От блоговете: Защото НЕ сме различни

Кадър от 44-ия ден на протеста

© Георги Кожухаров

Кадър от 44-ия ден на протестаПрепубликуваме текста на Румяна Босева от блога й something с нейно позволение. Вътрешните заглавия са на "Дневник":


Аз и ти много си приличаме. Ти може би живееш в някое малко градче, аз живея в София, ти може би не си завършил и средно образование, аз съм висшист, ти може би работиш в някой цех, аз ръководя компания, ти може и да си мюсюлманин, аз съм християнка, ти може би си на 18 или пък на 60, аз съм на 36. Странно, но пак сме еднакви.


Ти ставаш рано сутрин и отиваш на работа. Аз също. Ти се прибираш смазан вечерта. Моята работа може би е различна, но след 10-14 часа в офиса, аз също съм като пребито куче и не мога да си видя децата. Ти не можеш да заспиш, защото се притесняваш, че утре можеш да сгрешиш и да останеш без работа. Аз седя будна нощно време, защото се притеснявам, че утре мога да сгреша и тогава 30 души ще останат без работа. Ти се притесняваш, че работодателят ти утре може да фалира, аз че утре компанията може да реши, че българският пазар е много малък и да се изтегли.
Ти правиш всичко това за децата си, аз също.


Ти искаш качествено образование за тях, аз също. Ти искаш смислено здравеопазване, аз също. Ти си честен до глупост, аз също. Ти искаш да виждаш перспектива, аз също. Ти имаш някаква идеология, аз също. Без значение дали ти си привърженик на социалистическата идея, а аз на дясното, ние пак ще сме еднакви, защото ценностната ни система е много сходна.


Искаме честни правила и добър стандарт за България. Различията ни са само в пътя по който искаме да минем, но това не е толкова важно, защото ако всичко е наред, крайната цел е една и който и път да изберем, пак ще стигнем до нея.


Целите, обаче, се оказват различни. Не моите или твоите. Целите на почти всички управляващи за последните 69 години. Преследването на лични интереси не просто удължава пътя, а на практика сменя посоката. Тук вече не става въпрос за ляво или дясно, а за кражби, корупция, олигархия и лични интереси. Същите тези интереси, които определиха, че след 40 години трудов стаж като учител, баща ми трябва да взима 350 лв пенсия. Същите тези, които принуждават една достойна майка на три деца, да потъпче гордостта си и през сълзи да търси помощ. Чувствам се безпомощна до пълно отчаяние, че не мога да променя това. Чувствам се безсилна до пълно обсебване, че те продължават да крадат и да ни лъжат, а аз не мога да ги спра.


Правя единственото, което ми е позволено - всяка вечер излизам на жълтите павета


поне да видят че ни има и не сме съгласни с това, което се случва. И безсилието и отчаяните все повече ме обземат. Ставам сутрин, слагам си слушалките и тичам. Тичам до пълно изтощение, докато не ми причернее от болка в мускулите, сърцебиене и учестено дишане. Тичам, защото не мога да преодолея яда и безсилието си, защото вечерта, когато съм там, на жълтите павета, точно тази сива страна, която има всеки, има вероятност надделее и да се окаже с камък в ръката.


Не, приятелю, ние не сме различни! Също като теб, аз не искам да повярвам, че нямаме бъдеще. Не искам да повярвам, че децата ни ще плащат заеми, защото някакви хора са взели комисионни и ще ни заробят с безсмислени проекти. Не искам циганите да живеят в гета и да крадат, защото на някой му трябва евтин за купуване електорат и му е удобно да ги държи бедни, гладни и необразовани. Те са хора, също като мен и теб и заслужават своето бъдеще. 


Ние с теб не сме врагове и никога няма да бъдем.


Не се подавай на разделението, което ни насаждат, защото нямаме сметка от това.


Всички управляващи разчитат на това с теб да се мразим


защото докато с теб си крещим и разменяме обиди по форумите и на улицата, те се крият зад твоя или моя гръб и продължават да ни лъжат и манипулират. Не другарю, ти не си червен боклук и нашите родители не са червени пенсии, както и аз не съм лумпена, наркоманка и платена. Ние сме същите тези хора, които учиха заедно, бяхме заедно на море или пък сме пили бира някъде. Ти си същия този, който ми помагаше да си избутам колата от снега миналата зима, а аз съм тази, която те пусна да минеш отпред на опашката, защото много бързаше. Ти може би си този, който копае обходна галерия в мина Ораново, за да спаси два човешки живота, без да го интересува, дали тези хора поддържат друга партия. А аз съм същата онази, която преведе пари за лечението на болно дете, без да се замисли и за секунда, че ако майка му е от друга партия, няма да го направя.


Не ти желая нищо лошо, но ако все пак някога имаш нужда от помощ, знай, че аз съм зад теб. Съжалявам, че моя протест ти причинява неудобства вечер, когато се прибираш от работа, но просто не знам по какъв друг начин да ги накараме да ни чуят.


Недей да ми казваш, че не мога нищо да променя


Аз съм реалист. Знам, че като не са тези ще са онези - дето се вика, пак същите. И пак вярвам, че променям нещо, като излезем на улицата. Когато всички прожектори светят в тях и около тях, става много трудно да се скриеш в сенките и да мишкуваш. Не ме интересува дали ще са те на власт, стига да започнат да правят нещо за мен и теб, а не само за тях. Писна ми от популизъм и подхвърляне на огризки. Аз не мога да омаловажа твоя глас и да ги отрека, просто защото не изповядват моите идея. 


Ако искрено вярваш и подкрепяш, това което се случва, аз съм ОК. Сега обаче е много важно ти да направиш равносметка - това ли е което си искал и което наистина искаш. Недей да ми го казваш на мен, запази отговора за себе си, защото само така можеш да бъдеш честен. Не те карам да излезеш с мен на улицата. Просто приеми, че всеки има нужда да се бори за нещо.


Аз се боря срещу това някой да ни ограбва ежедневно, както финансово, така и морално. Боря се срещу това аз и ти да сме разделени, защото на някой му е много удобно. Защото нашите различия са толкова малко, а това което ни обединява и ни прави еднакви е толкова много.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kamenvasilev
  kamenvasilev
  Рейтинг: 421 Неутрално

  добре би било да има как да го прочетат и хората, които не четат Дневник или блога на Румяна Босева

 2. 2 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  много силен текст - поздрави. истина е, че комунистите искат да създадат изкуствено разделение - това им е единственият начин да продължат да управляват

  ОСТАВКА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 3. 3 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Добър текст. Жалко, че трудно ще стигне до тези, които имат най-голяма нужда да го прочетат. Забелязвам, че те си четат Телеграф и гледат ТВ7. Не е лесно!

  Оставка!!

 4. 4 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Затрогващ текст...
  Поздрави на авторката!!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 5. 5 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 976 Неутрално

  СИЛНИ ДУМИ , СИЛНА КАУЗА , СИЛЕН ДУХ , СИЛНА БЪЛГАРКА ! ! ! БРАВО НА АВТОРКАТА ! И НЕКА ГОСПОД БОГ ПАЗИ НАС НЕ РАЗЛИЧНИТЕ ЗА ДА Я ИМА НАШАТА МИЛА РОДИНА БЪЛГАРИЯ ! АМИН. ЗАТОВА - ОСТАВКА НА ТОВА ПРОРУСКО И АНТИБЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ! ИЗБОРИ ИЗБОРИ ИЗБОРИ И ТО ВЕДНАГА ! ! ! .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 6. 6 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 504 Разстроено


  Харесвам честността и добротата в този текст.

  За съжаление обаче има мнооого голям брой живеещи в България, които не могат да го разберат, понеже "си искат социализЪма" ( както пише на плакат размахван на Бузлуджа).

  Има мнооого голям брой хора, които действително мразят - "умните", "красивоте", накратко - "лумпени".
  Мразят ги от завист и защото са умествено безпомощни да осъзнаят, че точно тия, които уж ще "връщат България на хорта" и ония, които уж са за "европейско развитие" са виновни за мизерията и безпътицата!

  Няма как да вървим в синхрон с гореописаните.
  НА едните целта в живота им е друга, те не желаят демокрация по западните стандарти, а "силна държава" по путински.
  Другите пък дори не знаят какво желаят, освен може би някой да ги "оправи" та и те да станат "красиви" и "умни", да "успеят", но без да са направили лично никакво усилие.

  Няма да е лесна - Левски написа "Народе?????"


  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 7. 7 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Целите на почти всички управляващи за последните 69 години.
  ------------------

  Е , такъв живот беше преди 1944г - направо рай.
  42-43 - образец за държава, сателит на Хитлер, с закон за защита на държавата.
  След 1934 - забрана на партии
  23-25 - почти гражданска война
  След загубите 1912 (Втората Балканска война), 1918(ВВ1) - такъв рхат беше, управляващите само за благото на народа мислеше 1

 8. 8 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 504 Весело

  [quote#7:"Малката Пица"]управляващите само за благото на народа мислеше 1[/quote]

  Много са ви плоски манипулациите и кухи внушенията!

  Всички народи в Европа преживяват ужасите на две зверски войни.
  Особено тежко се отразяват те на малките държави.

  След 2 СВ 1945 - 1950 стотици хиляди холандци напускат Холондия, загубили вяра в бъдещето на собствената си страна.

  Холандия!!!

  Държавата, която в момента е част от ядрото на ЕС, част от най-успешно развиващите се в Европа.

  Все се питам, как така Холандия се е възродила, даже има ток, пътица, икономика без да е имала "социализъм" - "най-успешният строй"?

  И защо германците бягаха от Изток на Запад.
  Бягаха от "най-успешният строй" в "ужастния" капитализъм!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 9. 9 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Единна нация, единно гражданско общество. Това е рецептата. Колкото по бързо се разбере това от българина, толкова по бързо ще се освободи от системата, системата която слага и сваля правителства, системата създадена за да обслужва само определен кръг от хора, за които съществуването на държавата има значение дотолкова, доколкото пази интересите И.

 10. 10 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Много основателни и логични доводи, дори и емоцията в тях е позитивна, поздравления за Румяна Босева. Аз също се съмнявам, че ще бъде чута и разбрана от тези, които не четат друго, освен готовите пропагандни клишета на добре платените безсъвестници, но това може би не е толкова лошо, колкото ни изглежда. Различията ни разделят, противопоставят, но и ни карат да търсим решения. Рано или късно днешния абсурд ще свърши, дано е по - рано.

 11. 11 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#9] от "baxter": +++++++++Искаме ли демократична ,правова и просперираща държава. Искаме ВСИЧКИ. Пътищата за постигането може да са различни,но целта е една. ОСТАВКА НА ЦЕЛИЯ ИЗМЕКЯРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ,СЛУГА САМО НА СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ И ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С НАЦИОНАЛНИТЕ.

 12. 12 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#8:"grazhdanin99"]Все се питам, как така Холандия се е възродила, даже има ток, пътица, икономика без да е имала "социализъм" - "най-успешният строй"? [/quote]

  Глупи, сигурно често ти казват така , нали?
  Имаше една сцена дето Калоянчев казваше на Мутафова, която играеше глуха баба "Здрасти Пено", а тя му отговаряше "Боб варя"
  То и твоита подобна.
  Нерде БГ преди 1944 сравнена с БГ след, нерде Холандия.

 13. 13 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Хубав текст. Ако се беше появил по-рано, вместо всички онези писания, които разделяха хората на "умни, красиви, успели" и вся остальная... (на които си позволи да припее дори Президентът), протестът щеше да има много по-голяма подкрепа.
  За съжаление, твърде много закъсняха тези иначе мъдри прозрения.

 14. 14 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "Малката Пица":

  Неадекватният ти пост под тази статия само показва ограничеността на твоето съзнание и желанието ти за самоизява и самоизтъкване. Не се сърди, но и ти не си много по различен от нас. Нищо, че четеш историята избирателно както дявола евангелието. Нищо че постоянно сквернословиш. Вярно е понякога казваш и вярната дума на мястото на което нужна. И все пак ако не си разбрал внушението на тази статия прочети я пак и пак и пак. А ако не ти се чете или все пак не си го разбрал внушението е че не сме толкова различни помежду си, колкото им се иска на стратезите от БСП и ДПС . И ако не позволим на малките различия между нас да ни разединят ние ще постигнем най голямата си победа над тях.

  jolly monck
 15. 15 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 504 Любопитно

  [quote#12:"Малката Пица"]Нерде БГ преди 1944 сравнена с БГ след, нерде Холандия. [/quote]

  Не разбирам, защо се напъвате да изглеждате интересен, защо се напъвате да прокарате "правдата" на БКП точно в тоя форум?

  Моето впечатление от коментарите тук е, че нивото на интелект, осведоменост и осъзнатост на пишещите е мноого над вашето.

  Защо се излагате така БСПарски?

  Да не ви плащат и затова да преглъщате унижението да пишете?

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 16. 16 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#6] от "grazhdanin99":
  Има мнооого голям брой хора, които действително мразят - "умните", "красивоте", накратко - "лумпени". "

  -Вие сте тези,които мразите-я вижте колко злоба има във форума.Аз от позицията си на страничен,непредубеден наблюдател,не мога да ви нарека умни,защото вие не ми казвате как,с кого и до колко ще промените нещата.Борите се с олигархията,като разчиствате пътя на топ-олигарсите,срещу комунистите,като допускате Боко-мутро-комуниста и всичко свеждате до избори до дупка,беднотия,хаос и мизерия.По-младите и заможни сте лесни-обърквате всичко и дим да ви няма,но останалите...

 17. 17 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Нашият малък, но изключително прост народ е обречен на изчезване, след 7 000 години оцеляване.

 18. 18 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 504 Неутрално

  [quote#16:"dedo pepo"]Вие сте тези,които мразите-я вижте колко злоба има във форума[/quote]

  Това е нагла БКПейска лъжа!

  Точно на това разчитат БКП.
  Точно за това е и статията, която коментираме!

  За съзнателното насаждане на злоба, на разделение, на изкуствено противопоставяне.

  Де видяхте някой да призовава за разправа с пенсионерите!

  Има злоба, да!
  Ядът на обичащите България срещу неините УНИЩОЖИТЕЛИ от БКП!

  Хората МРАЗЯТ с пълно основание БКП и всичките и метастази, защото ТЕ - БКП ограбват България, унищожават бъдещето, гонят в чужбина децата и внуците на пенсионерите!

  Всеки, който обича родината си има ПРАВО да мрази ония, които я унищожават и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да я брани от тях!

  Кого защитавате вие в тоя форум?

  Ония, които предизвикаха БЕЗПРЕЦЕДЕНТНАТА в историята емиграция, ли?
  Ония, които докараха България до последното място по икономичесо развитие и свобода на медиите, но пък до първо място по смъртност?

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 19. 19 Профил на sgasharov
  sgasharov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поздравления, текс за интелигентни и четящи хора. "За да е свободно, в едно общество трябва да има критичната маса хора, които разбират и знаят какво е свобода" (Тачър). Същото е за демокрацията, морала,... Има ли "критични маси" за нещо в Б-я, това е въпроса.

 20. 20 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 504 Любопитно

  [quote#16:"dedo pepo"]Борите се с олигархията,като разчиствате пътя на топ-олигарсите,срещу комунистите,като допускате Боко-мутро-комуниста и всичко свеждате до избори до дупка,беднотия,хаос и мизерия.[/quote]

  Напишете си направо:

  "Аз защиташам във форума Ония, които докараха България до последното място по икономичесо развитие и свобода на медиите, но пък до първо място по смъртност!"

  Напишете направо - "БКП ТРЯБВА да управлява и протестите "трябва" да се "забранят""

  Какво сте седнали да ни носите от десет кладенеца вода, вместо да си кажете какво наистина искате?!

  Не е срамно, да си признаете, че сте изостанали в гражданското си развитие!

  Но недейте да очаквате, че с БКПейски манипулации ще ни върнете до нивото на собствената си посредственост.

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 21. 21 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Автора Румяна Босева, СЕ ПОДМАЗВА с цел да БАЛАМОСА ОРЕХА и той да подаде ОСТАВКА, като се ПОДВЕДЕ по АКЪЛА Й! "Всички сме ЕДНАКВИ, само дето СМЕ КОРЕННО РАЗЛИЧНИ". Както казаот РЗС Яни Янев, "Всеки изминат ден, БЕЗ ОСТАВКА, води към ОЩЕ ПО-ОПАСНИ ДНИ и СЪБИТИЯ от тези през 1997 г."

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 22. 22 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#9:"baxter"]Единна нация, единно гражданско общество. Това е рецептата. Колкото по бързо се разбере това от българина, толкова по бързо ще се освободи от системата, системата която слага и сваля правителства...[/quote]

  +++, само да допълня за системата. За мен системата = политическият монопол на парламентарно представените партии.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 23. 23 Профил на newbiee
  newbiee
  Рейтинг: 213 Неутрално
 24. 24 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Прекалено патетично! Прекалено конформистко! Прекалено несериозно!

  Хората са различни и не са равни. Макар понякога да имат еднакви интереси това не ги прави еднакви/равни. И в това няма нищо лошо.

  Слаб текст.

 25. 25 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Дали сме различни, или не, не знам, но е различно и още как:
  http://30dumi.eu/2013/07/sofijskiyat-genotsid-sreshtu-regionite/
  Политиката не е за романтици!

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 26. 26 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#24] от "koalarevolution":

  Извинявай, ама слаб ти е коментара, а не текста на статията.

 27. 27 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#12:"Малката Пица"]Нерде БГ преди 1944 сравнена с БГ след, нерде Холандия.[/quote]

  стига с тоя език на омразата бе пицко,

  Холандия беше разрушена след втората световна - Ротердам не съществуваше

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 28. 28 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#8] от "grazhdanin99":
  България никога няма да успее в живота ,докато не се махнат комунистите от власт.Няма държава със съветски комунизъм,която да е успяла.А при нас е точно това.И каквито призиви да се отправят,даже и романтични и наивни "няма да доведат нещата до никъде.Мнозинството от българите все още не са разбрали,че проклятието на България е комунизма ,който върлува в нашата страна и никога не си е тръгвал от тук.Всички държави,които не се управляват от съветски възпитаници успяха.Само и единстена България затъна в калта.Причината е,че не повторихме опита на отличниците от империята на злото.Мислиме си ,че ще намерим друг път за спасение.Единствения път за възраждане на странаа ни е,Германския опит и практика за смяна на политическата система-Декомунизация,Лустрация,Национализация и Народен съд над всички политически и нравствени престъпници докарали България там,където е.Другото е политически наивитет ,изгоден само за комунистическите отрепки.

 29. 29 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#25:"badjanak"]но е различно и още как: [/quote]

  страната се владее от олигарси, те разбира се знаят само свое и унищожено

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 30. 30 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#7] от "Малката Пица":

  Не знам дали си пица, но словесния гювеч, който си натракъл е почти цитат от партийно събрание от времето на соц-а.
  Само, че фактите говорят друго. През 1939г брутния вътрешен продукт на глава от населението за България е ПО-ВИСОК от този на всички съседни страни, включително Гърция и Турция. През 1989-та той е НАЙ-НИСЪК пак в сравнение с всички тях!
  Когато фактите говорят и боговете мълчат ( е, не и комунистите, тях факти не ги интересуват)

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  "Ти може би живееш в някое малко градче, аз живея в София, ти може би не си завършил и средно образование, аз съм висшист, ти може би работиш в някой цех, аз ръководя компания, ти може и да си мюсюлманин, аз съм християнка, ти може би си на 18 или пък на 60, аз съм на 36."

  С една дума аз съм по-по-най, а ти си цървул, но аз сега ще взема да ти обясня, колко съм благородна и как ще те осветя с величието си!!!
  А да! И компанаята дето я ръководя не е една, а са цели две! Едната е собственост на една офшорка, а другата е собственост на първата. И да се похваля, че ръководя от тази година.
  И направо се скапвам от работа по 10-14 часа на ден, защото имаш ли си ти представа, по колко консултантски услуги, брокерски услуги и застрахователни услуги ми се налага да правя дневно!
  Направо ум да ти зайде!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на svet23
  svet23
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Всички сме еднакви но няакой са по еднакви от нас...както едно време когато всички бяхме равни но някой бяха по равни...

 33. 33 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Прекрасен материал!
  Поздравления!
  Ако може да се изпрати на депутати и Орешарски още днес!

  Tony
 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Не е конформистко, а е нагло! Някаква консултантка, която живее не другаде, а в България - страната с най-голямото социално неравенство в ЕС пише писмо до селяните, което всъщност е адресирано до медиите и по-точно до самата нея.

  Девойчето пред половин година е станало мАнАжерка и виждаш ли никой не е разбрал! Ами госпожо манажерке, като искате да сте еднакви с хората от Долно Камарци и Горно Чапръчане, започнете да искате оставка не заради Делян Пеевски или П..ю Маринкин, а заради това да се махне плоският данък например и от вас преуспялата мАнАжерка да започнат да събират повече данъци за да помогнат да станете развни с баба Пена от Чапръчене и Гуна от Камарци.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#2] от "Sinite - завоят наляво забранен":
  много силен текст - поздрави. истина е, че комунистите искат да създадат изкуствено разделение - това им е единственият начин да продължат да управляват

  ОСТАВКА

  Врагът, който разделя провинциалиста бачкатор и ръководещият голяма компания в София, миткащ вечер по жълтите павета е разкрит! Маската му е свалена - това са комунистите! Защо? Еми тъй - не дават оставките си!
  Пошло четиво! Единият се бъхти за хляба, другият за мерцедес или яхта, ако вече притежава първото.
  Единият изплаща ипотека и не може да спи, другият почива вероятно на Хаваите.
  Тези двамата си приличат единствено по това, че са човеци, родители, работещи.
  Но това са два свята! Бедният умира всеки ден, а богатият - само веднъж!
  Не завиждам, не обвинявам. Но в света на първия, вторият е обслужващ персонал.
  Сълзливо, фалшиво братство. Лицемерие.
  Ако тези двамата могат да се хванат за ръце, значи на земята е настъпил раят. Дали?
  Стига демагогия, стига фалш!

  нели ангелова
 36. 36 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#33] от "Free person":

  Може и на Обама.

  нели ангелова
 37. 37 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 572 Разстроено

  Всъщност сте различни г-жо Босева и по добре да го разбереш, отколкото да храниш илюзии. Ти си полагала усилия да кандидатстваш и учиш, ТЕ са избутали гимназия или техникум .Ти работиш , развиваш се и мислиш за 30-те човека ,които зависят от теб. ТЕ чакат кака, тъста, батко да им намерят работа,ТЕ не участват в конкурси,Те разчитат на партията(бсп-дпс-герб) или синдиката (подкрепа са мнооого добри в това) да ги уредят на сигурна държавна работа в НАП, НЗОК, МВР, мините, ТЕЦовете.... Но само където е държавата, при частника отиват в краен случай .Ако не са братовчеди или селски на собственика и нямат привилегията със завършения осми клас да ръководят вишисти, стават симпатизанти на Атака или Скат и намразват силно СДС,ДСБ,Костов ...абе хората издърпали Бг от блатото на социализма, раздържавили и премахнали източването „вход-изход'. Няма как ,мила ми Румяно , прекрасните ти размисли да стигнат до съзнанието на хора които чакат да им се даде, да им се построи. ТЕ мразят конкуренцията и участват само в уговорени мачове. Тъжно, но факт.

 38. 38 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#28] от "adenauer":

  Аи дай да избием цялото население и да си внесем друго от южна америка!

  Преди 10-ти ноември 99.9 на сто гласуваха за БКП. Тези 0.1 на сто дето остават ще уредят въпроса с презокеанския трансфер!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 39. 39 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Комунистите, с псевдоним социалисти, следват опита на много управлявали в миналото - разделяй и владей. Тази максима винаги е работила и винаги ще работи. За съжаление. А чугуните в парламента без кръв няма да си тръгнат, защото те нищо не умеят освен да крадат. Ако не са на власт, ще трябва да ровят в кофите за боклук. Затова ще рият като разярени бикове до последно.

 40. 40 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Браво на авторката!
  Точно тази гледна точка ми липсваше до сега.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#13] от "kaleva":

  Може и да са умни мислите, но не са искрени!
  Тези думи са като посещение на група банкери в дом за сираци.
  Проронват по някоя сълза. Дават по някой лев и решават, че са получили индулгенция.
  За да прокара мост към простолюдието, интелигенцията трябва най-напред да обясни на това простолюдие да се стигне до там съотношението в доходите да бъде 1:15 при полоение, че в другите държави от ЕС е 1:7.
  Същата тази интелигенция ще трябва да успее да убеди това простолюдие, че тя не е на площада прикрита зад измислени поводи за да защити това съотношение от 1:15.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Сега остава някой от платените драскачи на ШОПАР-ПРЕС (Пеевски, Бареков и ко.) да напише че този материал идва директно от мрачната шаб-квартира на Сорос

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Девойката се чувствала безпомощна, че не можела да промени факта, че учителите получават по 350 лева пенсия!

  Ами девойко от къде се плащат пенсиите - от НОИ и от нашите данъци! Ами защо се чувстваш безпомощна тогава. Поискай да вдигнат данъците на застрахователните брокери и търговските консултанти за да има повече пари за пенсиите на учителите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на Dimitar Illiev
  Dimitar Illiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#34] от "tribiri":

  Да разбирам ли, че да си менажер (меринджей), да не трепериш за хляба си и да можеш да си позволиш да се възмущаваш от неща като Пеевски е грях и престъпление?

 45. 45 Профил на Tzun Kai Hui
  Tzun Kai Hui
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тъп,По-Тъп,Най-Тъп,Нели Ангелова.......

 46. 46 Профил на nostradamus
  nostradamus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Чудесен материал, поздражления за авторката !

  The truth is out there !
 47. 47 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#44] от "bombichka":

  И аз съм мениджър, но не съм седнал да обяснявам на никого, колко сме равни и не съм седнал да рева за всенародната любов.
  И на мен не ми харесва Пеевски, но нямам амбицията да накарам баба Гуна да го обяви за враг номер едно на Тутраканската селищна система.
  А и на всичкото отгоре има нещо нечистоплътно в брокерските фирмички, които ръководи тази толкова любвеобилна дама!
  Нещо не ми се връзват AON HOLDINGS BV, Niderland, която е известен застрахователен брокер с офиси по цял свят и AON HOLDINGS LTD, Niderland, която е собственик на капитала на фирмичката на госпожата.
  Ще спра дотук, защото ако продължа нататък, току виж съм направил някое обосновано предположение.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 48. 48 Профил на Wasabi
  Wasabi
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Що за надут текст. Аз съм тази, която е умна и бачка шефче в офис - ти си малко прост и бачкаш в цех, но иначе си приличаме. Точно така ще има резултат от протестите, ама друг път. Като уж не трябвало да има разделение между хората, а самите протестиращи доста успешно го вършат, макар и несъзнателно - като резидентното чувство на превъзходство на гражданина над простия селянин. Чакай аз да ти кажа как е най-добре. Само, че не това е демокрацията.

 49. 49 Профил на azza
  azza
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Написаното е много добър текст.Текст,който бих написала преди време.Но сега ,на протестите,виждам много от хората,които измамиха моите надежди.Виждам хора,чийто живот е съпътстван от това ,срещу което се обявяват-недостойни дела/най-меко казано/!Съжалявам, вече не вярвам-мисля,че хитреците в България сега отнова плетат своята кошница-това са хора, които едно говорят , а друго вършат.Наивните ще отидат със сърцета си,други ще се възползват от тях.Само не ми казвайте,че не съм се борила-борбата ме направи мизантроп.Когато виждаш как справедлива кауза се загърбва, и това с обяснението ,че трябва да храним семейства,когато това се случи няколко пъти-човек ,когото всички, дори враговете му, обявяват за силен борец, губи вяра.Тези, които винаги в живота си са търсили прекия път-сега пак са най-крякащите.В България няма система,критично множество,която да открива кадърните хора с визия.Тук винаги простака побеждава-исега пак е на челна линия.

 50. 50 Профил на Dimitar Illiev
  Dimitar Illiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#47] от "tribiri":

  Като цяло имате право за много неща. Но защо е важно Пеевски и сие да станат кауза и на баба Гуна? Защото иначе ще си маршируваме една шепа "умни и красиви" до откат в центъра на София и от това файда няма да има особена. Имаме нужда от гневни селяни с вили и факли. И от шофьори на камиони, блокиращи пътни артерии. И то, по възможност, преди доларът да стане 3000 лв, та да се сетим всички масово да излезем. Та, за това е важно да стигнем до баба Гуна и безработния й син. Друг е въпросът, че настоящата статия не стига до тях особено убедително.

 51. 51 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  авторката да ме извинява,обаче вместо да излезе от клишето ние вие,още повече навлиза в нещата.Ние от офисите,богатите умните и красивите подкрепяме протеста обезателно,вие селските цървули не ни разбирате обаче трябва да ни разберете,защото и двете страни искаме доброто на децата си.Обаче понеже аз работя в офис и не съм селски цървул трябва да ме слушате мене,щото съм умна и красива.Това ни казва авторката.Първо пълни глупости са,че мнозинството протестиращи са умни,красиви и образовани-пресен пример днешния плаж пред парламента.Второ пълни глупости са ,че правителството се подкрепя от тъпи,неграмотни и прости селяни който,чакат някой да им хвърли 5 лева и тройка кебапчета с гарнитура(по скоро авантата е на паветата сутрин с кафе,боза и нет).И трето последно и най важно -главната причина протеста да се свие до 1000 отчаяни реформатори и хард гербери е Медийния балон който раздели обществото на умнокрасивите и всички останали с половин уста казано от протестните флагмани-прошляци.Как да не сме различни вижте форума на дневник,вижте какъв език,каква злоба има в протестиращите.Какво разбиране искате от мнозиството народ след вашите изцепки.Късно е да разчитате на подкрепа от обществото и вината си е само във вас.

  България над всичко!
 52. 52 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Любопитно

  До коментар [#50] от "bombichka":

  Баба гуна и синът и питат като падне Орешарски Вие кой предлагате да избере?Кажете на баба Гуна вие какви политически идеи и предлагате?

  България над всичко!
 53. 53 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  [quote#51:"Борис Тодоров"]вижте какъв език,каква злоба има в протестиращите[/quote]
  Пич, отиди на протеста поне веднъж да видиш каква злоба има - точно никаква. Злоба има само в чугунените глави.

 54. 54 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Проблемът не е в желанията, не е в целите. Те за всички хора са сходни.

  Проблемът е в средствата. Един човек живеещ в среда, в която може да реализира възможностите си иска само това - да не му се пречи. Търси възможности и мрази статуквото защото му ограбва възможностите.

  За човек живеещ в среда в която развитието е силно затруднено - дори поради значително по-малкия мащаб не преченето не означава нищо. Самата среда го потиска. Ако го оставят сам за себе си и средата ще го смачка. Той иска активна роля на властта. Властта да помага, като срещу това е готов и той да и помага.

  Неутралната власт - желанието на хората с възможности е ужаса за хората без възможности. така че не мисля че може да се очаква особен ентусиазъм от хора от малки населени места. Средствата, които се показват за постигане на целите в София, са откровено нежелани на средствата за постигане на целите в малки градове и села.

 55. 55 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "Wasabi":
  Защо пък само на вас ви се привижда надутост. Защото цял живот чакате някой да направи нещо за вас и да ви реши проблемите и като някой постигне нещо, умирате от злоба, че и вие го нямате. Нямате го, защото с мързел не става!
  Браво на авторката, но за съжаление, злобата, която извира от поддръжниците на великата червена партия майка няма как да бъдат преодоляна. Конфликтът е заложен в самата идеология. И айде моля ви не бъркайте равенството, с това, че имаме общи неща. Равенство може да има само на ниво дадени възможности. Другото е въпрос на лични качества!


  До коментар [#47] от "tribiri":

  Доста дребнави, злобни и откровено казано некомпетентни изказвания, базиращи се на непълна информация. Ние също можем да четем.
  Предполагам, че точно заради подобни коментари, насаждащи откровено разделение, като твоя, се стига до писане на подобни текстове.

 56. 56 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "kai":

  Браво! Нещо наистина смислено. Въпросът е че все пак трябва да се търсят общи пресечни точки. Само по себе си това е много трудно. Още по- трудно става, когато държавата съвсем умишлено набива в очи различията, които в крайна сметка произтичат от липсата на равни възможности.

 57. 57 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  РАЗЛИЧНИ СМЕ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  АЗ ИСКАМ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ .!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАКОН ЗА НЕВЪЗМОЖНА ПОДМЯНАТА НА РЕЗУЛТАТА В КОМИСИИТЕ.,ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ КАТО :
  БЮЛЕТИНИТЕ СА С НОМЕРА ВПИСАНИ В ПРОТОКОЛА , КОЙТО СЪЩО Е С НОМЕР , ВПИСАН В ОБЩ. ПРОТОКОЛ , А НЕГОВИЯТ ВПИСАН В ЦЕНТРАЛНИЯТ И 100%-на ОТЧЕТНОСТ. САМОВПИСВАНЕ НА ДАННИТЕ СИ В ПАРАЛЕЛЕН СПИСЪК НА ГЛАСУВАЛИТЕ....БЮЛЕТИНА КАТО ТОТО ФИШ . СЕКТОР 1. ИЗБИРАШ ПАРТИЯ , СЕК. 2, ЛИЧНОСТ БЕЗ % . СЕК . 3 . НЕЗАВИСИМИ - ГРАЖДАНСКА ЛИСТА - НАЦИОНАЛНА . КОМИСИЯТА ВПИСВА САМО НЕИЗПОЛЗВАНИТЕ БЮЛЕТИНИ ПО НОМЕРА . ИСТИНСКОТО БРОЕНЕ , ЕЛЕКТРОННО , СТАВА КАКТО В ТОТОТО ЦЕНТРОЛНО . ВЛИЗАТ САМО ИЗБРАНИТЕ , БЕЗ РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ. Т. Е. 50 % , 120 ДЕПУТАТИ. ТОВА E .!!!!!!!

  А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ , САМО АКО СЕ ПРЕМАХНЕ СУБСИДИЯТА .

  ГЛАСУВАТ САМО БЪЛГАРИТЕ = БЪЛ. ПОДАНИЦИ = БЪЛ. ГРАЖДАНИ .

  Т. Е. ,С ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ .!!!!!!!!!!!!!
  ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС ,БЕЗ ВСЯКАКВИ ДОПИСВАНИЯ И РАЗНИ БЕЛЕЖКИ.!!!!!!!!!!!!

  ТОВА Е ЗАКОНЪТ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ГЛАСУВАНЕ ЗА 5 минути И РАЗПУСКАНЕ НА СБИРОТЪКА .!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 58. 58 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#51] от "Борис Тодоров":Вие нищо не сте разбрал!Прочетете още веднъж текста.Ако пак не го разберете,потретете!Ако отново не успеете,трябва да се научите да мислите!Сам!Не с помощта на Партията или Спасителя или медии близки до тези които са на власт!Зная,че е трудно.Но е възможно,и повярвайте приятно.Надявам се някога да разберете,че не сте различен!

  А на авторката свалям шапка!Точно хората като нея ще променят България!

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 59. 59 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ .??????????????

  НО КАКВОТО И ДА Е , АКО Е ЗА ОБЩОТО ДОБРО НА БЪЛГАРИЯ Е НЕВЪЗМОЖНО БЕЗ ГОРНОТО .

  МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е БОРБАТА .!!!!!!!!!!
  А ЗАПОЧНЕМЕ ЛИ ДА ИЗБИРАМЕ , НАПОЛОВИНА СМЕ ПОБЕДИЛИ .!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 60. 60 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#56] от "marapodrobnata":

  Липсата на равни възможности пък идва от липсата на социална сигурност. Особено за по-възрастните. А липсата на социална сигурност идва от нежеланието да се плащат по-високи данъци. А нежеланието за по-високи данъци от това, че властта краде парите ни, а не предоставя качествени публични услуги. А властта може да краде парите ни защото хората с по-ниски възможности гледат на властта като на съюзник срещу средата си. Средата която същата тази власт поддържа.

 61. 61 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  УВАЖАВАЩИ СЕ БЪЛГАРИ С МОЛИТВИ НЯМА ДА СТАНЕ , ИСКАТ МОТИКА .!!!!!!!!!!!!!!!!!
  МОЛИТВАТА Е ; ПОМАГАЙ БОЖЕ , А НЕ СВЪРШИ НИ РАБОТАТА .!!!!!!!!!!!!
  НЕМА ОСТАВКА . ВЛЕЗНАЛИ СА В БАНКАТА , ПАРИТЕ СА В РЪЦЕТЕ ИМ . КАК ДА ИЗЛЕЗНАТ С ВДИГНАТИ РЪЦЕ , ЗАЕТИ И С АВТОМАТИ .??????????????????
  ПОСКОРО ЩЕ ХВЪРЛЯТ ПАЧКИ НА ПОЛИЦИЯ , ПРОКУРОРИ , СЪДИИ , ПОЛИ-СОЦИ-АНТРО-ГРАФО-ЖУРНА И НЕ ЗНАМ КАКВИ ОЩЕ , ЛОЗИ И ЛИСТИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  КАК ДА ЗАРЕЖЕШ ВСИЧКО , СЛЕД КАТО С ЕДНИ ФАЛШИВИ ИЗБОРИ СИ СЕ ОЗОВАЛ В МЕКА НА ПАРИЧКИТЕ , А ИМАШ И КОЙ ДА СЕ МОЛИ НА ЧУЖДИЯТ ЕЗИК .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  СВОБОДЕН
 62. 62 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ЗАДАЧА ЕДИНСТВЕНА НА СЪБРАНИЕТО .

  ЗАКОН ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ( НЕВЪЗМОЖНА НИКАКВА ФАЛШИФИКАЦИЯ) . КОНТРОЛ НАД ВСЕКИ ПРОТОКОЛ И БЮЛЕТИНА ,КАТО ДИАМАНТИ .

  И ВЕДНАГА НА ИЗБОРИ.

  ПРЕМАХВАНЕ НА МОДИФИЦИРАНИЯТ ЧЛЕН ПЪРВИ :
  "ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ"
  "ОСНОВНИ" И Т. Н.
  ТОВА ДЕЛЕНИЕ ПРИ ИЗБОРИ Е НЕЗАКОННО.!!!!!!!
  ВСИЧКИ ТРЪГВАТ ОТ ЕДИН СТАРТ И ЕДНА ПИСТА.
  СВОБОДЕН
 63. 63 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 682 Весело

  До коментар [#48] от "Wasabi":
  Текста би могъл да бъде:
  Здравей селски тук в Софето много се работи!
  Ти може да блъскаш по цял ден за 300 лева, обаче ние тук в офиса, дето ма направиха шеф, правим по 300 лева на минута! Ти си притеснен за работата си, а мен питаш ли ме, ако се задържи това правителство, край с поръчките на реклама на оперативните програми, и направо изхвърчам на улицата, не мога ни ипотеката, ни лизинга да си платя!

 64. 64 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#60] от "kai":

  Не мога да не се съглася. Само бих добавила, че липсата на възможности има съвсем пряка връзка с данъците. В България те са едни от най- ниските. В съчетание със системните кражби на управляващите, няма как да се стигне до добър стандарт. Абсолютен параграф 22 За съжаление пак опираме до рестарт на системата. Колкото и да е жалко това няма да се случи, защото няма натрупана критична маса от наистина реформатори

 65. 65 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#64] от "marapodrobnata":

  Така е. Корупцията, клиентилизма, издържането на олигархията с парите ни от данъци спъва в много по-голяма степен живота на хората които разчитат на тези данъци. хората с ниски доходи, от малки населени места или хората директно на държавна издръжка.

  Но същите тези хора не могат да схванат това. Липсата им на възможности ги кара да се концентрират в настоящето и да търсят чудеса - толкова отчаяни се чувстват. А в настоящето имат един съюзник властта. Или поне така те ги виждат нещата. Същата власт която харчи за себе си, парите които биха били определени за тях.

 66. 66 Профил на powerwolf
  powerwolf
  Рейтинг: 110 Любопитно

  Ако всички участници в протеста, или поне по-голямата част, разсъждаваха като авторката на статията, аз не само щях да го подкрепя, ами и щях да участвам в него..
  За съжаление реалността е дуга. Реалността, както се вижда в медиите и в този форум е, че по-голямата част от протестиращите МРАЗЯТ не само "комунистите" и олигарсите, но и бедните, ромите, турците, мюсюлманите, левичарите и прочее. И не просто ги мразят, а биха подкрепили един военен преврат като в Чили или Египет, след който омразните им хора да бъдат избити до един...
  Затова аз не мога да подкрепя протеста. Не мога да застана рамо до рамо с подобни същества. Те са по-голямо зло от сегашните управляващи. Жал ми е само за авторката...

  VenRus2008: "Моята партия е Атака, Алиенчо"
 67. 67 Профил на Wasabi
  Wasabi
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#55] от "marapodrobnata":

  Извинявам се, но по какво съдите, че съм привърженик на червената партия, при това мързелив и чакащ някои да ми свърши работата? Трябва ли всеки критичен към нещо нескопосано и блудкаво написано за протеста да бъде определян като "червен"? Много "демократично" бързо слагате етикети, а и така смело обобщавате, нищо чудно че ви е харесало написаното...

 68. 68 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#66] от "powerwolf":

  Говориш глупости за хора, които не познаваш.

 69. 69 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Текстът трябва да се разпечата и залепи на всеки магазин и хоремаг в малките градчета, села и паланки, както и в някои квартали на големите градове!
  Изключително смислено и достъпно написан!

 70. 70 Профил на sunprayer
  sunprayer
  Рейтинг: 5 Любопитно

  Изключителен романтизъм блика и от двете страни на барикадата. Страстите горят - интелигентни коментари се редуват с лош вкус и неграмотност и общо взето никаква реалистична идея - как да се оправим! Интересно е използването на отдавна изпразнената от съдържание дума КОМУНИСТ в стремежа на опонентите да спечелят словесните двубои помежду си. Истинското значение на тази стара дума КОМУНИСТ е човек идеалист - утопист, който вярва в равенството между хората и бъдещето на едно справедливо общество без експлоатация на човек от човека - за което той, КОМУНИСТЪТ, осъществява класова борба. В момента наблюдавам едни хора протестиращи по Софийските площади с много сходни характеристики с горепосочената нарицателна дума. Изведнъж тези хора закрещяват, КОМУНИСТИ, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ВЪН и пр., срещу една олигархическо-политическа класа, която отдавна няма нищо общо с комунизма - тя в момента е най-големият капиталист! Най-странното е, че тази власт е напълно ЗАКОННА по правилата на "демокрацията". Излиза, че бунтари КОМУНИСТИ чрез класова борба искат да срутят демократично избраната власт на КАПИТАЛИСТИТЕ, защото последните толкова забогатели, че оставили първите да гладуват и да живеят в мизерия. Ами, Дами и Господа, нали след 10-ти ноември 1989 най-много се радвахме, че се вляхме в световната демократична общност, където единствен мерител за всичко ще бъдат парите и от това по-справедливо няма! ЩО РЕВЕТЕ СЕГА нали Новата доктрина е да се оправя, кой както може – равенство между хората не може и не бива да има,! Иначе, не дай Боже, ще ни обвинят в КОМУНИЗЪМ – много лоша дума, макар че отдавна никой не помни истинското и значение... СМЕШНИЦИ...!!! Завиждам на политическите романтици – мечтатели в измисления си глупашки свят!

 71. 71 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чичо Ваньо":

  Чичо мен не ме е учила да мисля,партията просто щото бях в детската градина когато тя падна.Текста го прочетох и го разбрах.Струва ми се чичо,че ти не си го разбрал.Чичо,не искам и няма как със менторски тон да ме учи холандска мениджърка.И ми стана обидно не за мен,защото аз такива самонадценили се особи си ги слагам на лангата,и точно щото си ги слагам там се оправям в държавата и не ми се налага да бягам някъде за да оцелявам.Стана ми обидно,че мениджърката снизходително обяснява на бившите си сънародници,като на туземци,че тя и протестиращите са прави на всяка цена.Повтарям отнася се като към туземци към хората в провинцията.Сякаш в провинцията всички са прости мислят само за 5-те лева,кюфтетата и чакат някой да им ги подари.Хората в провинцията незнаят какво е книг там не четат,не ползват нет и нямат никакво желание за развитие освен да напълнят търбусите,затова трябва да слушат мениджърката.

  България над всичко!
 72. 72 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А най-циничното в тази статия,е ,че вие се сетихте за тези хора когато протеста умря и сега търсите подкрепа.Вие допреди 4 дни се отнасяхте със пълно презрение към тези хора,разграничавахте се всякак,подчертавахте колко СТЕ РАЗЛИЧНИ от тези който протестираха за хляба,как те нямат нищо общо със вашите ценности,как те нямат нищо общо със вас и вие не искате да имате нищо общо с тях.Изведнъж изпадате в безизходица,виждате,че нямате никаква подкрепа и почнахте да обръщате плочата.Човек каквото си направи никой не може да му стори.Посяхте ветрове ще жънете бури успешно се самоизолирахте и няма да срещнете нито подкрепа,нито разбиране еле пък уважение,спечелихте си презрение.Със здраве, все така красиви си останете, за умни съмнявам се,че имате акъл.

  България над всичко!
 73. 73 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Аз и ти много си приличаме. Ти може би живееш в някое малко градче, аз живея в София, ти може би не си завършил и средно образование, аз съм висшист, ти може би работиш в някой цех, аз ръководя компания, ти може и да си мюсюлманин, аз съм християнка, ти може би си на 18 или пък на 60, аз съм на 36. Странно, но пак сме еднакви.

  В първото изречение чрез ти-обръщение се постига по-голямо въздействие. Ти-формата е предпочетена, за да се постигне по-голяма близост. Много умело е използвана. Азът, говорителят руши преградите, събаря стените и то с един удар.
  Във второто изречение се издигат обаче няколко стени. Първата, стената на топосите - аз- София/ ти-малко провинциално градче.Следващата преграда е по линията на социален статус - аз - висшист; ти -средно образование. Аз - ръководя компания, ти - работиш в цех. Следва още по-висока стена - религиозно различие: аз - естествено християнка, ти - мюсюлманин. След което е възрастовата граница аз на Христова възраст, ти - или два пъти по-зелен от мен или възрастен, пак близо два пъти. В резултат на издигнатите няколко стени, съмнението за еднаквост си остава и то е изразено чрез наречието – странно. Да, странно е такива двама души да са еднакви, след като по всичко се различават. От там нататък каквото и да се говори, различността остава. Отново се издигат прегради, а се говори за еднаквост. Близостта не може да се изгради чрез издигане на стени, чрез различие.Ракурсите са два и през цялото се поддържат. Затова написаното звучи превзето, фалшиво, изкуствено
  И след издигнатите барикади се търси духовно единство, но то пак е натрапено и звучи като сделка.Евтини пози, едва прикрито високомерие.... Не заслужава похвала!

  нели ангелова
 74. 74 Профил на Dimitar Illiev
  Dimitar Illiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#52] от "Борис Тодоров":

  На Баба Гуна мога да й обясня с притча, че, като те изнасилват, гледаш първо да се отървеш от изнасилвача и няма "а после какво?"

  А в момента с България точно това се случва. ГЕРБ бяха грубоват мутренски foreplay, след който тия направо си ни придърпаха и почнаха. И грозният резултат от това ще се види до няколко месеца, когато първо на баба Гуна ще й се стъжни, а след това и на тия от жълтите павета.

  Че следващите няма да бъдат цвете и и срещу тях ще трябва да се протестира е повече от ясно.

  Хак ни е, като сме се докарали дотук нашенските "лейбъри" и "консерватори" да са БСП и ГЕРБ и други в спектъра между тях да няма (крепостните гласоподаватели на ДПС не ги броим).

 75. 75 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#72] от "Борис Тодоров":

  Нали не мислиш, че хората в София протестират срещу хората в провинцията. Или може би мислиш че хората в провинцията са изключително доволни от това как се управлява България последните 23 години. Или може би си мислиш че не може някой да ти казва какво да правиш ти си знаеш. И си твърдо убеден че протестиращите в София са СРЕЩУ твоите интереси.

 76. 76 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#74] от "bombichka":

  за какво изнасилване говориш.Хайде да бъдем малко реалисти,без илюзии.Ако това правителство падне и има избори сега ти гарантирам,че ще ги спечелят пак БСП и ДПС до степен да нямат нужда от подкрепа на трета партия.Да приемем и другия реалистичен вариант печели ГЕРБ,тогава няма да смеете да гъкнете от страх,ще забравите и ценности и све,така както не смеехте да гъкнете през миналите 3.5 години.Къде ви бяха ценностите докато мутрите с полицейски чадър дерибействаха над цялата държава,освен социални нямаше ли ценностни причини да протестирате.Защо не го правехте тогава?Нима не ви беше срам да ви управлява Бойко,да ви слухтят отвсякъде,администрацията да е от горе до долу пълна с неграмотни калинки.Нима не ви беше срам от показни арести на неудобни хора които сега ще осъдят БГ за милиони в страсбург.Истината е,че сега протестирате и се вихрите защото знаете(парадокс),че турците и комунистите внесоха демократичен полъх,след изминалите години на страх и спек.Едва ли сте толкова наивни да мислите,че реформаторския блок може да управлява коялиция с ГЕРБ и да ги контролира.

  България над всичко!
 77. 77 Профил на Dimitar Illiev
  Dimitar Illiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#76] от "Борис Тодоров":

  Спрях да те чета на третото изречение. Не сме били протестирали против Бойко. Аз и всички хора, които са ми лични познати на тези протести, бяхме през юни 2012 г. на Орлов мост, за да протестираме срещу Емо Фаса, Цеко Минев, Нора Караджова и Закона за горите.
  Тогава ти вероятно пак си се криел на топло зад мониторчето и си пускал заядливи постинги за "зеления октопод". Айде стига глупости! И се научи да ползваш препинателни знаци и пълен/кратък определителен член.

 78. 78 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#75] от "kai":

  не протестира никаква София срещу провинцията.Протестира малка част от София наричаща се елитарна,за да реанимира умрялата десница,протестират и герберите.Аз също съм от София,но доста време прекарвам в провинцията.А тезата за столичаните я каза и натякна един от вашите хора професорче някакво в предаването лице в лице,където обясни,че щом столичани са излезли на жълтите павета само те са важни.По другия въпрос,в БГ има закони който спазвам и не се съобразявам с никой друг освен със закона и близките ми хора.

  България над всичко!
 79. 79 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#77] от "bombichka":

  моите уважения тогава,обаче не смятам,че зелената кауза е политическа.Иначе поздравления аз и всичките ми приятели ви подкрепяхме тогава.Кажи ми обаче протести за назначения,за слухтенето и за други важни неща имаше ли?И кажи ми как се чустваш сега когато на онзи протест БТВ ви игнорираха изцяло,а днешните протести са повече от отразявани от същата телевизия

  България над всичко!
 80. 80 Профил на Dimitar Illiev
  Dimitar Illiev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#79] от "Борис Тодоров":

  Е, сега вече си говорим В България зелената кауза е и политическа донякъде, защото става въпрос за все същия тип далавери, само че с природен ресурс. Колкото до другото - да, има го тоя момент, за много неща не се събра критична маса от хора, които да протестират, за съжаление. Но за мен това, че не си протестирал тогава, не е причина да не протестираш сега - повод са все същите или сходни неща като некадърност, лобизъм и т.н., какво, като управляващите политически сили в момента са други. И онези да се върнат, пак ще им протестираме и на тях, споко! Важен е моментът на събуждането, след което да не се оставиш да заспиш отново. За мен всякаква активност от подобен род трябва да се приветства. Защото политическото ни съсловие като цяло има нужда от този коректив. Постоянно. Докато не се научат!

 81. 81 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#78] от "Борис Тодоров":

  Т.е. теб те дразнят и за това не съгласен с тях. Не се чувстваш част от тази елитарна част на София, която не знам защо си решил, че единствено протестира. И след като не си част от тях - то изобщо не те интересуват тезите им.

 82. 82 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#78] от "Борис Тодоров":

  Не го приемай лично, просто наистина ми е интересно какви са мотивите на някой да не подкрепя протести целящи нормализиране на цялостната ситуация в България. За мен лично това е неразбираемо поведение. Някакви непознати хора, дават толкова много от себе си, за да живееш и ти по-добре. А теб те дразнят и не ги подкрепяш защото били някаква елитарна част.

  По лесно ми е за разбиране чисто партийните пристрастия разбира се.

 83. 83 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Разбира се,че хората се събудиха,за това и приветствах протеста срещу Пеевски които постигна целта си,не ми харесва обаче кой яхна протеста и кой му оказва подкрепа сега.Освен това нови избори сега ,ще са фатална грешка.Трябва да се погрижи това правителство ,за бедните и за възрастните хора да преминем през зимата защото сме един народ все пак.Знаеш ли как се почуствах са зимата.Не си бях идвал в София от много време вървя си към нас(води се уж от елитните квартали) и гледам по улицата пенсионери със старите си дрехи но стегнати,облечени ровят по кофите и не смеят да си вдигнат главата нагоре от срам.Знаеш ли как се почуствах тогава,никога през живота ми ,а съм изпадал във всякакви ситуаций,не съм се чуствал толкова унизен и жалък,все едно аз ровех в кофите.Не клошари,пияници или безделници а обокновени възрастни хора на почти всяка кофа.Все едно моята баба виждах с овехтелите,но спретнати дрешки.Никога ама никога не съм си представял,че България ще стигне до там.Затова ДГД герберите никога няма да се върнат на власт.А друга алтернатива няма в момента.И за мен сега най-важното е да проявим солидарност със бедните,да си стъпи държавата на краката след герберските мародери и тогава избори.

  България над всичко!
 84. 84 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#83] от "Борис Тодоров":

  Мисля че разбирам - те не показват, че разбират и че се интересуват от това от което ти се интересуваш. Всъщност показват, че не им пука за голяма част от тези ежедневни проблеми, с които се сблъскват хората.

 85. 85 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#78] от "Борис Тодоров":


  Да говорим с факти. Според социологическите проучвания, протестите са подкрепени от 40% от обществото, а 70% не одобряват правителството. Проучванията са за цяла България, не само за София.
  Никой протестиращ не се обяви или изяви за елитарен. Това разделение беше насадено от управляващите, които нямат друг полезен ход, освен да разделят нацията. В едно нормално общество има различни прослойки. ТОВА Е НОРМАЛНО! И още нещо - елитът на нацията има избор. Няма значение на кой симпатизира. Те могат да си тръгнат във всеки един момент, точно както апелирате. Не говоря за политиците и псевдо фирмите около тях. Говоря за истинските хора. След това ще имате равенство. Въпросът е кой ще плаща данъците? До колкото схващам от думите би следвало да останат политици и онеправдани на помощи, които търсят социална справедливост.
  И айде да си спестим манипулациите. Протесът продължава 48 дни. Кой, кой игнорира?

 86. 86 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#84] от "kai":

  просто не е момента за демонстриране на елитарност.Такава беднотия цари в провинцията,че ако продължи така без да се намери решение,ако не се ударят местните дерибеи които са монополизирали всичко,ще принудим и здрави,трудолюбиви хора,просто да станат престъпници.И няма да закъснеят организираните набези над курорти,и големи градове.Да не стане като в антиутопийте от град до град да се пътува само със охранявани конвой.Щото вече се убедих ,че в България всичко е възможно

  България над всичко!
 87. 87 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "Wasabi":

  Слагам, ги защото съдя по това, което пишете. Честно казано съм много по- склонен да симпатизирам на дамата, която не е анонимна излиза със собствено мнение. Прочетох и другите и постове, които като цяло нямат нищо общо с темата, но поне са позитивни. При вас лъха остра форма на негативизъм и огромно желание да изкривите действителността.
  Вие казвате, че сте мениджър. Връчихте ли вече на правителството предложение да вдигнат данъците във вашия сектор? Нещо такова ми се стори, че прокламирате. Или всъщност това е хубаво предложение, но ако важи за някой друг. Като цяло вашата позиция не е ясна. Вие сте против хората които протестира, ок. Стана ясно, че сте и против Пеевски. Каква идея подкрепяте или вие или само сте против нещо си. Статията, под която се вихри тази дискусия е с ясен автор, който да речем че е десен е и да речем че се дразни от разделението на хората. Ви казвате, че не сте ляв, а само сте против. Против какво? Обединението на хората?

 88. 88 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#85] от "marapodrobnata":

  чек сега маро,да ти кажа.На 100% съм убеден,че избори сега от раз ще ги вземе БСП,а ДПС ще си увеличи процента,Боко за това днеска даде заден за избори.Така никои не иска всички да са равни,говоря ти,че не можем да оставим тази зима 3 милиона наши сънародници да изкарат сървайвър.И е време вече да се мисли как тия хора заебани без никакво бъдеще,да започнат да се развиват.Да се види в селското стопанство тия зърнари как са заграбили цялата зема една шепа хора и садят само технически култури включително и на пасища,да се даде възможност на реалните малки производители да си развиват бизнеса със плодове и зеленчуци.Да се види при баш далавераджийте едрите животновъди как стоят нещата и колко реални животни имат и за колко взимат субсидий.Тоест да се стимулира всеки които не го мързи да се пробва да се бори и труди ,но при ясни правила.Щото сега това е невъзможно.А който го мързи и иска да е трайно безработен илида умира от глад или трудова повинност

  България над всичко!
 89. 89 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#88] от "Борис Тодоров":

  Зарежи изборите, не ми дреме кой ще спечели. За хората се разбрахме от раз! Ето за това говорим. Няма нужда ние да се плюем, защото едва ли някой ще ти каже, че 2 млн (или повече) хора трябва да гладуват. Нито тия от площада, нито тия от село. Проблемът не е в хората.

 90. 90 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#88] от "Борис Тодоров":

  Идеята е че ако политиците са сигурни че ще бъдат гонени след всяка тяхна голяма грешка, то те ще се стремят да не правят грешки. Което пък ще доведе до по-добро управление - все едно кой управлява.

  Обаче за целта трябва да са убедени че всяка тяхна грешка ще бъде безпощадно наказвана от гражданите. А за целта всякакви компромиси - като избори по късно или от сорта ама нека помислим какво ще стане на следващите избори или ама тези като ги махнем кои ще дойдат - пречат.

  Тези предварителни съображения правят наказанието на политиците несигурно. А ако е несигурно те могат да продължават да правят грешки. За това е нужна съвсем ясна и твърда позиция че никакъв компромис не е възможен. Все едно от последствията. Само така, дори и в средносрочен хоризонт България ще се управи

 91. 91 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  А това правителство вече изгори толеранса си за грешка. Съвсем нагло се опита да наложи съюза си с мафията. Да го направи част от държавното устройство. Буквално. Подобна мащабна грешка няма как да бъде простена все едно какъв специалист е Орешарски, или колко некадърни са ГЕРБ. Подобна нагла работа не в полза на народа като суверен, а на мафията изместваща народа от ролята на суверен не трябва да бъде допускана. Без значение от това какво ще прави или няма да прави повече или кой ще дойде или няма да дойде след тях. Тази грешка премина далеч извън всякакви хоризонти на възможен компромис.

 92. 92 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "kai":

  Това с рефлекса на Павлов е ок, но освен това има и друго. Тези не демонстрират никакво съжаление, напротив. С всеки изминал ден стават все по- нагли и безотговорни. Накрая вместо да подобрят положение на най- бедните, ще се окажем във втора Виденова зима. И този път няма никакви резерви. Тези 2-3 млн просто ще са аут. Не виждам заемите и Белене с какво им помагат.

 93. 93 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#92] от "marapodrobnata":

  Състоянието на държавата не е толкова лошо. Просто управлението и на предишните и на сегашните е ужасяващо. Предишните от некадърност, сегашните от корупция и стремеж за хранене на олигарси с нашите пари.

  Но реално не е особен проблем икономиката да се вдигне на крака относително бързо.

 94. 94 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Искам да кажа че аз виждам основния проблем в отсъствието на контрол върху властта. А не в икономиката. Икономиката е ту надолу, ту нагоре. Нормално е. Безконтролната власт обаче води до безконтролна корупция. А при безконтролна корупция колкото ще добре да работи икономиката винаги малко ще взимат почти всичко.

 95. 95 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Всеки с проблемите си.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 96. 96 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Точно заради женицата с трите деца, спомената в историята, трябва да се вдигнат социалните помощи. Децата имат право на достойно детство.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 97. 97 Профил на kundun
  kundun
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#96] от "socialen":

  Проблема е, че тези помощи няма да стигнат до нея и децата. Все ще се намери някоя бюрократична причиня, заради която няма да отговарят на критериите за получаване на помощи !!!!

 98. 98 Профил на aneta07
  aneta07
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Текста е хубав, но само с викове не става, нито с плажуване. Трябват идеи! Къде са? Защо енергията отива в разнообразяване на представленията, вместо в предложенията? Кой иска да бъде така? Едва ли всички са писатели и артисти! Къде са икономистите?!
  Проблема, мили хора, е в икономическия модел. Там ни трябва акъл и изход. Страховете на хората са, че ще си загубят работата и че работят повече, отколкото могат да издържат. Че чуждата компания, която точи пари, ще избяга или че ще затворят опасния рудник, който убива. Докато гледаме пред носа си, няма да видим нищо. Промяната трябва да е кардинална! Не да променяме нищото като сменяме едни марионетки с други и едни лапачи на фондове и държавни пари с други, както го правим вече години. Политиците са техните търговски представители, така каза Бабикян по телевизията. А ние дори не знаем собствениците! Нито на медиите, нито на ВЕИ-тата, нито дори на онези, които строят пътищата ни. Ние живеем в лъжа! Дори в момента тя наднича зад всеки ъгъл и най-вече в нета и ФБ! Те ни използват, те се гаврят с нас! Трябва да искаме ревизия на целия преход и цялата собственост в държавата. И нови правила, които да не позволяват да ни мамят.

  Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
 99. 99 Профил на marapodrobnata
  marapodrobnata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защото не можем да излъчил излъчим лидери. Ей затова няма и ядро около което да се формират идеи. А не можем защото ни е страх че ще стане като януари и пак ще се появят уж наши новсъщност техни, които ще ни използват


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 100. 100 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#99] от "marapodrobnata":

  или просто тоя филм е игран вече?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK