Държавна сигурност е съучастник в куция български преход

В архива на Комисията по досиетата

© Цветелина Николаева, Капитал

В архива на Комисията по досиетатаДневник" публикува изказването на проф. Калин Янакиев на кръглата маса в парламента за перспективите пред разкриването на досиетата, последиците от предложеното от депутати от БСП и "Атака" връщане в закона на параграф 12, с който се скриват агентите на ДС в разузнаването, и от евентуалното прекратяване на дейността на комисията по досиетата.
Заглавието и акцентите са на "Дневник". Темата на изказването е "Разкриването на досиетата и съпротивата срещу този процес през годините".


Действително законът за разкриване на документите на бившата Държавна сигурност, който функционира у нас, е добър закон. Но бих искал да припомня, че той бе твърде късно приет. Бе приет след случването на определени обстоятелства, които силно релативизираха и до днес всяват в обществото силни съмнения по отношение на тоталитарното минало на страната.


Ще припомня, че в самото начало на прехода, веднага след падането на комунизма, процесът, свързан с осветяването на Държавна сигурност и нейните документи, започна с едно флагрантно престъпление. Една огромна част от архивните единици на тоталитарната тайна служба бяха унищожени от държащите властта тогава.
Разбира се, тези документи не могат да бъдат напълно унищожени, или поне следите от тях не могат да бъдат напълно унищожени. Както е известно, вербовъчните картончета не могат да се загубят напълно. Но така или иначе, това внесе силно съмнение, което продължава да съществува в обществото и до днес, че редица сътрудници на Държавна сигурност остават скрити. Далеч отиват последиците от този акт, тъй като той


релативизира изобщо доверието в това доколко резултатно сме се простили с тоталитарното минало


Тези съмнения никога няма да изчезнат. Винаги е възможно онези, които биват осветлени по-късно и за които разполагаме само с вербовъчни картони, да съчиняват благоприятно за тях минало, да твърдят, че нищо не са правили, че нищо не са донасяли, че не са съдействали по никакъв начин на тоталитарната номенклатура. Това - първо.


Второ, от това престъпление, с което бе наченато осветляването на нашето минало, произтекоха и завързалите се оттогава дълбоки подмолни зависимости на много хора. Тъкмо тези зависимости дават своето отражание, ако щете, и в момента. Протестите, които текат в България вече четвърти месец, които ескалират, които са насочени срещу онова, което хората от улицата наричат мафия, в много значителна степен се дължат на тези завързани още оттогава зависимости. Или хайде, да бъда съвсем предпазлив - неизтриваеми предположения за нечисти зависимости. Задкулисието в България е създадено и в резултат на това престъпление.


Освен това нека да припомня, че още във Великото народно събрание, в което левицата, или наследниците на тоталитарната Българска комунистическа партия, в българския парламент имаше мнозинство, започна с едно


нерегламентирано изтичане на информация за зависимости от Държавна сигурност


Ще трябва да си припомним, че съществуваха определени вестници, например първият вестник, който изнесе такава информация - вестник "Факс". Той изнесе много премерена информация. В нея бяха разкрити агентурни зависимости на хора, принадлежали към опозиционните партии, унищожени малко след Девети септември, които са лежали в затвори и лагери и чиято зависимост много лесно може да бъде обяснена в смисъла на трудните обстоятелства, в които те са живели.


Ще трябва да припомня също така, че за достоверност и от другата, от лявата страна на политическия спектър, бяха изнесени няколко имена, които показаха кои са социално чуждите на тази върхушка. Доколкото си спомням, това беше синът на убития Трайчо Костов и митрополит Панкратий, сега покойник. Той е син на духовник.


Подир това последва глухата съпротива срещу откриването на досиетата. Но междувременно зависимостите вече се изграждаха. Едва след като законът за разкриването на досиетата бе приет, стана ясно колко много хора, заели през този период публични длъжности, изградили мощни бизнеси, политически кариери, са били всъщност дълбоко зависими. Това означава, че задкулисието и, направо казано, мафията в България бе създадена благодарение на късно приетия закон за достъп до документите на Държавна сигурност. Което означава: Държавна сигурност е съучастник в куция, неубедителния, съмнителния български преход.


Държавна сигурност е родителната почва на онова, което протестиращите хора в България
днес наричат мафия


и това по никакъв начин не може да бъде отречено.


Ние все още даже не знаем колцина от неясно как, но твърде силно забогателите хора в България преразпределиха общественото богатство пак на базата на тази своя зависимост. Ние пропуснахме много дълги години да очистим цели институции, базисни, фундаментални за всяко едно общество, от зависимостите от Държавна сигурност.


Ще посоча само един крещящ пример, който за мен като християнин е особено болезнен - ние едва по миналата година разбрахме какво огромно количество от висшия клир на Българската православна църква, основното изповедание в Република България, е било практически окупирано от Държавна сигурност. Ние чак тогава успяхме да си дадем пълна сметка за причините на парализа на дейността на тази църква. Практически девет десети от нейния висш клир се оказа силно зависим от ДС. Стигна се до абсурдната ситуация при смъртта на предишния български патриарх да имаме ужасяващата перспектива да не може да се избере патриарх на Българската православна църква, който да е напълно чист от зависимостта от Държавна сигурност, и следователно тази сянка да продължи да лежи върху тази основна българска институция. Това е ужасяващо, ако си помислите.


Още нещо бих искал да кажа, което ми се струва много важно. Аз не съм историк, аз съм философ, човек с обществена позиция. В България проблемът, според мен изкуствено, бе пресилено фокусиран върху сътрудниците, агентите, доносниците на Държавна сигурност. Благодарение на разкриването на досиетата ние, разбира се, научихме имената на основните вербуващи, разработващи и така нататък офицери. Някои от тях са мъртви. Някои обаче са живи. Общественото внимание не бе насочено върху тях. Те и до ден днешен имат наглостта да се показват по медиите и да дават съвети, да тълкуват по свой начин миналото на България, да характеризират сами дейността на тази престъпна организация. Това също е недопустимо. Нито един от тях не е получил каквото и да било наказание за своята дейност. Нещо повече -  както казах, общественото внимание към тях въобще не е насочвано.


Ние знаем например кои са основните вербуващи офицери на българския висш клир. Тези от тях, които са живи, се изказаха по телевизията и обясняваха, че са действали в името на националния интерес. Доносниците бяха заклеймени, те - никога. Те образуват формални и полуформални задкулисни кръгове със странни и цветисти имена и до ден днешен имат наглостта да се държат цинично и да говорят по медиите. Не мога да си представя при равнопоставеност на нацистките и на комунистическите престъпления би ли било възможно висши функционери на СС или на Гестапо 20 години подир краха на нацисткия режим


да се показват по националните медии и да дават съвети, нравствени оценки, да пишат сами историята на своята престъпна организация.


Това ми се струва абсолютно недопустимо.


Трябва да кажа, че това е основният ефект на нашия преход по отношение на наследството на ДС. Офицерите, мъчителите, тези, които са разработвали схемите за зависимост, тези, които са били същинската задкулисна власт на тоталитарната държава, не получиха дори морално заклеймяване. Не е допустимо при това положение ние днес да сме изправени пред крачката назад. Ние сме пред прага на поредния опит за съпротива, за прикриване на миналото, за пренаписване на миналото, за фалшифициране на миналото.


Накрая ще си позволя дързостта да кажа кой е основният виновник за всички тези неудачи. Това е Българската социалистическа партия.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 835 Весело

  Еврика

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 2. 2 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 729 Разстроено

  Съучастник? Баш си е автор!

  @)----,--'--
 3. 3 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това е Българската социалистическа партия.
  Това всички го знаем.

 4. 4 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 442 Неутрално

  БСП и ДС са като две яйца в гащи това е истината.

 5. 5 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 729 Разстроено

  „Ние все още даже не знаем колцина от неясно как, но твърде силно забогателите хора в България преразпределиха общественото богатство пак на базата на тази своя зависимост.“

  И ако разберем какво? Ще ги съдят? Ще им отнемат богатството?

  Най-много да ги посочим с пръст, а те просташки да ни се изсмеят. Не е необходимо да се връщаме към ДС, за да видим подобни примери и сега.

  @)----,--'--
 6. 6 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#4] от "galia66":

  А по средата е ДПС!

  @)----,--'--
 7. 7 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 520 Любопитно
 8. 8 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  "Държавна сигурност е родителната почва на онова, което протестиращите хора в България
  днес наричат мафия и това по никакъв начин не може да бъде отречено."
  .."да се показват по националните медии и да дават съвети, нравствени оценки, да пишат сами историята на своята престъпна организация.
  Това ми се струва абсолютно недопустимо.
  Трябва да кажа, че това е основният ефект на нашия преход по отношение на наследството на ДС. Офицерите, мъчителите, тези, които са разработвали схемите за зависимост, тези, които са били същинската задкулисна власт на тоталитарната държава, не получиха дори морално заклеймяване."
  "Накрая ще си позволя дързостта да кажа кой е основният виновник за всички тези неудачи. Това е Българската социалистическа партия."
  - която е социалистическа само в партизанския си псевдоним,а инак си е старата,злобна кикимора БКП.

 9. 9 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1319 Весело

  Не съучастник, а ръководител...

 10. 10 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 388 Гневно

  САМО НЕЗАБАВНИ ИЗБОРИ С КОЛКОТО МОЖЕ ПО МАЛКО РИБАРИ И ГЪБАРИ ЩЕ СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ......нека БСП и ДПС вземат 150-180 депутата и да управляват ???? НО ПРЕДИ ТОВ ОСТАВКА В Е Д Н А Г А !!!!!

 11. 11 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 516 Неутрално

  ДС е инструмента, който БКП/БСП съхрани и използва, за да успее да се задържи на власт от 89-та та до днес...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 12. 12 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  През 89-та трябваше да избием само няколко комуноида и всички останали щяха да избягат извън България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 13. 13 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 708 Любопитно

  "Държавна сигурност" е орган на тоталитарната комунистическа държава начело с БКП - днешната БСП. Върховен орган на партията по това време е Политбюро. Член на Политбюро е Димитър Станишев http://goo.gl/7ywV1m
  Втория син на Димитър е настоящия лидер на БСП Сергей Станишев, който не е български, а съветски гражданин до 1996-та http://goo.gl/Fz3rq3
  И баща и син са руски възпитаници и слуги!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 14. 14 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 701 Неутрално

  който не е живял в комунизъм ,без свободата даже да мисли и диша/ той нищо не знае/.На нас цял живот ни е внушавано,че трябва да си заслужим дажбата хляб,че трябва да благодарим на бащицата за това/е и за панелното общежитие/ и цял живот бяхме направлявани,как да ходим и къде да стъпваме.За това на глава от населението сме първенци по вербовчици и вербувани.

 15. 15 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#6] от "MyTwoCents":

  Не. дпс-оод е част от мафията на ДС. Част е от червеното статукво.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 16. 16 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#3] от "nicoleta":

  Това е Българската социалистическа партия.
  Това всички го знаем."

  -Е,не само-от всички.


 17. 17 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Приказки, приказки и пак приказки! И какво практически следва оттова???

 18. 18 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  Единствено изборна активност над 70% ще разбие мита на комуноидите, че са много. Както и на дпс естествено.
  Като останат с четирдесетина депутатчета ще блесне истината и ще може /може би/ да се отърси държавата от ДС влиянието.
  Лъжа е, че ДС е мъртва. Това е червена лъжа.
  Ония, повечето са на 55, 75 години понастоящем и все още диктуват положението в България.
  Те са олигархията.
  Те са врагът на всеки българин.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#17] от "reakzioner":

  Следва Реки голяма изборна активност и изхвърляне завинаги от властта на дпс/бсп/ДС.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 989 Неутрално

  ДС и БСП СА ЕДНО И СЪЩО! Трябва незабавна лустрация!!!

 21. 21 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 447 Неутрално

  [quote#19:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]Следва Реки голяма изборна активност и изхвърляне завинаги от властта на дпс/бсп/ДС.[/quote]

  Как ще стане практически това? Ще тръгнеш по къщи и паланки да агитираш хората да ходят да гласуват?

 22. 22 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Възстановяването на единствено легитимната за страната ни Търновска Конституция е единственото смислено действие за преучредяването на българската държава и скъсването със съветската власт от 1946 год. до ден днешен.Пеенето на приспивни песни от професори не помага с нищо това да се случи.

 23. 23 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#15] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Май не ми схвана шегата. Какво има между двете ти яйца (топки) в гащите?

  @)----,--'--
 24. 24 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#21] от "reakzioner":
  [quote#21:"reakzioner"]Ще тръгнеш по къщи и паланки да агитираш хората да ходят да гласуват? [/quote]
  Не, не аз. Не и някой друг.
  Гладът и студът са най-добрият съветник.
  Гъбарите ще страдат най-много тази зима.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 25. 25 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 713 Разстроено

  Докато за ДС се говори анонимно и докато са на властови позиции в основните властови структури на държавата сагата ще продължава като сапунен сериал.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 26. 26 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 729 Неутрално

  [quote#18:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]Единствено изборна активност над 70% ще разбие мита на комуноидите, че са много. [/quote]

  А ако се вдигне още, току-виж ДПС не мине 4%...

  @)----,--'--
 27. 27 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Весело

  До коментар [#23] от "MyTwoCents":
  [quote#23:"MyTwoCents"]Май не ми схвана шегата.[/quote]
  Да, сега хванах...вече.
  Ядосан съм на комуноидите. Не вдянах.
  Мерси за разяснението.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#26] от "MyTwoCents":

  Тайната ми мисъл е точно тази.
  Лесно може соПолците въобще да не видят парламент.

  Много от младите турци НЕ гласуват за дпс-оод. То впрочем май го имаше някъде и като точни данни. За дпс гласуват около 5% от турците до 30 годишна възраст.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 29. 29 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  "Накрая ще си позволя дързостта да кажа кой е основният виновник за всички тези неудачи. Това е Българската социалистическа партия."Точно и ясно ! В ДЕСЯТКАТА!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 30. 30 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 551 Гневно

  И този нагласен професор философ ,въпреки ,че повтаря една отдавна известна истина не каза как да се оттървеме от тази хидра Комунизма обхванал тотално цялата държава.Споменава ,че това не е възможно в една държава ,като Германия ,но не казва Защо:Аденауер ще ви каже.Защото извършиха дълбока и кардинална денацификация и лустрация на обществото ,национализираха богатствата на нацистите и ги изправиха пред Народен съд.Този процес на възмездие ипрочистване на обществото в Германия беше наречен "Бунт срещу олигархията ".И този обед пред света и обществото те го изпълниха с немска точност .Не простиха на нито един активен нацист наказанието ,независимо от възраста на престъпника.Този същият процес те го повториха към комунистите от бившата ГДР и ЩАЗИ.Без компромис и милост към комунистическите бандити с програмата "ВЯРНАТА РЪКА".Какво хубаво име изпълнено със благородство и морал.Даже удължиха срокът на Лустрация до 2020 г.само с една цел.Да се разкрият до край прикритите,стаили се като Суеци комуняги и агенти на ЩАЗИ.Отпуснаха допълнително 40 мил.евро за направа на разледващи филми ,репотажи :Даже стимулираха персоналните доноси макар и анонимни .Разкриха до едно досиетата на комунистите -престъпници и издигнаха ръковоителя на целия този процес на възмездие пастор Й.ГАУК за Президент на държавата.Какъв морал и чувство за справедливост.А в България тези ,които разкриват досиетата са до един сътрудници ,офицери и доносници на ДС,назначени до един от АГЕНТ БУДА.СРАМ И ПОЗОР за държава и нация.След това сме недоволни от това ,че никой не ни бръсне за слива и не ни искат в ШЕНГЕН.Направете сравнение на морала на управляващите в Германия и България.

 31. 31 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 497 Неутрално

  На това се вика "Здрасти!"! А сега просто са вече на власт, открито, нагло и безпардонно управляват България към пълна капитулация и пълна разруха!

 32. 32 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ах тези досиета,ах тази държавна ..Държавна сигурност е синоним на нещо което го няма днес то е плашилото за всички времена Луканов и Младенов с това свалиха и Т.Живков.За нищо не е виновна БКП виновни са били само т.Живков и неговата ДС Но ако се огледаме за вчера ,днес пък и утре ще видим че децата и внуците и на политбюро бившите партиини секретари от по голяам ранг които на са били в ДС днес са на всички висши длъжности в държавата независимо от коя партия са БСП,ГЕРБ , България на гражданите на Куневица.и тнТова е голямата измама с която се манипулира успешно обществото вече над 20 години.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 33. 33 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 708 Любопитно

  До коментар [#18] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Има само един начин - нов избирателен закон и задължително гласуване както в много други държави!
  Правото и задължението да се упражни свободен избор са стълбовете на Демокрацията.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 34. 34 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Това са пълни глупсти. Напразно чесане на езиците. Разбиира се че ДС са участвали в разбиването на социализма. Нали БКП го направи!
  Но прехода не е куц. Той се случи точно по предписанието на новите ни западни другарчета. Колко ни е куса само паметта. Занравихме Ран-Ът, забравихме Джефри Сакс, забравихме Стив Ханкс. Е, ами като ни е толкова къса паметта никой не ни е крив.
  Сега, когато стана ясно, че тази система работи точно както се очаква, т.е. прави малцинството (хора или държави) богати а мнозинството (хора или държави) бедни, почват да се измислят изкупителни жертви, то ДС, то БКП, то някакви "олигарси".
  А едно време всичко това беше от ясно по-ясно. Сега само терминологията е сменена. Например, вместо "компрадорска буржоазия" - "ологарси", вместо "трети свят" "развиващи се страни", вместо "народ" - "граждани".

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 35. 35 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#33] от "Торбалан":

  Да, това е начина.
  Задължително.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  А, и още, ДС и БКП развалиха социализма във СВОЯ полза, а не във ВАША полза. А вие викахте "Ура" и скачахте по площадите! Е, добре дошли в капиталистическия свят! Сега "гражданите" пак протестират в чужда полза!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 37. 37 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#34] от "kihano":
  [quote#34:"kihano"] Разбиира се че ДС са участвали в разбиването на социализма.[/quote]
  Верно не си нормален.
  Точно ДС изпълни перфектно партийната повеля, а именно - да станем от другари господари. Разбила соца? Въобще четеш ли щуротиите, които пускаш?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#37] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Явно политикономическите ти познания не надминават тези на ученик от трети клас на основното училище. Нямам какво да ти кажа.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 39. 39 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 447 Неутрално

  [quote#30:"adenauer"]Споменава ,че това не е възможно в една държава ,като Германия ,но не казва Защо:Аденауер ще ви каже.Защото извършиха дълбока и кардинална денацификация и лустрация на обществото ,национализираха богатствата на нацистите и ги изправиха пред Народен съд[/quote]

  Много е гадно да си неграмотен. Управлението на Аденауер е било пълно с нацисти. Ето ти нещо за ограмотяване

  http://www.gelsenzentrum.de/deutsche_nazi_karrieren.htm

 40. 40 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#37] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  А, и между другото, точно планът Сидеров е този, който може да доведе до растеж на българската икономика и на жизнения стандарт. Само трябва да се преформулира на евроамериканския дабълспик, та да не предизвиква съпротивление сред нашите евроамерикански конкуренти.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 41. 41 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#38] от "kihano":

  Политическа икономия се учи доста по-късно от трети клас.
  Не знаеше ли?
  [quote#38:"kihano"]Нямам какво да ти кажа. [/quote]
  Аз пък имам. Сети се що луканов, ходейки до Китай (мисля) вместо да се върне в България тайно отскочи до Москва през 89-та.
  жокер - уреждал е свалянето на Т. Живков и плавният преход към псевдо демокрацията в България. Заграбването точно чрез ДС на цялата икономика на България. Минаването и в "частни" (разбирай червено партийни) мръсни ръчички.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  “Ние все още даже не знаем колцина от неясно как, но твърде силно забогателите хора в България преразпределиха общественото богатство пак на базата на тази своя зависимост.”

  Докато тази зависимост е налице, ще гледаме демокрация и пазарна икономика през “крив макарон”! Народа ще се ръга да работи в държавни учреждения и фирми(разбирай и общински), в преследване на сигурност. Хората си дават сметка, че в битие, където някой предварително подрежда картите, конкуренция и частен бизнес просто няма.

  I Want To Believe
 43. 43 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#41] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Роска в този форум има десет човека с интелигентни коментари и ти да вземеш да поучаваш един от тях хи хи хи .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 44. 44 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#43] от "zmii4e":

  Кихано е тотално объркан човек.
  Виж това:
  [quote#40:"kihano"]точно планът Сидеров е този, който може да доведе до растеж на българската икономика и на жизнения стандарт. [/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#44] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":
  Аха и ти си запознат с планът Сидеров , съмнявам се .
  Прочети го не говори на наизуст .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 46. 46 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#17] от "reakzioner":

  Следва това:

  1. Нищо не можем да направим, за да си върнем откраднатата собственост.
  2. Можем сериозно да ограничим мафията.

  Забелязал съм, че гъбарите, в повечето случей, са разумни хора. Не искат да гласуват за пионки вообще. Трябва да разберат, че въпреки всичко, от пионка до пионка има разлика. И да гласуват. БСП, ДПС и Атака имат твърд електорат. При избирателна активност около 50% печелят. При такава над 70% губят сериозно. Няма нищо по-здраво от шарен парламент. Много по-трудно се манипулира. Само така можем да ограничим мафията. Така е според мене. Ако някой има по-читаво предложение, моля да го сподели!

 47. 47 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#34] от "kihano":
  ++++++....
  "Опонентите" Ви правят някакви безсмислени словосъчетания...

 48. 48 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "задкулисието и, направо казано, мафията в България бе създадена благодарение на късно приетия закон за достъп до документите на Държавна сигурност" - това е най-добрата формулировка на основанието за протестите.
  и само едно допълнение - мафия, т.е. организирана престърност, която работи под покровителството на държавата съществува още от началото на държавните контрабандни канали през 70-те и 80-те. тези канали са старателно разработвани от структурите на ДС далеч преди промените през 1989-та, така че мафията не е плод на прехода, а на престъпния комунистически режим. неразбориите по време на прехода само укрепиха позициите на босовете.

 49. 49 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Българската социалистическа партия трябва да бъде забранена със закон. има предостатъчно основания за това.

 50. 50 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#41] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  А сега чети моя пост #36 .

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 51. 51 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#45] от "zmii4e":
  [quote#45:"zmii4e"]Аха и ти си запознат с планът Сидеров , съмнявам се . [/quote]
  Знам го.
  Само дето късно го научих.
  Осребряване на "Атака". Продаде я на Москва.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#47] от "gorid":

  То да бяха само опонентите ми ...

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 53. 53 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#50] от "kihano":

  Мерси. Не бях го видял, макар да е над мой пост точно. Нямам навик да чета предходното мнение.
  Та прав си.
  Само дето според мен трябвало да сложиш в кавички "развалиха", щото нищо не са разваляли. Нахалството червено стига до там, че сами се обявиха за приемници на бкп. Същата онази фашистка партия, извършила първият в Европа терористичен акт. Знаеш кое визирам.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4332 Разстроено

  ДС е навсякъде и все още управлява чрез своите агенти!

 55. 55 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#53] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Напротив. БКП развалиха социализма у нас. Ако ти си проспал приватизацията, освобождаването на цените и премахването на държавното планиране, то аз не съм. Трябва малко повече да се чете!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 56. 56 Профил на gorid
  gorid
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#36] от "kihano":

  Мъка, голяма мъка... Нещо като в ония филмчета по "Дискавъри" ,когато лъвовите пируват със съборения бивол, а чакалите гледат от растояние и им текат лигите... Нали трябва да се живее по законите на "човешката" природа... демек на джунглата...

 57. 57 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Калин Янакиев се е прицелил в мястото на проф. ИВАН ИЛЧЕВ - ректорът на СУ.

 58. 58 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#56] от "gorid":

  Долу горе така е. Тук много чакали чакат да се оттеглят лъвовете, ама дали ще остане нещо за тях ...
  От друга страна, нещата могат да са много по-различни. Ама както се казва, една гнила ябълка разваля цялата кошница. А ние имаме 10-15% гнили ябълки.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 59. 59 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#12] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  То и сега можем,ако знам, че ще се оправи България.

 60. 60 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 719 Любопитно

  "Накрая ще си позволя дързостта да кажа кой е основният виновник за всички тези неудачи. Това е Българската социалистическа партия."
  Значи другите БКП-та са невинни!Друго си е като учен човек да ти го каже.

 61. 61 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#55] от "kihano":

  Всичко това го преживях. Просто социализъм в България е само дума. Дума за притежанието на държава. Затова не съм съгласен, че са го разваляли.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 62. 62 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#30:"adenauer"]Направете сравнение на морала на управляващите в Германия и България "

  и айде и сравнение да направим между техните избиратели и нашите зомбита които отново и отново ни натрясват наследниците на палачите си и самите палачи. Чудя се толкова ли са заспали /слепи в ЕС че допущат в състава си страна в която и днес сред тези на власт са ( 12-те парчета ДС агенти в Парламента, счупих си клавишите тези дни да го повтарям ) откровени поддръжници и служители на Комунистическия режим у нас. И на ЕС му свалям вота си на доверие тогава, баламурници заспали .

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 63. 63 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#59] от "Веселин":

  Ако предстоящите избори не помогнат да се оттървем от комуноидите ДС няма да има друг вариант вече.
  А без вредата от бсп/дпс/ДС неизбежно ще се оправи България.
  Просто трябва да ги няма. Не сме некадърен народ. Само трябва да не ни се пречи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#60] от "vjacho":

  бкп/бсп/дпс=ДС. Това са всички бекапета.
  Капиш?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  Много ми е интересно как се мъчат чрез медиите да ни втълпят, че по голяма част от архивите на бившата комунистическа ДС са унищожени.
  Ало дрогари, вие май забравихте, че още по времето на първата световна война е имало вече микрофилмиране, където на един микрофилм може да се побере цяло досие (тогавашно през ПСВ).
  По време на ВСВ това микрофилмиране се усъвършенства до такава степен, че вече в един микрофилм се събира архив на цял отдел.
  В началото на осемдесетте години (1980) вече беше публична тайна, че целият архив на ДС и партията е микрофилмиран и дублиран ( като единият дубликат е пратен в БРАТСКАТА РУСКА СТРАНА) и скрит на надлежно място и това място се знае само от един, двама определени хора.
  Този архив и сега се попълва с досиета на избрани хора.

 66. 66 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Калин Янакиев - учен със специалност "дърдорене за ДС".

 67. 67 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 719 Любопитно

  [quote#64:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]бкп/бсп/дпс=ДС. Това са всички бекапета.[/quote]
  А АСП-то,СДС-то,РЗС-то какво са?

 68. 68 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Ние знаем например кои са основните вербуващи офицери на българския висш клир. Тези от тях, които са живи, се изказаха по телевизията и обясняваха, че са действали в името на националния интерес." - което ме кара да се замися, що за телевизия би била тази, която дава трибуна на офицери на ДС. и още кога тези хора официално ще бъдат обявени за престъпници? нима не е престъпление това, което са извършвали по време на режима? кога близките на жертвите ще видят палачите осъдени? докога ще се заблуждаваме, че непроизнасянето гласно в обществото на претъпленията на режима могат да заличат тежестта на престъпленията извършвани по заповед на хората овластени от режима? една част от тези престъпления може да се сравнява единствено с престъпленията на СС офицерите от нациската партия... но ние всички избираме да мълчим. докога?

 69. 69 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#66] от "Каишков - Гласът на Америка":

  А конкретно с какво не си съгласен Каиш?
  Кое не е вярно от статията?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  До коментар [#67] от "vjacho":

  Вече казах (писах) кое Е бекапето с десето.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Държавна сигурност е съучастник в куция български преход..

  - Тази истина, за вредите , от БСП..
  за дейността на агентите, и зависимостите..
  трябваше да излезе през ...далечната 1993 год.
  - Извинявам се , за острите думи..
  но, във БГ , има хора...за директен разтрел..
  Ей така .. на улицата,.. без съд и присъда..
  - Знам , че е крайно.. и не законно..
  - А това, което те са вършили, законно ли е ?
  - А това, че зависимата , Съдебна Система, ..
  им позволи , като си затвори очите , .
  за техните безобразия ..,..и не ги осъди..
  законно ли е ?..

  urkobozambo
 72. 72 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 974 Неутрално

  ДС съучастник? Да на КГБ...

 73. 73 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#71] от "Urkobozambo":

  в Германия все още, 70 години след войната, прокуратурата преследва и изправя пред съда нацисти извършвали убийства. въпреки изтичащото време

 74. 74 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ДС е баща и майка, не съучастник, на куция български преход.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 75. 75 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#61] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Проспал, Росене, проспал е точната дума, а не преживял.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 76. 76 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#5:"MyTwoCents"]даже не знаем колцина от неясно КАК, но твърде силно забогателите хора [/quote]

  Ей това "как" може и да се изясни, ако избирателите престанат да пускат бюлетини за партии в чиито редици има хора на ДС.

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4134 Неутрално

  ДС са не съучастници, а главни виновници за несправедливия и безперпективен български ужпреход.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#36:"kihano"]А, и още, ДС и БКП развалиха социализма[/quote]

  Какво има да му се разваля на един скапан експеримент, очевидно не работещ.

 79. 79 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1138 Гневно

  Факт е, че Петата колона управлява България!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 80. 80 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#71] от "Urkobozambo":
  Аре стига с тес световни конспирации, ве! Затуй си отиде комунизма! факт е, че до 2009 г бяха натрупани резерви за 12 милиарда и всички са похарчени в рамките само на 4 години! Част от тях предизборно похарчиха червените бабуини, останалите - герберите! няма тука 23 и не знам колко години! през 2009 годфина България имаше достатъчно пари! сега няма нищо! факт! Кой, кой е виновен, питам аз и..отговор не искам

 81. 81 Профил на kostedd
  kostedd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#28] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":


  Тука малко сбърка. По скоро само 5-10% не гласуват. Там всичко е под контрол и грешки няма.


  До коментар [#46] от "charlesdegaulle":

  Когато народа много се разбунтува и има опасност избирателната активност да се увеличи, се появяват 3-5 нови партийки с някои не толкова оцапани за водачи, които рецитират правилните думи - и опа вота се разводнява - който е определен да вземе власта я взима. Или другия вариант вадят скритите резерви за които никой нищо не знае и резултата е същия - 2001 Царя с НДСВ.
  Докато не се сложи квадратче в изборните бюлетини за отрицателен вот - 70% активност няма да има, ще си стои винаги около 50-60%

 82. 82 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#12] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Жестоко си прав! Но за това е нужно да се създаде организация. Която да издирва престъпленията на ДС-гадовете и да ги дава едновременно на български и на европейски съд. Към тази организация резонно следва да се създаде охранителна силова структура за противодействие на ДС-мафията, която със сигурност ще атакува организацията от момента на създаването й. Докато отбранява организацията, тази охранителна структура може да поразчисти подземния свят на мутрите, които са под контрола на бившата ДС...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 83. 83 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#57:"капи"]Калин Янакиев се е прицелил в мястото на проф. ИВАН ИЛЧЕВ - ректорът на СУ.[/quote]

  Че какво лошо има в това !!!

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 84. 84 Профил на BloodSport
  BloodSport
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Мога да се изразя модерно - ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ, мога и с прости думи - общодостъпно публикуване на името и на последната гнида, свързана по някакъв начин с ДС, иначе никога няма да се оправим! Мръсни престъпници и лъжци!

 85. 85 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Любопитно

  "Те и до ден днешен имат наглостта да се показват по медиите и да дават съвети, да тълкуват по свой начин миналото на България, да характеризират сами дейността на тази престъпна организация. Това също е недопустимо. Нито един от тях не е получил каквото и да било наказание за своята дейност."

  Калине, ти сам казваш, че НЕ си историк, а философ. Откъде тогава знаеш КОЯ е истинската история?

  И кой определя коя организация е "престъпна"- ти ли? Ами явно не е имало ДОКАЗАТЕЛСТВА да осъдят някого.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 86. 86 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "стана ясно колко много хора, заели през този период публични длъжности, изградили мощни бизнеси, политически кариери, са били всъщност дълбоко зависими."

  Ами разбира се, че много хора са се възползвали от тогавашното си положение. Директори на заводи/предприятия и т.н. Хора, които са имали бизнес връзки в чужбина също намазаха. Ти, ако беше на тяхното положение нямаше ли да си използваш положението/връзките?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 87. 87 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "тези от тях, които са живи, се изказаха по телевизията и обясняваха, че са действали в името на националния интерес."

  Ами не е ли вярно? Според тогавашната ситуация(студената война) и според тогавашните закони на страната са действали точно за националния интерес.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 88. 88 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Весело

  "Те образуват формални и полуформални задкулисни кръгове със странни и цветисти имена и до ден днешен имат наглостта да се държат цинично и да говорят по медиите."

  И кой ще им забрани да говорят по медиите- демократите ли?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 89. 89 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 823 Весело

  "Накрая ще си позволя дързостта да кажа кой е основният виновник за всички тези неудачи. Това е Българската социалистическа партия."

  А другите партии не са ли виновни? Костов защо не разсекрети досиетата?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 90. 90 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5182 Неутрално

  Чудесен анализ !
  Само,че г-н Янакиев пропуска най-важното.
  Не казва,КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ОТТУК НАТАТЪК.
  Хубавците в парламента и правителството ще бъдат разкарани.
  Тези,които ще дойдат на тяхно място,КАКВО ТРЯБВА ДА СТОРЯТ.
  ПАК ЛИ НЯМА ДА ИМА ЛУСТРАЦИЯ
  Пак ли ДОНОСНИЦИ И ВОДЕЩИТЕ ГИ МИЛИЦИОНЕРИ ЩЕ НИ ПОУЧАВАТ.
  ЗАЩО дори хора като Калин Янакиев ги е страх да кажат
  СТИГА !
  ДОТУК С НИЩО ПРАВЕНЕТО !

 91. 91 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  Да ги т@коат калинките тея т@пи ченгета където задържат развитието на страната от 23 години насам с некадърни управленци и друг бълвоч.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 92. 92 Профил на Еколог
  Еколог
  Рейтинг: 654 Весело

  [quote#37:"Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)"]Въобще четеш ли щуротиите, които пускаш? [/quote]

  остави го, те му ги дават на флашка и той само копира - зер трябва да изкара надницата.

  Път без препятствия не води до никъде.
 93. 93 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 225 Гневно
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK