Болен ли е Волен?

Волен Сидеров пред централата на "Атака" на четвъртия ден от протестите срещу правителството "Орешарски"

© Георги Кожухаров

Волен Сидеров пред централата на "Атака" на четвъртия ден от протестите срещу правителството "Орешарски"И преди този въпрос е поставян, но не с такава интензивност, тъй като сега проблемът придоби гротескни измерения. Сега отговорът ехти по площадите вече две седмици и той е – да, Волен е болен! Нека видим какво произтича от тази констатация на една съществена част от българите.


Преди всичко, ако един човек е болен от психично разстройство и е депутат със съответната наказателна неотговорност произтичаща от депутатския му имунитет, то той представлява сериозна опасност не само за себе си и околните, но и за сигурността на държавата. Напоследък видяхме, че въпросният субект влиза въоръжен на заседания на парламента. Нека сега си представим един зловещ сценарий, който обаче, би бил напълно реалистичен,


ако приемем, че Волен е болен
Какво би станало, ако изведнъж, по силата на някакви болестни подбуди този човек вземе и застреля, да речем, председателя на парламентарната група на БСП, който е и председател на ПЕС? Това ще предизвика такова сериозно сътресение в национален и международен план, че и малкото останали доверчиви инвеститори ще избягат панически от тук. Защото, ако Волен е болен, това означава, че е и в състояние да не разбира свойството и значението на извършеното от него, както и ръководи постъпките си, т.е. той е невменяем за момента на деянието, както би се произнесъл евентуалния съд, който ще го настани за задължително лечение в някой институция. Съдбата на Волен по-нататък няма да е интересна, нито за нас нито за неговите симпатизанти, които едва ли ще му идват на свиждане в разрешените за това дни. Само че, поразията ще е огромна – ще сме свидетели на убийство в парламента и то на един от най-известните българи, които получиха недвусмислена подкрепа от втората по големина партия в Европейския парламент...


Някой ще възрази – Волен няма да вземе да застреля председателя на БСП защото... защото какво? Защото са един срещу друг? Или защото единият е зависим от другия и кой от кого? Е да, но в психиатрията се знае, че при наличие на болестни мотиви нормалната логика на поведение и разсъждения е невалидна. Просто човек се подчинява на вътрешни гласове или волеви импулси срещу които не може да се съпротивява и извършва действия в ущърб на себе си и околните. Това е поведението на болния човек.


Следователно, ако приемем, че Волен е болен, то той поради особената рискова ситуация в която се намира всеки ден, става потенциално опасен за всеки, а какво остава за важни политически лица. Всеки психиатър знае, че този тип пациенти имат склонност към фиксации към известни политически фигури. В такива случаи, се предприема най-резонното превантивно действие, а именно разкриване на процедура за психиатрично освидетелстване което е подробно разписано в Закона за здравето. Това може да стане по надлежния ред с искане до Главния прокурор, който да постанови процедурата и т.н.

На Консултативния съвет за национална сигурност при президента Волен Сидеров вдигна скандал, а лидерът на ДПС Лютви Местан /на снимката/, както и Сергей Станишев /БСП/ не реагираха

© Георги Кожухаров

На Консултативния съвет за национална сигурност при президента Волен Сидеров вдигна скандал, а лидерът на ДПС Лютви Местан /на снимката/, както и Сергей Станишев /БСП/ не реагираха


Да продължим нататък. Това очевидно няма да стане. Нито главния прокурор, нито който и да е ще пристъпи към такъв драстичен акт, който би бил прецедент в нашата политическа история. Щом е така, тогава какво да се прави?


Трябва да приемем, че Волен не е болен


(Имаше такива професионални изказвания напоследък, пък и народът ясно е казал, не е луд този който яде зелника, а този който му го дава). Очевидно всички знаят тази публична тайна – Волен може да е всичко - долен, недоволен, подмолен - но не и болен. Хората по площадите много добре знаят, че не става дума за обикновен нещастник страдащ от своята психоза и нуждаещ се от квалифицирана помощ. Наистина ЗНАЯТ!


Е тогава, защо са тези скандирания? Какво всъщност казват тези хора чрез своите плакати пред камерите на медиите?

Волен Сидеров се предпазва от протестиращите

© Георги Кожухаров

Волен Сидеров се предпазва от протестиращите


Сега сериозно. Целият български народ е наясно, че става въпрос за театър, който се разиграва много умело с определени цели от определени среди. Говори се, че Волен е продукт на руските тайни служби. Има много белези това да е така. Целият имидж на този човек, цялата му кариера на "политик" се изгражда търпеливо и умело, с много средства с неясен произход, последователно през годините, така че да достигне до парламентарната трибуна и оттам да произнесе някакви послания. Планът Сидеров, който има за цел България да се върне във времето преди 1989 г.


Като психиатър съм писал многократно за проблема на така наречената психиатрична стигма. Според едно определение стигмата, белязването, дамгосването на дадено лице с печата на болестта или различието е опит на обществото да се предпази от явления, които биха нарушили неговия интегритет.


Изолацията на индивида чрез поставянето на етикет - било то табела, че е болен от проказа, било шапка със звънчета е средновековна практика, но тя има своите измерения и в модерните времена. Луд е този, който нарушава правилата, който е скандал, който не се вмества в общоприетата конвенция за съвместно живеене. Затова Волен е "болен", "луд", " за четвърти километър" и пр. Тоест, той не е един от нас,  той е "друг", трябва да се изолира, поне вербално.


Това е гласът на улицата, който е особено информативен в такива случаи. Реакциите на хората на улицата представляват както съзнателно поведение така и колективни подсъзнателни защити, които включват и тази стигматизация. С други думи, Волен не е болен, а е нещо много по-опасно. Той е


онзи кошмар с който никой в цивилизована Европа не иска да има нищо общо


Той е заплахата, че крехката ни демокрация може да се взриви и изроди в нещо небивало.


За съжаление, този глас не се чува от хората, които са потенциално застрашени от Волен – тези, с които той ежедневно общува. Те са спокойни и не реагират така, както биха реагирали ако някой наистина психично болен човек тръгне въоръжен да влиза в парламента. Тяхното спокойствие обаче ни показва на какво са способни в своите най-интимни представи и кой е изразителят на възмездието за тяхното накърнено самовлюбено его. Той е същият за когото Бердяев възкликва през двадесетте години на миналия век – нов антропологичен тип с кожена тужурка и свиреп вид.


Има и още една колективна защита от страна на нормалните хора на улицата . Това е присмеха. Присмехът е бил невъзможен през 1917 г., нито през 1944 г. не беше уместен през 1990 г. и още по-малко през 1997 г. Сега сме в новото хилядолетие. Има нови хора на улицата. Те се смеят и забавляват за ужас на монстърите от миналото. Те са гаранцията, че кошмарите няма да се върнат. Поне не тези с които ние от старото поколение сме свикнали.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Волен е алчен. Ама много алчен. Прави последни залагания.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 2. 2 Профил на kolevgeorgie
  kolevgeorgie
  Рейтинг: 233 Разстроено

  "Планът Сидеров, който има за цел България да се върне във времето преди 1989 г."

  Най-накрая някой да го напише в прав текст!

 3. 3 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Не е болен. Играе роля. Целта на сценаристите е Волен Сидеров да отвлече и канализира недоволството на протестиращите към себе си. Като цирей, който в един момент те да спукат и това да ги успокои и евентуално да отнеме от енергията на протеста. Според мен добре се справя с дадената му роля, но хората не трябва да се подлъгват по него. Най-доброто противодействие срещу този сценарий е тоталното игнориране на бай ви Волен.

 4. 4 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 639 Любопитно

  Естествено,че е болен.
  По очите си личи - има някакъв безумен блясък,една трескавост,която трудно може да се опише с думи.
  Виждал съм го това при още може би 2 или 3 пъти.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 5. 5 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 740 Любопитно

  ''Болен ли е Волен?''

  Имали някой съмнения , че Волен не е болен ?

 6. 6 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Неутрално

  тоя си показа рогата истинското си лице предателче.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 7. 7 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Болен ли е Волен? не, не е.
  но е националсоциалист, професионален провокатор и слаб актьор.

  Истината ни прави свободни.
 8. 8 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Не е болен Волен, а просто долен.

 9. 9 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Добре казано ..)))
  Лудият винаги е и малко лумпен , но , не ми е по ..специалността :)))
  Лошото е , че лумпените са начело и не са в лудницата :))
  Лудостта се и придобива , не е само наследствена :)

  BIG AL
 10. 10 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Чудесен анализ. Слуга на руски господари, покровителстван от бивши комунисти и от партия, създадена от комунистическата държавна сигурност

 11. 11 Профил на DISCOVER BULGARIA
  DISCOVER BULGARIA
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Риторичен въпрос.
  Политиката в България е диагноза по принцип.
  Стефан Стамболов е единствения ни политик, който не е бил болен.

  Childhood's End
 12. 12 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ами щом ходи да се лекува в Германия, и пие в самолетите на Луфтханза, и го арестуват по летищата, нещо не е наред.

 13. 13 Профил на KASTOR
  KASTOR
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Волен е гръмоотвод,но матряла не схваща това !

  King Leonidas I of Sparta to Xerxes I of Persia: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ/MOLON lABE-"COME AND TAKE THEM."
 14. 14 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "Long One":

  "Болен Гошко за кокошка", че и Болен същият.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 15. 15 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Глупости! Волен бе удобен на герб в предишния парламент. Сега е оплют, сатанизиран, защото се откопчи от ББ.

  нели ангелова
 16. 16 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Волен става все по-прозрачен и евтин. Хич не е болен той. Болен е за тояга.

  Защо ако не да?!
 17. 17 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  По-скоро е много алчен, лукав и лицемерен.
  Но че е болен, болен е!

  Fortuna favet fortibus.
 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Защо у тая държава има депутатски имунитет и наказателна НЕотговорност? Кой е приемал тая конституция?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 613 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ерофеев":

  Абсолютно вярно. Не е важна персоната на Волен. Важното е, че има пазар за него - има търсене, има и предлагане. Ако така, хипотетично предположим, че си забрави палката и интелигентни бездомни кучета го разкъсат, до месец ще му намерят заместник.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 20. 20 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Болен ли е Волен?"
  -----------------------------------------------
  Той използва първичната сигнална система на тази част от обществото, която отказва да мисли и се поддава(успешно) на внушения и напеви, галещи ухото им за лесни решения и решения веднага.
  Та, болни са тези, които гласуват за него.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 21. 21 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Весело

  Едно време баба ми казваше: "Болен за прът". Дето се вика на зла круша, зъл прът.

  chavo64
 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Мен ако питате, има си той сребърна сачма в мозъка.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 857 Неутрално

  "Какво би станало, ако изведнъж, по силата на някакви болестни подбуди този човек вземе и застреля, да речем, председателя на парламентарната група на БСП, който е и председател на ПЕС?"
  Нека да си представим и помечтаем ...

  Защо ако не да?!
 24. 24 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Велик текст, веднага ще го разпространя

  Горбачов
 25. 25 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#18] от "~песимист с бедна фантазия":

  Без имунитет депутатите от опозицията биха могли да бъдат арестувани, и така много лесно да се стигне до диктатура. Важен превантивен механизъм е, а приказките за премахването му са елементарен популизъм.

 26. 26 Профил на ton.the.truth
  ton.the.truth
  Рейтинг: 402 Неутрално
 27. 27 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Защо има правителствена болница, а няма правителствена лудница?

 28. 28 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Лично познавам хора, гласували за него - нещо повече - даже активисти, които след изборите и цялото последващо театро на кумира им бяха като ударени с мокър парцал. Хорицата, полудели от скомина, така и не осъзнават, че проеткират най-съкровените си националистически блянове върху туй чучело... и нищо повече.

 29. 29 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "ще го настани за задължително лечение в някой институция"
  -------------------------
  До там ли стигнахте Дневник? "НякоЙ институция"?

 30. 30 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "Има и още една колективна защита от страна на нормалните хора на улицата. Това е присмеха." – Ето това е решението. От това го боли най-много, него и останалите кратунковци.

 31. 31 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 457 Весело

  Баа, болен! Както е казал народът: "Луд, луд, ама като му дадеш лист и молив - п***а рисува!"

 32. 32 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Сидеров е тоалетната хартия на олигархията - като се ос*рат трябва да се бършат. скоро ще го захвърлят понеже е много употребен и ще си намерят нова ролка. точно за това Сидеров се пеняви, знае че скоро никой няма да му обръща внимание. иска да се докаже пред господарите, чуди се дали ако много се постарае няма да го да го заържат за по дълго. абе иска да покаже че е двупластов.

 33. 33 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#27] от "Отнесен":
  Има. Тук, до ЦУРК-а е. Таман и плажът е близо. Не се шегувам, Сградата си беше почивен дом на червените велможи. Сега е с решетки на прозорците. Голяма, уредена, просторна, собствена столова, транспорт, кабелна..ехе..комфорт

 34. 34 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 515 Неутрално

  и аз днес съм болен-едни дето ми дължат пет милиона само един ми преведоха

  за чиста и свята република-но не с този народ
 35. 35 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 507 Весело

  Болен или не той е винаги недоВолен и дано най накрая дружките му от БСП и ДПС го направят финансово доВолен

 36. 36 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Тяхното спокойствие обаче ни показва на какво са способни в своите най-интимни представи и кой е изразителят на възмездието за тяхното накърнено самовлюбено его."
  ---------------------
  Мда.

 37. 37 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 676 Любопитно

  А дано употреби този пистолет по предназначение и да се приключва с този театър!

 38. 38 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#7:"Forrest Gump"]но е националсоциалист[/quote]
  Не не е никакъв националист.Предател,руска подлога,някакъв друг,но не и националист.

 39. 39 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Много добър и точен анализ. И най-сетне публично и ясно казано! Без заобикалки.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 40. 40 Профил на Radko Mollov
  Radko Mollov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#4] от "Scorpi_4404":

  Може да се опише даже с една-кокаин

 41. 41 Профил на blader
  blader
  Рейтинг: 458 Неутрално

  той е един волен болен

  They didn't know it was impossible so they did it...
 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Разстроено

  хареса ми един лозунг -" Миков - Волен с човешки лице". Мисля, че
  Волин изпълнява поръчка на БСП и ДПС. Кажат те нещо /Миков срещу свободата на словото/, Волен го доразвие /с палка и пистолет в ръка/ Това, което той прави е с подкрепата и вътрешното задоволство на другарите от другите две управляващи партии

 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Болен е. От амбиции.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#25] от "Лъчо":

  нали ако управляващите арестуват неоснователно депутати от опозицията, то гражданското общество ще се вдигне на протест? А то май ще се намерят протестиращи, дори и ако съвсем основателно бивши управляващи бъдат разследвани и осъдени

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 45 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Волен е политик и при това работлив, знае и може да прави партия, не го мързи да обикаля и да се среща с избирателите си и да говори със тях. Нещо, което "десните" политици ги мързи да правят или ги е гнус да се здрависат с "простите" хора. Нека ми кажат костоваците кога са се срещали с Костов и говорили с него? За какво са изхарчвали субсидията си, след като нямат дори интернет телевизия? И за да няма спекулации, не съм гласувал за Атака, но не можем да отречем фактите.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 46. 46 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ерофеев":

  Аз си мисля че първия такъв "бушон" (или ако предпочитате "цирей" беше Делян Пеевски...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Долен е, не толкова болен. Ако е второто, е простимо. Първото - НЕ!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 49. 49 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#44] от "~песимист с бедна фантазия":

  Протест? Ако някой държащ армията, полицията, тайните служби, реши да стигне толкова далеч, че да арестува депутати... Едва ли протест ще постигне нещо, освен кланница.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 810 Весело

  А бе какво сте се закахърили бе? Комунягите няма дълго да го траят. ПЕСовете вече ги притискат. Ще му купят 2-3 от лумпените и ще го хлъзнат по пързалката...

 52. 52 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#44:"~песимист с бедна фантазия"]нали ако управляващите арестуват неоснователно депутати от опозицията, то гражданското общество ще се вдигне на протест?[/quote]
  Да

  [quote#44:"~песимист с бедна фантазия"]А то май ще се намерят протестиращи, дори и ако съвсем основателно бивши управляващи бъдат разследвани и осъдени[/quote]
  Не

  Хубаво ги смесваш, ама няма да мине...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 53. 53 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#51] от "joro4900":

  Кахърим се не толкова за него, а за нас, простите хора, дето плащаме данъци с които се издържа целия този цирк и театър.

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 54. 54 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  Много хора изглежда пропускат да видят,че всъщност комунистите и Доган създадоха Болен!

 55. 55 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#25] от "Лъчо":

  Ако този имунитет е единственото което ни спира да станем диктатура, уверен съм, ще бъде погазен без да им мигне окото.
  Следователно е напълно безсмислен.

  Birds of a feather flock together.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#55] от "rldkfl":

  Разбира се, че не е единственото нещо.

 58. 58 Профил на compos_sui
  compos_sui
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Лошото е , че не е болен , а се мъчи да бъде голям играч и неговата игра не е в полза на България.Хубавото е, че като гледам - не ви казвам нищо ново

 59. 59 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Има една ниша на политическия пазар за екзотичен и почти луд агресивен и ефектен "политик".Преди беше Жорж Ганчев,сега е Волен Сидеров.После ще е друг.Има избиратели ,които искат такива представители и ги пращат в парламента.

 60. 60 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#33] от "Култура ми Бойко":

  Беше междуокръжна партийна школа! Обучаваха се активисти на БКП и ДКМС по курсове за 45 дена, 3 месеца и 6 месеца.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 61. 61 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#49] от "Лъчо":

  [quote#49:"Лъчо"] Ако някой държащ армията, полицията, тайните служби, реши да стигне толкова далеч, че да арестува депутати... Едва ли протест ще постигне нещо, освен кланница. [/quote] -и за самоучвствието на протестиращите, че ТЕ са постигнали нещо! НЕ, те са впечатлили ЕС и/или САЩ, и от там са казали-махнете го Пеевски! Както се случи и със скандално назначената и невстъпила в длъжност във Висшия Съдебен Съвет!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 62. 62 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 742 Неутрално

  [quote#18:"~песимист с бедна фантазия"]Защо у тая държава има депутатски имунитет и наказателна НЕотговорност? Кой е приемал тая конституция?
  [/quote]

  Нищо и няма на Конституцията - просто целта на имунитета е да упражняват нормално правомощията на народните представители. Действията на Болен излизат тотално извън пределите на въпросния имунитет - просто в момента обаче е важен за БСП, а прокуратурата донякъде е тяхна и не им е удобно да го махнат. Това обаче е друг въпрос... При спазване на Конституцията и законите тоя смешник отдавна да търка наровете я в някой затвор, я в някое психиатрично заведение. Аз нямам търпение да му направят тест за наркотици, да се види как теста ще светне като коледна елха.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 63. 63 Профил на veskonic
  veskonic
  Рейтинг: 402 Весело

  Волен не е болен , той си е хитрец долен , на моменти е по-алкохолен ..... но най-много е злобен!

 64. 64 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Сидеровия "НАЦИОНАЛИЗЪМ" е последното БОЛШЕВИШКО ДЪРВО на ДАВИЩИЯ СЕ КОМУНИЗЪМ?
  Той е с МИСИЯ, СПАСИТЕЛ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 65. 65 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Волен е патерица!!!Като казвам патерица визирам резервна гума за автомобил с нестандартен размер...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 66. 66 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#61] от "~песимист с бедна фантазия":

  Не смятам, че някой смята, че ЕС са гътнали Пеевски Външният натиск е важен, да, но той нямаше да се състои, ако не бяха хората.

  Апропо, през април писах с едни приятели отворено писмо за назначението на Делянчо като следовател, един от адресатите беше Италианер от европейската КЗК. Отговорът беше "запознати сме, но представете повече доказателства" http://lpetkov.net/files/2013-054773-HT.3923-Reply%20open%20letter.pdf

 67. 67 Профил на ekolog
  ekolog
  Рейтинг: 402 Неутрално
 68. 68 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Ако Волен отсреля Сергей, ще си върна вярата в него.

 69. 69 Профил на katzz
  katzz
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Волен не е болен, но е позабогатял! Такива представления, които спретва, едва ли са без пари.

 70. 70 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Болен не е за лудницата, за затвора е заради нахлуване в телевизията с мутри и заплаха над журналисти.
  Иначе идята той да вземе и да гръмне Станишко, не е лоша ама няма да стане защото не е чак толкова луд. За съжаление, най-вероятно ще го отнесе някой невинен...

 71. 71 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1359 Гневно

  Волен Сидеров разиграва театър с помоща на БСП и ДСП. Преди беше подържан от Герб. Всичко това се прави с парите на данъкоплатците. Защо не му се поиска сметка и не се направи пълна ревизия на финансите на партията му. Това би го вкарало за дълги години зад решетките. Ама друг път!

 72. 72 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 569 Неутрално

  както ме отвращава изрода Волен, още повече заслужават презрението ми Станишев и Местан - гузни,с поглед надолу и не смеят да гъкнат на изцепките на пациента за 4-ти км.....

 73. 73 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Всеки владетел е нормално да си има и шут. Като се съберат там бароните и вземе да се трупа напрежение, докато си разпределят феодите, трябва да има някой който да разпръсва напрежението. Да го насучва в абсурдна посока, далеч от бароните. Изрода, лудия, човека с шапката със звънчета.

  При демокрация се налага да се разпръсва напрежението на електората. Електората е прост, а и страда от дефицит на вниманието. Така че всеки ексцентричен коплексар с голяма уста и нагъл речник веднага завързва след себе си възмутения електорат.

 74. 74 Профил на Pincherina
  Pincherina
  Рейтинг: 627 Весело

  а бре, Хинков,
  за какви "нормални" хора иде реч в края на писанието ти?)
  я отвори " библия" DSM-V и нЕма според еминенциите които я списват, ни един челЯк без поне 2-3 отклонения)
  не зная дали набутаха,както обявиха предватително: тъгата,БУНТАРСТВОТО и срамежливостта, като психични отклонения?))

  "koeto ku4e me e zalaqlo,vse e pobesnqlo":)Pincherina
 75. 75 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Психиатърът - автор на статията му е време да премине от другата страна - в онези стаички залуди. Тази професия е рискова и често психиатрите също полудяват, както е и в случая - човек, живеещ в измислен свят, където има измислени от него си правила, им прави анализ - това няма нищо общо с реалността.
  Авторът да отиде на почивка за два месеца в някое по изолирано местенце и само да си почива. Дано се оправи, още е в ранен стадий на откъсването от реалността и може да се излекува.

 76. 76 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Болен , здрав все тая . Жалко за онези 200 000 човека които си изгърмяха гласа за него .

 77. 77 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#28] от "mrtoyaga":

  [quote#28:"mrtoyaga"]Лично познавам хора, гласували за него - нещо повече - даже активисти, които след изборите и цялото последващо театро на кумира им бяха като ударени с мокър парцал. [/quote]

  Един да има сериозно виждане за нас, атакистите - аз още поддържам старите идеи на Атака... и още не мога да дойда на себе си, след удара с мокрия парцал.

 78. 78 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 777 Весело

  Статия заслужаваща адмирации.Неясно е,колко червени момченца ще я разберат.ако я прочетат разбира се.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 79. 79 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Колкото повече скимти на умряло белокосото псе, толкова по-голям #ignore за него. Ако иска не само Бисер Петното ами и Росен Животното и прочие главочи да прати за да всяват размирици, само така - пълен и тотален #ignore!

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 80. 80 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#77] от "Deaddark":

  Национализмът е назадничева и глуповата идеология. Това къде си се родил е просто биологична случайност, и само по себе си не те прави с нищо по-добър от другите хора по другите части на планетата.

  Бъди космополитен и необременен от предрасъдъци/расизъм/хомофобия модерен човек, а не биеща се в гърдите заради постиженията на отдавна умрели хора мижетурка.

  Жив и здрав.

 81. 81 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  както психиатъра е написал Волен се нуждае спешно от психиатрична помощ и това може да стане само като се напише жалба от близък или хора ,които е засегнал ,трябва да се издире полицая ,накогото Волен скачаше ,ако човека напише жалба до прокуратурата ,на Болен сидеров спокойно могат да меу поискат имунитета ,след което да бъде въдворен за психиартична помощ в психозаведение ,наречено лудница ,такива има доста в страната и там места има достатъчно ,там може да се събере и с други съратници като Наполеон ,спомням си имаше във Варна един Жорж ганчев ,други пък са крале и царе ,спомням си Болен Сидеров искаше да е премиер ,ето и мечтата му ще бъде немедленно изпълнена .

 82. 82 Профил на roooster
  roooster
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Когато се изказват лаици, съм толерантен и се опитвам да помогна. Когато са експерти, ми иде да замълча, и да се чудя. Двама специалисти (М. и Х.), го обявяват за съвсем здрав, всеки със своите мотиви. По скромното ми мнение е нарцистичен психопат, (социопат). Колкото и да са обтекаеми тези термини, основен критерий за нормалност е вградимостта в обществото. Този не се вгражда, и робува на комплексите си - провинциални и сексуални. Което го прави не по малко опасен, защото поведението му е много привлекателно за млади и незряли хора с дефицит в образованието и интелекта. Като "най младия депутат".

 83. 83 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 777 Весело

  Много комунисти в тоя форум.Знаете ли какво се прави със свещ,що, свърши работа?
  Направете същото,мощно и задружно червени пигита!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 84. 84 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Сидеров няма място в парламента , вече не знае какво говори, ругае медии , измисля си какво ли не, а казва че бил демократ, но годината е 2013 , а не 1937, стига с тези фюрерски речи

 85. 85 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Много добър анализ.

  Крайно време е този вреден и опасен за България псевдополитик да бъде развенчан, и отстранен от политическата сцена!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 86. 86 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ако се знае, че ще застреля Миков, готов съм да се съглася, да влиза въоръжен в парламента.и да не пропусне поне още от няколко да ни отърве.От това печелим всички ние - няколко комунисти по-малко, а Болен - в психиатрия или затвор.
  Ех, че хубаво!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 87. 87 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това е изведена професионално и логично истината за "плана Волен Сидеров". Болшевиките имат страхотни стратези с пъклени планове, един, втори, резервни - за десетилетия напред. Просто е дошъл планът с това гнусно недоносче. Но след него следват другите планове, един от който е "нормалната Кунева". Няма отърване от комунистите-олигарси -плутократи-гьонсурати!

 88. 88 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 316 Неутрално

  А защо пак ни занимавате с него?
  Иначе от друга страна му давате идея как да си върне народната любов, а може и герой или мъченик да стане, само една раница С4 му трябва и да влезе в парламента.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  VD
 89. 89 Профил на pipilonia
  pipilonia
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Те студентите по медицина (спец. психиатрия) му предложиха преглед, безплатен.

 90. 90 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#80] от "Лъчо":

  Чакай малко - аз никога не съм бил националист - харесваха ми идеите за развитие на нискотехнологичното производство и по-голямата независимост на нашата икономика отвън. Защото според мен, за нашия манталитет това е най-правилно и пояснявам - мит е, че сме супергениални и всеки може да надмине Бил Гейтс във високите технологии, истината е, че доста от нас и един пирон не могат да заковат; когато чужденците решат да ни управляват, ние веднага им прехвърляме цялата отговорност и се скатаваме по тъча, но ако ни накарат да носим отговорност - стягаме се и се получават нещата. Междудругото заради тези идеи бих следвал и друга партия.

 91. 91 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Да. Болен е. Но сега прави пачки. Болен? Всъщност зависи от гледната точка - тази на доктора (да), тази на болния в "съседното легло" (не)...

 92. 92 Профил на lobo_tommy
  lobo_tommy
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#84:"za1221"]Сидеров няма място в парламента , вече не знае какво говори, ругае медии , измисля си какво ли не, а казва че бил демократ, но годината е 2013 , а не 1937, стига с тези фюрерски речи [/quote]

  Ако държавата беше като интернет форум, Волен да е с перманентен бан.
  Ама нашите "админи" спят.

 93. 93 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#90] от "Deaddark":

  Хем не можем да заковем пирон, хем повече "независимост" от "злите капиталисти-империалисти" не става

  България има нужда от по-свободна икономика, по-малко протекционизъм, повече чужди инвеситори.

 94. 94 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Весело

  До коментар [#89] от "pipilonia":

  Хич не е безплатен този преглед - от Герб са го платили предварително. Малка инвестиция за връщане на бял кон. А този, който го освидетелства, ще получи ранг "Калинка".

 95. 95 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Болни са тия които гласуват за този малоумник.

 96. 96 Профил на Paul Kane
  Paul Kane
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не в болен, просто е от тия дето се раждат със смокиново листо между краката...

 97. 97 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#90:"Deaddark"]развитие на нискотехнологичното производство и по-голямата независимост на нашата икономика отвън.[/quote]

  Нискотехнологично производство и икономическа независимост?

  Невъзможно! Пробвай поне сам или с кръг приятели дали става.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 98. 98 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#93] от "Лъчо":

  И най-вече контрол. Защото без контрол и чуждите инвеститори ще се изучат на нашите "занаяти". Пример давам с Китай - преди имаха много чужди инвеститори, но нямаха контрол и бяха бедни. Сега имат някакъв, макар и все още слаб контртол и се вижда, че дръпнаха напред.

 99. 99 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#2] от "kolevgeorgie":

  Браво, Христо! Поздравления за този текст.

 100. 100 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  До коментар [#97] от "Музар":

  Бил съм технолог над две години, на нискотехнологично производство, пробвал съм - става. Примерно за производството на чинии трябват ли ти ядрена централа и ядрени инженери? Тук не можем да правим коли Мерцедес, но защо да не правим поне кабели за тях?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK