В чия глава е проблемът

13 ноември, кадър от пленарна зала

© Красимир Юскеселиев

13 ноември, кадър от пленарна залаДепутатите на БСП, премиерът и част от министрите в кабинета получиха в сряда следобед от пресцентъра на партията поредните опорни точки. По повод събитията от 12 ноември. Документът изтече до медиите и от мейла към него ставаше ясно, че инструкциите за коментарите около случилото се били разработени от МВР.


В главите на депутатите от БСП


Опорните точки съдържат твърдения, които са представени за факти, но без доказателства, фрапиращи заключения и обобщения (някои от тях са познатите - протестите са платени и какви са тарифите, обвързването с ГЕРБ и т.н.). Както коментира читател във форума на "Дневник" под статията - "Гьобелс би завидял, но те кАмунисите са царе на пропагандата", а друг изчисли, че "50 лв. на човек, от началото на протеста 100 дни с по 1000 човека са 5 млн. лв., и още 50 дни с по 10 000 човека са още 25 млн.лв... Алооо, "Позитано"?"
Най-страшно обаче звучи обаче твърдението в опорните точки за "първия протест", както са определени събитията от 12 ноември през деня: "Съседи с изненада разпознали и "студента" с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият май не бил много добре с главата." Едва ли нивото на толерантност или това на пропаганда се нуждае от коментар.


Изненадваща беше и реакцията на представители от БСП, които в четвъртък сутрин потвърдиха получаването на инструкциите, а някой от тях ги намериха за "толкова добри" (Румен Гечев - депутат и преподавател в УНСС в Би Ти Ви). Председателят на парламента Михаил Миков пък каза: "Не виждам нищо неприлично. Опорните точки представят една от гледните точки и са оценка на факти и ситуации", докато се опитваше да обясни, че не ги е чел.


Никой не се възмути, разграничи или поне извини, че пресцентърът на социалистите (все още не е коментирал официално) е разпространил такива квалификации за едно момче. 


Момчето с пукнатата вежда


"Дневник" потърси да поговори с Александър Попов, който е студент 4-ти курс английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Той не иска лично да става фокус на медийното внимание, защото при блокадата на парламента са пострадали и много други колеги и това, че неговата рана е кървяла и е запечатана в кадрите на почти всички медии, не го прави по-различен. Очаква се Ранобудните студенти да говорят по-късно в четвъртък следобед пред медиите и за случаите на полицейско насилие на 12 ноември.


Иначе Александър се чувства нормално и няма оплаквания след случилото се, но няма да рискува да застане на първа линия няколко дни. За инструкциите на БСП той заяви съвсем лаконично, че е възможно те да отразяват коментари на някой от съседите му, тъй като не са конкретни, но за всички е ясно, че истинската цел е да се дискредитират протестиращите. 


Пред медиите, веднага след като пострада в сблъсъците с полицаите, студентът разказа, че униформен се приближил към него с връзка ключове в ръка. Александър попитал за какво са му, "за да ни дереш ли", а полицаят отвърнал "да". След това с колегите му повалили младежа на земята и започнали да го ритат и блъскат. Във видеата, уловили сблъсъка, се вижда, че Александър е шокиран от атаката и след като се изправя на крака, с кървяща сцепена вежда, крещи към полицаите: "Какво правите? Какви хора сте?"


Преподавател: Завидни интелектуални способности и силна гражданска ангажираност


В деня след събитията негов преподавател, гл. ас. д-р Георги Няголов, коментира, че "това, което ме ядоса много и ме накара да изляза вчера на площада, беше снимката на мой студент, ударен по главата. Той е един от най-добрите ми студенти и е бил бит именно заради това, на което се опитвам да науча моите студенти, заради ценностите, които искам те да споделят, а именно да отстояват гражданската си позиция, да се борят срещу несправедливостта, липсата на морал и престъпните действия". Средният успех на Александър е много добър 5.

12 ноемнври, зад парламента

© Анелия Николова

12 ноемнври, зад парламента


Потърсихме отново гл. ас. д-р Георги Няголов. Той е от катедра по англицистика и американистика, Факултет по класически и нови филологии на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Публикуваме мнението му едно към едно:


Познавам Александър Попов като студент от семинарните занятия по английска средновековна литература, които водих в специалност "Английска филология" през учебната 2012-2013 г. Виждам го и продължавам да разговарям с него и през настоящата учебна година, макар и в момента да не му преподавам.


Александър е буден и талантлив студент, мотивиран да участва действително в учебния процес, готов да разсъждава върху поставените въпроси и да заявява открито мнението си, за разлика от други студенти, които се стремят да покрият минимум изисквания и да продължат напред по етапния ред.


Освен с мотивацията и ангажираността си с действителната стойност на учебния процес Александър ме впечатли със забележителните си академични способности и чудесния си английски език. За моя курс той изнесе отлична презентация върху живота и творчеството на Джефри Чосър и написа чудесно академично есе върху "Утопия" на Томас Мор, където изключително оригинално сравнява описанато от Мор общество със социално-политическата реалност, в която живеем. В есето си Александър разсъждава за проблемите на корупцията, общността, равенството, прозрачността, ефектите на материализма, плурализма и толерантността. Разказвам това, защото мисля, че Александър е не само "добре" с главата, но притежава завидни интелектуални способности и силна гражданска ангажираност.


Заедно с много мои колеги – преподаватели от СУ и други университети – подкрепих студентите, когато те ясно заявиха на управляващите, че така повече не може, и отправиха справедливите си искания за оставка на правителството на г-н Орешарски, разпускане на 42-ото Народно събрание и свикването на предсрочни парламентарни избори. Подкрепих ги не само защото напълно споделям убеждението им, че България се нуждае от повече морал във всяка сфера на човешката и обществената дейност, най-неотложно, разбира се, е това да се постигне в сферата на държавното управление, но защото разпознавам във вярванията и действията на тези млади хора ценностите, които винаги съм се стремил да им помогна да придобият.


Заедно с много мои колеги – преподаватели от СУ и други университети – вчера протестирах пред Министерството на вътрешните работи срещу прекомерното полицейско насилие срещу протестиращите студенти, на което станах лично свидетел на 12 ноември.


Едновременно съм изключително горд и щастлив, че в страната ни все още има свободомислещи, ангажирани и смели млади хора, и угнетен, че репресивната мощ на държавата неправомерно се използва за тяхното сплашване и прекършването на напълно легитимния им стремеж към качествена промяна на битието и бъдещето на всички нас.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  В чия глава е проблемът
  –––––––––––––––––––
  Не е проблемът в главите на управляващите. Те и без това са като празни цинкови кофи.
  Проблемът е в това, на което сядат.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 2. 2 Профил на alex_p
  alex_p
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Винаги друг да е виновен - идеален метод на промиване на глави от страна на управляващите!

 3. 3 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Учат се от чичо им Сталин - всички инакомислещи - в лудницата!

 4. 4 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Гневно

  За да има мир - БСП в Сибир!

  Аман от шумкарска тъпотия!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 5. 5 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кой иска кървава събота
  http://www.webcafe.bg/id_1159825926_Koy_iska_karvava_sabota
  Николов 14.11.2013, 14:55 (обновена 14.11.2013, 16:09)

  Срещнали се на Орлов мост фен на "Левски", фен на ЦСКА, фен на Орешарски и фен на оставката на Орешарски. Звучи като начало на тъп виц, но в събота ще е реалност.

  БСП свиква шествие в подкрепа на правителството с отправна точка на един хвърлей разстояние от стадиона, където ще се играе Вечното дерби. Стартът е само 3 часа преди първия съдийски сигнал.

  Окопалата се зад стени, метални заграждения и 4 кордона жандамеристи власт трудно може да си организира партийното надъхване в по-неподходящ момент. Преди броени дни страната ни пак влезе в световния новинарски обмен с викове "Оставка!", полиция на талази, пукнати глави и блокиран парламент. Настроенията "за" и "против" кабинета са все по-радикални и всяко действие на някоя от двете страни се възприема като провокация.

  А БСП свиква шествие. Няма да се размине без рейсове от страната. Плюс бъдещи социалистически "калинки", защото столичният социдер Калоян Паргов нареди на председателите на районните съвети в специално писмо да свикат под червените знамена всички "кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби".

  (А правеха комисия за разследване на "калинките" на герберите?!)

  Важното е да се спретне една манифестация в подкрепа на властта - с участието на кариеристи, пенсионери и гости на столицата. При това с начална точка емблематичният за борбата със статуквото Орлов мост.

  Идеята за "масовото мероприятие" на управляващите може и да вбеси някой до степен да метне някой камък. Социалистите са наясно какво послание отправят с действията си.

  Иначе нямаше да организират проявата точно преди мача между "Левски" и ЦСКА. Предвид факта, че през последните седмици феновете на двата клуба са в истинска война - с метални пръти, камъни, потрошени автобуси... При последния сблъсък на двата гранда едва не се стигна до грандиозно меле в района на Попа. Със сигурност има още много сметки за разчистване.

  А БСП свиква шествие. И то по начин, който гарантира реципрочна проява на противниците им. Политически сблъсък и до него футболен - колко минути ще са нужни, за да се слеят в едно голямо меле?

  После вече е ясно. Камък, "ситуацията е извън контрол, нямаме избор", робокопи, палки, водно оръдие, за ръцете и за краката - в джипките, щурм на Ректората, кръв по жълтите павета, счупени ръце, арести, арести, арести, "това правителство трябва да изведе България от дълбоката морална криза" и т.н...

  Станишев, Местан и Сидеров продължават да говорят, че някой друг иска да дестабилизира държавата. Ебати тъпия виц, честно.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Добре!Подкрепа от преподавател и добри думи за момчето.Много ми е приятно да го чуя.

 7. 7 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#1] от "Депутат 241.":

  Не си прав!
  Там глави няма!

  ТОВА СА САМО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЧЛЕНОРАЗДЕЛНА РЕЧ И ПУНТИРАНЕ НА СЛУХОВИ СИСТЕМИ (КАКВИТО СЪЩО ДОКАЗАХА ЧЕ НЯМАТ)

  ТАКА, ЧЕ ХИЧ НЕ ГИ БРОЙТЕ ТЕЗИ

 8. 8 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  [quote#0:"статия"]Едновременно съм изключително горд и щастлив, че в страната ни все още има свободомислещи, ангажирани и смели млади хора[/quote]
  Браво, вее! А назе? Вернити на Партията комсмолци и пионери? Кучит'та л' да на ядат..скандално

 9. 9 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В чия глава е проблемът? В ничия.
  Проблемът е в това, че някои вместо глава имат ботуш, мислят с ботуш, управляват ни с ботуш, опитват се да затворят устата на студентите с ботуш. Изобщо дилемата е морал или ботуш.

 10. 10 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 770 Неутрално

  БСП/ДПС/Атака са терористични организации !!!
  Лидерите им, целия министерски съвет и Цацаров трябва да бъдат съдени за национално предателство !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 11. 11 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 742 Весело

  В чуждата

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 12. 12 Профил на hoptroop
  hoptroop
  Рейтинг: 704 Неутрално

  отговора е във въпроса ,който Ламбо зададе на "кухите лейки" при откриването на този парламент,за жалост никой не ще ни отговори ,просто не могат, това е свръх мисловните им възможности !

 13. 13 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Както казва Тони Николов в Началото на края, ..."...тя /властта/ е вредна за себе си и вредна за другите, което подсказва, че трябва да си отиде..."

  Настъпаните змии хапят смъртоносно...не бива да позволим на нашата триглава пепелянка да отрови младежките пориви за достоен живот на българите в България...без БСП/ДПС/АТАКА !!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 14. 14 Профил на hoptroop
  hoptroop
  Рейтинг: 704 Неутрално

  зза тези които не си спомнят "какво Ви става бе хора,като се качите на тази банка и ставате ......"

 15. 15 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Проблеми,проблеми-сериозни и по-сериозни.
  Лошото е,че не ги разбираме.

 16. 16 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Гневно

  МВР трябва да поднесе извинения и да плати щети за лечението на Александър Попов!Поздравления за гражданската му позиция!
  Що се отнася за т.н. Опорни Точки - това за мен са възмутителни комунистически прояви - стил от времето преди 1989 г.
  Тук Цацаров трябва да се самосезира.Ами това е подбудителство към саморазправа!
  ОСТАВКА!

  Tony
 17. 17 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Българите, в своята маса, са мърморковци - ту млекото им горещо, ту пък друго нещо. Защо ли няма спокойно обсъждане и приемливи средства за равнопоставен диалог? Знам, ще кажете, че властта не чува. Ами защо да чува само "Оставка", като е конструирана по демократичните правила на Конституцията? Да, врътки има, но не протестираха срещу "врътката" ГЕРБ-АТАКА. Сега се сетиха някои и поради това възникват съмнения за платен протест. Милионите, които се пръскат сега са окрадени от нас, ама никой не се сеща за това. А край ще има...

  effi
 18. 18 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Пред медиите, веднага след като пострада в сблъсъците с полицаите, студентът разказа, че униформен се приближил към него с връзка ключове в ръка. Александър попитал за какво са му, "за да ни дереш ли", а полицаят отвърнал "да"
  ............
  Писал не писал есе за Чосър, студентът се е държал излишно предизвикателно с полицай при изпълнение.Нека да дойде малко в щатите бъдещия американист,да му обяснят че освен права пражданите имат и задължения.Бих искал да прочета и версията на полицията...Не виждам нищо странно в това, както полицая, така и студента да бъдат санкционирани.

 19. 19 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#4:"The Core"]За да има мир - БСП в Сибир! [/quote]

  Ало администраторите! Това си е чиста форма проява на омраза и на база политическа принадлежност и призив за създаване на концентрационни лагери.
  Изглежда, за вестник, финансиран от страната, родила маккартизма това не е проблем!
  И на мен не ми харесва политиката на БСП, но неонацистки призиви са недопустими!

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Опорните точки на комунистите са страхът и тъпотията,затова се опитват да охулят и принизят всеки умен и нормален човек.ПОЗОР! ОСТАВКА!

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Весело

  До коментар [#19] от "focusnik":

  Не! Това е олинклузив предложение.

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Весело

  До коментар [#18] от "тулса":

  Явно си чел опорните точки.Ще те наградят пред строя с тиквен медал

 23. 23 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#20:"hodounski"]Опорните точки на комунистите са страхът и тъпотията,[/quote]
  Много Ви благодаря за топлите думи! Стана ми ей тъй ено свободно и весело на душата!++++++

 24. 24 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#18:"тулса"]Нека да дойде малко в щатите бъдещия американист,да му обяснят че освен права пражданите имат и задължения.Бих искал да прочета и версията на полицията...[/quote]
  Бе в Америка демокрацията е на най-високо ново, няма какво да се заблуждаваме! Лично аз по миналата година лично се "облекчих" по малка нужда пред белия дом! Господ ми е свидетел! Верно, че не си разкопчах панталона, ама какво от това..

 25. 25 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Тези протестиращи студенти са късметлии,защото сме бедна държава. В богатите държави щяха да ги посрещнат с ледена вода и сълзотворен газ произведен в САщ

 26. 26 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  И аз благодаря за добрите думи!

  "За моя курс той изнесе отлична презентация върху живота и творчеството на Джефри Чосър и написа чудесно академично есе върху "Утопия" на Томас Мор, където изключително оригинално сравнява описаното от Мор общност със социално-политическата реалност, в която живеем."

  Ако е казъл и три изречения от този свой труд на милиционерчетата - червените кухи лейки - съвсем нормално е да гледат като пукали и да съчиняват небивалици за умсвените му способности. Респект.

  Майо , къде си ма , да прочетеш тези слова!
  Първа ти разнасяше съчинената лъжа.

  Ама на баба Яга те наказа - метлате ти на патерица стана!

 27. 27 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1116 Весело

  До коментар [#25] от "chuggun":

  Айде-е-е-е . Ойде коня у ряката. Пак с Америка почнахте да си го мерите!

 28. 28 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#13:"Γαλλα"] младежките пориви за достоен живот на българите в България...без БСП/ДПС/АТАКА !!![/quote]

  Нещо не виждам ГЕРБ.

 29. 29 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Едновременно съм изключително горд и щастлив, че в страната ни все още има свободомислещи, ангажирани и смели млади хора, и угнетен, че репресивната мощ на държавата неправомерно се използва за тяхното сплашване и прекършването на напълно легитимния им стремеж към качествена промяна на битието и бъдещето на всички нас. [/quote]
  Браво на студента за принципната и горда позиция! Видях го на следващия ден пред Ал. Невски - с подуто насинено око и превръзка на челото. Пак беше там, въпреки че родителите му са могли да го спрат поне за известно време. Браво и на преподавателя, чието първо изявление също чух по Канал 3. И двамата са хора, от които илитератите от Позитано се страхуват неистово. Първо, защото ги гледат както аз бих гледала Еверест, застанала в подножието му, и второ, защото точно такива хора могат да бият и обиждат безнаказано.
  Браво и на вас, Дневник! Достойна позиция!

  You were always on my mind
 30. 30 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 684 Разстроено

  трябва,ще,отива си,оставка ми идва в повече!Онези с главите и без главите горе ,прекрасно осъзнават всичко,но си играят с търпението на хората,изнервят ни,предизвикват ни и най-вече се кефят,че не сме заляли площадите с хора.На малцината протестиращи вадят толкоз жандармерия,а ако излезем 40-50хил. ще ли намерят толкоз биячи/освен Болен и Бареков да им отпуснат шпицкомандите си/?Какво искат хората,не знам.Уж 80% подкрепят протеста на студентите,а улиците пусти.Има нещо сбъркано, или народът ни се е смахнал от отчаяние и недоверие. Има и нещо друго,въпросът К О Й тегне със страшна сила/макар да не си признаваме/,че някой трябва да поеме отговорност и поведе тоя народ,а не само да питаме КОЙ извърши безобразията, и ни доведе до точката на замръзването,апатията и безразличието.

 31. 31 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#5] от "Музар":

  Не мисля, че целят размирици. По-скоро Станишев и Местан ги е страх да се появят на публично място, ако наоколо няма няколко хиляди полицаи. На собствен митинг обаче, засилено полицейско присъствие би изглеждало не особено добре...Футболните агитки ще ги използват за повод.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 32. 32 Профил на Сбогом!
  Сбогом!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#5] от "Музар":

  Този пост е достоен за публикация като отделна статия. Браво!

  You were always on my mind
 33. 33 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Без значение как ще управляват БСП трябва да си отидат заради тези лъжи и манипулации. това е най-лошото което може да се случи във властта на една държава. Страшно е. С толкова лъжи къде остава истината. Най - много го мразя станишев за навика му да казва на черното - бяло. Сигурно вместо икона вкъщи има снимка на прасетата от Животинската Ферна на Оруел и им се моли като на светци..............

 34. 34 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#5] от "Музар":
  ++++++++++++++++++++++++

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 35. 35 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Щом "не е добре с главата", значи "си го е просил" - циничната логика на нашите "социалисти", с която за пореден път показват колко са социалисти, и колко имат място в ПЕС.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Промяната в МВР от цецовите години е нулева - продължава умишленото очерняне на жертвите с идеята да бъдат представени като някакви платени агенти на злото, които са си търсели белята, или като някакви незначителни хора - инвалиди, аутсайдери, чешити, малцинства, клошари и т.н. - за които на обществото така или иначе не му пука и чийто беди не предизвикват съчувствие и възмущение.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Скучна статия! Пребили някакъв българин. Я, по-добре публикувайте 6-тата за днес статия за "бежанците". Може някой минаващ край "Военна Рампа" да ги е погледнал накриво последните 10 минути. Трябва да се отразява наистина важното...

 38. 38 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 757 Разстроено

  Народ, който системно избира подобни комуноидни карикатури на власт, народ, който търпи подобни издевателства и продължава да се кланя на мутри, номенклатурчици и милиционери, такъв народ заслужава съдбата си...
  Бойко добре го е казал за мат'риала, няма к'во да се сърдим...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 39. 39 Профил на Suvandjieva
  Suvandjieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Александър-студента от снимката:
  Скъпо момче,
  Послушай съвета на едни 50-годишни останали тук,в тази държава:не оставай и ти,замини някъде по света,ще те оценят по достойнство!Недей след 25 години като нас,50 годишните ,да се чудиш как да заминеш.Ние сме решили да го направим,макар,че не сме измрели от глад,напротив.Но не искаме повече да сме свидетели и фактически неволни статисти в тази държава и да виждаме снимки като твоята.Да служим на най-тъпите си колеги,които станаха олигарси и премиери.Заминаваме,има къде,света все още ни приема и иска и това е единственото,което трябва да направят хора като теб.Не бъдете идеалисти,това не са хора за тази държава.После,като премине еуфорията,ще отрезнеете и ще видите отново грозната истина.Завършвайте университета и заминавайте,скъпи деца!Нашите деца отдавна ги няма тук и това ни прави щастливи!Успех във всичко!

  Diana
 40. 40 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 632 Весело

  Сега да вземат интервю от лелките в детската ясла, от учителките в детската градина, в началния курс и така нататък. Това ще ни убеди още по-силно колко талантлив, умен и печен е студентът. Което обаче не пречи съседите да го смятат за чалнат.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 41. 41 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Този пич 4ти курс има среден успех 5.

  Не знам как стоят нещата в СУ, но в ТУ-то (особено по-тежките специалности) повечето студенти се радват на тройка.

  Очевидно интелигентно момче.

  Естествено комунистите целят да изгонят или избият интелигенцията...

 42. 42 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Така е. Някои пишат есета на английски за Чосър и Т.Мор и ги бият, а други дисертация на тема: Ролята на униформата за повишаване бойния дух на армията. Е, това не им пречи да управляват.

 43. 43 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  В главите на комунягите е проблемът.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 44. 44 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 900 Неутрално

  [quote#17:"effi"]Българите, в своята маса, са мърморковци - ту млекото им горещо, ту пък друго нещо. Защо ли няма спокойно обсъждане и приемливи средства за равнопоставен диалог?[/quote]
  Ти си мислиш, че управляващите водят диалог ли? Не, братчед, вече 5 месеца стана, а на първия поставен въпрос още не са отговорили. КОЙ не води диалог - ние или те?

 45. 45 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 900 Неутрално

  [quote#18:"тулса"]Писал не писал есе за Чосър, студентът се е държал излишно предизвикателно с полицай при изпълнение.[/quote]
  Да бе, ама това освен в "опорните ви точки", другаде го няма.

 46. 46 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  [quote#22:"hodounski"]Явно си чел опорните точки[/quote]
  Не съм ги чел.Аз ги написах.

 47. 47 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  [quote#42:"jony"]Някои пишат есета на английски за Чосър и Т.Мор и ги бият[/quote]
  Май ги бият, ако изобщо са ги били, за съвсем друго нещо.Лека полека почвам да съчувствам на полицаите.

 48. 48 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Любопитно

  До коментар [#47] от "тулса":

  И от съчувствие към полицаите не можахте да заспите до 3 ч.
  Респект!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 49. 49 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 571 Весело

  Невероятен феномен са комунистите, които са се превърнали в капиталисти! Те наистина вярват, че парите на българските граждани им се полагат по рождение. Не спират да повтарят едно и също: При правителството на ГЕРБ ни взех а парите! Някой друг крадеше, а не ние, (иначе всички Бойко Борисов ги изпооженил по техните думи) ... Да приемем, че това е вярно, макар и истината да е много различна - и преди, и сега, крадците са все същите. И сега какво? Ще възстановявате справедливостта и ще си наваксвате за пропуснатите 4 години крадене? Този народ е вече съдран напълно и полумъртъв от неспирните ви издевателства. А умре ли този народ, мъртви сте и вие. Но вие сте като акула с разпран корем. Ще си изядете и изпадналите вътрешности от адова лакомия. Ще трябва да се води окончателна битка с вас на живот и смърт ...

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 50. 50 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Ученето на англицки и опитит да се бутне властта, волно или неволно, са две различни работи....
  При второто и пукнати глави могат да се получат!!! Въпрос на позиция!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 51. 51 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Вече си представям какво е станало: Александър настъпва към парламента и вместо да вика "Оставка" и "Вън, боклуци", вдъхновено декламира "Кентърбърийски разкази". Стига до някой от пикантен по-пикантен пасаж и полицаят, нали не е учил английска филология и не е чел Чосър, решава, че наш Алекс му казва нещо неприлично и понеже са го инструктирали палка да не ползва, го цапва с връзка ключове.
  Представям си и какво ще стане. Американците ще кажат: я, кво съзнателно и дейно момче, колко правилно разсъждава върху обществените проблеми, заслужава шлифовка в нашта школа и ще си го дообразоват като Кошлуков.

 52. 52 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#18] от "тулса":

  Версия на МВР - буден полицай си седял на поста, когато един студент вдигнал ръката на полицая на нивото на слепоочието си и се праснил два пъти за по-сигурно...

  www.soundcloud.com/x2805
 53. 53 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Хора като студентът Александър Попов са кошмарът на морлоците. Преди около 70 години на сегашните морлоци дядовците са избивали с мотики и пращали в концлагери елитът на нацията - тогавашните Александър Попов-ци.

  Морлокът усеща, ако щете подсъзнателно, че момчето на снимката го превъзхожда. В условия на почтено житейско състезание морлокът няма шанс срещу такъв. В условията на почтено състезание, морлокът лъска чепиците на Попов, докато Попов разсъждава над етиката и естетиката. Така е редно и така е справедливо. Човешкият елит се стреми към звездите, обслужващият персонал обслужва.

  Трагедията е в това, че морлокът се бунтува срещу собствената си духовна нищета и тъпота. Трепането на елит от комунетата не е нищо повече от опит да бъде победена генетиката чрез селекция. Което очевидно няма как да стане, и последиците от което са осезаеми и до днес.

 54. 54 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 517 Неутрално

  [quote#25:"chuggun"]Тези протестиращи студенти са късметлии,защото сме бедна държава. В богатите държави щяха да ги посрещнат с ледена вода и сълзотворен газ произведен в САщ [/quote]

  В никоя богата държава политици като тези от БСП, ДПС и Атака не могат да управляват. Иначе няма да е богата. Всъщност такива хора въобще няма да помиришат политика. Така че сравнението ти не струва.

 55. 55 Профил на ddm2010
  ddm2010
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#13] от "Γαλλα":

  Съгласен, но и без герб.

 56. 56 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#55:"ddm2010"]Съгласен, но и без герб. [/quote]

  ГЕРБ, отдавна не са отровни...в парламентарният терариум, тия са като един смок...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK