Компрадори

Стара снимка от събитие, на която заедно са банкерът Цветан Василев (вдясно), настоящият депутат от ДПС Делян Пеевски (в средата) и Николай Бареков.<br />Снимката е използвана в много сайтове, но липсва ясен първоизточник, затова "Дневник" я представя така. Тримата избягват каквито и да е общи пулбични прояви. И не коментират отношенията помежду си.

Стара снимка от събитие, на която заедно са банкерът Цветан Василев (вдясно), настоящият депутат от ДПС Делян Пеевски (в средата) и Николай Бареков.
Снимката е използвана в много сайтове, но липсва ясен първоизточник, затова "Дневник" я представя така. Тримата избягват каквито и да е общи пулбични прояви. И не коментират отношенията помежду си.Препубликуваме текста от портала "Култура". Вътрешните заглавия са на редакцията:


Имам да кажа пак няколко думи за занимателните намествания и нагласяния в жалоните на публичното говорене у нас напоследък. Наскоро написах за свежата струя на все по-буйно разцъфващите есета с фразеологизмите и на избуялите мощно метафори, които превземат подобно на увивни растения парламентарните дебати и езика на политическите лидери. И тази седмица не ни спести


упражненията по стил в Народното събрание
Но донесе и нещо истински оригинално, което дойде от друга посока. Преди няколко дни един от най-големите и лесно забележими български банкери и предприемачи даде интервю за "Дойче веле".  В това свое снизхождане този успял и уважаван човек постави акцент върху темата за значението и важността на автентично националния капитал, както и върху параметрите на национално отговорния капитализъм в условията на нашето време.


В разговора си с журналиста от реномираната информационна агенция крупният банкер и инвеститор отдели релефно една от друга две основни форми на икономическа активност в съвременността  – тази на национално осъзнатия и отговорен бизнес от тази на "компрадорския" тип дейности. За себе си интервюираният Цветан Василев скромно каза, че е представител на "националното предприемачество".


Неочаквано свежото и поглъщащо вниманието дойде оттам, че господин Василев си послужи смело и убедено  с понятието "компрадор", изразявайки с него вижданията си за част от порочното в бизнеса и бизнес-активността. Забележително е, когато


лексика и терминология със завидна марксистка биография


се затъркалят и завъргалят (извинявам се на всички, които предпочитат източната форма "завърдалят") в устата на един национално отговорен едър капиталист от ранга на Цветан Василев.


Португалският по произход термин "компрадор", възникнал при събирането на конкретни исторически и географски трасета, първоначално не носи по-късно присъединилия се смисъл на "продажник".  Сиреч на посредник, който продава род и родина на чужденци. Както казах, маркс-ленинската експлоатация на думата е тази, която засилва с времето тежестта на негативните елементи в смисловото поле на израза. Затова не е чудно, че "компрадор" се среща така често днес в рускоезичен контекст. Това са си силни традиции: десетилетия на политикономически анализи и пропагандни шаблони са се ползвали и все още се ползват от модел, в който "компрадорството" е противопоставено на интересите на "родното" стопанство, на патриотично оцветения капитал и на "здравата" връзка между предприемачите и националната икономика.


Не ще тръгна да споря с никого за това, има ли изобщо основание говоренето за компрадорски стил на поведение пред лицето на доброволно отворената новобългарска икономика и на фона на баналната истина за глобалната същност на стопанското взаимодействие във века, в който живеем. По-интересно ми е друго. Това, че естествено позалинелите и позаглъхнали вече в европейска България


приказки за "компрадори" се подновяват не от друг, а от един банкер


Разбирам, че митологизираният образ на Буров е магнетичен и удобен, но също така съм наясно, че световната банкова система, за която господин Цветан Василев със сигурност знае не малко, сключва особено интересен ъгъл с компрадорството. Както съм наясно и с това, че рефлексите, култивирани в партийните и милиционерски школи са трайни и жизнени като здрави, родни, нашенски селски плевели.


В някакъв неподправен синхрон с прозренията на Цветан Василев за вредите от компрадорския вид дейности депутатът Делян Пеевски внесе (в съавторство с Йордан Цонев) законопроект, насочен срещу офшорния бизнес в двайсет различни стопански сфери. Ако човек се замисли, няма как бързо да не съобрази, че еманацията на компрадорството в днешно време са точно офшорките!


Една от целите на законодателната инициатива е изваждането на светло на собствеността върху медиите в страната ни, декларираха вносителите на предложението. Похвално начинание безспорно, което удивително съвпада по своята насоченост със словесния поход срещу компрадорите от интервюто на Цветан Василев за "Дойче веле". Тъй като в същото това интервю банкерът диагностицира едно заболяване, което със сигурност можем да разглеждаме като резултат от офшорно – компрадорската същност на някои от българските медии. Природа, срещу която именно е насочен и законът "Пеевски – Цонев". В България, казва Цветан Василев, се наблюдава "прекалена свобода"  на словото. Наблюдава се "слободия"!


От историята знаем, че това е явление, които обикновено е типично за слабите и развиващи се национални икономики, завладени от компрадори. Ето тази е вътрешната връзка между каузите, за които се борят (всеки на своя фронт) депутатът от една страна и банкерът-предприемач, от друга.


Време е да осъзнаем, че едничката ни надежда продължава да е в бизнесмени като господата Василев и Пеевски, които представляват продуктивния и социално ангажиран национален капитал, а не в компрадорската прослойка в най-новата българска буржоазия. Време е да се оставим в ръцете на хора като тези двамата, способни да ни освободят от хаоса и компрадорството. Хора, осъзнаващи важността на това свободата на словото да бъде държана в разумни граници, за да не се изроди в слободия.


Защото прекалено свободното изразяване поразително напомня безотговорността на компрадора, нали така? Докато национално осъзнатият журналист и публицист знае какво трябва и какво не трябва да се казва, така както истинският "национален предприемачески капитал" (изразът е на Цветан Василив ) знае какво трябва и какво не трябва да се показва (декларира).


Нека да оставим хората като Василев и Пеевски да работят за всички нас на спокойствие. И Бог да ни е на помощ!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (35)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Нека да оставим хората като Василев и Пеевски да работят за всички нас на спокойствие. И Бог да ни е на помощ!

  БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Имам чувството, че Василев и Пеевски, се изживяват като конкистадори, които завладяват индианците!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  Ц.Василев и Пеевски искат с нашите пари да запушат всички усти.И донякъде успяха.Промерът е Дойче Веле. Изходът са хората на площада.На тях устите се запушват трудно!Събирайте подписи за референдум за лустрация!

 4. 4 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 884 Неутрално

  "Нека да оставим хората като Василев и Пеевски да работят за всички нас на спокойствие. И Бог да ни е на помощ!"


  В България се наблюдава един "много интересен" феномен.

  Продажен хулиган председателства комисия по "етика".
  МУТРА ( "Ало, Танов - виж там за Мишо Бирата) ръководи "граджани", че и за "европейско" ама даже и за "развитие".

  Руски-украински олигархо ибрикчия ръководи националните социалисти на България, които щели да "връщат ... на хората" .....докато празнуват поробването от Русия.

  Агенти, учасвали активно в най-масовото гражданско изнасилване, т.н. "възтодителен процес" руководят движение за "права и свободи" на изнасилените.

  "Цар" сътрудничи на ... комунисти.

  Телевизионен капут, славославещ винаги властта, пък щял да прави "България без цензура".

  Е, на тоя фон колко му е свиневски да се "бори" срещу ...свинщината в медиите.

  Всички са си "по местата".

  Остава само въпросът: "КОЙ... КОЙ"
  КОЙ ги направи горните тиова, което "са".

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 5. 5 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#3:"hodounski"]Събирайте подписи за референдум за лустрация! [/quote]

  Според мен с подписи няма да стане, особено при тези наглеци в парламента.Със сопи е по-реално.
  А като чуя компрадор и се сещам за Тай-пан на Джеймс Клавел, обаче онези времена са били по-искрени от днешното българско.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 6. 6 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 884 Весело

  [quote#4:"Demokrat"]Остава само въпросът: "КОЙ... КОЙ"
  КОЙ ги направи горните тиова, което "са". [/quote]

  И отговорът е:

  Д(п)С. (Малкото (п) в средата е само за благозвучие).

  "Страничен" фактор е, че с решение на 100-летната БКП ( наскоро имеувана БСП), Д(п)С е изградена като неделима част от КГБ.
  Да не се бърка КГБ с КТБ макар да се едно и също .


  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 7. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Бог няма да ви дойде на помощ докато по конюнктурни причини се хващате за някакъв термин и го удавяте в словесните си полюции. Едри компрадори у нас са Валентин Златев и Сашо Дончев - български граждани, наместници на руските нефтени и газови интереси у нас. С други думи, именно продажни руски подлоги.

  Ако пък авторът толкова се стряска от "рускоезичния контекст", би могъл да анализира колко много матрял употребява руското "болшинство" вместо българското "мнозинство". Това ще му даде обяснение поне за част от несгодите в кочината.

 8. 8 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Дали един съвременен успял меринджей е компрадор може да се съди след анализ на природата на неговия бизнес. Ако съществува награда за „отличник компрадор”, (а такава вероятно съществува) то справедливо е да бъде присъдена на Василев и Пеевски като парексаланс компрадори.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 9. 9 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#4] от "Demokrat":
  [quote#4:"Demokrat"]Остава само въпросът: "КОЙ... КОЙ"
  КОЙ ги направи горните тиова, което "са". [/quote]
  Като ти гледам въпроса, отговорът е лесен!
  Кой?, ами такива нефелници, като тебе, дето неподготвени се захванаха с прехода в 1989....
  При Тато, споменатите от тебе преуспели (без кавички) днес българи, нямаше да са повече от околийски партийни секретари или кметове на населени места с до 3000 жители..... най-много някой да станеше ст.н.с. в някой институт по царевицата или цвеклото (и то извън Пловдив) ....
  Сега след като ти отговорих на въпроса би трябвало да си щастлив за събота и неделя!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 10. 10 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Уважаеми Захариев, казвате по много сложен, витиеват и евфимистичен начин, чрез сложни изречения, нещо много просто:
  Крадецът вика -дръжте крадеца.
  А в конкретният случай, крадците са повече.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Компрадорската буржоазея у нас се състои само и единствено от бившата червена висша номенклатура.Благодарение на организираният и последователно провеждан от нея износ на суверенитет е останала съвсем малко държава у нас.

 12. 12 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lemmy":
  ++++++++

 13. 13 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Наглеци! Когато те ползваха офшорки, всичко беше наред! Загрижили се били за нас - влизайте в затвора, така ще ни бъдете най-полезни.

 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Поели сме един път не може да се зареже по средата.А колкото до Бог,има други по-важни дела,Киха

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#8] от "Питанка": Ако съществува награда за „отличник компрадор”, (а такава вероятно съществува) то справедливо е да бъде присъдена на Василев и Пеевски като парексаланс компрадори.

  Бъркате. Компрадор е човек, който продава интересите на народа и на държавата си на чужди държави или капиталисти. Такива са например всички учени-меритократи (соросоиди) от издържаните от външни финансови източници български мозъчни центрове, такива като Институтът за пазарна икономика или като като Центъра за социални практики например. Но компрадорско е и цялото ръководство на БСП например, което води политика на продаване на интересите на държавата на Русия. Докато Пеевски и Цветан Василев не продават на никого нищо. Те чисто и просто подкупват българските политици и грабят и народа, и държавата. Тоест, те са много по-виновни пред държавата и народа, отколкото основната маса български компрадори. По степен на виновност с тях могат да спорят такива компрадори, като тези, които по време на управлението на НДСВ и на тройната коалиция са подписали или са разрешили да се подпишат компрадорските заробващи договори в областта на енергетиката, основно в електроенергетиката и във вноса на петрол.

 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3935 Разстроено

  Начело на всички банки в РБ стоят верни другари
  Надолу по веригата същата история, идете в който и да е клон на банка в градовете и ще видите че управителя е или милиционер или Червена шапчица. Здраво са се окопали и няма отърване от тях.

  klimentm
 18. 18 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Забележително е, когато лексика и терминология със завидна марксистка биография се затъркалят и завъргалят ... – така казва авторът на коментираната статия, при което или се самозалъгва и без да иска лъже и форума, или направо лъже. Защото терминът ≪компрадор≫ не е и никога не е бил типичен за комунистическата фразеология. Твърдя го, защото прекрасно познавам марксистко-ленинистична идеологическа литература, включително произведенията на Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин. Познавам комунистическите медии. Познавам и руската литература. В тях този термин се среща не по-често от появата на бяла врана или на бяла лястовичка. Така че когато Цветан Василев казва, че не е компрадор, това е наистина така. Което обаче не значи, че не е виновен. Защото един олигарх например, който корумпира политиците и по този начин ограбва държавата и народа , без да е компрадор може да се окаже десятки пъти по-виновен от един заемащ не много високо положение в държавната иерархия компрадор.

 19. 19 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 689 Неутрално

  къде сте хора от Европа, ами променете нещо у нас ние сами не можем

  BG e мини империя на злото.
 20. 20 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#19:"pelagia"]къде сте хора от Европа, ами променете нещо у нас ние сами не можем[/quote]
  Каква "Европа" бе човек ? Берлин и Брюксел са доволни от случващото се у нас и редовно подхвърлят евро-подаяния по комичните и разрушителни за България антипазарни евро-програми, като законно възнаграждение на управляващата политико-икономическа олигархия у нас, че държи в страх и подчинение много гневните български унтерменши и им гарантира, че те ще продължават да плащат с мизерията и беднотията си жизнения стандарт на евро-германските бюргери, на обслужващите ги брюкселски евро-колониални чиновничета и на местните НПО-колаборационисти...За какво мислиш, че цяла купчина анти-български германски нео-колониални фондации като „Конрад Аденауер”, “Бертелсман” , "Ханс Зайдел", „Фридрих Науман” ти пробутват нови"политически проекти" и си купуват медийно време и медийно пространство и те лъжат най-нахално, защото са им симпатични местните туземци от евро-Бангладеша- България....ха-ха-ха....Когато някой като Виктор Орбан НАИСТИНА започне да защитава националния интерес и националния бизнес, той веднага става смъртен враг за тях и те умират от страх някой да не последва примера му и да не желае да бъде жалък евро-просяк в германския ЕСсср

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 21. 21 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#9:"boby1945"]Кой?, ами такива нефелници, като тебе, дето неподготвени се захванаха с прехода в 1989.... [/quote]
  Боби, Боби... Паметта нещо ти изневерява. Спомни си кои "захванаха прехода в 1989". Забравил си, че прехода го захванаха другарите от Политбюро на БКП на 10.10.1989 г. Тях ли наричаш "нефелници"? Прав си. Такива са. Но за това, че били неподготвени нямат никакви оправдания. Още през 1984-та виждат на къде отива социалистическа България и от тогава започват да разработват "Стратегия на Прехода". Така, че колкото и хаотично да изглежда всичко, то беше сценарирано от Политбюро на БКП. Като започнем с амнистирането на 14 000 криминални и пускането им на свобода от Андрей Луканов с цел преднамерено влошаване на криминогенната обстановка (може да си забравил и мутрите) та до гигантската катастрофа на Жан Виденов - всичко това беше по план, съобразно "Стратегията...". После Иван Костов за малко успя за малко да вземе инициативата и да поразбърка картите но бързо му намериха цаката - четвъртата власт си влезе решително в правата. След него - пак по план. До ... Бойко. Само, че реакцията срещу него е много по-дива, по-брутална, по-безогледна, по-безочлива отколкото беше срещу Иван Костов. Защо? Защото един крадец побеснява когато друг крадец го краде - ей затова. В ГЕРБ БСП видяха конкурентна банда. И побесняха. Сега е война. Война на мафията.

 22. 22 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#1] от "Нефертити":

  трябва по-често да им се припомня на тези, пък и на мнозината като тях, епитафията-мементо мори/помни,че си смъртен/!,

 23. 23 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 662 Весело

  Май и тоя ще ходи да работи в Нова телевизия

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 24. 24 Профил на lit
  lit
  Рейтинг: 443 Неутрално

  # 21, а.к.а. Петъо09,

  Само едно несъгласие: и Костов беше в сценария или поне се съгласи да влезе в него. Доколко предварително е бил наясно или впоследствие се е осъзнал, че е бил използван - резултатът е един и същ: бясната касова приватизация облагодетелства онази част от "народа", която беше предварително избрана да се облажи, най-малкото защото предварително й бяха раздадени легендарните "куфарчета". Когато свърши определената му задача, му беше духнато под опашката. Така е - сценаристите раздават ролите и след като я изпълниш ти налагат да слезеш от сцената .
  В момента наблюдаваме нещо подобно... може би затова няма наплив за "главната роля" -

  Mutatis mutandis
 25. 25 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#17] от "klimentm":Що ? На сините другари им се гади от пари, нали ? Не съм чул някой "син " да рече " Не ща подкупи , не ща пари !"
  Колко години ви трябват да разберете ,че пред мангизите няма принципи , няма цветове.?

 26. 26 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#20] от "appen 13":Световният капитализъм не е благотворителна организация. Продажните управници улесняват безкрайно управлението на "про форма" независимите , а фактически колониални държави. Така са свикнали . Заменят огледалца и ножове за злато с просредничеството на местните слуги. Робовладелството през колониалния период е било улеснявано от местните африкански вождове които са воювали със съседите си за да заловят роби за европейските колонизатори. Лошото е ,че продажничеството слиза доста надолу. В дискусиите на "Референдум " Добринка Чешмеджиева редовно кани представители на Отворено общество. Интересна компания събира . Участват представители на управляващата партия , на опозицията и на профсъюзите. Между тях цъфти специалист на Сорос. Чии интереси ще защитава ? На който му плаща.

 27. 27 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#21] от "petyo9":Иван Костов раздаде карти само на себе си и приятелите си. Бая нещо ограбиха от България.! Въобще , т.н. демократи , като дойдоха на власт , разбраха ,че може да се краде само с един подпис и започнаха ...
  Пък и започна Голямото пребоядисване !
  Един колега , който беше партиен секретар на факултет и бръз професор , ме нарече "комунист " без да съм бил такъв никога.А той бил демократ ! Когато на власт дойде Жан Виденов , същият не можа да вземе новия завой , получи инфаркт и замина за оня свят , където не ги различават.

 28. 28 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2480 Неутрално

  Ами затова и Волен не критикува Цветан Василев и КТБ защото била единствената национална банка.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 29. 29 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 450 Весело

  Тримата глупаци

  Global Genocide Forget Heaven
 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  До коментар [#25] от "ahasver":

  За вас няма принципи това е ясно .
  Покажи ми" син" олигарх.
  Червените биха продали и майка си, това научих за 25 години преход.

  klimentm
 31. 31 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#6:"Demokrat"]Д(п)С. (Малкото (п) в средата е само за благозвучие). [/quote]
  Не само. Символизира един орган на индивид от женски пол за да подчертае точно коя част от ДС имаме честа да наблюдаваме най-избуяла в наши дни и за която става дума да се пази от закона, като изключително ценна за национално ориентирания (не компрадорския) капитал.

 32. 32 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 453 Весело

  [quote#10:"nuzzo"]Уважаеми Захариев, казвате по много сложен, витиеват и евфимистичен начин, чрез сложни изречения, нещо много просто:
  Крадецът вика -дръжте крадеца. [/quote]
  Перефразирано по-простичко: А фанете мъ...
  И фанете съ за ....

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 33. 33 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#30] от "klimentm":А ти по какво им различаваш цветовете ? Цялото управление на Герб нали твърди ,че е дясно , демек синьо. А всичките са преминали през червения цвят ! Ако се наложи пак ще станат червени.

 34. 34 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#27:"ahasver"]Иван Костов раздаде карти само на себе си и приятелите си. Бая нещо ограбиха от България.! [/quote]
  Какво е ограбено, като нямаше (вече) нищо - буквално нищо след Жан Виденов. В кеш. А това като активи - генерираше дълг по експоненциален закон. Ако е ограбил дълговете на България - чест и хвала! А дивидентите от откраднатото - къде са? В какво жилище живее, какъв личен персонал поддържа (шофьори, охрана, камериери,градинари, масажистки, готвачи ит.н. и т.н.) Иван Костов? И на кои "приятели"? Има ли друг премиер който да е дал на прокурор заради корупция 2/3 от членовете на министерския съвет който оглавява?
  Това, че е ограбил България може да си го чел по "часовете..." на ВАЦ или да си го чул от Слави Трифонов, но ако то беше вярно - мъка ми е за Иван Костов! Всички партийни щабове на правителствата след неговото, организираха брейн сторминг на най-"мазните" си юристи с цел - Иван Костов зад решетките. Фактите ги знаем. Иван Костов е на свобода. Не защото е изпечен мошеник. А защото срещу омразния Костов нямаше .... нищо. Нищо не можаха да скалъпят! Но все пак Костов трябва да обяснява на всеки, че няма сестра....

 35. 35 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#24:"lit"]Само едно несъгласие: и Костов беше в сценария или поне се съгласи да влезе в него. [/quote]
  Добре! Нека да помислим... Може да излезеш прав. Ако Костов е бил в сценария (по собствено желание) какви дивиденти е извлякъл? Доколкото в тези сценарии се влиза доброволно само (и единствено) с цел лично облагодетелстване. Всякакви идейни подтици са напълно изключени.
  Ако допуснем, че е бил изнудван и "се е съгласил" - нима изнудвачите да са измрели? Защото Костов не престава да "удря в десятката" и до ден днешен. Няма изнудван който да не го е страх от изнудвачите си. Аз ще търся отговори на тези въпроси. Ти също може да поразровиш. Задай и ти. Диалога ще стане.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK