По пътя на пълзящата реставрация

По пътя на пълзящата реставрация

© Красимир ЮскеселиевИ Николай Бареков след Мишо Шамара се зае с благородната задача да клати стола на президента Плевнелиев. Приготвил си бил бялата риза, сложил си бил главата в торбата и така щял да излезе на мегдана. С танцова стъпка...


Но освен този стожер на политическия морал множество смели бойци на тихия фронт са призовани да работят за разклащането на президентския стол. И за пълзящата реставрация.


Защо Плевнелиев? Много ясно – защото не се харесват с Цветан Василев и Делян Пеевски. Защото Плевнелиев си позволява, макар и доста кротко и възпитано, да говори за това, което реално прави правителството на задкулисието – за скандалните назначения, за неоправдания дълг, заложен в бюджета. Кампанията срещу президента започна още в мига, в който стана ясно, че временното му правителство няма да играе по гайдата на сегашните кукловоди на Орешарски.
Възможно е обаче това активно мероприятие да има и друга, по-мръсна цел –


да се дестабилизира не Плевнелиев, а президентската институция


Това не може да бъде в български интерес. Може да бъде само в интерес на сили, които имат полза от тоталната дестабилизация на страната. При този болен парламент, при това немощно правителство на задкулисието, чиято оставка искат повечето българи, президенстството е единствената все още стабилна държавна институция.


Активното мероприятие за очерняне имиджа на президента върви по добре познати схеми. Първо, ползва се аргумента ad hominem – ако не можеш да обориш опонента си с разумни доводи, започваш да го оплюваш лично. Дори в един момент да се докаже, че казаното срещу него е клевета, съмнението у хората ще остане. Така едно време Държавна сигурност действаше срещу дисидентите. Те биваха представяни като неморални хора в личния си живот, без изобщо да се споменават политическите им искания. Както гласеше един виц от онова време: ти пусни слух, че сестра му е еди-каква си, пък той после нека се оправдава, че нямал сестра.


Оплюването на президента става


и по друга идеологическа схема, позната ни от тоталитарно време: всеки, който е богат, е враг на народа


Дори по-трудолюбивият селянин, спечелил пари с двете си ръце и с пот на челото, е "кулак" и враг на народа. Богатите по идеологическа презумпция са крадци и престъпници.


Най-мръснишкото е, че точно олигарсите, свързани с бившите тайни служби и комунистическата партия, си позволяват да обвиняват някой, който не е от тях, незаконно забогателите, за това, че е забогатял.


Съзнателно се променя и смисълът на думите. Така през деветдесетте години думата ченге, която през осемдесетте означаваше доносник на ДС, започна да се използва в позитивен смисъл за полицай. Един вид доносниците на ДС, на репресивната машина на Партията, са били чисто и просто честни полицаи. Така сега някои се опитват да инсинуират, че всички богати хора са олигарси.


Но олигарх означава не просто много богат човек


а крупен монополист, ползващ държавната власт за своето лично обогатяване. И богатството си за лична власт в държавата. Олигархията и у нас, както в Русия, от създаването си през 90-те години на миналия век е тясно свързана с бившите тайни служби на комунистическата власт.


Ченгетата от 80-те, които навремето громяха капитализма и служеха на комунистическата идея, през 90-те станаха капиталисти и после истински олигарси. Но крадецът вика "дръжте крадеца". Точно те сочат с пръст всеки забогатял човек, който не е от техния клуб.


Друг самоотвержен боец на Партията и реставрацията, Мая Манолова, пусна сигнала за надпечатани бюлетини в Костинброд в предизборния ден за размисъл. Така депутатката на БСП (независимо дали го е направила съзнателно или несъзнателно) взе участие в едно


епохално активно мероприятие


Целта очевидно беше да се повлияе на избирателната активност по време на парламентарните избори, които се очакваше БСП да изгуби, както и да се повлияе на някои потенциални гласоподаватели за ГЕРБ. Така и стана. БСП изгуби, но ГЕРБ не спечели достатъчно гласове. След което ненадейно се оказа, че ДПС и "Атака" служат на един и същ господар. И така се създаде новата тройна коалиция на изгубилите изборите. (Според думите на Осман Октай по Би Ти Ви Волен Сидеров, който крепи това правителство, получавал от КТБ месечен превод в размер на 40 хиляди лева. Ако е така – добра цена за осигуряване на кворум!)


Но какво стана с обвиненията, че била подготвяна грандиозна фалшификация на изборите през май? Прокуратурата не достигна до такава. Единственото повдигнато обвинение е, че държавен служител не е упражнил контрол върху отпечатаните количества бюлетини, заради което печатницата е получила облаги. А парламентарният колега на Мая Манолова Петър Кънев от БСП, който също има печатница, каза, че бюлетините, открити в Костинброд, са в рамкитре на стандартния излишък...


Но мисля, че първото и най-зловещото от поредицата активни мероприятия, извършвани през последната година, беше завишаването на сметките за ток през януари. То доведе до всенародно недоволство, масови протести и бърза оставка на Борисов. Това беше


видимото началото на олигархическия преврат


макар че той е бил започнал в задкулисието още преди това, по време на правителството на ГЕРБ.


Очевидна беше връзката на това активно мероприятие с провалилия се референдум за строителството на АЕЦ "Белене" и огромните финансови и политически интереси, свързани с това пагубно за страната строителство.


Пълзящата реставрация има и друго, доста стряскащо измерение. Конституционният съд отмени лустрационни текстове в Закона за радио и телевизия, които не позволяваха на агенти на ДС да бъдат на ръководни длъжности. Депутати на БСП и "Атака" искат да върнат параграф 12 в Закона за досиетата, отменен през декември от ГЕРБ и "Синята коалиция". (Интересното е, че отмяната му стана в навечерието на пълзящия преврат.)


Параграф 12 забраняваше обявяването на кадрите на Държавна сигурност на ръководни постове в Националната разузнавателна служба – наследник на Първо главно управление на ДС и в служба "Военна информация" – наследник на комунистическото Военно разузнаване. Реставрационният процес продължава. БСП и "Атака" искат отново да затворят досиетата на кадрите на комунистическите тайни служби в съвременните разузнавателни служби на България.


И това става четвърт век след падането на тоталитарната власт! Комунистическата власт в България продължи 45 години, но 25 години след падането й


агентите на ДС все още са навсякъде на ръководни длъжности и ключови позиции в държавата


За всички е ясно, че майката на нашата олигархия е Държавна сигурност, от чиито редици се създадоха така наречените групировки през 90-те години. Също така е ясно, че нашата Държавна сигурност винаги е била на практрика филиал на КГБ. По тоталитарно време тя е обслужвала не българските национални интереси, а съветските политически интереси.


Има ли руски интереси в България днес? Разбира се, и то много големи. Нашата енергетика е зависима изцяло от Русия. Според статия на "Дойче веле" от 6 октомври България има огромни, но неефективни енергийни мощности, създадени по съветско време, и е силно зависима от един енергиен вносител, което многократно повишава цените на тока. Това се казва в германски експертен анализ. Казва се също така, че монополното положение на "Газпром" като единствен доставчик на природен газ в България нарежда страната сред петте държави с най-високи цени на природния газ в Европа.


Нашата енергийна зависимост от Русия обаче крие и големи политически опасности


Украйна е един пример как Путин използва руския газов експорт за политически натиск. Отдавна се подозира, че Русия се опитва да употреби България като свой троянски кон в Европейския съюз. Някои дори открито призовават за наше членство в Евразийския съюз на Путин. А атакисти обявяват западните страни - членки на Европейския съюз, за неоколониалисти.


У нас се извършва подмолен преврат, пълзяща реставрация. Отново и отново се появяват неща, които мислехме, че са останали в миналото с приемането ни в Европейския съюз. Явяват се нови и нови доказателства, че


Държавна сигурност е все още жива и активна организация, а не някакъв пенсионерски клуб


Дейността на тази организация винаги е била тайна и подмолна. Тя включва компромати, активни мероприятия, шантаж, икономически натиск. Но също така, когато е възможно, законодателни и съдебни действия за връщане към миналото. Всичко това се извършва много по-лесно, когато на власт е едно безпринципно и продажно парламентарно мнозинство. Управлява ни коалиция от партии, които биха направили всичко, за да се задържат на власт.


Те обаче като вавилонския цар Валтасар вече са прочели надписа на стената. А той гласи: "Бог преброи дните на твоето царство и му слага край". Сега пируват като за последно, защото знаят, че едва ли пак ще дойдат на власт.


Освен ако пълзящата реставрация не ни върне окончателно 25 години назад във времето на тоталитарната власт на БКП.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Не може да има реставрация, след като не е имало преход? Пръскането на прах в очите продължава с пълна пара? До кога бе, другари?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Много точна статия. Особено в частта си за Президента.
  С едно малко уточнение - реставрацията не пълзи, тя направо галопира...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 3. 3 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Много правилно - ДС не е пенсионерски клуб. Лошото е, че вече държавата не разполага с техните досиета. Това е частна организация, работеща в частна полза.

 4. 4 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Браво! Респект!
  Много точно описание на събитията и изговаряне на проблемите с истинските им имена!

  #ДАНСwithme

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 932 Неутрално

  статията е много добра!

 7. 7 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1786 Весело

  Защо точно Плевнелиев!

  Защото е богат българин, чийто първи милион не е подарен от ДС

  подпис
 8. 8 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Гръбнакът на властта се състои от агенти на специалните служби.

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 9. 9 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 636 Гневно

  Ааааа, не, благодаря!
  Статия от синчето на Левчев, на когото никой не можеше да забрани да обича Тодор Живков-НЕ!!!!
  Дундуркан по коленете на същите тези дрОгаре, срещу които се водят протестите, аверче с децата им, но иначе в публичното пространство срещу тях.
  А наивниците да си шерят по жълтите павета, такива като тоя тихо им се надсмиват вечер в компанията на себеподобните си, доволни, че отново измамиха един народ и отново го държат в ръцете си.
  Гнус ме е!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 10. 10 Профил на thexxx
  thexxx
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Спрете да наричате парламентарното мнозинство и правителството "безпринципни". Вярно е, че техните принципи са низки и долни, но все пак си ги имат - да служат на ДС, КТБ, Русия и т.н.

 11. 11 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  В общи линии това е картинката за днешото положение и причините довели до него.

  Няма шики-мики.
 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  [quote#5:"siegmund_freud"]Интересно как Левчев разбра,че това са клевети след като има нотариален акт в който пише,че президента е платил 700 хиляди евро в брой за палата си в Гърция,а той продължава да не вади документи които да опровергават това? [/quote]

  Повтори го още 999 пъти, може и да стане истина (малко вероятно).Викни и другите бригадири да го повтарят.

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Наблюденията ми са, че обществото ни е тотално демотивирано и деморализирано, което катализира всички негативни тенденции по разпад на държавата...единствените все по-оцеляващи са близките до ДС и властта, като по-широко понятие...
  Песимист съм, че ни очаква нещо добро в бъдеще...дори и като страна от ЕС...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Няма да стане! младите и образованите, няма да го допуснат! Те не знаят, що е това социализъм и нямат носталгични спомени за опашките в празните магазини, чакането 15 години ред за жигула, цветни телевизори по 1 000 лв, без дистанционно, Кореком и др. социалистически "благинки"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Според мен правителството ще падне не защото опозицията ще я свали , а защото правителството ще затъне в проблеми които не може да реши поради липса на пари.Като почнем от батака в здравеопазването и свършим с пенсионерите .Нямат никакъв шанс.Много скоро.

 16. 16 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Всичко гореизложено от автора, не само, че е абсолютна истина, а по-страшното е, че се видя, че гражданското общество, към момента е безсилно да упражни какъвто и да било натист върху развилнелите се комунисти и атакисти, както и поддръжниците им от ДПС - до един членове и активни деятели на руската Пета колона в страната. С всеки изминал ден на власт на тези антибългарски политици, за хората ще става все по-трудно и обречеността ще се усеща навсякъде, не знам какво още трябва да се случи, за да може т.н. реформатори, да проумеят, че всяко забълтаване и забавяне на тяхната консолидация, както и продължаващото им надменно отношение към ГЕРБ, води само до едно - още по-силна и всеобхватна реставрация на комунизма и всичките му метастази!

 17. 17 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Най-сериозна реставрация на комунистическите порядки бе направена от ГЕРБ.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#9] от "clutch": Никога не е късно човек да прогледне за Истината, а и както е казано: "По делата им ще ги познаете.........."!

 20. 20 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Точен, добър анализ!
  Дали гражданското общество ще позволи да се случи най-лошото?!
  Затова е обединението на зависимите и слугите на дс - да объркват масите с активни изяви!
  Вече не се и крият "великите демократи" костов, петър стоянов, желев и открито неодобряват протестите, а пазят статуквото на провалените, защото и те са допринесли то да съществува?!
  Каква демокрация с толкова много фалшификати?!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 21. 21 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#5] от "siegmund_freud": ти пък как разбра че е в брой? щото дори в този пасквил дето извадиха не пише че е донесъл парите в брой а че купувачите са ги получили в брой. но това го пише във всеки нотариален акт. направо ме е гнус от тази мръсна подмолна кампания

 22. 22 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":

  е ти утепа рибата с тоя коментар, за мнозина от младите и образованите същия тоя телевизор, ама вече с дистанционно също е мечта, защото са без работа и перспективи! Богатството на обществото е в неговото бъдеще, а не в това какви телевизори има по магазините!

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  [quote#3:"Димитров"]ДС ... е частна организация, работеща в частна полза.[/quote]

  Също като по-големия брат КГБ, преименуван за благозвучие на ФСБ.

  ДС не само не е разтурена, но тя е по-силна отвсякога, защото някогашните "идеологически стражи на Патията" станаха мениджъри и работят за себе си, а не за опиканите старци от Политбюро.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Логиката на Левчев е: щом лошите Пеевски, Бареков и Цв.Василев нападат Плевнелиев, значи последният е от добрите. ...
  ... Че Пеевски, Цв. Василев и Бареков са олицетворение на политическата простащина и продажност- спор няма ! ... Но, въпреки фактите, да изкарва Плевнелиев като света вода ненапита - не съм съгласен. ... А те, фактите, започнаха още с появата на Плевнелиев като министър. И като манталитет и като поведение - абсолютна марионетка в ръцете на Боко. ... И очевидно все още е така. ... А, че като бизнесмен е вървял по ръба на закона - това май никого не учудва. Даже му завиждат.

 25. 25 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#7] от "Иван К":

  Не знам колко е богат, не е това проблема, погледни щаба на президента, там всички са потомствени комунисти, но и това не е най-важното, проблема е какви принципи отстоява президента!

 26. 26 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ех, тъкмо да го похваля автора за предишната му статия за "буренясалата поляна" и той пак да сервира повече от същото: "неокомунизъм", "реставрация", "грандиозна конспирация", "преврат" и т.н. и т.н. интелектуални буламачи! Жалко, защото авторът явно може и да пише трезви анализи, но просто вътрешните му бесове не го оставят на мира, та постоянно пуска старата плоча. Но честно казано тази статия удари доста рекорди!

  Първо, "за неоправдания дълг, заложен в бюджета" - тази мантра, която циркулира постоянно сред статиите на тези т.нар. интелектуалци, е абсолютно невярна. Дългът си е напълно оправдан, независимо дали подкрепяме или неподкрепяме това правителство. Това е брутен дълг, по-голямата част, от която отива във фискалния резерв. Ако разни "интелектуалци" си мислят, че правителството толкова лесно ще се остави да бъде поставено под наказателно преследване като не спази актуализирания закон за бюджета, значи са наистина дълбоко заблудени.

  Второ, "Но какво стана с обвиненията, че била подготвяна грандиозна фалшификация на изборите през май? Прокуратурата не достигна до такава." - на всички е ясно, че доказването на нещо такова е абсолютно невъзможно! Та в БГ прокуратурата се проваля за явни престъпления, камо ли за нещо толкова сложно за доказване като това. Но това по никакъв начин не умаловажава факта с надпечатаните бюлетини! Всеки да си го интерпретира, както си иска, за тапети ли са, за тоалетна хартия, за тефтерчета за "удряне" и "забавяне", но фактът си е факт! За странните твърдения, че било повляно на изборните резултати, аз не съм видял обоснован емпиричен анализ за това, така че те имат точно толкова стойност, колкото и самото твърдение за надпечатаните бюлетини, т.е. нулева!

  Трето, "Но мисля, че първото и най-зловещото от поредицата активни мероприятия, извършвани през последната година, беше завишаването на сметките за ток през януари." - моля автора да има уважение към читателите си и да не ги занимава с върховни конспиративни теории! Знам, че конспиративните теории са много на почит в БГ сега, това е част от цялата истерия в обществото, но нека поне т.нар. "интелектуалци" да бъдат по-трезво мислещи.

  Четвърто, разбирам, че авторът е последовател на първата политическа сила, но може би от уважение към самия себе си, по-добре ако не ползва странните твърдения на вожда си за управление на "изгубилите изборите". Това е просто смешно!

  Пето, авторът, понеже говори много за руските олигарси, Путин, и т.н. по-добре да прочете повече за най-новата руска история, за Путин, какво е миналото му, как дойде на власт, как и той громеше комунистите в Русия, как се беше обградил с група либерални съветници и какво направи с тях, какво стана с олигархията в Русия след Путин и след това да помисли за най-новата българска история, за състоянието на българското общество, за българския Путин, и за бъдещето на българската демокрация, вместо да повтаря мантрите за "неокомунизма", "преврати", "конспирация" и т.н. ...

 27. 27 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  [quote#5:"siegmund_freud"]след като има нотариален акт в който пише, е платил 700 хиляди евро в брой[/quote]

  Пише, че продавача е получил сумата в брой, нещо което се прави, за да няма претенции след това, че не си е получил парите.

 28. 28 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 426 Неутрално
 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Приказките за Държавна сигурност преразказани за пореден път!
  Минаха 23 години преход. Ако приемем, че през 1989-та хората на водещи позиции в ДС са били по на 40-45 години то всичките те вече са на пенсионна възраст. И авторът, а и не само той се опитва да ни убеди, че първоизточникът на тежкото ни положение не са Овч и ББ. Нито са Цв.Цв. и Р. Петк или Р. Манч. и Прок., ами някакви митични бойни старчета, които бъркат някакви билки в някакви казани и ту пускат жабешки крачета, ту змийски опашлета и по този начин забъркват кашите в ибществото ни.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Комунистите ще бъдат изметени когато ГЕРБ замине в историята и това ще е много скоро. Не може комунисти да се борят с комунизма.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Ясно е казано. Бащите на олигархията са ДС майката БСП .
  Мафията пък е резултат на изневери от двете страни.

  klimentm
 32. 32 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Аз харесвам много нашия президент, нищо, че е скаран малко с географията. представителен, културен човек. не, че нещо, ама наистина ли в натуралния акт било написано, че е платил 700 000 евро в БРОЙ? някак не мога да го повярвам, прилича ми на комунистическа инсинуация. Подобна на онази, в която си изпати Георги Кадиев, който назова тримата общински съветници от ГЕРБ, рекетирали Плевнелиев с 500 000 лева за Бизнес - центъра. В случая той се позова на сведение от свидетел на събитието - Петър Курумбашев, замълчал като истинцки комунист, когато го питаха дали е вярно и така натопи другарчето си, за да му гледа сеира

 33. 33 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 531 Гневно

  То Ирландската пастирка имаше прекрасен шанс да сложи точка на всичко това ,око беше се проявил на ниво Дубчек,Гомулка,Имре Наги да не говоря за гения Тито.Всичко беше в ръцете му ,вкл.и правителството и цялата изпълнителна власт.Тогава този слабохрактерен и нищо незначещ човек можеше да стане народен герой.В този процес на смяна на политическата и икономическа ситема той щеше да намери пълната подкрепа на Германия и Целия ЕС.В рамките на няколко дни той можеше да постави началото на обхватен процес на декомунизация и лустрация на общество и управление и щеше да има тоталната подкрепа и на болшинството българи.Уви той изпусна златен шанс поради политическа неграмотност и поради качествата на българския комунист -животинска страхливост от партията майка.И сега вместо своята слава и благодарнст на народа ,този нищо не струващ човек ще събере всичките негативи от тези ,които го поставиха на това на това място с една цел ,да имат послушник.Агент Буда открито му се подиграваше ,като го удряше по челото ,като първокласник.Но где от българскикомсомолец и комунистическинаследник такава смеллост и най-важното здраво дупе.

 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  От месеци популяризирам определението "пълзящ преврат" на случилото се в БГ през последната година! Началото беше още с изборния кодекс, където неслучайно се залагаха капани.
  Относно инсинуациите за пращането на вилата на Плевнята, нека коментират хора разбиращи, а не фенове на лайномета Бареков. В официален документ може да пише:
  в брой на каса
  В брой по сметка с банков превод
  плащане с договорна ипотека №....
  останалото са барековщини. Нали знаете като се каже, че сестра ти е курва..доказвай че нямаш сестра.
  Отделно да ви направи впечтление как в Гърция реагираха на русо момиченце в катун?? то разследване, арести, ДНК...също като в БГ а?? Гърция колкото и да са крадливи и мързеливи, са държава, там с пачка при нотариус те арестуват, не те питат кой, какво си. Мислити преди да слушате манипулаторите .

  Русия- проказата на планетата Земя.
 35. 35 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Другарите" са опасни хора, вече не само за нас, но и за себе си. Планът им за връщане на тоталния контрол пропадна само заради тази олигофренска грешка с Д. Пеевски. Протестите ги забавиха, факт, но продължават напред. Снишили са се и действат тихо, подмолно.
  Каква е целта на "другарите" може много да се спекулира, но че искат тази власт на всяка цена е кристално ясно. И няма да се спрът пред нищо - дискредитация на институции, хора, протести, полицейщина и дори физическа ликвидация на неудобни.
  "Другарите" имат много грехове, но един непростим - това е унищожението на България и българския народ. Оцеляхме векове, но кастата на червените кхмери е на път да ни приключи. Евростат данните са че след 2050 в България ще има по-малко от милион българи, мнозинство ще са турци и роми.

 36. 36 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Статията е вярна, но не напълно, защото последното:
  "Сега пируват като за последно, защото знаят, че едва ли пак ще дойдат на власт.", е заблуда.
  ТЕ знаят, че с това НС не могат да управляват дълго.
  Затова ще подготвят народа да ги избере на извънредните избори след 8 месеца. Ще имаме избори 2 в 1 с европейските и най-вероятно ще ги спечелят. Цялата власт ще е тяхна, а и ще дадат на пенсионери, военни и др. каквото са им обещали
  и ТЕ ТИ БУЛКА, СПАСОВ ДЕН.

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 37. 37 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Потомствен олигарх като Левчев младши, пише колко лоша е олигархията. По голям соц. олигарх от баща му нямаше, а и самият Владимир дължи всичко на олигархичната позиция на татко си - личен близък приятел на Живкови.

 38. 38 Профил на Георги И.
  Георги И.
  Рейтинг: 210 Неутрално

  понеже някой тук се изцепи, че то вече агентите са едвали не измрели, ами не са... давам за пример Доган и Местан!!! Давам за пример хората в медиите, които отново се опитват да влезнат в националната телевизия и радио!!! На предните избори се оказа, че след ДПС, най-много агенти пропорционално имаше в АТАКА!!! Живейте си с илюзията, че не ни управлява Русия и техните марионетки!!!

 39. 39 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  [quote#22:"ban"] Богатството на обществото е в неговото бъдеще, а не в това какви телевизори има по магазините! [/quote]

  Иди нейде да те научат да четеш. Нали точно това казвам- Че не са обременени и бъдещето ще го определят ТЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 40. 40 Профил на Георги И.
  Георги И.
  Рейтинг: 210 Неутрално

  А също така е интересно да се отбележи, че само десните партии се обявиха за чисти от агенти партии!!! Другите не смеят!!!

 41. 41 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#14] от "lz2":
  Нямат тези спомени да, обаче за спасението ни трябват още ценности, мислене, правенен на деца, спазване на правила и здрава работа. Неща, които поголовно отсъстват. Не е приятно, но е факт.

 42. 42 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#39] от "lz2":

  е да де, ама наблягаш на консуматорството, а не на идеите, и на работата! А това е една от причините да стигнем до тук! Набиването в главите на младите, че е важно да са с пари, с джип, и с манекенка за приятелка! И когато младите се усетиха, че само малцина могат да си го позволят, отново се притопли старата манджа за лошите БГ капиталисти, за ДС, за червените боклуци!

 43. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  До коментар [#9] от "clutch":

  Твоят коментар точно илюстрира написаното в статията - не се коментира съдържанието й, а автора.
  Много правилно Левчев е описал тебе и колегите ти.

 44. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3779 Гневно

  До коментар [#17] от "dissident":
  Ти си единственият "дисидент", върл привърженик на БСП(к). Престани да каляш името на тези, които гниха в комунистическите лагери.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#44] от "Blood Red Skies":

  Аз съм дисидент минал по пътя на бежанците. БКП създаваха бежанци.
  В една държава най-бедните слоеве на населението отвержено защитават малкото което имат и не искат да делят с никого. Безредиците, протестите против бежанци, винаги са в бедните градове, населени с простолюдие и сиромаси.

 47. 47 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#44] от "Blood Red Skies":

  Горният коментар свързах с бежанците и не бе за тук.
  Факт е че ГЕРБ реставрираха най-много комунистическите порядки и който го отрича трябва да е сляп. БСП няма нищо общо в случаят.
  А ти ходи ли на откриването на паметника на Т Живков и на събирането в университета по повод дъщеря му?

 48. 48 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1914 Весело

  Е-ееех, Владо, що не си стоя даскал в гетото ми се върна в тази преизподня тук.

 49. 49 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#9] от "clutch":
  Щеше да е много лесно ако ДС имаше цвят, политическа партия, възгледи и ако ДС=БКП/БСП. ДС е фантом, който присъства от ГЕРБ, през БСП, ДПС, Атака и стига до ДСБ и СДС.
  Прави разлика между БКП и ДС. Защото макар и минимална, има такава. Ако проследиш историята на БКП, ще видиш много комунисти-идеалисти, комунисти-хуманисти или хора в БКП с една идея по-демократични възгледи, които са били смачквани от ДС и тяхната жажда за тотален контрол. Така беше и в другите страни. Не всички комунисти в компартиите бяха ДС-ари и затова и се случиха тези революции в Унгария и Чехословакия - те дойдоха от самите ком. партии, където се качиха на власт социалисти, с по-либерални възгледи. След 90-та година, ДС няма цвят, ДС има принадлежност във всяка една партия, като се надява вътрешнопартийните им бойци под прикритие, да овладеят напълно, целия властови апарат във всички партии по политическия спектър.

 50. 50 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Това за ДС стана като панацея, един вид обяснение за всичко, което се случва у нас. Може и да е така, но ако ДС е такава жива, активна организация, както твърди Левчев, хубаво е да се опише тази структура, нейния ръководител, основни членове и т.н.

 51. 51 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Подобен пример е казуса "Петър Манолов" http://nervousshark.wordpress.com/2012/09/18/dsicusia-za-nediskutiruemoto/ + защо "Кулак и богаташ" натискат червени бутони в главите на масите http://nervousshark.wordpress.com/2013/10/20/izlojba-politicheski-plakat-msi/

 52. 52 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2135 Разстроено

  "Бог преброи дните на твоето царство и му слага край". Сега пируват като за последно, защото знаят, че едва ли пак ще дойдат на власт.

  Не съм убедена, че осъзнават своя неминуем край. Най-страшното е, че няма да си тръгнат с добро.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 53. 53 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 419 Любопитно

  [quote#37:"Каишков - Гласът на Америка"]Владимир дължи всичко на олигархичната позиция на татко си - личен близък приятел на Живкови.[/quote]

  Ти който лижеш задника на Живков ли го казваш?

 54. 54 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Чудесна статия! Прочетох собствените си мисли!

 55. 55 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1770 Весело

  ДС-перцата колкото и да се плюят по вестниците, всъщност се обичат и винаги си помагат

 56. 56 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 557 Неутрално

  ще ни избият, но няма да си тръгнат комунистите, както не си тръгват и в Сирия

  BG e мини империя на злото.
 57. 57 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 419 Неутрално

  [quote#50:"reakzioner"]но ако ДС е такава жива, активна организация, както твърди Левчев, хубаво е да се опише тази структура, нейния ръководител, основни членове и т.н. [/quote]

  Още при комунизма в България за да се издигне някой дори и малко в ерархията на партията, трябваше да е много добре проверен, че е лоялен, не толкова към идеите, а към самата партия. Т.е. - "наш човек". А за ДС по това време да не говорим. Тези хора, и едри и дребни в структурите си останаха "наши" и след падането на режима и особено сплотени, знаейки много добре, че ако не се подържат един друг са загубени. Дори без да се познават лично един друг, те си имат доверие, изградено с годините. И понеже България не тръгна по същия път като Полша, Чехия...веднага след падането на режима, другарите, владеейки положението преди, лесно овладяха положението и след режима. За БСП и ДПС е ясно, там са си просто такива, но бяха се присламчили и към всички новосъздадени политически формации. Добре обучени на лъжи и манипулции, просто си "свършиха работата" управлявайки България почти през целия преход, та до сега. И ако не бяха изпуснали власта с Жан Виденовото правителство, сега нямаше и да сме член на ЕС. Но както виждаме, дори и сега "се справят отлично". Въпреки това обаче, без подлъганите, гласуващи за тях хора, няма да виреят дълго. А тази бройка с годините намалява все повече и рано или късно, власта ще им се изплъзне веднъж за винаги.

 58. 58 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 848 Весело

  Пълзящ преврат срещу ГЕРБ и верните му кадри, "доказан" с конспиративни аргументи. Какво ниво, какъв стил! Авторът печели тиквен медал.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 59. 59 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#57:"fribble"]Въпреки това обаче, без подлъганите, гласуващи за тях хора, няма да виреят дълго. А тази бройка с годините намалява все повече и рано или късно, власта ще им се изплъзне веднъж за винаги. [/quote]
  За съжаление не споделям оптимизма Ви! Комунистите си направиха фалшиви партии, покриващи целия политически спектър и задушиха всяка автентична, некомунистическа наченка! Като се започне от СДС, ДПС, земеделци... та се свърши с РЗС, Атака и ГЕРБ, всичко е продукт на комунягите и ДС! Все по-малко значение има гласуването, защото ИЗБОР НЯМА! Така са ни нагласили, че НЕКОМУНИСТИЧЕСКА АЛТЕРНАТИВА НЯМА! По-младите, къде осъзнато, къде инстинктивно, но се ориентират правилно - ДА БЯГАТ, ДА СЕ СПАСЯТ! За нас вече е късно, но надежда НЯМА!

 60. 60 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Безпощадно точна статия! Просто няма какво да добавя....

  Куклите на ДС (БСП, ДПС, Атака) действат по убийствен за България сценарий, в който единственото, което е важно за тях са
  ВЛАСТТА и ПАРИТЕ ИМ!
  Характерно за комунистите от Ленин насам.

 61. 61 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 731 Весело

  България остана,и продължава да бъде,единствената държава с комунисти на власт.Това е позор.
  Ние Българите се самоубиваме,и се радваме на това.
  Незнайно защо.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 62. 62 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#29] от "tribiri":

  Пенсинна възраст, ама ако работиш зад струга, за олигарха пенсинна възраст няма. А и наследници не липсват.

  Birds of a feather flock together.
 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  До коментар [#36] от "handzhi":
  Наистина не пируват като за последно. Просто демонстрират озверелия реваншизъм на който са способни. Сменят всички по етажите на власта както е било през 45-47 г. До година-две зазаемане на длъжност ще се иска членство в БСПДПС или препоръка. Не се смейте, помислете.
  От имащите право на глас 100% граждани, 20% са електорат на БСПДПС- цигани лумпени, олигархия, неграмотни турци.. Остават 80%, но половината няма да гласуват- активност над 60% е утопия, нали? Е, оставаме 40% грамотни, мислещи, спорещи...да повече сме, но ще пръснем гласовете си по 30-40 партии, сдружения, движения, Раева, Витков, чисти като сълза граждански кандидати и инициативни комитети /гарантирам го в новия изборен кодекс, не питайте от къде/. Е БСПДПС имат 20% ние 40% пръснати по 30-40 места, кой ще спечели??
  Затова не им пука, ще оплюват всеки който е читав, брековщината ще надмине чалгата по масовост, хората ще се отвратят от мисълта за гласуване. Не е далеч деня, в който в парламента ще има само една партия- БСПДПС.
  Някой да не е съгласен?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Плевнелиев може да бъде упрекван в липса на решителност, опит, неясна политическа физиономия и човешка артикулация.
  Даже и в липса на достатъчно политическа култура.
  Но той е един от малкото политици, който:

  1/ Не забогатял, след като стана политик, а преди това
  2/Не свързан с ДС
  3/Не е мутра
  4/Има европейски поглед /поне/ върху икономиката, по много простата причина че е работил дълго в Германия

  И какво излиза, днес е критикуван е от хора забогатели от ограбване на държавата, свързани с ДС, които не са забили и един пирон в живота си преди да станат "бизнесмени" или банкери на държавна цицка...

 65. 65 Профил на martincho8002
  martincho8002
  Рейтинг: 374 Разстроено

  Това, че искаме да 'атакуваме' един от много малкото, които се държат по европейски и се изказват премерено отново показва, какво заслужаваме.

 66. 66 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#16:"ultra_61"]по-страшното е, че се видя, че гражданското общество, към момента е безсилно да упражни какъвто и да било натист върху развилнелите се комунисти и атакисти, както и поддръжниците им от ДПС - до един членове и активни деятели на руската Пета колона в страната. [/quote]
  Още по-страшното е, че у нас твърде много хора погрешно си мислят, че тия бандити се подават на влияние отмнението на гражданското общество. Никое гражданскои опбщество не може да се справи с такива гьон суратски мафиоти! Ще се оправим само тогава, когато разберем, че трябва да използваме само "езикът на гьостериците" и да грабнем сопите!

 67. 67 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално
 68. 68 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Като си много отворен, вземи газ от Норвегия,вземи пари от Германия,какво ни пишеш празни приказки.

 69. 69 Профил на somon
  somon
  Рейтинг: 426 Неутрално
 70. 70 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Драги чугуне, България е в топ петте страни с най-скъп газ.
  Както върви, руският газ, получаван от Германия, някой ден може да стане по евтин от "директно" получавания...

 71. 71 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Владо Левчев , за разлика от баща си е велик човек и такъв на когото искрено се възхищавам. А този му текст е още един повод за да затвърдя прекрасното си мнение за него.

  "Бог преброи дните на твоето царство и му слага край". Въпросът е ,че този край явно съвсем по библейски ще дойде след 16 години. Ама така е , сами си дробихме попарата , сами ще си я сърбаме

  15.02.1989 - 07.02.2018
 72. 72 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1420 Весело

  [quote#68:"chuggun"]Като си много отворен, вземи газ от Норвегия,вземи пари от Германия,какво ни пишеш празни приказки. [/quote]

  Абе селтак , знаеш ли колко процента от газът в Европа е руски ? Не, не са 146 , това е за руските избори. 20% са. Айде свободно

  15.02.1989 - 07.02.2018
 73. 73 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#64] от "Петър Иванов":

  ако се съди по предаването на Л.Кулезич от 20.10.2013г. Плевнелиев има закачка с миналото на баща си ,който е работил към Военното разузнаване и не били случайни някои назначения в Президенството/ от Плевнелиев/ на бивши служители от времето на Велко Палин, на сегашни длъжности и то все в Нац.сигурност,разузнаване и пр.Не знам какво да мисли ,човек,вече! Никой не е издигнат току-така на тези отговорни постове в държавата и ако едни са направили първият си милион на "магурата",други с протекциите на някои структури.Жалко ако е така,щото не останаха вече чисти"момини сълзи" в тая шантава държава.

 74. 74 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#61] от "Белият Негър":

  защото П.Стоянов не пусна закона за лустрация!

 75. 75 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#56] от "pelagia":

  няма да си тръгнат, защото за много хора в България комунист е синоним на "бащица",а червената партия на "майчица"!

 76. 76 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 419 Неутрално

  [quote#59:"Коки"]Като се започне от СДС, ДПС, земеделци... та се свърши с РЗС, Атака и ГЕРБ, всичко е продукт на комунягите и ДС[/quote]
  Да, но в последствие СДС се освободиха от внедрените и станаха неконтролируеми за тях. Така че успяха да вкарат България в НАТО, и спряха руснаците за прелитане над България при югославската криза, и ред други "неприятни" за червените промени.

 77. 77 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Никога не съм бил комунист. Мразя ги от априлския пленум-1956 г. Но съм впечатлен. Как става така, че отрочетата на комунистическите гаулайтери, днес са най-големите антикомунисти. Мутацията и мимикрията на хората, които на всяка цена искат да са във властта е нещо много познато /виж "Ругон-Макарови" от Балзак/. Но откъде идва страстта? Хвърчат слюнки, скърцат зъби, проблясват светкавици. Изобщо "омраза необяснима".

 78. 78 Профил на ivodino
  ivodino
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Просълзих се от умилиение по героияната фигура на Плевнелиев. Естествено че е забогатял незаконно, естествено че над 95 процента от т.н. богаташи в България, а и по света поддържат богатството си с незаконни или най- меко казани неморални начини и средства. Хора като автора на тази статия или са за Карлуково, или преследват лични интереси.

 79. 79 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  напоследък доста комунисти почват с "не съм комунист, но..."

  Birds of a feather flock together.
 80. 80 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 445 Неутрално

  judjuk, значи само от Априлския племум насам мразиш комунистите, а преди това, когато си бяха правоверни сталинисти не ги мразеше? логично – коментарът ти е израз на класово-партийния подход от 1950-те – синът на класосовия враг не може да не е класов враг. Владимир Левчев казва за тактиката на Държавна сигурност - аргумент ad hominem – ако не можеша да обориш някого с логичен аргумен - оплюй го лично. Или ако не намериш нищо да кажеш за него лично, кажи, че баща му е комунист- значи той няма право да не бъде. Вписваш се идеално в този модел.

 81. 81 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#80] от "dedalus":

  Аз преди априлския пленум, 1956 г. бях дете.

 82. 83 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ++++++++++++++++
  Отлично написано, нямам какво да добавя.

 83. 84 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#77:"judjuk"]Как става така, че отрочетата на комунистическите гаулайтери, днес са най-големите антикомунисти. [/quote]
  Има много примери в историята. По делата ще ги познаем. Надскочи комунистическата мнителност за прогресивния произход и за крушата и корена.

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 86 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#84] от "4i4oti":

  Аз много работи съм прескачал през живота си. Но се чудя ти как прескачаш през невероятната мизерия на нашия народ без да я забележиш?

 86. 87 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ЕДИНСТВЕНОТО РЕшЕНИЕ....НЕЗАБАВНО ИЗБОРИ С КОЛКОТО МОЖЕ ПО МАЛКО РИБАРИ И ГЪБАРИ.......ама как да стане веднага е въпроса,защото загубен час ще се плаща много скъпо,....

 87. 88 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Весело

  "Освен ако пълзящата реставрация не ни върне окончателно 25 години назад във времето на тоталитарната власт на БКП."

  Авторе, населението е предупредено...
  Това е само фарсиране на близката история, като за последно...

 88. 89 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Характеристиката и диагнозата на Вл.Левчев е съвършено точна. Браво на автора!
  Но да не униваме от очертаното и очертаващото се почти безизходно положение, до което ни доведоха предателите на България от руската Пета колона и подчинените на КГБ агенти и доносници от ДС. Въпрос на не чак толкова много време е да ги пометем. Без милиона и половина активни, образовани и напористи българи, които избраха емиграцията пред кочината, ще ни бъде доста трудно, защото читавите са доста по-малко от критичната маса, при която цялата предателска сган във властта би била разчистена само за ден-два.
  Е, диагнозата е известна. С вайкане и заклинания не става, да се стягаме да опазим и възродим държавата и подготвим за децата си общество на гражданите на 21-ви век. Който не знае как, да пита знаещите. На тежка работа, приятели...

 89. 90 Профил на ivodino
  ivodino
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#67] от "Коки":

  Пхахаха, това повече ми прилича на изповед на капиталист от ЦРУ, защото много точно описва положението в Америка, но щом казваш- вярвам ти

 90. 91 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  ЧЕ ИМА ПЪЛЗЯЩА РЕСТАВРАЦИЯ НА КОМУНИЗМА С ПОМОЩТА НА РУСКАТА АГЕНТУРА, вече е ясно на всички. Чест прави на автора, че сех осмели да го каже ясно и открито.
  Забележете обаче, какво пишат заклетите привърженици на
  (анти)Реформаторите: не били виновни, видите ли комунистите и агнтурата им (Пеевски/Василев и Ко...), а... ГЕРБ, пък и президента не бил читав...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 91. 92 Профил на ivodino
  ivodino
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#91] от "Уточнител":

  Г-н Уточните, аз не съм привърженик на антиРеформаторите, още по- малко на Реформаторите, бихте ли уточнили кой за какво е виновен, и как и клоко читави са Герб и президента.

 92. 93 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  СЕДИМ И СИ МИСЛИМ:
  Има ли разлика между ушанковците, (лъжере)Реформаторите и фалшивите следАприлски "антикомунисти". И ако има, колко е голяма?
  Колкото и да размишлявахме, да умувахме и под лупа да се взирахме, РАЗЛИКА НЕ МОЖАХМЕ ДА УСТАНОВИМ

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 93. 94 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  МНОГО Е ПРОСТО!
  Както беше отбелязано по-горе, по-делата, по-делата ще ги разпознаете.
  Как мислите, се отнасят към младия Левчев роднините му? Няма съмнение, че повечето го смятат за Предател. Същото важи и за Иво Инджев..
  Такива хора могат само да заслужават дълбоко уважение, защото в личен план те губят много повече от всеки друг, който няма родствени връзки с АБпФК.
  Отделен въпрос е, че преобладаващият брой деца, внуци и роднини на АБпФК са твърди привърженици на "комунизЪма" и верни агенти на СССР/Русия.
  Този факт обаче още повече подчертава заслугите на такива хора, като Автора на статията, пред страната и народа си.

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 94. 95 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Интересен и правдив анализ на Владо Левчев.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 95. 96 Профил на ivodino
  ivodino
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#94] от "Уточнител":

  Не искам да ви разочаровам, но вие разсъждавате като комунист- роднините му го смятали за предател?!?!?! Вие свидетел на това ли сте? Или може би не допускате че роднините на автора може да са нормални хора, които нямат проблем с различните политически и социални възгледи на друг човек, па бил той техен роднина?

  "Този факт обаче още повече подчертава заслугите на такива хора, като Автора на статията, пред страната и народа си."- Това просто не искам да го коментирам, все едно е казано за Митко Палаузов.
  И още нещо- осъзнайте се, живеем 20-30 години след краха на "комунизма", а вие на вас продължават да ви се привиждат призраци от онова време.

 96. 97 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Все истини е написал Левчев, на съвсем разбираем език, та и последният български гражданин на село да го разбере.
  Но има ли кой да го прочете и желание да схване?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 97. 98 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 628 Неутрално

  ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ПОТОМЦИТЕ И РОДНИНИТЕ (а също и слугите) НА АБпФК никога не си признавата генеричната връзка, а дори се маскират като "антикомунисти".Но лесно се разпознават. Как според вас уважаеми читатели тези екземпляри се саморазобличават? Чрез странните си и алогични съждения във форума? Не съвсем!
  Има безпогрешна народна мъдрост по въпроса.
  Затова по-долу предлагаме на вашето внимание едно универсално помагало за идентификация на ФАЛШИВИ АНТИКОМУНСТИ, с чиято помощ безпогрешно ще ги разобличите: ЧЕТИРИТЕ ПРИЗНАЦИ за изобличение на „КОМУНИСТИТЕ“ (по-точно на „червените барони“ – АБпФК, техните деца, внуци, клиентела и слуги, вкл агентурата КДС/КГБ): „Комунистът“ ненавижда:
  1. Бога (християнския морал и ценности)
  2. Царя (монархията, която близо 30 г. отбиваше атаките им и е символа на нацията и държавността )
  3. КапитализЪма (пазарното стопанство, което озн. независимост от държавата и е основа на свободите на индивида)
  4. Американците (свободните демокрации, в лицето на техния лидер - САЩ)
  Последният признак е особено показателен-няма "комунист", който да не отговаря на него!!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 100 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1851 Весело

  [quote#4:"chevyvolt - ОСТАВКА на правителството "Олигарски"!"]#ДАНСwithme [/quote]
  По- точно е да се каже: #ДСwithme

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK