От блоговете: Защо въпросът за Пеевски е важен

Делян Пеевски в средата в деня на гласуването на правителството на Пламен Орешарски в пленарна зала. Вдясно от него е лидерът на БСП Сергей Станишев.

© Надежда Чипева

Делян Пеевски в средата в деня на гласуването на правителството на Пламен Орешарски в пленарна зала. Вдясно от него е лидерът на БСП Сергей Станишев.Препубликуваме текста от блога "Трънги и блогинки". Акцентите са на редакцията:


Въпросът "Кой посочи Делян Пеевски?" не е с цел забавление с нежеланието на управляващата коалиция да даде ясен отговор на прост въпрос. Този въпрос е изключително важен, защото проблемна в случая е не само самата кандидатура – проблемен и по-точно престъпен е начинът, по който това решение е взето и осъществено.


Припомням предварително плануваната и съгласувана поредица от действия, които доведоха до това назначение:
1. Поискан и предоставен е достъп до класифицирана информация на Делян Пеевски, преди неговото име да бъде формално посочено. Датата на която разрешението за достъп е било поискано и самият факт на неговото предварително изискване, изключва твърдяното обсъждане между 6-7 кандидатури и е ясен пример за отредената функция на Народно събрание като орган, който само единствено формално утвърждава взети другаде решения.


2. В изключително кратки срокове, непрозрачно и без дискусия, бе извършена фундаментална промяна в устройствените закони на сектора за сигурност, с която не само се отнеха правомощия от Президента, но и се сляха ДАНС и ГДБОП, с което се концентрира властта на специализираните правоохранителни органи. Тази законодателна промяна е подготвена в пълна секретност и бе осъществена с формално изпълнение на задължителните процедури и обществено обсъждане.


Конкретните промени относно изискуемия минимален стаж за председателя на ДАНС от 10 на 8 години са немотивирани, необосновани и единственото практическо обяснение е нагаждането на законовата рамка към кандидатурата на Делян Пеевски, който има формални 8, но не и 10 години юридически стаж. Това отново ясно показва, че Пеевски е бил единствена кандидатура посочена от неизвестно кой, но която по никакъв начин не е била резултат от нещо дори и далечно наподобяващо на демократичен процес.


3. В предходният на гласуването на кандидатурата на Пеевски ден бе променен правилника на парламентарната група на Коалиция за България, с който народните представители бяха задължени да подкрепят в пленарна зала всяко решение, което е прието на заседание на парламентарната група. Тази промяна е сама по себе си противоконституционна и престъпна, защото ограничава волята и възпрепятства упражняването на правомощията на отделния народен представител. Репликата "Ние да не сме електорат" ясно показва отношението на самите народни представители към тази промяна, която послужи за удобно оправдание при последващата им подкрепа за кандидатурата


4. В деня, който промените в Закона за ДАНС бяха обнародвани в Държавен вестник, с изненадваща промяна в дневния ред на Парламента, бе вкарана извънредна точка за избор на директор на ДАНС. Отново – това е в абсолютно противоречие не само със законовите изисквания, но и с естествената практика на обществено обсъждане и изслушване на кандидата за длъжността.


5. Общо за 15 минути, две изказвания (едно предложение на Пл. Орешарски и едно в подкрепа на С. Станишев), никаква опозиция Делян Пеевски бе избран от 42рото Народно събрание, закле се пред всички народни представител и подписа клетвена декларация. Съвкупността и свързаността на тези действия сочат категорично за престъпен сговор за нарушаване на конституционните и законови механизми на функциониране на държавата и имената лицата, които стоят зад него, могат да бъдат окачествени единствено като престъпници.


Това е причината, поради която отворът на въпроса "Кой предложи Пеевски?" е изключително важен и неговият отговор му следва да бъде търсен не само от гражданите, но и от всички партии и институции, които искат да има елементарно доверие в правовия ред и начина на функциониране на политическата система. Оставка, веднага!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 602 Неутрално
 2. 2 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Важен е, за да придаде смисъл да последвалите действия. Оставка на оставката!

 3. 3 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 658 Весело

  Това ще да е някой блог с "правилна" политическа ориентация

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 4. 4 Профил на Михаил
  Михаил
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Кой предложи Пеевски?

  Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
 5. 5 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 506 Весело

  Как защо, защото това е Пеевски

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3029 Неутрално

  И последно,но не маловажно-президентът проспа всичко това,а в кулоарите на парламента се е подмятало името на Пеецски.

 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ако не беше важен нямаше да се задава вече 100 дни и ще продължава да се задава, докато Държавна сигурност си признае.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Защото е еманация на задкулисието. И самите те зачервени и потни, бързаха да го назначат и лъжеха наляво-наддясно, че бил съгласуван, че бил преживял катарзис, че "имал желание за работа" и ако не го назначим правителството пада. Е не го назначихте, но правителството не падна (засега). И сега колкото и да се правите на луди, сте ясни на всички, колкото и да се оглеждате като пръднал в рейс.

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Орешарски, Станишев и Местан да си покажат тефтерчетата! А Сидеров - банковите сметки!

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Защото не може да дадеш цялата власт на мафията и после да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал. Защото БСП/ДПС са мафията, колкото и да се опитват да набедят някой друг.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на kge
  kge
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Правилни въпроси и разсъждения, но като че ли и тук ще си останат без отговор...

 12. 12 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Че не е престъпление -не е. Но, че е далеч по-лошо - Е!
  Не е престъпление народни представители да гласуват закони и да предлагат личности за държавни длъжности, но по важното от това да пишат закони и гласуват е да са пример за обществото. Тези хора, които се подиграват използвайки държавата като инструмент, следва да са най-качествената извадвадка от обществото, да дават директен пример за морал, почтеност, прозрачност, умения, активност в ползва на обществото и прочее все позитиви общоприети от демократичните общности и залегнали ценности в българските корени.
  Не, не ме интересува, кой го е предложил, защото всички са гласували с ДА, което автоматично ги прави съучастници в омерзението на хората. Да си затваряш очите, в която роля влязоха и ГЕРБ също е равно на съучастие. Никакъв коментар. Никаква адекватна реакция. Целия парламент - сбирщина от ламтеж за пари и слава. И с цялата си наглост се кълнат пред Бог и целия си гладен и отчаян народ.

 13. 13 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Поздравления!
  Ако не познаваш историята, няма да знаеш какво бъдеще искаш да имаш ."Пеевски" е част практиката на статутквото .

 14. 14 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 644 Разстроено

  Страхотен текст който поставя много акценти! И с просто око се вижда че всичко това е един предварително подготвен план за заграбване на властта и подготовяне на една нефункционираща даже фасадна демокрация под чието прикритие народа ще се държи като крепостни селяни и ще се ограбва до съдиране на кожите. Аааа не другари този път не сте познали. Майната Ви! Този път няма да си заминем ние! Вие ще отпътувате от страната в източна посока по възможност Сибир. Пожелавам Ви Приятно прекарване от все сърце!

 15. 15 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Пеевски беше единственият, който имаше ресурс да се разправи с Бойко. Затова този въпрос е важен. Бойко още не знае кой му дръпна килимчето изпод краката. И сега използва подставени лица за да пита.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 16. 16 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2127 Весело

  [quote#4:"Михаил"]Кой предложи Пеевски? [/quote]
  Хора с червени потници, нуждаещи се от послушни работници.

 17. 17 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ще разберем ли някога кой всъщност го предложи за шеф на ДАНС и разбуни целият народ?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 600 Неутрално

  [quote#14:"Стан"]И с просто око се вижда че всичко това е един предварително подготвен план за заграбване на властта и подготовяне на една нефункционираща даже фасадна демокрация под чието прикритие народа ще се държи като крепостни селяни и ще се ограбва до съдиране на кожите. [/quote]

  Стан, колебая се дали всъщност се готвеше (пък дори и "фасадна" демокрация, или направо си се бяха настроили за реална диктатура. Само, че този път не "диктатура на пролетариата" както я величаеха преди, а диктатура на отрочетата на ЦК и политбюро и присъдружните им олигарси?
  Но май, така, както ги изненадаха слугите на бащите им, които вместо да обслужват и тях, им дръпнаха килимчето и ги оставиха на сухо (Боко, ЦЦ и другите като тях), така и олигарсите ще ги изненадат в очакванията им за "голямото папане" и "новата аристокрация", като каквато бяха започнали да се възприемат.

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 20. 20 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#15] от "demonoid":

  Даваш ли си сметка , че след като се справи с Борисов, Пеевски щеше да започне да се "справя" с всички нас по ред..

 21. 21 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#15] от "demonoid": Глупости! Пеевски е нечие мекере. виж че не може 2 приказки на кръст да каже= вервай ти на станишев на глупостите дето плещи

 22. 22 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#15] от "demonoid":

  какъв ресурс има Пеевски?
  и в какво трябва да се разправи с Борисов?

  РЕФОРМИ !
 23. 23 Профил на evmen
  evmen
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Кой ?КОЙ? КОЙ?кой? Докато побеснеят комунетата КОЙ?ОСТАВКА!КОЙ,?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#15] от "demonoid":


  [quote#15:"demonoid"]Пеевски беше единственият, който имаше ресурс да се разправи с Бойко[/quote]Въпросът е как се нарича управление,което използва държавните ресурси за разправа с политическите опоненти?!

 25. 25 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#19] от "300g": абе прав си. и аз имах такова усещане.

 26. 26 Профил на block
  block
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#15] от "demonoid":
  [quote#15:"demonoid"]Пеевски беше единственият, който имаше ресурс да се разправи с Бойко. [/quote]
  Хахаха какъв ресурс? Мас? Боко сам си дръпна килимчето изпод краката щото е проС. Докато лоената топка се опитаха да я дотъркалят Местан и Доган.

 27. 27 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#22:"Rage Against"]какъв ресурс има Пеевски?
  и в какво трябва да се разправи с Борисов?[/quote]
  Трябваше да го смачка! Смачкване на тиквите! Ти най-добре би трябвало да го знаеш. Питай батко ти Били как се прави. От друга страна си го написал "въпреки гнева си, си просто ПЛЪХ в клетка"

 28. 28 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  До коментар [#15] от "demonoid":

  рабира се, злите сили на империализма открай време пречат на БКП да построи светлото бъдеще.

 29. 29 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#22] от "Rage Against":

  Межудругото, подписа ти се отнася изключително добре за всички "протестиращи" в момента!

 30. 30 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 507 Неутрално

  След като всички във властта си признаха,че Пеевски е техен избор и отговорност-вкупом да си подадат оставката!

 31. 31 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#30:"demos"]След като всички във властта си признаха,че Пеевски е техен избор и отговорност-вкупом да си подадат оставката![/quote]
  хайде да не си я подават, още
  оставка на оставката!

 32. 32 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1038 Любопитно

  Кой???? Кой предложи Пеевски?

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 33. 33 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Весело

  Вие сте много нагли хора бре...Кой та кой? Аде по скромно. Това е класифицирана информация на посолството срещу парк хотел Москва

 34. 34 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Въпросът не е КОЙ а ЗАЩО предложиха Пеевски на тзаи позиция. Само за наивниците не е ясно че коалицията, главния прокурор и олигархията се готвеха отдавна за "разплата" с ГЕРБ и утвърждаване на статуквото на ДС завинаги след тези избори. Според този план трябваше много от лидерите на ГЕРБ да влязат в затвора, за назидание и послушание от тук нататък...след като самите ГЕРБ се мотаха 4 години и не направиха нищо по отношение на престъпленията на тройната преди 4 години...

 35. 35 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 825 Неутрално

  "Защо въпросът за Пеевски е важен"

  Защото кресливата "дискусия" по него като че ли дава отговори на далеч по-важни въпроси. Защо днес легитимният представител на българската десница е мутромилиционерската банда на Боко рапоня?. Защо 23 г. след 1990 г. в България няма десница? Защо за 23 г. десните в България не можаха да излъчат значими общонационални идеи, да разработят действени програми, да излъчат лидери, с които да завладеят мечтите, съзнанието и сърцата на поне онези над 4 млн. български граждани, които през 1990 г. подкрепяха десния път на развитие на България?

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 36. 36 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Гавра отвсякъде!
  Не само начинът, по който беше наложен Пеевски за шеф на ДАНС е скандален, но и самата личност Пеевски е скандална.
  Освен въпросът КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ? трябва да се разследва как този човек е станал милионер и собственик на медийна империя в тази крехка възраст, че и право завършил междувременно....
  А начинът му на говорене и поведението му показват една елементарна, първосигнална и семпла личност.
  ОСТАВКА!

 37. 37 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#15:"demonoid"]въпрос е важен. Бойко още не знае кой му дръпна килимчето изпод краката. И сега [/quote]
  Как ша не знае, това което и тинитата вече разбраха. Руската енергийна мафия, щото той така ги настъпи по мазола, че още ги тресе. Няма Белене, няма милиони за консултантски и други услуги. Бойко беше и за Набуко, т.е. против Южен поток. Аз лично се чудя как още е жив.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 38. 38 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#6:"hodounski"]И последно,но не маловажно-президентът проспа всичко това,а в кулоарите на парламента се е подмятало името на Пеецски.
  [/quote]
  ........
  Вярно - проспа го, но поне си призна. А песът, фесът и кухият орех не спират да твърдят, че хич не могат да си спомнят кой беше тоя дето предложи Пеевски...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 39. 39 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 712 Неутрално

  [quote#35:"bgkurshum"]
  Защото кресливата "дискусия" по него като че ли дава отговори на далеч по-важни въпроси. [/quote]
  Ама и ти си един защотко...В Бг не е имало ляво. Имаше завоалиран фашизъм който се превърна в нео- такъв. Сега с Делян щяха да стъпят в ерата на радикалния открит националсоциализъм. Но за да вникнеш в уродливостта на тоя процес и престъпните елементи -негови носители като БСП, ДПС, Атака е необходимо преди да защоткваш да си сложиш ръка на сърцето и да включиш мозъчните си клетки в режим на действие. Анадъм мъ?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 506 Гневно

  [quote#37:"raining"] Аз лично се чудя как още е жив.
  [/quote]
  То затова,комунистите предизвикат конфликти - белкем започнат някакви кървави събития и "случайно" някой да гръмне Бойко!
  Сега ,е твърде очевидно да го отстрелят ,но при едни събития ,ще имат възможност да се прикриват.
  На комунистите им е жизнено важен кървав конфликт ,само дето културни хора кръв не леят и затова са тези постоянни издевателства - дано все някой не издържи !

 42. 42 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#20:"pentuer"]аваш ли си сметка , че след като се справи с Борисов, Пеевски щеше да започне да се "справя" с всички нас по ред.. [/quote]

  Не вярвам да сме толкова значими, че да тръгне да се справя с нас. Плюс това Борисов си имаше негов "Пеевски" - недоносеният физкултурник, професорът на изказа, и юридическия гений - Цветан Цветанов Той успешно се справяше с всички.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 43. 43 Профил на deathwalker
  deathwalker
  Рейтинг: 229 Неутрално

  И не само въпроса кой, а и защо?

  Beyond the horizon....
 44. 44 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#6:"hodounski"]И последно,но не маловажно-президентът проспа всичко това[/quote]
  Не е проспал, а е участник в сделката... от която после бързо се отметна.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 45. 45 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "Къти":

  Прави се на важен този въпрок,защото няма важни други...А кой и кога пита Кой предложи ПОЖАРНИКАРЯ Борисов за гл.секретар на МВР?Ами че той един ден не е бил полицай.Ама пък е бил в СИК,обща фирма с Трактора,съден сега...Кой предложи Борисов?

 46. 46 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Аз пък се чудя: С какво толкова е важен отговора на този въпрос "Кой предложи Пеевски?". Дали Местан, дали Станишев, дали Плевнелеиев, дали се е самопредложил ... все е едно.
  Защо не се задават въпроси: "Защо Пеевски е част от съдебната система вече 8 години?; "Защо Пеевски е депутат втори мандат?"
  Значи за депутат или следовател е редно и допустимо, а за директора на агенция - не било допустимо... Губи ми се логиката?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 47. 47 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#15:"demonoid"]Пеевски беше единственият, който имаше ресурс да се разправи с Бойко.[/quote]
  това е истинската причина... С уточнението че мишената беше не толкова Бойко, колкото мафиотската структура ГЕРБ (не че не се припокриват).

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 48. 48 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#8] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  Спомни си изненадващото вземане на думата от Д.П. в Парламента дни преди избора му и какви нападки и закани отправи от трибуната към ЦвЦв и ГЕРБ ?
  Още тогава е знаел !
  Спомни си и оставката на йОвчев като съветник на Президента ?
  Още тогава е знаел !
  Спомни си и подхвърлените СРСта със записи САМО на ГЕРБ !
  Спомни и си смяната на политиката на ТВ7 и Бюреков !
  Спомни си и зимните ""демонстрации" с обработените с технологии на КГБ "факли" !
  Спомни си . . .
  Мога да изреждам още и още ""случайни случки"" предхождащи и оставката и обстановката преди изборите !

  И най- гадното е , че го правят не заради идеи , грижа за народ и държава ,
  а само заради лично обогатяване и заробване на народ и държава от ''освободителите""

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 49. 49 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 649 Неутрално

  За мен този въпрос не е важен, защото ако Пеевски е народен представител, ще бъде смешно да не може да бъде държавен служител от който и да било вид. Т.нар. протест не вижда друг начин да се измъкне от безизходицата, в която сам се набута и зацикли на Пеевски.

 50. 50 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Борбата срещу Пеевски е борба за живот от страна на Бойко Борисов. Когато протестиращите окупират парламента, спират градския транспорт, пребиват депутати и журналисти, изхождат се на публични места и други подобни хулигански изпълнения, те по нищо не се различават от боричкането между Пеевски и Цветанов.

 51. 51 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Аз пък ще кажа защо НЕ Е ВАЖЕН...
  Нито един път досега, откак избухна демокрацията, изборът на някакъв шеф на някаква служба не е бил повод за обсъждане сред т.нар. обществото, камо ли пък да е било повод за преврат.
  Превратът щеше да тръгне - със или без Пеевски. Ако не беше Пеевски - щеше да е нещо друго.
  Примерно:
  (1) всички си спомняме как Реформаторският блок тръгна да прави преврат (примерно) когато Борис Велчев (внук) бе назначен за съдия в КС... Стотина дни вървя преврата, но най-накрая смелите борци за демокрация и правда от Реформаторския блок преглътнаха обидата...
  (2) всички си спомняме как Реформаторският блок тръгна да прави преврат (примерно) когато Бойко Борисов (според Реформаторския блок - отявлена мутра и престъпник) бе избран от мракобесните ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака за министър-председател. Превратът срещу престъпната (според Реформаторския блок) клика на ГЕРБ, предвождана от комунягите (според Реформаторския блок) Борисов, Цветанов Цачева продължи 3.5 години... Три и половина години стачки, демонстрации, кафета сутрин, ракия по икиндия и т.н., но най-накрая смелите борци за демокрация и правда от Реформаторския блок ПАК преглътнаха обидата...
  и т.н.

  Разтурям колоквиума!
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  "Кой предложи ПОЖАРНИКАРЯ Борисов за гл.секретар на МВР?"

  Има факти, ама кой да чете?

  Борисов бе назначен от -Другаря цар, самия той платен и доведен България от ген. Гоцев и генералското движени БСП

 55. 55 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#46] от "geo_19":


  [quote#46:"geo_19"]Защо не се задават въпроси: "Защо Пеевски е част от съдебната система вече 8 години?; "Защо Пеевски е депутат втори мандат?"
  Значи за депутат или следовател е редно и допустимо, а за директора на агенция - не било допустимо... Губи ми се логиката? [/quote]

  Защо е част от съдебната система е основателен въпрос. Колкото до депутатството му, там се знае и нищо не може да се направи. При настоящата избирателна система, партия като ДПС може и крокодил да кандидатира и да бъде избран. Няма как да се спре това.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#27] от "stefan111":

  Одобрявате разправиите по мутренски ? И това официално, на ниво държавна институции ? Много интересна позиция, която ни връща в пещерите. Ако някой утре ме ядоса, вадя пушката и се саморазправям .

 58. 58 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#57:"julien_le_grand"]Одобрявате разправиите по мутренски ?[/quote]
  Хаха, как стигна до този извод? Заради "смачка"? Smashing Pumpkins e групата, цитат от песен на която, е сложил за подпис човека, към когото бе насочен коментара. Преведено буквално означава "мачкане на тикви" или "смачкани тикви". Отнесено към герп, звучи смешно. Никъде не виждам пушки или каквито и да са "пещерни" намерения. Сега по-спокоен ли си?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  От коментиращите-защо въпросът с избиваните съдебни експерти-професори е важен :P

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 61. 61 Профил на Еколог
  Еколог
  Рейтинг: 676 Неутрално

  [quote#35:"bgkurshum"]Защо 23 г. след 1990 г. в България няма десница?[/quote]

  Защото КГБ и ДС направиха всичко възможно да я разбият - монтираха ББ, активираха царо и знаем какво се случи.

  Път без препятствия не води до никъде.
 62. 62 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Въпросът"Защо въпросът за Пеевски е важен" е толкова неубедително поставен във "статийката", че предизвиква само снизходителна усмивка.

  Най-малкото защото представените 5 точки в т.н. "... плануваната и съгласувана поредица от действия, които доведоха до това назначение" нямат никаква логическа връзка с това, кой наистина предложи Пеевски.
  А иначе , отговорът на въпросът за Пеевски е елементарно пародоксален /на пръв поглед/. И той е:
  Борисов и бойковщината в политиката.
  Оттук нататък, всички останали отговори са елементарни /и съвсем не пародоксални/. И тривиални

 63. 63 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#48] от "Чардо":

  Да допълним и факта, че малко преди това приеха промени м закона за ДАНС.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 64. 64 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#63] от "doneva_a":

  Изобщо се ""случиха случайно "" изключително много голяма поредица последователни ""случайности"" !
  Та за това не вярвам даже и в случайните добронамерености на БКП и ДуПеСе !
  А си имат и едни платени меркантилни клакьори . . . от тях имаше тук двама-трима , но и те се отказаха да пишат и застават с голи гърди на амбразурата да защитават криещият се под масата

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 65. 65 Профил на za_izborite
  za_izborite
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Да не забравяме, че преди да утвърди промените в закона за ДАНС, президентът се срещна със Станишев и Местан, които лично го уверили, че няма да допуснат да се злоупотребява с увеличените правомощия на ДАНС. Пък после се чудим, защо Плевнелиев е снел доверието си от това правителство.

 66. 66 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 583 Весело

  "...народните представители бяха задължени да подкрепят в пленарна зала всяко решение, което е прието на заседание на парламентарната група. Тази промяна е сама по себе си противоконституционна и престъпна, защото ограничава волята и възпрепятства упражняването на правомощията на отделния народен представител."

  Такава е ситуацията, Авторе, Превратна...

 67. 67 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Кой зачена Певски?
  Политически имам в предвид!

 68. 68 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  оо - въпроса е много важен

  също като и искането за

  ОСТАВКА

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 69. 69 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Първо питайте за Цветанов и Дянков.

 70. 70 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#64:"Чардо"]Изобщо се ""случиха случайно "" изключително много голяма поредица последователни ""случайности"" ![/quote]
  И "случайно" Росен Плевнелиев подписа "на коляно" указа за обнародване на промените "Пеевски" в закона за ДАНС ... Палавник такъв...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 71. 71 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#65:"za_izborite"]Пък после се чудим, защо Плевнелиев е снел доверието си от това правителство. [/quote]
  И защо? Че той е участник в заверата, който панически бяга от отговорност... Нима не му е станало ясно, защо се намалява изискуемия се стаж за заемане на длъжността по мярката на Пеевски. Ако не му е светнала червената лампичка, значи не става изобщо за президент. Но съм сигурен, че е бил наясно кой ще е бъдещия директор на ДАНС.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 72. 72 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#71:"geo_19"]И защо? Че той е участник в заверата, който панически бяга от отговорност... Нима не му е станало ясно, защо се намалява изискуемия се стаж за заемане на длъжността по мярката на Пеевски. Ако не му е светнала червената лампичка, значи не става изобщо за президент. Но съм сигурен, че е бил наясно кой ще е бъдещия директор на ДАНС. [/quote]
  Напълно съм съгласен. Как може аз, без да имам каквито и да е претенции, да знам една седмица преди назначението, че Пеевски ще бъде предложен, след като така "услужливо" приеха поправката на закона, а президента ни "не знаел" и "бил излъган" ?!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK