Неизгубеното поколение

На протест срещу кабинета "Орешарски"

© Георги Кожухаров

На протест срещу кабинета "Орешарски"За първи път в живота си произнасям думите "обичам българите". Срещнах ги на площада. Наблюдавах ги и исках да прегърна всеки от тях. Видях, че чипът на тези хора е твърде качествен и може да се роди програма, която да изчисти коварните вируси, нападнали крехката ни система. Къде бяха тези прекрасни хора през всичките години? Отново ли се намерихме? И бързо през спомените ми премина преходът, тоест животът ми, върху който печат сложи цялото постдиктаторско управление - от първия голям син митинг до днес.


Тогава бях бременна с първото си дете, тичах по площадите с шеметната страст на бунтаря. На онзи незабравим митинг, на Орлов мост, хората направиха шпалир и ме изведоха с полиция, защото множеството, погълнато от общата еуфория, започна да ме притиска. Тогава възрастен господин, завърнал се след 45-годишна емиграция от Америка, каза: "Е, моето момиче, за съжаление нашият живот мина, вие ще живеете свободно, но вашите деца ще видят истинската промяна." Тази фраза някак ме жегна и от позицията на двайсетте си години казах: "О, но ние сме толкова млади и също ще се радваме на "друго" време." 23 години оттогава. Господинът вече не е жив, а аз не толкова млада.


Почтеност, морал, духовност са все още изначалните неща, които целим. 23 години от онзи невероятен митинг.
Сега гледам с гордост порасналото си дете, на площада, търсещо своята справедливост. С нашия оптимизъм, с нашите мечти. А в душата ми е някак горчиво. Изгаря ме едно неопределено чувство за


нещо недобре свършено


Моят син изрича същите думи, протестира срещу същия тип политици, иска същата справедливост. И се питам "какво се случи". Не съм изненадана и не трябва да съм неподготвена за тези лични проникновения. И въпреки всичко в главата ми бръмчи въпросът какво пропиляхме. Участвах във всички процеси на прехода. Семейството ми не бе просто негов наблюдател. Имахме позиция, палехме се, вълнувахме се, говорехме, убеждавахме приятели и познати, търсехме съмишленици, винаги гласувахме, не се примирявахме. А ето ни отново в началната точка.

На протеста срещу кабинета "Орешарски"

© Георги Кожухаров

На протеста срещу кабинета "Орешарски"


Не искам да се нарека изгубено поколение. И не мисля да бъда "изгубено поколение". Тази позиция някак не ми е присъща. Ние също имахме своята борба. Държахме се цивилизовано, използвахме позволени и законни средства. Имахме своите идоли и ги подкрепяхме. И за разлика от много познати мога да кажа, че някои от тях твърдо не ме разочароваха. Все още вярвам в тях. Затова с категорична убеденост гласувах, както съм правила винаги досега.


Но да се върна към личната ми ретроспекция. Понеже мисля, че нашето поколение все още има шанс да нарече себе си "неизгубеното поколение". И понеже наблюдавам развитието на нещата, изпитвам


дълбоки страхове от възможното повторение


Искам ясно да кажа – подкрепям всеки човешки диалог, цивилизовано поведение и джентълменски стил. Почтените средства са задължителни!


Но, моля ви... Нека не забравяме, че в сивата обител, макар и днес без петолъчка на върха й, стоят професионалисти. Професионалисти в превземането на властта, в печеленето на избори, в манипулацията, в интригата, в жестокостта. Там стоят коварни, подли и алчни хора, чийто партиен бастион здраво държи гръбнака им изправен. Там стоят не прагматици, а материалисти. Срещу тях трябва твърдост и огромна сила. Не физическа. Трябва изключителна морална сила. Лозунгите и освиркванията, мекият протест – това са все средства на "плавния" преход. Изящната лексика на прочути и не чак толкова интелектуалци е възхитителна, но често безполезна. С риск да обидя някого ще кажа, че наблягането върху красиво формулирани изречения с банално съдържание е вече изхабена реторика, до ужас позната.


Трябва да се преформулира съдържанието


Необходима е ясна мисъл, подкрепена с ясни послания. Няма нужда от констатации, а от конкретни действия и добре формулирани искания.


Днес трябват хора със силен характер, воля, твърдост, решителност. Разбира се, с точна стратегия. И най-вече с голямо сърце.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  И къде в тая схема е ролята на Драгалевски - хвалителят на Ленин, давал съвети на комунистическите убийци в парцала "Работническо дело" как да не загубят доверието на народа, непровел декомунизацзия и неотворил досиетата? Комунистите отвориха досиетата.
  Защо го избрахте/избрахме (допуснахме/допуснахте)?

 2. 2 Профил на dimihas
  dimihas
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Споделям написаното и почувстваното. Аз също тези дни съм горд, че съм българин с тези хора на площада, с културния протест, с остроумните лозунги. Хората и настроението са същите като през 1990. Преди изборите на 10 юни. Които погребаха радостта и надеждата и породиха емигрантския поток. Ако това поколение не спечели своята битка, ще живее като нас.

 3. 3 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  много добра статия.
  моралната сила винаги е превъзхождала закулисната власт и аморалната сила

  затова и тлъстаците в червено са много загрижени за бъдещето си.

  РЕФОРМИ !
 4. 4 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Благодаря Катрин и аз съм от това "неизгубено поколение".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 5. 5 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Нека не забравяме, че в сивата обител, макар и днес без петолъчка на върха й, стоят професионалисти. Професионалисти в превземането на властта, в печеленето на избори, в манипулацията, в интригата, в жестокостта. Там стоят коварни, подли и алчни хора, чийто партиен бастион здраво държи гръбнака им изправен. Там стоят не прагматици, а материалисти. Срещу тях трябва твърдост и огромна сила. Не физическа. Трябва изключителна морална сила.
  Необходима е ясна мисъл, подкрепена с ясни послания. Няма нужда от констатации, а от конкретни действия и добре формулирани искания.

  Днес трябват хора със силен характер, воля, твърдост, решителност. Разбира се, с точна стратегия. И най-вече с голямо сърце."

  Да. Намерихме се отново. Този път трябва да се борим докрай!
  Писна ни от подмяна! Искаме промяна!

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 6. 6 Профил на Стойне Василев
  Стойне Василев
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Аз бих казал същото за 1997 година. Тогава бях само на 17 години, но протестирах срещу човека довел България до национална катастрофа - Жан Виденов. От тогава нещата като че ли тръгнаха да се подобряват - влязохме в ЕС, в НАТО. Вече не сме втора категория хора и можем да пътуваме. Страната ни стана по-чиста, навлязоха западни компании...

  И всичко това до миналия петък. Нещо в мен се преобърна. Къде изгубихме тези 16 години, за да ни управляват пак комунисти, начело със същия невръстен консомолец както Жан Виденов, без един ден трудов стаж. За какво се борихме тогава. Май за същото като сега.

  Желанието ми да свалим тази корумпирана власт не е намаляло, защото сега не мисля само за себе си, а и за децата на българия (сигурно е от възрастта). Нека те не растат в държава, в която Делян Пеевски е шеф на ДАНС, а ДПС я управлява.

  SmartMoney.bg - Упрвавлявай умно парите си
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Бях на протестите със сина си. Той сега пълнолетен, почти на същата възраст, на която бях аз при първите огромни митинги. И пак викахме "кой не скача е червен". Тоест - въртели сме се в кръг. И аз не се чувствам "изгубена", но определено излъгана!

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Много добре казано. И да, не сме се изгубили!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 9. 9 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  ...Видях, че чипът на тези хора е твърде качествен и може да се роди програма, която да изчисти коварните вируси, нападнали крехката ни система...

  Да ама на всеки такъв му висят на шията минимум двама други на които чипът е тотално скапан и програмата бъгната !!!
  Те са поне два вида : 1.Дълбоко програмирани от тоталиризма и докато не изживеят драснатото им от горе битие , входираната им програма ще ги кара да повтарят едни и същи движения пред урните 2.Дълбоко зависими от олигархичните хранилки чипове (често с чуждо самосъзнание) 3. сигурно има и др.

 10. 10 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Любопитно

  До коментар [#1] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  кабакчиев вие пишете като човек без талант (цитирам моя уважаван професор).
  Защо не отидете на лекар кабакчиев. Прегледайте се и ще установите,че живота е доста по-различен от теб и от твоя проблем с Костов и липсата на такъв към хората срещу които в момента хората протестират.
  кабакчиев ти си просто кумуне. ти наистина си от "изгубеното поколение" на България.

  ПП. Ало Дневник, няма ли да си оправите софтуера, че не ми се четат глупостите на хора които отбягвам. В Капитал работи но в Дневник е пълна трагедия

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 11. 11 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  Надежди-говежди....
  изчипкват Ви в хладка водица......
  Ама нямо лошо в позитивното мислене......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1036 Разстроено

  Жалката истина е, че след 23 години борещите се за промяна са по-слабо организирани и отколкото в края на комунизма. Дано не съм прав, но моментът за превръщане на България в държава на закона и реда е отминал, а в следващите 4-5 години ще продължаваме да само да гледаме как двата октопода - креатури на ДС си подхвърлят държавата един на друг...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#1] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Ибрикчиев, стряска ли те името Костово дори и когато слезе от политическата сцена?

 14. 14 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 501 Неутрално

  И аз съм от това "изгубено" или "неизгубено" поколение и преживяванията са ми подобни. Трябва да се признае, че много от нас не можаха да се осъществят, да се впишат, страдаха и се "изгубиха" в настъпилата промяна в ценностите /те не изчезнаха, просто други се появиха- пари, далавера/, в блатото, в което се нароиха удобни закони, сива икономика, мафия, финансови олигарси, продажни политици, чалга културата и т.н. Още тогава, по митингите ми минаваше мисълта колко от нас знаят какво конкретно да искаме. Бяхме продукт на затворено общество, с литературна и доста изкривена представа за демокрация и лесно маниполируеми.
  И все пак не сме в начална точка. Много права и свободи бяха извоювани тогава, макар сега на някои да им се виждат даденост. Сегашните млади хора могат да пътуват и да сверят часовника си, имат информация, имат нашия опит, имат очи да виждат и в същото време не са обременени от стари клишета /ако не ги развалим/. Дано успеят да направят следващите крачки, защото този процес е продължителен и болезнен.

 15. 15 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Междувременно комунистите и агентурата на ДС също отгледаха своето ново поколение - свинчото Пеевски (дядо му по майчина линия е полковник от ДС) и пр., срещу което се налага да се борим сега.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 16. 16 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Освен "оставка" и фейбук лафчета, друго не съм чул да се предлага. И като настъпи бленуваната промяна, някой хора пак ще се споглеждат тъжно, с въпроса "Що така стана?".

 17. 17 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#1] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Основателен въпрос.
  Отговор - в минало време. Само тогава гласувам за каквото и да било в синьо. А не да го изберем пак него, той пак да ни се изсере най-цигански и да се прави на неразбрал по-нагло и от Станишев

 18. 18 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#16] от "patladjan_1991":

  Ти за кого би гласувал? Предвид че тъмносините са най-близо до патладжанов цвят

 19. 19 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#5] от "Питанка":

  Егати професионалистите.
  Така да се изцепат, да си съборят царството на две седмици. И най-важното, още не разбират какво са направили

 20. 20 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 368 Неутрално

  [quote#9:"SS"]Да ама на всеки такъв му висят на шията минимум двама други на които чипът е тотално скапан и програмата бъгната !!! [/quote]
  Ами трима!?! За София 1 200 000 жители делено на 30 000 протестиращи е 40!
  За Пловдив и Варна е повече от 100. За Монтана, Видин и прочие над 1000.

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 21. 21 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Весело

  До коментар [#18] от "αлферац":

  Аз съм си социалист, ама тя социалната партия нещо пълна с едри робовладелци, тъй че пас.

 22. 22 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Наивна статия... Живота е движение и промяна... Търсенето на хармоничната красота отрича живота...

  Както и да е... Отрича и непротестиращите...

  Помисли си девойко...

 23. 23 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Заради такива хора хиляди пъти съм казвал - няма да забравим , няма да простим. Има част от старото поколение , които са наши автори и авторитети , които са ни създали такива , каквито сме. Днес пак ще бъдем там и заради тях. Защото не ми пука дали идните 2-3 месеца ще имам купанката боб с филийката хляб.

  Искаме пълноценен живот ,а не покрив над главите и храна. Не ни е страх да рискуваме малкото , което имаме , понеже можело да стане и по-зле. Искаме морал в политиката. Кратко , просто и ясно. И същевременно невъзможно за изпълнение от тези

  15.02.1989 - 07.02.2018
 24. 24 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#21] от "patladjan_1991":

  Ами успех....
  Свалете първо гея, не пускайте Руменовците и Първанов... Ама те са твърде много там...
  Белким станете нормална партия ...

  Виж това дали ще ти се отвори, мн. добра статия "Грешка ли"

  http://duma.bg/node/56642

 25. 25 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#22:"Нощен злодей"]Помисли си девойко... [/quote]

  Няма какво да мислим. Идваме и ви измитаме. С такива като теб мисленето и преговорите приключват. Ще ти уредим един прекрасен затвор в панелка с 250 лева пенсия. Повече не заслужаваш

  15.02.1989 - 07.02.2018
 26. 26 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  Днес виковете за оставка ми напомнят нашите викове през далечната 1989 г.,неадресирани в пространството и времето.Тогава Жабата не прие предложението на Германски специалисти промяната в България да стане по Германската схема след войната.,и стигнахме там ,където сме.Сега наблюдавам подобно нещо без адрес и искания в политически смисъл"Смяна на политическата система по Германски модел-Декомунизация ,лустрация ,национализация и експоприация на натрупаните богатства и народен съд за бандитите от всякаква степен и ранг.Днес червените разбойници говорят за покаяние от трибуната на НС,но нищо не споменават за декомунизация,лустрация и наказание от собствения им народ(.А хората да си викат колкото си искат безадресно по смисъл ОСТАВКА.Изпускане на парата ,както през 1989 г.Останахме си в мнозинството политически слепци и още не можеме да разбереме,че основното зло за всичките ни беди е тоталния комунизъм завладял държавата ни от президента до портиера.

 27. 27 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#24] от "αлферац":

  Срещу товарния влак не се тича. Изброените могат да бъдат махнати формално от ръководството, ама влияните им си остава. Ще стане нещо като сегашното ДПС-Местан, Местан, ама отзаде наднича Доган. Тъй че за сега пас, ако тия протестиращи формулират някакви нормални искания, с кеф бих застанал зад тях, ама сега няма смисъл.

 28. 28 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#25:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"] Ще ти уредим един прекрасен затвор в панелка с 250 лева пенсия. Повече не заслужаваш[/quote]
  Не се притеснявай за мен... аз съм се уредил в житейски план

 29. 29 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#27] от "patladjan_1991":

  Да, и то товарен влак, залетял се към пропастта... Те доколко са едри робовладелци не знам, по-скоро са червени принцове и принцеси (цитирам Дончева).

 30. 30 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 904 Весело

  Тука се внушава че протестите са антикомунистически.Така се внушаваше и през 1990 год.

  "Необходима е ясна мисъл, подкрепена с ясни послания. Няма нужда от констатации, а от конкретни действия и добре формулирани искания."-направете го и ще видите как площадът ще се опразни и ще се почувствате самотна.

 31. 31 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#29] от "αлферац":

  Тия аз не ги отписвам. Те са като оня, Беар Грилс май беше, оцелявали са във всякакви ситуации. Пък сегашната е ситуация е бая комична. Тия протестиращи само искат да свалят правителството, ама ако бъдат попитани какво следва, ще се разделят на няколко групи, все е коренно различни виждания.

 32. 32 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#31] от "patladjan_1991":

  [quote#31:"patladjan_1991"]ще се разделят на няколко групи, все е коренно различни виждания[/quote]

  И да, и не. Верно, трябва талант да обединиш различни групи без да ги лъжеш (това е най-лесно, и това единодушно всички мразим).

 33. 33 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#32] от "αлферац":

  Ще поживеем, ще видим. Аз съм песимист, че нещо смислено ще стане, въпреки прочувствените статии. Най-много получим Борисов, докато не излязат и него да свалят.

 34. 34 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#33] от "patladjan_1991":

  Щяхме да го получим и сега, но не можа да намери с кого да се коалира. Може и пак да не намери!

 35. 35 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#34] от "αлферац":

  Може да вземе мнозинство. Правилото при често повтарящите се избори е, че пада активността. Та като падне под 50%, като нищо може да се вземе мнозинство, въпреки че подкрепата на хората за дадена партия е под 1/5 от населението.

 36. 36 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#17] от "αлферац":
  Отговор - в минало време. Само тогава гласувам за каквото и да било в синьо. А не да го изберем пак него, той пак да ни се изсере най-цигански"

  -Ти и Кабакчиев сте от най-злостните противници на развитието на държавата-такива, на които Костов не им отвори парашута-ясно защо.

 37. 37 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ПОКОЛЕНИЕ ЖЕЛАЕЩО ЧИСТ ВЪЗДУХ И СОФИЯ БЕЗ КОЛИ.

 38. 38 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#36:"dedo pepo"]такива, на които Костов не им отвори парашута[/quote]
  Много весело. Една от ролите на Драгалевски е била да отваря парашути. Не е далеч от истината. Както сега ГЕРБ-аджиите са едни некадърници, които единствено могат чрез партия и вожд да се докопат до нещичко за храна, живот, а евентуално и за лукс, така навремето повечето писали се седесари бяха същите тарикати - неможещи нищо, освен да се присламчат към партия или вожд. Обаче иначе, ако ги питаш - те са еееей такива антикомунисти. Нищо, че през комунизма се криха като в миши дупки.

 39. 39 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Неслучайно, ако се зададат въпросите: (1) откъде дойдоха тия т.н. царисти, НДСВ, (2) откъде дойдоха т.н. ГЕРБ-аджии, отговорът е един. Огромното мнозинство дойдоха от СДС. Това означава, че СДС изобщо не е било антикомунистическа партия, т.е. партия с членове, които са имали идеи, идеал и т.н., а са били едни елементарни тарикати, чиято единствена цел е била да се докопат до нещичко от местния общински съвет: кой службица държавна, кой сергийка на пазара, кой евтино общинско или ведомствено жилище и т.н. С други думи комунизъм, ама в по-друго време. Питам: ОТКЪДЕ ДОЙДОХА НДСВ-арите и после ГЕРБ-аджиите? От бившето СДС. ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА! БЪЛГАРСКА!

 40. 40 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Хи-хи, къде сте, бе, алооооу, вие, дето викате какъв неталантлив е Кабакчиев, какъв педераст и пр., щото не подкрепя Костов? Ха да ви видя колко ви е мозъкът в главите! Как ще отговорите на въпроса откъде дойдоха царистите и ГЕРБ-аджиите? И какво представляват българите? Дали са достойни хора с идеали или са елементарни тарикати? Но има и друго. Все пак необходима е ЕПОХАЛНА НЕКАДЪРНОСТ, за да си лидер на партия с 64% електорат, и после тази партия да се унищожи тотално. Това е, което направиха така наречените лидери на СДС- епохални некадърници. Всъщност те са същите дребни душици като редовите седесари: тарикати на дребно, парвенюта, кариеристи, изобщо елементарни индивиди. Това е положението. Българска работа! Просташка. Тъжна. Гадна.

 41. 41 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  БРАВО!
  Написано разбираемо (за всички нас, които бяхме наистина млади 1989/1990 и "киснахме" по демонстрациите и по Града на истината) и по чове6ки! Вярно че е нужна сила за да се преборим със Задкулисието, диригентите на "мирен преход", който ни докара до сега6ното дередже. Не съм убеден обаче че МОРАЛНА сила е ДОСТАТЪЧНА... понеже аргументите и са непонятни за "професионалисти в превземането на властта, в печеленето на избори, в манипулацията, в интригата, в жестокостта...коварни, подли и алчни хора..." Дано се окажем НЕизгубено поколение в крайна сметка, това 6те се разбере в идните седмици!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 42. 42 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#6] от "Стойне Василев":

  Respect, Стойне, за всичките ти постове!

  Аз съм от по-предишното поколение - 1997 г. бях 27-годишен. Тогава всички вярвахме, че борбата е за последно. Е, не беше. Щастлив съм, че новото поколение е също толкова готово като нас тогава да я продължи!

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 43. 43 Профил на Стойне Василев
  Стойне Василев
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#42] от "nv":

  Благораря ти. Все още си мисля, че нещата могат да се променят, ако не завинаги, то поне за известно време (до следващия протест). Явно съм се превърнал в наивник на средна възраст

  SmartMoney.bg - Упрвавлявай умно парите си
 44. 44 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#43] от "Стойне Василев":

  Чакай, чакай, 33 е още мноого далече от средната възраст

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 45. 45 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#17:"αлферац"]Само тогава гласувам за каквото и да било в синьо. А не да го изберем пак него, той пак да ни се изсере най-цигански и да се прави на неразбрал по-нагло и от Станишев [/quote]
  Споделям. Даже мисля, че СДС предаде един цял народ, защото имаше подкрепата ни почти изцяло. По нагло от социалистите, защото от тях поне очакваш удар. Но и ние сме си виновни, че вярвахме, защото от къде можеха да се пръкнат тези нови, чисти и почтени хора?! Все повече си мисля, че в политиката такова животно няма.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK