За русите ангели, черните дяволи и конските опашки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (149)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  "Последните ДНК-изследвания на "българския ген" обаче показват, че етнически ние имаме вероятно най-много общо с траките."
  ––––––––––––
  Това е истината.
  Ние сме си автохтонно (местно) население. А идеята да ни направят славяни или тюрки беше да ни откъснат от земята и от 8000-летната ни култура и история.
  Защото, както е писал Раковски - щем доказа, че сме най-старата цивилизация в Европа.
  И май не само в Европа.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 2. 2 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Какво казва Сидеров, експертът по расова теория?

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  Мъдри думи на мъдър и знаещ човек, които - за съжаление - ще предизвикат единствено нечленоразделни звуци на омраза от форумната комуно-нацистка дружинка.

  Колкото по-малко е пътувал един сънародник, колкото по-малко свят познава, колкото по-ограничен е кръгозорът му, толкова по-твърдо мнение има за нещата, които не познава.

  Тази интелектуална леност, това стереотипно мислене, тази подозрителност и омраза към различното и различния, този отказ да се поучим от по-напредналите от нас (каквито са практически всички европейски нации) ще ни тежи като воденичен камък на колективния национален врат, докато се затрием като народ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  "Последните ДНК-изследвания на "българския ген" - Не е възможно да бъдат правени такива изследвания. По една проста причина - няма базисен ДНК анализ на прабългарин, тракиец, славянин...Напоследък се нароиха разни институти, които нагласят резултатите въз основа на настроенията в съответната държава.

 5. 5 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Авторът е предобеден расист, тъй като според него огромна маса от останалите хора са расисти, базирано на някакви абстрактни доказателства. А циганския проблем ще се реши, когато патрулките почнат да влизат в циганските махали, не удобно да обръщат всеки път като се приближат.

 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 919 Любопитно

  Кимери-хуни-българи.Проф.Хелфън,издание от 1973 год.-"Светът на хуните".Издадена посмъртно.Професорът е умрял през 1969.Айде БАН,12 млн. повече имате в бюджета си за 2014 година!Какво чакате,а не я преведете и издадете във вашето издателство.Каква политическа конюнктура пак пречи?
  Хем 40 години се навършват от първото издание.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  [quote#2:"socialen"]Какво казва Сидеров, експертът по расова теория?[/quote]

  Сидеров казва, каквото е запомнил от инструктажите в съветското посолство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Така е! Точно за това бедността+ефектите от нея са най-големите врагове на Демокрацията и Обществото , защото от нея печелят само радикалите - комунисти, фашисти, националисти и прочие.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  .."проблемът с ромите е много по-сериозен у нас...Трябва да се решава прагматично – чрез задължително образование, дори с глоби, ако децата не се пращат на училище, но също така и сериозни усилия да се осигури работа на възрастните. Лошото е, че повечето работодатели не биха ги взели на работа точно заради етническата им принадлежност" - Защо всички прехвърлят топката в полето на образованието и работодателите?!.... Очевидно автора не познава същината на проблема. Държавата трябва да си влезе в ролята - нулева толерантност към "циганията", общо казано, ограничаване на възпроизводството им чрез диференцирано поощряване на раждаемостта, социални помощи чрез ваучери, край на раздаването на пари на калпак!

 10. 10 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  Добър исторически анализ (макар и да не съм съгласен с него). Само че къде е връзката с историята на "русия ангел"? Малко като вица за ученикът, знаещ само за краставиците.

  И като си говорим за расизъм - ето тема за размисъл - продавачката е поискала доста повече пари за "русия ангел", само защото е могла да излъже, че детето не е циганче. Майката, родила детето и занимаваща се с продажба на другите си деца, се е зарадвала, като Бай Ганьо ударил кьоравото, на "русия ангел". Да, циганин проявява расизъм към цигани, оценявайки по-скъпо като продажна цена бялото си дете, отколкото другите си "мургави и чернокоси". Циганите, занимаващи се с продажба на деца, знаят че за белите деца плащат повече. Затова редица циганки забременяват от скандинавци, за да родят и продадат поредния "рус ангел"; т.е да ударят кьоравото.
  Грозната истина.

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 919 Разстроено

  [quote#3:"Norman Granz"]Мъдри думи на мъдър и знаещ човек, които - за съжаление - ще предизвикат единствено нечленоразделни звуци на омраза от форумната комуно-нацистка дружинка. [/quote]

  Недей така!Добра е статията,но нали не ни отнемаш възможността и да я критикуваме с тази заплаха че който се обади против е комуно-нацист.Авторът като син на комунистически придворен поет едва ли дава повод за такива обвинения към критиците му.

 12. 12 Профил на lacrima
  lacrima
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#5] от "patladjan_1991":

  [quote#5:"patladjan_1991"]Авторът е предОбеден расист[/quote]

  Мда, прав си. Преди обяд човек може да е само предОбеден расист

 13. 13 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#12] от "lacrima":

  Спелчекът не ми даде грешка, вярвам му, не поправя логически грешки. Пък и надали и сам щях да забележа, къде съм се овапцал.

 14. 14 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Най-важното което трябва да се каже:
  Белите трябва да са бели и да не се смесват с черните.
  Всяка "раса" си има предимства.
  Като бял и черен се смесят цялата селекция поколения назад се разваля.
  С други думи осираш това което предците ти и природата са постигнали за много генерации.
  Като да имаш породисти кучета шампиони различни породи и да ги кръстосаш ей-така.
  Ще се родят хубави помияри, но все пак помияри.
  Всеки народ си отговаря сам да следи за това.

  Расисти сме защото циганите миришат и крадат.
  И никой не ги иска.
  http://www.segabg.com/article.php?id=609596
  Възможно е проблема да се реши.
  С много бой докато тръгнат на училище.
  Който няма основно образование му се отнема гражданството.
  Няма помощи, няма гласуване.


  Тези теории за ДНКто ни са стари новини.
  http://tinyurl.com/pwhqu5t
  Първото такова изследване беше от швейцарски институт през 2009.
  Има прото тракийска раса - много стара, живели са по тези земи.
  Който се интересува от история може да намери материали в интернет.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  "расата на вече повторно избрания президент на САЩ доказва, че мнозинството бели американци изобщо не са расисти" - Според мене, расата на сегашния американски президент доказва, че цветнокожите и населението от смесен произход в щатите се увеличава?.....Моя позната се върна от Южна Каролина като убедена расистка, а преди изобщо не беше такава. Работила като продавачка в магазин, със собственик евреин и мениджъри араби. Клиентите от негърски произход много често правели скандали с обвиненията, че не им правели търговски отстъпки, щото били бели расисти. Мениджърите-мароканци, пък задължително правели намаления на мюсюлманските клиенти и толерирали единствената продавачка от тяхната вяра.....Та когато говорим за белия расизъм, не бива да забравяме, че има и черен, религиозен, дори цигански расизъм......За циганите сме "даскане", роби, в смисъл роби на труда....Колкото по голям хитрец си сред циганите спрямо даскане, толкова повече си на почит и уважение сред малцинството. И обратното....

 16. 16 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#10:"Deaddark"]Циганите, занимаващи се с продажба на деца, знаят че за белите деца плащат повече. Затова редица циганки забременяват от скандинавци, за да родят и продадат поредния "рус ангел"; т.е да ударят кьоравото.
  Грозната истина. [/quote]
  Аз пък мога да ти кажа че черните искат да са бели.
  Тъпо ще прозвучи но е истина.
  Много черни жени си купуват избелващи продукти за кожа.
  Така е и в Азия и в Америка.
  Има статистически изследвания за козметичната индустрия не си го измислям.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 17. 17 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  [quote#14:"The Light"]да не се смесват с черните. [/quote]

  Децата от смесен расов произход престават да са част от бялата раса в 90% от случаите. Факт!.........

 18. 18 Профил на teller
  teller
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всички български граждани, и българи и турци и арменци и евреи знаят и го виждат всеки ден от както са се родили, че циганите са мързелив и крадлив етнос. Не нация, а етнос, защото те нямат характеристиките на нация. Бих добавил и почти пълна липса на битова култура. И когато кажем това и пазим дистанция от тях сме обвинявани, че сме расисти. Е добре расисти сме, защото не желаем да се примиряваме с това и искаме да живеем в цивилизована среда .Тези от циганите,които се измъкнат от гетата, образоват се и почнат да живеят като нормални хора загубват образа си на цигани и нямат никакви проблеми. Никой не ги пита за етническия им произход и те са уважавани членове на обществото.

 19. 19 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Браво, много добра статия. Може би предразсъдъците биха отстъпили мъничко, ако повече се познаваме. Русото момиченце е типично циганче, има такъв албиноски тип при циганите. И е лесно да се разпознае, ако си го виждал. По същия начин ако познаваш циганите, знаеш, че има хора всякакви и често можеш да срещнеш повече човечност и отзивчивост, отколкото при отчуждения българин. Сега като знаем, че сме повече траки, може с времето и кремълските лъжи да отстъпят назад.

 20. 20 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Объркана статия...Така и не разбрах смисъла.
  История, етнос, нация, ДНК, расовите и етнически предразсъдъци, толерантност....

  Всичко объркано в мишмаш.

  Да е темата история, добре може да се дискутира и е интересна.
  Да е темата генетика пак става.
  Да е толерантност към други също става.

  Но по отделно! Забъркани така....
  Подобни изводи, съжалявам ама са нелепи.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 21. 21 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  [quote#4:"dobrich"]Не е възможно да бъдат правени такива изследвания. По една проста причина - няма базисен ДНК анализ на прабългарин, тракиец, славянин..[/quote]

  По всяка вероятност става дума не за определен ген, а за хаплогрупи, които с доста голяма точност могат да определят какъв е даден човек или народ, в зависимост от това как са групирани и в какъв процент.

  " * В генофонда на българите преобладават характерни за европейците хаплогрупи;
  * 40% от днешните българи принадлежат към хаплогрупите E-V13 и I-M423, които най-вероятно са възникнали в нашата Прародина на Балканите и оттук са били разпространени в цяла Европа от нашите предци при тяхната демографска експанзия след овладяването на земеделието;
  * За българите са характерни ‘автохтонни, почти ендемични, редки и уникални’ генни комбинации (Българският ген?)
  * Българите заемат междинно място между източноевропейските и средиземноморските популации и са много далеч от тюркските народи – едва 1.5% от българите носят генетични маркери, характерни за тюрките.

  1. * Противно на широко разпространените и лишени от всякакво основание (антибългарски) тези, че българите са ‘смесен народ’ и ‘който не е минал оттук, той не е оставил гените си’, резултатите от това изследване убедително показват, че българският народ е изключително хомогенен в генетичен план. Изследователите, занимаващи се с истинската българска история, отдавна твърдят това на базата на консерватизма и устойчивостта на българския език, на духовната и материална култура на народа ни. Един ‘смесен’ народ не би могъл да съхрани език и обичаи в продължение на толкова хилядолетия. За това е нужна чиста кръв, която дедите ни са пазили ревностно. Днес вече имаме научното потвърждение на тези изводи и отровната заблуда, че българите са мелези, поема по пътя към небитието. Време е да поискаме официално извинение (а защо не и съдебна отговорност) от всичките поръчкови ‘учени’, на които десетилетия наред плащахме заплати, за да ни лъжат, че сме: тюрки, номади, мелези, а в по-ново време и иранци. Най-старият европейски народ, създателят на съвременната цивилизация преглъщаше твърде дълго тези унижения, но всяка лъжа има край…

  цялата статия - http://www.eurochicago.com/2013/09/genetitchno-izsledvane/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 22. 22 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#4:"dobrich"] няма базисен ДНК анализ[/quote]
  Хайде пробвай още веднъж! Има или няма?
  Всички гробове в България са празни? Или може би няма радиовъглеродни анализи? Или няма древни автори, които са описали кои точно народи кога и къде са живяли?
  О, може би си специалист в мутациите в митохондриалната хромозома и знаеш нещо за стабилността на хаплогрупите, което не е известно на световната научна общественост?
  Или най-вероятно изповядваш македонската теза, че сме бугари-татари?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 23. 23 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  [quote#18:"teller"]Тези от циганите,които се измъкнат от гетата, образоват се и почнат да живеят като нормални хора загубват образа си на цигани и нямат никакви проблеми[/quote]

  Обикновено се приобщават към други нации - у нас се представят за българи, румънци или турци, според майчиния им език, в Европа - за турци, българи, дори за гърци, пред неосведомените.....

 24. 24 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#17:"dobrich"]Децата от смесен расов произход престават да са част от бялата раса в 90% от случаите. [/quote]
  От Бангладеш до Исландия всички сме индо-европейска раса. Та какво става, когато се кръстосат матов индиец и луничава шведка?

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 25. 25 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 919 Неутрално

  [quote#19:"spiegel"]Сега като знаем, че сме повече траки, може с времето и кремълските лъжи да отстъпят назад.[/quote]
  Тракедонистите са също лъжци.

 26. 26 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Сега е времето да дойде някой ДПСар и да каже:
  "Българина е гяур! Кръстоска между катър и муле."
  [quote#21:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]от всичките поръчкови ‘учени’, на които десетилетия наред плащахме заплати, за да ни лъжат, че сме: тюрки, номади, мелези, а в по-ново време и иранци[/quote]
  Това са основно руски поръчки.
  Там такава е пропагандата.
  Ние сме си словйене, другите тюрки. За родину!
  Ако точно сега влезеш в руски форум на новинарски сайт
  под някоя статия/новина за България ще видиш такива коментари.
  За тях сме тюрки.
  Това е промивка.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 27. 27 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Не разбрах смисъла на статията ? Да, аз съм расист, защото смятам, че циганите са мързелив и крадлив народ... меко казано. И точно това ми е проблема с тях, а не тъмният им цвят на кожата. Не мразя циганите, понеже се чувствам генетически по-чист от тях, мразя ги защото майка ми и баща ми плащат данъци и осигуровки, а те - не (и аз ги плащам, но в друга държава). Сигурен съм, че ако едно малко дете - циганче се изведе на време от тази отровна среда, ще бъде напълно нормален член на нашето общество и не бих имал никакакъв проблем да съм приятел с него. А сравненията на цигани с африканци и т.н. са абсурдни.

 28. 28 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  1. Истерията за русото циганче беше свързана с опасенията да не би да е откраднато.
  2. "Циганин" е социална, а не етническа категория. Това, че се свързва с определен генотип е вторичен ефект.
  Думата идва от гръцкото αθίγγανοι, асингани - "неприкасаеми" или "тези, които не трябва да бъдат докосвани". Значи освен четирите касти в Индия, има и още една - тази на "неприкасаемите" (за подробности: http://en.wikipedia.org/wiki/Untouchable_%28social_system%29). Това са ония дето ровят по сметищата, просят и т.н.
  Накратко, "циганин" буквално е синоним на "отрепка", "измет", "боклук". Разните БХК-та и др. политкоректни организации отдавна се усетиха за това и въведоха думата "ром".
  Така че, както виждате, драги ми приятели, изрази като "циганска работа = лошо свършена работа" и "цигания = простотия" имат своя дълбок смисъл.

  Накрая още нещо - циганите (неприкасаемите) идват от изток в Европа с монголските и османските нашествия. Защо? Защото са като ония дребни рибки дето обират трохите от плячката на акулата. А след набезите на монголските орди е имало туй-онуй за опоскване.
  И днес много от циганите не правят същото, което и тогава - опоскват де що има (винкел, орехи, дърва), въпреки и много от тях вече не са цигани в смисъла на разясненото по-горе понятие. Като пример се сещам за проф. Чирков и оная журналистка от БНТ дето беше в програмата за култура.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 29. 29 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Любопитно

  [quote#15:"dobrich"]Моя позната се върна от Южна Каролина като убедена расистка, а преди изобщо не беше такава[/quote]

  Също като мой познат, който прекара две години в ЮАР. Преди да замине, беше надъхан антирасист, критикуващ апартдейда и белия разисъм и възхваляващ Мандела и новото черно управление на страната. Обаче, след като е бил нападан, ограбван, че и бит няколко пъти от негри, се върна от там като убеден расист готов за член на Ку-клукс-клан. Та, изводът е (да перефразирам един интелигентен политик) - "най-сериозният довод срещу антирасизма е пряко общуване с негри".
  Нещо подобно се е случило преди време на една италианска толерастка, правозащитничка, антирасистка и привърженичка на мултикултито. Тя и приятелят и отишли на мултиетнически митинг против расизма и в подкрепа на нелегалните емигранти в някакво италианско градче. По време на събитието се запознали с група мюсюлмани, нелегални емигранти, които ги поканили да им отидат на гости. Двамата приели и когато стигнали на мястото, арабите заплашили с нож приятеля на активистката и я изнасилили многократно.
  Предполагам, че случката е избила всички мултикулти глупости от главата и. http://www.alertadigital.com/2013/10/31/un-norteafricano-ilegal-viola-a-una-trabajadora-social-italiana-a-la-salida-de-un-evento-contra-el-racismo/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 30. 30 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  [quote#4:"dobrich"]Не е възможно да бъдат правени такива изследвания.[/quote]

  Правят се - http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

  За България извадката е достатъчна:
  20% от населението са местни хаплогрупи , т.е. генетично произхождат от балканите, славяните са 13,5%, келти 11%, близкоизточни и средиземноморски 23,5% и 11% гръцко анатолски.

 31. 31 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  [quote#21:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]хаплогрупи[/quote]

  Тези хаплогрупи са натъкмени от учените и не са никакво доказателство.... Примерно прабългарите са имали най малко три племенни клона - кутригури, оногондури, утигури, при своя дълъг път към Европа, те са асимилирали и завлекли други племена. Как можем да докажем прабългарския ген?! Племената с общото название траки, са романизовани или гърцизирани по време на Римското владичество на полуострова. Когато е образувана българската държава - няма траки! Няма и илири, антични македонци и даки и др. Каква част от завареното от Аспарух население са романизовани или елинизирани траки или са чисти гърци и римляни - Господ знае? Като знаем и че е имало робско население, доведено от почти цяла Европа, Северна Африка, Западна Азия у нас, като знаем и че римските легиони са били с разнороден етнически състав - картинката става много сложна и невъзможна за обективен научен анализ....ДНК е доказателство за роднинство, не е доказателство за етническа/племенна принадлежност!...

 32. 32 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Тези хаплогрупи показват мутации на У - ДНК, нищо натъкмено няма, това си е чиста наука. Дадени мутации могат да бъдат проследени в историята и като се определят къде хората с дадени мутации преобладават може да се съди за произхода им.

 33. 33 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#28:"Bulgarische Motoren Werke"]не правят същото[/quote]

  Да се чете "правят същото".

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 34. 34 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#29] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":
  когато стигнали на мястото, арабите заплашили с нож приятеля на активистката и я изнасилили многократно.
  .........
  А приятелят, него какво, нищо?
  Наскоро се върна една двойка от Мароко, отишли в колибките им да раздават медикаменти. Приятелят и се върна бременен, а тя с побелели коси.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 35. 35 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#21] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":
  Мерси за лекцията

  Все пак живеем в 21в.! В ЕС сме.
  Какво общо имат двете теми от къде сме произлезли, генетиката и как днешния българин приема различните от него ?

  Каква е връзката?
  Ако сме прабългари....Ако сме тракийци...Ако сме славяни...

  Ще имаме различно отношение и толерантност към другите!?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 36. 36 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1518 Разстроено

  Расизмът в БГ (латентен или откровенно явен и/или брутален) е потресаващ и широкоразпространен, въпреки това се отрича понеже не се връзва с митовете за "толерантния и трудолюбив БГ народ". Нито толерантен е, нито трудолюбив. Не е пътувал, не е влизал в досег с други култури и раси.
  Разбира се има обяснения за това, но лицемерното твърдение на обратното е това което е смехотворно и неприемливо. Циганите са си особено и често проблемно племе, но бяха (и са все още) малка чест от населението и системата. Ако 85-90% са читави, знаещи, можещи и загрижени за едно смислено бъдеще и "мирно съвместно съществуване" с една част от населението която става все по-голяма то тогава и действията и приказките биха били хоренно различни. Да, ама не. И перспективите са тъжни и плашещи!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 37 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#24:"Депутат 241"]От Бангладеш до Исландия всички сме индо-европейска раса. Та какво става, когато се кръстосат матов индиец и луничава шведка? [/quote]
  Ами научно погледнато, манго ще намаже.

  Генът му де.

  Ако детето е по-бяло от него и живее в ЕС, генът на манго ще оцелее.

  Ако манго се ожени за бангладешка превъзходна има реален шанс децата му да нямат права, да работят по 15 часа на ден, или просто да бъдат дръпнати в буса, изкормени за органи и хвърлени в храстите. Там това е ежедневие.

  Засега белият ген е по висшият икономически, така да се каже.
  Споменатата Швеция и Индия са доказателство за това.
  Индийците изгониха англичаните, и въпреки че британците в момента държат големия бизнес там, това беше грешка.
  (повече по тази тема ted.com/talks)

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 38. 38 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Най-голяма вероятност за Българин е или да е с местен произход - дунавско, динарската И2а2, или средиземноморско-близкоизточна Е1б1. Тези две групи обхващат 43,5% от българите.

 39. 39 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Весело

  [quote#22:"Депутат 241"] най-вероятно изповядваш македонската теза, че сме бугари-татари[/quote]

  Глупак.....

 40. 40 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  До коментар [#35] от "drakar65":

  Ами, отговарям на колегата "добрич", който твърди, че народностен ген нямало, затова и му пускам изследвания за това, че има. Пък, ако си прочел цялата статия, под която коментираме, щеше да видиш, че и в нея се говори за изследвания на гена на българите. Просто допълних информацията.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 41. 41 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  Статията е много добра, но не е само БГ ами Европа си е базирана на расизъм и нетолерантност тъи че не знам какво искате да се случи в БГ. Държат се прилично в момента защото САЩ ги кастрираха след ВСВ, но ако имаха възможност биха се захапали за гушите веднага както е ставало всеки 40 години преди това ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 42. 42 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Прозира преклонение пред западната цивилизация.Има две хипотези: 1.Интерес 2.Необразованост.Решете сами коя е вярна. Аз обаче се гордея с българския си произход.Тази ми гордост произлиза от познаването на тяхната и наша история. Чукча трябва да чете.

 43. 43 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#40] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":

  За което мерси ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 44. 44 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#31] от "dobrich":

  ... само че в науката се изискват доказателства преди да се каже едно или друго твърдение, в случая в генетиката такива се намират относително лесно.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#31:"dobrich"]Тези хаплогрупи са натъкмени от учените и не са никакво доказателство..[/quote]


  Това нещо не може да се натъкми, хаплогрупите си присъстват в гена на всеки човек, а по вида (всяка раса, подраса и етнос си имат опредлена хаплогрупа) и броя им може да се види какви народности и етноси са се смесвали през вековете. Просто чети сериозни изследвания по темата.
  Статията в уикито е също доста прецизна http://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  Вече го писах и пак повтарям , че РОМляните са по-големи расисти от евреите , Ку Клукс Клан и Хитлер взети заедно!!! По между си , те наричат хората от другите етноси ,"гадже" (роб) и се отнасят към тях , като към роби , подлежащи на насилия и грабежи. На тях целият свят им длъжен с нещо (да ги храни , облича , да им дава пари , да ги осигури с жилища...) , те обаче не са длъжни никому с нищо!!! И защо да са длъжни , след като според според "характерните им културни особености" , всички останали са им роби???

 47. 47 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#20] от "drakar65":

  Търсех една дума за да определя статията. Мишмаш е точно.

 48. 48 Профил на boshlaf
  boshlaf
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Проект Geno 2.0 - Genographic Project
  - за 160 $ всеки може да научи от коя маймунка е произлязъл
  ( извинявам се за грубата шега! ).


 49. 49 Профил на boshlaf
  boshlaf
  Рейтинг: 367 Неутрално

  а ето и линк за Проект Geno 2.0 - Genographic Project :

  http://shop.nationalgeographic.com/browse/productDetail.jsp?productId=2001246&gsk

 50. 50 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#46:"kimba3"]По между си , те наричат хората от другите етноси ,"гадже" (роб) и се отнасят към тях , като към роби , подлежащи на насилия и грабежи.[/quote]

  Това е парадокс от орксия (циганския) фолклор. Един вид майтап - карнавално инверсиране на качествата. Робът става цар и царят - роб.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 51. 51 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#46:"kimba3"]На тях целият свят им длъжен с нещо (да ги храни , облича , да им дава пари , да ги осигури с жилища...)
  И защо да са длъжни , след като според според "характерните им културни особености" , всички останали са им роби??? [/quote]
  Живеят в лайна. Примери - колкото искаш.
  Трябваше да снимам хубавите къщи в Пловдив които общината им построи и подари преди няколко години.
  За да мога да ги показвам в сравнение със сега.
  Пред къщите има истинско сметище.
  Ако не живеят в боклуци сами си ги донасят, не могат без тях.
  Конете и кокошките живеят на приземните етажи.
  Никой не е роб на тях точно обратното.
  Животът им е евтин. Можеш да ги наемеш евтино за всичко.
  Висят пред окръжна болница и продават кръвта си.

  Ако има такова самозалъгване сред циганите, само ще им навреди повече.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 52. 52 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#40] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":

  "Медийната сензация с малката Мария – "русото ангелче от ромското гето", е едно тъжно свидетелство за това колко дълбоко в съзнанието ни е залегнал расизма."

  Хайде пък ти прочети първия абзац от статията и ми обясни какво общо има "дълбоко в съзнанието ни е залегнал расизма"
  с ДНК ли го обясняваме, геноми, хромозоми да определят дали си расист!

  Нещо бъркаме съзнание, психика, възпитание, национални особеносни със съвсем други понятия от медицината!
  Па като сложим и спора за историята ни, манджата вече е готова...но със грозде...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 53. 53 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#46] от "kimba3":
  Точно така.Канех се да го напиша,но се въздържах защото смятам,че всеки човек е сам за себе си,независимо от наследството което е приел с рождението си.Но, роботърговци да обвиняват нас българите в расизъм ми идва много.

 54. 54 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  А мекерета които им пригласят ме вбесяват.Статията смърди.

 55. 55 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#15] от "dobrich":

  Май сте прав... Доколкото имам информация за САЩ, там вече реално само черните са класически расисти. И има религиозен такъв. Александър Стамбилийски направи трудови вийски. За да има някакви... По времето на бай тошо те бяха еднисвения начин един циганин да се обучи. Кой му е левия и десния крак, елементарна хигиена и най-важното - професия. Кофражист, заварчик, бетонджия, изкопчия, та дори професионален шофьор. Толерираше се и "частния" им бизнес - копанарство и калайджийство. Сега къде могат да научат професия? И друго, докато бяха незначително малцинство, можехме да ги носим на гърба си. Вече са значително и в бъдеще ще са дори повече. Докато баща ми са били 4 деца, ние сме две, и имаме по едно... Остава ни май да пренебрегнем личния си опит и да се обърнем към Португалия, Испания и производната им Латинска Америка. Там няма значение цвета на кожата ти, има само това - работиш ли съвестно или не. Никакви детски надбавки и пенсията е имагинерно понятие. Имаш достатъчно време да натрупаш пари за старини...

 56. 56 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#52:"drakar65"]Хайде пък ти прочети първия абзац от статията[/quote]


  Объркването явно идва от това, че ти си прочел само първия абзац, а аз - цялата статия.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 57. 57 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#55:"charlesdegaulle"]Доколкото имам информация за САЩ, там вече реално само черните са класически расисти. И има религиозен такъв.[/quote] Дам в щатите за прелитане, също и БГ диаспората междувпрочем ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 58. 58 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  [quote#45:"VеnRus 2008 #писнамиотвас"]не може да се натъкми[/quote]

  Ако беше така, нямаше да излизат абсолютно различни резултати от подобни изследвания!.....В РМ швейцарския институт Игенеа ги изкараха антични македонци, при условие, че античните македонци са безусловно гърцизирани в древността и не са населявали териториите северно от Битоля. Срещу заплащане, разбира се... У нас наскоро излязоха резултати, че днешните българи са най близки до.....населението в Северна Италия!?

 59. 59 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Свалям му шапка на автора за изключително добрата и интересна статия!!!

 60. 60 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  Много евтина манипулация е тази с русото дете. Именно фактът, че детето е русо и не прилича на т.нар."родители", с които е живяло е предизвикал намесата на властите. Ако детето е било мургаво нямаше да има такива съмнения. Просто и ясно и не е свързано с никакав расизъм, какъвто някои автори искат да припишат на правителства, институции и граждани.
  Между другото, в някои имигрантски общности на Запад се отглеждат чужди деца заради детските. Местните власти са добре запознати с проблема, защото е имало и други такива случаи.
  За мене е подло да се обвиняват българите в расизъм след като единственото, което искат е равенство пред закона и институциите. Примерно, еднакви санкции при неплащане на ток и вода, наказания за тези, които ограбват и тормозят старците по селата и т.н. А не да ни убеждават дълго и напоително, че ние сме виновни за нежеланието на някои общности да се измъкнат от гетото и интегрират. Други отдавна са го направили, макар и дедите им да са дошли като безимотни бежанци.
  Как едни искат и могат, а други не?

 61. 61 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#56] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":

  Четох я...даже два пъти.
  Харесвам писанията на Владимир Левчев, но тук се е уплел като пиле у кълчищта...

  Аз не си знам ДНК-то за разлика от ЕГН-то ама не се чувствам расист.

  И в съзнанието, възпитанието и образуванието ми е да се съобразявам с другия до мен да му помагам, да зачитам неговите обичаи и традиции...
  Стига да не нарушава законите на държавата и да се съобразява с нашите обичаи и традиции!

  Е последно, българин ли съм или расист?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 62. 62 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Любопитно

  ""Аз изобщо не съм расист, но циганите са мързелив и крадлив народ." Човекът, който мисли така – а май повечето "бели" хора по нашите краища мислят така – не само че е расист, но не си и дава сметка, че е такъв."

  Повод за размисъл за много хора пишещи в този и други форуми, но и за много хора в обществото ни...

 63. 63 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Най е лесно да се философира като си затвори човек очите за действителността. Това е направил и авторът на горната статия. За отрезвяване на кухия му интелктуализъм му препоръчвам да отиде и да поживее месец, два в някое циганско гето...

 64. 64 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  " ...е едно тъжно свидетелство за това колко дълбоко в съзнанието ни е залегнал расизма."

  Ако в съзнанието на автора е залегнал расизма в моето не е. Хайде с тия крайни обобщения!

  Има хора с всякакви мнения.
  Не ги слагайте под един показател и да ги свръзвате с генетиката!
  Аз работя с цигани, афганистанци и се разбираме много добре!

  Егати къв расист съм....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 65. 65 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на deelee
  deelee
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Много добра статия. Интеграцията е много важна - основна грешка в нашето общество е гетовото заселване на ромското население. Там където, това не е станало, за съжаление много малко селища, ромското население е много по-интегрирано, по-образовано, неразличаващо се от останалото население, с български имена и т.н. Всички можем да допринесем да помагаме на тези хора, ако искаме - много от тях активно търсят работа, ходейки по селата, и вместо да ги пренебрегваме или дори обиждаме, можем да им дадем нещо - я да калайдишат, я старо желязо, или каквото е удачно....
  Най-лесно е да съдиш, критикуваш, мразиш - но в крайна сметка всички сме хора, и не се знае в какъв ще се върнеш в следващ живот...

 67. 67 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#66:"deelee"]Интеграцията е много важна - основна грешка в нашето общество е гетовото заселване на ромското население.[/quote]

  Някои хора просто не могат да се интегрират. И то не по вина на обществото, не обществото ги заселва в гета, те само се заселват там и странят от останалите. Напремето, при Тодор Живков са правени опити да ги социализират и интегрират, разтурвайки гетата и заселвайки циганите в различни блокове сред българи, обаче полза - никаква! В последните 20 години има стотици програми за интеграция, социализация, ромско включване, етс, из цяла Европа, да са постигнали нещо? Интеграцията е двустранен процес, не можеш насила да я постигнеш, след като липсва на ниво манталитет. Насила можеш да настаниш циганите сред българи или други, но не и да ги накараш да заживеят като тях, рано или късно те пак се връщат към гетата и циганския си начин на живот.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 68. 68 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#58:"dobrich"] У нас наскоро излязоха резултати, че днешните българи са най близки до.....населението в Северна Италия!? [/quote]

  Да бе! Даже четох, че били тракийци!?
  Преселение нещо?
  Други пък разправяха, че сме имали общо и с критската цивилизация...

  Така става когато се умешат темите...  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 69. 69 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1142 Весело

  [quote#66:"deelee"]много от тях активно търсят работа, ходейки по селата[/quote]

  хехехехе.....Голяма смешка си написала. Това "активно търсене" е обикаляне от село в село, от улица на улица и оглеждане какво могат да тафнат вечер...Разберете, за 90% от циганите, труда не е добродетел! Рядко има цигани, които работят до пенсия, останалите им се присмиват ...

 70. 70 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  [quote#66:"deelee"]и вместо да ги пренебрегваме или дори обиждаме, можем да им дадем нещо - я да калайдишат, я старо желязо, или каквото е удачно.... [/quote]

  И защо? За да се плодят като хлебарки и да подобряват етническия състав на нацията? Хайде няма нужда.
  Предпочитам да се преродя като бял човек, а не като циганин.
  Ама ако следвам твоята теория няма как да стане, защото циганите ще са превзели света с безконтролната си раждаемост.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 71. 71 Профил на thesame
  thesame
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мразя расизма и циганията! И хора като г-н Левчев няма да ме променят. Защото той иска от нас да сме "по-големи турци от ходжата". Защото Никой французин или англичанин, или швед, например, не приел нито за миг, че всъщност той не французин и т.н., а е някаква смес от всякакви етноси, преминали през вековете през земите му. Но широко отворените към света и затворени за България души на много от нашите "интелектуалци" ни призовават да забравим род и Родина в името на новия глобален свят. Нещо, за което ни призовават и поучават и "цивилизованите" страни и политици, без обаче самите те да го правят.

 72. 72 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Иван Иванов
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#3:"Norman Granz"]Мъдри думи на мъдър и знаещ човек[/quote]

  С изключение на новите изследвания, които бяха широко оповестени в медиите - тоест, не са новина - г-н Левчев предъвква баналности. Но за един хонорар от Хелзинкския, какво повече да направи човекът?

  https://goo.gl/8NG90J
 75. 75 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#3:"Norman Granz"]Тази интелектуална леност, това стереотипно мислене, тази подозрителност и омраза към различното и различния, този отказ да се поучим от по-напредналите от нас (каквито са практически всички европейски нации) [/quote]
  Ето един пример от напредналата британска нация, описан и от Джон Лок. При среща с различната индианска култура, напредналите британци съвсем нестереотипно и активно им продавали одеяла, заразени с едра шарка, за да помогнат на коренните ненапреднали американци по бързо да освободят територията за напредналите некоренни англичани. После през 1995 местният парламент в Мисисипи на напредналата американска нация на храбрите и свободните най накрая ратифицира приетата през 1865 година за отмяна на робството. После един напреднал американец атакува тази ратификация в Сюприм корт, щото не била спазена процедурата. И сега напредналият щат Мисисипи хем е отменил, хем не е отменил робството в 21 век. Изобщо какъв финес, каква култура, какъв висш европейски морал, който ние дивите балканци не схващаме.

 76. 76 Профил на gogobyte
  gogobyte
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Левчев, ако беше човек, който търси и уважава истината, щеше да знаеш, че гените имат голямо значение и че съществуват големи разлики между расите. Според най-новите постижения на науката т.нар. жълта раса превъзхожда бялата раса по абсолютно всички показатели. От своя страна бялата раса превъзхожда араби, индийци, индонезийци, индианци, цигани... Които превъзхождат негърската раса. Също така според най-новите изследвания евреите са типични представители на БЯЛАТА раса. Освен това са единствените представители на белите, които като група превъзхождат жълтата раса. Но за съжаление, Левчев, ти поставяш идеологията пред фактите и истината, което е типично за Запада днес, но това означава, че Западът е осъден и присъдата се изпълнява в момента. Западът измира.

 77. 77 Профил на Pontif
  Pontif
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#21] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":

  Ние сме най-стария Европейски народ заради Траките. Това ансолютно се доказва с последните генетични изследвания. Жена ми за последните 2 години изчете стотици публикации за това. Хаплогрупите на Траките и на ПротоБългарите не е различен защото идваме от една и съща група. Траките са минали по южния път под Черно море. Българите по северния отгоре през Русия и Украйна. Но и двете групи идват от Индо-Иранското плато. И двете групи нямат нищо обще със славяните нито с тюрките. Самите Турци не са тюрки! Те са 30% селджук турци които са монголоидни и поне 30% траки които за заварили на територията на Византия -днешна Турция. Ние имаме значително по-малко славянска кръв от Германците (нещо за което Сталин и Хитлер могат сега да си поговорят в Ада).
  Езика ни е славянски защото Българите са имали над 300 години империя - Велика България и Волжска България и са общували със славяните там. Траките също са търгували и са живяли със славяни и са говорели езика. По естествен път когато Българите започват да се преселват към днешните земи най-лесния начин за комуникация е бил славянския който и двата етноса са говорили.
  Въпреки че Траките са били един от най-многобройните народи никога не са направили държава защото не са искали. Социалното им е устройство е било на фамилни кланове а не на села и градове. Има достатъчно много археологически разкопки в България които показват че траките са били много толерантни и с векове са живеели като съседи със славяни и с келти. Има открити келтски гробища на стотина метра от тракийски и така са били в продължение на поне 200 години.
  най-лесния начин да се види разликата между тези етноси е да се видят намерените керамични съдове. Човек дори и да не е специалист веднага ще види колко са различни Тракските от Славянските и от Българските.
  Едно от последните открити Тракийски съкровища е датирано на 7000 години. Много преди древния Египет и много преди древна Гърция. Да не говорим че всички музайки и изрисувани Гръцки вази са копие на това тракийско съкровище само че 3500 години по-късно.
  Имаме силен и древен ген. Жалко че за 40 години ни научиха че Българите били изглеждали като диваци на коне и били едва ли не номади и че всъщност сме славяни. Такава фалшификация на историята на един народ не се случва често. Затова и разни умствени гиганти още питат каква е разликата между народ, етнос, нация, държава и религия.

  California Über Alles
 78. 78 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  Браво! Поздравления за автора на статията Владимир Левчев!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 80. 80 Профил на Isantino
  Isantino
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#73:"rex"]Тъпо, тъпо. А какво ще кажеш за блондинките дето по цял ден висят в солариумите ? [/quote]
  Че всеки иска това което няма :P

  Бялата раса остава по-развита, човек, каквото и да говорим тук.
  Историята го показва.
  Ловуване -> земеделие -> животновъдство -> занаятчийство -> изкуство -> наука.
  Това е пътят грубо казано.
  Все още има такива общества в резерватите.
  Но много се отклонихме с това кой бял, кой черен.

  Темата е как да се направи така, че от бедния черен който краде и смърди да направиш фунциониращ европец.
  Вместо да го вкарваш в приют, кастрираш и ако никой не го потърси, да го приспиш.

  Аз си държа на теорията - училище, ако не иска, спиране на помощите и отнемане на правото на гласуване.
  Ако пак не иска - бой.

  Важното е да сте в компания само с хора, които ви вдъхновяват, чието присъствие изважда най-доброто от вас.
 81. 81 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Нацията в крайна сметка е въпрос на самоопределение
  ===========================
  в момента масово се чисти по сайтовете теорията за тюркския произход на българите.

 82. 82 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "От своя страна бялата раса превъзхожда араби, индийци, индонезийци, индианци, цигани..." gogbyte, излагаш се като кифладжия. Не си ли чувал, че "бялата раса", "арийската", се нарича още индо-европейска и че към нея принадлежат иранците и индийците? А циганите са индийци. Теориите ти за висшата раса, за последне път рециклирани от Хитлер, са на повече от два века и отдавна са отречени. Освен това, според тези IQ тестове, които ползваш за доказателство,че белите бели по-висши от арабите, евреите също имат по-добри резултати от "белите", а както може би си чувал арабите и евреите са братовчеди и са от семитска раса. Расизма в наше време е единствено признак на ниска култура. Вярно че го има и другаде по Европа, главно сред по-необразованите хора, но за съжаление повечето българи сме ужасни расисти.

 83. 83 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#81:"Дива селянка"]в момента масово се чисти по сайтовете теорията за тюркския произход на българите.[/quote]

  Правилно, българите нямат нищо общо с тюрките! Теорията за тюркския произход е наложена от юдо-болшевиките по идеологически причини ... и е смехотворна, от гледна точка на историческите факти!

  ,,Българите-това е народът,който имаше всичко което е пожелавал. Те никога не се съмняваха в победата си" Енодий 486 г.
 84. 84 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#82:"dedalus"]Расизма в наше време е единствено признак на ниска култура. Вярно че го има и другаде по Европа, главно сред по-необразованите хора, но за съжаление повечето българи сме ужасни расисти. [/quote] Добре казано ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 86. 86 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#81] от "Дива селянка":

  Как разбра?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 87. 87 Профил на BulgAryan - пикам ви на жидо-болшевишката цензура!
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 726 Любопитно

  [quote#63:"reakzioner"]За отрезвяване на кухия му интелктуализъм му препоръчвам да отиде и да поживее месец, два в някое циганско гето... [/quote]

  Ха, и кой е написал горното! А ти защо не отидеш да поживееш , по същата логика, сред "палестинските борци за свобода", дето толкова ги защитаваш?

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 89. 89 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#75] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Няма значение какво е гласувал щата, ако е федерален закон защото винаги е с приоритет, в случая е в конституцията и нищо не може да и противоречи ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 90. 90 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  От тоя целия гювеч,дето го е сътворил Левчев нищо не разбрах.
  Ужким не можем да се похвалим с "чистота' на нацията,ма последните генетични изледвания друго показали.Шах.
  "Русия ангел" Левчев, го измислиха гръцките и западните медии и ни издъниха ушите с тоя ник дето го лепнаха на малката Мария.Да се разрови автора и да види дали по българските форуми момичето не е наричано просто Мария. Та Левчев кой би расистката камбана първи,а? Прословутите западни цивилизатори,или ние българите?
  Бе много е цинично да обивиняваш някой в чужди грехове бе.
  И Левчев да види колко пари са вложени в една Франция за ромската интеграция, и колко са вложени в една България за същото и тогава да ни обвинява тънко в расизъм.Той румънския министър хубаво им го рекна на франсетата това де.
  Аман вече от тия обвинения , че сме такива и онакива и умишлено излолираме циганите.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 92. 92 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  кучето скача според тоягата, докато има хиляди видове помощи, ще има и техни потребители, незабавно премахване на така наречените детски и замяна със семейно данъчно облагане ще е едно добро начало на решаване на проблема и никаква толерантоност към расистките организации, които се борят за някакви права на отделни групи, няма нищо по расистко от това да обвиниш някой че изгонил някой от работа щото е циганин а не както е истината че го е изгонил щото е мързелив или крадлив

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 93. 93 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#90] от "Дива селянка":
  Много ги заболя някой хора, че не сме тюрки.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 94. 94 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#90] от "Дива селянка":

  Благодаря.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 95. 95 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#93] от "Cherry_24 години "Укопация" на държавата":

  създателя и е шеф на европартия на зелените у нас и ученик на Драйфус внук /евреин/ от Сорбоната. Кои ще ги заболи според теб.

 96. 96 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#94] от "galio":

  пак заповядай.

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  [quote#72:"BulgAryan"]Това, че циганите са мързеливо и крадливо племе е очевидна, неоспорима истина ... те го показват нагледно всеки ден![/quote]

  Абсолютно същото може да се каже за българите, ако бъдат сравнени със словенци, чехи, естонци или германци.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#95:"Дива селянка"]евреин/ от Сорбоната[/quote]
  Дива, много си ми симпатична,ма оня ден разнасяше като меродавно мнението на евреина Соломон Паси по отношение на протестите
  За мен,чуждите влияния нямаше да са така пагубни за България, ако нямаше лакмус вътре в държавата,който да ги попива и разнася наляво и надясно.
  Вината е в тоя,който се подава на обработка, не в тоя който я предлага.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 99. 99 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ето, за Миков и сайтовете :http://www.cross.bg/istoriya-bulgarite-bulgarskiya-1382006.html#ixzz2jou68r7z

 100. 100 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#97] от "Norman Granz":

  Не, не може. Сравнено с когото и да е.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK