Новата фаза на протеста

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Цитат: "Протестите са организирани от енергийни компании, страхуващи се от намаляването на цената на тока, въпреки че Румен Овчаров и други представители на енергийните групировки в страната не могат да бъдат забелязани със свирки и вувузели"

  Защо това не е вярно? Ето актуалната информация:

  Чия собственост е АЕЦ „Козлодуй” ЕАД?

  Една единствена българска медия, вестник „Стандарт”, пусна вчера (28/06/2013) практически сензационната новина, че предстои смяната на ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй”. (Забелязах го благодарение на постинг на мой приятел във Фейсбук, за което му благодаря.) Ето го и цялото съдъержание на краткото съобщение на „Стандарт”:

  Ново гориво за АЕЦ “Козлодуй”

  Нора Стоичкова
  Санкт Петербург
  Ново, високоефективно ядрено гориво - ТВСА 12, ще бъде внедрено в АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи президентът на руската компания ТВЕЛ Юрий Оленин . Новата касета има удължен 18-месечен цикъл на работа. ТВСА 12 е разработка на ТВЕЛ, което ще намали относителния дял на ядрените касети в себестойността на електроенергията от АЕЦ. "Вместо да се спира блокът всяка година за презареждане сега това ще става само 3 пъти за 4 години. В новите касети има с 10% повече уран, но цената им се запазва", обясни Оленин. Новото гориво вече е в експлоатация в Калининската АЕЦ в Русия. Оленин отличи и работата на ТВЕЛ с българската АЕЦ. "Ако не засягаме политическата част, имаме прекрасно сътрудничество. Смятам, че "Козлодуй" е един от най-добрите оператори. От нашето сътрудничество черпим много един от друг и подобряваме горивото на ТВЕЛ", каза той.

  Аз подчертах последното изречение, за да обърна внимание на грешката, защото не е правилно да се каже „черпим много един от друг”, а по-вярно би било да се каже „черпи много единя от другя”. Доказателство за това е разкритото наскоро безпрецедентно поскъпване на ядреното гориво, закупувано от АЕЦ „Козлодуй” от същата руска компания ТВЕЛ, с над 500%, за последните 6 години. Че ТВЕЛ „черпи” от това базнословни пари е ясно, но какво „черпи” от това АЕЦ „Козлодуй” не ми е ясно, освен ако не се има предвид, че последния черпи първия в селската кръчма? Или първия бърка в джоба на втория и сам си се черпи, а втория „не забелязва” и не писка?
  Няма да се спирам около техническите подробности и изтъкнати „преимущества” от бъдещото използването на новото ядрено гориво. Няма да се спирам и на факта, че руснаците си „връзват гащите” натъртвайки дебело, че горивото преминава тестови изпитания в АЕЦ „Калинин”, в негласен отговор, на факта, че ги хванах и разобличих, че през 2004-та година започнаха и проведоха тестови изпитания на рециклирано ядрено гориво в Козлодуй, без преди това то да е изпитано в Русия. Няма да се спирам и на подробностите, че от това престъпление България загуби повече от два милиарда лева. Вместо това ще потърся реакцията и позицията на българските заинтересовани институции/предприятия на новината. За целта се обърнах към Google.
  Освен в един ню-ню руски сайт ("ТВЭЛ" намерен в 2014-2015 гг подписать контракт по топливу ТВСА-12 для АЭС "Козлодуй".) намерих следи още единствено в сайта на Росатом:

  Ю. Оленин: эксплуатационная надежность ядерного топлива является важным условием безопасной работы АЭС

  Журналистов, в частности, интересовал вопрос о дальнейшем развитии партнерских отношений со странами Восточной Европы. Отвечая на вопросы болгарских журналистов, Юрий Оленин сообщил, что ТК «ТВЭЛ» планирует начать эксплуатацию на действующих энергоблоках с реакторами ВВЭР-1000 усовершенствованного топлива ТВСА-12 на АЭС Болгарии и АЭС Украины. «Важно отметить, что это топливо имеет референтность в России. Данный тип топлива имеет повышенную ураноемкость и может работать в более длительных топливных кампаниях и циклах, а также в маневриных режимах. «Мы сможем существенно повысить коэффициент использования установленной мощности», - отметил Ю. Оленин.

  Забелязахте ли? ТВЕЛ планира и ТЕ(Мы), а не родната АЕЦ ще постига нещо! Много се интересува някой какво мисли родната АЕЦ, родния ядрен регулатор, родното министерство, българския народ или пингвините на Антарктида?
  Нека видим актуалното съдържание на новинарските емисии на интернет страниците на „заинтересованите” български предприятия.институции.
  АЕЦ „Козлодуй”:


  Агенция ядрено регулиране:


  МИЕТ:


  Изглежда в България никой не се интересува от предстоящата смяна на ядреното гориво. И това е повече от обяснимо. Та нали АЕЦ „Козлодуй” не е българска? Или нещо бъркам?
  „Новината” идва на фона на съобщението, че предстои смяна на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, с връщането на приятелчето на Р. Овч. Иван Генов отново, като изпълнителен директор, в компанията на Ал. Ник., също бивш директор. През идната седмица ще ви напомня една тяхна обща пресконференция, дадена преди точно 5 години, на която те полагат титанични, но неуспешни усилия, за да прикрият предната далавера с рециклираното ядрено гориво, стартирала през 2004-та година.
  Актуалните постановки на комуноидите, че се грижат за вас и ви поевтиняват тока с 5% съвсем скоро ще ви излязат през носа. Така се случва в страна чиято енергетика е собственост на поробителя?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Весело

  Протестът е отразяван необективно от медиите, които показват хиляди хора по улиците, вместо милионите, които са си у дома...
  -----------------------------------
  Добре казано...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 3. 3 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Ами от древни чугунени соц-кратуни толкова - евтина популистка пропаганда, изкривяваване на фактите, наглост, лицемерие и жалка демагогия.

  Оставка!

  БЕЗполезен идиот
 4. 4 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Къде е консолидираното дясно със собствен проект за управление, ма'а му ст@р@?!!!
  Айде, че време не остана!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  Изходът е-избори! Дано КС да е на висотата на положението си и да касира ЯВНО МАНИПУЛИРАНИТЕ ИЗБОРИ! Така всички ще излязат с достойнство от ситуацията. Ако ли не, то тогава БСП-ДПС-Атака ще излязат като това, с което замеряха Бареков-Капута!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Задължително гласуване за всички БГ граждани !

 7. 7 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  Съвсем сериозно - кърлежите докопали се чрез пълният набор машинации до властта , макар че се държат на косъм ,изобщо нямат намерение да се махат !!!
  Примери бол : 1.Контрапротест (макар и от стотина добре орг. от партийните им централи в София,Силистра и др.) добре отразяван и раздуван 2. Омаловажаване и всячески пречки пред протестиращите 3.Включване на шпицкоманд. на Болен 3.Контра гладни стачки на раковоболни в противотежест на Сугарев и т.н.
  Та така може да се протестира до следващите редовни избори !?! Изхода според мене е веднага да се съберат 500 000 хил. подписа за референдум за предсрочни избори - при добра организация могат да се съберат за седмица ,две - да ги видим тогава !!!

 8. 8 Профил на kirilnikolaev
  kirilnikolaev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  бел.ред. - Иво Прокопиев е съиздател на "Дневник"

  Това обяснява всичко. Та нали именно Прокопиев е един от тези, стремящи се към властта.

 9. 9 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  """ ДПС няма как да се разграничи от корпоративните си спонсори, затова тя ще наблегне на разграничаване от "Атака", и ще се опита да раздуха традиционната етническа карта. ""
  ===================

  А нали УЖ са забранени партии на етническа основа ! ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#4:"Депутат 241 Occupy Parliament"]Къде е консолидираното дясно със собствен проект за управление, ма'а му ст@р@?!!! [/quote]
  Това е стъпка номер две. Първата, най-важна и неотложна задача е да се бутне това лицемерно и вредно правителство, преди да е успяло да бетонира мафиотския клан във властта. След това - служебен кабинет и дата за предсрочни избори!
  Консолидираното дясно вече присъства осезаемо и това го виждат и бейове, и гейове, и злодеи и затова стискат кокала като за последно.

  БЕЗполезен идиот
 11. 11 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  От декласирани комсомолци и некадърни комунисти "ДЕСНИ" няма как да се получат, това е медицински факт.
  А 25-годишните са поразени от мероприятията на антинародната власт, или правилно си търсят щастието в истински държави. За което те самите нямат никаква вина.

 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 948 Гневно

  Разсъждавайте с един ход напред! Какво следва ако утре всички искания на протестиращите за оставка се изпълнят?
  Идва тъпия Бойко на бял кон! който предлага за мин фин-философфф хахаха!
  4 години търпяхме тройната, 3г и 8м търпяхте, щото аз не можех да го понясям-ББ, а сега ...
  Държавата има нужда от
  напълване на затворите с политци! За да внимават следващите колко крадат и кого и как обслужват!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 386 Неутрално

  На ГЕРБ им трябваха 2 години за да се „отърсят“ от Атака и никой в Европа не се сети да го прави на въпрос... Ще изчакате и комунягите да си го поползват толкова време, пък тогава, Аллах керим и избори може да дочакате...

 14. 14 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 982 Весело

  Дрън-дрън. Четирите бсепета играят поредния си театър, а миманса се весели.

 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#10] от "virtual brain Occupy parliament":

  бъ
  [quote#10:"virtual brain Occupy parliament"]Това е стъпка номер две.[/quote] -бъркаш последователността на действията!
  Кой и колко разпознават някакво ново дясно? Колко хора гласуваха за ГРОБ само и само да не пропадне гласът им ако гласуват за ДСБ, коятоп така и не прескочи 4% бариера!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#5:"lz2"] Дано КС да е на висотата на положението си и да касира ЯВНО МАНИПУЛИРАНИТЕ ИЗБОРИ! [/quote]

  Надай се *уре на пияна булка. Квалифицирано мнозинство от КС са агенти на КДС, поради което от години ги наричам КС на ДС, основателно.

 17. 17 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 520 Весело

  До коментар [#4] от "Депутат 241 Occupy Parliament":

  Конструират го... кукловодите

  (Съжалявам, но аз не приемам след мутрите и олигарсите да се върнат представителите на комунистическите фамилии. За жалост партиите не се опитват да приобщят младите хора родени след 1980, а те трябва да започват да поемат щафетата постепенно.)

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 18. 18 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#12:"~песимист с бедна фантазия"]Държавата има нужда от напълване на затворите с политци! За да внимават следващите колко крадат и кого и как обслужват![/quote]
  Ти си песимист с богата фантазия, щом мислиш, че това може да се случи. Дето викат, а дано, ама надали.

 19. 19 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Според мен зад хамстеровите издънки стои Моника, която най-много ще намаже с поръчки за оправяне на имиджа както на бесепе, така и на държавата.

  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 20. 20 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  """ ако новото дясно пропусне този тест, или се провали на него, може да го последва съдбата на ДБГ на предишните избори. ""
  =========================

  НОВОТО ДЯСНО ? !

  Новото дясно е абсолютно необходимо !
  Но с нови хора !
  На този етап са все старите муцуни и уж се събират , ама с условия ? !
  А хората искат нови !
  Това което за сега уж действат старите е само да гледат да минат 4 % бариера !
  Те не предлагат никаква алтернатива за излизане от ситуацията и с програма за управление .
  Нужно е час по-скоро да се съберат и обсъдят всички възможни варианти , без да се поставят условоя предварително .
  Нужен е диалог !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 21. 21 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Статията много ми хареса. Отразява моето мнение на 99%.

  Но ми напълни душата следния текст:[quote#0:"Статията"]оалицията БСП-ДПС ще са последният пирон в ковчега на този така или иначе несъстоятелен инженерен (хидро-мелиоративен) проект. [/quote]
  Хидро е ясно кой е - Доганеско, но мелиорациите май са за серГей.

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 22. 22 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 520 Любопитно

  До коментар [#13] от "00222":

  На ГЕРБ им се разминаха много неща, може и заради Тройната ламя преди тях, но единственото позитивно е, че чашата преля. Сегашните обират негативите и от собствените им действия, но и от действията на всички управлявали преди това - от Луканов през Костов до Борисов.

  Както се казва във вица: От тук има два изхода - Терминал 1 и Терминал 2.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 23. 23 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1599 Весело

  До коментар [#20] от "Чардо":

  Защото от ГРОБ предлагат?

 24. 24 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 386 Неутрално

  [quote#22:"brutester"]Както се казва във вица: От тук има два изхода - Терминал 1 и Терминал 2.[/quote]


  Махайте се! Писна ни от мърморковци облечени в бяло!

 25. 25 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#8] от "kirilnikolaev":

  Николаев, а вие като пишете в този форум случайно не знаехте ли, че Прокопиев е издател на Дневник и Капитал?

  Не на мен тези номера. Личи си школата на "прасчо п.р.", но ти си пиши - не ми пречиш другарю.

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 26. 26 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1636 Весело

  До коментар [#24] от "00222":

  Нещо много си се разбързал другарю.
  Това да не ти е времето на бай Тошо, че да гониш.
  Ако не ти харесва нещо ти си обирай крушите. Все още има полети за Масква, а от там до Пхенян -колко е?

  Тежка е службата на платения червен кхмер, нали?

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 27. 27 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1636 Любопитно

  До коментар [#13] от "00222":

  Абсолютно прав си - атака е идеалния партньор на БСП и ДПС. Само, че поле да не твърдите че не ги искате.
  Коалиция: "ГейБейЗлодей". Идеално. Не те ли радва?

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#15:"~песимист с бедна фантазия"]-бъркаш последователността на действията!
  Кой и колко разпознават някакво ново дясно? Колко хора гласуваха за ГРОБ само и само да не пропадне гласът им ако гласуват за ДСБ, коятоп така и не прескочи 4% бариера! [/quote]
  Тая опасност с непрескачането на бариерата вече я няма, с това няма да могат да притискат хората повече. Само гласувалите за ДБГ, ДСБ, Зелените на последните избори са едно доста силно ядро, което задължително вкарва новото дясно в парламента, без да се броят новоспечелените, след последните събития избиратели.

  БЕЗполезен идиот
 29. 29 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 386 Неутрално

  [quote#26:"д-р Замен"]Това да не ти е времето на бай Тошо, че да гониш. [/quote]


  Никого не гоня! Просто ми се повръща, като слушам млади хора, да ни плашат, че ако не им създадем условия няма да останат в България... Вероятно си бил в топките на баща си към 1980-1990, за да ми лепиш етикет комунист...

 30. 30 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#12] от "~песимист с бедна фантазия":

  И понеже БСП мисли с тези няколко хода напред, предпочетоха да правят национал-социалистическа коалиция.

 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#8:"kirilnikolaev"]бел.ред. - Иво Прокопиев е съиздател на "Дневник"

  Това обяснява всичко. Та нали именно Прокопиев е един от тези, стремящи се към властта.[/quote]
  Ходи го проповядвай това в медиите на Доган и Пеевски!

  БЕЗполезен идиот
 32. 32 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  "Класовата борба започна и буржоазията удари по улиците на София. Работническата класа, водена от едрия корпоративен капитал, банки и прилежащите им медии, се е окопала в парламента, селата и последния етаж на "Радисън Блу"

  Това е смешно до сълзи!
  Лесно е всеки, който има съмнения да провери, ако е в София или има път насам, всеки ден след 6:30 вечерта пред Министерския съвет. Хората са там: истински, с децата си, държат се прилично, защото са добре възпитани, преобладават младите, но има и по-възрастни, познатите лица са предимно журналисти и актьори; могат да се забележат и много туристи - напълно очаровани от случващото се; зарядът е силен, няма лъжи и постановки, защото множеството не пази, нито се е устремило към властта, а просто иска почтени управници, които да ги е грижа. Не сме виждали такова управление, но това не е причина да не го изискваме!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Весело

  Много добър материал, поздравления. Особено се смях на това - "Прокопиев и приятелският му кръг дърпат конците, защото все някой трябва да дърпа конци." Това "все някой трябва да дърпа конците" точно показва манталитета на изтрещелите конспиратори, които не могат да приемат, че нещата просто си се случват така, от само себе си, никой не стои зад тях. Е, да - предполагам, че е много по-лесно да приемеш, че някой друг (злобен евреин, масон или рептил от Сириус) е виновен за личните ти проблеми, отколкото да прогледнеш за истината, но все пак малко реализъм никому не е навредил.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Ако някой не е гледал публична политическа "екзекуция", моля!
  Дано тенденцията продължи, защото само така ще се отървем от родните поробители!

  http://novanews.bg/news/view/2013/06/29/52971/%D0%B3%D0%B5%D0%BD.-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D1%8E%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D1%81-%D0%BC%D0%B5%D1%87-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/?utm_source=index&utm_medium=link&utm_campaign=accent

 35. 35 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1636 Любопитно

  До коментар [#29] от "00222":

  От известно време те наблюдавам и забелязвам няколко неща в теб. Липсва ти уважение, интелект и умение да общуваш с хората.
  Ако ти кажа, че през 1989 г. бях на първите митинги, а през 1990 г. съм участвал в окупационните студентски стачки и съм затварял университета си и че заради нас тогава Луканов си подаде оставката, ще се спреш ли с тъпата комунистическа пропаганда в стил:
  [quote#29:"00222"]Вероятно си бил в топките на баща си към 1980-1990,[/quote]
  Та пак ти казвам - комуне си та дрънкаш. Приеми го за твое добро е, ако ти е трудно отиди на лекар - помагат.
  Ферщен зи?

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 36. 36 Профил на Михаил
  Михаил
  Рейтинг: 770 Весело

  От избори при сегашните правила няма смисъл, защото довеждат на власт безотговорни и безпомощни партии.
  Затова тези партии трябва да останат на власт колкото се може по-дълго, за да се даде възможност да изработят перфектния изборен закон, който ще изкара тях и подобните им партии от властта;

  Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
 37. 37 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Весело

  [quote#33:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]реализъм никому не е навредил[/quote]

  Не съм съгласен. Ако Волен погледне на себе си реалистично, ще извади пищова и ще го използва. Върху себе си.

 38. 38 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#13:"00222"]На ГЕРБ им трябваха 2 години за да се „отърсят“ от Атака и никой в Европа не се сети да го прави на въпрос[/quote]
  Бесепето се убиха да пищят какви европейски ценности защитават и че шефа им е председател на европейската левица. В тази плоскост е нормално всяко тяхно действие/бездействие да намира отзвук в Европа.
  Няма за какво да се сърдите и да търсите сравнения с една презирана от вас пария.Защо се държите като нацупеми милицонери? Нали ви е под достойнството бе?
  Искахте европейска чуваемост, имате я.Искахте да сте европейци, ще се държите като такива и ще си носите последствията от свинщините.
  Толкоз.
  Ако не осъзнаете факта, че България е в Европа, а не в Подмосковието и съответно поведението ви тук трябва да е същото като в Брюксел, вашите европейски приятели ще ви покажат вратата.Те вече я отвориха де, скоро ще получите и шут в задните части.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 39. 39 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#30] от "Димитров":

  трагедията на България е, че демократично мислещите хора освен че са малко, те са и най-неподготвени за всичко! И БСП, И Герб, и олигарсите, и мафията са много добри играчи! Все повече и повече фигури играят за тях! Те отслабват малкото независими от тях партии! Постоянно медиийно настъпление са! И т.н. А честните демократични хора дори не са единни!
  Трягедия за България е, че няма национални приоритети. Няма единомислие по основни въпроси! Като налагането на закона НАД политиците! Какво цели ББ и ЦЦ напр с действията си? Отдалечаване от затвора! ББ и ЦЦ не са единствените "заслужили" затвор както от Герб, така и от другите партии..

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 40. 40 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Само една двойна Лиза-на се сети за манипулирани избори, но аз си я познавам като лъжливо овчарче. Не се сети обаче да спомене опитът за манипулации по изборите, защото лижеше Боко. И един от СС има, дето се опитва да натамани фактите според конспиративната си теория за заговори срещу ...неясната, неизвестната и неистинната "демокрация на протестите" - 5-6 хил. зевзеци с мераци за представителност. Айда, спрете да се будалкате със себе си. По-добре сънувайте, дето се казва един мокър сън може да ви отпусне и даже дълбоко релаксира.

  effi
 41. 41 Профил на Roscoe Arbuckle
  Roscoe Arbuckle
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никога повече алчни гробари, които очевидно стоят зад "граджданските" протести, не трябва да идват на власт. Мнозинството от протестиращите са платени пенсионери и откачалки, а не както романтично ги описват млади родители с децата си.

 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  "БСП и ДПС успяваха да скрият истинската роля на Атака в тяхното управление" - Това не е особено трудно, защото депутатите на Герб отсъстват от парламента...

 43. 43 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  България никога не се е стремяла към демокрация. Една част от българите винаги се е опитвала да се групира за да властва над останалата част...Личните и политическите интриги винаги са били водещи пред държавните и националните интереси. Ако Българите не мислат първо за България, няма кой да го направи на тяхно място. Ако има мутренски правителства това е защото е имало и робски народ. Престанете да бъдете роби !

 44. 44 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  --------------------"- От избори при сегашните правила няма смисъл, защото довеждат на власт безотговорни и безпомощни партии. Затова тези партии трябва да останат на власт колкото се може по-дълго, за да се даде възможност да изработят перфектния изборен закон, който ще изкара тях и подобните им партии от властта;"---------------------------------

  Как си го представяте това? Създаване на перфектен изборен закон, който да ги унищожи? Май е невъзможно! Сиреч, само словоблудство и демагогия!
  Я си подавайте директно оставката и не се правете на умряла лисица!

 45. 45 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Весело

  [quote#41:"Kurt Wald"]Мнозинството от протестиращите са платени пенсионери и откачалки, [/quote]
  Ааа това ли ви притеснява, че електората ви напуска потъващия кораб?
  Явно много сте се уплашили дрогарете, толкоз клетки активирахте наведнъж да разнасят червената пушилка.
  Бе бойтя ся бре дрОгари, ние имаме противогази и тапи за уши.
  Аут сте.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 46. 46 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Статията много прилича на поръчкова. Но допускам автора й да е искрен и в гнева си да допуска да бъде манипулиран и сам да стане манипулатор.
  Ето само една причина, да считам, че зад протестиращите стоят олигарси. До сега не съм чул от нито един протестиращ, все яростни либерали, призив да се даде собствеността на подземните богатства на собствениците на земята! Както е например в САЩ. Ама тогава Прокопиев нямаше как да приватизира кариерите за варовик за без пари. нито Дънди прешъс щеше да буквално да краде милиони всяка година! Как да има български Рокфелер, като "конструкторите" на прехода искат всичко за себе си и за своите хора? Затова "изядоха" и малкия бизнес. Има малко, ама само вегетира.
  Ето затова не им вярвам, и не съм там. Историята от емоционалните начални години на прехода виждам сега да се повтаря с нашите деца. Жалко!

 47. 47 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 386 Неутрално

  [quote#35:"д-р Замен"]Ако ти кажа, че през 1989 г. бях на първите митинги, а през 1990 г. съм участвал в окупационните студентски стачки и съм затварял университета си и че заради нас тогава Луканов си подаде оставката, ще се спреш ли с тъпата комунистическа пропаганда в стил:[/quote]


  Не, ще кажа, че издържах студенти като теб! И ако не си бил в топките на баща си, значи си минавал прав под масата, по онези времена. А колкото до интелигентността ще отбележа първичния ти инстинкт да наричаш опонента си комунист... И това сте все такива като теб, хашлаци, под 40 годни...

 48. 48 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Във всяка нормална държава вече да е имало телевизионен дебат, между представителите не партиите и на протестиращите ... Кой от кой се плаши ?

 49. 49 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 409 Неутрално

  ДНЕВНИК Изключително много ви уважавах , като обективна медия , ама уви май съм се лъгал Публикации от сорта ''Президентът и гражданите заедно срещу олигархията'' и ''Нова фаза на протеста'' не обективни , а субективни на принципа на елеметарен ПР Защо пресолвате манджата ,а не наречете нещата с истинските им имена Накратко Кръгът ГЛОБАЛНА БЪЛГАРИЯ няма вице премиер в този кабинет (чиито член е и ваш собственик) , а В.Божков има Не ме кефят нито едните нито другите -обобщено ситуацията е: Халваджия за бозаджия -''Олигарсите'' са в скандал ,също и определени кръгове Не яхват ли протестите НПО-тата , чиито рупори грачат по медиите Зад тях не се ли вижда дългата ръка на ДЖОРДЖ СОРОС Защо не сте обективни ???
  Дневник Мен USAID не ме финансира, нито ми палща за да дращя у форомите , просто изрзявам мнение ?? ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ ВСИЧКИТЕ :Либерасти, комунисти, седерасти, атакисти, османисти, костовисти и всякъкви други онанисти И на изпроводяк ще ви кажа : Много здраве от ДЖОРДЖ СОРОС и АРМЕНСКИЯ ПОП

 50. 50 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#23] от "Роси Кирилова":


  [quote#23:"Роси Кирилова"]Защото от ГРОБ предлагат? [/quote]
  ========================

  Не знам какво предлагат ?
  На този етап прочетох само условията на Радан , дето си му сложила снимката .
  Разтревожен съм , защото не се ли обединят всичко от център и надясно няма да има никакъв ефект.
  С оглед на ситуацията в момента старите партии от десницата ще влезнат в Парламента , НО без да имат болшинство тия от тройната пак ще узурпират власта .
  Това което правят или не правят в момента е само битка да влезнат с някой депутат в Парламента , а трябва обединителна програма за управление .
  Не е нужно като дойде мига на гласуване да се чудим за кой да гласуваме .
  Така само се РАЗпиляват нашите гласове , а някои и не отиват да гласуват поради същата причина .
  А БКП , ДуПеСе и Долен имат твърд електорат,
  а ние се пилееме !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 51. 51 Профил на february
  february
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Абе,кой слага минуси на първия пост?? Кои сте ВИЕ? Друзя?!

 52. 52 Профил на Roscoe Arbuckle
  Roscoe Arbuckle
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#45] от "Paprika - ДАНСwithme":

  Халал да са ви. Много се уплашихте, че протестите така безрезултатно се проточиха и явно ще стихнат, а похарчените за тях пари ще отидат на вятъра /не точно на вятъра де, а у платените митингуващи/. Демократе/демократке, явно си се самозабравил/а и си мислиш, че други мнения, освен твоите и подобни на твоите, не съществуват.

 53. 53 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#48] от "xdl27309842":

  А бе момче, то преди изборите нямаше нормален дебат, камо ли на икономическа тематика, а ти сега очакваш такъв! Стига илюзии! Господата в парламента се имат за богоравни и не им се пада до нивото на "махленски дебат"! Сети се за "Приказака за стълбата":" Аз съм принц по рождение и боговете са мои братя!"

 54. 54 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#37:"Димитров"] Ако Волен погледне на себе си реалистично, ще извади пищова и ще го използва. Върху себе си. [/quote]

  Май предпочита палка. След като дребният ексхибиционист се снимаше с пури, очила на членчето и други леки жени.

 55. 55 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Много глупости се чуха,вярно е.И от медиите и от протестите и от политиците.Само че всички удобно мълчат по основния въпрос.ГЕЛБПовечето хора считат ГРБ за част от проблема,над 80 % от избирателите,които гласуваха против ГЕРБ или не гласуваха,защото си даваха смтка,че избора е между ЖЕРБ и БСП и не искаха да си запушат носа.Статуквото смърди,решението също.
  Та алтернативите са реално-
  Запушете си носа и доведете отново ГЕРБ на власт
  или
  Запушете си носа и оставете тия още известно време.
  Т.е две нагативни алтернативи.И доколкото в ГЕРБ и БСП протичат деструктивни процеси,а някаква наистина позитивна алтернатива се структурира в момента,отлагането на изборите е по доброто решение .Според мен.

 56. 56 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#39] от "~песимист с бедна фантазия":

  Тези протести показаха, че демократично мислещите хора в България НЕ СМЕ малко. Да, не сме организирани в прикрити групировки. Да, реагирахме спонтанно на това безумие, което се случи с Пеевски.

  Но оттук нататък топката започна да се търкаля. Защото каквито и простотии да се говорят (виж статията по-горе), каквито и разделителни линии да се опитват да пускат другарите от мафията, хората вече знаят за какво става дума. Те загубиха. Отново са принудени да правят политическо инженерство, да внедряват агенти. Вече хората видяха кой кой е - промененото лице на Велислава Дърева, Клара Маринова или Люба Колезич не може да заблуди никого.

  Ако утре има избори всички парламентарно представени партии ще загубят.

 57. 57 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#1:"Къти"]Защо това не е вярно?[/quote]

  Няма как да разбереш защо не е вярно като не ходиш на протеста. А ако беше отишъл там щеше да видиш, че то не е вярно просто защото отвътре знаеш, че никой никъде не те е организирал.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 58. 58 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#49:"pipon"]ДНЕВНИК Изключително много ви уважавах , като обективна медия , ама уви май съм се лъгал [/quote]
  Заинтересоваността изключва обективността.Дневник и Икономедиа поне все още са медия ,а не "дадзибао" на хунвенбейни.За разлика от други.Манипулират разбира се,но от тях може да се извлече достоверна информация.Все още.

 59. 59 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Хората, които са гласували за тези - ГЕРБ, БСП, АТАКА, ДПС - те могат сега да видят какво става. Те също могат да изберат други политици. Новото дойде още преди да се е родила алтернативата. Видя се нуждата от алтернатива и тя неизбежно ще дойде. Затова мафията се плаши от изборите като дявол от тамян.

  Отлагането на изборите не е вариант. Той е основание статуквото да прибере още 50 милиона от субсидии. Избори сега!!!

 60. 60 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Незабавна оставка на правителството и избори през септември.
  Не се страхувайте, че ще се повтори същата конфигурация.
  Няма да се повтори.
  Понякога най-точните решения се вземат в дефицит на време.
  Разтягането на процеса под един или друг благовиден предлог (да се организира улицата, да се консолидира дясното) е контрапродуктивно.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 61. 61 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#37:"Димитров"]Не съм съгласен. Ако Волен погледне на себе си реалистично, ще извади пищова и ще го използва. Върху себе си. [/quote]


  Не бях погледнала на въпроса от тази страна. Прав си, обаче. Вярно, че това би навредило на самия Волен, но би било от полза за всички нас, така че...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 62. 62 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Весело

  [quote#52:"Kurt Wald"]Много се уплашихте,[/quote]
  Друг го "страхуват" май...
  Вашето съзнание е толкова шезофренно, а мисленето ви деформирано, че не може да проумеете, че някой хора не могат да бъдат купени.
  #аутстебе
  #напускатебе

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 63. 63 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#57:"mapto"]А ако беше отишъл там щеше да видиш, че то не е вярно просто защото отвътре знаеш, че никой никъде не те е организирал.[/quote]
  Убеден съм,че не ГЕРБ организира протестите.Убеден съм че никой не ги организира.
  Само че знам,че избори скоро ще доведат на власт имено ГЕРб,затова и не ги подкрепям.
  Точно както не подкрепях и февруарските,обективно спряха свободното падане на ГЕРБ.Ако изборите бяха редовни,щяха да се провдат ГЕРБ.Ако бяха редовни,а не предсрочни,щяха да са сега.ГЕРБ щеше да се представи много по зле,БСП и ДПС същото,но щеше да има и други,вероятно по-свестни.

 64. 64 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Че тези протести са вече малко абсурдни май е ясно на всички поне с IQ над 100.
  Това 5,6 хиляди да искат оставка , а останалите около 5,9 милиона пълнолетни никой да не ги пита си е откровен фашизъм!!!
  Като се има предвид ,че маса чиновници от ГЕРБ са гръбнака на протестите след 19 часа- протеста добива олигофренски характер-бившия шеф на БДЖ играе хора сутрин пред парламента и хвърля домати.В Пловдив собственика на Биомашиностроене-бивш парт. секретар от БКП носи байряк и вика -Червени боклуци и след него около 70-80 души работници.

  Така че-пълна детоксикация от отровата ГЕРБ-съд и затвор-и избори по нов кодекс догодина.

  кому е изгодно?
 65. 65 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#53] от "razlichen123":
  Тогава някой целенасочено отклонява дебатите и си играе с партиите като с марионетки. И какво ? Всеки си говори с неговото ехо. Да обявиме България за Национален парк на Лудите и да ги събереме от цяла Европа, поне ще ни платят за това което сме...До коментар [#53] от "razlichen123":

 66. 66 Профил на Roscoe Arbuckle
  Roscoe Arbuckle
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "коколино":

  Абсолютно правилно! Никога българите не трябва да допускаме хипернаглите гробари даже да помиришат властта. 4 години се нагледахме на противни крадливи физиономии.

 67. 67 Профил на G. H.
  G. H.
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А може би накрая Шеврон ще се окаже победител. Вземе ли ДСБ властта мораториума в/у шистовия газ ще е история. Единственото национално отговорно решение, което Борисов направи е мораториума. Костов също направи едно разумно решение - не прие алабански бежанци и това Департамента никога не му прости. Вещицата Клинтън се е пукнала от злоба, че не можа да си наложи корпоративния интерес, но сега отново идва звездния миг за Шеврон. Дали ако това стане, а то е напълно вероятно, ще сме на улицата?

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell
 68. 68 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#38] от "Paprika - ДАНСwithme":

  Дай Боже , по скоро да е ! Амин .Поздрави . Подкрепям Ви !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 69. 69 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#8:"kirilnikolaev"] Та нали именно Прокопиев е един от тези, стремящи се към властта. [/quote]
  Това престъпление ли ве, чугун? Прокопиев със сигурност е много над Гея, лудия Болен, и т.н. На вас комунетата лошо ви става, ортикария получавате, побеснявате, когато чувате че и други казват: Да, можем да управляваме, и много по-добре и разумно от червените продажници-рубладжии!
  Айде чупка, червен боклук!

 70. 70 Профил на Roscoe Arbuckle
  Roscoe Arbuckle
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#62] от "Paprika - ДАНСwithme":

  Поддръжниците на Шайката на Боко сте по-страшни и от самата шайка само когато стоите пред компа, в живота сте шижофренно страхливи. И не ме гони от България, тя не ти е бащиния, освен ако не си самия Симеон Сакскобургготски.

 71. 71 Профил на muppet show
  muppet show
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тука всичко, което е обявено за то глупости всъщност е истина.
  Историята, ще ви съди.
  Аз ще ви нарека шепата на наглите.
  Ако заради вас стане така че милиони пенсионери да не си получат пенсиите, да се увеличи безработицата а хората да треперят за месечната заплата незнам какво заслужавате безотговорни нагляри.
  А журналята са за затвор.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 72. 72 Профил на sirkastik
  sirkastik
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#33] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":

  "или рептил от Сириус"

  Ега ти, разкрити сме!

 73. 73 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#43:"xdl27309842"]България никога не се е стремяла към демокрация. Една част от българите винаги се е опитвала да се групира за да властва над останалата част...Личните и политическите интриги винаги са били водещи пред държавните и националните интереси. [/quote]
  Точно така.Но има и една категория хора,които искат просто властта да не се меси в живота и решенията им,техните и на техните контрагенти,нито искат да властват,нито някой да влатва над тях.Никой не може да злоупотреби с власт,каквато нявма или да присвои това,което не му е поверено.Това са истинските десни.Които знаят,че справедливост е непостижима,но свободата е.

 74. 74 Профил на fallon_fallon
  fallon_fallon
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#33:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]точно показва манталитета на изтрещелите конспиратори, които не могат да приемат, че нещата просто си се случват така, от само себе си, никой не стои зад тях[/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++

  "All good things are difficult to achieve; and bad things are very easy to get."
 75. 75 Профил на comentator
  comentator
  Рейтинг: 367 Неутрално


  Тези комуноиди, които са на власт вече 68 година НИКОГА НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ВЛАСТТА.Тя им бе дадена от руските окупационни войски на 9 септември 1944г. Единственното което искат руснаците от тях е да ЗАПАЗЯТ ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА. Нашенските комуноиди успешно се справят вече 68 година с това изискване, мачкайки и гаврейки се с българския народ и предавайки властта в ръцете на децата си (Пеевски да не се е събудил една сутрин на 20 години и решил да стане медиен магнат. Как да си обясним изключителната природна ТЪПОТА на управляващите? Много лесно: руските окупационни войски са избрали най-тъпите и безскруполни субекти на тогавашното българско общество, за да могат лесно да ги контролират и да са сигурни, че въпросните субекти ще проявят необходимата жестокост за потъпкване на всеки бунт срещу съветската окупация. Лагерите в Белене, Ловеч , Скравена, доказват желязната логика на руските окупатори. Проблемът на този избор на управляващи (от името и за сметка на Русия) е че те са ТЪПИ, жестоки и отявлени дебили, което от своя страна се предава по наследство, ето защо и сегашните БСП-ДПС-Атака дейци са с нулев коефициент на интелигентност. Това от своя страна принуждава тези хора да се издържат единственно, чрез престъпления, защото те нямат капацитета да се занимават с почтен бизнес. Това доведе до разграбването на българския народ, до източването на банковата система през 90-те години и до открадването на европейските фондове. За да върши, тези злодеяния червената мафия имаше нужда от неработеща правораздавателна система, което те постигнаха , чрез конституцията от 1991г. в нея е записано , че съдиите, прокурорите и следователите са НЕСМЕНЯЕМИ. От тъмното средновековие насам, няма на нашата зема, никъде по света, несменяем човек. Дори и папата може да бъде сменен , както видяхме. С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ. Колкото и да са обвързани с мафията, колкото и да изпълняват поръчките на червените си тартори, никой не може да ги помръдне, защото в конституцията пише, че са несменяеми. КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТАЗИ ГНУСНА СИТУАЦИЯ. Много лесно: Нова конституция, която да постановява, че съдиите , прокурорите и разследващите органи( следователи или разследващи полицаи) СЕ ИЗБИРАТ С ПРЕКИ ГЛАСУВАНИЯ ОТ НАРОДА. Нещо като местни избори. Всеки район си избира съдията, прокурора, началника на РПУ-то и когато хората видят , че избранниците му обслужва интересите на престъпниците, на следващите избори няма да бъдат преизбрани.Безработни юристи наспорил господ в родината ни, винаги ще има достатъчно почтенни и необвързани с червената мафия кандидати.Втората голяма промяна в конституцията трябва да бъде : забрана на обвързаните по какъвто и да било начин с ДС,БКП(днес наричаща се БСП-ДПС и т.н.)да заемат какъвто и да било държавен пост. Това ще доведе до отпушване на държавността, навлизане на интелигентни хора на държавни служби, възцаряване на върховенството на правовия ред , привличане на чуждестранни инвестиции, завръщане на милиони българи в страната, които ще донесът не само парите си но и опита и знанията си и в резултат България задминава три четвърти от страните членки на ЕС по положителни икономически показатели до 2-3 години. Но за да се случи всичко това трябва Велико народно събрание без дежурните нагли комуноидни мутри вътре . А пък за това е необходимо нов изборен закон и протести до дупка.

 76. 76 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#63] от "slonsco":


  [quote#63:"slonsco"]Ако бяха редовни,а не предсрочни,щяха да са сега.ГЕРБ щеше да се представи много по зле[/quote]
  Ако изборите бяха редовни трябваше да плащаме още 4 месеца ДЕПУТАТСКИ заплати на хора като Я. Янев, Тагарински, Агов и Костов.
  ДАЖЕ ГИ ИЗГОНИХМЕ КЪСНО.

 77. 77 Профил на comentator
  comentator
  Рейтинг: 367 Неутрално


  Тези комуноиди, които са на власт вече 68 година НИКОГА НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ВЛАСТТА.Тя им бе дадена от руските окупационни войски на 9 септември 1944г. Единственното което искат руснаците от тях е да ЗАПАЗЯТ ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА. Нашенските комуноиди успешно се справят вече 68 година с това изискване, мачкайки и гаврейки се с българския народ и предавайки властта в ръцете на децата си (Пеевски да не се е събудил една сутрин на 20 години и решил да стане медиен магнат. Как да си обясним изключителната природна ТЪПОТА на управляващите? Много лесно: руските окупационни войски са избрали най-тъпите и безскруполни субекти на тогавашното българско общество, за да могат лесно да ги контролират и да са сигурни, че въпросните субекти ще проявят необходимата жестокост за потъпкване на всеки бунт срещу съветската окупация. Лагерите в Белене, Ловеч , Скравена, доказват желязната логика на руските окупатори. Проблемът на този избор на управляващи (от името и за сметка на Русия) е че те са ТЪПИ, жестоки и отявлени дебили, което от своя страна се предава по наследство, ето защо и сегашните БСП-ДПС-Атака дейци са с нулев коефициент на интелигентност. Това от своя страна принуждава тези хора да се издържат единственно, чрез престъпления, защото те нямат капацитета да се занимават с почтен бизнес. Това доведе до разграбването на българския народ, до източването на банковата система през 90-те години и до открадването на европейските фондове. За да върши, тези злодеяния червената мафия имаше нужда от неработеща правораздавателна система, което те постигнаха , чрез конституцията от 1991г. в нея е записано , че съдиите, прокурорите и следователите са НЕСМЕНЯЕМИ. От тъмното средновековие насам, няма на нашата зема, никъде по света, несменяем човек. Дори и папата може да бъде сменен , както видяхме. С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ. Колкото и да са обвързани с мафията, колкото и да изпълняват поръчките на червените си тартори, никой не може да ги помръдне, защото в конституцията пише, че са несменяеми. КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТАЗИ ГНУСНА СИТУАЦИЯ. Много лесно: Нова конституция, която да постановява, че съдиите , прокурорите и разследващите органи( следователи или разследващи полицаи) СЕ ИЗБИРАТ С ПРЕКИ ГЛАСУВАНИЯ ОТ НАРОДА. Нещо като местни избори. Всеки район си избира съдията, прокурора, началника на РПУ-то и когато хората видят , че избранниците му обслужва интересите на престъпниците, на следващите избори няма да бъдат преизбрани.Безработни юристи наспорил господ в родината ни, винаги ще има достатъчно почтенни и необвързани с червената мафия кандидати.Втората голяма промяна в конституцията трябва да бъде : забрана на обвързаните по какъвто и да било начин с ДС,БКП(днес наричаща се БСП-ДПС и т.н.)да заемат какъвто и да било държавен пост. Това ще доведе до отпушване на държавността, навлизане на интелигентни хора на държавни служби, възцаряване на върховенството на правовия ред , привличане на чуждестранни инвестиции, завръщане на милиони българи в страната, които ще донесът не само парите си но и опита и знанията си и в резултат България задминава три четвърти от страните членки на ЕС по положителни икономически показатели до 2-3 години. Но за да се случи всичко това трябва Велико народно събрание без дежурните нагли комуноидни мутри вътре . А пък за това е необходимо нов изборен закон и протести до дупка.

 78. 78 Профил на muppet show
  muppet show
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не очаквах реално, че точно българите са толкова глупави за да бъдат по желание употребявани. Както казват илюминатите - самата тълпа ще прави каквото ние искаме.
  А сега на местно ниво два или повече мафиотски блока се бият за властта. И никой не смее да покаже директно кирливите ризи на другите защото кариерите им са сходно.
  По лошото е зад това най отзад е ЦРУ и не ми харесва какво са намислили за България.
  Но какво трябва на направим.
  Честните и неизпълняващи чужди поръчки искаме промяна на статуквото не искаме да сменяме мафията с мафия.
  Но каквото и да правим те печелят...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 79. 79 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#71:"Бригадир"]Тука всичко, което е обявено за то глупости всъщност е истина.
  Историята, ще ви съди. [/quote]
  Историята не съди.Когато нещо стане история,или участниците вече ги няма,или поне давността истекла.
  Веднъж на четири години,може и по често,се пише бяла книга-новото правителство описва завареното положение,т.е началното положение.Никой никого не съди,просто избира кой да го представлява следващия мандат.Като купуваш нова стока,не оценяваш старата,а избираш от това,което е на пазара в този момент.

 80. 80 Профил на fallon_fallon
  fallon_fallon
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#41] от "Kurt Wald":

  [quote#41:"Kurt Wald"]Никога повече алчни гробари, които очевидно стоят зад "граджданските" протести, не трябва да идват на власт. Мнозинството от протестиращите са платени пенсионери и откачалки, а не както романтично ги описват млади родители с децата си. [/quote]

  Ооо, Курте, колко ти платиха, за да налазиш и тук???

  "All good things are difficult to achieve; and bad things are very easy to get."
 81. 81 Профил на Зевс
  Зевс
  Рейтинг: 418 Весело

  Каква нова фаза? Същите изтъркани номера на няколко индивида, които насъскват населението на протести, за да реализират личните си домогвания с недемокракични инструменти против целия български народ, изразил волята си по време на изборите.

  "Всеки човек е една вселена" Хайнрих Хайне
 82. 82 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#56] от "Димитров":
  [quote#56:"Димитров"]Тези протести показаха, че демократично мислещите хора в България НЕ СМЕ малко.[/quote] За изгонването на Пеевски-три пъти браво!!
  Ако създадете прецедент, министър, уличен в измама ->
  Министър Иван Данов източил 15 000 евро от френската социална система http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5822231
  да си подава оставката в България, ще бъде още по-добре! Защото днес са тия, утре ще са други! Но:
  1) наглостта ще е същата!
  2)безнаказаността ще е същата!
  Пропагандната война с правителството ще е дълга и тежка! Ако вие поставяте справедливи и разумни искания, които те НЕ изпълняват, то протестите изглеждат справедливи и необходими дори в очите на най-големите скептици! Ако протестиращите не могат да поставят искания, то правителството печели по точки*!
  За жалост, в България няма гаранция, че това, което е сега, е най-лошото възможно!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 83. 83 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 418 Весело

  Ако тия дето подкрепят правителството да си свърши работата се изплюем по тези които протестират - за тях ще е равно на потоп.

  кому е изгодно?
 84. 84 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1592 Весело

  [quote#64:"коколино"]Че тези протести са вече малко абсурдни май е ясно на всички поне с IQ над 100[/quote]

  133 и не мисля като Вас!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 85. 85 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 390 Неутрално

  ОСТАВКА НА ОРЕШАРСКИ! РОСЕН ПРЕЗИДЕНТ!

 86. 86 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#79] от "slonsco":


  [quote#79:"slonsco"]Като купуваш нова стока,не оценяваш старата,а избираш от това,което е на пазара в този момент. [/quote]
  Напротив.
  Първо оценяваш старата си стока.
  Дали е повредена. Дали е достатъчно производителна и т.н.
  Чак тогава купуваш новата стока.
  На правителствата негласно е прието срокът на оценката да е 100 дни.

 87. 87 Профил на stygian
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 372 Неутрално

  До коментар [#9] от "Чардо":

  Интересно е тук адвокатите да се занимаят с това как навсякъде и най-вече по чужди медии ДПС е представяна като партията на етническите турци.
  Също е интересно да се чуят и отзиви от компетентни лица във връзка с появилите се в пресата намерения за контра-протест организиран от ДПС с вносни протестиращи от Кърджали.

  Въпреки че до голяма степен мисля, че това ще отврати техните избиратели, защото бг турците,които познавам не си падат по подобни циркове.

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 89. 89 Профил на Стефка
  Стефка
  Рейтинг: 372 Весело

  Иначе политическият елит доказа, че не е никакъв елит и не заслужава да управлява една държава в ЕС в 21 век.

  Креативни сме, защото се борим за еволюция, а не толкова за революция.
 90. 90 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#86:"prodann"]На правителствата негласно е прието срокът на оценката да е 100 дни. [/quote]
  Срокът е 4 години,по исключение може по-малко.Прието е сто дни да не се критикуват и оценяват действията му.

 91. 91 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#41:"Kurt Wald"]Мнозинството от протестиращите са платени пенсионери и откачалки, а не както романтично ги описват млади родители с децата си.[/quote]
  Ето, бе, аз съм ви ги събрал описанията в едно, да не се мъчите ботовете да мислите:
  - 200 платени наркомана от Пашата и ГРОБ
  - реститути и богаташи
  - интернет лумпени
  - олигарси, потърпевши от класовата борба водена от БСП/ДпС
  - терористи и анархисти.

  БЕЗполезен идиот
 92. 92 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Сорос стои зад всичко това, както се случва в пост-съветското пространство със силно руско влияние."
  ...
  Господин Смилов, ще ме извините, че си позволявам да ви дам съвет. ...С по 2 анализа на седмица няма да разсеете некои съмнения.
  пп: Понеже този път няма визитка на г-н Смилов, ще си позволя да копирам тази от анализа му в понеделник:
  * Даниел Смилов е политолог и специалист по сравнително конституционно право. Той е програмен директор на Центъра за либерални стратегии, ежегоден гост-преподавател в Централноевропейския университет, Будапеща, и преподавател по теория на политиката в катедра "Политология" на СУ "Св. Кл. Охридски"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 93. 93 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#10] от "virtual brain Occupy parliament":

  Не съм съгласен. Според мен първо трябва да се обедини дясното и да поведе протеста. Позволете ми да се обоснова, макар и малко по-остро...

  Голяма част от тези, които протестират не са гласували на предишните избори, а друга голяма част просто не им пука за протестите и казват, че всички са маскари и все тая. Такава пълна незаинтересованост от страна на хората за управлението на държавата граничи с олигофрения. В допълнение хората не четат предизборни програми или ги четат, но не осъзнават дали са изпълними. Хората си нямат на идея и за голяма част от безобразията допускани до сега. Познавам интелигентни хора, които до преди тези протести и фейсбук не бяха чували за Пеевски!? Ако първо падне правителството, а после се обедини дясното то просто ще се повтори почти същият резултат от преди - интереса и инерцията ще бъдат изгубени. Да, може би дясното обединение ще влезе в парламента, но с едно 10-15%, просто защото хората не четат и не разбират. На тях винаги им е трябвал спасител. За това смятам, че е необходимо първо дясното да се изяви като спасител (за добро или лошо), а чак след това да пада правителството и да има избори.

 94. 94 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#90] от "slonsco":
  "Срокът е 4 години,по исключение може по-малко."
  ...
  Суверена не е длъжен да признава никакви темпорални граници. .. Въпросът е кой е Суверена.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 95. 95 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#58] от "slonsco":

  Тази терминология от времето на Мао няма да бъде разбрана от младежта и протестиращите. Това което казваш е истина, но младите не знаят, за какво иде реч!

 96. 96 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Ясно е вече, че краят на кризата ще дойде с предсрочни парламентарни избори и политическите сили трябва се подготвят за това."
  ...
  "И след мъглата - пак мъгла!"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 97. 97 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "- От избори при сегашните правила няма смисъл, защото довеждат на власт безотговорни и безпомощни партии."
  ...
  Мда, ..при едни бързашки избори направо виждам да се задават Йоло Денев, ..оня тлъстичката леля от "Български орел", ..Жоржи Ганчев и той ша разцепи мандолината, ...Кире Либерало си отиде, ..за съжаление.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 98. 98 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#65] от "xdl27309842":

  ------------"До коментар [#53] от "razlichen123":
  Тогава някой целенасочено отклонява дебатите и си играе с партиите като с марионетки. И какво ? Всеки си говори с неговото ехо. Да обявиме България за Национален парк на Лудите и да ги събереме от цяла Европа, поне ще ни платят за това което сме..."---------------------------

  Това е истината. Бягат от дебати и сериозни размисли и анализи, защото тогава нещата ще излязат на яве!
  А всеки не само си говори с неговото ехо, но законодателят ни задължава да си пишем писма сами на себе си и да си отговаряме! Това е целта, всички да се шизофренизираме и те да си разиграват коня. При едно нормално и адекватно законодателство това нямаше да се случва!

 99. 99 Профил на Бай Вълко
  Бай Вълко
  Рейтинг: 418 Весело

  Крaсивите и Интелигентните ще излязaт ли дa протестирaт днес?
  Ще излязa днес с фотоaпaрaт дa снимaм мaлко крaсиви лицa.

  Америка ке УМРЕ и света ке живее! БАБА ВАНГА
 100. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  "- Демократичен изход от кризата не може да има, ако сегашното правителство не остане на власт!? Това явно е записано в Евангелието, защото не е ясно откъде следва…."
  ...
  А некакъв текст у Евангелието, че Демокрацията ще се сгромоляса, ако това правителство остане на власт няколко месеца.
  пп: Смилов, ..в понеделник лансира тарикатската идея президентът да остави това правителство като служебно. .. Реверанс към БСП го нарече. ..Ами нема ли да направи некоя голема бела вее?

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK