Пред дълга и тъмна политическа зима

Протест срещу решението на парламента за удължаване на мораториума за продажбата на българска земя на чужденци

© Велко Ангелов, Капитал

Протест срещу решението на парламента за удължаване на мораториума за продажбата на българска земя на чужденци"Решението Делян Пеевски да бъде избран за председател на ДАНС има смисъл само ако правителството е решило, че иска България да напусне Европейския съюз."


Това каза неотдавна Иван Кръстев. Преди дни станахме свидетели на второ парламентарно решение, което също е обяснимо с този мотив. Вече става дума не за изолиран инцидент, а за закономерност в поведението.


Решението да се удължи мораториумът върху продажбата на земя на граждани на ЕС до 2020 година не само наруши конституцията и постави под въпрос членството на България в Европейския съюз, то легитимира популизма като начин за водене на политика. Здравият разум окончателно напусна парламентарната зала, а на негово място се настани демагогията в лицето на
тотално безпринципна коалиция от БСП, ГЕРБ и "Атака"


ГЕРБ и БСП повярваха, че сърцето на народа е в ръцете на "Атака", и побързаха да се доближат до него, без да се интересуват от вредата, която нанасят на държавността. Представителите на Европейската народна партия (ЕНП) и Партията на европейските социалисти (ПЕС) в българския парламент произведоха Волен Сидеров във висш арбитър по въпросите на патриотизма и националния интерес.


Формата на изява на популизма е демагогията... Демократът се оказва принуден да защитава непопулярни ценности, да иска саможертви, защото е загрижен и за бъдещите поколения; популистът спекулира с моментната, неизбежно краткотрайна емоция. В името на общия интерес демократът е готов да се застъпи за малцинствата в страната; популистът предпочита да се придържа до твърдите убеждения на мнозинството, обобщава Цветан Тодоров в книгата си "Интимните неприятели на демокрацията".


По описаните характеристики


ДПС се оказа единствен носител на демократичните ценности в българския парламент


Председателят на БСП и лидер на ПЕС не успя да убеди депутатите си в ползата от критериите за демокрация, а "Граждани за европейско развитие на България" единодушно отстъпиха от тях.


Ситуацията е драматична, защото


не само в България здравият разум и демократичното мислене напускат политиката


Възходът на националистическите популистки партии и движения вече е факт в много европейски държави. Всички те декларират загриженост за националната култура и готовност да я защитават от имигранти.


Съчетавайки опозиция на капитализма и либерализма с антисемитска и антиромска реторика, само за десет години унгарската партия "Йобик" се превърна в третата по големина политическа сила в страната. Отново трета по политическо влияние е Датската народна партия. Тя е част от коалиционно правителство от 2002 до 2011 година и публично заявява, че едно мултиетническо датско общество би било "национална катастрофа".


"Шведските демократи", които бяха изрично похвалени в манифеста на трагично известния Андерс Брейвик, също подтвърждават тенденцията. Крайно дясната политическа формация влиза в парламента през 2010 година с подкрепата на 5.7 на сто от избирателите, а в момента одобрението й се измерва някъде между 4.5 и 9 на сто. Италианската "Северна лига" вероятно може да претендира за най-голям политически успех. Партията три пъти е участвала в управлението, като в продължение на осем години държа няколко ключови министерства в коалиционното правителство, ръководено от Силвио Берлускони.


Въпреки че на последните избори холандската Партия на свободата намали броя на депутатите си, тя все още е трета политическа сила в страната. Преди около година тамошният еквивалент на Волен Сидеров - Геерт Вилдерс, заяви: "От 1 януари 2014 година българите и румънците вече няма да имат нужда от разрешение за работа в Холандия. Те създават ядове по нашите улици, в нашите градове. Ето защо не бива да допускаме стотици хиляди българи и румънци да пристигнат в Холандия само след година. Министърът на труда трябва да го предотврати. Ако се налага, дори да блокира решенията на Брюксел и да работи за излизането на тези две страни от ЕС."


Вероятно ви звучи познато. Разликата е в това, че останалите политически сили в холандския парламент не подкрепиха устрема за сблъсък с Брюксел. Само в България представителите на ЕНП и ПЕС се съюзяват с крайните националисти, за да формират антиевропейско мнозинство.


Всички крайни политически субекти дължат успеха си на проста формула – залагат на страха. Страхът от другия, тревогата от неизвестността на бъдещето, опасенията за сигурността.


Дебати, изпъстрени с изрази като: "земя с кръв напоена", в която "лежат костите на дедите ни", няма как да бъдат рационални. Те разчитат на


дълбоко залегнали в националното съзнание архаични страхове


Пред тях аргументите са безсилни. Няма значение, че и сега, ако иска, всеки чужденец може да притежава земя в страната ни. Безсмислено е и да се настоява, че става дума за реципрочност в отношенията с останалите страни членки и поетите чрез договор ангажименти трябва да се изпълняват. В подобна ситуация картата на популизма винаги надделява.


Това разбраха от ГЕРБ и БСП и бързо потърсиха евтина популярност. От глупост или в защита на лични интереси


парламентът възкреси "Атака"


легитимира позициите й и я превърна в център на политическия живот. Тепърва ще търпим негативите от случилото се и те няма да дойдат единствено от Европа. Ще станем свидетели на засилващи се антиевропейски настроения в обществото и появата на все по-крайни националистически формации и движения.


Настъпва и разпад на БСП, чийто размах ще стане ясен при предстоящите обсъждания на въпросите за затварянето на границата ни с Турция и тютюнопушенето на обществени места. Широко дискутираната "заплаха за националната сигурност" ще придобие още по-драматични краски, а БСП ще е изправена пред дилема – как да позволи "нашествие на друговерци" и "заплаха за здравето на населението", след като не допусна "земята на дедите ни да бъде ограбена от чужденци".


От цяла Европа само в България толкова внезапно и неприкрито основните партии, стожерите на парламентарната демокрация, станаха носители на популизма и ксенофобията. БСП и ГЕРБ са онези, които гонят разума от политиката. А още от Гоя знаем, че там, където разумът не функционира, се настаняват чудовища. Ако и другаде в Европа представителите на ЕНП и ПЕС се подредят по подобен безпринципен начин зад своите си воленсидеровци, бъдещето на Стария континент ще започне да изглежда доста мрачно.


Затова е важно тази зараза да бъде изкоренена незабавно там, където възникне. В България предстои дълга и тъмна политическа зима. За да излезем от нея като граждани на цивилизована държава, не е достатъчно само да си дадем сметка, че онези, които ни тласкат към конфликт с Европейския съюз, в крайна сметка планират да ни вкарат в Евразийския. Трябва да си дадем сметка, че излекуването на цяла Европа зависи и от нас като едни от носителите на заразата. Трябва да излекуваме себе си, обществото и политиката от популизма, описван от Цветан Тодоров и демонстриран от "Атака", БСП и ГЕРБ. Алтернативата е тази зараза да се пръсне из целия континент и да доведе до онази "война на всеки срещу всеки", за предотвратяване на която големите следвоенни политици създадоха Европейския съюз.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Ситуацията е драматична, защото

  не само в България здравият разум и демократичното мислене напускат политиката


  Това е в голяма степен нормлано - Пикасо казва ,че всеки акт на сътворение е първо акт на разрушение.
  Явно всичко трябва да стигне до някакви критични стойности , пределно абсурдно и ирациоанлно за да им писне на хората отвсякъде и чак след това да изградим нормална държава

  15.02.1989 - 07.02.2018
 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Весело

  ...ДПС се оказа единствен носител на демократичните ценности в българския парламент....
  ------
  ...и финансови:
  100 милиона за тютюнопроизводителите

 3. 3 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  И ако не искате възход на неонацистки партии - спрете да създавате условия за избуяването им. Не може на един циганин или арабин да му се броят по 1 заплата на месец , понеже е такъв и после да искате хората да кютят. Живеем в информационна ера , хората са много по-информирани , айде за да не кажа умни. Трудно могат да бъда баламосани.
  За това - или се спира вкарването на разни макаци слезли от клона преди 2 седмици в ЕС (понеже на "бизнеса" му трябва евтина работна ръка) или неонацистите ще избуяват

  15.02.1989 - 07.02.2018
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Демократът се оказва принуден да защитава непопулярни ценности, да иска саможертви, защото е загрижен и за бъдещите поколения; популистът спекулира с моментната, неизбежно краткотрайна емоция. В името на общия интерес демократът е готов да се застъпи за малцинствата в страната; популистът предпочита да се придържа до твърдите убеждения на мнозинството, обобщава Цветан Тодоров в книгата си "Интимните неприятели на демокрацията".

 5. 5 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Ще я видим ние тази зима, я вече да мислим за Коледа...стига с тоя шибан песимизъм )

 6. 6 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако някой ми беше казал, че някога ще доживея да видя ДПС, като единствената що годе нормална партия в Парламента, щях много да му се смея. И това не е заради някакви особенни заслуги на хидрогеоложката партия, а поради това, че останалите три партии в Парламента са много по-зле.
  Наистина стигнахме дъното.

  Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.
 7. 7 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ами така е. Много по лесно се прави политика, заигравайки се с патриотизма и е много по-трудно да водиш народа с налагане на непопулярни мерки. Винаги в едно общество има крехко мнозинство, което се чувства застрашено от променящия се свят и трудно се приспособява към него. Предпочита познатото пред неизвестното. Изпитва страх, че изгубва контрол над собствената си съдба. В България, една от най-песимистично настроените държави в света, това мнозинство е огромно. То определя дневния ред. Естесвено е партиите да се съобразяват с него. Това обаче ни отдалечава от Европа и доказва, че не сме дорасли да бъдем част от ЕС.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Гневно

  Всичко води до това заключение - дълга и тежка зима!
  Но:
  1.Всичко зависи от нас - дали да приемем това статукво или да НЕ го приемем и излезем на улицата до един.
  2.Да се обединим около РАНОБУДНИТЕ.Бъдещето е тяхно и ние да сме с тях.
  3.ОСТАВКА и НЕЗАБАВНИ ИЗБОРИ!

  Tony
 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Ако хората бяха убедени, че има алтернатива вън от сегашната правителствена конфигурация и парламентарно представителство, това правителство до сега да е паднало!.........

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 886 Неутрално

  добър и абсолютно верен текст

  проблема е, че поради спецификите на българския матрЯл, случилото се в парламента се приема за нормално - добре, че всички останали държави в Европа са нормални - като се почне от 9 септ 1944 г. България винаги се движи 100 години след цивилизования свят (благодарим на съветската армия и на слугите й от БСП)

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 12. 12 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 450 Гневно

  Да, статията е сериозна и точна.Проблемът е как да преодолеем популизма.Не виждам никакъв друг начин,освен просвещение!За това единици говорят от години.Внимание никакво,нито от страна на политици,нито от страна на т.нар. интелектуален елит.Обратно,чрез активното поведение на медийте течеше един непрекъснат процес на идиотизация на българския народ.Сега интелигенцията се пробуди,активираха се и манипулаторите и лъжците.Принудени сме да ги слушаме всеки ден,заради принципа на равнопоставеност.Какво не слушаме ,обаче,лидери!Липсват лидерите,гушат се като селски моми!Социалните процеси изискват лидери,това е закон.Крайно време противниците на статуквото да престанат да се стряскат от опонентите си.Трябват да заговорят открито и навсякъде, да призовават,да агитират,да просвещават.Бареков,този демагог от класа обикаля страната и трови съзнанието на хората,но набира популярност,а деснити политици стоят по кабинетите си и чакат да бъдат поканени в някое студио за да им задават тъпи стандартни въпроси,на които нямат време да отговорят.Тази нова вълна на протестта не трябва да бъде прорусната.След това наистина ще настъпи мрачна и безнадежна зима!!!

 13. 13 Профил на mun_cho13
  mun_cho13
  Рейтинг: 399 Неутрално

  [quote#9:"dobrich"]Ако хората бяха убедени, че има алтернатива вън от сегашната правителствена конфигурация и парламентарно представителство, това правителство до сега да е паднало!......... [/quote]
  Това правителство не е паднало единствено поради причината, че не му пука какво мислят хората....въпросът е докога ?

  Led Zeppelin Forever !!!
 14. 14 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Хубав анализ, ама ... където се казва "к'во от т'ва"...
  Тъжната истина е че не само политическия елит, ами и голяма част от народеца-матрЯл се чувства много по-добре в Евразия отколкото в ЕС. Къде по-добре е да те "уважават" и потупват "братски" по рамото отколкото да те гледат строго и обяснват че е нужна "хигиенизация" за да ни приемат за РАВНОПРАВНИ в клуба на "белите" държави.
  Твърде малка част от хората са готови да им е трудно и да се "потят" в името на смислено бъде6те, основната част си иска хатъра и да пада наготово. Въпросът е дали това може да се промени, както и до кога 6те ни търпят в ЕС?!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 15. 15 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#12] от "Чико":

  [quote#12:"Чико"]Да, статията е сериозна и точна.[/quote]
  Не е точна.
  Да сравняваш Волен и апапите му с националисти от Дания, Италия, Холандия или Франция е недоразумение.
  Само се опитай да си представиш някой от горните да призовава за сближаване с Кремъл или средноазиатските бивши републики от СССР.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 450 Неутрално

  На автора не му ли хрумва, че причина за всичко това е мега некадърното управление на Брюксел, неравнопоставеност между отделните страни в новия СССР, конкретно за България крайно неизгоден договор за присъединяване.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 18. 18 Профил на xabren
  xabren
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#11] от "Sinite - завоят наляво забранен":


  [quote#11:"Sinite - завоят наляво забранен"](благодарим на съветската армия и на слугите й от БСП)[/quote]

  За да бъдеш изчерпателен трябва да добавиш и противоконституционното политическо движение "ДПС" и спонсорираната изцяло от КГБ антибългарска партия "Атака". ГЕРБ начело с Боко Тиквата сряза навръх 9-ти септември лентичките на руския анклав край устието на Камчия... Та да не се ограничаваме само с българомразците от БКП...

 19. 19 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  Прегледа на популизма, направен от явтора, много добре показва и общите му черти и спецификата на РБ. Но ако се опитаме да потърсим причините за влиянието и неговото увеличение в последните години, няма начин да не забележим видимото противоречие между увеличаването на социалните параметри - стандарт на живот, броя на хората които могат и си позволяват да пътуват в Европа и света, ясно доловимото увеличение на чувството за свобода на словото, политическа свобода и т.н. и странното на на този фон увеличение на влиянието на националстическите формации .
  За мен няма друго обяснение, освен във видимото понижаване на качеството на образованието, спада на броя на хората, които четат ( имам предвид четат нещо повече от чат-пат Уикипедия, спортните издания и най-вече жълтите издания и любовни романи) и настъплението на кича, в резултат на което опростачването на сериозни контингенти от нациите, дава възможност за раздухването на тези внушаващи затриването на родната земя, ценните традиции и какви ли не страхотии и на вълната на страха и ксенофобията възход на абсолютно посредствени хора и организации. Ако желаем да си обясним българския аналог на този процес, според мен е видимо, че всичко казано по-горе е валидно, с единствената разлика произтичаща от че тези влияния допълнително се мултиплицират на основата на добре развитите и използвани от векове, чисто балкански внушения и взаимоотношения, като например: „заплахата“ от Турска елспанзия; безплодните спорове относно кой е по и най с Македония; гръцкия и/или сръбския шовинизъм, всичко това го има в изобилие. И не стига това, ами към това се прибавя и положителната обратна връзка от тези страни, които чрез своите политически формации, подават подсилващи сигнали за подобни настроения и усещания. Както се казва, подават си шайбата и всички те се прехранват от (казвам го със съжаление) простотията на своите народи,
  Според мен е възможен положителен изхода от тази ситуация и той минава през всички нас, хора които все още четем, понякога пишем и говорим и така или иначе, искаме или не, имаме някакво влияние над повече от един човек. Та ние (извинявам се за не скромното изказване), не трябва да допускаме високомерно отношение към хората поддаващи са на такива националистически тези, а напротив, трябва да запазваме възможия диалог с тях и стъпка по стъпка, да ги печелим, за каузата на нормалния живот и съвместно съществуване.

 20. 20 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Заглавието трябва да се промени на "В дълга и тъмна политическа зима". Не знам дали за Европа е валидно, но за България - със сигурност. Както върви, до чл. 1 от старата конституция сме на една ръка разстояние.

 21. 21 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#5] от "elevation04":Ще я видим ние тази зима, я вече да мислим за Коледа...стига с тоя шибан песимизъм"

  -Съвсем не ме успокоява шибаният ти оптимизъм.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  "... тотално безпринципна коалиция от БСП, ГЕРБ и "Атака"..."

  Нека всеки, дал гласа си за която и да било от тези партии, се запита защо го е направил.

  В България няма парламент, има политически картел между икономически лобита, които се съюзяват със същата лекота, с която се обвиняват във всички смъртни грехове.

  ГЕРБ е толкова алтернатива на БСП, колкото Атака на ДПС. Това са скачени съдове, които взаимно се обуславят, напомпват и оправдават присъствието си.

  ОСТАВКА!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на democracynow
  democracynow
  Рейтинг: 229 Неутрално
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#23] от "democracynow":

  Това, което се описва в цитираната от теб статия, е толкова плашещо, че ще ме накара да емигрирам на стари години.

  Аз просто се надявах детето ми да завърши гимназия, за да го запиша в някой западноевропейски университет, да продам, каквото имам тук, и да се преселя в някоя скромна къща на адриатическия бряг (Хърватска никога няма да се превърне в руска колония), но явно събитията ще ускорят процеса.

  Нека в България останат цигани, нацисти и русофили, тогава държавата ни съвсем ще цъфне и върже.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ехоо кой е Иван Кръстев та го цитираш Юлия Иванчева ?Как може да се свързва името на Пеевски със членството ни в ЕС.Това може да измисли само болен мозък.ГРОП извървя целият път на глупави действия и абсурди това вече е последната измислица на безсилието .Ето така се прехранват някой "журналисти" те не предлагат анализи и новини ,плаща им се за манипулиране на общественото мнение

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 26. 26 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Разстроено

  "В България предстои дълга и тъмна политическа зима."

  Политическата зима ще продължи, докато уж демократите и уж десните от последователите на първата политическа сила не напуснат бащицата си и започнат да се държат като истински демократи и истински десни.

 27. 27 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#6] от "Красимир":

  Точно.
  Това изводът, който се налага от досегашната работа на Народно събрание - парадоксално, но факт, ДПС - стожер на европеското бъдеще на България.
  Срам и ... Ярост

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 28. 28 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ПП Между впрочем като политолог Иван Кръстеив е един от най добрите друг е въпросът когато се използват част от думите му и се интепретират според желанието на Ю.Иванчева.Ето какво казва Кръстев за протестите " грабват общественото внимание, без да предлагат нова идеология или харизматични политически лидери, и ще бъдат запомнени с видеоклипове, а не манифести, с хепънинги - не с речи, с конспиративни теории - не с политически насоки."...

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 29. 29 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#10] от "Julian Mall":

  Това малцинство е представител на българската държава, а не на съседна такава и за да ни управлява в момента, не е негова вина, а на политическо -съдебният ДС връх в България, който реши и в крайна сметка си отгледа патерица( па макар и вущърб на единството на нацията), чрез която да ни управлява, но се оказва, че патерицата се еманципира и вече претендира, вкл. и чрез отстояване на европейското законодателство, да бъде основен незаобиколим политически играч .
  Не се гордея от този факт и и заради него трябва и е наложителна промяна в Системата.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  Излиза, че матрЯла е батисан в цяла Европа...
  Или влиза...

 31. 31 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  [quote#29:"nuzzo"]Това малцинство е представител на българската държава, а не на съседна такава и за да ни управлява в момента, не е негова вина, а на политическо -съдебният ДС [/quote]
  Този етно-мафиотски клан ДПС е представител на всичко друго на не и на българската държава. Това най-ясно се вижда в Европарламента където, далеч от погледа на българите, евродепутатите на движението се изявяват като представители на Турция. У нас е същото само че тук те действуват по прикрито като обявяват турските интереси за европейски и гласуването в парламента за мораториума е типичен пример затова. Вината за това че на ДПС беше позволено да влезе във власта не е на ДС а на безродните български политици като се почне от Луканов и се свърши със Станишев.
  До коментар [#29] от "nuzzo":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 32. 32 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#31] от "Julian Mall":

  На ДС е проекто ДПС. И факта, че водачите им воглаве с Доган, са били активни помагачи на ДС, допълнително го доказва.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 33. 33 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Любопитно

  [quote#4:"dobrich"]В името на общия интерес демократът е готов да се застъпи за малцинствата в страната; [/quote]
  По тази логика демократът трябва да се застъпва и за Атака, защото избирателите и са малцинство по-малко и от ДПС. Навремето е трябвало да се застъпва и за нацистката партия в Австрия преди Аншлуса и комунистическите партии в Прибалтика преди СССР да ги окупира.
  До коментар [#4] от "dobrich":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 34. 34 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#32] от "nuzzo":
  Стига хуморески. ДС е изпълнявала нарежданията на върхушката на БКП по време на тоталитарния режим. След 10 ноември тази връзка е прекъсната, ако не е така излиза че днес ДПС изпълнява нарежданията на БСП това последното може да го твърди само пълен идиот. ДПС е оръдие на Турция и това се вижда от цялостната и дейност и за да ме опровергаеш трябва да посочиш поне едно нещо което ДПС е направила в полза на България, което е във вреда на Турция.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 35. 35 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 561 Весело

  Абре серсеми! вие милост нЕмате ли? та шъ гоните МАфияЯТА точно през зимата? поне изчЕкайте до юни да се по'затопли малко,христяни сте все пак?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 36. 36 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мнозина, като пренебрегват ролята на ДПС във вътрешната политика на България, го удрят на идиотски анализи и вещерство. Реалното, господае, че сега, колкото и жалко да е, ДПС е водещ регулатор в политиката у нас - факт е. И на мен не ми харесва че е така, но...това е. А иначе само с ревове от типа "оставка" и "долу мафиотите" нищо не става.

  effi
 37. 37 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#34] от "Julian Mall":

  Стига хуморески. ДПС е продукт на ДС, която след 10..11.89, започва да играе собствена /зловеща/роля в политиката, еманципирайки се от една страна от партията - майка, тъй като след 10.11.89, не идеологията , а парите стават основната движеща мотивация, а с инфото кой, къде, какви пари и канали за тяхното обсебване има и т.н. разполага ДС. И второ ДС , става без контролно и не се отчита на никого, тъй като идеологията и социализмът с нея са в миналото, то инфото изнудващо определени и членове на БКП, става за вътрешна употреба и лични цели.
  Та в тая връзка само идиот може да твърди, че ДПС не е създадено от ДС, и че ДПС ще обслужа като патерица на БСП , чрез управлението на държавата Държавна сигурност, не, а по скоро нейни отделни представители имащи инфото и знаещи историята и генезиса на "капитализъмът" в България.
  А, последното решение на ДПС против мораториумът за продажба на земя на чужденци, е доказателството което търсихте от мен.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 38. 38 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 561 Весело

  Абре бунации...то за назе нема леб, едвамка изранваме Сирииските-терористи,чи и Европейци ми викате ,а?
  Я марш да миите паници тамка!

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 39. 39 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#37] от "nuzzo":

  Ти можеш ли изобщо да мислиш логично? Това кой с какво се занимава след като е напуснал ДС няма нащо общо с темата за ДПС. Искаш да ме убедиш че водещите офицери на Доган и компания ги държат в ръцете си и те играят по тяхната свирка в угода на Турция? Или че Цветан Василев и Пеевски са кукловоди на ДПС и Доган?! Това е все едно да кажеш че ДС е кукловода на БКП, да ама не. А примерът който си дал показва точно обратното. От паданато на мораториума има полза Турция, а България като държава ще загуби защото тук ще цъфнат купувачи от ЕС с типични европейски имена като Хасан, Осман и т.н. европейци от турски произход.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 40. 40 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#37] от "nuzzo":
  Сега се сетих за един много показателен пример, как водещия офицер на Доган, останал без работа, отива при него за помощ и Доган го посреща с отворени обятия и проявява към него щедроста на господаря към слугата си в какъвто се е превърнал този бивш служител на ДС.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 41. 41 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  До коментар [#37] от "nuzzo":

  Така е, напълно съм съгласен. Само ще допълня, че Д(П)С е не само патерица на БСП(к), а и нейното тайно, секретно звено, което работи главно сред малцинствата. А Атака е крайното екстремистко крило на БСП(к).
  Пред БСП(к) и нейните дъщерни организации предстои не само дълга и тъмна зима, но много вероятно и "революционна ситуация", провокирана от самите тях.

 42. 42 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#39] от "Julian Mall":

  Ха!
  Можело и да общувате и по културно. Правете и го по -често, така и доводите ви ще бъдат смилани и обмисляни по - внимателно.

  А инъче, изместихме темата, но да кажа:
  причинно -следствените връзки БСП(БКП)-ДС-ДПС-Пеевски-КТБ, точно в тази поредност възникнали, вече са съмостоятелни играчи във политико-финасов план, което иде да покаже тяхната еманципация от създателят им (вижте веригата) не значи че те не зависят едни от друг и то точно заради генезисана своя произход и създаване. Всеки пази другият с това коет взаимно знаят един за друг.

  А за мораториумът е хубаво да прочетете много и други мнения и статии и съм убеден, че разберете национал -популисткатта глупост, за да се харесат на невежият и поддатливият на внушения и влияния електорат, който всъщност би трябвало да бъде воден от Тези, които е изпратил в НС, а не както в случая Тези в НС се оставиха конформистки да бъдат водени от Народът, който пък празчита да бъде ограмотяван по всякакви теми от същите Тези. Парадокс, от който ми писна вече....и не само на мене.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 43. 43 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#40] от "Julian Mall":

  Прочетох написаното от мен, и съжалявам, че не съм го прегледал преди да го пусна. Много грешки и даже пропуснати цели думи, които подвеждат смислово.
  Извинявам се за което.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 44. 44 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Доста елементарна статия, показваща пълно непознаване на проблема. Единственият икономически потенциал на БГ е земята и произвежданата селскостопанска продукция. Това е единственият ресурс, който може да гарантира екзистенц минимума на българския народ и да стимулира някакъв що годе приличен износ. В световен план вече е започнала битката за плодородна земя, немалка част от плодородната земя в Африка е изкупена от китайски, арабски и индийски концерни. На фона на това развитие, примитивното противопоставяне на някакво имагинерно демократично и популистко мислене си е направо чиста глупост.

 45. 45 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#44] от "reakzioner":

  Изцяло елементарен коментар, показващ пълно непознаване на проблемите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 46. 46 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#45:"Rhapsody of Fire"]Изцяло елементарен коментар, показващ пълно непознаване на проблемите.[/quote]


  Би ли се аргументирал!

 47. 47 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  Много добър анализ.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  До коментар [#46] от "reakzioner":
  Ти в кой век живееш? Земята и сега се изкупува. От руснаци, турци и евреи. При това в големи мащаби.

 49. 49 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#48:"historama"]Ти в кой век живееш? Земята и сега се изкупува. От руснаци, турци и евреи. При това в големи мащаби.
  [/quote]

  Би ли споделил някои числа във връзка с твърденията си.

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  За лозунга по-сполучливо ще е:
  Мафията в Русия
  Европа в България.

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  [quote#49:"reakzioner"]Би ли споделил някои числа във връзка с твърденията си.[/quote]
  Не съм от НСИ.

 52. 52 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 431 Неутрално

  "ДПС се оказа единствен носител на демократичните ценности в българския парламент"

  Хайде моля, пос-покойно с тази квалификация. Те си имат собственни причини да искат земя да се продава.

 53. 53 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#51:"historama"]Не съм от НСИ. [/quote]

  Тогава си мълчи!

 54. 54 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#49:"reakzioner"]Би ли споделил някои числа във връзка с твърденията си.[/quote]
  Регистрите са публични бе.
  "Ромфарма" примерно притежава повече от 900000 дка земеделски земи. Да не си мислите, че капитала ѝ е български.
  Ето в тази посока трябва да бъде променено националното ни законодателство - Както физически лица, които не са българи или граждани на ЕС не могат да притежават земи, така и юридическите лица, чиито капитали не са български или с произход от ЕС, да не могат да търгуват със земя. Това е истинската защита на Българския национален интерес.

 55. 55 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#46] от "reakzioner":

  Разбира се - твърдиш, че "Единственият икономически потенциал на БГ е земята и произвежданата селскостопанска продукция.", т.е. България може да има потенциал само за аграрна икономика.
  Това е било валидно до индустриална революция, започнала през 18 век., а у нас и без това промишлената революция закъснява с близо още век.
  Потенциалът в днешно време се определя предимно от капацитета на хората и развитието на технологиите. Именно затова се появиха такива успешни малки държави с огромни икономики - Сингапур, Тайван, които разчитат не на земя и природни ресурси, а на иновантивност.
  Затова бъдещето на България е свързано ОСВЕН с развитието на аграрната икономика (за която имаме дадености) и най-вече с развитието на модерни технологии.
  А между другото, свободният пазар на земята в рамките на ЕС е предпоставка именно за развитието на българската аграрна икономика. Защото не е важно кой е юридическият собственик, а кой по-ефективно обработва земята.
  Каква е ползата земеделската земя да стои буренясала, но да е в "български" ръце? Предпочитам да е в "чужди" ръце, но да "зеленее".
  Най-малкото затова "мораториума" е въпиюща глупост, икономически зловреден и анти-български по същество.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 56. 56 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#55:"Rhapsody of Fire"]Затова бъдещето на България е свързано ОСВЕН с развитието на аграрната икономика (за която имаме дадености) и най-вече с развитието на модерни технологии.[/quote]


  Уфф...аман от заучени безмислици. Би ли споделил, кои са тези модерни технологии, които БГ развива или ще развие. Трендът в световната икономика е повишаване цените на хранителните продукти поради увеличаване броя на световното население и забогатяване на населението на многолюдни държави като Китай и Индия. Това е бъдещето на българската икономика!

 57. 57 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 472 Неутрално

  [quote#55:"Rhapsody of Fire"]Защото не е важно кой е юридическият собственик, а кой по-ефективно обработва земята.[/quote]

  Хайде бе! Ако собственикът на земята е примерно индийска инвестиционна компания, която изнася цялата си продукция и назначава индийци за работници, каква ние ползата от зеленеещите полета?

 58. 58 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#39:"Julian Mall"] От паданато на мораториума има полза Турция, а България като държава ще загуби защото тук ще цъфнат купувачи от ЕС с типични европейски имена като Хасан, Осман и т.н. европейци от турски произход.[/quote]
  И мораториумът с какво ще им попречи, ако решат да цъфнат като "Хасан" ЕООД и "Осман" ООД? Те и при мораториум могат да цъфнат, дори и да не са от ЕС, а директно от Турция.

 59. 59 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#56] и [#57] от "reakzioner":

  Както и очаквах - не вдяваш, затова беше и първият ми коментар, че не разбираш проблемите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 60. 60 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#44:"reakzioner"] Единственият икономически потенциал на БГ е земята и произвежданата селскостопанска продукция. [/quote]
  Въпреки че не съм съгласен с разбирането ти за икономическия потенциал на България и неговото многообразие, то какво пречи на този потенциал да си остане български. Правото на граждани на ЕС да придобиват земеделска земя у нас, не означава задължение някой да продава. Щом му е толкова ценен потенциала, да си го държи и експлоатира.
  Що не се интересуваш от това, кой и защо направи българското законодателство такова, че да позволява юридически лица с независимо от какъв произход капитали да имат право да купуват българска земя и така инвестиционни фондове като "Ромфарма" да притежават повече от 900000 дка?
  КОЙ? КОЙ? КОЙ? и ЗАЩО?

 61. 61 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#9] от "dobrich":

  То няма да падне само,
  предвид
  структурата му,предвид неговите
  констуктори и цели за които е
  създадено,
  то трябва да бъде съборено.
  Но преди да разрушим,
  трябва да знаем какво ще
  построим,ние,нашите деца и внуци.
  Защото времето за експерименти отдавна изтече.
  Скоро може да има географско понятие
  "България",но да няма българи.
  Съжалявам,но това е настоящето!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 62. 62 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 833 Неутрално

  [quote#58:"choss"]Те и при мораториум могат да цъфнат, дори и да не са от ЕС, а директно от Турция. [/quote]
  Драги choss, защо се хабиш да му обясняваш на този Julian Mall? Глупостта която е написал не ти ли говори, че той е толкова посредствен, че колкото и да му обясняваш - все тая?

 63. 63 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Хубава статия..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 64. 64 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Приравняването на казуса Делян Пеевски с този мораториум от страна на авторката е доста пресилено и тенденциозно. Докато чрез Пеевски се целеше ограничаване на демократичните свободи, терор над другомислещите и облагодетелстване на олигархичните структури, близки до ДПС и БСП, то дебатите около мораториума показаха несвършената работа на преговарящите с ЕС преди присъединяването ни (М. Кунева), както и пълната неспособност на днешните управляващи да отстояват интересите на страната. Полша, например, която влезе преди нас в ЕС, си е извоювала мораториум до 2016 г. Т. е. в случая проблемът не е ценностен, а икономически. Друг е въпросът, че подписан договор трябва да се изпълнява и реални последици от това гласуване няма да има.
  Чрез него ГЕРБ показа на ДПС и БСП, че след като си крепят управлениято на Атака, ще трябва да й търпят и меда, и жилото.

 65. 65 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  Единствения изход за държавата и нацията от комунистическото зло е Германския модел за Декомунизация на обществото ,Лустрация за период от 35 год.,Национализация на заграбеното /над 100 милиарда долара по думите на бивш.зам.мин .на икономиката Р.Петров/разпределени между 350 370 хил.червени главорези и обвързани по мафиотски модел в 350-360 червени и агентурни клана от всички сфери на обществения живот.Национализация на всички тези пари,собственост ,активи и др. и Народен съд над тях по Германската формула.Дълбока хирургическа операция е нужна на нашето общество , а не хабчета за температура ,казва националния Омбудсман.Тази хирургическа операция е Германския опит в разбиване на комунистическите и агентурни структури.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#33] от "Julian Mall":

  Не се прави, че не разбираш за какво малцинство иде реч!?

 68. 68 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 413 Неутрално

  След като сте толкова ЦЕННИ защо германската Е-on продаде всичко и избяга от тук!!! Защо???
  Защото няма хора по-това парче земя който да развиват икономиката и да дават ВИСОКА добавена стойност на капиталистите!!! Те за това!!! За това тук ще идват най-мижавите най-дребните фирми който ще влагат най- малък ресурс и ще гонят най- висока печалба защото толкова е капацитета за печелене. Повече не може!!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 69. 69 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 413 Любопитно

  За мен тази статия е пълна глупост, и ще ви кажа защо!!!
  1. Защото се опира на някакви фантасмагории!! Че видите ли, БСП се проваля а, идва на ход "просТАКА". Това не е вярно!!!
  2. Всеки човек бил и той най-върлият нацист си прави простата сметка че, ако няма народ който да работи то няма и хляб който да подържа нациста!!! Стара истина!!!
  3. БСП постъпи далновидно но, има едно голямо НО!!! От тук нататък зависи как ще си изиграе картоните!!! Ако е умен играч(какъвто смятам че е ) ще продължи напред въпреки Етикетите. И дори ще приеме в редиците си и депутати от други етнически групи. Като противовес на моментният Фашизъм. От това ще спечели дългосрочно!!!
  4. Ако пък се подаде на нацизма ще спечели в краткокрочен план НО, ще в дългосрочен ще премине в забвение!!! Така че, умната!!! Вълците са много, стадото е малобройно!!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 70. 70 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 658 Неутрално

  ЧУХТЕ ЛИ:
  ДПС се оказа единствен носител на демократичните ценности в българския парламент!!!!!!!!!!!!!!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 71. 71 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Писателите от Бандата на Черното сърце си изпочупиха перата да ни убеждават, че ГЕРБ са като БСП.Защо ли малцина се хващат...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Скъпа г-жа Иванчева, в отговор на цитирам ...Затова е важно тази зараза да бъде изкоренена незабавно там, където възникне, мисля че сте сбъркали адресата! Нека припомня, че тези националистически студени повеи се родиха не в майка България (ако я смятате за такава разбира се), а в по-близката
  Ви вероятно Австрия ( да си припомним че там преди няколко години спечелиха много по-яростни националисти), Франция с изстъпленията по улиците, Великобритания и т.н.
  У нас национализма съвсем естествено се изостри с кризата! И ще продължи да се изостря, защото хората не намират разумен отговор защо няколко поколения изтърпяха разрушаване на държавата и икономиката, ужким в името на по-добро бъдеще! А то излезе едно нищо- да отворим път на боклуците на Европа да се продават свободно у нас. Не виня ЕС за това, просто се опитвам да обясня, че Атака и Сидеров са съвсем обективни явления-резултат от мизерията! И те все още не са финала за съжаление! Така че не сатанизирайте Атака, тя може утре да Ви изглежда съвсем цивилизовано на фона на организирани, истински гладни и отчаяни хора!

 75. 75 Профил на iSiktir
  iSiktir
  Рейтинг: 561 Неутрално

  -Населението на земята расте ужасно бързо.
  -Без храна може да се издържи 40 дни, без вода 3, без айФон - ?
  -Много държави живеят в ужасни климатични зони - пустини или лед.
  -Балонът "САЩ" се надува и пукването му е въпрос на време.
  -Много държави са си унищожили земите заради индустрия
  -Скоро ще започнат войни за плодородна земя и вода

  => земята ни е най-ценния капитал !

  Путин - враг номер 1 на тутраканската селищна система
 76. 76 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Любопитно

  [quote#67:"dobrich"]Не се прави, че не разбираш за какво малцинство иде реч!? [/quote]
  Чакай да се напъна малко, може би за ДПС като идейно малцинство на авангардни идеи за България през 21 век, родени в творческата лаборатория на д-р Доган и д-р Местан? Нещо от рода на водородното бъдъще, област в която д-р Доган като учен-енциклопедист също е експерт.
  До коментар [#67] от "dobrich":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 77. 77 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 653 Неутрално

  "ДПС се оказа единствен носител на демократичните ценности в българския парламент"
  Ами,защо толкова страхуват от нови избори.
  Нека, има нови избори и всеки достоен политик ще получи отново подобяващо място в Новият Парламент на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

  Ръй! Ръй!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  [quote#58:"choss"] мораториумът с какво ще им попречи, ако решат да цъфнат като "Хасан" ЕООД и "Осман" ООД? Те и при мораториум могат да цъфнат, дори и да не са от ЕС, а директно от Турция. [/quote]

  Това, че не могат да наследяват земята като физически лица.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Барека каза, че Нтв го държи Боко. И реално така излиза като ги гледам в момента.
  Чудно ми е как всички рано или късно се продават. Няма изключения в родната действителност.

  I'm addicted to the truth.
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на караджата
  караджата
  Рейтинг: 229 Неутрално

  *ръкопляскане* Това е първата статия на световно ниво която съм прочел тази година в която и да е българска медия. Структура, доводи, изводи - браво.

 85. 85 Профил на bedniaka
  bedniaka
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#83] от "Julian Mall":

  Джули, снощи малко съм се поолял!!! Извинявай!!!
  А за другото не съм съгласен!!! Но , да не подхващаме наново темата!!! Лек ден!!!

  Светът е достатъчно голям за да удовлетвори нуждите на всеки човек,но твърде малък за да удовлетвори човешката алчност! - Махатма Ганди
 86. 86 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#12:"Чико"].Бареков,този демагог от класа обикаля страната и трови съзнанието на хората,но набира популярност,а деснити политици стоят по кабинетите си и чакат да бъдат поканени в някое студио за да им задават тъпи стандартни въпроси,на които нямат време да отговорят.Тази нова вълна на протестта не трябва да бъде прорусната.След това наистина ще настъпи мрачна и безнадежна зима!!! [/quote]

  Ако сега не се случат нужните за страната промени, няма да настъпи мрачна и безнадеждна зима, а ледников период за България. При постоянния отлив на млади и компетентни хора от страната не мисля, че ще имаме друг шанс. Евентуалният неуспех на студентските протести ще обезсърчи допълнително младите хора и неизбежно ще ги тласне към терминал 2.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK