Черната дупка МВР

Кадър от сблъсъците в 40-ия ден на протеста

© Георги Кожухаров

Кадър от сблъсъците в 40-ия ден на протестаПрепубликуваме текста на Иван Бедров от "Дойче Веле":


"Стената между цивилизацията и пълното унищожение. Замисли се какъв ще стане света, ако ги няма". Този надпис (правописът е оригинален) се е настанил върху мрачен колаж - нощ, улични сражения, пламъци, а по средата стои полицай с шлем, щит и пушка. Тази мотивираща картинка се появи в една от Фейсбук-страниците, рекламиращи и подкрепящи работата на МВР. Съдържанието издава, че подобни страници и форуми са инициатива на служители на министерството. Въпросната картинка е публикувана на сутринта, след като силите на реда атакуваха мирно протестиращи граждани около сградата на парламента в София.


Не е новина, че значима част от служителите на МВР не осъзнават каква точно е ролята им. Те превишават правата си или защото не ги познават, или защото няма последици от злоупотребата с власт, поради което просто не им пука. Затова противоречивите обяснения след сблъсъците през нощта срещу 24 юли бяха очаквани. Този случай само потвърди диагнозата, че България си има един огромен силов апарат, в който едната ръка не знае какво прави другата, непрофесионализмът е масов, а отговорност е непозната дума.
Хаотично


Малко след 3 часа през онази нощ колега журналист тича към мястото, откъдето извеждат депутатите. Спира го офицер, иска му документи за самоличност. След проверката колегата е оставен да си върши работата. Секунди по-късно го спира друг униформен, който започва да го удря с юмрук без да обръща внимание на обясненията му. Различни критерии в рамките на няколко метра и няколко секунди. Няма правила, има сила. Точно като на описаната в началото мотивираща картинка.


Законът за МВР задължава служителите по време на осъществяване на правомощията си да се удостоверяват с личен знак - т.нар. бадж с идентификационен номер. В онази нощ баджове нямаше. За сметка на това част от униформените бяха с плътни черни маски под шлемовете. По-късно шефове от МВР твърдяха, че това не било редно и полицаите били проявили самоинициатива. Не знаем кой издава заповедите, не знаем има ли изобщо заповеди, но знаем, че всеки служител на реда може сам да си решава. Днес - какво да облече, утре - с какво оръжие да излезе.


Непрофесионално


Дизайнерът на плана за извеждането на депутати и министри с автобус точно по това време и точно от това място все още не е известен. Първоначално отговорността пое министърът, после шефът на столичната полиция, в един момент се обади и главният секретар на министерството, а към момента отговорен се оказва някакъв анонимен щаб. Който и да е взел това решение, мястото му определено не е в МВР. За всеки средно разумен човек беше ясно, че през няколко хиляди ентусиазирани протестиращи можеш да преминеш само с летене. За хората, взимали решенията, това явно не е било ясно. Грешна преценка - тоест, непрофесионализъм.


Осветлението на площада бе изгасено точно преди сблъсъка. После имаше целенасочени атаки с полицейски палки срещу обективи. Ако някой си е въобразявал, че през 2013-та, когато всеки има снимащо устройство в джоба си, ще успее да ограничи разпространяването на информация за случката, този някой силно се е объркал. Непознаване на света - тоест, непрофесионализъм.


С очите си видях как тежко въоръжени полицаи падат по земята след сблъсък с отбраняващи се с голи ръце протестиращи. Други униформени се откъсваха от групата си и се озоваваха сами сред море от разгневени вече цивилни граждани. Детински непрофесионализъм.


Скъпо


Тези изнервени и агресивни полицаи са също толкова жертви, колкото и невинно пострадалите протестиращи. Те са сред държавните служители с най-ниски заплати, въпреки че работят в министерството с най-големия бюджет. Не познават законите, защото никой не го изисква от тях. Понякога вършат безобразия, защото очевидно системата за контрол не работи. Някои от тях не могат да вържат връзките на обувките си заради наднормения си обем, но и това е приемливо за системата. Те са не по-малко изтощени от протестиращите, защото точно като тях са почти денонощно на улицата вече повече от 40 дни.


Равносметката е много тъжна: МВР е еднакво враждебно както към данъкоплатците, така и към огромна част от служителите си. За тази година това ни струва 1 млрд. и 131 млн. лева. Резултатът е известен: повече от половината престъпления изобщо не се съобщават в полицията и въпреки че България е сред страните с най-много полицаи на глава от населението, тя си остава и страната с най-много решетки по прозорците.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  МВР погазва закона, за да потиска народа, по поръчка и в услуга на поробителя и по инструкции на КГБ-ФСБ.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 813 Неутрално

  МВР е много опасно оръжие в ръцете на терористите от Бкп/Дпс/Болен. Особено в ръцете на крепящия съюза на дявола Волен Сидероглу.

 4. 4 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 753 Неутрално

  А.C.A.B.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  То е ясно че в тази нощ провокаторите бяха от жандармерията и специалните части.... Въпроса е кои бяха поръчителите?!!! И защо министъра, след като пое отговорността за този инцидент, не си подаде оставка?!!! Нищо лично... сигурен съм че не той е поръчителя на тази провокация, но политическа отговорност за толкова голям гаф се извинява само с оставка!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. 6 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1156 Весело

  "Стената между цивилизацията и пълното унищожение. Замисли се какъв ще стане света, ако ги няма"

  Така си е, преди създаването на полицията не е имало цивилизация и след нея няма да има.

  TAKE THE RED PILL!
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4473 Неутрално

  Най-страшният проблем на МВР не са онези, дето не могат да си вържат обувките, или пък ходят по двама, защото помнят до две цифри, а номерата на колите са цетирицифрени.

  Проблемът е, че политическото и професионалното ръководство на МВР се състои най-вече от "кадри" със сталинистко, антидемократично мислене, които не биха се поколебали да заповядат на хората си да открият картечен огън по демонстриращите граждани.

  Иначе сред сержантите - особено по-младите - аз всяка вечер виждам приветливи, макар и леко объркани лица, които не изгарят от желание да бият млади майки или достолепни възрастни госпожи със свирки на врата.

  МВР не е деполитизирано, както не е деполитизиран Генщабът на армията - и това ни прави ненадежден съюзник на Запада.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Бедров, учителите са най-ниско платените в бюджетната сфера не полицаите

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4473 Неутрално

  [quote#5:"Георги"]Въпроса е кои бяха поръчителите?!!![/quote]

  Ми сигурно Иван Костов.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много точно. Ама то няма как да е другияче, понеже те полицаите са едни от основните нарушители на някои закони. Примерно на ЗДП.
  За тях такива неща, като ограничение на скорост, колани, винетки, ГО и др. са излишни. КОЛЕГА...
  Та мисълта ми е, че щом някой е склонен да наруши един закон, или правило, норма на поведение, то той е склонен и на друго нарушение...

  Крайно среден !
 11. 11 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1142 Разстроено

  МИЛИЦИЯТА си остана такава,каквато е удобна на БКП/ДС:
  "Тези изнервени и агресивни полицаи са също толкова жертви, колкото и невинно пострадалите протестиращи. Те са сред държавните служители с най-ниски заплати, въпреки че работят в министерството с най-големия бюджет. Не познават законите, защото никой не го изисква от тях. Понякога вършат безобразия, защото очевидно системата за контрол не работи. Някои от тях не могат да вържат връзките на обувките си заради наднормения си обем, но и това е приемливо за системата. Те са не по-малко изтощени от протестиращите, защото точно като тях са почти денонощно на улицата вече повече от 40 дни."

 12. 12 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#0:"статията"]За сметка на това част от униформените бяха с плътни черни маски под шлемовете. По-късно шефове от МВР твърдяха, че това не било редно и полицаите били проявили самоинициатива. [/quote]
  Най-лесно е да обвиниш редовите. Но всички знаем, че рибата се вмирисва откъм Йовчев.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 13. 13 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 593 Неутрално

  МВР е наистина черна дупка защото никой не направи качествена реформа в последните 23 години,а само я използваха за свои цели.За съжаление голяма част от служителите на МВР все още живеят и работят като в годините преди 89-та,но не са виновни редовите полицаи за това,въпреки че обикновено те го отнасят.

 14. 14 Профил на Ab.Inferis
  Ab.Inferis
  Рейтинг: 753 Весело

  [quote#9:"Norman Granz"]Ми сигурно Иван Костов[/quote]

  Да, и Радан Кънев.

  ...And Justice for All
 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  "Въпросната картинка е публикувана на сутринта, след като силите на реда атакуваха мирно протестиращи граждани около сградата на парламента в София."

  Силите на реда атакуваха мирния протест, но мирния протест отговори на огъня при това съвсем мирно. Едната част от мирния протест строши с камъни двайсет трийсет глави на мирни протестиращи, които бяха в другата част от мирния протест. Другата част отговори със същото, а между другото отблъсна и свирепото нападение на многобройните полицейски части.

  След това мирният протест разпери криле и отлетя към базата си, както се казваше във вица за мирно орящия съвестки трактор.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  [quote#12:"ПАВЛА - సటోరి"]Най-лесно е да обвиниш редовите. Но всички знаем, че рибата се вмирисва откъм Йовчев.[/quote]
  А Йовчев от към СерГея,пък него нещо московско му смърди..

 17. 17 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#14:"Ab.Inferis"]
  Да, и Радан Кънев[/quote]

  Не забравяйте Джордж Сорос.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 18. 18 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#1] от "РАМ":

  А пък ти ако не си на всяка манджа мерудия сигурно няма да си получиш "надника" или както там ви плащат за гоблинството

  jolly monck
 19. 19 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Е те тия са любимците, СПС с емблемите отпред на каските (т.н робокопи), които си затварят очите и започват да ма'ат с палката на посоки !

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 20. 20 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 831 Неутрално

  [quote#7:"Norman Granz"]състои най-вече от "кадри" със сталинистко, антидемократично мислене,[/quote]
  Реакционери и мракобеси, анти(американски) демократи един вид, другарю Гранц. Хайде вече дайте нещо по модерно, това за сталинизма го знаем още от времето на вашия учител товарищ Александр Яковлев и той като вас умиращ от желание да е американски лакей. Червена ливрея носите ли?

 21. 21 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 537 Неутрално

  "Законът за МВР задължава служителите по време на осъществяване на правомощията си да се удостоверяват с личен знак - т.нар. бадж с идентификационен номер. В онази нощ баджове нямаше. За сметка на това част от униформените бяха с плътни черни маски под шлемовете. "
  Поредния повод за ОСТАВКА!

 22. 22 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Боя се че това е само началото.След "Бузлуджанската седенка" и последващото заключение,че няма да се дадат без бой просто са демонстрирали как ще смажат протеста и после ще обвинят хората че са станали"немирни" и даааже агресивни.
  Протестиращи,с вас съм морално и духом-не се оставяйте на тези зомбирани,антибългарски елементи да ви сплашат.
  Бог да пази България!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4473 Неутрално

  [quote#14:"Ab.Inferis"]Да, и Радан Кънев.[/quote]

  Радан е само пионка в окървавените черни лапи на Драгалевския злодей.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Дизайнерът на плана за извеждането на депутати и министри с автобус точно по това време и точно от това място все още не е известен. "

  Всички знаем кой има изгода от радикализиране и дискредитиране на протеста - управляващите.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 25. 25 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "...Черната дупка МВР..." ще я има докато някой, наиситна отговорен и независим човек, застане на чело на Правителство...обстоятелство, което дори научните фантасти, не откриват във фантазиите си...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 26. 26 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#6] от "Beyond":

  Кога не е имало полиция? Може да е била под друго име, но е имало - княжеска дружина, царски стражници, заптии, полицаи, милиионери, отново полицаи.

  Кой според вас е следил за изпълнението на законите на хан Крум?

 27. 27 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#18] от "br Tuck":
  Нещо искаше да кажеш, но забрави какво. Не се безпокой. Дължи се на наднормено разстояние между полукълбетата, което влошава постоянната и временната памет, респективно комуникацията между тях.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 28. 28 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#23:"Norman Granz"]на Драгалевския злодей.
  [/quote]

  Затова лятото му увяхват теменужките.. хак му е.

 29. 29 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#26] от "bachmann":
  [quote#26:"bachmann"]Кой според вас е следил за изпълнението на законите на хан Крум? [/quote]
  Хм, хан Крум?

 30. 30 Профил на dgbox
  dgbox
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Ако това се случваше във Франция , всички тия протестиращи лумпени щяха да бъдат обгазени и "измити " със силни струи вода! Когато си излязъл със намерението да трошиш и оказваш насилие , НЕ ТЪРСИ човешки права! Не може една малка улична тълпа да диктува живота в България! А ако се съберат и дойдат инакомислещите , какво ще правим ....гражданска война? Явно е, че това е целта на сценаристите!

 31. 31 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Виж явно вие гоблините по добре разбирате от тези неща. Ама червенушко по до добре си ходи в Дума там ще намериш повече съмишленици сред старците с деменция. И аз каквото съм искал да кажа съм го казал. А именно че ти си ЧЕРВЕН ГОБЛИН и мястото ти не е тук

  jolly monck
 32. 32 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Какво ,промениха през тези ,вече точно два месеца ,в така критикуваното МВР.
  Все ,пак ,има промяна -личния състав е, разколебан!

 33. 33 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#29] от "blockblock":

  И при него е имало стражници, които са бдели за реда.
  КОй е хващал крадците тогава?

 34. 34 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#30:"dgbox"]Не може една малка улична тълпа да диктува живота в България![/quote]

  Именно ! За това искаме оставката на тази тълпа, наричаща себе си "правителство".

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 35. 35 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Осветлението на площада бе изгасено точно преди сблъсъка. от"0" Ето и това е един от върховете на "професионализма"!

 36. 36 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#31] от "br Tuck":
  Даже си неспасяемо и неподозирано зле. Искаш да караш влака, а нямаш дори минимум чувство за равновесие. Няма да се доближиш даже до влака. Опасно е за теб, а най-вече за пътниците. Нямаш място където има групи хора. Имаш място редом с паветата.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 37. 37 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#26] от "bachmann":Някои келемета, именуващи се "демократи, не могат да разберат, че демокрацията е спазване на закона. И един с триъгълен череп оня ден разправя, че било хубаво, дето Фандъчката не била разрешила митингите.Иначе мил,ционерите трябвало да ги разпръскват със сила. С неразрешените или незаконните обществени прояви трябва да се процедира по закон.Тогава страната е законна и демократична. Не може да се нарушават правата на обикновените граждани по кокъвто и да начин. А връщането на линейката пред министерския съвет в оная нощ също ли бе акт на "демократичен протест".

 38. 38 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Първоначално отговорността пое министърът, после шефът на столичната полиция, в един момент се обади и главният секретар на министерството, а към момента отговорен се оказва някакъв анонимен щаб.

  Решението го е взела чистачката на МВР - стрина Пепа, Мими или както там и казват. Съгласувала го е с портиера и планът е задействан. Всичко е било предвидено с изключение намесата на аматьорите - министъра и шефа на столичната полиция. Вместо да изведът депутатите преоблечени като кратуни ( не трябва голямо маскиране) те ги натоварили на бял автобус.

 39. 39 Профил на miet
  miet
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Иван Бедров къде беше когато МВР се управляваше от ЦЦ , в съответствие с насоките идващи от ББ? Колко гръмки акции с интересни имена се провеждаха, а накрая обикновените граждани духаха супата , защото нарушенията на обществения ред, грабежите, кражбите, изнасилванията и убийствата , засягащи все повече българи от селото и града се увеличаваха и подминаваха от полицията. Това беше така , защото МВР беше частната структура на ЦЦ , която обслужваше личните интереси според тефтерчето на Филип Златанов. На полицаите също им беше тежко по времето на ЦЦ , защото изпълняваха задачи в нарушение на закона и си затваряха очите за различни престъпления. Защо г-н Бедров не се обаждаше тогава?

 40. 40 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#36] от "РАМ":

  а пък твоето място с риск да се повторя е в Дума или подобна дупка от където се въдите и размножавате за да спамите в свободното и-нет пространство. И да не оставите място за полезни дискусии.

  jolly monck
 41. 41 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#38] от "koko65bg":

  +++++

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 42. 42 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 584 Неутрално

  От полицията бяха забравили да кажат, че те са чупили прозорците на автобуса отвътре. Защо ли?

  De gustibus et coloribus non est disputandum
 43. 43 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#12] от "ПАВЛА - సటోరి":

  мнозинството и от редовите са непрофесионални, арогантни и корумпирани милиционери.

  не може да биеш само момиче с юмруци, а после да коментираш с колегата си милиционер за друга жена, която си налагал безогледно с палката след 3:00 ч:
  "тя май беше бременна..."
  "кво ти пука като е била бременна..."

  затова една от първите ни работи след предсрочните избори на есен ще е МВР да се реформира из основи и да имаме професионална, етична полиция, чиято първа задача е охрана на гражданите...

  РЕФОРМИ !
 44. 44 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#24] от "Питанка":

  Викаш, опитват се да умрат, за да живеем ние...

 45. 45 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Полицията и преди и сега си е една и съща, сменят се тези, които й нареждат и виждаме какви са резултатите.

 46. 46 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#43:"Rage Against"]МВР да се реформира из основи и да имаме професионална, етична полиция, чиято първа задача е охрана на гражданите...[/quote]
  А прехраната на уличния боклук за кого остава?
  Трябва да бъде задължение на униформените полицаи, които ще работят като сервитьори. Така се спестяват и сервитьорско служебно облекло. За да е по-изгодно на "инвеститорите" и за бъдещите "протести".

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 47. 47 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#39] от "miet":

  А къде беше ти да помагаш на българския народ по време на Кримската война?

  Тези неща не вървят вече с това "Къде беше когато...". Протестите са срещу самоовластилото се "42-ро НС" в което ти е включен и Буда и Цветанов. Преследват самозваните "депутати" без да ги подбират чак до Е`град.

  Няма човек в България, който да изключва от понятието държавата-мафия правешкия ГЕРБ или бившата БКП. Няма човек, няма...Жега е, сипи още ЛЕД

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 48. 48 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#39] от "miet":
  [quote#39:"miet"]Иван Бедров къде беше когато МВР се управляваше от ЦЦ , в съответствие с насоките идващи от ББ? [/quote]

  Това ,че за първи път се срещаш с нещо написано от ИБ не значи ,че той е преди малко е кацнал от Марс.
  ИБ е един от малкото свестни журналисти.Винаги е имал собствено мнение и позиция .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 49. 49 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  До коментар [#30] от "dgbox":

  А ако беше във Франция дали след толкова гафове правителството нямаше да си е подало оставката

 50. 50 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Има нещо, което вече е сигурно. Зад "протестите" стои част от "елита". Този "елит" не иска да загуби завоюваните си позиции. Този "елит" има свои структури в държавната власт. Целта на тези частни структури е да деморализират усилията на държавната власт, за справяне със "жълтото".
  Освен това, този "жълт елит" има самочувствието на безопасност и недосегаемост. Когато това им чувство бъде пречупено, нещата в държавата ще се успокоят. ДЪРЖАВАТА ДА ДЕЙСТВА !

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 51. 51 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#15] от "tribiri":

  като ти чета глупостите бирите май не са три, а тринадесет или пък комунистическата пропаганда отдавна е завлазяла пространството между ушите ти!

 52. 52 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1679 Любопитно

  За МеВиРету няма ли кебапченца?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#51] от "xsc07311823":

  Комунистите сте на площада и правите революции. Това е отличителния белег на комунистите, че смятате, че властта се взема с революции.

  Революция правеха БСП през февруари, революция правите и вие сега. Комунистите цвета си менят, ама нрава не.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#52] от "Нефертити":
  Има - една конфигурация от кебапче и две нервозни кюфтенца.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#5:"Георги"]но политическа отговорност за толкова голям гаф се извинява само с оставка! [/quote]

  Хайде холан! Досега три пъти си подаваше оставка и трите пъти отиваше на още по-високи постове. Следващия път за какъв да го цаним!? За шеф на папата ли?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#7:"Norman Granz"]Проблемът е, че политическото и професионалното ръководство на МВР се състои най-вече от "кадри" със сталинистко, антидемократично мислене[/quote]

  Аз да попитам само - турската полиция от какви кадри се състои? Сигурно там кадрите са със сталинистко ленинско антидемократично мислене, а гръцките полицаи са със салинистко марксово антидемократично мислене.
  Що не вземете да се гръмнете и да се самообявите за жертва на сталинисткото мислене на родната полиция. Ама не се целете в главата! Ако се уцелите там, ще ви минат като "леко нараняване".

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на bakwagen
  bakwagen
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#4:"Сашо"]А.C.A.B.

  always cumshot after blowjob?

 58. 58 Профил на block
  block
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#33] от "bachmann":
  [quote#33:"bachmann"]И при него е имало стражници, които са бдели за реда.
  КОй е хващал крадците тогава? [/quote]
  Селяните. Стражниците общо взето са били да наглеждат дали некой не пикае по стените на ханската шатра.

 59. 59 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 758 Весело

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Е-хе,скоро не бе споменавано това име.......

 60. 60 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  НИКОГА НЕ МИСЛИТЕ ЗА ДРУГИЯ СРЕЩУ ВАС.
  ГЛЕДАТЕ САМО ОТ СВОЯТА КАМБАНАРИЯ.
  ПРОВОКИРАТЕ.ПОСЛЕ САМО ИСКАТЕ.
  АЗ - АЗ - АЗ - ИСКАМ - ИСКАМ.
  ДЪРЖАВАТА Е НАША.
  ЗА ДА ИСКАШ - ТРЯБВА И ДА ДАДЕШ УВАЖЕНИЕ.

  КОГАТО ПЛЮЕШ И ХВЪРЛЯШ ОБИДИ - НЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИШ САМО ЦЕЛУВКИ.

  МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ИЗПЛЮЕТЕ НЯКОЯ ГАДОСТ АТ УСТАТА СИ.

  УВАЖЕНИЕТО ИСКА УВАЖЕНИЕ.

  КОЛКО ДНИ ТЕЗИ ХОРА СА БЕЗ ПОЧИВКА?
  ТЕ ОТ КАМЪК ЛИ СА ?

 61. 61 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#39] от "miet":
  Защо г-н Бедров не се обаждаше тогава? "

  -Защото тогава Боко и Цвъки бяха любимци на красиво протестиращите.

 62. 62 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#61] от "dedo pepo":
  От сравнително редовно протестиращите съм и нямам спомен Боко и Цвъки да са ми били някога любимци! Както и на болшинството, начело с организаторите на тези протести!
  Та ще замоля, без генерални изводи моля, ако е възможно, де.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 63. 63 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#62:"ПАВЛА - సటోరి"]болшинството, начело с организаторите на тези протести! [/quote]
  Моля Ви най-учтиво. Бихте ли казали нещо повече за организаторите. Поне досега са анонимни, а изглежда са съвестта на нацията и ще е добре да научим нещо за тях, за да ги последваме. Благодаря.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 64. 64 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#63] от "РАМ":

  А по добре да не ги знаеш. За да не се даде възможност на червените държавни структури към които принадлежиш и ти да ги омаскрите както само вие си знаете . Защото чугунените ви глави не могат да го разберат как така със цялата организация на столетницата смогнахте да качите 10 -20 хиляди души на Бузлуджа пък в същото време без организация да могат да се съберат 50 хиляди в центъра на софия

  jolly monck
 65. 65 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  До коментар [#63] от "РАМ":

  За недоволство трябва ли организация?

 66. 66 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#65:"victor2"]За недоволство трябва ли организация?[/quote]
  Аз не знам. Но едни недоволни получават неорганизирано безплатно кафе, свирки, балони, домати и по някой лев за дневни, а други, също недоволни, но ходят на работа и получват по някой лев заплата.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 67. 67 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#66] от "РАМ":

  Такава информация не съм срещал а мисля че много голяма част от протестиращите ходят на работа. Професия протестиращ няма. Хората са недоволни от всички управления до сега.

 68. 68 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Гневно

  До коментар [#3] от "web_2.0_vs._dc":
  От всичкото ,което е написал този комунистически възпитаник и политически номад ,стойност има само заглавието"Черната
  дупка МВР."В Грузия новите управляващи разпуснаха това зловещо комунистическо формирование изцяло и го изградиха по Натовски модел.А при нас 66хил.нищо неправещи прразноглавци с бюджет над 1,3милиарда лв. с безброй привилегии ,т.н.бонуси и други благини,окопали се по семеен ,приятелски,служебен ,любовен и муфтаджииски принцип ,правят всичко възможно да залъгват ЕС с имитация на работа.Само през 9-те месеца на 2011-12 г.престъпника Цв върна на работа повече от 1200 човека от ДС.Истинска черна космическа дупка.И както пише в сайта "Съдебни репортажи" на ЕС от 18юли т.г.няма никаква разлика между Писанчев и Д.Пеевски ,защото и двамата имат един генезис БКП и ДС.

 69. 69 Профил на blackboard
  blackboard
  Рейтинг: 237 Гневно

  Какво следва от текста...Орешарски да си подава незабавно оставката!
  "Кадруването"не се е променяло 70 години по тези ширини.
  Ако ти си полицай-и синът ти става полицай...долу горе така е в повечето държавни службички.
  Орехчето и Мишока да пускат кокала за да се почват истинските реформи-МВР,администрация,болници!
  Да се освободят места за млади енергични и умни хора!
  Аман от дебели полициай и мазни лелички зад гишетата-за които думата учтивост не съществува.

 70. 70 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":
  "Въпроса е кои бяха поръчителите?!!!- цитат на коментар #5 от “Георги”

  Ми сигурно Иван Костов. "

  Ааа неееее, Дянков е! Той е новото плашило!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK