"Искаме катарзис!", "Дайте ни катарзис!", "Гаджета"...или за лозунгите и това, което вършат

"Искаме катарзис!", "Дайте ни катарзис!", "Гаджета"...или за лозунгите и това, което вършат

© Юлия ЛазароваГеорги Гочев ни изпрати кратък текст за лозунгите и това, което те вършат под заглавието "Оставката от вас, катарзисът от нас". Той е главен асистент по старогръцки език и старогръцка литература в Нов български университет. Вчера е бил на протеста пред централата на БСП.


20 юни, 2013 г., 20 часа. Централата на БСП на "Позитано" 20. Вътре в сградата заседава изпълнителното бюро на партията. Ще бъде обсъждана и оставката на председателя Сергей Станишев. По големия брой полицаи и жандармеристи разбираме, че заседанието все още не е приключило. Решаваме да останем пред сградата и да изчакаме излизането на социалистите. Вероятността да разговаряме с някой от тях е малка. Но ако успеем лично да ги освиркаме, добре! Заставаме до протестиращите на отсрещния тротоар. Десетина души, въоръжени със свирки и мегафон. "Станишев, отбий вдясно!", "Станишев, излез!", "Станишев, отбий вдясно!". Мегафонът говори едновременно с гласа на пътен полицай и обучител на кучета. "Станишев, паркирал си в синя зона!" Синя зона, а всъщност червена зона. Едното лесно преминава в другото. "Последно повикване за червената планета!", тръби високо момче, когато мегафонът за момент замлъква.


Призивите са за движение. Социалистите трябва да излязат, да се преместят, да си отидат.
Самотен и мълчалив млад мъж с българско знаме и плакат "Комунист съм и не ме е срам", закачен на гърдите, пази правото им да останат. Никой не го гони от протеста. Прилича на духа на Дядо Благоев. Има нещо сантиментално, наивно и нещастно в него. "Искаш ли шоколад, приятелю, ти вероятно не знаеш какво е това?", подхвърля някой от другия тротоар и се опитва да изкуши младежа. Върху лицето на Благоев цъфва котарашка усмивка. Извадил е от раницата си кроасан "7 Days" и отхапва с апетит от него. "Севън дейс, севън дейс", подема мегафонът. Стават седем дни от началото на протеста!


Тогава забелязвам пожарната. Чистичка и спретната, чака в страничната улица.
"Върнете пожарната, тя е на Бойко", ще викат по-късно протестиращите. Но защо е тук? За да разпръсне с водна струя тълпата или за да угаси пламъците, ако някой подпали централата на БСП? Може би и за двете. Мисля си за филма "Гадни копилета" на Тарантино. За пожара в парижкото кино, където са се събрали всички изтъкнати нацисти. Не може да не мислим за тънката граница между мирния и агресивния протест. Засега тя не се нарушава. Между брега на протестиращите и брега на полицията още не е минала лодката на Харон. Лодката на Харон, така наричам в себе си пожарната кола. Молейки се да не става нищо лошо.


Полицейска кола, пожарна кола, линейка. Накрая идва и линейка. Около 20.30 ч. се задава група младежи, преоблечени като лекари и санитари. Маски, усмирителни ризи, слушалки, апарати за измерване на кръвното, болнично легло. Раздават шоколадови хапчета. И те носят мегафон. Два меча винаги ще намерят начин да изскочат от ножниците и да си премерят силите. Два мегафона също. Докато рицарите на протеста безразлично стоят настрана, трубадурите са под пара! Своеобразен джем сешън между двете групи протестиращи. Политическа поезия на два гласа. Единият дръзко подава лозунг, който другият трябва да продължи.


"Ирена Кръстева, шеф на ДАНС!", "Илияна Йотова, шеф на ДАНС", "Татяна Дончева, шеф на ДАНС", "Татяна, Татяна!", "Монтана, Монтана!", "От Монтана сме със рейс!", "Гоце ни плати!", "Пашата ни плати!", "Искаме фактура!", "Дайте ни кюфтета!", "Върнете мавзолея!", "Легнете в мавзолея!", "Гаджета!", "Серго и Местан стана Трибестан!", "Вдигни авиоотряд 28!", "Искаме катарзис!", "Дайте ни катарзис!", "Вътрешен катарзис!" (пее се в ритъма на кубинската песен Guantanamera), "Оставката от вас, катарзисът от нас!". Дуелът на трубадурите ще продължи почти час, до идването на протестното шествие. Ритъмът на гласовете ще бъдат заменен от ритъма на барабани, диалогът ще стане хор.


Преграквам и оглушавам. Нямам сетива. Но се чувствам лек, пречистен, пернàт, носен в правилната посока от енергията на общото слово. Вървя заедно с другите из булевардите на София, без да се усещам притиснат в тълпа, пея химна с пълно гърло, без да изпитвам притеснение, че изглеждам като сапунено мехурче, готово да се пръсне, обичам града, в който живея, и страната си естествено, без абстракция.


Та какво е направило словото на протеста? Какво може да направи? То зове за промяна, то понижава неща и хора, които се правят на велики, то, разбира се, ругае. Но заедно с това прави и друго. Словото на протеста е като река, която бързо отмива невярното слово на управляващите.
То връща имената на нещата около нас, прави действителността по-съответна на онова, което ние мислим за нея, прави я по-приемлива, прави света ни по-цялостен.


Никой не може да възприеме без притеснение Волен Сидеров като отговорен държавен мъж. Никой не може да възприеме без тревога Пламен Орешарски като независим експерт. Никой не може да възприеме без погнуса Делян Пеевски като шеф на ДАНС. Разкъсахте връзката със света ни, господа управляващи, това направихте! Сторихте действителността ни невярна, враждебна и противна. Обковахте я с пирони като индийско ложе. Но ние няма да я напуснем, а ще я преименуваме! Болен Лидеров, Пламен Олигарски, Делян Прасешки, това не са обидни имена, това са истинските имена в тази ситуация. В друга те биха били други. Но в тази те са тези.


Словото пречиства действителността. Оставката от вас, катарзисът от нас!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Страхотен текст! От това направо настръхнах:
  -----
  Та какво е направило словото на протеста? Какво може да направи? То зове за промяна, то понижава неща и хора, които се правят на велики, то, разбира се, ругае. Но заедно с това прави и друго. Словото на протеста е като река, която бързо отмива невярното слово на управляващите.
  То връща имената на нещата около нас, прави действителността по-съответна на онова, което ние мислим за нея, прави я по-приемлива, прави света ни по-цялостен.
  ------------
  Браво!

 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  ______Никой не го гони от протеста. Прилича на духа на Дядо Благоев. ______


  Тва на серголета дядото ли е - Дядо Благоев....???

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Искаме катарзис!" - постига се с пургативни таблетки. Сладко от рози помага.

 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  __________ Но ние няма да я напуснем, а ще я преименуваме! Болен Лидеров, Пламен Олигарски, Делян Прасешки, това не са обидни имена, това са истинските имена в тази ситуация. В____________


  А сеголета и тиквата буда, защо ги няма.....??? А агент гоце.....??? А нещо за местан и доган....?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на han_krum
  han_krum
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Еех, най-после българите да се обединим и да не е имало земетресение

 6. 6 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Весело

  Осъзнато преминаване през страх и ужас, за да се освободиш от страха и ужаса. Това е катарзис.

  Сганта още не е нито уплашена, нито ужасена. Сега се опитва да симулира. Просто са обезпокоени, лекичко дезориентирани, на подстъпите към паниката, като си въобразяват, обаче, че ще овладеят ситуацията чрез кризисен мениджмънт.

  Катарзис няма. Правилно е ударението да се поставя на първото "а" в думата, между другото, не на второто.

  Странното е, че в нашия случай хорът би шута на корифея и възприе ролята на деус екс махина. Вярвам, дълбоко вярвам, че е за добро.

  Свобода за Надежда Савченко!
 7. 7 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Невероятен текст,

  "Това не са обидни имена, това са истинските имена в тази ситуация."

  Тези хора нямат срам или достойнство да подадат оставките си сами, те не искат да чуят гласа на улицата и се самопровъзгласяват за спасители на държавата ясно съзнавайки че именно те са раковото създание което прояде България отвътре, размножавайки се с бясна скорост и опитвайки се да доведат нещата докрай преди закъснялата намеса на хирурга. Целта им е не спасението на пациента а собственото им оцеляване с цената на живота на пациента.

 8. 8 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Все по-весело и забавно става.

 9. 9 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Не ми беше хрумвало, че някога думата катарзис ще стане неприлична, нещо като ругатня...

 10. 10 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Някой обърна ли внимание на изказването на Първанов пред вратата на Позитано снощи след пленума. Едвам говореше от "омерзение" за манипулацията в документите. Дори не си довърши думите и отчаян отпътува в нощта.

  Щом Гоце е потересен от методите на партията си и вътрешните манипулации и щом него го е обхванало безсилие правете си сметка докъде са стигнали нещата там. Правете си още сметка щом вътре така се надлъгват какво лъготене и мамене пада вън от партията. Шайка бандити!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 11. 11 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Искаме катарзис!", "Дайте ни катарзис!", "Гаджета"..

  ========================
  дилъра е в първата пряка вляво...

 12. 12 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#9] от "_franprix_":

  И не само тя. Ами експерт, експерти, експертно, програма, програмен/програмиран...

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 13. 13 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#9] от "_franprix_":

  Аз съм сигорен ,че хидро инженера АГЕНТ САВА , я лансира тая дума а БСП Я ПОВТАРЯТ КАТО ПАПАГАЛИ .

 14. 14 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2733 Весело

  Като се рови човек из тълковните речници попада на какви ли не значения !

  Та се чудя какво ли си е мислил Станишев като споменал думата катарзис ? Дали не е било ,че е производна на катар (някакъв там докторски термин ,май че нещо като възпалени лигавици със течение) ?
  Та дали при взаимното онождане в новата коалиция , старите сексуални партньори + новият им националистически любовник не са прихванали срамна болест !?!

 15. 15 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Искаме Катарзис, дайте ни катарзис.
  - Катарзис, две краЧки пред строя.

 16. 16 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Господине, като искате "катарзис", направете си Руска Рулетка и ще го получите в най-чист вид!

 17. 17 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 470 Неутрално
 18. 19 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Доста тъпизми роди "интелигентния" безцелен протест!

 19. 20 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Тия ще ги изметем!!!... Колко сладко!... Ами, кои ще дойде след тях? И какво ще донесат, освен обещания за светли бъднини...Никой не задава подобни въпроси...За икономика, нови модерни предприятия,нови технологии...- карай,бе! Заутре да му мислят утрешните...Нас ни интегрираха циганите - мислим само за днес...

 20. 21 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  [quote#20:"hinin37"] кои ще дойде след тях? И какво ще донесат, освен обещания за светли бъднини...[/quote]

  Споко! И следващите ще гътнем ако трябва. Бойковите калинки да не напират толкова за власт, че да не ги гонят пак с камъни?!

 21. 22 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Весело

  Хахахах смях се с глас и искрено съжалих, че не съм бил там!

  Браво на щурите, симпатични, свежи млади българи!

  Възвръща ми се надеждата за тази държава и че някой ден, дай Боже ще мога да се върна и да си изкарам там старините

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 22. 23 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Реститутковците след като са се наспали следобяд, хапнали обилно към шест, надвечер излизат да разпуснат по ларгото.

 23. 24 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "trippleseven":

  Интересно ти като си в чужбина, какъв поглед имаш върху реалностите в България? Никакъв.

 24. 25 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#10:"emil"]Едвам говореше от "омерзение" за манипулацията в документите.[/quote]
  Аз го гледах интервюто няколко пъти, Гоце изглеждаше на няколко питиета.. ама може и да бъркам.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 25. 26 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#24] от "neudoben":

  #ignore

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 26. 27 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#26] от "trippleseven":

  nqma6-argumenti.com

 27. 28 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако онзи хищници от управлението пуснат плячката, която са захапали или чакат да захапят в своето си ОБЕДИНЕНИЕ на стръвни паразити, се върнат в човешки образ, можем и да говорим за обединение на нацията. Но там горе няма хора, това трябва да ни е ясно - там за настървени, алчни хищници, които няма да се спрат пред нищо, за да богатеят. Това са дегенерати, които отдавна не изпитват нито срам, нито страх. Протестите ги забавляват и през цялото време си плетат паяжината, далаверите и пет пари не дават, че някои други пък се забавляват с лозунги по улиците.

 28. 29 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  След свалянето на правителството, новите управници наказали Станишев като го накарали да отслужи службата си като войник в Афганистан. Дори и там обаче се дочуло за скоропостижната смърт на БСП, само Сергей не знаел. Да съобщи неприятната вест било възложено на сержант Ганев, но колкото се може по-деликатно. Строил той ротата и изкомандвал:
  -Редник Станишев, две крачки пред строя! Имам да съобщя неприятни новини! Путин падна от власт и Русия се разпадна, Северна Корея се предаде на Южна и БСП загина.
  Станишев подбелил очите и почнал да припада. Тогава сержант Ганев се навел над него и усмихнато казал:
  - Спокойно, редник, само БСП си замина, само БСП ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 29. 30 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#23] от "neudoben":


  До коментар [#11] от "Дива селянка":

  Защо четете нещо, което няма да разберете.Не защото е твърде сложно, а тъй като сте абсолютно посредствени.И да използвам малко думи от вашият любим оратор - Местан: Вашата екзактност тук е сбъркана със своята битност.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 30. 31 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#9] от "_franprix_":

  Животът е с изменчиво лице.

 31. 32 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Оставка. Веднага.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 32. 33 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Смърт на прасето.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 33. 34 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Гневно

  България в своята история никога не е управлявана от по нагли некадърници. Никога.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 34. 35 Профил на neudoben
  neudoben
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#30] от "salvador":

  Да бе искам да се преброите кой от подкрепящите протеста тук е от семейство на реститути или в чужбина.
  Ти например с каква фамилна история си?

 35. 36 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Много готин текст

  Няма шики-мики.
 36. 37 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  [quote#22:"trippleseven"]Възвръщ ми се надеждата за тази държава и че някой ден, дай Боже ще мога да се върна и да си изкарам там старините[/quote]
  Щом мислиш, че в България си заслужава да се живее само когато нещата са наред, по-добре не се връщай. Иначе ще те посрещнем не с хляб и сол, ами с тази песен:
  http://www.youtube.com/watch?v=eGMTaHsLcLY

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 37. 38 Профил на willbg
  willbg
  Рейтинг: 5 Гневно

  Хора, днес е обнародвано официално встъпването в длъжност на Делян Пеевски като шеф на ДАНС. Ако не вярвате - проверете на сайта на Държавен вестник. Публикуваха го в края на работния ден. За никаква отмяна не става дума.

 38. 39 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Весело

  мило "дневниче",бойкомета явно ви е метнал едни парички лично за вас....т.е в дните на криза изглежда че скрупулите са ви останали на простора до скъсаните ви гащи от предната власт

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 39. 40 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#30] от "salvador":

  Кога ше палите Парламента бе.Или барем женките ви да се разгащят като Феменките,та да видим и ние хасен протест от село...

 40. 41 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#33] от "Wornoxmaniak":


  а после подкрепа от къде?http://www.youtube.com/watch?v=0TyoKd5WTNU

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 41. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Весело

  До коментар [#10] от "emil":

  Мислиш ли? Дали не се е случило нещо друго?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#33] от "Wornoxmaniak":

  Кой е прасето бе, Порняк?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 44 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#41] от "ikar":

  Черно габардинено сако, бяла копринена риза. Тесни бедра. Осанка на язовец. Една момчешка фигура, не отговаряща на възрастта му -така се движеше той: Пламен Орешарски. Насам и натам, без цел. Накъдето кукловодите го насочваха. Вцепенен като мъртвец, не трепващ, не откликващ. Далеч някъде започваше поредният протест срещу него, а премиерът правеше в своята тиха стая изискани танцови стъпки, описваше фигури и заемаше най-различни маймунски пози. Под сведените си клепки той се следеше в блестящото стъкло, сякаш наблюдаваше чужд човек. Това не беше той. Не не беше.
  И през ум не му минаваше да подаде оставка.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 44. 45 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Като индивиди може да не са лумпени, но са лумпенизирана маса, коато не знае какво иска! И все пак съм склонен да мисля, че всеки поотделно е лумпен в дадена сфера на битието и тълпата му дава възможност да демонстрира това! Сред лумпенизирана маса им и политически мъртъвци, мечтаещи за възкресение, и подстрекатели, и съгледвачи дали получилите хонорара си го заработват действително. Манна небесна за помиярската журналистика!

 45. 46 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 616 Неутрално

  мислите си, че нещо ще промените. надявате се. вярвате. истината е, че вече е измислено как ще се спре протеста, как ще се изкоруби отвътре навън. внимателно наблюдавайте следващата седмица какво ни очаква.
  няма отърване от тия циреи за българия, политиците, умиране обаче има.

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 46. 47 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#43] от "Тони!":

  Тончо зомбитата са много глупави същества и никога не могат да се ориентират.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 47. 48 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#38] от "willbg":

  [quote#38:"willbg"]Хора, днес е обнародвано официално встъпването в длъжност на Делян Пеевски като шеф на ДАНС[/quote]

  Вероятно чак сега излиза. Факт е че той встъпи в длъжност и отговорности след като го избраха и се закле. Дори даде интервю от кабинета си. Можел е да поиска всички секретни дела които си пожелае тъй като беше с предварително осигурен достъп до секретна информация. Едва ли обаче се е случило.

  Не съм сигурен как работи това, но сигурно в следващия брой ще обявят отмяната на решението.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 48. 49 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#37] от "captain_fill":

  Аз даже се чудя кво правят във форума някви си чужденци невъзвръщенци. Ако се бележат сами по някакъв начин и един пост няма да похарча с тях или заради тях.

 49. 50 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#10:"emil"]Гоце е потересен[/quote]
  Е, това си струва да се види, наистина. Доскоро демонстрираше и той забележителен гьосуратлък.

 50. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#47] от "Wornoxmaniak":

  Аз затова теб питам, ти си ориентиран. Кой е прасето?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 51. 52 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#19] от "Митев":
  #извинисебе

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 52. 53 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  [quote#10:"emil"]м. Правете си още сметка щом вътре така се надлъгват какво лъготене и мамене пада вън от партията. Шайка бандити! [/quote]
  Ако в България бандитите бяха шайка отдавна да са изметени !
  Тук бандитите са интелигентни и са многобройна секта която задкулисно и отвън си подменя жертвените агнета за курбана !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 53. 54 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Весело

  Има само един български политик, в случая бих казал по-скоро "политик", за когото съм сигурен, че - преминавайки през собствените си страх и ужас, е надделял над тях. Това е Данчо Ментата, известен още като Йордан Цонев, който самоотвержено и с беззаветна храброст се навря в кревата на Класната, за да "изкласи" в СДС.

  Когато - в крайна сметка - нещата не се получиха, бързичко склони да пристане на Доган... Ако беше смогнал да "оръшка" и Фидосова... ЕТО, ТОВА БИ БИЛО ГОЛЯМ ШЛЕМ!!!

  Свобода за Надежда Савченко!
 54. 55 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#44] от "Wornoxmaniak":
  Литературни отклонения нв въвят с математика Орешарски знае да см мята. намали цената на тока, заради която се запалиха хора през студената герберска зима, помниш ли? Увеличи помощите за майките, даде на първолаци пари, премахна административните пречки за бизнеса..Кога на Дянков му е минавала подобна лавина от решени проблеми? Ако алтернативата на Орешарски е ГЕРБ, мерси, яжте си притоплената манджа..не ставате за управление, много сложна задачка за герберския примитивен ум. не искам да обиждам никого. Само герберите и комунистите.

 55. 56 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Весело

  До коментар [#45] от "kirkor":

  Хубаво виждам, че те е подпрел. Така некъкси четвъртит.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 56. 57 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#23:"neudoben"]надвечер излизат да разпуснат по ларгото.
  ----------------------
  Не е лесно да си проЗт...благородно завиждам!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 57. 58 Профил на lonesome cow
  lonesome cow
  Рейтинг: 110 Весело
 58. 59 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#49] от "Дива селянка":

  Ей село, какви са рия лафове от късния соц - невъзвращенец.
  Ти ако не си излизала до другаде освен до околийския град, за някои не е проблем тази година да живеят в една страна, догодина в друга.

 59. 60 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#59:"bachmann"]Ей село, какви са рия лафове от късния соц - невъзвращенец. [/quote]
  Това е най-българския лаф за емигрант.Ше си живеете където сте се продали.И без вас става.

 60. 61 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поредното неадекватно езиково оригиналчене в опит да се освободим от срама, че докарахме на власт ГЕРБ, че се страхувахме от ГЕРБ, че целувахме задника на ГЕРБ и сега ни е толкова оригинално и весело да извикаме "Ах, простете ние сме свободни граждани" без някой геребраст да ни рита по топките. На умрялото куче пак ще извадим нож, на живото пак ще дърпаме кокала, емоции, емоции.............Едно нещо признавам на ПР на ГЕРБ - царе са манипулацията, хореографията и пропагандата.

 61. 62 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Разстроено

  До коментар [#22] от "trippleseven":
  [quote#22:"trippleseven"]Възвръщ ми се надеждата за тази държава и че някой ден, дай Боже ще мога да се върна и да си изкарам там старините[/quote]
  Недей, я виж какво се случва с такива стари хора. Поне докато са Бойковите кметици .
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-03-30&article=405194

 62. 63 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Браво на лозунгите. Не искаме работа. Искаме да си джиткаме по жълтите павета и да хрупаме чипс и пием кола. Който иска и кока има. Срещу заплащане разбира се. И плащане има.
  Кой както се уреди. Всички са боклуци, само уличните не.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 63. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#63] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  Принципно, трябва съвсем малко да помислиш, за да видиш безмислието на драсканицата си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 65 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#23:"neudoben"]Реститутквците след като са се наспали следобяд, хапнали обилно към шест, надвечер излизат да разпуснат по ларгото. [/quote]

  Млади организатори събират изпуснатото в черни чували и ги слагат в определените за целта места.

 65. 66 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#23] от "neudoben":

  Нещо против реституцията ли имаш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 67 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тони!":
  Що не се разкараш на майната си.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 67. 68 Профил на sandanski
  sandanski
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Опасна игра играе Станишеф , първата световна война започна след Балканската , дали не тласка България към война А ПОСЛЕ 3 СВЕТОВНА .

 68. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#49] от "Дива селянка":ти не само си дива ами и мнооого тъпа селянка!!!Ооопс,извинявам се ...на селяните-те са трудолюбиви и като цяло добри хора.Майка ми беше от село.
  Т а да си дойдем на думата-аз живея и работя в Австрия от няколко години.Хората,които ми бяха близки починаха или други са в някъде в чужбина.
  Откакто беше направена безподобната по наглостта и коварството си манипулация от БСП,ДПС и сие на 11.05 всяка свободна минута следя новините и мненията ,настроенията във форумите.
  Ти коя си че да ме съдиш или игнорираш само защото оцеляването ми/а и не само моето/беше под въпрос в БГ?!
  Или трябваше да се превърна в първата мед.сестра владееща немски и английски ровеща по боклуците и спяща под открито небе,само защото мижавата ми заплатка от 300 лв. не стигаше за никакъв живот.Не всеки има баба,дядо или живи родители,които да могат да му помогнат с нещо.
  Мисли преди да хвърлиш първия камък....

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 69. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#67] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  Щото като те гледам, пишеш от там, а пораженията очевидно са страховити.
  Ако хората на улицата не бяха работещите, и целта беше да хрупат чипс, протестите нямаше да се правят в извън работно време. Всичко извън това е катастрофа на и без това скромната ти мисъл.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 71 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 957 Весело

  Под тази статия червените тролове са почти мнозинство.

  Това е добро доказателство, че днес има повече хора на протеста.

  #ДАНСwithme

 71. 72 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Словото пречиства действителността. Оставката от вас, катарзисът от нас!"
  Нищо друго, Авторе !
  Просто "ги" вадим от колодата, а следващото е Нов пасианс...

 72. 73 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#34:"Wornoxmaniak"]Българи в своята история никога не е управлявана от по нагли некадърници. Никога.
  [/quote]
  Как бе козарев, верно водят оспорвана борба с предишните ама все още има какво да се желае от сегашните та да изпреварят предишните. Ма то БСП, герб все за комунета си говорим, няма как да не е оспорвано първото място по наглост и некадърност.

 73. 74 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#55] от "Култура ми Бойко":

  Арончо, просто момче си. Няма нужда да ни даваш доказателства като пишеш глупости.

  Хора се палят и сега. Всяка седмица се палят хора. Информирай се, нема да мреш шашов, я.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 74. 75 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#69] от "vivian62":

  не се чувствай длъжна да ми се обясняваш или хвалиш,още по-малко да ми се жалаш. Все ми е тая. Отишла си в Австрия - остани си там завинаги.

 75. 76 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#73] от "герб:Шъ викам,че съм пИдал та да изглеждам умен!":

  На зомбита какво да обеснявам. Всичките мечти на Иван Костов ги сбъдна Бойко Борисов.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 76. 77 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#74] от "Wornoxmaniak":
  Когато използуваш подобни словесни инструменти, проядени от ръжда, значи не ти е удобно да видиш истината. А тя е само една. Не бива да се гаврим с паметта на хората. Уважението е белег за цивилизованост и култура. Виждаш ли, така трябва да търсиш диалог с масите, а не да изразяваш емоции, които са неподвластни на разума. А, надявам се, искаш да минеш за цивилизован човек пред аудиторията, нали? Все пак си доайен и трябва да си на "ниво"

 77. 78 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1628 Любопитно

  До коментар [#34] от "Wornoxmaniak":

  Уорни, защо забравяш ГЕРБ, Бойко, калинките и останалата герберастка паплач?!
  !

 78. 79 Профил на Lady V
  Lady V
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#78] от "AzDebil":

  Здравей

  Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов
 79. 80 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Като спомена "Гадни копилета" чак на мен ми се поиска като един своеобразен Георги Димитров да запаля Райхстага ( т.е. централа на позитано 20 ). Ех времена, ех нрави... Браво за текста!

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 80. 81 Профил на lonesome cow
  lonesome cow
  Рейтинг: 110 Любопитно

  [quote#69:"vivian62"] Т а да си дойдем на думата-аз живея и работя в Австрия от няколко години. [/quote]

  Не ти ли е време вече да ставаш маман?

  https://www.youtube.com/watch?v=bXwfarsVH9w
 81. 82 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#34] от "Wornoxmaniak":

  "България в своята история никога не е управлявана от по нагли некадърници. Никога."

  В децата си ли се заклеваш или какво ? Защото помним срамното управление на Борисов, а и не трябва да се забравя, за да е като "обеца на ухото" за идните поколения...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 82. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#71] от "BlueWater":

  Въпросът е вие що сте тук, червените са ясни.

  До коментар [#76] от "Wornoxmaniak":
  За наша радост, Боце и Костов нямат нищо общо и по мечти и по ценностна система, затова тиквеника няма как да е сбъднал каквото и да е.
  Нещо гледам се бавиш с отговора - кой е прасето?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 84 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#38:"willbg"]Хора, днес е обнародвано официално встъпването в длъжност на Делян Пеевски като шеф на ДАНС. Ако не вярвате - проверете на сайта на Държавен вестник. Публикуваха го в края на работния ден. За никаква отмяна не става дума.
  [/quote]


  Тъкмо погледнах, ето го текста:

  РЕШЕНИЕ
  за избиране на председател на Държавна
  агенция „Национална сигурност“
  Народното събрание на основание чл. 84,
  т. 8 и чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Ре-
  публика България, чл. 8, ал. 1 от Закона за
  Държавна агенция „Национална сигурност“
  и по предложение на министър-председателя
  на Република България
  Р ЕШИ :
  Избира Делян Славчев Пеевски за пред-
  седател на Държавна агенция „Национална
  сигурност“.
  Решението е прието от 42-то Народно
  събрание на 14 юни 2013 г. и е подпеча-
  тано с официалния печат на Народното
  събрание.
  Председател на Народното събрание:
  Михаил Миков
  4904

  Д.В. брой 54 страница 2

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 84. 85 Профил на Lady V
  Lady V
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#83] от "Тони!":

  +

  Ангелите я наричат небесна радост, дяволите я наричат адска мъка, хората я наричат Любов
 85. 86 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1821 Весело

  "Върнете мавзолея!", "Легнете в мавзолея!"

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 86. 87 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#76] от "Wornoxmaniak":
  [quote#76:"Wornoxmaniak"] Всичките мечти на Иван Костов ги сбъдна Бойко Борисов[/quote]
  Порни, в известен смисъл си прав. Иван Костов ще остане в историята. Така кат гледам и Боцеу ще остане ...... в историята на Софийския централен...

 87. 88 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#82:"Велислав"]Защот помним срамното управление на Борисов,[/quote]
  Така е. Всички гербери ясно го съзнават. Даже и Ас Но никога няма си признаем. Оти е някак подигравателно за Партията, нале?

 88. 89 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#48] от "emil":

  http://offnews.bg/index.php/209931/dokument-dokaza-che-delyan-peevski-e-bil-ofitsialno-shef-na-dans-obnovena

  "...Това е второто назначение на Писанчев са временен шеф. Първото е от 30 май и е с номер 350."

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 89. 90 Профил на gankak1
  gankak1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#19] от "Митев":

  За вас може да са безмислени, но не и за тези млади и нтелигентни хора, а дори и за такива като мен, които са живяли и работили и преди 1989 г., протестирали са през 1989-1990, 1997, а и сега също.

 90. 91 Профил на lonesome cow
  lonesome cow
  Рейтинг: 110 Разстроено

  [quote#74:"Wornoxmaniak"] просто момче си [/quote]

  Кво прават кампутурните спицалисте га са гушкати пу тва времи? Блеят ли или мучат? Дай на линиа некоъ де обира от typescript. а, да и тес promises са ми голема мъка пукрай цялата асинхронна прустутия

  https://www.youtube.com/watch?v=bXwfarsVH9w
 91. 92 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#84] от "VivaLaMadness":

  Дали Плевню не отговаряше за обявите в Държавен вестник. Забравих как е?

 92. 93 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дива селянка":

  Село, село, диво село.

  Вие в 19 век ли живеете?
  И какво е това - където сте се продали? Вие собствена фирма ли имате? И сам ли сте в нея? Ако не - то или продавате труда си на някого или на вас ви се продава.

 93. 94 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#90] от "gankak1":

  Безсмислени са, защото нямат цел!... Ако, разбира се, падането на кабинета Олигархски е крайната им цел. Аз засега не виждам някой да знае какво иска и от кого го иска. Виждам само театралничене, суета и самолюбуване. Както и липса на интелигентност, съдейки от т.нар. лозунги

 94. 95 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#93] от "bachmann":

  ти в БГ ли си.

 95. 96 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1628 Весело

  За какво им е на "богатите, образовани, работещи и плащащи сметките си" катарзис?

  Който измисли този "вълнуващ", класов лозунг на протеста, направи неоценима услуга. Те богатите, образовани, работещи и плащащи сметките си гнусливо изритаха обеднелите, неудачници, безработни, нямащи дори за една сметка.
  Наредиха се до олигархията. Просто младото й лице.
  Мда, и на тези им трябва катарзис.
  Но още не са се усетили, че са скандирали своето бъдеще.
  Каква ирония.

 96. 97 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#92:"цаки"]Дали Плевню не отговаряше за обявите в Държавен вестник. Забравих как е?
  [/quote]

  Не се сещам в момента, трябва да ровя из закона за държавен вестник. В следващия брой ще е решението за отмяната му от длъжност според мен. Така се надявам официално след като е бил обнародван вестника и е влязло в сила решението да му се води назначение и понеже не е министър да не му се пази мястото в НС, което ще доведе и до отпадането на имунитета му като народен представител.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 97. 98 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#89] от "Музар":

  [quote#89:"Музар"]"...Това е второто назначение на Писанчев [/quote]

  Мани, мани...

  Ситуацията ми напомня за хубавия виц за Бай Тошо който показал строящото се НДК на Хонекер.

  "Гроссе" къща, "гроссе" къща - казва Хонекер кимайки одобрително.

  Да бе да, голям "хаус" - отговаря баевият.

  Та и при тия, гроссе хаос.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 98. 99 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Браво на всички, които протестират! Голяма част от тях обаче не гласуваха и сега ручат жабетата - ми сега к'ва стана тя!? От друга страна за да се оправят нещата ще трябва поне 10 години здрава работа и затягане на коланите, което едва ли ще се хареса някому - всички се измориха вече от преход, половинчати мерки и закриване на работни места. Изобщо и въобще - абсолютно задънена улица - нищо добро не идва. Аз съм за президентска република - добре или зле по-добре е да има един цар и сопа по главата колкото и лошо да звучи.

 99. 100 Профил на gankak1
  gankak1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#63] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  Не обиждайте протестиращите. И аз бях на протеста в Пловдив и не видях нито наркомани, нито пияни, нито лумпени. Млади образовани хора, които искат по-добро бъдеще.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK