Цинизмът като политика

Делян Пеевски при избора за шеф на ДАНС

© Юлия Лазарова

Делян Пеевски при избора за шеф на ДАНСПрепубликуваме текста на Тони Николов от портала "Култура". Вътрешните заглавия са на редакцията:


Връщането на Делян Пеевски в парламента е апогеят на това управление. Така то се сдоби с нужните му плътност и маса, на които идеално пасват както безизразната маска на премиера Орешарски, така и ексцесиите на крепителя на кворума "Атака", сюблимно въплътени в средния пръст, който депутатът Десислав Чуколов показа на група граждани, а чрез тях и на целокупния избирател.


Оттук насетне всичко е "безпощадно ясно". За всички, които имат очи да виждат и уши да чуват. Властта цинично се саморазголи в "социалните си валенции", както би казал г-н Пеевски. А те не са маловажни. Чрез "казуса Пеевски" задкулисното става очевадно, маските се свличат, даже последните ни илюзии за независимост на една или друга институция се разсейват безвъзвратно. Явно принадлежим към 

нация, страдаща от ендемично поражение


както пише по друг повод Е. М. Чоран.
Не искам да звуча като песимист, но, сами преценете, има ли съмнение, че:


1. Отказът на Конституционния съд да се произнесе (тоест връщането на Пеевски като депутат), е продиктуван не от върховенството на закона, а от партийните тежнения на неговите членове? Още лятото медиите пресметнаха (с оглед на влиянието на БСП-ДПС) как би изглеждало едно гласуване по "случая Пеевски" и трябва да кажем, че прогнозите се сбъднаха сто на сто. Политизацията на Конституционния съд бе потвърдена и от докладчика по делото Румен Ненков. На практика това означава, че решението е взето другаде и отдавна. Такава е горчивата истина, все едно дали председателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев ще се реши най-сетне да проговори пред медиите или пък ще се крие и ще си пропуска лекциите.


2. Един парламент с Пеевски на шия със сигурност не е мечтата на новата Тройна коалиция. Връщането му рестартира протестите, тотално делегитимира парламента и прави правителството на и без това загубилия ума и дума Орешарски още по-безпомощно пред прага на зимата. Ала отново личи, че решенията се взимат другаде – от онези, които дърпат конците. Киселите физиономии на Мая Манолова, Антон Кутев, че и на Лютви Местан са красноречив израз на


едно предизвестено политическо самоубийство


Така пак опираме до прословутия тесен семейно-икономически кръг, за който чухме да се говори при сформирането на кабинета "Орешарски" и за който днес открито заговориха всички – даже бившият президент Георги Първанов. Кръг, който,  по думите на Първанов, управлява държавата и включва най-приближените до Сергей Станишев с техните икономически интереси. Където "семейната среда се включва във вземането на решения." Всички, по обясними причини, избягват да споменават имена, но сигурно не е трудно в празните квадратчета да се впишат имената на един-двама близки родственици, заедно с един-двама бивши съветници и пъзелът почти се нарежда, като от дъното (след катарзис) отново наднича физиономията на Делян Пеевски.


Как да определим тогава разиграващото се пред очите ни, ако не като политически цинизъм? Като усещане, че сме стигнали дъното, засилващо се от цялата тази политическа бутафория. Чувството ни за справедливост е накърнено сериозно, нито един въпрос не получава отговор (затова въпросът "Кой?" тъй дразни управляващите), а всекидневно пред очите ни се извършват назначения и се вземат решения, които направо подронват усещането ни за добро и зло.


Не само моралът се корумпира, но и корупцията се обявява за морал


И което е още по-лошо: хората, които ни налагат тази политика, смятат, че са в правото си да ни назидават.


Опитайте се все пак да съберете сили и да изчетете до края отвореното писмо на Делян Пеевски. В него (който и да е авторът му, както се пита Деян Енев) ще видите как този "33-годишен успял мъж", при това с добри "социални валенции", охотно говори за "задкулисието като порок на властта", че дори и за "здравия и "инкриминиран" съюз" между  контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминални схеми, решиха да ги подчинят на себе си и на партийния си интерес". В последното не се и съмняваме. Може би щяхме да се възхитим от проникновения антикорупционен анализ, ако г-н Пеевски бе хвърлил малко повече светлина върху собствената си поли-валентност, осигурила бурния му възход на политически вундеркинд през управленията на НДСВ, ГЕРБ, Тройната коалиция и Новата тройна коалиция, върху годините си като депутат (и на власт, и в опозиция). Уви, нито дума за това. Нито пък до ден днешен обществото е получило ясен отговор за реалните измерения на "успеха" на г-н Пеевски, предвид "на скромните му по младост години"– за медийната и бизнес империя, управлявана от него или неговата майка, за допустимостта или недопустимостта на връзките в неговия конкретен случай между бизнес, политика и власт. Защо


той винаги е бил изключение от правилото?


А иначе г-н Пеевски твърди, че е силно обезпокоен от "официализирането на политическия цинизъм". Гражданите, които протестират от 14 юни срещу "явлението Пеевски", – също. Като под това той и те очевидно разбират различни неща.


Оказва се, че г-н Делян Пеевски се смята за сатанизирана "жертва" и също "протестира" – най-вече срещу "персонифицирането на престъпността, корупцията и олигархията в България (само) с неговото име".


Истината обаче е друга. Гражданите, които протестират срещу "Делян Пеевски", протестират не просто срещу една личност, а срещу онова което тя олицетворява – модела на това управление с неговия "катарзис", срастването между бизнес и власт и всички, произтичащи от това "нестандартни решения".


Гражданите протестират срещу "политическия цинизъм" на тази власт, който, по формулата на Ницше, е наистина "отвъд доброто и злото"; това е "цинизъм на властта, чиято единствена страст е самата власт". Гражданите протестират срещу "маската на властта", която в случая носи името "Орешарски" – срещу един "празен персонаж", неспособен да носи и поеме каквато и да е отговорност, но който остава на власт, независимо, че е блокиран, в прекия и преносния смисъл на думата, че е станал за посмешище с невъзможността си за каквато и да е публична изява. 


Гражданите протестират срещу задкулисието, направило възможно това управление, срещу неясните и безпринципни договорки между БСП, ДПС и "Атака", срещу безумието, в което се превърна българският парламентаризъм. Те


протестират срещу "цинизма като политика"


който изобщо не се изчерпва с един размахан среден пръст, с угощения или хвърляне на тапи в Брюксел, със заплахите от шпицкомандите на Сидеров, Шамара или Петното. Те протестират срещу "цинизма като управление", в което онкоболните винаги "просят от държавата", в което няма достатъчно пари за образование, но има извънредни пари за МВР, за да може да се справя с недоволните. Те протестират, и то не на последно място, срещу органичната неспособност на тази власт да се справи с хуманитарната криза и да помогне на бежанците, които страдат и гладуват (председателят на парламента Михаил Миков най-сетне се сети да признае, че това било, защото службите ни не работят). Те протестират срещу една нехуманна власт, крепена от ксенофобска партия, която не се свени от трибуната на парламента да твърди, че бежанците са "злокачествено образувание", че те не са хора, че са канибали и чудовища, които ще ни бутнат от покрива, че децата им ще пораснат и някой ден ще ни избият.


Срещу този цинизъм протестират хората. Всичко останало е "политика".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Пеевски трябва да бъде отстранен от поста на депутат, народът не го иска а и е с нечисто минало. А цинизъм в политиката винаги е имало и винаги ще има.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 442 Гневно

  Тези горе на снимката не са цинизъм а политически к.рви извинявам се за думата но е така

 4. 4 Профил на Сибирски тигър
  *****
  Весело

  Местан да му наложи на Пеевски да подаде оставка като депутат, протестите пак получиха тласък!

 5. 5 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Не само моралът се корумпира, но и корупцията се обявява за морал"
  Много точно.
  Протестът има още една причина - осъзнаването, че изборите само завъртат сцената и старата пиеса продължава. На всичкото отгоре и актьорите са почти същите!

 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Цинизмът си е цинизъм или по-скоро - геноцид, и за никаква политика не става дума?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Действащите политически лица са обрисувани точно. За съжаление не мога да споделя оптимизма, че: "Връщането му рестартира протестите, тотално делегитимира парламента и прави правителството на и без това загубилия ума и дума Орешарски още по-безпомощно пред прага на зимата."
  Не искам да чета за Пеевски поне известно време. Мисля си за информационна диета по отношение на българските медии.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  "..Срещу този цинизъм протестират хората. Всичко останало е "политика"..."

  Хората срещу политиката! До там я докараха. Да ги е страх да излязат сред хората, да си организират приветствия и радостни групи, които да ги посрещат с цветя и народни танци....Също организирани....
  Да ви напомня за нещо!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Такааа... искам да чуя пак тия които врещяха цяла пролет, че всеки би бил по-добър от ГЕРБ. Оставям настрана това, че врещяха по партийна заръка или мотивирани по Кутевски. Като ни спрат окончателно европейските средства, като затънем в дългове, като рестартират Белене може да ви светне кои са по-добри. То народа си знаше де, не случайно въпреки манипулациите на БСП/ДПС (подслушвание, костинброс и т.н.) даде 34% на ГЕРБ, но трите мафиотски партии се сдушиха и ги изолираха от властта, плюс нездравия интерес да ги преследват в политически съдебни процеси.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  Не само моралът се корумпира, но и корупцията се обявява за морал- е тва са комунистите и винаги са били такива ,затова даже в съседна турция не само не ги пускат никъде във властта ,а ми ги трепят направо

 11. 11 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#2] от "comtec":


  [quote#2:"comtec"]Тоя Тони не става за четене. [/quote]


  Не става за четене от червени лаптопи. Нещо за сестра му нямали да кажеш, знам че ти гори от вътре кто го четеш. И кажи на другарите да цъкат по-бързо плюсовете и минусите.

  Няма шики-мики.
 12. 12 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А кой предложи Димитър Токушев за председател? Кой го избра? КОЙ? КОЙ? - Кой предложи Борис Велчев? Кой?
  - Кой предложи Гроздан Илиев - отдалече му личи боядисаната коса? КОЙ???
  А Стефка Стоева?!!!

 13. 13 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1412 Любопитно

  До коментар [#2] от "comtec": Дали?! Това не зависи ли от качеството на читателите?

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Лошото е,че част от хората смятат циничното поведение за печелившо.Те харесват и Орешарски , и Доган , и Пеевски ,и лъжлив дедо.....

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#12] от "liksen":

  Президента

 16. 16 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Политиката е цинично занимание по принцип.Който се прикрива зад морал или лъже,или няма какво да предложи.
  Функцията на политиката е да представлява балансира различните интереси,а не да се и да се налага каквото и да било.

 17. 17 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "...Оттук насетне всичко е "безпощадно ясно"..."

  ...мдаа, безпощадно, ПЛОЩАДНО...!!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  Добре де,да оставим за момент емоциите настрана. Един депутат приема някакъв пост в правителството,но бързо се отказва от него,защо да не може да се върне в Парламента?

 19. 19 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Този несвързан логически текст трудно мога да го сложа в категория "Анализи", но това е така за повечето писаници от портал Култура (с малки изключения тук там). Все пак се казва Култура, а не Логика или Мисъл, важно е да има добра форма и да плюе колкото се може повече по колкото се може по-тесен периметър. А иначе ако гражданите са толкова късопаметни, както ги изкарва авторът, че да протестират само срещу сегашните безсрамници като олицетворение на задкулисие и липса на морал, забравяйки предишните безсрамници, наричащи себе си опозиция, тогава нищо хубаво не ги чака тези граждани...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  С връщането на Пеевски в парламента се стапя и последната надежда нещо добро да ни се случи...

 21. 21 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Весело

  А Бойко поне правеше някакъв опит да се прикрие малко от малко.

  Тея савсем през просото са я подкарали.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 22. 22 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#4:"Сибирски тигър"]Местан да му наложи на Пеевски да подаде оставка като депутат, протестите пак получиха тласък![/quote]

  Е, как да му наложи? Той не му е шеф! По-скоро обратното...

 23. 23 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  [quote#14:"hodounski"]Лошото е,че част от хората смятат циничното поведение за печелившо.[/quote]
  Аз смятам циничното поведение за наложително в определени дейности и политиката е сред тях.Не т
  [quote#14:"hodounski"]Те харесват и Орешарски , и Доган , и Пеевски ,и лъжлив дедо[/quote]
  Не ги харесвам,но са предвидими.Не правят това,което искасм,но правят това,което са обещали на избирателите си,и за което са избрани.
  Искам като гласувам за някоя партия,да мога да формирам легитимни очаквания каква ще е позицията му по интересуващите ме въпроси,и при какви условия би се доворил с другите и с кои.Към дрънкането за "морал" се отнасям,като към реклама

 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  Веднага да се махат!

  О С Т А В К А ИЛИ ЩЕ ВИ ИЗРИТАМЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  [quote#19:"fortunes"]Този несвързан логически текст трудно мога да го сложа в категория "Анализи", [/quote]

  На хора, които най-слажните текстове се свеждат до "Доко, доко", и "Под игото" им е сложен текст!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#1] от "Ангелина":

  Значи тогава и ББ да хвърчи от парламента, защото и той е с нечисто минало?!? Или него народът си го иска, значи той да остане... Аз лично между Пеевски и ББ виждам малко разлики, но явно други "морално извисени" и " интелигентни" люде списващи в портал Култура виждат

 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#22] от "ivan_lozev":
  А, чакайте сега! Нарежданията не идват нито от прасчо, нито от масчо. Нарежда господин КОЙ от сараите.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#25] от "lz2":

  Забрави "Винету"! А текстът си е много прост и елементарен, затова и не бих го сложил в категогия "Анализи"...

 29. 29 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#2:"comtec"]Тоя Тони не става за четене. [/quote]

  Чети Пеевски тогава! Той нали прописа от вчера и то какво писане.... Сложи му писмото в рамка да ти е винаги под ръка!

  Иначе чудесен анализ... лошото е, че всички хора извън бсп, дпс и атака знаят, че това правителство трябва да си отиде, но за съжаление това просто няма да стане - те са нагли, арогантни, подли и дебелокожи... взеха властта толкова трудно, няма да я дадат за нищо на света..
  "оптимистичното" е че останаха някакви си ....3 години и 7 месеца

 30. 30 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#9] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":


  [quote#9:"Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?"]трите мафиотски партии се сдушиха и ги изолираха от властта[/quote]
  И в предния Парламент никоя пария не ви искаше !

 31. 31 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Явно са готови да платят почти максималната цена за да държат Пеевски, въпреки че дразни народа. В нормална ситуация, всеки носещ електорални негативи би бил изхвърлен като въшливо коте. Тези обаче са твърдо решили да гълтат заради Прасчо.
  Явно на него и Групировката му се крепи правителството, не (само) на Сидеров.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  [quote#1:"Ангелина"]Пеевски трябва да бъде отстранен от поста на депутат, народът не го иска а и е с нечисто минало. [/quote]

  За депутати както Пеевски, така и Борисов са избрани точно от народа, така че няма никакво значение дали на мен или на някой друг това не му харесва!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#29] от "georgi_val":


  [quote#29:"georgi_val"]всички хора извън бсп, дпс и атака знаят, че това правителство трябва да си отиде, но за съжаление това просто няма да стане [/quote]


  Ами тогава защо твоят любим Боку Ръпоня върна мандата за съставяне на правителство?
  Нали се би в гърдите, че министрите му са готови?
  Или не знаеше какво обявиха комунягите от БСП още преди изборите - че ще натъкмят Орешарски за премиер, с всички произтичащи от това последици?

  Защо, бе?

  pump it!
 35. 35 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Ох! Дали има по-неприятно нещо от това, когато някой се опитва да те излъже за нещо, а след това настойчиво те призовава към честност и искреност?

  Хората протестирали срещу цинизма в политиката? Да речем. А защо тогава, ако това е вярно, тези хора не протестираха преди две години? Преди пет години? Преди 12 години? Преди 18? Защо бе, дявол да го вземе, не протестираха тези хора през всеки един ден от 1990 насам? Та нали всеки един ден от тогава, та до днес, не беше символ и олицетворение на цинизма в политиката?

  Авторе, защо лъжеш? И защо се преструваш, че не лъжеш? Защо чрез лъжене настояваш за морал и почтеност?

  Сега ли, авторе, ти разбра че Конституционния съд е прогнила институция, чието едничко призвание е да обслужва интересите на управялващите? Нима имаш нужда да напомням, че всяко едно правителство до сега (ама всяко едно!) се е занимавало с това да го напълни този съд със свои си хора? Нали сме наясно, авторе, с каква цел се прави това? За да могат своите хора, когато е нужно, да гласуват по определен начин. Което и КС е правил винаги до сега. Винаги! Защо до момента никой не протестира срещу този цинизъм?

  Нима до сега само неприятния на всички Пеевски се е избирал чрез тайни, невидими и недостойни договорки между отделни представители на властимащите? Бих се изсмял тук, ама нещо не ми е смешно. Че предшественикът му, служителят на ДС, мераклията за женска плът Петко Сертов как беше избиран? Чрез всенародно допитване, консенсус и одобрението на масите? Кой, как и по какви критерии избра досега Иван Татарчев за главен прокурор? А кой наложи на този пост Никола Филчев? Небръснатият Велчев? Не бяха ли всички те проява и плод на същото това задкулисие, което така е възмутило днес разни нежни души? А? Тогава кой протестира?

  Досега в Народното събрание е имало даеч по-ужасни хора от Пеевски. Имало е откровени убийци, крадци, фалшификатори, мошеници на едро и дребно, педофили. Кой и кога е протестирал против тях? Къде беше възмущението срещу избирането за депутати на Дъбов, Беев, Дон Цеци, Искра Фидосова, Сали от Самоков? А?

  Не беше ли страшно цинична цялата поредица "Ало, Ваньо!"? Нещо не видях масови протести тогава, нямаше рояли, задъхани поети по телевизията, нямаше го възмутеното пикаене на чисти като сълза протестиращи на паважа пред Народното събрание. Хайде да бъдем честни и да се запитаме: това не беше ли адски цинично? А? Тогава?

  Самият Пеевски е дете на прехода. През целия наш преход това дете расте, богатее, купува медии и трупа имане. Имало ли е период, когато това дете и майка му да са били притискани от някоя власт, да им е било пречено да се занимават с най-откровено използвачество, да са били мъничко репресирани или поне притеснени? Да или не? Тогава? Днес ли разбрахме, че на белия свят са мама и Делянчо? Защо не се протестира, когато тази жена оглави тотото?

  Защо никой не протестира, когато хора като Нейчо Неев ставаха заместник - премиери? Само дано никой не се опитва сега да казва, че това е по-малък политически цинизъм от назначаването на Пеевски в ДАНС! Защото е по-голям.

  Димитър Попов, онзи дето искаше да не купуваме, е изключително мерзък тип. Защо нямаше протести, когато подобен човек беше премиер?

  Сакскобурготски правеше всякакви далавери, досущ автоджамбазин, с държавно имущество. Спомете си само иториите му с Черани и братовчед му Виктор Емануил. Защо тогава нямаше бял роял на паважа?

  Защо нямаше викове "Оставка!", когато Н. Михйалова най-нагло злоупотребяваше със служебното си положение? Защо никой не реагира, когато тази жена, без притеснение изрече "Нахранете журналистите!"? Нима това не беше цинично?

  Иван Григоров трупаше, по собственото му признание, досиета на противниците си в къщи. И пак нямаше викове "Оставка!". Странно!

  Нямаше и такива призиви, когато покойният Луканов лично инструктираше и учеше тогавашните лидери на опозицията как да се държат. Години по-късно Доган каза, че не го интересувал никого, той, ако искал, щял и летяща чиния да си купи. И биеше на публични места жените, с които живееше. Явно това не е било цинично, защото вувузели нямаше.

  И така нататък. Този списък е безкраен.

  Следователно, сега не се протестира срещу цинизма. И не е нито искрено, нито спонтанно, нито безкористно, нито от сърце.

  И няма защо да се лъжем, че не е така.Няма по-отблъскващо нещо от фалша.

 36. 36 Профил на Весо
  Весо
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#9] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Пеевски е депутат И благодарение на ГЕРБ.

 37. 37 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 540 Неутрално

  "Още лятото медиите пресметнаха (с оглед на влиянието на БСП-ДПС) как би изглеждало едно гласуване по "случая Пеевски" и трябва да кажем, че прогнозите се сбъднаха сто на сто."

  И все пак нека го кажем ясно и точно - това всичкото никога не би се случило без едно старо решение на Конституционни Съд, което също явно е взето на друго място, независимо кой от коя квота е бил или ще бъде.

  Решението да пристъпят Конституцията и да обявят етническата партия за неетническа.

 38. 38 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Поглеждайки резултатите от последните 4 парламентарни избори с днешна дата може просто да потвърдим верността на правилото, че "Всеки народ си заслужава управниците."
  И докато не проумеем няколко простички истини ще си ни управляват дебили и през 6 месеца да направим да са парламентарните избори.
  Впрочем, преди ми звучеше като виц Бойко Борисов да стане кмет на София, после виц ми беше мисълта същия да стане премиер. Сега не смея да се засмея на брътвежите на Бареков да стане премиер...

 39. 39 Профил на bizon
  bizon
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Най-ужасното не е, че комунистическата хунта е превзела и КС и днес просто сме отново в комунизЪма в най-гадната му форма , когато комунисти, фашисти и етнически турци са се слели в отвратителна сплав, най-ужасното е, че една значителна част от народа, виждаме я и тук, не осъзнава, че живеем в едно подобие на Сирия, Куба или Северна Корея. Тези двайсетина процента комунисти, колкото е одобрението за хунтата, са изгубили отдавна нормалността си, но възприемат урподливото ни битие за нормално. Гадно е, че живеем в комунистическа кочина, мдаа

 40. 40 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Пеевски е камъчето в обувката на управляващите...и дай Боже камъчето което ще преобърне каруцата която с бясна скорост се движи по нанадолнището...

 41. 41 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  [quote#38:"moro"]Впрочем, преди ми звучеше като виц Бойко Борисов да стане кмет на София, после виц ми беше мисълта същия да стане премиер[/quote]
  Не позволявам обиди по адрес на Бойко Народолюбимий, ясно? Кой, кой предложи Делян Пеефски?

 42. 42 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#40:"BGman1"]ще преобърне каруцата която с бясна скорост се движи по нанадолнището...[/quote]
  Дай, Боже! Ама..нема как да стане, след като гигант на икономическата мисъл крепи дръжавата със силата на Атлас Така и няма да разбера кой предложи Делян Пеевски, дева..

 43. 43 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#18] от "deaf":

  [quote#18:"deaf"] Един депутат приема някакъв пост в правителството,но бързо се отказва от него,защо да не може да се върне в Парламента? [/quote]

  Ами защото и Конституцията и законите НЕ го позволяват.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#41:"Култура ми Бойко"]Кой, кой предложи Делян Пеефски? [/quote]
  Който и тия, "конституционни съдии" дето го оставиха депутат, който и тия, дето го направиха преуспял на 33 г.!

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4449 Гневно

  В България отдавна няма добро и зло.
  Всичко е отровено!

  klimentm
 47. 47 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Цинизмът се състои и в това, че колкото на по-висока държавна позиция си, толкова по-малко важат законите за теб.
  Един малък пример:
  По справка в КАТ, колата с която се вози Орешарски НЯМА гражданска отговорност!

 48. 48 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Разстроено

  В комунистическото блато, в което потъва държавата ни, всички определения за комунистическите престъпни мафиоти са в чудовищни величини, каквито са и чудовищата от блатото! Всичко е подменено - демокрацията, демократите, човешките стойности и ценности, институциите... общество отровено от комунизъм, мафия, престъпност!Отвратително е, че ние допуснахме всичко това!!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 49. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 877 Весело

  [quote#35:"Вишински"]Следователно, сега не се протестира срещу цинизма. И не е нито искрено, нито спонтанно, нито безкористно, нито от сърце. [/quote]
  Точно казано, групичка олигархчета се сецнаха като видяха Делянчо в "стола" на председател на ДАНС.... щото техния човек най-добре знае къде ги стяга чепика.... и тъй като страната е бедна ще трябва да експроприира част от експроприаторите....
  Лошава работа се задава!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 50 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#19] от "fortunes":
  Ееее, щом 'ония' са били бесрамници, на тея да не им придиряме така ли?! Хората протестират и срещу тия и срещу ония БЕ!

 51. 51 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 406 Неутрално

  [quote:]За всички, които имат очи да виждат и уши да чуват[/quote]

  Не останаха много такива в тая държава ... поредните социологически проучвания го показват.

 52. 52 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "2. Един парламент с Пеевски на шия със сигурност не е мечтата на новата Тройна коалиция. Връщането му рестартира протестите, тотално делегитимира парламента и прави правителството на и без това загубилия ума и дума Орешарски още по-безпомощно пред прага на зимата"

  Ето това не мога да разбера. Защо правителството и управляващите си правят харакири с връщането на тази персона ? Те много добре знаят,че този идиот им слага прът в колелата и компрометира всичките им усилия. Толкова ли е всемогъщ шопарът, или те са толкова нищожни? В казуса Пеевски лъсва жалката зависимост на БСП/ДПС от финансовата олигархия. Такава зависимост винаги е имало, но сега тя е очевадна. Даже не се стремят вече и да прикриват маскарлъците си.

 53. 53 Профил на Христо Хаджиев
  Христо Хаджиев
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#29] от "georgi_val":

  Лошото е, че и тези от тройната(сегашна) коалиция знаят, че не са прави. Ама се опъват, защото лошотията граници няма, лошотията... Докато мнозинството от хората не станат по-добри, няма да има оправия. И така май е в по-голямата част от Света. А иначе статията образно казва, това което на нас ни е трудно да изречем... На мен ми хареса.

  Captain Jack
 54. 54 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 707 Неутрално

  управляващата клика и олигарсите ни стъпиха на шията!Какъв Пеевски,какъв Конст.съд ?Нали видяхте колко излязоха на улицата-около 1000 човека,на останалите им е всьо равно.Ще преподаваме култура на поведение на изпечени тарикати и школувани кагебисти,ха,ха,ха !На ви мирни протести,на ви маршировки,на ви обикаляне и лутане.От историята знаем ,какво са направили мандражиите слезли от гората.Цървулите завзеха "палатите" на "буржоата",станаха "граждане",ЦК на БКП и същата послушна като сега съдебна система, изправи на съд и осъди на смърт всичко читаво и образовано,национализираха фабриките,мелниците,мандрите,земята на хората и превърнаха народа си в пролетариат и колхозници за дълги времена,а те станаха"буржоа"?! А ние им показваме колко сме културни и търпеливи,докога бе народе мой?!!!

 55. 55 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#27] от "virtual brain":

  Може, може...

 56. 56 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#50] от "kimik":

  Ами обясни го това на автора на статията, не на мене. И го помоли да напише по-задълбочен анализ (ако може) за цинизмът в българската политика, който не е от 14 юни, колкото и да се опитват разни "анализатори" да представят предишните като по-различни, по-малкото зло и т.н. или просто да мълчат избирателно за тях, фиксирайки се изцяло на сегашните...

 57. 57 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 584 Неутрално

  [quote#38:"moro"]Сега не смея да се засмея на брътвежите на Бареков да стане премиер...
  [/quote]
  Има нещо вярно в думите Ви, да... Като нищо ще стане - върхът на популизма... "гусин Престъпника"...
  Много ми е тъжно днес. Отивам да живея в пещера!

  Knocking on heaven's door
 58. 58 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  [quote#35:"Вишински"]Нима до сега само неприятния на всички Пеевски се е избирал чрез тайни, невидими и недостойни договорки между отделни представители на властимащите?[/quote]

  Другари, гордее ли ви Пеевски? Дано да ви гордее, защото той е темела на корупционната ви дружба с Доган, който иначе много обичате да критикувате, когато не сте на една маса с него.
  БСП ще обслужи Доган и ще плати политическата цена за това обслужване. Малко ми е странно, че бузлуджанци приеха този факт толкова спокойно, но явно времената се менят - червеният електорат напълно прие аморалните властови съюзи, чиято главна жертва е самият той. По християнски простиха на палача си. Браво другари - обърнете и другата буза, защото Пеевски се завръща.

 59. 59 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Как изглежда играта
  *
  Празни квадратчета и попълнени полета,
  броя дните на седмицата когато сме активни
  и когато се сещаме,че трябва и "да се бачка за прехраната".
  Прилича на бал след абитуриенска
  -Отличника на класа е известен
  а недовлните мамини синчета
  и момиченца попълват ребуси за утеха
  Успех

 60. 60 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  [quote#20:"pentuer"]С връщането на Пеевски в парламента се стапя и последната надежда нещо добро да ни се случи...[/quote]
  +++++++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 61. 61 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Извода е ясен:
  В България няма разделение на властите и като така, управлението е диктатура на олигарсите.

 62. 62 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#56] от "fortunes":цинизмът в българската политика ... не е от 14 юни

  Дърво се отсича със сто удара, но пада на земята при последния. /Амер. поговорка/

  То бива, бива, ама бивол курбан не бива! /бълг. поговорка/

 63. 63 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ангелина":

  само питам...а не е ли по-добре всеки ден "народа: да го вижда ??

  Простщината победи с ИПОН
 64. 64 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  Лиза4ка - Гуруто ти у го казаха Местан към ГЕРБ: Бъдете по-кротички, за да не кажа истината за Пеевски

  Простщината победи с ИПОН
 65. 65 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ПРОСТИЧКОТО МАФИЯ Е ТОЧНОТО ОБЯСНЕНИЕ.

  И ТО ДЪРЖАВНА . ПОЛИТИЧЕСКА - СЪДЕБНА = ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕРОР.

  10 % ,ДАНЪК И ФАЛШИВИ ''ИЗБОРИ'' .

  ТЕ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ ''ИЗБИРАТЕЛИТЕ''.
  ДА ЧУХТЕ ЕДНА ПАРТИЯ - ПРОТЕСТИРАЩИ , ДА ИЗИСКА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ .????????????????

  СВОБОДЕН
 66. 66 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#18:"deaf"] Един депутат приема някакъв пост в правителството,но бързо се отказва от него,защо да не може да се върне в Парламента?[/quote]
  "deaf", ти от марс ли падаш? Министърът няма никакъв проблем да се върне в Парламента. Записано е в Конституцията. Той е единственото изключение. Всички други приемайки държавен пост, се разделят с този Парламент.

 67. 67 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#20:"pentuer"]С връщането на Пеевски в парламента се стапя и последната надежда нещо добро да ни се случи...
  [/quote]
  Не се знае. Човек не знае когато губи, какво печели.

 68. 68 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Плътността и масата на успелия мъж на 33 има потенциал да потопи всички парламентарни партии в сегашния парламент

 69. 69 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3646 Неутрално

  Този портал "Култура" кой го финансира?

 70. 70 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 497 Неутрално

  НЕ ЧЕ НЕКОЙ ЩЕ НИ ГИ ДАДЕ , НО .....

  ПРЕДЛАГАМ;ЗАКОН ЗА НЕВЪЗМОЖНА ПОДМЯНАТА НА РЕЗУЛТАТА В КОМИСИИТЕ.,ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ КАТО :
  БЮЛЕТИНИТЕ СА С НОМЕРА ВПИСАНИ В ПРОТОКОЛА , КОЙТО СЪЩО Е С НОМЕР , ВПИСАН В ОБЩ. ПРОТОКОЛ , А НЕГОВИЯТ ВПИСАН В ЦЕНТРАЛНИЯТ И 100%-на ОТЧЕТНОСТ. САМОВПИСВАНЕ НА ДАННИТЕ СИ В ПАРАЛЕЛЕН СПИСЪК НА ГЛАСУВАЛИТЕ....БЮЛЕТИНА КАТО ТОТО ФИШ . СЕКТОР 1. ИЗБИРАШ ПАРТИЯ , СЕК. 2, ЛИЧНОСТ БЕЗ % . СЕК . 3 . НЕЗАВИСИМИ - ГРАЖДАНСКА ЛИСТА - НАЦИОНАЛНА . КОМИСИЯТА ВПИСВА САМО НЕИЗПОЛЗВАНИТЕ БЮЛЕТИНИ ПО НОМЕРА . ИСТИНСКОТО БРОЕНЕ , ЕЛЕКТРОННО , СТАВА КАКТО В ТОТОТО ЦЕНТРОЛНО . ВЛИЗАТ САМО ИЗБРАНИТЕ , БЕЗ РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА НЕГЛАСУВАЛИТЕ. Т. Е. 50 % , 120 ДЕПУТАТИ. ТОВА E .!!!!!!!

  А ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ , САМО АКО СЕ ПРЕМАХНЕ СУБСИДИЯТА .

  ГЛАСУВАТ САМО БЪЛГАРИТЕ = БЪЛ. ПОДАНИЦИ = БЪЛ. ГРАЖДАНИ .

  Т. Е. ,С ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ .!!!!!!!!!!!!!
  ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС ,БЕЗ ВСЯКАКВИ ДОПИСВАНИЯ И РАЗНИ БЕЛЕЖКИ.!!!!!!!!!!!!

  ТОВА Е ЗАКОНЪТ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ДАЛ СЪМ ГО БЕЗПЛАТНО ПРЕДИ 10 г.

  АКО ЛИПСВА И ЕДНА ДУМИЧКА ,НЯМА РЕАЛЕН РЕЗУЛТАТ ,НЯМА Я БЪЛГАРИЯ , ИМА МАФИЯ .

  СВОБОДЕН
 71. 71 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#49:"boby1945"].... и тъй като страната е бедна ще трябва да експроприира част от експроприаторите....
  Лошава работа се задава!!![/quote]
  Бобчо, дори си нямаш на представа колко си прав. Наистина ще се стигне до експроприация, но тъй като над 90% от богатството е в ръцете на комунягите и ДС протежетата, та вий му мислете.
  Рано или късно ЛУСТРАЦИЯ и ДЕКОМУНИЗАЦИЯ ще бъде проведена, ведно със съответните изземвания, за които се докаже, че са от злоупотреби.

 72. 72 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Да, авторът е прав - "Корупцията се издига в морал", неадекватността е приемана за нормалност, черното е бяло. Живеем като герои на Оруел и изумяваме от политическата наглост, с която ни заливат всеки ден. Дано физиономиите на Сестра Галева и другите стават все по-кисели, това е добро за България

 73. 73 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Не е незаконно да си богат на 33години. Похвално е ако на тази възраст някоя политическа партия е повярвала в качествата ти и си влязъл в парламента. Обаче, когато хората протестират срещу теб трябва поне да се замислиш, а не да се държиш нагло. А, и между другото, погледнете линка по-долу! Кой ви вдъхва повече доверие? Г-н Пеевски или този чужд гражданин?
  http://www.bundestag.de/bundestag/abgeordnete17/biografien/B/bahr_daniel.html

 74. 74 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Пеевски до КС: Въпреки сатанизирането ми се надявам, че аз мога да обединя... - цитат на коментар #28 от “Гневник”

  Всъщност сатанизиран ли е Пеевски? Странен въпрос, нали? Доколкото името му се споменава все с лошо напоследък. До неотдавна невзрачен и не много популярен, от четири месеца насам името му ехти по всички медии. И причината е затова не е, че е злодей, престъпник, грозен и дебел, а затова, че с неговото "избиране" проблясна мълния която озари неясен силует в тъмното. Силует пред който козируват и Станишев и Местан и Орешарски: Рапорт даден! Рапорт приет! От вчера сме свидетели, че и конституционния съд трепери пред могъществото на този силует. Този "някой" не се е явявал на избори но той управлява управляващите. И не само тях. Съд, прокуратура, медии - всичко. На практика нов тоталитарен режим, облякъл премяната на парламентарна демократична република. А тези глупави овце - контрапротестиращите ще ми се пънат, че имало легитимно избран парламент и правителство! А бе вий слепи ли сте, бе???? Този който ни управлява (и вас и нас и всички) е този който отдава заповеди на Станишев, на Орешарски и на Местан! За него никой не е гласувал. Как ще е легитимен?! Ей затова протестираме вече четири месеца - не, че Пеевски ни е направил кой знае какво.
  Всъщност единствен който сатанизира Пеевски е г-н Сергей Станишев. Той каза за него: "Пеевски е ЕДИНСТВЕНИЯ който ДОРИ С РИСК НА ЖИВОТА СИ се нагърби да се разправи с ГЕРБ по нестандартен начин." Знаем, че в една демократична парламентарна република "нестандартен начин" = "незаконен начин". По този начин Станишев приписа злодейски и сатанински черти на Пеевски. До този момент кой го познаваше? Тъй, че г-н Пеевски трябва да се сърди на г-н Станишев за създаването на сатанински образ.

 75. 75 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 649 Неутрално

  [quote#1:"Ангелина"]Пеевски трябва да бъде отстранен от поста на депутат, народът не го иска а и е с нечисто минало.[/quote]
  Всъщност нечистото му минало не е (все още) доказано. По радиото (БТВ Радио) чух изповед на прокурор чието име не успях да запомня и той каза, че единственото дело по което г-н Делян Пеевски е бил обвиняем е било буквално "смачкано" - т.е. унищожено. Причината според прокурора е, че г-н Пеевски не бил единствен обвиняем а по щастливи стечения на "обстоятелствата" останалите обвиняеми са: г-н Михаил Миков, Сергей Станишев, Корнелия Нинова и начело с легендарния Румен Овчаров.

 76. 76 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Браво! Чудесна статия.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 77. 77 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  [quote#39:"bizon"]Най-ужасното не е, че комунистическата хунта е превзела и КС и днес просто сме отново в комунизЪма в най-гадната му форма[/quote]
  +++++++++++++++++++++
  Още по-страшното е, че властта им непрекъснато расте защото са завладяли всичко от което зависи. Непрожстимо е, че вместо да ги озаптиме се хващаме помежду си за гушите.

 78. 78 Профил на ТиквунскаСтабилност
  ТиквунскаСтабилност
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  "Срещу този цинизъм протестират хората. Всичко останало е "политика"."
  ................................
  какво по-ясно

  русофилите са национални предатели, а МОЧА трябва да се събори
 79. 79 Профил на ancho66
  ancho66
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До автора-писач на тази статия, Тони Николов, не до коментар #
  В статията става дума за феномена Пеевски и всички хора тук коментират този чудат, вреден и мафиотски феномен.
  Но Тони Николов не изпуска случая да намеси тук и "Атака":
  "ексцесиите на крепителя на кворума "Атака", сюблимно въплътени в средния пръст, който депутатът Десислав Чуколов показа на група граждани, а чрез тях и на целокупния избирател." До като тези две неща се смесват, България няма да се оправи. "Атака" не гласува за Пеевски в НС, когато го избраха за шеф на ДАНС, те не бяха в зала, а се оплакваха в националното радио, защото то почна да защитава интересите на олигарсите. Шефовете на ДПС и на БСП предложиха Пеевски за шеф на ДАНС и го избраха БЕЗ гласовете на "Атака".
  Цветанов знаеше от доста отдавна, че Пеевски ще бъде избран и злорадстваше, пасваше му в тънките сметки на ГЕРБ, макар, че Б.Б. се плашеше. Когато Цветанов купи 10 депутати от "Атака", окраде от нея нейните пари никой нищо не каза. С крадени пари си плати накупените депутати. Показвали са, и то неправдоподобно, винаги хиляди пъти пръст на "Атака", а когато тя си го връща един път, Тони Николов се възмущава, като че това е най-голямото бедствие и нещастие. Само тъпанарите и простаците като него завират пръст на "Атака" и мислят, че това е геройството.

 80. 80 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3796 Неутрално

  [quote#69:"judjuk"]Този портал "Култура" кой го финансира?[/quote]
  Защо? Ще пратиш лумпените на Атака или на Петното да въведат ред ли?

 81. 81 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ЦИНИЗЪМ ОЗНАЧАВА ЕДНО ДА ПРИКАЗВАГ,А ДРУГО ДА ПРАВИШ.НАИ ГОЛЕМИ МАИСТОРИ СА КОМУНИСТИЕ ОТ ПОЛВИН ВЕК.ТОШО ХУБАВО НАПРАВИ ЧЕ ПО СРАВНИТЕЛНО ЦИВИЛИЗОВАН НАЧИН ИЗГОНИ ТУРЦИТЕ,А ПИЯНИЦАТА ПЕШО /ДАМАДЖАНАТА/ И КАПО ДИ ТУТИ КАПИ/ЛУКАНОВ / ГИ ВЪРНАХА.ВИЖТЕ КАКВО ПРАВИ ТУРЦИЯ С КЮРДИТЕ/ВАРВАРСКИ ГИ ТРЕПЕ/ ,А ТЕ СА 15 млн.

 82. 82 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 388 Неутрално

  АМЕРИКАНЦИТЕ МЪЛЧАТ ЗА КЮРДИТЕ,ГДЕТО ТУРЦИЯ ГИ ТРЕПЕ КАТО МУХИ ГОРКИТЕ.А СЕ ПИШАТ ЗА ГОЛЕМИ БОРЦИ ЗА РАВНОПРАВИЕ.ДА СИ ОПРАВЯТ ДЪЖАВАТА ПОСЛЕ СВЕТА.ВСИЧКИ СВЕТОВНИ КРИЗИ ЗАПОЧНАХА ОТ САЩ.ДОЛАРА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ КАТО СВЕТОВНА ВАЛУТА.

 83. 83 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  До коментар [#66] от "choss":

  Пак не виждам никаква логика министърът да може да се върне в Парламента,а другите-не! Има някакъв отвлечен смисъл,шефът,т.е. премиерът да не може да се върне в Народното събрание,ако това имаш предвид.

 84. 84 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Вчера ППО ни беше изпуснало от внимание (2-4) човека са като сол и пипер в манджата. Днес явно са ги заплашили, че няма да си получат надницата и се опитват да превземат форума. Опитват се да ни обработват психологически, като са си разпределили ролите. Едните са твърди - какво му е на Пеевски, добър си е, законно избран си е и т.н..Следващите искат да ни внушат чувство за вина - защо не протестирахте еди кога си, срещу еди кого си, а сега вдигате толкова шум. Третите бият върху автора - кой му плаща, кой финансира портала Култура“. Следващите си хващат тезата, че и тия са като ония и всички са маскари - демек какво, да си ги приемеме, все пак „наши, родни социалистически маскари“Не ни пропускат и наплашвачите, на които сегмента им е анти-ГЕРБ, ако паднат тия, Боко се връща.
  Господа, не се пънете, общо взето, в голямото си болшинство, читателите ( не само пишещите във форума) на „Дневник“ искат нещо доста просто - ред, порядък, видимо подбрение в съдебната система и разхищението на „нашите“, в буквалния смисъл на думата пари, да бъде сведено в приемливи (да кажем европейски) граници. Това са хора, които не са толкова лесни за манипулиране, те могат да различат неща като спрени и усвоявани фондове, Белене и НеБелене, оспорвани и неоспорвани големи търгове - това за последното управление и към тези които „презират“ изборния принцип „по-малко зло“. По принципния въпрос, какво ще стане след едни предсрочни избори - мога да ви кажа, че едно към едно да се повторят резултатите, даже и БСП да има по-голям процент, някои неща са сигурни - Станишев няма да го видите (той ще си отиде веднага с оставката на правителството, Пеевски няма да го видите, Атака ще излезе в „заслужен“ отдих, при това с недополучени бюджетни пари, които харчи в момента за кефа на Сидеров и да (се опитва да) ни промива мозъка, та ще има гарантирани разлики. Да не говорим, че като е налице прецедента с днешните, утрешните (които и да са) ще гледат да са минимум една идея по близо до закона и морала.

 85. 85 Профил на Христо Хаджиев
  Христо Хаджиев
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#82] от "eksar007":

  Щом нареждаш, веднага изпълняваме. Още утре ще изпълним нареждането да премахнем Щатския Долар, въобще като валута... Няма да правим половинчати неща, я. И всички кризи автоматично ще спрат, ще цъфнем и вържем.

  Captain Jack
 86. 86 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много е просто : срещу комунистите борбата трябва да се води с партизански методи ! Публикувайте адресите, телефоните, номерати марката на колите на всички тези изроди от конституционния съд , дето са гласували за връщането на Пеевски и да ги мятаме по реда на номерата !!! Иначе никога няма да престанат да вземат подобни "законосъобразни" решения !!! Същото се отнася и за депутатите от БСП/ДПС/АТАКА и министрите на Олигарски !!! Тези хора от дума не разбират !!!! Бой по каските и толкоз !!!

 87. 87 Профил на ancho66
  ancho66
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар 81:
  "ЦИНИЗЪМ ОЗНАЧАВА ЕДНО ДА ПРИКАЗВАГ,А ДРУГО ДА ПРАВИШ.НАИ ГОЛЕМИ МАИСТОРИ СА КОМУНИСТИЕ ОТ ПОЛВИН ВЕК.ТОШО ХУБАВО НАПРАВИ ЧЕ ПО СРАВНИТЕЛНО ЦИВИЛИЗОВАН НАЧИН ИЗГОНИ ТУРЦИТЕ,А ПИЯНИЦАТА ПЕШО /ДАМАДЖАНАТА/ И КАПО ДИ ТУТИ КАПИ/ЛУКАНОВ / ГИ ВЪРНАХА.ВИЖТЕ КАКВО ПРАВИ ТУРЦИЯ С КЮРДИТЕ/ВАРВАРСКИ ГИ ТРЕПЕ/ ,А ТЕ СА 15 млн.
  Прав си, нека и другите видят къде какво става и да се научат и те на нещо вярно.

 88. 88 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#52:"apolitichna"]В казуса Пеевски лъсва жалката зависимост на БСП/ДПС от финансовата олигархия. Такава зависимост винаги е имало, но сега тя е очевадна.[/quote]
  Според мен не е само до финансова олигархия. Ако помислим КТБ чия е ще прозрем дългата ръка на братушките. И тогава зависимостта става политическа, и доста по-страшна... Както пишеше в една друга статия - Пеевски е само един палячо, плашило, по което недоволния народец да плюе и да забрави да мисли кой стои зад него.

 89. 89 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 497 Неутрално

  " Те протестират срещу "цинизма като управление " "


  И за съжаление ,това ,ако се наложи като принцип (щом е простено за едни ,утре с право ще го ползват и други ) - на къде отиваме ,на какво ще учим децата си ?

 90. 90 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 91. 91 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  [quote#57:"peterman"]
  Много ми е тъжно днес. Отивам да живея в пещера![/quote]
  И аз...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 92. 92 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Добра статия за добър хонорар . Всички изброени партии , участвали в управлението на държавата от 2001 година насам са това , което с апломб журналиста описва , циници мръсници , бандити ... Жалба за морал в политиката , ,жалба че носители на този морал все не се намират и не се намират. И страх или неудобство да назове тези , които сънува във новите одежди . Той си знае кои са , . Но не споделя . Интересно защо . А иначе журналистиката е като двуликия Янус , също като политиката . Да не забравяме Бареков и Янето . Без да изпускаме и Сидеров. Па да не сърдим и Борисов , Цачева , Павлова ...от ярки комунисти в непримирими демократи . Та дори и журналистите от Пеевската медийна империя . Та и Тони така ... предполагам , без да го твърдя.

 93. 93 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 649 Неутрално

  [quote#77:"4i4oti"]Още по-страшното е, че властта им непрекъснато расте защото са завладяли всичко от което зависи.[/quote]
  Ми то тва беше в основата, основна цел на прословутата "Стратегия на Прехода" разработван в Политбюро на БКП в условията на суперсекретност от 1984-та чак до ноември 1989-та. Ако някой си спомня Партийния дом бе запален и изгоря малко след като в тогавашния вестник "Демокрация" се появиха снимки на няколко страници от "Стратегията..."
  Хората тогава не обърнаха внимание на това "незначително" съвпадение, но от дистанцията на времето се вижда, че макар и не толкова бързо колкото им се искаше, стратегията все пак бе изпълнена и сега могат да си позволяват всякакви наглости...

 94. 94 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#19] от "fortunes":

  А теб те чака просветление, след един курс по лингвистика воден от брадатия козел.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 95. Отлична статия++++++++++++++++

  Боли ме от овчедушието на хората...
 96. 96 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1258 Гневно

  Няма по-скапан политически елит в света от БЪЛГАРСКИЯ!!!!

 97. 97 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тази статия отвори люта рана в сърцето на Тирана....

 98. 98 Профил на Bolyara
  Bolyara
  Рейтинг: 702 Неутрално


  До коментар [#35] от "Вишински":

  Браво ! +++++

 99. 99 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  До коментар [#35] от "Вишински":

  ТОВА Е ОТ ИНЕРЦИЯТА НА ПРЕХОДА!

  БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ГРАЖДАНИ, ТЕ СА РАЗДЕЛЕНИ И ЛЪГАНИ!

  РЕПРЕСИРАНИ И ЗАПЛАШВАНИ!

  Датата на загубата на гражданската инициатива е 9.9.1944 година и има паметник на Орлов мост в София за благодарност, спомогнала нацията ни да се раздели, за да бъде лесно управляема.

  Затова!

 100. 100 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Д О Л У НЕОКОМУНОИДИТЕ !!!

  Опропастили България и покварили нейният Народ!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK