От блоговете: Протестът е за нов базисен минимум от политически и обществен морал. Точка

От блоговете: Протестът е за нов базисен минимум от политически и обществен морал. Точка

© Анелия НиколоваПрепубликуваме текста от блога на Йовко Ламбрев. Заглавието е на "Дневник":


Този път ще бъда кратък. И може би леко по-рязък от обикновено… Идеята, че хората сме равни не е лява идея – левашко тъпа е! Хората сме различно бедни, богати, красиви, умни, работливи, образовани и т.н. Да, протестът #ДАНСwithme е различен от февруарските по ред причини. Но прекаляването с мрънканиците за едните и другите, за леви и десни, за красиви и умни, за средна класа и работници е класическата схема "разделяй и владей"…


Протестът е за нов базисен минимум от политически и обществен морал. Точка. Това е!
Не можем да минем без изрязване на гнилото! Ампутацията на всички шарени боклуци от текущия псевдопарламент и псевдоправителство е без алтернатива. Какво ще правим после е фонов въпрос, който ще дойде на дневен ред, едва когато сме почистили раната, за да има шанс да оздравее изобщо. В момента, този въпрос просто не е актуален, защото каквото и да измислим в текущия пейзаж, то няма особено значение.


Затова тези обезверените, безразличните, отчаяните, аполитичните, сложните, драматичните… вдигнете си носа от пода и елате! Нали и вие искате нов морал? От едно време насам хъшовете са го дирили в кръчмите на сянка и не са го намерили. Няма и вие да го намерите в чашите си кафе и бутилките бира.


Елате на площада! Днес! В 18:30. Дайте си шанс!


Тези които променят нещата, тези които променят света, винаги са единици! Но не се отказват! А ние вече сме хиляди…


#ДАНСwithme #идвайте


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK