Отново "комунисти"

Отново "комунисти"

© Юлия ЛазароваПрепубликуваме текста на Калин Янакиев от портала "Култура". Вътрешните заглавия са на редакцията:


В поведението си около и след изборите от май т. г. Българската социалистическа партия осъществи едно неподценимо от стратегическа гледна точка "завоевание". Тя направи така, че регенерира отношението към себе си като към партията на "комунистите" в България. Нека нейните ръководни кадри не се заблуждават – спонтанното и масово връщане на протестиращите в София към възгласите от началото на прехода ("червени боклуци", "и преди, и сега БСП е мафия" и т. н.) въобще не идват от това, че тези протестиращи били партийни привърженици на "дирещите реванш десни партии, които не влязоха в това Народно събрание".


Най-малкото обстоятелството, че на шествията в столицата близо 70% са млади хора (около и под 30 годишна възраст) – хора, които както могат да покажат социологическите данни в по-голямата си част въобще не са гласували на последните избори, или пък по типично младежки незрял начин са дали гласа си за екстравагантни политически образувания – трябва да опровергае тази версия. И все пак тъкмо
тези съвсем млади хора единодушно подеха възгласите на (вече) възрастната генерация


която бушуваше по площадите в началото на 90-те. Днес пред сградите на МС и Парламента цари удивително (ако се замислим) единодушие по отношение на основния държател на властта у нас – единодушие между хора с побелели коси и богати лични спомени от епохата на тоталитаризма и такива, за които комунизмът е вече само писана история. Това, казвам, е удивително, защото по-скоро е нормално между възрастната и младата генерация да има различия в погледа към политическото настояще, да има дори вкусови, характерологични и естетически напрежения. В края на краищата възрастните гледат нещата през призмата на миналото, погледът им е "обременен" от него.


Който обаче е бил през изтеклите 50 дни на протестите в София, ще трябва да признае, че поне по отношение на БСП тези напрежения от самото начало са напълно потушени. Младите – и това е новото – въобще не възразяват на "старите", когато наричат управляващите "комунисти", старите пък не недоволстват срещу специфичните (и близки до младежката субкултурност) форми на протест на "младите", щом той е срещу същите тези "комунисти". Към настоящия момент "комунистическа" наричат партията на Станишев младежи с отчетливо "зелени" и леко анархични (и значи, собствено, леви) политически рефлекси, привърженици на импортирани от Запад съвсем нови, леви идеологии, националисти, европеисти, всякакви. При нормални политически условия те в никакъв случай не биха могли да се окажат заедно. Няма нормална политическа


партия, враждата и антипатията към която би могла да събере в едно толкова различни възгледи срещу себе си


Би могла обаче да ги събере само партия, която дълбинно, почти инстинктивно се усеща като фундаментално противостояща на най-дълбокия политически принцип, в който са вкоренени всички тези, така различни помежду си, ориентации.


Впрочем нека припомня, че точно така бе и в самото начало на прехода, когато "срещу БКП" бяха огромна маса хора – антикомунисти поради репресираност на най-разнообразните им възгледи, които впоследствие, съвсем естествено, се разделиха и отделните им части влязоха в понякога дори много остро политическо противопоставяне. А това означава, че и днес – след точно 24 години – партията на Сергей Станишев бе усетена от хората с гражданско чувство като "комунистическа". И тук няма никакво значение, че в собствения научно-политологичен смисъл тази партия не е "комунистическа", а ръководителите й не са "комунисти" в базисната си практика, защото цялостната политическа рамка в държавата не позволява те да станат такива. Хората ги усещат така и "букетът" на тяхното възрастово, ценностно, манталитетно и дори естетическо разнообразие го доказва.


Ето това, казвам, успя да "извоюва" за себе си поведението на БСП от началото на годината: те отново се превърнаха в съзнанието на най-активната част от гражданството в "комунистите". А пък доколкото немалка част от протестиращите млади водят на площада и своите съвсем малки дечица,


това ще остане в съзнанието и на следващото поколение


Казаното означава обаче в стратегически план – нека не си правят никакви илюзии – базисна промяна на отношението към тях в цели две, досега чужди на това отношение, генерации. След тези протести (както и да завършат те и, бих казал, особено ако не завършат с успех или пък успехът дойде твърде късно) отношението към БСП у младите никога повече няма да бъде отношение към една нормална партия, която едни големи групи хора харесват, други не харесват, едни споделят, а други не споделят визиите й за устроението и управлението на държавата, приемайки обаче спокойно факта на съществуването й на политическата сцена.


След тези протести (пак казвам, каквото и да говорят "мъдруващите" социолози за някакви си очаквани проценти сега, до края на годината или през май следващата година)


БСП ще е партията на една политическа олигархия, която противостои на самия принцип на демократичното устройство у нас


партията на задушаващата политическото състезание сила, на рушащата самата възможност за политическото у нас сила. Партията на властта като самоцел, не на властта като ресурс за определена цел. И – не на последно място (това убеждение след готовността за "рестарт" на "Белене" се засили до предел) – основната неевропейска партия в европейска България; партията – същински атентатор на извършения през този четвърт век базисен геостратегически избор на българите: евразийската партия в България. Всичко това до лятото на тази година знаеха почти само най-активните и информирани "десни" избиратели в България. Днес го споделят, повтарям това, всякакви хора.


Защото колкото и истерично да се стараят откакто са дошли на власт дейците на БСП да демонизират ГЕРБ (да стилизират сивия сам по себе си Цветан Цветанов като някакъв въплътен "Big Brother", посредствената Искра Фидосова като някаква нелегална централа за "мокри поръчки"), отношението към слязлата от власт партия, на която аз активно не симпатизирам, ще си остане все пак отношение към една нормална партия, която повече или по-малко (все повече) хора не одобряват в рамките на партийния плурализъм и толкоз.


Но БСП вече ще поляризира отношението на обществото към себе си по коренно различен начин – онези, които ще я приемат, ще я приемат защото са не демократите (т. е. различните по тип носталгични авторитаристи), защото са не приемащите върховенството на закона (т. е. различни по вид мафиотски съзаклятия), защото са – направо казано не-българи (а рубладжии, евразийци и т. н.). Онези пък, които няма да я приемат, няма да я приемат не (само) защото са "десни" (а тя, видите ли – "лява"), а защото – бидейки и десни и леви, и националисти и космополити, и либерали и консерватори, и "сини", и "зелени" – виждат в нея враждебната на принципите на европеизма сила, на принципите на плурализма сила. Сиреч, защото я виждат (отново) като партията на "комунистите".


Как Българската социалистическа партия успя да регенерира този свой образ и сред непреживелите комунизма генерации би трябвало да бъде предмет на специален и подробен анализ, но


мащабът на "постижението" е наистина впечатляващ


Тук ще се опитам да изредя само някои от най-близките фактори.


1. В навечерието на изборите БСП показа, че може да държи в ръцете си ресурс, който нормална политическа партия (в опозиция) по принцип не може да обладава, оставайки в рамките на закона. Скандалите със записи от СРС, насочени срещу политическия противник, както и режисираната "акция" с допълнително напечатаните бюлетини в Костинброд и със сигнал за това от висш функционер на БСП демонстрира, че тази партия е нещо като държава в държавата, способна във всеки момент да извърши нещо като микро-държавен преврат.


2. Разполагането, веднага след взимането на властта, на ключови позиции на цяла организирана структура от партийни олигарси с огромен монополен потенциал (Делян Пеевски и семейството му държат непомерен ресурс, включително медиен – казват че 95% от разпространението на всички вестници е в ръцете му) също показа, че това не е тъкмо партия, а сила, способна да задушава активно демокрацията у нас, включително нейните решаващи комуникативни канали.


3. Типично "комунистическо" е и тиражирането на конспиративни теории, с които се обясняват (с цел да се задушат) всички кризисни процеси в страната (нека припомним – зад протестите стояли "кръгове", монополи и т. н., при това всички набедени са с "либерален" профил).


4. Отчетливите про-руско-имперски ходове на правителството (споменатото предстоящо рестартиране на "Белене" е само един от тях) също напомниха за комунистическото минало на БСП.


5. Накрай, готовността за масирано и демонстративно използване на полицейски сили срещу всички противници на управлението с цел устрашаване, е чисто комунистическа черта.


Един скорошен следобед, притиснат от двоен кордон от над 100 полицаи, заедно с още максимум десетина невъоръжени граждани (повечето жени) към задната стена на Св. Александър Невски, чух един човек до мен да избухва: "при Цветанов имало полицейска държава! Е, сега Цветанов го няма, а вижте ги колко са много!" И макар, пак повтарям, да не храня никакви симпатии към бившия министър-физкултурник, не можех тогава да не се съглася с него. Около мен очевидно имаше избиратели на различни партии. Но се бяхме озовали заедно в кръга на онези с палките. А значи – и на "комунистите".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  съвсем млади хора единодушно подеха възгласите на (вече) възрастната генерация

  която бушуваше по площадите в началото на 90-те.
  ___________________
  Има голяма разлика с 90-те.
  Тогава младите хора имаха вярата и мечтите за собствен бизнес или развитие в свободни професии ! И много от бяха постигнали част от мечтите си !

  Днес те младите в най-добрия случай ще станат наемници в чуждестранни и фирми или държавни служители в доходни министерства !?> и те им вменяват ,че ще са бъдещата "средна класа"

  Кой от тях може да постигне каквото и да било в най-бедната потресаващо мизерна периферна колония на северния алианс?


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 488 Весело

  Цирка продължава господа съдебни заседатели...

  ако преиначим една известна фраза от един известен филм и една известна книга.

  П.П. Така и не разбрах къде да се запиша за участие и каква е надницата.

 4. 4 Профил на omgguesswhat
  omgguesswhat
  Рейтинг: 381 Любопитно

  За кaмуняците - ясно. Но да наречеш Бойко Методиев Борисов нормална партия e гавра с хартията. Все едно Селин Дион изпълнява AC/DC.

  http://www.youtube.com/watch?v=ULmC8JTTVy0

 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#3:"bluescreen"] Така и не разбрах къде да се запиша за участие и каква е надницата. [/quote]
  Питай пъпърдаците, които скандират в подкрепа на правителството.

 6. 6 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Статията е много силна, доста точна, и не съвсем. ГЕРБ не бе нормална партия, тя бе създадена със задача, както и НДСВ.
  НДСВ трябваже да залъже избирателите и да спре ОДС и Костов. Справи се много добре, и след 2003г. страната бе залята от руски пари, инвестирани в хотели и ваканционни имоти, и стартът на проекта Белене.
  ГЕРБ също отклони недоволството от управлението на тройната ламя през 2009г., а впоследствие унищожи и все, що бе малко "дясно",или по-точно ПРОЕВРОПЕЙСКО, за да дойдат на власт само ПРОРУСКИТЕ ПАРТИИ: БСП, да не забравяме ДПС и АТАКА. )да не забравяме, но трябва да се благодари на ДПС, че БТ бе приватизирана от руски фондове).
  Т.е. в момента в НС имаме 3 откровено проруски партии, и една доста прикрита - тази на милиционерите.

 7. 7 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#5] от "historama":

  А ти вечно храсив,хентелегентен и млад ли ша останеш,мойто орле?Ша та питам,га станеш пъпърдак с бастун и не помниш за Фафли ли си тръгнал или за памперси.

 8. 8 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1639 Гневно

  Знакът много ми харесва! Аман от комунисти!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 9. 9 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#6] от "historama":

  Съжалявам, но не ви се е получила манипулацията. Я опитайте пак да обясните, НДСВ била създадена, за да измести Костов, а ГЕРБ е създадена от БСП, за да изхвърли самите тях от властта? Колко свежо.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 10. 10 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#8] от "Нефертити":аман от комунисти ,ама са навсякъде ,днес си търсих место за спане на златните и от хотел на хотел ,като чух кое на кого е ,се оказа ,че половината комунистически величия в нашия град имат собствени хотели по морето ,а иначе ,като ги гледаме из града се правят на луди и честни гугутки ,че и ходят със стари коли да не бият на очи ,от тях оттърване няма ,завзели са всичко

 11. 11 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#6:"historama"] и да спре ОДС и Костов[/quote]

  Да ги спре вместо 3% да вземат 3.5%? Това костовистите никога няма да можете да погледнете по-далеч от глобалния заговор на ционистите, комунистите и севернокорейските тайни служби да спрат Костов. Не сте много по-различни от комунистите, честно казано.

  Governments never learn. Only people learn.
 12. 12 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 488 Весело

  И кой я пише тази яростна антикомунистическа "статия"?!??? Оговорът е - един от помощник кочияшите на файтона с хора на Иван Костов!?! Ако хората на улицата, наистина ги тресе пещерният , значи някой пак ги праща за зелен хайвер! Олигарсите нямат цвят!

 13. 13 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1347 Весело

  До коментар [#12] от "Гражданин":
  Олигарсите нямат цвят!
  .........
  Имат, имат, те ако нямаха цвят щяха да инвестират според възвращаемостта на дедно начинание, а сме свидетели на преливане от пълно в празно и % влизащ в партийни касички.
  А и произход си имат: Симеоново.
  Олигарх без помощ от Столетницата не се става, а тези които забравят кой ги е направил тежки милионери и започват да се правят на разсеяни, внезапно напускат този свят.
  Емил Кюлев е само един пример...
  "Роден е на 5 юни 1957 година. Завършва руската гимназия в София с отличие. След отбиване на военната си служба учи в школата на МВР в Симеоново и работи в системата на МВР от 1985 до 1988 г. "

  nemo malus felix, minime corruptor.
 14. 14 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Гневно

  Уважаеми г-н Янакиев,
  в момента в българския парламент има само "комунистически" партии произлезли от "великата БКП".
  БСП - нацелил си ги в десятката.
  ДПС - партия на турските комунисти със своите водачи от ДС.
  АТАКА - партията която при създаването си "дръпна" националистически настроените комунисти. Познавам поне две семейства (а те не се познават помежду си) които преди АТАКА гласуваха за БКП/БСП(к) и разни ком. партии а след появата на Юрош започнаха да гласуват за нея.
  ГЕРБ - споменали сте ги като партия на средния ешелон комунисти и милиционери, но не трябва да забравяме че и те са си живи комунисти. Говоря за водачите им, а не за избирателите.

  Това е в парламента, но няма да споменавам какво е в прословутата ни "независима" Съдебна система!

  Комунисти.
  ------------------------------------------------------
  До коментар [#1] от "comandante":
  +++++
  Моите уважения за точния коментар.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#11:"vladimirkarolev"]няма да можете да погледнете по-далеч от глобалния заговор на ционистите, комунистите и севернокорейските тайни служби да спрат Костов.[/quote]
  Руснаците Каролев, руснаците. Защото не им пусна самолетите да минат над България, а НДСВ-то опорочи всякакви конкурси, за да вкара Росатом да строи Белене. И точно при мадридския далавераджия, докаран от руския зет Стоян Ганев се започна необузданото застрояване на бг курортите, и едва наскоро се разбра, че това е станало само и единствено с руски пари.

 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  [quote#2:"RED MAFIA"]. Единственото лекарство за такива е съд и 10 годишен затвор с пълна конфискация до 9 то коляно. [/quote]
  Трябва първо да се направи качествено определение кой е комунист !
  Който няма симпатии към соросоидните и неолибералните възгледи е опасен комунист и трябва преди конфискацията да бъде разчленен и даден във фабрика за салами. А от там даден в немска хипербакалия за храна на верващите в полезните за обществото пазарни и политически реформи в малката ни прекрасна колония на хоризонта на събитията които поставя новия световен ред!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Гневно

  До коментар [#11] от "vladimirkarolev":

  Колкото и да ви е смешно г-н Каролев, вие в лично качество сте типичен пример за комунист.
  Партиец и борец на "тихия фронт", а?
  Не се навирайте между "Мишо Шамара" и не ни обяснявайте "конспирации" с некадърността на десните.
  [quote#11:"vladimirkarolev"]Да ги спре вместо 3% да вземат 3.5%? [/quote]
  И като споменавате тези проценти предполагам, че имате в предвид последните избори, нали? А вие колко взехте?
  Колегата ви говори за 2001 г. дето щяхте да ни "оправите за 800 дена" и вие взехте и се оправихте финансово, а нас ни оправихте в преносния смисъл.
  Не сме забравили, че ти беше от т.н. "юпита" на Симо горския.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#7:"pavur"]Ша та питам,га станеш пъпърдак с бастун и не помниш за Фафли ли си тръгнал или за памперси.[/quote]
  И тогава пак ще ми се повръща от свине-комунисти, готови майка си и баща си да продадат за власт и кражби.
  Как беше? "Ще крадем, ще крадем докато се насерем"!

 19. 19 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#11] от "vladimirkarolev":

  Отвратително е когато доносник на комунишкака милиция застане в поза на морализатор!
  Щото - какъв би бил моралът на доносника?

  Излишно е да споменавам свян, срам и други типично човешки отличителности.
  Комунишкият доносник е изначално дефицитен откъм изброеното.

  pump it!
 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  [quote#11:"vladimirkarolev"]глобалния заговор на ционистите, комунистите и севернокорейските тайни служби да спрат Костов. [/quote]
  +++
  Ей затова и Костов не прокопса !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Факта, че авторът смят партии от типа на "ГЕРБ" за "нормални" е достатъчна оценка за писанието му.

 22. 22 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Бсп е тумора на прехода и най-голямата напаст за политиката у нас.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 978 Весело

  Само човек, който не знае историята на България не знае, че БСП е комунистическа столетница със съответните методи на пропаганда и икономическа (въоръжена) борба. Самите комунисти го признават всяка година със събирането си на в. Бузлуджа.

 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#23] от "BlueWater":
  БСП е комунистическа столетница със съответните методи на пропаганда и икономическа (въоръжена) борба.
  ...........
  Разбира се. А и за да не се правят паралели, на българските читатели старателно се спестяват новини от други държави - сателити на СССР.
  Например в Полша излезе досието на Лех Валенса,
  бил е агент "Болек", цялата работа е била също и там режисирана. А полските медии днес са в ръцете на бивши комунисти или техните деца, излезе изследване на тази тема.
  Сценарият е бил един, измислен е в Кремъл от Горбачов и сие, как да стане трансформация без да се губи властта.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Този знак на снимката посочва пътя към Калотина.

 26. 26 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#17:"Чарли"]Не сме забравили[/quote]

  Все тая. На избори не ходя

  Governments never learn. Only people learn.
 27. 27 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#22:"web_2.0_vs._dc"]Бсп е тумора на прехода и най-голямата напаст за политиката у нас. [/quote]

  А туморът Герб е с метастази,заради по-големия брой привърженици.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 28. 28 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Любопитно

  [quote#26:"vladimirkarolev"]Все тая. На избори не ходя[/quote]

  До коментар [#26] от "vladimirkarolev":

  Браво Каролев.
  Вие сигурно нямате съвест и "избори" между добро и зло.
  А сигурно като си легнете вечер преди да заспите си казвате: "Какъв пич съм. Един много честен пич", нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 29. 29 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 978 Весело

  [quote#26:"vladimirkarolev"]Все тая. На избори не ходя[/quote]Естествено, защото за 800 дни оправихте себе си а не тези на които го обещахте. Начело с ВАШЕТО величество, което заграби уж негови имоти и земи за стотици милиони. Сега вече няма нужда да продава медалите на дядо си за да свържа двата края.

  ОСТАВКА!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Бе тоя "портал" защо се казва "Култура"!?Да се прекръстят на "Политика",то голямо обгазяване от два месеца насам,откак започнаха "спонтанните"протести...Как пък си бяха толкова пасивни през четирите години герберски башибозук!?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 32. 32 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#27:"Майндърбайндър"]А туморът Герб е с метастази[/quote]
  ГЕРБ в момента е събрал всички десни избиратели, с изключение на шъпата сини болшевики на др. Костов, които, милите, се тешат с мисълта колко са "десни", асоциирайки дясната политика с това да ближат дясната задна буза на стрин Станиш. Да припомням ли предизборната коалиция на драгалевския с Куневица, Станишев, Местан и болния?
  ""Коалиция за България", ДПС, „Атака”, коалицията ДСБ-БДФ и Движение „България на гражданите” се договориха..."
  http://novanews.bg/news/view/2013/05/07/49653/%D0%BF%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B8-%D1%81-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-142-000-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE/

  Най-големите резилници, изоставени поголовно от СОБСТВЕНИТЕ СИ ИЗБИРАТЕЛИ, сега наричат същите тези избиратели "гербери", "гербави калинки", без да си дават сметка, че човеците в основната си част се РАЗВИВАТ, а не ДЕГРАДИРАТ. И щом основната част се е развила и стигнала до извода, че ГЕРБ са истинската дясна партия в България, то единствения извод е, че подкрепящите драгалевския суяк и останалите ренегати от т.нар. "реформаторски блок" просто са деградирали тотално. Неоспоримо доказателство за това са ежедневните им изстъпления по форумите, където се отличават с особена форма на бяс и безсилие, с което още повече отблъскват клетия избирател. Като резултат, на последните избори болшевишката клика ДСБ+БДФ отчете внушителната подкрепа от 2.926% или 103 638 избиратели. Дори лудият Сидеров ги удари в земята, с приличните за една съставена от откровени неграмотници партия като бАтака, 7,298%. Резилници и некадърници, какво друго да им речеш на костомолците...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 33. 33 Профил на tedimar35
  tedimar35
  Рейтинг: 381 Неутрално

  БСП, по един уникален начин, успя да обедини огромна част от българското общество (над 70 % дори според комунистическите социолози). Да не говорим за българите в чужбина, много от които изобщо бяха спряли да се интересуват какво се случва в България. Разбира се, това се случва и благодарение на такива колоси във формиране на общественото мнение като Делян Пеевски, Мишо Шамара, бат'Сали, Болен Сидеров и тем подобни....

 34. 34 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#28:"Чарли"]Един много честен пич[/quote]

  Ами не съм лъгал.

  Governments never learn. Only people learn.
 35. 35 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#29:"BlueWater"]Сега вече няма нужда да продава медалите на дядо си за да свържа двата края[/quote]

  Гледам жълтите медии са последна инстанция на истината и за теб. Да не забравиш на връщане на протеста да обереш 4-5 жълти вестника и да заспиш щастлив, че първо си изгонил олигархията и после си я разобличил, четейки нейните вестници

  Governments never learn. Only people learn.
 36. 36 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Какво ви стана,бе Калине?!
  Вярвах ви до заслепяване,а сега се чудя на акъла ви-ГЕРБ-нормална партия?!?!?! Ха,прегърнете ги! Толкова ли я жадувате тая власт?! Защо тогава хвърляте упреци,че други се вкопчили във властта?!.
  Как ше са същите ония протести със сегашните?!?!?!
  Нали всичко премина пред очите ми и ума ми,и дейно участие.

 37. 37 Профил на gunar
  gunar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#11] от "vladimirkarolev":
  Каролев, припозна ли се в статията. Не отговаряй, душо непорочна, че само ще засилиш впечатлението на непредубедените.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#34] от "vladimirkarolev":

  И как преди 89-та успяхте да отидете в Канада? Кой ви издаде изходна виза до там?

  Преди 89-та в капиталистическа страна можеха да отидат само комунисти и служители от ДС и понеже вие сте били от ДС - капитализирахте войнишкото си доносничество.

  Ама при цялото ми уважение към икономическата ви компетентност вие и коментарите ви тук са пълно потвърждение на статията за отвратителността на комунистите и техните отрочета

  Защото освен циониски има и комунистически заговор, в който вашата фигура пасва идеално!

 40. 40 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  От Фейсбук:

  Alexander Aleksiev

  ‪#‎ДАНСwithme‬ ‪#‎ignorevolen‬ ‪#‎resistvolen‬ ‪#‎fightvolen‬ ‪#‎ostavka‬
  ‪#‎occupysofia‬ ‪#‎occupybulgaria‬ ‪#‎resistbulgaria‬ ‪#‎supportbulgaria‬ ‪#‎bulgaria‬

  ТЕКСТ ЗА РАЗМИСЪЛ

  Социологическите изследвания на предизборните нагласи на населението винаги са били използвани от БСП за манипулация на мнението на хората. Помним нечувания скандал, който се разрази в едно телевизионно студио, когато червеният шаман Кънчо Стойчев се нахвърли върху Мира Радева затова, че е получила резултати, които интересно защо никак не му изнасяха. Освен че я обвини в професионална некомпетентност, тъпоумие и продажност, нарече агенцията й “една жена каза” и публично обяви, че професионалната гилдия я отлъчвала. Не можело след току що пуснатия компромат за ГЕРБ да се очаква толкова висок процент – с което се издаде, ама нейсе.
  Накрая какво излезе? Че Мира е познала резултатите! Спадът в получените от нея проценти за ГЕРБ бяха в резултат на активното медийно мероприятие в деня за размисъл.
  Който си е правил труда да запомни коя ЧАСТНА социологическа агенция е била най-близо до изборните резултати в предвижданията си, не може да не е забелязал, че това винаги е била агенцията на Мира Радева. Другата, с много близки до нейните резултати, винаги е бил ДЪРЖАВНИЯТ НЦИОМ. Това е логично – мнозинствата в парламентите се менят през няколко години и никак не върви да се обслужват интересите само на една политическа сила.
  Какво ще се получи сега? Мира Радева ще остане съвсем сама в опитите си да прави истинска социология. Нямам никакви съмнения, че върху нея ще бъдат употребени всякакви хватки и дори заплахи, за да бъде унищожена или поне принудена да не прави изследвания на предизборните нагласи. А Кольо, Кънчо и прочие другари на Миков ще се вихрят на воля с предизборни лъжи, за да внушават на народа, че победител ще бъде БСП. След което, ако не успеят да фалшифицират изборите до желания резултат, ще твърдят, че друг ги е фалшифицирал – а като доказателство за това ще посочват всички СВОИ социологически изследвания.
  Закриването на НЦИОМ е поредният тежък удар върху свободното изразяване на мнение в България!
  Мисли, народе! Диктатурата настъпва!

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 41. 41 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#38:"arnautsky"]А бръщолевенето за масовата приватизация, и крадливите фондове които защитаваше? [/quote]

  Проблемите в БГ икономика са в държавната сфера дори в момента. Човек трябва да е ходил и на училище малко

  Governments never learn. Only people learn.
 42. 42 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 978 Весело

  [quote#35:"vladimirkarolev"]Гледам жълтите медии са последна инстанция на истината и за теб. [/quote]От кога "Sotheby's" са жълта медия?!

  Заглавие:
  Sotheby's London: Sale LN 8421 ; Tuesday, 7 July 1998. War medals, orders and decorations including important pieces from the collection of King Ferdinand I of Bulgaria. 1998,7,7

  Автори:
  Sotheby's (London), Sotheby Parke Bernet and Co. (London)

  Публикувана:1998
  Брой страници: 115 страници

  http://books.google.bg/books/about/Sotheby_s_London.html?id=MHEimgEACAAJ&redir_esc=y

 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Добра статия..
  Всички нормални - без дори да искат в началото / млади са и не помнят / , стават след време антикомунисти /демократи. либерали, зелени и т.н. /
  В България не може и да бъде другояче ..)
  Защо обаче, нещата който е изброил Янакиев са верни ???
  Писал съм го и друг път :)
  Тези хора ,комунистите и техните отрочета , те НЕ са учени да живеят , управляват , работят при УСЛОВИЯТА на относителна Демокрация ..
  Тези "чеда" на номеклатурата, ДС- муцуни , крепостни фуражки и т.н. , са ПОДГОТВЯНИ да сменят росителите си- руските агенти и така до безкрай ..
  Имахме пред себе си хилядолетен комуно райх... 'Вечният" строй / по маркс / ..)) Друг - нямаше да има.
  .ИмпериализЪмат щеше да е победен и толкова ..И ни чакаше "Демокрация" - по '1984 ' -та година ...на Оруел : ТЕ - щяха да са вечни..
  И колко уважение заслужава т всички безпартийни или дисиденти у нас , по лагери и затвори, изселвани и т.н. - при тази историческа "обреченост" - е друга тема !!!!

  Те трябваше да бъдат СЪЩИТЕ слуги на СССР- каквито бяха родителите им .Безпрекословно подчинение на масква !! Който и там да е на власт :)

  BIG AL
 44. 44 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И затова след 1989 година,тази кастова партия, запази навиците си , рутината си , дори ДС -йерархията си , слугинажа на ссср , агентите , които бяха 'учили' там и загубила възможността да е единствена партия - се насочи към финансовото ограбване на България- за да я има и след години ..Като фашистите - в края на войната - криещи по пещери и езера - ЗЛАТОТО на ..партията ..)

  Всички номера на секретност, измама , лъжа , демагогия, таен слугинаж на русия - се запазиха , даже осъвремениха ..Създадоха банди, ограбиха банки , бяха против НАТО и ЕС и т.н...
  С две думи - КАКВО да очакваме днес от ТЕЗИ хора ??? От тази деградирала , реставрационна каста , която със зъби и нокти иска вечна власт ???
  Какво друго , освен - на бунището на историята , заслужават тези ?? ТЕ отново влечат България - към ДЪНОТО , тяхното , комунистическото ..
  Ще им се дадем ли ????
  Отново и отново искат да налагат техния манталитет, слугинаж на русия , ограбване , докато са на власт, мафията си - техната, старата , комунистическата , възродена от децата им ..
  Тече комуно реставрация в страната ни ..
  Няма по- мръсно нещо от тези ...

  BIG AL
 45. 45 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Безмислени журналистически напъни да се напъхат всички неуредици в политическия ни живот в един ъгъл, този на бсп. Все едно във времето, когато други ни управляваха, олигарси и мафиоти нямаше.

 46. 46 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Комунистите по принцип трябва да са извън закона, това включва освен БСП, също и техните издънки ДПС и Атака. Понеже комунизмът като идеология и социална практика нанесе на света много по-големи поражения, отколкото нацистите. По две причини - Първо, нацистите бяха 12 години на власт. Комунистите не са изпускали властта от 1917 насам (в Русия) и от 1945 насам в България и някои други страни от комунистическия блок. Второ, соц системата е неспособна към развитие (освен екстензивно) и понеже задушава всяка инициатива и поради тоталитарния си характер неминуемо води до икономически упадък, което пък води до засилване на репресивната му природа и само политическата конюнктура на отваряне към света и мирно съвместно съществуване, пречеше на елита да ни превърне в един концлагер по подобие на сталинска Русия, Китай или Сев. Корея. При това, ленинските революционери (правилно избити от Сталин), са били много по-голямо зло! Още в Манифеста се казва, че буржоазният репресивен апарат е твърде малък и затова диктатурата на пролетариата ще трябва да създава лагери за огромни маси от опозиционери! Затова, комунистическата идеология трябва да се счита като синтез на Злото, поне толкова, колкото това се приписва на нацизма, а социалната практика на комунизма е съвсем определено престъпление против човечеството и нейните носители трябва да бъдат издирвани и съдени по същия начин, както това се прави за нацистките военопрестъпници! Сътрудниците на ДС и КГБ в България са еквивалент на гестаповците от ВСВ. Това са престъпници.
  Неведнъж в този форум съм изразявал мнение, че най-добрата политическа и правна структура имат англосаксонците - самия факт, че там комунисти никога не са вирели е показателен в подкрепа на това схващане.

 47. 47 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трябва да призная,че отначало ми беше марко неуютно с тези стари възгласи,но сега след толкова дни протести и толкова дни гъолсурат от страна на БСП,се съгласявам с автора.Това е същият комунистически манталитет,спекулаций,полуистини,псевдо аргументи,манипулаций,евтини заблуди,шикалкавения и открита наглост,с които сме се сблъсквали през миналите години.Всичко друго само никакви опити да се търси искрено път за диалог.;Може да е безуспешен,но поне ние които сме по-миролюбиво настроени ще видим,ще оценим.Предпочитат да хитруват,лъжат,да се перчеат,но само да не се държат като демократи.Ако човек внимателно ги слуша,ще се отвръти от евтините спекулаций,които противоречат на логиката и истината.Днес слушах дебат дали да има референдум за Соф.водаПозицията на БСП е отчайващо далече от здравия разум,елементарната логика и обществения интерес.Но това са комунистите,затова и възрастните хора,които им варват изглеждат така отчайващо оглупяли.

 48. 48 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#32:"avatar"]Да припомням ли предизборната коалиция на драгалевския с Куневица, Станишев, Местан и болния?
  ""Коалиция за България", ДПС, „Атака”, коалицията ДСБ-БДФ и Движение „България на гражданите” се договориха..." [/quote]

  Редови гербав манипулатор. Линкът не е за коалиция,а за паралелно преброяване, предвид опасността от фалшифициране на изборите от страна на самообявилите се за десни.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 49. 49 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 978 Весело

  [quote#48:"Майндърбайндър"]опасността от фалшифициране на изборите от страна на самообявилите се за десни.[/quote]Можете ли да обясните каква ТОЧНО е била тази "опасност" и как е щяло да стане фалшифицирането на изборите според вас.

  Или безрезервно вярвате на голословните твърдения на пчеличката Мая, БСП и ДПС, и смешните действия на цацаратурата не довели до никакви обвинения или присъди поради липса на доказателства.

 50. 50 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#49:"BlueWater"]смешните действия на цацаратурата[/quote]

  Това,че няма внесено обвинение,не означава че се е разминало.В тази светлина,моите вярвания нямат значение.Ще имаме държава,когато правосъдната система работи,администрацията работи,а не се управляват от съмнителни типове с тефтерчета.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 51. 51 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 978 Весело

  [quote#50:"Майндърбайндър"]Това,че няма внесено обвинение,не означава че се е разминало.[/quote]А какво означава?!

  Че цацаратурата за пореден път няма да прекрати разследване поради липса на умисъл и доказателства, за да могат другарите ви от БСП и ДПС пак да използват при бъдещи избори манипулацията си и да карат хората да НЕ ГЛАСУВАТ!

 52. 52 Профил на klq54309297
  klq54309297
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Дано пенсиорерите да са узряли за края на тия мракобесници, моята баба вече не чете мръсният им вестник и не им гледа противните физиономии както тя каза, дано и другите пенсионери са пораснали, защото тази партия е за бунището и ако не са пенсионерите, тя отдавна да е там и още нещо, нека да не се заблуждаваме, каквито и помощи да им подхвърлят на старите хора, като на кучета, ако не сме ние, да им помагаме те са си живи загинали и вината за това е изцяло на мутрафонската партия и преди и сега.

 53. 53 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Протестите в България се движат от екскурзоводи

 54. 54 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#51:"BlueWater"]А какво означава?! [/quote]

  Означава,че нещата трябва да са изпипани и когато за пръв път от много време насам,в панделата влиза бивш министър,няма никакви съмнения,че там му е мястото.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 55. 55 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 493 Неутрално

  И за мен "нормално" и ГЕРБ в едно изречение е малко странно съчетание, но трябва да се съглася с автора, че на фона на БСП много неща, които при други обстоятелства не бихме определили като "нормални" придобиват по-нормален смисъл в контекста на сравнение с БСП... А иначе и двете са твърде "леви" за моите разбирания. Не случайно и двете партии в отделни периоди намираха общ език с национал-социалистите на Волен.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 56. 56 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Само като видя "портала "Култура" и си представям какъв "анализ" са спретнали. После го чета и се оказва , че не съм сгрешила...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 57. 57 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  дрън-дрън-глупости и мокрите сънища на автора
  ГЕРБ и нормална партия -> повече няма нужда да се казва/чете

 58. 58 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#12] от "Гражданин":
  Олигарсите нямат цвят!
  ----------------------------------
  ЧЕРВЕНО- КАРМАЗЪ -както казват в ДиПиСе!!
  -----------------------------------
  1 от тях , от с. Брестовица -Пд , забравил да си плати в касата на СТОЛЕТНАТА сифилистична партия , го извикали на среща до язовира извън селото , и ,,,,,,,,,,го самоудавили !!
  1 седмица след абитуриентския бал на сина му !
  Същият имал малка винарска изба !
  Разправял 1 селянин - " а бе , спряха 2 джипа тука , и после единия си тръгна , а втория джип не помръдна "

 59. 59 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А бе хора - това вярно ли е бе - имало към ДС отдел за мокри поръчки !
  Първокласни убийци !
  На щат към Европейската БСП ??
  За разчистване на терена и сплашване !
  А-у-у-у-у ужас !!

 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#41] от "vladimirkarolev":

  Да е ходил на училище, правилно, ама и да е слушал даскала, щото някои са блеели и гледали през прозореца....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на joseph_levi
  joseph_levi
  Рейтинг: 221 Любопитно

  "... отношението към слязлата от власт партия, на която аз активно не симпатизирам, ще си остане все пак отношение към една нормална партия, която повече или по-малко (все повече) хора не одобряват в рамките на партийния плурализъм и толкоз."
  Преведено на български: "Да живее и да ни управлява много години героят от записа в Банкя, Авиоотряд 28, случая "Мишо Бирата" и безчет други "нормално партийни" проявления, който, между другото, наскоро призова (без отрицателни реакции, между другото) към недемократично сваляне на властта, например чрез организирана многочисленост на протестите!"
  Няма извинение за това изявление на автора, направено уж между другото!
  Прочее, може би ще го приемат да си сътрудничи с тази "нормална партия", да я подобри даже малко, да стане там един симпатизант, а може би и активист, стига я е "неодобрявал активно", така де! Супер!

 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Поредните герберастко-седерастко-рестипутски преливания от пусто в празно....
  Един файтон оядени гъзарчета подскачат по жълтите павета и ние правим генерални заключения.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Като имаме предвид, че същите хора, които "усещат" БСП като комунистическа, гласувайки за Гроб направиха мутренската банда на "антикомуниста" Боко рапоня единствения легитимен представител на дясното в българския парламент, очевидно е, че имат сериозни проблеми с усещанията си.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 64. 64 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#33:"tedimar35"]СП, по един уникален начин, успя да обедини огромна част от българското общество (над 70 % дори според комунистическите социолози). [/quote]

  Иван Костов е още по-голям обединител...
  Според мен в Историята на България няма по-голям обединител от Иван Костов!
  Обедини ~99% от Суверена, видно и от последните избори, резултатите от които се опитват да анулират чрез преврат!
  ---
  заб. както знаеш - не съм гласувал и призовавам за БОЙКОТ ДО ДУПКА!!!

  Разтурям колоквиума!
 65. 65 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#55:"russian78"]И за мен "нормално" и ГЕРБ в едно изречение е малко странно съчетание, но трябва да се съглася с автора, че на фона на БСП много неща... придобиват по-нормален смисъл в контекста на сравнение с БСП... А иначе и двете са твърде "леви" за моите разбирания. [/quote]

  Че ГЕРБ има трески за дялане, няма спор, но напоследък някои от малките партии, определящи се като десни, така пригласяха на БСП, че беше трудно да се различат от столетницата - особено по време на последната предизборна кампания. Поблазни ги идеята да бъдат легитимирани като "десни" от БСП за сметка на ГЕРБ, защото са далеч по-безобидни от партията на Борисов и не могат да навредят на комунистите. Тази политика обаче ("не сакам я да съм добре, а Вуте да е зле" нанесе сериозни вреди на демократичните основи на обществото. Дано да са го осъзнали.
  По отношение на икономическата политика, където се разбира най-добре дали една партия е дясна или не, нито една предвидена от т.нар. "реформаторски" блок мярка не ги откроява като по-десни от ГЕРБ. По-скоро е обратното.

 66. 66 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Поредният бездарен пасквил нямащ нищо общо с реалностите. На 12 май ясно се показа , че БСП + ДПС имат критична маса да управляват , а "десните" нямат критична маса и в парламента да влязат ... независимо колко ще крякат! Така е и ТАКА ЩЕ БЪДЕ ... докато не се създаде по-нормална и адекватна за настоящето левица. ... Както и адекватна ДЕСНИЦА !!! С истерията "червени боклуци" разделяте народа и обслужвате ОЛИГАРХИЯТА = на практика и сини, и червени сме набучени като пъдпъдък на шиш и се печем на един огън ! Трябва ни единение !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 67. 67 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Както е ВСЕИЗВЕСТНО - по-яростен противник на БСП от мен няма!
  Но таквиз аргументи - еди-колко си били ПРОТИВ БСП защото не гласували за тях гворят за вроден дебилизъм!
  Ми, по тази логика, примерно ~ 80% от имащите право на глас са ПРОТИВ ГЕРБ, ~99% са ПРОТИВ ДСБ...
  И ся квои прайм!? Против БСП били ~70%, против ГЕРБ били ~80%, против ДСБ били ~99%...
  Явно Суверенът градира своята неприязън...
  ---
  заб. Непосредствените задачи на Суверена в настоящия Исторически Момент са: (1) потушаване на преврата, (2) разтуряне на НС и бламиране на правителството, (3) нови избори, (4) на които никой НЕ ПРЯБВА ДА ГЛАСУВА! В посочената последователност!
  Бойкот до дупка!!!

  Разтурям колоквиума!
 68. 68 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  За младите..
  "БСП ще е партията на една политическа олигархия, която противостои на самия принцип на демократичното устройство у нас"

  Така е ! Тя в генезиса си е терористична и грабителска!

  Името си може да сменя ,но никога няма да съгради ценностна система!

  Както казва нашия народ
  " Вълкът козината си мени, но нрава никога"!!!

  Поздравления за статията!

 69. 69 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#3] от "bluescreen":

  Ами щом досега не си разбрал, значи такива /надници/ НЯМА, компренде?

 70. 70 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Обществото и необходимите промени имат нужда както от комунисти (не тия), така и от социалисти (не тия), демократи (не тия), либерали (не либерасти) , консерватори, радикали, популисти (отново НЕ ТИЯ) ... Силата е в многообразието на представителността , а не в истерията на шепа бездарни маргинали и гъзрията по жълтите павета. ПОУМНЯВАЙТЕ БЪРЗО !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  [quote#67:"Ганий"]Както е ВСЕИЗВЕСТНО - по-яростен противник на БСП от мен няма! [/quote] ... то това май и за мен се отнася ... ама за костомола съм най-дивото комуне и първия каскет на Партията !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#11] от "vladimirkarolev":
  Ех, бедни ми Каролев, можеш ли да надскочиш нивото си и да не драснеш коментар за трите процента на СДС, Костов, че да не се намери пък някой да прибави М.Велчев, яхтата с Амигоса и Доктора.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 73 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Цитат: 5. Накрай, готовността за масирано и демонстративно използване на полицейски сили срещу всички противници на управлението с цел устрашаване, е чисто комунистическа черта.
  ----

  Мдааааааа.........
  http://www.youtube.com/watch?v=45VGFgiFu7Y

  Чакам коментар от автора!

  Разтурям колоквиума!
 74. 74 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 710 Неутрално

  [quote#66:"EVOLYUCIONER"]Трябва ни единение ! [/quote]
  И на каква основа?
  То в статията е казано, че искаш или не искаш се получава единение на база анти БСП.

 75. 75 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Защо тук няма и думичка за това:
  ,,Потвърдиха! Иво Прокопиев източвал “Доверие”
  Олигархът прибрал над 100 милиона от парите за втора пенсия на хиляди българи

  Скандалът с продажбата на пенсионен фонд “Доверие” се разраства все повече. От Комисията за финансов надзор потвърдиха, че компанията се източва по предварително уговорена схема от предприятия, свързани с олигарха Иво Прокопиев. ''

 76. 76 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#75:"cocco"]Защо тук няма и думичка за това: [/quote]

  Че нали това е една от причините за този преврат

  Разтурям колоквиума!
 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  "Тя направи така, че регенерира отношението към себе си като към партията на "комунистите" в България. "

  Ха, че аз от 24 години им викам комунисти и досега никой не ме е разбрал погрешно кого имам предвид. Както и на полицията викам милиция и нещата си идват на място.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  [quote#75:"cocco"]Иво Прокопиев източвал “Доверие”
  Олигархът прибрал над 100 милиона от парите за втора пенсия на хиляди българи...[/quote]

  Би ли посочил източника на тази сензация?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  Пореден епизод от заигравката между Прокопиев и Василев. И двамата произвеждат непрекъснато "сведения" един за друг от години.

 80. 80 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#72:"Николай Колев"]че да не се намери пък някой да прибави М.Велчев, яхтата с Амигоса и Доктора. [/quote]

  Никога не съм атакувал Костов непровокирано. За обратното примерите дори не са ежедневни, а ежечасови. Отгоре има една камара доказателства. Бедни ми, Колев

  Governments never learn. Only people learn.
 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  [quote#79:"Знам и Мога"]Пореден епизод от заигравката между Прокопиев и Василев. И двамата произвеждат непрекъснато "сведения" един за друг от години.[/quote]

  Виждам, че "сензацията" се е появила в червеното блогче на синия ренегат Явор Дачков, което автоматично я прави подозрителна в моите очи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Водолаз
  Водолаз
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Много точен анализ и вярна оценка на участниците в протестите. Партията БСП - това е "Стлетницата", която не се извини на българския народ за тероризма, който налагаше и практикуваше откакто е създадена (атентата в "Св. Неделя" и др.), за геноцида над българската интелигенция и българското предприемачество след 9 септ. 1944, за подчиняването на България на Русия, за ограбването на българсия народ след 1980 г. Ето, това е БСП - ИСТИНСКАТА КОМУНИСТИчЕСКА ПАРТИЯ!

  dragoon
 83. 83 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Весело

  [quote#34:"vladimirkarolev"]Ами не съм лъгал.[/quote]

  До коментар [#34] от "vladimirkarolev":

  Ти ли не лъжеш?
  Никога?
  Е сега ме разсмя.
  Така и Станишеф не може да ме разсмее.
  :[email protected]

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 84. 84 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1791 Весело

  [quote#36:"dedo pepo"]Вярвах ви до заслепяване,а сега се чудя на акъла ви-ГЕРБ-нормална партия?!?!?! [/quote]

  До коментар [#36] от "dedo pepo":

  Ти нали беше "привърженик на ДСБ"?
  Нещо не ти харесва Калин Янакиев, а?
  Ами той е от вашите.
  Или вчера излъга като червен б..., т.е. истински комунист.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 85. 85 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Чудно! Как всичко си отива на мястото!
  И кой се опъва срещу автора на тази изкл. точна статия. Костовистите естествено! Много им е чоглаво от повтарянето на етикета "комунисти". Напомня им за стратегическото споразумение със същите тези "комунисти" сключено от Човека с Черното сърце за"подялба на сферите". И защо толкова мразят Боко? Сигурно защото им взе голяма част от електоратеца. Боко може да е всякакъв, но той е
  единственият министър-председател, който след 10.11.1989 си позволи да каже няколко пъти официално, че КОМУНИСТИТЕ са убийци и атентатори(за което беше и осъден на "смърт", а освен това спра РУСКИ ПРОЕКТИ, също дотогава немислимо. Затова и ГЕРБ може да мине за нормална партия.
  Що се отнася до статията, тя може да стане още по-правдоподобна, ако навсякъде термина "комунисти" се замени с "АБпФК и техните потомци и роднини".
  Време е да се разбере една проста истина за съвременните обществено-политически нагласи в България:
  ИМА ЕДНА ТЪНКА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ - ТЯ РАЗДЕЛЯ ОБЩЕСТВОТО НА ДВА ИДЕЙНИ ПОЛЮСИ: "КОМУНИЗЪМ"/"АНТИКОМУНИЗЪМ" и оттам производни линии на противопоставяне: Европа/Евразия, Америка/Русия, пазарна икономика/социална икономика и т.н.
  Всеки гражданин трябва да се определи в тази двуполюсна България, среден път няма!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 87. 87 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#32] от "avatar":
  [quote#32:"avatar"]ГЕРБ в момента е [/quote]
  Само това ли ти беше качено на флашката, та го постваш под всяка статия?
  А напъни се и измисли нещо със собствената си глава.

 88. 88 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  [quote#14:"Чарли"]Уважаеми г-н Янакиев,
  в момента в българския парламент има само "комунистически" партии произлезли от "великата БКП". [/quote]

  Прав си Чарли.Отвън обаче загряват още такива.Бих предпочел през есента улицата да се освободи от ментетата,да създаде структури и да излъчи лидери.Иначе сценарият се развива доста лошо засега.Децата на червените сатрапи са навсякъде,дори и сред протестиращите.Един цитат,ако позволите:
  "Локализацията на България има и друга, много ценна характеристика, а именно: това е най-красивото място на Европа, изпъкващо със своето природно разнообразие и прекрасен климат, което го прави изключително апетитна хапка както за студения Изток, така и за дъждовния Запад. Но има една сериозна пречка – “туземното население”. Какъв по-рафиниран начин за елиминиране на това население от механизъма на вътрешното самоизяждане и дегенерация. И въпросните 300 червени фамилии имат точно тези функции, правилно разчетени от старите и нови техни господари. Елементарно е – когато държиш продължително време на върха на пирамидата на властта една шепа хора (хунта, червена мафия), ти спираш естествения процес на възпроизводство на съответната нация. И резултатите вече са налице – България е умираща държава и само след 2-3 десетилетия ще изчезне от политическата карта на света. Не са нужни специални доказателства за това – вижте демографския срив, разрушеното здравеопазване, икономическата разруха, съсипаната образователна система, повсеместното оскотяване и бездуховност, и пр."
  Старо куче съм,знам кого да цитирам.

 89. 89 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#36] от "dedo pepo":
  [quote#36:"dedo pepo"]Какво ви стана,бе Калине?!
  Вярвах ви до заслепяване,а сега се чудя на акъла ви-ГЕРБ-нормална партия?!?!?! Ха,прегърнете ги![/quote]
  Дядо Пепо, на гръмнат ли се правиш или не можеш да вникнеш в съдържанието на статията и идеята ѝ? Къде проф. Янакиев е казал, че ГЕРБ е нормална партия? Не е, но в сравнение със БСП оставя усещането сред доста хора /от средите на електората на ГЕРБ/, че е. Това е казал професора. Моля не преиначавайте думите му.
  Ето ви и цитат:"Защото колкото и истерично да се стараят откакто са дошли на власт дейците на БСП да демонизират ГЕРБ, ...... отношението към слязлата от власт партия, на която аз активно не симпатизирам, ще си остане все пак отношение към една нормална партия, която повече или по-малко (все повече) хора не одобряват в рамките на партийния плурализъм и толкоз."

 90. 90 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#41] от "vladimirkarolev":
  [quote#41:"vladimirkarolev"]Проблемите в БГ икономика са в държавната сфера дори в момента. [/quote]
  Всички проблеми в БГ, не само в икономиката, са в държавната сфера. Всички публични сфери са нереформирани, затънали в корупция, контролирана от комунистите и техните деривати.

 91. 91 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#45] от "reakzioner":
  [quote#45:"reakzioner"] Все едно във времето, когато други ни управляваха, олигарси и мафиоти нямаше.[/quote]
  Авторът не е казал, че не е имало, но ни показва техния генезис - БКП/правоприемника ѝ БСП и дериватите ѝ/, т.е. посочил ни е корена на злото.

 92. 92 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#54] от "Майндърбайндър":
  [quote#54:"Майндърбайндър"]Означава,че нещата трябва да са изпипани[/quote]
  Да те допълня - означава още, че ще имаме истински демократична европейска държава, когато стане както стана наскоро в Чехия, т.е. в затвора почнат да влизат не само бивши, но и настоящите корумпирани и продажни министри.

 93. 93 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#79:"Знам и Мога"]Пореден епизод от заигравката между Прокопиев и Василев. И двамата произвеждат непрекъснато "сведения" един за друг от години.[/quote]

  Когато олигарсите ритат къчовете отнася Суверенът.
  Даже за Йоло Денев е ясно, че в момента движещите сили на преврата и контрапреврата са милиардерите и милионерите.
  Но Йоло Денев (Да живей!!!) е професионален протестиращ и протестира ВИНАГИ, ВСЯКОГА И СРЕЩУ ВСЕКИ, докато внушаемите и платените се юркат натам, накъдето ги упътят олигарсите (милиардерите, съответно милионерите)

  Разтурям колоквиума!
 94. 94 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#92] от "choss":

  Съгласих се на секундата!

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 95. 95 Профил на merunka
  merunka
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Винаги е било така - ако не ни управляват те, са техните отрочета. Разлика особено не виждам.

 96. 96 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Снимката е страхотна, а статията добра.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 97. 97 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#85] от "Уточнител":
  [quote#85:"Уточнител"] Боко може да е всякакъв, но той е
  единственият министър-председател, който след 10.11.1989 си позволи да каже няколко пъти официално, че КОМУНИСТИТЕ са убийци и атентатори(за което беше и осъден на "смърт[/quote]
  Прав си, Уточнителю, дори Боко не само е казал, но и показал с личен пример, че комунистите са убийци. Нали самия той, отказал да се деполитизира, запазвайки си партийната книжка на член на БКП, разпореди атака с гранатомети, довела до смъртта на оня нещастник Чакъра, заради което България бе осъдена от Европейския съд.

 98. 98 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#63] от "bgkurshum":
  [quote#63:"bgkurshum"]Като имаме предвид, че същите хора, които "усещат" БСП като комунистическа, гласувайки за Гроб направиха мутренската банда на "антикомуниста" Боко рапоня единствения легитимен представител на дясното в българския парламент, очевидно е, че имат сериозни проблеми с усещанията си.[/quote]
  Трябва да призная, че за съжаление си много прав и това е проблем на безпросветността на мат'рияла.

 99. 99 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Всъщност бандата на Човека с Черното сърце е не по-малко опасна от комунистите, защото те се маскират като "антикомунисти", за да разлагат антикомунистическия фронт отвътре, ПО ПРИМЕРА НА СВОЯ КОМАНДИР

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 100. 100 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#77:"Norman Granz"]Ха, че аз от 24 години им викам комунисти и досега никой не ме е разбрал погрешно кого имам предвид. [/quote]

  Как викаш на Елена Костова!?
  А на дъщерите на Елена Костова как викаш!?

  Разтурям колоквиума!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK