Речта на Президента 2.0

След <a href="http://www.dnevnik.bg/video/2013/07/05/2097772_prezidentut_edinstveniiat_demokratichen_izhod_pri/" target="_blank">изявлението на президента от 5 юли</a>, вечерта на протеста се появиха послания от протестиращи, които му благодариха за казаното

© Вера Гоцева

След изявлението на президента от 5 юли, вечерта на протеста се появиха послания от протестиращи, които му благодариха за казанотоБоян Рашев, чийто текст "Прецакани сте! Това е ултрапротест" стана един от най-споделяните и четените по темата, изпрати нов материал до "Дневник".


Когато стигнеш 42-рия километър, а финалът е безкрайно далеч.  


Когато мускулите вече нямат сили. Когато дробовете се свиват, рамене се отпускат, очите не виждат. Когато слънцето изгаря, дъждът не охлажда, вятърът не носи кислород. Когато болката стане непоносима. Когато разумът и тялото крещят в един глас: "Откажи се!" Когато духът се огъва и се питаш: "Защо си причинявам това?"…
Тогава те движи само Целта. Тогава някой, който стои край трасето и гледа, който осъзнава, че печелиш ли ти, "печели цял народ", трябва да ти подаде вода и храна. Трябва да ти даде кураж. Трябва да стои на висока трибуна и да вика по-силно от всички, които викат: "Няма смисъл, няма полза, няма да успееш! Откажи се!" Трябва да ти вдъхне живот.


За да намериш сили да стигнеш докрай.


Когато протестът стигне 42-рия ден, а оставката е безкрайно далеч...


Когато загражданията около Народното събрание се превърнат в стена. Когато полетят първите камъни. Когато Ямбол блокира новата магистрала, а Видин – новият Дунав-мост. Когато полицията се изнерви, бюджетът за извънредни часове се изчерпи и забраните зачестят. Когато недосегаемите започнат да планират "заслужената" си ваканция. Когато постигнат "съгласие", което само ще подсили нашето недоверие. Когато сутрин станем толкова, колкото сме вечер. Когато всички европейски посланици се изредят да им напомнят къде е България.


Когато душата на Едвин погледне към небето…


Тогава Президентът, единственият представител на държавата, пряко избран от нас, единственият, който чува, единственият, на когото (се надявам, че) можем да вярваме, ще трябва да говори отново. И да каже истината и цялата истина.


При нас, на площада. Без вратовръзка и без дипломация. Без да се страхува от калта, която ще изсипят върху името му. Смело, искрено и лично. Защото носи тежка отговорност и осъзнава цената на мълчанието.


Ще трябва да говори, така че всички да го чуят. Така че речта му да не допуска коментари, интерпретации и манипулации. Така че гласът му да премине като лавина през хората, медиите, площадите и седенките. Така че Европа да чуе. Така че прозорците на Народното събрание да потреперят, а "избраниците" ни – панически да започнат да си стягат багажа за вечна ваканция:


България се намира в разгара на политическа криза. Гражданите не вярват на управляващите и това недоверие се засилва с всеки изминал ден. Много хора смятат, че днес аз съм изправен пред трудно решение, защото страната има нужда от стабилност.


Аз не мисля така!


Защото взех това решение много отдавна – още когато се кандидатирах за Президент. Тогава поставих личния си живот в услуга на нацията. Защото имах надежда. Днес моята надежда се превръща в реалност и аз искам да ви благодаря. Защото България няма нужда от стабилна олигархия и обратен завой към комунизма.


България има нужда от стабилна промяна към реална демокрация.


Датата 14 юни 2013 г. ще бъде запомнена като началото на края на Прехода. За 23 години българската нация достигна нужната зрялост, превърна се от общество на безличието в общество на свободни личности. Малко по малко натрупахме критична маса на морал, непримиримост, желание за справедливост.


Осъзнахме, че всичко зависи от нас.


Разделителната линия днес е много ясна – нацията срещу мафията; истината срещу лъжата; моралът срещу покварата. От едната страна стои модерно гражданско общество, изградено върху ценностите на християнския морал и демокрацията, което може да се развива само в условията на свобода и справедливост. От другата страна стои чудовищна комбинация от уродливи форми на комунизъм, феодализъм и фашизъм, обединени в страстта си към парите, която властва само в условията на бедност, безразличие и безправие.


Избираме – доброто или злото?!?


Аз знам от коя страна стоя.


Труден ли е този избор?


Не разделям нацията, защото съм убеден, че всеки достоен българин трябва да направи и би направил същия избор. Стига да можеше да различи истината и да повярва в самото съществуване на доброто в държавата. Стига да имаше и зрънце от вярата, която повечето от нас напълно загубиха през последните години.


Посткомунистическата олигархия извърши много престъпления, но най-страшното от тях остана невидимо и недоказуемо. Откраднаха ни вярата в доброто, упоиха сетивата ни, осакатиха ценностната ни система. Използваха най-ефективният начин да прикрият мръсотията си – като замерят всички други с кал, така че да изглеждаме еднакво. И колкото по-чисти и различни са другите, толкова повече кал изравяха и толкова по-често хвърляха... И продължават да го правят всеки ден.


Сляха истината и лъжата в смесица, която не позволява различаването им. Смесица, която толкова силно отврати българското общество, че то повярва, че изборът му е ограничен до по-малкото зло и следователно няма смисъл да избира.


Насадиха убеждението, че успехът и благополучието в България са възможни само чрез връзки с държавата, престъпления, корупция и винаги за сметка на някой друг и следователно всеки, който постига нещо, е част от мафиятаче е някой от тях.


И успяха. Изпаднахме в транс, който все повече се задълбочаваше. До момента, в който те решиха, че спим толкова дълбоко, че могат спокойно да покажат най-грозното си лице и ние пак да останем равнодушни.


Нацията се събуди. Вижда ги и ги (по)сочи с пръст. А те се чувстват толкова недосегаеми, че нагло й се присмиват.


Не мога повече да търпя това!


Убеден съм, че много от вас са гласували за мен в качеството ми на по-малкото зло. Вярвам, че днес те ще видят избора си в друга светлина.


Горд съм с постиженията си в живота и познавам много българи, които се чувстват по същия начин. Ние знаем, че не всички са маскари, защото не смятаме себе си за такива. Ние знаем, че имаме избор и нямаме право да отстъпим от него. Ако днес се откажем, децата, които водим със себе си, един ден ще бъдат тук отново и справедливо ще ни укоряват. Или изобщо няма да бъдат в България.


Аз искам моите деца да останат и няма да им завещая една провалена държава.


Стигнахме много далеч. Няма път назад. Днес аз празнувам, защото след тази реч мога свободно да направя това, което желая най-много - 


Да се присъединя към вас!


Призовавам правителствата на всички европейски страни и Европейската комисия – направете всичко възможно, за да запазите България. Не позволявайте тя да бъде отвлечена и да се превърне в гнойна рана в сърцето на Европа!


Призовавам всички демократични партии, всички граждански, работодателски и синдикални организации – направете ясен избор! Покажете, че сте готови да го защитавате сега. Изпълнете съществуването си със смисъл. Ще използвам всички права и възможности, които ми дава позицията на Президент на Републиката, за да можем да избираме възможно най-скоро и при най-справедливите правила.


И този път призовавам… Не призовавам, а моля!


Моля, всеки българин, който носи достойнство, иска бъдеще за децата си, иска да живее от плодовете на собствения си труд, знания и умения, всеки, който иска да уважава управниците на държавата си –


Търсете истината и направете избора, в който вярвате!


***
Авторски права: Тази реч или части от нея могат да бъдат използвани от Президента на Република България без никакви ограничения. За да остане в историята като…Речта на Президента, който имаше куража да избере доброто и да каже истината. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Тогава Президентът, единственият представител на държавата, пряко избран от нас, единственият, който чува, единственият, на когото (се надявам, че) можем да вярваме, ще трябва да говори отново. И да каже истината и цялата истина.
  =========================================
  Няма да се излагаме! Президентът е с нас и ние е сме с него. ПРОТЕСТ ДО ДУПКА!!!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1672 Весело

  Все пак, да не обиждаме президента с фалшивото алтер его. Роската може да е всякакъв, но графоман не е.

 3. 3 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Зареди доброто опазване на протесна правителството Мафиански иска смяна в ръководството на МВР. Търсят се:
  - хладнокръвни отнематели на човешки живот
  - поне с 20-годишен стаж в кражбите и рекетирането
  - вкадеещи Мафиански (езика на бсп+дпс+атака)
  - минимална телесна маса 120 кг
  - с не повече от основно и да не могат да броят до повече от 3000
  Най-подходящият кандидат ще стане и вицепремиер.

 4. 4 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Добрата работа на полицията в опазване на протеста, предизвика правителството Мафиански да инициира смяна в ръководството на МВР. Търсят се:
  - хора с опит в окървавяването на масови мериприятия
  - поне с 20-годишен стаж в кражбите и рекетирането
  - вкадеещи Мафиански (езика на бсп+дпс+атака)
  - минимална телесна маса 120 кг
  - с не повече от основно и да не могат да броят до повече от 3000
  Най-подходящият кандидат ще стане вицепремиер, а след оставката на Олигарски и премиер. 

 5. 5 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Дневник, не ви ли омръзна от тези гротески, които помествате? Липсва само "Манифестът" и социалната революция е на косъм да се осъществи. Напред, о парии презряни! Става за лозунг на социалната революция нали?
  пп Както винаги котаракът бързо се е наспал и е седнал с гневен поглед и мътен мозък пред клавиатурата. След малко до него ще се нареди и доктор за незнам кой си, и даниел дефое, който протестира и пита аз дали съм била на протест, и сидера и мидера. Абе хора, лято е, хубаво е навън, излезте сред природата, разходете се, ще срещнете приятели, ще почувствате пулса на живота! Наистина на тази перверзия, наречена протест, е време да се сложи край. Протест в подкрепа на дясно управление при 90% бедни? Пошло! Социална революция от Прокопиевци, Безухановци, Ушеви и тн е дървено желязо.

  нели ангелова
 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Да се присъединя към вас!
  Призовавам правителствата на всички европейски страни и Европейската комисия – направете всичко възможно, за да запазите България. Не позволявайте тя да бъде отвлечена и да се превърне в гнойна рана в сърцето на Европа!
  _____________________________
  Аз по социалистически и пролетарски лозунги не бях виждал , цялата статия е писана като за манипулация на дебили !
  Защо така мащабно се опитваме да вменим на младите ,че ЕС полага някакви грижи да спаси България а не собствената си олигархия и "финансовите и килъри" които отдавна са се настанили у нас? От 25 години спазваме всички директиви и правим очакваните от нас реформи именно за да живеем по-добре ! От 1 януари 2007 г. сме член на ЕС даже президента Гоце подписа ... явно европейската олигархия е най-облагодетелствувана от колониалния модел !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#6] от "comandante": дебила от ДС си ти, а ние хората за които се говори в статията те презираме и стоим на 100% зад нея!!! Манипулациите ви вече не минават, гаден агенте!!!

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  [quote#5:"Нели Ангелова"]Протест в подкрепа на дясно управление при 90% бедни? Пошло![/quote]
  +++
  Либерастите и техните реформи причиниха унизително изтребване на хората със собствен бизнес и със свободни професии които би трябвало да са носителите на демократичните ценности и те да са реалната средна класа !
  Средната класа се подмени от мушмороци държавни служители на средни нива в доходни ведомства и мениджъри в чуждестранни фирми минали всички необходими обучения за мозъчно шлайфане ! Аз лично от такава "интелигенция" се отвращавам ! За какво дясно говорим ? СДС и фракциите са абсолютно на ясно но късно разбират за какво са били употребени от "командира" Костов който доведе руската мафия и финансовите мародери на ЕС и САЩ
  Стив Ханке що не дойде да се самозапали в знак на протест ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 8 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Срещу това това е моя личен, мъничък но вече повече от половината от земния ми път бушуващ в мен протест.
  Братя българи,нека всички се събудим....
  Хора,не всичко е пари...
  Да погледнем в душите си...
  какво ще "вземем"със себе си
  и какво ще оставим на децата си...

  Благодаря на автора!

  Посткомунистическата олигархия извърши много престъпления, но най-страшното от тях остана невидимо и недоказуемо. Откраднаха ни вярата в доброто, упоиха сетивата ни, осакатиха ценностната ни система. Използваха най-ефективният начин да прикрият мръсотията си – като замерят всички други с кал, така че да изглеждаме еднакво. И колкото по-чисти и различни са другите, толкова повече кал изравяха и толкова по-често хвърляха... И продължават да го правят всеки ден.

  Сляха истината и лъжата в смесица, която не позволява различаването им. Смесица, която толкова силно отврати българското общество, че то повярва, че изборът му е ограничен до по-малкото зло и следователно няма смисъл да избира.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 10. 10 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Неутрално

  [quote#5:"Нели Ангелова"]Както винаги котаракът бързо се е наспал и е седнал с гневен поглед и мътен мозък пред клавиатурата[/quote]
  Не позна! С абсолютно ясно съзнание и добро настроение ще напиша :
  Долу Орешарски! Оставка! Веднага!
  Днес е един прекрасен ден за протест.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  [quote#7:"kilmer"]а ние хората за които се говори в статията те презираме и стоим на 100% зад нея!!! Манипулациите ви вече не минават, гаден агенте!!! [/quote]
  А към какво се стремите по-точно ? Какво очаквате от европейските чиновници ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Неутрално

  [quote#11:"freewheelburning"]Това не е президент на българите,това човече разделя българите. [/quote]
  Президентът (това човече) говори от свое име и името на поне 75% от българският народ т.е. на мнозинството. Така че, застани мирно и го слушай!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 15. 15 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Когато властващия мъчи и се опиянява от това
  а ние искаме човешко отношение
  и радост от труда си в собствената страна

 16. 16 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Обява:

  Вдъхновена реч си търси човек с дупе да я произнесе.

  Изисквания:
  Чисто съдебно минало
  Чиста съвест
  Чувство за момента
  Нямане за губене
  Отговорност пред суверена
  Кураж, кураж, кураж.

  Осигуряват се:

  Въодушевена публика.
  Звуково оформление с аплаузи
  Транспорт на ръце
  Изобразяване с благородни материали на всички обществени места в Републиката.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 17. 17 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#7] от "kilmer":
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Желая ти хубав и лек ден!
  Прекрасна статия!
  Много сме и ще ставаме повече...ефекта на доминото!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 18. 18 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Забравих да добавя

  Влизане на почетно място в учебниците по история.


  Дневниииииик! Автокорекцията най-накрая!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 19. 19 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#8:"vivian62"] Това е моя личен, мъничък но вече повече от половината от земния ми път бушуващ в мен протест.
  Братя българи,нека всички се събудим....
  Хора,не всичко е пари...
  Да погледнем в душите си...
  какво ще "вземем"със себе си
  и какво ще оставим на децата си...

  Благодаря на автора!

  Посткомунистическата олигархия извърши много престъпления, но най-страшното от тях остана невидимо и недоказуемо. Откраднаха ни вярата в доброто, упоиха сетивата ни, осакатиха ценностната ни система. Използваха най-ефективният начин да прикрият мръсотията си – като замерят всички други с кал, така че да изглеждаме еднакво. И колкото по-чисти и различни са другите, толкова повече кал изравяха и толкова по-често хвърляха... И продължават да го правят всеки ден.

  Сляха истината и лъжата в смесица, която не позволява различаването им. Смесица, която толкова силно отврати българското общество, че то повярва, че изборът му е ограничен до по-малкото зло и следователно няма смисъл да избира.
  Прочитане на целия коментар »
  [/quote]

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 20. 20 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ако се абстрахираме от политическите си пристрастия и разсъдим трезво, трябва да признаем, че написаното, което прочете Президента, беше повече от провокативно...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 21. 21 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#10] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  Не ви ли е любопитно защо точно децата и внуците на важните клечки от Политбюро и ЦК на БКП днес се борят с "метастазите на комунизма"? И защо всички намират това за съвсем естествено? Оказва се, че днес е достатъчно да извикаш "Долу БКП!" и получаваш индулгенция за пожизнена принадлежност към демокрацията. Дори и ако самият Лаврентий Павлович/който не знае кой е той, да пита/ се появи днес на площад "Независимост" с плакат за борба с олигархията, ще бъде възнаграден с аплодисменти. И така, потомците на висшата БКП номенклатура обикалят телевизионните студиа и обясняват кой е истински демократ и кой е "тъп комунист". А водещите ги гледат с кравешко обожание и повтарят:
  "Ах, какви смели интелектуалци, ах, какви умни интелектуалци, как хубаво се борят!
  Класовата борба на пролетариата продължава и днес. Масите са обзети от нетърпимост към управляващите! Обстановката е революционна. Напред срещу класовия враг!

  нели ангелова
 22. 22 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 398 Неутрално

  [quote#5:"Нели Ангелова"] Липсва само "Манифестът" [/quote]

  Е не, "Манифестът" манифестира! А когато децата са сред природата, аз съм на площада. И аз не протестирам "социално", а политически, за да има социално!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 23. 23 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 24. 24 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Спечели ме още на ...

  Когато душата на Едвин погледне към небето…  разсмях се толкова силно, че за малко да си разлея кафето...

 25. 25 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#6] от "comandante":
  Цитат:

  "Осъзнахме, че всичко зависи от нас.

  Разделителната линия днес е много ясна – нацията срещу мафията; истината срещу лъжата; моралът срещу покварата. От едната страна стои модерно гражданско общество, изградено върху ценностите на християнския морал и демокрацията, което може да се развива само в условията на свобода и справедливост. От другата страна стои чудовищна комбинация от уродливи форми на комунизъм, феодализъм и фашизъм, обединени в страстта си към парите, която властва само в условията на бедност, безразличие и безправие. "

  Къде разпознахте в тази статия ляво и дясно?!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 26. 26 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 624 Любопитно

  "Тогава те движи само Целта."
  Някой би ли посочил каква е Целта?

 27. 27 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  [quote#8:"vivian62"]Откраднаха ни вярата в доброто, упоиха сетивата ни, осакатиха ценностната ни система. Използваха най-ефективният начин да прикрият мръсотията си[/quote]
  Един велик БЪЛГАРИН каза следното :
  '…..най-съществен метод, е икономическото заробване, което се постига чрез психологически, икономически натиск, интелектуално осакатяване и много други на вид безобидни средства. Този е най-финият и на пръв поглед най-безболезненият начин. Цели държави и народи са икономически покорени и плащат данъци, без да разберат или без да виждат някаква видима сила, така че жертвата дори не усеща, че е поробена. Те си плащат данъците и таксите под съвсем законна форма и с желание и съзнание, че това е за тяхното добро, както и за благополучието на близките им. Техните поробители стават техни благотворители и покровители. Покорените не виждат никакви окупационни сили, които да ги потискат. Имат правото на свободно изказване, както и да избират своите управници, без да разберат, че тяхното общество се използва, за да прехвърли имуществото им по един узаконен начин на техния поробител."
  Н.Николов

  Никак не е случайно ,че цялата посткомунистическа олигархия дължи пари на чуждестранните банки !?

  Поръчителите на убийства дават на изпълнители пари и оръжия ...е същото е и с финансовите килъри на които всички в тази страна се кланят !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Столбърг" и "Уиклеф Холдинг Лимитид"

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 32. 32 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  упс, смИсъл. Няма такъв. Никакъв.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 33. 33 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 694 Любопитно

  Избралите въпросния президент може и да имат някакви илюзии. Все пак не беше много отдавна и някои помним, че май и самият той бе изненадан от кандидатурата си (Борисов му дърпаше ушите при обявяването). Явно не му е била мечтата да стане президент, иначе нямаше да прави гафовете с "Чехословакия", ватиканското яйце и т.н. Също помним, че Плевнелиев подписа указа за публикуване на закона "Пеевски" в "Държавен вестник" и на практика не се противопостави на спорния избор. След това удобно яхна протестите, за да остане популярен. Какъв борец с олигархията ще е, ще видим. Все пак помним, че при управлението на ГЕРБ държавните поръчки се разпределяха между 200 фирми (по две на депутат от управляващите). Именно тези управници, част от които бе Плевнелиев, продължиха традицията и "Насадиха убеждението, че успехът и благополучието в България са възможни само чрез връзки с държавата, престъпления, корупция...".

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 34. 34 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#9] от "vivian62":

  Един велик БЪЛГАРИН каза:

  …..най-съществен метод, е икономическото заробване, което се постига чрез психологически, икономически натиск, интелектуално осакатяване и много други на вид безобидни средства. Този е най-финият и на пръв поглед най-безболезненият начин. Цели държави и народи са икономически покорени и плащат данъци, без да разберат или без да виждат някаква видима сила, така че жертвата дори не усеща, че е поробена. Те си плащат данъците и таксите под съвсем законна форма и с желание и съзнание, че това е за тяхното добро, както и за благополучието на близките им. Техните поробители стават техни благотворители и покровители. Покорените не виждат никакви окупационни сили, които да ги потискат. Имат правото на свободно изказване, както и да избират своите управници, без да разберат, че тяхното общество се използва, за да прехвърли имуществото им по един узаконен начин на техния поробител."
  Н.Николов

  Някакво друго комунистическо плашило ще извадите ли да плашите деца ? Не е случайно ,че всички наши олигарси дължат пари на чужди банки !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 35. 35 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Тук изобщо не стрият коментари !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 36. 36 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Щом стигнах до "душата на Едвин" и се отказах.

  Това е речта, каквато един културтрегер би поискал.

  Пак препечатки от "Култура"......

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 37. 37 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 398 Неутрално

  [quote#5:"Нели Ангелова"]Липсва само "Манифестът"[/quote]

  Е не, "Манифестът" манифестира! А когато децата са сред природата, аз съм на площада. И аз не протестирам социално, не. Аз протестирам политически, за да има социално!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Гражданите искат политиците да защитават граждански интереси .Орешарски изкара доста силови фигури на светло-вие решавате дали да ви управляват,приятен ден

 40. 40 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Спечели ме още на...

  Когато душата на Едвин погледне към небето…  Разсмях се толкова силно, че едва не си разлях кафето...

 41. 41 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  "Посткомунистическата олигархия извърши много престъпления, но най-страшното от тях остана невидимо и недоказуемо. Откраднаха ни вярата в доброто, упоиха сетивата ни, осакатиха ценностната ни система. Използваха най-ефективният начин да прикрият мръсотията си – като замерят всички други с кал, така че да изглеждаме еднакво. И колкото по-чисти и различни са другите, толкова повече кал изравяха и толкова по-често хвърляха... И продължават да го правят всеки ден. "

  Къде бяхте когато се създаваха олигарсите, когато ставаха собственици на мини, заводи, ерп-та, веи-та, предприятия, земи? Защо мълчите и не протестирате срещу олигарха на мина Ораново, където загинаха четирима работници и оставиха сирачета? Нали сте срещу олигархията? Как и кога ще конфискувате награбеното от тях? Друго си обаче да надуваш вувузели, да се разхождаш по жълтите павета, да блокираш пътищата и да наказват работещите, друго си е под светлината на камерите да протестираш рамо до рамо с децата на олигарсите. А да, пардон, вашата революция е за ценности, не за справедлив живот, вие сте против левите олигарси, десните са добри, почтени, красиви, интелигентни.

  нели ангелова
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 43. 43 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Разликата м/у Февруарските протести и ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПАРЛАМЕНТА и КАБИНЕТА на Орешарски е, че това е ПОСЛЕДНАТА ФАЗА на ГРАЖДАНСКА ЕПИЛАЦИЯ
  върху ДЪРЖАВНАТА ДЕМОРАЛИЗАЦИЯ на България.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#9] от "vivian62":
  Не е така!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Любопитно

  [quote#18:"rapidfire"]Дневниииииик! Автокорекцията най-накрая![/quote]
  Бе сървърът е китайски, това ясно, ама не може ли да се направи нящо по въпроса?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 47. 47 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Сънувах Миков снощи, председателя на НС.
  В един ГОЛЯМ СКЛАД, работеше с прахосмукачка. Аз се ВЪРТЯХ ОКОЛО НЕГО. Прахосмукачката му задираше по цимента и ВЪРХУ МНОГО БЕЛИ ГЕРДАНИ. Той ПСУВАШЕ и се ЯДОСВАШЕ. Каза ми, „БЪРЗО, БЪРЗО намери дъсчици да сложим върху герданите, че от тях НЕ МОГА ДА МИНА с прахосмукачката”. Прибягах да търся дъсчици но нямаше никакви дъсчици, които аз бях складирал. Само две три НАПЪЛНО изгнили, които не стават за нищо, СКЛАДА БЕШЕ идеално ПОЧИСТЕН от него и аз НЕ СЕ ВЪРНАХ повече при него.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 48. 48 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#7] от "kilmer":
  Ако статията не беше заключена от модератори хубаво щях да ти обясня някои работи !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 52. 52 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  а бе, нещо сайта се бъгна, но много държа да си напиша коментара за 3-ти път

  Авторът ме спечели още на... "Когато душата на Едвин погледне към небето…"  Разсмях се толкова силно, че за малко да си разлея кафето!!!

 53. 53 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 56. 56 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2959 Весело

  [quote#21:"Нели Ангелова"]Не ви ли е любопитно защо точно децата и внуците на важните клечки от Политбюро и ЦК на БКП днес се борят с "метастазите на комунизма"? [/quote]

  Кой, Станишеф, Мая, Бурунджиева ли имате в предвид, те не се борят за промяна а запазване на олигархическото статукво!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 57. 57 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#17] от "vivian62":
  Много сме и ще ставаме повече...ефекта на доминото! "

  -"Ефекта на доминото"?
  Ще ви срути за нула време.

 58. 58 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 59. 59 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 470 Весело


  Хм, докато четях се подсетих се за един любим автор и нещо, което беше написал:

  ''Кичът предизвиква две последователни сълзи...
  Първата сълза казва: ''Колко е красиво да видиш дечица тичащи по зелената морава''
  Втората сълза казва : ''Колко е красиво да бъдеш разчустван ведно с цялото човечество от гледката на дечица, тичащи по зелената морава''
  Втората сълза е тази, която прави кича...кич.
  Братството между хората би било възможно единствено на основата на кича.''


 60. 60 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#54] от "freewheelburning":  Росен Плевнелиев е знаел, че Делян Пеевски ще бъде избран за шеф на ДАНС."

  -Както се изясни,че и в ГЕРБ са знаели 10-тина дни преди избора,като са използвали този факт и време,за да организират протестите. 61. 61 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#5] от "Нели Ангелова":

  Нери,
  вие наистина много треперите, че ще се намери някой, който да затвори веригата на народното недоволство?

  и тогава силата на народното електричество ще ви отнесе много далече от следващото Народно събрание...

  изборите за вас ще бъдат това, което са и за Евророма

  РЕФОРМИ !
 62. 62 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Благодаря за текста! Силен и вливащ сили.
  Благодаря за гледката на гърчещи се комунисти под статията!
  Още веднъж благодаря!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 63. 63 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#54:"freewheelburning"]  Росен Плевнелиев е знаел, че Делян Пеевски ще[/quote]
  Ако Плевнелиев не беше подписал и тайно и дипломатично ги беше извикал и консултиран щеше да е един от задкулисието.
  На технократите винаги може да се вярва повече, че вършат правилни неща. За тях 2 и 2 винаги са 4. Некато политиците и счетоводителите.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#5] от "Нели Ангелова":

  Ти ли си бе Дърева?! Какво е туй партизанско име "нели"?!

  chavo64
 68. 68 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  "От едната страна стои модерно гражданско общество, изградено върху ценностите на християнския морал и демокрацията, което може да се развива само в условията на свобода и справедливост. От другата страна стои чудовищна комбинация от уродливи форми на комунизъм, феодализъм и фашизъм, обединени в страстта си към парите, която властва само в условията на бедност, безразличие и безправие."

  страхотно, чудесна статия, съгласен съм с всяка една написана дума.

  поздрави за автора и благодарности към Дневник, че побликуват подобни текстове

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 69. 69 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#5:"Нели Ангелова"]аистина на тази перверзия, наречена протест, е време да се сложи край. [/quote]

  на теб какъв ти е проблем - цитирай текст от статията с който не си съгласна/съгласен по някаква причина

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 70. 70 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#10:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Долу Орешарски! Оставка! Веднага!
  Днес е един прекрасен ден за протест. [/quote]

  абсолютно

  ОСТАВКА червени, крадливи некадърници

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 71. 71 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#11:"freewheelburning"]Това не е президент на българите,това човече разделя българите. [/quote]

  как ги разделя бе, като казва истината ли - ако това разделя българите, аз предпочитам тия, като теб да си останат от другата страна

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Само не мога да разбера, защо трябва да се обръщаме към българския президент на английски?!!
  Може би не съм достатъчно красива, нителигентна и т.н.

 74. 74 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Весело

  Хубав текст. Предразполага към размисъл.

  п.п. Докато четях коментарите, реших, че спокойно децата като не слушат могат да бъдат плашени с Нали Ангелова, вместо със злата вещица. Вещиците поне са доказали, че имат интелект.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 75. 75 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Гневно

  [quote#21:"Нели Ангелова"]И така, потомците на висшата БКП номенклатура обикалят телевизионните студиа и обясняват кой е истински демократ и кой е "тъп комунист". [/quote]

  До коментар [#21] от "Нели Ангелова":

  Уважаема Ангелова - другарко, ще ви отговоря на поставените въпроси като ще използвам същата тактика като вас.
  Питате как могат децата на "номенклатурата" да викат "тъп комунист", нали?
  Предполагам, че идеята ви е да се забрани родово на всички хора които имат някакъв досег с бившата комунистическа партия да викат срещу комунистите. Те ще имат право да викат само "за комунистите".
  Учудвам се на "плоската мисъл" която се опитвате да пробутвате на аудиторията в този форум. Според вас е правилно един комунист да е за комунистите, но не е правилно децата на такива хора да имат собствено мнение и да искат по-добър живот за себе си, защото си мислят че комунистите от ГербБспДпсЮруш са лоши хора.
  Предполагам, че не си мислите да ме убедите в правотата на настоящите управляващите в България. Няма да успеете. Видяхме и усетихме на собствения си гръб как направите този 23 годишен период. Само национални катастрофи и кражби под формата на "преход".
  Може би ще се пробвате да ме попитате, кой може да промени нещата в България. Отговорът е много семпъл. Ние можем да променим нещата, но първо трябва да променим себе си. Борбата със самия себе си е най-тежката борба.

  Но докато се казва, че "Орешарски/Борисов/ Местан/ Сидеров няма алтернатива" означава че ние все още НЕ СМЕ се променили.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 76. 76 Профил на true
  true
  Рейтинг: 572 Любопитно

  На снимката :

  "thank you, mr. President!"

  Не знаех, че в България първи език е английският. 77. 77 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Верни неща, макар и с доста патос казани.

  Наистина президентската институция е единствената институционална опора срещу мафията. Прасетата превзеха всичко останало - пьрльмент, изпълнителна власт, съдебна власт, дансове-мансове, масмедиите и лоймедиите. Само президентът не е техен.

 78. 78 Профил на true
  true
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Пак този "автор", или както коментаторът "epoc" го нарича Културтрегер.
  На колко години е този човек, в каква среда е расъл, какво иска?
  Този човек пише за ЦЕЛ, каква е неговата Цел?
  Защото тези протести сега нямат нищо общо с февруарските.
  Протестите сега се правят от Средната Класа, не от бедните и не от богатите.
  Имаше даже един собственик на софтуерна фирма , който "гладувал" както писа Дневник, и защо?
  Защото не е получил Достатъчно Държавни или по Европейските програми поръчки, както и "авторът"?
  Бедните не са на протеста, те са заети с това да търсят работа, да работят, за да могат да нахранят децата си.

 79. 79 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Весело

  [quote#24:"diegos"]Спечели ме още на ...

  Когато душата на Едвин погледне към небето…  разсмях се толкова силно, че за малко да си разлея кафето...[/quote]

  [quote#36:"epoc"]Щом стигнах до "душата на Едвин" и се отказах.

  Това е речта, каквато един културтрегер би поискал.
  [/quote]

  [quote#40:"diegos"]Спечели ме още на...

  Когато душата на Едвин погледне към небето…  Разсмях се толкова силно, че едва не си разлях кафето...[/quote]

  [quote#52:"diegos"]а бе, нещо сайта се бъгна, но много държа да си напиша коментара за 3-ти път

  Авторът ме спечели още на... "Когато душата на Едвин погледне към небето…"  Разсмях се толкова силно, че за малко да си разлея кафето!!![/quote]

  То, че Дневник май се е бъгнал е вярно, но пък такова повторение на мислите при двамата колеги явно е дошло от .... флашката / инструкцията. Проявявайте малко повече самостоятелност в мисленето колеги. То (мисленето) не е лесна работа, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 80. 80 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#76:"true"]На снимката :
  "thank you, mr. President!"
  Не знаех, че в България първи език е английският. [/quote]

  и тва кво значение има баси, живеем в своБодна държава (все още) и можем да си пишем плакатите на какъвто си искаме език

  ама викаш нали нещо трябва да изръсиш ...

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 81. 81 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#79] от "д-р Замен":

  понякога коментарите излизат с леко закъснение и човека е решил да пробва от другия си платен ник , помислил е, че тоя е бъгнат

  громят буржоазията дрОгарите, нямат време да проверяват

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 82. 82 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#42] от "Нели Ангелова":

  То пък едно слово.Даже и "свободно"!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 83. 83 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#73:"kaleva"]Може би не съм достатъчно красива, нителигентна и т.н. [/quote]

  много вероятно

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 84. 84 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  Да благодарим на автора, че си казва още в началото, че това му се е привидяло на 42-рия километър. Когато тялото работи на последни резерви, кислородът не достига и мозъкът изключва до поддържане на основните жизнени и двигателни функции.
  Иначе друго обяснение би било крайно нелицеприятно за автора, че излиза (в добрия случай) някакъв екзалтиран, изкрейзил неадекватник.
  Да оставим настрана, че пак Вожд и Предводител на Масите си търси. Ама и се е взрял в ... меко казано ... спорна кандидатура.
  Доро да не задълбаваме в отделни детайли от житието-битието на Президента, ама въобще ... Как си го представя Плевнелиев в тази роля просто като личност? Той не е такъв тип, най-малкото. И ако го напъхат в такова театро ще е толкова нелепо, че ще "убие" направо "Революцията" ( с главно "Р" ), която явно жажда автора в кислородната си абстиненция на 42-рия километър.
  Хм ... 42-рия чак ... Направо си е за четвъртия Авторът, изживяващ се като Пророк на Месията, Трибуна и Предводителя на Масите Плевнелиев, си живее в някаква своя реалност. Днес, единствено сега, екзалтирана и истерясала, за която няма вчера, позавчера. Да ми дърпа Плевнелиев така за пеша, а да не се сеща, че същият Плевнелиев се яви на президентските избори с "визията" за панелките, от частта на неговото министерство за Програма 2020 и ... нищо повече!
  Че вече като Президент Плевнелиев само и единствено все за това се хваща, а голямата му "рекламна обиколка" в Европа и Щатите като Президент беше с посланието ... идвайте да инвестирате, че при нас заплатите са най-ниски, че данъка ни е плосък и нисък (като на офшорка), а и правим закон да не плащате вие и социалните осигуровки, а да ги поеме бюджета.
  И с това "визионерство" Плевнелиев ще поведе Масите?
  Да бе, да!

 85. 85 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нормално ли е да бъде превъзнасян човек, който безропотно позволи унизително да го бутат с пръст по челото и да му дърпат ушите... Един комплексар, който стои на задни лапи пред силните и се опитва да показва мускули там, където е сигурен, че няма да му натрият носа. Това човече не може да ми бъде пример нито за нормален мъж, нито за нормален политик. А опита му да унижи голяма част от хората в България е гнусен.

 86. 86 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Весело

  [quote#84:"xm..."]Да благодарим на автора, че си казва още в началото, че това му се е привидяло на 42-рия километър. Когато тялото работи на последни резерви, кислородът не достига и мозъкът изключва до поддържане на основните жизнени и двигателни функции. [/quote]

  До коментар [#84] от "xm...":

  Колега защо разбиваш илюзиите на платените червени тролове. Та те бяха започнали да громят президента за тези му думи.
  Писатели.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 87. 87 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#83] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Благодаря за милия, интелигентен и т.н. комплимент.

 88. 88 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#84] от "xm...":
  Жена е писала статията.Може да бъде разбрана само от истински мъже.
  И е визирала Президента по-скоро като институция.
  За хора с визия и лице.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 89. 89 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Любопитно

  До коментар [#85] от "kaleva":

  Уважаема колежке, ако обичахте да четете щяхте да знаете, че това не са думите на президента, а на автора на статията.
  Разбрахте ли, ако не - прочетете коментара на колегата #84.
  Там той с думи прост ви го е "смлял". Четете. Писател?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 90. 90 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дневник, искрено ме разсмивате с тези патетики. Все повече започвате да приличате на "Работническо дело".

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  [quote#88:"vivian62"]Жена е писала статията.[/quote]

  До коментар [#88] от "vivian62":

  Недей така - умори ме. Автор на статията е Боян Рашев.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 93. 93 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "kilmer": За морал може да говори човек притежаващ подобно качество. Не ме убеждавай че милионите на Плевнелиев са от спането по паркингите в Германия.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#88] от "vivian62":
  Жена е писала статията.
  ***********************
  Тц!
  Боян Рашев. Пише си го в началото.
  И това не му е първото датзибао. Второто е, ако не съм пропуснал някое.
  Стилът е един и същ, неповторим , а и все от "маратонската си закалка" изхожда (беше се похвалил с това в първия си материал), та не може да се сбърка дори да не беше подписано.

 96. 96 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#89] от "д-р Замен":

  Някъде да съм казала, че това са думи на президента? Учудва ме оценката за този човек от страна на иначе очевидно интелигентни хора. Като президент Росен Плевнелиев за мен е просто едно недоразумение и кукла в ръцете на олигархията от всички цветове. Съмнявам се някога да излезе от образа на типичния комсомолски секретар.

 97. 97 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 749 Неутрално

  [quote#74:"ПАВЛА - సటోరి"]Докато четях коментарите, реших, че спокойно децата като не слушат могат да бъдат плашени с Нали Ангелова[/quote]
  Ако погледнеш снимките на тия от правителството има цяла галерия.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 98. 98 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2971 Весело

  До коментар [#86] от "д-р Замен":
  Писатели?
  Ами, читатели! Любители на ... Пабло Куелю, както наскоро се бе изсмял един форумен колега

  А Боян Рашев ми е странен, много странен.
  Под първия му материал, публикуван тук, имаше инфо с какво се занимава. И се чудя ...
  Ако е такъв, за какъвто се прокламира в текстовете си - как си върти работата? На принципа ... пью с отвращением?
  Или ... май по-скоро си се държи за "нашите", прокламирайки екзалтирано против "ненашите" ...
  Иначе би било шизофренно ...

 99. 99 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#21:"Нели Ангелова"] Дори и ако самият Лаврентий Павлович/който не знае кой е той, да пита/ се появи днес на площад "Независимост" с плакат за борба с олигархията, ще бъде възнаграден с аплодисменти. [/quote]

  И ти също.

 100. 100 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#19] от "vivian62":

  Виванче, нали знаеш, че не протестираме срещ туй, за да върнем онуй?


  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK