Да загърбиш наемника

Премиерът Пламен Орешарски

© Георги Кожухаров

Премиерът Пламен ОрешарскиС "Да загърбиш наемника" завършва най-новата публицистична книга на Едвин Сугарев "Подлите времена". Нейната премиера беше на 4 септември, 83-ия ден от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, и съвпадна с "голямото посрещане" на депутатите от демонстрантите. Публикуваме текста с разрешението на Едвин Сугарев (акцентите са на редакцията).


Преди години ми разказваха една история, която и до днес си спомням поради дълбокия алегоричен смисъл, с който бе натоварена. Мои приятели, журналисти от в. "Демокрация", бяха правили филм за възродителния процес в родопското село Барутин, в което събитията по "покръстването" на мохамеданите се отличаваха с особена жестокост. Селяните им бяха разказали с подробности за всички издевателства, на които са били подложени, за обграденото с танкове село, бунта на миньорите и неговото смазване, за съпротивата на самите селяни, за убитите, пребитите и осъдените, за изтезанията, с които са ги принуждавали да сменят имената си през черната за Барутин 1982 г.


Журналистите обаче забелязали, че в много от разказите се прокрадва една черна фигура – тази на тогавашния кмет на селото, поставил се изцяло в услуга на "възродителите". Той донасял на вилнеещите в окупираното село ченгета кой би се пречупил лесно и кой би упорствал, давал съвети как да се подхожда в различните случаи, а често пъти участвал и сам в "убеждаването" на злочестите селяни да подпишат тапиите, с които им вменяват новите български имена.
Естествено било да попитат


къде е този човек, какво е станало с него


Предполагали, че след идването на демокрацията се е изселил някъде далеч – за да се спаси от отмъщението на своите жертви, а и от собствената си нечиста съвест. И останали много изненадани, когато разбрали, че още си живее в селото. Пожелали да се срещнат и да си поговорят и с него, но селяните категорично и единодушно отказали. "Намерете си го сами" – казали те – "не е трудно да го познаете, щото на човек не прилича. Ние с него не говорим – него все едно, че го няма."


Намерили го, разбира се. И разбрали какво означават думите "него все едно, че го няма". Бил станал същинска отрепка, пиел от сутрин до вечер в селската кръчма, валял се по улиците и канавките. Никой не говорел с него, никой не сядал на неговата маса, никой никога в тези дълги години не бил поискал нищо от него, но и никой не се бил смилил над самотата му.


Тя била абсолютна – и абсолютно влудяваща. Кой знае по силата на какво и той упорствал да остане тук – дето бил несменяем кмет в най-черните за Родопите години. В началото се опитвал да убеди своите съселяни, че не е имал друг избор, че и над него е тегнела принудата. Извръщали се, не го слушали. Накажете ме, бийте ме и мен, както ви биеха тогава – вопиел той.


Не го наказали така, както очаквал. Мълчанието било неговото наказание. Изличаването на човешкото било материализирано чрез един символен жест: минавали през него като през  въздух. Загърбвали го – него, загърбилия човешкото в себе си, зачеркналия хорските болки и унижения. Той виел, мечтаел да му обърнат внимание – та дори и с юмрук в лицето. Но не – дори и това му било отказано. Грохвал от ден на ден, изчерпвал се, превръщал се в сянка на самия себе си – в грозна сянка от едно позорно минало, от което всеки отвръща глава.


Пишейки тези редове, си мислех


за мъдростта на това наказание


Селяните от Барутин бяха отказали да отговорят на насилието с насилие, бяха отказали дори да пропъдят човека, стоварил върху тяхната участ най-грозното възможно унижение – това на поруганата вяра, на зачеркнатата идентичност. Бяха отговорили с презрение, с тотално прогонване от тяхната общност и тяхното настояще, с ритуален отказ от общуване. И съм твърдо убеден, че това е най-адекватната участ за предателите и моралните уроди: те не трябва да бъдат наказвани, те трябва да бъдат изключвани от сферата на човешкото, те не трябва да бъдат затваряни, а да изтляват зад стената на обърнатите гърбом техни жертви.


Пишейки тези редове, си мисля за съдбата на Орешарски. Не за тази на Станишев; той няма връзка с българското – и веднага, щом загуби играта, ще забегне при своите кремълски попечители.


Орешарски обаче няма да забегне – понеже няма къде. Той е


наемник, разменил честта и достойнството си


за шепа сребърници и за горделивия гъдел на властта. Той е навлязъл в паралелния свят, в който подобните нему си мислят, че името и достойнството не чинят пет пари, че хората могат да бъдат лъгани и мачкани, защото са тъпи и склонни да търпят това, че са готови винаги да се продадат за паница леща.


Питам се какво ли си мисли сега, когато най-сетне му е станало ясно, че нещата не са такива, каквито си ги е представял. Че нито хората са толкова тъпи и продажни, нито пък тези, които са дошли с танковете и на които е предоставил своите услуги, ще дадат и пукната пара за него, когато възможностите му да играе марионетната си роля се изчерпят. Дали си представя примерно как, след като бъде обявен фалита на неговото правителство и самият той се превърне в господин Никой, ще влезе в една българска кръчма и ще си поръча една ракия. Как ще заговори някого на някой перон, какво ще го попита шофьорът на наетото такси, с какво ще му отговори случайно срещнатия на пътеката, когото е поздравил с добър ден. Дали се пита кой, как и най-вече защо ще иска да разговаря с него, с какви очи ще го гледат близките и познатите му, как всички ще въздъхват облекчено, когато – оставен без отговор на своите въпроси, той бавно и примирено обръща гръб и си тръгва.


Може би не се пита. Може би за наемници като него такива въпроси не съществуват. Може би още отсега си подготвя някакъв данъчен рай, дето да иждивява с напечелените тридесет сребърника, може би за него и самотата, и презрението се преглъщат лесно, може би и за наемниците, както и за палачите – както би казъл Карл Сандбърг – всичко е лесно.


6 Август 2013


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Весело

  Мъдро е наказанието на кмета,но ние мълчим и презираме 23 + години,а не виждаме никой в канавката?!

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Ето това е. Българинът трябва да се научи да остракира предателите и продажниците. Не е достатъчно да се протестира само на улицата. Не участвайте в никакви събития под патронажа или с участието на представители на това превратаджийско управление. Бойкотирайте всякакви контакти с правителството и с парламента. Покажете им, че го смятате за нелегитимни. Освирквайте ги на всякакви официални събития и когато ги срещнете на улицата. Скъсайте демонстративно контактите си с всеки, който е приел да влезе в правителството като министър, зам. министър или по-ниски нива, който е назначен от това правителство и особено който е назначен след партизанската им чистка. Не ги поздравявайте, не им подавайте ръка, не им се обаждайте. И това го изисква не само вашето достойнство. То е необходимо, за да не се случват отново преврати и предателства в България.

 3. 3 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3627 Неутрално

  Колко покъртително! Направо да ти прокърви сърцето. И всичко за да покаже своята ненавист и отвращение към законно избрания министър председател на България. Да, Това човешкото съзнание наистина е най-великата мистерия на тази вселена.

 4. 4 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тоя щеше пак да гладува до край, до каквото се е докоснал всичко е фира.

 5. 5 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Абе донякъде споделям мисълта на Сугарев, но честно казано повече ме дразни факта, че ту гладува, ту спира да гладува.

  Ако ще мре за каузата да мре - ще го уважавам докато съм жив.

  Но да си играе на иди ми дойди ми...просто не го приемам, несериозно е.

  А за прекрасния му - измислен или не - пример има 100000 такива на успешно живеещи продажници.

  Всички хора имат цена, освен може би комунистите според Веселин Андреев ли беше.

  Това кара порока да изглежда по-малко страшен.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 6. 6 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  Браво Еди!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 7. 7 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 409 Неутрално

  ЕДИ Е ЕДИН ОТ НАЙ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИТЕ ДЕМОКРАТИ.ТОЙ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН И ВЕРЕН НА ИДЕЯТА СИ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ДУГИТЕ ДЕМОКРАТИ.

 8. 8 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 473 Гневно

  До коментар [#3] от "judjuk":

  Можете ли да ми посочите доказателства за твърдението си или вие просто си пишете, защото в събота сутрин няма какво да правите? Кой точно е демократично избран и с какъв изборен резултат? Как и от кого е подкрепена Сянката-премиер? Партиите, подкрепили Сянката, с какви изборни резултати са в НС?

 9. 9 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Сугарев все повече се утвърждава като майстор на "интелектуалното" оплюване. Да пишеш за някого, че "Той е наемник, разменил честта и достойнството си за шепа сребърници и за горделивия гъдел на властта." е проява на простотия. Псевдопублицистиката на Сугарев отдавна е пример за логическа патология. Политическите му изяви са конюнктурни и служат основно като терапия за болното му его. Странното е, че има хора, които още го смятат за морален еталон.

 10. 10 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Поредното преливане от пусто в празно в "демократичен" стил!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 11. 11 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  За протокола-" възродителния" процес беше не през 82,а през 85 и голямата "екскурзия" през 89. Иначе,ако искат да се отърват от някой "политик" ,го изпращат без дипломатическа подготовка за посланик в Индия и Монголия.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 12. 12 Профил на onlooker
  onlooker
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Гладът е лош съветник.

 13. 13 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#8] от "228":

  Всичката тази информация е общодостъпна в сайта на ЦИК
  http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 14. 14 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1828 Весело

  Присмял се хърбел на щърбел

 15. 15 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Дааа както винаги се оправдава,че в изобретяване на мъчения еша ни го няма.Затова си стягат младите куфарите и даже не се обръщат назад.

 16. 16 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Пак гъпи измислици. Много от "възродителите" след 10-ти станаха видни членове на ДПС. И несамо официалните- служители в държавната администрация по Живкково време , ами и неофициалните- агенти на ДС. Сугарев пак са го налегналио ли обаче някои форумци едни фантазии. За него е ясно , че има различно възприятие на действителността. Както гледам, и някои форумци също.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не симпатизирам нито На БСП нито на Орешарски. Дори не симпатизирам на нито една от традиционните партии търкалящи се из парламента през последните 24 години. На Едвин Сугарев му е спрял часовника някъде в началото на 90-те години . С пещерен антикомунизъм не стават нещата Г-н Сугарев. Че сте срещу БСП знаем,повечето сме. Любопитно е да знаем за какво сте?

 19. 19 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 732 Неутрално

  "Орешарски обаче няма да забегне – понеже няма къде. Той е

  наемник, разменил честта и достойнството си

  за шепа сребърници и за горделивия гъдел на властта. Той е навлязъл в паралелния свят, в който подобните нему си мислят, че името и достойнството не чинят пет пари, че хората могат да бъдат лъгани и мачкани, защото са тъпи и склонни да търпят това, че са готови винаги да се продадат за паница леща."

  не съм фен на Сугарев,но в горните редове се корени презрението на голяма част от хората срещу индивиди като Орешарски. Някога имаше един поплювко от БСП,който поемаше вината само с мезета и я пое,дори и тази на баща си!Жалко,че с цената на живота на собствените си деца!

 20. 20 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Някаква цифра тук се пени за резултатите от изборите. Не ги ли знае? 120 депутата имат управляващите, еди колко си опозицията и трета част са "конструктивната опозиция. Това не е първият случай в световната история на съюз на две партии да управляват. Нито е първият, когато тези, които не са в управлението да правят разни циркове за да свалят управляващите.
  Интересното е, че будалите,които подкрепят тукашните циркаджии, не виждат, че опозицията, парламентарната, може бързо испокойно да свали управляващите от власт, ама не го прави.
  В Конституцията е ясно записано, че решенията на Народното събрание се вземат с гласовете на повече от половината от депутатите. Колко от решенията на НС,когато гробарите бяха извън парламента, са взети с повече от половината от депутатите? Я имат 5 ,я нямат. Защо гробарите си мълчат по това нарушение на Конституцията? Това, че и по тяхно време го правеха , е само едната причина. Гробарите приказват за избори, ама не ги искат.

 21. 21 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#18] от "neznaiko_2011":

  много копираш "журналисти,политзоолози и социоментарльози!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Гладната стачка на Едвин очевидно е приключила.
  Ще се окаже, че той е общественика участвал в най-много ракива "прояви"...
  Когато човек се компрометира в нещо такова, после е много трудно да му повярва - именно, защото си похарчил достойнството си.
  Между другото, не харесвам Орешарски, но позицията му да оглави правителството(сиреч, че ще се продава) беше ясна още преди изборите - също както и фактът, че Едвин ще бъде "убеден" да спре да гладува...

  I Want To Believe
 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1518 Весело

  Отминала е третата "докрай" гладна стачка и сега в четвъртия живот-същите простотии.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#21] от "matera": Намекът Ви е най-малкото неуместен. Това че не симпатизирам на псевдодемократи ,съвсем не означава,че съм от другата страна на палачинката. Наричам ви псевдо демократи защото голяма част от вас за една нощ се пребоядисаха, и от проводници на правилната партийна линия станахте върли защитници на демокрацията. Смятате,че единствено вие държите монопола върху истината и упреквате в комунизъм всеки,който ви опонира.С голямо съжаление забелязвам че болшевизмът още не ви е изоставил.Дори нямате наченки на демократично мислене.

 27. 27 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2735 Разстроено

  Браво Сугарев! Намерил си кого да ни даваш за пример - помаците от Барутин които под предводителството на съселянина си Ахмед ага Барутанлията са клали батачани. Дори и годината си объркал защото възродителният процес в Южна България беше през лятото на 1984г но явно не си наясно. Не си наясно и с манталитета на мюсюлманите щом им вярваш че не били отмъстителни.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 28. 28 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#4] от "andimo":
  Тоя щеше пак да гладува до край, до каквото се е докоснал всичко е фира."

  -Гнусотията няма край.Тръгнал той да пише за другите-да беше се погледнал с моите очи...

 29. 29 Профил на mib58316647-Жалки и смешни цензури сте
  mib58316647-Жалки и смешни цензури сте
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Едвин Сугарев от "демократ" се превърна в откровен герберуга. Това говори достатъчно кой се е продал и колко сребърника е взел.

 30. 30 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Браво Еди! Подхвърлил си бисер за хората и те ще го намерят! Независимо, че като винаги първи го надушват свинете и го опърдяват бисерът си е бисер и ще стигне до тези, за които е създаден!

 31. 31 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Хехехе... последните няколко статии препечатки громящи неокомунизма вече започнаха основно да правят лични обвинения към Орешарски. Това е ясен белег на интелектуална немощ. Не че те иначе имат мякакви ясни аргументи, така че то си е и логичен завършвк на тяхната борба с призраците. Очаквам следващата фаза, когато те загърбват перото и опасват колана с експлозиви...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 32. 32 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Тезата за "непротивене на злото" и отказ от насилие, която лансира Сугарев е стара, като християнството. Възможно е за две хиляди години, да има неколцина превъзпитани катила, но повечето наглеци в такава ситуация, ептен си разпасват пояса. Видяхме докъде ни доведе "мирния преход" - там накъдето ни водят и "мирните протести" - под ножа на касапина. Това го е знаел и Левски, за да остави кръста и да се хване за револвера. Знаел го е и Ботев, който казва:
  "..доброму добро да прави,
  лошия с ножа по глава, -"
  А иначе, като нямаш топки, може да си правиш гладни стачки, есеистични анализи и вечерни разходки, край парламента - с балончета и петлета на клечка.

  /не се чете/
 33. 33 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Този кмет е наказан от живота (или от съвестта си?) още преживе, но колко споделят съдбата му.
  Колко от комунистическата клика, колко ДС-ари, на чиято съвест тежат престъпления, продължават да живеят, необезпокоявани, а често и по-добре от жертвите си.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 34. 34 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Да де, ама това "наказание" не минава пред Орешарски.Той си е един абсолютен продажник, нагъл човечец и пет пари не дава за викове и хули в лицето му.Е, някой път ще му е неприятно, но ще го греят парите, за които се продава.А и българите забравяме бързо.Тодор Живков се превърна в блян за по-малко от 20 години, след смъртта му, за повече от половината българи.Нищо, че някои от тях не знаят какво е да ти отнемат достойнството комунистите.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 35. 35 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Весело

  Едвин Сугарев: Да загърбиш наемника

  Или казано по-накратко: ти може да го загърбиш, но той тебе - не.
  И ако мога да се изразя леко нецензурно/нещо, което изобщо не е в моя стил/, в момента, в който го загърбиш, сам му подаваш задника си. Един вид, караш го да си мисли, че ти е харесало. Промяната никога не идва, докато все още пресмяташ шансовете си за победа. Победата идва, когато си решил да не търпиш повече, каквото и ще да става.

  /не се чете/
 36. 36 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#31] от "fortunes":

  Да, такива, като теб, са готови да се продадат също като Орешарски, нали?!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 37. 37 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Любопитно

  [quote#29:"mib58316647"]Едвин Сугарев от "демократ" се превърна в откровен герберуга. [/quote]
  Че кога е бил истински демократ?

 38. 38 Профил на Граф Влад Задунайски - semper idem
  *****
  Гневно

  [quote#7:"eksar007"]ЕДИ Е ЕДИН ОТ НАЙ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИТЕ ДЕМОКРАТИ.ТОЙ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН И ВЕРЕН НА ИДЕЯТА СИ,ЗА РАЗЛИКА ОТ ДУГИТЕ ДЕМОКРАТИ.[/quote]

  На коя идея,бе?
  На тази да гладува оперетъчно ли?
  И да действа по принципа:
  „Дръшти мЪ,чи шЪ сЪ сЪмоубия!“


  Айде кафа от лицемерни артисти!

 39. 39 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1121 Весело

  [quote#28:"dedo pepo"]До коментар [#4] от "andimo":
  Тоя щеше пак да гладува до край, до каквото се е докоснал всичко е фира."

  -Гнусотията няма край.Тръгнал той да пише за [/quote]

  -Това е неговият естетично-поетичен стил.
  Из "Стихове на откачалката" от Едвин Сугарев:
  "Откачалката шепне в ухото си което е достатъчно дълго за тази цел

  зло да не видиш

  пипки да ти изкълват оная работа

  да бди над тебе облак или ангел

  да ти направят клизма с дяволска опашка

  да се разсипе който зло ти мисли

  а ти ухо какво какво дочуваш

  какво изсипваш там през другата фуния

  какви са тези гласове които идат

  срещу гласа ми и какъв е този вихър

  това размесване това ломотещо въртене

  това тътрузене на дяволски крила и ангелски копита

  това клокочещо от дъното ти ехо

  това въртисеневъртисеипрочеецитатности

  хей колко души има там

  какви тълпи те обитават

  матрьошко

  колко пъти вместваш свойте обиталища във себе си"

 40. 40 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":
  С една дума, перифразирано на български - това престъпно правителство не бива да бъде "бръснато за слива!"...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 41. 41 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#17] от "ttrafopostt":
  Да, това беше един специфичен преврат. Диктаторският потенциал, заложен в статута и функциите на прокуратурата бяха не случайно бранени от политиците на прехода. Пазеха я, за да я използват при нужда. Пазеха я въпреки многобройните предупреждения от Брюксел, въпреки призивите на истински демократи като Едвин, че тази властова структура следва да се демократизира. Но не би! В решаващия момент прокуратурата се превърна в цацаратура - една завоалирана модерна форма на болшевишка диктатура. Която погази Конституцията и установеното в нея ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 42. 42 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 524 Неутрално

  От вчера червените боклуци Станишев в Нова и Кутев в Панорама са в атака. Днес и Олигарски е поканен от Пьотр Волгин - руският агент, по радио Хоризонт. Целта им е да пренасочат вниманието на слушателите към това, че ГЕРБ е правил еди си какво лошо преди БСП и ДПС (и Атака). Никой от тези хора няма визия за нужните реформи в страната.

 43. 43 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#35] от "Тони Шнайдера":
  Великият Масутацу Уяма, основател на киокушин, има една великолепна мисъл по този повод:
  "Справедливост без сила е безсилие. А сила без справедливост е насилие."
  Извода е оставил за последователите си:
  - Справедливостта и силата следва да са в хармония!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 44. 44 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#43] от "Анализатор - КАСИРАНЕТО беше мирния изход!":

  1000++++++++++++++++++++++++

  /не се чете/
 45. 45 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#26] от "neznaiko_2011":

  хубаво е човек да е наясно със себе си и без заобикалки да каже какво мисли .Езоповщината приключи с 1989 година!

 46. 46 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  Стендал разказва в дневника си как веднъж срещнал в едно испанско село мъж и жена,живеещи заедно,но които от много,много години изобщо не си говорели! Причината била,че мъжът хванал в изневяра жената и оттогава спрял да и говори,но и не я напуснал. Тя направила същото. Не мога да си представя как са живеели,как са работили заедно,хранели са се,правили са "любов",без да промълвят и думичка един на друг!
  Та Сугарев това ли иска от нас?! Някакъв вид "испанско" отмъщение!
  Не,мерси!

 47. 47 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Много е прав Сугарев. Най много се бъзънаха наемните червени тролове, щото се усетиха в ролята на кмета. Хора без чест, достойнство и родолюбие не заслужават човешко отношение.

  chavo64
 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Гневно

  Прав е Сугарев че този е само един наемник.
  Колкото до честта БСП е известна с безчестието си няма какво да търсим нещо дето го няма
  Цялата им политика е низ от безчестия и всичко това за наша сметка!

  klimentm
 49. 49 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#3] от "judjuk":

  още един, който не прави разлика между законова и правова държава...

 50. 50 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#1] от "xmm":

  прав е Едвин - забрави ги - те са в една друга канавка - затворили са се сами зад едни огромни дувари и не смеят да си покажат носа навън ! възможността да влезнат в нормално заведение или да срещат нормални хора на улицата е затворена врата за тях ...

 51. 51 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Не може да ги загърбим. Трябва първо да ги свалим. После можем да ги загърбим.

 52. 52 Профил на komutator
  komutator
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Ако Сугарев е такъв демократ, защо не отказа назначенията в Монголия и Индия и тлъстите заплатки и задгранични пари в твърда валута. Като е такъв антикомунист и демократ и велик "поет" защо не напусне сладкото местенце в института си в БАН и да даде възможност на някой наистина талантлив младеж да твори. И доколкото помня щеше да мре в името на кауза, ама не го направи и то за "енти" а използваше евтина реклама за да пробутва скъпо "великите си творения". Затова сме на такова дередже, защото "демократите" ни са по-безпринципни и от комунистите а "дясното" беше превзето от истински мафиоти!

 53. 53 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2230 Разстроено

  Наказанието е добро срещу някой, у когото е останало нещо човешко и напълно безполезно за духовни инвалиди, сменящи с еднакво безразличие вещи, жени, партии и родини.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 54. 54 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  [quote#18:"neznaiko_2011"]Любопитно е да знаем за какво сте? [/quote]
  Първо кажи ти за какво си и после любопитствай.

  Gunter glieben glauchen globen
 55. 55 Профил на kortess
  kortess
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":
  И какво от това като ги освиркате и им обърнете гръб, като на следващите избори пак ще отидете до урните и ще ги изберете за пореден път? Ще им накривите шапките.

 56. 56 Профил на kortess
  kortess
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#18] от "neznaiko_2011":
  Някои, например, сме за лустрация. За съжаление една огромна част от българските овце си искат касапите.

 57. 57 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Не виждам някой от бившите величия да си е посипал главата с пепел и да е минал на пост и молитва в някой манастир!
  Те пак са тук и пак ни яхат и клатят, както намерят за добре, а ние вместо да ги напъхаме някъде, където да си размислят за извършеното от тях през годините ги оставяме и някой другарЕ искат да ги наказваме с мълчание! Смехории!!
  А примера с кмета е изключение и само потвърждава правилото, че сме безмозъчна нация и дупедавци, защото пак същите се подиграват и издевателствуват с нас, а ние търпим!

 58. До коментар [#29] от "mib58316647":

  А ти,провокаторче,от коя първична партийна организацийка изпълзя?С агент "др.Иванов" на една ведомост ли сте?
  Наказанието с мълчаливо презрение точно за такива като вас...

  Боли ме от овчедушието на хората...
 59. 59 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 462 Неутрално

  За съжаление глупак и простак с мълчание не можеш уби...

 60. 60 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#53] от "etty1":
  Сугарев не си е губил времето в Индия.
  В случая, е описал действието на Законът на общността, като ритуализирана санкция, над индивида, който го е нарушил...
  Нашият Закон на "общуване" е до Сирни Заговезни ...
  Все по-често се питам, що за Общност е обществото, което си измисляме ???...

 61. 61 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#36] от "salvador":

  Много недостойно е да обвиняваш някой, че е готов да се продаде (под каквато и да е форма)!! Но няма какво друго да очаквам от хора, които като чуят мнение или идея, която не им харесва нападат изразителя като го брандират като "комунист", еретик, предател и т.н. Не Ви обвинявам или Ви се сърдя, толкова ви е интелектуалния и моралния багаж...

 62. 62 Профил на mib58316647-Жалки и смешни цензури сте
  mib58316647-Жалки и смешни цензури сте
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#58] от "Нямаме Закон за Банкрута на Физическите Лица.Защо ли?":

  Защо разсъждаваш толкова елементарно?

 63. 63 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#61:"fortunes"]толкова ви е интелектуалния и моралния багаж... [/quote]

  Преди време си мислех, че такива, като теб са слепи, но се уверих, че сте, по-скоро, толкова нагли и безочливи, че не си заслужава дори приказка с вас.Жалкото е, че в историята ни има много подобни примери за управление с откровен антибългарски интерес, но не го виждате.
  И е типично за посредствени люде, като теб, да се мислиш за нещо повече от останалите.Напротив - драги.Ти си точно от онези, които се заслепяват от няколко сребърника, а после ще твърдиш, че го правиш за добруване.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 64. 64 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Любопитно

  [quote#42:"ck"]Никой от тези хора няма визия за нужните реформи в страната[/quote]

  Прав си. Но Герб като имаха визия, отразена в предизборната им програма в 2009 г., какво направиха?!

 65. 65 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#27:"Julian Mall"] помаците от Барутин .... възродителният процес в Южна България беше през лятото на 1984г но явно не си наясно[/quote]

  Помаците ги преименуваха по рано - 1972 г., мисля?

 66. 66 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Весело

  Сугарев явно няма скоро да се добере пак до посланическо място и сега се е развихрил да си връща имиджа на див антикомунист.

  Само дето сега не сме 90-те, вестник Демокрация фалира отдавна (защо ли?), на новото поколение не му пука за един "недооценен" поет, а като за капак и гладната му стачка получи предимно присмех, та се наложи да получава писма от декани, ректори и подобна псевдоинтелектуална пасмина.

  Слабо Еди, слабо Сугарев. Даже не слабо, а тъпо.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 67. 67 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#63] от "salvador":

  Да има примери, да кажем точно предишното управление, за което Сугарев питае само добри чувства! Предишнито управление беше в крайна сметка точно антибългарско, защото запрати държавата и обществото по една траектория на дългосрочен упадък! За сегашното управление има ранни индикатори, че не може да се справи, но трудно мога да твърдя, че Орешарски е национален предател... А като тръгнахме да фамилиарничим, драги, моля те недей да проектираш собствените си комплекси за малоценност върху хора, които дори не познаваш лично! Най-малкото е жалко!

 68. 68 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#30:gibi""]Браво Еди! Подхвърлил си бисер на хората и те ще го намерят! Независимо, че както винаги свинете първи го намират и го опърдяват [/quote]

  Бисери търсиш?
  Ето ти един:
  http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=184&WorkID=5479&Level=2

  Ще ти хареса, точно за пърдене става въпрос.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 69. 69 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#64] от "dobrich":

  Стига бе, гербавите и програма нямаха 2009-та, че да не им я откраднат, показаха я чак след като ги избраха.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#69:"epoc"]гербавите и програма нямаха 2009-та, че да не им я откраднат, показаха я чак след като ги избраха. [/quote]

  Не споря. Но поне малко да бяха изпълнили от нея?! Обещаваха запазване на старите работни места и 450 000 нови!?

 71. 71 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Еди-дано да четеш тази статия и коментарите под нея.Ще ти кажа едно нещо,което за съжаление не си проумял-комунизма наистина проми мозъците на българите и те са безвъзвратно увредени.Ще ти разкажа за един случай от вчера.По една случайност се озовах в една компания с двама съседи.И стана разговор за кризата от 1996-1997г.И двамата казаха,че от инфлацията тогава са загубили много пари-единият дори каза,че е работил 15 години в Либия и всичките спечелени пари е обърнал в левове,които са изгубили стойността си поради инфлацията.Каза,че изчислява загубите си на около 100 хиляди лева.И аз естествено му казах,че за това са виновни комунистите,които тогава бяха на власт.Но за мое учудване съседа каза,че Жан Виденов не бил виновен,а виновни били седесарите.Представи си -това го казва човек,който е изгубил над 100 хиляди лева.Затова изобщо не се учудвам ,че българите си гласуват за бившите комунисти,за царя и за пъдаря на царя.И нови избори да има пак тази тройна коалиция ще е на власт.И да се борим нищо няма да променим с демократични средства.Само се моля поне Белене да не почнат да строят,защото тогава наистина ще затрият България.

 72. 72 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#71] от "kermit":

  Много хубав пост,само му липсва едно парченце от Истината,за да можем въобще да я наречем така. Нищо не каза за агента на комунистите Иван Костов!

 73. 73 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#51] от "Димитров":
  Те това е мъжка приказка!
  ++++++++++++++++++++++

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 74. 74 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#72] от "deaf"

  В Библията е казано:"По делата им ще ги познаете".Делата на Костов са следните-първо отказа достъп на руски самолети до българското въздушно пространство и така предотврати възможността руснаците да пратят войски в Косово.Второ изгони няколко руски мафиоти и шпиони от България начело с Майкъл Чорни.Сключи договор с Газпром,който гарантираше енергийната ни независимост за десетки години напред,и който договор Р.Овч промени в ущърб на България и в изгода на Русия.По време на неговото управление България стана кандидат член на НАТО.По време на неговото управление ЕС взема решение да започне преговори с България за присъединяването й към съюза.Наистина странни действия за един "агент" на руснаците и комунистите.

 75. 75 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#52] от "komutator":
  Така значи?! Едвин да се бил откажел от заплатката си на посланик? Интересно защо не искаш Станишев да се откаже от черните комисиони по сделката с белгийските корвети или от комисионите по аферата Хохегер? Или Овчаров да се откаже от далаверите с ел.енергията? Или Гергов например от далаверата с Пловдивския панаир? Нали са социалисти?! Само с парите от посочените по-горе черни сделки старите хора у нас биха оправили зъбите си. И Бареков сега нямаше демагогски да обещава по митинги, че ще им ги оправи.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 76. 76 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#74] от "kermit":

  И продаде "Кремиковци" за един (1) долар. Спирам до тук,че ще стане тъпо...

 77. 77 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Сугарев плюеше по сайта Бивол и защитаваше агент Буда. Останалите приказки са излишни.

 78. 78 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Едвин Сугарев е гласът на Истината и Демокрацията!
  Добре е да чуваме какво ни говори, защото той е будната съвест на гражданското общество, честен, осъзнат демократ!

  А празното същество на заемащия длъжнността министър-председател показва до какви низини може да слезе човек, продавайки душата си на дявола!

  А всеки от нас е длъжен да избере на коя страна да застане - ще защити ли родината, ще работи ли нейния просперитет и демократични ценности или избира дявола, силите на злото и разрушението!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 79. 79 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#76] от "deaf":

  Е за колко да го продаде,като Кремиковци имаше над 300 милиона дългове?Какво да направи с Балкан като компанията беше източена изцяло и дилемата беше или да я ликвидира,или да я продаде на единствения кандидат да я купи?Обясни ми с какви действия е показал,че руски агент както го наричаш?

 80. 80 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1236 Весело

  Браво Еди, добре че те има!

 81. 81 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Колеги спокойно, не се блъскайте в муцуните...
  В България понастоящем няма социалистическа или някаква друга лява партия. БСП е партия на милионери, олигарси, мутри и ченгета. Въпреки това се афишират за социалисти. Каква заблуда!

 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  и като го загърбя да прегърна децата на гладуващия ли ?защото ги е осакатил и тях ????

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3627 Неутрално

  До коментар [#17] от "ttrafopostt": Не съм бил комунист за разлика от вашия вожд Боко. Напротив. Един от основателите на СДС съм и имам стаж в борбата за демокрация, дето и 3 живота няма да ти стигнат да го навъртиш. После комунистическата номенклатура превзе отвътре партиите на СДС и ги розложи. Дълга история. Но трябва да спазваме закона. Защото криминалната структура ГЕРБ не падна от Марс. А и олигархията не се шегува. Що се отнася до резултатите, нека всеки каже своето мнение. Нали е форум.

 84. 84 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Няма, няма и Едвин Сугарев изкочи от някъде! Много литература, малко икономика...

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#83:"judjuk"] ГЕРБ не падна от Марс[/quote]
  Да, ас лично видох, кат скочиха от клоните на земята и тръгнаха за пръф път "исправено", което е забележително постижение. После се пооакаха малко, но им е простено, защото не разбираха естеството на работата, която се наеха да "вършат". Може би, ако им дадем заслужен втори мандат, има надежда да станат най-после човеци. Алилуя!

 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Неутрално

  [quote#72:"deaf"]Нищо не каза за агента на комунистите Иван Костов![/quote]

  Де да имаше повече такива"агенти" !

  klimentm
 87. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Гневно

  До коментар [#79] от "kermit":

  Не им обяснявай, няма смисъл.Разказат ти от по горе го потвърждава! Хабиш си времето такива са хората.

  klimentm
 88. 88 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":

  Има една сериозна разлика м/у този хубав разказ (макар и, вярно, реален) и действителността на ниво държавно управление. Първо, подобно наказание разчита на наличието на морал и зависимост от общността. По отношение и на двете управляващите показват невменяемост и имунитет. Просто душите им са толкова отровени, че не им пука какво мислят за тях. Второто е, че подобно отношение няма да ги лиши от лостовете на властта и финансовия ресурс, който им предоставя позицията им. Реално у нас има държава и държавни механизми, но някак те никога не попадат под влияние на (поне малко) правилните хора. А иначе си заслужават подобна морална оценка отвсякъде.

 89. 89 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#83] от "judjuk":

  Никаква комунистическа номенклатура не превзе СДС. Цитирам ти само известни цървули, които в началото на прехода бяха лицата на СДС:

  1. Стоян Ганев - емигрира в щатите за да се завърне през 2001-ва заедно с царя.
  2. Емил Кошлуков - емигрира в щатите, за да се завърне заедно с царя и след това да се изживява като политически коментатор.
  3. Лияна Панделиева, госпожица "мили хора", емигрирала в щатите, върнала се някъде около 2003-2005-та като лице на БСП.

  Забравил си "уникалните" специалисти, като контрадезинформатора, люспенето, отлюспването и роенето на СДС.

  Това беше СДС. Къде изчезнаха хората от Екогласност, които протестираха срещу обгазяването на Русе по времето, когато Костов подаваше документи за членство в БКП? Къде изчезна Петър Слабаков? Защо дружно се отказахте от Жельо Желев? Май хората, които искаха смяна на системата не бяха достатъчно достойни, за да се преборят за място в парламента.

  Или май беше прав този, който измисли какво значи СДС - Стани Да Седна?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 90. 90 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#88] от "vesselin5":Браво на Едвин! Невероятно перо, истински думи! Гордея се, че Сугарев е истински български демократ и борец - каква рядка порода само!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  "....Орешарски обаче няма да забегне – понеже няма къде...."
  Едвине, много поетично го даваш, и затова бъркаш.
  С париите, които ще изкара за премиерстването си ще си купи една хубава къща в Ю. Франция (той няма да остане в България), я с изглед към някое езеро, я към морето, и живот ще си живее, за който нашите емигранти на Запад дори и не смеят да мечтаят.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 941 Неутрално

  На мен лично пък ми омръзна точно Едвин Сугарев вече над 23 години да се прави на единствен морален стожер и голям демократ в българската политика. Защото не може да бъде демократ онзи, който открито подкрепяше Рапона-Тиква.
  Не може да бъде морален стожер онзи, който правеше през 1991 гладни стачки срещу подписването на новата конституцията, а преди няколко месеца заяви, че промяната на конституцията не била толкова важна?! Ами като не е важна промяната на конституцията, ти защо тогава стачкува и лъга хората, бе, капут?!

 96. 96 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 941 Неутрално

  И БСП-ДПС, и ГЕРБ са просто различни лица на едно и също нещо - олигархичния, задкулисен, некомпетентен начин по който се управлява държавата. Борбата между тях е борба за разпределение на кокала и нищо друго. Нещо като ВИС срещу СИК навремето. И ако Едвин Сугарев подкрепя ГЕРБ, щото били срещу БСП, това означава, че подкрепя едната от двете най-големи групировки на мафията. Ето един от про-гербаджийски пасквили на Едвин Сугарев:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=10903&rid=154&archive

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на leni_n
  leni_n
  Рейтинг: 466 Неутрално
 99. 99 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Да загърбиш злото и злодея: не, никога! Злодеят не разбира от презрение. Има една хубава поговорка: "Пачавра леке не хваща".
  Разказаната история с кмета е доста романтична и най-вероятно конкретният човек е бил с особена психика. На злото трябва да се противодейства с твърди средства, за съжаление у нас това не може да се случи.

 100. 100 Профил на skrita_sila_m
  skrita_sila_m
  Рейтинг: 466 Весело

  Поредната доза bullshit bingo от *Еди Не може ли просто да кажеш в едно изречение Орешарски е ****** и да се приключи. Що трябва да пишеш един тон излишни неща, за да се мъчиш да придадеш някаква аналитичност, логичност или адекватност на едносричковата си теза?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK