От блоговете: Нещо много лошо се случва в България

Свещи срещу ксенофобията пред църквата "Света неделя"

© Красимир Юскеселиев

Свещи срещу ксенофобията пред църквата "Света неделя"Препубликуваме текста на Магдалина Генова от "Блога на нервната акула"


Този пост трябваше отдавна да бъде написан, и щеше да отлежи още поради наложителността да се говори за продължаващите протести, ако не беше случката, на която станах свидетел неделя вечерта. И защото нищо от това, което се случва през последните месеци не може да бъде разглеждано отделно от другите случили се и неслучили се неща.


На метростанция "Сердика", към 19 часа ултраси с шалчета на ЦСКА изкараха на платформата с ритници момче, видимо съвсем обикновено, бутнаха го на земята и един от всичките започна да го налага с юмруци в лицето. Това се случваше пред момиче, може би приятелката му. Никой не се намеси, дори не посмях да снимам, тъй като ме беше страх, много страх. Продължих към тунела за Линия 2, където се подсмихваха 3-ма полицаи, които така и май не забелязаха, че нещо се случва.
Фрустрацията ми беше в пъти по-голяма, тъй като тъкмо се прибирах от парк-хотел "Москва", където огромен брой полиция току-що беше упражнила груб натиск над 50-ина протестиращи. Количеството им не отговаряше нито на броя, нито на поведението на събралите се, а още по малко на официалния статус на пазеното лице – Сергей Станишев, обикновен депутат.


Този случай, макар и не продиктуван от ксенофобски, хомофобски, националистически или други подбуди, е част от серията изключително тежки престъпления, извършени от началото на ескалиращата истерия "с бежанците" и е поредното доказателството, че спасение няма за никого, веднъж след като духът е изпуснат от бутилката, а отговорните за сигурността на гражданите се занимават с всичко друго, само не и с отговорностите си по конституция, закон, длъжностна характеристика и базов морал.


Какво може да се нахвърля най-общо:


1. Липсва върховенство на закона, както и консенсус да се прилага изобщо съществуващото законодателство по отношение на регистрацията и съществуването на партии, престъпления от омраза, реч на омраза, нарушаване на конституцията, нарушаване на гражданския мир, престъпления против личността и други. Забранена или поне санкционирана партия, включително "Атака", ВМРО, БНС, НФСБ и пр. няма. В момента предстои регистрацията на субект, наречен Българска националистическа партия, включваща БНС, скинарски групи и "Кръв и чест", добре познати на полицията. Дали това ще предизвика ответна реакция предстои да видим.


Престъпления от омраза, включително и реч на омраза - показателно е колко изобщо осъдени има по член 162 в България. Аз знам за един-единствен случай. За сметка на това съм била свидетел и участник в абсолютни подигравки както със закона, така и с потърпевшите лица.


3 скорошни случая:


- Юли Москов и "Вестник 7″, "чернилки" на първа страница. Сигналът е прекратен, тъй като "желанието им е било да покажат хаоса във футболния клуб ЦСКА".


- Кеворк Кеворкян, статията му "Боклуци" и реч на омраза в национален ефир. Подадените сигнали от АЕЖ и Спас Спасов са прекратени, понеже "в хода на проверката не се установиха данни за извършено престъпление от общ характер".


- Калин Руменов, конкретно заради статията "Неблагодарни цигански расисти", въпреки че е написал още доста подобни. Подадохме сигнал до главния прокурор, след което аз и други подписали бяхме викани многократно на разпити. Лично аз бях викана 2 пъти, веднъж в СДВР, след това в 5-о РПУ, където ми бяха задавани въпроси от типа "от кой етнос сте, имате ли финансова изгода от защитата на малцинства, какво работите" и подобни. Предполага се, че гражданите са задължени да сигнализират за престъпления, а не стават престъпници, когато сигнализират. Уж. Впоследствие беше заведено дело срещу неизвестен извършител.


Междувременно Столичната община и кметовете разрешават всяка година провеждането на Луков марш, допускат се паралелни на прайда националистически шествия, излагащи на риск участници и граждани, погроми над джамията и какво ли още не.


Стигна се до нападения над хора, приличащи на чужденци, включително майки с деца, самоуправство и партрулиращи паравоенни милиции, за които са виновни колкото призоваващите за това, толкова и бездействащите власти.


Неофициално се говори, че има консенсус на много високо държавно ниво в България процентът на престъпления от омраза да е около 0.


2. Политическа полза – писала съм за ДС генезиса на националистическите субекти ОКЗНИ, ВМРО и "Атака" и прилежащото им ДПС в "Уродливите изчадия на българската политика". С 42-ото НС стана ясно за какво служи една подобна партия, след срамната квазикоалиция от националисти, социалисти и уж про-човешки права партия. Използването на етническата карта вече 24 години за политически инженеринг, отклоняване и разпръскване на гласове, пренареждане на политическото пространство и прокарване на политики и корупционни схеми чрез страх е едно от най-срамните неща на прехода, а резултатът – тъжната и бедна родна действителност.


Заиграването обаче може да доведе до много тежки последици – престъпления, терор, замяна на демокрацията с диктатура, излизане от ЕС и някаква форма на балкански путинизъм. Дали всичко това е случайно или не е въпрос, върху който си заслужава да се помисли.


Също така е интересно, че не беше внесен сигнал срещу "Атака" въпреки съучастието им в събитията, последвали раняването на Виктория Христова.


3. Използване за мръсни поръчки - криминални и политически. След 14 януари 2009 г. и най-вече след 14 юни 2013 година за всички стана пределно ясно, че групи ултраси или скинари могат лесно да бъдат използвани за подмяна и опорочаване на протести, всяване на терор и страх, сплашване, имитация на действия и така нататък. Шпицкоманди бяха използвани при атаката над Софийския универститет, а едни и същи познати лица могат да бъдат видени около Бареков, на контрапротестите и в мелетата от февруари. Такива групировки са използвани и от БСП, и от ГЕРБ, и от "Атака" и от ДПС – пряко или косвено.


За всички е пределно ясно, че тези лица са добре известни на полицията, а симбиозата полиция-управляващи-банди е още един симптом, че държавност липсва, подменена от диктуван от някакво задкулисие престъпен ред. Също така е пределно ясно, че има много хора, за които законите не важат, а не важат ли за един, най-честно не важат за всички, това е простата логика на обикновения гражданин. И побоят в метрото показва точно това.


4. Медии – една голяма част от медиите, собственост на олигархично-политическото статукво, са съучастници в разпространението на реч на омраза, подклаждане на междуетнически конфликти, подстрекателство към престъпления и заплахи за гражданския мир. Освен ведомствената на "Атака" телевизия "Алфа" и СКАТ такива са и медиите от немедийния немонопол. Истерията, която бълват ежечасно, не е от вчера и освен че противоречи на законите на РБ, обслужва частните интереси на много малки групи хора. Това прави възможно думите на Магдалена Ташева да стигат до десетки хиляди хора, а резултатите да се измерват в черна статистика.


За мое огромно съжаление обаче извън тези хранещи се от омраза субекти медиите са пълни с крайно неадекватни хора, които оправдават с някаква непонятна им като същност "свобода на словото" словото на омразата, а заради криворазбран плурализъм винаги вкарват втора гледна точка, пък била и тя "мангалите не са хора, а друга порода, затова не трябва да живеят". Което си е легитимна гледна точка само за масов убиец. Липсва каквото и да е било познаване на история, политика, демокрация, липсва мисъл и аналитичност и най-вече базисно разбиране за добро и зло. И понеже стандартите на гледащите, управляващите и регулаторните органи също са паднали толкова ниско, така наречената "обективност" минава за професионализъм, а рейтингите са оправдание дори за чуждестранните собственици.


Доста хора сигнализират от години, но за съжаление, понеже представляват малцинства или непопулярни каузи, не получаваха широка обществена подкрепа, а проблемите се замитаха под килима, докато ситуацията излезе извън контрол. Както каза Генка Шикерова още преди 4 години и половина по повод скандалното поведение на Боян Расате в "Нова": "Още повече че "скандалът" очевидно е само във Вашите глави."


За съжаление все още много обществени фигури смятат, че скандалите са само в главите ни, а "бежанците са канибали" – обективна информация.


5. Бежанците – тази тема си заслужава да се разглежда отделно, тъй като ескалира удобно заедно със завръщането на протестите в началото на есента. Раздухването на истерията, кампанията по всяване на страх и ужас, странната неадекватност на властите, насаждането на усещане за безпомощност и нежеланието за бърза реакция не изглежда случайно, особено на фона на нестихващите протести. Най-лесно е да намериш външен враг, останалото ще го свършат платените и  неадекватните. Но е много, много позорна употребата на нещастието на голяма група хора.


Всичко описано са само малки щрихи от общата картина. Страхът, вместо да намалява откакто сме в ЕС, расте, а да си различен е все по-трудно. Нито различните хора, нито обикновените граждани се чувстват защитени от престъпления – от битов, хулигански или омразен характер. И докато се четат политически декларации на фона на гордостта ни, "че сме спасили евреите", приличащи на бежанци и педали ще бъдат бити и убивани, женски чернилки ще бъдат намушквани и винаги извършителят ще е просто някакъв хулиган. Ще порасне, пък ще му мине. Ако не му мине, ще го направим депутат. А политическият инженеринг, схемите и заиграването с опасни теми поставят пред риск не само нас като личности, но и бъдещето на държавата като демократична република.


Обичам да приключвам с нещо оптимистично от сорта на "заедно можем да поправим счупеното", но последните дни не се чувствам така. А какво ще се случи, предстои да видим.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Любопитно

  И кво се опитваш да речеш с тия писания в крайна сметка ?
  Че е много лошу в България ? И ние сме лошави хора ?

  Ми фащай пътя и заминавай... например при тия, дето любиш...

 3. 3 Профил на Ghostенин
  Ghostенин
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ...Най-лесно е да намериш външен враг, останалото ще го свършат платените и неадекватните...
  Това за неадекватните е много дипломатично казано

  — Значи твоята диря свършва тук, Човече? — каза Каа... — Я извикай Думите! Ние сме от една кръв, ти и аз, Човек и змия!
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Лили
  Лили
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Браво на нервната акула. Точно толкова е скапана ситуацията и затова хората са на улицата.

  Лили
 6. 6 Профил на martin.varna
  martin.varna
  Рейтинг: 450 Разстроено

  И що не звънна на тел.112? И като си видяла полицай защо не им каза че бият момчето?
  В тази връзка никой не ни е виновен че нямаме работещо "гражданско общество".

 7. 7 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Ясно. Поредната правеща кариера (и издържаща се) от проекти включващи съдене на собствената си държава и народ. Такива винаги има във всяко стадо.
  Това е като статията в която активист на БХК беше ходил до Военна Рампа да търси кой иска да съди България. Щото все пак трябва да се пишат годишни репорти до донорите и да се оправдават едни грантове....
  Смешници.

 8. 8 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Весело

  Денонощно ни заливат с едно и също "Вие сте лоши" и си мислят също като малките деца, че като ни повтарят едно и също нещо, ние вече ще започнем да обичаме това, дето не харесваме.

  Все пак не сме първокласници...

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Съгласен с написаното. Само моля Миленче не употребявай думата "фрустрация" защото причинява "алиенация". Отчаяние би свършило подобна работа.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 11. 11 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Помъчих се и прочетох. Общо взето - слабичко.

 12. 12 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#1:"Митко Василев"]Във Фейсбук се шегуваме, че "Дневник" е заминал "Работническо дело".[/quote]
  А кои сте вие шегаджиите?

  Защо ако не да?!
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#2] от "bluescreen":

  Ти да не си оня професор от икономическия? Няма да си ходим! Вие отивайте в Сибир!

 14. 14 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Преди да пишете простотии, първо прочетете кой е бил генерал Луков и какво е направил за България.

 15. 15 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Маги Генова (авторката), и ние се страхуваме като теб.
  Но когато сме заедно - силни сме.
  И е време да се срамуваме от страховете си, защото ще ги преодоляваме заедно.
  Започвайки от днес.
  На площада.
  Хванати за ръце...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#4] от "mistarlupo":

  Четенето е трудна работа,не е като писането на глупости.

 17. 17 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":

  Каква алтернатива предлагате? Защото аз чета на няколко езика, и не виждам големи разлики със световнопризнати доайени на журналистиката. Британците ограничават коментарите под статиите си, напоследък. Обществената им медия, но това е разбираемо.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 18. 18 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Весело

  До коментар [#13] от "hodounski":

  Нцъ. Не съм. Аз съм оня, дето не иска всеки да му казва какво било хубаво и какво било лошо и къв съм и какво да харесвам и какво не. Така са правили "комунистите" едно време. Сега точно същото правят "демократите". Та се чудя кога ще ме оставят на мира да си харесвам аз каквото си искам, а не каквото някой ми казва.

 19. 19 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#7:"johnniewalker"]Това е като статията в която активист на БХК беше ходил до Военна Рампа да търси кой иска да съди България. [/quote]
  Колкото повече присъди има за България, толкова повече има шанс да се поевропейчи.
  Ти като си доволен да живееш в кочина, стой и си трай.

  Защо ако не да?!
 20. 20 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 419 Неутрално

  "Обичам да приключвам с нещо оптимистично от сорта на "заедно можем да поправим счупеното", но последните дни не се чувствам така. А какво ще се случи, предстои да видим."

  Тъжно!

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#14] от "mrakogor":

  Всяко име може да се опошли.Както става и с Левски.

 22. 22 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#2] от "bluescreen":

  2 милиона го направиха. Да не мислиш, че тия хора си тръгнаха, защото 50 ДС политика си правеха гавра през 90-та година. Можеха да ги изметат за нула време. Просто хората бяха погнусени какво представляват близо 4 милиона от населението на България. Крайната му ограниченост, ниското образование, липсата на тотален морал и ценности, освен салата, ракия, чалга и бой. И с твоят коментар показваш същото. Малоумните болшевики окончателно победиха в България.

 23. 23 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  [quote#12:"ages"]А кои сте вие шегаджиите?[/quote]

  Малка група циници, основно преди и малко след средната възраст.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 24. 24 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#22] от "peron":

  Цък. Тия си тръгнаха за да изкарват многото пари на уредени места, а не щяха да останат тука да си се уредим нас си.

 25. 25 Профил на kaliman123
  kaliman123
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#5] от "dtodorova":


  смятай 1000 електорални единици от 2 000 000 софиянци колко народ протестират

 26. 26 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1430 Любопитно

  До коментар [#2] от "bluescreen": Я пробвай да напишеш нещо по-тъпо! Няма да е лесно, но тъй като гледам, имаш "талант" - опитай поне?

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 27. 27 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#18] от "bluescreen":

  Нещо си си въобразил, че си много умен и можеш да даваш акъл ,кой къде да ходи ?А?

 28. 28 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#10:"emil"]Само моля Миленче не употребявай думата "фрустрация" защото причинява "алиенация".[/quote]
  Фрустрация си е фрустрация. Доста по-комплексно от отчаянието. Нека се образова народа, има речници.

  Защо ако не да?!
 29. 29 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#2] от "bluescreen":
  Лоши сме и ставаме все по-лоши.
  Нещастието е, че лошите не разбират колко са ощетени....
  Нещастието е, че добрите страдат заради лошите

  Т.е всички страдат, без да знаят защо. Моля, лошите да ми отговорят:
  - каква е насладата да биеш някой
  - каква е насладата да мразиш
  - каква е насладата от фалшивото превъзходство

 30. 30 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Като всеки уважаващ себе си либераст, аз също имам алегерия към проявите на либерален и друг вид фашизъм, каквито виждам в текста на госпожицата.

  Какво - не разрешавате ли?

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  До коментар [#23] от "Митко Василев":

  Така и педполагах!Умните не кибичат в клюкарницата

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 732 Гневно

  Първо оскотяхме,после озверяхме.За удоволствие на господа офицерите,които няма как да не са знаели как ще свърши тази работа.
  А заветът на Сталин гласи:Разделете българите на македонци,траки и татари!В момента се работи по въпроса на най-високо ниво,в ЕС.

 33. 33 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#23:"Митко Василев"]Малка група циници, основно преди и малко след средната възраст.[/quote]
  Малка група комсомолци, чиито надежди за кариера в комунистическата номенклатура са били попарени от падането на другаря Живков. Ясно.

  Защо ако не да?!
 34. 34 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#33] от "ages":

  Ще се сдържа да те пратя на майкати в многоточието, обаче бих ти казал да се консултираш с онзи, който ме определя, като "седераст". Разберете се.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 35. 35 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":

  Мите-е-е,няма ги вече червените вестници,останаха червените задници в парламента и МС!Които скоро ще изметем и ще отворим широко прозорчите!!!!!

 36. 36 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#29] от "ivanasenov":

  Не виждам пък да сме лоши.
  Всичко, ставащо в държавата е следствие намесата на власт и пари. Чалга, наркотици, проституция, престъпност, хулиганство...всичко е преценено, платено, организирано и заповядано... Иначе знаеш ли колго бързо всички ще се оажат на "топло". Обаче е казано да се разхождат свободно и да правят бели. После на нас ни викат, че сме били лоши и т.н.
  Манипулациики, но народа се връзва и врещи зи блогове и форуми...
  Не сме лоши, а лековерни и с робска психика. И чакаме някой да ни казва какво е хубаво и какво не.

 37. 37 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  Поредната обвинителна творба, звучаща като пледоария на прокурор от времето на нацистка Германия, само че с обратен знак. Преди лоши са били тия дето не бият евреите, сега лоши са тия дето не излъчват любов към арабите. Между другото престъпността в София е много по-ниска, отколкото в повечето европейски столици и това мрънкане е просто смешно.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 38. 38 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1430 Весело

  До коментар [#16] от "hodounski": Много е трудна, а пък мисленето след прочитането - направо невъзможна, поне за някои! Виж, писането, особено вдъхновено от омраза и посредственост, макар и неграмотно, се отдава на немалко хора...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#34] от "Митко Василев":

  Е,в СДС се бяха промъкнали много червени влечуги,сред които си и ти!!!РБ ти изпрати послание,прочете ли го?Много поздрави на хулиганите от ДС!

 41. 41 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#17] от "carwindwrclir":

  На кого да предложа и какво ще получа в замяна? - прост въпрос, нали.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#24] от "bluescreen":

  Не можем да се уредим. Хората не се уреждат от политиците си, а между самите себе си. Като в България ценностите са да прецакаш другия, да хванеш някоя чиновническа работа и да завъртиш далавера така ще е.
  Истината е, че хората им писна различните, кадърните и можещите да бъдат навирани по миши дупки. А болшинството от некадърници, завистници да ги потъпква от страх, че кадърният ще постигне нещо повече в живота си.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не просто от блоговете, а от правилно подбрани блогове.
  И да, много е тревожно, България върви към сериозни проблеми ...

 46. 46 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#43] от "peron":

  Е па "политиците" не ни ги пращат от Марс, че да ги вадим от картинката.
  Те са едни от нас и са като нас. Тия, на които им е писнало, се вижда, че са много по-малко от тия, дето им е добре или пък не ги интересува.
  Ама да ми вменяват вина, че не обичам примерно бежанците и да ме карат насила да ги заобичам ми идва малко горница. Или пък хомосексуалистите. Или някои други.

 47. 47 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#36] от "bluescreen":

  Хората, които имат склонност да виждат конспирации, обикновено нямат контрол над живота си и затова съзират намеса на чужди сили в него, поради първичния страх и тоталния отказ, че може да съществува хаос и следователно събития, които те не контролират. Това не е само будистка идея, а и доказано чрез изследване на Харвард през 2011г.
  Парите властта, корупция, чалгата са болести и трябва да се лекуват. Ама болните не искат да ги лекуват и ги издигат на пиедестал дори тези фалшиви ценности. Ама така е - 70 години тотална липса на духовност и стигнахме до дъното на моралния океан.

 48. 48 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Творба, достойна за Дойче веле ...

 49. 49 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":

  На един от вестниците, с който си губя времето, понякога. Ако питате за каква алтернатива питам. Ако питате, кой съм, въпроса Ви е забавен. Ако сте тук да продавате нещо, сте точно като "Работническо дело", което продаваше утопия и лъжи на робите, пардон трудещите се жители на "Рая".

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 50. 50 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#34:"Митко Василев"]Ще се сдържа да те пратя на майкати в многоточието, обаче бих ти казал да се консултираш с онзи, който ме определя, като "седераст". Разберете се.[/quote]
  Въпросът е ти как се определяш, а не другите. Просто "циник" е измъкване. Не може да нямаш позиция за всичко, което се случва. Не може да критикуваш всички и всичко. Все на някого (било то на Местан, Сергей, Волен) симпатизираш.

  Защо ако не да?!
 51. 51 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#50] от "ages":

  Политически ли?

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 52. 52 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  Права е авторката! В България си играете с неща които ако избухнат Косово и Сирия ще изглеждат като пионерски лагер. Само ненормалници могат да стоя и спокойно да гледат на нещата в България. Тези престъпления не са като другите дето се забравят след 2 месеца. Етническите престъпления се помнят цял живот и никога не се прощават. Почне ли се веднъж след 70 години никой няма да се сеща вече за какво се е почнало но насилието ще си продължава.

  California Über Alles
 53. 53 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#51:"Митко Василев"]Политически ли?[/quote]
  То днес политически и морално се припокриват.

  Защо ако не да?!
 54. 54 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#47] от "peron":

  Не са 70 години. По-малко са. В голяма грешка са тия, които си мислят, че по време на "комунизма" единствено се е четял "Комунистическия манифест" и събраните съчинения на Тодор живков. В огромна грешка. Невероятно изкривена представа за миналото. Тоталното духовно изпадане идва следствие стремежа към лъскавите опаковки, купчините западни ламарини и "марковите" дрешки, подсилени с фалшиви личности, непрекъснато представяни като модел за подражание. И ред други неща ... точно последните 25 години "демокрация".

 55. 55 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#53] от "ages":

  Питаш ли ме или просто си разсъждаваш? Ако ме питаш - кажи, че ме питаш и ще ти отговоря

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 56. 56 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#36] от "bluescreen":
  Разбира се, че сме лоши. Към старите ни лоши качества /мързел, алчност, завист, лъготене, крадене, криене/ се добавиха нови: тотално мразене , желание за физическо насилие, зависимост от шефа, политическо празноговорене, откровенно лицемерие, прикрита религиозност, презрение към по-бедните, показност, гордост от престъпленията....
  Разбира се, че сме лоши....
  Въпросът е в това, че младите си представят това състояние като вечно и не се сещат как полекичка попадат под ударите на тези, които са харесват ...

 57. 57 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#55:"Митко Василев"]Питаш ли ме или просто си разсъждаваш? Ако ме питаш - кажи, че ме питаш и ще ти отговоря[/quote]
  Е, питам те.

  Защо ако не да?!
 58. 58 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  [quote#2:"bluescreen"]Ми фащай пътя и заминавай... например при тия, дето любиш... [/quote]

  Стати, да не мислиш, че си се маскирал?

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 59. 59 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Другарите пак са се активизирали

 60. 60 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  [quote#7:"johnniewalker"]Ясно. Поредната правеща кариера (и издържаща се) от проекти включващи съдене на собствената си държава и народ. Такива винаги има във всяко стадо.[/quote]

  Не е бил твоят син пребитото момче явно.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 61. 61 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#57] от "ages":

  Широк център, с лек либерален десен уклон. Нещо различно от десебетата, затова и не се разбираме особено

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 62. 62 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  До коментар [#18] от "bluescreen":
  [quote#18:"bluescreen"]Та се чудя кога ще ме оставят на мира да си харесвам аз каквото си искам, а не каквото някой ми казва.[/quote]

  Ти, ако харесваш да биеш или убиваш, никой нищо ли не трябва да ти каже?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 63. 63 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#56] от "ivanasenov":

  Тва е резултат от медиината политика. Само и единствено такива неща ни се показват за "новини".
  В същото време явно ни натрапват разни неизвестно с какво занимаващи се личности като модели на поведение ... с неизвестно как придобити богатства и лукс и т.н.
  Че това са елементарни методи за манипулация.

 64. 64 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#2] от "bluescreen":
  [quote#2:"bluescreen"]Ми фащай пътя и заминавай... например при тия, дето любиш... [/quote]

  Накрая, дръпни шалтера.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 65. 65 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Весело

  [quote#62:"grand funk railroad"]Ти, ако харесваш да биеш или убиваш, никой нищо ли не трябва да ти каже?[/quote]

  Елементарен опит за манипулация Уотсън. Много елементарен.

 66. 66 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#61] от "Митко Василев":

  Ок, няма лошо.

  Защо ако не да?!
 67. 67 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#18] от "bluescreen":

  "Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантние, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях."
  https://bg.wikiquote.org/wiki/Карл_Попър

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 68. 68 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  До коментар [#28] от "ages":

  [quote#28:"ages"]Нека се образова народа, има речници. [/quote]

  Ако тръгнем с речници да четем на български то спукана ни е работата. Колкото до "комплексността" на думата фрустрация, възможно е в танзанийския език да има и още по-комплексна дума. Танзанийски речници се продават на площад Славейков.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 69. 69 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Любопитно

  До коментар [#28] от "ages":

  За народа: гола вода ...
  Ти можеш да знаеш фносни думички, но не си се образовАл много, щом членуването не знаеш...
  То, между другото, фносните думички прикриват точно такива неща ...

 70. 70 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#68] от "emil":

  Мани ги тия, фасцинирани от чуждото ... Още Паисий им го е казал на тях. А те мислят, че дъжд ги вали....

 71. 71 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 557 Весело

  До коментар [#67] от "mapto":

  Пак ше ме баннат, понеже не било уж май по темата като отговаряш на някой друг (е не се отнася за всеки) ама да караме :

  Значи негативното ми отношение към гореописанията идва от това, че наистина се случват много лоши неща в България, обаче изобщо и никак те не включват в себе си гореизплаканите. Това е вятър и мъгла, прах в очите на хората, да има за какво да вият, врещят, кълнат и да не се замислят кое всъщност е лошото и кои всъщност са лошите.
  Толерантност си имаме достатъчно. Търпение - предостатъчно. Изобщо това, което се опитват да ни втълпят е абсолютна лъжа. Да имаме за какво да се караме помежду си.
  И гледай какво става. Голямо виене и късане на дрехи из форумето.
  Интересно е, че на повечето им е нужна партия-майка, която да им казва какво да харесват.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#52] от "Pontif":

  Много апокалиптичен мироглед бре колега? А и не си прав, виж как бързо от турско робство го писахме "присъствие" и нео-османизъмът е във възход, а от арменските кланета даже помен няма Всичко е политика, дори омразата! Когато двама губят, трети печели - двойно!

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 74. 74 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1285 Неутрално
 75. 76 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Поредната толерастоколаборационнобългорофилскокопрофилска боза .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 78 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#67] от "mapto":

  Мда това е оправданието на репресиите срещу всеки, който не е съгласен с твоето разбране за "толерантност". Горе-долу логиката е на същото ниво като тази използвана да оправдае "Диктатура на Пролетариата".
  Не, че не съм съгласен, че в крайна сметка насилието е основополагащ фактор в човешкото общество. Просто ми е забавно как индивиди като вас смятат, че само техния вид насилие е "позволен" и "правилен".

 78. 79 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Само не разбрах защо не си казала на полицаите и сега го пишеш в нета - чистиш си съвестта ли. Щото можеш да идеш, да им кажеш и да се махнеш, ултрасите нито ще те видят, нито ще ти налетят, все пак си жена.

 79. 80 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#69:"Зирзамин"]Ти можеш да знаеш фносни думички, но не си се образовАл много, щом членуването не знаеш... [/quote]
  Тфа го видех, ама беше късно. Членуването ми е слабост.

  Защо ако не да?!
 80. 81 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#80] от "ages":

  Е, случва се
  Правилото поднесено по най-простия начин е: ако го заместваш с той, значи има -Т на края
  Ако го заместваш с него, няма -Т.

  Това понеже е изкуствено правило, не се основава на говорния език, затова макар и да е уж лесно, се оказва трудно за спазване

 81. 82 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#73] от "argosan":

  Надявам се да греша, защото ако съм прав ...
  А за Турското робство - надявам се знаеш че това е литературен израз и БЪлгарите не са били роби а граждани на Отоманската империя както и много други народи - Египтяни, Иракци, Йорданци, Сирийци, Ливанци, Гърци, Румънци, Сърби, Албанци ... Българите са имали собствени училища, фабрики и църкви и са можели да напускат и да се връщат в България като част от Отоманската империя, можели са да учат в Европа и да правят бизнеси в Европа. На Руснаците които са били част от Руската армия са им паднали калпаците като са минали Дунава и са видели че Българите притежават къщи, ниви, животни и инструменти. Така че по-леко с "Робството" Защото малко по-късно имахме период в който затваряха Българските църкви и гонеха хората като престъпници по Великден и никой не можеше да има бизнес или да напуска Народната Република. В баташкото клане са убити 8000 Българи на 10, 11 Септември 1944 са избити над 20000. И доколкото си спомням в центъра на София няма паметник на Сюлейман Паша но има паметник на Съветската Армия.
  А за Арменския геноцид не знам какво намекваш. Всички нормални хора и държаваи го признават и осъждат.
  Както и всички нормални хора не приемат че може да има етническа партия като ДПС която иронично беше създадена от доносници на ДС и под прякото ръководство на БКП. Същите които малтретираха и изгониха 150 хиляди Български граждани - етнически Турци и създадоха недоволството и омразата която сега крепи ДПС. Странно нали. И в цялата тази боза нито Българите нито Турците бяха виновни. БКПто си го направи и сега пак те си ги направиха и управляват. Не случайно все са в коалиция. И не случайно и Българите и Турците са зле сега. та пак предупреждавам ако разрешите на една шепа опртюнисти и ненормалници да ви запалят чергата всички ще страдате. Примери по света много има.

  California Über Alles
 82. 83 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Гневно

  До коментар [#75] от "petrov9":

  Не могат да заплюят мнението на половин България!
  Никой от нас тука не е ултрас, не подкрепя Атака и разни фашистки организации. Но ако никоя от "нормалните" партии (евтини слуги-соросоиди или лапачи като Плевнелиев) не ни представи, ще се принудим да потърсим подкрепа. Има неща, които гласът народен поставя, а отговорът е "мррррръсен гаден ксенофоб, ще те направя на сапун". Така не се прави! Радан Кънев да не се прави на ущипана баба, а да се вземе в ръце !!!
  Държавата е залята с нелегални пришълци, това е първото нахлуване на чужда сила от 1944 година на сам !!!

 83. 84 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#81:"Зирзамин"]Правилото поднесено по най-простия начин е: ако го заместваш с той, значи има -Т на края
  Ако го заместваш с него, няма -Т. [/quote]
  Само не казвай на жена ми, че ще ме спука от бой. Вече повече от двайсет години се опитва да ме научи.

  Защо ако не да?!
 84. 85 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Гневно

  До коментар [#82] от "Pontif":

  Егати дебелата лъжа!!!
  А шариатските закони, отменени едва 1830 година ?
  Граждани - ако не платят данък джизие, предписан в корана (с малка буква) - моментално ще бъдат убити. Други данъци привилегия за диммитата са били харач и кръвен данък. Всички църкви са превърнати в джамии, а християните са имали право да си построят църкви по-ниски от мюсюлмански конник, било им е забранено да яздят коне, да носят цветни дрехи, длъжни са били да поздравяват първи със свалена шапка и с полупоклон, това го даваха в старите филми.
  Не разбирам кой българин може да напише такава гнус, с която да се изплюе върху гробовете на поне 15 поколения от предците си освен за да предизвика обратната реакция?

 85. 86 Профил на revol1uc1a
  revol1uc1a
  Рейтинг: 229 Любопитно

  До уважаемата авторка - моля, дайте Вашето мнение и коментар за случката в Добрич, описана в статията на Кеворк Кеворкян, която цитирате и срещу която сте подали жалба. Много ще ми е интересно да прочета Вие какво мислите...

 86. 87 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#84] от "ages":

  Ми то с бой не става, става де, ама с бой по лудите лингвисти в Института по български език (като видя Владко Мурдаров ми идва да ... )
  Трябват няколко елементарни реформички, ама на, няма КОЙ ...

 87. 88 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Разстроено

  До коментар [#86] от "revol1uc1a":

  Писмото на последния сасанидски монарх Яздегирд до мюсюлманския "халиф" Омар.

  http://www.islam-watch.org/Letters/Omar-letter-to-persian-king.htm

  Следва падането на Персия и нейната ислямизация ...

  Ислямското завоевание на Индия
  http://www.youtube.com/watch?v=TMY2YV9WucY

 88. 89 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#85] от "Зирзамин":

  По-леко с емоциите! Ти разбираш ли значението на думата РОБ? Роби са били крепостните селяни в Русия защото не са имали право на собственост, не са имали право да се местят да се учат да наследяват да притежават инструменти. Не са били юридически лица а притежание на помешчика. Кога Българите са били роби, бе? Законите са били еднакви за всички мюсулмани и за всички не-мюсулмани в империята. Имало е данъчни привилегии за мюсулманите затова много хора са си сменили вярата. Нещо да си чувал за помаци в България? Нещо да си чувал за Албанците, които не са Турци но са приели Исляма и не са плащали данъци и от 100 везири 52 са били Албанци? Нещо да си чувал за Еничерите които са от всички националности на Отоманската империя но са индокртинирани военни които стават най-силната политическа сила в империята в един момент и са отговорни за разпада и?
  На човек да му писне от тъпи неграмотници. Вземете па прочетете една книга поне. Стига с тая простащина за робството! Дори Вазов нарича романа си Под Игото а не Под Робството въпреки че и двете думи съществуват по негово време. Но имат различно значение. Ама един човек като е полуграмотен е лесно да го помпат с кръчмарски патриотизъм.
  За 60 години комунистите обезобразиха народа ми. Сега на някой Турците му виновни и най-вече една шепа Сирийски нещастници. Ако ги нямаше всичко щеше да е цветя и рози.

  California Über Alles
 89. 90 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#89] от "Pontif":

  Islamic Conquests and the 'Dhimmi System'
  http://www.youtube.com/watch?v=uQ0F18CQLzg

  Pakistani Christians Suffering Dhimmitude
  http://www.youtube.com/watch?v=1DgvigPJCPE

  А ти си това
  http://www.youtube.com/watch?v=Bdq93viavEQ
  England: No-Go Areas for Kuffar (Non-Muslims)
  http://www.youtube.com/watch?v=E0BbWmPKCyk

 90. 91 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Хм, що ми се струва, че както днес въпросната толерантна блогърка си е замълчала, че футболни фенове бият човек, така утре, ако й се наложи да мине 100-на метра по-надолу от метростанция "Сердика" и види как араби ръгат с ножове жена, за да й вземат чантата и бижутата, пак ще си замълчи "фрустирано" / демек нас**но от страх/.

 91. 92 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  [quote#22:"peron"]2 милиона го направиха. Да не мислиш, че тия хора си тръгнаха, защото 50 ДС политика си правеха гавра през 90-та година. Можеха да ги изметат за нула време. Просто хората бяха погнусени какво представляват близо 4 милиона от населението на България. Крайната му ограниченост, ниското образование, липсата на тотален морал и ценности, освен салата, ракия, чалга и бой.[/quote]
  Ето това си го записвам, като сентенция. Много добре казано! Браво!

 92. 93 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  До коментар [#90] от "Зирзамин":

  Ами ти си точно като пакистанските мюсулмани. Какво точно искаш? Не те разбирам нещо. Обиден си на Отоманската империя от преди 150 години и искаш да избиеш сега Българските граждани от Турския етнос ли? За това ли проповядваш? Защото аз съм живял 30 години в София, България и никога не съм имал проблем с Турци или Арменци или Евреи или Цигани (роми). Сега ако имаш проблеми с ДПС ходи и се оплачи на комунистите които ги създадоха. Майка ми още живее в България и не съм чул да я притесняват Турците но преди 3 години я пребиха чисти Българи за да и откраднат едно златно синджирче. Или искаш България да заприлича на Пакистан или Сирия или Ливан или Палестинските територии където християните от 12% са под 1% сега. От тях ли се учиш? И къде точно искаш да изгониш Турците и Ромите които са раждани в България и са Български граждани? Някъкво решение имаш ли? Или само си говориме колкото да не заспиме.

  California Über Alles
 93. 94 Профил на β And
  β And
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#93] от "Pontif":

  То е и до интелектуално развитие

 94. 95 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Не са хубаво нещо внушението, обобщителният и драматичен тон . Така звучи заглавието. Стават промени у нас, мозъците ни почват бавно, ( много) бавно да работят след дългогодишната тежка, поразяваща упойка на БКП режима. Пластовете които виждаме да се разместват са тежки, а хората са изтощени от какво ли не , товара идва много. За капак цъфна и проблема с имигрантите, който очевидно не ни е по силите. Плюс чалга население, плюс неадекватни, ояли се и крадливи политици и тя сметката излиза. Ние сме на минус, това е ясно, но с истерия по медиите и фашистки изблици по улиците по-добре няма да стане. Сега ни трябва много здрав разум и неподатливост към манипулациите на всякакви вредни, кресливи подстрекатели. А Орешарски да си плюе на петите, доде е време.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 95. 96 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 2098 Неутрално

  [quote#94:"Зирзамин"]

  До коментар [#93] от "Pontif":

  То е и до интелектуално развитие [/quote]
  И аз така мисля. Твоето изглежда е на същото ниво като на талебаните в Пакистан.

  California Über Alles
 96. 97 Профил на synthy
  synthy
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Егати тъпата статия. Нищо не каза, само "хейти".. поредната кифла хейтърка, минаваща за високообразована.

 97. 98 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Същото се разиграва и в Русия. Дали комунистите не пускат тези бежанци, за да ни държат, както Путин? И там се бият и колят по улиците с мюсюманите. Най малкото мога да кажа, че му прилагат челния опит, а с каква цел?- не добра във всеки случай. Безредици да има и те да си правят , каквото знаят. Но мюсюлманите са организирани в мафии и населението Русия се страхува от тях. И тук ще вземат властта в МВР, и ДАНС, и ще си правят , каквото знаят.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 98. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  [quote#97:"synthy"]Егати тъпата статия. Нищо не каза, само "хейти".. поредната кифла хейтърка,[/quote]
  Тъпия си ти.

 99. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  [quote#85:"Зирзамин"]са били харач и кръвен данък. [/quote]
  И при комунизма имаше кръвен данък. Всички младежи на 18 г. държавата ги прибираше, и правеше с тях каквото си иска. Най-вече работеха без пари, а някои от тях се връщаха в ковчези.
  Гадно, но и второто се е случвало.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK