Погрешната сметка

Сергей Станишев и Лютви Местан в парламента при отмяната на решението Делян Пеевски да оглави ДАНС

© Юлия Лазарова

Сергей Станишев и Лютви Местан в парламента при отмяната на решението Делян Пеевски да оглави ДАНСТекстът е от портала "Култура".
Вътрешните заглавия са на редакцията.


Мисля, че голямото срутване на БСП започна с фатално погрешното разчитане на изборните резултати от май тази година. Обхванати от същинска обсесивна омраза към ГЕРБ, социалистите, след като стана ясно, че заедно с двете други партии в парламента получават малко повече гласове от партията на Бойко Борисов, решиха, че са победили решително и напълно. Решиха го, макар че на тези избори, за разлика от предишните не гласуваха цели 50% от имащите право на глас, а гласуващите всъщност показаха следното: първо – значително са намалили доверието си в ГЕРБ (тоест, казано грубо, Бойко Борисов е започнал да им "писва"), но второ – отказват да дадат доверие и на БСП да управлява страната. Напомням, партията има в НС наистина втора по численост парламентарна група, но все пак такава, че дори заедно с постоянния си "колаборационист" ДПС не би могла да състави правителство – което пък означава, че "писналата" през 2009 г. партия на социалистите не се е променила особено за обществените чувства. "Вас, от ГЕРБ, вече не ви искаме, но и вас от БСП не ви искаме" – това всъщност бе истинният прочит на резултата от изборите през май, дори ако се вземат пред вид само числата от разпределението на гласувалите. Ако се добавят и въобще негласувалите, тази диагноза става абсолютно несъмнена.


И при това положение да започнеш управлението си с един
захласнат от ентусиазъм реваншизъм


с един рев и вой "срещу Борисов и Цветанов", с един картечен откос от обвинения към "предишните", с назначаването на една още по-корпулентна мутра като противовес на омразната "противникова мутра" (която, разбира се, нямаше задачата "да убива" Борисов в ареста, но да му вгорчи живота – несъмнено) е наистина абсолютно идиотско. Защото какъв беше сигналът към целокупното (гласувало така, както бе гласувало, или изобщо негласувало) "избирателно тяло" на народа с тези действия? "Макар очевидно да не ни давате доверие – да не го давате на нито един от нас, ние пък пет пари не даваме за това и с минимума, който имаме, ще се прегрупираме така, че да започнем онова, което сме си намислили – замяната на едната олигархия с другата, по-старата дори все още незабравена олигархия (хората от площадите казват – замяната на едната мафия с другата мафия). Сега ще заменим "Борисовите" хора с "нашите" хора, ще дадем каквото и където и да ни го поискат и на хората на Ахмед Доган (горките, изгладнели вече от цели четири години), за да можем да ги купим за настаняването на "нашите" хора, ще дадем даже на "лудичките" от "Атака", но ще дадем реванш, ще дадем реванш на омразника".


И ето, това вече взриви хората. Взриви както онези, на които им бе "писнало" от Б. Борисов и ГЕРБ (защото видяха, че съвсем същото, даже по още по-безцеремонен и задъхан от нетърпение начин сега предстои да търпят от БСП, ДПС и "Атака"), взриви и онези, на които никога не бе преставало да им е "писнало" от БСП и ДПС, взриви най-вече онези, които въобще не бяха гласували (защото не бяха гласували от омерзение), а сега разбраха, че източникът на омерзението няма да пресъхне, че той иде практически отвсякъде, че както и да се завърти машината, то ще се нагнетява и нагнетява и ще става все повече. Разбира се, че основният адресат на гнева на протестиращите днес е БСП (или новата "тройна коалиция": БСП, ДПС, "Атака"). Социалистите няма защо толкова да недоумяват защо хората са "забравили някак си Цветанов и Борисов", защо не се възторгват от техните "мерки срещу авторитарното управление на ГЕРБ". Това е напълно естествено, господа, първо, защото, повтаряйки методите на своите довчерашни противници, вие увеличавате досадата и омерзението и ставате двойно по-досадни и омерзителни, и второ – защото аргументът от типа "Деян Пеевски е политическа гадост, но не беше ли и Цветан Цветанов политическа гадост", е повече гаден от всяка отделно взета политическа гадост.


Тук, разбира се, има и нещо по-съществено. Да, вие може и да го произнасяте


с [класова] ирония

но протестиращите днес наистина са "умните и образованите" и поради тази причина много ясно, пределно ясно виждат, че никаква "подробна социална програма" правителството на Пламен Орешарски въобще няма, нито пък тройното парламентарно мнозинство има някаква фундаментална законотворска визия. Хората въобще не могат да бъдат излъгани с търкалящите се вече цял месец мизерни (при това "евентуално") 5% по-малко за ток, не знам колко процента повече "майчински", и заклинаните някъде за далечната зима митични "енергийни помощи". Не могат да бъдат излъгани дори с вменяваните им "справедливи" искания за промяна в избирателния закон (кои точно от днешните, а не от февруарските протестиращи толкова настоятелно го искат и какво точно искат).


Истината е, че главната и същинска цел както на БСП, така и на "експертното" правителство на Орешарски е изцяло политическа – да изтласка от по-високите етажи на всички властови и икономически структури "хората на Борисов" и да ги замени със свои (може и да купи част от "хората на Борисов", но затова също трябва време). Целта на ДПС пък (която единствено за това иска "стабилност" в държавата и "работещи институции") е да настани на високоплатени места, откъдето се контролират и рекетират цели отрасли и региони, свои по-млади "кадри", чиято лоялност през изминалите четири години не бе успяла да осребри. Накрая, единствената цел на "Атака" е да си прибави ръст, безнаказано да произвежда любимите си скандали, да се самоопиянява от спечелената "ключова позиция" и бавно и постепенно, чрез отвращението на Европа, да променя геополитическата ни ориентация в източна посока. БСП иска "да вкара Цветанов в затвора", Волен Сидеров желае да смачка провинциалните си омразници от СКАТ, да завре "конкурентните националисти" от НФСБ в миша дупка…


Ето това искат да направят "във властта" тези партии и това хората виждат ясно и затова по никакъв начин не могат да се излъжат от мантрите "дайте ни възможност да работим за социалните проблеми на хората". Те даже до такава степен не могат да бъдат излъгани с тях, че – парадоксално казано – като не обръщат никакво внимание на "вършеното" в парламента и министерствата на "експерта" Орешарски, вече започват да пропускат и неща, които, всъщност, не бива да бъдат пропускани. Защото през миналата седмица (наред с "майчинските") в кабинета сериозно се е обсъждала (и ще бъде решена, убеден съм) следната "мярка" за "подобряване на живота на хората": да бъде намален налогът върху хазарта, който бил много висок (цели 15%) и букмейкърите "от Европа" недоволствали от това. Как да не се сети човек заради връзки с кой хазартен бос навремето Пламен Орешарски изхвръкна от СДС, за да "кацне" накрая в БСП. Пак през миналата седмица външният министър Кристиян Вигенин ни обещава (впрочем в съгласие с предложението на "Атака") бързо да постигне "облекчаване на визовия режим на страната ни за Русия, Украйна и Беларус". Отнасяйки се справедливо с пренебрежение към фалшивите "социални мерки" на управляващите, хората, струва ми се, не бива да си позволят да не забелязват например ето тези. Защото те, за разлика от обещаваната "борба с монополите", "с контрабандата" и т. н., която няма абсолютно никакви конкретни очертания, са, както виждаме напълно конкретни и с напълно недвусмислен политически облик.


Да, най-дълбоката причина за избухването на протестите в България днес е престъпно-погрешното "разчитане" на резултатите от последните парламентарни избори. Взаимопарализиращият се паритет на двете големи парламентарни групи в НС, високият процент негласували трябваше да покаже, че в обществото зрее едно нежелание (тендиращо към активна съпротива) да остане пасивен наблюдател на поредния цикъл от избутване на една политико-икономическа олигархия от другата. Вместо това да се "прочете", избутването започна тутакси. И то взриви всичко. А при настоящата разстановка на силите в Парламента това въобще няма как да се "поправи".


Нужни са бързи нови избори


Както го искат и протестиращите.


Накрая се изкушавам да добавя само още нещо. Ако някой поиска прошка искрено, той не започва тутакси след това да обижда същите онези, от които е поискал прошката. Ето защо е същински абсурд да кажеш "простете" (простете за Делян Пеевски) на няколко десетки хиляди хора и още от следващия ден (та до днес) да започнеш да ги обиждаш, твърдейки, че били изведени на площада срещу пари от някого си. Нима не си дават сметка, че с това буквално унищожават признанието си, че са "сгрешили". Коя е истината: ние направихме гадост и хората излязоха и се разгневиха или някой плати на тези хора, за да искат оставката ни (което означава, че ние не сме направили грешка).


Поне да се разберат помежду си, кой точно "плаща" на протестиращите: дали "Пашата" (както казва Волен Сидеров), дали Бойко Борисов (както говорят в БСП) или "кръгът Капитал" и "Типинг-пойнт" на еди-кои си (както с "експертна" точност знае самият С. Станишев).


Във всеки случай подобни приказки са още по-тежко оскърбление за всеки един от близо четиридесетте хиляди столичани от "грешката" с Делян Пеевски, но очевидно глупостта, започнала с "разчитането" на изборните резултати, се превръща в хронична болест на това управление.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  БСП и ДПС се добраха до властта с предизборни измами и манипулации и сега не са узрели да управляват.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  На Държавна сигурност ли с се объркали сметките, че нещо не разбрах? Нищожества!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Само да вметна, че реалната изборна активност е около 30 %, останалото е от напечатаните бюлетини, че иначе властта ще е тотално нелегитимна дори и за Европа.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 4. 4 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  "Решиха го, макар че на тези избори, за разлика от предишните не гласуваха цели 50%"
  Който не е гласувал си е негов проблем. Само гласовете на гласувалите се броят.
  "това всъщност бе истинният прочит на резултата от изборите" Постоянно повтаряна глупост. Негласувалите са си негласували. Нито са ЗА нито са ПРОТИВ.
  Прекалено манипулативна статия. Как не се намери един който да направи реален анализ, без да хвърля камъни и да целува задници?

 5. 5 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Естествено, че бързите избори са решението!
  КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ???

  И това ще бъде последният червен вопъл на издъхващата столетница...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 6. 6 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Хора, идват избори, мислете да не сложите отново начело отявлени мутри, хайдуци и крадци. Тук под горните определения не изключвам представителите н нито една от партиите в парламента.
  А гнусната столетница просто никога повече не трябва да се добира до властта, а най добре и до народното събрание!

  ура и да живей!!!
 7. 7 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#6] от "cucing":

  Дай идея. Кои не са мутри, хайдуци и крадци?

 8. 8 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Весело

  разчели-неразчели, да си ходят.
  следващият път да четат по-задълбочено знаците

  но следващ път за каманистите няма да има. ако изкарат още 4 години в опозиция така ще се стопят, че в парламента ще ходят сенки.

  РЕФОРМИ !
 9. 9 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241 Occupy Parliament":
  [quote#5:"Депутат 241 Occupy Parliament"]И това ще бъде последният червен вопъл на издъхващата столетница... [/quote]
  За Волен - да, но за БСП - едва ли. Те са като Дънкан Мак Лауд. Благодарение на специфичните ментални особености на избирателите си. Единствено Закон за защита на държавата ще ги вкара в правия път.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 10. 10 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Отново точна диагноза на новата коалиция от Калин Янакиев.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 11. 11 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Отлична статия. Имам само една забележка. Аворът не е отговорил на въпроса, какво става, ако след новите избори се стигне да същата парламентарна констелация. Защото, както обичат да се изказват някой икономисти, проблемът е структурен.

 12. 12 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Само трябва да се добави, че заглавието е малко пожелателно. Дано и крайните сметки да им излязат наистина погрешни и да се стоварят в небитието.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 13. 13 Профил на МъдиУотърс
  МъдиУотърс
  Рейтинг: 450 Гневно

  точно така !
  никоя от "партиите" в парламенто, НЕ са там за да работят за България ...

  ходя по въже, не ми ръкопляскайте - това е моят път. Сложил съм костюм на клоун, за да ми се смеете, когато падна...
 14. 14 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2998 Весело

  Друга огромна манипулация - предсрочните избори (дори по старите правила) ще възпроизведат същите резултати !!!

  Айде бе ? Експертността се стопи като ланския сняг !
  Избори под мотото искате ли управление на ДПС крепено от Станишевото БСП отвращава дори обръгнали пенсионирани чугуни гласуващи винаги първосигнално с червено !!!

  БСП е бита карта - време е за нормална лява партия

 15. 15 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 941 Любопитно

  И за да бъде приключен цирка, при подаването на оставката, ореха ще каже, че ГЕРБ са виновни.

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 16. 16 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#1] от "Орешко Монтерейски - лумпен в катарзис":

  Напротив, ГЕРБ са тези, които се опитаха да се доберат до властта с измама, но не им се получи и сега са в траур, но искат втори шанс!

 17. 17 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Не е погрешната сметка, а е неуспелият сценарий.

 18. 18 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 723 Неутрално

  ... не разчели правилно резултатите ...
  как да стане това - те четат, както "Дявола чете Евангелието"!
  Те дори и така се извиняват, така искат "прошка", така "преживяват катарзис" ... БЕЗ ДУША, БЕЗ ОЧИ, БЕЗ УШИ!
  ЗАЩОТО, само който има уши чува и който има очи вижда ... тези ВСИЧКИТЕ в ПарлаМента са се самозабравили в самодостатъчността си!!!
  Вън, а сетне - вътре - в панделата, изедници нйедни!!!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 19. 19 Профил на c.m.
  c.m.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#1:"Орешко Монтерейски - лумпен в катарзис"]БСП и ДПС се добраха до властта с предизборни измами и манипулации и сега не са узрели да управляват. [/quote]

  Така е, амо с една забележка: Не че не са узрели, ами направо са презрели и загнили от управление. Държавата е в осакатено състояние - и икономически и духовно - в следствие на всички катастрофи в които я вкарват методично комунистите от 1944 г. насам.

 20. 20 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#5] от "Депутат 241 Occupy Parliament": И това ще бъде последният червен вопъл на издъхващата столетница...

  Много ми се иска да е така, но тези неща така не стават по този начен. За да бъде изкоренена корумпираната столетница ще трябва нещо доста повече от едни избори. Така че не се самозалъгвайте, че ще бъде лесно. Трябва бой, бой и още веднъж бой!

 21. 21 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#16:"Мадлен"]Напроти, ГЕРБ са тези, които се опитаха да се доберат до властта с измама, но не им се получи и сега са в траур, но искат втори шанс[/quote]
  Mне, няма да има прошка за ГЕРБ, както и втори шанс,не се тревожи.
  А да ми говориш,че само ГЕРБ били измамници...престъпната олигархична шайка в момента се е скрила за любимите ти "социалисти" от БСП.
  Ние не сме слепи Мадлен, виждаме цинизма и от двете страни на фалшивата барикада БСП-ГЕРБ. И не вярваме само на разтролени буквички по разни форуми.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  При все, че основните доводи на Калин Янакиев са погрешни, а тезите, според мен, лековати и наивни, то изводът, генералният, че "сметките са погрешни", е все пак верен.
  Което идва само да потвърди, че откъдето и както да го подхванеш е все тая - всьо равно мафия получается!

  Накрая ... не само сметките бяха погрешни, но ми се струва, че и сега доста народ си прави погрешни сметки.
  Калин Янакиев тоже.
  Лично аз си прогнозирах още преди тези избори, че българите ги очаква правителство а'ла Беров. Това не се реализира в достатъчна степен, все още има "отговорни".
  След новите избори ... е, там предвиждам ниска легитимност, но вече придружена и от раздробеност. Като гледам какво мантросват и внушават медиите за промяната в Изборния кодекс. И тогава ... Беров(2), здравей, здравей!
  Няма как иначе, за съжаление. Защото прословутата олигархия и мафия имат да делят все по-малко пица. И понеже няма как да си намалят апетита, то .... трябва да се редуцират играчите.
  А това може да стане само при управление а'ла Беров ...

 23. 23 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  България е много сериозно инфектирана и скоро няма да се излекува.
  Сега всички са против БСП, но те са в пъти по-добро решение от ГЕРБ. ГЕРБ са комунисти престъпници.
  Дневник имат много добра търсачка. Потърсих "показно убийство" и излязоха много интересни неща. Най-интересен е периода 2003, 2004 и 2005 година. Годините, когато Бойко е шеф на полицията. В този период има доста убийства на адвокати, политици и бизнесмени. Прочетете, ще се изненадате от списъка:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2005/10/26/94301_hronika_na_ubiistvata_v_perioda_1995-2005_g/

 24. 24 Профил на Malama
  Malama
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Кой се страхува от избори? Кой? Те са страшни само за управляващите. А управляващите още не са се събудили и не са видели коя дата, кой час и кое поколение е навън.

 25. 25 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да, ГЕРБ е младата подизпълнителна фирма на БСП ( другата е на Кунева), но която поиска печалбата само за себе си, заради което стана омразна на дъртите началници. Точно сега му е времето за нови избори - вън от властта на ненаялите се, ненапилите се алчни и подли политици. Макар че де го Херкулес да направи подвиг и да изчисти червените обори !?....

 26. 26 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#7] от "dissident": Дай идея. Кои не са мутри, хайдуци и крадци?

  Въпросът е законен, но отговорът е невъзможен, защото в политиката общо взето няма такива. Но поне да не са толкова алчни, та да остава нещо и за народа. А и държавата да се поизправи. Във всеки случай това не са нито ДПС, нито БСП, нито Атака.

 27. 27 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#26] от "glog":

  Защо тогава е толкова важно да се махнат от властта БСП? Не е ли по-важно да се вкарва в затвора всеки който е нарушил правилата? Не е ли по-важно закон и съдилища да функционират, независимо кои са на власт?

 28. 28 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#5:"Депутат 241 Occupy Parliament"]КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ??? [/quote]
  Вие като "депутат от резерва" трябва да сте наясно, че изборите за народно събрание всъщност са пример за представителна демокрация :P

  #killwhitey
 29. 29 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Писна ми от всичките. Да се омитат до едни. Трабва да се промени самата система. И не трябва ние да я измисляме, просто можем да я заемем отнякъде. Водещи примери много...

  Крайно среден !
 30. 30 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  """ Тук, разбира се, има и нещо по-съществено. Да, вие може и да го произнасяте

  с [класова] ирония

  но протестиращите днес наистина са "умните и образованите" и поради тази причина много ясно, пределно ясно виждат, че никаква "подробна социална програма" правителството на Пламен Орешарски въобще няма, нито пък тройното парламентарно мнозинство има някаква фундаментална законотворска визия. """
  =========================

  ++++++++++++++
  ++++++++++++++
  ++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 31. 31 Профил на karak
  karak
  Рейтинг: 395 Неутрално

  един от най-добрите анализи до сега на ситуацията. Вече критична маса хора разбира, че сегашната политическа система е най-надеждния проводник на олигархични интереси към държавните лостове за управление.

 32. 32 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 492 Неутрално

  [quote#4:"dissident"]Който не е гласувал си е негов проблем[/quote]
  Но това е проблем за народа умнико! Именно заради ниската избирателна активност, която пък е резултат от политиката на всички партии през прехода на насаждане на скептицизъм, безразличие и чувство за безизходица е докарахме до тук!

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  [quote#3:"42"]Само да вметна, че реалната изборна активност е около 30 %, останалото е от напечатаните бюлетини[/quote]
  Глупости!
  Сметката ви я пиша и преповтарям, а вие на клишета вестникарски и пропагандни кълвете!

  По ЦИК (т.е. ГРАО) официално имате 6 868 455
  Признати "мъртви души" - 690 000
  В "забранителните списъци", официално - 161 000
  Социолозите пък водят и работят с 5, 5 милиона избиратели.
  Официално гласували - 3 542 205

  Излиза, че са гласували едно 60% от реалните избиратели.
  Е, друг е въпросът, че от гласувалите 1/4 не са представени в Парламента, но това вече е друга тема.

 34. 34 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Сравнително добра статия. Само за да бъдем кристално точни ще си позволя поправка на два по-тенденциозно отразени факта:
  1. Божков няма полза от това да се намалят ставките за хазарта, защото въпреки, че ще спечели малко от данъци, то в момента при блокирани външни хазартни оператори, той реално е в позицията на монополист и може да управлява пазара, както си пожелае.
  2. Облекчаването на процедурата по издаване на визи за граждани от Украйна, Русия, Беларус и прочее държави е плюс за България, защото посрещаме туристи основно от тези места, а колкото е по-лека процедурата по осигуряване на почивката на тези хора- толкова повече от тях ще идват, т.е. това нещо ще подпомага туризмът. Облекчаването не е политика единствено на БСП, а се правеше от последните 3 правителства.
  Не намирам място на тези неща в темата. Всичко останало подкрепям на 100%

 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Аз не мога да разбера, защо БСП-то се е запънало, като магаре на мост.

  Аз лично не искам Орешарски да подава оставка докато БСП не се компрометират и преди да са изкарали кирливите ризи на Герб, но ако бях на тяхно място щях да кандисам и да тръгна на нови избори.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  [quote#16:"Мадлен"]Напроти, ГЕРБ са тези, които се опитаха да се доберат до властта с измама, но не им се получи и сега са в траур, но искат втори шанс! [/quote]

  Абе чугун,

  БСП врякахте, че ГЕРБ ще манипулират изборите, за да може да прикриете манипулацията, която бяхте замислили и проведохте с помощта на Цацата! Бюлетините бяха поръчани от Станишев /по думи на К.Парамов и проф.Близнашки/ с цел да злепоставят ГЕРБ/по думи на самия Станишев/!

  ГЕРБ не са уличени в нито една манипулация!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Защо и в тази статия се опитват отново да разделят народа?
  Пак се говори за умни, интелигентни и се внася разцепление между различните протести! Докога?
  Народът е един и това, което ни трябва е обединение, а не разединение до безкрайност! Разединени ще ни клатят до безкрай!

 38. 38 Профил на roooster
  roooster
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Злободневно и точно. Малко повърхностно, но въодушевява. За жалост, шепата респонденти и така сме си убедени, а чугунените глави никога не стигат до края.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#27:"dissident"]Защо тогава е толкова важно да се махнат от властта БСП? Не е ли по-важно да се вкарва в затвора всеки който е нарушил правилата?[/quote]
  Нали точно за това става дума, че БСП е най-големият нарушител на правилата и се крие зад властта и имунитета.
  За да бъдат наврени на закона в най-тъмното място, първо трябва да бъдат отстранени от власт.
  За да пъхнеш един престъпник в панделата първо трябва да си го хванал...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 41. 41 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  [quote#35:"tribiri"]Аз лично не искам Орешарски да подава оставка докато БСП не се компрометират и преди да са изкарали кирливите ризи на Герб, но ако бях на тяхно място щях да кандисам и да тръгна на нови избори. [/quote]
  Хм ... като е подел Калин Янакиев темата за сметките, та да я караме в руслото ...

  Емчи ... явно си правят сметките.
  В китна Българийка партиите са страхотно изпедепцани в изборните игри и сметки. И затова лично пък аз не напъвам за нови избори, че така им се стъпва на килимчето, където са не просто най-добри, а с доказано превъзходство срещу мат'ряла.
  Колкото да бил убав и акъллия
  Въпросът е, че се дънят в сметките след това, при управлението. И единственият начин да се минимизират издънките е непрестанно внимаване в картинката и скачане за бой по канчето при всяка издънка. Това пък е килимчето на мат'ряла, където той пък има предимство. И е резонно да тегли натам ...

 42. 42 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мадлен":

  Това по Тв7 ли го видяхте?

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#40:"Депутат 241 Occupy Parliament"]За да пъхнеш един престъпник в панделата първо трябва да си го хванал... [/quote]

  А за да го хванеш, трябва да е имал време да стане престъпник.

  Герберите имаха достатъчно време, но сега не се дава време да бъдат хванати, а БСП-рите още не са имали време да го направят.

  И така най-тъмното място на закона, ще си остане празно.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Браво на автора!
  Напълно подкрепям К.Янакиев
  Няма какво да се добави.
  Оставка!

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Авторът изпуска един МНОГО съществен елемент - че в тези протести участват и хората които са гласували за ГЕРБ. В страната са 1 млн 81 хиляди а в София, където са най-силните протести за ГЕРБ са гласували 212,163 души.

  Мислите ли, че тези хора сега стоят пасивни и не протестират? Участват, само че културно и възпитано не натрапват на другите своят избор за гласуване, нито се опитват "да поведат протестите" както се самозабравиха някои десни лидери. Ще ги познаете по това, че когато организираната агитка се опитва да поведе шествието към централата на ГЕРБ те се отбиват и минават през градинката на НДК. И когато минават пред централата не участват в освиркването. Минете поне веднъж по маршрута и ще видите че те са твърде много.

  Гласували са за ГЕРБ по най-различни мотиви, едни защото са партийни привърженици, други защото като мен са преценили, че това е най-разумният избор за момента, че най-важното е да се спре БСП/ДПС/ДС/КГБ мафията а после ще си оправяме къщата.

  Да, ние прекрасно знаем кусурите на ББ и ГЕРБ, многобройни са. И на нас не ни е приятно непрекъснато да чуваме "АЗ построих, АЗ дадох..." и още много грешки и то по-сериозни. Но това се дребни кахъри които могат да се оправят, мисля че и самият ББ вече почва да се усеща за грешките си. Когато гори къщата се гаси пожарът а не да се гледа какъв е цветът на тапетите.

  На нас а мисля и на доста хора ни "писна" главно поради КРАЙНО безобразният сценарий за завладяването на държавата от мафията и откъсването и от западноевропейската ни ориентация. Много хора не искат да го признаят, но февруарските протести бяха част от този план. Спомнете си само лидерите им, призивите за национализация и ще видите кой стоеше зад справедливото недоволство на хората от бедността им. Още тогава в хората които разбираха какво става почна да се събира гневът им.

  И нещо което сценаристите не отчетоха е, че с тези февруарски протести те всъщност си вкараха автогол. Защото научиха хората, че с протести може да се сменя властта. Дойде техният ред да го научат.

  "Писна" ни и поради невероятната по мръсотията и манипулациите си предизборна кампания. За всеки разумен човек беше ясен сценарият но много не го разбираха. Можете ли да си представите какво се трупа в душите на хората които виждат и разбират как влачат родината им на руският дръвник?

  "Писна" ни когато виждахме как в буквалният смисъл на думата се извършва държавен преврат с овладяването на силовите органи, когато неприкрито се заплашваха с унищожение политическите опоненти. Когато купените медии заливаха с потоци мръсотия и кал и промиваха мозъците. Някои дребнаво се радваха водени от личната омраза но не се замисляха кои ще са следващите.

  И това всичко изригна, когато действително самозабравилите се сценаристи сложиха начело на най-важният орган от сигурността на държавата личност която е апотеоз на всичко гадно което е в държавата ни. Мафията директно ни се озъби в лицето "НИЕ сме властта!" Тогава действително хората разбраха, че вече сме на ръбът на пропастта, че още една крачка и падаме безвъзвратно и спонтанно отидоха на площада. Вече знаеха, че нова е начинът, февруари ги беше научил.

  Е, сценаристите прекалиха и ще си платят. Сега важното е да сме внимателни за следващите им ходове. Ще бъде значително по-трудно защото ще са много по-предпазливи. Но и ние неща понаучихме покрай тези протести. А за ББ не се безпокойте, ако успеем да преборим мафията той е лесен, ще вкараме и него в правият път.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#45] от "Fred":
  [quote#45:"Fred"]ББ не се безпокойте, ако успеем да преборим мафията той е лесен, ще вкараме и него в правият път[/quote]
  ББ е изключително диалогичен и при подобни протести винаги се е съобразявал с мнението и исканията на хората.
  За разлика от сегашните, които се правят, че не чуват или ако чуват, всячески омаловажават протестите и ги принизяват в мащаб долу-горе 3000:30 000.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  До коментар [#46] от "Орешко Монтерейски - лумпен в катарзис":

  Точно това имах предвид.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 48. 48 Профил на Pincherina
  Pincherina
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#32] от "poluivanov":
  правилно,че е всенароден проблем!така повеляваше и нашият вожд и учител бай Тошо!масово гласуване!и който не гласува е народен враг!
  а после като се изгласуват масово и 100% другарите и техните верни съратнички- другарките, приливащи от гордост и с чувство за изпълнен пред народа дълг, да тропнат и традиционното хорце с байрякО пред секцията

  "koeto ku4e me e zalaqlo,vse e pobesnqlo":)Pincherina
 49. 49 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#46] от "Орешко Монтерейски - лумпен в катарзис":

  Искаш да кажеш - беше страхлив и непоследователен.

 50. 50 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Това твърдение е груба спекулация:

  "Вас, от ГЕРБ, вече не ви искаме, но и вас от БСП не ви искаме" – това всъщност бе истинният прочит на резултата от изборите през май, дори ако се вземат пред вид само числата от разпределението на гласувалите."

  Илюзия е да се очаква избирателна активност над 75%, така че негласувалите в действителност са не 50%, но само около 25%, а 25% неискащи не са повече от гласувалите за ГЕРБ и БСП. Обществените настроения са фрагментирани, като от една страна няма очертаваща се като потенциално доминираща извънпарламентарна сила, а от друга нито ГЕРБ, нито БСП са напълно нежелани. И двете партии запазват внушителен електорален потенциал. Всеки, който отказва да отчете милионните маси, гласували за тях, извършва не "разчитане на резултатите", а изкривяване на публичния дебат от позиции на лично, групово или партийно пристрастие.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 51. 51 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Весело

  Хубаво само дето трябва да се добави че онези непреминали 4 процента народа хептен не ги иска.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 52. 52 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#21] от "Cherry&Paprika - ДАНСwithme":

  Кой ши на спаси како?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 53. 53 Профил на joseph_levi
  joseph_levi
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ясно - отново от девет кладенеца вода, само и само да се върне Бойко Борисов на власт. И понеже авторът, макар и живеещ в собствен свят, все пак е от "умните и интелигентните", или както там беше казано, отдавна трябваше да разбере какво следва по този сценарий, най-скорошна справка: Варна. Обещавам лично да му подаря, както и на други желаещи, табелка "Аз върнах Бойко Борисов на власт", а той може да си добави отдолу нещо, например "временно" или друго оправдание.

 54. 54 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#49] от "Знам и Мога":
  [quote#49:"Знам и Мога"]Искаш да кажеш - беше страхлив и непоследователен. [/quote]
  Съвсем ясно е, че това ти искаш да го кажеш.
  Но ако пък толкова много ти се иска да съм искал да кажа това, готов съм на компромис и можеш да си мислиш, че съм искал да го кажа.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 55. 55 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#54] от "Орешко Монтерейски - лумпен в катарзис":

  На мен много неща ми се искат, ала зная, че моите желания може да не съвпадат с моите и тези на действителността възможности. Затова от теб нищо не искам.

 56. 56 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 616 Неутрално

  МНОГО ДОБЪР и АДЕКВАТЕН АНАЛИЗ!
  Властолюбивата ИНКРИМИНАЦИЯ е НЕИЗБЕЖНО заболяване от СВЕТОВЕН МАЩАБ. Тя МОРИ, УМАРЯ и ще продължи да УМАРЯ не само ВЛАСТТА но и ОБЩЕСТВОТО, ДЪРЖАВАТА. И да бъда по-екзактен, ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ е в ОТСТРАНЯВАНЕТО на тоз КОТГЛОМЕРАТ от ДВУСМИСЛЕНИ ЗОДИИ, БСП и ДПС от ЛИЦЕТО на БЪЛГАРИЯ. Те са представители на РОБСКОТО ни МИНАЛО и това е НАХАЛСТВО и УНИЖЕНИЕ за ВСИЧКИ.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 57. 57 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1074 Весело

  Наистина добър текст,поздрави за автора!
  Някои във форума,и не само,все още не могат да осъзнаят,че след всичко, което се случи последните месеци,нито ГЕРБ, още по-малко пък БСП ще могат да достигнат вече проценти подобни на последните избори.
  В най-добрия за тях случай, двете сестрински милиционерски партии ще трябва да се коалират помежду си,ако искат да управляват,което пък ще се превърне в надгробен паметник за ГЕРБ...
  Атака са пътници,а което и да било парламентарно представителство трудно ще обясни нова коалиция с ДПС.....

  ThePirinEagle
 58. 58 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1275 Любопитно

  [quote#3:"42"]Само да вметна, че реалната изборна активност е около 30 %, останалото е от напечатаните бюлетини, че иначе властта ще е тотално нелегитимна дори и за Европа. [/quote]

  И после неблагодарната рая пак плюе по Боко и аверите му. Той прави добрини, а все го изкарват злодей. Ей, мръсни човечета, шъ знайш...

 59. 59 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  До коментар [#45] от "Fred":

  "Но това се дребни кахъри които могат да се оправят"
  "мисля че и самият ББ вече почва да се усеща за грешките си. "

  Нима? Страхувам се, че имаш проблем с мисленето, щото аз чета изказванията на Слънцето и не забелязвам никакъв "усет":

  Борисов: Никой не може да управлява структурите на партията освен мен.
  Борисов: За да се разпадне ГЕРБ, трябва да се разпадна аз.

  Малко се беше поснишил, ама това беше временно сега отново разкършва рамене.

  Ти липсата на интелект при Цецко и Цецка за дребни кахъри ли ги имаш? Хеле пък Фидоска, тя какъвто е дребничък кахър...

 60. 60 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#4] от "dissident":

  Негласувалите са ПРОТИВ (статуквото). Няма как да са ЗА.

 61. 61 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Любопитно

  [quote#3:"42"]Само да вметна, че реалната изборна активност е около 30 %, останалото е от напечатаните бюлетини, [/quote]
  Би ли ни обяснил как на практика се е провело?

 62. 62 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#46] от "Орешко Монтерейски - лумпен в катарзис":

  Българският народ в момента иска високи заплати и пенсии. Но Бойко беше глух и сляп за това искане на народа и чак когато хората започнаха да се палят от немотия,на него му светна лампичката. Та къде видя "диалогичност" у Борисов?!

 63. 63 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 726 Весело

  "Вас, от ГЕРБ, вече не ви искаме, но и вас от БСП не ви искаме"

  И това за костоваците е като песен на сирена.
  И те с радост се хвърлиха да правят новото ОФ , всички срещу ГЕРБ , само че не са разбрали (за кой ли път) , че от тях най-много ни е писнало.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 64. 64 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Коректно казано. На всеки протест го виждам как се движи между хората без да свирка или скандира, а за да ги разбере.
  Другарю Колю Колев, какво правиш ти в това време? Къде изчезнаха другите ментори на народа Кънев и Райчев? Ле-ле как я мислихте и какво стана...!

 65. 65 Профил на Приказки от Шипковия храст.
  Приказки от Шипковия храст.
  Рейтинг: 560 Неутрално

  "Истината е, че главната и същинска цел както на БСП, така и на "експертното" правителство на Орешарски е..."

  Дано истината не се окаже във все по-често появяващите се знаци за пореден срив на финансовата система (не банковата, защото за тях е рутинна операция). Казано по каруцарски - открадваме всичко от вас, този път наистина за последен път и изчезваме. Кво толкоз, за десет години ще се възстановите. Но за това ни трябва време до зимата, когато ще рухне енергетиката, и това ще бъде първият знак, че нас вече ни няма. Други десет години ли, мамицата му...

 66. 66 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#48] от "Pincherina":

  Какво е общото между времето на Бай Тошо и сегашната ситуация не знам.

 67. 67 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  [quote#63:"Karla Hanneman"]И те с радост се хвърлиха да правят новото ОФ , всички срещу ГЕРБ , само че не са разбрали (за кой ли път) , че от тях най-много ни е писнало. [/quote]
  ако е така значи за любимия ти ГЕРБ няма никаква опасност и няма нужда от рев, обаче рев има ,следователно нещата не са такива каквито ти се иска да са

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 68. 68 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#59] от "luda_krava":

  що спориш с гербер, по добре пусни телевизора и спори с него , поне може да го спреш като ти писне

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 69. 69 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  [quote#45:"Fred"]частват, само че културно и възпитано не натрапват на другите своят избор за гласуване, нито се опитват "да поведат протестите" [/quote]
  не бе що, нека се пробват ))))))))))))))))))))) ще е забавно

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 70. 70 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#68] от "stg":

  Колко ти платиха комунистите? Защото не може нормален човек,да пише такива тъпотии безплатно!

 71. 71 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  ситуацията у нас е пчоти като в Египет, всички протестират а на практика на изборите се избират нашите мюсюлмански братя(БСПГЕРБДПСАТАКА) с тая разлика че нямаме опцията армия и генерали

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 72. 72 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  [quote#70:"deaf"]Колко ти платиха комунистите? Защото не може нормален човек,да пише такива тъпотии безплатно! [/quote]
  напълно безплатно ти казвам, че не може да се спори с гербер, вчера един ми каза, кога Атака са ни подкрепяли бе що лъжеш , освен това не си въобразявай че след като си на заплата и всички са като теб

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 73. 73 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Нужни са бързи нови избори" като тези във Варна? Ура! Титан на мисълта!

 74. 74 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#72] от "stg":

  Имам такова свръхчувствително обоняние,че надушвам комунистите от два-три километра. Та колко ти платиха от "Позитано"? Имаш ли поне за няколко бири "Гроулш",(каквато пия в момента),и агнешко? Как си със секса? При едно социологическо изследване във Франция,се оказа,че тамошните комунисти са най-лошите любовници!

 75. 75 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#74] от "deaf":

  комунисти има в герб, бсп атака и дпс, нито една от тия партии не заслужава дори да бъде споменавана, а няма как да си от герб и да не си правоверен кравешки комунист , това е положението

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 76. 76 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#74] от "deaf":

  относно личните нападки, няма да слизам на твоето ниво, защото не съм комунист(гербер) не ми дреме каква бира пиеш нито е твоя работа каква пия аз, виждам че искаш някакви лични запознанства но за това си има специални сайтове, може да се ориентираш а да и си задай въпроса до каква възраст овцата се нарича агне

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 77. 77 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  До коментар [#76] от "stg":

  "Малките" неща са важни! Какво пиеш,ядеш (само стандарт "Стара планина",музика,дрехи...Но ти като комунист,предпочиташ да си анонимен.
  Впрочем,какъв комунист си бре? Ти си червен капиталист,ограбил българският народ. Комунисти са онези от партията БКП,които мразят БСП и Станишев,и ги обвиняват в предателство към комунистическите идеали.

 78. 78 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#77] от "deaf":

  недей изпада в истерия , моля , аз не съм виновен че са намалили надницата ти за коментари, и пак те питам до каква възраст отрочето на овцата се нарича агне
  1 - 2 месеца
  2 - 6 месеца
  3 - 6 години

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 79. 79 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  [quote#77:"deaf"]и ги обвиняват в предателство към комунистическите идеали. [/quote]
  виждам че болееш за някакви комунистически идеали , което изобщо не ме изненадва, това си е твой проблем , някой вярват в прераждането , други в зелените човечета а ти в комунистически идеали, всеки си носи кръста

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 80. 80 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Весело

  До коментар [#79] от "stg":

  Какви истерии те гонят?! Ама ти наистина си комунист! Вменяваш на другите собственото си патологично състояние.
  В момента съм нирванно спокоен,като море,в което няма вълни. (Имаше такова на Слънчев бряг веднъж за няколко минути,рано сутринта при изгрев слънце.) Между другото,току що се върнах от морето. Твоите другари така и не могат да завършат магистрала "Тракия",та се наложи да заобикалям с колата при Сливен.
  Добре,де,не знам за овцата и агнето. Но знам,че агнешкото което яда в момента е истинско. Един мой съученик го продава.

 81. 81 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1809 Весело

  [quote#49:"Знам и Мога"]Искаш да кажеш - беше страхлив и непоследователен.[/quote]Предочитам някой, който се вслушва в критиката дори и това да се тълкува като "страхливост" и "непоследователност" отколкото някой гьонсурат като Станишев, който изобщо не му пука какво мислят за него.

  Но всеки с предпочитанията си.

 82. 82 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#80] от "deaf":

  наистина имаш ментални проблеми, явно наричаш комунист всеки който не се хваща на тъпотиите ти, както вече ти казах заработвай си от коментари , лично на мен не ми пречиш но нямам желание да се напъвам да общувам с теб

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 83. 83 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#52:"zuk_trombon"]Кой ши на спаси како? [/quote]
  Де знам, ти кажи, явно имаш опит...

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Компютърджия
  Компютърджия
  Рейтинг: 266 Неутрално

  [quote#23:"dissident"]Сега всички са против БСП, но те са в пъти по-добро решение от ГЕРБ. ГЕРБ са комунисти престъпници. [/quote]

  Ето ви шамар от статията: "...аргументът от типа "Деян Пеевски е политическа гадост, но не беше ли и Цветан Цветанов политическа гадост", е повече гаден от всяка отделно взета политическа гадост."

 86. 86 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  БСП просто взеха властта, за да се разправят с ГЕРБ. В момента "изчистват" всички възлови места в държавата и се подготвят за новите избори. Като приключат с този процес ще разтурят парламента и ще подадат оставка. Целта е да имат с ДПС реално мнозинство в 43 НС, за да не са повече зависими от АТАКА и да изпълнят по този начин заръките на ЕС и ЕК. Историята с Пеевски беше, за по-бързо разчистване с ГЕРБ. Иначе на тях им е ясно, че с това НС не са заникъде. Орешарски ще развърже кисията, за да изкарат хората зимата и да гласуват за тях. Стратезите им и този път успяха да манипулират всички.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 87. 87 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1732 Весело

  До коментар [#83] от "Cherry&Paprika - ДАНСwithme":

  Ванката димократина чакам како, сал той мож на управи нъл тъй?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 88. 88 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  С този безпрецедентен цирк, който БСП и ДПС конструираха, надъхаха и отломките на едновремешното СДС и на НДСВ към друга с несъстоятелността им да се обединят.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 89. 89 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#87:"zuk_trombon"]Ванката димократина чакам како, сал той мож на управи нъл тъй?[/quote]
  Ако чакаш някой друг да те оправи, има риск вечно да си в очакване.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 90. 90 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  В момента изглежда, че сметката им избщо не е погрешна (да спомена заглавието тука), а е плануван стратегически ход на Станишев и Местан. По този начин Станишев и окончателно се разправи с крилото на Първанов в БСП. Както се казва, целта оправдава средствата.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 91. 91 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Комунистите и турците сякаш са наговорили сами да се затрият с неадекватните си действия. Историята е дала изключителен шанс за България с Орешарски. Не ми се мисли като дойдат герберите наново, какво ще остане от дръжавата. Защото, ако
  моделът на управление, наложен от ГЕРБ през злощастния им мандат, се повтори при евентуална изборна победа, те много по-рано, отколкото този мандат, ще се откажат от властта. Страната не може да се управлява повече така. Модел, залагащ на силна централизация, на създаването на картели и държавен контрол върху икономическата предприемчивост във всички области, и на потискане на човешки права няма как да бъде успешен през 21 век в страна от ЕС. на всичкото отгоре начело на властта ще стоят хора, позирани в сделки с подземния свят. Това е най-малкото скандално и руши авторитета на България.

 92. 92 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако някой е достатъчно смел да ми каже в очите че съм неадекватен и тъп бих се замислил сериозно.
  Но не и Станишев и сие, защото те просто са деформирани хора от друга епоха и не могат да схванат къде се намират.
  Борисов задвижи България в правилната посока.
  Сергей обаче вместо да отърси тежкия личен и партиен товар с искрени извинения и да започне да го следва , да му диша във врата и да му бъде коректив чрез разумни законодателни инициативи - започна да помиярничи и да изпраща безброй агенти които да му подлагат крак на всеки ъгъл.
  Сега вече всички видяха, че украинецът не е никакъв лидер с партийна визия и с пакет инициативи, а обикновена марионетка на нечий интереси.

 93. 93 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#91] от "Култура ми Бойко":
  Напълно си прав.Аз съм смаяна от неадекватността във всяко едно отношение на БСП и ДПС.Поведението им е не по малко невменяемо от това на Атака,но малко по прикрито.
  Орешарски държи и ножа, и хляба.Недоумявам защо не се възползва от това, да постави картите на масата и да направи нещата,както е редно.А той много добре знае какво трябва да се направи.Да си назначи негови хора и да постави ултиматум да го оставят да работи,както той си знае без да му натрапват тоя и оня.
  Той мълчи, назначава кайто му кажат,подопчените му се занимават с откровенни простотии и популизъм, вместо със спешните неща.Това е агония.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 94. 94 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#93:"Cherry&Paprika - ДАНСwithme"]Недоумявам защо не се възползва от това, да постави картите на масата и да направи нещата,както е редно.А той много добре знае какво трябва да се направи[/quote]
  Четеш ми мислите!++++++

 95. 95 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#92:"kepler"]Борисов задвижи България в правилната посока. [/quote]
  Не бих казал. Ако беше така, изобщо нямаше да си говориме за Орлов мост и тем подобни събития. Щеше и до днес да си управлява, ако "посоката беше правилна".

 96. 96 Профил на Pincherina
  Pincherina
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#66] от "poluivanov":
  между времето на баЯ ви ТошУ и сегашната "ситуация" има много общо)
  катруните,карпузите,кауните...и останалия бостан който краси раменете на голям брой от булгар-"нацията"не са мраднали и с милиметър напред)
  а като и "офертата" от вождове са все от дъщерни фракции на баЯ ви Тошовата партиябило от първия , втори ешалон или от обслужващият ги персонал "еволютивния" резултат ще е все един)и с гласуване до дупка и под строй)
  дерзайте!

  "koeto ku4e me e zalaqlo,vse e pobesnqlo":)Pincherina
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK