Ректорът на СУ Иван Илчев към студентите: Времето е Ваше – не на олигарсите, на мутрите и мутресите

Ректоратът

© Юлия Лазарова

Ректоратът"Дневник" публикува словото на ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев от церемонията по повод 125-ата годишнина на университета и откриването на академичната учебна година.


Уважаеми колеги,


Поздравявам Ви – вече сте част от колегията на Софийския университет "Св. Климент Охридски"!
Преди 125 години съвсем близо до мястото, където сме сега, бе положено началото на българското висше образование.


Напомням. Това стана само десет години след Освободителната война. Когато бяха разрушени  десетки и ограбени стотици училищни сгради. Но още в началото на 1879 г. в страната ни вече имаше над 1400 училища. А управата на изгорената доземи Стара Загора, одобрявайки плана на новия град, постанови приходите от 40 дюкяна в центъра да отиват за проектираните нови училища. Това стана само три години след като България води война в защита на Съединението.


Напомням, тогава грамотността не надхвърляше  5-6%,
но управниците ни провиждаха в бъдещето.


През 1888 г. първият университетски курс започна с 43 студенти, всичките мъже, всичките с мустаци. Сега в университета учат към 24 хил. студенти. Повече от половината са дами. От 1888 г. насам Алма матер е дала на България повече от 270 000 бакалаври, магистри и доктори на науките. Повече от четвърт милион!


Уважаеми колеги, влизате в университета в сложно време. Време, в което накъдето и да погледнем виждаме озъбени, зли, разкривени от взаимна омраза лица. Време, в което политиците с охота се кипрят на нашите тържества, но ги няма в нашия делник. Време, в което в България се откриват бинго зали, нощни заведения, по-рядко спортни зали, режат се лентички на магистрали, време, през което през последния четвърт век никъде в страната не е вдигнат нов университетски корпус.


Нови сгради за ГДБОП или ДАНС има,
за университети – няма!


Време, когато актьори стават популярни не защото играят  Хамлет, а защото играят в реклами или в "Биг брадър".


Време, в което политиците безочливо искат да ни убедят, че сме прости, за да могат да ни управляват по-лесно, за да загубим доверие в собствените си възможности. Време, в което, леейки елейни фрази за образованието и науката, те съумяха да прогонят десетки хиляди млади хора и да превърнат "чужбината" в блян за немалко от тези, които са още тук. Чини ни се, че не обичат знаещите и можещите, защото им пречат. За да останат да квакат острастено в собственото си блато. Не се оставяйте да ви подведат. Ние искаме да сте знаещи и можещи.


Време, в които всички политически партии ви свалят звезди от небето – вярвате ли им?


Време, в което патриотизмът не е на мода – на мода е да се ругае родината. И най-стръвно го правят тези, които не са сторили нищо за нея.


Убеждават ви, че живеете във време на негодници. Не им вярвайте - добрите хора винаги са повече. Времето е Ваше – не на олигарсите, на мутрите и мутресите, не на политиканите, но за да бъде времето наистина ваше за него ще трябва да работите.


Днес за нас Вашите преподаватели, за Вашите родители и близки, за Вас самите е празник на надеждата! На одухотворената надежда.


Защото университетът хвърля мост между времената и гледа към едно по-добро и по-интелигентно време. И работи за него.


Защото опитваме по думите на един скорошен министър на образованието да постигнем европейско ниво с африканско финансиране.


Защото не изчисляваме образованието само със сухото чаткане на зърната на сметалото.


Ние не искаме само дипломата да е ваша цел. Щото печатници в България много и дипломи печатаме всякакви – стремете се към качествено образование, изисквайте качество от вашите преподаватели.


Уважаеми колеги, вие не само ставате студенти, Вие получавате свободен избор. На повече от 400 магистърски програми. На пет езика. Опитайте от всичко, което ви предлага Алма матер. От 16-те ни програми за съвместно обучение с чужди университети. От програмата "Еразъм", в която можете да сравните представата си за света с реалността.


От концертите и изложбите на Културния център, от представленията на нашия театър, разходете се до Обсерваторията и погледнете звездите. Вижте пришълците от Космоса и посетителите от миналото в нашите музеи. Трудете се и като магистри или докторанти може да стъпите в университетската база в Антарктида.


Разбира се, няма само да учите, но и ще се забавлявате. Така и трябва да бъде. Но човек се забавлява най-добре, когато не му тежат невзети изпити. Повярвайте ми. От опит го зная.

Проф. Иван Илчев

© Анелия Николова

Проф. Иван Илчев


Уважаеми колеги,


ставате студенти в университет, който вярва,
че знанието прави силата


Че знанието и знаещите са гарант за свободата и независимостта на родината ни.


Уважаеми колеги, Вие влизате в университет, който опитва да остане социален. Да Ви учи да запазите чувствителността си към обществените недъзи.


Уважаеми колеги, Вие прекрачвате прага на най-добрия в научните издирвания университет у нас. Ние, вашите преподаватели – нека използвам думите от песента на "Форинър", сме blinded by science - "заслепени от науката". И затова се борим така стръвно и


ако се наложи, ще ви призовем всички заедно да се вдигнем
и да излезем на протест, за да защитим правото на европейска наука


в оперативната програма за наука и образование и в националния бюджет, защото високата наука е гаранция за високо образование.


Пристъпвате прага на народен университет, който традиционно създава аристокрация на духа и интелекта и това е видно от рейтингите – и национални, и международни. Алма матер е на първо място в тях, но те регистрират сухо само евентуалната ви полезност за обществото. А ние ще опитваме и дано успеем да Ви възпитаме като личности, да изградим у вас, това, което по-мъдри наши съвременници наричаха култура на сърцето, култура на морал и култура на самостоятелно мислене. Искаме да бъдете личности, които без страх отстояват справедливото си мнение било срещу университетската управа, било срещу оправията в обществото. Бъдете барометър на нашите грешки. Но не забравяйте, че право да иска има този, който дава.


Постъпвате в университет, в чието име властниците винаги са се клели и в който обикновено са се чувствали неудобно. Защото е бил коректив, защото е бил един от символите на интелектуалното несъгласие, а негови изразители сте Вие, студентите и преподавателите.


Вие започвате образованието си и надявам се ще го завършите успешно в университет, който винаги е вярвал в България, защото ако тази вяра секне, ще си отидем всички ние.


Само преди седмица празнувахме независимостта на България. Вие сте гарантите на тази независимост. Не тези, които мрънкат по форумите и призовават да се напусне родината, а тези, които стискат зъби и правят това, което могат, за да стане родината ни по-добро място за живот и за мечти.


Уважаеми първокурсници, нека се поклоним пред българския народ. Никога в публичното пространство не е имало протести против харчовете за образование. Против заплатите на депутатите -  винаги. Против парите за подслушване - винаги. Против парите за образование – никога. Защото изначално разбира, че това не е харч, а вложение в бъдещето.


Ние в университетите сме в бизнеса на бъдещето.


Университетът и науката ни не се нуждаят от декларации за уважение в предизборни или юбилейни дни, а от признание и работа в следизборни и следюбилейни. България е страната, която започна късно самостоятелното си развитие на Балканите, но благодарение на прозорливостта на управниците си тридесетина години по-късно бе най-бързо развиващата се страна в региона. Имахме ли такива управници последните двайсетина години?


Младото поколение иска морал от политиците, но не го вижда, иска грижа за бъдещето, но не го вижда, иска да бъде включвано пълноценно в обществото, но не го вижда, иска да бъдат загърбвани нелепостите, но не го вижда. Вместо промени вижда взаимни дребнави заяждания.


Непрестанно повтарят, че държавата ни е малка. Но в областта на високото образование и науката няма малки, а успешни и неуспешни държави. Пожелавам ви да правите всичко по силите си, за да се наредим сред успешните.


Уморяваме се от неразбирането, отчайваме се, искаме да махнем с ръка, да позволим на самодоволната простащина да победи. А не бива. Така, както цар Симеон не позволява на нашия патрон, уморения св. Климент, да се оттегли. И му казва:


"оттеглянето, мисля, е позволено само за недо­стойните".


Нека бъдем достойни.


Огледайте се и вижте колко сте. Силата е с Вас. Силата да променим родината си. Не друг, а ние.  Не в полза на тогоз или оногоз, а заради всички нас.


Днешният ден не е празник само на Софийския университет – това е празник на българския свободен интелект. Във време на опростачване интелектът е пътеводна звезда. Същият този свободен интелект - обругаван, осмиван, пренебрегван, мачкан, стъпкван, та подири убежище в чужбина. Защото без той да се възроди, няма как ние да се възродим като нация.


Честит празник!


Да живее България!


На многая лета!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Добро слово!

  Fail with honour then succeed by fraud
 2. 2 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Демек: да искаме оставката на БСП, но и да не искаме връщането на ГЕРБ, така ли?
  Щото на думи е едно, но на дела се получава съвсем друго...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 3. 3 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 515 Разстроено

  Де да беше така, но не е, живеем точно във времето на олигарсите, те ни управляват, те ни присвояват парите, а ние като покорни българи мълчим и търпим.

 4. 4 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  "Време, в което патриотизмът не е на мода – на мода е да се ругае родината. И най-стръвно го правят тези, които не са сторили нищо за нея.
  Убеждават ви, че живеете във време на негодници. Не им вярвайте - добрите хора винаги са повече. Времето е Ваше – не на олигарсите, на мутрите и мутресите, не на политиканите, но за да бъде времето наистина ваше за него ще трябва да работите.
  Днес за нас Вашите преподаватели, за Вашите родители и близки, за Вас самите е празник на надеждата! На одухотворената надежда."

  Надявам се студентите да са слушали внимателно тази силна реч! На добър час, колеги!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 5. 5 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Вервайте, че е ваше). Като завършите ще отидете за 600 лв. заплата при децата на червените.

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  Добре написано слово. Малко дълго, особено да го слушаш, но пък въздействащо.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Браво, много силна и вярна реч!

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 8. 8 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ангелина":

  Права сте, драга Ангелина, но все си мисля, че ние си ги избрахме тези мутри и олигарси преди 3.5 години...
  И ако грешката да изберем самозвания цар беше простима, то това няма как да се забрави.
  Естествено, че се подлъгахме и не предполагахме, че ще изберем синовете на номенклатурата, но все пак!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 9. 9 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Заглавието определено не ми харесва "Времето е ваше, времето е наше..." тъжни спомени ми навяват тези думи.

  И въобще като чуя високопарни думи вече почвам да се дразня, прекалено много лъжи и лъжци се криха за тях тези 23 години. Не се отнася за ректора и словото му, много уважавам Софийският университет и им желая всичко добро. Но наистина нашите политици предизвикаха устойчива алергия в мен към патетичните красиви слова.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 10. 10 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ето това е реч и пример с който се кове бъдещето!

 11. 11 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1318 Весело

  Хубаво слово!
  Спомням си откриването на моята първа учебна година!
  Ректора говори много хубаво, колежката до мен също беше хубава, а есента беше много слънчева и синя! На другата година станаха промените...

  Машини прости, народ неук.
 12. 12 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 515 Любопитно

  "Ректорът на СУ Иван Илчев към студентите: Времето е Ваше – не на олигарсите, на мутрите и мутресите"

  Софийският университет със "силни" политЧески послания,
  проф. Илчев може би има амбиции да запоЧне политиЧеска кариера ?

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 13. 13 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 571 Весело

  Сетил се Илчев за ЕВРОПЕЙСКАТА НАУКА.
  А пък няма пари да си плати парното....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 14. 14 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво, много силно! Просълзих се, докато го четох.

 15. 15 Профил на ot4eto
  ot4eto
  Рейтинг: 515 Неутрално
 16. 16 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Ректорът на СУ Иван Илчев към студентите: Времето е Ваше – не на олигарсите, на мутрите и мутресите..

  - Браво на..ректора !!!
  Със БСП, на Станишев,
  не може да има... Европейско Бъдеще..

  urkobozambo
 17. 17 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Когато си в университета се чувстваш силен понеже всеки попаднал млад човек намира общност на усилията.А ще намерим ли НАЧИНА да казваме истината без да обидим/нараним ближния?

 18. 18 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#3:"Ангелина"]Де да беше така, но не е, живеем точно във времето на олигарсите, те ни управляват, те ни присвояват парите, а ние като покорни българи мълчим и търпим. [/quote]
  .........
  да продължа, което си премълчал: те пъдят децата ни в чужбина, същите на които ректорът държи днес тази реч, утре са пътници с дипломи, ако ние не смачкаме днес олигархичната чума!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 19. 19 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 586 Неутрално
 20. 20 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#16:"Urkobozambo"]със БСП, на Станишев,
  не може да има... Европейско Бъдеще.. [/quote]
  .........
  Нито с ДПС на Местан и Делян, а най-малко пък с "гражданите за европейско развитие на бг" и мутромилиционерската олигархия най-отпред.
  Избирателите не поискаха Демократи за Силна България сега ще хленчат и подсмърчат за европейско бъдеще. Еми, няма как скъпи сънародници вие да гласувате тъпо, а после да ни управляват умно!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 21. 21 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Хубаво слово на учен човек! Но не беше ли същият професор инициатор и патрон за възпоменателната седмица в чест на Людмила Живкова преди няколко месеца в същия този най-добър и стар Университет, където днес държи слово на студентите за достойнство, чест и авангардна наука? Ретроградни мероприятия в памет на престъпен режим, а днес - такова слово! Да потръпнеш...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 22. 22 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 515 Неутрално

  БААААМ с мокрия парцал!!! Браво за речта! Чак аз се надъхах!

 23. 23 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#21] от "Скакауец":

  Людмила може да е всякаква, но поне е съумяла да съхрани малко истинска история и изкуство, от строя разрушил всичко свързано с интелекта..

 24. 24 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#23:"hinhril"]от строя разрушил всичко свързано с интелекта.. [/quote]
  Имаш предвид строя, с който са свързани Емилиян Станев, Йордан Радичков, Гена Димитрова, Апостол Карамитев и т.н. Или онзи със СлавитУ ТрифунУв, ГоджитУ, Ни- Ло ТУ, МилкУ КалайджиИВ и т.н

 25. 25 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Речта е силна, колеги, но не забравяйте старата приказка: "Времето е ваше? Добре. Ама всичко останало е наше!"
  Ако започнем пак да делим времето, вместо да делим справедливо благата, ще се гледаме все така и без време и без блага.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 26. 26 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Вярно говори човека - образованието, особено в точните науки е много по-добра гаранция за успех от дебелия врат и склонността към далавери. Но за съжаление младите нямат ролеви модели в тази насока и са обградени от глупаци говорещи им обратното, което ги демотивира да учат.

 27. 27 Профил на tsetsin
  tsetsin
  Рейтинг: 233 Неутрално

  А ректорът на УНСС разказваше как е бил асистент, когато Орешарски е бил студент... Разликата между двата университета в огромна. Не толкова в качеството на самото образование, а по-скоро в качеството на хората, представляващи двете институции.

 28. 28 Профил на Kostadin Kostadinov
  Kostadin Kostadinov
  Рейтинг: 233 Весело

  "Уважаеми първокурсници, нека се поклоним пред българския народ. " - довечера ще се поклонят пред звездите на "Пайнер", ама преди това ще се поклонят и пред някоя друга ракия по квартирите

 29. 29 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 684 Неутрално

  В младите е надеждата за промяната. По-будни са и по трудни за лъгане и обещания.

  EU now have 1 GB empty space
 30. 30 Профил на Eternal Barabarian
  Eternal Barabarian
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Почти! Още няколко (правилни) хода на голямата шахматна дъска и времето наистина ще е тяхно...

  Предварително изгубени войни не водя!
 31. 31 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#24] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Не имам предвид строя създал "Народния" съд, строя преследвал десетки години всеки, който не приема идеологията на Маркс и приятелчето му Енгелс, строя който е разчеквал хора притежаващи "западна" литература и т.н. и т.н......ако се досещаш

 32. 32 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 571 Неутрално

  разбирам, че иска усилие да се се предаде основната мисъл на тази реч, вместо просто да я публикуваш - но ние затова ви четем.
  ректорът да си свърши работата вместо да се оплаква от всички и от всичко, защото от от това как те си вършат работата произтича качеството и на политическия живот, и нивото в страната. алма матер да почне да предлага качествено образование, вместо да губи времето на хората, заблуждавайки ги в стойността на това, което получават.

 33. 33 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Чудесна и въздействаща реч на проф. Илчев! Браво на Дневник, че я публикува.

 34. 34 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Иване, ректоре,

  прати студентите на барикадите в борба против опресниците от БКП-ДПС-ДС. останалото е чесане на ректорската уста...

  РЕФОРМИ !
 35. 35 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Любопитно

  А защо ректорът не спомене, че вече приемат "куцо и сакато" само и само да не намалят бройката студенти, защото субсидията зависи от това? Че нивото на образованост драстично е паднало и нарочно не искат да приемат малко хора с конкурс? Защото вече и с двойка на изпита може да се влезне, дори с оценките от матурата?

  Иначе речта му не е лоша.

 36. 36 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#23:"hinhril"]Людмила може да е всякаква, но поне е съумяла да съхрани малко истинска история и изкуство[/quote]
  ..........
  Съхранила или ... поръчала да откраднат? Вкл. и докторската й дисертация, защитена в Англия е "крадната" т.е. на защитата й се явява друг вместо нея. Справка за гнусотиите и низостите на непрежалимия от електората развит социализЪм: desebg.com

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 37. 37 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 627 Неутрално
 38. 38 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Нещо за Людмила Живкова не каза ли?

 39. 39 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  не го харесвам ректора, но словото си го бива!

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 40. 40 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Имаше ги тези комунистически лозунги: Времето е ваше. Ние сме във времето и времете е в нас. Светлото комунистическо бъдеще ви принадлежи.

 41. 41 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 515 Гневно

  [quote#24:"Каишков - Гласът на Америка"]Имаш предвид строя, с който са свързани Емилиян Станев, Йордан Радичков, Гена Димитрова,[/quote]
  Не се излагай! Никой не свързва тези имена с тоталитаризма на ДС!

 42. 42 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Този ректор много ми напомня за мУтрополита Пловдивски... Страхотни проповеди на мутрополита и потресаващи речи на професора, а иначе мутрополита е приятел с мутролигарсите, които архонтисва, а ректора - организатор на седмица възпоментелни чествания в памет на Людмила Живкова в същия Университет само преди няколко месеца.
  Има една стара приказка: Не ме гледай какво правя, ами ме слушай какво ти говоря!
  Кажете ми как да възпитавам честно и добродетелно дете (което вече всичко разбира!) при толкова изобилно и преливащо от всякъде ЛИЦЕМЕРИЕ?!?!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 43. 43 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#38:"Нощен ястреб"]Нещо за Людмила Живкова не каза ли?[/quote]
  ......
  И каза и направи, съвсем скоро, но те управниците от всички цветове съвсем основателно разчитат на късата памет на електората!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 44. 44 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#35:"_dan_"]
  А защо ректорът не спомене, че вече приемат "куцо и сакато" само и само да не намалят бройката студенти, защото субсидията зависи от това? Че нивото на образованост драстично е паднало и нарочно не искат да приемат малко хора с конкурс? Защото вече и с двойка на изпита може да се влезне, дори с оценките от матурата? [/quote]
  ...........
  Ами те и университетските кенефи вонят, но това не може да е предмет на едно такова възвишено слово.

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 45. 45 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Професора се опитва да ги надъха по комунистически, а студентите са практични по капиталистически. Надяват се да вземат диплома и да хванат пътя към Широкият Свят.
  Университетите в Англия поддържат връзка с дипломиралите се студенти и имат статистика: Колко са намерили работа веднага, колко след 6 месеца и т.н.
  Интересно е, СУ имат ли статистика колко от завършилите студенти работят и колко са напуснали България.

 46. 46 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#24:"Каишков - Гласът на Америка"]Имаш предвид строя, с който са свързани Емилиян Станев, Йордан Радичков, Гена Димитрова, Апостол Карамитев и т.н.[/quote]
  ..........
  Каишков, яко носталгия по милиционеро-социализма те тресе или по-точно - звездата ти хлопа. За изброените талантливи българи, милиционеро-социализмът няма никакъв принос към таланта им освен ... сдружаването им в разни казионни съюзи - на артистите, на писателите, под прякото наблюдение на Първия...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 47. 47 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#46] от "Скакауец":

  И титлите: Герой на социалистическият труд, герой на комунистическият труд, заслужил артист, народен артист. Всички други не бяха герои, не бяха заслужили и не бяха народни.

 48. 48 Профил на absolut_stela
  absolut_stela
  Рейтинг: 908 Неутрално

  той пък Илчев е цъфнал от добродетели... оставка и за него!

 49. 49 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#16] от "Urkobozambo":- Браво на..ректора !!!
  Със БСП, на Станишев,
  не може да има... Европейско Бъдеще.. "

  -Дано само не ме убеждаваш,че с ГЕРБ/"европейските граждани"/бяхме се устремили към Европейското Бъдеще?!
  Чак бяхме го подминали!

 50. 50 Профил на silent step
  silent step
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Че то и преди 23 год. беше наше, а се оказа че е на мутрите и олигарсите.

 51. 51 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Приятно съм изненадан. Речта е чудесна. Слово призивно, проникновено, мъдро, стъпило на здрава нравствена основа.
  Поздравления и на добър час на студентите!

 52. 52 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Времето е Ваше – не на олигарсите, на мутрите и мутресите"
  Да, времето е на младите, на студентите, но те ще трябва да се преборят за него. Свободата и демокрацията не могат да се дадат като коледен подарък. Постигат се с борба. Ако студентите успеят да се преборят с олигархията, времето ще им принадлежи наистина.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 53. 53 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Добро слово на демократичен ректор,който знае каква сила се крие в студентския потенциал.Времето е на младите,образованите,широко скроените и непримиримите.
  Поздравления!

  Tony
 54. 54 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  "Във време на опростачване интелектът е пътеводна звезда. Същият този свободен интелект - обругаван, осмиван, пренебрегван, мачкан, стъпкван, та подири убежище в чужбина. Защото без той да се възроди, няма как ние да се възродим като нация."
  Мъдри и силни думи на проф. Илчев! Не ми се ще да си спомням чий син е, словото му е въздействащо! Сравнявам го с думите на доц. Пламен Митев, с които откри миналата акад. година в Ист. факултет.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  Достоен човек и българин!
  Чудесно слово!

  klimentm
 56. 56 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#49] от "dedo pepo":

  - Няма такова нещо

  urkobozambo
 57. 57 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  До коментар [#40] от "dissident":

  Това не е лозунг!

  klimentm
 58. 58 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  В професорската реалност може всичко, но в истинския живот си е баш времето на олигарсите и Вие господин Илчев сте виновен за това, защото го допуснахте, защото си мълчахте, защото не се борихте и продължавате да не се борите за образованието!

 59. 59 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Добре е. Тия момчета и момичета не знаят, че Иван Илчев е син на Илчо Димитров.

 60. 60 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Хубаво слово.
  Дано студентите да са го чули.
  На добър път в науката!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 61. 61 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#27] от "tsetsin":

  Е, по брой на ДС ченгета СУ изпреварва доста УНСС). А за смешните факултети като медицинския и стопанския на СУ да не говорим. Не че факултетът по начална и предучилищна педагогика е с нещо по-различен.

 62. 62 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Освен студентите, дамо и властвуващи са го чули и най-вече разбрали.
  България се възражда след векове на забвение, само поради една проста причини - образование. Нашите другари комунисти добре са разбрали тази проста истина и от много години обръщат посоката от образованост и независимост към невежество и подчинение.
  Дано обикновеният българин се събуди от този десетилетен сън.

  Пътуващ
 63. 63 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 414 Неутрално

  "Чини ни се, че не обичат знаещите и можещите, защото им пречат. За да останат да квакат острастено в собственото си блато. Не се оставяйте да ви подведат."

  Абсолютно! Браво! Младите, преборете чалгата. Ние ще помагаме с каквото можем.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 64. 64 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Много силно слово,много реалистично и в крак с времето....

 65. 65 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2519 Неутрално

  Речта е един от редица признаци, че в България интелигенцията се консолидира. И това трайно ще промени България. Не бързо а трайно. Не с лидери а с общност.

  подпис
 66. 66 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#50] от "silent step":
  +++++ Прав сте!
  И после ни се озъбиха с продълението на фразата:"Времето е Ваше, парите са Наши...."

 67. 67 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Браво, велика реч!
  Бих добавил - във време на умишлено опростачване... А що се отнася до олигарсите, мутрите и мутресите - ще ги заметем, няма да са вечни! И е много важно младите хора да разберат, че това не е елита на нацията, а е най-долната и гнусна кенефна утайка. Те никога не бива да се кланят на тази утайка , а трябва силно да я презират и всячески да се борят с нея! Елита не са разните випове (брадъри) , мутри, чалгарки и тн. Точно обратното - това са най-низките измежду всички лайна щъкащи в България. И скоро нещата ше си дойдат на място. Не се възхищавайте на лайната, а дръпнете ръчката на казанчето и ги пуснете в канала, защото те смърдят! Елита на нацията са хората, които се борят, които се образоват, които остават! Още веднъш поздравления за прекрасната реч на професор Илчев.

 68. 68 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#24:"Каишков - Гласът на Америка"]Имаш предвид строя, с който са свързани Емилиян Станев, Йордан Радичков, Гена Димитрова, Апостол Карамитев и т.н.[/quote]

  Тях ги има въпреки този строй

 69. 69 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Моем ли и ний да им теглим една кратка реч на студентите: запишете някоя конвертируема специалност и учете много добре. После като остане 1 година до завършването, започнете да се оглеждате за добър университет в нормална, бяла страна. Та като хванете дипломата - директно там. И никога не се връщайте в БГ.

 70. 70 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  като прочетох това ,ми се насълзиха очите.
  НЕ ЧЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧУВАМ ТОВА , АМИ ЗЩОТО ГО КАЗВА ЧОВЕК ОТ НАЙ-ВИСОК РАНГ ЗА МЕН!!
  КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИТ ,ЧЕ И ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ В ЦЕЛИТЕ ЗА РАЗРУШАВАНЕ ОТ 'НАШИЯ ЕЛИТ'.
  МОЖЕ БИ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ БЯХА НАЙ-МАЛКО ЗАСЕГНАТИ ОТ УНЕЩОЖИТЕЛНАТА ПОЛИТИКА НА ЕЛИТА НИ!!
  ВЕЧЕ СЪМ СИГОРЕН ,ЧЕ Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ТОЗИ 'ЕЛИТ' , ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА!!
  ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е И КОГАТО , ЩЕ СЕ ВЪЗВЪРНАТ ИСТЕНСКИТЕ ЦЕННОСТИ ,КОИТО СА НИ ЗАПАЗИЛИ ПРЕЗ ТОЛКОВА ИЗПИТАНИЯ КАТО НАРОД!

 71. 71 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Синът на Илчо Димитров няма право да говори за олигарси и мутри, защото той е част от "интелектуалното" им крило.
  Основна негова юнашка битка от последните години беше да свали рекламата на изедника Била над подлеза до СУ, която обиждала Алма Матер, но интересно, че не смяташе за обидно и още повече унизително извисяването на Шмайзера малко по нагоре от същото място.

 72. 72 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Това е слово на Ректор. Дано да има повече покритие с делата.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 73. 73 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Не зная защо толкова му се възхищавате.

  Не са гладни и боси години, та хората (вкл. студентите) да тичат по светли идеи и идеали.

  На 18 години човек с малко повече мозък, наглост или връзки може вече да е милионер.

  Кой ще ти слуша ректор, който не показва признаци на материални успехи в един толкова материален свят?!

  Нищо лошо не искам да кажа за човека...просто не мисля, че това му слово наистина отразява реалността, нито пък, че ще успее да я промени.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 74. 74 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 836 Неутрално

  [quote#69:"rumen5252"] После като остане 1 година до завършването,[/quote]


  бе съгласен, но що трябва университета да е в България?

 75. 75 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  До коментар [#54] от "Домакиня":

  Първо, интелектът не е нищи друго освен начин за предвиждане на бъдещето на база известна вече информация и вероятности.
  Никаква пътеводна звезда не може да бъде.
  Може би е искал да каже "знанието", а може би нещои друго.
  От всяко положение това с интелекта не е на място и просто не е вярно.

  Второ, дори да беше вярно, и остава само един лозунг. Къде му е стимула на интелекта да се възроди?!
  Който го има го използва за себе си - такива са времената.
  Или, още по-точно, който го има се продава по-скъпо от другите.

  Съжалявам, че може да не ви хареса, но това е простата истина.

  Малцината изключения - винаги ги има - само я потвърждават.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 76. 76 Профил на mitkoha
  mitkoha
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Времето - наше, но всичко останало е тяхно...

 77. 77 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Преди година завърших, но по мои наблюдения студентите са еднакво заспали като по-голямата част от страната. Аз поне си спомням сравнително организирани студентски протести само когато "Топлофикация" остави студентските общежития без топла вода и когато обсъждаха дали да вдигнат таксите в СУ.

  Мисълта ми е, ако общината или държавата не пипне Студентски град (да затвори кръчмите, да спре парното, да вдигне наема), масови студентски протести няма да има.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 78. 78 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 535 Неутрално

  комунистите с ДС управляват БГ и така ще бъде , защото вече не може да има лустрация , ще продължи докато всички измрат или избягат от тази нелепа държава

  BG e мини империя на злото.
 79. 79 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#23:"hinhril"]да съхрани малко истинска история и изкуство, от строя разрушил всичко свързано с интелекта.. [/quote]
  В нашите земи от хилядолетия са минали какви ли не беснеещи варвари ,траки, римляни , ислямски завоеватели , руски и съветски ботуши са ни погазвали ама никога народа не е бил така интелектуално и икономически осакатяван както в последните 25 години с "демократично-либералните" реформи на финансовите колонизатори на периферната ни провинция!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 80. 80 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#78:"pelagia"]
  комунистите с ДС управляват БГ и така ще бъде , защото вече не може да има лустрация[/quote]
  Престанете да спекулирате с подобни малоумни твърдения !
  При положение ,че тук заповедите се издават от чужди посолства , 90% от икономиката ни е придобита от чуждестранни "доброжелатели" чуждите банки са придобили активи за по няколко милиарда всяка ...за какво говорим?
  Да вярно ,че има пари в ДС агентите които първи бяха вербувани от соросоидите за да работят против националните интереси но те само обират трохите от масата на господарите си !

  Ректорът също говори за мутри и мутреси но не казва нищо за чалга посланиците и чуждестранните финансови кърлежи които ще са бъдещите работодатели на студентите които покажат добри резултати и решат да останат тук.
  Преди 23 годините младите мечтаеха за собствен бизнес и развитие в свободни професии . А днес никой не вярва ,че това е възможно и никой не ги насърчава да изгонят не нужните ни чужди компании от тук за да могат те да се развиват и да настъпват към техните страни!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 81. 81 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Весело

  Нищо не спомена срещу ПРИЧИНИТЕЛИТЕ на разрухата - комунистите!? А, той май беше от тях....

 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#80:"comandante"]Ректорът също говори за мутри и мутреси но не казва нищо за чалга посланиците и чуждестранните финансови кърлежи които ще са бъдещите работодатели на студентите които покажат добри резултати и решат да останат тук. [/quote]
  Много точно отбелязано, браво!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#81] от "Коки":

  Какви комунисти те гонят тебе, я чети comandante какво казва по въпроса!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 84. 84 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Празни приказки. Само лъже децата.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 85. 85 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#83:"boby1945"]Какви комунисти те гонят тебе, я чети comandante какво казва по въпроса![/quote]
  Мууууу ха ха хааа... не мене, тебе те гонят комунисти, да ти платят за постовете... А да те питам: Откъде аджеба дойде тази КАТАСТРОФАЛНА ситуация в България? От посланиците ли? (питай шефовете, ако незнаеш)

 86. 86 Профил на genchoy
  genchoy
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Хубаво е словото на ректора но имам известни съмнения че голям процент от българските студенти не са го разбрали. Така смятам поради факта че по принцип в здравите общества студентите са естествен коректив за справедливост. Нормално и нужно е на обществото да знае тяхната позиция и мнение поне по въпросите който поставят България на кръстопът защото засягат пряко тяхното бъдеще. Без хора способни да защитават кауза България е обречена на сегашното положение на несигурност и некомпетентност.

  Притеснява ме факта че и да има млади и можещи те биват задушени/заглушени и без трибуна.

 87. 87 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#80:"comandante"]

  ОТНОСНО ЦИТАТА
  ' Престанете да спекулирате с подобни малоумни твърдения !
  При положение ,че тук заповедите се издават от чужди посолства , 90% от икономиката ни е придобита от чуждестранни "доброжелатели" чуждите банки са придобили активи за по няколко милиарда всяка ...за какво говорим?
  Да вярно ,че има пари в ДС агентите които първи бяха вербувани от соросоидите за да работят против националните интереси но те само обират трохите от масата на господарите '

  НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ПРОЦЕНТА Е чУЖДЕСТРАННАТА СОБСТВЕННОСТ ИЛИ ДС АГЕНТИТЕ НИ! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ ДС Е ИНСТРУМЕНТ НА КОМУНИСТИТЕ , КОИТО МНОГО ПРЕДИ 1989 Г. НАТРУПАХА ИЗВЪН БГ КОЛОСАЛНИ СУМИ. ТЕ ГИ НАТРУПВАХА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!
  НО ДОРИ И ТОВА НЕ Е ВАЖНО!

  ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕ БЪЛГАРИНА!
  ЗАЩОТО ТОВА Е ПЪТЯ ЗА НАМИРАНЕ НА РАЗУМНИЯ ПЪТ!!
  НЕСЪМНЕНО ИМА ТОЛКОВА МНОГО ТРУДНОСТИ ПРЕД БЪЛГАРИЯ!
  НЕСЪМНЕНО ИМА МНОГО ИНТЕРЕСИ ОТ ВЪН.
  ЕВРОПА,АМЕРИКА,РУСИЯ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО -АРАБИТЕ!
  И НОРМАЛНО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ СИ Е СЪЗДАЛ ОПРЕДЕЛЕНИ ИНСТРОМЕНТИ ДА СИ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ.
  ВСЕ ПАК ТОВА СА ТЕХНИ ОБЩЕСТВА И Е НОРМАЛНО ДА СИ ГИ ЗАЩИТАВАТ.
  НАЛИ ТУК ЯСНО СЕ ВИЖДА КОЛКО Е МАЛКО НАШЕТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО, И КАТО БРОЙКА И КАТО ПОТЕНЦИЯЛ!
  И ЕСТЕСТВЕНО СРЕДСВАТА .КОИТО РАЗПОЛАГАМЕ СА ОГРОНИЧЕНИ И МАЛКИ!
  ДАЖЕ ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА -ЛИВАНИЗАЦИЯТА НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА. ЗАЩОТО ВСЯКИ ЕДИН ОТ ИГРАЧИТЕ Е ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА ДРУГИТЕ.
  НЕСЪМНЕНО Е ,ЧЕ ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ,НО НЕ И НА ВСЯКА ЦЕНА.
  НИЕ НИТО СМЕ ВЪТРЕ ,НИТО ВЪН!
  УМИШЛЕННО НЕ СЕ ПОДГОТВИХМЕ/МОЖЕ БИ ЗА ДА НИ ВЪРНАТ КЪМ РУСИЯ/ ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОПА.

  И НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЪНШНИ СИЛИ СА ЕДИННИ ПО ЕДНО===ДА НЕ ПОЗВОЛЯТ В БЪЛГАРИЯ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ РАЗУМНОТО ОБЩЕСТВО.
  ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ТЕ ИЗПОЛЗВАТ НАШАТА СЛАБОСТ==КОМНИСТИТЕ НИ С ЦЯЛАТА ИМ ИНФРАСТРУКТУРА.
  НО ДОРИ И ОБРАТНОТО ДА Е ИСТЕНА -КОМУНИСТИТЕ НИ ДА ИСПОЛЗВАТ ВЪНШНИТЕ СИЛИ , ТО ЕФЕКТА Е СЪЩИЯ!!
  ЕДИНСТВЕНО РАЗУМА НИ Е ОСТАНАЛ КАТО САМОЗАЩИТА
  . ВИНАГИ МИ ИЗНИКВАТ В СЪЗНАНИЕТО ЧЕХИЯ,УНГАРИЯ,ПОЛША.... КАТО ПРИМЕР!

 88. 88 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#80] от "comandante":
  ОТНОСНО ЦИТАТА
  ' При положение ,че тук заповедите се издават от чужди посолства , 90% от икономиката ни е придобита .... '

  НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ПРОЦЕНТА Е ЧУЖДЕСТРАННАТА СОБСТВЕННОСТ ИЛИ ДС АГЕНТИТЕ НИ! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ ДС Е ИНСТРУМЕНТ НА КОМУНИСТИТЕ , КОИТО МНОГО ПРЕДИ 1989 Г. НАТРУПАХА ИЗВЪН БГ КОЛОСАЛНИ СУМИ. ТЕ ГИ НАТРУПВАХА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!
  НО ДОРИ И ТОВА НЕ Е ВАЖНО!

  ВАЖНОТО Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕ БЪЛГАРИНА!
  ЗАЩОТО ТОВА Е ПЪТЯ ЗА НАМИРАНЕ НА РАЗУМНИЯ ПЪТ!!
  НЕСЪМНЕНО ИМА ТОЛКОВА МНОГО ТРУДНОСТИ ПРЕД БЪЛГАРИЯ!
  НЕСЪМНЕНО ИМА МНОГО ИНТЕРЕСИ ОТ ВЪН.
  ЕВРОПА,АМЕРИКА,РУСИЯ И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО -АРАБИТЕ!
  И НОРМАЛНО ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ СИ Е СЪЗДАЛ ОПРЕДЕЛЕНИ ИНСТРОМЕНТИ ДА СИ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ.
  ВСЕ ПАК ТОВА СА ТЕХНИ ОБЩЕСТВА И Е НОРМАЛНО ДА СИ ГИ ЗАЩИТАВАТ.
  НАЛИ ТУК ЯСНО СЕ ВИЖДА КОЛКО Е МАЛКО НАШЕТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО, И КАТО БРОЙКА И КАТО ПОТЕНЦИЯЛ!
  И ЕСТЕСТВЕНО СРЕДСВАТА .КОИТО РАЗПОЛАГАМЕ СА ОГРОНИЧЕНИ И МАЛКИ!
  ДАЖЕ ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА -ЛИВАНИЗАЦИЯТА НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА. ЗАЩОТО ВСЯКИ ЕДИН ОТ ИГРАЧИТЕ Е ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН ЗА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА ДРУГИТЕ.
  НЕСЪМНЕНО Е ,ЧЕ ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПА ,НО НЕ И НА ВСЯКА ЦЕНА.
  НИЕ НИТО СМЕ ВЪТРЕ ,НИТО ВЪН!
  УМИШЛЕННО НЕ СЕ ПОДГОТВИХМЕ/МОЖЕ БИ ЗА ДА НИ ВЪРНАТ КЪМ РУСИЯ/ ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОПА.

  И НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ВЪНШНИ СИЛИ СА ЕДИННИ ПО ЕДНО===ДА НЕ ПОЗВОЛЯТ В БЪЛГАРИЯ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ РАЗУМНОТО ОБЩЕСТВО.
  ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ТЕ ИЗПОЛЗВАТ НАШАТА СЛАБОСТ==КОМНИСТИТЕ НИ С ЦЯЛАТА ИМ ИНФРАСТРУКТУРА.
  НО ДОРИ И ОБРАТНОТО ДА Е ИСТЕНА -КОМУНИСТИТЕ НИ ДА ИСПОЛЗВАТ ВЪНШНИТЕ СИЛИ , ТО ЕФЕКТА Е СЪЩИЯ!!
  ЕДИНСТВЕНО РАЗУМА НИ Е ОСТАНАЛ КАТО САМОЗАЩИТА
  . ВИНАГИ МИ ИЗНИКВАТ В СЪЗНАНИЕТО ЧЕХИЯ,УНГАРИЯ,ПОЛША.... КАТО ПРИМЕР!

 89. 89 Профил на shano
  shano
  Рейтинг: 402 Любопитно
 90. 90 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Ваше е, иска се обаче да станете и да си го вземете....Време за спане няма!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 91. 91 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#88:"ilia1959"]. НАТРУПАХА ИЗВЪН БГ КОЛОСАЛНИ СУМИ. ТЕ ГИ НАТРУПВАХА ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ!
  НО ДОРИ И ТОВА НЕ Е ВАЖНО! [/quote]
  Абе това са пълни глупости !
  Да има данни ,че няколко вербувани агенти на ДС в чужбина са правели далавери и по всичко си личи ,че са комисионните са били десетки а може би стотици хиляди us$

  Е какво толкова е ограбена България?

  Това което за малко се говори е ,че "демократите" България загубиха дълговете от държави като Либия,Ирак и Сирия ... да не говорим ,че и всички държавни имоти и активи на България в чужбина бяха продадени за жълти стотинки !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 92. 92 Профил на mmateva
  mmateva
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Много вдъхновяваща реч на Ректора!
  Аз, като млад човек в България, вярвам, че има какво да направим за страната ни. И не е само политиката.
  По-скоро е до самосъзнанието ни на нормални граждани на нормална държава. Ако имаме поне това, сме извървяли половината път.

  Промяната е в хората. И не е едно единствено събитие, един "катарзис"; промяната е процес. След това лято, аз вярвам, че тя се случва. Тя е факт. И дано студентите продължат борбата


 93. 93 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#91] от "comandante":
  КОЛКО ПАРИ СА ИЗНЕСЕНИ ПРЕДИ1989 ГОДИНИ!
  АМИ ,АКО ИМАТЕ ПОЗНАТ РАБОТИЛ В СОМАТ ИЛИ БМФ ПО ТОВА ВРЕМЕ ,МОЖЕ ДА ПИТАТЕ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС!
  ЛИЧНО ЗНАМ ЗА ТАКОВА НЕЩО /700 000-800 000 $ СЕДМИЧНО/.
  Е ЕСТЕСТВЕННО НЯМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА ТАКА ДА СЕ КАЖЕ .ХОРАТА КОИТО ИМАХА- УМРЯХА .Е ПОНЕ ОСТАВИХА ДОБРО НАСЛЕДСТВО ЗА ФАМИЛИЯТА СИ.РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ НЕ СЪМ ВИДЯЛ КУФАРЧЕТАТА КОИТО СЕ РАЗДАВАХА ПРИ ПРИВАТЕЗАЦИИТЕ, САМО СЛУХОВЕ ЗА СУМИТЕ!!
  НО ОЩЕ ВЕДНЪЖ .ТОВА НЕ Е ВАЖНОТО ,ЗАЩОТО Е МИНАЛО!
  А И НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА!
  И ЗА ТОВА РАЗГОВОРИ ОТ ТОЗИ РОД -ЗА НЕЩА БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА , СА СИ САМО ИГРА НА ДУМИ.
  БЪДЕЩОТО Е ВАЖНО. ТОВА СА ЧАСТ ОТ МОЗАЙКАТА .
  НО АЗ НЕ СЪМ СОФИЯ. ТАМ СИГОРНО ЗНАЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ЗА ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ--ТОВА Е СТОЛИЦАТА!
  ОЩЕ НЕ СМЕ РЕОРГАНИЗИРАЛИ!
  НЕ Е РЕАЛИЗАРАН ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП НА ВСИЧКИ НАПРЕДНАЛИ ОБЩЕСТВА!----ПОДБОР,ПОДГОТОВКА И РЕАЛИЗАЦИЯ НА НАЙ-УМНОТО И КЪДЪРНО В БЪЛГАРИЯ!
  РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ СЛЕД ТОВА.
  НЕ Е ИЗГРАДЕНА НОВА СИСТЕМА!
  ОЩЕ Е СТАРАТА-ПОДБОР ПО ПОСЛУШАНИЕ И ПО ПРИНАДЛЕЖНОСТ!
  СИГОРНО ИМА МНОГО МОДЕЛИ , НЕ СЪМ СПЕЦИЯЛИСТ В ТАЗИ ОБЛАСТ! НО И В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ГОЛЕМИ КОМПАНИИ--СИГОРНО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА НЯКОЙ ТЕХЕН МОДЕЛ ЗА ОСНОВА...

 94. 94 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#93:"ilia1959"]КОЛКО ПАРИ СА ИЗНЕСЕНИ ПРЕДИ1989 ГОДИНИ! [/quote]
  Пак искам ясно да кажа ,че не оправдавам ерата на соца , имало е многи недостатъци и несправедливости !
  Иначе колкото и да се е крало все нещо е оставало ...щом няма международни икономически анихилатори и краденето се върти обратно в икономиката!

  Само Кинтекс правеше по 2 милиарда на година печалба а Сомат купуваше постоянно нови мерцедеси !? Да не говорим ,че Масква срещу трушии и компоти ни даваше по 1-2 милиарда в петрол и оръжия и отделно безвъзмездна помощ!

  Нашите "съюзници" не са ни дали и един ¢ (цент) за базите и полигоните на наша земя които сме им предоставили съвсем безвъзмездно а в същото време наливат милиарди в Турция,СА и Египет !


  В управлението на на либерастите бяха затворени десетки болници и стотици училища !

  Сложи си ръка на сърцето и си признай ,че изобщо не разбираш как е устроен света ... ако изкарваш някакви пари от това да демонизираш невидимия комуняга въпросът е друг, жив и здрав бъди !  Libertarianism is just anarchy for rich people
 95. 95 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#94] от "comandante":

  РАБИРА СЕ ,ЧЕ ЕДИН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ В ПЪЛНА ПОДРОБНОСТ ЕДНА ТАКАВА ОБЕМНА КАРТИНА, ЗАТОВА ГОВОРИМ ЗА ОБЩЕСТВА! ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е НА МЯСТО ,ОТ КОЕТО СЕ ВИЖДА МАЛКА ЧАСТ ОТ КАРТИНАТА! ЗАВИСИМ ЕДИН ОТ ДРУГ! ЖИВЕЕМ И РАБОТИМ В КОМБИНА! ОРГАНИЗИРАНО ОБЩЕСТВО!
  И КАТО РАЗУМНИ ХОРА БИ СЛЕДВАЛО ДА ПРИЕМЕМ ДЕИСДВИТЕЛНОСТА ,БЕЗ ДА СЕ САМООБВИНЯВАМЕ И ДА ГЛЕДАМЕ САМО В МИНАЛОТО!
  БЪДЕЩЕТО Е ВАЖНО!
  ОТ МИНАЛОТО СЕ ВИЖДА ,ЧЕ ДО СЕГА СИСТЕМАТА НЕ РАБОТИЛА, НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ТАКА!
  НОВА СИСТЕМА НЯМА ВСЕ ОЩЕ!
  А НОВА СИСТЕМА НЕ Е РАБОТА ЗА ЕДИН ЧОВЕК ИЛИ МАЛКА ГРУПА ХОРА ОТ ЕДИН НАРОД!
  ЗАТОВА Е НУЖНО ГОЛЯМА ГРУПА ОТ ОСЪЗНАТИ ХОРА/РАЗУМНИ/ --НАРИЧАНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ИЛИ СРЕДНА КЛАСА!
  ЗА БЪЛГАРСКИЯ ВАРИЯНТ КАРТИНАТА Е ДОЛУ ГОРЕ СЛЕДНАТА!
  КОМУНИСТИТЕ НИ ИСПОЛЗВАХА ГОДИНИТЕ ПРЕДИ1989 Г ДА НАТРУПАТ ОГРОМНИ ПАРИЧНИ СУМИ! С ТЕЗИ ПАРИ СЛЕД 1989 Г ТЕ ПРОВЕЖДАХА РАЗРУШИТЕЛНА ПОЛИТИКА В БЪЛГАРИЯ!
  РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ТЕ НЕ СА ТОЛКОВА УМНИ ЗА ТОВА--НЯКОЙ ОТ ВЪН ГИ РЪКОВОДИ!
  НАЙ-ВЕРОЯТНО СА СКЛЮЧИЛИ СДЕЛКА ЗА ДА ГИ ОСТАВЯТ!
  НО ТАКОВА РАЗРУШАВАНЕ НЕ Е НА СОБСТВЕНИЯ НИ ЕЛИТ!
  КОЙТО СЕГА СЕ ПРЕВЪРНА В МАФИЯ!! ==ГРАБИ И РААЗРУШАВА!
  ТЕ СТАРАТЕЛНО РАЗРУШАВАТ ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА РАБОТИ В БГ. И ПРЕДПРИЯТИЯ И ХОРА!! ТАКА ТЕ ЗАБАВЯТ СЪЗДАВАНЕТО НА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО! И ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКО ДА ГО РАЗРУШАТ! ДО СЕГА УСПЯВАТ!
  ВСИЧКО Е ТОРПЕЛИРАНО В БГ. НИТО СМЕ В ЕВРОПА,НИТО СМЕ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРАЛИ!
  ВСИЧКИ МЕТОДИ ЗА ПРОМЯНА ИЗГЛЕЖДАТ УТОПИЧНИ ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА.РАЗУМНИЯ ПЪТ ИЗГЛЕЖДА НЕВЪЗМОЖЕН-НЕОБХОДИМО Е ОСЪЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРИНА!
  ОСТАВА НЕРАЗУМНИЯ!- И ТОЙ ИЗГЛЕЖДА НЕВЪЗМОЖЕН!
  ПОЛОЖЕНИЕ КАТО НА БОЛЕН ОТ РАК НАРОД! ИЗХОДА НА ТАКИВА СЛУЧАИ ОТ ИСТОРИЯТА Е ЕДИН=ГРОБИЩИТО НА ИСТОРИЯТА!
  ДРУГ НЯМА ДА НИ ИЗЛЕКУВА! А ОБРАТНОТО-ЧАКА ДА ЗАЕМЕ НАШЕТО МЯСТО!
  ПРАВОТО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ НЕ СЕ ПОДАРЯВА , ТО СЕ ИЗВОЮВА!

 96. 96 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#94] от "comandante":

  'Сложи си ръка на сърцето и си признай ,че изобщо не разбираш как е устроен света ... ако изкарваш някакви пари от това да демонизираш невидимия комуняга въпросът е друг, жив и здрав бъди !'
  ОТГОВОР
  НЯМА ТАКЪВ ЧОВЕК В СВЕТА ,КОЙТО ДА РАЗБИРА НАПЪЛНО КАК Е УСТРОЕН СВЕТА! ВКЛЮЧИТЕЛНО И АЗ.
  ИМАМ РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ ОТ ПРЕДИШНОТО БКП.А СЕГА ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ. ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТЯХ И ЕЛИТА НАЛИ?
  ЗАЩОТО ПОЧТИ ВСИЧКИ СМЕ ЖЕРТВА НА ТОЗИ НАШ ЕЛИТ!
  ОТНАСЯМ СЕ С УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСЯКА РЕЛИГИЯ И ИДЕОЛОГИЯ!
  КОМУНИЗМА -СЪЩО. ТОВА ЧЕ ПРАВЯ СРАВНЕНИЯ НЕ Е ДЕМОНИЗАЦИЯ. ТО И В КИТАЙ НА ВЛАСТ СА КОМУНИСТИТЕ!
  ЗА РАЗЛИКАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ И КИТАЙСКИТЕ! ЯВНО ЕДНИТЕ НЕ СА КОМУНИСТИ! ТО И ИМЕТО Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!
  НЕ ПРАВЯ ПАРИ С ПИСАНЕ , А С РАБОТА.
  ДОРИ И НЕ МИ СЕ ВЯРВА ,ЧЕ ТУК Е ПУБЛИЧЕН САИТ!
  ПО ПРИНЦЕП НЕ СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО С ГЛУПОСТИ КАТО ТЕЗИ.
  НИТО МИ ПЛАЩАТ,НИТО И СЪМ НА НЯКАКВО ПОЛОЖЕНИЕ
  ,С МНОГО ПАРИ ИЛИ ГОЛЯМ БИЗНЕС ,ЧЕ ДА МУ МИСЛЯ ЗА НАПРЕД.
  МАЛКО ЛЮБОПИТСТВО ТАКА ДА СЕ КАЖЕ!

 97. 97 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#96:"ilia1959"]ЗАЩОТО ПОЧТИ ВСИЧКИ СМЕ ЖЕРТВА НА ТОЗИ НАШ ЕЛИТ!
  ОТНАСЯМ СЕ С УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСЯКА РЕЛИГИЯ И ИДЕОЛОГИЯ!
  КОМУНИЗМА -СЪЩО. ТОВА ЧЕ ПРАВЯ СРАВНЕНИЯ НЕ Е ДЕМОНИЗАЦИЯ. ТО И В КИТАЙ НА ВЛАСТ СА КОМУНИСТИТЕ! [/quote]
  Аз някъде да съм се самоопределял като комунист и да съм казал ,че ми е мъчно за БКП???
  Абе тук масово пребоядисаните комунисти носят мантрата за отрицание!
  КОЙТО НЕ Е С НАС ЗНАЧИ Е КОМУНИСТ!
  "Комунизма си отиде спете спокойно деца" -Кръпката го изпя преди 24 години !
  И у нас няма следи от комунизъм а имаше някаква социалистическа държава която беше със сработеща икономика и действаща експортна индустрия!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 98. 98 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#95] от "ilia1959":
  Пак дрънкаш глупости за някакви сенки който крадат и изнасят !
  Да сенките на комунягите ги има и те постоянно деструкторират държавата облечени като "демократични" реформатори !
  Но за какво говорим при положение ,че чуждите банки дошли у нас с по няколко милиона придобиха милиарди и са се подули като супер кърлежи !????
  Само Уникредит направиха у нас активи за над 13 милиарда?
  Чуждите търговски олигополи изнасят по 15 милиарда годишно ?
  За монополите и енергийните картели да не говорим какво е там...
  Да твърдите ,че сме най-бедните в ЕС защото комунистите са ни взели залъка е малоумно при положение ,че те и техните пребоядисани деца и внуци обират само трохите от масата на чуждестранните си господари !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 99. 99 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#87] от "ilia1959":
  Убо, Илия. Съгласен. Ама защо толкоз неграмотно написано!?!?
  Български ли не владеете, на училище ли не сте ходил?

 100. 100 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#98] от "comandante":
  ОТГОВОР НА
  'Пак дрънкаш глупости за някакви сенки който крадат и изнасят !'
  ДА ТАКА Е ! ВСИЧКО КОЕТО Е СВЪРЗАНО С МИНАЛОТО Е ТАКА!
  И ЗА ТОВА НЕ Е ВАЖНО!

  А ОТНОСНО СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ С ЧУЖДУТЕ БАНКИ И ГОЛЕМИ БАНКИ!
  БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА! СЛЕДОВАТЕЛНО ПРИЕМАМЕ ПРАВИЛАТА НА ИГРА. НАШЕТО ПОЛИТИЧЕСКО И ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ Е ВЗЕЛО ТОВА РЕШЕНИЕ! НЯМАМ И ПРЕДСТАВА КАКВИ СДЕЛКИ СА СКЛЮЧИЛИ! НО СЕ ВИЖДА ОТ МОЯТА ПОЗИЦИЯ;
  НЯМАШЕ ПОДГОТОВКА ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕВРОПА!
  НЕ Е СЛУЧАЙНО СПОРЕД МЕН! ТОВА Е ТОРПИЛИРАНЕ !
  НЕ СЕ НАПРАВИ И ОПИТ ЗА МОДЕРНИЗИРАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩОТО ПРОИЗВОДСТВО В БГ. НАПРОТИВ--БЕШЕ РАЗГРАБЕНО, РАПРОДАДЕНО И УНЕЩОЖЕНО! ИМАМ ЧУСТВОТО ,ЧЕ И ХОРАТА С ВИСОКИ КФАЛИФИКАЦИИ БЯХА ПРОДАДЕНИ!

  НЯМА ДА ПОСОЧВАМ КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА!--НАШИЯ ПСЕВДОЕЛИТ, ИЛИ ПО ТОЧНО-ПРИТЕЖАВАЩИТЕ РЕСУРСА ДА ПРОВЕЖДАТ ПОЛИТИКАТА.
  ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ ЕДИНСТВЕНО ,КОЕТО СЕ ПРАВИ Е РАЗГРАБВАНЕ НА ЦЕЛИЯ РЕСУРС НА БЪЛГАРИЯ ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЧОВЕШКИЯ.
  ТОВА СЕ ПРАВИ ПАК ХОРАТА ИМАЩИ РЕСУРСА ДА УПРАВЛЯВАТ!
  СЕГА МОНОПОЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДАЛИ СА ЧУЖДИ ИЛИ БЪЛГАРСКИ , НЕ Е ВАЖНО! ВИЕ СИГОРНО ЗНАЕТЕ МНОГО ДОБРЕ КАК И КОЙ ГИ Е СЪЗДАЛ! НО СЪС СИГОРНОСТ СА ХОРА СВЪРЗАНИ С НАШИЯ ЕЛИТ! ТЕЗИ СДЕЛКИ СА СКЛЮЧЕНИ ОТ НАС ,ТАКА ДА СЕ КАЖЕ!
  МОНОПОЛИТЕ СА НАШЕ ДЕЛО ,НА НАШИЯ ЕЛИТ!
  /НИЕ СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ ДА НИ РЪКОВОДЯТ!
  ЗНАМ .МНОГО ОТ ВАС НЕ ПРИПОЗНАВАТ УПРАВНИЦИТЕ КАТО ТЕХЕН ИЗБОР. ДАЛИ СА ИЗБОР ИЛИ НЕ ,НО ТЕЗИ ХОРА РИТЕЖАВАТ РЕСУРСА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА БГ./
  КАКВИ СА СДЕЛКИТЕ , ЕДИН ГОСПОД ЗНАЕ!
  НЯМА ДА КАЗВАМ ЗА КУФАРЧЕТА С ПАРИ!!
  НО ТОВА СА СЕГАШНИТЕ ГЛАВНИ ИНСТРОМЕНТИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОЛИТИКА!
  ТОВА Е ГЛАВНОТО ОБЯСНЕНИЕ ЗА СТАВАЩОТО В БЪЛГАРИЯ!
  ВИЕ ПО ДОБРЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ,КОЙ СТОИ ЗАД ТЕЗИ 'ЧУЖДИ МОНОПОЛИ' , КОЙ Е СКЛЮЧЕЛ СДЕЛКИТЕ С ТЯХ.
  ТАКА ,ЧЕ ВИНОВНИ НЕ СА ТЕ ,АМИ НАШИЯ ЕЛИТ ,КОЙТО СТОЙ ЗАД ВСИЧКО ТОВА. ДРУГ НЯМА КОЙ ДА БЪДЕ!!
  ТОВА Е!
  А ЕЛИТА НИ КАЗВА!
  ВИЕ ГЛАСУВАХТЕ ,НАЛИ! -ТОВА Е ВАША ВОЛЯ!
  КОЙ Е ПРАВ ТУК?
  ДАА ,ЗАДЪНЕНА УЛИЦА.


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK