Президентът и гражданите - естествени съюзници срещу олигархията

Президентът и гражданите - естествени съюзници срещу олигархията

© Красимир ЮскеселиевВ специалната ни тема "Идеи за изход", публикуваме текста на редовния автор на "Дневник" Цветозар Вълков каква може да бъде ролята на президента.


На 16 юни, на третия ден от протестите срещу кабинета на Орешарски, се навърши една година от първата победа над олигархията. Тогава, след демонстрации, президентът  Росен Плевнелиев се солидаризира с гражданското общество и наложи вето на закона за горите, писан за олигарсите. Сега държавният глава зае страната на възмутените от новото управление на първия ден и свали доверието си от правителството.


Година след първата победа гражданите имат шанс в съюз с президента да спечелят нова, по-голяма схватка - за по-широко участие във взимането на решения, за по-пряка демокрация. Действащото законодателство дава такива възможности, а Росен Плевнелиев олицетворява единствената институция със запазена легитимност.
Защо е важен съюзът между гражданите и президента?


Първо, исканията на протестите през февруари и юни не са толкова различни. Някои съвпадат - прозрачност, нови изборни правила, мерки срещу олигархията. Сегашните искания са по-радикални - оставка на правителството, нови избори, защото предишните не бяха изпълнени. Вместо прозрачност при назначения на високи постове, станахме свидетели на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Вместо публично и широко обсъждане на важни закони, получихме нови правила за ДАНС, без да бъде спазено дори законовото изискване за възможност за предварителни дискусии.


Всичко това стана при непредставителен и лишен от доверие парламент и се превърна в повод да се иска оставката на кабинета. Засега управляващите по-скоро изглеждат решени да запазят властта си. Ако все пак Орешарски чуе какво му казва площадът, ще престане да слуша поставилите го в тази ситуация и ще се оттегли. Ако няма оставка Мая Манолова ще се съветва със стотина организации и ще пише Изборен кодекс години наред, ако пък има - оставаме със стария. В първия случай се озоваваме пред знака "Път без изход", а във втория пред - "Пресичаният път е без изход".


Но, изход има


Президентът трябва спешно да организира "Кръгла маса" (не се плашете от асоциацията с Кръглата маса от 1990 г., на която беше посигнато споразумение за мирния преход). Новата "Кръгла маса" ще направи прехода от партизанщина към консолидация и гражданско участие. Само така може да се състоят широки и легитимни дебати около исканите промени в Изборния кодекс и не само.


Но трябва смелост. Ако Росен Плевнелиев се реши да положи основите на такъв форум, той може, от негово име, да предложи за


референдум


идеи за решения на проблеми, които предизвикват обществено недоволство. Така от гражданите би зависело, например, да подобрят условията за избори. Може да се напише цял списък и по други въпроси, на които избирателите да отговорят. Ако Народното събрание случайно продължи работа, идеите, предложени от "Кръгла маса", могат да бъдат вкарани за гласуване в пленарна зала от името на група съвестни депутати. Плевнелиев може да наблюдава от балкона дебатите и ако депутатите шикалкавят и приемат нещо, което не отговаря на обществените очаквания, да потърси решение - пак с референдум. Така депутатите, които по закон имат последната дума дали да има допитване, ще са стимулирани да не шикалкавят, ще са заставени от волята на избирателите.


Ако се види, че подобен механизъм работи,


"Кръглата маса"


може да стане постоянно действащ орган към президента. Той по конституция сам определя структурата и състава на институцията и подобен орган ще е легитимен, а и полезен.

Росен Плевнелиев

© Георги Кожухаров

Росен Плевнелиев


Сега проблемът със законодателството е, че има дупки в него и целенасоченно се правят лобистки поправки. Такива са поправката ''Витоша ски'', поправката ''Пеевски''… Подобни прецеденти създават вратички, не въпреки, а в рамката на закона. И няма гаранции, че всеки следващ парламент няма да ги прокарва. Единствената гаранция е контролът на президента в съюз с обществото.


"Кръглата маса" може да разгледа списък с  всички ''прецеденти'' с обществен отзук, които могат да бъдат поставени на общонационално допитване. В разяснителната кампания гражданите ще се осведомят за проблемите, след като вече са имали възможност да проследят дебатите на "Кръглата маса".


За целта съвещанията на "Кръглата маса" трябва да имат легитимност, извън тази която президентът може да даде, като интегрира подобни дебати в структурата на институцията. За целта е нужно президентът да обяви предварителни критерии, по които ще се излъчва представителството в този орган. Това ще внесе прозрачност в процеса, защото в момента има криза на представителността. Може съвещанията да се предават пряко, а медиите биха синтезирали полезната информация. Хубаво е също да се запази надпартийноста на институцията, т.е. преговорите между президента и обществените представители да се водят отделно от тези с парламентарни партии. Самата "Кръгла маса" трябва да си приеме правила за работа и гласуване, за да се гарантира, че в случаи на противоречия между участниците, ще има консолидация на участниците около решенията.


Ще се справи ли президентът?


Той е нещо като морален съдник и му е писано (по Конституция) да разрешава кризи. Росен Плевнелиев намери решение в казуса "Марковска", произнесе се по избора на Пеевски. Спечели доверието на голяма част от обществото, както и уважението на протестиращите. Мнозина могат спокойно да кажат: Той е моят президент. Избран е, овластен е пряко от народа и в случай на политическа криза той има правото да върне властта на народа. Как по-добре от референдум?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 381 Неутрално
 2. 2 Профил на AZ
  AZ
  Рейтинг: 381 Неутрално
 3. 3 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Президентът ни е последният човек, който ще се обяви срещу олигархията, защото самият той работи за олигархичния кръг Капитал и е негов продукт.Иво Прокопиев и Огнян Донев са негови съдружници и той ще направи всичко възможно да им даде властта, макар това да е в ущърб на народа.

 4. 4 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 811 Неутрално

  То добре, че Гоце още не е президент, че щяхме да станем свидетели на "единство на властите" срещу народа!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 5. 5 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 434 Неутрално
 6. 6 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Президентът може да бъде наречен съюзник на бойко, Огнян Донев и Иво Прокопиев, но не и съюзник на българският народ. Та точно той е човекът, който подклажда напрежението и тласка страната към криза.

 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Айде ся! Роско го гласят за народен трибун? Не'ам нерви! Спрете се бе, "медии"!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Плевнелиев добра позиция зае! Само `дета не е малко "по-твърд"! Трябва остро да разкритикува поведението и изказванията на голяма част от "управляващите".

  Може и един-два пъти да викне "ОСТАВКА"

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 9. 9 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 434 Весело

  Хахахахахахахахаха! Кой президент това?
  На Ла*нян Донев и Прокопиев куклата на конци ли? Офшорлиев?

 10. 10 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Нещо като Пеевски. Олигарх ще се бори срещу олигархията.
  Ако не друго, статии от този род, поне развеселяват народа.

 11. 11 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 488 Весело

  Смях Точно пък Плевненлиев, милионер с дебела гуша и първа дружка на Иво Прокопиев - активен борец срещу олигархията! Ще дойдат истински борци срещу олигархията, отдолу от улицата. Тя ще ги роди и те хич, ама хич няма да са красиви и атрактивни. И те ще поискат истински рестарт на системата. С експроприация на награбеното от всички! Включително и от този мушморок на снимката!

 12. 12 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Без работеща съдебна система, без страх от закона, олигархията не може да бъде преборена. Пак те ще печелят всички обществени поръчки, пак те ще назначават пионки, които да разделят порциите, пак те ще викат, че минималната работна заплата е висока, а в същото време ще издържат по един бус наложници.

 13. 13 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Мухахахахаха, вицът на месеца. Плевньо да помни, че едиствената причина да е президент е да се спре Калфин.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 14. 14 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 434 Любопитно

  За президента Офшорски ли говорите,който сигурно за десети път го питат дали в миналото е имал участие в офшорни фирми и какво е искал да скрие зад тях,а той отговаря,че откакто е в политиката няма пари в офшорни сметки? Или за президента който стана министър в правителството на ГЕРБ благодарение точно на олигарсите Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев? Олигарсите са всякакви цветове не само червени,но и сини и зелени и жълти и точно сините сега се гласят да дойдат на власт на мястото на червените.

 15. 15 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Доста утопични ми се виждат идеите на автора. Какви ли ще са тия "съвестни депутати", които с парламентарно мнозинство да приемат предложенията от "Кръглата маса" ?

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 16. 16 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1290 Гневно

  Кръгли маси, референдуми...
  Няма кой да чака толкова дълго.
  Окупира се Парламента и това е.
  Никой ли не помни февруари 1997-ма?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 17. 17 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Весело

  Комуноидите все по-здраво се окопават и вкопчват във властта. Целта е ПРЕДИ неминуемата оставка, да се насмучат и внедрят навсякъде, та да минират страната за следващите. Кога КС най-сетне ще касира тези избори? Какво чакат? Аааа, да! Вагоните с рубли от Москва чакат...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 18. 18 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Чета, гледам, слушам и все повече се убеждавам, че единствения проблем на България е нейното население. :(

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 852 Весело

  Роската няма нищо общо с олигархията!?!?!?С коя олигархия?

 20. 20 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#11:"Стенли1"]Ще дойдат истински борци срещу олигархията, отдолу от улицата.[/quote]


  Нищо яма да дойде от улицата! Нищо!!!

 21. 21 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#16] от "Депутат 241 Occupy Parliament":

  Януари, 1997 г. Ние помним..., но комуноидите удобно забравят.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 22. 22 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 434 Неутрално
 23. 23 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Сегашната политическа "класа" ерозира всички държавни институции и доверието към тях и наистина може би е редно да се погледне към алтернатива за разработване на нови механизми за упражняване на власт поне до оздравяване на държавността, което ще бъде тежък процес.
  Партизанското късогледство на комунисти, гербери и прочее така и не успя да проумее, че плюенето и хвърлянето на тежки думи във въздуха без произтичащите от това последствия съсипва държавността. Цяла предизборна кампания се замеряха с фекалии едни други, без да осъзнаят, че по този начин който и да получи властта, всъщност ще завари една куха и тежко деморализирана система за управление на страната. Така, че не съм много голям оптимист, че една такава кръгла маса няма да бъде превърната в инструмент за плюене и компроматна война отново. Просто това ни е нивото на политиците и ако искаме качествено ново управление, то трябва с времето да се създаде качествено нова политическа класа. Но това не може да стане сега и веднага Свети Петър и Апостолите да кацнат от небето и да ни оправят. Това ще стане именно с гражданското общество и свалянето на всички правителства, които действат непрозрачно и задкулисно. Така лека-полека ще се възпита една качествено нова политическа класа. Но ще трябва време, няма бърза и лесна панацея. 70 години спане не се компенсират с няколко месеца избуяла гражданска съвест. Още десет години по същия начин и може нещата да потръгнат.

 24. 24 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Задъжително гласуване!!! Президентска република!!! Съдии, прокурори , следователи и полицейски началници , включително до шеф на РПУ , да се избират от населението на територията на която работят , а да не се назначават , както до сега!!! Бившите казарми , да се превърнат в затвори, за икономически престъпници, наркодилъри, сутеньри и хора практикуващи характерните си културни особености!!!!!!!!

 25. 25 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Плевнелиев е очевидно голям трън в очите на чугунарията.
  Само че хилядите хора пред Министерски съвет показаха много красноречиво, чрез ръкоплясканията си към Плевнелиев, тяхната благодарност за адекватната подкрепа.
  Плевнелиев в момента е единственото противопоставяне срещу руската мафия, узурпирала властта в България с единствената цел да я разпарчедоса и поднесе на тепсия на господарите си в Кремъл.
  Разберете веднъж завинаги - Белене няма да има. Българският народ няма да го позволи. Колкото и милиарди рубли да хвърляте за подкупи.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 26. 26 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#21:"moriarti"]но комуноидите удобно забравят.[/quote]


  Вие, гербаджиите сте комуноидите... Макар да не ви се вярва!

 27. 27 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Като гледам коментарите май никой в България не е достоен за никакъв пост , всички са маскари.
  Ама ше се опрйте ей , да знаете!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 28. 28 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 811 Неутрално

  [quote#11:"Стенли1"]Ще дойдат истински борци срещу олигархията, отдолу от улицата. Тя ще ги роди и те хич, ама хич няма да са красиви и атрактивни. И те ще поискат истински рестарт на системата. С експроприация на награбеното от всички! Включително и от този мушморок на снимката! [/quote]
  Дано си даваш сметка че с такъв рестарт ние се връщаме автоматично в 1944 и че по време на рестарта, някой от тия "борци", могат да харесат жена ти, дъщеря ти, къща ти, или просто ей така за кеф да те застрелят.
  Явон искаш точно това, а както знаеш трябва да се внимава какво си пожелаваш, защото има много голяма вероятност да се сбъдне!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 29. 29 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Пълни глупости! Президентът е част от олигархията, само че от конкурентна групировка.
  Трябва по принцип да има закон, както в САЩ, че когато човек е на държавна длъжност не може да има частна собственост и да участва в частен бизнес! Предполагам се сещате защо - щото вместо за общ интерес ще ползва властта на държавата в полза на своя частен бизнес. Това е разковничето на проблема и затова се борят две олигархични групировки за достъп до властта!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 30. 30 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Поне не пишете глупости! Колкото е затънал президента с тези офшорки и колкото лъжи изприказва, толкова медиите повече се надпреварват да го изкарат чист и непорочен! Ставате смешни и жалки! Наистина медиите "правят чудеса"!

 31. 31 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 761 Неутрално

  всъщност няма какво 4ак толкова да направи Президентът, просто няма достатъ4но правомощия.
  Виж, да викне няколко пъти ОСТАВКА би било ясна позиция

 32. 32 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#23:"dragond"]Сегашната политическа "класа" [/quote]


  А викаш, класата на гласуващите - цялата в бяло! Да не говорим пък, за негласуващите! Те пак, са направо светци.

 33. 33 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Случаят Марковска е ПЪРВИЯТ признак на гражданското общество у нас. За добро или лошо Плевнелиев разчете този признак.
  Първият протест беше РАЖДАНЕТО на гражданското общество. Всички разчетохме това раждане, но едни се радват а други скърбят.
  За тези които скърбят препоръчвам примирение, защото безвъзвратно губят нещо много съкровенно за тях. Дали само ще скърбят или ще изпадат в ярост зависи от тях.

  подпис
 34. 34 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#24:"kimba3"]Президентса република!!! [/quote]
  За да може олигарх като Плевнелиев да коли и да беси.

 35. 35 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Когато мирните протести не помагат , срещу забравилите за предизборните си обещания , нагли и безочливи депутати , ще дойде ред за революционни решения на проблема!!! Никой не вдига революция от добър живот, но всяко търпение си има граница и когато тя бъде премината, следва ....!!!

 36. 36 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 221 Неутрално

  С тази статия вече става очебийно отношението на Дневник към президента. От един момент нататък мисля, че тук настъпи изключителна промяна в отношението към президента от "той е марионетка на ГЕРБ" изведнъж се превърна в "той е спасителя на мафията". Моля опитайте се да бъдете малко по-обективни, защото по този начин само утвърждавате тезата на медиите на Пеевски за обвързаността на Капитал с Плевненлиев. Това е препоръчително де, само ако искате да ви приемат хората, като обективна медия.

 37. 37 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  До коментар [#29] от "kihano":
  "има закон, както в САЩ, че когато човек е на държавна длъжност не може да има частна собственост и да участва в частен бизнес"

  Лъжеш безсрамно. Знам за този закон. Докато е президент с неговият бизнес се занимават назначени от държавата експерти. Тези експерти отговарят за развитието на бизнеса.

  подпис
 38. 38 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#28] от "traveler1":

  Големи глупости си написал. Първо, назад се върнахме не 44-та, а 89-та. Второ, глупаво е да вменяваш, че тия които искат премахване на частаната добственост, т.е. искат национализация, са непременно престъпници. Виж, ако стане гражданска война, което и без идеи за национализация може да стане то тогава чия жена какво ще я сполети е въпрос на случайност. Освен това хората с такова специално отношение към жените обикновено нямат понятие от политика, така че едва ли ще са или някога са били комунисти, а просто идиоти, които използват ситуацията на хаос и беззаконие.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 39. 39 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Червените кутевчета яко постват в изпълнение на партийната повеля , голем страх, големо чудо

  Абсолютна глупост е кръглата маса, говорилня, чийто единствен резултат ще е тупане на топката и реанимиране на Българската национал-социалистическа партия за права и свободи.
  Промяна на изборния кодекс - снижаване на прага от 4 на 2 % и избори веднага. НОвия парламент ще е в съвсем различна конфигурация. БСП я вземе 15-16 % , я не. ДПС ще си вземе своето. Малоумния елкторат на партия Юруш ще се свие до твърдото ядро - т.е. 4-4,5 %.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 40. 40 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Гневно

  Вие гледайте да омаскрите всичко живо , не гласувайте , мразете , апосле се вайкайте като циганите и турците ви избират депутатите и ви управляват комунисти!
  То за това казана с българите в ада не го охранява никой дявол.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 41. 41 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Защо президентът така гузно мълчи за офшорките? Защо уж отрече, пък после името на жена му изплува в такъв списък?Въпроси, които остават без отговор.

 42. 42 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Абе протести и окупация добре ама до време. как да се реши този проблем с избирателния закон???? Сега да го реши БСП/ДПС/Атака или може би после ГЕРБ/Атака? Голям избор, няма що!
  Единствения човек който сега може да свика референдум е Президента. Добър, лош, тъп ...какво значение има? Това е процедурен въпрос. Или сме толкова слепи че в желанието си да протестираме не можем да видим целта на тези протести? Как да се смени закона за изборите с участието на гражданството? Ами кръгла маса под спонсорството на Президента и участието на граждански организации и подготовка на проектозакон който да се гласува директно на референдум от народа. Така се елиминарат партиите и цялата корупция около тях.
  Иначе - ОСТАВКА, ОСТАВКА ... и после? След два месеца същите резултати.

  California Über Alles
 43. 43 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Никога нищо не е идвало от улицата, ако не е било поръчано или в изгода на някоя от партиите. Власт не се дава току-така. Който мисли, че с улично шоу нещо ще се промени, просто да забрави. Но с улични ексцесии, може и да мръдне. Времето ще подреди нещата. А Плевнелиев, горкия, не е добър актьор, личи му колко е дребен.

 44. 44 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 488 Весело

  Незабавна лустрация за ръководителите и служителите в БКП, ДС и ДКМС. Лустрацията да включва и президенстката институция

 45. 45 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 488 Разстроено

  До коментар [#18] от "Quo Vadis BG?":
  [quote#18:"Quo Vadis BG?"]все повече се убеждавам, че единствения проблем на България е нейното население. [/quote]
  Точно така. И червено-лилавата-кафява марионетка на олигархията е разбрала същото и действа според сталинския принцип: "Има население - има проблеми, няма население - няма проблеми".

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 46. 46 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Заглавието просто кърти. За народа как да е -против олигархията е. Ама президента??? Аре нема нужда и той да си цъка ефтини дивиденти от протестите. НАрода, че е тъп тъп е, ама помни кой назначи роската

 47. 47 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#37] от "Иван К":

  Така де, само дето така или иначе този закон не работи. Ръмсфелд така и не го накараха да си продаде акциите от фирмата с Тамифлуто. Освен макар и друг да им върти бизнеса, те пак ползват държавата да облагодетелстват бранша, от което печели и тяхната фирма. Пример е Дик Чейни и Халибъртън. В САЩ си имат термин за тая работа - "въртяща се врата" - с който се обозначва въртенето на служители между държавата и частните фирми, които служители са лоялни на частната фирма докато са на държавна служба. При нас тоя трик го направи ачик ачик Хампарцумянчо. Приватизира Булбанк в полза на итализнците, а те после го направиха шеф на частната уникредитБулбанк с огромна заплатка.
  Та прав си, че законът в САЩ не е точно забрана да имаш частен бизнес докато си на изборен държавен пост, ама толкова по-зле за САЩ. Такъв закон трябва да има иначе просто и ясно се вижда конфликта на интереси между частно и държавно. А после се чудим, защо държавното не ставало. Ами щото се управлява от хора с интереси в частния бизнес, а техния интерес е да отнемат от държавата колкото се може повече.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 48. 48 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 701 Весело

  "Дневник", след западането на хумористичния вестник "Стършел" вече успешно заехте пазарната му ниша!
  Президентът не беше ли от партията ГЕРБ - сивото гнездо на червената олигархия?

  Една българка
 49. 49 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Плевневлиев като говори за олигархия да каже дали познава Лазар Причкапов!

 50. 50 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  До коментар [#18] от "Quo Vadis BG?": Мда, няма как да не се съглася, уви! Завист към по-богатите (дори и да са заработили с почтен труд това, което имат), омраза към интелигентните и образованите, насмешка и подигравка към толерантните и смирените, които не надуват мускули - основни движещи и "обединяващи" чувства за онсовната маса, често наричаща себе си "народа". Как не се случи веднъж поне да сме единодушни за някоя публична личност - и да не е маскара някой, ще го омаскарим!
  Единственият политик с адекватно поведение в тази ситуация, едиснтвеният наистина естествен съюзник на протестиращите (нямам предвид платените дребни душички, изливащи злобата си през клавиатурата) заслужава нашето уважение и подкрепа!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 51. 51 Профил на nasofr
  nasofr
  Рейтинг: 221 Гневно

  Подкрепям на 100% поведението на президента! Достоен е. За мен да си богат не е престъпление. Важното е че от както е в БГ политиката ВИНАГИ се е държал достойно. И сега така!

  Ще гласувам на следващите избори за партията, която обещае пълна лустрация!

  Ще гласувам за партията, която обещае пълна лустрация!
 52. 52 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Плевнелиев е поставено лице на Борисов.
  Плевнелиев е до тук.
  Плевнелиев е играчка и инструмент в ръцете на тези, които го издигнаха за кандидат за президент и му осигуриха изборния успех ( с какви средства - той си знае!)
  Всички действия на Плевнелиев трябва да се разглеждат от тази основа.
  Плевнелиев чете сценария, който му е даден и действа по него.
  До няколко дни Плевнелиев ще слезе сред народа на площада.....

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#25:"trippleseven"]Плевнелев е очевидно голям трън в очите на чугунарията. [/quote]

  Президентството (засега) е единствената институция, която заема адекватна позиция по гражданските протести. До неотдавна смятах Плевнелиев за свит и плах човечец, който се чуди какво прави в голямата бяла сграда, но сега бих му стиснал ръка и - ако я кара все така - бих го подкрепил с гласа си за втори мандат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До #34-dissident- "За да може олигарх като Плевенлиев, да коли и беси."

  Не !!! За да се знае , кой коли и беси!!! Освен това , при свестен изборен закон , такъв като Плевенлиев , не би помирисал властта!!! Писна ми вече почти 24 години тарикатите от БСП и ДПС , да се крият зад чужд гръб и да поемат ВИНАТА С МЕЗЕ !!!! Боко Кратунков , поне застана с лицето си пред матряла и хората знаеха кого да хулят за проблемите си. А не като сега , отново да не знаем , кой поема отговорността за гафовете!!! Още не са докопали аморално властта и гафовете им заваляха , като летен дъжд!!! То не беше Пеевски , то не беше смяна на министри и заместник министри през 2-3 часа и отново виновни няма!!! Грешки има и то умишлени грешки , които са си чисти престъпления, но виновни няма!!! За това съм за Президентска Република и задължително гласуване!!! При задължително гласуване, никой няма да може да се оправдава серГейски с факта , че не бил изгубил видиш ли, защото 40-50-60 % не били гласували за него , ама не били гласували и за победилият го опонент!!! Ами сега , след като 85% от населението на България не одобрява серГейското , СерГея що не се сети за собствените си аргументи и не разпусне правителството на Олигархски??? За да не яде шамари от кукловодите и олигарсте, нали??? Пък матрялът, кучета го яли!!! Приемащите ВИНАТА С МЕЗЕ силно се надяват, че след 1-ви януари 2014 границата се отваря и протестиращите ще поемат през Терминал 1 и 2!!! На тяхно място ще си внесат виетнамци и китайци. Така поне на първо време хранителна криза няма да има. Из София и провинцията - бездомни кучета бол!!! На бърза ръка ще си решат и проблемът с Болен Лидеров. Ще вкарат за един уикенд у нас една тумба бунтовници канибали от Сирия и от Болен , ще останат само подметките на обувките...

 55. 55 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  Тц, тц, тц!
  Вика Цветозар Вълков да не се плашим от Кръглата маса и че щяла да бъде различна от "онази".
  Да бе, да!
  Без да навлизам в пространни обяснения по същество защо това е нонсенс да дам само пример. Пресен. Съвсем пресен.
  От февруари-март тази година.
  Който не помни може да си прегледа в нета кой и как изпълзя да става лице на протестите, като почнем от Андрей Слабаков и Флейтата, па минем през старите муцуни, които веднага скочиха с "идеята" за кръгла маса, кой се натисна при Президента тогава да седне на масата, кой и как се намъкна тогава по "гражданските съвети". И какъв беше резултатът, чисто практически, от тези образувания.
  Не, мерси. Ресто, не струва!
  Подмяната на политическото, в нормалния му смисъл, чрез социално политинженерство ин витро мисля, че българинът му се нагледа. И както виждяхме - го отсвири.
  Кому е нужно пак и пак да се "лансира идеята"? Освен ... да се намираме на занимавка? Е, някои си вадят и хляба с това ...

 56. 56 Профил на rorich.jensen
  rorich.jensen
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Може би ще е добре Президентът да започне да участва редовно в заседанията на Народното събрание. Мисля, че по право той може да взема думата от трибуната по всяко време. На всичко отгоре, когато Президентът говори от трубината, това задължително се излъчва на живо по БНТ и БНР. Това ще е особено полезно, ако пак се опитат да гласуват някаква простотия.

  А постоянен консултативен съвет ("кръгла маса" или каквото и да е име) може да се направи към Президента по всяко време, въпросът е този "орган" да не изглежда формален, "нагласен" за определени цели, и да произвежда качествени публични дебати и концепции за обществено развитие. Иначе всеки може да си пуска в пространството каквито си иска идеи, но те увисват без институционална подкрепа и публична легитимация.

 57. 57 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  ++++++++

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 58. 58 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#29] от "kihano":

  Ами че той формално няма да има бизнес, като го прехвърли на съпругата или децата си! И за кои интереси ще мисли?

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 59. 59 Профил на bezpeka
  bezpeka
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Авторът, има право на мнение и го е изложил смислено.
  Това е едно от нещата които трябва да се направят - да се определи пътят и посоката. Ако не ви харесва президента, дайте идея при кого да се организира подобна среща или я организирайте сами. Но решенията на тази маса да се подложат на референдум и да влязат като поправка на конституцията. Иначе всяко Народно събрание си променя законите както си иска, а досега нито една поправка не е била в услуга на обществото.

 60. 60 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Възможно е в момента Плевнелиев да прави правилните неща поради неправилни мотиви. Най-вероятно е така, което е жалко.

  Но все пак прави правилните неща и ситуацията трябва да се оползотвори за целите на протеста.

 61. 61 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  [quote#53:"Norman Granz"]Плевнелиев за свит и плах човечец, който се чуди какво прави в голямата бяла сграда, [/quote]
  След Петър Стоянов това е първият държавник, от когото не ме е срам, че ме представлява в чужбина. Да, мек е, възпитан, но се държа подобаващо по време на изцепките на Болен. Освен това влезе във властта богат. За разлика от Гоце, мойто излезе богат.

  Gunter glieben glauchen globen
 62. 62 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Весело

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  Я па ти!
  Позитано вече не спуска директиви през Драгалевци и си започнал да мислиш със собствената си глава.
  Браво , приятно съм изненадана!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#62:"Karla Hanneman"]Позитано вече не спуска директиви през Драгалевци [/quote]

  Голяма каша ти е в главата, ще ти сложа и на теб един #ignorekarla.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Само погледнете един безспорен факт - Пелвньо винаги чете. Това говори само по себе си много за него. Говори че няма мнение, а това от своя страна обяснява слагачеството му на бойко и компания.

 65. 65 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ogiigo":

  А де, това е въпроса? Частното винаги прецаква държавното. Затова трябва закон - имаш ли частно - никакъв достъп до държавни длъжности нито изборни нито с назначение. Или, което е по-добре - премахване на частната собственост, както беше преди 89-та. Частната собственост и частния бизнес са несъвместими с демокрацията!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 66. 66 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Може да харесвате или не харесвате Стефан Гамизов, но под това, което е написал във ФБ, може да се подпишат всички протестиращи.


  Стефан Гамизов
  Нямайте съмнение, че сега в България е установена диктатура. Всичко е в ръцете на една шайка от около 500 души, до един свързани с комунистите и старите им сатанински служби за сигурност. И трите власти се доминират от хора с престъпни намерения. Законодателната от комунисти, Държавна сигурност и фашизоиди под командването на Путин. Изпълнителната от енергийната мафия, корпоративната престъпност, организираната престъпност и олигарсите. Съдебната от т.н комунистическа съдебна мафия. Практически и реално, Конституцията в България е суспендирана, (отменена) от тези престъпници-заговорници и е заменена с диктатура на обществената злоупотреба и корупция. Всичко това няма да свърши с молби към тези престъпници да спрат с насилието върху българската нация и фалшиви извинения от тях. Българската нация се намира в напълно законно състояние на неизбежна отбрана с проникнал нож много близо до сърцето й. Или тези изроди ще убият нацията, или тя ще ги отстрани...

 67. 67 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#65] от "kihano":

  Ми върви в Севрна Корея, бе.

 68. 68 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Весело

  До коментар [#63] от "Norman Granz":

  Е , то не става от раз Само първа стъпка си направил , дерзай , не се отказвай , никога не е късно!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 69. 69 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 846 Весело

  Ще им се някои вечно недоволни, ще им се.
  И да не си помисля Росенчо да прави опити за държавен преврат (каквото е иницииране на съществено изменение на конституцията в частта разпределение и отговорности на властите извън НС или ВНС), както го съветва автора.
  Затова може да му гласуват импийчмънт стой та гледай!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 70. 70 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#67] от "niakoi_si":

  И какво ще докажеш като проявиш отказ от мислене?

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 71. 71 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4478 Неутрално

  До коментар [#66] от "aleko":

  Абсолютно вярно.

  Gunter glieben glauchen globen
 72. 72 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Дневник и Капитал яко яхат протеста в полза на ГЕРБ!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 73. 73 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Президента да докаже ,че е новатор като създаде първата в света офшорна партия!!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 74. 74 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Плевнелиев бил олигарх!?!... Това определение е абсурдно - бил е бизнесмен и след това добър министър в кабинета на Герб.
  Поставяне на знак на равенство между бизнесмен и олигарх ми прилича на болшевизъм. Олигарси са тези, които дърпат конците на партиите и ги спонсорират - задкулисните играчи, които предпочитат държавата ни да остане в безвремието на 1990-1997 година, да няма реформи и да се шири корупцията безнаказано.

 75. 75 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 846 Весело

  До коментар [#66] от "aleko":

  Това поредните глупости на Стефчо на темата диктатура.... а си е просто капитализъм, където "Парица - Царица" (Алеко), казано по другому "интереса клати феса" ....
  Така е било преди 9-ти, така е и след 10-ти.....
  Сега, например, гъзарията в София скача по жълтите павета, подкокоросана от изританите от парламента седерасти, яневчета, спечелилия изборите но загубил властта Бат Бам и подобни политици на "стойката" "егото" и губенето на време. И ето изведнъж не им харесва Делянчо, Конституцията и Държавното устройство, но същите "харесваха" Лостов и крадлива компани, Деди и юпитата му, Цвъ.Цвъ., Бат Бам или поне не ги "забелязваха", до онзи ден.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 76. 76 Профил на Eternal Barabarian
  Eternal Barabarian
  Рейтинг: 914 Неутрално

  [quote#0:"д"]Ако все пак Орешарски чуе какво му казва площадът, ще престане да слуша поставилите го в тази ситуация и ще се оттегли.[/quote] А след това ще пострада или загине при странни обстоятелства.

  А сега малко мат'рял за разведряване
  http://news.data.bg/2/bulgaria/486470/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B0_%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2_%D0%B5_%D0%BC%D1%83%D1%85%D0%BB%D1%8C

  Предварително изгубени войни не водя!
 77. 77 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 846 Весело

  До коментар [#72] от "kihano":

  Напразно се натягат, щом самия Бат Бам се крие в миша дупка и не смее да "яхне" протеста.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 846 Весело

  До коментар [#64] от "kirilnikolaev":

  Тук не си прав, и къде по големи политици четат речи и изказвания.... Това е умен ход да се избегне цепенето на глупости и загубата на "нишката"

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  До коментар [#74] от "ivan_lozev":
  Плевнелиев бил олигарх!?!... Това определение е абсурдно - бил е бизнесмен и след това добър министър в кабинета на Герб.
  ***********************
  Разбира се, че Плевнелиев не е олигарх.
  Но баш като министер си играеше с олигарсите. Проверете кой печелеше поръчките в неговото министерство. Пък сега, видите ли, щял да бъде против олигарсите. С гражданите.
  Ама аз си спомням интервюто му в Щатите, като новоизбран Президент. Където какво промоутираше?
  Елате в България, имаме плосък данък, ниски заплати, а и ще ви освободим от плащането на осигуровки.
  Това този, който е срещу олигарсите и за гражданите

 80. 80 Профил на vsjelev
  vsjelev
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#69] от "boby1945":

  Бобчо мамин, май отдавна не ти се е случвало ин-пичмънт..., то явно няма и как да се уредиш. Ама давай по често ин-ханд или ако по ти харесва - ин-ботом, че да се успокоиш и да не се налага да ти виждаме словоизлиянията

 81. 81 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#77] от "boby1945":

  Е то това е тактиката. Ако сега Бойко излезе ще обере маса негативи. Затова той се крие, а медии като "Дневник" и "Капитал" четкат протестиращите и работейки против БСП работят за Бойко. На следващите избори Бойко ще излезе на бял кон.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 82. 82 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Плевнелиев е интелигентен и говори каквото и както трябва и то на перфектен английски, затова комунистите с дървения руски умират от мъка

  BG e мини империя на злото.
 83. 83 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#65] от "kihano":

  А аз си мислех, че глупостта на това твърдение е била успешно доказана през 1989-та.

  Явно има някои, които не са били в час!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 84. 84 Профил на thoric
  thoric
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Той поне събра служебно правителство, което не се осираше на всяка крачка.

 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4250 Весело

  До коментар [#6] от "kirilnikolaev":

  Да, точно той стои зад неадекватните провокативни назначения на компетентното правителство на 3ната коалиция, стига хуморески.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#83] от "tribiri":

  Би ли се уточник кое точно от няколкото твърдения в поста ми имаш в предвид?

  Щото май ти си пропуснал нещо около 89-та. Щото ако не си забелязал, още преди 89-та една опортюнистична клика в БКП позволи частното, а след вътрешнопартийния преврат от 89-та частното бързо изяде държавното.

  Въобще, тия дето защитавате частната собственост бихте ли се обосновали защо тя е необходима? Щото както и да го въртите, от нея само проблеми излизат. Вече 23 години.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 87. 87 Профил на Валери Миланов
  Валери Миланов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#65] от "kihano":Дори и дребните занаятчии ли вредят.

 88. 88 Профил на over.power
  over.power
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да не забравите да посетите НАП.

 89. 89 Профил на over.power
  over.power
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#66] от "aleko":

  Шайката са лукавите и манипулативни медии. И такива като Гъзолизов, платени лобисти, интриганти.
  Двете злини на 21 век са банките и медиите и техните клакьори.

 90. 90 Профил на koly
  koly
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Според мен трябва да се създаде съвет на президентите. Имаме четирима живи президенти и не ги ползваме ! Хайде да видим, ако те са на едно мнение, как ще ги преодолеят политиците. Аз смятам , никак!

 91. 91 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Мислите ли, че в статиите и анализите си Дневник тенденциозно представя президента Росен Плевненлиев в положителна светлина?
  Гласувайте
  + По-скоро ДА
  - По-скоро Не

 92. 92 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 488 Неутрално

  При цялото ми уважение, къщата е пламнала, огънят всеки момент ще се развилнее и ще обхване всикчо. А вие искате да съберем семейството, родата, съседите, представители на общината и малко експерти, за да обсъдим как точно да почнем да я гасим, с какво да я гасим, кои от нас да я гасят и дали да я изгасим само от единия край, или да оставим покрива да изгори, че после да се хванем да спасяваме останалото.

  Няма много логика в това, а?

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 93. 93 Профил на Николай
  Николай
  Рейтинг: 8 Любопитно

  От къде пари за референдуми?
  Ние почти сме фалирали

 94. 94 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#89:"over.power"]Гъзолизо, платени лобисти, интриганти[/quote]

  Вероятно има и някакви лични интереси, но битката му с Р.Овч. изглежда истинска и със сигурност е по-малко вреден от енергийните олигарси, които вчера пак взеха властта.

 95. 95 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Дневник,голяма фенка съм на Икономедиа,но се спрете този път...Президента и народа заедно срещу олигархията,ще се разплача направо....

 96. 96 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2541 Гневно

  До коментар [#47] от "kihano":
  "Така де, само дето така или иначе този закон не работи. Ръмсфелд така и не го накараха ..."

  Дали работи този закон в САЩ или не, това не те оправдава да лъжеш за това какво гласи този закон.

  подпис
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 98. 98 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#70] от "kihano":

  Най-малкото пък бих седнал да доказвам нещо на телевизора

  Не ме кефи мирогледа ти. И понеже знам, че е безмислено да пробвам да го сменя, ти предлагам алтернатива да прекараш живота си в бленувана от теб среда.

 99. 99 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 655 Неутрално

  До коментар [#86] от "kihano":

  Аз проблем с частното нямам. Имам проблем с държавното. Толкова ли е трудно да проумееш, че в природата освен овце има и други животни?

 100. 100 Профил на over.power
  over.power
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#91] от "utrepaniq":

  Еми че той е от кръга Капитал. Как да го отразяват, хаха вие откривате топлата вода.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK