От блоговете: Национално предателство за 1 милиард евро

От блоговете: Национално предателство за 1 милиард евро

© Красимир ЮскеселиевПрепубликуваме текста на енергийния експерт Илиан Василев от блога му. Вътрешните заглавия са на редакцията. Пълното оригинално заглавие на публикацията е "Национално предателство за 1 милиард евро – по повод писмото на Уайт енд Кейс":


Утре, 19 септември, в Шератон трябва да се състои конференция посветена на "Диверсификацията на енергийния пазар", която по замисъл трябва да върне темата за АЕЦ "Белене" в центъра на обществения дебат и да удостовери "пропуските" на консултанта HSBC в неговия анализ, за които говори Сергей Станишев. По темата се подготвя презентация на експерт, работещ в Риск инженеринг – която не е проблем да бъде оспорена, особено в състоятелността на извода, че проектът е печеливш. Не това е интересното – заинтересована страна плаща на някой да организира конференция и там се лансира теза, която мотивирани медии разгръщат.


Страшното дойде с новината от тази сутрин, че работата на наетата от НЕК световно известна юридическа фирма "Уайт енд Кейс" системно се саботира от българското правителство, министерството на икономиката и от самите енеригйни компании, което ни лишава от шансове в предстоящото арбитражно производство срещу Атомстройкекспорт в Женева.
Този зов на отчаяние от адвокатската компания е без прецедент


в юридическата им практика, защото те са световно известни и не толкова евтини – т.е клиент без нужда не се обръща към тях. Тяхното писмо идва като поредна брънка във веригата от предателства, започнати от изказването на премиера Орешарски, че България ще загуби това дело – далеч преди то изобщо да се е състояло. Това не беше случайно изпусната фраза, не е просто внушение, а самоизпълняващо се предсказание с участието на правителство и подкрепящите го партии.


Предателствата продължават и в системните публични усилия на лидерите на политическите партии, които подкрепят това правителство, да държат "на вода" темата АЕЦ "Белене" и най-вече да защитят тезата на руската страна, че проектът е бил осъществим и печеливш, поради което българската страна дължи освен да заплати поръчаното оборудване и за свършената работа и определен значим обем от пропуснати ползи и щети.


Винаги съм се стремял да търся, дори в най-остър спор с други българи, общото и обединяващото с моите опоненти, защото съм воден от разбирането, че всички стоим зад каузата на България и българските национални интереси. Избягвам по принцип да считам хората с различно мнение за врагове – твърде кратък е животът и твърде много предизвикателствата, пък и сме малко като народ за да изграждаме бариери и ровове помежду си. Затова и отминавам с мълчание подхвърлянията, че защото защитавам българските интереси съм русофоб. Не е тайна, още по-малко новина, че за мнозина български националисти и сега  и преди българските интереси свършат там където започват руските. За тях България няма право на самостоятелни интереси, различни от тези на Русия или на руските компании !? По дефиниция и по силата на възприетата професионална етика, макар и да съм критик на това правителство, го смятам за свое, защото е българско и никога не съм си позволявал бланкетното отрицание към политиките и действията  му, особено пред чужди граждани.


Но мисля, че с действията си по арбитражното дело и наложения ни бойкот на Уайт енд Кейс българското правителство


премина червената линия, отвъд която не може да има разбирателство или компромиси


Мисленето и действията на това правителство, и най-вече на "тъмните сили" които направляват неговите действия представляват пряка заплаха за националната сигурност.  Това  флагратно национално предателство ще има много по-значими последствия и в икономически, във финансов и политически план отколкото казуса Пеевски, който взриви страната.


Образно казано то взривява шансовете за обществено съгласие, защото не може да има съгласие с хора, които те предават.


За какво става дума.


Руската компания "Атомстройекспорт" завежда дело в съд срещу НЕК за един милиарда евро, в което освен законните претенции върху поръчаното оборудване предявява и огромни искове, които се оспорват от българската компания НЕК, за пропуснати ползи и щети. Българската НЕК завежда контраиск за неизплатени и дължими. В резултат искът и контраискът се обединяват в едно арбитражно дело, което след месец ще се гледа в Женевския съд.


От запознати с делото зная, че шансовете на България не са за пренебрегване, нещо повече – те се оценяват като много добри. През последните години руските енергийни компании губят дело след дело в европейски съдилища срещу големи и малки европейски компании, като в значителна част от случаите съдът преценява, че използваните търговски практики не съответстват на пазарните стандарти и са ограничили свободата и правата на купувачите на руски енергийни суровини и оборудване.


Но българското правителство и най-вече тройната коалиция е ужасена от мисълта, че България може да спечели дело срещу руска енергийна компания в съда, защото това ще срути цялата конструкция на неравноправни политически и търговско-икономически отношения и най-вече


ще девалвира стойността на политико-партийното посредничество


което БСП и съюзници упражняват в двустранните отношения, твърде често и като паралелно на междудържавните отношения. Зная го от опит.


Не е тайна, че руската страна влезна в проекта АЕЦ "Белене" и благодарение на политическите гаранции на определени кръгове за необратимостта на процеса на решения, независимо от правителството. Именно политическите гаранции, а не убедеността в разчетите за състоятелността на пазарно търсене или на финансовия модел, накараха руските компании да работят без окончателно финализиран договор. Сега руската страна търси отговорност от тези, които са дали гаранциите – и те реагират като саботират защитата на българските национални икономически интереси по делото в женевския арбитраж.


За тези хора няма никакво значение, че НЕК е на колене и че евентуална разлика от няколко стотин милиона долара може да направи и разликата между неговото оцелявани и банкрут. Няма значение, че тези пари в последна сметка ще се платят от българските данъкоплатци или потребители. Това което има значение е


съхраняването на модела на влияние и обвързаност, чрез който се подминават институциите


и държавните органи, за да се поддържа жива и актуална пъпната връв на модела на прехода  – в който са преплетени партийни, олигархични, политически и прочие интереси. Този модел ни държи постоянно в състояине на получленство в ЕС и НАТО, но винаги с устойчива зависимост от руски енергиен внос или бизнес. Става дума за 8 милиарда лева енергиен внос всяка година, които плащаме като данък и които при друга политика могат да се инвестират в местен добив или да се ангажират конкуренти на руските компании – ако не днес, то в близко бъдеще.


Познавам схемата по която ще реагират. Не е тайна, че


решение чрез арбитраж е пропуснат шанс за огромната кохорта от посредници


които стоят в основата на най-голямата далавера в съвременната българска история. Те и сега, изглежда сноват между Москва и София в опитите да намерят извънсъдебно споразумение, което да бъде представено на българската общественост като огромна заслуга на правителството, което е успяло след "героически" преговори да намали претенциите на руската страна и да "предотврати" катастрофа за българската енерегтика.


Там някъде в разликата между максималните руски претенции и обективните репери на арбитражното решение – а става дума за стотици милиони евро – ще потърсят източниците за поредното си обогатяване.  Това разбира се трябва да стане преди делото да започне да се гледа – което означава буквално тези дни. И реакцията на адвокатската кантора не закъсня.


С подобни управници, България няма нужда от врагове.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Това действие на правителството е аналог на случая Пеевски.

  подпис
 2. 2 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Орешарски да даде оставка и заради написаното по-горе.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 3. 3 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мисля че няма какво повече да се каже освен - СТИГА ВЕЧЕ! ОСТАВКА!

 4. 4 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  "от изказването на премиера Орешарски, че България ще загуби това дело – далеч преди то изобщо да се е състояло. Това не беше случайно изпусната фраза, не е просто внушение, а самоизпълняващо се предсказание с участието на правителство и подкрепящите го партии."

  За съжаление не е предсказание. Не е внушение. То си е намерение! В полза на тези, които трябва да спечелят. Не на българите. А дали е програмно. Дано не е!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 5. 5 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Дали ще ни продадат на Путин или на Пеевски няма значение

  подпис
 6. 6 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Има едни пари, които трябва да се върнат.
  Раздавани още от времето на Луканов комисиони, които са усвоени, но с никакви резултати за платеца.
  И той си ги търси по рекетьоркси.

  Аз нямам намерение да плащам червени дългове. А ти?

  п.п. Чудесна статия!!!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 7. 7 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Много точно го е написал човека.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 8. 8 Профил на DISCOVER BULGARIA
  DISCOVER BULGARIA
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да се сезира ЕС, веднага.
  Че България пак е на тезгяха.

  Childhood's End
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 987 Неутрално

  ОСТАВКА, ПРЕДАТЕЛИ!!! НЕ ВКАРВАЙТЕ СТРАНАТА ВЪВ ВОЙНА, НЕЩАСТНИЦИ!!!

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 860 Неутрално

  тези без да им мигне окото ще ни продадат на руснаците за жълти стотинки.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 11. 11 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#1:"Иван К"]Това действие на правителството е аналог на случая Пеевски. [/quote]
  Това е много по страшно!

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Какво трябва да се случи,за да разбере и последният българин,че ни управлява РУСКА ТРОЙКА.
  Която е готова НЕ САМО ЕДИН МИЛИАРД
  А МНОГО И МНОГО МИЛИАРДИ български парички ДА ИЗТОЧИ В ПОСОКА РУСИЯ.

 13. 13 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ами той Орешарски си го каза, чè имал чувство или усещане беше , че ще загубим това дело . Сега просто материализират това усещане, България губи милиард, Русия печели освен милиарда и засилване на влиянието, комунистите обвиняват за това Борисов.

 14. 14 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Да не окажеш съдействие на адвокатите, което може да доведе загуби за държавата от 1 милиард евро си е най-малкото безстопанственост.

  КЪДЕ СИ БЕ, ЦАЦАРОВ?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 15. 15 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  На Манчев и КО ще им се пукнат гушите от тъпчене!

 16. 15 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Комунягите ще паднат от власт, но след това, който и да дойде на власт ще бъде с вързани ръце.

 17. 17 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Да излизаме на улицата братя, че тази измет вече 68 години унищожава България и след това правителство вече няма да я има нашата Родина.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 18. 18 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Срам е , че съм българин!Срам е, че имам такива сънародници като Волен Сидеров, Станишев, Местан и т.н.!

 19. 19 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Къде са ПИШМАН "НАЦИОНАЛИСТИТЕ".
  Къде го АГЕНТ ИВАН.
  От МВРо.
  Къде го ВОЛЕНДАКИ.
  Къде са всички онези кресливи "НАЦИОНАЛИСТИ" ?!?!?!
  ЕДИН МИЛИАРД БЪЛГАРСКИ ПАРИ ХАРИЗАНИ НА РУСИЯ не са ли достатъчен повод да кажат нещо.
  Поне да похвалят нине царстващата РУСКА ТРОЙКА.
  Колко добре ОБСЛУЖВА РУСИЯ.

 20. 20 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Статията отлично обяснява мотивите на тази самозабравила се шайка българоубийци така да са вкопчили масетерите (дъвкателните си мускули) във властта и да не щат да изпуснат кокала.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 21. 21 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#1] от "Иван К":

  Пеевски е капка в сравнение с този потоп който ще ни залее с Белене.
  1 милиард е иска сега, сметката ще е десетки пъти по голяма и ще я плащаме , ние децата и внуците ни, десетилетия наред.
  Комунистическите мекерета и наследниците им, ще харчат нашите пари в чужбина и ще ни се подиграват какви сме глупаци.
  Тези боклуци за пореден път ни продават, и от тук нанатът оставка е най-малкото което трябва да искаме от тях. Тази пасмина трябва да изгние по затворите или........

 22. 22 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Съд и смъртни присъди на предателите. Докато и последния комунист не бъде изтрепан, няма да има оправия!

 23. 23 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Ако прогнозите в статията са верни, ще се наложи да щурмуваме НС. Ще ми се да вярвам, че не е възможно да са толкова продажни и тъпи.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Затъваме все повече и повече с тия кръвопийци на власт.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Потресаващо точен анализ и заключение.
  Жална ти майка българино с тези престъпници на власт. Руският цар и османския падишах си разиграват дамски гамбит на дъската наречена България, а българите в ролята на пешките немеят и глухият. И очевидно няма способен офицер, който да поведе опълчението. Всички ли български офицери измряха по бойните полета на Балканите?
  Очевидно залога за политическите брокери е на живот и смърт. Ерго, бдения, шествия и диалог няма да помогнат. Жалко, но изглежда че само скалпел може да свърши работата. Ако и за това вече не е късно.

 26. 26 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 586 Гневно

  През цялата си история БКП не са били нищо друго освен шайка бандити подчинили съществуването си изцяло на интересите на господарите си от Москва, но никога, никога на българските национални интереси. Всеки който дръзне да им се противопостави е омаскаряван и опропастяван не без помощта и парите на същите тези господари. Аз обичам България затова никога не мога да обичам българските русофили (не говоря за Русия) защото те продават моето бъдеще. Ама този път няма да ви мине номера. Аз оставам тук! И ще се изправя срещу вас с цялото си сърце! ОСТАВКА!!!

 27. 27 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2053 Гневно

  Казахме НЕ на Белене, глухи ли сте, министри?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 28. 28 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мирният преход от 90-та излезе доста скъпичък.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 29. 29 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Весело

  "През последните години руските енергийни компании губят дело след дело в европейски съдилища срещу големи и малки европейски компании"

  Губят дело след дело, но в България назначават правителство след правителство

  подпис
 30. 30 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#5:"Иван К"]Дали ще ни продадат на Путин или на Пеевски няма значение[/quote]
  крайният купувач винаги е путин, пеевски и мустакатият банкер са брокерите

  zenrus.ru
 31. 31 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 421 Неутрално

  [quote#22:"Софиянец"]Съд и смъртни присъди на предателите. Докато и последния комунист не бъде изтрепан, няма да има оправия![/quote]

  Как ще ги различиш кой комунист, кой не?

 32. 32 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 624 Разстроено

  радвам се,че все пак има будни съвести като мнозина от вас,които реагират на написаното по-горе!Имаме всички основания да ги пометем,защото безобразията и продажността на това правителство и тази тройна хунвейбинска шайка не са за прощаване.Само,че как да стане това?Я вижте колко сме на площада и въпреки" че ни" плащат" не можем да се борим по"рейтинги" с БСП,дудука Бареков,защото там играят големите руски пари от банка КТБ.Единствено възможното, е всички на улицата!Дайте да обявем една дата на всенородното недоволство и да не мръднем от там,докато не си отидат!!!

 33. 33 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Работата е ясна, някоя Райна да шие знамето. Боят настана...

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 34. 34 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ДО СТЕНАТА С ВЪРЗАНИ ОЧИ!
  Инак няма оправия.
  Комбата в казармата казваше: "Един ще изгори, но ще свети на всички останали"...

  Крайно среден !
 35. 35 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#23] от "vasco":

  на"умрела лисица" никога вяра да нямаш!Примери в най-близката ни история колкото щеш!

 36. 36 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Весело

  До коментар [#13] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":
  "Ами той Орешарски си го каза, чè имал чувство или усещане беше , че ще загубим това дело . "

  Ще перефразирам - Орешарски имал усещане, че ще спечели от това дело

  подпис
 37. 37 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 576 Неутрално

  действията по АЕЦ Белене е алармата че в това правителство няма никаква експертност - само щуробаджанашки и десарски обвързаности ...

 38. 38 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#25] от "igeorge71":

  не забравяй че това правителстов се крапи само с гласовете на "националистите" от атака...

 39. 39 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  за пореден път се доказа, че фразите "национална сигурност" и "национално предателство" са кухи фрази без смисъл и стойност.

  в нормална държава с работещи съд и прокуратура, а не цацаратура, участниците в схемата "Белене" щяха да търкат наровете десетки години.

 40. 40 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 484 Гневно

  ОСТАВКА на предателите от така нареченото "експертно" правителство. И цялата палач работеща срещу интересите на България да си събира багажа и да заминава.В Сибир място- бол.

  ПРЕДАТЕЛИ!ОСТАВКА!

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  Този червен боклук трябва да бъде свален от власт, принудително разпуснат и забранен с нарочен закон и отделен член от Котнституцията!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#31] от "reakzioner":

  Абе и с едни 240 бройки да започнем + една централа на Позитано и няма да сбъркаме..

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  [quote#31:"reakzioner"]Как ще ги различиш кой комунист, кой не?[/quote]

  Много просто: комунист е онзи, който защитава българската енергийна зависимост от Русия, като същевременно заблуждава хората, че кремълският режим е демократичен, че руснаците благоденстват, а руското оръжие е непобедимо.

  Мисля, че по-точен критерий от този едва ли може да се намери.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Много добра статия. Автора да не разхожда сам по тъмно, че таз тема е много опасна.

  Атомната енергия ни обвързва и не е евтина. Щом Австрия може без нея, значи и ние можем...

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 45. 45 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#43:"Norman Granz"]Много просто: комунист е онзи, който защитава българската енергийна зависимост от Русия, като същевременно заблуждава хората, че кремълският режим е демократичен, че руснаците благоденстват, а руското оръжие е непобедимо.[/quote]

  Стига стия комунисти бе! Това са просто ПРЕДАТЕЛИ, трябва да има смъртно наказание за държавна измяна...

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  [quote#45:"Леми Килмистър"]Това са просто ПРЕДАТЕЛИ...[/quote]

  А защо всичките са от БСП/Атака?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Впечатляваща статия. Повече такива, моля.
  Олигархски - ОСТАВКА!

 48. 48 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  [quote#44:"Леми Килмистър"]Атомната енергия ни обвързва и не е евтина. Щом Австрия може без нея, значи и ние можем... [/quote]
  Че то една СЪРБИЯ МОЖЕ БЕЗ АТОМНА ЕНЕРГИЯ.
  Запитвате ли се ЗАЩО РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА НАКАРА СЪРБИЯ ДА СТРОИ АЕЦ.
  Ами защото ТАМ НЯМА критичния брой руски подлоги,каквито са ТУКАШНИТЕ.
  Правещи се на "БЪЛГАРСКО" правителство.

 49. 49 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#46:"Norman Granz"]А защо всичките са от БСП/Атака? [/quote]

  Разбирам те какво искаш да кажеш, но тук няма идеология. Всичко е за пари, ако стане тяхната работа, много ще облажат. Цифрите тук са с много нули, ще има за всички.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 50. 50 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Снощи, в предаването "Референдум" по БНТ, Данчо Ментата много удобно отговори на три пъти задаваният упорито от Томислав Дончев, въпрос-каква е позицията на ДПС относно "БелеНЕ", с почти изтръгнат от гърлото вик: ПРОТИВ Белене сме, г-н Дончев, колко пъти трябвада ви го повтарям?!? Т.е. ей го на - ние /ДПС/ сме против, но виждате ли, когато България ще загуби делото /каквато е отдавна набелязаната цел/ какво да правим, или трябва да плащаме, или да строим! Точно това ще бъде оправданието на ДПС, когато и ако допуснем това да се случи, нямайте съмнение, а ако някой все още тъне в заблуждение, че ДПС работи в полза на някакви въображаеми турски интереси, означава, че е политически инвалид.

 51. 51 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Къде се вмества в тази картинка 'защитничката' на националните интереси и 'изтъкната националистка', другарката Воленка Сидерова!!???

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 52. 52 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 446 Неутрално

  ВНИМАНИЕ: Това тройно комунистическо правителство сега ще преиначат нещата - вече (са) взимали(или СЕГА ще направят) действия, още мислели как да подготвят защитата, адвокатите били нетърпеливи; ще кажат, че това било герберска мръсна кампания, адвокатите били соросоиди, Борисов бил виновен, че спрял Белене.
  Тук искам да кажа, че няма значение дали Белене ще бъде построен или не (трябва ли или не); има договор или не (ако го има, дали е предателски договорът или не), тези комуняги не се интересуват България да СПЕЧЕЛИ срещу Русия в съдебен спор. ВСЪЩНОСТ ТОЧНО ОБРАТНОТО!!! ЗАТОВА И ОСТАВКА на това АНТИБЪЛГАРСКО правителство!

 53. 53 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Преди около месец в едно телевизионно предаване водещия попита един политик от БСП каква ни е ползата от Южен поток.И онзи започна да му обяснява каква била ползата за Италия.Водещия му каза,че не го интересува каква е ползата за Италия,а каква е ползата за България.И тогава комуниста му каза,че благодарение на този газопровод се гарантирала националната сигурност на страната,защото така никоя друга държава нямало да посмее да ни нападне.Представяте ли си за какви олигофрени смятат българските граждани щом говорят подобни малоумни неща?

 54. 54 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#23] от "vasco":Ако прогнозите в статията са верни, ще се наложи да щурмуваме НС. Ще ми се да вярвам, че не е възможно да са толкова продажни и тъпи."

  За съжаление коментарът на г-н Василев, който освен, че е бивш посланик на БГ в Русия, е и един от малкото качествени експерти у нас по въпроса за Белене, е не само прогноза, той е КОНСТАТАЦИЯ! Това правителство бе съставено и конфигурирано с една-едничка цел - извършване на пълен завой във вътрешната и външна политика, завой в енергийната политика, завой обратно към носталгично заровените комунистически прийоми на управление и властване над народните маси, нещо, от което си мислехме най-наивно, че поне отчасти вече сме се отървали!

 55. 55 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 562 Весело

  До коментар [#51] от "rumata":Къде се вмества в тази картинка 'защитничката' на националните интереси и 'изтъкната националистка', другарката Воленка Сидерова!!???

  В портфейла на тавариш Шматко............

 56. 56 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 782 Неутрално

  То е повече от ясно, че някой им стъпил на врата и не ги пуска да си отидат и да оставят страната да се управлява според националните, а не според руските интереси. Ноявно залогът е много голям. Я са подали оставка, я са ги отстреляли като дивеч. Орешарски, в какво се забърка?

  Защо ако не да?!
 57. 57 Профил на 111
  111
  Рейтинг: 470 Весело

  Що ли ги няма компетентните Мнения на другарето от форума ?
  Липсват ми мненията на Баба Венче ,Многото хиксове с Голямата меча глава ,др иванов- къде сте бре хептен се обърках сега няма кои да ме светне по тоз въпрос!

 58. 58 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  За съжаление, 80% от българите се интересуват единствено да им дадат едни 50 лв по Коледа и тази тема е просто събитие, което не ги засяга!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 59. 59 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  съд за национално предателство на душманите на Родината (БКП+Д(П)С+АТАКА) !!!

  it comes from inside, just listen ...
 60. 60 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Гневно

  ОСТАВКА и под строй при бахй Ставри а превантивно да им се вземат задграничните паспорти.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 61. 61 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  """ С подобни управници, България няма нужда от врагове.""
  ===================

  Много си прав ,
  но е и много тъжно !

  О С Т А В К А !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 62. 62 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#38] от "dun":

  Безспорен факт. Което доказва, че национализма е далеч от родолюбието и патриотизма.

 63. 63 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Под този интересен и поучителен текст видях само един коментар на комунист!
  Може би все пак има надежда за България!

  Пазете се от доносника vesolr
 64. 64 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Изключително точна статия.

 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Проблемът е, че този народ не ги разбира тези неща. Когато разправям това всичко на мои познати мигат на парцали и ясно виждам, че то не влиза в съзнанието им. Техният мащаб на мислене е джакузито на Вальо Топлото и спира до там, 10лв за Коледа вече ги правят щастливи. Затова ще ги обират докато докарат България до поредната национална катастрофа. Съжалявам само, че и аз ще страдам с тях иначе такъв тъп народ си заслужава съдбата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 66. 66 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 536 Гневно

  От статията става ясно, че зора е до месец да устискат. После - все тая, следващия да му мисли. Затова, ясно е, че с разходки няма да стане, трябва да идем на гости на местоработата на Гея, Бея и Злодея, да им хвърлим здрав кютек а после всички немедленно в панделата. Цацата и тя....

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 67. 67 Профил на Lyubomir
  Lyubomir
  Рейтинг: 367 Весело

  Тая работа все повече ми прилича на оня мач на времето на Левски в Кривой рог .....
  Тогава народът говореше, че Катя Паскалева я прекарали в Козият рог, а Левски в Кривой рог!

 68. 68 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#58:"salvador"]За съжаление, 80% от българите се интересуват единствено да им дадат едни 50 лв по Коледа и тази тема е просто събитие, което не ги засяга![/quote]
  Това е така, защото всички медии с национално покритие са под контрола на руснаците. Народа не е информиран, държи се в инф. затъмнение, а основните теми с които го облъчват са 5% намаление на тока, детските, майчинските и други теми с малка социална значимост - 50 млн. е целия социален пакет в актуализирания бюджет. Сутринта даваха една жена с рак на гърдата, чиито лекарства са 7000 на месец. Къде са журналистите да излязат и да кажат, че БСПДПС/Атака предават България с 2 млрд, което прави 285000 лечения на онкоболни като тази жена. Ето такива примери трябва да дават журналистите.

 69. 69 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#45:"Леми Килмистър"]Стига стия комунисти бе! Това са просто ПРЕДАТЕЛИ[/quote]

  [quote#46:"Norman Granz"]А защо всичките са от БСП/Атака? [/quote]
  Ами точно затова, защото са ПРЕДАТЕЛИ. Те самите дори казват, че не са (вече) комунисти.

 70. 70 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  Брейй, сичкото гербер на амбразурата, бетер комунета, браус! Ноо бръзо забраихте големия павиан как врътеше задни части по три пъти на ден, бре? Ми това какво е:
  http://www.youtube.com/watch?v=QSE2grkfYOk

  На този ден Бойко Дълбокомислений са исказа кат един комунис, после вятърът обърна рез..пардон - посоката, а? Сега герберите внесоха вот на доверие по същия начин. Вчера уж за цялосна политика на червените бабуини, неска па заврътехте гъ..задните си части, нале? Абе, вий немате ли собствено мнение по неой, по един, единствен въпрос поне? Кажи им гербери и това е достатъчно обидно. Никъф чеп не става от взе, вие опропястявате всичко и вашият резултат винаги е безкрайна мизерия, глад студ, високи цени. некадърници на квадрат. Това е лицето на ГЕРБ. Извинявам са, ако сам обидил някого.

 71. 71 Профил на Благовест Цветанов
  Благовест Цветанов
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Наистина - с подобни управници, България няма нужда от врагове!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  “Най-добрия начин да отмъстиш на врага си е да не приличаш на него.“ - М. Аврелий
 72. 72 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 470 Гневно

  [quote#2:"tibidabo.da"]Орешарски да даде оставка и заради написаното по-горе.
  Казах "следващия път", а не "сега"...
  [/quote]
  А , дано , ама ,на дали !

 73. 73 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Къде е кратунята на Атака да ни иобясни как грешим и как защитава с ДОГАНЯ националният ни интерес заедно с останалите ибрикчии с които са в коалиция.

 74. 74 Профил на deathwalker
  deathwalker
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#14:"Депутат 241"]КЪДЕ СИ БЕ, ЦАЦАРОВ?[/quote]

  Чака. После ще размаха пръст и това е.

  Beyond the horizon....
 75. 75 Профил на deathwalker
  deathwalker
  Рейтинг: 213 Разстроено

  [quote#66:"flashkopatrashko"]От статията става ясно, че зора е до месец да устискат. После - все тая, следващия да му мисли. Затова, ясно е, че с разходки няма да стане, трябва да идем на гости на местоработата на Гея, Бея и Злодея, да им хвърлим здрав кютек а после всички немедленно в панделата. Цацата и тя....[/quote]
  За съжаление ще е късно, и ще изядеме тия два допълнителни милиарда. Плюс единия от заема..... абе за сто дни поразии за твърде много пари.

  Beyond the horizon....
 76. 76 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Човека говори именно за Комунистическата продажна пасмина
  в БЪЛГАРИЯ .НАПРАВЕТЕ ГО ДОСТОЯНИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН КОМУНИСТ ДА ЗНАЕ КАКВО СА НАПРАВИЛИ И У НАС !!!

  http://www.youtube.com/watch?v=3ke9-XbPfYM

 77. 77 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  [quote#19:"Hawaii"]Къде са ПИШМАН "НАЦИОНАЛИСТИТЕ".
  Къде го АГЕНТ ИВАН.
  От МВРо.
  Къде го ВОЛЕНДАКИ.
  Къде са всички онези кресливи "НАЦИОНАЛИСТИ" ?!?!?! [/quote]

  До коментар [#19] от "Hawaii":

  Не се коси. Тези които се самонаричат "Националисти" може и да са такива, но със сигурност са приятели на Русия.

  Или може би предатели само.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 78. 78 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Нещата не са така прости:

  ...Арбитражът затова е арбитраж – да видим накрая какво ще стане”, посочи премиерът.
  „Знам, че има проблеми. Още в началото на мандата съм информиран, че има проблеми в комуникацията между „Уайт енд Кейс” и местната юридическа кантора, която е наета, за да съдейства на „Уайт енд Кейс”

  http://www.focus-news.net/?id=n1828329
  Питанката ми е: коя е местната юридическа кантора наето да сътрудничи на „Уайт енд Кейс”? Нещо там се късат връзките....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 79. 79 Профил на Антон Владимиров
  Антон Владимиров
  Рейтинг: 257 Неутрално

  комунизма чрез комунистите досъсипват Б-я! Държавата ни изчезва заедно с комунизма.

  ПОДПИС
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK