Демокрация в най-чист вид

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (184)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Весело

  Ние етапа с наследствената аристокрация цар/премиер вече го преминахме.А сега при нови избори /веднага/ ще открием и топлата вода.

 2. 2 Профил на prof.
  prof.
  Рейтинг: 479 Весело

  Хубав текст, ама гражданите при нас наистина са малко...

 3. 3 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Това, че е дошъл краят на представителната демокрация е някаква фикция, да не казвам фиксация. Това, което упорито не се разбира е, че не системата на представителната демокрация е куца, а самите механизми вътре в партиите - говоря за българските.
  Навсякъде се залага на великия вожд, който събира едни хора около себе си и карат простолюдието да гласува за тях, а те ще го оправят. Самите тези "водачи" правят партиите така, че да няма възможност за иницииране на политика и политическо поведение отдолу-нагоре.
  Другото е, че една вече конституирана по подобен начин партия, не може да осигурява представителство на друг, освен на лидера си и няколко покрай него - пътят към корупцията е открит.
  Освен това така направена партия не се променя - спомнете си как направиха Пламен Юруков на 5 стотинки, когато започна да променя партията си.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 4. 4 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#1] от "kodimar":

  Ииии, много бързаш де! Трябваше коментар 1 да е от "xalikarans". Сега ще я (го) накажат.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 5. 5 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 888 Весело

  Съвременната демокрация като че ли е съчетание на диктатура и анархия едновременно.

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 6. 6 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 479 Весело


  Как го беше казал Бенджамин Франклин ...
  '' Демокрацията е два вълка и агне, гласуващи по въпроса какво да обядват...''

 7. 7 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  ПП

  Във фейсбук сме поянали да се събираме малко по малко - обикновени хора сме. Ще правим партия. Нарочно нямаме "изявежи личности", еъпреки че подобни недоразумения биха ни вкарали в новините - кво да ги правим после. Все пак ще правим партия, която да можем да ползваме и без да се налага да й бъдем лидери. Нещо различно от масовия партиен модел, за който писах вчера.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 8. 8 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Докато комуноиди, като Дайнов, ръсят мозък на длъж и шир не чЕкайте демокрация по тези земи!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 9. 9 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Любопитно

  Знам, че по-маститите ще кажат, че така идва семпличко, но именно това е идеята. Така разбираме нещата, така сме решили да ги направим. Няма да отглеждаме хрантутници, няма да робуваме и на идеологии. Ясно ни е, че има много хора, които мислят като нас, въпрос на време е да се намерим. И да кажа, че това не е реклама - не са вафли, че да ги рекламираме.
  https://www.facebook.com/groups/380647655368955/

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 10. 10 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Дайнов е нахвърлил този път размисли, които нямат много общо с реалността. Анализа му е като учебника по Сравнително конституционно право на Евгени Танчев и Мартин Белов - пълна какафония.
  Не може в едно изречение да вкараш Аристотел, Рим, Френската революция, 20 век, класовата борба и сегашните протести. ПРосто това са НЕСРАВНИМИ НЕЩА! А и дебата не е този, който посочва Дайнов. Според мен еманацията на протеста е в банкрута на ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА държава. Идеята, че сменяме държавната собственост в частна(но де факто пак държавна, щото се държи от 50 олигарха, които зависят от бюджета) и всичко се оправя. Китай показа, че не комунизма е бил виновен на нашите комунисти, а тяхната некадърност. Така както и сега не демокрацията и пазарната икономика е виновна на нашите олигарси и мафиоти! Просто има една критична маса образовани и можещи хора, които ако вземат властта ще направят от България ГРАДИНА! И тези хора се противопоставят на престъпните некадърници начело със СТанишев и Местан!

 11. 11 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ДОБРА ТЕМА, вид ПОУКА, АНАЛИЗ, ПРЕПОРЪКА, ДОПИТВАНЕ!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 12. 12 Профил на Бай Колю
  Бай Колю
  Рейтинг: 479 Весело

  Добър анализ, който спокойно може да бъде изцяло заменен само от последното изречение...
  Парадоксът на протестите и по света, и у нас е, че протестиращите увлечени в идеите си за "чиста демокрация" просто не излъчват лидери, нямат представители, т.е. няма кой да изрази и защити идеите им (доколкото въобще ги имат). А така безусловно стигат до идиотската ситуация, да се надяват съществуващите партии и политици (т.е. олигархията) да вземат някакви решения, да променят коренно ситуацията в тяхна полза (т.е. срещу собствените си интереси). Не виждам как това може да се случи, при всичкия натиск на протестите. Особено докато те са такива безлични, без лица и без лидери. Всъщност, и избирането на лидери не е панацея, щото винаги съществува рискът, задкулисно да се намеси същата тази олигархия при избора и да опорочи нещата. Да не се случвало, да не го споменавам... Така че, прав е Дайнов! Не се дава лесно олигархията! Много се съмнявам, че и този път ще се даде... Просто, поне според мен, не се е натрупала все още критична маса от истински граждани. Дори и сред протестиращите са доста малко! Половината въобще не знаят защо са там....другата половина са там по чисто партийна (олигархична) линия... Нооо, дано пък да се избистрят идеите им! Тогава и аз ще изляза да протестирам!

 13. 13 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Оригинални разсъждения този път!
  Все пак ако беше щудирал марксистко-ленинската философия, философът Дайнов щеше да знае, че преди да се занимават с политика "гражданите", те трябва да са обути, облечени (не обязателно от Долче и Габана), нахранени (пак не обезателно в Максим) и да имат покрив на д главата си (покривът може и да не е Елисейския дворец).....
  Когато горните работи ги няма пролетариятът грабва гьостерицата и нашарва задника на гражданите-аристократи които имат свободата да не работят за хляба.... понякога пролетариятът е много долен и даже пообесва и поотрезва глави на споменатите свобдни граждани-аристократи....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 14. 14 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Може малко утопично да звучи, но е възможно - да участват повече граждани. Например, като се прехвърли повече власт в законодателната власт - НС и ОС - а кмета и премиера/ министрите са наистина изпълнители.
  Големият проблем наистина е със свободните хора както съм написал в един материал: http://ognyanisaev.blogspot.com/2013/07/blog-post.html.
  Активното регистриране е добра идея, но както се купуват гласове, така може да се купува и регистрация. Аз съм работил няколко години служител избори в БиХ, където имаше активна регистрация ... далеч нямаше очаквания от г-н Дайнов ефект. Не съм против активната регистрация, просто съм скептичен, че тя ще промени нещо съществено.

  Никола Йорданов
 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Със варварите какво стана? Че имаше и фанфари. Ама нещо фанфарите замлъкнаха а варварите се оказаха други.

  Няма шики-мики.
 16. 16 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#2] от "docentt":

  Не са малко,но живеят в едно голямо село.Просто една шепа олигарси не им позволяват да станат граждани.Живеят скотски-блъскат се в оградата ,вместо да я сгазят...Тоя протест е лъч надежда.Иначе Бог да я прости България!

 17. 17 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Добър анализ, показващ, че и авторът няма никаква представа от тук нататък.
  Моята теза е - при нас има проблем на морала, не толкова на демокрацията. Последната стана такава, каквито са пазителите и.
  Извод - време за нова генерация в политиката, които за разлика от нас, са в състояние да реформират отвътре съществуващия апарат.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 18. 18 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#2] от "docentt":

  Хубав текст, ама гражданите при нас наистина са малко..."

  -Някакси-селяни си падат.
 19. 19 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ДЕМОКРАЦИЯТА, се ражда в ЕДНО-РОДОВО, ЕДНО-РАСОВО общество! Затова е работила СПРАВЕДЛИВО! Комунизма, се ОПИТА да постигне СЪЩОТО, но в УМЕШЕНО, ИНТЕРНАЦИОНАЛНО общество! Днешното, ЕКСЦЕНТРИЧНО развитие на събитията, трябва да се приемат, ТАКА КАКТО СА. Всяка държава по света, СИ ИМА СВОИТЕ ПРОБЛЕМИ, които може да са и КОРЕННО РАЗЛИЧНИ от нашите?

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 20. 20 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 383 Неутрално

  В Уикипедия пише: " Част от бившия комунистически елит, подпомаган и в активно взаимодействие с тайните служби сложи ръка на държавната собственост, която в България надхвърляше 95% от всички активи на държавата, посредством поредица правителствени постановления и актове на така наречената "приватизация". Приватизацията в България, поради високия процент на държавната собственост, премина по аналогична схема като тази в Русия. Включително разрушаването на банковата система се извърши по едно и също време. Основните активи се трансформираха в около 3000 крупни частни фирми, които притежават повече от 85% от активите на икономиката. На останалите над един милион дребни фирмички се падат едва десетина процента от общия стокооборот. Това състояние на икономиката компрометира така наречените "демократични реформи" и поставя под въпрос наличието на действителна демокрация в България. Затова и съвременното съдържание на думата "олигархия" има отрицателен и ретрограден смисъл, визирайки голямото разграбване на държавната собственост при разпада на бившия социалистически блок. "Либерализацията" на икономиката в отсъствието на каквито и да било пазарни механизми бе основният лост в ръцете на управляващите при "трансформацията" на държавната собственост в частна. Олигархията по правило съществува и се развива при наличието на неконтрулируема корупция в държавната власт допускана съвсем съзнателно от политическите елити." Край на цитата. Рестартът на капитализма в България бе наченат с раздаване на чували с пари на наши хора /в буквалния смисъл/ По темата писа покойният Георги Тамбуев. Не само за промишлени обекти, но и за вестници, социологически агенции, телевизии, радиостанции. Чрез новата конституция се формира и съдебна власт напълно безконтролно и независима, освен от олигархията. Независима спрямо легитимните държавни институции, но зависима от мафията на въпросната олигархия.Сливането на политическа, съдебна и икономическа власт е именно лицето на нашата олигархия. Към него трябва да се прибави диргентската палка на два антиевропейски и деспотични режими, които разполагат със собствени партии - режимът на Путин /БСП и Атака/ и режимът на Ердоган /ДПС/. Точно те държат властта сега и дават простор за по-нататъшен разцвет на олигархията. А геополитически - за остър завой към евразия. Това разгневи хората. Това ги изкара на улиците и площадите.

 21. 21 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Проблема на нашенската демокрация е в липсата на представителност. Избират се едни "народни представители" в едно "народно събранние", които обаче не представляват народа, а партията от която са избрани. Може ли някой да изброи по 10 депутата от всяка партия представена в парламента? Едва ли. Колко хора могат да кажат името на депутата от техния избирателен район? Много малко. Затова трябва да се работи в посока на подобряване на представителноста. Това според мен може да стане само с Мажоритарни избори.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 22. 22 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Мнението ми за ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.
  Да честни избори е напълно ВЪЗМОЖНО!
  Задължителни избори СЪЩО е възможно!
  Има един проблем обаче, който НЕ ГЛАСУВА, не е гласувал защото НЕ ВЯРВА на никой. Трябват, ЯСНИ и НАСЪРЧАВАЩИ национални дебати. В противен случай, трябва да има и ГРАФА в БЮЛЕТИНАТА с въпрос, „Кой е най-голямото или най-малкото зло от кандидатите”? Всички ПРОМЕНИ в начина на гласуване и насрочване на датата за избори, ДА БЪДАТ ОБНАРОДВАНИ, иначе няма НИКАКЪВ СМИСЪЛ да се ходи на избори. Аз ще отида да гласувам, АКО СЕ УВЕРЯ, че има светлина в тунела.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 23. 23 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  От статията:
  "Според Аристотел всеки човек, имащ статута на гражданин, може да изпълнява всяка служба в държавата, защото не всеки човек има статута на гражданин. Граждани са само онези сред хората, които имат реалния капацитет да бъдат такива – т.е. индивиди, които имат свободното време, образованието и нагласата да виждат отвъд своите лични интереси, да разбират проблемите на обществото; и са готови да отдават, за определен период, своите сили и време, за да стават служители на това общество. След което се връщат към своя живот, отстъпвайки място някой друг да се жертва за определено време."

  Ние си мислим в последно време или в последните години, че откриваме "топлата вода", а то още Аристотел го е казал...Хора, сега разбирате ли, че трябва да се чете ??? Направо е необходимост, особено пък става ли въпрос, човек да се занимава с публична дейност... Докато не започнем като общество да предпочитаме да се занимават с обществена дейност Начетени хора, вместо "Мускулести", може да си стоим на ниво "развиваща се страна" до безкрай... Дано наистина станем повече граждани по думите на Аристотел.
  Много хубава и смислена статия !

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 24. 24 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#8] от "Къти":

  Аз чЕкам с нетърпение твоя статия на тази тема !

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 25. 25 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Както пише -"... По плодовете ще ги познаете..." Наистина САЩ и Швейцария се оправят БЪРЗО с властващите, което е най-важното - ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ. Много пълен анализ на "завземането" на властта...В България обаче нравите са по-други, все ни избива на поданичество, по-лесно е явно за мнозинството - що да се хаби да мисли, пък и да се жертва, пък и да не може да нарушава безнаказано законите и да краде...Може в близките 100-200 години да станем като швейцарците, важното е посоката...

 26. 26 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Българските партии на прехода за 24 години, показаха единствено как могат да крадат и продават националните интереси.

 27. 27 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Двадест и четири години възход на партийната клептокрация и неотклонна деградация на правосъдието в България.

 28. 28 Профил на Руританец
  Руританец
  Рейтинг: 374 Любопитно

  В статията има интересни мисли, макар и превърнати в обобщения на едно доста популярно ниво. Дайнов е прав, че броят на потенциалните истински граждани е безпрецедентно висок и че това дава шанс за извоюване на реална демокрация, но въпреки това стои въпросът дали тези граждани на свой ред няма да се превърнат в професионална политическа класа.
  Друго, много важно, което изобщо не се засяга в статията: могъществото на корпорациите е основната пречка пред реалната демокрация. И точно заради това да се дават САЩ като пример е просто смехотворно. Голямото чудо, че си избират съдиите и шерифите. Политическата система в САЩ има, разбира се, много достойнства, но тя не е успяла да се пребори с гигантското влияние на корпорациите, което се усеща дори на всекидневно равнище. Все повече американски мислители са на мнение, че тяхната държава се е превърнала в типична олигархия.
  Докато гражданството се събира само под прозорците на публичните институции, а подминава зданията на корпоративния капитал, не може да се очаква кой знае каква промяна.

 29. 29 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Този път не ми харесва текста на Дайнов, иначе го уважавам като цяло. Заключението му за повече избирателност е ясно на всички.

 30. 30 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  "Този проблем също може да намери своето решение с прилагането на отдавна известен (в САЩ например) подход – активната регистрация на избирателите. Наближават избори – регистрираш се в местното кметство"

  Това е изюмката!
  Циганите и другите безразлични към по-далечно бъдеще поданици едва ли ще се изсилят да се регистрират предварително. Като практика те изчакват до последния момент, кой ще им даде повече.
  Трябва да се доказваш като гражданин, а не да имаш тази привилегия. И да я продаваш!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 31. 31 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Демокрацията почва с избори и свършва с избори!
  У нас не се гласува!
  Кво ще правим?

 32. 32 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Дайнов сякаш не разбира какво е това власт, какво е демокрация, какво е олигархия, кой и как има право да управлява, да упражнява властта, да владее. Съвременните информационни технологии, интернет мрежата позволяват много по- тясна комуникация между хората и формиране на общественото мнение. Сега хората могат много по- активно да се намесват при създаването на законите и следят за тнхното приложение и контрол. Не всеки закон засяга пряко материалния интерес на индивида, но повечето имат отношение в тази сфера. Ако хората започнат по- активно да следят съдържанието на новите закони, още в зародиш ще се пресичат всякакви възможности за облагодетелстване на отделни групи от обществото и възникване на олигархични структури. Например през 200 година беше приет закон, който оневиняваше на практика така наречените "банкери" на фалиралите банки и престъпницете не бяха изпратени в затвора за дълги години, макар че доведоха до пълна мизерия стотици хиляди българи. Днес онези "банкери" са заслужили милионери, които в тясно сътрудничество с мафията дърпан задкулисно конците на политиците. Така че, ако искаме да живеем демократично, трябва да следим много по- активно за. съдържанието на законите. За стриктното придържане към духа и буквата на закона, също трябва да се следи от всеки един от нас. Трябва да бъдем обучени в тази насока. Да ни се създаде навик да правим това. Ако в Германия видят, че някой е паркирал неправилно, на секундата ще информират полицията, а след пет минути виновният ще бъде глобен. Ако в България някой паркира неправилно, никой няма да се обади, или ако все пак се обади, никой няма да дой , ако все пак дойде ще започне с :" к,во шъ праим сега?" В Германия не знам дали следат стриктно съдържанието на новите закони, но се следят един други, дали се спазват правилата за обществено поведение.

 33. 33 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  преки избори за всяка власт поотделно - съдебна, изпълнителна и законодателна ; избори за местно самоуправление със самостоятелен бюджет ; образованието вън от изпълнителната власт - избори за управление в образованието ; национални и местни референдуми по няколко на година ; ако популацията не иска да гласува, да се глобява или да се въведе задължително гласуване още от 8-ми клас... така повече няма да има ни олигархия, ни комунисти ни други глисти

  veni vidi fugi
 34. 34 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Учуден съм. Дайнов като че ли е преживял катарзис. Добрите примери, САЩ и Швейцария, пряка демокрация! Да, според мен това е пътят. В този дух един анализ "Вождизмът и българската демокрация", или нещо подобно, би бил доста интересен.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1324 Весело

  Лафове като от Ганковото кафене. На едро, "глобално" и ... едно към гьотере

  И поради что се свени Евгени да се задълбае в китната родна картинка?
  Емчи ... щото май е неудобно някакси. За в газетата
  Не е политкоректно и в злобата на деня, ръйшли ...

 36. 36 Профил на k
  k
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#34] от "xzk39309305":


  [quote#34:"xzk39309305"]Учуден съм. Дайнов като че ли е преживял катарзис.[/quote]

  Точно казано!
  И аз сум учуден - да не би да има грешка с името на автора!

  Или е сменил работодателя или това е писано "на частно"!

  Ако е второто, въпроса е защо е публикувано - едва ли "отворените", "глобалните" или "калифорнийците" мислят по този начин!?

 37. 37 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Чудесен текст, който дава храна за размисъл по една много наболяла тема. Лично аз смятам, че всички проблеми с легитимността и представителността имат само едно решение- малко радикално, но решение: парамента се премахва като институция, всички закони се гласуват в интернет ОТ ВСИЧКИ гръждани с определен ценз, след обсъждане във форум, модериран от нещо като- да го наречем- омбудсман. Достигнали сме до етап, когато представителността в законодателството е излишна, тъй като технологията е напреднала достатъчно за да бъде демокрацията точно това, което предполага самата дума: управление на народа. Този модел разбира се трябва да се избистри, но съм убеден, че точно това е бъдещето.

 38. 38 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Ако се въведе мандатност на всички изборни нива и в ръководствата на партиите затворена политическа класа няма как да се създаде. Като за начало може да се започне с Парламента и министрите: депутатите да могат да бъдат избирани само за два мандата през целия си живот. Толкова! Министрите - също. Да видим тогава дали ще има професионални политици, кибичещи на платени партийни длъжности и чакащи да управляват държавата без нито един ден полезен трудов стаж, да не говорим за мениджърски опит.
  Добре е и да има изискване за възраст на депутатите, примерно 40 години.
  Така всеки, който влиза в политиката първо ще натрупа житейски опит, ще се изяви в някакво поприще и ще бъде оценяван според кариерата си преди да стане политик. Така ще се подберат много по-качествени хора на ръководни позиции.

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1324 Весело

  [quote#36:"k"]Ако е второто, въпроса е защо е публикувано - едва ли "отворените", "глобалните" или "калифорнийците" мислят по този начин!? [/quote]
  Напротив, по същия начин. Общи лафове и пушилка, зад които се мимикрира промяна, за да се избегне промяната.
  Мислиш ли, че не са наясно, че практически "преборването на олигархията" означава и ... преразпределение на собствеността? Ами, наясно са! Не масовката, а "ръководителите". А пък те се хранят точно от тази собственост по "стария начин". И да си ритнат канчето?
  След като именно за канчето става дума?

 40. 40 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 426 Неутрално

  " Все повече хора започнаха да разбират очевидното: това не е просто някакъв си протест, а процес...... "


  Уважаваният натаманява света към разбиранията си .

  Проблемът в РБ е , че няма какво повече да се превърне в скрап , безболезнено за паяците и мушиците . Хотелите не са за броене .

  Няма скрап , няма демокрация . Тук .

  В Гърция и Турция е друго .

 41. 41 Профил на dartagnan
  dartagnan
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Проблемите на България са същитите:
  1. Поощряването на практикуването на исляма в една мажоритарно кристянска държава.
  2. Създаване на псевдодемократични, псевдоикономически и псевдоетнически правила за узаконяване на олигархията.
  3. Трето няма ! Всичко друго е разводняване и бягство от конкретизиране.

 42. 42 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#34] от "xzk39309305":

  А не са ли именно Щатите съвременният вариант на Римската Република ? "На крачка" от... Иначе Да, ние сме толкова изостанали... и има много какво да видим от тях. За коментара съм ти писал +++++
  А извън темата, напиши си някакво име, или разбираем ник, че така с разбъркани букви е малко кофти...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 43. 43 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 710 Весело

  Парадоксът е,че сме на Балканите,а тук никакви правила не важат.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 44. 44 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 376 Неутрално

  [quote#42:"Велислав"]Иначе Да, ние сме толкова изостанали... и има много какво да видим от тях. [/quote]
  ДА!!!
  п.с. Ще се опитам да се поправя за ника.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 45. 45 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В България /Балканите/няма аристокрация,защото бе избита от османците по времето на османскот овладичество.Де що бяха останали благородни корени,крепящи нашето почтено и жертвоготовно,интелигентн заможно общество,бе ликвидирано от комунистите и тяхните ментори от Москва.Дошли с една риза на гърба си, другарите от БСП оставиха цървулите си накрая на София и днес синовете им са кукловодите,които разполагат с милиарди ,и задушават държавата.Комунистите лишиха България от възможността да изгради истинско демократично общество,като замениха изконните човешки ценности с фалшивата "грижа за човека"и "любовта към БСП"?!Така че у нас олигархията е изкривеното лице не на аристокрацията,а на комунистическата "червена буржуазия",което е още по-страшно.Виконти, графове, барони у нас няма,а нашите,балкански монарси си намериха чудесно препитание.Вместо да се задължават към еврейските световни лихвари,те придобиха имоти и си определиха заплати,на които завидя и американския президент.Дори и днес,водят дела,след дела,нежели някое продажно наше правителство да им ги подари за втори път.Със съвременните технологии контролът на гражданското общество върху властта е възможен,стига седящите във властта да имат морала да ги въведат широко в управлението,чрез съответните закони и да си подадат оставката,когато им я искат!

 46. 46 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да се чете:"Комунистите лишиха България от възможността да изгради истинско демократично общество,като замениха изконните човешки ценности с фалшивата "грижа за човека"и "любовта към БКП"?!

 47. 47 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "спомнете си филма "Върхът на Данте", в който кметицата на 5-хиляден град кметуваше в свободното си време, а инак бе кафеджийка."

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 48. 48 Профил на Monteskio
  Monteskio
  Рейтинг: 479 Неутрално

  чудесна статия! но вечно стои въпроса с подмяната, фалшификациите и манипулациите, с търговията, с влиянието, със заплахата за загуба на работа и тн и тн... пък и циганите ни са около 1 000 000, може би след 20-ина години ще станат и 2...а те са гъвкави и винаги изкривяват... а, забравих и за страха и идолопоклонничеството...коко ли народ напоследък си казва: "оф, по-добре да гласувам за бойко...гледам го че от охрана стана всякакъв, изглежда страшен, но и добър...пък и откъде да знам, че ако не е бойко, ще дойде нещо по-добро..."

 49. 49 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  "Все повече хора започнаха да разбират очевидното:"

  Навремето имаше една соц. закачка: не съм казвал, но пак повтарям!
  Браво Дайнов - близо си!
  Ю ар Вондерфул!

  I Want To Believe
 50. 50 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  И аз мисля, че това есе или нещо като кратък исторически преглед, не отговарят на днешния ден, поне в българския му отрязък. Но не разбирам г-н Дайнов, защо поне малко, както се казва от кумова срама, не отбележи и собствения си принос към настоящето дередже, още повече, че в духа на написаното от него, той е част именно от описаната политическа аристокрация, независимо че не е в предния фронт на политическата класа.
  Но с принос или без към настоящата ситуация, не личността на г-н Дайнов е би трябвало да ни занимава, нито имат особено значение подобни исторически прегледи, а това което е най-важно за всички нас, е сравнително бързо и с възможно най-малки загуби да излезем от зациклящата политическа криза и непосредствено задващата се и произтичаща от нея икономическа. Ако към това прибавим и съвсем целевите действия на цели правителствени структури в интерес на частни и външни за страната интереси, положението наистина став3а критично. В този смисъл, усилията на протестиращите хора, трябва да бъдат енергично подкрепени ( за мен такава подкрепа в анализа на г-н Дайнов не се усещаше), за да свършим първата по реда и по важност работа – оставка на правителството. Следваща и следващи стъпки са избистрянето на политическото пространство, дейност в която ще се намери и място за генното политическо инженерство, любимо занимание за автора и даже може би ще получи възможност да бабува на отроче заченато в любящия скут на др.Кунева.

 51. 51 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Този ред на мисли води до необходимостта от възстановяване на традиционната за Европа власт на аристокрацията.
  =============

  А добро утро!
  Само че след като 200 години аристокрацията в Европа беше мачкана и съсипвана от определени сили, целящи да се стигне до днешното дередже, интересно кой ще допусне Стария континент да се реаристократизира. И някак си не ги виждам съвременните изнежени аристократи с масово разпространената сред тях хомосексуалност да се превърнат в корави, смели и мъжествени водачи на народите си.

 52. 52 Профил на loial
  loial
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Хубава статия, но защо нито дума за могъщите икономически интереси стоящи зад политиката. За да достигнеш и задържиш властта в днешно време освен легитимация от народа ти трябва и легитимация от икономическите интереси. Икономическите интереси непременно биват задоволявани, а народа бива всячески залъгван и дори игнориран. Популизъм, индоктринация и прах в очите, докато истинската легитимация протича скрито на четири очи.

 53. 53 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  [quote#45:"demos"]Така че у нас олигархията е изкривеното лице не на аристокрацията,а на комунистическата "червена буржуазия",което е още по-страшно[/quote]

  Прав си, ето как Олигарски защитава интересите на олигархията ("изкривеното лице на българската червена буржуазия". Конкретно и с имена. Ако искат "другарите" във форума може да оборват, но само конкретно.
  Какво направи правителството на Олигарски досега.
  Тръгнаха пак да строят АЕЦ с руско български( техни) олигархични капитали и заем от Русия, за да ни обвържат още с олигархичната мафиотска политическа система на Русия и да дадат възможност на олигарсите и да завземат цялата българска икономика.
  Корупцията и краденето на обществения продукт за техните олигарси продължава с пълна сила. Назначиха най - големите крадци и трети слугинажен ешелон на олигархичната мафия, пълнеща ръководството на партиите. Назначиха мафиот за шеф на ДАНС, казаха, че нямат проблем да работят докато има протестиращи, правят се че протестите не съществуват. Назначиха зам.-министър на образованието, който преди година заяви, че Левски е престъпник. Поставиха двама зам.-министър председатели хора на Божков-Черепа и на "Отворено общество". Самият Орешарски е известен като придворен от двора на олигарха Божков-Черепа. Сложиха свои хора за Областни управители, уволниха важен свидетел по делото за Белене. Вигенин назначи човек от ДС на външнополитически пост. Блокираха достъпа до 20 Интернет сайта. Преживяха катарзис и избраха шефове на комисии в парламента- по икономическа политика: АЛИОСМАН ИМАМОВ, за борба с корупция и парламентарна етика: ВОЛЕН СИДЕРОВ; бюджет и финанси: ЙОРДАН ЦОНЕВ, енергетика: РАМАДАН АТАЛАЙ, правни въпроси: ХРИСТО БИСЕРОВ, здравеопазване: НИГЯР ДЖАФЕР. Смениха борда на БЕХ и почнаха да назначават свои хора в Държавната енергетика. Възстановиха сондажите за проучване на шистов газ за да угодят на олигарха Офчаров държащ "енергетиката"и прочее.
  Колкото и да се извиват като червеи никой не им вярва - улиците го показаха!
  Новият министър на образованието от БСП Клисарова започна с отваряне дума за "майчин език турския" по натиска на ДПС, така бетонира турския за "майчин език" и новините на турски и окончателно предадохме България без бой, доброволно в прегръдките на асимилационната турска политика да турцизира нашите помаци и цигани.
  А като знаем ,че в БСП и ДПС са само олигарси в ръководството, вижда се, че за тях няма национални интереси, има само един - интереса на техния джоб. Чрез политическата власт на правителството те се добират до държавните поръчки, еворфондове и парите на държавната хазна, за да крадат с пълни шепи. А министърката показа, че е само една от третия слугинажен ешелон на олигархичната мафия. От нас зависи дали ще има четвърти.
  Кабинета щеше да получи шанс за 100 дни ако веднага след влизането си в парламента за 15 мин бяха гласували за увеличението на майчинските, за цената на тока и т.н., а те заслепени от жажда за власт, кражби и реваншизъм още със започването си назначиха мутра за шеф на ДАНС и мутри навсякъде - това не бива да се толерира и един ден!
  И накрая да не забравя - ОСТАВКА!!!

 54. 54 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Средна класа няма в нашата страна. Протестиращите нямат минималната отговорност да направят нещо сами, нямат държавническо мислене, дори не могат да се самоорганизират и направят партия. Водят се по правилата на Зукърбърг и не осъзнават дори значението на цензурата. За нищо не стават. Трябва аристокрация.

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7230 Неутрално

  Само че, вече и аристокарацията не е същата.И като говорим за аристократи,да си спомним и един,дето за кратко пребиваваше като партиен лидер и Мин.председател на България.

 56. 56 Профил на валери
  валери
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  [quote#53:"GreenEyes"]Прав си, ето как Олигарски защитава интересите на олигархията[/quote]
  Ти май не знаеш какво е олигархия и изхождаш напосоки демократични мантри.

 57. 57 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Автора е ДРАСКАЧ от класа ! От нищо не разбира , мързи го да работи и никога не пише по същество . Съжалявам Евгени , съжалявам Дайнов не се обиждай . Изгуби си мисълта ти , изгуби . ! ! ! .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 58. 58 Профил на Tata Mata
  Tata Mata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Поне още 500 години робство ще преживеем, докато видим реална демокрация!

 59. 59 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  [quote#56:"валери"]Ти май не знаеш какво е олигархия и изхождаш напосоки демократични мантри. [/quote]

  Нещо по същество и ако може с имена и аргументи?
  Както и предположих, на аргументите на "другарите" са великолепни!

 60. 60 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  До коментар [#56] от "валери":

  Валерия, имаш ли някакви забележки относно споменатите от мен имена?

 61. 61 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Значителна част от гражданите разглеждаме държавата просто като гарант на права и доставчик на публични услуги.При това изключителен по дифиниция гарант и доставчик е за еднае част оат тях,за другите има и други алтернативи.
  И бихме предпочели да функционира в автоматичен режим,като ние само периодично да задаваме параметрите на "автопилота".Ръчното управление по-принцип е за аварийни ситуации.
  Във всички системи за управление най-проблемаен ,несигурен и непредвидим и човешкия фактор ,а сега всички са се вторачили в личностите.Добрия министър е този,на който ще забравя името малко,след като съм научил,че е избран и съм формирал разумни легитимни очаквания.Ако се сетя след това за него персонално,в повечето случаи ще е за да спомена майка му,и да го сложа в личния си списък на "токсични персони",които ако участват в корпорация,не и се доверявам.
  Затова съм скептичен,като някой заяви,че историята ще го оцени,или ще влиза в историята.Като избора на авиокомпания за летене.Повтаряш избора си,ако полета не си го запомнил с нищо.Щото ако си го запомнил,е било заради проблем.

 62. 62 Профил на Rothschild
  Rothschild
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#12] от "Бай Колю":

  Прав си до известна степен, НО със съжденията си ти директно пращаш протеста и протестиращите в пета глуха, само защото нямат лидери или партийна принадлежност. Грешка. Протеста е такъв, защото е спонтанен. Виждам, че това последното плаши много от нашите псевдо-политици, политолози и всякакви паразити, защото носи Неизвестност. Т.е няма кой да изманипулират, заплашат, излъжат. Врага е невидим

  А тва, че протестиращите се надяват на чудеса (съществуващите партии/политици да променят отношението си) е много повърхностен прочит. Всеки от нас е наясно, че ДС пипалата са стигнали много на дълбоко. Никой (надявам се) не си внушава, че след като падне правителството на Олигарски и изведнъж ще настъпи един рай. Не, няма да настъпи, но това ще е първата крачка в правилна посока!

  Протеста е началото на промяната в мисленето ни. Промяна на възприятието ни за обречени и безименни души. Тази "малка" част може и ще обърне каруцата, така че внимавай да не си отдолу, както се пее в една весела песен по площадите...която няма как да я знаеш, нали?

 63. 63 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  М-дааа!
  Това, което става ясно от написаното е, че от даскал /преподавател, макар и професор/ акъл не може да се взема, камоли да се чертае път и бъдеще. Тюрлу гювеч от история, държави, касти, аристокрация, парламенти, сенати, камари и в резултат -НИЩО! Малко са хората които могат да прозрат в бъдещето!
  На БЪЛГАРИЯ и българите в момента им трябва национален идеал, който да обедини усилията на всички и да ги канализира и насочи в една посока, а тя е БЪЛГАРИЯ след 100 години и какво ще оставим на нашите деца и внуци! Така както вървят нещата след не 100, а по-малко от 50 години и българи и България няма да има! Не го ли проумеем всички, лошо ни чака!
  От днескашните протестиращи, както и от февруарските, водачи не чакайте. Те си живеят в техният измислен или компютърен свят и са сравнително добре заплатени и не са на ясно с действителността и реалното положение по провинцията. Вижда се от ежедневните репортажи и от това, че протеста е основно в София.
  Водачите трябва и ще са от средите на средната класа, която е и най потърпевша през последните 23 години, но и тя все още не може да се открои и обособи, за да може да ги роди и излъчи тези водачи!

 64. 64 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Разстроено

  ПСЕВДО-ДЕМОКРАЦИЯТА В НАЙ-НЕЧИСТИЯ СИ ВИД;
  КУЛТОВО-ПОЛИТИЗИРАНЕ И КУЛТ-ПАРТОСАНО-РАЗПОКЪСВАНЕ НА ЕДИННОСТТА НА МНОГОЕТНИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ!
  ДО КОГА?
  КОГАТО НИ ТРЯБВА ЗА ВСЕОБЩОТО ЩАСТИЕ КОНСОЛИДАЦИЯ, ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО ПРИЕТИЯ ЗАКОН НА ТРОИЧНА ПРИЕМСТВЕНОСТ!
  ПРИЕМСТВЕНОСТ В КУЛТ-ЧАСТНИТЕ ПОЛИТ РАЗНОГЛАСИЯ!
  ПРИЕМСТВЕНОСТ В КУЛТ-ЧАСТНИТЕ БОГО-АЛЛАХСКИ УМИШЛЕНИ ПОДСТРЕКАТЕЛСТВА!
  ПРИЕМСТВЕНОСТ В КУЛТ-ЧАСТНАТА ГРУП ЕТНИЧЕСКА НЕНАВИСТ!

  До кога ПАРЛАМЕНМТ-БЕЗ КАЧЕСТВО ще ПОЛИТИЗИРАВМЕ ЧРЕЗ ПОСРЕДСТВЕНО-КОЛИЧЕСТВО, МАЖОРИТИРАНИТЕ СИ БЕЗПЛАТФОРМEНИ И НЕДАЛНОВИДНИ, предизборни ЛЪЖИ и решения?

  ДО КОГА ЩЕ СЕ САМОЗАЛЪГВАМЕ С ПРЕДИЗБОРНИ, НИКОГА НЕИЗПЪЛННИМИ ЛЪЖЛИВИ ОБЕЩАНИЯ?

  БЪЛГАРИЯ E, УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТКA, €ВРО-МАСОН-ЛАКЕЙСКИ ОРИЕНТИРАНА, С НАЙ-ЛОБИСТСКОТО ОТ ВСИЧКИ ДО С€ГА ПРАВИТЕЛСТВА, РАЗПРОДАЛИ ВСИЧКО ЩО МОЖЕ.
  C ПРАВИТЕЛСТВO-ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ, ИМУНИТЕТНО БЮДЖЕТ-ГРАБЕЩИ КАРИЕРИСТИ, €ВРО-ЛОБИСТИ, БРЪЩОЛЕВЕЩИ ДУМАТА "демокрация", Б€З САМИ ДА СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЗНАЧИ!
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРАВИТ€ЛСТВЕНИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТКИ ЗОВЯТ НАРОДА СИ С ПРОЗВИЩЕТО "€ЛЕКТОРАТ-ДАНЪКОПЛАТЦИ".
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМА Б€ЗРАБОТИЦА В €ВРОПА.
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ БЯГАЩИ ОТ РОДИНАТА СИ, ВИСОКО- КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
  ДЪРЖАВА РАЗПРОДАВАЩА КЛЮЧОВИТЕ СИ ПРОМИШЛЕНИ, СЕЛСКО-СТОПАНСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ИМУЩЕСТВА НА ЧУЖДЕНЦИ, A ПРОСЕЩА СЛЕД ТОВА ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  ДЪРЖАВА С "ДВОИНО-ТРОЙНА" СЧ€ТОВОДНА СИСТЕМА.
  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-Ш€НГ€Н-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-Н€ДООБМИСЛ€Н €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛ€Н, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪM.

  КОНГЛОМ€РАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛ€Н-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИ€ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТ€ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА Н€ € БИЛА А И Н€МОЖ€ ДА БЪД€ в тази си ФОРМА, съюз, а кмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?
  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВОТО В €-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".
  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА Б€З НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВ€, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПС€ВДО-Р€СТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И Н€ДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВ€НОСТ.

  БЪЛГАРСКАТА "православна" (както се е САМО-наименовала) ЦЪРКВА, АКО ИМА МАЛКО светска-СЪВЕСТ И ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДУХА НА БЪЛГАРИТЕ, и ако самата тя вярва в истинското православие, НЯМА ДА СЕДИ БЕЗПРИСТРАСТНА ПРЕД ФАКТА И НА НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ В ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА, И ДА ПРОПОВЯДВА "православие"!!

  Къде е това "ПРАВОСЛАВИЕ" €ДНИ НАРОДИ ДА ЖИВЕЯТ ПОМАЗАНИ, А ДРУГИ КОЛОНИАЛ-ОТР€Ч€НО, псевдо-православ, БОГОХУЛНО-УPОЧAСАНИ ?

  ТАМЯН-ВМИРИСАНИТЕ “псевдо-православци” и бизнес-килимявки, не деляли децата, а само начина на зачеването им, като едните богохулно "оручасват при-живе" а другите "богославят, при-смъртно"!
  УМИШЛЕНО ЗАТВОРИЛИ ОЧИ ДАЖЕ И НА БОГА ПРЕД ФАКТА ЧЕ;
  ПРЕВЪРНАХA ШКОЛАТА ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ "индиго".

  НА БъЛГАРИЯ НЕ И ТРЯБВА ВЕЧЕ ВЗЕТОТО от парламента чрез, КОЛИЧЕСТВЕН-мажоритет ПОСРЕДСТВЕНО РЕШЕНИE, най вече груп-култово политизирало, а качественотo решение-идея на талантите сред нас.

  ДО КОГА вече, пита истинския Българин-Енчев?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru
  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html
  “Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда”!
  Стара Славянска поговорка

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 65. 65 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  [quote#63:"razlichen123"]От днескашните протестиращи, както и от февруарските, водачи не чакайте.[/quote]

  А защо ни са водачи? Наситихме се на такива!
  Ситуацията в България няма да се подобри чрез специални лидерски проекти или от някой гуру, а когато всеки с честност, постоянство и всеотдайност се опитва да придвижва нещата в правилната посока.

 66. 66 Профил на Rothschild
  Rothschild
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#65] от "GreenEyes":

  Абсолютно точно!!!

 67. 67 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Как може да му пускате простотиите на Дайнов тук????

  bezsmyrten
 68. 68 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  НАПРЕД ОПАРИЙ И ПРЕЗРЕНИ, НАПРЕД О РОБИ НА ТРУДА,
  НАПРЕД БЕЗ ПРОЗВИЩЕТО ЗАШЛЕВЕНИ , “Електорат-Данъкоплатци в нищета”!

  ИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИТЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТРИТЕ ВИДА ЕНЕРГИЯ (ГАЗ, ТОК, ВОДА)!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ БАНКИ, И БАНКОВОТО ДЕЛО!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВНАТА ТЕРИТОРИАЛНА ПЛОЩ И ЗАБРАНА НА ПОКУПКО-ПРОДАЖБАТА И!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ТРИТЕ ВИДА ТРАНСПОРТ; (СУХОПЪТЕН, ВОДЕН И ВЪЗДУШЕН)!
  ЗА ПЪЛНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА, СЕЛСКОТО-МЕЛИОРАТИВНО СТОПАНСТВО, ВОЕННОТО ПРОИЗВОДСТВО И ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ЕНЕРГЕТИКА!
  ИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА-БЪЛГАРИТЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА НИ (от ултра-дясно-центристка в ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА, нямаща аналог като ПРИМЕР НА СВЕТА), И ЗАКОН ЗА НЕИЗМЕНЕНИЕТО И С ДОПЪЛНЕНИЯ, ПОСТАНОВЛЕНИЯ И ПРЕНАГЛАСИ, ПОНЕ ЗА ПЕРИОД ОТ 150г.
  За по-ефективно финансово и икономическо управление в България,
  ДЪРЖАВА НА КОЯТО НАРОДА РАЗПОЛАГА САМО С ДЖОБНИ ПАРИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО РАЗПРОДАДЕ ИКОНОМИКАТА И ПРОМИШЛЕНОСТТА, ( а сега вече продава и земята си ) на ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА КОЯТО ПРОСИ ПОТДАЯНИЯ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДЕНЦИ,
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ИМА НАД 20 ЧУЖДИ БАНКИ А НИТО €ДНА СОБСТВЕНО-НАЦИОНАЛНА.
  НА ТАКАВА ДЪРЖАВА Н€ И ТРАБВА ЧУЖДА ВАЛУТА ЗА ПОВЕЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ФИНАНСОВО-РОБСТВО, НАЙ ВЕЧЕ ЗА ВЪТРЕШНО ПОЛЗУВАНЕ!!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Българите;
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към псевдо-свободата в света!
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към псевдо-демокрацията в света!
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към псевдо съюз-конгломератите в света!
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към пседо православието в света!
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към псевдо равноправието в света!
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към парламент-култовата полит-узурпация в света!
  Ние сме не обезверени, A ОЗВЕРЕНИ ВЕЧЕ към троичното култово разцепление (ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС) в света!
  Но защо?
  Защото ние Българите, вярваме ЕДИНСТВЕНО в нашето предназначение!
  А именно;
  ДА НАПЪТСТВАМЕ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА РАЗВИТЕИЕТО НА СВЕТА!

  "Имат ли партиите политически програми?"
  НЕ, И НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ!
  ЗАЩО?
  ЗАЩОТО АКО ИМАХА ТО НЯМАШЕ ДА ДОПУСНАТ Евро-МАСОНИТЕ, ДА ГИ курдишат в ЕВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТА В ЧЛЕНСТВО С КОЛОНИАЛИСТИ КАТО БЪЛГАРИ потомци на ДЯКОНА!
  ПОНЕ ЕДНА ЩЕШЕ ДА НАДИГНЕ ГЛАС И ДА ПОПИТА ЕВРО-МАРИОНЕТ-ръководещата, (в сличая бившата-ГЕРБ Групата за Европейско Робство на България, или Евро-КОЛОНИАЛ-ПАРЛАМЕНТА;
  "До кога ще държите Родината на Дякона членка с КОЛОНИАЛИСТИ в Евро-Колониал Конгломерата и ще продължаваме да бръщолевим думата съюз? "
  Става дума за Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ, и за Народа на Островите Чагос.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛЕН-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти "помогне", е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  “В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, ДО КОГА?”:
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА - БЪЛГАРИЯ!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РЕЛИГИОЗНА и най-срамното, ЕТНИЧЕСКА груп -безприемственoст, за да оцелeeм.
  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  До кога ще разрешаваме на частните-ПАРТИЙНИ, ГРУП-ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, не само да ни узурпират полит-идеологически, но и да мешат ЧАСТНИТЕ СИ ИДЕОЛОЖКИ, ГРУП-УВЛЕЧЕНИЯ и (ХОБИ-наклонности) в ДЪРЖАВНИТЕ професионални дела?
  Врем,е да СПРЕМ ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ в която сме въвлечени насила, чрез БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА друг-другиго?!
  Дойде време да избираме ръководството си не от средата на меж-ПАРТИЙНИТЕ ИМУНИТЕТ-ПОБОРНИЦИ, И ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА –ПОСРЕДСТВЕНОСТ, мислещa единствено за оцеляването на ПАРЛАМЕНТ-скамейките им и БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКАТА ИМ ЗАПЛАТА, а талантите сред нас.
  ЗАБРАНИЛИ ЗА ВИНАГИ ВЕЧЕ НАМЕСАTA НА ЧАСТНИЯТ ПОЛИТ-УЗОРПАТOР, В ДЪРЖАВНО-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЛА!

  Т.е. , ВРЕМЕ Е ОСНОВНО ДА ПРОМЕНИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ И НАЧИНА НА ИЗБОРИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ!
  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  Предсрочните избори ТРЯБВА ДА СА ПЪРВИТРЕ ТАКИВА В ИСТОРИЯТА КАКТО НАША ТАКА И НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗАБРАНИЛИ ВЕЧЕ НА КУЛТОВИЯ ЧАСТЕН ГРУПИРАН БЕЗПРЕДЕЛ ДА СЕ БЪРКА В ОБЩО-ДЪРЖАВНИТЕ ВЪТРЕШНИ И ВЪНШНИ ОТНОШЕНИЯ!

  НАПРЕД ОПАРИЙ И ПРЕЗРЕНИ, НАПРЕД О РОБИ НА ТРУДА,
  НАПРЕД БЕЗ ПРОЗВИЩЕТО ВЕЧЕ ЗАШЛЕВЕНИ, “Електорат-Данъкоплатци в нищета”!СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА НЕ Е БИЛА А И НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  Този факт ме УБЕЖДАВА МНОГОКРАТНО че, нито една партия не само че не мисли за собствения си прогрес но и още по-престъпното е че, НЕ МИСЛЯТ ВЪОБЩЕ ЗА ПРОГРЕСА И НА РОДИНАТА В КОЯТО ЖИВЕЯТ.
  Това се казва частна игоистиска груп-сбирщина, парламент-поборнически воюваща само за топлите си бюджет-хрантутски местенца в парламента, до следващите ГРУП-ПОЛЯРИЗИРАНИ и парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН избори!

  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.

  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 69. 69 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Това е утопия в страна, в която има огромно количество простаци, илитерати, мутри, прости милиционери и дребни тарикати.

  А тъмнозелените къде с в този процес или отиват на Сатурн ?!

 70. 70 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#65] от "GreenEyes":

  Това са приказки за наивници.

  Стадото се нуждае от водач.

  Има гуру, който знае решението.

 71. 71 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Весело

  Нека си го кажем и по-достъпно:
  Обществото ни днес е повече способно, да "инструментализира" своя натиск върху политическата класа, за да има своето място и роля в собствено политиката .
  Протестът днес е, То самото, в своята роля и качество на такъв социално-политически Инструмент...
  Социалните техлогии също се развиват и който не сеща това, ще падне в немощ като последните "патриарси" от СССР...

 72. 72 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  [quote#70:"lessonsoftime"]Има гуру, който знае решението. [/quote]

  И кой е гуруто? България е просперирала в първите 20 години след Освобождението, ама доколкото знам е имало десетки министър-председатели, вкл. князе и царе, две дузини партии и пр.
  Драги колега, когато обществото е здраво, то няма нужда от гурута, червени шамани и мастити пожарникари.
  Всеки използва потенциала си и буда напред себе си, семейството и нацията. Когато го разберем, тогава и ще преуспеем като българи и държава.

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7230 Неутрално

  До коментар [#65] от "GreenEyes":

  Защото 100 нули,без единица пред тях,са си просто нули.

 74. 74 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#65] от "GreenEyes":

  А кой, ако не някой водач/и, може да посочи правилният път?
  Или тази тълпа, излизаща ежедневно с ясното съзнание, какво не искат, но без знанието, какво искат, ще посочи пътя?
  Или сме на принципа:" Не знам какво искам, но го искам веднага, сега и то на момента!"
  Нали водача Моисей е водил народа, а не е била някаква щураща се тълпа. въпреки знаенето, какво не искат /робството/, но с незнанието какво, как и къде да постигнат свободата и независимостта и къде е Обетованата земя!

 75. 75 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  ХОРА-БЪЛГАРИ, неразбрахтели че политиката изпя ръководната си роля в Държавата!
  Тези полит-идеоложки, аматйорски сбирщини не ни водят до никъде, освен създаденото парламентарно поборство, нападки и безприемственост на лични възгледи, довели ни до състояние на групираното отричане, мажоритирано-посредствено решение в държавните проблеми, и всичко това под калпака на ПАРЛАМЕНТАРНО-ЗАПАДНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ.
  А НАРОДА БЮДЖЕТНО ГИ ХРАНИ ЛИ ХРАНИ, ДО СЛЕДВЦАЩИЯТ ПАК ГРУП БЕЗПРИЕМСТВЕН МАНДАТ.
  ХОРА-БЪЛГАРИ, ВРЕМЕ Е ДА СМЕНИМ ТАЗИ БЕЗПРИЕМСТВЕНА И ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНАЦИОНН СИСТЕМА ПОНЕ В ИМЕТО И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, нека започнем да избираме ръководните си кадри сред СВОБОДНИТЕ И НЕ-ПАРТИЙНО ВЕРБУВАНИ ТАЛАНТИ, С ЛОЯЛНОСТ ЗА ПОСТА.

  ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА СПРЕМ ДА РАБОТИМ ЗА групираните БЮДЖЕТ-ХРАНТРУТНИ полит стрелци и престрелчици, А ЗА ДЕЦАТА И БЪДЕЩЕТО ИМ!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ ЗА РОДИНАТА НА ДЯКОНА, БОТЕВА И ВАПЦАРОВА!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА ПРИЕМЕМ ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
  TРОИЧНАТА ПРИЕМСТВЕНОСТ; (полит-идеологии, мулти-религии и много-етнос).
  Закон забранил МНОГО СТРОГО, И "ПРЕСТРЕЛКИТЕ" И УБИДИТЕ И ЛОШИТЕ ДУМИ И СВАДИТЕ И ДОНОСИТЕ КАЗАНИ СРЕЩУ ВСЕКИ ЕДИН OT ПО ГОРЕ-КАЗАНИТЕ ТРИ-РАЗЛИКИ!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ И ЗАЖИВEEМ КОНСОЛИДИРАНО С РАЗБИРАНЕ ЧЕ НЕ СМЕ ЕДНАКВИ, НО ПРИЕЛИ ТРОВА С ХУМАННОСТ!

  ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ПРОГРЕСИВНА ОБЩЕСТВЕНОСТ СЕ НАДИГНА КОНСОЛИДИРАНО И РЕШИ ДА ОТПРАВИ ИСК ЗА СЪД в Xага, НА ЕВРО-ПАРЛАМЕНТA ЗАРАДИ ГЕНОЦИДА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА ИМ ДО СЕГА ПО ФАКТА ЧЕ, ВСЕ ОЩЕ В ЧЛЕНСТВО ДЪРЖАТ НАЙ-ГОЛЯМИЯ КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ НА ПЛАНЕТАТА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БРЪЩОЛЕВЯТ ЗА НЯКАКВА СИ ДЕМЕК-оКРАЦИЯ И Съюз.
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛ€Н-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС и да поискат екстрадацията си от Евро-Конгломерата до урейдане на ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е насилствено изселен, и e в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИР-ЗOНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛ€НСТВО, НИКОГА НЕ€ БИЛА А И Н€МОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  Програмата на СВОБОДНИЯ НЕ-ПОЛИТ-ВЕРБУВАН ТАЛАНТ-БЪЛГАРИН!
  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.

  НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИРАМЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА РЪКОВОДСТВАТА СИ НЕ ОТ ТРОИЧНИТЕ НИ КУЛТ-ГРУПИРАНИ АМАТЬОРСКИ-УВЛЕЧЕНИЯ; (ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), А ОТ СРЕДАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС!
  НЕКА КОНСТИТУЦИОННО ПОЛОЖИМ ОСНОВАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНЯВАЙКИ НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯ КУЛТОВ СЕКТОР,(ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), ДА СЕ МЕШИ В ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНЯЛНИ ДЕЛА, КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ПРОМЯНА И НА СВЕТА!

  СТОП НА ПСЕВДО-РЪКОВОДНАТА КУЛТОВО ПАРТИЙНА-ПОДИГРАВКА С НАРОДА, СОЦИАЛНО РАЗЦЕПВАЩА ОБЩЕСТВОТО, СЪЗДАВАЩА АНАРХИЯ, ПАРЛАМЕНТ-ПОИБОРЩИНА И БЕЗПРИЕМНОСТ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА!
  НИЩО, АМА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ АМАТЬОРЩИНАТА НА КУЛТ-ПАРТИЙНИТЕ САМНОМАЖОРИТИРАЛИ СЕ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИ ИНТРИГАНТИ И ПОЛИТ-ГРУП УЗУРПАТОРИ.
  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 76. 76 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  ХОРА-БЪЛГАРИ, неразбрахтели че политиката изпя ръководната си роля в Държавата!
  Тези полит-идеоложки, аматйорски сбирщини не ни водят до никъде, освен създаденото парламентарно поборство, нападки и безприемственост на лични възгледи, довели ни до състояние на групираното отричане, мажоритирано-посредствено решение в държавните проблеми, и всичко това под калпака на ПАРЛАМЕНТАРНО-ЗАПАДНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ.
  А НАРОДА БЮДЖЕТНО ГИ ХРАНИ ЛИ ХРАНИ, ДО СЛЕДВЦАЩИЯТ ПАК ГРУП БЕЗПРИЕМСТВЕН МАНДАТ.
  ХОРА-БЪЛГАРИ, ВРЕМЕ Е ДА СМЕНИМ ТАЗИ БЕЗПРИЕМСТВЕНА И ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНАЦИОНН СИСТЕМА ПОНЕ В ИМЕТО И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, нека започнем да избираме ръководните си кадри сред СВОБОДНИТЕ И НЕ-ПАРТИЙНО ВЕРБУВАНИ ТАЛАНТИ, С ЛОЯЛНОСТ ЗА ПОСТА.

  ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА СПРЕМ ДА РАБОТИМ ЗА групираните БЮДЖЕТ-ХРАНТРУТНИ полит стрелци и престрелчици, А ЗА ДЕЦАТА И БЪДЕЩЕТО ИМ!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ ЗА РОДИНАТА НА ДЯКОНА, БОТЕВА И ВАПЦАРОВА!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА ПРИЕМЕМ ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
  TРОИЧНАТА ПРИЕМСТВЕНОСТ; (полит-идеологии, мулти-религии и много-етнос).
  Закон забранил МНОГО СТРОГО, И "ПРЕСТРЕЛКИТЕ" И УБИДИТЕ И ЛОШИТЕ ДУМИ И СВАДИТЕ И ДОНОСИТЕ КАЗАНИ СРЕЩУ ВСЕКИ ЕДИН OT ПО ГОРЕ-КАЗАНИТЕ ТРИ-РАЗЛИКИ!

  ХОРА-БЪЛГАРИ, НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА РАБОТИМ И ЗАЖИВEEМ КОНСОЛИДИРАНО С РАЗБИРАНЕ ЧЕ НЕ СМЕ ЕДНАКВИ, НО ПРИЕЛИ ТРОВА С ХУМАННОСТ!

  ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ПРОГРЕСИВНА ОБЩЕСТВЕНОСТ СЕ НАДИГНА КОНСОЛИДИРАНО И РЕШИ ДА ОТПРАВИ ИСК ЗА СЪД в Xага, НА ЕВРО-ПАРЛАМЕНТA ЗАРАДИ ГЕНОЦИДА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА ИМ ДО СЕГА ПО ФАКТА ЧЕ, ВСЕ ОЩЕ В ЧЛЕНСТВО ДЪРЖАТ НАЙ-ГОЛЯМИЯ КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ НА ПЛАНЕТАТА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БРЪЩОЛЕВЯТ ЗА НЯКАКВА СИ ДЕМЕК-оКРАЦИЯ И Съюз.
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛ€Н-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС и да поискат екстрадацията си от Евро-Конгломерата до урейдане на ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е насилствено изселен, и e в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИР-ЗOНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛ€НСТВО, НИКОГА НЕ€ БИЛА А И Н€МОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  Програмата на СВОБОДНИЯ НЕ-ПОЛИТ-ВЕРБУВАН ТАЛАНТ-БЪЛГАРИН!
  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-П€Р€СТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г. КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".
  ОФИЦИАЛНО И ПУБЛИЧНО ОПУБЛИКУВАН РЕЗУЛТАТ.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНА И ОТЧЕТНА"КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!
  Всичките до един Държавни служители ДА ДЕКЛАРИРАТ ЕЖЕМЕСЕЧЕН, ОФИЦИАЛЕН ОТЧЕТ ЗA РАЗХОДИТЕ СИ НЕ ЛИЧНО, А ЧРЕЗ СЧЕТОВОДНА ФИРМА, И АКО ТЕ ПРЕВИШАВАТ ДОХОДА НА ДЕКЛАРАНТА, ДА БЪДЕ СЪДЕБНО ОТГОВОРЕН ЗА ПРИХОДИТЕ МУ!

  А ЗА ДА ОТПОЧНЕМ ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА НА ОСТРАРЯЛАТА И НЕ АКТУАЛНА КОНСТИТУЦИЯ, В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА.

  НЕКА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИРАМЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА РЪКОВОДСТВАТА СИ НЕ ОТ ТРОИЧНИТЕ НИ КУЛТ-ГРУПИРАНИ АМАТЬОРСКИ-УВЛЕЧЕНИЯ; (ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), А ОТ СРЕДАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС!
  НЕКА КОНСТИТУЦИОННО ПОЛОЖИМ ОСНОВАТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНЯВАЙКИ НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯ КУЛТОВ СЕКТОР,(ПОЛИТИКА, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ), ДА СЕ МЕШИ В ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНЯЛНИ ДЕЛА, КАТО ПОЛОЖИТЕЛЕН ПРИМЕР ЗА ПРОМЯНА И НА СВЕТА!

  СТОП НА ПСЕВДО-РЪКОВОДНАТА КУЛТОВО ПАРТИЙНА-ПОДИГРАВКА С НАРОДА, СОЦИАЛНО РАЗЦЕПВАЩА ОБЩЕСТВОТО, СЪЗДАВАЩА АНАРХИЯ, ПАРЛАМЕНТ-ПОИБОРЩИНА И БЕЗПРИЕМНОСТ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА!
  НИЩО, АМА НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ АМАТЬОРЩИНАТА НА КУЛТ-ПАРТИЙНИТЕ САМНОМАЖОРИТИРАЛИ СЕ БЕЗПРИЕМНИЦИ, ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИ ИНТРИГАНТИ И ПОЛИТ-ГРУП УЗУРПАТОРИ.
  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 77. 77 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално


  До коментар [#72] от "GreenEyes":

  ---------------------"И кой е гуруто? България е просперирала в първите 20 години след Освобождението, ама доколкото знам е имало десетки министър-председатели, вкл. князе и царе, две дузини партии и пр."-------------------------------

  Гурото се казва ВАСИЛ ЛЕВСКИ ! И е имал много под гурота, като Ботев, Раковски, Захари Стоянов, Каравелов и т.н.
  Те са предначертали пътя и са показали обединяващото на народа и нацията, а именно всички българи в една държава и една обединена България. Затова има и Съединението, малко след Освобождението, както и легендарните победи през балканската война. Имало е цел, която е обединявала нацията, а сега единственото, което има е разединяване на нацията и противопоставяне на касти, групировки, прослойки, а резултатът е Терминал 2!

 78. 78 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Можели някой да каже КАКВО Е ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ СЕГА?
  НИКОЙ освен (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода?
  ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО ЕДНА И НИЩО ДРУГО, ЗАПОЧНАТA ОТ ПРОМЯНА НА СЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА!
  Ще кажа само 3 най-важни условия за Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и РАВНОПРЕАВЕН-УЧАСТНИК В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО-РАЗПРЕДЕЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА Само на ВМЕШАТЕЛСТВОТО, на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано, НО ПО ДОМОВЕТЕ КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 79. 79 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  голямо съжаление че ПРЕДИЗБОРНО НА 11/Мaй/2013, ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ПРОГРЕСИВНА ОБЩЕСТВЕНОСТ СЕ НАДИГНА КОНСОЛИДИРАНО И РЕШИ ДА ОТПРАВИ ИСК ЗА СЪД в Xага, НА ЕВРО-ПАРЛАМЕНТA ЗАРАДИ ГЕНОЦИДА И БЕЗДЕЙСТВИЯТА ИМ ДО СЕГА ПО ФАКТА ЧЕ, ВСЕ ОЩЕ В ЧЛЕНСТВО ДЪРЖАТ НАЙ-ГОЛЯМИЯ КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ НА ПЛАНЕТАТА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БРЪЩОЛЕВЯТ ЗА НЯКАКВА СИ ДЕМЕК-оКРАЦИЯ И Съюз.
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛ€Н-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС и да поискат екстрадацията си от Евро-Конгломерата до урейдане на ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е насилствено изселен, и e в ИЗГНАНИЕ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМ€РАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИР-ЗOНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛ€НСТВО, НИКОГА НЕ€ БИЛА А И Н€МОЖЕ ДА БЪДЕ в тази си ФОРМА, съюз, а кaмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  ЗАЩО Службите на САЩ следят чужденци през GOOGLE, TWEETER, YAHOO и FACE-BOOK??
  ЕТО ЗАЩО; Казва не от сега (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  ЗАЩОТО СМ€ БЛЮ-ЧИПНО Р€ГИСТРИРАНИ И ДЖИ-€с-€м-НО, GPS-СЛЕДЕНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ Ф€ЙС-БУКЛЬОВСКИ, ТВИТ€РСКИ, яАХОВСКИ И ГУГЛЬОВСКИ, РЕГИСТЪР-ЗАБЛУДЕНИ!!
  ЗАЩОТО Имаме толкоз ТИТУЛЯР-заСЛУГИ (професори, декани, академици), а нито един ТАЛАНТ СРЕД ТЯХ, за да направим истинската СОЦИАЛНА ПЕРЕСТРОЙКА!!
  ЗАЩОТО си имам€ 25 чужди банки а НИТО €ДНА НАША РОДНА БАНКА.
  ЗАЩОТО СМ€ МАСОН-БАНКОВО МАНИПУЛИРАНИ, БЕЗПРИЕМНИЦИ НА РАЗЛИКИТЕ СИ: (Полит-идеология, Религия и Етнос)!!!!
  ЗАЩОТО СМ€ НАТО-петрол МАРТИОНЕТКИ, ПИС-КИЛЪРИ, €С-есовци!
  ЗАЩОТО ГАЗТА ПРЕВИШИ ВЕЧЕ ЦЕНАТА НА УНЦИЯ ЗЛАТО!
  ЗАЩОТО ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА П€ЧАЛБА В ТЯХ, Диференцирани с
  ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ “индиго”.
  ЗАЩОТО не си знаем историята, а БЪЛГАРИТЕ сме един от НАЙ-СТАРИТЕ НАРОДИ НА ПЛАНЕТАТА!!
  ЗАЩОТО СМ€ ПОГОЛОВНО-ЩАТ, БЕЗ РАБОТА кастрирани, И ПРИ ВОТ-НЕУЧАСТИЕ ПАРТИЙНО-ТЕРОРИЗИРАНИ!!
  ЗАЩОТО СМ€ БЮДЖЕТ-КАМПАНИЙНО ИМУНИЗИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ БЕЗ МИЛИЦИЯ И АРМИЯ КОИТО НИ ПАЗЕХА!
  ЗАЩОТО СМ€ ПРОТЕСТАРЯТ А НЕ ПРОЛЕТАРЯТ!
  ЗАЩОТО РАЗР€ШИХМЕ ДА НИ ЗОВЯТ С ПРОЗВИЩЕТО ДАНЪКОПЛАТ-€ЛЕКТОРАТЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ИЗБОР-САБОТЬОРИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ВИНАГИ Но: 2, €МИГРИРАНТИ, РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ ЗАБЛУДЕНО-ШЛЯ€ЩИ СЕ ТУР-ХЕЙЕРДАЛЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ; УЛТРА-ДЯСНО Ц€НТРИСТИ, БЮДЖЕТ-ИМУНИTETНИ, Мажоритет-ХРАНТУТКИ!
  ЗАЩОТО СМ€ Г€РБ-Оп€йски ПРОСЯЦИ!
  ЗАЩОТО РАЗПРОДАДОХМ€ ИКОНОМИКА И СТОПАНСТВО НА ЧУЖД€НЦИ А ПРОСИМ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ!
  ЗАЩОТО СМ€ С ДЕМ€К-oKратична, Б€ЗПРИЕМСТВЕНА, ПСЕВДО-КОНСТИТУЦИЯ!
  ЗАЩОТО СМ€ Парлам€нт-ДИСКРИМИНИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ €С-совски Bank-ГЛОБАЛ, БИЛД€РБЕРГ-РОТШИЙЛД, ЗАВИСИМИ
  ЗАЩОТО СМ€ Груп-ИД€ОЛОГИЧЕСКИ, ПАРТЙНИ-ЗАТВОРНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМ€ РЕЛИГИОЗНО, АТЕИСТ-НАБОЖНО, И БОГО-АЛАХСКИ ПОДСТРЕКАВАНИ!
  ЗАЩОТО СМ€ (М€РКОЗНО), €вPом-€ТНИЧЕСКИ, ОТР€Ч€НИ?

  До кога, ПИТА ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една централна улица в родният му град-ПЛОВДИВ не случайно носи??

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 80. 80 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Разстроено

  "Не сме дарени да предвидим,
  как думите ни ще приемат,
  Но сме нaдарени с Благодат,
  когато ги, Сьчувствено приемат! "

  ПОВЕЧЕ ОТ ХУБАВО Е ЧЕ МЛАДИ ХОРА ВЛИЗАТ В РЪКОВОДСТОТО НА БЪЛГАРИЯ, НО БУДНИЯТ РАЗУМ НИ ПИТА;
  ЗАЩО НИКОЙ ОТ ТЕЗИ МЛАДИ ЕС-ПАРЛАМЕНTАРИСТИ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ЧЛЕНСТРВОТО НИ С КОЛОНИАЛИСТА-АНГЛИЯ В ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА?

  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-Н€ДООБМИСЛ€Н €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦ€ПТУАЛ€Н, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛ€Н-КОНСТРУКТИВИЗЪM.
  КОНГЛОМ€РАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ, € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  За да скриe престъплението си Англия e далa островите под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИ€ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  АБЕ ОРЕШИЧ, МОЛЯ НЕПОЧВАЙ И ТИ ПО ПЛЕВНЕНСЦКИ С КОНСТАТАЦИИ КОЕ И КАКВО ТРЯБВА!!
  ДАЙ ИДЕИ "КАК, ПО КАКЪВ НАЧИН И КОГА" БЕ ЧОВЕК!
  "Политическо решение за възобновяване на проекта АЕЦ „Белене” няма."
  Неможе и да има!
  Но защо??

  "Кабинетът „Орешарски” не е водил преговори."
  Но защо??
  Че кога да води, когато вниманието и средствата са изцяло ангажирани не за Народ и Държава, а за култовата полит сбирщина, лансирала го с цел меж-Партийни поборства в Парламента, за запазване на топлите ГРУП-АМАТЙОРСКИ местенца до следващия Бюджет-хрантитски мандат и то ако може ИМУНИТЕТ-МАЖОРИТЕТНО.

  "Държавата в момента няма финансова възможност да осъществи проекта."
  Но защо бе??
  Ето защо, ще ви каже (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  ЗАЩОТО ПРЕДИШНИТЕ ББ-ГЕРБо-ЦЕНТРИСТИ, УЛТРА-ДЕСНИ ЕВРО-ЛОБИСТИ, ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ; ОБЕЩАХА НА БРАТУШКАТА ДА ПУСНАТ "ЮЖНИЯ газов-ПОТОК", НО НЕ ИЗПЪЛНИХА ОБЕЩАНИЕТО СИ, ТАКА КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ 168 ОБЕЩАНИЯ ОСТРАНАХА ЗАБРАВЕНИ!
  А ако бяха пуснали "ЮЖНИЯ газов-ПОТОК", то не само газта ни ще ше да поевтинее, но и "БЕЛЕНЕ" щеше да ни излезе почити без пари.

  НО ЗА ТОВА СЕ НУЖДАЕМ ОТ ТАЛАНТИ, МИСЛЕЩИ С ГЛАВИТЕ СИ ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА, А НЕ ПОЛИТ-ХИПНОТИЗИРАЛИ ГРУП-ФАНАТИ, БОРИЧКАЙКИ СЕ ЗА МЕЖ-ПАРТИЖНО ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ КУЛТОВО-ПАРТИЕН-ПРЕВЕСТ И ЗА ПАРЛАМЕНТ-БЮДЖЕТНО-ХРАНТУТСКИТЕ МЕСТЕНЦА, и то имунитет-МАЖОРИТИРАНО!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 81. 81 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Разстроено

  "Не сме дарени да предвидим,
  как думите ни ще приемат,
  Но сме нaдарени с Благодат,
  когато ги, Сьчувствено приемат! "

  ПОВЕЧЕ ОТ ХУБАВО Е ЧЕ МЛАДИ ХОРА ВЛИЗАТ В РЪКОВОДСТОТО НА БЪЛГАРИЯ, НО БУДНИЯТ РАЗУМ НИ ПИТА;
  ЗАЩО НИКОЙ ОТ ТЕЗИ МЛАДИ ЕС-ПАРЛАМЕНTАРИСТИ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ЧЛЕНСТРВОТО НИ С КОЛОНИАЛИСТА-АНГЛИЯ В ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТА?

  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-Н€ДООБМИСЛ€Н €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦ€ПТУАЛ€Н, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛ€Н-КОНСТРУКТИВИЗЪM.
  КОНГЛОМ€РАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямият КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ, € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  За да скриe престъплението си Англия e далa островите под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИ€ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  АБЕ ОРЕШИЧ, МОЛЯ НЕПОЧВАЙ И ТИ ПО ПЛЕВНЕНСЦКИ С КОНСТАТАЦИИ КОЕ И КАКВО ТРЯБВА!!
  ДАЙ ИДЕИ "КАК, ПО КАКЪВ НАЧИН И КОГА" БЕ ЧОВЕК!
  "Политическо решение за възобновяване на проекта АЕЦ „Белене” няма."
  Неможе и да има!
  Но защо??

  "Кабинетът „Орешарски” не е водил преговори."
  Но защо??
  Че кога да води, когато вниманието и средствата са изцяло ангажирани не за Народ и Държава, а за култовата полит сбирщина, лансирала го с цел меж-Партийни поборства в Парламента, за запазване на топлите ГРУП-АМАТЙОРСКИ местенца до следващия Бюджет-хрантитски мандат и то ако може ИМУНИТЕТ-МАЖОРИТЕТНО.

  "Държавата в момента няма финансова възможност да осъществи проекта."
  Но защо бе??
  Ето защо, ще ви каже (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  ЗАЩОТО ПРЕДИШНИТЕ ББ-ГЕРБо-ЦЕНТРИСТИ, УЛТРА-ДЕСНИ ЕВРО-ЛОБИСТИ, ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ; ОБЕЩАХА НА БРАТУШКАТА ДА ПУСНАТ "ЮЖНИЯ газов-ПОТОК", НО НЕ ИЗПЪЛНИХА ОБЕЩАНИЕТО СИ, ТАКА КАКТО И ОСТАНАЛИТЕ 168 ОБЕЩАНИЯ ОСТРАНАХА ЗАБРАВЕНИ!
  А ако бяха пуснали "ЮЖНИЯ газов-ПОТОК", то не само газта ни ще ше да поевтинее, но и "БЕЛЕНЕ" щеше да ни излезе почити без пари.

  НО ЗА ТОВА СЕ НУЖДАЕМ ОТ ТАЛАНТИ, МИСЛЕЩИ С ГЛАВИТЕ СИ ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА, А НЕ ПОЛИТ-ХИПНОТИЗИРАЛИ ГРУП-ФАНАТИ, БОРИЧКАЙКИ СЕ ЗА МЕЖ-ПАРТИЖНО ОЦЕЛЯВАНЕ ЧРЕЗ КУЛТОВО-ПАРТИЕН-ПРЕВЕСТ И ЗА ПАРЛАМЕНТ-БЮДЖЕТНО-ХРАНТУТСКИТЕ МЕСТЕНЦА, и то имунитет-МАЖОРИТИРАНО!

  НА ЧОВЕКА МУ ТРЯБВА НЕ ГРУПИРАНО МАЖОРИТИРАНА КОЛИЧЕСТВЕНА -ПОСРЕДСТВЕНОСТ ОТ КУЛТ-ПОЛЯРИЗАЦИЯ и парламент-ПОБОРНИЧЕСКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, А КОНСОЛИДАЦИЯ ЧРЕЗ КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНА ПРИЕМСТВЕНОСТ НА ТРОИЧНИТЕ НИ РАЗЛИКИ;
  ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ, и ЕТНОС!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !!

  Осъзнай се БЪЛГАРИО!!
  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  Стара Славянска поговоркаъ

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 82. 82 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Добър текст
  Учудва ме само обяснението на "меритокрацията" - "меритокрация (т.е. управлява обучена в специални училища група от надарени граждани). "
  Всъщност, меритокрация означава издигане в обществото според заслугите, а не споре произхода, бягатството или връзките.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 83. 83 Профил на arhimed44
  arhimed44
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добър текст, верни факти и накрая погрешно заключение, г-н Дайнов. "Събирането на властта в ръцете на един тиранин е само на една крачка расттояние." Това е ваше заключение, което е и правилния извод от фактите, които описвате. А вие се отплесвате накрая в изборни демокрации, САЩ и Швейцария...Погледнете и приемете очевидното...Очаква нни тирания, такава е логиката на сегашното развитие.

 84. 84 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#72] от "GreenEyes":

  Гуруто е GlobalLeader - авторът на идеята за промяна на политическата и избирателната система ДОИП - най-добрата измислена система. За него в Интернет пише, че е преродения библейски Давид - това, за тези, които вярват в богоизбраните, които търсят царе със синя кръв и т.н., каквито и ти спомена.

  Казваш, когато обществото е здраво - а то здраво ли е? Имахте 23 години да се докаже вашата система. Тя се провали.

 85. 85 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#82] от "Lady Zeppelin":

  По-добра система от меритокрацията е ДОИП.

 86. 86 Профил на Peter Smith
  Peter Smith
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Въпрос на воля е цялата власт да бъде виждана чрез интернет
  ----------------------------
  И тогава като няма далавера кой ще иска да бъде на власт? Ще останем без парламент и правителство.

 87. 87 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  [quote#84:"lessonsoftime"]Имахте 23 години да се докаже вашата система. Тя се провали. [/quote]

  Сори, това е ВАШАТА система, на другарите, които прехвърлиха политическата си власт в куфарчета, а след това обратно си купиха властта и превърнаха упрвлението на държавата в най-мафиотското управление на страна в Европа в последните 24 години.
  Нещо си се объркал....

 88. 88 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#83] от "arhimed44":
  Тирания след всичко това ?
  Не тръгвай срещу Закона, Сиракузецо...

 89. 89 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#77] от "razlichen123":

  Има и по-висши от Левски. Някои не са толкова наивни като него и не смятат, че всички заслужават свободата, и не биха си жертвали живота заради малоумниците, които не си я заслужават.

  Отделно, той неправилно е искал неща за циганите и турците, еднакво с останалите - не е виждал генезиса на проблема.

  Не разединяването, а изкуственото обединяване на нацията и незабраната на ДПС доведоха до Терминал 2 - Втория възродителен процес. Ако турците бяха изселени при първия, нямаше след това да има милиони изселени бели при Втория.

 90. 90 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  Евгени тоя път голяма каша е забъркал, та да видим как ще се оправим.
  Личи се, че той продължава да вярва в идеалистичната представа, че демокрацията разбирана като един човек-един глас в чистия й вид е най-доброто за просперитета на обществото. Да, но тази представа е била необходима на буржоата (средната класа) когато е трябвало да увлекат матрияла да им помогне да се отърват от разплулите се аристократи. Много скоро след това е била забравена на практика и обществата са си въвели правила случайни хора да не се допускат до управлението, защото просто правят поразии.
  После имаме опита в Русия ("Всяка готвачка трябва да може да управлява държавата"- Ленин), но и той много бързо е забравен и се формира елита на номенклатурата, който попради генетичната си обремененост се проваля в края на краищата. Книжките на Платонов са подходящи за образователни какво е било през онова време.
  Примерите от САЩ и Швейцария трудно могат да потвърдят тезата на Дайнов. В Щатите без пари забрави за каквато и да е изборна позиция. Проблемите на Щатите и от там на света започнаха, когато политическия елит загуби фокуса, забрави какво за какво точно са местата си и какви са им задълженията и за да се харесат на матриала решиха да му осигурят жилища, че и храна, без пари. Духът беше изтърван от бутилката и стана мазалото в целия свят.
  В Швейцария с нейните референдуми матряла няма право да гласува и толкоз. Ролята на матрял там се играе от емигрантите които вършат всички дейности подходящи за матрял.
  И така - да обобщим. В човешката цивилизация никога не е съществувало устойчиво обществено устройство, при което всички човешки същества имат равен глас при взимането на важни загрупата решения от обще интерес. Всички експерименти са се провалили с трясък, крах и страдания за дълги времена.
  Защо е така?
  Защото човешкото общество е много сложна система, която да се управлява по законите на простата аритметика и броенето и сумирането на гласове в определена точка от времевата ос.
  Тя, системата на човешкото общество така е направена, независимо от нашите желания и идеи, за да гарантира продължаването на рода. Във вечно променещата се околна среда и е необходимо лидерство.
  Кой трябва да бъде лидера? Кой или (кои са) лидерите в животинското царство, от което сме и ние част?
  Най-силните, най-прозорливите, най-справедливите ако щете, способни да поддържат що годе установения ред и осигуряват тучни пасбища за матряла да се гои, плоди и умножава. Да го преведат през придошлата вода (сещам се за хубава наша песен на Борис Машалов), да го организират да се пази от врагове когато се налага или мобилизират и поведат на дълъг и изтощителен поход през девет земи в десета да търсят нови ресурси когато се изчерпяг местните.
  Целта е една единствена - оцеляване на групата и за постигането и са необходими полагането на усилия, често и жертви. И когато матряла се е кротнал на поредната тучна поляна и рупа ли рупа да наплъни тумбака, лидера се оглежда доволен за най-засуканата женска да хвърли семката и от магията на ДНК мешавицата да се увеличи шанса да се роди още по-добър лидер. Или лидерка, разбира се.
  Това също е природа и от нея няма как да избягаме.
  Мога да си предтставя ситуацията и резултата, когато матряла пасе и му е най-сладко подушилият опасността, или видял облаците на хоризонта, или просто преценил, че пашата свърша лидер вдигне стадото и му прекъсне преживянето, принуждавайки го да напъва мускули и прави излишни движения, та тогава се подложи на гласуване тръгваме или оставаме по прниците едина глава - един глас.
  Всички тия неща ги редя опитвайки се да докажа тезата си, че идеализираната демокрация съществуваща само главите на някои (в повечето случаи зарибяващи матряла) не може да работи и не е продуктивна.
  Какво става тогава по света с тия протести, ще питате?
  Ами нищо. Борба за лидерство при смяна на поколенията. Някои като оня зелен немец фон Бендит, герой от барикадите на 68-ма, ще имат възможност да реализират визията си за управление на матряла. Той, матряла, от своя страна ще продължава да рупа, плоди следва лидерите както е било от милиони години.
  Къде сме ние и защо при нас не се получава по-добре и ливадката ни е опоскана, а не тучна и богата?
  Ами защото когато трябваше не си свършихме работата и сменим лидерите. Те се маскираха на променени, тръгнахме уж с голяма мобилизация и след няколко години изтощителни обиколки из трънаците ни заведоха пак на същата опоскана поляна. Пак сме си същите, но по изпосталели, по-обзеверени, по-недоверчиви към всеки и всичко. По време на двайсетгодишното тъгъдъкане по-свясните и куражлиите просто ни напуснаха и се присъединиха към други племена с по-тучни полянки и по-отговорни лидери (и лидерки).
  И сега Евгени и същите лидери (или поколението им) ни омагьосват как така щели да направят, такава система да измислят да гласува матряла, че със самия акт на гласуването в реката ще потече мед и масло, ще избуи тучна детелина и матряла трябва да няма никаква грижа освен да си пасе кротко, наддава на бут и косъм и плоди на воля.
  Само и само матряла да не поставя въпроса за лидерството, защото те са определени когато и от който трябва и така ще е за вечни времена за тях и поколението им.
  Да, обаче някои луди глави протестират и викат ОСТАВКА, моля ви се. И което е още по-лошо - не казват кой да бъдел шеф, ама да не биле тия. Тия дето викат ОСТАВКА, май намекват, че те искат да казват кой ще кара влака?
  Ами да видим какво ще каже матряла поп правилата на демокрацията?
  КАЖИ, МАТРЯЛЕ, КОЙ ДА КАРА ВЛАКА?
  От поляната се чува едно МУУУУ.
  Е, видяхте ли? Матряла каза, че не ще други освен нас.
  На Станишев, Кокошкарски и агент Павел им препоръчвам да си пуснат Анимал Планет и видят какво ги чака в бъдещето.


 91. 91 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#87] от "GreenEyes":

  Аз не съм другар и това не е моята система, а и куфарчета, за съжаление, не съм взел. Ти обаче не си приел ДОИП и подкрепяш сегашната система, значи тя е твоята. Дайнов също я подкрепя. Ако греша, кажи каква е твоята система.

 92. 92 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Нека да не се правим на част от "процеса, който тече в световен мащаб". Ние, както винаги, сме специфични и пак сме "встрани", както казвахме неотдавна. Пък и всяка страна си има своя специфика. Нашата се изясни окончателно през последния месец. Имаме си олигархия, която е заграбила абсолютно цялата държава и я източва вече 23 години. Какъв Аристотел, каква Камара на лордовете, какви пет лева. По-добре е авторът да даде някоя ценна идея как да започнем да оправяме системата. Ако има такъв интерес, разбира се.

  fff
 93. 93 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  До коментар [#82] от "Lady Zeppelin":
  Абсолютно уместна забележка относно меритокрацията.
  Но все пак трябва да се отчита, че Автора е професор в НБУ, а там преподават по Уикито, а в департамента за Земята учат студентите, че Земята е куха.
  Не съм проверявал в уикито - там може и да пише, че е куха.

 94. 94 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#85] от "lessonsoftime":

  Би ли ми припомнил колко ти е горната възрастова граница за гласуване?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 95. 95 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  До коментар [#92] от "fiona":
  Оправянето вече сме го правили поне два пъти.
  Отстъпват само като видят другия край.
  Ако Луканов и Виденов не бяха изритани сега щяхме да сме нещо средно между Беларус и Туркменистан.

 96. 96 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#93] от "k_":

  Да ти призная, аз харесвам автора. Струва ми се, че си прекалено суров към него.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 97. 97 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#90] от "k_":

  Къде беше ти 10 години докато GlobalLeader САМ прокарва идеята си ДОИП?

 98. 98 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "Lady Zeppelin":

  55-60 г. (но, каквато и граница да сложиш над тази, все ще е от полза).

 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  До коментар [#96] от "Lady Zeppelin":
  Аз също го харесвам и отчитам, че има една от най-свежите мисъли (ква дума се получи) от неговото пполитологическо племе в страната.
  Смущава ме факта кво прави в НБУ, което си е шесташка люпиплня още от създаването си и заяждането е към тях.

 100. 100 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#92] от "fiona":

  Аристотел всъщност казва, че демокрацията е извращение.

  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/535652_10151216475242051_1672237875_n.jpg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK