За Стейси Дули, филма й за Би Би Си и Слънчев бряг

Стейси Дули на Слънчев бряг, юли 2013г.

© Instagram.com

Стейси Дули на Слънчев бряг, юли 2013г.Филмът на журналистката Стейси Дули за случващото се на Слънчев бряг предизвика много повече емоции в България, отколкото сред британската аудитория, за която е предназначен.


След излъчването му в понеделник по един от каналите на Би Би Си и повторението му в четвъртък (предстои и още едно в неделя) оценките за показаното се разделиха на осъдителни за поведението на британците и за това, че курортът се е превърнал в място, където им се позволява да се държат така и дори това се стимулира в името на печалбата. Едни наричат авторката "Тъпа кучка, която не умее да се забавлява", а други пишат "Стейси Дули - министър на туризма!".


Някои хотелиери казаха, че се чувстват подведени и обмислят да съдят авторите на "Пиянство, обиколка по баровете и България". Не се е чувало обаче някой да е протестирал например срещу датския сериал Sommer i Sunny Beach, който вече трети сезон разказва за приключенията (не много по-различни от тези в британския филм) на група датчани на българското Черноморие. Форматът на този тип предавания е RIRL - риалити в реалния живот.
Вероятно защото няма за какво да се протестира, просто там (както и на много любителски и полупрофесионални клипове в интернет) Слънчев бряг е представен такъв, какъвто е, или по-точно с каквото вече е най-известен - не морски курорт за тиха или семейна почивка, а зона за безкраен купон с брутално евтин алкохол и доста либерални нрави. Морето е само гарнитура. 


В крайна сметка няма нужда от лицемерие - там работят българи, печелят пари и забавляват и чужденци, и други българи. А това как докарват толкова евтин алкохола и дали държавата си събира акцизите и данъците и следи все пак да не се бетонира всичко наоколо в очакване на още търсещи евтина пиячка англичани е предмет на друг разговор.


Създаде се впечатление, че Стейси Дули нарочно е показала по негативен начин България и че екипът й е прекарал две седмици на Слънчев бряг, отвратен от видяното. Засега няма коментар от нея, но в действителност от съобщенията и снимките, качвани по това време, се вижда, че всъщност те страхотно се забавляват.


Стейси Дули с екипа си на Слънчев бряг: "Елате в нашата банда!"

© Instagram.com

Стейси Дули с екипа си на Слънчев бряг: "Елате в нашата банда!"


Малко се каза и за това коя всъщност е водещата Стейси Дули, както и че тя дразни много хора и в родината си. 


Преди всичко трябва да се има предвид, че тя работи за трети канал Би Би Си, който е с предимно младежка насоченост (и по мнение на българи, живеещи във Великобритания, не е особено гледан). В британската преса подозират, че филмът й за Слънчев бряг е направен в отговор на успеха на риалити поредицата The Magaluf Weekender на канал ITV2, разказващ за първата ваканция без мама и тате на 18-годишни британци в Магалуф, купонджийския център на Майорка.


Не само фирмените цветове на сайта и канала Би Би Си 3 са розови, но и темите му са "Опасен секс в града", "Не казвайте на булката", "Лошо образование" и тийн сериалът "Някои момичета". В този смисъл не е съвсем ясно дали след "Пиянство, обиколка по баровете и България" всъщност няма да има отлив, а към Слънчев бряг ще се засили потокът от търсещи купон британци.


Трудно е да се каже и че екипът има някакво специално отношение към България. В понеделник например предстои излъчването на филма им "Секс, ергенски партита и Прага". От анонса личи, че в него ще се разказва за "хилядите момичета, на които се плаща, за да забавляват мъжете гости; как градът е осеян с публични домове, едва прикрити като студиа за масаж и клубове за мъже; как полицията патрулира, за да защити туристите и да потушава проблемите, които създава ожесточената конкуренция; как групите от пияни мъже стават лесна плячка за пражките престъпници... Стейси разкрива мрачната страна на Прага".


Журналистката смело се хвърля на подобни теми - наркотиците за туристи в Тайланд, ислямистите в родния й Лутън, хомосексуалните в американските затвори, каналите за нелегална имиграция в САЩ - макар да е критикувана, че подхожда към тях недостатъчно професионално и понякога наивно.


Дули е доволна от работата си в България, защото още през лятото съобщава: "Чакайте да видите нашия документален филм, има няколко подобни, но нито един с кадри зад завесата като нашия".После пуска и снимки с коментар: "Никога не съм снимала тооооолкова много текили."А когато се прибира, не пише нищо лошо за България. Просто "Текила. Прави ги щастливи. Тълпата на Слънчев бряг беше толкова готина... но е толкова хубаво да си у дома!"Тя е само на 26 и вече има 4 години кариера в телевизията, включително свое предаване по Би Би Си. Дули случайно попада на екрана през 2009 г. с малка роля в документален филм за робските условия в шивашки предприятия в Индия.


Но се оказва, че камерата я обича, тя се вълнува от проблеми по света, а акцентът й и начинът на говорене са много близки до младежката аудитория. Стечението на още обстоятелства й помага да получи своето предаване "Стейси Дули разследва", в което тя обикновено разказва за ситуации, в които попадат млади британци по цялата планета.


За Стейси Дули, филма й за Би Би Си и Слънчев бряг

© Instagram.com


Британката сама признава, че никога не е учила журналистика и дори не е попаднала в колеж, но че се опитва да открива силни истории, да се фокусира върху хората, с които разговаря, да разбере тяхната ситуация и понякога да плаче с тях.


"Просто опитвам да съм честна към зрителите и се надявам с годините да стана по-добра и по-опитна. Бих искала да съм брилянта в това, което правя, но за това се иска време и адски много труд. Съветът ми към младите журналисти е да се подготвят да работят здравата. Не можете да си представите колко пот трябва да пролеете, за да направите едночасов филм!"


Но Стейси Дули е критикувана, че работи като аматьор, захванала се с теми, които не са й по силите. Друг проблем е, че филмите й със сериозни проблеми се излъчват по канал, който отделя 9 часа дневно за програми без някакъв публицистичен хъс и често не особено забавни и насочени към деца от семейства на градската средна класа. 


За качествата на "Пиянство, обиколка по баровете и България" има определения от типа на "не върви да наречеш храна един пакет с чипс", защото историята му не навлиза достатъчно дълбоко, за да се нарече филмът документален.


"Дули се разхожда насам натам като училищен префект (това са ученици, на които е дадена ограничена власт да ръководят и надзирават останалите, нещо като старшини - бел.ред) посред оргия и възпитано интервюира момчета и момичета, които след 7-8 коктейла вече са изгубили задръжките си, които може би никога не са и имали.", пише Андрю Антъни в "Обзървър".


Какво е открила Дули - че когато след 8 часа къркане на евтин алкохол млади британци се държат по начин, който не може да ни носи национална гордост, че българите цинично се възползват от културните им слабости, като им дават това, което всъщност искат, а медицинските служби въртят измама, за да вземат парите на онези, които са припаднали, след като са погълнали прекалено много от това, което искат, пише със сарказъм Антъни.


Авторът приключва с напомнянето, че "не можем да се тревожим за всеки под слънцето - могат всичките да се удавят във водка и някак си ще преживеем тази новина". По думите му след филма на Дули зрителите са научили за Слънчев бряг повече, отколкото са искали или е имало нужда да знаят.


Стейси Дули на Слънчев бряг, юли 2013г.

© Instagram.com

Стейси Дули на Слънчев бряг, юли 2013г.


Нападките срещу екипа й стигат дотам, че да ги обвиняват, че не са професионалисти и са снимали някои от филмите си така, сякаш са домашно видео за YouTube. Традиционалистите се дразнят и от това, че тя пробутва на зрителите си собствени обобщения и заключения и озвучава текста зад кадър, сякаш е някакъв сглобен на домашния компютър филм от последната ваканция. Но те пропускат, че може би това е и търсена стилистика именно заради публиката, която ги гледа.


"Ако не сте на 17 години и не научавате за света около вас от BBC3, общо взето, се очаква да сте малко по-интелигентен от Стейси Дули за несправедливостите в света. Не че има нещо сбъркано с нея - тя е сладка и либерална и предразполага всеки, с когото се среща. Причината е, че невинността на Стейси е част от бранда. Тя се прехранва с това да е старлетка (младо момиче, опитващо се всячески да стане звезда - бел.ред)", писа лондонският "Индепендънт" за сериите й "От гей към хетеросексуален", заснети в САЩ.


Поводът е, че Дули нагазва не особено подготвена в особено деликатна територия за "терапията на обръщането" - подход на консервативните християни към хомосексуалността, съгласно който става дума за психологически проблем, който може да бъде "излекуван". Упс!


Но да се върнем към филма за Слънчев бряг, който самата Стейси Дули анонсира в деня на премиерата така:Още докато се снимаше през лятото, лондонският вестник "Гардиън" публикува на 23 юли на сайта си анонс, свързан с въпроса защо изобщо Би Би Си прави документален материал за курорта. Форматът е шеговит, но шегите са доста "солени":


"Възраст: 55 години. 


Външен вид: Синьо море, златен пясък, безоблачно небе - всичките непрекъснато покрити с все по-дълбок пласт от повръщано от тийнейджъри. 


Слънчев бряг? Предполага се да е някаква крайморска обляна в светлина атракция. Да, това е най- големият и най-популярен курорт на България.


Какво чудесно име, колко перфектно описва. Е, вероятно по-точно би било описанието "Слънчев бряг с купища противни гологърди 18-годишни от Бъркшайър, вонящи на спрей за тяло Lynx Africa, които агресивно се наливат с текила по 40 пенса в отчаян опит да се сдобият с колкото може повече хламидии" (инфекциозно заболяване, предаващо се полов път - бел.ред.).


А, значи затова говорим за него. Това е не толкова бряг, а по-скоро... документален филм на Би Би Си, който се снима в момента. Аха, схванахме."


След като описва репортажите и снимките с пияни целуващи се момичета по дискотеките на Слънчев бряг, публикувани в британските таблоиди, статията продължава:


"Но защо България? Не се ли предполага всички хлапета да ходят през лятото на Магалуф? Влез в час, татенце! Пиячката на Магалуф е доста евтина. На Слънчев бряг тя е отвратително евтина - бирата е 45 пенса и можеш да получиш 10 шота текила за 4.40 паунда.


"Токова много текили..." Снимката е от Стейси Дули и е разпространена, докато е в България за снимките на филма.

© Instagram.com

"Токова много текили..." Снимката е от Стейси Дули и е разпространена, докато е в България за снимките на филма.


Звучи малко опасно. Ами да. Толкова много младежи починаха, падайки пияни от хотелските тераси, че британското посолство в София започна кампания "Ваканционен махмурлук", за да спаси останалите."


Във филма на Стейси Дули кметът Николай Димитров казва: "Всички туристи, които почиват на територията на община Несебър, минават през Стария Несебър, за да видят хилядолетната култура". По времето, когато той произнася тези думи пред камерата, "Гардиън" пише: "И само не казвайте: "Може ли да ме упътите към Тутраканския музей на дунавския риболов и производството на лодки, моля".


Текилата победи хилядолетната култура.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Дневник,
  системата пак яде постове.

 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Нещо куца в дългосрочните ни стратегии за развитие на туризма, след като превърнахме курортите си в клоаки, където се събира утайката на Европа.

  Така е, когато на природата се гледа като на дойна крава, която трябва да се "усвоява" (т.е. бетонира) и превръща в гето на разврата, алкохолизма и низките инстинкти.

  Същевременно на 600 километра оттук, в Хърватска, яхти на милионери стоят с месеци на котва в райски заливи с кипариси, олеандри и кокетни каменни вили.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Страхотна реклама за Слънчев бряг, при това безплатна.

 4. 4 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 732 Любопитно

  Отговорите на засегнатите бяха в стил - а вие за що биете...

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 5. 5 Профил на khaleesi
  khaleesi
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Прекрасната Дули без образование, твърде млада и неопитна се опитва да направи жълта сензация, удобно пропускайки факта, че англичаните си идват сами тук и сами си поръчват питиетата, както и че същите хора в Лондон си се правят редовно на свине, само че им излиза доста по-скъпо.
  Моят коментар е само, че на този филм не трябва да се обръща никакво внимание, а българското медийно пространство вече прекалено дълго се занимава с това. За мен няма съмнение, че самата Дули е изпила доволно количество текила, но най-вероятно е повръщала изискано в тоалетната, вместо като повечето и сънародници направо на улицата.
  Лоша реклама, казват, няма. Лично аз бих се радвала ако нито един повече англичанин не стъпи по нашите курорти. Същото важи за холандците и румънците, както и отчасти за руснаците. Те са малко по-приятни, защото повечето идват със семействата си и малките си деца, което ги прави малко по-културни.
  Писна ми нашето Черноморие да бъде цапано, използвано, обругавано от всякаква западна и западнала паплач.
  Стойте си в мъгливата неприветлива Великобритания, яжте си отвратителната храна и моля ви, моля ви не идвайте повече в България!

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  Момичето показва истината.Не убивайте вестоносеца.И Батето /лека му пръст/ искаше да съди ББС

 7. 7 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Да ги упътят към музей?!? Покъртително!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 8. 8 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "В крайна сметка няма нужда от лицемерие - там работят българи, печелят пари и забавляват и чужденци, и други българи."

  Ся...ако на кражбата и измамата казвате "работа" и "бизнес" може и да е верно.
  Ако на мизерното заплащане на персонала казвате "изкарване на пари"... също може и да е верно.
  Обаче тогава си оставате абсолютно пишман-икономисти.

 9. 9 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#3:"comtec"]Страхотна реклама за Слънчев бряг, при това безплатна.
  [/quote]

  "Пиячката на Магалуф е доста евтина. На Слънчев бряг, тя е отвратително евтина..."

 10. 10 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Моме, в Хърватия няма яхти с милионери, а диви балкански племена. Яхтите с милионерите са в бивши италиански градове, където дедите на милионерите ходят от времето на римските императори. Ти да си видяла милионери напр. във Винковци или Оток?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 11. 11 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1740 Весело

  Другото лято да очакваме повече туристи май

  Предразсъдъците са за ограничените.
 12. 12 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не е виновен този, който яде баницата, а ние, които му я даваме.....Сами си се превърнахме в секс и алкохолна дестинация, а не са ни направили на сила такава....Точка по въпроса.....Както казва серголета, късно е либе за китка.......
  За напред ще си останем такава дестинация....трудно ще си изчистим имиджа....И милиарди да вложим в позитивни реклами, все тая.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Пиячката в Сл. бряг не е никак евтина! Тая текила дето я пият по левче шота, а на много места я дават подарък, се хваща 200-300 лв. бутилката и от 10 шота има алкохол колкото в една бира. там персоналът се грижи за здравето на гостите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на azazel
  azazel
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Аз не мога да разбера каква беше тази комплексарска свръх-реакция на много хора, срещу един, по-скоро разширен репортаж за един от непопулярните канали на ББС, отколкото истински документален филм, за това - какво правят британските младежи в Слънчев бряг?! Ми, ок, напиват се, държат се като свине, всички го знаем и за това не ходим там, а само им изръсваме парите. Нека си снимат, да ги видят родителите им какво правят, нас какво ни е грижа?! Никъде във филма нямаше нищо негативно за България и със сигурност няма да намалеят туристите, по-скоро може даже да се увеличат - все пак това искат повечето младежи - слънце, евтин алкохол и безразборен секс...

 15. 15 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1522 Весело

  [quote#11:"Нефертити"]Другото лято да очакваме повече туристи май [/quote]

  Да , доста добра и евтина реклама

  15.02.1989 - 07.02.2018
 16. 16 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 664 Неутрално

  ще си платят за гяволъка ввс-то
  https://www.facebook.com/do.not.mess.with.BG

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 17. 17 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Най-добре ще е, ако някоя от българските телевизии го закупи този филм и даде възможност на широката българска публика да даде оценка на видяното в него.

 18. 18 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  Дам. Нашичките като чуят "Слънчев бряг" и се подмокрят. И разбира се морето и пясъка нямат нищо общо с "почивката".

  А пък знаете ли че :
  - партизанските ромски отреди върлуват необезпокоявани и непритеснявани от полиция.
  - полицията е от 5-6 човека на колелета за целия курорт
  - таксиметровите шофьори повечето са бандити, отвличащи и ограбващи туристите до голо
  - всички заведения и хотели принадлежат на отявлени престъпници по "обосновани предположения"
  - алкохола е евтин в кръчмата, но кой знае защо е скъп в склада на едро
  - целия персонал си изкарва парите след като краде и от туристите и от собствениците
  - главен път Бургас-Варна преминава точно през средата на "курорта"
  - "курорта" няма абсолютно никакво улично осветление с изключение на 2-3 мъждукащи лампички покрай главния път
  - "курорта" няма обществени тоалетни
  - "курорта" няма ни фонтани ни чешмички ни пейки ни паркове
  - "курорта" има единствено пазар за турски стоки с европейски "марки"

  "Курорта" го правят курорт единствено и само туристите.
  Тоест щом туристите търсят "купон", то курорта ще е "купонджийски", но не и морски. Навсякъде могат да се събират пияници при определени условия и море съвсем не им е необходимо...
  Морето на "Слънчев бряг" се ползува между другото. Има пясък където да се разположат чадъри и шезлонги и готово ! Друго на нашите пишман-бизнесмени за морски курорт не е необходимо...
  Е има и 1-2 джета, некой парашут и "морски курорт" е готов.

 19. 19 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Защо такова лицемерие!? Защо се засягаме!?

  Истината е точно такава - браво на британката, че я показа!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 20. 20 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1522 Весело

  [quote#12:"ARRI"]Сами си се превърнахме в секс и алкохолна дестинация[/quote]

  това да не е лошо ? Опитай поне един път , няма да останеш разочарован

  15.02.1989 - 07.02.2018
 21. 21 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#5:"khaleesi"]Моят коментар е само, че на този филм не трябва да се обръща никакво внимание, а българското медийно пространство вече прекалено дълго се занимава с това.[/quote]
  Офча главице, въпросната Дули направи по-хубав филм за "родната милиция ни пази" от колкото цялата ни "разследваща журналистика" за 20 години!
  Въпросната Дули каза предварително, че през изминалата година няма нито един чужденец арестувам в Бг. за притежание на наркотици.(защото няма нито един проверен) След което се спусна за около 20мин. се ориентира и си купи амфетки, като дилъра успокои "тревогата" и , че може да бъде арестувана за "притежание" с аргумента, че местната милиция чужденци не проверява.
  Когато се движеше с патрулиращата двойка милицюнери, от цялата пиянска вакханалия милицюнерите решиха да проверят единственият държащ се прилично и единствената причина да го проверят е, че е Българин!
  Което за пореден път доказва, че "родната милиция" е един репресивен апарат служещ единствено за репресии над местната фауна. Такова отношение на местната милиция към местната фауна може да се наблюдава само в страни от третият свят.

 22. 22 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Стейси, ела в слънчака пак, тоя път аз ще снимам!

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  [quote#10:"др. Иванов"]Моме, в Хърватия няма яхти с милионери, а диви балкански племена. [/quote]

  Иванов, знам, че за теб по-хубав курорт от Слънчев бряг няма. Както няма и по-велик държавник от Тодор Живков. Живей си със заблудите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Дошло момичето служебно, позабавлявало се, и накрая, теглила една критика.
  България им е виновна че се освинват.Да си бере срама Стейси вместо да се прави на Майка Тереза.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 25. 25 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "др. Иванов":

  Ходи в Черна гора да видиш дали няма яхти!

 26. 26 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  [quote#10:"др. Иванов"]Яхтите с милионерите са в бивши италиански градове, където дедите на милионерите ходят от времето на римските императори[/quote]
  Браво бе географ, ти надмина черната Златка.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 27. 27 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#25] от "Schliwobeatz":
  Той предпочита съветското черноморие,какво му пробутваш такива мижави дестинации.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на ton.the.truth
  ton.the.truth
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Ами какво друго да отразят като точно това се случва там. Или може би трябваше да пуснат видео на семейство с две малки хлапета които се разхождат по пясъка на фона на залеза? Колко ли ще са изненадани всички туристи които дойдат с тази заблуда?

 30. 30 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Същевременно на 600 километра оттук, в Хърватска, яхти на милионери стоят с месеци на котва в райски заливи с кипариси, олеандри и кокетни каменни вили. [/quote]

  Това е същината на проблема от НАША гледна точка.

  Слънчев бряг няма как да е виновен за това, че млади британци се държат като свине. ОК, те са си виновни, в това спор няма.

  Но въпросът съвсем не е само, кой е виновен. Българското черноморие се превърна, по-точно биде превърнато от пишман хотелиери мутраци и ченгесари, в туристическа клоака. Като създадеш клоака, не трябва да се чудиш защо събираш само дегенерати, а нормалните хора не щат да идват. На Йонийските острови виждам същото, което ти описваш в Хърватска - спокойствие, класа, нормалност (звучи елементарно, но на лайноморието е на изчезване), което привлича нормални ваканцуващи

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Неутрално

  Очевадно е, че предаването на Стейси Дули няма намерение да критикува условията, които се предлагат в Слънчев Бряг (или поне това не и е главната цел).
  По-скоро всички нейни предавания имат за цел да отговорят максимално на интересите на младото поколение в Англия.
  "..Журналистката смело се хвърля на подобни теми - наркотиците за туристи в Тайланд, ислямистите в родния й Лутън, хомосексуалните в американските затвори, каналите за нелегална имиграция в САЩ..."
  Т.е. все неща, които са интересни за младите англичани. Всъщност, не само за англичаните. Ами погледнете къде ходят и какво правят младите американци. Вижте ги какви са им партитата....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Неутрално

  На тези, на които им харесва туристическия модел налаган в Сънито, ще задам следния риторичен въпрос- Лицата продаващи амфетамини на британците дали са сезоннозаети?

 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Неутрално

  [quote#31:"Храбър"]Вижте ги какви са им партитата....[/quote]
  Изглежда, че нарастващите проблеми пред които се изправят младите и тяхното безсилие да се преборят с тях, ги тласкат към тотално отричане на бруталната реалност и бягство към един свят на перманентна фиеста.
  Стигам до това заключение в следствие наблюденията си не само върху младите англичани и американци, а и от това което виждам в България.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 498 Неутрално

  В Германия сигурно са излъчени 100 такива филма за Майорка и Ибица, , аналозите на нашия Сл. Бряг. Испанците не си спомням да са се обидили.
  Ние типично по Байганьовски, първо се рекламираме като евтина алкохолна дестинация , после се държим като Атака след посещение на Брюкселски ресторант, а накрая се обиждаме и почваме да нападаме и морализираме.
  Преди десетина години Сл. бряг бе продаван предимно като семейна дестинация, с презастраховането това умря, сега набараха нова възможност, от която връщане назад няма, не разбирам за какво реват мутрите хотелиери.
  Това продавате, това показват хората. 300 - 400 хил. легла натъпкани като сардели, на какви други туристи ще ги продавате освен на безработни лапета идващи тук да фиркат за малко пари?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Хотелиерите в Слънчев Бряг са ебати балъците, очаквали са положителен филм, а ББС такива документални филми по актуални теми не прави , особено за чужбина. Не това не е някаква пропаганда целенасочена за България, просто такъв е стила на работа на ББС.

 37. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Ух на батя Стейсенцето

  The best way to predict the future is to invent it.
 38. 38 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Друг въпрос - през изминалия сезон колко проверки са извършени от НАП, ДВСК и други сходни органи по черноморието ни за издаване на касови бележки и за произход на стоката?

 39. 39 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1369 Любопитно

  Долавям прилика с оная Мулева ли беше,Вулева ли...
  И какво му е на Слънчев бряг?Да не им наливат алкохола в устата?

  А това в Слънчев бряг:

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1698043

 40. 40 Профил на maka
  maka
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Това е защото нашата стратегия за развитие на туризма всъщност е много краткосрочна, екзистенциалистка тактика - първо строим, после продаваме, и накрая поглеждаме да видим как се е самодефинирало това, което сме построили и какво всъщност продаваме

  Лошо няма, невидимата ръка придърпва подходящата аудитория, а също и подходящите критици и анализатори като г-ца Дули

  Иначе избор има за останалите курорти, ако всъщност разбира се не завиждат на Сани Факинг Бийч.

 41. 41 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1369 Весело

  [quote#39:"popovski31"]А това в Слънчев бряг:

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1698043[/quote]

  Да се чете: "А това в Слънчев бряг ЛИ Е?"

  Извинявам се

 42. 42 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 616 Разстроено

  оф бе стига сте ни занимавали с тази девойка...то българските медии я направиха по-известна отколкото някога щеше да стане...

  защо никой не се пали за хилядите репортажи, които се пускат за българските роми, за животът им в България и чужбина, където цяла България се представя като едно гето с каруци?...

  Дали се разваля имиджът на Слънчев бряг или не, си е работа на хотелиерите там...като не им харесва този имидж да си променят политиката и да го направят манастир...

  Fortuna favet fortibus!
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  [quote#30:"the_sceptic"]Българското черноморие се превърна, по-точно биде превърнато от пишман хотелиери мутраци и ченгесари, в туристическа клоака. [/quote]

  А сега се опитват да превърнат в същото и Банско, и Боровец, и Пампорово. И - доколкото мога да съдя от последните си впечатления - са на път да успеят.

  Затова в България "ваканцуват", както викаш, мутри и дегенерати, а нормалните българи отиват да си харчат спестените с труд пари на по-хигиенични места.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Колко от вас са гледали репортажа Съвсем не е толкова осмиващ, намирам го за напълно обективен.
  Но явно някой другаде го стяга чепика, защото когато английската кака запита кмета на Несебър, в прав текст, защо допуска във всеки секс шоп в Сл. Бряг да се продава дрога, той все нещо да пелтечи, че щял да отговаря само на въпроси свързани с културното наследство на града...
  Остовка!

 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Стейси Дули какво всъщност иска да каже а филма си ?
  Така или иначе британците като нормално затъпяваща нация не стават за културен туризъм !
  Британците не познават историята и културата на балканите а и не се интересуват ! Не случайно са ни изпратили чалга посланик !

  Щом печелим от техните алкохолици и не задоволени млади жени като Стейси Дули какъв точно е проблема?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на thexxx
  thexxx
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#14] от "azazel":

  Хотелиерите и всички почувствали се засегнати не са комплексари. Просто такава е тяхната култура - варварска. Каквато е местната култура, такъв е и курортът и такива хора привлича.

 47. 47 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1336 Весело

  Ма мноо убава Стейсито бре.
  Бих я почерпил 20-на шота....
  Иначе по темата :
  Репортаж, като репортаж. Такива се правят с хиляди и къде, къде по по-злободневни теми. Не виждам нещо лошо.
  С това няма да спрат англичаните да идват, нито няма да започнат да пият по-малко. Даже май догодина наистина ще са повече.

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 48. 48 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Нещо куца в дългосрочните ни стратегии за развитие на туризма, след като превърнахме курортите си в клоаки, където се събира утайката на Европа. [/quote]Ние да не би да си мислим, че при нас ще се засили да идва аристократичния елит на Европа? И това е туризъм и той също носи пари. И не сме единствени - подобни курорти има и в Испания и в Гърция. Приемаме, че сме нещо повече от Испания и Гърция и не искаме да "падаме" на тяхното ниво? Кога станахме калайджии, кога ни почерняха д-тата?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 49. 49 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пияни туристи,евтин алкохол,всякакъв вид (евтини)наркотици и проституки-това всеки го знае а и затова са там туристите.
  Окей,но защо не се коментира неадекватият кмет от в края на филма който на въпроси от сорта защо и как е възможно и знае ли какво става в Сл.Бряг откъде и как има толкова евтин алкохол -гледа надменно и отговаря че не пие?Туристите са лоши нопият,драйфат,бът се пред малкидеца(чехите)
  малолетни пият без проблеми,а милиционерите обесняват че винаги е така и ......всичко се намира(дрога).Колко акта са напрвили за малоетните в барове? Това никой не кометира.Тази
  патруална двойка дали е още на работа след фактите които изговориха?А цигани с каруци ???-къде серат и пикаят
  те нестана ясно от филма ,но и това е нормално все пак
  сме в Бългрия ,нали.Ами за докторите?Разбрахте ли как е организирано здравеопазването?Ето това ни касае нас -много повече от пияните туристи.Те идват и си заминават но кмета
  ,циганията в Слънчев бряг и България е вечна.За съжаление-Факт.Иначе бритаците са си същите и в Испания и Италия и там се освинват но не смеят да "го"правят в басейна...защото идват карабинерите и айде...само дето там ходят по заможни у нас само социялно слаби и пролетарията.

 50. 50 Профил на thexxx
  thexxx
  Рейтинг: 229 Неутрално

  А иначе на Стейси й личи от километри, че е слат-ка

 51. 51 Профил на истинският.груйчо
  истинският.груйчо
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Дневник, като почвате да се занимавате с личността на Стейси Дули, не го ли обръщате малко на жълт вестник?

  www.zaednovchas.bg
 52. 52 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Да, ама си нямат шеф на асоциацията на производителитен а спиртни напитки за зам. министър в МИЕТ с ресор туризъм.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  [quote#52:"limbize"]а, ама си нямат шеф на асоциацията на производителитен а спиртни напитки за зам. министър в МИЕТ с ресор туризъм.[/quote]

  Тази любопитна подробност съм я пропуснал. И кой е този юнак?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Всъщност, какво е послението на филма? На времето съм лежал в английска болница след препиване и отношението и обслужването беше много добро.

  Те и там си се наливат като свине, но поне знаят, че системата ги пази достатъчно добре. Тук е малко 50/50.
  Доколкото разбирма от коментатире филмът по-скоро констатира някакви факти отколкото да ги анализира.

 55. 55 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално
 56. 56 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1222 Весело

  [quote#54:"limbize"] На времето съм лежал в английска болница след препиване и отношението и обслужването беше много добро. [/quote]
  Най накрая нещо готино!
  Накефиме.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 57. 57 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Е, ние цял комунизъм преживяхме, така че и някаква си Стейси ще преживеем. Вижте догодина какво ще е в Слънчев бряг. Пак ще е пълно.

 58. 58 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Не съм сигурен, че журналист който задава въпроса "мислите ли, че евтиният алкохол кара туристите да пият повече" може да нарече това имидж. В крайна сметка цените тук са ниски, защото хората са бедни. И не е необходимо да си навършил 27 или да си получил награда за журналистика да осъзнаеш, че това си е обида след като си злоупотребил с бедността на местните.

  Изобщо няма защо да се хабим с неграмотните англичани. В България си имаме предостатъчно такива местни арийци, на които циганите и сирийците са им виновни, че през живота си един ден не са свършили нищо полезно.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 59. 59 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#39] от "popovski31":

  тая с полицейската каска е велика

 60. 60 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#58] от "mapto":

  Що не влезеш в нощен клуб в София да видиш ниски цени?

 61. 61 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 690 Весело

  Браво Стейси! Сега направи порно филм!
  Биг фан!БИГ!

  If you are going through hell... Keep going!
 62. 62 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#58] от "mapto":

  Цените в Сл. Бряг са ниски, защото алкохолът е контрабанден - демек няма платен акциз. Това вече си е голяяяям наш проблем.

  Цените на алкохола в нощните клубове в София достигнаха около 50-60% от цените на алкохола в нощните клубове в Англия. Не си прави илюзии, че по-принцип тук е колосално по-евтино.

 63. 63 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#30] от "the_sceptic":

  А скука не виждаш ли

 64. 64 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Статията е малко дълга, но браво на автора. Дано да промени средновековното мислене в България.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 65. 65 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#63] от "goshogoshev":

  Като мине служба за трудова медицина във фирмата - натоварването от стрес винаги го дават най-високо във финансовия и мениджърският отдел. Нормално е хората подложени на стрес през по-голямата част от годината да търсят спокойно, красиви и скучни места.

 66. 66 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 690 Неутрално

  [quote#5:"khaleesi"] удобно пропускайки факта, че англичаните си идват сами тук и сами си поръчват питиетата, както и че същите хора в Лондон си се правят редовно на свине, само че им излиза доста по-скъпо. [/quote]


  То май ти пропускаш доста факти
  Къде си чул Стейси да защитава англичаните?

  If you are going through hell... Keep going!
 67. 67 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 690 Неутрално

  [quote#5:"khaleesi"]моля ви не идвайте повече в България![/quote]


  Тебе никой не те пита!
  Щом хотелите и баровете приемат британци, значи искат да идват!

  If you are going through hell... Keep going!
 68. 68 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#65] от "limbize":
  Еми е Наречен е за такива стресирани

 69. 69 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#39] от "popovski31":

  Всъщност тези снимки ни показват как трябва дасе прави - полиция и линейки хвърчат по цяла нощ. Който сгазил лука и може да изкара кауша - направо там ,който не може - в болницата и на сутринта се появяват двама чичковци от полицията да предяват обвинения.
  След като не можеш да забраниш подобни вакханалии поне се стараят да минимиризат последствията.
  Съквартирантът ми(австралиец) имаше забрана да влиза в Лийдс за една година, заради търкаляне на едни боклуджийски кофи по улицата и вдигнане на крак на половин квартал в 3 през нощта.
  Само можем да се учим от ингилизите в подобни ситуации.

 70. 70 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#68] от "goshogoshev":

  Ми да го рекламират бре, някой да ги е спрял? Като не знаят , че има такова място на планетата как да дойдат?

 71. 71 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Този филм би трябвало да покаже за пореден път на нашите мутри, бетонирали СБ и техните туристически съветници, завършили университета в Долно Нанагорнище, че сметката им, че всяко едно от 300та хиляди легла в СБ ще бъде заето от милионер (като част от милионерите ще сложат нелегално и по някое другарче в стаята си на походно легло) не е съвсем вярна. Но имайки предвид позната истина, че колкото е повече знанието, толкова е по-голяма неговата граница с непознатото и толкова повече човек е склонен да се съмнява (и обратно), можем да сме сигурни, че гореспоменатите с познание, равно на една безкрайно малка точка, имат клоняща към нула склонност да се съмняват в собствената си правота. Така че както СБ, така и много подобни ще продължат да бъдат още много дълго това, което са. С или без британци. Ако е без британци, то най-вероятно с огромен процент незаети стаи. Но СБ ще си остане един презастроен, грозен и лошо управляван курорт, разположен на едно райско място.

 72. 72 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  [quote#60:"limbize"]Що не влезеш в нощен клуб в София да видиш ниски цени?[/quote]

  Хубаво е да си дадете сметка, че в лондонска кръчма една бира (пайнт или 568 мл) струва между 3.50 и 4 паунда. Това прави между 8.50 и 9 лева. Говорим си за съвсем различни светове, с единият от които не всички тук са запознати.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 73. 73 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  [quote#62:"limbize"]Цените на алкохола в нощните клубове в София достигнаха около 50-60% от цените на алкохола в нощните клубове в Англия. Не си прави илюзии, че по-принцип тук е колосално по-евтино.[/quote]

  Говорех за средностатистическа кръчма. В нощен клуб не е необичайно да продават малката бира (на някои места това не е 330, а 250 мл) за 5 паунда. Както се вижда и в самия филм, българските дозировки те ги наричат четворни питиета, защото нормалният шот в Лондон е 20 мл, струва 4-7 паунда и четворните порции са забранени.

  А ако ще си говорим за лондонския еквивалент на българските мутренски заведения, на острова отново са по-напред. Дори не съм влизал в заведенията, където руските олигарси са обичайната клиентела, но съм чувал за двуцифрени суми за най-елементарни и скромни питиета.

  За сметка на това на острова никое заведение няма да ти откаже да ти налее една безплатна чаша чешмяна вода. В България има да си мечтаем за това.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 74. 74 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  "Текилата победи хилядолетната култура". Еми да, какво ни е виовна журналистката /ако може да бъде наречена така/ ? Нима е по-некадърна от нашенските журнаисти ? Прави предаване за това, което вижда нищо не си измисля.

 75. 75 Профил на fallon_fallon
  fallon_fallon
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Така и не можах да разбера какъв е проблемът! Някой да ни е обидил, не, напротив, тук дори не става въпрос за българи, а за разпуснатата британска младеж, която като навърши 18 и придобие право да пие, не спира до края на живота си. Дали е в БГ курорт или родната лондонска улица, все тая, проблемът си е техен, те да си го решават. Не е наша грижа да превъзпитаваме пълнолетни английски граждани.

  "All good things are difficult to achieve; and bad things are very easy to get."
 76. 76 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#72] от "mapto":

  4 ако я пиеш в Ундзор - средните цени са между 2,5 и 3 паунда. пробвай да видиш колко струва българск ихайнекен от 330 мл в нощен клуб в София. При твърдия алкохол разликата е по-малка

 77. 77 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Стейси Дули - една посредствена и евтина журналистка. Евтини материалчета за евтини хора.

 78. 78 Профил на miet
  miet
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Истината е , че нашите черноморски курорти загубиха чара си от презастрояването , лошото обслужване , измамите от ченчаджии , кражбите , алкохолния туризъм и свободията. Сега Златните и Слънчев бряг са мегаполиси през лятото , в които идват бедняците и аутсайдерите от Запада и средната ръка от Изтока. Прави впечатление мръсотията , боклуците , анархията, шума и алкохолния туризъм. Трябва да се замислим докога ще има полза от такъв вид туристически бизнес и дали , ако се въведе малко ред , сигурност , тишина и спокойствие в нашите курорти няма да спечели бизнесът и те да се развиват по-добре?

 79. 79 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Никога не е късно , човек да стане за резил!!! Британците обаче явно са нямали търпение , да го сторят!!!

 80. 80 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 540 Неутрално

  @миет: Не слагайте Златни Пясъци на един кантар със Сл. Бряг. Двата курорта нямат нищо общо нито по застрояване, нито по поведение на туристи и чистота.

 81. 81 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Поведението на младите англичани е техен проблем;
  Нашият проблем е че
  "курортът се е превърнал в място, където им се позволява да се държат така и дори това се стимулира в името на печалбата"

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 82. 82 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Реклама или не, хубавото е, че филмът се появи след края на сезона. Ако беше излязъл, например, в началото на август воят щеше да е още по голям. Няма случайни неща.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 83. 83 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Zashto se praviat tezi obobshtenia? Nima Slanchev Briag e edinstvennia kurort b BG? Idete na severnoto chernomorie- Zlatinte, Drujba, Albena. Spokoino, tiho , palno e s mladi semeistva s deza. Izobshto, moje li da zatvorim zatvorim stranizata Stacy ne znam kakva si. Iasno e, che i tia si tarsi miasto pod slanzeto.

 84. 84 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#70] от "limbize":

  Еми ето де можеш на тия твоите от фирмата да ги посъветваш Пък да видим какво ще изберат

 85. 85 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 637 Неутрално

  [quote#77:"balkantourist"]

  Стейси Дули - една посредствена и евтина журналистка. Евтини материалчета за евтини хора. [/quote]

  Булгар ! Булгар !

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2240 Весело

  Не ми пука за Стейси Дули, момичета като нея винаги ще опитват с чар, лицемерие, имитация на загриженост, пърхане на мигли, провокация на ръба на опасното и често ще бъдат възнаграждавани за своите усилия поне с 15 минути слава.
  Българските курорти като Слънчев бряг си заслужават този имидж, те работят усилено за него, радват се, че са герои във филм на ВВС и повтарят безспирно, че няма лоша реклама.
  Съжалявам за нормалните българи, отвратени и засрамени от филмчето, които всячески ще заобикалят курорта, ще се чувстват изгнанници в собствената си страна, достатъчно изстрадали режисирания преход и уродливите метаморфози на бившите комунисти.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 88. 88 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Момичето си е направило филма, може да прави каквито си филми иска. Тук пък някои се почувстваха лично засегнати и писнаха до небесата. За мен този филм е по-скоро реклама. Няма лоша реклама. Море, алкохол, лято. Има места за пиянстващи има места за планинари и т.н. Ибиса и Майорка са най-известните дестинации за лятно парти от десетилятия и не страдат особено от това.
  Аз приветствам и спокойствие сред природата и ексцесии по заведенията, не обвинявам никой и не виждам защо има засегнати? Или да забраним алкохолът? Това е лудост. По-скоро да се чете една лекция на младежите от фирмата организатор за рисковете на алкохолния туризъм и нещастните случаи, произтичащи от това.

 89. 89 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И що се отнася до курортите на Хърватска, там също има еквивалент на Слънчев бряг, пълно е с пияни, дрогирани младежи, които се събират за да участват в оргии и също имаше критичен репортаж по тв...Младите като искат винаги ще намерят къде да вилнеят, така както има дестинации за селски туризъм, за винен туризъм, голф туризъм, секс туризъм и т.н.

 90. 90 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#84] от "goshogoshev":

  и без да ги съветвам никой не иска да ходи на Сл.Бряг.

 91. 91 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 645 Неутрално

  На 75% от филма си казах - "Нищо, което не знаем тук в Бг". Но тогава чух полицая, който обясняваше как като видят циганин - който се разпознавал по лицето и по дрехите, различния говор, внимавали. Представител на държавата да показва расизъм без да се притеснява и да съзнава, че не е редно Представям си ако беше американско ченге и обясни как внимава като види "черен" ....
  И после - когато циганката й каза "Мия чинии по-добре от българките, ама не ме взимат!". Мдам, тук вече ме е срам

  В Англия са толкова "шарени" и различни по вид и говор. И това не е кой знае какъв проблем. Сравнение с разликите м/у "англичаните", циганите са ни направо като братя по вид!

 92. 92 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Аз пък не разбирам защо разни българчета се изпозасегнаха. За разлика от доста от коментаторите аз си направих труда да изгледам целия филм и журналистката не каза една лоша дума за България. За сметка на това:

  1. Полицаите не обръщаха внимание на пияните туристи, но спряха сам българин за проверка на документите. Дори на журналистката й направи впечатление, особено, като й обясниха, че отношението към българи и чужденци било еднакво.
  2. Хотелиерът, който много добре обясняваше и показваше селянията на британците на много добър английски изведнъж получи телефонно обаждане от туроператора (българския) и спря да говори пред журналистката.
  3. Циганите са виновни за всичко. Каквото и да стане - циганите са виновни (а не например полицията, че си бара дедовия). Интересно, че мадамата издири едни цигани и беше потресена от мизерията, в която живеят.
  4. Сланинестия кмет на Несебър взе, че се обиди, че вместо за културното наследство го питат за цените на алкохола в сънито и му развалят предварително написаната реч. Максимално се изкефих, че селският му номер не мина.

  А журналистката всъщност показаха истината - евтин алкохол, кмет, на който не му пука с какво качество е курорта, полиция, която върши работа проформа, стига да не пипат чужденците, хотелиери, които просто искат пълни хотели, независимо с хора или говеда, стига да си плащат, и млади пияндета, които гледат да се накъркат и издрайфат евтино.

  Слънчев Бряг. Точка.

  А, да, забравих расизма. Циганите може да са проблем, но това не значи, че само циганите винаги са виновни за всичко.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 93. 93 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#5:"khaleesi"]Писна ми нашето Черноморие да бъде цапано, използвано, обругавано от всякаква западна и западнала паплач.[/quote]

  Друго си е само ние да си го цапаме, използваме и обругаваме...

  Сега сериозно - никой не ни е виновен за черноморието както и никой не ни е виновен за последните 25, ако не и 70 години мизерия...

 94. 94 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#16] от "Øϰϰå Çҩßё":

  Някой съвсем е изтрещял, че да направи такава малоумна страница в сураттефтера. Вземете изгледайте филма, преди да почнете с глупостите.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 95. 95 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#90] от "limbize":

  Става въпрос за Наречен

 96. 96 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Ако съдя по снимките на Стейси, тя добре се е уредила по времето на снимачния процес.
  Наздраве за българите, посещаващи Слънев бряг и стоящи далече от освинените пияни англичани, воглаве със Стейси....

  Пазете се от доносника vesolr
 97. 97 Профил на zenvo
  zenvo
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Единственото, което ме издразни в предаването беше това, че засегнаха темата с циганите. Наивният подход към проблема пак ни накара да изглеждаме като туземци, които не са чували за понятия като човешки права, равенство и т.н.

 98. 98 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  И понеже ми писна да пиша по тази тема, за Стейсито, за антибългарското й поръчково филмче, за форумците, които не са наясно със целта на занятието...ще постна нещо, което наистина е лятна тъга с тенденция за смоубийство.
  http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8

  Пазете се от доносника vesolr
 99. 99 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#58] от "mapto":

  И на мен това ми направи впечатление и е май единственото, което не харесах от филма... Стейси всеки път задаваше въпроса или се въртеше около темата как алкохола бил толкова евтин и как едва ли не това била причината горките и невинни британци толкова да пият... това за мен си е манипулиране - всичко останало във филма си е ОК и в реда на нещата.

 100. 100 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#57] от "richi":
  Догодина къркащите англичанчета ще са поне с 25% повече.... Да почваме да варим скоросмъртницата, няма какво да се цацкаме със Стейси, тя каквото направи, напрови...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK