Пируетите на Белия автобус и втората природа на милиционера

Пируетите на Белия автобус и втората природа на милиционера

© Красимир ЮскеселиевДокато поглъщам великолепната книга на Евгения Гинзбург "Тежък маршрут" (спомени от 18-годишните й митарства из сталинските затвори и лагери), "Дневник" публикува своите въпроси към МВР по повод нощните пируети на прословутия Бял автобус. Доколкото разбирам, МВР отговори не дава. Отговорът обаче е кристално ясен за всеки, който поне малко е запознат с милиционерската машина.


Лесно е: ченгетата лъжат. Винаги са го правили. Това им е втора природа. Няма никакво значение  каква е истината. Ченгетата казват онова, което им се струва полезно за момента. Затова много бързо – и наистина смешно – се омотават в безкрайни, противоречащи си неистини. И затова им падат най-вероятно обвиненията в съда.


Което ме подсеща за нещо, което по принцип съм забравил. По документи аз съм криминално проявен от пролетта на 1971 г.
Тогава, дни преди да навърша 13, бях седнал със съученици на тухлената част от оградата на 134-то училище. Клатихме си краката и бъбрихме обичайни момчешки глупости. Минава чичко – цивилен: "Слезте веднага от оградата, бащите ви са я строили, а вие я рушите!". Аз се изрепчвам: "Баща ми не я е строил, защото е журналист. Работи с писалка..."


Както и да е, час по-късно бях взет от класната стая и заведен в Ленинско (сега Първо) РПУ. При същия този цивилен чичко, който ме накара да се подпиша под протокол, според който съм го псувал на майка и съм го нацелил с круша (круша през май?) по главата, както кротко си минавал. Той се оказа шефcj на Детска педагогическа стая, а аз станах неин пациент и криминално проявен. На 13.


След като ми мина страхът – освирепях ("Ще ви бъда отличник, а? Ще ви вярвам на глупостите за Митко Палаузов и мандрите, а?"). Едва по-късно си зададох важния въпрос:


Щом тия лъжат за круши през май,
не лъжат ли за всичко останало?


За империалистическото обкръжение, за световния заговор срещу НРБ и братския СССР, за вездесъщите шпиони на ЦРУ, за диверсантите, дето минават границата да тровят овцете с шап и да слагат стъкло на прах в киселото мляко на трудещите се?


При Евгения Гинзбург, арестувана в СССР през 1937 г., нещата са много по-релефни. Заради това, че познавала някой си, разкритикуван за неправилни мисли, се оказва член на троцкистка терористическа организация. Герой в нейната книга пък е осъден на 25 години като агент на Мадагаскар, организирал терористическа група в полза на Цейлон. "При толкова милиони терористически конспиратори, пита Гинзбург, как така в страната нямаше нито един терористичен акт?"


Тя, разбира се, знае отговора.


За машината истината няма значение


Важно е, кое е "полезно" към дадения момент. През 1937 е било полезно авторката да е терорист. През 1953 вече не е полезно. И тя вече не е терорист; и никога не е била, защото е "реабилитирана". Че влиза в ГУЛаг на 33, а излиза на 50 – това никого не интересува. Победният ход на историята иска жертви...


Сегашното българско МВР е възпитано в този дух. И, тъй като никога не е било реформирано, смяната на поколенията милиционери не води до промяна на манталитета. Всяко предишно поколение очевидно предава "корпоративния дух" на следващото. И всяко следващо поколение продължава в същия дух – измисля си. Бори се с въображаеми конспирации, агентури и организирани групи, за да оправдава своето съществуване. А и за да се прави на интересно. Посланието е ясно: "Вие, цивилните гарги, изобщо не знаете, какво става. Аз, не бидейки цивилна гарга – знам. Много съм важен..."


С потрес се натъкнах на конспиративни измишльотини в МВР и в по-нови времена. Преди години съответните служби на министерството ми предложиха да обменяме информация: да им даваме нашите анализи на положението с малцинствата в България, а те да ни дават техните. След като прехвърлих първия им анализ, прекратих обмена. Нашите текстове все пак бяха публични и в МВР можеха да ги четат, когато си поискат. А техните, непублични анализи, бяха пълни с толкова измислени конспирации, организирани групи и външни врагове, че чак ми се зави свят. Такива неща пъплят из всички конспиративни среди, за какво да ги чета, повтаряни в по-лош вариант от "органите"?


Имайки предвид всичко това, нито за секунда например не вярвам в истинността на повдигнатите в Пазарджик обвинения срещу "радикалните имами". Защото това е


от репертоара "агент на Мадагаскар,
работещ в полза на Цейлон"


Не вярвам, разбира се, и на нито една дума, казана от Цветлин Йовчев по повод Белия автобус. С усилие онзи ден стигнах до неговото обяснение за "организиращия център", към който изтичала информация от "къртица" – и се отказах. Пак си измислят.


Стои обаче въпросът: Откъде идва този нагон към измишльотини? Ясно е защо си измислят – за власт, влияние, пари и авторитет. Но в какво се корени очевидната им липса на притеснение, че не правят разлика между измислица и факт?


Пак там – в марксизЪма-ленинизЪма. Според тази доктрина истината е само онова, което е полезно за пролетариата и неговия авангард – Комунистическата партия. Което не е полезно – не е истина. Същото е положението, както скоро ни напомниха в широко разпространен текст, с доброто и злото. Добро е онова, което е полезно за пролетариата и неговия авангард – Комунистическата партия. Всичко останало е от Лукавия.


Казано накратко: истината е онова, което е нам полезно днес. Другото е лъжа. Утре, когато кажем обратното на днес, пак ще е истина обаче. Защото пак ще е полезно за нас.


В тази почва е вкоренена и фрапантната наклонност както на БСП, така и на нейния битов вариант – ГЕРБ, да не различават факт от измислица. Измишльотините на Борисов ("ако няма АЕЦ "Белене", токът ще поскъпне 18 пъти") нямаха край. Измишльотините на БСП пък – че протестът е организиран от кръга "Капитал", "Глобална България", "Типинг пойнт", "Отворено общество", Иван Костов, ЦРУ (упс, май още не са замесили ЦРУ...) – нямат граници.


Да приемем, че утре МВР даде отговори на въпросника на "Дневник" за пируетите на Белия автобус. И какво от това? На каква основа ще им вярваме на отговорите? Нали те са се докарали до положението, ако утре ни съобщят, че слънцето изгрява от изток, първата ни работа да бъде да се усъмним? И да изтичаме да проверим.


Именно проверката е онова нещо, за което теорията на истината според марксизЪма-ленинизЪма не е разчетена. Едно време, в света на Оруел, когато цялата информация стои в държавата и информационното общуване държава - гражданин е отгоре надолу, за някакъв момент системата е имала ефект. Не и днес обаче, когато всеки може да провери всичко във всеки даден момент.


Например, докато пишех този текст, във ФБ буквално за три минути излезе серия от снимки, илюстриращи арестите около Народното събрание, както и полицейското насилие над някакъв младеж. Веднага след това МВР съобщи по БНТ, че насилие е нямало.


А корабче в окото ми плува ли?


Именно в теорията на истината според марксизЪма-ленинизЪма се корени онова омотаване на истина и лъжа, на факти и измишльотини, което разложи обществената тъкан и изчисти терена за олигархичния модел, срещу който са протестите – не от юни, не от февруари, не от януари 2009 г. дори. А поне от първите протести за отбраната на Странджа. В сблъсъка си с протестите обаче двете най-големи партии – БСП и ГЕРБ, както и МВР, автоматично, без да се замислят, избират да продължат с марксизЪма-ленинизЪма.


Наистина се сблъскват два свята. Диалогът между тях е наистина невъзможен, защото няма как да дебатираш с хора, които не само не са искрени в дебата, но лъжат непрестанно за най-елементарни неща, без дори да се замислят.


Дълга ще да е тази...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Гневно

  Круши през май, многоръки шофьори, полицаи със счупени ръце излекувани по чудо на Бузлуджа - все комунистически прийоми!.................а да и петилетката за три години!
  Милиард за помощи..................на нашите хора (10-15 на брой най-вероятно) Белене като спестовен фонд за нашите прапрапрапрапра внуци и т.н.! От власт комунист се сваля само с бой!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 2. 2 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дайнов, вземи порастни. Не си вече на 13, не е май и крушите вече са наляли. А и освен марксизЪма-ленинизЪма мога да ти посоча доста други в които "се корени омотаване на истина и лъжа, на факти и измишльотини". Ти така си се втренчил в своя марксистко-ленински комплекс, че не забелязваш (или се правиш, че не забелязваш) всички останали пропагандни машини. Или си просто част от тях.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 3. 3 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Комунизмът - чумата на съвремието!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 4. 4 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За първи път дайнов да напише нещо , на което да стигна до края. Хубава статия !

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 5. 5 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Един от сигурните признаци за наличие на комунизъм е, когато това, което виждаш със собствените си очи се разминава драстично с това, което заявява държавата или медиите като официална позиция.

  Добра статия!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 6. 6 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  МарксизЪма-ленинизЪма не може да напусне главата на мюлюционера щото оная ще остане хептен празна.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 7. 7 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Весело

  Посланието е ясно: "Вие, цивилните гарги, изобщо не знаете, какво става. Аз, не бидейки цивилна гарга – знам. Много съм важен..."

  Така е. Врагът не спи. Който е сядал на маса с милиционер, знае - милиционерът ще отпие, ще въздъхне, ще каже нещо, ще се спре на половината дума в стил: "Ех, какви неща знам аз, ама не мога да ти ги разправя... Държавна тайна."

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 8. 8
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 9. 9 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  МВР си е една добре смазана машина която работи най вече за себе си!

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  "Щом тия лъжат за круши през май
  не лъжат ли за всичко останало?"

  Браво на Евгений, както винаги той успява да закове червената горгона между очите.

  Круши през май, до 80-а ще изпреварим американците, Георги Иванов се прегърна с Рукавишников в космоса, таз година Н-ската фабрика преизпълни плана с три милиона чифта леви обувки...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#9:"victor2"]МВР си е една добре смазана машина която работи най вече за себе си! [/quote]

  Иначе казано, самодостатъчни са си...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 12. 12 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1668 Весело

  "Именно в теорията на истината според марксизЪма-ленинизЪма се корени онова омотаване на истина и лъжа, на факти и измишльотини"

  По принцип е вярно, но да не забравяме, че политикономията на социализЪма е основополагащ камък на марксизЪма-ленинизЪма и няма защо скромно да премълчаваме нейния всепризнат апологет в България, по съвместителство и страстен поклонник на ленинската икономическа мисъл (справка-дисертацията му). Така де, като ще вкарваме всички в кюпа, поне да няма обидени, че са останали извън него!.

 13. 13 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Прав сте г-н Дайнов но с тези ДОТ / Доброволни Отряди на Трудещите се / се цели освен тотален червен терор и скриване на все още действащи доносници но с този статут няма да може да ги осъдите то не че и сега не ги покриват но тогава ще си е законо
  Всеки от нас ако се огледа около него ще посочи поне трима от пет такива. :- )
  Трябва яка чистка в МВР даже и Румънците го направиха още 2011 година.
  ===========

  Румъния започва мащабна чистка и реформа на вътрешното си министерство. 10 000 полицаи ще бъдат уволнени заради липса на подготовка и професионализъм. Това съобщи вътрешният министър Траян Игас.

  Съкращенията ще бъдат извършени до началото на октомври. Според румънския министър на вътрешните работи през последните години 20 000 служители на министерството, главно полицаи, са били назначени с връзки. В същото време много от работещите в министерството нямат необходимото образование за постовете, които заемат.

  http://bnt.bg/bg/news/view/57965/chistka_v_rumynskoto_mvr

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 14. 14 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Гневно

  До коментар [#2] от "niko_tin":

  Проблемът не е в строя, а в хората! Както при нас проблема не са ценит,е а доходите! Боклуците в какъвто и да е било строй, боклуци ще си останат! Цоциализма бе и си остана строй за хвърляне на прах в очите на хората и манипулиране на техните идеали, само и само "ние" да цоцаме, но това не прави социализма лош, просто пътеката е утъпката в неправилната (за нас) посока!!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 15. 15 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 907 Весело

  До коментар [#6] от "Нефертити":

  [quote#6:"Нефертити"]МарксизЪма-ленинизЪма не може да напусне главата на мюлюционера щото оная ще остане хептен празна. [/quote]

  Имат една буболечна по дефолт, която им казва "дишай, издишай", вдигни единия после другия крак (на полицайките може и друго да казва ), палката е за бой, не за интимни удоволствия, ти се казваш Петър и т.н.!

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 16. 16 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#11] от "Γαλλα":

  И самовъзпроизвеждаща!

 17. 17 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Дайнов много не ти вярвам,ама в тази статия всичко е вярно.За полицая няма истина както и за команиста-истина е това което е угодно на пролетариата-утре угодното се сменя и истината се сменя.Опитвам се да обяснявам на някои съдии ,че полицаите лъжат,и те ме гледат накриво-как така.Ами те постоянно лъжат.

 18. 18 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "ченгетата лъжат. Винаги са го правили. Това им е втора природа. Няма никакво значение, каква е истината. Ченгетата казват онова, което им се струва полезно за момента"

  Това важи с още по-голяма сила за политиците и за всички които "обгрижват" политиците - настоящи или потенциални бъдещи.

 19. 19 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  има интересни неща в статията - аз наистина невярвам на нищо което каже Йовчев

  ОСТАВКА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 20. 20 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#8:"Радко"]Защото плю[/quote]
  Бих променил глаголната форма - "плюеш"... Лъжата за АЕЦ Беляне, напомнянето, че всъщност е "дисидент" от малък, припомнянето на основния "разделител" на дясното Костов...
  Много удобно, Дайнов! И подло!

  Knocking on heaven's door
 21. 21 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1432 Гневно

  Дайнов, Дайнов, побърза да сложиш старата плоча - само преди два месеца обясняваше, как Станишев правел нормалната лява партия, а Буруджиев била "умна и съвременна жена".

  http://www.focus-news.net/?id=n1764706

  Дневник, как м ожете да давате трибуна на този ор*пляк.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 22. 22 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Народната милиция никога не е била народна

  malart.blog.bg
 23. 23 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  До коментар [#12] от "Дон Кихот":

  Уважаеми Дон, вие комунистите много обичате да казвате "ние сме маскари, но и вие/вашите са по-големи маскари". Като казано по този начин излиза, че след като вие сте го казали, то вие вече не сте "маскари" а оставаме само ние, нали?
  Та да ви попитам вие кого визирате в текста си?
  [quote#12:"Дон Кихот"]и няма защо скромно да премълчаваме нейния всепризнат апологет в България, по съвместителство и страстен поклонник на ленинската икономическа мисъл (справка-дисертацията му). [/quote]
  Аз предполагам за кого става дума, но е добре когато пишете подобни общи обвинения да споменавате имена. Защото аз тогава ще мога да проверя дали всичко това е истина. После ще проверя колко от "вашите" са писали подобни "дисертации" и тогава ще можем да поспорим с факти чии са по-големите "маскари".

  ПП. Чувам че един от вашите е писал в дисертацията си за съветските военни униформи. Дали е така?
  Обичате вие да четете вестник "МилициУнерска мисъл".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 24. 24 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1432 Любопитно

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  [quote#10:"Norman Granz"]Браво на Евгений, както винаги той успява да закове червената горгона между очите. [/quote]

  Човек, прочети това:
  http://www.focus-news.net/?id=n1764706

  Как да вярваш на такъв?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 25. 25 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Дъйнов какво стана с новите варвари? Нали Буруджиева ти прави презентация на пасквила в НДК. Взе парите ама се оказа, че старите варвари са много по-лоши от новите, а??? Малко поне трябва да ти е неудобно.

  Няма шики-мики.
 26. 26 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#17] от "dolna4erti4ka":


  Дайнов много не ти вярвам,ама в тази статия всичко е вярно"

  -Не изпадайте в наивност-няма как да твърдите,че всичко е вярно,като няма как да го проверите.Просто и той се е възползвал от ситуацията,за да си направи ПР.
  Аз съм от тези,които донякъде му вярват,но е много лъкатушещ.

 27. 27 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Понякога Дайнов пише свестни неща, но това нещо не ми допадна!
  Трябвали са му редове, за да запълни статията, та се увлича в круши и репресии, откак е на 13 години, или иска да се покаже репресиран от как е засукал, нещо в което не вярвам!
  Че полицията трябва да се реформира е ясно на всеки. Реформата трябва да започне с тотално уволнение на всички, работещи в сигурността, и преназначаване отново след конкурс и подбор! Иначе нещата няма да се променят. Трябва да се променят и изискванията към полицаите и тяхното предназначение и отговорности!

 28. 28 Профил на pcnikolova
  pcnikolova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Измишльотините на БСП пък – че протестът е организиран от кръга Капитал, Глобална България, Типинг пойнт, Отворено общество, Иван Костов, ЦРУ (упс, май още не са замесили ЦРУ...) – нямат граници.

  --------------------------------

  Г-н Райчев, не им давайте идеи. Току-виж и ЦРУ намесят в протестите.

 29. 29 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Дайнов е прав за много неща и излага своите позиции винаги открито , за което адмирации Статията е хубава
  Кой става милиционер, обикновено най тъпия , който може да брои до десет
  Дайнов за съжаление е Соросоид Като заключение мога да кажа : От всички Соросоиди Е.Дайнов е най интелигентния , а О. Минчев най тъпия
  П.С винаги следя статите на г-н Дайнов , защото има какво да се прочете

 30. 30 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не, Дайнов ,не е втора, а първа природа.Ако беше втора, понякога щяха да казват истината...

 31. 31 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Гневно

  Защо Цацаров , не е повдигнал , още , срещу Министъра на МВР и шефа на полицията обвинение за ПОЛИЦЕЙСКОТО НАСИЛИЕ , пред парламента??? Съд и ЗАТВОР , за посегналите на собствения си народ , еничари!!!!!!!!!

 32. 32 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Боже прибери се вересиите. Осъзнал се бил, задавал си въпроси

  "След като ми мина страхът – освирепях ("Ще ви бъда отличник, а? Ще ви вярвам на глупостите за Митко Палаузов и мандрите, а?"

  А кой е работил в института по история на БКП, а баща му под прикритие в Лондон. Ай сиктир , вси комунистически изчадия се писАха първи демократи и започнаха вкупом да ръсят акъл. ЕД, ИК и вся осталная паплач. И не няма да ни заблудите с верни като този анализи.

 33. 33 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Дайнов,ти продажна гад такава.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 35. 35 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  По документи, аз съм криминално проявен от пролетта на 1971 година.
  =======================================
  Генчо Дайнов- наследник на ярко червен номенклатурчик, бивш член на БКП, започнал "писанията" си в Института по история на БКП към ЦК на БКП, официално разрешен дЕсидент без никакви рискове за себе си заради баща си, перестройчик и тясно специализиран пребоядисан прясно, прясно от "ленинист - антисталинист" в "антикомунист". Освен "антикомунизма", друго няма какво ( и не може) да каже. И така дЕсидентски вече 23 години си пише едно и също.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 37. 37 Профил на omgguesswhat
  omgguesswhat
  Рейтинг: 381 Весело

  Ха-ха-ха-ха!

  Дълга ще да е тая, а!? А избори утре? А хич?

  Обожавам излъганите камилчета.

 38. 38 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Съгласен съм!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 39. 39 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Заради това и толкова престъпници са на свобода, а нормални хоравече въобще не търсят помощ от полицията когато бъдат ограбени или нападнати....

 40. 40 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#34] от "voltaire":

  Много истини са казани в текста, дали е белетристика или не?!
  Иначе след твоето негативно мнение за автора, ще почна да му вярвам повече.

  chavo64
 41. 41 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  БРАВО ДАЙНОВ, ВЯРНА СТАТИЯ !!! ЧЕ МВР СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ И НИЩО СТАРО НЕ СА ЗАБРАВИЛИ И НИЩО НОВО НЕ СА НАУЧИЛИ ГО КОНСТАТИРАМЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН !!! НЯМАМЕ НИТО ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ, НЯМАМЕ ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, НЯМА РЕСПЕКТ НА БАНДИТИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА, МНОГО ЧЕСТО ОРГАНИТЕ ПОД ОПЕКАТА НА МВР И БАНДЮГИТЕ ИГРАЯТ В ЕДИН ОТБОР , НО ПРЕД ОБЩЕСТВОТО СЕ ПРАВЯТ НА НЕПРИМИРИМИ ВРАГОВЕ, СЯКАШ НЯКОЙ ЩЕ ИМ ПОВЯРВА !!! ЧЕСТО ПОЛИЦАИТЕ ОХРАНЯВАТ МУТРИ И БАНДИТИ, ИЛИ СА КОМБИНА С ТЯХ !!! И ТОВА СТАВА СЪС ЗНАНИЕТО НА ШЕФОВЕТЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ, А ЧЕСТО САМИТЕ ШЕФОВЕ СА НА % КЪМ ПРЕСТЪПНИ КЛАНОВЕ И ГРУПИРОВКИ !!! ЗАТОВА У НАС МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА !!! ПАРТИИТЕ НА ВЛАСТ СЕ СМЕНЯТ НО МВР КАДРИТЕ И ПРАКТИКАТА СИ ОСТАВАТ СЪЩИТЕ !!! ЗАТОВА ТРЯБВА ВСИЧКО В МВР ДА СЕ ПРОМЕНИ !!! И ИЗБОРА НА ШЕФОВЕ ДА СТАВА ДИРЕКТНО ОТ ХОРАТА, ЗА ЧИЙТО РАЙОН ОТГОВАРЯТ, А КАДРИТЕ ДА СЕ НАЗНАЧАВАТ СЛЕД ИЗПИТИ ОТ КОМИСИЯ В КОЯТО ДА ИМА И ГРАЖДАНСКА КВОТА !!! И ЗАПЛАЩАНЕТО ДА ИМ Е В СРАВНЕНИЕ С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЯХНАТА РАБОТА, ОБХВАЩАЩА ВСИЧКИ АСПЕКТИ ОТ ДЕЙНОСТТА ИМ !!! И ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ, И ДА СЛЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ ДА ГИ СПАЗВАТ !!! И ДА ПРЕДОТВРАТЯВАТ ИЗВЪРШВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А НЕ САМО ДА РЕГИСТРИРАТ ИЗВЪРШЕНИТЕ !!! АКО ТОВА СТАНЕ, ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ ИСТИНСКО МВР И ПОЛИЦИЯ !!!

 42. 42 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Виждам, че Дайнов се е разбеснял отново в елементаризми и алогизми.
  То да се чуди човек от коя глупост да почне. Нека е тая
  "Щом тия лъжат за круши през май не лъжат ли за всичко останало? "
  Само в това твърдение има две удобни мисловни грешки. Първо, не "тия" лъжат за круши през май, а един тъп шеф на детска педагогическа стая. Второ, ако един тъп шеф е излъгал за нещо дребно, то това не значи, че всички лъжат за всичко. От тук произлизат всички проблеми на мисленето на Геню Дайновците. Ако някой е излъгал Геню за круши, то значи Студената война не съществува, виетнамската война не се е случила, както и диверсията в Залива на прасетата, атентата на гара Буново и прочее известни исторически събития. Значи, нас ни лъжат, западните страни всъщност са ни приятели, и само "комунистите" стоят между нас и западния жизнен стандарт.
  Е, махнаха се "комунистите" или още по-точно, "комунистите" минаха на страната на западните ни "приятели". И какво стана? По-зле стана. Какво правим сега? За да си обясним необяснимия резултат вместо да се откажем от очевидно невярната логика "щом един лъже значи всички лъжат" почваме да вадим стари скелети от гардероба и да пренасяме невярно представяното минало към настоящето. А на друго място четох Геню да се пеняви срещу "конспиративните" теории. Сам той е съчинител на омаскаряващи конспиративни теории.
  Но нека продължилм с Генювата логика. Значи станал жертва на лъжа на дребен шеф и заключил - "всички (комунисти) лъжат за всичко". А какво направиха най-големите шефове в САЩ преди да нападнат Саддам. Лъгаха наляво и на дясно, че притежавал оръжия за масово поразяване. Не, дребен чиновник, а цялата топ администрация плюс цялата медийна машина. Но Геню е сляп за тая лъжа. От лъжата на дребния шеф е пострадал само той и то леко. Лъжата на администрацията на Буш повлече около милион убити и 4 млн бежанци. Но Геню е сляп за тия събития. Сляп е и за Гуантанамо и пръснатите из целия свят лагери за задържане, да не говорим за военни бази. И о чудо! Няма ги "комунистите" за да се оправдае, че били лъжели и всичко това не било всъщност се случвало. Сляп е и за друга институциунализирана лъжа - рекламата, която е натрапчива част от ежедневието ни. Но иначе е върл моралист, когато трябва да оплюе полицаите чрез вече оплютия от такива като него имидж на милиционерите.
  Нещо повече, Геню не само не се противи на масовите лъжи (от които и ние страдаме) в съвременното западно общество, а сам разпространява лъжи и получава пари (от Сорос, USAID, GMF, NED и прочее) за това от същите тия, които съчинават лъжите.
  Така че набеденият за професор Геню Дайнов е доста по-усърден лъжец и манипулатор от комунистите едно време.
  Няма да се спирам на другите ми лъжи. Но самите "Дневник" и "Капитал" са потвърждение на факта, че кръгът капитал, получаващ пари от Фондация "Америка за България" и соросианските (без)мозъчни тръстове стоят зад протеста. Самият Геню на едно друго място обяснява откъде идвало това с "красивите и умни протестиращи" (пак от разни "умни" западни книжки, разбира се). А Геню би могъл също да посети колегата си Гошето Ганев, който си уреди маса на протеста за да прави изявления или пък колежката Тонка Цонева, която първо поиска среща с премиера от името на протестиращите, а после отказа да отиде на нея, за да се раграничи от тях. Въобще (без)мозъчните тръстове толкова се оплетоха с този протест, че е пълна наглост да се отрича тяхното дейно съучастие.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 43. 43 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Дайнов е възмутен от лъжите, което предполага, че той самият не лъже. Когато например намеква, че Борисов бил ЗА Белене. Че Герб налагали фашистки режим, че Буруджиева е почтена и умна жена и тн. Рядко неприятен плазмодий. Такива винаги съумяват да се "оправят". Лъжейки, че са дисиденти.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 44. 44 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  Спорна личност, но статията е много силна. Много добре описва как чугуните избират "фактите". Виждал съм го много пъти. Например - и без да съм привърженик на Герб - убийството на сестрите Белнейски по времето на Тройната - при цялата история с експертизата, сочеща към поне още един участник, при "самоубил се" специалист по съдебна медицина - това било обикновено изнасилване, или едва ли не момичетата били проститутки. Но покойната Мирослава от Перник била "видяла нещо" неудобно за Герб и затова била убита.
  Ето колко е перверзен модерният български социалист.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 45. 45 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  На много хора трудно може да се обясни "диалектиката" на милиционера. Милиционерщината така се е размножила и е заразила всичко около себе си, че става все по-трудно обуздаването И.

 46. 46 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Браво Генчо. Пак си им бръкнал здраво на комуномилиционерите.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 47. 47 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Щом тия лъжат за круши през май
  не лъжат ли за всичко останало? [/quote]
  Лъжат, Дайнов, лъжат. И чакат прикази по телефона. А после не били чували за телефона. Милиционерска им работа.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 48. 48 Профил на ДАКС
  ДАКС
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#42] от "kihano":

  Чета, чета, и не мога да отрека, че и вие се сплитате с демагогията.

  Отличавайте платените пропагандатори във форума! Ще ги разобличите по датата на регистрация и активността им, които може да откриете в профилите им.
 49. 49 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  [quote#28:"pcnikolova"]Г-н Райчев, не им давайте идеи. Току-виж и ЦРУ намесят в протестите. [/quote]
  ЦРУ се подразбира. Та кой друг има сателити, които разкриха и издадоха строго секретния маршрут на белия автобус?

 50. 50 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#48] от "ДАКС":

  Би ли се кнокретизирал за да ти отговоря! Кое по-точно е демагогия?

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 51. 51 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  До коментар [#42] от "kihano":

  Говориш полуистини, спекулации и измислици. Очевидно е, че БКП е лъгала, че БСП е лъгала, че са крадци, че се заплетоха в лъжите си за автобуса, и е очевидно, че им трябва актуализация на бюджета защото са нарушили закона, като са харчили извън бюджета за да е излпатят на обръчите си.
  Никакви Сорос и подобни не са нужни, за да се разбере какво става.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 52. 52 Профил на tyrel
  tyrel
  Рейтинг: 221 Весело
 53. 53 Профил на ivanof
  *****
  Весело

  Този приятен текст ми напомни упражненията по Научен комунизъм в университета. Имахме една асистентка - съвсем млада и доста объркана от глупостите, с което трябваше да занимава група бъдещи физици. Ние веднага я вземахме на майтап като почнеше да ни обяснява за прелестите на комунизъма с въпроси от типа, а защо няма нищо по магазините и т.н. Отговорът и винаги беше "колеги, не забравяйте, че сме на високо теоретично ниво". Та оттогава ни беше ясно, че между комунизъма и реалностт връзката е доста мъглява

 54. 54 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 917 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Всяко предишно поколение очевидно предава "корпоративния дух" на следващото. [/quote]
  Само да допълня, че това важи за всяка държавна структура до момента. ВСЯКА!

 55. 55 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Искаме смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна.

  X
 56. 56 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Искаме смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна.

  X
 57. 57 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1077 Гневно

  Г-н Дайнов, милиционерите продължават да лъжат и винаги са лъгали, но за жалост има и журналисти, които лъжат.
  Минал съм през подобен епизод, с детска педагогическа стая. Но моят баща от юрист се отзова зад решетките цели 3 години, по политически причини, а вашият, от журналист - в посолството в Лондон. Нас не ни пускаха да отидем до Драгоман, а вие се дипломирахте в Оксфорд по време на комунизЪма. Аз бях стар варшавски редник, в бойно поделение, а вие фазан, отговарящ за библиотеката.
  Да продължавам ли?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 58. 58 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#51] от "deutschwagen":

  Очевидно е също, че не виждате гредата в окото на Запада, но кълнете прашинката в окото на БКП/БСП. Соростаците са дълбоко замесени в протеста! Това е очевидно за всеки който следи новините. Те соростаците вече не се и крият. Оня Гошето Ганев маса си изкара на жълтите павета. Ровни малко назад и ще намериш снимката, която бе публикувана точно тук, в дневник.
  Да соростаците не започнаха протеста. Те бяха готови да работят със Орешарски. Но после им се стори, че вятъра духа срещу него и яхнаха протеста. Тая глупост с "красивите и ситите" протестиращи те я измислиха - соростаците.
  Историята с автобуса и бития вчера или завчера е нищо. Бити имаше и на зимния протест. Много повече. Но тогава Дайнов не правеше милиционерски асоциации. Защо? Защото соростаците бяха против зимния протест. Зимния протест беше на глупавите? Така ли? Даже допреди седмица полицаите бяха "добри". Като се видя, че протеста няма да успее, някои хора решиха че трябва да нажежат обстановката и вероятно са провокирали блокирането на парламента умишлено. И разбира се Геню действа в синхрон - беше му даден повод и той извади милиционерските асоциации. А къде беше зимата когато биеха полицаите? При това боят зимата беше между Орлов мост и бул. В.Левски, далеч и от парламент и от всякакви политически обществени сгради. А сега става дума за блокиране на депутату в парламентарната сграда.
  Ако след всички тия факти пак кажеш че Геню не е двуличен и че не обслужва определен интерес (заедно с останалите соростаци) значи не мога да ти помогна.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 59. 59 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Четох статията с натрапчивото усещане, че макар в нея да има доста истина, все пак нещо намирисва, и то не е само стилът... Накрая погледнах кой е авторът и всичко ми се изясни. Просто Дайнов отдавна прави това, което заклеймява: "омотаване на истина и лъжа, на факти и измишльотини".

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 60. 60 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  До коментар [#58] от "kihano":

  Отново, говориш работи, които не доказваш.
  И да, зимният протест беше сам по себе си платена провокация, с цел да има кръв и да свали рейтинга на съперника на БСП+ДПС. Помня много добре ултрасите. Успешни хора с работа нямаше на онзи протест.
  А това за "гредата в окото на запада" - не е ясно какво точно казваш, не даваш агументи, само се повтаряш за Сорос.
  Това не сме ли го чували вече - как наште верни водачи се борят срещу империализма и гнилия запад.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 61. 61 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  [quote#58:"kihano"]Очевидно е също, че не виждате гредата в окото на Запада, но кълнете прашинката в окото на БКП/БСП.[/quote]

  Кихано, ти вече съвсем си изперкал. Спри да се занимаваш с комундерските си простотии, защото в скоро време и екипите на Карлуково няма да могат да ти помогнат.

  Грухчо не е прашинка, Грухчо е част от престъпната комунистическа машина, а идеологията на партията е за да лови шарани като теб.

 62. 62 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#55] от "Darin Ivanov":

  Ква мажоритарна система искаш ? От тая дето избра Цецка Цачева и Фидосова ?

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 63. 63 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#60] от "deutschwagen":

  А ти какво доказваш? Нищо! Зимният протест беше много по-масов! Имаше конкретни искания. Хора даже се самозапалваха. И на тях ли е платено?
  [quote#60:"deutschwagen"]Успешни хора с работа нямаше на онзи протест[/quote]
  Ти това вярваш ли го? Ако си дотолкова промит, то аз не мога да ти помогна!
  За "гредата", ами явно ти е малък умствения капацитет за да разбереш. Разяснявам, БСП може да са излъгали нещо за автобуса или за кой знае какво, БКП може да са си понапомпали историята, ама това е нищо в сравнение с лъжите на нашите нови западни "приятели". Дадох пример с лъжата за оръжията на Саддам с която САЩ почна война. Лъжа е войната с тероризма. Икономическата "наука" също е пълна с лъжи. Политическите постановки също са лъжливи. Двуличието относно геноцида на израел срещу палестинците и т.н. Западът е потънал в много повече лъжи и никога не е имал задръжки да лъже. Въвличането на С.Антонов в атентата срещу Папата също беше лъжа. "Терористичната мрежа" на Москва също беше лъжа. Рекламата е лъжа. Та това искам да ти кажа, Запада лъже много повече отколкото който и да било друг! И вие сте между излъганите! Затова у нас нищо не върви, щото "ЕнтЕлегентЕте" се водите от лъжите на запада.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 64. 64 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Любопитно

  [quote#63:"kihano"]Зимният протест беше много по-масов![/quote]

  Това по телевизора ли го видя?

  Правим ти евала за мн неща, ама за протестите не си грам прав.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 65. 65 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#60] от "deutschwagen":

  Само дето няма как да изкараш ни една статия в иначе насочените на там медии че зимата са били платени протестите. Докато сега може да се извадят доста кирливи ризи за платени. Самата идея че нпо-тата участват значи едно - на тях винаги им се плаща - това е безспорен факт! Я кажи за платените самозапалили се бе го*едо?!

 66. 66 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 880 Неутрално

  "Ченгетата казват онова, което им се струва полезно за момента". А всички ние, не постъпваме ли по същия начин? Истината винаги има отношение към интереса и ползата. Дайнов си пада малко анархист. Мислех, че е нещо вторично, възникнало през по- зрелите етапи от живота му, но се оказва, че му е вродено. Сред нас българите, анархията е дълбоко вродена в психиката ни. Ни се водим, ни се караме. Винаги мислим, че може и "иначе" и сме царе на рационализациите. Добре ще е да си признаем анархистичната черта като "кривица" и да се опитаме да я поправим. "Иначе" ще си останем голтаци, каквито сме си по рождение, а е възможно и да изчезнем като нация.

 67. 67 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#63] от "kihano":

  И си прав и не!
  Запада си има безброй лъжи, но лъжите на комунистите са безспорно по сериозни и последствията от тях по-трагични! За периода от ВОСР до смърта на Берия -1953 година загиналите в Русия са над 52 милиона души. Дори и фашизма и Втората СВ /тогава за Русия се споменават към 22 милиона загинали и безследно изчезнали/, за Германия са към 8 милиона и т.н. Да не говорим за последствията в Китай и Културната революция там!
  Та всеки си лъже в свой интерес, но обобщено последствията са доста по-различни за човечеството от тези лъжи!

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  [quote#60:"deutschwagen"]Успешни хора с работа нямаше на онзи протест. [/quote]

  Факт. При цялото ми съчувствие към самозапалилите се, зимните протестиращи бяха все лузъри на прехода - успял, доволен от живота човек не излиза да протестира за някакви левчета разлика в сметката на тока. Това го признават и комунетата, които също правят разлика между "икономически" и "политически" протести (поставяйки, разбира се, "икономическите" на първо място по важност).

  Е, сега добрият чичко Орешарски им "намали" тока за сметка на частния сектор, частният сектор ще си върне, като ще им "вдигне" киселото мляко, шльоковицата и всичко останало - големв упех постигнаха, нема що.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  [quote#55:"Darin Ivanov"]Искаме смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна.[/quote]Вся власть уголовникам !!! Само местните катили ще влязат в Парламента за имунитет !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#67] от "razlichen123":

  Вие като споменавате цифри някаква мисъл влагате ли 52 милиона души - смях , даже не знам как сами си вярвате

 71. 71 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Както може и да се очаква, Дайнов демонстрира изключителна наглост характерна за деца от висшите комунистически семейства. Тоя червен изтърсак не е знаел думите "няма" и "не може" - по времето на Т. Живков за такива като Дайнов имаше всичко и всичко можеше. Нали е син на видния комунист Ал. Дайнов. Впрочем, ако не беше 9 септември 1944 г. Дайнов щеше да е Никой. На тази "светла" дата едни гащници слизат от горите с потурите си и почват да ходят по жълтите павета в София. Избиват интелигенция и въобще елита и им вземат жилищата. И тая пасмина и досега е на далавера. От средите на тая пасмина е Дайнов. Същият дори и не продумва, че по време на соца е бил в Англия. Кои по ония години можеха да отидат в Англия ? Ами баща му на кой отдел на ДС е бил сътрудник - нали бил кор. на "Р. дело" в Лондон ? Отгоре на всичко Дайнов лъже, че е професор.
  Това комунистическо копеле всичко е имало по време на комунизма заради датата 9 септември 1944 г. ! И сега има всичко заради парадията "мирен преход". Дайновци, Минчевци и други ...овци продължават да се правят на интересни.

  нели ангелова
 72. 72 Профил на joseph_levi
  joseph_levi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Едно време обяснявахме всичко с турското робство. После почнахме с комунизма, респективно милиционерщината и други еквиваленти. Айде малко да попрестанем, поне ако сме с образование от гимназия нагоре! А поне за този автор не би трябвало да е позволено да го прави, не и от десетина-петнайсет години насам.

 73. 73 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1234 Весело

  Докато поглъщам великолепната книга на Евгения Гинзбург "Тежък маршрут"....... При същия този цивилен чичко, който ме накара да се подпиша под протокол, според който съм го псувал на майка и съм го нацелил с круша (круша през май?) по главата, както кротко си минавал. Той се оказа шефcj на Детска педагогическа стая, а аз станах неин пациент и криминално проявен. На 13.
  =============

  Докато чета тия "сюжети" се сещам за великолепната книга на Пол Джонсън "Интелектуалците". Един от основните изводи от нея е, че да вярваш на твърдения на интелектуалец относно биографията му е пълна глупост, защото рядко тези твърдения имат нещо общо с действителността.

 74. 74 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Комунизмът е престъпен и донесе много беди на хората. Не напразно светът се отказа от тази криминална идеология.

  Едно време имаше виц. Една баба попитала бай Тодор. -Тоше, а бе туй комунизъмо, вие ли го измислихте или учените. -Как бе, бабо, ние го измислихме, комунистите, отвърнал бай Тодор. - Така си и знаех, казала бабата. То учените щяха да го пробват първо на животните.

 75. 75 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 865 Любопитно

  без съмнение полицаите лъжат , но лъжат и политиците ,със сигурност лъжат и медиите ...явно живеем в свят в който истната няма значение

 76. 76 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  Идущата зима сега протестиращите ще си платим тока и окото ни няма да мигне. Обаче тия, дето сега затварят буркани и ни се чудят на акъла, няма да могат. Гласувалите за БСП също.

 77. 77 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 638 Весело

  Няма начин да не е имало полицейско насилие, защото хора като Е. Дайнов и протестиращите са демократи по подразбиране, а МВР лъже по подразбиране. Да се спазва общественият ред е нечувано насилие над волната душа на Дайнов и протестиращите. Кому е необходимо това, след като всеки може да застане на Орлов мост и да го блокира, окупира, изрисува и оцапа с мръсотии? Защо трябва да си носим личните документи, като можем да не ги носим? По-натам - защо да работим, като можем да подскачаме по площадите и пак ще имаме пари за пиячка и трева, ще ни дават по телевизията и чуждите посланици ще ни коткат? Всичко останало е насилие и лъжи на МВР.

 78. 78 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 638 Весело

  Преди да започне да си създава фалшива биография, Е. Дайнов дължи на обществото някои обяснения за дитирамбите си пред ГЕРБ ака Лед Цепелин и налудничавата си статия за "Десните идиоти". Между другото, тези, които сега величае като участници в протестите, са същите десни идиоти. Ако не бях толкова лековерен, щях да кажа, че не МВР, а по-скоро самият Дайнов лъже като разпран или в частност говори само това, което му изнася. Но е възможно Дайнов да страда от загуба на паметта, иначе щеше да се сети, че точно ГЕРБ позлати Пеевски и медиите на Пеевски бяха за Тиквата това, което беше Вишински за Сталин.

 79. 79 Профил на axel
  axel
  Рейтинг: 534 Неутрално

  "Именно проверката е онова нещо, за което теорията на истината според марксизЪма-ленинизЪма не е разчетена."

  Дайнов, май не си много прав. Фразата "Доверяй, но проверяй!" възхожда към чичко Ленин. На български е: "Проверката (е) висша(та) форма на доверие!", а пък германците казваха "Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser!". Друг е въпросът кой, как и какво иска да намери при проверката. А иначе истината е винаги полезна за оня, който я твърди - цялото християнство се крепи на този модел - затова и накрая казва "Истината е Бог! Няма друга истина."
  С горното не искам да оневиня нито полицаите, нито политиците. Съвсем не! Но искам да кажа, че обществените лица обикновено казват само оная част от истината, която им отърва. Нашето задължение на хората, които нямаме нито интерес, нито потребност да изричаме ежедневно маса лъжи, е да разкриваме неудобната за горните лъжци част от истината и да я съобщаваме гласно - била тя за крушите или за автобусите.

  „Gesagt heißt nicht immer gehört, gehört heißt nicht immer verstanden, verstanden heißt nicht immer einverstanden, einverstanden heißt nicht immer angewendet.“
 80. 80 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1460 Весело

  Евгени май много им е набрал на милиционерите

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 81. 81 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 638 Весело

  Ако трябва да се посочи пример за мъченик, това няма да е Е. Гинзбург, а самия Е. Дайнов. Биографията на Гинзбург е банална - обикаляла е ГУЛАГ и накрая се е прибрала вкъщи. Дайнов, обратно, трябвало е да се мъчи хем при соца, хем при гнилия капитализъм по време на соца, после още веднъж при гнилия капитализъм без соца. Кой се е мъчил повече, кой е изкарал целия си живот в духовен, нематериален ГУЛАГ - Дайнов. Гинзбург е писала цял живот едно и също, а Дайнов цял живот никога едно и също - кое е по-трудното?

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Аз се изрепчвам: "Баща ми не я е строил, защото е журналист. Работи с писалка..."
  Евгени, а след това баща ти пак ли остана журналист?
  Иначе останалото си е точно тъй. Преди 2 дена написах нещо, което мина незабелязано: Пилиция вече няма, има МИЛИЦИЯ!
  Разликата между двете е, че полицията защитава гражданите, а милицията властта.

 83. 83 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#2] от "niko_tin":

  Този комунистически измекяр пише и преписва .Няма нищо излезло от неговата глава.,но готов да дава акъл по всеки въпрос.И понеже комунистическите измекяри от Икономедия са същия интелект,му дават редовно поле на изява и публикува глупотевините му.Този празнодумец освен за участие в "Черешката на тортата"не става за нищо,въпреки че носи комунистическа титла "Професор" по какво и защо.Сигурно по Политология или социология,запазените науки"за червените глупаци.

 84. 84 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#82] от "historama":

  И че милицията до един са комунистически наследници по род и произход и са учили в милиционерски училища и т.н.курсове за начално обучение на опит и практика .Милицията е огледало на комунистическата деиствителност в България.Не е достатъчно да се прекръстиш от милиция в полиция ,както направиха българските комунисти:Деполитизираха се сами.Така стана и с българските милиционери.Те си мислят,че това е достатъчно да отидат в рая.Ще врат в казана до края на дните си.За престъпления срещу собствения си народ ,Прошка и Давност няма.

 85. 85 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#67] от "razlichen123":
  Считаш така понеже не познаваш лъжите на запада, т.е. смяташ ги за истини. Също така някои истини за соца смяташ за лъжи.
  Аз доколкото съм се занимавал, лъжите на запада са доста повече. А колко съм се занимавал съди по сайта ми http://antipropaganda.comxa.com/index.html .

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 86. 86 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#61] от "gianni":
  [quote#61:"gianni"]идеологията на партията е за да лови шарани като теб.[/quote]
  Освен ако "Киханото" не е от законспирираните ловци на шарани.

 87. 87 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#71] от "Нели Ангелова":

  И виж как витиево се оправдават наследниците на комунистическите разбойници.Децата не можели да отговарят за постъпките и действията на родителите си.А можеха да ползуват всички благини и предимства на бащите си вкл.и по престъпления завършващи понякога и с отнемане на човешки живот.,но решението на кочината наречена български съд ,беше винаги оправдание.Затова е и истина схващането на Мойсеи,че децата са виновни за деиствията на родителите си до четири поколения".Какво ли ги чака наследниците на комунистическите престъпници.-Закон на НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен и античовешки д.в.бр.37 от5 май 2000г.Ще има Видов ден!Господ забавя ,но не забравя.

 88. 88 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Втората природа на милиционера Йовчев е първа природа на Дайнов. Тъп демагог. От един дол дренки /круши/.

 89. 89 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#63] от "kihano":
  [quote#63:"kihano"]И вие сте между излъганите! Затова у нас нищо не върви, щото "ЕнтЕлегентЕте" се водите от лъжите на запада.[/quote]
  Неащ проблеми. Кат си голям радетел на истината за "Дядо Иван", бегай у Путиново.

 90. 90 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#70] от "ръмжо":
  [quote#70:"ръмжо"]Вие като споменавате цифри някаква мисъл влагате ли 52 милиона души - смях [/quote]
  Ръмжо, има една книга "Златото на партията" /не помня автора/. Препоръчвам ти да я прочетеш. Голям "смях" пада по време на четенето.

 91. 91 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#14:"madagaskar"]Боклуците в какъвто и да е било строй, боклуци ще си останат! [/quote]
  6+

  [quote#14:"madagaskar"]Цоциализма бе и си остана строй за хвърляне на прах в очите на хората и манипулиране на техните идеали, само и само "ние" да цоцаме, но това не прави социализма лош, просто пътеката е утъпката в неправилната (за нас) посока!! [/quote]
  Любопитен съм как оценяваш днешния строй? Кой цоца и накъде е утъпкана пътеката? И още, така наречнения "социализЪм/цоциализъм" как беше със строителството на електроцентрали, заводи за машиностроене (Кремиковци, Мадара-Шумен, ВМЗ-Сопот), електроника (Ботевград, ЗЗУ-Стара Загора), лека промишленост (текстил и шивашка), селско стопанство+консервна промишленост и как е днешния?
  Вчера един прост таксиметров шофьор (бакшиш дето му се вика, без да го обиждам, към 30-тина годишен) ми каза, че строим, ама неща, в които да си оставиш парите, не такива, които да докарат пари. Та, прав ли е?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 92. 92 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#90] от "choss":

  Нямам идея каква е книгата ако се говори за десетките милиона убити от комунистите няма и да е разлистя - то няма смисъл!

 93. 93 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  На маймуни ни направиха-Данчо Ментата държал щита,а др.Путев си играел с камъка.Остава да кажат Майчето с какво си е играла в автобуса и циркът ще стане пълен.

 94. 94 Профил на piton4o
  piton4o
  Рейтинг: 381 Неутрално

  прочетох статийката и изпаднах в потрес. след това видях някои коментари и едва тогава разбрах, кой е автора.
  Генчооооооооооооо, Генчоооо.Спрете се бе . Спрете да разделяте хората мама ви алчна. Като не можеш да кажеш нещо хубаво стига си сял отрова бе. Изморихме се от вас - вие не се изморявате. Млъкни, скрий се в Миндя , дрънкай си на китарата , смучи си ракийката . и ако не се обаждаш , след една година ще видиш че без тебе и такива като тебе сме по-добре.

 95. 95 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 526 Неутрално

  всички са тъпи селки момчета от разбойнически произход дето се води уж партизански

  BG e мини империя на злото.
 96. 96 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 526 Неутрално

  какви милиони избили са интелигенцията и достатъчно, че останалите да се напикават от страх

  BG e мини империя на злото.
 97. 97 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#96] от "pelagia":

  Не е вярно. Избили са буржоазията. Иначе навремето социалисти и комунисти са били главно интелигентни хора, учители, лекари и т.н.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 98. 98 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#90] от "choss":

  Да, само дето е историческа фантастика. Игор Бунич, Виктор Суворов и сие - лъжци дето се хванаха да печелят пари от жадната за сензации постсоциалистическа публика. И понеже сензации нема, те ги измислиха. Ето ти ги методите на Бунич, Суворов и сие http://antipropaganda.comxa.com/Rezun.html
  От такива "анализи" страдаме.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 99. 99 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#98] от "kihano":

  някои от нещта на Суворов звучат безобразно истинни

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 100. 100 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#62] от "rex":

  То е ясно, че те сами няма да дадът на народа нищо. Те затова от всички партий си малчът за искането на мажоритарност от протестиращите. Никой не смее да каже за това искане, а то е основното. ЗАЩОТО след тези идват същите... Хайде платени партийни драскачи, нападайте!

  X
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK