Бедни, бедни Орешарски, защо не...

Пламен Орешарски в парламента

© Анелия Николова

Пламен Орешарски в парламентаТози анализ е написан на 23 юни 2013 г.  с повод поредните нелепи назначения на двама заместник-министри и предизвика полюсни коментари на читателите.


13 месеца по-късно кабинетът Орешарски подаде оставка.


Препубликуваме текста, който търси отговор на въпроса: Луд ли беше Пламен Орешарски, с име на експерт  без изразена политическа окраска, да приеме премиерския пост в една коалиция, чиято политика, най-вече кадровата, щеше да бъде диктувана - както стана безпощадно ясно междувременно - от "Корпорацията Пеевски" чрез рекета на коалиционния партньор ДПС? Не си ли даваше сметка финансистът Орешарски, че дори онази част от тъй наречения политически елит, която не е откровено криминална, е достатъчно лицемерна и манипулативна, за да похарчи  цинично неговия експертен имидж? Защото не с числата за резултатите в икономиката, финансовата и социалната сфера бе измерена годината "Орешарски". А с лошия образ на правителството "Орешарски" като пионка в ръцете на "Корпорацията Пеевски".
.........................
Повече от месец след съставяне на правителство и на 20-ия ден от протестите лидерът на БСП Сергей Станишев продължава най-безотговорно и безразсъдно да похарчва последните остатъци от достойнството на премиера Пламен Орешарски. Вече се опасявам дали вземащите управленски решения не са загубили разсъдъка си!


Този е изводът ми от вчерашния провал на поредните назначения на заместник-министри - този път на правосъдието. Един консул (във Франкфурт) не знаел, че го били назначили за зам.-министър на правосъдието, с него на са говорили (по думите му) нито премиерът, нито министърът на правосъдието Зинаида Златанова. Другият провъзгласен за правосъден зам.-министър, инженер по технология на машиностроенето, още не се е обадил.


(За Лютви Местан няма да споменавам в този текст, въпреки че ДПС е рекетьорският наставник на това правителство. Но това не е партия в общоприетия смисъл, а специфична структура с гарантиран при всякакви обстоятелства електорат, който й осигурява запазеното място в парламента, тоест тази структура има грижа единствено как да си разставя хората си на различните нива на трите власти.)


Репликата


Бедни, бедни Орешарски, защо не умря при СДС! *


нахлу в главата ми още на 14 юни, когато Делян Пеевски бе назначен за началник на най-мощната полицейска служба ДАНС. Защото илюзията, че просташката арогантност в употребата на силовите служби и болшевишкият кадрови произвол на ГЕРБ (масовизиране на партията чрез принудително вливане на назначенците им в редовете й, което се практикуваше три години) можели да се преодолеят чрез волята на фигура като Пеевски, само показва късия морален и интелектуален хоризонт на БСП.


Да допуснеш, че порокът може да бъде неутрализиран с неговите собствени средства, е или потресаваща историческа неграмотност, или зле прикрита цел да го овладееш за собствени цели. Да не те интересува, че фигура като Пеевски начело ДАНС ще бълва само жертви и мъченици на вярата "ГЕРБ" (и никакви съдебни резултати), е елементарен непукизъм пред мнението на огромния брой повярвали българи, които само след година щяха да се убедят, че реваншът не е помръднал и сантиметър настрани.


Тогава - на 14 юни, замълчах, докато гледах със съжаление как премиерът Орешарски поема цялата отговорност за Пеевски (така казва законът), отбивайки сякаш с последните остатъци душевни сили закономерната атака на медиите. Финансистът, чийто професионален авторитет успя да заличи комизма на несръчните му опити да стане и политик (по едно време беше част от ръководството на СДС, дори злополучен син кандидат за кмет на София, за да се убеди на собствен гръб в измамността на славата, спечелена с партийна кариера), се спъваше в думите като ученик, който не си е научил урока.


От "Бедни, бедни Орешарски" през "Поздравления за лудостта Ви, Орешарски" ** и обратно...


В следващите дни съжалението ми премина в смесени чувства и репликата от заглавието зазвуча като "Браво, Орешарски, поздравления за лудостта Ви!**.  Гледах и слушах интервютата му - способността му да запазва самообладание и спокойно, откровено, без преструвки и снобски глезотии да разсъждава на глас, излъчвайки даже добронамереност,  дори когато е обстрелван агресивно (нормално!) с единствения въпрос "Кой?" (ви посочи Пеевски или този и онзи министър или заместник). (Представете си Борисов  след третото повтаряне на въпроса.)


Със спокойния тон на аристократ (ако се доверим на  клишето) и с откровеността на наивник, който смята, че ще успее да изплува сред океана от проблеми и сред тътена на многохилядни протести, Орешарски  спечели психологически аванс - може би не само в моите очи, а сред склонните към размисъл протестиращи. Сред уморените и отвратените от кресливите политически лакардии на партийните водачи... И най-вече сред уморените и отвратени - да повторя, от арогантността на ГЕРБ...


(Протестиращият човек е красив, казва писателят, автор на преведената на много езици  "Физика на тъгата" Георги Господинов. Склонният към много размисъл протестиращ е самотен по условие, добавям аз.)


Луд ли е наистина Пламен Орешарски?

Пламен Орешарски

© Анелия Николова

Пламен Орешарски


Или мазохист, оставил се доброволно да го унижат и превърнат във фигурант? Допускам, че загадката е във финансовото състояние на България, което най-вероятно е катастрофално, а БСП се ангажира и със социални разходи. И Орешарски вероятно е измислил схема (той вярва, че е измислил, неслучайно беше номиниран от Станишев два месеца преди изборите), с която да предотврати финансовата катастрофа, независимо какви хора ще му "подадат" партиите за високите постове.


Такова предизвикателство се поема или от безмерна суета, или от склонност към риск и робуване на илюзии, или заради примамливата възможност да се краде. (Аз изключвам третото.) Приемам, че се е изкушил от уверенията, че Делян Пеевски ще напълни хазната, запушвайки каналите на контрабандата (той си знаел как). Не приемам, че не е познавал явлението (не лицето, а явлението) символизирано от Пеевски - антиконституционното преплитане на властите с благоволението (и участието) на всички правителства досега чрез концентрация на финансова мощ в една банка и ползването на тази мощ за завоюване на още нелегитимна власт.


Но след вчерашния - пореден - кадрови абсурд с назначения (незнаещ това) консул за заместник-министър на правосъдието, и инженера, който работел като полицай и съдебен охранител,


властта на това правителство вече не може да се нарича управление, а Орешарски изглежда страшно нелепо


Нямам съмнение, че провалът е сътворен от ДПС, но отговорността естествено е на министър-председателя. Сигурна съм, че Орешарски въобще не знае, че неправителствени  и съсловни организации, ангажирани с проблемите на съдебната власт, са предложили на политиците достойни експерти за заместник-министри, които знаят какво трябва да се направи в тази остро атакувана и от гражданите, и от Брюксел област. Но властта не ги ще, естествено, защото тя, както всяка власт  през тези 23 години - всяка, без изключение! -  не иска ефективна работа на съдебната система, иска единствено влияние вътре в нея.


И се питам от каква позиция Станишев наблюдава (и участва) в този вонящ политически пазар, наричан кадрова политика на новото управление. И защо той - модерното европейско лице на българската левица, както го наричаха западни дипломати по приеми и неформални срещи с журналисти, позволява в


отблъскващата политическа касапница


в каквато кукловодите от тъмното неминуемо ще превърнат видимата сцена, да хвръкне главата на един непартиен финансист, заслужавал досега по моите впечатления уважение от професионалистите (сякаш ги имаме безброй)!


Пламен Орешарски е поздравен от Сергей Станишев (първият вляво) и други депутати от БСП при избирането му за премиер

© Надежда Чипева, Капитал

Пламен Орешарски е поздравен от Сергей Станишев (първият вляво) и други депутати от БСП при избирането му за премиер


Да, Орешарски е номинално отговорен за кадровите абсурди на това управление, но Станишев носи огромната политическа отговорност особено след вчерашния гаф. Защото, ако думата реформа все още се употребява със смисъл, то е именно в правосъдието и вътрешния ред (в останалите сектори апологетите на пазара като единствено лекарство на болестите ни сведоха понятието реформа до елементарно оттегляне на държавата отвсякъде). Неслучайно правосъдието е секторът, над който мониторингът на Брюксел за България продължава.


И тази тежка реформа министърът ще я прави с консула от Франкфурт (който най-вероятно първо е казал "да" на офертата на някой политик, после е размислил) и полицаят охранител, който още не се е обадил, но не бих се учудила! Двама души, които, обзалагам се, хал хабер си нямат какво става в съдебната система, както впрочем няма и премиерът: какво предлагат експертите, ангажирани с проблемите на правосъдието, как се вихри произволът на шефовете на съдилища и прокурорски началници, произведени "в чин" от Цветанов, как точно сега се лови най-много риба, например във Върховния административен съд, сред мътните води, извиращи на талази от тъмните обиталища на задкулисните кукловоди, които са загрижени единствено да опазят власт и влияние именно в тази система.


Тази втрещяваща политическа безотговорност и корист ще бъде изкупена от неполитика Орешарски. Не от Станишев и Местан. Както няма да бъде изкупена от Борисов и Цветанов безотговорността и произволът на тяхното управление.


Истинското изкупление си има своя логика, трагична по условие...


* Реплика на финалните думи на Вазов в повестта "Немили-недраги" към единствения оцелял хъш в битката при Гредетин - храбрия Македонски, по повод окаяната му съдба в следосвобожденска България


** Реплика на признанието на Орешарски пред Би Ти Ви на 17 юни, че негови познати го обявили за луд, понеже приел премиерския пост


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (176)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Неутрално

  вярно! и добре написано!

 2. 2 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Отговори:

  а) Рублите не миришат
  б) Ден - година храни
  в) След нас и потоп
  г) all of the above

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 3. 3 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Експерт до експерта,мила моя майнольо:
  "Другият провъзгласен за правосъден зам.-министър, инженер по технология на машиностроенето, още не се е обадил...
  ..Тази втрещяваща политическа безотговорност и корист ще бъде изкупена от неполитика Орешарски. Не от Станишев и Местан. Както няма да бъде изкупена от Борисов и Цветанов безотговорността и произволът на тяхното управление.
  Истинското изкупление си има своя логика, трагична по условие..."Казва се ОСТАВКА!

 4. 4 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Луд ли е наистина Пламен Орешарски?"

  Не е луд. И Волен не е луд. Алчни са. И жадни за власт.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 5. 5 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 620 Неутрално

  ОЛИГАРСКИ ОСТАВКА

  писнало ми е от левичари
 6. 6 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 975 Любопитно

  Станишев продължава най-безотговорно и безразсъдно да похарчва последните остатъци от достойнството на премиера Пламен Орешарски.

  Боли го 21-вия пръст Станишев! Орешарски е бушон и пионка в ръцете на серГЕЙ е Местан!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 7. 7 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1919 Гневно

  Орешарски, ти мигом стана ненужен и е време да си ходиш.
  Ако имаш някакъв морал?
  ОСТАВКА.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 8. 8 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Малко е прекалено да се говори че финансовото състояние на България е катастрофално, напротив, ама ако оставим горкият Орешарски (не знам защо е изкаран почти жертва в тая статия като той прото като Волен е алчен) да продължава да "работи" ще се стигне до дупката от един - два милярда...каквато сега няма!

  http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/07/03/2095837_aktualizaciiata_na_bjudjeta_shte_uvelichi_deficita_do/?p=0&ref=id#comment-18

 9. 9 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Малко е прекалено да се говори че финансовото състояние на България е катастрофално, напротив, ама ако оставим горкият Орешарски (не знам защо е изкаран почти жертва в тая статия като той прото като Волен е алчен) да продължава да "работи" ще се стигне до дупката от един - два милярда...каквато сега няма!

 10. 10 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Какво пък, Съсльо успешно вкара куклата си за премиер, а сега си развява коня.
  За Орешарски зле, за Съсльо лапачка!
  Не го знам от какво тесто е замесен,но аз на мястото на Орешарски, отдавна щях да плюя в лицето на кукловодите и да ги оставя да се оправят както могат.
  Явно яко го държат с нещо!

  ура и да живей!!!
 11. 11 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 550 Неутрално

  нещо не ми се пълни душата със съчувствие..

 12. 12 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Брюкселското политическо издание "New Europe" твърди: ГЕРБ стои зад протестите:

  "Още в първите дни на демонстрациите срещу правителството подкрепяно от БСП и ДПС, президентът Росен Плевнелиев в специално изявление каза, че участниците в тях са “симпатични”, че чува ясните призиви на организаторите за толерантност и че шествията по централните улици на София са мирни.

  Той пропусна обаче фактът, че протестиращите блокират възлови кръстовища в столицата и че хвърлят домати и яйца срещу обсадения от тях парламент. Обяснение за очевидното противоречие между думите му и реалностите дават два независими един от друг източника – брюкселското политическо издание "New Europe" и жълтият високотиражен софийски вестник “Всеки ден”. Близките политически и бизнес отношения между президента Росен Плевнелиев и олигарха Иво Прокопиев излязоха наяве в момент, когато правителството на Пламен Орешарски се опитва да успокои ситуацията, отбелязва “Всеки ден”. Призивът за нови избори на контролираната от кръга „Иво Прокопиев - Огнян Донев" Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) показва кои са авторите на сценария за дестабилизация на страната и за продължаващите вече три седмици “мирни” протести."

  Цялата статия - http://goo.gl/5zTGF

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 13. 13 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 759 Неутрално

  fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013542_10151580089522144_579751323_n.jpg няма какво друго да добавя

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 14. 14 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ех, каква хубава статия. И вярна!!!
  Чудя се само защо не написахте такава, когато предишното правителство унижаваше хората? Как само е удобно един път така, ама друг път мълчание?

 15. 15 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Много, ужасно много, точна статия !

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  "И Орешарски вероятно е измислил схема (той вярва, че е измислил, неслучайно беше номиниран от Станишев два месеца преди изборите), с която да предотврати финансовата катастрофа, независимо какви хора ще му "подадат" партиите за високите постове." Извинявам се много, но това как точно да го разбираме?? Досега не съм чула схема, която да касае милиони хора, която да е измислена и осъществена само от един човек! Освен ако той не е султан с абсолютна власт (очевидно не е) или не е решил да използва оръжие за масово унищожение, при което наистина може да приложи "схемата"!

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Или мазохист, оставил се доброволно да го унижат и превърнат във фигурант? Допускам, че загадката е във финансовото състояние на България, което най-вероятно е катастрофално"

  Не мисля че е луд нито пък мазохист. Подозирам че изпълнява поръчка, а сделката си е сделка. Понякога ролята на "горкичкият" върши работа, нужно му е време. Оставката на това правителство е задължителна и то колкото се може по бързо. Не вярвам в добрите им намерения. Оставка!

 18. 18 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  "Орешарски спечели психологически аванс - може би не само в моите очи, а сред склонните към размисъл протестиращи. Сред уморените и отвратените от кресливите политически лакардии на партийните водачи... И най-вече сред уморените и отвратени - да повторя, от арогантността на ГЕРБ..."

  Пак на Петя глупостите... или посто защита на Орешарски, зле прикрита като критика.

  Няма шики-мики.
 19. 19 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Само,дето не разбрах,критиката срещу кого е насочена?

 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Луд ли е Орешарски!...Най-вероятно-не! Като имам предвид, как прикриваше кражбите при Тройната, как изчезнаха едни 4 мрд от резерва, как само по Коледа похарчи 2 мрд, без да се знае за какво и ред неща от този сорт, мисля, че Станишев и Местан го държат здраво! И на шиш да го въртят, ще си трае! Както и го прави де...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  [quote#2:"trippleseven"]г) all of the above [/quote]
  Така де, само че това above са доста повече точки, които не говорят добре за страната ни!! Ние като КОЛЕКТИВ, като народ, ДОПУСНАХМЕ такива безотговорни и нечистоплътни елементи да се докопат до властта, при това с "демикратични избори" по волята на "традиционно работливия и мъдър БГ народ". Добре че те се самозабравиха, пренатегнаха струната, тя се скъса... завесата падна и лъснаха нелицеприятните мутри и истини! За Олигарски не знам дали е луд, ама хората следва да са луди ако позволят тази хунта да "управлява"!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#19:"aboto"]Само,дето не разбрах,критиката срещу кого е насочена?[/quote] Живота, Вселената и всичко останало. Не е точно критика. По-скоро низ от въпроси без отговор.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Такова предизвикателство се поема или от безмерна суета, или от склонност към риск и робуване на илюзии, или заради примамливата възможност да се краде. (Аз изключвам третото)."
  Петя, разбирам вашата деликатност, но крадливия нагон на тази коалиция в оглаве с Орешарски този път, ни е добре познат. Не сме късопаметни. Така че ... не го изключвайте!

  Защо ако не да?!
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Въобще не е беден Орешарски, ами доказва, че е алчен наглец, също толкова противен и безскрупулен като кукловодите си!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на Штирлиц
  Штирлиц
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#14] от "salinarka":

  Е, кой ако не Петя Владимирова е писала срещу предходното правителство!? Чувате ли се!? Как може човек да има толкова къса памет.....

  verum esse ipsum factum
 26. 26 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Да допуснеш, че порокът може да бъде неутрализиран с неговите собствени средства е или потресаваща историческа неграмотност, или зле прикрита цел да го овладееш за собствени цели."
  От мънкането на Станишев за номинацията на Пеевски прозира второто. Затова протестираме.
  Исканията на протестиращите са повече от ясни - принципност, прозрачност и елементарен морал в управлението и назначенията, спазване на закона, дори когато не ни харесва.
  Поздравления за статията, въпреки че Орешарски не заслужава толкова внимание според мен.

 27. 27 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 409 Гневно

  Версии много. Има само една сигурна истина, че Орешарски си е продал душата на дявола. От там нататък пътят е само надолу.

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 28. 28 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Ей тия лоши комунисти, провалиха живота и кариерата на тоя невероятен "експерт" Олигарски!

 29. 29 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ако другарката написала този текст си мисли, че Орешарски е честен и почтен - излъгана сте!!!Няма нищо вярно в това, че се опитвал да стегне финансовото положение и приел поста с риск от опетняване.Всичко е до власт и пари, а когато комунистите вземат властта и им се дадат пари - става лошо и опасно.Примери си имаме не един и два.Тъй, че хич не се лъжете - ГЕРБ са лоши, но комунистите са смъртоносни.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 30. 30 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#12] от "niko_tin":

  На кой му пука кой стои зад протестите, бе. Никой пет пари не дава за ГЕРБ. Направо сте зациклили в стил "Вие що биете негрите".

  Хората са изумени от некадърността на този кабинет и наглостта на кукловодите му. Такова нещо не е било!!! Станахме за срам!! А уж беше за "нов морал в политиката".
  Некадърни и злонамерени - ето това са комунягите.

 31. 31 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1001 Весело

  За много ли....Орешарски ?? За много ли пари ...се продаде?
  Долен още съжалява ,че се мина и взе по-малко от колкото сега може да инкасира...като за последно !!

 32. 31 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Тогава - на 14 юни, замълчах
  -----------------
  Ами да беше продължила да си мълчиш, вместо да пишеш глупости като тези точно за човека , станал известен с репликата за разтуряне на седянката:
  --------------
  Със спокойния тон на аристократ (поне така гласи клишето) и с откровеността на наивник, който смята, че ще успее да изплува сред океана от проблеми и сред тътена на многохилядни протести, Орешарски спечели психологически аванс - може би не само в моите очи, а сред склонните към размисъл протестиращи.
  -----------------------------------------

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 33. 33 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Орешарски е просто пионка, от която не зависи нищо. Мога само да го съжалявам за продажността му, да кажем...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 34. 34 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  може би не само в моите очи, а сред склонните към размисъл протестиращи.
  ----------------
  Всъщност Петя Владимирова явно не е от протестиращите, така че какво ли се чудя и аз

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 35. 35 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Един свестен човек да е подал оставката си досега.....

 36. 37 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#33] от "ПАВЛА - సటోరి":
  Орешарски е просто пионка, от която не зависи нищо.
  -------------------------------------------------
  Бъркаш. Винаги може да заплаши, че подава оставка и всички поне временно увисват. Ноооо не го прави Според собствените му думи не виждал смисъл в протести за някакви си две назначения , които били веднага отменени
  Всъщност Олигархски е едно много добре платено нищо.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 37. 38 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  До коментар [#34] от "qwertqwert":

  Тя е Петя Владимирова, а ти си коментатор-анонимник..... Други забавни заключения, герберуга ?

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 38. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  Страхотен литературен образ, страхотна аналогия!

  Единственото ми правдоподобно обяснение е, че Орешарски някъде дълбоко е съгрешил и здрав чатал му е поставен на врата.

  Ако имаше чест, щеше да се гръмне.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 40 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 424 Неутрално

  След Марковска и Пеевски, дали Орешарски не е следващото нарицателно...?

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 40. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  [quote#7:"д-р Замен"]Орешарски, ти мигом стана ненужен ...[/quote]

  Да, рядко е имало правителство в историята, което да се делегитимира изцяло още с първите си ходове, още преди да е поело реално властта.

  Дърпащите конците на марионетката Орешарски или са клинични идиоти, или са ... социалисти...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 42 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#38] от "Велислав":

  Други забавни заключения, герберуга ?

  -----------------------------------------
  Ъхъм. Например колко е глупава защитата на колегиалната част.
  Макар че няма как да очакваш изблици на интелигентност сред хора, чиито родители са пренебрегнали съвета на Киркегор.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 42. 43 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#10] от "cucing":
  Да то така се плюе в лицето на мафията. Ами близки, роднини и т.н.
  Всичко сега опира до моментът, в който ще са си "опекли питката" и ще дадат оставка.
  Тогава хем протеста доволен хем вълците сити. И след това всечки отначало, само, че с други ЛИЦА напред.
  п.п. Незнам що ми се искаше да напиша гъзове...

  Крайно среден !
 43. 44 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев стягат дясноцентристка партия "Република". Формацията ще бъде основана в края на септември и ще е под мълчаливата протекция на президента Плевнелиев, научи ПИК.  В ръководството на партията ще блеснат някои от най-активните говорителите на кръга "Прокопиев" в последните години - политолозите Иван Кръстев и Огнян Минчев, шефката на агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, икономистите Красен Станчев и Георги Ангелов.  Идеята на "Република" е тотално да овладее дясното пространство, но в същото време да "абсорбира" остатъците от ГЕРБ и всички несъгласни с линията на Цветан Цветанов. Най-вероятно именно към "Република" ще гравитират тъй наречените недоволни в ГЕРБ около бившите депутати Емил Димитров и Иван Петров. Стратезите около Цветелина Бориславова предвиждали провеждане на парламентарни избори заедно с евроизборите другата пролет. Там се надявали да оберат гласовете за ГЕРБ и отломъците от дясното и да лансират коалиционно правителство начело с еврокомисарката Кристалина Георгиева

  нели ангелова
 44. 45 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1441 Весело

  Добра статия, критична, но има надежда...

  Стискаме палци на Орешарски да извади каре аса от ръкава.

  Гейбераси, довечера пак ще викам пред вашата централа!

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 45. 46 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  До коментар [#42] от "qwertqwert":

  Коментирай с името си, анонимник...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 46. 47 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  [quote#12:"niko_tin"]Брюкселскто политическо издание "New Europe" твърди: ГЕРБ стои зад протестите: [/quote] Смешничко. Същото издание писа вчера "Положението в България се връща към нормалното, като публичните шествия се състоят от по-малко от триста участници. Въпреки, че те са организирани от бившата управляващата партия ГЕРБ, повечето от демонстрантите се оплакват от предишното правителство на Бойко Борисов, което ...." Предлагам ти да смениш източниците на информация. Или направо извади от тавана течението на "Работническо дело". Поне не е "брюкселско" издание

  Доброто е заразно
 47. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  [quote#44:"Нели Ангелова"]В ръководството на партията ще блеснат някои от най-активните говорителите на кръга "Прокопиев" в последните години - политолозите Иван Кръстев и Огнян Минчев, шефката на агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, икономистите Красен Станчев и Георги Ангелов. [/quote]

  Ако си мислите, другарко, че с това ме плашите, дълбоко сте янлъш, както би казал вашият коалиционен партньор. Аз бих гласувал за всеки от гореизброените с чиста съвест.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 49 Профил на ръца пръца
  ръца пръца
  Рейтинг: 860 Гневно

  ОС-ТАВ-КА, до дупка!

  птицата може да се влюби в риба, но къде ще живеят...
 49. 50 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Орешарски не е за жалене. Сам се е съгласил да играе в това хоро. Нима не знае кой е диригента и кой композитора и още по-малко музикантите в оркестъра. За негово съжаление има отказващифсе от хорото.

 50. 51 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Ох, добре че в заглавието фигурира името на другаря Орешарски, щото един бърз поглед отгоре може да заблуди наивен читател, като мен че иде реч за управление с мандат на ГЕРБ и Борисов
  --------
  Статийката е другарска критика и самокритика към другаря Орешарски. Това си могат другарите - това си правят
  Няма значение, че са се самонарекли 'автентично дясно'?!
  Смех!

 51. 52 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Не споделям почтителното и добронамерено отношение на уважаваната от мен авторка.

  Орешарски не е непълнолетен.
  И не е нает за портиер, а е избран за Премиер в за страната тежък момент.
  Приемайки да служи като параван за мафиотските си кукловоди, Орешарски им става пълноправен съучастник и това е неоспоримо. Съучастникът на престъпници е също престъпник.

  И да припомня нещо.
  Никой не може да те унижи без твоето активно съучастие.

 52. 53 Профил на Ilo
  Ilo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В петък червен Кольо ще представи ново сензационно проучване на неговата агенция "Лъжиана", разкри Дудуклай Бареков.
  На въпроса КОЙ, СПОРЕД ВАС, Е НАЙ-СТРОЙНИЯТ ДЕПУТАТ?
  - 97.9858% са отговорили ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ
  - 13.1242% са отговорили Искра Фидосова
  (процентите надвишават 100, защото респондентите са посочвали повече отговори)

 53. 54 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#47:"dogwoman"]Предлагам ти да смениш източниците на информация. Или направо извади от тавана течението на "Работническо дело".[/quote]
  Мда.
  "Работническо дело" беше образец на обективна и професионална журналистика в сравнение с брюкселския филиал на "Правда".
  "Славата" на "Ню Юръп" се носи не от вчера впрочем, но няма смисъл да ги коментираме. Такива парцали си имаме и на наша територия.

 54. 55 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1040 Неутрално
 55. 56 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Алчни ми, алчни, Олигархски!"

  Защо ако не да?!
 56. 57 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#30:"easy63"]Хората са изумени от некадърността на този кабинет и наглостта на кукловодите му[/quote]

  Наистина се иска да имаш вроден талант, за да блеснеш с некадърност след управлението на Мутрата.

  Герберчета, не се сърдете - ей-на, хваля Вожда ви:
  в сравнение с Олигарски, правителството на ББ си беше направо суперпрофесионално и отговорно!

 57. 58 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Орешака е доста неадекватен от самото му появяване на политическата сцена преди няколко месеца. Изглежда сякаш прави всичко на сила. Коства му усилие да говори, да присъства.

  Мисля, че иска да си пусне оставката още от преди две седмици... искрено просто да си замине... но нещо извън него го спира.

 58. 59 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Весело

  Бедни ми Орешарски, къде по-лесно е да си гл.счетоводител на Васил Божков?

 59. 60 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Орешарски в ролята на Червената Шапчица! Сергерй Пеевски като Голееемия Лоши Вълк!
  Трогателна приказчица.

  А предположението, че Икономистът-Спасител може би е открил вечен двигател в икономиката, който ще ни спести поне парите за боя на лозунгите, които ще ни канят отново да съкращаваме петилетките е направо разтърсващо.

  Госпожа Владимирова, всеки опит да се търси морал в икономиката и политиката свършва с манията да я намираме у икономистите и политиците.

  Иска ми се да вярвам, че поне вие сте далеч от подобно душевно страдание.

 60. 61 Профил на fireball
  fireball
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  [quote#27:"Diego"]Има само една сигурна истина, че Орешарски си е продал душата на дявола[/quote]

  Както и някои по-малко възвишени и по-видими части от анатомията си...

 61. 62 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 756 Разстроено

  Обективна, задълбочена моментна снимка на Държавата!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 62. 63 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Със спокойния тон на аристократ (поне така гласи клишето) и с откровеността на наивник, който смята, че ще успее да изплува сред океана от проблеми и сред тътена на многохилядни протести, Орешарски спечели психологически аванс - може би не само в моите очи, а сред склонните към размисъл протестиращи. Сред уморените и отвратените от кресливите политически лакардии на партийните водачи... И най-вече сред уморените и отвратени - да повторя, от арогантността на ГЕРБ...
  Или мазохист, оставил се доброволно да го унижат и превърнат във фигурант? Допускам, че загадката е във финансовото състояние на България, което най-вероятно е катастрофално

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 63. 64 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Ако Орешарски, продължава да прави "социални разходи", при намаляващи приходи, съдбата на Жан Виденов ще му се види цвете...

 64. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  [quote#52:"fireball"]Никой не може да те унижи без твоето активно съучастие.[/quote] ++++++++

  Доброто е заразно
 65. 66 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  Поздравления, другарю независим експерт! Вярно е, че правителството ти само за 4 седмици успя да постигне това, което никой друг преди теб не е постигал - да възмути цяла Европа и да вбеси българския народ.

  Пазете се от доносника vesolr
 66. 67 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Случващото се в общото ни социално пространство днес, е най-звучен плесник по обществото, което сме си измислили, без то да е виновоно.
  В текста на Петя доволно аргументирано са изписани имената на хората, върху които и най-точно е нанесен този плесник.
  Но все пак и в последна сметка, нашето Общество ще трябва да поеме и понесе този Исторически удар...

 67. 68 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Този Орешарски ми прилича на прикрит пИдал, та оттам е и голямото влияние на Станишев.

 68. 69 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Истината е далеч по-простичка: когато човек се продаде на мафията, трудно може да се откаже. На карта е заложил не само достойнството си, а и живота.

  Особено ако мафията не е само българска.
  (справка: Луканов)

 69. 70 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  "Тази втрещяваща политическа безотговорност и корист ще бъде изкупена от неполитика Орешарски."

  Щом е начело на правителство, подкрепяно от червените мафиоти, значи е отговорен пред българския народ. Народът вече го е осъдил - Олигарски е опозорен завинаги, като най-некадърният и продажен политик в новата ни история. Удивително "постижение" за 4 седмично "управление"!

  Пазете се от доносника vesolr
 70. 71 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Някой ще ми обясни ли защо продават Орешарски като експерт? Защото от статията научавам, че той е неуспял политик на много партии, включително СДС, но аполитичен експерт? Обединяваща фигура по седенките? УТФ?

 71. 72 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#60:"b.pavlov"]А предположението, че Икономистът-Спасител може би е открил вечен двигател в икономиката, който ще ни спести поне парите [/quote]
  Една жена каза -
  Някъде прочетох , че Орешката е взел 1 милиард заем от някаква банка - май в България . Било незаконно и за съд. За това ,сигурно, казва че има дупка в бюджета от 1-2 милиарда.
  Дали пък не е от Пеевски,той имаше ли някаква банка, в замяна на началничеството му в ДАНС? И се установява че не са само 1 милиард ами 1-2?.
  Ами толкова ли вече струва едно назначение за началник?

 72. 73 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Владимирова,
  много сте червена, чудите се как да завоелирате нещата, мълчите 20 дни, гледате през всяка реплика да кажете нещо още по-критично за Герб. Истината е само една:
  По-лошо от БСП и нейните руски интереси няма за България, а Вие дори не си позволявате и средно силна критика, на фона на злобата, която бълвате по предишните!
  Това ли е безпристрасна журналистика и обективност?

 73. 74 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#18] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Гербер, хората протестират защото не харесват самата система и са отвратени от начина на управление! Те не протестират за вас герберите! Не искат да ви върнат на влас! И не ви обичат! Извънредни избори не са решение за вас герберите. И ако пак "лапнете" власта с нечестни средства пак ще има протести!

 74. 75 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Само ще кажа, че по времето на тройната коалиция отидохме до Порто Карас да разгледаме с жената за пръв път. Познай, кой си печеше гъза на яхтичка там? Орешака...

 75. 76 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Ех, Петя, Петя, защо не умря,
  а в житието на Орешарски
  нахално се навря?!

  www.berbenkov.hit.bg
 76. 77 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#12] от "niko_tin":

  Цялата статия - http://goo.gl/5zTGF"

  -Няма да четат,те са ангажирани да врещят.
  Бедна,бедна,Българийо.

 77. 78 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#75] от "Димитров":
  Познай, кой си печеше гъза на яхтичка там? Орешака..."

  -Е,ти можеш,но той пък как така...
  На Боко с авиоотряда ли отскочи?!

 78. 79 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#75:"Димитров"] Орешака... [/quote]По време на тройната външния дълг на България , някой смяташе че е нараснал със 17 милиарда ,някой с 12 милиарда. Явно е спец да се живее на заем.
  Изказваше се и мнение че може би той и Станишев лично са гаранти за тоя заем .По преста излезе и информация че преди Коледа , БСП е взела заем 1 милиард, после, май по време на февруарските протести или по-късно пак 1 милиард.
  Абе тези милиарди ги имат като лев.
  Най смешното ще излезе ако Делян Пеевски плаща на Атака кворума, т.е ДПС плаща на Атака., щото ония от ЕП нали това питат ,какво дадохте на Атака закворума.Май те знаят повече от нас какво става.

  Горкият Орешарски - експерт.

 79. 80 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#12] от "niko_tin":

  ДОРИ НЯМА ДА чЕТА НА НАТАТЪК - да наричаш медията "Ню юръп", публикуваща всичко на Делян пеевски на неграмотен английски веднага те показва като пълен нещастник. Там пасквилите се пишат сигурно от някоя секретарка, която поназнайва английски, срещу което има право на ласки с пеевски.

 80. 81 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#78:"dedo pepo"]На Боко с авиоотряда ли отскочи?! [/quote]
  Преди малко по радиото казаха че при тройната курсовете са повече. Очаква се че разходите също са повече.Изброиха и курсовете . Споменаха при тройната полет до Каймановите острови. Къде е това , преди София - Каварна ли?

 81. 82 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#44] от "Нели Ангелова":

  ако ми обясните какво лошо има в нова успешна дясна партия. Глупости на търкалета говорите, но идеята за дясна партия е страхотна. Надявам се в нея да няма как да се присламчат криСТАЛИНа и емил димитров, разбира се.

 82. 83 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Петя Владимирова показва една пристрастна партийно-поръчкова журналистика. Дигаше патардия срещу Бойко още преди Дудука да е дал сигнал. Сега се опитва да замазва. Но тия нейни внушения могат само да действат на малоумници. За повечето мислещи хора е ясно, че в момента, единствена разумна алтернатива на гея, бея и злодея е ГЕРБ и по-точно бат Бойко. Просто в момента, на българския политически хоризонт не се вижда никой подходящ и съизмерим политик. Хубав-лош, Бойко поне не е рубладжия и нещо направи за страната, за разлика от тия руски мекерета, които се опитват да си играят на правителство. ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ - НЕЗАБАВНО!

 83. 84 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 415 Неутрално

  "Бедни, бедни Орешарски, защо не..."

  Ще ме извинявате ама Орешарски е беден само духовно и откъм морал. Финансово вече е осигурен за няколко живота.

  Не знам защо продължават да го лансират като някакъв експерт. Навремето го изгониха от СДС заради едни пари от Васил Божков. Сега първите 2 закона които прие парламента (даже още нямаше правителство) бяха за ДАНС - в полза на Пеевски и забраната за онлайн залагания - в полза на познайте кого?... ами на Васил Божков естествено.

  Да не говорим, че Орешарски четеше списъка с министрите, все едно за първи път го вижда - което си е самата истина...

  Та - въобще не е беден...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 84. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  [quote#21:"B52"]Ние като КОЛЕКТИВ, като народ, ДОПУСНАХМЕ такива безотговорни и нечистоплътни елементи да се докопат до властта, при това с "демикратични избори" по волята на "традиционно работливия и мъдър БГ народ".[/quote]
  Не е виновен избирателя. Виновни са тези, които през годините на управление на ГЕРБ са мислели каква манипулация да изработят, та да излъжат обикновените хора и в края на крайщата я приложиха. Не че герберите са "свет", но да натрупаш за 3 и половина години толкова злъч и яд, че са те попритиснали е направо болестно състояние. Болестта се нарича егоизъм и нарцисизъм.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 86 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ЛОГИЧЕН, ДОСТОЕН, СПРАВЕДЛИВ АНАЛИЗ!
  По всичко личи, "ПУКА МУ НА ЧЕРУПКАТА на ОРЕХА"!
  Изборната БУТАФОРИЯ, ражда повече ФАЛШ, ИМЕТАЦИЯ, ФАЛШ, ИМЕТАЦИЯ! Неизциримата амалгама от КОМУНЕТА, ТУРЧИЛЕТА и БОМБАСТЕТА, превръщат парламента в "СУИНГ КЛУБ". Тяхното, ФАЛШИВО-ЛОГИЧНО, ПОРОЧНО ИЗВЪРТАНЕ на обществените събития, създават АДСКИ ХРОНИЧНИ антиправителствените настроения. Властта е ГРАНЯСАЛА, от 1944 г. и НИКОГА НЕ Я ИЗЧИСТИНА! А начини има много!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 86. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#86:"Polusa"]По всичко личи, "ПУКА МУ НА ЧЕРУПКАТА на ОРЕХА"! [/quote]Орешарски много ми напомя на Салвадор Алиеде

  ¡EL PUEBLO UNIDO JAMÁS SERÁ VENCIDO!
  http://www.youtube.com/watch?v=_uCC-venMtU

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 87. 88 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  [quote#87:"EVOLYUCIONER"]Орешарси много ми напомя на Салвадор Алиеде [/quote]

  Сакън! Нали знаеш каква беше участта на Алиенде? Да не вземе народът да пукне Ореховата глава. Даже няма нужда от преврат, организиран от военните. Олигарски е неизмеримо неморален и комунистическа подлога, затова вероятно трябва да се замисли за евентуалната си съдба.

  Пазете се от доносника vesolr
 88. 89 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  Последните 4 г. изпитвам дежа вю от времето на правителството на Любен Беров. Това беше един човек, който изобщо не знаеше какво се случва в управлението, а то всъщност принадлежеше на мутрите (Чикаго 30-те години на ХХ век). От 2009 до ІІ.2013 г. системата беше обърната 180 градуса: при нея един човек трябваше да знае и решава всичко - идиотизъм, въздигнат в ранг на партийна идеология на ГЕРБ. Дали властта изобщо няма да принадлежи на министър-председателя, а на мутрите (1992 г.); дали властта ще принадлежи на един "бащица на нацията" (2009-2013 г.), е все убийство на държавността. Сега с Орешарски отново се връщаме на варианта Любен Беров (жалко за интелигентния човек и добър експерт Орешарски и напълно заслужено за политическото чучело Орешарски). Егати биполярното разстройство на нацията...

  Единствено смилена е надеждата да се роди ново дясно (дай Боже някога и истинско ляво), но това не може да се случи за някакви броени месеци до явно предстоящите избори. Нищо няма да излезе и от тях - стигнали сме до положение, че се нуждаем и от "политически борд", само че такъв едва ли ще бъде въведен като валутния...

 89. 90 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "..че НПО-та, ангажирани с проблемите на съдебната власт, са предложили на политиците достойни кандидати за заместник-министри, които знаят какво трябва да се направи в тази остро атакувана и от гражданите, и от Брюксел област."
  ..................
  Само с това не съм съгласен. Йонкогрозевщината и сие е точно толкова нелепа, колкото и назначението на онзи, който така и не е беше разбрал, че са го назначили за зам. министър. НПО - та преследват прекалено често цели, които нямат нищо общо с интересите на българските граждани. Това, че са кресливи и достачъно добре медийно обгрижвани не означава, че са говорителите на гражданското общество.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 90. 91 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1325 Любопитно

  Не изпотвам никаква симпатия към Олигарски. Убеден съм , че доста неща се свеждат до пари, власт, секс. В случая мисля, че Олигарски се излага брутално заради пари и власт и за да е в услуга на разни групи от хора, които не са непремено устремени към подобряване състоянието на страната. Името му е вече доста, да кажа олекотено.

 91. 92 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Та като стана дума за любимите на Икономедия НПО, нека да припомним, че предишният министър на правосъдието дойде точно оттам и не свърши работа и за пет пари. Всъщност, не разбирам този напън на представителите на НПО - тата да участват във властта. Май ги блазнят доста държавните постове, а?

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 92. 93 Профил на nikolayo
  nikolayo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "един непартиен финансист" ???

  Който членува от 11 години в Нове Холдинг и от 8 години в БСП.

 93. 94 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  """ властта на това правителство вече не може да се нарича управление, а Орешарски изглежда страшно нелепо ""
  =======================

  ++++++++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 94. 95 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 638 Неутрално

  БСП и ДПС ще си избършат г**а с Орешарски и после пак ни лук яли ни лук мирисали. Поне завалията да е взел достатъчно пари че след това политическо фиаско няма да го наемат и за продавач на тараба на пазара .

 95. 96 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 778 Весело

  Омръзна ми да коментирам Орешарски.Той се само-дискредитира.Точка ,баста.Оставка!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 96. 97 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  другия зам.министър на правосъдието се казва Рамбо-Илия Ангелов.Беше обикновен поличай в Пловдив,после го направиха шеф на съдебната охрана в Пловдив и отговаряше за 50-100 човека охрана.Сблъсъка му с правосъдието е,че от време на време влиза и в залите да го снимат репортерите-значи е годен за зам.министър.Браво Орешарски браво СерГейчо-Рамбо е май номинация на Цацалов.

 97. 98 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#7] от "д-р Замен":
  [quote#7:"д-р Замен"]Орешарски, ти мигом стана ненужен и е време да си ходиш.
  Ако имаш някакъв морал? [/quote]
  Бих добавил и мъжко достойнство.
  Ако си мъж, оттегли се сам и запази поне част от достойнството си. Време е да кажеш на комунягите - стига, аз бях до тук.

 98. 99 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Госпожо Владимирова, обидихте ценящ ви читател:
  "Орешарски спечели психологически аванс - може би не само в моите очи, а сред склонните към размисъл протестиращи"
  Е, имам претенции да съм мислещ човек, но не споделям симпатиите ви към Орешарски и съвсем не мисля, че е приел да е премиер от идеалистични подбуди.
  Много ме огорчихте и ще започна да ви чета с други очи.

 99. 100 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 470 Гневно

  " И Орешарски вероятно е измислил схема (той вярва, че е измислил, неслучайно беше номиниран от Станишев два месеца преди изборите), с която да ПРЕДОТВРАТИ ??????? финансовата катастрофа, независимо какви хора ще му "подадат" партиите за високите постове."
  Да схема има, НО НЕ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ФИНАНСОВАТА КАТАСТРОФА, а за УПРАВЛЯЕМО достигане именно на такава катастрофа под контрола на превратаджиите от 11 май !!! С цел да се спечелят много, много, много какво - разбира се МИЛИОНИ !!!
  Ето, четете:
  http://www.1kam1.eu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81/item/785-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B8-1-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B3-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5

  Писано е на 27 юни 2013 г. И много точно е разписана хронологията на това, което ни очаква и на това, върху което се базира логиката на това очакване.
  Ще си позволя само да цитирам финала на написаното. Цитат:

  "Факт е, че политическите и олигархични касти управляват България така, че подобни верни прогнози като моите не са врачуване.

  Единственият неизвестен компонент от техните параметри в тях е не периода на случването им, нито стойностите им, а съвсем точното време на събитието, понеже то все пак зависи от политиците. ГЕРБ овреме напусна управлението, за да не носи негативите от онова, което предстои да се случи (при това от потъващия кораб се спаси първи именно финансовия министър Дянков).

  Борисов се разведе с властта под необявен външен натиск заради забъркването си със съмнителни капитали и световния тероризъм на Техеран и арабски режими и влиятелни фигури от него (вижте книгата ми „Дуел”).

  После пламна пожар при първите му приятели, замесени вкл. и тази мръсна история, заради която написах книгата си.

  Говоря за пожар, имайки предвид опитът за революция срещу Ердоган и отстраняването на емира на Катар.

  БСП дойде на власт, облизвайки се за договорените по времето на Борисов и вкл. и от неговото управление близкоизточни и средноизточни финансови инжекции, които преминаваха през Турция, инжектирани от онези шейхове.

  Една скоба – когато ще влагаш милиарди като депозити, искаш политически гаранции.

  Затова ДПС така масирано участва във властта, затова Станишев предложи техен човек начело на спецслужбите (ДАНС- Пеевски, който беше ухажван от ГЕРБ поради същите причини, понеже групата около Корпоративна даваше финансово рамо на Борисов чрез арабски пари), затова ДПС е окупирало целият законодателно-финансово-икономически сектор от дейността на парламента чрез ръководството на съответните комисии.

  Затова парите на държавата са в Корпоративна банка като гаранция за онези арабски траншове.

  Затова Пеевски е неин представител и медиите му се финансират от там и са с всяка власт, (ще бъдат дори и с мен, ако например, стана премиер и сключа подобна сделка).

  В тази банка емисари от Близкия Изток са в борда й и част от капитала е собственост на държави от Близкия и Среден Изток.

  Затова генералското ДС движение в БСП „Монтерей” осигури същия капитал от същите източници в сочената като тяхна банка „Инвестбанк”.

  Затова първата работа на външния министър Вигенин (по народност евреин) беше да се опълчи на израелската позиция за Иран и Хизбула (властта винаги е с приоритет пред всякакви др. зависимости) И да не изброявам повече – дори скандалът с учебниците по литература е част от тази верижка на събитията и тайните договорки, понеже депозитите щяха да се отпуснат с верски и идеологически мотиви, а не по финансови.

  Ердоган се скара със Запада, Запада отстрани емира на Катар и притисна другите режими там.

  Така финансовите инжекции за България срещу продажба на род, родина и суверенитет пропаднаха, другия верен приятел на БСП – Москва, също отказа пари, понеже влиянието им у нас е за да взимат, а не да дават, китайците се дистанцираха още при Борисов (дори ангажиментите му с китайския военен министър не се изпълниха).

  Вариантът евро, последователно отхвърлян от политическите елити на страната, изведнъж се оказа възможен и вероятен на фона на световното развитие. Най-сетне когато в Турция режимът се ислямизира открито и хвърля ръкавица на предизвикателство към САЩ, Англия и Германия, България вече се превръща във фронтова линия от обща защита, а не местна територия, разрешена за окупиране от политически и олигархични мафии, понеже не представлява значим интерес. И оказала се подвластна на глобални мрежи за джихад, като посочих в "Дуел" (вкл. и с прякото участие на посочените в книгата висши политици от ГЕРБ, ДПС и БСП заедно с доказателствата за това).

  Както се казва, макар с пот и мъки въвеждането на еврото ще е първата крачка към обръщането ни в нормална държава, за да противостои срещу ислямистката заплаха."

  Който може да чете и мисли - ще разбере.
  Май предстои катарзис за всинца ни, на цялата държава !

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK