ напуска парламента. Ще се връща само когато се обсъжда изборният кодекс и ще се готви за избори.

  Не пазела ли Борисов от НСО също с нашите пари, та ни разтяга локуми за провокации и бой. Майсторът на провокациите и интригите от национален мащаб Цветан Цветанов го слушаше с умиление! Също срещу 17 000 на месец и депутатска заплата от парите ни!

  Цветанов също се обяви да „застрашен” и пропиля стотици хиляди от нашите пари!

  Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов обясни: “Не е Пеевски проблемът, проблемът е Доган – той реди всички пионки. Пеевски е просто изпълнител. На мен Пеевски не ми е проблемът. Проблемът е Доган и начинът, по който ДПС вкарва хора във властта”.

  Срещу 17 000 и депутатска заплата с всички екстри, Борисов се закани, че ще заведе дело за клевета срещу Сергей Станишев, защото казал, че имал криминално минало. “Аз да не съм жена, че да ми гледат миналото. Аз 15 години съм се доказвал като експерт”, отсече Борисов.

  Да, той е експерти по рязане на лентички, по незнание на законите, по незнание на чужди езици, по футбол на скъпо платено и затворено за други посетители игрище, по тенис, летене на наша сметка с хеликоптери, правителствен самолет- по много такива скъпоплатени капризи той е експерти!

  Експертно ще му кажа: не може да съде Станишев за клевета, защото е депутат, но може да осъди „Конгрешънъл Куотърли” за изнасяне на недотам благоприятни факти от миналото му.

  Борисов може да съди и Джеймс Пардю и „Уикилийкс”, които писаха за неговото минало, може да съди и самия себе си за разговора с Мишо Бирата, може да осъди след като Страсбург осъди държавата пак себе си за убийството на Чакъра с гранатомет!

  „Вотът на недоверие го даде улицата. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ПГ на ГЕРБ ще инициира вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Когато нямаше и 3000, се сбиха с полицията, с камъни, на другия ден излязох и казах – по асфалта, който съм полагал с толкова любов, няма да дам да се лее кръв. Аз не знам тези хора с какви очи гледат цяла София затворена, море от хора и пак стоят”…

  Истината е, че никой не се сби с полицията, а полицаите нападнаха протестите от февруари месец!

  Борисов, не ни прави на луди! Твоят вот го дадоха живите факли! Изгоряха хора, други се самоубиваха – това бе твоят вот!

  „Нито Доган съм виждал, нито Гоцев, нито филанкешията. Само съдилища за тези хора и само пари за старческите домове и детските градини”, каза Борисов на вътросната пресконференция, която всъщност сеп ревърна в негов монолог!

  Монолог, който показа, че няма никаква промяна на интелектуалния капацитет на бившия премиер, а можеше поне да прочете малко книги откакто го свалиха – досега!

  „Ние ще си стоим в централата. Всеки ден ще имаме позиция по всички теми. Тези три партии да си взимат решения, не се съобразяват с нас…” удобно каза Борисов.

  Че къде да се съобразява някой с ГЕРБ – да пренесат парламентарните заседания в централата на ГЕРБ или какво?

  Къде бе ГЕРБ когато премиерът Пламен Орешарски поиска подкрепата на депутатите за пакет от спешни мерки за излизане от кризата и решаването на тежките проблеми? Скрити в партийната си централа, на която също ние плащаме ток, вода, телефони и прочие?!

  Орешарски заяви недвусмислено в отсъствието на ГЕРБ: “Преди 20 дни представих програмни приоритети за стабилизиране на държавата. Тогава поех ангажимент да ви представя план за действие, за най-важните краткосрочни мерки и срокове. Затова представям пакет от инициативи, разположени като времеви хоризонт до края на тази година. Мерки за гражданите, насочени към частично подобряване на социалното положение на най-бедните домакинства.

  Пред нас беше надвиснала опасност да станем свидетели на ново шоково поскъпване на тока с до 40%…

  … “Това е ангажиментът за връщане на подхода за ежегодно индексиране на пенсиите по т. нар. швейцарско правило. Мерки ще има и в защита на потребителите от монополните структури. Ще подобрим административния капацитет на съответните регулаторни органи. Необходимо е още сега да предприемем стъпки за подобряване условията за правене на бизнес. Предвиждаме да внесем пакет от законодателни промени в НС в посока облекчаване на административната тежест за бизнеса и гражданите, като предвиждаме това да стане още в началото на есенната сесия на НС.

  Да променим закона за обществените поръчки. До 30 август ще разплатим всички просрочени задължения на бизнеса по обществени поръчки и ще ускорим възстановяването на ДДС. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси в ББР, за да облекчим достъпа до по-евтин финансов ресурс за стартиращия малък и среден бизнес. Ще проведем широк дебат за приоритетите в споразумението за партньорство с ЕК за следващия 7-годишен период. Предвиждаме проектът за партньорство да се разгледа тук в НС. Ще предприемем стъпки да ускорим усвояването на еврофондовете. Ще предприемем решителни стъпки против контрабандата. В пакета се предвиждат мерки за демократизиране на управлението, ще разчитаме на активната подкрепа и на всички вас”, каза още премиерът.

  “Миналата седмица допуснах политическа грешка, за която се извинявам на вас и на хилядите хора, които излязоха да протестират. Протестиращите граждани призовават правителството да подаде оставка и аз ясно чувам това. Оставката би била за мен много лесно лично решение. Но ще се предизвика още по-голям хаос в България и така ще има още един извънредни избори, които да се проведат в условията на действащия Изборен кодекс. Така няма да може и да се довърши работата ни с ЕК“, заяви премиерът.

  Според него е от изключителна важност запазването на гражданския мир. “Моето дълбоко убеждение е, че предизвикателствата, които са пред нашата страна и доведоха до предсрочни изброи, налагат да потърсим това, което ни сближава, а не да се акцентира върху това, което ни разделя”, допълни той.

  Да сте чули, живеещият с нашите пари, пазен също с нашите пари Бойко Борисов да се извинява? Не, той едва процеди, че си признал някакви грешки! Само че това признание няма да върне починалите живи факли, самоубилите си, починалите поради липса на лечение и редовен достъп до лекарства на онкоболни и деца с редки заболявания!

  Народът потъна в мизерия, младите и квалифицирани българи поеха в чужбина – а Борисов и депутатите му живеят на наша сметка и то охолно!

  И на всичкото отгоре пак ще дадат пресконференция – платените от нас „политици” на ГЕРБ?!

  Викат против ДПС, а Бойко Борисов се прегръщаше с диктатора Ердоган и провеждаше съвместни заседания на турското и българското правителство?!

  Не си мръдна пръста да връщане на парите на тракийските бежанци, изпрати на конгреса на Ердогановата партия Цветанов и Цвета Караянчева!

  ГЕРБ гласува в парламента, че възродителният процес е геноцид?! И сега Борисов бил против ДПСи Доган?!

  Няма Доган в днешната ни политика, няма комунистическа партия, онази, в която членуваше Борисов и още много ГЕРБ-аджии!

  Партията е друга, има и други политически сили, но най вече има памет! Ние помним, Борисов, Помним, че живееш с нашите пари и то охолно, пазен неизвестно от кого!

  Всъщност защо пазят Борисов и от кого? Какви ги е вършил, че да ни излиза прескъпо неговото движение и обгрижване ката ден?

  Сметките, че Доган искал да го убие може да разказва в кучешката си ферма – това изобщо не се потвърди!

  Видяхме, че искат да извършат покушение над Доган, но народът е казал: Крадецът вика, дръжте, крадеца!

  Каквото и да значи това!

  Та думата ми е: живейте си ГЕРБ-аджии, но не с нашите пари толкова охолно! Заради тези грешни пари пенсиите са малки, икономиката ни бе оставена от Дянков в колапс и потънахме в мизерия!

  Люба Манолова

 63. 63 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Как четири години търпяхте да бъдете заслепени, а сега изведнъж прогледнахте!?

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 64. 64 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#60] от "rapidfire":

  Варно е това дето казваш. Но имай едно на ум.
  Авторката е с няколко години по-млада от мен. Завършила е философия по комунистическо време. По онова време директно ми казаха че никога няма да мога да уча философия. Само верни на партията учеха философия тогава.
  Сега всички са се пребоядисали и дават ум на народа.
  След "промените" имаше борба между успели и неуспели комунисти. Явно борбата продължава.

 65. 65 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#63:"demonoid"]Как четири години търпяхте да бъдете заслепени, а сега изведнъж прогледнахте!? [/quote]
  Ако искаме да сме точни: 23 години, 7 месеца и 8 дни, до днес. И броенето продължава.

 66. 66 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#64] от "dissident":

  Абе какво да ти кажа. Има и хора, които са искрени. И са били искрени в двете си вери, просто в един момент са прогледнали. Имам такива позанти. Хора на възраст, които преди промените искрено вярваха, че "Liberté, égalité, fraternité" е най-доброто нещо, което може да сполети човечеството, но след един болезнен момент на проглеждане, сега са най-яростните десебари, които познавам, също толкова искрени в невъзможността си да признаят трЕските за дялане, моито имаше Костов.
  Не знам каква е била въпросната дама, но като махнем настрана емоциите ивисокопарните приказки, които честно казано ме подразниха и мене, е казала чистата истина - в момента в България политиката се изчерпва в борбата на два мафиотски клана, толкова заслепени в битката помежду си, че изобщо не ни сложиха в сметката. И ако искаме да не ни завлекат със себе си, трябва да осъзнаем, че всичко зависи от нас.
  Сами сме. Други няма.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#34] от "tribiri":

  Що, и двете са инструмент (макар и различен) на ДС структурите. Равенството е напълно обосновано.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#66] от "rapidfire":

  И аз познавах комунисти идеалисти. Казвам познавах, защото измряха и то в мизерия.
  Истина е и, че много "прогледнаха". Една личност дори се учудваше когато правех коментари социално ориентирани. Какво става, каза, ти беше антикомунист а сега говориш другояче. Навремето тази личност бе партиен секретар на БКП.

 69. 69 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Отвратително беше поведението на този ошашавен премиер и на съзаклятниците му по маса. За втори път се поставя в ситуация, да увери обществото, чрез поведението си, че изобщо не се чувства отговорен пред него. Първо, като разтури седянката с Даниел Вълчев и сега, като не сдържа смехът си предизвикан от очевидно смешният до съвсем скоро въпрос - страхувате ли се от протести? Ами че защо да се страхува? Няма причина, тъй като народа у нас не протестираше за нищо от 1944 год до съвсем скоро. По тази причина и аз бих се засмял, ако бях Орешарски. Сега е друго обаче.
  Мен всъщност ме притесни доста фабулата на Анализаторката, прикрита зад доста патос и рафинирана писмена реч:

  "И ако БСП$ДПС в момента са напълно ясни, недвусмислено-срамно разголени, то симпатизантите на втория клан-ГЕРБ, имат да вървят още път в собствената самозаблуденост."

  Питам се, значи за да добият статус на "срамно-разголени" за Вас, то те трябваше да направят тази гнусна предизборна манипулация, да нарушат изборния закон с любезното съдействие на Гл Прокурор, да превърнат в евтин цирк 42-то НС, да унижават непрекъснато избралата да бъде опозиция първа политическа сила, да неглижират обществените приоритети, а вместо това да създадат спешно чудовищната ДАНС, с любезното съдействие на Президента и да провокират открито физически сблъсъци между депутати и на улицата, с безумното съдействие на г-н Желязков (Сидеров)???
  Мигар преди това за Вас те бяха приемливо - надеждни, г-жо Анализатор? Браво!
  Да наричате ГЕРБ "Вторият мафиотски клан", е разбираемо ако сте служител на ТВ7 или прилежащата медийна мега група. За мен това е желание да бъдем поставени в безалтернативност. Тия са като ония, бе! Кой ви каза, госпожо? Медиите на настоящият шеф на ДАНС? Получавам вече стомашно-чревни спазми от помията, с която се опитват да ме хранят те. Вие очевидно нямате нищо против "джънк фууда", простете за чуждицата. Но доста хора си смениха доставчика на храна и сега искат да попитат стария, защо ги е хранил с ГМО? Ама служителите на ТВ7 нямат пропуски за тези протести. Виж, за февруарските имаха направо безсрочни - излъчваха ги денонощно! Ама Вие го знаете това, нали?
  Така че, позволявам си за Ваше разочарование, да си остана САМОЗАБЛУДЕН. Съжалявам, ама не можахте да ми/ни отворите очите.
  Нищо, не опитвайте пак, защото аз/ние сме тъпи и упорити. Като пожарникарчета...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 70. 70 Профил на nasshole
  nasshole
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Няма значение, каква е била авторката преди 89 година. Важното е, че СЕГА тя назовава нещата с истинските им имена. В крайна сметка не сме божества, за да сме безгрешни. Всеки един от нас някога е бил нещо, от което в момента се срамува или притеснява, но всеки един от нас заслужава своето изкупление. Не е ли това животът? Движение напред. И аз съм бил чавдарче, ама това не ме определя като личност.

  Поздравления за точния анализ и "средния пръст към телевизора и Орешарски"!

  !яиссор аз рук
 71. 71 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Разстроено

  Георги Господинов ме спечели, но тая НЕ, заслепение, дрън-дрън, червените феминистки да си измислят други извинения. може да им помолим "пожарникарчето" да им удари един освежаващ душ... на паметта.

 72. 72 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  блеснала се е тая и тя, от червената петолъчка дето й свети с путинизма и комунизма й

 73. 73 Профил на OMUNVINGE
  OMUNVINGE
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дневник качете клипа за да видят всички за какво става въпрос, ние просто ги натоварваме с излищни въпроси:
  ПАПЛАЧ и оня метъла на средна възраст дето го защитава, боже, боже какви хора ни решават съдбините. Заели стойки като ловджии на софра. Нямащи търпение да си свалят вратовръзките.

  Драйфа ми се, и затова ще продължа да крещя!!!

  http://vbox7.com/play:fcb07f426c

 74. 74 Профил на spanopolski
  spanopolski
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако трябва да сме точни, Орешарски не се изсмя, изсмяха се някакви тиквеници до него, (не знам какви се водят)?

 75. 75 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#69] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Чичка, аз да те питам само едно - де отидоха два милиарда от НЗОК?
  За 400 000 безработни , двата процента фирми, които обират 98% от държавните поръчки, докато други 20 000 са закрити, няма да говорим изобщо.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 76. 76 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  аз пък не му вярвам на Орешарски, на нито дума

 77. 77 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  тая се е оляла, да яхва метлата и да си търси автентичното зло, щом й се губи, че го пише и с главна буква. аман от психично волни

 78. 78 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#74] от "spanopolski":

  а па той случайно е там, по погрешка и не е МП

 79. 79 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#20] от "graoveca":
  А СЕГА НАКЪДЕ? Това е въпросът. Без правителство в момента не е добра идея, с това правителство...не знам. Честно не знам кое е по-малкото зло в момента и какво да правим? "

  -Добре,отпадна причината за протеста,въпреки че причини за протест срещу много назначения/Флоров,Коджейков/ имаше и по-преди.Правителството се извини и предлага добра програма за работа,от която имаме съществена нужда.
  На много от вас сигурно им е широко около врата и си търсят емоцията,но има хора,огромната част от населението,които не чакат само на емоцията,за да живеят.

 80. 80 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#45] от "dissident":

  И малките деца проумяха, че там, където комунизмът е минал, нищо добро не е станало.
  Повече от ясно е, че Кремъл организира редица преврати във всички "бивши" соц, страни, резултатът се вижда с просто око. Последният преврат стана оня ден в Чехия, а целият полски НЕкомунистически елит беше....избит в Катин преди две години...
  Путин с жена си се разведе, ама с България не ще и не ще!
  Кремъл ще продължи да налива милиарди в нашите "независими медии", в партийни централи и деятели, както и в лични сметки на заслужили другари, докато бъдат осигурени АЕЦ БелеНЕ, Южен поток, Бургас-Александропулис....
  Тъкмо затова от нас зависи да напомняме всяка вечер, че:

  - българският национален флаг се вее гордо пред централите на ЕС и НАТО в Брюксел, а НЕ на червения площад в Москва;
  - не искаме съветска зависимост до живот;
  - вече сме били задунайская губерния, мерси!

  ЕДИСТВЕНИЯТ НАш ПОЛИТИК, който се опъна ефективно на Москва и Путин си остава Бойко. ФАКТ!!!
  Ако искаме път към Европа - бой по комуноидите и по турците...
  Иначе ще е комунизъм до умирачка.
  Милиони българи в отчаянието си поеха пътя към Европа и нормалния свят...
  Колцина нашенци са готови да емигрират днес в Русия и Турция?
  Просто е като фасул, от нашата упоритост зависи да си отстояваме Свободата!

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 81. 81 Профил на query
  query
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ето кои са някои от тези хубавци:
  Методи Митев, Иван Бонев и Светозар Филипов

  http://offnews.bg/index.php/209012/protestirashti-se-smeyat-na-novinata-za-protestite-pred-ms-video

 82. 82 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#79] от "dedo pepo":
  Отпадна поводът за протеста, за съжаление причините останаха.
  Вижте, аз уважавам хората, които имат леви идеи, но не това е въпросът. Поводът е едно...причината...причаната е дълга история...не му е тук мястото, няма да стигне. Ако вие смятата, че това, което направиха настоящите управляващи е оправдано по какъвто и да е начин нямам какво да ви отговоря. Но някой трябва да понесе политическата отговорност (не говоря за Пеевски).

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 83. 83 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално

  сори, емилия дворянова, грешката в текста е следната:

  не че са заслепени и тъпи, а вече не ги е срам, защото мислеха, че всички ги познават така както някои ги познават и че за повечето така е "ок", сега изведнъж се сблъскаха с реалността, че не всички ги познават и знаят какви ги мътят, и че изобщо не за всички това е приемливо. ама изобщо не е приемливо.

  от БСП не очакваха този шок и експанзирана енергия у масите, защото си мислеха, че само някои имат странни реакции към тях, ами не. разбира се протестите са автентични и всеки си реагира по своему

 84. 84 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#75] от "rapidfire":

  Изобщо няма, "г-н Бареков!"
  Мога да ти кажа точно, но виждам че няма смисъл.
  Не искам нито да те обиждам, нито да влизам в безмислени полемики. На въпросите, които задаваш има лесни отговори. Точно за НЗОК нямаш проблеми - ти ще разпишеш ли министерското постановление, с което се затварят 180 болници? Щото това трябва първо да се направи. За работните места вобще не влизай в тема, моля. Те и бюлетините в Костинброд бяха "близо 400 000", явно това е любимо число.
  Но преди да получиш отговори на тези въпроси, няма лошо да питаш, има хиляда други въпроса, на които пък аз искам отговор. Няма да ги пиша, не бой се! Сугарев ги пише например от колко време и на никой не му пука, обаче. Виждам, че и на теб. Е - нормално. Сугарев не е Барека, а аз пък не съм Сугарев...
  Та те така...
  Ще се видим ли довечера?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 85. 85 Профил на Pincherina
  Pincherina
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#64] от "dissident":
  абсолютно прав си)"идеологическите" специалности и изкуствата бЕха за "наш'те" хора)да прослявят строя и да контролират мисленето)за нас "простите" инженерствата и медицината)и на общо основание)
  и стилът и на писане е вдъхновен от онези алегорично-метафорични бози с които ни мътеха главите в даскало като "Сърцето на Данко"!светлини,заслепявания,правилни пътища,нови водачи)....веднъж научени схемата и клишeто на това "творческо" писане явно може да се приложи за всяко "събитие")  "koeto ku4e me e zalaqlo,vse e pobesnqlo":)Pincherina
 86. 86 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2225 Весело

  До коментар [#6] от "ban":
  "Хм, абе нещо ми липсва в тази статия!"

  Хм, абе ако знаеш пък на тебе какво ти липсва...

  подпис
 87. 87 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#79] от "dedo pepo":
  [quote#79:"dedo pepo"]А СЕГА НАКЪДЕ? Това е въпросът. Без правителство в момента не е добра идея, с това правителство...не знам. Честно не знам кое е по-малкото зло в момента и какво да правим? "[/quote]
  С правителство или без - няма значение. Протестите не трябва да спират и не трябва да ги оставяме на мира. Да ги принудим да работят под непрестанен обществен натиск. Както казва Иво Инджев - Никаква пауза, имаме Кауза. Каузата е махане на комунистите от власт и демократизиране на страната, а ГЕРБ добре да си помислят къде са в демократичната картинка.

 88. 88 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#86] от "Иван К":

  Тези, които не са по темата, или са обиди направо ги докладвам! Надявам се модераторите да са принципни към всички!

 89. 89 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#1] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Днес в НС червените бандити в лицето на Д.Михалевски и от ДСП Данчо ментата поискаха от българите прошка и покаяние.Нещо невиждано в нашата история,но нищо не казаха за смяна на политическата система и напускането на комунистите от управлението.Сигурно отново искат да излъжат политическите слепци и сигурно ще успеят.Само Германския модел за денацификация/декомунизаця/ на Германия ще спаси България от комунистическата чума и ДС.Друг път цивилизования свят не познава.

 90. 90 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#84] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Кви болници те патиха, бре чичка.
  Тия пари ИЗЧЕЗНАХА.
  Не влязоха в болниците.
  Не се употребиха за лечение.
  Не отидоха за здраве.
  ИЗЧЕЗНАХА.
  Повтарям бавно, щото виждам, че разбираш трудно
  И-З-Ч-Е-З-Н-А-Х-А.
  Капиш?
  Ако ги имаше, тия болници нямаше да са на ръба на оцеляването и хората нямаше да мрат от липса на лекарства.
  Издишаш. Нямаш отговори.
  Ще ти ги дам по-късно вечерта. Хайде че на площада взе да става интересно.
  НО! :
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=550009078384212&set=a.179783075406816.58000.176198279098629&type=1&theater

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 91. 91 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#82] от "graoveca":
  Вижте, аз уважавам хората, които имат леви идеи, но не това е въпросът"

  -.Аз отстоявам десните идеи,но не и на ГЕРБ.
  В качеството си на човек,занимаващ се с проблемите на инвалидите,социалния пакет на правителството ме удовлетворява и искам да му се даде шанс да ги проведе.

 92. 92 Профил на bohemond
  bohemond
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Задаваме си въпроса какво ще стане, ако падне това правителство. Признавам, въпросът е тежък. Но може да бъде поставен и друг въпрос - искаме ли правителство оглавявано от човек като Орешарски? Самозабравил се наглец, който по едно стечение на обстоятелствата изглежда едва ли не жертва на апаратчиците от БСП и ДПС. Както виждаме той и "екипът" му умеят да се хилят, умеят да развалят "седенки". Неговото си е чиста проба политическа помиярщина. Забравихме ли, че навремето беше от СДС. Напусна ги, след като загубиха властта. Забравихме ли, че същият този "експерт" ни обясняваше как глобалната икономическа криза няма да засегне България? Мнение на експерт или поредната нагла политическа лъжа? И двата отговора не са в негова полза. Такъв премиер ли ни трябва? За онези в парламента просто не ми се говори.

 93. 93 Профил на Ariman
  Ariman
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Неприятна статия, авторът се опитва се да говори с апломб, но не разбира основни неща. Проблемът е че осъзнаването дойде твърде късно, трябваше да се протестира когато Б.Б. стана премиер, сега е късно, можем да изберем само по-малкото зло, а то е БСП и ДПС, ако щете вярвайте.

  Човекът е мярка за всички неща.
 94. 94 Профил на dens_serotinus
  dens_serotinus
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Колко истинска и откровена статия и позиция! Благодаря Ви! Докато има истински родолюбци ще има и България!

 95. 95 Профил на block
  block
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#6] от "ban":

  ами ако искаш им отиди на гости.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK