Тече държавен преврат

Тече държавен преврат

© ДневникОт смешното до страшното е винаги една-две крачки разстояние. Особено там, където управлението на държавата представлява наниз от страшни смешки и смешни страшки...


Отначало беше смешно – Пеевски шеф на ДАНС? Тия луди ли са? После стана гнусно – Петко Арнаудов шеф на горското в Странджа? След като той посвети живота си на нейното унищожаване с помощта на документи, сега му даваме и брадва в ръцете?


Оня ден обаче стана страшно. За да разберете колко, нека ви го повторя на европейски език:
На 22 октомври Народното събрание с конституционно мнозинство задължи правителството да извърши поредица от действия, целта на които е да наруши договора за членство на България в ЕС, както и Конституцията на република България. Гласуваното решение беше внесено от неофашистката партия в България, "Атака", и подкрепено както от нейната парламентарна група, така и от цялата група, представляваща Европейската народна партия (най-голямата в парламента), както и от 59 от 79 присъстващи представители на Партията на европейските социалисти. Крайният резултат бе 171 "за" (от 212 регистрирани) и 35 "против". Това мнозинство – най-голямото в българския парламент от десетилетие – има силата в бъдеще да внася промени в конституцията.


Така звучат нещата, казани на човешки – т.е. не на воленски или бойковски – език. Така са вече заприходени във всички външни министерства в Европа, както и в институциите на ЕС. И макар юридически решението да е неизпълнимо – и договорът с ЕС, и конституцията са актове от по-висш порядък от решения на Народното събрание – политическото послание е съкрушително.


В българския парламент заяви своето съществуване почти ¾ мнозинство,
което е против продължаващото членство на България в ЕС


Участниците в това мнозинство изглеждаха радостни и щастливи най-сетне да са заедно. Да са много и силни – по-многобройни и по-силни, отколкото са си представяли, че могат да бъдат, на фона на постоянния тътен "Оставка!". Може би думата е окрилени.


Идилията се развали само защото на окрилените им бяха начукани канчетата. Първо – на групата на БСП, която след конско от страна на лидера на ПЕС Станишев започна да мънка, че се били нещо объркали. Докато социалистите мънкаха обаче, гербистите продължаваха да изригват триумфалистични декларации – до момента, в който бяха привикани в Брюксел, за да си получат тяхната порция бой от началствата в ЕНП. Едва тогава биха отбой, по класическата Бойкова схема: "Не бях аз! Воленчо беше! Той ми оцапа гащичките!"


Дни след триумфа си антиевропейското мнозинство в парламента изглежда разпаднато. Но не е. Защото не е сериозно да разчитаме, че всеки път, когато решат да се окрилят и гласуват нещо против членството на България в ЕС, ще дотича някой да ги върне в правия път. А оставени сами на себе си, депутатите от "Атака", ГЕРБ и БСП очевидно са способни да произвеждат всякакви радващи ги идиотщини.


Защото това ги прави щастливи и горди. Отдавна е известна наклонността на хората да повтарят състояния, които са ги направили щастливи. Затова е очевидно, че


антиевропейското мнозинство в парламента ще се заяви отново по първия възможен повод


– за да се почувстват отново заедно и окрилено. Например да затворят границата и изгонят всички бежанци, да отворят спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй", да обявят война на Турция. Някакви такива неща.


Всички замесени имат не само психологическите, но и политическите причини да повторят своя успех от 22 октомври.


Волен Сидеров, когото всички отново бяха отписали, отново изскочи отгоре, както вече веднъж направи през ранната пролет. Дори нищо повече да не стори, на изборите ще вкара доста повече депутати, отколкото има сега. А ако продължи да води антиевропейското мнозинство в парламента, може да мине и ГЕРБ по размер на парламентарна група. Той има интерес всяка седмица да активира антиевропейското мнозинство в Народното събрание.


ГЕРБ също имат интерес да стоят в това мнозинство. Защото, колкото повече се развихря ракиеният патриотизъм, толкова по-слабо звучат критиките към управлението на самия ГЕРБ. След като развява знамето на бунта против изедниците, протягащи кървавите си ръце към родната земя, напоена с кръвта на дедите, какво го интересува Бойко Борисов, че го критикуват за това, че ликвидира българските институции? Какви институции, след като човекът се бори за земята, земята на сите българи заедно?


В личен план и Сидеров, и Борисов имат и друга мотивация. И на двамата им е писнало да ги подритват из Европа. И на двамата им е омръзнало да им говорят някакви неразбираеми неща, като "върховенство на закона" например. И двамата се чувстват много по-добре в неевропейска среда, на изток от Днестър, където нито ги подритват, нито им говорят някакви глупости за някакви права на някакви педерасти...


БСП е малко по-сложен казус. Официалната версия "объркахме се нещо..." е смешна. Объркват се децата в детската градина. Щом социалистите толкова лесно се объркват, какво търсят в законодателната власт? Ако нещо не разбират – защо не питат? И какво ще объркат следващия път?


Истината за БСП е следната. Първо, от първоначалния проект на Станишев за европеизация на БСП остана, цифром и словом, група от четирима човека – онези, които заедно с него гласуваха против нарушаването на договора за членство и на конституцията. Видни негови поддръжници, като Кутев и Буруджиева, безпроблемно и публично се вляха в антиевропейското мнозинство в парламента. Това стана така защото, второ, БСП все пак отказа да стане европейска партия. В чисто психологически и емоционален план нея също я тегли не към хилядолетните катедрални кули около Сена, а към потъналите в мъх и лишеи дървени църквички оттатък Днестър.


Ще рече: много са силни различните мотивации, които доведоха до формирането на антиевропейското мнозинство в парламента. И заради тази си сила,


това мнозинство ще продължи да съществува, произвеждайки все по-фрапантни решения


А имайки предвид каква е природата на това мнозинство, би следвало да очакваме, че всички такива решения ще бият в една цел: прекратяване членството на България в ЕС.


Това се има предвид, когато анализатори бият тревога, че в страната тече държавен преврат. Защото, поне от геополитическа гледна точка е съвършено ясно, че ако България не е част от Запада, ще бъде част от Изтока. Крайната спирка на антиевропейското мнозинство е присъединяването на Република България към различните регионални "евразийски" структури, израждани и ръководени от Кремъл на територията на бившия СССР. В който на два пъти за малко да влезем като "съюзна република".


Подготовката за това е доста напреднала и формирането на антиевропейското мнозинство просто легитимира съществуването на преврата.


Руските финансови и политически интереси вече доминират българския пейзаж.
България вече обслужва директно руски геополитически инициативи


– като например неистовите усилия, които правителството полага, за да загуби делото срещу "Атомстройекспорт", т.е. България да бъде осъдена да плати на Русия милиард и половина. Да не говорим за Южен поток, подписан – както се хвалеше Бойко Борисов – в пряко противоречие с политиките и директивите на Брюксел.


Моделът на управление на България също вече прилича повече на Русия, отколкото на Франция, да речем. Властта работи в интерес на шайка олигарси, които ползват публичните ресурси като свои частни такива. Няма реално разделение на властите. Правосъдие не съществува, както и свобода на словото, тъй като и съдебните органи, и медиите са в ръцете на същите тези олигарси, в чиято полза се управлява.


Не на последно място, превратаджиите вече пробват ефективността на преки действия от типа "Кристална нощ" на Хитлер. В неделя сутринта депутат и активист на БСП предвождаха фашистка шайка в опита й да щурмува окупирания от студенти Софийски университет. Какво им пречи утре да поведат същите свои фашистки привърженици към превземане на президентството? А вдругиден да организират бунтове срещу ЕС и западните посолства, въоръжени с метални прътове и тояги?


Докато неговите съпартийци, с помощ от подопечни и фашисти атакуваха СУ, по радиото Янаки Стоилов призоваваше – който е недоволен, да ходи да окупира домовете на олигарсите и банкерите. Хайде да го кажем пак на европейски език: авторитетен български депутат призова гражданите да нарушават обществения ред и частната собственост, като превземат домовете на други граждани.


Тези хора искат метеж, защото не могат да си представят
как се управлява европейска държава

Червено-кафявият съюз вече стана видим – и в парламента, и в медиите, и на улицата. Какъв е крайният резултат от това, можем да разберем, като погледнем на изток: азиатска диктатура, а не – европейска демокрация.


Преврат тече и въпросът е – може ли да бъде спрян?


На пръв поглед – трудно. Онези българи, които искат продължаване на членството в ЕС, не са представени в парламента. Там е представена тъмната страна на българската душевност – онази, според която на бежанците не бива да се помага, циганите са си виновни сами, с кръв напоената земя не се продава. Това е онзи мрак, в който "европейците" винаги ще останат алчни и хищни чужденци, чиято единствена цел в живота е да прецакат Kleta majka Balgariq. Това не са откровените фашисти, които скандират "Оставка!" под прозорците на президента – тези все още са малцинство. Но това е онова мнозинство, за което европейският човек е или тъпанар, комуто трябва да вземем парите; или изедник, който живее за сметка на отрудения български народ. Но в никакъв случай не е наш приятел или себеподобен – нито ние приличаме на него, нито той на нас.


България катастрофира не на последно място поради факта, че повечето българи ще се съгласят с това мнение, взето напосоки от интернет форум: "Западняците не искат силна България, а бедна, слаба, зависима и ограбвана от техните монополи и олигополи страна, цигански гето на Европа".


Доскоро това българско мнозинство се афишираше само по кръчмите и по фейсбук, защото знаеше, че такива неща не е прилично да се говорят публично. Обаче петчасовият дебат в парламента, в който всички говореха за земята с кръв напоена, за нашите деди и за чужденците-изедници, легитимира това говорене. Не-европейското, ориенталското мнозинство в България вече не се чувства принудено да се крие. Защото най-сетне си намери представителството, в лицето на "Атака", ГЕРБ и БСП. Защото, според конституционното мнозинство в парламента, европеецът наистина е смъртен враг, който иска да ни навреди.


Нека сега, в тази атмосфера някой направи представително проучване и да зададе следния въпрос: "Кой е по-искрен приятел на българите – Европейската комисия или Русия?" Днес, след като парламентът легитимира андрешковското опълчване срещу "Европа", резултатите от проучването ще ви смаят.


Разбира се, всякакви европейски разговори постепенно стават невъзможни. Как да обясняваш на окрилените, че "Европа" означава спазването на договори, а не – меренето на тонове кръв, напоили нечия земя? Как да говориш за институции, когато в главите и на парламента, и на средния българин държавното управление е въпрос само на воля и "сите българи заедно"? Как да отстояваш свободата на словото, когато отсреща и политици, и пияници ще ти кажат, че за иноверци, цигани, соросоиди и педерасти никакви свободи не бива да съществуват?


Как да обясняваш, че националният интерес винаги е бил – винаги, от Раковски, през Каравелов, Левски, Панайот Хитов, Захари Стоянов, Стамболов, Вазов и до днес – България да е част от Европа? Как да обясняваш това, след като отсреща ще ти креснат, че "европейците" винаги са били врагове?


Тези българи мислят като руснаци,
а не – като европейци


Нямат причина да се опълчат срещу обръщането на държавния кораб към Москва. И са повече от нас, както през Възраждането повечето българи не са имали проблем с живеенето в рамките на Отоманската империя...


Националният интерес е представен в парламента единствено от... ДПС. Това не е достатъчно, по очевидни причини. Някой – който и да е, стига да е в публичното и институционалното пространство – трябва да се заеме с отстояването на този национален интерес. Защото излизането от ЕС и влизането с някой съюз оглавяван от Путин – което е и крайната спирка на Атака, БСП и ГЕРБ – не е национален интерес. Защото е национално предателство, поне според Раковски, Левски, Стоянов, Стамболов и т.н.


В първите няколко дни на преврата, на терена на националния интерес стоеше единствено президентът. Макар пряко избран от народа – и носещ съответната легитимност – той обаче не е достатъчен, за да спре обръщането на националния кораб към степния Изток. После дойде студентската окупация и нещата започнаха да изглеждат малко повече спасяеми.


Защото


част от причината за това, мнозинството българи да смятат "европейците" за свои врагове
е катастрофата в образованието


Българското училище ти набива в мозъка "България на три морета" (не, че ти казва, кои са моретата...) и ти обяснява, че славяните предимно са лежали по блатата и са дишали през сламки – но не ти казва, защо трябва да има конституция, що е демокрация и какво става, ако няма разделение на властите. Затова фактът, че бунтът влезе на територията на образованието е от изключително значение. Там са корените на българската азиатщина и затова е важно точно там да се внесе пожарът на бунта – да се види, какво се спотайва из сенките, да се изгорят паяжини и пратят плъхове по дупките им.


Президентът и студентите пазят, ни повече,
ни по-малко, самата България


предадена катастрофално от законодателната, изпълнителната, съдебната и медийната власт. Ако президентът и студентите паднат – пада Републиката.


Ако обаче спечелят – ако България не напусне ЕС и не влезе в състава на подопечните на Кремъл територии – в някакъв следващ момент ще трябва да се заемем с превратаджиите, формирали антиевропейското мнозинство в парламента. Откак има национални държави в Европа, с превратаджии се говори само по един начин – кратко, ясно и решително.


Разбира се, ако превратаджиите надделеят, те с нас ще си говорят по същия начин.


Това, уважаеми, е изборът оттук насетне; и никой повече не може да си позволи лукса да се прави на дръж-ми-шапката...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (345)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  Мораториума за продажбата земя на чужденци е едно от малкото умни решения !
  Иначе главорезите бойци на Ал Кайда в Сирия повечето са с европейски паспорти и вече са заработили доста за да се сдобият със земя у нас !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Obi-Wan Kenobi
  Obi-Wan Kenobi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  България е точно там, където и е мястото. Дневник, не се напъвайте да ревете на чужд гроб, както и не трийте безогледно мненията на читателите. Колкото до бълнуванията за преврат - именно ГЕРБ, ГЕРБ и само ГЕРБ са тези, които биха посегнали към властта по този начин. Знаем за какво става въпрос. И стига с тези европи, ценности и подобни глупости. Това го разправяйте на леля Пена от село, която не е виждала границата през живота си. Европа не е това, което искате да си мислим. Това да не ви е преди 50 години???

  Дневник, престанете да ми триете коментарите
 3. 3 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Държавният преврат отдавна е направен. Комунистите се докопаха до кокала още през 1944 и досега не са го изпуснали.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Този пак лапа праха на събитията.Държавният преврат беше извършен на 11 май 2013 г.

 6. 6 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  "Атака" ще надмине наистина ГЕРБ понеже много близко опонира народите настроения "психологически" някакви такива неща.

 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  [quote#3:"Орешко Работният, покажи си тефтерчето"]Комунистите се докопаха до кокала още през 1944 и досега не са го изпуснали. [/quote]
  Наистина ли си вярваш ???
  При положение ,че чуждестранните финансови мародери контролират и притежават вече 90% от България за какво говорим ?
  Огледай се ... банки , енергетика, комуникации,търговия, логистика, бензиностанции,медии всичко това е на колонизаторите а комунягите и ДС агентите вампирясани от соросоиди обират само трохите !
  Кой какъв кокал е захапал преценете сами !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  Тече повсеместна безхаберност, корупция, простащина, безграмотност и чалгарщина по всички нива...обаче за никакви държавни преврати не може да става въпрос...то нема нужда...
  Плюс тва другарю Дайнов не разбрах кой иска да вземе властта ?
  Преврата се състоя 1989 година и оттогава промяна няма.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Весело

  [quote#9:"bluescreen"]Преврата[/quote]
  "Преврата" в кавички, червения чакал нахлузи синя кожа. Понеже червената боя е изключително много постоянно избива през синята кожа

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 13. 13 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Че то преврата стана 1989 и от тогава командват червените другари с помощата на руснаците.

 14. 14 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Весело

  Кво умува тоя след дъжд качулка. И сами сме разбрали, че Атака е антибългарска партия. То даже е антипартия, като се замисля

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 15. 15 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Весело

  За Сергей Станишев баткото бил триглавата ламя обсебила живота му
  http://www.razkritia.com/wp-content/uploads/2011/12/Graphic1.jpg

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 16. 16 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 512 Разстроено

  Дайнов пак вижда под вола теле. Не че ГЕРБ не направиха огромна глупост, но това е точно - глупост. Поради неопитност и просто...глупост. ГЕРБ никога не са били особени гении, трагедията е че дори глупаци са по-добрият избор от останалите. Такава е реалността за съжаление.

 17. 17 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Селянинът от Банкя и психичноболният фашист трябва да бъдат съдени за национално предателство!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#8:"Obi-Wan Kenobi"]България трябва да обяви суверенитет, да се бори за свобода, а не за демокрация[/quote]

  +++ Това е!Демокрацията е средство,свободата-цел!
  Бунтовната воля на поробеният народ би трябвало да се насочи към възстановяването на Търновската Конституция и преучредяване на Българската държава.

 19. 19 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#4] от "marquis": Че Дайнов да не е бил последната дупка на кавала в тоталитарното общество, та да са забранявали на рускиня да се омъжи за него, пък бил и баща й еди-какъв си член. И бащата на Дайнов е бил доста нагоре в пирамидата на номенклатурата у нас,а и ние никога не сме били западна страна за СССР.Голям майтап се написал,да знаеш. Това може да хване дикиш само сред русофобската общности младите "демократи". Направо беше "репресиран" Дайнов преди 10. Затова и преподаваше в школата на ЦК на ДКМС и работеше в института по история на БПК. Майтап, гоУем майтап.
  А и статията е в стила му на манипулатор. Синият шаман. Ха, ха ,ха.

 20. 20 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Парламент със 171 "ракиени патриота", не е парламент, а парлама. ОСТАВКА!

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 21. 21 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Любопитно

  http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/pix/2013-08-09_11.jpg
  Схемата е добре позната
  http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-08-09_11.html
  и Государственная Безопасность - Г..Б тоже !
  НПСД - национална партия свобода и достойнство и т.н.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 22. 22 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#8:"Obi-Wan Kenobi"] Не всеки може да управлява, не на всеки е гарантиран добър живот, и шансовете не се раздават безразборно от съдбата. Глупаците вечно ще реват за демокрация, но ще си умрат роби.[/quote]
  Така е и в русия, и в България, и в китай.

  Западните "роби" взимат по 2-3000 евро средна заплата.
  И който иска може да си счупи гърба но да стане някой.

  tradingeconomics.com/russia/wages
  http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Germany&city=Hamburg

  Там е имало ренесанс и индустриална революция, и средновековните методи са си отишли.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  Това, което заявяват управляващите и техните оплаквачки е че за да протестираш срещу тях трябва да вземеш разрешение пак от тях. За кой ли път трябва да цитирам декларацията за независимост:
  "...Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност..."
  Единственият суверен, който може да решава кога да се изправи срещу властта е народът.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 741 Неутрално

  [quote#13:"galia66"]Че то преврата стана 1989 [/quote] И оттогава управлява бившата номенклатура, мимикрирала като няколко партии, продаваща страната за индулгениции на изток и запад. Бившата номенклатурата няма цвят, Галя. Просто играта е такава. За по лесно водене за носа на мат,риала го разделиха на две - червен и син. Като кучетата на Павлов. И 23 години ни посочват -"синьо", "червено". Сега май пак ни подготвят голямо крадене. Все пак над 34 милиарда лева има в банките.

 25. 25 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1016 Весело

  Дайнов - моравият (синя боя върху червена козинка) шаман на българската демокрация - пак се е изпуснал........

  Знанието е сила, информацията - власт
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на ferry
  ferry
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#7:"comandante"]Наистина ли си вярваш ???
  При положение ,че чуждестранните финансови мародери контролират и притежават вече 90% от България за какво говорим ?
  Огледай се ... банки , енергетика, комуникации,търговия, логистика, бензиностанции,медии всичко това е на колонизаторите а комунягите и ДС агентите вампирясани от соросоиди обират само трохите !
  Кой какъв кокал е захапал преценете сами ! [/quote]

  Пич, спри дрогата, сериозно.

 28. 28 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Ужас! От първите двайсетина коментара се разбира колко прав е Дайнов. Отчайващо прав, дори и за слепци.

  "Я з москалями не балакаю!"
 29. 29 Профил на Obi-Wan Kenobi
  Obi-Wan Kenobi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#22:"The Light"]Западните "роби" взимат по 2-3000 евро средна заплата.
  И който иска може да си счупи гърба но да стане някой. [/quote]

  Роб е състояние на духа, и с 2000 - 3000 евро това не се променя. Състоянието на духа не е в никаква релация с изкуствено измислените пари. Едното е първично, познай кое е. Призовах по-горе да мислите!

  Дневник, престанете да ми триете коментарите
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  [quote#2:"Obi-Wan Kenobi"]ГЕРБ и само ГЕРБ са тези, които биха посегнали към властта по този начин.[/quote]
  Хе-хе! А БСП/ДПС не манипулираха вота точно преди деня на изборите? Те не взеха властта по измамен начин? Така ли?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 741 Неутрално

  [quote#22:"The Light"]средновековните методи са си отишли. [/quote]
  Тия неща за запада само от книжките май ги знаеш. Питай нашите роби в Италия, Испания, Гърция, Швеция, Англия и къде ли не по света.

 33. 33 Профил на lili56
  lili56
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#29:"Obi-Wan Kenobi"] Състоянието на духа не е в никаква релация с изкуствено измислените пари. [/quote]
  Най големия враг на демокрацията е ДОВОЛНИЯ РОБ!

 34. 34 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#7] от "comandante":

  Имаш предвид руските колонизатори, нали? България внася 90% от енергията си от Русия. Лукойл държи единствената рафинерия+ най-голямата верига бензиностанции. ВТБ, държавна руска банка, държи БТК. Газпром е единственият доставчик на газ.

 35. 35 Профил на Obi-Wan Kenobi
  Obi-Wan Kenobi
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#30:"Храбър"]Хе-хе! А БСП/ДПС не манипулираха вота точно преди деня на изборите? Те не взеха властта по измамен начин? Така ли?[/quote]

  ГЕРБ е еманацията, онази синкаво-мъртва част на раковия тумор, крайната фаза на метастазата, която налага единственото решение - отрязване със скалпел, дори и след това пациента да почине.

  Дневник, престанете да ми триете коментарите
 36. 36 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#32] от "cobanmaala":

  Не знам какви са тези роби. Поне тези, които пътуват за Англия, са много щастливи от това, че не "робуват" в България. Водят достоен живот в страна с работеща инфраструктура и здравеопазване.

 37. 37 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Дайнов, само заглавието е вярно. Или сте много наивен?
  Да тече /опит за/ преврат.
  Задкулисно "срещу задкулисието?!? С баламосване и красиви приказки. Вероятно подхранвани с финикийски знаци. От анонимно и грижливо скрито хора, скрити зад: ние сме народа, ние сме всички, друите са смотани, имаме само морални подбуди.
  Ако тези хора са толкова чесстни, почтени и уверени в правотата си , досега да бяха организирали един референдум за нови избори. И всичко щеше да приключило.
  Но не. Ламтящите за власт преддпочитат нелегитимните и незаконно-задкулисни действия. Защо ли?

 38. 38 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Вярно било, че роба си остава роб, даже и след като са го освободили!? И после се чудите, защо ние най дълго сме били под робство. Кой е освободителя? Боко ръпона, или цвъ Дългите уши? Делян, оня с мутренската физиономия? А може би, съсела и Лютвито- витиеватата реч? Трудно ще се освободим, защото клонизаторите са ни написали сценарий за затриване- справка Ран-Ът!

 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  [quote#34:"peaspiring"]Лукойл държи единствената рафинерия+ най-голямата верига бензиностанции. [/quote]
  Всичко това е благодарение на съветската ЛИМОНКА - Иван Косов който успешно приватизира Нефтохим и прибра комисионна за която още се спори какъв и е бил размера .
  Най-големи обороти иначе прави ОМВ .

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ама какво друго да прави Дайнов ( както и цялата кохорта социолози) освен да приказва, а приказки винаги се намират и все да са на гребена на вълната. Това може това прави, "Но кому ты нужен, дорогой?!"

 41. 41 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Дайнов пак реве срещу ГЕРБ. Кво стана с новите варвари? Щото видяхме че старите са същите невероятни изверги. Колкото до гласуването на мораториума, това беше начина да се покаже, че този парламент може да гласува всичко и да се стресне Европа.

  Долу БСП!!!

  Няма шики-мики.
 42. 42 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  [quote#37:"ПРОРОК ИЛИЯ"]досега да бяха организирали един референдум за нови избори. [/quote]

  Аха, "референдум за нови избори"? И ако на референдума мнозинството каже "не" - спираме изборите докато министрите и депутатите не изпукат от старост?
  Февруарските протести много ви изнасяха, а сегашните - никак. Интересно как се сменя гледната точка когато някой докопа властта, а?

  Знанието е сила, информацията - власт
 43. 43 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#30] от "Храбър":
  А имате ли някакво доказателство, или решение на компетентен орган за това?
  Или е само Ваше предположение, основано на смешния плач на загубилия власта, с което се опитва /и то успешно/ да манипулира феновете си.
  Щото не съм видял заведен съдебен иск срещу тези които "са го измамили"

 44. 44 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#36] от "peaspiring":

  Ъхъ.

  Така се лъжат чавдарчетата и пионерчетата.

  Работете за да печелите. Като спечелите, то спечеленото се ползува за осигуряване на облекло, храна, транспорт, здравеопазване, квартира ... е и от време на време така наречените "купони". С това спечелено се осигурява начин на живот за да може по-дълго време да се работи. И разбира се да се създаде и отгледа ново поколение работна ръка.
  След пенсиониране всякакъв интерес към въпросната личност изчезва. Оставен е на произвола. Тоест вече одъртял, изхабен и непотребен може да си позволи да се поразходи тук там и да види това онова... Обаче искат някак си да не можеш да се "радваш" дълго време на такъв живот понеже се явяваш бреме.

  Честито на печелившите !!!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Дайнов, признавам че беше добър опит. За поредното Ви поръчково внушение. От друга страна, добрата "новина", която ще се произведе тук като резултат от отрицателните мнения, които ще съберете, е че все по-малко хора се подават на подобни поизтъркани конспиративни теории.
  Пълзящ преврат беше организиран и блестящо проведен от "здравите сили" на постсоциализЪма. Само за ДСБ и СДС не съм 100% сигурна за това, че имаха участие в този процес, или поне не съм сигурна,че са го направили предумишлено. Но не мисля че сега е момента да се разделят партиите, които са в дясното пространство. Все още.
  На 11.05. този преврат достигна апогея си, а на 12.05 беше практически факт. След което, беше на първо място удобно реформиран репресивния апарат. И ако не беше гафът "Пеевски", България щеше да е в състояние на открита диктатура. Репресивна про това.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на lili56
  lili56
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#39:"comandante"]Всичко това е благодарение на съветската ЛИМОНКА - Иван Косов който успешно приватизира Нефтохим и прибра комисионна за която още се спори какъв и е бил размера . [/quote]

  Както лъжете тук, така лъжете и когато управлявате - ТЪПО!

 48. 48 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 443 Неутрално

  тоя мораториум не променя нищо. Какво толкова шумят за него а не споменат примерно за реабилитирането на ДС в БНТ и БНР
  В Полша мораториума е до 2016. в други държави също го има
  Пък и сега все чужденец пак може да си купи земя чрез фирма.

  Шумят нарочно за дреболии за да отклонят вниманието от протеста на студентите

 49. 49 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 443 Неутрално

  ГЕРБ ги наплюха за гласуването им "за" ама това си беше стъпка по пътя на събарянето на правителството от тяхна страна.

 50. 50 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Малко преувеличено. Дори европейските анализатори са наясно, че 171-те "ракиени патриота" не могат да ни изкарат от Юниона. Наясно са обаче с друго - за нашето членство ще трябва да плащат по-висока цена, не просто да ни нареждат какво и как да правим.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Нищо ново не казва автора. Все същите изтъркани изрази. Малко пресилено е да се говори за държавен преврат, но има някаква подмолна, подривна дейност на организирани групи. Сигурен съм, обаче в едно - авторът знае кой плаща за тази дейност. Много добре знае. Кажи си авторе, кажи го най-после, не че не се досещаме, но ти можеш да го кажеш в прав текст!

 53. 53 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1089 Разстроено

  Българийо, Българийо... Що на теб се падна да те ядат такива паразити...
  Мъчно ми е. Верно, имаме доста прост матрял, но кой няма.. Не сме по-долни от другите, но късмета ни е нулев..
  Аз до преди си мислех, че сме стигнали дъното, а то се оказа, че едвам сега започваме да се гмуркаме..

  Fail with honour then succeed by fraud
 54. 54 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Много добра, но много тъжна статия! За тази антиевропейска коалиция ще чуваме още, особено, ако последователите на първата политическа сила не спрат да се пенявят, ами помислят (ако могат) накъде ги тегли бащицата им! А той ги тегли към сибирските степи, щото само там толерират диктаторски типове като него, а той не изглежда да има никакво намерение да се откаже от политиката скоро. Ама "умните", "десните" и "анти комунистите" от гражданите за антиевропейско развитие май и те искат това, нищо че иначе громят разни комунисти, Путин и т.н. Тъжно бъдеще я очаква БГ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 55. 55 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Коментар от статията:
  "В личен план и Сидеров, и Борисов имат и друга мотивация. И на двамата им е писнало да ги подритват из Европа."

  И тук измислиците са повече от допустимото!
  За Дайнов е важно да заклейми Герб...?!

  А колкото грешки и глупости да направиха от Герб не могат да се сравняват с комунофашизоидите от тройната завера!

  ФАКТ!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#36] от "peaspiring": Ти може да не си чувал за берачите на ягоди и други селскостопански култури в Англия, на боровинки,май беше , в Швеция, да не изброявам всички случаи на държани в робски,ама буквално робски, условия български работници в "цивилизована" Европа. А за Гърция и берачите на маслини пък да не споменавам. Желая на всички,отишли на гурбет, успех. Гледането на чужбината през розови очила,обаче, не е много здравословно.

 58. 58 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 906 Любопитно

  липсата на опозиция в този парламент го прави фарсов парламент ,а иначе за всеки мислещ е ясно че сидеров и борисов са двете срани на една съща фалшива монета

 59. 59 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  " ... В чисто психологически и емоционален план нея (БСП)също я тегли не към хилядолетните катедрални кули около Сена, а към потъналите в мъх и лишеи дървени църквички оттатък Днестър."

  моля???

  "в чисто психологически и емоционален план"???

  според автора, тези откровени платени кремълски шавки и доброволни задунайски поданици матушката им ги влече само в "емоционален и психически план"?

  и съответно е някак си по-цивилизована и приемлива от атака?

  същата партия, която е нагъзила цялата държава пред една банка, в която банката на господаря им (втб имам предвид г-н дайнов, втб) има контролиращ дял?

  доста плоски и тъпи внушения са това. ама явно нема бягане от лоното на партията-майка.

 60. 60 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Когато европейски държави декларират, че няма спазят споразуменията за отваряне на трудовия си пазар, това желание за излизането им от съюза ли е?

  Дайнов отново е с разширени зеници.

  Иначе, разбира се ОСТАВКА на гнойната коалиция.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 61. 61 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Ранобудните тролове окупираха темата. Забележително е как когато нямаш доводи срещу казаното почваш да обсъждаш за кого се оженил, на кого бил син и къде работил.

  "Я з москалями не балакаю!"
 62. 62 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#38] от "Гражданин":

  "Справката" ти, за жалост, така и не беше приложена, а беше избран "плавния преход" с видни изпълнители като Беров и Виденов.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 63. 63 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Весело

  [quote#39:"comandante"]Най-големи обороти иначе прави ОМВ . [/quote]

  Която е ФРАНчАЙЗ
  Сериозно, вие, заедно с още няколко отявлени 'български патриоти" се държите толкова невежо по отношение на икономически въпроси, че започвам да се съмнявам в истинноста ви.
  Тъй като ОчЕВИДНО нямате ни най-малко представа за реалното положение, а аз съм се уморил да повтярям, че над 80% от така наречените от вас "колонизатори" се управляват и консултират от БЪЛГАРИ, и именно тези българи наложиха много от погрешните практики, които изкривиха многогодишния опит на реномирани международни компании с една-единствена цел: светкавични и ненормални нива на печалби, за което си получават бонусите. Българските "меринджеи" са тези, които са ненаситни, нераумни и не им пука за устойчиво развитие на компаниите, в които са назначени.
  Има мнооого неща за българската икономика, които очевидно не знаете и не искате да научите, както и баба ви Пена от Долно Уйно. За вас чужденците са изедниците, а всъщност е точно обратното, стига да знаехте КОИ са българските представители на тези зли, алчни и подли чужденци.
  А те, по странно стечение на обстоятелствата са над 80% представители на комунистическата номенклатура, техните синове и дъщери, криминогенни елементи под техен контрол и все такива хубавци.
  Айде лека, и дано се чувствате ОК на работното си място със трицифрената си заплатка, и злобно да псувате шефа си/ българин/ когато го видите да идва с поредното си ново бмв 6

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 64. 64 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Малко е попресилена статията.
  Вярно, че тази забрана трябваше да отпадне, но пък чак такава голяма драма за това, че не е отпаднала не е поради практическата неприложимост за сега. Никой не е заревал да купува.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 65. 65 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не мога да повярвам! Какви коментари се появяват от няколко дни в Дневник? Това зона на лумпени ли е? Моля всички платени малоумници купете си в-к Уикенд,Шоу или друго и изчезвайте от тук!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 66. 66 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#42] от "pag":
  "Аха, "референдум за нови избори"? И ако на референдума мнозинството каже "не" - спираме изборите докато министрите и депутатите не изпукат от старост? "

  Още едно доказателство за това че тече подмолен, недомократичен и нелегитимен опит за държавен преврат.
  Че нали демокрацията е преди всичко е управление от страна на избора на мнозинството, спазването на закона. Щом мнозинството каже "не", значи не. Или всеки недоволен от резултатите трябва да настоява нетърпящо възражения, неистово , задкулисно безапелационно за оставки? Останалото е незаконосъобразно и недемократично.
  А това: "...спираме изборите докато министрите и депутатите не изпукат от старост? " е толкова смешно. Някъде да съм написал или искал такова нещо. Просто трябва да се следват предвиденити по правов ред възможности - нов референдум, доброволна оставка на управляващите или следващи редовни избори.

 67. 67 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante":

  Мораториумът се отнася само до Европейския съюз.Простотията е повсеместна!

 68. 68 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  [quote#66:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Че нали демокрацията е преди всичко е управление от страна на избора на мнозинството, спазването на закона[/quote]
  Ти да не би да искаш да кажеш, че Прасчо Мамин, заради когото цялата държава е паплачосана вече половин година е избран по демократичен път и процедури?
  Сериозно?
  Избори, пък ако щат и същите да влязат пак в Парламента докато се научат да се държат прилично.
  Избори докато им свършат или поне намалеят кинтите да купуват матряла. По-малко купен матрял - повече демокрация.

 69. 69 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#16] от "massa":ГЕРБ никога не са били особени гении, трагедията е че дори глупаци са по-добрият избор от останалите."

  -Няма как ГЕРБ да е добър избор-те са закриване на държавата.

 70. 70 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#44] от "bluescreen":

  Работата за български чорбаджия за 300 лв, които може и да не ти плати, е много по-достойна. Все пак е работа за българския национален капитал - защо да обогатяваш гнусния английски капиталист, когато можеш да помогнеш на българския собственик на мина да купи на сина си Ламборгини? Пък ти стой без зъби, щото не можеш да си позволиш зъболекар.

 71. 71 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  За членството в ЕС и НАТО трябваше да има референдуми. А нямаше. Сега не е късно да се направи референдум за излизане от ЕС!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 72. 72 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Дайновска работа, сбъркана като винаги... то народът-електорат калпав, то сега народното събрание не му бендисва... е няма как, щом и двете не бендисват на Дайнов явно тръбва да си търси друг народ-електорат и евевентуално друго народно събрание, някъде другаде не в България...
  Пък и обективно погледнато от влезането ни в ЕС 01.01.2007 досега работите вървят от зле на по зле.....
  Не ЕС е виновно, но иди обяснявай на народа-електорат.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 73. 73 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Неутрално

  До коментар [#30] от "Храбър": А БСП/ДПС не манипулираха вота точно преди деня на изборите? Те не взеха властта по измамен начин? Така ли?
  храбрецо , рефрена бият Паниковски(съдят ц.ц) смяташ ли , че някой му се връзва

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 74. 74 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#71] от "kihano":

  Още е рано за "излизане" от ЕС, първо трябва да се направи оценка, обективна "плюсове" и "минуси".....
  Такива като Дайнов е крайно време да се заемат насериозно с такъв анализ..... ако не искат да доживеят до времето когато народът не на шега ще изгони със сопи ЕС от България.... (ако продължават нещата, както досега)......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 75. 75 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#73] от "deribeev":
  Вотът в деня преди изборите го манипулира ГЕРБ, като просто забрави да си заключи склада с незаконните бюлетини.... нарочно или от простотия, според мене и двете.... Тук Дайнов е прав.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 76. 76 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#74] от "boby1945":

  Аз тоя анализ отдавна съм го направил. А ако чакаш на Геню Дайновци то ние ще останем последната страна в ЕС когато всички вече са го напуснали. С изключение на Германия, може би.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 77. 77 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Много гневна статия... и доста правдива, макар и много закъсняла.
  Ако погледнем малко отгоре нещата, ще видим, че май суверенът е този, който не иска членство в Европа.... Половината народ не гласува, другата половина гласува платено. Какво очакваме?
  И какво да кажем на бедния селянин или жител на малко градче, който не вижда нищо от евросубсидиите и членството е ЕС въобще? Хора, замислете се, че България не е само София, Варна и Бургас (Пловдив и Русе донякъде). Какво да каже малкия и среден бизнес, задушен от феодали?
  Цялата практика е толкова опорочена и изгнила, та както и да иска да ни помогне Европа, ако ще и в "златен" член с милион привилегии да ни превърне, ние ще си останем най-бедната държава с най-мизерстващото население, точно поради това:

  [quote#0:"статията"]Моделът на управление на България също вече прилича повече на Русия, отколкото на Франция, да речем. Властта работи в интерес на шайка олигарси, които ползват публичните ресурси като свои частни такива. Няма реално разделение на властите. Правосъдие не съществува, както и свобода на словото[/quote]

 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#76] от "kihano":

  Щом си го направил, публикувай го, кво го криеш..... прати го и на Дайнов да чуеш оценка и градивни критики...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Трябва да измислим първа дума или изречение, с които да елиминираме троловете - да не ги четем. Мисли, форумът. Мисли! А обсебеността на Дайнов от ГЕРБ взе да придобива сексуални мащаби. Да твърдиш, че ГЕРБ е проруски ориентирана е висша глупост. ГЕРБ бяха изритани заради Белене и еженето срещу Атомстройекспорт. Заради ежене срещу руската мечка, която си достави удоволствието накрая да купи самия ежко - Дянков. Дайнов, много си зле, пич. Не си в състояние да излезеш от матрицата. Такива като теб ни докараха червено-кафявата чума, вилнееща в момента. Тя обаче, още не се е развихрила. Внушението, че всички са маскари обслужва единствено тази чума. Ако ГЕРБ са били дъното, сега къде сме? Имаше ли шпиц команди при ГЕРБ? Имаше ли уволнени журналисти при ГЕРБ? Имаше ли медийно затъмнение при ГЕРБ? Имаше ли Петното при ГЕРБ? Имаше ли фиктивни "граждански сдружения" при ГЕРБ? Вместо да търсиш пътища за обединение срещу зловонната диктатура, която дойде след изборите, ти, Дайнов, продължаваш да разделяш, да ръчкаш, да дамгосваш. Такива като теб имат най-голяма вина за развихрянето на Сила на Алексей Петров, мутрите на Бареков, дебилите на Петното и роботите на Нина Гергова.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 80. 80 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  До коментар [#74] от "boby1945":
  А после народа ще национализира ли банките, фабриките и земята щото то иначе става половинчата работа?

 81. 81 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#4] от "marquis":

  Не се прави на интересен, не си измисляй истории, при Брежнев (1964-1982) смесените бракове не бяха забранени в Русия..... при татко Сталин, преди 1953, друга работа, но не и при Никита Сергеевич и Брежнев....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#80] от "k_":

  Ако се налага, някои важни структури могат и да се национализират..... обикновена практика за спасяване на страната....
  Чехите, например, подобно на Лостов, без да мислят приватизираха по техен си модел енергетиката в началото на 90-те.....
  После видяха че са сгрешила и я национализираха обратно и днес си имат преуспяващ ЧЕЗ (на който вероятно плащаш тока)!
  Но преди действие, трябва трезва оценка, а не само трескане на мантри м/у алафранги и алатурки....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Когато липсва политическа класа с топки за да води нецията където трябва и както трябва, идват воленовците.Дайнов греши,че определя хАтака като неофашистка.Те са просто келепирджийска (меркантилна) партия с търговско предназначение.Вчера им платиха от помръкващото ДПС за да се пръкнат.Сега им плащат руснаците и са антиевропейци,което не изключва единение на целите на кукловодите...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 84. 84 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#44] от "bluescreen":

  Наистина, не знам кого си мислиш, че лъжеш с тия писания. Може би бабите и дядовците по селата, които я са пътували до София веднъж през живота си, я не.

  Ако беше така, нямаше да има 300 хил. българи в Испания и 200 хиляди в Англия. Работил ли си поне малко в чужбина, за да ги дрънкаш тия глупости?

 85. 85 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  До коментар [#81] от "boby1945":
  Бобчо, браковете в комунистическата и милиционерска номенклатура от определено ниво нагоре си бяха аранжирани на 100%. Както в СССР, така и у нас.

 86. 86 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#78] от "boby1945":

  Не съм го правил конкретно, но следва от много анализи които съм правил на сайта си. Например на общите цели и резултати на ЕС, които драстично се разминават http://antipropaganda.comxa.co/EC.html . Само че от снощи по някаква причина няма достъп до него. Ама днес може да тръгне.
  А Геню Дайнов приема поръчките само с финансиране. Така че не съм в състояние да му дам материал.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 87. 87 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#68] от "k_":
  Нещо сте се объркАли. И то много. Д. Пеевски /какъвто и да е той/ е избран по демократичен начин - за депутат.
  Вие пък да не казвате, че управлението на държавата се изчерпва само и единствено с ОПРЕДЕЛЯНЕТО само на един човек? Па макар и много спорна и обществено неприемлива личност, като Пеевски. И нали беше оттеглен?
  Вие пък да не казвате, че ще има избори дотогава докато на някои му харесат резултатите, а не по правно създадените правила?. И Вие ли ще определяте необходимоста от избори, а не правилата?

 88. 88 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Неутрално

  До коментар [#75] от "boby1945":
  по скоро го направиха от наглост, да покажат че могат да сринат държавата. та делян добрев беше предложен за финансов министър .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 89. 89 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#72] от "boby1945":

  Това, дето вървяли от зле на по-зле, е пълна глупост. Вървят на зле, щото олигархическата върхушка, водена от ДПС, се окопа да прилапа и парите от ЕС.

 90. 90 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#78] от "boby1945":

  оопс, грешка в линка http://antipropaganda.comxa.com/EC.html

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 91. 91 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#29:"Obi-Wan Kenobi"]Роб е състояние на духа, и с 2000 - 3000 евро това не се променя. Състоянието на духа не е в никаква релация с изкуствено измислените пари. Едното е първично, познай кое е. Призовах по-горе да мислите! [/quote]
  Аз пък призовавам всеки да чете какво е писал и да не се оплита в собствените си аргументи. И да си противоречи.
  Значи в китай и русия робите хем се раждат и умират такива от материална перспектиа, хем наследяват робско състояние на духа. Някак си.
  Та кое е първото - кокошката или яйцето?
  Няма значение.
  Всяко води до другото.
  Тук се заражда точно духа.
  Нито ти песимиста, нито комунистите ще го спрат.

  А това за измислените пари?
  Да започнем натурална размяна ли?

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 92. 92 Профил на Rothschild
  Rothschild
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Точно описано моментно състояние, без опит за откриване на причинно-следствена връзка...безмислено усилие.

 93. 93 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Най-жалкото е че европейските партии набиват чимбери на родните ни партийни олигарси.
  Щях да се радвам повече, ако имахме по-силна и по-самостоятелна позиция като Унгария, Румъния.
  Но нашите пудели могат само да се умилкват.
  Като цяло в статията Дайнов драматизира излишно. Първо партиите в парламента не са гласували за излизане от ЕС и едва ли са имали това пред вид.
  Второ, членството ни в ЕС води дълъг списък от негативи и не съм сигурен аз лично дали искам ЕС. Много мои познати също.
  Да не говорим за хората които взимат по 400 лева на месец...
  Така че ще е любопитно какво би показал един референдум по въпроса.

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 94. 94 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1125 Гневно

  Ние дори и не можем да си представим, колко силна е Петата колона!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 95. 95 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  До коментар [#87] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Кои точно правила, имате предвид? Тези по които Прасчо Мамин на 21г влиза в борда на пристанище Варна?
  Или тези по които ту е следовател, ту зам-министер и сега хем шеф на ДАНС, хем депутатин?
  И въобще наистина ли не проумявате, че ако в някой (КОЙ?) болен мозък не беше се родила тая простотия страната в момента щеше да изглежда съвсем по друг начин и щяхме да се занимаваме и спорим по съвсем други проблеми.
  Не Ви ли се вижда странно, че Прасчо Мамин не смее да се появи публично пред нито една медия и изцеди от мозъчето си две собствени изречения по каквато и да е тема?
  Някой (КОЙ?) перверзно се подиграва с нас и ни пробва. Ако сега преглътнем Прасчо Мамин, следващото ниво надолу е един истинки Гошо, от тия дето им теглим ножа за Коледа.
  И всичко ще бъде, разбира се, напълно по правила и процедури.

 96. 96 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#49:"lele266"]ГЕРБ ги наплюха за гласуването им "за" ама това си беше стъпка по пътя на събарянето на правителството от тяхна страна.[/quote]

  Ех, продължавате с майтапите вие от първата политическа сила!! Вчера беше, ББ е нашият Обама и ГЕРБ са лява партия като демократите в САЩ (още едвам се сдържвам да не падна под масата от смях от това). Днес имаме нов бисер! ГЕРБ гласуваха "за", за да катурнат правителството. Ми направо да бяха предложили да излизаме от ЕС тогава!! Съвсем щяха да катурнат правителството и каквото още остана от държавата след тяхното "управление".... Смех, смех, смех...

 97. 97 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Щом професорите от Оксфорд използват израза "набивам канчето", явно висшето образование доста се е променило напоследък.

 98. 98 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Статията на Дайнов нещо издиша откъм логика.
  Говорейки за антиевропейско мнозинство много удобно се изнизва и не обелва и дума за “проевропейското малцинство” в лицето на ДПС.
  Сраховете на Дайновия, че се цели прекратяване на членството ни в ЕС, при положение, че няма парламентарно представена партия(дори и Атака) която да не декларира, че ЗА членството са нелепи.
  Бих посочил позицията на проф. Михаил Константинов по въпроса с т.нар. “мораториум” - според него няма нищо лошо да се опитаме да предоговорим някои клаузи, както го правят всички новоприети членки на ЕС. Това не ги прави автоматически с антиевропейска ориентация, както и политическите партии в тези страни.
  Намирам дописката на Дайнов е доста едностранна. Защото безропотното съгласие с всичко, което ни довява вятъра от Брюксел напомня точно това, с което самият Йевгений ни плаши - превръщането ни в 16та съветска република...

  I Want To Believe
 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  [quote#93:"iSiktir"]Да не говорим за хората които взимат по 400 лева на месец[/quote]
  Това са си 200евра. В Киргизстан, на където сме се запътили взимат два пъти по-малко.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK