Политическото дъно

Волен Сидеров в пленарна зала

© Юлия Лазарова

Волен Сидеров в пленарна залаПрепубликуваме текста на Калин Янакиев от портала "Култура". Вътрешните заглавия са на "Дневник":


От средата на миналата седмица в страната ни има нова политическа ситуация, истината за която трябва да бъде назована по най-откровен и суров начин, без никакво замазване и фризиране.


От средата на миналата седмица нашата страна практически и фактически управлява "политическата" партия "Атака". Да, именно, защото след отказа на ГЕРБ да участва в парламентарните заседания (което е негово право), прословутият "програмен" кабинет на "големия експерт" Пламен Орешарски (на който десетки хиляди хора само в столицата нямат абсолютно никакво доверие, чиято незабавна оставка искат вече повече от половин месец) остава на власт единствено благодарение на единия "златен глас" на Волен Сидеров. Без този глас той не би могъл да се закрепи нито ден. Нито ден! Също и целокупното 42 НС не би могло да проведе дори едно единствено заседание без депутатите (един депутат) на Волен Сидеров. То не може, подчертавам това, дори да приеме дневния си ред без Волен Сидеров. От Волен Сидеров зависи дали националният ни Парламент ще заседава или не. И това ден след ден, всеки ден. А всичко това означава, че дори отвратителната нова "тройна коалиция" вече не управлява страната, а – Волен Сидеров.
Направо трябва да се каже, че хората, журналистите, политическите наблюдатели и – най-вече – "европейските ни партньори" трябва да осъзнаят ясно този факт и да го изрекат гласно.


България се управлява от "Атака"


И веднага след това осъзнаване и назоваване на факта, всички трябва да му дадат и подобаващата оценка. А тя не би могла, просто не би могла да бъде друга освен – че това е достигнатото политическо дъно.


След близо четвърт век "преход", след десетилетия мъчителни борби за демокрация и европеизация, задушавани от страховитата прегръдка на задкулисни олигархии, след десетилетни войни за унищожаване на нормалната десница, след социално-инженерното фабрикуване на партии и партийки на мафиоти, овладяване и смазване на медии, целенасочено видиотяване на маси хора, финиширахме тук – дори "столетната" партия на Георги Димитров, Тодор Живков, Андрей Луканов и Сергей Станишев, както и формированието на вездесъщия "разпределител на порциите" в държавата Ахмед Доган, да зависят във властта си от една група, която мнозина биха определили като шепа социопати.


Бесовете на българската "политика" се разкъсаха едни други. Това, на което сме свидетели днес е същинското, пределното reductio ad absurdum на политическото в България. "Левицата" ни (олицетворявана впрочем днес от свръхбогати олигарси, започнали бизнеса си от провинциални свинеферми и от клубове по силови спортове, ръководени проформа от номенклатурното синче-отличник, чийто първи работен ден бе като министър-председател) крепи своето "парламентарно мнозинство" върху автора на една кафява предизборна брошура. На неговия "златен глас", гузно мълчейки за този абсурд виси също и "интелектуалният" водач на партията, чийто електорат същият този автор на кафявата предизборна брошура руга и обижда в продължение вече на почти десет години.


И тези хора не се чувстват унизени от това?


Въпросът ми, разбира се, не е същински въпрос, защото не си правя каквито и да било илюзии за капацитета им да имат чувство за чест и достойнство.


Има обаче и още нещо, което ме кара да определя настоящата политическа ситуация като абсолютното дъно. И то е, че правоохранителните и съдебни институции в България очевидно не проявяват никаква тревога по отношение на държащата "златната акция" на властта "политическа" партия. Защото тази партия е политическото дъно, далеч не само доколкото е парламентарно "аналфабетна". Тя е партия, на която се държи властта на най-представителната институция на страната (Парламентът) и която едновременно с това ежедневно, буквално ежедневно нарушава законите й и тероризира обществените нрави. Химера с парламентарна глава и тяло на хулиганска шайка.

Волен Сидеров с депутати от "Атака" (вляво до него е Калина Балабанова, а назад се вижда Десислав Чуколов) и охрана отива към сградата на БНТ, след като блокира "Орлов мост" на 27 юни

© Юлия Лазарова

Волен Сидеров с депутати от "Атака" (вляво до него е Калина Балабанова, а назад се вижда Десислав Чуколов) и охрана отива към сградата на БНТ, след като блокира "Орлов мост" на 27 юни


Ако на някой това се струва остро, ще попитам (и най-вече органите на прокуратурата, г-н Цацаров ще попитам): ако някой "лидер" на политическа партия в България си позволи публично да заяви, че ако централата на партията му бъде "осквернена" от протести пред нея, ще се трошат ръце, крака и глави, какво би трябвало да бъде предприето по отношение на него? Още повече, че въпросните "трошачи" в продължение на няколко вечери съвсем физически-реално стояха пред праговете на тази централа. Нека и представителите на "четвъртата власт", медиите, си представят как биха реагирали, ако, примерно, г-н Станишев си позволи подобно изказване? Какво ще се случи изобщо с БСП при подобен словесен "ексцес"?


Сетне: питам, ако например някой депутат от ГЕРБ поведе група от двадесетина "партийни привърженици" и на основание на депутатския си "имунитет" нахлуе (през полицейската охрана) в Българската национална телевизия и влезе с щурм в кабинета на генералния й директор, за да му иска сметка за еди-какво си, какво ще се случи още на другия ден с партията му? И ако на него самия не бъде поискан имунитета за хулиганство, нима тутакси не биха "отгърмяли" за най-малко три месеца в затвора нямащите такъв имунитет негови "придружители"? Въобще не ми се иска да си представя какъв нестихващ с години (да, с години) обществен скандал би се случил, ако БНТ бъде "превзета" по този начин от група "привърженици" на ДСБ, да кажем. Ето, това вече със сигурност ще бъде квалифицирано като "опит за държавен преврат" и "привържениците" на тази партия ще бъдат осъдени именно за такова деяние. Държателят на "златната акция" обаче го прави и никой, никой от овластените за противодействие на това дори не реагира. Не реагира г-н Станишев, не реагира г-н Лютви Местан. И най-вече – не реагира г-н Цацаров.


Още по-нататък: на 27 юни т. г. лидерът на същата тази "политическа" партия, която в момента фактически управлява страната ни, публично обяви, че негови хора ще окупират "Орлов мост" и ще извършат "граждански арести" на "лумпените и наркоманите", които протестират от петнадесет дни в София. Аз въобще не мога да си спомня в "правния мир" на Република България да има регламентирано понятие "граждански арест". Което означава, че самата закана с подобно непозволено деяние вече представлява и би трябвало да бъде квалифицирано като заплаха за нарушаване на основни граждански свободи (да не говорим за обидното именуване на хиляди почтени хора, сред които и принадлежащи към интелектуални и престижни професии, които именно протестират в София). Какво ли ще стане, ако някой от привържениците на тази "политическа" партия прибегне наистина до подобен "арест"?

Волен Сидеров отново с депутати и охрана отива на площад Народно събрание, където атакува Канал 3, други журналисти и протестиращи на 17 юни

© Красимир Юскеселиев

Волен Сидеров отново с депутати и охрана отива на площад Народно събрание, където атакува Канал 3, други журналисти и протестиращи на 17 юни


Именно във връзка със заплахата от 27 юни и предшествалата я манифестация на петдесетина "привърженици" на "Атака" (разбира се, в часовете, когато в София нямаше протести) спокойно можещи да попълнят албумите на прословутия Чезаре Ломброзо, главните наши вестници излязоха на следния ден със заглавие: "Волен Сидеров пуска шпицкоманди в столицата".  И да, да това бяха точно "шпицкоманди" или даже още по-точно "формирования", практически идентични с онези, които ранният Хитлер е "пускал" по германските улици, за да се саморазправят с "жидомасонските плутократи". Вместо да бъде потърсена юридическа отговорност от г-н Сидеров, вътрешният ни министър изпрати полицаи да охраняват въпросните "шпицкоманди" и по един абсолютно унизителен начин всеки ден от началото на протестите запълва работното време на своите униформени подчинени, разставяйки ги в пълно снаряжение по пресечките и улиците, където те биха могли да се появят.


Изобщо,


прословутият "депутатски имунитет" на лидера на въпросната партия напълно обърка юридическите представи в държавата ни


Както ежедневно оскърбяваните от него журналисти (инак толкова чувствителни) така и полицаите, на които той с властнически тон заповядва да му се легитимират, да му предадат белезниците си, изглежда напълно са забравили какъв е смисълът и най-вече какъв е обхватът на "депутатския имунитет".


Последният, припомням, съществува, за да предпазва народния избраник от (евентуална) политическа репресия или натиск от политически противници. Да предпазва, казвам, него, а не да му позволява да нарушава законите, да обижда, да упражнява насилие, да се противопоставя на органите на реда, да "превзема" национални медии, да влиза въоръжен в Народното събрание и да организира и предвожда хулигански групи. Тези последните въобще, въобще не могат да попадат под защитата на "депутатския му имунитет". Прагът на осъзнаването на тези прости факти е очевидно днес у нас на критично ниско ниво. И това още веднъж свидетелства, че сме стигнали дъното. Нападани (буквално нападани) репортери на разгневили Сидеров медии ни показват в реално време очевидно криминалните си нападатели, ние чуваме обидите и заканите им в ефир, а същите тези репортери, като хипнотизирани, продължават да ги наричат "група привърженици на партия Атака" или "десетина здрави момчета". Ето как става:


колкото си по-нагъл, толкова повече наглостта ти се приема


Ще кажа в заключение: в страната ни е взривен протест, който не може да стихне без оставка на това правителство и разпускане на 42-то НС. Никой не може да забрани или спре този протест, защото той е законово право на гражданите в една нетоталитарна страна. Срещу този протест, по малките часове, в тъмните улички, но и по определени медии и от парламентарната трибуна ние виждаме разгул на политическо поведение, което по всеобщо мнение, практически съвпада с поведението на ранните улични дейци на НСДАП на Адолф Хитлер. И на това никой не реагира, защото – "единият глас" на неговия "лидер" крепи властта в България. Той управлява. Той управлява, защото онези, които изгубиха общественото доверие не желаят да слязат от сцената и са се превърнали в негови доброволни заложници. Това е политическото дъно.


Ако наблюдателите и медиите у нас не го виждат достатъчно ясно, удивлявам се как не го виждат иначе така жестоко чувствителните към всичко, което дори най-отдалечено напомня за нацизъм, наши "европейски партньори".


Уважаеми партньори, от миналата седмица в България, която е член на ЕС,  властта е в ръцете на "Атака" на Волен Сидеров. Суровата истина е точно тази.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Има още много да копаме, дъното просто не е достатъчно за нас.

 3. 3 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Много силни анализи днес, браво, "Дневник"!

  'Let light surround you' Dream Theater
 4. 4 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 531 Разстроено

  И кой е виновен,че ситуацията в Парламента е такава,че всичко да зависи от благоволението на Волен Сидеров? Виновни са тези които гласуваха и тези които не гласуваха,а още по-странното е,че българина не си взима никаква поука от това и потвърждение за това са изборите във Варна!!! За какво са ни тогава избори? Имаме поговорка,че човек каквото сам си направи цяло село не може да му го направи.

 5. 5 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 965 Любопитно

  Помийна яма - колкото по-надълбоко копаеш, толкова по-голяма смрад се носи около теб!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#3] от "ariel28":

  И аз се чудя кое по-напред да препоръчам на приятелите си за четене. Защото ако им препоръчам няколко може да нямат време и да не прочетат нищо като видят толкова много статии, докато ако препоръчам един може и да го прочетат.Само днес вече три-четири много силни материала, много приятно съм изненадан.

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Оооо, виждат го партньорите, виждат го.
  Ясно им е, кристално дори.
  Но не им изнася да заемат позиция и да се занимават с нас.
  На тях им трябват гласовете на тези партии,които позорят България.Те са същите долни и нагли лицемери като нашата партокрация, но по - префинени.
  Самия факт, че партията - тумор, олицетворяваща абсолютната олигархия и дебилно зло - ДПС е част от това семейство,което седи пасивно и се прави на халосано е достатъчен, за да си направим извода какви долни лицемери съставят тъй.нар. европейско семейство.
  По - лоши са, дори от нашите.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 8. 8 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дъно, тиня ... блато ... и от него хърка предсмъртно агонизиращ ненормалник ...

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 9. 9 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Къса памет или съзнателно изопачаване на истината? Атака крепеше доста време кабинета на ГЕРБ преди Борисов да напазарува много от депутатите им.
  Но тогава никой от днешните мишоци не се сети да протестира, че сме стигнали политическото дъно.

 10. 10 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Помнете ми думата, тая държава дъно няма!
  От много години България е в положението на сифилистик последна фаза, когато месата окапват! И ще става все по-зле!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 11. 11 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 522 Гневно

  За мен бездействието на прокуратурата е ПРЕСТЪПНО бездействие. То застрашава както международния имидж на страната, така и националната сигурност! Има ли механизъм, по който да се потърси ОТГОВОРНОСТ от гл.прокурор, или "над него е само БОГ" ??!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 12. 12 Профил на elle
  elle
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#4] от "simeonov_":

  Подкрепям. И аз силно се съмнявам нови избори да ни измъкнат от блатото, особено след изборите във Варна.
  На следващите избори просто Сидеров ще се смени с някой друг, който ще се продаде на ГЕРБ или ДПС+БСП и пак ще е същото

  elle
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Кой циркаджия беше по-добър актьор? Бойко или Волен? Бойко разбира се! А кой вършеше повече зулуми в икономиката? Бойко разбира се! Само че Бойко ги правеше тихичко! Имаше тотален медиен конфорт! Сега тоя каквото прави го прави с ръцете си! А не начело на държавата

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много изразителен коментар, но защо ли говорим за партии и формации, а вътрешно мислим за милионите, които стоят зад тези долни експонати на злото?! Не смеем да критикуваме народа, той е "свещената крава" и все намираме извинения за това или онова... То винаги ще се намерят смислени извинения, но картината на живота показва картината на духовния ръст на мнозинството, което по демократичната практика определя качеството и перспективата на битието ни. Те ни демокрация - да ни управлява мисленето на хората зад "Атака", зад БСП, зад ДПС, зад ГЕРБ. Докато не е късно трябва да се вдигнем от това дъно - мисленето на хората по площадите може и да не изглежда на мнозинството, но трябва да се пробва, трябва да се излъчи представителност, която да даде начало на доминирането на друго мислене - НЕ на лицемерите, НЕ на алчните, НЕ на корумпираните, НЕ на долнопробната примитивно развихряща се чалга в живота ни, която снизява човека да жалък консуматор. Но от дъно се оттласква човек с воля и енергия, а за това трябва сериозна мотивация - от мотивацията на всяко действие зависи и посоката - нагоре или ще се за(г)ров(б)им.

 15. 15 Профил на vesel_patilanec
  vesel_patilanec
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не е дъното, има още надолу.

  За да изметем боклуците от Парламента - майоритарни избори и задължително гласуване на жсички бг граждани !

 16. 16 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Така е. Новата "тройна" коалиция и новоизпечените "опозиционери" от ГРОБ трябва да бъдат изринати по един или друг начин, ако искаме да видим бял ден.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 17. 17 Профил на venkata333
  venkata333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Политическо дъно-интересно заглавие, но си е напълно вярно!

 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Абсолютно точно и вярно е всичко което сте написали г-н Янакиев и аз като дясно мислещ човек ви подкрепям напълно.Но днеска в пресата чета едно проучване,че единствения град който може да настигне София по доходи е Стара Загора и то след 160 години.Над 4000000 милиона българи живеят в бедност и те нашите протести не ги разбират.Те искат някой да даде,майчински,детски,пенси,заплати,коледни,да намалят тока,да намалят таксата при джипито,да пътуват безплатно по авто и жп транспорта.Тези хора са докарани всекидневно решаване на елементарни битови проблеми,тях морал,етика,духовната и ценностната им система е да изкарат деня.Това е страшно оскотяване.Именно затова този политически добитък трябва да бъде изметен и затова трябва и такива като вас да помагат за да започне този преход в България най сетне.Имаме нужда от подкрепа да продължим протестите.

 19. 19 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управниците!
  За това много моля журналистите и коментиращите да не подвеждат хората, че България не заслужава поне един циркаджия във властта! Че доскоро бяха поне двама-Бойко и Волен, а и Янето! А, и Пеевски , но в ролята си на медиен магнат!
  И не подвеждайте хората, че ако тия си отидат, цирковете ще свършат!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 20. 20 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  "Сетне: питам, ако например някой депутат от ГЕРБ поведе група от двадесетина "партийни привърженици" и на основание на депутатския си "имунитет" нахлуе (през полицейската охрана) в Българската национална телевизия и влезе с щурм в кабинета на генералния й директор, за да му иска сметка за еди-какво си, какво ще се случи още на другия ден с партията му?"

  Добър въпрос. Повече от ясно е, че Прокуратурата не мери с еднакъв аршин. В момента тя е по същество оръдие за политически натиск. Никога от 10-ти ноември насам правораздаването не е било толкова политически оцветено.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 21. 21 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Съгласен съм със статията като цяло, но това, че е партии могат да отказват да участват в заседание на парламента не го подкрепям. Народните представители имат едно основно задължение - да ни представляват в народното събрание. Не приемам откази, това не е конструктивно. Така или иначе АТАКА осигурява кворум - защо не бъдат истинска опозиция и не сочат с пръст нередностите, там където е техният първоизточник, на място, веднага от народната трибуна? Защо всички си играят игрите , а не бъдат наистина прозрачни?

 22. 22 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "~песимист с бедна фантазия":

  Пропусна няколко клоуна.

 23. 23 Профил на lobo_tommy
  lobo_tommy
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Политическата септична яма дъно няма.
  Очаквам още издънки в предстоящата седмица.

 24. 24 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Разстроено

  Невъзможно много силен текст!

  Браво!

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 25. 25 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 686 Гневно

  Отличен за Дневник, макар че всичко това се знае от всички..
  Липсва едно добро журналистическо разследване за Корпоративна банка и за обезкостяването на НЕК.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 26. 26 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#13] от "~песимист с бедна фантазия":

  Трудно ще манипулираш гражданите, защото се повтаряш..
  Нещата са явни и се виждат и от улицата.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 27. 27 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Волен Сидеров е много глупав човек.

 28. 28 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  БСП и ДПС ще търпят докрай този болен палячо , защото в противен случай изпускат кокола, и в името на този кокъл са готови и още по-големи унижения да понесат....

 29. 29 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Добре,всички имаммт еднакви и равни права.ГЕРБ не влизан в парламента,тяхно право,безпорно.
  Допускаме,че БСП и ДПС направят същото.Имат същото право на това,каквото и ГЕРБ.
  Какво се случва тогава.Дори лудия да извърши убийство или държавна измяна,няма да може да има заседание,на което да му свалят имунитета.Дори правителството да подаде оставка,няма как да се приеме.
  Да допуснем,че всички се държат като ГЕРБ.Правителствоо подаде оставка,депутатите от БСП и ДПС кажат,вие я поискахте вие си я приемайте и не се регистрират за заседанията.
  И още нещо,ако АТАКА имаха с един депутат повече и можеха да формират управляващо мнозинство с ГЕРБ и тогава според сегашните "оберморалисти" щяха да са "наш кучи син".

  И до следващите редовни избори,здрав популизъм.

 30. 30 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 977 Весело

  Винаги има политическо дъно, но Волен Сидеров като един истински конощип копа със всички сили и под него.

 31. 31 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Добре де ясно е, че Психично Волния държи "златната акция", защото е поставил условие на БСП и ДПС да гласуват поправката за спиране на партийните субсидии на партии, които не са парламентарно представени (което е дискриминационно и е пълен абсурд) или в противен случай ще оттегли подкрепата си от тази сбирщина, която някои наричат правителство. Но с какво държи ПРОКУРАТУРАТА????

 32. 32 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#29] от "slonsco":

  ОСТАВКА веднага и нови избори, естествено.

  Какво има за чудене? Ако това, ако онва, ако тоя, ако оня.

  С токлкова ако-та не може да работи парламентът, щом не може да работи - ОСТАВКА и нови избори.

  елементарно е.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 33. 33 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#26] от "Captain Shakespeare":

  В Германия хората са подкрепяли диктатора Хитлер до падането му от власт.
  Тук у бАлгариа хората харесват не само диктатори, но и клоуни, мошеници и селски хитреци/последният беше от Банкя [quote#19:"~песимист с бедна фантазия"]Всеки народ си заслужава управниците! [/quote]

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 34. 34 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Много точна и силна статия.
  Браво на Дневник.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 35. 35 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Волене първо една прахосмукачка сред журналята,ах Журналистите.Готините си бачкат в озеленените офиси и си отразяват SNN

 36. 36 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дали този път Алеко ще победи бай Ганьо.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Поздравление за автора на този точен анализ.
  Остава, обаче, някой да вдигне последната завеса и да светнат прожекторите върху лицата на истинските кукловоди на сидеровци,станишевци, местановци и други марионетки в театъра, водещ към разпадането на българската държавност,унизяване и заробване на българския народ.
  Дали след гръмогласната тишина на Главния прокурор и другите Глави на институциите на държавата по проявите на Сидеров, някой поне няма да се опита да вдигне завесата?
  Краткият отговор е, че по писаните и неписаните закони това трябва да направят всички политици,почти всички институции, създадени и финансирани от данъкоплатците, за да пазят държавата. А ако не го направят, трябва да са наясно, че носят пълната отговорност за кризата и хаоса, в кой хвърлят нацията и държавата

 39. 39 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#21] от "hinhril":


  [quote#21:"hinhril"]Съгласен съм със статията като цяло, но това, че е партии могат да отказват да участват в заседание на парламента не го подкрепям. Народните представители имат едно основно задължение - да ни представляват в народното събрание. Не приемам откази, това не е конструктивно. Така или иначе АТАКА осигурява кворум[/quote]

  Парламентът не трябва да работи в такава обстановка, а и той и не може да работи.

  И много ясно Очевидно - ако ГЕРБ се появят в Парламента, Атака ще спре да ходи. То така и стана няколко пъти

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 40. 40 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 458 Весело

  И на мен ми хареса, особенно първата част - за управляващата върхушка... браво.

 41. 41 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Най-жалкото в случая е, че на Болен изобщо не му пука от това, което се говори и пише за него.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 42. 42 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2362 Любопитно

  Какво би се случило ако германски депутат или защо не, американски сенатор отиде на заседание запасан с пистолет.
  Според нашия закон личното оръжие, затова е лично, защото не се преотстъпва при никакви условия. В такъв случай, ако Сидеров е влязъл в Парламента въоръжен с пистолет, а не е бил в пленарна зала с него, къде е оръжието?
  Все въпроси на които прокуратурата трябва да потърси отговор!

  I Want To Believe
 43. 43 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Има нещо знаково тук и човек не може да си избяга от името. Волен беше няколко пъти на ръба и се нагледахме на всякакви комедийни изпълнения от негова страна. Обаче този път мисля, че ще стигне докрай и ще покаже олицетворението на "силна воля" и или ще гръмне по-някой или пък ще направи някоя друга щуротия нарочно и после в типичният си стил ще започне да се въргаля на земята правейки се на жертва и мъченик.

  Като прочетена книга е този палячо.

 44. 44 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Много добра статия ...Истини ...

  BIG AL
 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#20] от "Nikolay UK":

  а когато прокуратурата бездействаше, бездействаше, бездействаше..., да кажем по времето на Боко:
  Бойко Борисов, Ваньо Танов & Мишо бирата
  http://vbox7.com/play:09d4768e
  гласовете познати ли са ти?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тонът в статията е драматичен,което е напълно излишно!

  Някой да не е разбрал,че БСП и ДПС са готови на всичко заради властта?Не с Атака,а и с дявола ще се съюзят,ако трябва.Те не провеждат политика,те завземат властта!С цел обогатяване на "обръчите".

  Някой да не е разбрал,че т.н. гл.прокурор Цацаров е маша на БСП?Как да си мръдне пръста против своите?
  Съдът отдавна е бастион на БСП.За какво правораздаване става дума?!


  Що се отнася до Сидер-това му е звездният миг-клоунът прави това,което умее и добре отклонява огъня от господарите си върху себе си!Което е главната му задача.

  Нима тези неща не бяха ясни преди изборите?
  Нима никой не загря ченгеджийските номера с бюлетини,флашки,чашки,бареовци,трифоновци и прочие?

  Политическото дъно бе достигнато в деня за размисъл!

  Сега са само фойерверките!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 47. 47 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 977 Разстроено

  До коментар [#36] от "apollo":

  Никога не го е побеждавал.

 48. 48 Профил на Питащият
  Питащият
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Сидеров държи златната акция. Вярвам го, но питам кой държи Сидеров и с какво? Какво нормално видя автора в бившата десница. С какво тя показа, че е нещо по-различно?Какви велики демократични дела ни се случиха?
  И кога не сме били на дъното?Ние лазим по него вече четвърт век. Бившите десни, бог да ги прости, се спазариха с олигархията да си направят реституцията и България да се ориентира на запад, вместо да се бори с нея. Приватизацията обслужи кредитните милионери и банковите обирджии и в страната влязоха капитали с неясен произход.Нямаше и помен от борба с необяснимото богатство.

  Обичам да питам
 49. 49 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За съжаление, статията е вярна. Ситуацията в това НС е абсурдна и неприемлива. Предполагам, все пак има депутати омерзени от тази зависимост и сигурно споделят това в партийните си централи. Ако по този начин продължи работата там, това НС, дори обективно няма бъдеще.
  Авторът е прав, че ГЕРБ има право да реагира по свой избор, но мисля, че не показа политическа зрялост, даже постъпи безотговорно /за пореден път/.
  Поведението на Сидеров не се нуждае от коментар. Надявам се, че за последен път имаше шанс да влезе в Българското Народно събрание! С цялото уважение към институцията.
  А иначе, Европа много внимателно наблюдава какво се случва у нас. Лошото е, че в ЕК също има различни лобита, които поддържат своите си хора, но като цяло сме си един, вече опасен, абсурд.

 50. 50 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#45] от "~песимист с бедна фантазия":

  Взеха му лиценза и му наложиха глоба на Мишо Бирата. И ГЕРБ печели всички избори оттогава. Не разбрахте ли, че на тези манипулации се хващат само слабоумните като на Волен Сидеров електоратът.

 51. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Човечето сидерово мълчи за реставрацията на ДС- муцуните навсякъде , мълчи и за смешните смени на недоразумения веднага , след като са назначени , мълчи и за 1,9 милиарда за Белене , мълчи и за "идейните " си противници -ДПС_ назначвани навсякъде- даже водещите комисии в НС ..
  Мълчи дребният , фъстъкът .. НИЩОТО си мълчи ..
  Той е народен водач и се грижи за Народа !?? :))..., за новата си ку..ва..))
  Пие му се и кафе в "колонизиралите " ни държави - на държ. мангизи ..
  Палячо, но ни излиза СКЪПО ...На нас- нормалните ..

  BIG AL
 52. 52 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Бравос! Хубав изблик на размисли. Дано поне тлъстата Цаца да вземе да се усети най-сетне и да спре да мисли за господарите си и да почне да мисли за себе си.

  Защото много ни се насъбра. Пружината е доста пренавита вече...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 53. 53 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#50:"Wornoxmaniak"]Взеха му лиценза[/quote]
  Само лиценза ли му "взеха"? Хайде бъди откровен до края. Както при случая "Мирослава" последваха "самоубийства", така и тук. Много подозрително...много. Особено, когато на власт са бандити от подземния свят. Я кажи сега колко мий заслужен фтория мандат

 54. 54 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#32] от "Distributed":
  Парламентът не може да подаде оставка.Защото такава не е предвидена в Конституцията.Оставка може да подаде правителството.Ако парламента,я приеме не сформира ново,Президента го разпуска,назначава служебно и насрочва избори за нов парламент.
  ГЕРБ искат избори сега,защото това им изнася.Другите искат избори в друг момент,защото на тях това им е изгодно.
  Добри няма,морални също.
  Отново казвам,ГЕРБ са прекалено отвратителен"кучи син" по моите стандарти,за да ги припозная ката наш кучи син.

 55. 55 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 410 Неутрално

  На следваштите избори ако има 40 процентна активност,ще се получи същата конфигурациа.

 56. 56 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Гневно

  До коментар [#54] от "slonsco":

  Така е, но правителството не може да работи без парламент - видя се как не можеха да си гласуват промените в кабинета срядата.

  И щом не може да работи правителството заради липсата на работещ парламент, оставката е единствения логичен ход.

  Но г-да Другарите са нещо МНОГО гладни...

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 57. 57 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1026 Разстроено

  Обидно е вместо за иновации за модерни тези ние да се сещаме и припознаваме във фигури от края на 19 и началото на 20-век.
  Ние не сме позволили това....но как се случва вече за пореден път.Анализите отдавна са дадени и посока все нахващаме.
  СЪД независим и прокурор избран мажоритарно на избори...другото ще започне да се намества.Политика пипаща в икономиката и съда води до тук.
  Интересно и кога бизнеса ще се еманципира от червения си хомот.

 58. 58 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Тъпи, нагли комуноиди с бедни фантазии са налазили нета и обясняват как днешните били циркаджии като предишните и как няма изход и няма да има оправия и значи не е необходимо да се сменят партай-геносетата. Най-долното партийно племе в БГ не е Атака а БСП, която е готова да се наведе на всеки и във всички посоки само и само да запази властта и привилегиите на талибаните си. Много след тях идват Атака, ДПС а другите вече са на светлинни години от пасмината. Така че най-голямата заплаха за България идва от шуро-баджанашката и продажна партия на БСП.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 59. 59 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Никои ли не прави аналогии на това което се случва с ПРО-олигахски протестите и това което се случва в Тунис, Египет, Турция, Иран...

  Ето това липсва в статията.

  Тези хора се обявяват открито срещу законното право на гражданите да протестират.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 60. 60 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ами крайно време е прогресивните хора от всички партии да се обеденят и да се противопоставятна всички безобразия от последните две десетилетия. Един действащ закон за отнемане на придобитото по незаконен начин имущество е най добрия начин за ново начало както и разбиване на всякакви монополи. Трудно ще се изчистят българската администрация, бизнес и силови структури от хора които са правили компромиси цял живот но нека се надяваме че желанието за промяна и пречистване ще доведе едни национално отговорни политици които да имат желанието и уменията да доведат страната до едно по успешно бъдеще. Нека да бъркат, хората се учат от грешките си, нека да спорят, откритият дебат ще е само от полза за народа но нека ни убедят че не го правят за благото на партията която представляват или лично благо а за благото на народа.

 61. 61 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1092 Гневно

  Да идва баче Бойко да оправи политиката иначе ......... сме загубени в здрача на ДПС !!!!!!!!!!!!!!!!

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  "..А всичко това означава, че дори отвратителната нова "тройна коалиция" вече не управлява страната, а – Волен Сидеров..."

  Загубени ли са в БСП, та станаха заложници първо на ДПС, а после и на Сидеров (защото Атака вече не съществува като политическа сила)? В отговора на този въпрос, колкото и отдалечен да изглежда, стои и ключът към отговора какво е правителството на Олигархски.
  Понеже в БСП едва ли са толкова глупави, става ясно че още като са разбрали резултата от изнасилените предсрочни избори им е било ясно колко крехко би било положението на това което в последствие сътвориха като кабинет Орешарски. Въпреки това без да се замислят те го направиха, независимо от пределно ясната идея, че едно такова действие би било смърт за политическите сили участващи в тази коалиция (не случайно този кабинет бе обявен не за коалиционен, а за "експертен".
  От казаното до тук, става ясно че решението съвсем не е направено от политическите централи, а на друго място. Е което друго място може да бъде това освен в някоя олигархическа централа. Т.е. това правителство, а и партиите участващи в него са само проформа. В действителност това правителство изобщо не може да се нарече демократично. Чисто и просто то си е проплутократично правителство.
  Това значи, че това правителство е противоконституционно и в името на конституционния ред в родината ни то трябва да се махне веднага.
  О С Т А В К А!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  До коментар [#61] от "Радко":
  Глупости!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#50] от "Wornoxmaniak":

  [quote#45:"~песимист с бедна фантазия"]Бойко Борисов, Ваньо Танов & Мишо бирата
  http://vbox7.com/play:09d4768e [/quote] Бойко борисов директно нарежда на танов да изтегли контролните и разследващи органи! Дали там зад бирата са се произвеждали и синтетика покровителствана от Борисов и Първанов? Защо и Мишо-Бирата и жена му си отидоха скоропостижно? Защо на мишо-Бирата блио забранено дълго време да му се прави аутопсия, а след това аутопсиращите и разследващите подписвали декалрация за поверителност?
  И в близката по манталитет Италия не беше ли Берлускони подведен по съдебна отговорност за подобен случай-опит за възпрепядстване на разследване!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 65. 65 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  Калине, пълни глупости си написал, а статията ти може да се оприличи само на тази на Велислава Дърева по интелектуална немощ. Навремето и тя като тебе заклеймяваше Волен, който си е един палячо незаслужаващ такова внимание. Ако сегашната коалиция зависи от Волен то той зависи от нея сто пъти повече и бъдете сигурни че ще им осигурява кворума като примерна ученичка. Ако те бяха зависими от него най-малкото което можеше да направи е да ги принуди да спрат новините на турски но той дори и не отваря дума затова, да не говорим за някакви доходоносни постове в изпълнителната власт. Спомняте ли си как в предишният парламент се беше самопредложил за шеф на МВР, сега пак критикува МВР и министърът му но и през ум не му минава да се самопредлага, защото много добре съзнава че е никой и няма никаква реална власт.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 66. 66 Профил на Deyan Yordanov
  Deyan Yordanov
  Рейтинг: 627 Неутрално

  То може да сме на политическото дъно, ама се страхувам, че има накъде да се дълбае още...

 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  "... "Левицата" ни (олицетворявана впрочем днес от свръхбогати олигарси, започнали бизнеса си от провинциални свинеферми и от клубове по силови спортове, ръководени проформа от номенклатурното синче-отличник, чийто първи работен ден бе като министър-председател) ..."

  Достатъчно е да се прочете този пасаж, за да се придобие представа що за УРОДЛИВА държава сме.

  Но този път няма да отстъпим: ТЕЗИ трябва да си ходят. Трябва да се започне на чисто. Никакви комунисти, никакви фашисти, ръкоположени от Бригадир Аспарухов за държавни мъже биячи и наркопласьори.

  За ВСЕКИ от множеството на Жълтите павета е ОБИДА да го управляват ТАКИВА.

  Сигурно България може да излъчи и по-достойни мъже и жени.

  Затова - ДОЛУ СТАТУКВОТО! Ще сме на площадите до победа!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#64] от "~песимист с бедна фантазия":

  А ма, написала си че ти е бедна фантазията, но досега никой не се беше сетил като теб да напише, че в бирата от Леденика е имало и наркотици за да упойват електората. Точно като за АТАКА си си. Другите избори - бюлетинката и право пак за Сидеров да си гласуваш.

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  [quote#65:"Julian Mall"]Ако сегашната коалиция зависи от Волен то той зависи от нея сто пъти повече и бъдете сигурни че ще им осигурява кворума като примерна ученичка.[/quote]
  Много изкривена изсмукана из пръстите логика! Особено като се има пред вид тъпото ти сравнение на действията на Сидеров в стария парламент и в този ужпарламент.
  Ситуацията е коренно различна!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 515 Весело

  Започвам с неизбежното уточнение, което пиша за стотен път, че никога не съм харесвал Болен, никога не съм одобрявал действията му! Нито сега, нито в миналите години. Няма как обаче, да не забележа грозната милиционерска кампания, която започнаха срещу него"свободните ни медии", още от самото конституиране на настоящото народно събрание, след като стана ясно, че няма повече да крепи властта на Боце. Трябва да си абсолютно сляп или тежко предубеден, да не го забележиш. И тази статия не прави изключение. Обръщам и внимание, само поради една причина -защото постига невероятни висоти в манипулацията и дезинформацията! Е, не е единственият подобен феномен, доста са вече такива материали напоследък. Такива, които се опитват да втълпят на обществото, че Боленовото поведение да осигурява кворум е нещо грешно, престъпно, недопостимо, а гербавато поведение въобще да не се вестват в Народното събрание е достойно за уважение народоугодно дело. Т.е. целокупното българско население трябва да започне да мрази Болен и да го възприеме като престъпник за това, че върши точно действията, за които са го изпратили там няколко десетки хилади избиратели, а милионите избиратели на герб съответно, трябва да са особено щастливи, че реално никой в най висшия орган на България не представлява интересите им. Упорито се опитват да ни втълпят, че трябва да съдим Болен за това че си върши работата, а на гербавите се радваме, въпреки че нищичко не вършат. Странно парадоксална теза!? То бива, бива подмяна на истина...ама за такова дори и Боце не беше се сещал! Другото отчайващо явна неистина е, че Болен бил управлявал?! Въпреки единият си глас, въпреки всичките си гласувания "против" кабинета и министрите, въпреки периодичното си неявяване въобще в парламента, той управлява! Ако се замисли сериозно и непредубедено човек, той очевидно управлява точно толкова, колкото управлява и Борисов...ама това някак си упорито се пропуска от всички подобни "анализатори". Явно не съответства на поръчката.... Иначе, за хулиганското му поведение, за простотиите и обидите, напълно съм съгласен! Е, пак с едно малко уточнение - това все пак, не е от вчера! Когато палеше килимчета пред джамията, според мен поне, Болен и "бойците" му извършиха една много по тежка, много по опасна за демокрацията и гражданския мир провокация, ама тогава още крепеше гербавото правителство, затова "свобондите медии" леееекичко неглижираха цялата случка... Друг е въпросът сега, когато Врагът е назован, а цялото журналистическо войнство е впрегнато да го очерня! А-ма-ха! Къде се намира тоя Болен?! Как ще си позволява, да не крепи мъдурите на Боце! Ще го съсипем! А виж, Янето и съществото от Бургас ще се ползват в цялата любов на медиите, щото слушат....

 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  [quote#54:"slonsco"]Отново казвам,ГЕРБ са прекалено отвратителен"кучи син" по моите стандарти,за да ги припозная като наш кучи син.[/quote]+++ ХУНТАТА на Калинките беше спряна !!! Избори - ДА !!! след ДЕКАЛИНКИЗАЦИЯ на системата и в нормална обстановка!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на daniela.1
  daniela.1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Много е трудно човек да повярва в „ национализма“ - толкова години е мачкан и лъган най-вече от свои!
  Да бъдем националисти е единственото спасение, защото иначе ще се изгубим като нация!
  Единствено партия Атака работи и иска да работи за българското и за национализма и затова е нападана постоянно!
  Предишните депутати са свикнали на продажният си живот толкова години, затова сега плащат за да се втълпява че национализма е лошо нещо, че Атака и Волен са луди, защото искат да продължат с кражбите си!
  На предишните управляващи не им изнася да работят за страната, иска да работят за себе си!


 73. 73 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Любопитно

  И все пак , по-добре , златната акция да е в Болен , от колото в Бостан, защото по този начин, дори най-върлите комунисти се лишават от всички илюзии!!! Преди ги мотаха , че електоратът на ДПС , бил ляв и за това БСП и ДПС , били естествени съюзници!!! Болен не е поискал все пак 12 от новите областни управители да са на "Атака",но алчният Бостан си ги заплю!!! Фактът , че БСП и ДПС са оставили съдбата на държавата в ръцете на Болен , показва само , колко малко милеят за нея!!! И що да милеят за България , след като на сърцето на единият му е Турция , а на другия Русия????

 74. 74 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#72:"daniela.1"]Единствено партия Атака работи и иска да работи за българското и за национализма и затова е нападана постоянно! [/quote]
  Мойти уважения, но Волен са дръжи кат един истинцки фюрер спрямо журналистите. Така не може. Става смешен и жалък. откъдето идва и подигравателното отношение на хората към подобни "биоизделия".

 75. 75 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Не сме на дъното. Може още да се потъва.

 76. 76 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#54:"slonsco"]ГЕРБ искат избори сега,защото това им изнася.Другите искат избори в друг момент,защото на тях това им е изгодно.
  Добри няма,морални също.
  Отново казвам,ГЕРБ са прекалено отвратителен"кучи син" по моите стандарти,за да ги припозная ката наш кучи син. [/quote]
  +++++
  Само забележете с колко минуса се снабдяваме, когато изкажем позиция протев ГЕРБ.

 77. 77 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#74] от "Култура ми Бойко":

  +++

 78. 78 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#9:"kr"]Атака крепеше доста време кабинета на ГЕРБ [/quote]
  Политиката е игра. Понякога и нечестна

 79. 79 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  [quote#69:"Храбър"]Много изкривена изсмукана из пръстите логика! Особено като се има пред вид тъпото ти сравнение на действията на Сидеров в стария парламент и в този ужпарламент.
  Ситуацията е коренно различна! [/quote]
  Ако имаш поне един аргумент дай го, другото са празни приказки и заклинания.
  До коментар [#69] от "Храбър":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 80. 80 Профил на nina_26
  nina_26
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Волен Сидеров е даже под тинята на политическото дъно!!!Срам ме е,че си го избрахме...Да му взимат имунитета и да се маха от там докато му е здрава кухата глава!

 81. 81 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#75:"BohrMottelson"]Не сме на дъното. Може още да се потъва. [/quote]
  ИИИ, недейте така! На къде повече? Мисля да стъпим и да се отблъснем нагоре най- после.

 82. 82 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#76:"danid"]когато изкажем позиция протев ГЕРБ. [/quote]
  Вапреки, че ма заболя, дет са изказвати протиф ГЕРБ, ас ви сложих плусчи. За да видите колко сам благороден!

 83. 83 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#18] от "chicago514":


  До коментар [#20] от "Nikolay UK":

  По един голям ++++++++++++ и за двата коментара! Уви, Вашите мнения потвърждават жалният факт, че именно интелигентните и умни хора, в по-голямата си част, ВЕЧЕ НЕ СА в България /ако се съди по ник-неймовете ви/. Дано все пак останалите такива тук, успеят в сегашната си ужасно нелека задача - да накарат за четвърти или може би пети път, отвратителната червена партокрация и присъдружната й ДС-арска върхушка от ДПС, да слезнат от политическата сцена!

 84. 84 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#78:"Култура ми Бойко"]Политиката е игра. Понякога и нечестна[/quote]
  Понякога?!

 85. 85 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Аз питам:

  1. Защо г-н Главния Прокурор не реагира - не иска или не може?
  2. Ако г-н Главния Прокурор е с вързана воля, тогава кой може да реагира - Конституционният съд?
  3. Ако е така - кой да го сезира?

  4. Трябва ли да се чака Суверенът пряко да реши въпроса??!

 86. 86 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ДОСТА ПРОЗРАЧНА ТЕМА
  Категоричен анализ, извод, препоръка. ТАКА Е, когато ВЛАСТТА е НЕИЗЦИРИМА! Виновни са ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, от БСП/ДПС/АТАКА/ГЕРБ! Съществуват различия м/у тях, НО РАБОТЯТ КАТО ЕДНО АЛЧНО ТЯЛО!
  КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ!
  ИЗТИРВАНЕ НА ВСИЧКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА!
  И НОВИ 101% ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 87. 87 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#72] от "daniela.1":

  в този форум всеки ден се появяват нови и нови платени драскачи. най вече от юруш и бсп според мен. защо не си ходите по вашите форуми тук сме предимно дясно ориентирани хора. на нас не ни е необходимо да ни се казва какво да мислим и правим.

 88. 88 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#84] от "danid":
  Да речем, че все пак има Коледа, Нова година..празници..На тези дни приемам, че няма политика и, че тогава би могло да се приеме, че е "честна"

 89. 89 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да, именно, защото след отказа на ГЕРБ да участва в парламентарните заседания (което е негово право)
  ДОБРЕ ДЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ НЕМА ЛИ ПРАВО ДА ХОДИ НА РАБОТА,ГЕРБ ИМАЛИ ПРОВО ДА НЕ ХОДЯТ А ТОЯ НЕМАЛ ПРАВИ ДА ХОДИ,АКО ПРОБЛЕМА ВИ Е ЧЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ХОДИ НА РАБОТА КАЖЕТЕ СИ ГО НАПРАВО,СТИГА СТЕ ОТ ДЕВЕТ ДЕРЕТА ВОДА НОСИЛИ ЗА ДА ГО НАКАРАТЕ ДА НЕ ПОСЕЩАВА ПЛЕНАРНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ!!!ОПРОПО ДОСЕГА НАМАМ СПОМЕН ВОЛЕН СИДЕРОВ ДА Е ПОДКРЕПИЛ ЧРЕЗ ГЛАСУВАНЕ ДПС И БСП,може и да греша но едвали

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  [quote#79:"Julian Mall"]Ако имаш поне един аргумент дай го, другото са празни приказки и заклинания. [/quote]
  Аргументът е пред очите ти. Дори си го копирал. Ти опитваш ли се да разбереш какво ти пишат или драскаш без да четеш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#68] от "Wornoxmaniak":

  1) не съм жена бе!
  много събития свързват производството на синтетика, което не е спирало от соц време, с ББ, СИК, Първанов и други от ДС и БСП!
  2)дано преди да гласуваш пак за селския хитрец от Банкя той да е заслужено в затвора! И за дълго! С по една чиния асфалт на ден!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 92. 92 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1475 Любопитно

  "....От средата на миналата седмица нашата страна практически и фактически управлява "политическата" партия "Атака". Да, именно, защото след отказа на ГЕРБ да участва в парламентарните заседания (което е негово право)...."

  Право да руши държавността. Странно право. Но Полит Пасмината ГРЕП 4 години не спря да руши държавността, с неспазване на закони, погазване на Конституция, намеса в другите власти. Та сега ще се спрат и Сидеров ще е "виновен" за всичко. ГРЕП излизат от парламентата, щото са обидени, че им разкриха мошенгиите по изборите.

  Ама за да няма такива шашкънии за вбъдеще, Иванов от Швеция предлага една добавка в закона:

  НА АБСУРДНАТА БЪЛГАРСКА ПАРЛАМЕНТАРНА АНДРЕШКОВЩИНА ТРЯБВА ДА НАЙ-СЕТНЕ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ !

  """ Заседанието на парламента в сряда се провали заради липса на кворум, тъй като никой от групата на Волен Сидеров не отиде в Народното събрание, а ГЕРБ от миналата седмица бойкотира заседанията. """

  Разпоредбата на Конституцията

  Чл. 81.
  (1) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.

  бе предвидена като гаранция при изключителни случаи на СЛУЧАЙНО И НЕУМИШЛЕНО отсъствие на повече народни представители от заседанията, актовете на Народното събрание да не се обсъждат и приемат от недостатъчно голям брой депутати с риск за качеството им и легитимността им и ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ БЕ И НЕ Е ПРЕДВИДЕНА КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО САБОТИРАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, в каквато от години я превърнаха безсрамни български политиканти-андрешковци !

  ЕДНО ПРОСТО ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС В РАЗДЕЛА МУ "ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО СЛУЖБА" С ЕДИН НОВ ЧЛЕН:

  Чл. 282б (1) Длъжностно лице, което съзнателно с действие или бездействие затрудни или направи невъзможна законната дейност на държавната институцията, в която служи и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва за саботаж с лишаване от свобода до пет години и с лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.

  (2) Ако обект на престъплението е държавна институция, установена от Конституцията, наказанието по предходната алинея е лишаване от свобода от три до осем години и с лишаване завинаги от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6.

  (3) Ако длъжностното лице е с установен от Конституцията имунитет срещу наказателно преследване по време на заемането на длъжността му и имунитетът му не бъде отстранен по законния ред, до отпадането му не започва да тече погасителна давност за престъплението по ал. 1.

  (4) Длъжностни лица и лица с власт и влияние над длъжностни лица, които подканят, подбудят или принудят длъжностни лица към престъплението по ал. 1 или им помогнат да го подготвят или осъществят, се наказват както извършителите.

  Е ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМ ЗА РАЗЧИСТВАНЕ НА ТАЗИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОЧИНА !


  Напълно съм съгласен с него.

 93. 93 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#72:"daniela.1"]Единствено партия Атака работи и иска да работи за българското и за национализма и затова е нападана постоянно! [/quote]
  Защо сте толкова сигурна в морала на Сидеров? Освен това да работиш в интерес на България не значи да се държиш, както Сидеров се държи. Има достатъчно поле за действие в парламента- сега има шанс, може би последен, да влияе, нека го прави там разумно и на ниво.

 94. 94 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 707 Неутрално

  тази ситуация по-добре от всеки друг път илюстрира как заповедите на сегашното правителство и редица "независими" държавни институции идват от едно място - кремъл !!!

  илюстрира и по-добре от всеки друг път каква огромна част от политическото пространство на България е заето от субекти които са по-склонни да се подчиняват на диктатора в кремъл отколкото на собствения си народ !!!

 95. 95 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#68] от "Wornoxmaniak":

  За Волен нема да гласувам, щото той го крепеше на Боко цели 3г и 8 мес!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  [quote#89:"4i4e"]АКО ПРОБЛЕМА ВИ Е ЧЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ХОДИ НА РАБОТА КАЖЕТЕ СИ ГО НАПРАВО,[/quote]
  Казвам ти го! Проблемът е че това правителство не е демократично, а изпълнява волята на олигарсите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  За сидеров е важно че го подкпрепя миков.

  Отделете време навреме.
 98. 98 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#92:"alexsilver"]ГРЕП излизат от парламентата, щото са обидени, че им разкриха мошенгиите по изборите. [/quote]
  Щото някой друг пак да е виновен, нищо че бяха избрани от 1 млн избиратели, както се хвалеха.
  С надеждата, че следващите избори ще са техни. А иначе "след тях потоп". "Държавническа" позиция, няма що.

 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  Българският народ може само да бъде аплодиран за мъдростта в изборите на 12 МАЙ = Закова калинките извън властта и отсвири генерално вандалите разрушили българската промишленост по време на прехода - дори не влязоха в НС ! Същевременно НЕ даде на сега управляващите мнозинство с което отново да се самозабравят ! За това има избори и е добро!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  [quote#96:"Храбър"]азвам ти го! Проблемът е че това правителство не е демократично, а изпълнява волята на олигарсите.[/quote]Правителстото си е абсолютно демократично Проблемът ви е, че вандалите на ОНЯ не влязоха в НС , а и Хунтата падна

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK