Имаме ли основание да викаме "червени боклуци"

Сергей Станишев на Бузлуджа

© Красимир Юскеселиев

Сергей Станишев на БузлуджаМногохилядните демонстрации от четиридесет и няколко дена искат оставката на Орешарски. Но той е сламен човек. Човек без собствено лице и воля. Лицето му не изразява нищо. Той е кукла на експерт. Той изобщо не разговаря с хората, които му искат оставката,  не прави никакви изявления (освен едно – че няма да подаде оставка, освен ако "мандатоносителят" не я поиска). Той оставя Станишев, който го е инсталирали в Министерския съвет, да говори от негово име. И от Бузлуджа, от червения събор около монумента от последната фаза на комунистическия тоталитаризъм, добил популярното название "летящата чиния", чухме категоричната декларация на този друг свят: "Няма да подаваме оставка."


Истинското зло е Станишев. Това го виждат и много хора в неговата собствена партия, но за съжаление те


нямат силата да му се противопоставят
Изглежда, че партийната дисциплина от времето на БКП още е в сила. Все пак заслужават уважение ясно изразените позиции  на хора като Татяна Дончева, Ивайло Калфин и други известни личности от БСП, които мислят трезво и достойно за бъдещето на България.


"Червени боклуци" се викаше по митинги още веднага след падането на Тодор Живков. Тъжно е, че 23 години след 10 ноември 1989 година и след като БКП набързо се преобрази в  БСП, трябва пак да скандираме всеки ден в центъра на столицата възгласите "червени боклуци" и "мафия", адресирани към ръководството на същата 122-годишна партия. Дали времето е спряло, или се връща назад?


Отговор  на протестиращите  изобщо няма. Въпреки че те са подкрепяни от мнозинството българи. Чуваме само цинично самодоволни изрази на упорство и арогантност от страна на Сергей Станишев, който напълно игнорира хората, говори за тях като за някакви рушители на реда или подставени лица на политическия му опонент, когото той така старателно и амбициозно се е нае да громи с целия арсенал на властта и олигархията. Орешарски пък все едно наистина живее на друга планета...


Имаме ли моралното основание толкова години след вододелната дата и началото на прехода отново и отново


да викаме "червени боклуци" срещу ръководството на отново управляващата


(този път с цената на унизителна коалиция и унизителни задкулисни зависимости) Българска социалистическа партия?


Наистина ли БСП е така различна от БКП, наистина ли е станала една нормална европейска социал-демократическа партия, наистина ли е скъсала с тоталитарния режим и неговите милиционерски прийоми и със създадената от него червена олигархия? Очевидно това е станало. Макар че лидерът на БСП се явява и лидер на европейските социалисти. Не се ли чувстват те, европейските социалисти, неловко от това, което става в България? Няма ли те да изразят по-категорично отношението си към ставащото у нас, както го направиха редица представители на ръководството на Европейския съюз и редица посланици на европейски държави у нас? Смятат ли те, че е нормално техният лидер да не обръща никакво внимание на хората, след като при това е взел властта, без да спечели избори?


От позицията си на протестиращ гражданин на София мога да кажа, че ми е тъжно да ми се налага 23 години по-късно пак да се включвам в хоровото скандиране "червени боклуци". И то с убеждение, че имам основание да го правя. Но както гласеше една мъдрост от цитатника на Мао Дзе Дун, боклукът няма да се измете сам, ако ти не го изметеш.


Ние като граждани на България


не си изметохме боклука навреме


Оставихме тоталитарната власт да мимикрира в нещо доста отвратително – червена олигархия и двуличие в ръководството на БСП, което иска да е с единия крак в Брюксел, а с другия в Москва.


Но преди всичко самата БСП никога не измете вътрешния си  боклук, който й беше завещан от БКП. Знам, че в БСП има много хора, които наистина искат това да бъде нормална европейска социал-демократическа пария. Но БСП  никога не се разграничи категорично от тоталитаризма, от лагерите, убийствата и другите престъпления на комунизма. Нито от престъпленията на  БКП към българския народ, нито от ролята на помагачи и преки извършители на тези убийства и други престъпленията от Държавна сигурност. Напротив, бивши функционери на Държавна сигурност все още са навсякъде на властови позиции – и в политиката, и в икономиката на страната.


Така че не е чудно, че 23 години по-късно се налага пак да викаме "червени боклуци" срещу новата генерация социалисти, повечето от които нямат никаква лична вина за престъпленията, извършени от старата генерация социалисти. (За по-младите читатели трябва да поясня, че тоталитарният режим от късната епоха наричаше своя обществен ред  реален социализъм, а не комунизъм, макар че партията се наричаше комунистическа. Комунизмът като идеологическа утопия винаги оставаше някъде в неопределеното бъдеще, докато реалността беше съвсем друга.)


До 1989 година жителите на българските градове бяха принуждавани по комунистическите празници като 9 септември да манифестират масово с партийни плакати, портрети на Тодор Живков, Георги Димитров, Ленин и Маркс. (В по-ранните години, разбира се, е присъствал и другарят Сталин.)  В София това ставаше по същия маршрут, по който сега минават протестиращите срещу правителството, инженирано от младия Станишев, протестиращи, които викат "червени боклуци" .


Комунистическите манифестации минаваха от Министерския съвет, покрай Партийния дом, покрай някогашния мавзолей  на Георги Димитров, от балкона на който махаха бодро членовете на Политбюро, а отсреща, на фасадата на Националната галерия, биваше инсталиран фриз от портретите на членовете на Политбюро, до Народното събрание... Тези манифестации се организираха по месторабора – те бяха част от работните задължения на хората. Неучастието в тях беше по-лошо от бягството от работа и можеше да доведе до уволнение. Може би затова някои хора от младата генерация социалисти сега


не могат дори да си представят, че протестите срещу тях, минаващи по същия маршрут, не са оркестрирани от някаква политическа партия или сила


а са спонтанни народни протести, израз на това, че в България има гражданско общество.


Нещо повече, изглежда, че управляващите не могат да разберат самата идея за гражданско общество. Хората искат активно да контролират властта, а не да бъдат контролирани от нея. Но властта се прави, че не ги забелязва.


За тези, които протестиращите наричат "червени боклуци", гражданското общество е някаква банда, организирана от  Бойко Борисов.  Или от Джордж Сорос и неговото "Отворено общество". Диверсия на американските империалисти, както се казваше по тоталитарно време. Изглежда тези, срещу които протестираме, живеят в друга епоха, ако не на друга планета. Те не могат да си представят, че може да има неорганизирани от вражеска политическа сила протести срещу тях.


Антон Кутев си позволи да нарече борбата на протестиращите българи с това правителство "класова борба". Да, другарю Кутев, това наистина е класова борба. Това е борба на силно обеднялата българска средна класа, със заплати от няколкостотин лева, срещу българската олигархия, която вие защитавате. Или тя ви използва, докато вие си мислите, че използвате нея.


И тук стигаме до главния въпрос. Що е то олигархия? Или по-точно – що е то българска олигархия, защото има и други олигархии по света. За да си отговорим на този въпрос, трябва да се върнем назад в историята към прословутите, превърнали се вече в метафора, но както някои твърдят съвсем материални "куфарчета" с пари, раздавани на отговорни партийни другари и доверени хора от ДС в началото на деветдесетте години на миналия век. Това раздаване е започнало по времето на правителството на Андрей Луканов. Но хората с куфарчетата заедно с откровените гангстери станаха наистина управляваща класа в икономически смисъл, ако не още в политически, по времето на един друг сламен човек – тогава  на Ахмед Доган и на БСП – независимият икономически експерт проф. Беров. По време на Жан Виденов тези крадци на държавната собственост от тоталитарно време успяха да предизвикат хиперинфлация, която обезцени задълженията им. ( Не мисля, че Беров и Виденов сами по себе си са крадци. Но това не ги оправдава, защото са позволили разграбването да се случва при тяхното управление.)  Ето това са корените на българската олигархия. Те водят директно към БКП и КДС.


Но има и нещо друго. Зад българската олигархия стои съветската (сега руска) такава. Не само защото нашето ДС беше филиал на съветското КГБ. Но и защото българската енергийна мафия днес е тясно свързана с руската. Както се казва в американските криминални филми: "следвай пътя на парите!" Деветдесет процента от българската енергия – нефт, газ, атом – идва само от една чужда държава. Коя ли е тя?


Така че днес разграничителната черта е тази: къде искаме да бъде България – в Европейския съюз (в който вече сме, но който е привиждан от "Атака" като колониална сила) или в Евразийския съюз на Владимир Путин заедно с Беларус и Казахстан? Това е въпросът. Това, което става в България от началото на тази година, изглежда като опит за преврат. Засега успешен. Опит за връщане на България от европейския й път на развитие, мечтан от нашите възрожденци, към един друг континент и към едно друго време.


Сигурен съм, че


много хора в БСП или подкрепящи БСП не са "червени боклуци"


Те са честни хора, които мислят за себе си и за партията си в един европейски социал-демократически контекст като за една реално лява пария, която защитава интересите на бедните. Много е важно какво ще направят те. Виждат ли изобщо, че се върви към катастрофа? (Разслоението между бедни и богати в днешна Русия е много по-голямо, отколкото в Западна Европа. И бедните там са много по-бедни.)


И доколко са в състояние нещо да направят, за да предотвратят катастрофата.


Коментарът е подписан "Владимир Левчев – син лумпен"


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (425)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Май СерГей забрави, как февруари твърдеше, че оставката на правителството е единствения ход при толкова масови протести.

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аз мисля, че имаме. Все пак да не забравяме, че те сами се докараха до положение - ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, сами си извоюваха това име и доста упорито работят за утвърждаването му.

 3. 3 Профил на Цанко Цанов
  Цанко Цанов
  Рейтинг: 458 Разстроено


  Коментарът е подписан "Владимир Левчев – син лумпен"

  Или - ако не го е срам от баща му, да се подпише "Син НА лумпен"!?! Или пък да се откаже от баща си.
  Все пак НЕ Антон Кутев е отраснал по партийните и правителствени резиденции. Владко Башев си е играл там с Владко Живков и с Тодор Славков.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 665 Неутрално

  "И то с убеждение, че имам основание да го правя. "
  Точно ти г-н Левчев имаш най-малкото основание да го правиш. Зашото си точно от тези които цоцаха при комунизма, искат да цоцат и след него. Добре отгледани добре изучени, добре осигурени считащи себе си интелЕгенти.

 6. 6 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Владимир Левчев-син. Син на този, който възкликна "Никой не може да ми забрани да Ви обичам Другарю Живков!"

  Да вика колкото иска против червените боклуци! По този начин ще съкрати дните и на баща си, и на майка си, и на всичките си роднини и приятели

  Имайки абсолютно всички привилегии на най-висшата червена живковистка власт, този гьотверен просто няма право да крещи в първите редици! Ако случайно е еволюирал, което не го вярвам, просто по стар родови обичай върви само с далаверата, та ако случайно е еволюирал, пак е по-морално да го дава малко по-скромно и да се скрие в множеството, а не да се думка в гърдите най-отпред, каквито са всички лица на Протеста - чЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Що за въпрос? Разбира се че са боклуци!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  "Ние, като граждани на България,

  не си изметохме боклука навреме"


  Тук е заровено кучето!
  Но... Поне за това не е късно!

  Да разлая троловете!!
 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1604 Неутрално
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  "Червени боклуци" е един от най-изразителните, казващи всичко и - съответно - безсмъртни лозунги от ранните години на прехода.

  Показателно е, че щом го чуят, адресатите веднага разбират, че се отнася до тях.

  Наблюдавайте сега кои съфорумци ще се възмутят, ще оплюят Владо Левчев и протестиращите и ще цъкат минуси под мнения като това - ТЕ са ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.

  Няма съмнение.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  "По време на Жан Виденов тези крадци на държавната собственост от тоталитарно време успяха да предизвикат хиперинфлация, която обезцени задълженията им. Ето това са корените на българската олигархия. Те водят директно към БКП и КДС."

  Абсолютно вярно - РЕСПЕКТ за автора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  "Така че днес разграничителната черта е тази: къде искаме да бъде България – в Европейския съюз (в който вече сме, но който е привиждан от "Атака" като колониална сила) или в Евразийския съюз на Владимир Путин, заедно с Беларус и Казахстан?"

  Абсолютно вярно. РЕСПЕКТ!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Неутрално

  в България живеем на бунище и си харесваме боклука. какво да се прави, Ориент, снобария и еснафлък, подкован с непоклатимо убеждение за собствена правота и пълна липса на желание да се обръща внимание на проблемите на другите.

  и нежелание да се съобразяваме с фактите.

  па после някой друг ни е крив.

  ден година храни.
 14. 14 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  "Но БСП никога не се разграничи категорично от тоталитаризма, от лагерите, убийствата и другите престъпления на комунизма. Нито от престъпленията на БКП към българския народ."-

  Айде по-полека!Казано е ясно и категорично от ваш,вътрешен човек,че децата на червената буржоазия попрекарахте известно време навън,и сега се връщате да наглеждате наследството си.

 15. 15 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Весело

  Ами в момента боклуците, които са на власт, са червени

  Зобми електоратът е проблема, трябва да се надживее.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на a.burov
  a.burov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  След всичко, което направиха от атентата в църквата Света Неделя (забележете къде правят атентат - в Божия храм) през избиването на българската интелигенция 1944-1958, ограбването на българския народ и прогонването на 2 милиона българи в чужбина 1990-2013 до назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС няма друго име с което да се обръщаме към тях.

 18. 18 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Хубав анализ.На автора +

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 19. 19 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 534 Неутрално


  Всичко написано е самата истина.

  За мен са важни два от посочените факти:
  - БСП никога не се откъсна от миналото на БКП. Никога не направи крачка към нормалност и европеизиране като каже, че насилственото налагане на съветски "соцоализъм" в България, свързано с издевателства, убийства, терор е лошо и трябва да се отрече. БСП и до днес празнува окупацията на България от Сталин на 09 Септемви 1944. Най-ярък пример е на това минедоразумението Вагенин, изпълняващ куклената роля "въмшен министър". То ( Вагениен) определя избиването на десетки хиляди български интелектуалци като "грандиозна социална трансформация".
  БСП си остават онязи тоталитарна партия БКП заради оценката за миналото и надеждите за бъдещето.

  - БКП в помента е на власт черз преврат.
  Искам да бъда разбран правилно!
  Независимо от наглите дрънканици на Сергея НИКОЙ в България не е гласувал за ТОВА "правителство".
  Избирателите на ДПС не са гласували за коалиция с ония, дето до вчера искаха най-малко да ги изгонят в Турция.
  Избирателите на Болен не са гласували за да им назначават "фесове" за министри и областни управители.
  Избирателите на БСП не са гласували за б...те на Болен.
  А останалите 70% пък не са гласували за никого от изброените.

  Два извода:
  - БСП трябва да бъде принудена да се европеизира - НАСИЛА. Не може тоталитарна партия ( фашизоидна партия) да гради демокрация, а довчеръшните убийци ( ДС) да сащитвата гражданските парва. Това вече е очевидно.

  ТАЗИ БСП не трябва да припарва повечедо властта!

  _ Сегашното правителство са УЗУРПАТОРИ и нямат никава легитимност.
  Затова ОСТАВКА и ВЪН!!

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 20. 20 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  "Те са честни хора, които мислят за себе си и за партията си в един европейски социал-демократически контекст, като за една реално лява пария, която защитава интересите на бедните. "
  Възможно е, това да е така, но докато не се направи лустрация, декомунизация и не се разследват и осъдят всички "честни" милиардери и милионери, а парите върнати в държавната хазна, никой не може да твърди, че преходът е завършен и вече честни и почтени хора управляват България.

 21. 21 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 627 Весело

  Как стана така, че от името на протестиращите говорят деца и внуци на Милко Балев, Гриша Филипов, Любомир Левчев и др. подобни?

 22. 22 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не само има основание,но и е свещено задължение на всеки български гражданин е да го прави.

 23. 23 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Само дето се оказа ,че от тази партия се пръкнаха и останалите партии на прехода поради което,той се оказа един пладнешки обир.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#17:"a.burov"]... няма друго име с което да се обръщаме към тях.[/quote]

  Ами аз така и правя. Когато съм в компания на съмишленици, всички говорим за "червените боклуци" и се разбираме без недоразумения.

  Когато съм в по-разширена компания, при споменаването на "червените боклуци" обикновено някой започва да нервничи и веднага се разконспирира като червен боклук.

  Обсолютно точен тест - никога не греши.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Аморфна интелигентна палачинка! Поетиката в Българи се е заела да оправи страната, Балканите и всички земни кълбета. Интересно, малко представители на природните науки се заемат с подобни мащабни тълкувания, просвещения и проповеди. Съчинителите на хайку, балади и бели стиховце пък се оказаха най-знаещи и ... гладуващи! Претендентите за водачи на днешните "сини" трябва да се просветят, да просветлеят и да протестират, ама не със свирки и тъпани, а с бюлетини! " Когато му дойде времето"!

 26. 26 Профил на lone_S
  lone_S
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Щом и този е от "красивите и Ентелегентни" протестиращи ... Ясно!  От Владимир Левчев - син НА лумпен

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5dieYm04So
 27. 27 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Весело

  ДНЕВНИК, статията е обидна и неуместна.
  За по-малки "прегрешения" триете мнения и цензурираре, а самите вие сте отделили толкова място за да насаждате омраза и да се оправдават обидни и неуместни квалификации!
  И аз започвам да вярвам че парите привършват и си изпускате нервите.
  Я по-добре напишете нещо за Неутрончик!
  Даде ли си оставката от БНТ?

 28. 28 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#5:"canuck99"]Точно ти г-н Левчев имаш най-малкото основание да го правиш. Зашото си точно от тези които цоцаха при комунизма, искат да цоцат и след него. Добре отгледани добре изучени, добре осигурени считащи себе си интелЕгенти. [/quote]
  Не знам какво "цоца" Владимир Левчев. Но сега е по-актуално какво цоца друг виден интелЕгент - Мишо Шамара, който преди време се изгаври с националния флаг, а сега е рупор на десетките милиони защитници на правителството на Орешарски.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 29. 29 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#19] от "grazhdanin99": Првав си,те и демокраните не се разграничиха от комунистическото си минало,а направо го прикриха.

 30. 30 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Напълно съм съгласен с автора...а скандирането: Кой не скача е червен, във форума може да се трансформира...Който слага минуси е червен

 31. 31 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Отдавна е време да се вика и Сини боклуци за тези, които определиха и поддържаха сегашната система и демокрация, довела до тези крайни резултати.

 32. 32 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#30] от "BGman1":

  Много са се навъдили и от рано тролят

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 33. 33 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Боклуци са всичките ни политици,
  заслужаващи яки народни ритници!

  www.berbenkov.hit.bg
 34. 34 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  разбира се, че можем да ги наричаме така - те са си такива - показват го с всяко едно свое действие

  колкото до нормалните хора - наистина немога да проумея как един нормален човек би гласувал за тая партия - честно

  ОСТАВКА ВЕДНАГА

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Гневно

  Та,господин Левчев,комунизма е установен в България през 1944 год,а съветската власт прес 1946 год. с някакъв Референдум.Само Ви напомням.Че като седнете с агент Коритаров да се омайвате взаимно със сладки приказки,хич,ама хич не се сещате да се определите Вие,аджиба,антикомунисти ли сте,или антифашисти,или един ден сте антифашисти,два дена антикомунисти?
  И недейте да сочите с пръст само Станишев,защото всичките сте един дол дренки.Ето,например,излезе информация,че истъкнатият финансов гений и антикомунист като вас,сега лектор в Харвард,в качеството си на министър е превърнал царската резиденция в Кричим в частна вила,отдъхвал е там всеки месец по 2-3 пъти,обслужван от 28 души персонал.
  Това е само лек щрих от мокрите ви сънища.За сведение на посрещачите.

 36. 36 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 525 Разстроено

  Съжелявам, че мога да препоръчам статията само веднъж.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#28:"Орешко Монтерейски - избирателно сляп и глух"]Мишо Шамара ... преди време се изгаври с националния флаг, а сега е рупор на десетките милиони защитници на правителството на Орешарски.[/quote]

  Те са всеядни - на сборищата им друса бутове Азис, сега Мишо Шамара им е "лице" и "глас"...

  Ето, за тия става въпрос:
  http://btvnews.bg/video/news/sotsialistite-se-sabraha-na-traditsionniya-si-sabor-na-buzludzha.html

  Изгледайте клипчето докрай - в един момент репортерката прави един коментар, при който прихнах в смях: "Тук има кебапчета, захарен памук - атмосферата е тържествена."

  К'во му трябва на редовия комунист, за да е щастлив? Да го извозят с рейс (безплатно), да го нагостят с кепапчета (безплатно), да дъни чалга, да мляска захарен памук...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#32] от "Distributed":

  А, много...десетина човека с по десетина ника...хич и не им се вържа на червения боклук...

 39. 39 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Весело

  Щом нямаме още завод за преработка на боклука,имаме основание да викаме и "шарени боклуци"

 40. 40 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  [quote#27:"virgin"]

  ДНЕВНИК, статията е обидна и неуместна. [/quote]

  честно - никой, ама никой не те кара да четеш насила - спокойно може да влезеш в дума - там няма да виждаш обидни за разбиранията ти статии

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 444 Разстроено

  Ще чакаме да видим ще цъфне ли розата, или ще я смачкат със сърп и чук и ще я затрупат с червен боклук. Не че ми се чака много де, ама натам вървят нещата.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 43. 43 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  [quote#19:"grazhdanin99"]БСП никога не се откъсна от миналото на БКП. Никога не направи крачка към нормалност и европеизиране като каже, че насилственото налагане на съветски "соцоализъм" в България, свързано с издевателства[/quote]

  така е - те си се гордеят с това - изненадващо е не само как една такава партия не е забранена, но и как продължава да има хора, които д агласуват за нея. като се замисли човек тия хора не чак толкова, но негласуването на останалите прави така, че те са винаги първа или втора политическа сила.

  затова - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 44. 44 Профил на hary
  hary
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да не говорим, че тук модераторите ме изкараха първия размирник в републиката, подбудител към масови безредици ( ако се вярва на мотивировките за триене на коментарите ми), а в същото време са открито снизходителни към преки призиви за физическа разправа с инакомислещи хора.

 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Няма спасение от кресльовците с "аристократично" минало и антикомунистическо настояще. Дали ще е Кольо Парамов, Николай Младенов или Владко Левчев е все тая. Дали ще е Кръстев, Дайнов или Красны Ленинградски - звучи еднакво, като извадено от партизански циклостил. Дали до тях ще плува Безуханова и баща и - пак все тая и пак същата.
  Ченге, червени отрочета.. и обратно до ченгета и все репресирани и влачещи страната на запад, щото от изток идела ордата азиатци на Газпром и евразийското им плашило.
  Ако не знаеш кой ти ги плеска нещата, ще хванеш да повярваш, па и да им изръкопляскаш даже...
  А и мяра нямат в претенциите си да водят, поучават, наставляват и да учат на морал и принципи.
  Прозелитщина някаква, с примеси от идоли и митотворчество, но местна, та противна.

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  [quote#41:"hary"] От край до край тенденциозна, нанизала нелепост до нелепост с лъжа до лъжа.[/quote]

  айде цитирай ЕДНА лъжа от статията бе

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 47. 47 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2627 Весело

  ''Десните'' боклуци викат на ''левите'' боклуци и обратното !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 48. 48 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ще използвам крилатата фраза на реалния лидер и потенциален бенефициент при евентуален успех - Буда от Банкя - "Политиката е л.йно в целофан". Това явно си е неговото разбиране за политика и 3.5 години го доказаха. А тази статия просто е една прекрасна илюстрация.

 49. 49 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 534 Весело

  [quote#35:"vjacho"]Та,господин Левчев,комунизма е установен в България през 1944 год,а съветската власт прес 1946 год. с някакъв Референдум.[/quote]

  Ха-ха,

  А пък Тодур Живков го "преизбираха" с 99,9 % от гласовете.

  Ха-ха.

  ДрогарьО, това че имате сериозен дефицит на умствени способности, не ви дава основание да обиждате четящите във форума с драскането на такива нелепости.

  Тия по-добре ги драскайте в "Дума". Там нивото на "четателити" ви подхожда.

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 50. 50 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  До коментар [#45] от "Graf":
  Спасение няма! Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле,...защо ли Пеньо Пенев изпада в тежка депресия и се самоубива на 27 април 1959 г.? Аз знам, а вие съфорумци?

 51. 51 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Хубав ник си измислил Владко, наистина покрива понятието лумпен.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 52 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#46] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  "Истинското зло е Станишев. "

  Едва ли е лъжа в буквалния смисъл на думата, но не е истина и не помага. Истинското зло е това, което стои зад Станишев, а и зад повечето политици от прехода, па и не само зад тях.

  Преди 30 години част от него може да е било червена идеология, ама днес е международен мафиотски капитализмус без обществен контрол, който има достатъчно пари да влияе на най-високо равнище. И не само у нас.

  ден година храни.
 53. 53 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 854 Неутрално
 54. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#19] от "grazhdanin99":

  Ти 09.09.1944 не го мешай в кокошкалските историйки на Владко...
  На 09.09.1944 Съюзниците и техните съюзници в страната просто пометоха монархо-фашистката власт, пометоха съюзниците на Хитлер и Дучето в България и окупираните територии...
  На наследниците на фашагите и гешефталчетата от онова време още им държи влажно, но така е в историята .....
  БКП-то има заслуги само до толкова, доколкото беше застанало на страната на правилните сили във войната, именно на СССР, основната сила в Европа и Азия дето разгро хитлерягите......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 55 Профил на Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Прост ГЕРБав ама чекмеджета са с евра
  Рейтинг: 534 Разстроено

  [quote#43:"Sinite - завоят наляво забранен"]изненадващо е не само как една такава партия не е забранена[/quote]

  БСП и демокрация, ДС и гражданско общество.

  Това е все едно хитлерофашистите да изграждат следвоенна Германия, а ГЕСТАПО да издава вестник "Арбайт", Телеграф и да има телевизия "Цяла седмица". .

  Абе, смея се аз, ама горното е напълно сериозно.

  Фашисти да стоят демокрация - това е БСП с Д(п)С.
  Е, видяхме до къде я докараха за 23 години -най-бедната и с най-висока смъртност държава, на последно място по свобода на медиите.

  Чрез Д(п)С от "Вие сте прости и аз съм прост " до чекмеджета пълни с еврА - дет се вика "развитие"!
 56. 56 Профил на ot Bansko
  ot Bansko
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не е правилно да викаме "Червени боклуци", а трябва "Червени айдуци". Боклукът може да се рециклира и да е полезен, а айдука носи само вреди. Цитирам непознат за мен протестиращ човек на около 65 години.

 57. 57 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Таткото и сие съсипаха живота на нашето поколение, сега предадоха щафетата на чаветата си. Бал с маски. Владко Левчев да бъде избран за млад меринджей на протестите! Уррр-ра!

  https://goo.gl/8NG90J
 58. 58 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Истинското зло е това,което стои зад Станишев!Преди време в Дневник беше публикувана една снимка,на която Станишев,много притеснен и със червено лице,слушаше Симеон,който му говореше нещо на ушенце.Това се случваше в храм-паметника Александър Невски.Тази снимка казва всичко.

  4itatel
 59. 59 Профил на lone_S
  lone_S
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#53] от "4itatel":


  [quote#53:"4itatel"]Чудесна статия! [/quote]
  +++++
  Да, чудесна статия, че показа кои са протестиращите! Аз не искам да съм до този син на лумпен!

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5dieYm04So
 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#52] от "симо":

  Ако имаше малко по-остър ум и по-добро познание в практическата политика, щеше да разбереш че на Станишко основните съюзници и помощници в политическата кариера, т.е. тези дето стоят "зад него" са:
  1. Рестипутите с урбулешкия мерак за реванш
  2. Приватизаторите на всичко и на всяка цена
  3. Некадърни политици като Лостов, ФД, Деди
  4. Мачовци като Бат Бам и Виденката
  5. Панацеята ЕС и НАТО

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Чета вече не за първи път "анал-
  лизи" от Владимир Левчев, и ми прави
  впечатление липсата на собствен поглед
  и мнение. Всичките му тези са повторение
  на нечии други мнения, чути по телевизията
  или на разходката по жълтите павета. Ето, и
  сега са все познати аргументи за това или
  онова, като веднага се набива в очи и
  подемането на темата за "евроазиатския съюз на
  Путин" изречена неуместно от Плевнелиев.

 62. 62 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#54] от "boby1945":

  Май и ти си от руститутките.

 63. 63 Профил на a.burov
  a.burov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ето още защо да ги наричаме така. Четете и помнете!!! http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1670122

 64. 64 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#60:"boby1945"]Ако имаше малко по-остър ум и по-добро познание в практическата политика[/quote]

  Сигурно, но не разбирам ти как може да го знаеш това, ти си един от най-ощетените във форума по тия два параграфа.

  На Станишко основните съюзници може да ги познаеш най-лесно по коалиционните партньори и по проектите, за които Станишко ратува.

  Примери за първите са Ахмет и Делян, примери за вторите са партньорите на брат му за разни съмнителни хотели по морето, ЮП и Белене.

  Мачовци и нато може да ти се привиждат само след много силно прекаляване с облак или "Путинка".

  ден година храни.
 65. 65 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#6] от "Митев":

  Фактът, че великолепното ти мнение е получило 19 минуса ясно показва каква част от протестиращите красиви интелектуалци си засегнал с истините в него.

  Червени боклуци, няма спор.

  https://goo.gl/8NG90J
 66. 66 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Неутрално

  Червени боклуци са, никога не е съществувала по- гадна мафия от създадената от червените комунисти на които татко Карло върховният мафиот раздаде куфарчета с пари преди двадесетина години с цел да превърнат политическата в икономическа власт.

  Червени боклуци!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 67. 67 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#5] от "canuck99":

  Какъвто и да е, човекът има право. Надрасни го това "всички са маскари". Много байганьовско.

 68. 68 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Имаме ли основание да викаме "червени боклуци"?

  Аз мисля, че ДА, защото в името на властта и собствените си амбиции, за една нощ БКП се превърна в БСП и продължи да управлява! Как - по старому!!!! За мен това е неморално и мога да го сравня например, с управляващата хитлеристка партия в Германия преди ВСВ да се преименува и да продължи да управлява Германия. Следователно тази мегаамбициозност и безпардонност на комунистите/социалистите дава основание на останалите да ги нарекат "червени боклуци"!!!!

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#63:"a.burov"]Четете и помнете!!! [/quote]

  Да, това трябва да се чете и помни.

  Както и фактът, че Георги Боков - бащата на "нематериалната" Ирина Бокова - е физическият убиец на Сашо Сладура - удушил го е и после му е носил балтона.

  Същата тази Ирина Бокова, която прие "Палестина" за пълноправен член на ЮНЕСКО, преди да е приета за член на ООН.

  И която вписа записките на убиеца-садист Че Гевара в списъка на "световното културно наследство".

  ВЕЧЕН ПОЗОР ЗА ТАКИВА!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  [quote#49:"grazhdanin99"]Тия по-добре ги драскайте в "Дума". Там нивото на "четателити" ви подхожда.[/quote]

  Аз съм си по рождение антикомунист.Моята имунна система е бетон.Не ме мислете!Погрижете се за себе си!Виждам че много лесно ви влизат под кожата червените,болшевизират Ви от раз и сте готов да участвате в комунистически метежи за да им угодите.

 71. 71 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#65] от "vaieria":


  Всъщност т.нар. Протест е лична окопна война на най-ретроградните живковско-сталинистки наследници в БКП срещу все пак опитващите се да се еманципират от сталинизма в партията си комунисти. Това че маса скучаещи празноглавци им се вързват на вътрешните котерийни борби си е техен проблем. Но най-вече са проблем на страната! Живковистите се опитват да овладеят партията, за да могат чрез нея да възстановят живковизма в страната и разбира се те да са начело!

 72. 72 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  [quote#55:"grazhdanin99"]БСП и демокрация, ДС и гражданско общество.
  Това е все едно хитлерофашистите да изграждат следвоенна Германия, а ГЕСТАПО да издава вестник "Арбайт", Телеграф и да има телевизия "Цяла седмица".[/quote]

  абсолютно - вместо цялата номенклатура да влезе в затвора през 90-та , матярла си ги избра да продължат да управляват - с манипулации или не, изборите през 90-та са показател за нивото на "интелект" на БГ матряла - та тоя матрял (част от него беше на бузлуджа в събота) продължава да бъде спирачка пред развитието на държавата - тъжното е, че дори нямат достатъчно интелект да го проумеят - по същата логика - добре, че след Освобождението не е имало турска партия - сигурно предшествениците на днешните червени щяха да си ги изберат да управляват - ей така - от носталгия

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 73. 73 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 854 Неутрално
 74. 74 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  [quote#70:"vjacho"] комунистически метежи за да им угодите. [/quote]

  т.е - комунистически метеж срещу комунистите ?!?

  хахахахах - това е нещо ново - нова тактика ли прилагаме ?

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 75. 75 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#66] от "Realist":

  Прав си, но и на тях не им е лесно, страдат от тежки храносмилателни проблеми - куфарчетата усвоиха с лекота, червените връзки преглътнаха къде с вода, къде с водка, но пионерските значки им заседнаха на дупетата и бодат ли, бодат. Затова излизат с толкова шумни дитирамби по разни сайтове, НПО-та и организирани мероприятия от "антикомунистически" тип - за да представят анално-ретентния си дискомфорт като праведен народен гняв. Обаче като в онзи стар виц, скачат, за да не са червени, скрибуцат с пръст по прозореца и на звук го докарват, но на миризма....

  https://goo.gl/8NG90J
 76. 76 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  Имаме ли основание да викаме "червени боклуци"?
  - Да.
  Имаме историческо основание.
  Имаме икономическо основание.
  Имаме съдебно-наказателно основание.
  Имаме морално основание.
  Имаме естетическо основание.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 77. 77 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  [quote#68:"Дедо Либен"]управляващата хитлеристка партия в Германия преди ВСВ да се преименува и да продължи да управлява[/quote]
  От корпоративна гледна точка същите тръстове и търговски картели си управляват там след индустриализацията от втората половина на 19-ти век когато изпреварват икономически Франция и настигат Великобритания с оформянето на прустката хегемония !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#71:"Митев"]Всъщност т.нар. Протест е лична окопна война на най-ретроградните живковско-сталинистки наследници в БКП срещу все пак опитващите се да се еманципират от сталинизма в партията си комунисти.[/quote]

  Това изказване е безпрецедентно по наглостта си и трябва да се цитира като пример за комунистическо безочие.

  Именно сегашната БСП върхушка е пряк наследник на висшата червена номенклатура отпреди демократичните промени, докато хората по площадите сме онези, на които ни е писнало България да бъде дърпана назад от пребоядисаните червени клептомани-рецидивисти.

  Нямаме нищо против комунистите да се "пречистват", "разграничават" от сталинизма, цепят и обединяват, но ... в опозиция. Никога повече на власт. Успяхте да докажете на какво сте способни - предизвикахте три национални катастрофи, прогонихте зад граница два милиона българи, окрадохте безброй пъти пенсиите на онези, които в овчата си глупост продължават да веят червения бяйряк, отровихте земята, въздуха и душите на хората, защото вие можете само да цапате, рушите и тровите.

  Хайде, марш! Не'ам нерви.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Много добре е подписал статията-лумпен!Властта на "червените боклуци" се крепи на лумпени ,дори бе създадена чрез лумпени!Гледайте на БСП/БКП като на ракети СС-23! Ненужни от гледна точка на статуквото ,но много опасни ако попаднат в "неправилните" хора.Предназначението на цялата камарила на БСП е да загроби тази партия/направи паралел с КПСС/?! От тази гледна точка тези протести са безсмислени-протестират срещу тези които унищожават това което искат да унищожат!Виновниците за 23г.-ната безпътица и геноцид над народа в същото време се измъкват по терлици зад дебелия гръб на Борисов,Станишев и сие! Не случайно протестите не са генерирали и една идея,не са излъчили и една фигура,не са и няма да променят нищо! Защото така не се прави ! "Червени боклуци" е част от нищо правенето и писането на ангро.

 80. 80 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  И името му едно такова - Владимир (за фамилията няма да споменаваме, щото е на потомствени лизачи), едва ли не Улянов. Пази Боже сляпо да прогледа.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 81. 81 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#47] от "EREBUS":

  И нищо не е в състояние да ги потопи!

 82. 82 Профил на crazyforest
  crazyforest
  Рейтинг: 402 Весело

  ДА, имаме право да викаме така на партията наследник, дори неразграничила се от тоталитарната партия, виновна за смъртта на много българи, интелектуалци, създала ДС, мафията, забогатяла от народните пари. Сергейчо просто си е сложил главата в торбата с мощни руски интереси, както и да прави назначенията на ДПС, понеже вторите ги държат с компромати и са общо взето едно.

  С една дума - ЧЕРВЕНИ БУКЛУЦИ!

 83. 83 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  [quote#76:"Торбеш"]
  Имаме ли основание да викаме "червени боклуци"[/quote]
  Нямаме !
  Боклуците трябва да бъдат назовавани по именно и посочвани с аргумент защо са боклуци !
  Станишев и Орешарски с делата си когато Станишв беше премиер даже показаха ,че са крайно десни ама това е друга тема!

  Та няма лошо да си ходят но трябва да имат протестите ясна визия какви реформатори искат а не на края да бръкнат пак в котилото на СБ и МВФ !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 84. 84 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  "борба на силно обеднялата българска средна класа, със заплати от няколкостотин лева, срещу българската олигархия" - Да, това е проблема на проблемите! Партиите идват на власт и си отиват, но схемата си остава същата. Бсп са червени боклуци, но отпадъци са царистите, герберастите и кой ли не още. Не може един келнер да бъде осигуряван на 430 лв. а един даскал на 550!? Или един пенсиониран преди 15-20 г. вишист да взема 180 лв. пенсиа, а социалната да бъде 110!? Не може да има привилегировани многобройни касти бюрократи, заплатаджии, които нищо не дават на обществото....

 85. 85 Профил на crazyforest
  crazyforest
  Рейтинг: 402 Гневно

  В Исторически план е по-правилно да им викаме : червени убийци, което ще е по-правилно...

 86. 86 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#3] от "ccanov":
  Или - ако не го е срам от баща му, да се подпише "Син НА лумпен"!?! Или пък да се откаже от баща си. "

  -Неприятна личност-провокатор,отцепредател или ренегат-във всеки случай кукувица,която снася яйца във всяко гнездо за далавера.

 87. 87 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  [quote#74:"Sinite - завоят наляво забранен"]това е нещо ново - нова тактика ли прилагаме ?[/quote]

  Нищо ново,добре познато старо си е,опаковката е нова.Аз си искам Търновската Конституция,п"кая ви на съветската република и номерата Ви не ми минават.Когато узреете да видите къде е коренът на злото,добре дошли сте!Тези неща могат да бъдат свършени от едно Обикновено Народно събрание.Защото незаконното си е незаконно,няма как да се узакони само с пропаганда и агитация.

 88. 88 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Неутрално

  [quote#85:"crazyforest"]червени убийци,[/quote]

  И червени изроди!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 89. 89 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Наистина ли БСП е така различна от БКП, наистина ли е станала една нормална европейска социал-демократическа партия, наистина ли е скъсала с тоталитарния режим и неговите милиционерски прийоми и със създадената от него червена олигархия? Очевидно това е станало."

  Не, БСП наистина не е нормална европейска социал-демократическа партия и не е скъсала с тоталитарния режим. Няма европейска партия, която след като дойде на власт да разделя и противопоставя обществото, за да я задържи. Напротив, всяка нормална европейска партия търси обединение и общи каузи. Какво прави столетницата в момента, прави това което правят Ердоган и Мурси в момента. Разделят обществото и го противопоставят, използват сила за да наложат своите интереси. Единият здраво окопан във властта, другият я загуби, но продължава да използва силата на улицата, създавайки условия за гражданска война. Тази партия създаде олигархията и превърна прехода ни към демокрация в новоизмислен комунистически капитализъм, събрал в себе си най лошото. Тази партия създаде статуквото и обезсмисли и изпразни от съдържание нормалното ляво и дясно, тази партия превърна новоизлюпените ни политици в техни служители, независимо от коя друга партия са те, стига да са на власт. Тази партия, отново и отново ни задължава да бъдем ръководени и управлявани под диктата на една етническа партия, методично налагайки интересите през годините, неизвестно от кога и от кого спонсорирани. Тази партия е национално бедствие и затова ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 90. 90 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  Приятелю, аз ти съобщавам в какво си използван за пионка. Ти... както искаш реагирай и дано един ден разбереш! Само че тогава ще те заболи още повече и ще разбереш, че днешното ти е най-обикновен сърбеж!

 91. 91 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  [quote#76:"Торбеш"]Имаме ли основание да викаме "червени боклуци"? Да.
  Имаме историческо основание.
  Имаме икономическо основание.
  Имаме съдебно-наказателно основание.
  Имаме морално основание.
  Имаме естетическо основание. [/quote]

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  на базата на всичко това - имаме и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да го правим, за да можем да ги изгоним веднъж завинаги - всички комунистити и техните производни

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 92. 92 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  [quote#84:"dobrich"]борба на силно обеднялата българска средна класа, със заплати от няколкостотин лева,[/quote]
  Каква е тази средна класа ????????????? Може ли работника и слугата да е средна класа?
  Средната класа са хора със среден бизнес или свободни професии !
  Масово наемниците в чужди компании и служители в доходни министерства и ведомства вярват ,че те трябва да са средната класа и цвета на нацията !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#80:"marquis"]И името му едно такова - Владимир...[/quote]

  С тоя аргумент направо приспахте птиците в гората.

  Когато не можеш да спориш с фактите и аргументите на някого, се захващаш с произхода му, с външния му вид, с името (което не си е дал той).

  Ами името му е ... досущ като на Путин, десния християн-демократ (според най-новата комунарска митология). Що не му се радваш, комуне?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3125 Любопитно

  [quote#86:"dedo pepo"]Неприятна личност-провокатор,отцепредател или ренегат-във всеки случай кукувица,която снася яйца във всяко гнездо за далавера.
  [/quote]

  Тъй, тъй, Станишев, Боков, Добрев, все приятни, не кукувици, и не се занимват с далавери.....

  Що не се насочите към написаното в статията, или това са инструкциите на началството?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#92:"comandante"]Средната класа са хора със среден бизнес или свободни професии ! [/quote]

  Браво за това определение.

  В такъв случай аз съм типичен представител на средната класа, защото работя за себе си, нямам началници, а само клиенти, и изкарвам нелоши пари.

  Доколкото мога да съдя по оскъдните данни, които съфорумците споделят за себе си, подкрепящите протеста също са типична средна класа.

  Дотук сме на едно мнение, нали така?

  Вчера разказах за част от приятелите ми, с които се виждаме на площада: един издател, който създава работни места и плаща около 200 хиляди годишно ДДС в хазната; един нотариус, който внася около 80 хиляди ДДС и ДОД; младо семейство със собствена фирма за онлайн контент, които взимат (всеки един) по около 10 хиляди чисти на месец, и т.н.

  Това прилича ли на средна класа?

  И всички - ВСИЧКИ - ние сме ПРОТИВ национал-социалистическата хунта.

  ДОЛУ!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 236 Неутрално

  КОМУНЕТАТА СА БИЛИ И СА ЧЕРВЕНИ БУКЛУЦИ ВИНАГИ ЗАЩОТО:
  Те са изпълнителния орган на саветското посолство в България от окупирането на България през 1944г та до наши дни, филиал на КГБ и най- безмозъчните подръжници на руските имперски мераци. Те не са българи, не са помаци не са турци, не са цигани, не са дори руснаци те са комунета- абсолютни боклуци.

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#94:"Realist"]Станишев, Боков, Добрев ... не се занимват с далавери..... [/quote]

  Къде ти!

  Станишев до 2005 г. нямаше ден трудов стаж - пожизнен хрантутник, 40-годишно бебе с червени пелени, който сега е милтимилионер от комисиони и далавери. Ожени се за Моника, за да не го питат откъде са му парите.

  Боков е син на убиец и баща на рецидивист-крадец на автомобили, който уби невинни хора с колата си, преди сам да се пренесе на онзи свят.

  Хотелиелът Кирчо Добрев, син на един от най-облагоделелстваните от югоембаргото червени барони, бе задържан на сръбската граница с 200 хиляди евро в куфар, но от това не последва нищо; такива ги наказва само конкуренцията по чл. 7.62 от НК.

  Бандит до бандита, апаш до апаша, боклук до боклука.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 444 Весело

  [quote#48:"focusnik"] "Политиката е л.йно в целофан".

  Да де, ама сега махнаха целофана и го хвърлиха върху вентилатора.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 99. 99 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Хората-претъпници, партията, която уби нашата България и я поднесе на тепсия на Сталин през 1944г, противно на желанието на народа, изби елита на тази нация граден десетилетия, предаде я на простащината- същите тези хора не изпитали и грам срам за всичко гореописано, са били, в момента са, и ще си останат ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!!!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 100. 100 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Ужас!
  http://www.youtube.com/watch?v=tAjD7ow7bPQ
  Червени боклуци!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK