За контрите и мишките

Контрапротест в Деня на народните будители

© Красимир Юскеселиев

Контрапротест в Деня на народните будителиЛекомислено, дори нехайно, струва ми се, будните българи, които са решително мнозинство в последните драматични месеци, махват с ръка, когато стане дума за контрапротестиращите. За кратко от тук нататък ще ги наричам контри. Редакторът на Word 2013 подчертава в червено дългото и нелепо понятие, което ни се натрапва всеки ден от новините. Но контри не подчертава. Word 2013 e коректен, но неговата електронна логика, разбира се, не се основава на исторически потвърденото правило, че контрите с особена ярост, а понякога и с жестокост се хвърлят да бранят статуквото.


Склонността към насилие на контрите


се дължи на безсилието им, породено от липсата на кауза. Не може да е кауза оставката на президента, защото не бил на всички българи. Никой свободно избран президент в никоя демокрация не е събрал гласовете на всички свои сънародници. Поривът към насилие прониква от думите на контрите, произнесени в дежурните репортажи за агитките им на площад Независимост. Чух патриотична българка на име Джованина да казва: "Най-добре е президентът да си остане във Виетнам", където бе на официално посещение. Тълкувам го така – да го пратим в изгнание!
Друга контра с каскет пък казва за студентите – "Те не са българи!" Да ги пратим и тях в изгнание, сиреч. Този с каскета явно не полага усилия да се замисли, че отсъствието на истинска свобода и справедливост за всички – а заради това и на ясен хоризонт за пълноценен живот в България - изпрати десетки хиляди български абсолвенти от випуските в последните десет години на доброволно изгнание в чужбина. Сега студентите се борят за своя български хоризонт, но каскетът им казва, че нямат място тук. Няма човек, няма проблем, беше заключил палачът на осемдесет милиона руснаци, украинци, беларуси, литовци, латвийци, естонци, грузинци, татари Йосиф Сталин, окупирал впрочем България, а после вдъхновил и закрилял каскети от предишни поколения да избият десетки хиляди образовани нейни граждани.


Каскетът и Джованина


както и другите край тях, си искат обаче правителството, станало символ на порочното управление и политическия разврат в новото ни хилядолетие. И да си заживеем "неразделени" в общата духовна и материална мизерия. Само че моето поколение и родителите ми това вече сме го "живели" и знаем, че никога обществото ни не е било така раздробено на единици, сгушени и шушукащи в кухните на панелките, както тогава.


Склонността към насилие на контрите намери по-тревожен израз в заканите за "граждански арести", в наемането на футболни ултраси за провокатори на протестите, в опита да се нахлуе в Софийския университет на третия ден след окупацията му. Но най-тревожното е, че контри се срещнаха с премиера в кабинета му, където хора като онзи с прякор от речника на химическото чистене повтаряха своите закани, без да срещнат възражения.


Вдъхновителите на контрите


предумишлено свеждат сблъсъка в обществото ни до елементарното оставка срещу оставка, т.е. до първобитното око за око, зъб за зъб. Този политически примитивизъм, който изглежда е и в корена на сблъсъка между летливото мнозинство и люшкащата се във "всеобщата лудост" опозиция в сегашния парламент, е истинският генератор на разделение в обществото ни. Той дълбае пропасти, над които трудно и бавно ще се прехвърлят мостове, тъй необходими за напредъка на нацията ни. Нужна е много повече светлина върху онова, което мотивира контрите, върху менторите им, за да може обществото ни да открои доброто от злото. Фасадният незадълбочен баланс, който ги поставя наравно с хората, настояващи с лозунга "Оставка!" за една по-добра България, не е израз на демокрацията, а заплаха за нея.


Полезно ще е за контрите, тези инструменти в копаенето на пропасти, да знаят, че историческата съдба на техните предшественици е незавидна. В най-добрия случай те са забравени първо от своите покровители. Г-жа Радка Налбантова, БКП функционер и председател на ТКЗС, обсаждаше вратите на СУ и на Българската телевизия в 1990 г., когато течеше първата студентска стачка и окупацията на Алма Матер. Заплашваше, че ще докара комбайните, за да помете с тях студентите. Поканих я да даде интервю в По света и у нас и да ни запознае как ще стане всичко това с комбайните. В картеч изстреля стоте думи в речника си, после ги повтори и накрая ги потрети. С отчайваща досада откривам, че аргументите й в тази първа и единствена нейна телевизионна изява сега се повтарят от противниците на студентската окупация днес. Колко били стачкуващите, колко повече били онези, които искали да учат, как София не е България, как те хранят софиянци /а магазините бяха празни/, как правителството и президентът Петър Младенов трябва да останат, за да си свършат работата. Попитах я откъде ще намери гориво за машините, когато бензинът бе с купони, пред малкото бензиностанции се виеха километрични опашки, а страната беше във фалит. Настъпи мълчание. Оставих го достатъчно дълго в кадър и след това продължихме с другите новини.


Комбайните никога не дойдоха


г-жа Налбантова се прибра на село, както много други, а окупацията продължи до своя успех. Подобно на прословутото клише с мишките, те напускаха палубата, защото някак стъписващо бяха осъзнали, че корабът неспасяемо потъва.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Когато протестират българи, срещу тях пращат контра-българи.

  Думите на Петър Младенов днес биха били:
  "Да дойдат контра-българите!".

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  Грохналите от старост активисти на снимката ли олицетворяват "бъдещето" на тази нещастна страна?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  След като и г-н Агов се включи значи работата наистина е на 'живот и смърт'.

  Демокрацията е застрашена - поне най-малко СДС-арската.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 4. 4 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Да. Дават представа какво и младите ги чака като станат на техните години.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 5. 5 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1751 Любопитно

  Историческа селекция. Сталин,Петър Младенов и след него-контра протест.А като произведохте "десни" милиционери и ги крепяхте?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 787 Неутрално

  "Комбайните никога не дойдоха"-То и другото,свобода и достойнство,просперитет,морал,никога не дойде.Така че,нема да се плашите,копелета,днешните контрапротестиращи са утрешните протестиращи.

 7. 7 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Контри срещу окупатори и терористи.Дилема?!

 8. 8 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  http://www.lostbulgaria.com/?p=1169

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 9. 9 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Едва ли вече има човек на когото да не му е ясно, че контра протестите са платени от Станишев и кликата около него.

 10. 10 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1416 Весело

  Комунистите имат всичко, ние-нищо!

  Само един може да губи в такава позиция! Те да му мислят!

  Напред студенти! О-С-Т-А-В-К-А!

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 787 Разстроено

  Асен е безработен и правото му на протест е негово право.Само едно ме разтройва:Асене,ако двамата с брат ти Владо наистина сте загубили апартамента на баща ви на бул. Дондуков от много акъл,много е неприлично да давате съвети на другите.Доколкото знам само холът му е 100 квадрата.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  "Г-жа Радка Налбантова ... заплашваше, че ще докара комбайните, за да помете с тях студентите."

  Те разбират единствено от аргументите на глубата сила: "Танковете да дойдат". За тях идеалът е Китай, понеже китайските сатрапи не се поколебаха (не биха се поколебали и сега) да смажат прояви на масово недоволство с танкове и картечници. През 90-а, докато течеше Градът на истината, заплашваха да докарат миньори с кирки, за да ни счупят главите. Тук някакъв вилнеещ простак - т.нар. "др. Иванов" - си мечтнае как няколко като него с по "едно дъсче" щели да решат проблема. Техните бащи и деди "решиха проблема", като хвърлиха Сашо Сладура за храна на свинете.

  Това са комунистите - садисти, убийци, палачи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Проблемът ни е бедността и че много хора са оставени на произвола на съдбата.

  Нито протестът, нито контрапротестът. И едното и другото са завоевания на Демокрацията.

  Когато се преборим с бедността, ще тръгнем напред.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Гневно

  Толкова са гнусни тези така наречени КОНТРАпротестиращи!Организирани като за 9-тосептемврийска манифестация,повечето от тях дори не знаят за или срещу кого протестират,но единни в омразата си към истински протестиращите.И ако има платени - то това са именно те,организирани от БСП.
  Жалки сте!
  ОСТАВКА!

  Tony
 15. 15 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  На Асен Агов няма как да повярвам. Преди 30 години обикаляше поделенията на БНА с една и съща лекция за величието на Георги ДимИтров и, уверявам ви, произнасяше я с истински комсомолски плам!

 16. 16 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#15] от "Митев":

  Ние сме възрастни и го помним.

  Сега такива като него забаламосват и подскокоросват някои от младите, които тогава дори още не бяха родени.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Много им жълчтичко плакатчето на контрите Виж - червените буквички са ясни
  Иначе БСП добре дели народа:
  Умните срещу Малоумните
  Възпитаните срещу Простаците
  Гражданите и Селяните срещу Селяндурите

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#4:"socialen"]Да. Дават представа какво и младите ги чака като станат на техните години.[/quote]

  То до това ги доведе същата комунистическа мафия, която сега подкрепят. Обичат да настъпват мотиката. Непрекъснато.

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  [quote#13:"socialen"]Когато се преборим с бедността, ще тръгнем напред.[/quote]

  Нека нтационал-социалистите те набутат с още десет милиарда заеми, пък ще се преболиш с бедността на кукуво лято.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#11] от "vjacho":

  не е - собственик е на МОЛ-а, който се строи между Люлин и Филиповци!но е верно, че вече никога няма да бъде депутат!

 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#7:"dedo pepo"]окупатори и терористи[/quote]

  Забрави да добавиш че окупаторите на Ректората се въргалят пияни от кока кола в залите. През останалото време кроят планове как да унищожат kleta maika Balgariq

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#8:"Dehumanizer"]http://www.lostbulgaria.com/?p=1169[/quote]

  Комундери, хубаво разгледайте снимката и си спомнете сияйното минало. Студентите по това време не са били родени, или са били бебета. Само родителите им знаят как са успели да ги отгледат!

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#13:"socialen"]Проблемът ни е бедността и че много хора са оставени на произвола на съдбата.[/quote]

  През соца също имаше много бедни хора, само че не се виждаха. А са те видяли мюлюционерите да просиш - а си заминал в тухларната.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Весело

  " че никога обществото ни не е било така раздробено на единици, сгушени и шушукащи в кухните на панелките, както тогава "

  Нема смисъл повече. Поредната платена статийка.

  Аз пък Агов помня как тогава не си заключвахме вратите. Където и когато и да отидеш някъде няма да те посрещнат катинари и кучета. Почти всеки ще ти помогне, ако имаш нужда. Агов, що така се кривиш бе братчед ?

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  [quote#22:"virakocha"]Комундери, хубаво разгледайте снимката и си спомнете сияйното минало. [/quote]

  Нищо няма да си спомнят - най-много да кажат, че е фалшификат на Ройтерс или друга еврейска централа.

  Тук пишеше един "Еволюционер", който лъжеше, че при соца всъщност си имало всичко, освен някои "гъзарийки" - сред които броеше и тоалетната хартиа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  До коментар [#5] от "Майндърбайндър":

  Щом като говориш за ,,десни,, милиционери значи си все още в пелените на комунистите. Те комунистите точно като тебе говорят, че те са най добрите и те, и само те биоли истински демократи, слушай изказванията на дрогаря Вутев (кутев) хи хи хи

 27. 27 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#25:"Norman Granz"]Нищо няма да си спомнят - най-много да кажат, че е фалшификат на Ройтерс или друга еврейска централа. [/quote]
  Хубаво разгледай снимките на редовно протестиращите с тъпаните и пак обади дали са млади
  Много изкривявания на гръбначния стълб правите последните месеци... Ще се скършите от кривене..

 28. 28 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#18] от "virakocha":

  Не си прав, защото е заблуждаващо и повърхностно. И е удобнл като аргументация.

  Мафията няма цвят и е паралел на държавата. Такава няма, защото да има не е либерално и либертарианско.

  Ние от 22 години се управляваме от либерали, тачаристи и рейганисти.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 29. 29 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Това либерална, либертарианска аргументация, която казва, че заем=кражба.

  Ако се инвестират разумно в полза на конюнктурата няма нищо лошо.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 30. 30 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1751 Любопитно

  До коментар [#26] от "сидер":

  Аз теб нали те отбягвам,като твърде...(няма да го напиша).Какво ми търсиш в таблото?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 31. 31 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#28:"socialen"]Мафията няма цвят и е паралел на държавата. [/quote]

  Мафията са наследниците на БКП и ДС. Тук не е Италия, Япония или САЩ, където мафията няма политически цвят.

  The best way to predict the future is to invent it.
 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 787 Весело

  [quote#30:"Майндърбайндър"]Аз теб нали те отбягвам[/quote]

  И аз забелязах че отбягването важи само за Капитал,в Дневник отърване няма....

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3628 Неутрално

  [quote#31:"virakocha"]Мафията са наследниците на БКП и ДС.[/quote]

  Точно така. Почвата за мафиотизиране на България бе подготвена още от "перестройчиците" на 80-те, когато се разбра, че комунизмът е обречен и няма да го бъде. Започна се бясно взимане на заеми, което доведе до рекордна задлъжнялост - над 12 (не 9, както е писала една другарка по-горе) милиарда долара държавен дълг, което, разделено на броя на пълнолетното население правеше някъде по 12,000 лева на калпак по черния курс от 1989 (при среден доход около 300 лева). Това наследихме от "златния век" на Бае Тодар.

  Междувременно нито цент от тези пари не влезе в бюджета, още по-малко в джоба на бъларския пролетарий - всичко бе изнесено в офшорни сметки, откъдето бавно се връща под формата на "дубайски", "катарски" и пр. "инвестиционни фондове" - контролирани, разбира се, от съвестни бойци на тихия фронт или от техните набързо превърнати в капиталисти дечурлига.

  Представете си какво ни чака, ако сегашната хунта изпълни намеренията си да ни вкара вътре с още десетина-петнайсет милиарда дългове - кой ще ги плаща? Сигурно безимотните цитгани, които идват да "контрапротестират" срещу дву кубапчета и една тениска? Или пенсионерките на снимката по-горе?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#24:"bluescreen"]Аз пък Агов помня как тогава не си заключвахме вратите.[/quote]

  А защо не ги заключвахме - защото нямаше какво да се открадне Ние имахме телевизор Рубин, който тежеше 50 кила. Кой ще тръгне да краде тази скъпоценност.
  Всъщност не заключвахме само входната врата на къщата, в средата на 80-те започнахме защото влизаха да пикаят във входа.

  The best way to predict the future is to invent it.
 35. 35 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#23] от "virakocha":

  Никой не го отрича. Само, че защо все се връщаме към Соца.

  Трябва да се гледа напред. След 24 г трябва да сме по-зряли.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 36. 36 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Друга контра с каскет...
  ------------------------------------
  За голямо съжаление каскетите все още са фактор в България...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 37. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#35:"socialen"]Само, че защо все се връщаме към Соца. [/quote]

  Защото още сме в ръцете на същото зло - то владее парламента, медиите, държавните институции.

  The best way to predict the future is to invent it.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Някакви лелки и дядовци, тръгнали да дават акъл на студентите и младите.Като сте толкова умни и важни, да си бяхте оправили държавата до сега.Ама вече ни писна!!!Дали ще е много по-различно, не зная, но със сигурност, ще я наредим по-добре.Не за друго, ами защото като ви погледнем и имаме пример как да не се случват нещата.
  Оставка!!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 40. 40 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#37] от "virakocha":

  Все го обръщаме на политически проблем, той е морален, ценостен, чисто балкански.

  Тъй като партиите са 'купчина' от хора, то той съществува във всяка.

  Или сме наивни и си мислим, че има пазители на морала?

  Има такива, които силно викат, че били такива, но това не значи, че наистина са такива.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 41. 41 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Асен Агов е един от малкото истински антикомунисти и следователно трън в очите на нелечимо болните червени руски подлоги.

 42. 42 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Асен Агов върви с победителите. Ако се хванат на тези лъжи, студентите ще пият една студена вода.

 43. 43 Профил на pandelka
  pandelka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#24:"bluescreen"]Аз пък Агов помня как тогава не си заключвахме вратите. Където и когато и да отидеш някъде няма да те посрещнат катинари и кучета. [/quote]
  Ами че то просто всички бяха еднакво бедни (с изключение на привилегированите, естествено)-какво имаше да се краде?

 44. 44 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 860 Неутрално

  явно само сенилни старци вярват на написаното

  Cogito ergo sum :)
 45. 45 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  """ Само че моето поколение и родителите ми това вече сме го "живели" и знаем, че никога обществото ни не е било така раздробено на единици, сгушени и шушукащи в кухните на панелките, както тогава. ""
  ====================

  "". . . . както тогава. ""

  Т.е, преди 10.11.89-та

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 46. 46 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Весело

  """ . . . а окупацията продължи до своя успех.""
  =============

  Така беше и ми се иска и сега да е така !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 47. 47 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#36] от "Tod":


  [quote#36:"Tod"]За голямо съжаление каскетите все още са фактор в България... [/quote]
  ===================

  И аз имам едно много готино лятно каскетче.
  Китайско , от Кауфланд на прУмоция за 2,99,
  ама освен дето ми пази сянка на бялата коса,
  не е никакъв друг фактор .
  Е понякога като духне сливенския вятър го гоня с инвалидната тротинетка

  В Е С Е Л О

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 48. 48 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 627 Разстроено

  статия на Асен Агов?! Дневник, стигнахте дъното!

 49. 49 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 311 Неутрално

  платени цигани и малограмотни плебеи натоварени на рейсове и докарани в София да прегласят на Гергова и мъжа с келотиното сако чийто сиво вещество е подобно на съдържанието на сакото.

 50. 50 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Статията му е боклук -само омраза. Същият се радваше когато НАТО бомбардира Сърбия,и повтаряше американските версии за войната .

 51. 51 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  "Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантние, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях." - Карл Попър, Отвореното общество и неговите врагове, 1945 г.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 52. 52 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1614 Любопитно

  Абе питам и никой досега не ми е отговорил - кой плаща на лицето нина гергова,онази запенената от контрапротеста?

 53. 53 Профил на beelonzz
  beelonzz
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "решително мнозинство"?

  До коментар 52 плащат й от БСП. Тяхната партия сестра ГЕРБ пък плаща на протестиращите.

 54. 54 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 745 Гневно

  [quote#24:"bluescreen"]Аз пък Агов помня как тогава не си заключвахме вратите. [/quote]
  Е тука вече изеде л@йната !
  То бива да лъжете ама айде малко по-полека !
  Не си си заключвал вратата само ако пред нея е имало полицейска бутка, демек си бил виппартиец.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 55. 55 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 745 Весело

  [quote#50:"chuggun"]Статията му е боклук -само омраза. Същият се радваше когато НАТО бомбардира Сърбия,и повтаряше американските версии за войната . [/quote]
  И аз се радвах макар, че не ме интересуват американските версии.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 56. 56 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Да живее Росен Плевнелиев!

 57. 57 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#22:"virakocha"]Комундери, хубаво разгледайте снимката и си спомнете сияйното минало. [/quote]
  А ти първо виж ДАТАТА над снимката и се позаинтересувай ЗАЩО се стигна до там.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 58. 58 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Весело

  Пълно е с ЛЪЖИ това словоблудство!!!
  Ето първата: "Склонността към насилие на контрите"
  Асен Ага, това, че някой си казал "Най-добре е президентът да си остане във Виетнам", или "Те не са българи!" е "насилие"???

  Че тук(във форума) десните постоянно наричат инакомислещите "небългари" и ги пращат в Сибир, СК, Куба и къде ли не. По твоята логика "Дненик" трябва да трие постоянно коментарите на поне 80% от форумците, защото приканват към "насилие".

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 59. 59 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 853 Весело

  Втора, трета и четвърта ЛЪЖА: "Няма човек, няма проблем, беше заключил палачът на осемдесет милиона руснаци, украинци, беларуси, литовци, латвийци, естонци, грузинци, татари Йосиф Сталин, окупирал впрочем България, а после вдъхновил и закрилял каскети от предишни поколения да избият десетки хиляди образовани нейни граждани."

  Първо, Сталин НИКОГА не е казвал това! Цитатът е взет от една книга и му е преписан: "Death solves all problems — no man, no problem.

  This actually comes from the novel Children of the Arbat (1987) by Anatoly Rybakov. In his later book The Novel of Memories (In Russian) Rybakov admitted that he had no sources for such a statement."

  http://en.wikiquote.org/wiki/Joseph_Stalin#Misattributed

  Второ, жертвите на Сталин( в случая 80мл.) са западна ИЗМИШЛЬОТИНА, с цел пропаганда и очерняне на соца!

  http://antipropaganda.comxa.com/Stalin1.html

  А за "десетките хиляди избити образовани граждани"(в БГ) от "каскети", авторът(или някой, кйто го защитава), ако не представи факти за това твърдение(лъжа), значи е БЕЗСРАМЕН/НАГЪЛ лъжец.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на tomiboi
  tomiboi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#4] от "socialen":

  Които , Вие Уважаеми червен активисте ,докарахте до това дередже.

  tomiboi
 62. 62 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#61] от "tomiboi":

  И вие, заедно с всичките либерали и либертарианци, и помощта на невидимата ръка на пазара, както видяхме през тези 24 години, ще 'управите'.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK