Може ли "реформаторският блок" да стане политическо представителство на протеста

Протестът

© Юлия Лазарова

ПротестътВ специалната тема на "Дневник" - "Идеи за изход" публикуваме текста на Евгений Дайнов, свързан с анализа на старта на т.нар. реформаторския блок:


Всички ходят на пръсти покрай темата "ново дясно обединение", защото никой не иска да поеме риска да го урочаса. Да не би, ако започне да коментира, "десните обединители" да се фръцнат и почнат да правят същото, което правиха в последните десет години – и което ги изхвърли от парламента. Все едно са непълнолетни нервноболни, които от най-малкия шум ще започнат да трошат инвентара. Аз обаче приемам, че те са пълнолетни и ваксинирани; и затова имам пълното намерение да се намеся в темата "ново дясно обединение".


Случвало ли ви се е лятно време да влезете в изоставена селска къща? Навън е светло, цветно и чисто. Отваряш вратата и влизаш. Вътре е тъмно, прашно и спарено. Мирише на многократно мухлясвали черги. Над главата ти се размърдват онези малки скорпиончета, които са характерни за планинските села. "Сигурно тук е станало змиярник" си казваш и излизаш заднешком, преди нещо жилещо или хапещо да ти е паднало на главата. А навън е друг свят: светло, цветно и чисто.
Оня ден се почувствах, четейки размишленията на някои от обединяващите се десни, все едно съм попаднал в такава къща. От шарения и свеж нов свят, родил се на протеста, се озовах


там, където мирише на многократно мухлясвали черги


"Никакво дясно обединение не е обявено", кове Меглена Кунева. "Това е дълъг път... Смятам, че без лично доверие и коректност толкова близки отношения като "обединителни" няма как да станат."


Чакате нещо ново, свежо и оптимистично? Съсечени сте още с първата дума – "никакво", сетне подсилена от "няма". Накрая разбирате, че "новото дясно" е същото като старото – всеки обвинява другия в липса на коректност и отсъствие на доверие.


За да не би да се объркаме, часове по-късно се включва и Надежда Нейнски: "Гледам сега всички с какъв ищах се опитват по някакъв начин да идентифицират себе си с хората на улицата и да използват гражданската енергия. Само че те, ако искат наистина да чуят гражданската енергия, тя е за откритост, прозрачност и да се знае наистина кой кой е и кой зад какво застава."


Разбираме, че за разлика от нея всички останали гледат да използват протеста за свои си цели; и че, пак за разлика от нея, не искат да кажат, кой кой е и за какво се бори. Ще рече: докато не кажат кой кой е и не докажат, че се борят за нещата, които Надежда смята за правилни – не стават.


Дотук – двамина непогрешими политически лидера, които от висотата на своите исторически постижения призовават останалите да докажат, че и те са такива. За да може да се говори с тях. А ако не – не.


Накъде обаче без трети? В опита за забъркване на свадата се намесва, още час-два по-късно, и Христо Панчугов, разсъждаващ като уморен десен кон, поне 30 години по-стар, отколкото е по ЕГН: "Крайната цел на "Синьо единство"... е сливането на автентичните десни сили в една единна дясна партия... Нека всички десни, които претендират, че са такива, да се откажат от спасителния пояс за връщане към партията, която представляват. Защото претенцията да си десен и достойнството да бъдеш истински такъв са две различни неща."


Хайде пак... Някои са автентични, други само имат претенцията. Е, как човек да си говори с тях, камо ли да се обединява, докато не докажат – именно на Панчугов – че не послъгват относно своята дясна идентификация?


Именно този гибелен танц – като скорпиони на греда в изоставена къща – гледаме вече десет години. И именно той остави – и отново ще остави, ако не бъде прекратен – десните вън от парламента. Защото се иска нещо съвсем, ама точно наопаки друго. Иска се новото начало, олицетворено от протеста, да намери своето политическо представителство. И то –


не на нивото на 4 процента, а поне на 40


Това няма как да стане с взаимно жилене и претенции за "автентичност". Този е пътят, който води единствено до разделение, загуба на каузата и нова победа на олигархията. Извън десните лидери всички вече разбраха, че играта на олигархията е да разделя. Затова всички противодействат на разделението и търсят онова, което ги обединява. Това търсене обяснява например хилядите подписи под различните възвания, харти и отворени писма, публикувани напоследък. Всеки подписал има резерви към някаква част от документа, зад който застава. Но подписва в момента, в който намери в него нещо важно, с което е съгласен.


Търси се онова, което обединява; търсенето на разделение видяхме докъде доведе. Вижте как добре се вписва в тази картина следното: "Днес е време да разберем, че не се делим на либерали и консерватори, на леви и десни, на управляващи и опозиция. Делим се само на граждани и мафия."


Хубаво, нали? Точно онова ново, свежо и оптимистично нещо, което е необходимо. Това е официалното становище на ДСБ от първия ден на протеста, което стана основа за търсенето на "ново дясно обединение". Как обаче, тръгвайки оттук, се стигна до обичайното мерене кой колко по-десен е?


Истината е, че в този документ ДСБ са прави – дори не става дума за леви и десни, камо ли за по- и най-десни. Всеки трябва да е добре дошъл в общото усилие за постигането на нов обществен договор. Всеки – който докъдето може, който в каквото е съгласен с останалите. Дори на този етап е добре да се избягва изобщо характеристиката "десен".


"Реформаторски блок" или "гражданска платформа" е много по-точно и включващо


а не изключващо. Защото например партия "Зелените", които са отвъд лявото и дясното, вече се ядосват, когато ги описват като участници в "петте десни партии". А ядосването, както и свадата, не е добра основа за събиране с цел преформатирането на българската политика.


Добре, петте партии са се съгласили вече по четири неща. Важното е утре да се съгласят по още 14 – например 14 пункта на нов тип управление на страната. Който е съгласен – да се присъединява. Който не – да отпадне. Сетне да се обединят около 44 точки от подробна програма за преструктуриране на политиката, икономиката и правните отношения. И така нататък.


Слава на Бога, разбираме, че вечерта на Джулая петте партии са се срещнали на ниво зам.-председатели – т.е. видели са се представители на младото поколение, неучастващото в подклажданата от старите свада – и са успели да притворят вратата към миналото. Следният текст поне вдъхва някаква надежда: "Ние сме единодушни, че трябва първо да изготвим общ документ, показващ приоритетите ни за справяне с политическата и обществена криза. Ако подходим в обратен ред и първо преговаряме за технологията на обединението, рискуваме гражданите да се разочароват, и то с право."


Така е. Но не бива старите и великите да бъдат пускани близо до този процес, за да не го превърнат в обичайната караница.


За да остане възможността "Реформаторският блок" да стане политическото представителство на въстаналите граждани,


никой не бива да отваря вратата към рухващата стара дясна къща


Навън е много по-добре. И гласоподавателите, които реформаторският блок търси – и те живеят там. Навън, където никой никого не пита, свъсил вежди, "какъв десен си ти, бе".


Навън, където е светло, свежо, синьо, зелено, жълто, пембено, слънчево, усмихнато и шарено...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (237)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  Дайнов, първо си отговори на въпроса:
  А трябва ли му?

  Аз мисля, че не.

 3. 3 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Не искам БЛОК, пък бил той и реформаторски!

 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Дайнов айде да не се обиждаме на лятна селска къща,най-малкото подскачат и прехвърчат скорпиончета/скрипи...плува ли ми бяло корабче в окото
  Успех за овладяване на Гребена.

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3488 Неутрално

  ДСБ за много неща са прави ама ние слушаме кой най много гюрултия вдига,кой най много обещава и кой най много се бие в гърдите и после кой ми с-- в гащите.Ха дано този път разума да вземе връх.

 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Не само може, ами ТРЯБВА! Задължително!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Реформаторският блок и протеста са едно и също от самото начало! Така е и така ще бъде! Кошмарът на националсоциалистите - нов десен блок, се задава на хоризонта...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Десните са напълно свободни да направят нещо добро....

 9. 9 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Вие боравите с хаоса/множествата,във вакум е по-лесно.Може и да стане на Марс,примерно.

 10. 10 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Весело

  Дайнов, Тома Белев и Иво Прокопиев трябва да бъдат номинирани за приноса си в световната политика. Така де, никъде другаде няма зелени десни, само в България.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 11. 11 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 660 Неутрално

  сега видях че е на Дайнов това. всеки път ми е забавно да го чета бившия колега на Първанов от института за история на БКП като обяснява за дясното какво и как трябвало да стане

 12. 12 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Анализът на г-н Кошлуков достатъчно ясно показва, че това е пореден панически проект на Позитано и ДС, с цел да предотвратят разгромяващата си загуба от ГЕРБ на предстоящите избори.

  http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=9777732

  Изгледайте го и сами ще разберете колко е "десен" новият проект!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 13. 13 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Най-адекватните, най-отговорните и смислени гласове и позиции идват от ДСБ и Зелените! Факт!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 14. 14 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Това което аз виждам и което не ми харесва е,че тези които се представят за реформаторски блок не ги обединяват десните идеи,а възможността да яхнат вълната на протеста и да влязат директно в управлението.Искам да чуя от тях конкретни идеи,а не мантри и пожелания около които всички са се обединили.

 15. 15 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Зелените нещо се правят на ощипани като се говори за дясно или ляво, все едно не са политическа партия... Все едно нов бардак със стари ... не се прави, Кунева точно ми е толкова антипатична и да не се бута в "десния блок" по-добре

 16. 16 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Не може. Хората са настръхнали срещу всеки, който се опитва да яхне протеста.

  'Let light surround you' Dream Theater
 17. 17 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 381 Весело

  Блок още не е създаден, някой вече му търсят приложението?

  Политическото генно инженерство го издигаме на нов етап!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  Старите лица да направят крачка назад и да не дават акъл.Иначе ще стане една говорилня.Прав е Дайнов!

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  "Мирните политически протести са част от демокрацията. Във всяка страна има основания за недоволство. Протестиране по принцип без конкретни и ясни искания не решава проблемите на България. Това коментира в интервю за Българското национално радио известният полски икономист Лешек Балцерович.
  Какъв е демократичният изход за България, според Лешек Балцерович: да се поставят ясни и конкретни искания, да се оказва натиск върху всички политически партии да изпълняват тези искания или да се създаде нова партия, която да се опита да спечели гласове, за да осъществи исканията."

  Ясно и точно.Викането само на "Оставка" не решава българските проблеми.Трябва точно да се формулират и да се намерят достатъчно авторитетни хора да ги поставят.
  Другото е ала бала

 20. 20 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Дайнов си задава въпроса : Ако вземем та се обединим , въпреки че хич не ни се иска, тези на улицата дали ще ни припознаят. Защото иначе за какво да се обединяваме?
  После ръси клишета как това вече било ново, не било като онова преди. Пропуска естествено няколко реплики от страна на А.Атанасов зам председател на това новото ДСБ от преди 2 дни, които са взети едно към едно от речника на БСП.
  За БСП, ДПС, ... не иде реч, това са някакви подробности, важното е как да се обединим за пред хората.
  Та отговора Дайнов е НЕ!

 21. 21 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#11] от "jackdaniels":
  E той по времето на соца е бил от голямото "Добро утро", за разлика от Гоце. Тейко му на антикомуниста Дайнов е бил кореспондент на Работничиско дело в Лондон, където е учил и репресирания Евгений.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 22. 22 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  айде ,нема нужда да се съживяват политически трупове, закърмени с комунизъм, израснали чрез разпродажба на Родината си за лично облагодетелстване,учили безплатно в годините на социализма, кариерни катерачи във всяко време.
  не стават за дясно представителство, всеки един от настоящите псевдо- политици е компрометиран, корумпиран, продажен.Лъжци и крадци, които използваха прехода да забогатеят, до образоват децата си в скъпи университети и да се правят на елит.Поименно всички настоящи набедени политици са ментарджии в особено големи мащаби.

 23. 23 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Какви рефроматори,че и то десни? Кунева кое и е дясното,че беше в тройната коалиция със Станишев,Доган и Орешарски срещу които хората сега протестират? Зелените пък сигурно само в България са десни,но навсякъде по белия свят са леви! А НДСВ какво прави тук ще възраждаме пак тройната коалиция ли? И зад Кунева и Зелените прозира ръката на Прокопиев,Бориславова и целия кръг около Капитал,които искат да докопат кокала,затова е и цялата тази кампания която им правят в Дневник.

 24. 24 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Каква алтернатива е "реформаторския" блок? Стари муцуни , опаковани в нова опаковка!

  Няма никакъв шанс, според мен!

  НЕ,НЕ И ПАК НЕ!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 25. 25 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Добър анализ в прав текст на Е. Дайнов!! Разумните ще го разберат. Отстраняването на мафията да започне сега! Втори шанс може и да няма.

 26. 26 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 516 Любопитно

  Ще се обединяваме, ама без ГЕРБ и без СДС.
  И кои тогава ще се обединявате? Даже и това не е толкова важно.
  Важно е защо ще се обединявате.
  Правилният отговор на този въпрос, валиден за всяка партия, навсякъде по света, е - За да УПРАВЛЯВАМЕ!
  Но след като няма да си играете с ГЕРБ и СДС, а вярвам и с БСП, ДПС и които там влязат националисти, значи или очаквате да вземете 50%+1 глас, което е скудоумно очакване, или просто няма да участвате в управлението.
  А ако няма да участвате в управлението, т.е. да реализирате програмата, целите и идеите си, за какво да гласувам за вас?

 27. 27 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#12] от "Кокетна - за касиране на вота!":
  Айде много моля да не ми пробутвате и Кошлуков като човек с меродавно мнение. Той е от същото котило като Дайнов, обществени тарикати, които само гледат как да яхнат гребена на вълната, за да осигурят личното си добруване.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 28. 28 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  С Куневица подкрепяща БСП и Бозов във Варна , така нареченият "десен реформаторски блок" ще мине покрай десните ама няма да се спре. И отново ще гледат парламента през крив макарон.

 29. 29 Профил на Н. Колев
  Н. Колев
  Рейтинг: 449 Неутрално

  С огромно съжаление трябва да се съглася с метафората и липсата на оптимизъм по отношение на т.нар. реформаторски блок. Това означава, че успешно (пре)групиране/формировани вдясно няма да има от днес за утре.

 30. 30 Профил на Н. Колев
  Н. Колев
  Рейтинг: 449 Неутрално

  формировани=формированиЕ

 31. 31 Профил на Райт (цензуриран)
  Райт (цензуриран)
  Рейтинг: 388 Весело
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  До коментар [#12] "Кокетна - за касиране на вота!":

  Кошлуков толкова партии смени,толкова пъти си смени позициите,че е последния човек,от който трябва да се вземе акъл.

 33. 33 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#23] от "deftones":
  Не забравяй и хрантутниците от Отворено общество, Хелзински комитет с Йонко, който хем е политик, хем говорител на гражданското общество и всякакви други тарикати, които се опитват да ни се пробутат чрез някакъв, уж реформаторски блок.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  [quote#10:"Константин"]никде другаде няма зелени десни, само в България. [/quote]
  Това е заради мухълите, които без клише не могат.

  Идеята за "блок" беше перфектна.
  Оттам нататък я налазиха "спицялистите", и пиараджии, и мухъли политически и политологически, клишираха я журналистическите маясли и ... те ти и "краса"
  Сега пак опряха до извечното "яйцето или кокошката", ама не се сещат, че яйцето трябва и да е оплодено. С визия. Която липсва. Пък се търси така, че е направо безценна.
  Ама като са нефелни ... толкоз. Ще се боричкат и пънат да яхнат протеста. Кой протест? Този, на площада? Или истинският, сред целия народ? Че са различни ...
  Ама за истинския трябва точно визия. За площада ... е, и така може. Ама струва ли си? Защото идентифицирайки се само с "площада" си режат клона с другите, мълчаливото мнозинство.

 35. 35 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Така нареченият блок, прилича повече на опит да се прескочат заветните 4%, отколкото на нещо реформаторско. Костов нарече Кунева кукувица преди няколко месеца, пък сега, като го смени Кънев, и почнаха да се търсят коалиции, на принципа нашите 100 000+ вашите 100 000= на 15 места в НС.

 36. 36 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 941 Неутрално

  светло, свежо, синьо, зелено, жълто, пембено, слънчево, усмихнато и шарено... И едно намусено Лайновче гледа от кого да изкара някой лев... Аре разбрали сме те отдавна, дърто ченге.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 37. 37 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#20:"olly"]Пропуска естествено няколко реплики от страна на А.Атанасов зам председател на това новото ДСБ от преди 2 дни, които са взети едно към едно от речника на БСП. [/quote]

  Там е заровено кучето! Костов и костовистката линия в полза на комунистите нанесоха и нанасят такива непоправими щети на ДСБ, че повечето хора не искат и да ги чуят. За останалите въшки "вдясно" не си и струва да се говори.

  'Let light surround you' Dream Theater
 38. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Извинете,но се готвят да подменят протеста на хората.
  Да му надянат под формата на "дясно обединение" някакви вехти партийни апарати с принадлежащата им клиентела.
  ЗАЩО не кажете,че НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ПРОЕКТИ не говорят за "обединение".
  ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, ФСНБ....
  Нарочно посочвам получилите най-много гласове от последните избори.
  Някой да говори там за "обединение" или за ПРЕДИЗБОРНО СВАТОСВАНЕ ?
  НЕ ! не ! не !
  Обратно.
  Вместо КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПЛАТФОРМИ ЗА ДЕЙСТВИЕ и СТРАТЕГИИ с ясно разписани ДЕЙСТВИЯ, слушаме кой с кого имал намерение да се чифтосва.
  Айде нема смисъл !!!
  Като се харесвайте,вземайте се и не занимавайте интелигентния и образован българин с тези сапунени сюжети.
  За това си има турски и латино сериали.
  НОРМАЛНИЯТ БЪЛГАРИН има нужда от нормално общуване с него.
  А не сугестиране да избере някоя току-що формирана двойка или тройка,само защото любовта там била много силна.
  Вече подобни скудоумия не минават.
  Дотук беше.

 39. 39 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3000 Весело

  Всичко е едно такова светло,чисто,красиво ...дорде дойде време за редене на листите !

  И после като почне едно цвъ...рчене (щото я няма най важната фигура в едно партийно строителство - на Цвъ) ,като почне едно скубане на дясна перушина...
  Но да предположим ,че това са ТЕ ! Влязат тържествено в новото нар. събрание !! Държат Златното ключе към властта !!!
  Въпросът е отношението към Врага ? А сега де ГРОБ май са по малко симпатичните от коалиционните сладкодумци !!!

 40. 40 Профил на asparuhkanchov
  asparuhkanchov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Седеругите се навъртат като чакали около протестите и наивно се надяват да остане нещо и за тех, докато лъвовете ГЕРБ и Тройната се борят в смъртоносна схватка. Ама не са познали. Не може нещо което е извън тех и не зависи от тех да ги възроди и да ги върне на политическата сцена. Нито некой ги припознава, нито иска да бъде яхнат от полит. трупове.

 41. 41 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#27:"Константин"]мол да не ми пробутвате[/quote]
  На никого нищо не пробутвам, уважаема, предлагам гледната точка на един добър публицист. Могат да ви пробутат развалени домати на пазара, където очевидно прекарвате немалка част от времето си, съдейки по езика ви!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 42. 42 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 551 Гневно

  Отново празнословие и комунистически залъгалки за непросветени политически люде и наивници.Реформаторски блок "ДА",но по Германския опит за декомунизация,Лустрация,Национализация и Наказания.Реформаторски блок без Дайновци и всякакви други комунистически ,комсомолски отрепки и агенти на ДС.Тези и другите политически и много знаещи разбойници трябва да се отстранят от власта за срок от 20-25 г.,за да може хората да забравят отвратителните им физиономии.Да им се отнемат всякакви звания,награди ,привилегии ,богатства и други благинки "НА ЧЕРВЕНИ ВСИЧКИТЕ УРЕДЕНИ" и да се пуснат на любимото им поприще "СВОБОДНИЯ ПАЗАР",за да покажат какво могат и знаят.-при равни условия и старт.Пълен ТАШАК,както казва техния ученик и разбойник БУДА.Е те това е Германския модел и опит в изкореняването на комунизма .

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Очевидно, голяма част от хората на самия протест се чувства именно част от този блок.
  За да се случи представителството, представителите на политическите сили в този блок трябва да стигнат по-бързо до ясни позиции в бъдеще - до тук с четирите стъпки беше чудесно. Сега трябва да ги натъртят и да заявят още необходими стъпки.
  Трябва и да обърнат внимание на гражданските организации и на непредставените където и да било, каквато е и идеята на този блок.

  В страни от това, всяка от тези партии трябва да подобри вътрешната си организация.

  Тогава, ако има достатъчно смелост и настойчивост в лидерите на тази организация, имаме огромния шанс да се освободим до голяма степен от герберокомуноидната власт, или най-малкото да я накараме да се съобразява силно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Практиката до сега показва един единствен проблем - реденето на листите. Кой ще е депутатин и кой не. Личното его действа разрушително.

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Вместо застояли мантри за "дясно обединение",защо НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ ИДЕИ КАКВО СЛЕДВА ОТТУК НАТАТЪК.
  Слуд оставката.
  Какво да се иска.
  Какво следва да стане.
  С какви стъпки. С кои средства и на каква цена ?
  ЗАЩО не кажете КЪДЕ ВИ Е МЕДИЯТА.
  МЕДИЯТА която да емитира идеите ви,ако имате такива в общественото пространство ?
  Видя се как телевизии като Алфа и Скат промотираха партии,които без телевизиите нямаше да вземат и една десета от сегашните гласове.
  За какво говорим изобщо ?!?!?!?

 47. 47 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#40:"asparuhkanchov"]Седеруите се навъртат като чакали около протестите[/quote]
  Костов отдавна е наясно, че власт по нормален начин не може да получи, и се пробва по втория начин: чрез програмно правителство и сега на гърба на протеста. Общият знаменател на цялото му поведение е: колкото по-зле за България, по-добре за мен.

  П.П. За мен Костов беше и е единственият лидер на ДСБ, ДСБ е Костов и Костов е ДСБ, та затова не споменавам онова младо Ленинче, назначено за бутафорен лидер.

  'Let light surround you' Dream Theater
 48. 48 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#43:"Тони!"]Очевидно, голяма част от хората на самия протест се чувства именно част от този блок. [/quote]
  Откъде това стана "очевидно"? Нали лидерът ви Костов заклейми протеста?

  'Let light surround you' Dream Theater
 49. 49 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "ново дясно обединение".
  Има ли НОВО в израза, нищо добро не очаквайте.
  Не може партия или обединение сама да се нарече дясна или лява. Трябва да публикува програма и стремежи и народа сам ще определи леви ли са, десни ли са.
  България има нужда от партия, която ще се погрижи за средната класа. Тя бе унищожавана през последните години.

 50. 50 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#34] от "xm...":
  Политическите инженери и влъхвите от Сингапур и Виена са на път да претърпят фиаско, точно щото търсят начин да вкарат в НС едни хора, които само преди месец се видя, че не се ползват с обществено доверие, барабар с още една шепа тарикати и обидени олигарси, а не предлагат идеи, които да работят за огромното мнозинство от гражданите, което в момента наистина е мълчаливо. Това мнозинство не харесва правителството "Орешарски" и подкрепящите го партии, но изглежда още по-малко харесва претенциозните лигльовци, изявяващи се като говорители на протестиращите. В омагьосен кръг сме и нито има кой, нито някой знае как да излезем от него. В крайна сметка това е състоянието на нацията, няма какво да се лъжем, че имало някакви способни, почтени и недооценени хора, които биха управлявали по друг начин. Просто ги няма! Тъжно, но факт...

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 51. 51 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Протест без политическо представителство е обречен.
  Съвсем отделен въпрос е - кое и какво точно представителство.
  Но че е необходимо - това може да го отричат само поддържащите статуквото и желаещите всичко да се размие и остане глас в пустиня.
  Време няма и трябва да се действа!

 52. 52 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#40] от "asparuhkanchov":
  Миришеш на мухлясало гадно комуне.
  Казано накратко: ЧЕРВЕН БОКЛУК!

 53. 53 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  До коментар [#37] от "ariel28":


  "Костов и костовистката линия в полза на комунистите нанесоха и нанасят такива непоправими щети на ДСБ, че повечето хора не искат и да ги чуят."

  Тази последна мантричка най ми харесва! Костов с комунистите заедно!
  Голяма грижа за дясното, а?
  Само човек, който не е следил парламентарния дебат, ще повярва.
  От червените скрипи. Извън къщата !

 54. 54 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#46] от "Hawaii":
  Е, че това е медията! Само ти ли не си забелязал, че изданията на Прокопиев са офизиозите на този т.нар. "реформаторски блок".

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 55. 55 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Единствените хора, които напоследък хората наистина харесаха, бяха тези от служебното правителство, както и Президента. Културни, образовани, професионалисти, прозападно ориентирани. Един култивиран в тази посока ГЕРБ би бил най-доброто за момента.

  'Let light surround you' Dream Theater
 56. 56 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#48:"ariel28"]Нали лидерът ви Костов заклейми протеста?[/quote]

  Пак някой бърка сънищата и бълнуванията си с действителността...

 57. 57 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 555 Разстроено

  Една стара истина казва:
  "Със стари ку**и нов бардак не се прави"
  С тези много вождове /мераклии/ скоро индианци няма да се появят!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 58. 58 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#55:"ariel28"]Един култивиран в тази посока ГЕРБ би бил най-доброто за момента[/quote]

  Култивиран мутромилиционер?
  Не, благодаря... Не затова са хората по площадите.

 59. 59 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Пак ни вземат за канарчета.
  Обединен блок - ДА.
  Не манджа с грозде и инфантилния етикет "ДЯСНО" за да преглътнем наведнъж откровено несъвместими персони.
  Не желая да гласувам за група от хора,лез да съм чул от тях КАКВО МИ ПРЕДЛАГАТ като идеи и като цели за постигане.
  Някои хора все още смятат,че с трици маймуни ще ловят.
  Казват вълшебната думичка "ДЯСНО" и хоп-електоралната любов ги споходила.
  Българинът от лятото на 2013 е по-мъдър от този преди 1,2 и повече години...
  Старите прийоми за омайване вече не действат.

 60. 60 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#43:"Тони!"]Сега трябва да ги натъртят и да заявят още необходими стъпки[/quote]
  Балет ли искат да играят, господине, чардаш или да правят политически проект? Много са се разбързали с обявяване на стъпки. Първо да стигнат до някакво обединение, каквото към този момент не е факт. Стъпките ще ги гледаме после. Най-вероятно ще станем свидетели на поредното полупияно поклащане под звуците на бездарна частушка. В най-добрия случай, на ъпгрейднат вариант на класическо танго, където стандартната схема "две напред, едно назад" ще е заменена с иновативното костово "ни напред, ни назад".

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 61. 61 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#41] от "Кокетна - за касиране на вота!":
  Критериите за добър на публицист на една мутрофилистичка са по-ниски и от тези на продавачите на зеленчуци.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 62. 62 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#59:"Hawaii"]Казват вълшебната думичка "ДЯСНО" и хоп-електоралната любов ги споходила.[/quote]

  Точно.
  Това от Мутрата четири години го слушахме и видяхме докъде я докара.

 63. 63 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#58:"fireball"]Култивира мутромилиционер?
  Не, благодаря... [/quote]
  И вие от ДСБ като комунистите сте си заровили главите в пясъка и живеете в свой собствен свят, та май си и вярвате. "Вдигнете очи" и вижте реалността на двата си процента. Тогава помислете каква политика ви доведе дотук и защо продължавате тъпо и упорито да я следвате.

  'Let light surround you' Dream Theater
 64. 64 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#58:"fireball"]Не затова са хората по площадите.[/quote]
  Кой ви е упълномощил да говорите от името на всички хора, господине? Аз и съпругът ми сме точно за това - ГЕРБ трябва да управляват България, защото ДОКАЗАХА, че знаят и могат да ни водят по правилния европейски път на развитие! Ако вие сте там, за да върнете сините болшевики на др. Костов или амортизираните от употреба ренегати на др. Пръмова, значи напразно си губите времето.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 65. 65 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#48] от "ariel28":

  Всъщност, не го е правил. Я кажи какво е усещането да си изтривалка на Пеевски (че админа гледам не е харесал другия термин...)

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#50] от "Константин":
  Не мога да се съглася напълно.
  То ясно, че е вълчи капан, но все пак би трябвало да има и частица здрав разум.
  В едно Дайнов е прав - поне по 3-4 неща няма как да няма съгласие.
  Проблемът, според мен, е, че няма съгласие как да се формулират точките. Ако е обширното и безконкретно като ентелегентска мислъ "срещу мафията по принцип" - те им площада, готов. Ама - дотук. То на много от политическите юнаци това им е и таванът, де.
  За конкретното обаче се иска друго. Най-вече усет за дълбоките настроения, а не само да се плъзгаш по злободневното и промоутираното от джурналята. Конкретни неща. И тук си мисля, че може да се облегнат на Зелените. Те поне си я знаят тази технология, като им гледам акциите. Конкретно, прицелено, дозирано и едно по едно.

 67. 67 Профил на kapablanka
  kapablanka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Пак ли тоя клоун от измисления НБУ ?! ХАХАХА ! Ако България беше нормално държава това червено синче сега щеше да мие чинии в някои ресторант.

 68. 68 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Гледам, целокупната герберастия се отказала от опитите да се прави на "протестиращи граждани", и се преселила във виртуалното пространство.
  И чака протестиращите да им поднесат властта на тепсия, а Боко Цветанов да се върне на бял кон.
  Няма да я бъде тая.
  Заминавате си заедно с кръвните си братя-апаши от Тройната.
  Чао!

 69. 69 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#53:"Alexander97"]Тази последна мантричка най ми харесва! [/quote]
  Нали, Атанасов слуша ли го при Кулезич, как Цветанов и Борисов и плащали за го плюе, пропусна само Пашата да спомене.
  Така плюете вече доста време и повтаряте комунягите. Насаждате омраза, а накрая след изборите ще цъфнете като прани гащи да искате сътрудничество. Къде с цветя , къде с ябълки.
  Две седмици чакаме да видим ОТКРИТ дебат за това ново реформаторско нещо, не би. От дъжд на вятър Дайнов ни информира че се били срещнали май, май там нещо...., ама за сега не е за казване.

 70. 70 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Весело

  [quote#65:"Тони!"]Всъщност, не го е правил.[/quote]

  Хайде, бе! Вие от ДСБ май смятате хората за безпаметни дебили Но лъжите и отричането показват, че ви е срам от поведението на Костов. На рамо си го носете, напред към кота 0 (%)!

  'Let light surround you' Dream Theater
 71. 71 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#12:"Кокетна - за касиране на вота!"]Изгледайте го и сами ще разберете колко е "десен" новият проект! [/quote]

  Аха, десното на левото!

 72. 72 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Политиците знаят много добре какво иска народа, но знаят и че ако се съобразят с исканията трябва да си ходят и да им секнат благините. Затова предпочитат суматохата и нерзаборията. Днес едни протестират, утре други. Народа има безплатно зрелище.
  Само исканията за промени в Конституцията са реални, но и те са неясни. Трябва да се промени: Намаляване броя на депутатите. Всеки гражданин да може да бъде избиран за депутат. Да се премахне: "Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии". Да се ограничи заплатата на депутатите и да се обвържат с минималната заплата.
  След това правилника на НС трябва да се промени.
  Med lov skal land bygges

 73. 73 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#37] от "ariel28":
  "Там е заровено кучето! Костов и костовистката линия в полза на комунистите нанесоха и нанасят такива непоправими щети на ДСБ, че повечето хора не искат и да ги чуят. За останалите въшки "вдясно" не си и струва да се говори. "
  И още на едно място е заровено кучето. Костов и костовистската линия нанесоха и нанасят такива непоправими щети на ДСБ, че изведнъж се появи "истинският десен ", и единствен, и неповторим, и антикомунист Борисов - и просто ги глътна. Щото в политиката празно място няма. При това глътна и другите "въшки". От което се получи един голям балон.
  В резултат дясното цъфна и върза....

 74. 74 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "Навън, където е светло, свежо, синьо, зелено, жълто, пембено, слънчево, усмихнато и шарено..."

  Дайнов защо му е толкова ведро? Ами ако Волен го арестува?

  Дудо ви обича!
 75. 75 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  Не, не може! Докато онова скудоумно докторче от ДСБ, което обръща твърде голямо внимание на интонацията, с която ръси - предимно - простотии... е там... НЕ МОЖЕ!

  Погледнете заместник-лидерчетата, които си излъчиха ДСБ, пък после кройте им шапка!

  Свобода за Надежда Савченко!
 76. 76 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#73:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Костов и костовистската линия нанесоха и нанасят такива непоправими щети на ДСБ, че изведнъж се появи "истинският десен ", и единствен, и неповторим, и антикомунист Борисов - и просто ги глътна. Щото в политиката празно място няма. [/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++

  'Let light surround you' Dream Theater
 77. 77 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  В следващия парламент ще управляват Герб в коалиция с дясна партия или формация и ще трябва да запишат черно на бяло какво ще правят. Ако не го изпълняват, коалицията се разпада и идват БСП и ДПС.
  Гербаджиите за това плюват гущери, защото искат по старому да крадат и лъжат.

  Любовта ще спаси света!!!
 78. 78 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 917 Неутрално

  На кратко "Не може!"
  Когато впрегнеш 5 куци коня, това не означава, че си се снабдил с расово добиче

 79. 79 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  А ето Ви едно типично "реформаторско" лице от "реформаторския блок" на протеста. Протеста на готините, интелигентните....:
  "Протестиращ гражданин", замесен с ГЕРБ, РЗС, ВМРО и СЕМ
  Той се казва Александър Димитров. Присъства на всички протести, широко отразяван от медиите, най-малкото защото е сред най-активните и гласовити "граждани", съобщава на сайта си "Гласове".

  На 28 юни Александър Димитров хвърли черен хайвер срещу сградата на НС. Един от организаторите на блокада на бул. "Брюксел" на 30 юни, непрекъснато представян като "гражданин", успяващ винаги да застане пред камерите и микрофоните и да говори от името на протестиращите. А всъщност Димитров има дълга политическа биография, за която бТВ и другите медии, които му дават трибуна,въпреки че добре го познават, угодливо мълчат.
  В официалния сайт на РЗС Александър Димитров е представен като кандидат в листата на паритята за европейските избори 2009 г. Според кратката биография той е завършил "Международни отношения" - "Външна политика на ЕС" и "Икономика" в НБУ. Зам. председател и външнополитически секретар на политически клуб "Нова десница". През 2011 година Александър Димитров вече е председател на РЗС - София.
  В интервю за БНТ, няколко дни след провеждането на избори за президент и местни власти Димитров твърди, че "това са най-манипулираните избори в цялата ни история".
  На тези избори Александър Димитров вече е кандидат за депутат от ВМРО. Пред Лора Крумова той твърди, че в неговата избирателна секция са пуснати най-малко седем гласа - неговият и на семейството му. Впоследствие обаче в урната не бил намерен нито една бюлетина за ВМРО. В знак на протест, той поставил обърнато българското знаме на балкона си. По същия повод Димитров се появява и в централните новини, успява да даде интервю и на БНТ, както и на в. "24 часа"
  Още един факт свързва изключителна медийна популярност на "протестиращия" Александър с медиите. Той е съпруг на София Владимирова, настоящ член на СЕМ от квотата на ГЕРБ. От 2000 г. до 2008 г. София е работила в бТВ, в екипа на "Междинна станция" като репортер, сценарист и връзки с медиите. Впоследствие става PR на провалилата се като външен министър и кандидат за еврокомисар Румяна Желева. След оставката на Желева, София Владимирова е назначена от ГЕРБ в СЕМ. "Гласове" разполага с информация, че в понеделник СЕМ е гласувал още един лиценз за нов канал на бТВ-бТВ Голд. /БГНЕС /

 80. 80 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#73] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Не се ли усещата позицията от която говорите?
  Говорите за личност. На времето му казваха култ към личността. Изминаха много години, но все още българина мисли по този начин: Бащицата иде, той ще ни спаси. То не бяха костовисти, царе, пожарникари и какви ли не. Все спасители.
  Все още никой в България не мисли партия, партийна програма. Нещо реално на което да се облегне. Ако тези вождове умрат по време на мандат, накъде тогава?

 81. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Винаги съм бил критичен към Дайнов. Сега го приемам.

  подпис
 82. 82 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3000 Весело

  Я да видим сега : Отпадъчното дясно взело ,че влязло с невероятният резултат от 4 -ри цяло и 44 -ри десети % и държат така да се каже златното ключе !!!

  ... и гласуват ГЕРБ - КОАЛИЦИЯ +

 83. 83 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 823 Весело

  До коментар [#66] от "xm...":
  [quote#66:"xm..."]И тук си мисля, че може да се облегнат на Зелените. [/quote]
  Облегнеш ли се на тези, които се пробутват за зелените в БГ, падането е гарантирано! Аз на този тюрлюгювеч и лицата, които го промотират не бих се доверил.


  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 84. 84 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 489 Весело

  Ще ме прощава Дайнов, ама и той ходи на пръсти. И то на пръсти не около въпроса за урочасване на новия десен блок, а около въпроса за това дали той нещо може да направи за хората, които протестират. Този увод със старата къща, макар че добре вкарва в атмосферата, си е точно ходене на пръсти - сакън, да не казваме в прав текст нещо, а да обясним, че десният блок евентуално, при някакви условия и под някакви резерви, би могъл теоретично да привлече хора от протеста.

  А що се отнася до обединението - те май казали, че до края седмицата искат да излязат с въпросните точки. Дано да успеят.

  БСП delenda est.
 85. 85 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#48] от "ariel28":

  Костов не е заклеймил протеста, стига сте изопачавали нещата.

  Ако Костов се яви мажоритарно ще вземе всичките гласове на ДСБ, това не Ви ли стана ясно. Същото се отнася и за Борисов.

  Любовта ще спаси света!!!
 86. 86 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  [quote#8:"Big_Villager"]Десните са напълно свободни да направят нещо добро....[/quote]Те вече го направиха доброто ... след костовашкия погром над промишлеността - гледат парламентарния контрол по телевизията Дясна политика означава индустрия и работни места, а не садистично пъдене на работници на контейнера. Получиха си оценка за безумията от избирателя
  Който има градивни десни идеи - да заповяда = мястото е свободно! Чакаме !!! Слушаме !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 87 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Защо говорите за Дясно и Ляво. Такова разделение в БГ вече не съществува и това трябва да го разберат всички. В момента непредставените в парламента, които са болшинство, чакат да видят партия на РАЗУМА, МЛАДИТЕ и РАБОТЛИВИТЕ, за която да гласуват. Такава която е срещу политическия модел в този му вид и има волята и силите да го пречупи.
  Не приемам, че в БГ всеки може да бъде купен, окалян и търси собствената си изгода само.

  Пътуващ
 88. 88 Профил на kalliope
  kalliope
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#75] от "GogoPG":

  Хайде сега, нали ще се обединяваме, какво му е на Москов? Аз съм му фен - обичам да ми говорят ясно, па било то и с натъртена интонация.

  БСП delenda est.
 89. 89 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#83] от "Константин":
  Аз говорех за технологията и подхода към проблемите

  Прочее, има доста неща, за които Зелените имат моите адмирации. Без да съм им гласоподавател.

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#48:"ariel28"]Нали лидерът ви Костов заклейми протеста?[/quote]
  Внимавай мойто момиче! Не лъжи и на гневи Бог! Ще бъдеш наказана жестоко!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#79:"ПРОРОК ИЛИЯ"]А ето Ви едно типично "реформаторско" лице от "реформаторския блок" на протеста. [/quote]

  Защо толкова нашироко? С 2 думи това са липсващите гласове на ГЕРБ за да е мнозинство. Защото партия вкарва на никой неизвестни лица, те стават политически бизнесмени и започват да сменят партиите. Защото политиката в Б-я е бизнес , за хора които не могат да си намерят мястото в обществото.Има ги във всички партии.

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#89:"xm..."]Прочее, има доста неща, за които Зелените имат моите адмирации. Без да съм им гласоподавател.[/quote]
  Във всяка една идея има нещо полезно, нещо ценно. Важното е да не се използва за лоши цели.
  Сигурно и в социалистическата идея има нещо ценно, но ние не приемаме БСП, защото там изпозлват властовите си позиции за свои собствени користни цели.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#88:"kalliope"]Хайде сега, нали ще се обединяваме, какво му е на Москов?[/quote]

  Като изключим очевидната генетична обремененост, комбинирана с наслагванията от кофти влияния на неподходяща околна среда... нищо му няма.

  И него да го няма!

  Ако старите муцуни на българската десница толкова неистово желаят да продължат публичното си битие - добре са дошли - да го правят индивидуално, а не като метастази на несполучливи и просташки проекти, доказали ВЕЧЕ своята изначална несъстоятелност.

  Свобода за Надежда Савченко!
 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#70] от "ariel28":

  Ми остава да ни покажеш как го е заклеймявал, щото аз го слушах лично. Просто ми е интересна гербавата интерпретация, убеден съм, че ще е нещо фрапиращо...  До коментар [#69] от "olly":

  Малко е цинично гербер да се оплаква от плюене от ДСБ. Забравяш ли сутрините, в които Цветанов висеше по сутрешните блокове, да ни казва колко лош е Костов?  До коментар [#64] от "Кокетна - за касиране на вота!":

  Достатъчно е да видиш плакатите по протеста, за да разбереш колко втрещяващо тъпи неща пишеш. Да, протеста е силно настроен против Герб. И да, единствената политическа сила, ЗА която има плакати е ДСБ. Нещо неясно?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на parasailor
  parasailor
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#41:"Кокетна - за касиране на вота!"]Могат да ви пробутат развалени домати на пазара[/quote]

  Кокетке ами ти точно такъв разварен домат пробутваш.

 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  [quote#87:"En route"]Защо говорите за Дясно и Ляво. [/quote]Не може без ляво и дясно ... Поставя се целта = Да кажем да живеем по-добре = това не нито ляво, нито дясно Пътят към тази цел обаче може да е ляв или десен. Левия път е : ходом марш всички на полето и като изкараме картофи = на всички по равно= Живеем добре Десният път е : който е инициативен взема земя под аренда, купува семе, наема работници, плаща заплати, а като изкара продукция и я продаде си взема печалбата = той доволен и работниците доволни има и варианти

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Колкото и да го плюете,И.Костов ще остане най-авторитетния,кадърен и можещ български политик на прехода.
  Мястото остана незаето след оттеглянето му,колкото и г-жа Чемширова да иска да намести там своя идол ББ.

 98. 98 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Не може ли, зaдължително е. Упс, стрaнaтa е Бългaрия, блок по дефиниция е невъзможен

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 99. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Между другото, интересно е пълното сходство между гербави и останалите комунисти по темата за дясното обединение - нападки, плюене, страх.
  Що, на какво основание? Та тази формация досега е родила точно 4 точки, и тези 4 точки са най-адекватното нещо, искано и формулирано досега?
  Истината е, че очевидно герберокомуниадата не иска ново обединение. Иска си статуквото. Не и проблем, че дясното е добро или лошо, щото то за момента няма как да бъде лошо. Искат просто да няма други.

  Всичко останало е масаж на клавиатурите...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Леле, доживях да съм съгласен в нещо с Дайнов! Първо исках да му тегля една яка българска... /знаета какво/ за заглавието. АМАН от претенции да ни водят, ръководят, представят и т.н., това ме ядоса в заглавието. Но от мен да мине, може пък редакцията да го е сбъркала и затова се зачетох надолу. Е, тук вече дойде изненадата, най-после и Дайнов да излезе от тясно партийната си черупка и мироглед.

  Обнадежден стигнах до края и тук отново ми замириса на старият Дайнов. Пак критикува но другите, за любимото ДСБ така смачкано че дори го няма. А че преговорите щели да се водят от зам.председателите вече си е съвсем необоснован оптимизъм. Защото ако Радан дава някакви външни признаци за желание за консенсус то Москов е костовист та дрънка. Същите черти които доведоха Вожда му до пълен провал - надменен и със самочувствието за пълна непогрешимост. Да не говоря за г-л Атанасов който веднъж вече изигра доста лоша роля при Диалог които превърнаха в едноличната партия на Костов.

  Така че засега резултатът за Дайнов е реми. Пак успех на фона на катастрофалните загуби досега в дясното пространство. Впрочем г-н Дайнов, ще се осмелите ли да коментирате сътрудничество на Кунева във Варна с БСП? И особено един въпрос който е много важен - с кого ще управлява този "реформаторски блок" /колко безлично име/ след изборите? И ако вече са решили защо не го обявят и да започнат някакви начални контакти.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK