Имаш нещо на панталона

Николай Бареков

© Цветелина Белутова

Николай БарековНямам нищо общо с тези хора, аз съм с чисто минало, аз съм Николай Бареков. Това нарежда от половин година един човек с искрящо бяла риза. Кои са хората, с които той не иска да има нищо общо? Ако някой се заслуша или зачете по-внимателно в медийните изявления на Бареков, може би ще се изненада с колко много хора той не е свързан, колко много неща не е, към колко много неща и хора в България изпитва разочарование, гняв и дори презрение. Списъкът е дълъг. Бойко Борисов, Сергей Станишев, ДПС, политиците от близкото минало, политиците от наскоро основаните партии, президентът, протестиращите на площад "Независимост", контрапротестиращите, лумпените, соросоидите, жителите на провинцията, циганите, мутрите, Петното, медийните олигарси... С никой от тези той няма нищо общо. Особено с последните в списъка. И да не би някой да му напомни, че все пак е свързан с Делян Пеевски и зависим от него, той ще обяви плановете си за политическа кариера не другаде, а от страниците на вестник Show (бр. от 21.08.2013), собственост на групата "Интермедиа", привидно най-голямата конкуренция на притежаваните от Пеевски жълти вестници. Наистина само привидно, след като и интервюиращият журналист предпочита да го пита за новата му любов, а не за това кой стои зад гърба му.


One man show, това е образът на обществената кариера, която преследва Бареков. Той постоянно казва, че е успял сам. И че се гордее много с това. Скромността не е сред качествата му. Но той, изглежда, непоправимо бърка задоволството от себе си с общественото одобрение. "Сега ви предлагам", казва Бареков в интервюто за Show, "да повярвате на човек като мен, за когото знаете всичко". Но какво всъщност ни предлага? Да работим заедно или да му се любуваме? По-скоро е второто. Ние изобщо не знаем всичко за бъдещия политик. И той не ни помага да го узнаем. Защото той не иска да видим и разпознаем в негово лице сложното преплитане между провинциално и столично, между ориенталско и европейско, между лична амбиция и компромиси, между независимост и зависимост. (Преплитане, което в крайна сметка е дало облика на днешното българско общество и което трябва да се научим да разбираме и изразяваме без комплекс.) Не иска да видим в негово лице многото Българии, които днес живеят в столицата. Той иска да видим в негово лице точно толкова, колкото да му се възхитим, че е от хубавата страна на живота. Иска да видим в негово лице само и единствено младия мъж, който, навил ръкави на ослепително бялата си риза и свъсил чело от възмущение пред народните беди, бори лошите и се катери с шеметна скорост нагоре по обществената стълба.


Навил ръкави. Но дали е само от решителност? Свъсил чело. Но дали е само от възмущение? Когато слушаме как Бареков защитава онеправданите българи в ефира на ТВ7, имаме чувството, че в същото време им се кара. Има нещо феодално в неговата загриженост, нещо от назидателното отношение на патрона към клиента. Той наистина никак не може да прикрива презрението си към двата милиона несретници, чиито проблеми тръби, че ще решава. Не може да прикрива гордостта си, че не е като тях. И често проявява истинска злоба към някои, които му напомнят за общественото стъпало, от което той не толкова отдавна е тръгнал нагоре. "Ами като нямат работа, да отидат да си режат сланината на вестника... нали това е забавлението по селски в България", казва той през 2011 в предаване на ТВ7 за протестиращите в столицата зърнопроизводители.
Невъзможността да раздели грижата за общественото доверие от тягата на нарцисизма поражда у Бареков и объркване между ролите на общественика и политика. В началото на вече споменатото интервю той подчертава, че ролята на политик не го блазни и иска да бъде разпознаван като общественик. Само че по-нататък в изявлението си навсякъде говори за себе си като за политик, при това като за политик, който ще управлява. Дали Бареков има предвид, че ролята му в политическия живот на страната ще бъде временна служба? Дали има предвид, че общественикът продължава да действа за общото благо дори и тогава, когато не е на политическата сцена? Дали разбира, че на много езици политик означава самозабравил се властник, докато общественикът изглежда симпатичен с умереността си? На теория изглежда така.


На практика обаче Бареков вече е попил двата основни урока на българската политическа перверзия. Първият, че да си в политиката, означава да си на власт. И вторият, че ояждането с власт може винаги да се оправдае и замаже с обществената необходимост. Затова и Бареков не спира да повтаря, че именно позицията му на любим народен журналист го е подтикнала към политиката, и че ако не спечели предстоящите избори и не е във властта, няма никакъв смисъл да става политик. Затова и в изявленията му съвсем спокойно няма нищо, което малко от малко да прилича на политическа програма.


Но не поради липсата на политическа програма или огромната му, почти тиранична лична амбиция Бареков не бива да бъде причисляван към участниците в обществения живот. Причината да го игнорираме е друга. По подобие на Яне Янев, чиято кариера на народен страж започна с димка в кулоарите на парламента, Бареков дължи израстването си най-вече на умението да хвърля в най-напечените за страната моменти лютиви обществени коьорфишеци – като разкритието, направено в деня за размисъл на последните парламентарни избори, че ГЕРБ ще манипулират вота чрез предварително напечатани в Костинброд бюлетини. Този вид обществени прояви имат обаче твърде висока цена. Първо, те увреждат обществената енергия. Защото, наместо да я концентрират и насочват към належащите за решаване проблеми, те я разсейват и изразходват за лични облаги. Второ, те изкривяват обществената истина, като я заместват с мнението, което повечето хора искат бързо да чуят. И трето, те разкъсват полето на обществените взаимоотношения, насъскват едни срещу други участниците в него и отварят място за всякакви шарлатани, фокусници и месии.


В крайна сметка какво разбрахме след разкритията на Бареков за механизмите на изборни манипулации в страната? Нищо. Кой спечели от скандала в Костинброд? Никой, ако не броим човека с бялата риза, който днес неумерено се хвали, че е попречил на Бойко Борисов да управлява втори мандат. Но дали този скандал, в който всички се втренчихме, не прикри други, много по-скандални купувания на гласове в страната, и не измести вниманието ни от проблема с монополите, поради който хората излязоха на улиците през февруари? Изобщо, в обществените си дела Бареков твърде много прилича на човек, който се приближава към теб и услужливо ти казва, че имаш нещо на панталона. А после, в зависимост от това колко е добронамерен, или те чуква по носа и се залива от смях на твоето объркване, или, в по-лошия случай, докато се въртиш и оглеждаш, прави знаци на своите авери да се изнизват по-бързо с чантата ти. И колкото по-чист и спретнат изглежда онзи, който ти казва, че имаш нещо на панталона, толкова по-голяма е вероятността да му повярваш. А още повече би му повярвал, ако той е склонен и сам да се оплеска в името на твоята чистота.


Месец май 2013 г., Монтана. Вали и сивият площад, типичен пример за социалистическата грандомания, изглежда още по-сив. Поради което дошлият цирк изглежда още по-цветен. Цветният медиен цирк на ТВ7. Предаването "България без цензура" с водещ Николай Бареков е подготвило две атракции. Развенчаване на избягалата в столицата местна слоница Искра и обливане с... лайна. Не едно и две, а цяла кофа. Най-странното е, че след последната атракция никой не е особено изненадан. Нито опръсканият до ушите охранител на събитието, нито дребните клоуни по сцената, нито публиката. Никак не е изненадан и водещият. Още докато хвърлилите кофата циганета се отдалечават в тръс през площада, той вече знае кой е поръчал оливането. Че кой друг освен Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Опръскали са, тия проклетници, чак националния флаг. Националният флаг! Дайте го тук! Бяло, зелено, червено и кафяво. Ако някой от зрителите на ТВ7 още не е видял добре кафявото, ще му го покажем и отблизо. Ако пък някой съжалява, дето не е присъствал, ооо, обещава водещият, ще има и много други кофи – получил бил сигнал, че същият номер му се готви и другаде. Но той, Николай Бареков, бил готов да понесе всичко, дори кофите с лайна, в името на общественото благополучие. Ето, завършва патетичната си реч, преди да поиска салфетка, имам даже малко на крачола.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ПЕТНО?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Дневник, защо решихте да усмърдите тази прекрасна неделна утрин с тази статия?

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Бареков е лайното, което ние, като нация, носим на крачола си.

  И не е единственото - опръскани сме до пояса.

  И най-лошото е, че лайната са си наши - спасител след спасител, месия след месия: царо, пожарникаро, димкаджията, преди това Жорж Ганчев.

  На кого се смеем? На образа си в огледалото се смеем.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  Бареков си еволюира ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 660 Весело

  [quote#1:"Къти"]ПЕТНО? [/quote]
  Не, обикновено лайно.
  Рядко при това.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Бареков е кофа с монтански пулицъри.

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  [quote#5:"clutch"]Не, обикновено лайно.
  Рядко при това. [/quote]
  Добре де Георги Гочев по пъръчка ли е написал тази статия или просто много му се насъбрало за Бареков и е решил да изпусне парата?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 777 Неутрално

  [quote#2:"ь"]Дневник, защо решихте да усмърдите тази прекрасна неделна утрин с тази статия? [/quote]
  Да, ама Г.Гочев е олекнал с 2-3кг. и сега е спокоен. Не съм фен на Бареков, обаче от статията лъха откровена омраза.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 9. 9 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#2] от "ь":

  На ти един Бюрек за закуска!

 10. 10 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#1] от "Къти":

  Не, просто леке!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Досега хейта беше предимно в коментарите във форума.

 13. 13 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#3:"Norman Granz"]Бареков е лайното, което ние, като нация, носим на крачола си....
  ...
  На кого се смеем? На образа си в огледалото се смеем. [/quote]

  Явно някому този ти коментар не му се харесва, според минусите които си получил. Колко ли позитанчета и бюречета са на смяна днес?

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 14. 14 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Гнусно.
  Язък за палачинките!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 15. 15 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Колегиална завист мощно блика от този "материал"!Така е,един го знаят само жена му и кучето( и някои редовно живеещи тук),друг цяла България.Няма лоша реклама,ама не виждам статия за Г.Г от колко човека ще бъде четена...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#0:"Г. Гочев"]Кои са хората, с които той не иска да има нищо общо?[/quote]

  Малко объркано изречение! Нали! Да ама понеже личността за която става дума е доста сбъркана (или се представя доста объркано пред общността) то попада съвсем на място.
  Бареков, Бареков! Трудно е да бъдеш ветропоказател на място където се събират всички ветрове!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Разстроено

  Да ме извини авторът,но не дочетох материалът докрай.Толкова дълъг анализ за един най-обикновен келеш!

 18. 18 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Смеехме се на медиите на Пеевски, че са впрегнати в реваншистки акции, а то какво стана...

 19. 19 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Весело

  Бюреков ,
  имаш плюнка на суратя !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 20. 20 Профил на sapka6
  sapka6
  Рейтинг: 605 Любопитно

  ...че ояждането с власт може винаги да се оправдае и замаже с обществената необходимост. Затова и Бареков не спира да повтаря, че именно позицията му на любим народен журналист го е подтикнала към политиката, и че ако не спечели предстоящите избори и не е във властта, няма никакъв смисъл да става политик.''

  Опаа ,още преди да стъпи на политическата сцена , започваме с ояждането с власт - оправдание с обществена необходимост ! Ми тъй де , защо иначе ще става политик !

 21. 21 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 551 Неутрално

  много елинпелиново

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Пожълтяхте, пожълтяхтеееее....

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 24. 24 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 659 Неутрално

  не си падам по Бареков ,но знам че си има фенове и ако се понапъне на избори може да мине гласовете на ДСБ напр.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това на крачола му се е разнесло навсякъде. Или просто вече стана видимо за всички ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 27. 27 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Любопитно

  До коментар [#8] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  А ти откровено какво мислиш за Бареков?

  Birds of a feather flock together.
 28. 28 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#25:"Wornoxmaniak"]Да обобщим: Бареков ти си като петел на бунище. Изтропаш едно лайно и после кукуригаш с все сила. [/quote]
  Веднъж и ти да напишеш нещо с което съм 100% съгласен Цъкнах ти и +

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#24:"Дива селянка"]не си падам по Бареков [/quote]

  Ти си форумният Бареков, само това мога да ти кажа пък на теб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1250 Весело

  [quote#25:"Wornoxmaniak"]Бареков ти си като петел на бунище. Изтропаш едно лайно и после кукуригаш с все сила. [/quote]

  Също като Боко-рИформатора...

 31. 31 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В анализа има много много добри попадения. Поздравления за автора.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#13:"Мойше. Толкоз!"]Явно някому този ти коментар не му се харесва, според минусите които си получил.[/quote]

  Хаха, аз си имам фенклуб, който ми блъска минуси и без да прочете какво съм написал...


  Понеже чувството за лична и обществена хигиена у "позитанчетата" не е особено високо, те с радост биха приветствали ренегата Бареков като "един от своите" - ако влезеш в блога на Дачков (някогашен тъмносин идол), който сега е заприличал на в. "Дума", ще се изумиш от задъханата възхита, с която разни баяти комунисти го славословят.

  Освен ако той самият не си пише възхитените коментарии...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ако Бареков направи партия ще има повече шансове да влезе в парламента от партиите от РБ.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 34. 34 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Весело

  Има нещо на панталона, но пък няма нищо в панталона...

 35. 36 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Чалга политик за чалга избиратели - кастрирана версия на ББ - без мафиотската закваска, че да не излезе и той извън контрола на спонсорите си. Безвремието в БГ продължава...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 36. 37 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#34] от "teridan":

  Това и на мен ми беше първата асоциация, като прочетох заглавието. Игра на думи и алюзии.

  Ще пусна пасажа от текста на Г. Гочев, който особено ми хареса:

  "В крайна сметка какво разбрахме след разкритията на Бареков за механизмите на изборни манипулации в страната? Нищо. Кой спечели от скандала в Костинброд? Никой, ако не броим човека с бялата риза, който днес неумерено се хвали, че е попречил на Бойко Борисов да управлява втори мандат. Но дали този скандал, в който всички се втренчихме, не прикри други, много по-скандални купувания на гласове в страната, и не измести вниманието ни от проблема с монополите, поради който хората излязоха на улиците през февруари?"

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 37. 38 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 659 Весело

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  начи аз съм барековица-брях,влязох в шоубизнеса наречен политика.

 38. 39 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Бареков - кукло!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 39. 40 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2721 Неутрално

  "вече е попил двата основни урока на българската политическа перверзия" - е, за КАКВИ "гласуваме" тогава? Уроци ли ни трябват още или нови учебници? Ние, електоралните единички, явно продължаваме в мазохистичен транс да ЗЯПАМЕ ТВ "герои". Изборът е личен, за личности, от очовечени хора, заради следващите хора... Само с пенявене и протести не ставаме по "учени" - липсва ни практиката от СВОБОДАта на избор. НБ си е поредната сненична "фигура", с която ни дават зрелища, защото нямат, а и няма друго.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 40. 41 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#37] от "doneva_a":

  Бареков е лицемер, той играе някаква собствена игра и не мисли нещата, които говори. Това е типично за българската политика, говорят се нещата, които хората очакват да се говорят и се обещава това, което хората искат да чуят. Целта е да се стигне до властта, след което всеки влязъл там прави това, което предварително си е наумил. Големия проблем на българската политика е, че властта може да се осребри и да се превърне в лично богатство. Дори и да не успеят да направят нещо незаконно, това което са си гласували да получават законно под формата на субсидии и добавки към заплатите за какво ли не, надвишава многократно заплатите на политиците и представлява една кръгличка за българския стандарт сума.
  За да спрем този неистов стремеж да се влезе в политиката заради финансовите облаги е необходимо да спрем кранчето и да започнем от партийните субсидии. Тогава има шанс да се появят политици, които се стремят към властта, водени от патриотизъм и чисти подбуди, които искат да направят нещо за страната и хората. Ботев и Левски не са имали партийни субсидии от държавата.

 41. 42 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 777 Неутрално

  [quote#27:"rldkfl"]А ти откровено какво мислиш за Бареков? [/quote]
  Чалгаджия и интересчия.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 42. 43 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Бареков е закъснял поне с десет години с влизането си в политиката... бих заложил €10, че на изборите ще вземе под 1%... времената сега са други... вече ги няма тези 40% от раз.

 43. 44 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  нищо специално ,просто съберателен образ на българската "журналистика" от последните 20 години

 44. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#33:"др. Иванов"]Ако Бареков направи партия ще има повече шансове да влезе в парламента от партиите от РБ.[/quote]

  Иванов, след като твоят кумир Станишката загуби и ТЕЗИ (май '13) избори, нямаш право на политически прогнози.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 46 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Бареков е:
  - много самонадеян
  - много лаком
  - много зависим
  - много хлъзгав
  Бареков не е моят човек,още по-малко партия!

  Tony
 46. 47 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Жалко човече, което се оказа и много глупаво. Освен ако на Бареков е платено много, за да играе ролята, за която му е платено. И въпреки всичко е жалък.

 47. 48 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  Така ли, че кой управлява сега?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 48. 49 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Кажи ми, жалко ти творение,
  Как се покачи тъй високо ?
  — С пълзение! —
  Извика
  Рогатата гадинка."

  Ст. Михайловски

 49. 50 Профил на niamalosho8
  niamalosho8
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "Бат Сали , Депутатинът ":

  Пропусна и електорат

 50. 51 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Политическо мюре.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 51. 52 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Всъщност Бареков е доста талантлив у увлекателен на екрана, но ценностната му система е под всякаква критика! Статията е хубава, но искам да уточня, че той е дотолкова провинциален, доколкото е от Пловдив. Там, местните капути са първи приятели с теб днес, а утре все едно не те познават. В този ред на мисли, колко ли му е било „трудно“ на Бареков да убеди и увещае по пловдивски безмозъчния Пеевски в правотата на собствените си игрички и т.н. Утре яе го захвърли като носна кърпичка.

 52. 53 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  За Дачков си абсолютно прав. Не знам на какво се дължи тази метаморфоза, но понеже статията е за Бареков само мога да кажа, че той е продукт на цялата продажна журналистика на пошлотията/Блъсков/ и ченгесарницата/Кеворкян и Тошо Тошев/, която облъчваше населението двайсет и кусур години. Всъщност медиите - вестници, ТВ и радио - до голяма степен изпиха и без това малко останалия мозък у българята. Всичко беше в ръцете на ДС и на стари и изпечени номенклатури, които и досега се появяват от екрана или от сайтовете.
  Баресков просто е техен събирателен образ.

 53. 54 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 778 Гневно

  Кому беше нужно да прави такъв задълбочен и дълъг анализ на един никаквец? Даже и негативни, подобни анализи го вкарват в медиите и устата на хората, а той това цели.

  https://swansphotography.com/
 54. 55 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#48] от "др. Иванов":Айде сега филипики! Управлявате, но факт е, че не сте спечелили изборите!

  Sic transit..
 55. 56 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Презрение е достатъчно!

 56. 57 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1250 Весело

  [quote#42:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Чалгаджия и интересчия.[/quote]

  И кумец на Боко...

 57. 58 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#35] от "Мишето_66":
  Мерси, колега!
  Ако не беше викал ченгетата щяха да го линчуват тоя....Не няма да ме баннат заради него.И няма да падна на нивото му.
  Но ако някъде видя да го понатупват такива справедливо гневни мъжаги като от видеото....ще спра,за да погледам.Само.Въпреки Хипократовата клетва...а може би именно заради нея.Защото туморите се изрязват за доброто на целия организъм.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 58. 59 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#53] от "SSS":

  Обосновавам минуса си,колега.Не може да се слагат в един кюп Бареков и Кеворкян.Вторият е поне професионалист и има доста удачни предавания и обективни интервюта.Той все още има и собствено мнение,което не се бои да изразява.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 59. 60 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#58] от "raining":кервана си върви.


 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Много интелигентен удар по явлението Бареков.
  Доста "ербапи на деня" могат да се припознаят в горните оценки.
  Процесите в тази насока се развиват лавинообразно.

 62. 63 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#39] от "salvador":
  [quote#39:"salvador"]кукло!!![/quote]
  Е как можа в една дума ... две правописни грешки да направиш.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 63. 64 Профил на allin
  allin
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Сериозността в явлението Бареков е факт, след като има 60 коментара и незнам колко си прегледа за часове...или има нещо нередно ;( Репликите, които са си стандартни преди избори, никой не иска да се свързва със стари и мразени личности.

 64. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#48:"др. Иванов"]Така ли, че кой управлява сега?[/quote]

  Учудвам се, че И ТОВА не знаеш.

  Управлява Ахмед Доган, т.е. турските тайни служби.

  С помощта на руския агент Волен Сидеров.

  Докато Станишката е в поза "тройка" с двамата, като и в двата случая е пасивната страна.


  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#53:"SSS"]За Дачков си абсолютно прав. Не знам на какво се дължи тази метаморфоза...[/quote]

  На мен пък ми се струва, че знам - на комбинирания ефект от сравнително неголям морков и огромна тояга.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 67 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Чалга журналист,човек,политик=Бареков.

 67. 68 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  [quote#48:"др. Иванов"]Така ли, че кой управлява сега?[/quote]

  Мафията! А Станишев си е най-обикновен некадърник, който даже не може да има своя политика, а изпълнява поръчките на бандитите.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 68. 69 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много неподготвен сатирик я е писал тази статия.

 69. 70 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Абе попрекалили сте ми се струва...

 70. 71 Профил на allin
  allin
  Рейтинг: 225 Неутрално
 71. 72 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Бареков се издига, защото доскоро беше в графата "и други", а сега печели цяла статия. Костинброд дълго ще стяга чепика на Герп. Ако на автора са му известни други случаи на изборни манипулации, никой не му пречи да ги каже тук... Аз изобщо не смятам, че тази статия е наложителна, но след като я имаме, в нея лъсва един очевиден "пропуск" - Бареков направи повече от всички други за избирането на сегашния президент (диспута с Калфин). А сега по друг начин - Пеевски направи повече от всички други за избирането на сегашния президент. Истината е неудобна, нали?

 72. 73 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#61] от "gilermos":

  Аз пък напълно недоумявам как успя да наблъскаш толкова изкуствено възмущение на куп та чак да мирише...

 73. 74 Профил на allin
  allin
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не виждам какво лошо има да се дистанцираш от Бойко, Станишев, ДПС и компания. Кой съсипва държавата 25 години? Кой изкара на яве голямата конспирация на изборите и то без да извлече дивиденти, просто ей така, за хората!

 74. 75 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  [quote#73:"katyamatya"]Аз пък напълно недоумявам как успя да наблъскаш толкова изкуствено възмущение на куп та чак да мирише... [/quote]

  Това е защото усещате, че идва края от изборната измама и ще трябва да си плащате.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 75. 76 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Твърде сложен дискурсивен анализ за един просто конструиран медиен продукт.
  А човекът в/зад него е още по-семпъл. И е точно толокова селф-мейд и независим, колкото капиталът на стопаните му е чист.

 76. 77 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  [quote#74:"allin"]Кой изкара на яве голямата конспирация на изборите и то без да извлече дивиденти, просто ей така, за хората! [/quote]

  Коспирацията беше на БСП, а изкараха ГЕРБ автори.На това ли му викаш " просто ей така, за хората"?! Егати извратеното мислене!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 77. 78 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#75] от "lz2":

  Чакай, чакай сега... За кое ще си плащаме? За това, че не ни управляват ГЕРБ? Мани го Костинброд, а записите? Защо никой вече не обръща внимание на записите, участниците в тях се развяват по медиите и нови партии си си регистрират. Аз искам да питам това как става?

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 80 Профил на allin
  allin
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#78] от "katyamatya":

  Костинброд ми беше само пример, аз не съм забравил записите. От които нямаше никакъв отзвук, осъдени няма, нищо няма! Извратени са хората, които искат старата песен с нови лица. Същия бардак със същите ку...

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 85 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#80] от "allin":

  А не е ли редно евентуално да изчакаме новите лица да изкарат текста на въпросната песен и да видим за какво иде реч, защото само с нагласата "няма как да стане, от никой нищо не става..." и т.н. няма да спрем да тъпчем на едно място!

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#24] от "Дива селянка":

  С какво да се напъне , че до сега само с езика се напъваше .Май сигурно и пиърсинг си е поставил. Не е лесно да защитаваш позицията на Пръв блюЗолизец.

 88. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 93 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Докъде я докарахме - кофа с ..... фекалии да се опитва да дава тон на политиката . И да намира слушатели . Нещастна Българио!!

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на Мишето_66
  Мишето_66
  Рейтинг: 707 Весело

  До коментар [#68] от "lz2":е не толкова бързо,сега върху какво ще размишляват останалите,уби интригата.

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 97 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#93] от "papyre":

  Щом Бойко успя, явно всеки може!

 97. 98 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#97] от "katyamatya":

  За съжаление на част от обществото . Дано е на по- реалистичното .

 98. 99 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  По-голям слагач и подмазвач от този на фотоса няма в бълг. журналистика....Ако изобщо можем да го наречем журналист де...

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 99. 100 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#99] от "ARRI":

  Можем на този етап, при това е доста успешен журналист

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK