За студентите и опорните точки

Студентите пред полицаите, охраняващи пред Министерски съвет -

© Юлия Лазарова

Студентите пред полицаите, охраняващи пред Министерски съвет -"Дайте ни опорни точки и ще си повдигнем дори рейтинга?!"  
Архимедарски и Галилео Миковей


Студентската окупация изигра огромна роля – управляващите останаха без опорни точки. Мнозинството от хората в страната подкрепиха студентските действия и най-вече техните искания. Най-важното, 70% искат предсрочни избори, като в тези проценти влизат и ключови фигури в средите на самите управляващи: Първанов, Кадиев, Калфин и т.н. Дебатът в националните медии сериозно се промени: основните телевизии излязоха с позитивни материали за действията на студентите и правилно оцениха мотивацията и значимостта им за страната. Подкрепа дойде и от фигури като Стефан Цанев, което показа, че противопоставянето не е по линията ляво-дясно, че не става дума за "десен заговор" срещу "ляво управление". "Алфа Рисърч" първа подчерта този факт: хората в страната в мнозинството си отхвърлят идеята, че действията на студентите са манипулирани или режисирани от някой друг, въпреки усилената пропаганда в тази посока.


"Наехме 70 автубуса и 70 буса, докарахме седем вагона, платихме 70,000 лв. (само за влакове) ergo на площада имаше 70,000 души."
Онтологическото доказателство на Рене Местан и Сергей Декарт
В опит да отвърнат на тази радикална промяна в настроенията в страната, управляващите решиха да преминат към мащабен контрапротест. В къс срок бяха мобилизирани големи групи хора в провинцията за митинг в София. От човешка гледна точка беше редно да се осигури възможност на тези хора да останат поне една нощ, за да поразгледат града: сигурно не всички от тях си позволяват да идват често до столицата. Вместо това, те бяха докарани сутринта и закарани обратно следобед, което допринесе за умората и липсата на енергия в цялото събитие.


По-важното е обаче, че политическото послание на митинга-шествие беше объркано и контрапродуктивно за мнозинството в парламента. Първо, както повечето анализатори забелязаха, митингите на основните партии по негласен начин откриха кампанията за предсрочните парламентарни избори: какъв е смисълът от една толкова явна мобилизация на симпатизантите, ако не се готвиш за избори? Второ, ако задачата беше да се покаже, че числата в подкрепа на управлението са по-големи от тези срещу него, тя остана неизпълнена.


Както и МВР да брои хората на квадратен метър, митингът на БСП–ДПС не беше по-голям от пиковите митинги на гражданския протест, каквито е имало поне няколко в рамките на последните пет месеца. Нещо повече, стана ясно каква гражданска енергия трябва да стои зад протеста, за да може той да продължава повече от 150 дни без да има ресурсите на партии и правителство, без да ползва автобуси, влакове и т.н. Трето, загуби се едно от важните послания на социалистите: 24 години след падането на комунистическия режим, БСП се извиниха за възродителния процес. Това, разбира се, беше нещо, което трябваше да се случи. Но въпросът е дали трябваше да стане поради общата уплаха на БСП и ДПС от евентуалната загуба на властта, или както един от говорителите се изрази – от загубата на "контрола върху държавното кебапче".


Този ред на мисли предаде доста битов характер на признанието, а последвалата го лидерска прегръдка и целувка, не можа да заличи усещането за липса на спонтанност в цялото мероприятие. Чевърто, във връзка с мероприятието на Орлов мост в събота може би беше редно да се раздадат специални отличителни знаци на кандидатите за държавна служба, защото иначе недобронамерени коментатори биха подмятали, че се е организирал голям митинг на службогонци.


"Едно малцинство от 70% не може да иска предсрочни избори и да се опитва да налага мнението си на останалите в една демократична държава"
Сергей Демокритович Напесшеф

Кадър от митинга на БСП и ДПС

© Велко Ангелов

Кадър от митинга на БСП и ДПС


Демокрацията в България преминава през турболентни времена. Безспорно е, че управляващите имат формалното право да управляват. Те спечелиха изборите през май и въпреки манипулацията в деня за мълчание, това им дава правото на мандат. Абсурдно, обаче, е да се говори за протестите като опит за метеж, преврат и т.н. Студентите, а и останалите протестиращи, ясно демонстрираха през последните 150 дни, че те преследват своите цели по мирен път, чрез легитимните средства за протестиране в една демокрация.


Свалянето на окупацията на Ректората опровергава тезата за някаква ирационална, безотговорна и неизбежна ескалация на протестите по посока насилие. Протестиращите достатъчно добре разбират принципите на демокрацията и знаят, че едно по-същество нелегитимно управление, което се е дискредитирало заради връзката си с определени корпоративни групи, може и трябва да бъде свалено по мирен начин: да бъде убедено, че не може да управлява и да си подаде оставка. Студентите отведоха процеса на убеждаване много напред и времето на управленската епифания наближава: остана само определени лидери да погледнат какво означава "епифания" в речника.


Сега на ход са онези 70%, които заявяват, че искат предсрочни избори. Синдикатите все по-често започнаха да поглеждат към речника. Досега го правят основно, за да сплашат правителството и да извлекат някоя конюнктурна изгода от тази уплаха, но може би и тяхното търпение започва да се изчерпва. За всички вече е ясно, че смислена политика без доверие не може да се прави: нито дългосрочните приоритети на държавата могат да бъдат формулирани, нито може да се правят трудни избори между алтернативи, всяка от които засяга интересите на големи групи.


"В страха ние вярваме"
из програмата на "Власт без цензура"


Антон Кутев обвини протестиращите в "болшевизъм". Иронията в това обвинение е многопланова: де-болшивиран представител на столетницата обвинява студентите и протестиращите в грехове от миналото й. Същевременно, незабелязано за зоркото аналитично око на левицата остава съучастието й в най-тревожния процес – надигането на ксенофобски и ултра-националистически формации. В това надигане няма нищо случайно и не сирийците са виновни за него. Не става дума само за сътрудничеството между БСП и Атака, което "нормализира" определен тип антиевропейско поведение и реторика.


Масовата медийна подкрепа, която "националистите" получиха и уклончивата позиция на МВР по отношение на "гражданските отряди" от качулатковци са ясна индикация за състоянието на нещата. Колкото спонтанна беше подкрепата за управляващите в митинга на БСП/ДПС, толкова спонтанен е и възходът в публичното пространство на националистите. Трябва да се има предвид, че подобни групи са винаги под особеното внимание на службите за сигурност на държавата. В Германия, например, преди десетина години беше направен опит да се забранят неонацистите: в хода на делото се оказа, че около 10-15% от лидерите им са информатори на службите.


Защо тогава се толерира и окуражава излизането на подобни групи на преден план? Първо, за да се увеличи "националисткото" пространство, така че в него да влязат потенциални партньори на БСП-ДПС. Пръв сред тях ще е очевидно Бареков, който трябва да играе ролята на "нерадикален", "фризиран" националист - по-приемлив за ПЕС от "Атака". За целта към него е пришит и традиционно-историческия националистически аксесоар – г-н Каракачанов. Униформата под него е шита от медийно-корпоративната империя на г-н Пеевски, който очевидно ще играе с два коня (или подобни по функционалността си видове) на предсрочните парламентарни избори. Второ, изтикването напред на "радикалната" десница цели да направи Волен Сидеров по-малко "радикален" и може би по-приемлив за обществото. Това е "дълбокото ешелониране" на управляващите – да се осигурят поне два възможни партньора в новото събрание. Трето, новите националисти ще са още един "независим" източник на говорене срещу НПО-тата, които се превърнаха в един от основните критици на настоящата власт.


Тази бляскава стратегия е очевидно родена в нечия милиционерска глава. Тя разчита на "умерено" раздухване на страхове с цел успех на определени инженерни проекти. Путин като че ли правеше подобни експерименти в Москва, където резултатите са плачевни – неконтролирано масово насилие по улиците. Не трябва ли познавачите на Руската история да се поучат от нея в пълнота? И да поемат отговорността си.


"Не е честно да се иска морал от мен! Съдете ме с моя аршин! Щом ГЕРБ управляваха неморално и никой не протестираше, и ние имаме право на същото!"
Данчо the Mint по Панодрама 


Без коментар.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5381 Неутрално

  "Този ред на мисли предаде доста битов характер на признанието, а последвалата го лидерска прегръдка и целувка, не можа да заличи усещането за липса на спонтанност в цялото мероприятие."

  в политиката спонтанност няма освен казачока на почерпения Елцин(лека му пръст)

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1002 Весело

  "Трето, загуби се едно от важните послания на социалистите: 24 години след падането на комунистическия режим, БСП се извиниха за възродителния процес. "

  Миналата година в Народното събрание социалистите дадоха само шест гласа в подкрепа на декларацията на Иван Костов осъждаща възродителния процес. Сегашното признание е поредния катарзис.

  ОСТАВКА!

 3. 3 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 671 Неутрално

  протестите затихнаха,студентите спихнаха и в тази обстановка на лежерност ,на есенна меланхолия и леност,сериозно се безпокоя за психическото здраве и кондиция на управляващите.В следизборните дни това правителство роди такива"летни хитове и настроения",че събуди задрямалия 24 годишен сън-народ, а в идващите студени и мрачни дни на сезона се развихрят депресиите и самоубийствата.Пазил Бо,г да ни споходи това" щастие" правителството вкупом да се хвърли в бездната на отчаянието!

 4. 4 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Казано по простичко организирания и платен митинг на комунисти,пенсионери, турци и националисти се оказа много по малък от неорганизираното е неплатено народно недоволство.Сори СерГейчо отново провал.Не че не си свикнал с провалите,ама докаго ще те търпят твоите даже.От мистър Клиин ставаш мистър Провал.

 5. 5 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Много добър анализ!

  "Антон Кутев обвини протестиращите в "болшевизъм". Иронията в това обвинение е многопланова: де-болшивиран представител на столетницата обвинява студентите и протестиращите в грехове от миналото й. Същевременно, незабелязано за зоркото аналитично око на левицата остава съучастието й в най-тревожния процес – надигането на ксенофобски и ултра-националистически формации."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 6. 6 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Не е честно да се иска морал от мен! Съдете ме с моя аршин! Щом ГЕРБ управляваха неморално и никой не протестираше, и ние имаме право на същото!"

  Данчо the Mint

  Ето това е главната опорна точка!
  И това може да продължава докато не остане за крадене и хора, които да плащат масрафа
  или не стане чудо...

 7. 7 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Станишев / мандатоносителят/ прибягва до фашизоидните методи на управление, за да запази статуквото чрез терор. Отчаян ход на национален предател, който го доближава все по-близо до затвора.

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Крайно време е студебтите да заемат позиция. Вчера гледам надпис на колона в сградата на СУ, на който Реформаторския блок е нареден заедно с БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака. С какво е виновен РБ за положението в страната сега!? Как може на едно място да се нареждат управляващи и такива които не са управлявали!?
  Ето един цитат от днешния брой на вестник "Сега":
  "..България се представя посредствено във всички световни икономически класации ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА, а по някои важни показатели сме трагично зле - например по мащаб на организираната престъпност. Това показва прегледът на осем водещи международни изследвания, направен от Института за пазарна икономика (ИПИ)..."
  http://www.segabg.com/article.php?id=675196
  Да припомням ли как се чувствахме веднага след управлението на ОДС начело с Иван Костов? Та ние не желаехме да сме заедно с Румъния, защото щели да ни забавят!
  Това, че в продължение на 12 години управляващите се чудят как да оберат страната и как да я завлечат на дъното не значи че всички политици и политически сили са виновни за това. Ами да си спомним, че БСП и ДПС бяха почти перманетно на власт. Този опит за разпределяне на вината ми напомня за прословутото изказване на Лилов веднага след 1989-та - "Всички сме виновни".
  Благодарение на тази измама сигурно ще трябва отново да преминаваме през същите тези никомуненужни 23 години на ужпреход.
  Та драги студенти! Незаемането на истинската позиция води до заключението, че изобщо нямате позиция. Нещо в което УБЕДЕН съм не е така.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  Сергей се оправдава като дете в детската градина.„И те правеха същото“А колко хора ги подкрепиха с идеята за нормализация...

 10. 10 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тази прозрачност на униформите на политиците и на тези зад тях
  трябва да бъде цел и дейност не само на тази медия, за да се измъкнем от блатото – с влакове и автобуси не става !

 11. 11 Профил на mvv
  mvv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много точен анализ, блестящ стили и убийствен хумор. Браво на Даниел Смилов ! Дневник, на България й трябват повече такива гласове!

 12. 12 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1985 Неутрално

  Съгласен съм с извода, че не случихме на управляващи, които да имат нещо като срам, съвест и да си слязат от сцената с известно достойство, за какъто акт имаше условия преди някой и друг месец. За съжаление ситуацията и най-вече политическия инат на днешната безобразна коалиция я елиминираха. Така че, какво ни остава, освен да продължаваме, докато ги принудим да го направят. Един от основните им аргументи, че видиш ли тези протести не предлагат решение и че едни избори ще повторят картината са чиста манипулация, имаща една единствена цел - удължаване на агонията.
  Ситуацията е за съжаление римейк на нещо което се е случило толкова отдавна (27.04.1981г) и е срамно да се повтаря - припомнете си книгата на Захари Стоянов „Преврата“. Същата ситуация с подмяна на ценностите, същия лов на вещици относно държавните служители, които не са съгласни с превратаджиите, дори същите патрули, които днес се лансират от нашите пишман националисти и не на последно място по значение, грубата руска намеса в нашите дела.
  За съжаление има още една прилика - разединението на силите, които по различни причини и с различни средства, се явяват алтернатива на БСП,ДПС , Ататака или нейни аналози. При това не просто разединение, но едва ли не борба и противопоставяне, което меко казано е неуместно към ситуацията. Не може да не поставим някакви приоритети, като избора между Евраазийския съюз и членството си в Европа, между Белене или без него и други толкова важни и от пръв приоритет неща и разликите между партиите и коалициите, които стоят на тези позиции, но хвърлят всичките си сили за борба помежду си, с доста нелицеприятната цел, за „няколко от нашите гласове повече“.
  Така че, крайно време е да се състави и изгради обединителна платформа, на основата на която, без изкуствени рестрикции и забрани, се даде възможност публично да се заяват съгласието за действия след изборите, а самото участие да стане самостоятелно или в коалиции, според решенията на десните политически субекти.

 13. 13 Профил на ves_d
  ves_d
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Снимката на двете муцуни долу направо ме изкарва извън кожата - мазно усмихнат хамстер и зад него хищно гледащ лешояд!!!

 14. 14 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Гледах едно видео и беше като в някаква антиутопия... - едни хора вървят напред назад - слушат едни лозунги, едни големи монитори. хората едни акива смачкани. ансолютно ненаясно къде и за какво са... Абе ставаше за някаква нова кино-антиутопия от САЩ... Не знам съсела как се е чувствал, но цялото изглеждаше... много зле.

  www.soundcloud.com/x2805
 15. 15 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  моля журналистите да не правят комплименти на Данчо, като го наричат: Данчо the Mint, или Данчо Ментата.

  той си има много по-изразителен прякор: Данчо Салфетката.
  това изразява неговата богословска същност. човек с глава като пъпеш, със съдържанието на пъпеш, с колкото и дипломи да се накичи си остава салфетка. колкото и кръгли очила (в стил Магатма Ганди, Джон Ленън, Стив Джобс), той си остава салфетка.

  РЕФОРМИ !
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Не трябва ли познавачите на Руската история да се поучат от нея в пълнота?[/quote]
  Отдаван трябваше! Големият познавач обаче (БКП/БСП/ДПС) сега прави втори опит да изкара всички виновни (по-старите ще си спомнят Лилов) за сегашното положение.
  Обикновените хора НАЙ-НАКРАЯ трябва да престанат да се хващат на въдицата на червената олигархична партия. БСП няма нищо общо с истинското социалдемократическо мислене. Тя си остава (и няма да се промени) болшевишка и тоталитарна партия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 613 Неутрално

  До коментар [#17] от "Храбър":


  [quote#17:"Храбър"]Тя си остава (и няма да се промени) болшевишка и тоталитарна партия.[/quote]

  и проруска което ни тежи като воденичен камък.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 531 Весело

  "Едно малцинство от 70% не може да иска предсрочни избори и да се опитва да налага мнението си на останалите в една демократична държава"

  Сергей Демокритович Напесшеф

  Хахахахаха - денят ми започва с усмивка!

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 21. 21 Профил на mockingjay
  mockingjay
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Дядо Коледа,
  Тази година ако искаш нищо не ни носи на нас, българите, само нека да сме здрави! Раздай подаръци на дечицата и после, като изпразниш големия чувал, хубаво го натъпчи - вземи Орешарски, Станишев, Доган, Местан, Сидеров, Борисов и пр. маскари. Ние нищо не искаме, само ги вземи и ги занеси някъде, откъдето няма да могат да се върнат никога! Тогава България ще има бъдеще!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Това правителство и управляващи творят гаф след гаф, скандал, след скандал. Не бяха опорни точки, издевателство над държавните служители, неадекватни назначения, лобистки поправки в закони /хазарта например/. Видно е , че загубиха битката за общественото мнение. Очакват ни още по-объркани и неадекватни реакции. Страх ги е

 24. 24 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Добре е, макар да е казано с много думи.

  Уморихме се пет месеца да се само-убеждаваме в истината. Няма вече нужда, каузата е ясна - контрол над всяка власт, почтеност и справедливост! Това е то.

  А по-кратко:
  ОСТАВКА!

 25. 25 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Перфектен анализ!
  "Тя разчита на "умерено" раздухване на страхове с цел успех на определени инженерни проекти." Започвам да си мисля, че бежанската вълна от хора, докарвани на границата ни с Турция с автобуси е ТОЧКА ОТ СЦЕНАРИЯ НА КОМУНЯГИТЕ от бсп и дпс!

 26. 26 Профил на Фес Deffender
  Фес Deffender
  Рейтинг: 531 Весело

  "Не е честно да се иска морал от мен! Съдете ме с моя аршин! Щом ГЕРБ управляваха неморално и никой не протестираше, и ние имаме право на същото!"

  Данчо the Mint по Панодрама

  Мисля, че тази статия роди една-две култови реплики...

  Definition of FOOL : Knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
 27. 27 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#24:"oldie"]Добре е, макар да е казано с много думи.

  Уморихме се пет месеца да се само-убеждаваме в истината. Няма вече нужда, каузата е ясна [/quote]
  Напротив! Трябва да се разбере ТЕХНОЛОГИЯТА на комунягите, за да се преборим с тях! Нищо още не е ясно, не се заблуждавайте, за да не се изненадате като през 90-91 година!!!!

 28. 28 Профил на lordofmountain
  lordofmountain
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Вчера се върнах от пет дневна обиколка из Румъния! Съжалих че ходих. Умря и последната ми надежда за България! Големите градове в Румъния са на светлинни години пред нашите, да не говорим за Букурещ! София прилича на гето спрямо румънската столица. Нашите медии и политици само ни пръскат пепел в очите колко е добре в България и колко е зле в Румъния, Сърбия или Гърция. Уви не е така. От балканските държави още не съм ходил в Албания, но се опасявам, че и там нещата ще са по-добре-ПРОТЕСТ ДО КРАЙ

 29. 29 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Всички стратегии в политиката са изфабрикувани в лабораториите на ДС!
  Процесите през последните 24 години са дирижирани от тях!

  Разумните и отговорни хора им заявиха ясно:
  ОСТАВКА!!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 30. 30 Профил на rug35313719
  rug35313719
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не трябва да забравяме НИКОГА за ХИДРОИНЖЕНЕРА. Страха и ченгесарството са си негов патент от край време, още от млад и невръстен юноша бледен - доносник. Отсвирването на Бисеров за нула време, показа че няма намерение да бабува кротко в сараите. Върнете се назад и вижте как ДПС винаги ескалира страх и параноя при избори. Сега обаче офанзивата е по многослойна. Страха се внушава от към националистите. Всъщност сега ДПС започва да играе отново ролята на "стабилизатор" Те мъдро приемат извинение (циркажийско) и дават прошка (лицемерна), грежат се за бедните, крепят правителството "което стига да има възможност много ще направи" сменят роли и артисти, но са същите алчни и корумпирани ДС-доносници и просто демонстрират друго ниво на комедията в името на власт во веки.

 31. 31 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Все по-сложно и трудно ще става да се живее в България. Няма да има работа, икономическата активност ще замира, една по една социалните услуги ще колабират, еврофондовете ще спират, а корупцията и насилието ще се увеличават в геометрична прогресия. Всяка "социалистическа" революция гарантирано довежда до тези резултати. Най-страшното дори не е започнало да се случва. Станишев, Доган и Сидеров, вече са заплаха за съществуването на българската нация и те реално извършват геноцид. Защо Плевнелиев "наведе глава" и започна да говори за помирение? Как жертвите да се помирят с палачите си на входа на газовите камери преди да бъдат убити? Тъжната истина е, че знаех за това развитие. И знаех, защото във фактите в атаката срещу Плевнелиев от Пеевски & Со има много истини. А те не са стигнали все още до край. Плевнелиев е твърде зависим от миналото си на кукла на конци. Не на ГЕРБ, там той беше инсталиран с определена цел. Пригответе се да преживеете предат елството на съюзниците ни, което вече започна да се случва. Комунистите са близо до сделка със Запада за своето оцеляване и властване. Само Европейската комисия се съпротивлява, но не съм уверен в успеха на тази съпротива. Разбира се, ние българите ще платим цената на тази сделка. Комунистите ще се откупят за 10-на милиарда лева, плюс още 26 милиарда лева стари задължения, които гарантираха като недосегаеми. Интересите на диктатора Путин също ще бъдат гарантирани. Всичко е в енергетиката. Йовчев, Цацаров и Плевнелиев са гаранти на сделката, другите са изпълнители. Нещо като нова Ялта ... Бог да е на помощ на българите и Бог да ми е на помощ на мен, защото знам всичко това, казвам истината, малко хора я приемат и се броят на пръсти готовите да се борят срещу това Зло .. .

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 32. 32 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Весело

  Сергей Станишев – евреин по майка, председател на Висшия съвет на БСП, потомствен комунист, роден в Украйна. Завършил висше образование в Москва. В тесни връзки с ПЕС и Социалистическия Интернационал. Наставници са му Юри Асланов, Георги Пирински, Георги Прохаски и Мартин Заимов - Голдсмит (всички до един - евреи), майка - Дина Сергеевна Мухина, баща - Димитър Станишев. Кристиян............... Вигенин – евреин, член на БСП, завежда Отдела за Международни връзки (Социалистическия Интернационал и др.), известен хомосексуалист. Назначен е на мястото на Сергей Станишев. ..............

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 33. 33 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 812 Неутрално

  За 70%-те процента: не трябва човек да е Архимед или Галилей, за да разбира, че нестабилно и даже отсъстващо парламентарно мнозинство се лекува най-лесно с избори (а не по технологията на ГЕРБ за пазаруване на депутати). Така че числото 70% показва колко са здравомислещите граждани. За чудене е, че са толкова много. Сега обаче идва един важен въпрос: кога да има избори? Има нужда от време, за да се случат няколко неща, които дават надежда за по-добър следващ Парламент. Като например организиране и коалиция на партиите от десния спектър, изгонване на дискредитирани политици, изтощаване на финансовия ресурс за купуване на гласове, полуляризиране на идеите за бъдещето и т.н.

 34. 34 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Причината протеста да не върви, и да тъпче на едно място е, че от протеста бяха изгонени доста хора. Онези които изкарват прехраната с устата си, изгониха тези които изкарват прехраната с ръцете си. Въпреки че и двете групи еднакно неваждат БСП/ДПС, кой знае защо по-добре говорещите изгониха мнозинството протестиращи.

  И този път това не го направи БСП с нейните провокатори и опорни точки. Това си дойде от говорителите на протеста - Протестна мрежа.

  Първоначалната причина на причините за това разединение е, че т.н. българска интелигенция ненавижда останалата част от българския народ. Което е един феномен, непознат в историята и света. Специално съм гледал руска телевизия за да видя дали в тази, подобна нашата култура е така - не е.

  Не зная кога се е случило това отделяне и капсулиране на елита, сигурно по соц. време. Определено преди 9-ти българската интелигенция е обичала и живеела с народа си. Но след 89 година вместо да се възстанови обичайното състояние, тенденцията се задълбочава.

  В тези процеси се крият причините както за падението на СДС, така и за възхода на ГЕРБ. В тези процеси е и обречеността на Реформаторите винаги да бъдат една малка партия с 4-8 %.

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 35. 35 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 995 Любопитно

  Много точен и правилен анализ, поздравления!

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 36. 36 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ето една лъжа в написаното.,,Управляващите имат формалното право да управляват. Те спечелиха изборите през май".Тъкмо напротив!БСП и ДПС загубиха изборите през м.май!Те са съответно втора и трета политически сили.Некоректно е да се твърди,че са спечелили изборите.При това те нямат и мнозинство от 121 човека да управляват.Абсурдна ситуация!

 37. 37 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Не му свършват опорните точки на Даниел Смилов от Ценъра за либерални стратегии. И не е за чудене - човекът си заработва част от стотиците хиляди долари грантове, отпускани на НПО-тата като въпросния Център. Колкото до статиите, с които ни залива в Дневник, мога само да цитирам Л.Русева: "Осъдими са единствено печените политически манипулатори, които си въобразиха, че могат да ни преметнат с елементарни трикове. Те бяха убедени, че сме глупави или оглупели - до степен да не виждаме какви интереси стоят зад протестите. Или да не си задаваме въпроса кой направлява брадатите окупанти на Ректората, които се подиграват с университетската автономия"

 38. 38 Профил на followed
  followed
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#4] от "dolna4erti4ka":

  И мангали. Доста мангали...

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#9:"hodounski"]Сергей се оправдава като дете в детската градина.[/quote]

  Не бива да очакваме повече от него. Той е класически пример за номенклатурен изтърсак, който до 40-годишна възраст не е спечелил един честен лев, всичко му е поднасяно наготово. Първата му платена длъжност беше министър-председател на България; беше толкова некадърен и нелеп, че му бяха зачислили "регентски съвет" - Димитър Дъбов, Р.Ов. и Румен Петков, който сега е в другия лагер, на опитващите се да го катурнат.

  Може би това обяснява болезнената му суета и амбициозност да се задържи на всяка цена. Веднъж преживя унижението единствената жена в живота му дотогава - Елена Йончева - да го зареже на другата сутрин, след като падна от власт. Сега го уредиха с нова - милионерша, която да му пере парите; как си представяте, че би си позволил да я загуби и нея?!

  Лузър, това е той. Но с власт - изключително опасна комбинация.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Блестящ анализ! По-точно едва ли може да се каже.
  Единственото спасение е ОСТАВКА, след това предсрочни избори и масово гласуване (поне 75% от българите трябва да гласуват), за да изметем тези кърлежи...

 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  Гладните кокошки просо сънуват обикновено.... Отсвирените политикани, избори сънуват, пак обикновено ...
  Знаем го от 1990 година, когато един агент, съдия и левскар едновременно, искаше "Избори до дупка!"
  Е не го избрахме.... сори...... сори и на днешните "избораджии до дупка"...
  Да не бяхте съсипали страната, още да сте си изброни... юДА, ама НЕ!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Весело

  Снимка на Лютви Местан, тогава Владимир Зидаров, като кандидат депутат от СДС обиколи Фейсбук
  Владимир Зидаров е било името на Лютви Местан, което му е дадено през Възродителния процес в България.
  Известно е, че много от депутатите и министрите в днешното Народно събрание са били част от СДС-то в миналото.
  Напусналият ДПС-ар Христо Бисеров, както и колегата му Йордан Цонев също са били членове на СДС, но са били изгонени.
  Лютви Местан на протест срещу БКП през 90-те години
  Лютви Местан на протест срещу БКП през 90-те години
  Премиерът Пламен Орешарски също е бил част от Съюза на демократичните сили. През 2003 г. сегашният държавник е бил кандидат-кмет на София, но след тайна среща между него и хазартния бос Васил Божков – Черепа, лидерката на СДС тогава, Надежда Михайлова, оттеглила кандидатурата на Орешарски.
  Заедно с “Пацо от Дупница” си тръгнал и сегашният културен министър – Петър Стоянович, който пък през 2003 г. поел отговорността за уредената среща между Орешарски и Черепа.
  Снимката на младия Местан бе извадена от Димитър Павлов в предаването му “Комисията Павлов” по ТВ7.
  Известният водещ припомни и друг позабравен факт – Лютви Местан и Волен Сидеров, на чийто пръст се крепи новата тройна коалиция, са съпартийци още от 1990 г.

  http://offnews.bg/index.php/267577/kogato-lyutvi-mestan-beshe-vladimir-zidarov-ot-sds

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 43. 43 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#2:"BlueWater"]Миналата година в Народното събрание социалистите дадоха само шест гласа в подкрепа на декларацията на Иван Костов осъждаща възродителния процес. Сегашното признание е поредния катарзис. [/quote]

  Заби им го на другарите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 44. 44 Профил на hotentot
  hotentot
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Опитаха се да поругаят и Орлов мост - символа на протеста срещу същите тези комунисти, които сега бяха докарани с автобуси да слушат оглушелите от глупост и нахалство свои деца.

 45. 45 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 792 Неутрално

  [quote#2:"BlueWater"]Миналата година в Народното събрание социалистите дадоха само шест гласа в подкрепа на декларацията на Иван Костов осъждаща възродителния процес. Сегашното признание е поредния катарзис. [/quote]
  Не е катарзис, не е ... Както отдавна предвидих, БСП официално туриха чалмите. Сега чакаме следващото прозрение Кутево, например, че Мохамед е бил първия комунист и именно за това са се борили през цялото време, но са останали неразбрани, защото лошата опозиция много врещи и им пречи.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 46. 46 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":

  Управлявали са пич.Толкова ли ти е къса паметта.И са се проваляли.

 47. 47 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#42] от "Бай Иван":

  Така де,всичко лошо почна от СДС -то.

 48. 48 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Както взеха властта,така и управляват-с машинации.

  Накрая ще се оплетат сами.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 49. 49 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 478 Неутрално


  До коментар [#37] от "jozi81":

  Хм,Любослава Русева.Такава смрад.

 50. 50 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#33] от "stein":

  И т.н. Когато вече няма да има България.От такива гении като тебе сме го докарали на тоя хал.

 51. 51 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 812 Весело

  До коментар [#50] от "ggg41308177":

  Кога и как точно няма да има България? На какъв хал сте го докарали и какво общо имат такива като мен? Иначе за гения - мерси, подобно

 52. 52 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#15] от "Rage Against":

  С платени дипломи...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 53. 53 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 635 Весело

  Страхотен пирон в ковчега на червено-пембяните заговорници.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 54. 54 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#49] от "ggg41308177":

  кутевче щастливо.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 55. 55 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#37] от "jozi81":

  Още малко ще започнете сами да си говорите.
  Кутевче, времето ви изтече в главния колектор..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 56. 56 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#19:"rio_tinto"]от станишев и оершарски ви е страх много по-малко отлколкото от силовака борисов, затова сега сте по улиците с пяна на уста, беше ви се насъбрало. вие сте нискоинтелигентни, емоционално смачкани и много страхливи.[/quote]


  като си тооолкова Голем Юнак ..излез да ни поведеш към златните полета ....
  не знаех , че съм "емоционално смачкан и много страхлив" ...е сега вече знам, тенкс Юнако

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 57. 57 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#30] от "rug35313719":++++++++++++++++
  СЦЕНАРИСТА

  Джордж Оруел-1984
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 695 Неутрално

  [quote#46:"ggg41308177"]Управлявали са пич.Толкова ли ти е къса паметта.И са се проваляли.[/quote]
  Това че едно-две лица от Бълг. на гражданите са били на постове в бивши коалиции, не ги прави управляващи и провалили се. Не те са били определящите фактори в политиката на тези коалиции, довела до съответните провали. И на мен не ми е приятно участието на лица като Кунева и Вълчев в Реф. блок, но приетия принцип си е принцип - отделните партии не се бъркат в кадровата политика на другите. Аз също очаквах Кунева да се оттегли на заден план и начело да изберат нов лидер, но това е тяхно решение и тяхна отговорност, въпреки че оказва влияние на общия имидж.

 61. 61 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#56] от "too_many":

  юруелкъм. вярваш ли, че улицата може да излъчи управление, което да няма нищо общо с традиционните силови центрове, да спечели избори, да прекърши гръбнака на ДС-машината? някаква идея за механиката на подобен процес?

 62. 62 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Любопитно

  България се разпада!
  Във властовите сгради всеки е петимен да се изприкаже, а отвън полицията бие студентите. Една група българи е насъскана срещу друга. Платено и безплатно се насажда и провокира омраза - и намира добра почва, подхранена от масовата бедност, острия недостиг на елементарна битова сигурност и разпространяваните слухове и откровени лъжи, окалващи всекиго.
  https://www.facebook.com/events/173029802902547/179364865602374/?notif_t=like

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 63. 63 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8837 Неутрално

  сега действащото правителство няма никакво морално право да управлява . те всъщност загубиха последните избори. крепи ги през цялото време един фашизоиден себект , който цели собствената си изгода от този абсурд. ОСТАВКА на тройната коалиция - не им искам ни коледни , ни великденси , нито тях.

 64. 64 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  призовавам всички дърти,неграмотни,неразбиращи,и глупави националисти да не гласуват на предстоящите избори,нека ние младите грамотните и мислещите решаваме нашето и на децата си бъдеще,призовете и вие вашите баби и дядовци наивно вярващи в социализма да не ви обричат на комунистическо-турско робство и при следващтото гласуване

 65. 65 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1835 Весело

  Значи, ако си комунист - ти се полага "държавното кебапче", а ако не - не ти се полага.

  Според "станиш-ката" държавата е собственост на БСП и който иска да ги свали от власт е "престъпник".

  Не ги е срам тези студенти и протестиращи.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 66. 66 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#55] от "Captain Shakespeare":

  "Кутевче, времето ви изтече в главния колектор.."

  Споко, имаме си голям адронен колайдер.

 67. 67 Профил на ръца пръца
  ръца пръца
  Рейтинг: 793 Гневно

  гнъс до гнъс се случва с наш'та мила Родина. Че и дирижирана от милиоционерска глава ОТНОВО...#ОСТАВКА

  птицата може да се влюби в риба, но къде ще живеят...
 68. 68 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#64] от "ergen4ev":

  Този призив не поставя под сериозно съмнение единствено твърдението ти, че си млад.

 69. 69 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 479 Любопитно

  http://www.neurope.eu/article/gypsy-romance-no-gentlemen-reality-oligarchy
  Gypsy romance? No, gentlemen, reality of the oligarchy!
  Dietmar Bergtahl

  "...
  След като лостовете на държавната власт се изплъзнаха от ръцете на Борисов заради народния вот, той полага неистови усилия да пречи държавата да се развива по нормален път: оспори изборните резултати, бойкотира парламента с т. нар. нулево присъствие (не че когато е там, върши нещо), дори не се регистрира в зала по време на внесения от самия него вот на недоверие.
  Това поведение впечатли дори партньорите му в Европейската народна партия. Чак след като от ЕНП му казаха, че не е нормално да го няма, в средата на август Борисов върна ГЕРБ в парламента.
  Но не се отказа от деструктивната си роля. Десетина дни след сформирането на кабинета в страната избухнаха протести срещу предложението за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" да бъде назначен медийният магнат Делян Пеевски. По-малко от 24 часа след избора му той подаде оставка.


  В протестите обаче активно се включват банкрутиралите на 12 май десни партии, които за първи път от 1989 година не влязоха в парламента.
  Протестите много бързо се превърнаха в своеобразно шоу на политически марионетки, които всъщност не се замислят каква е целта на кукловода им. Участниците, необезпокоявани от полицията, всяка вечер блокират ключово кръстовище в столицата и всъщност връщат страната назад във времето със скандиране на лозунги с давност 1990 г., чиято основна идея е елементарният агресивен антикомунизъм.

  За основен организатор се сочи противоречивият олигарх Иво Прокопиев и т.нар. кръг около него - "Капитал". В кабинета на Борисов Прокопиев се радваше на добро отношение - "негови" хора са ненавижданият от българите финансов министър Симеон Дянков, икономическият Трайчо Трайков, както и сегашният президент Росен Плевнелиев, който изгря в началото на мандата на Борисов като министър на регионалното развитие.
  Като човек, гравитиращ около кръга Прокопиев, е сочена и еврокомисарката Кристалина Георгиева. В София не са тайна и близките му бизнес отношения с дългогодишната приятелка на Борисов банкерката Цветелина Бориславова.

  Златното момче Прокопиев започва бизнес кариерата си в края на 90-те години. Тогава, благодарение на политически протекции, участва в редица скандални приватизационни сделки - Винпром "Дамяница" и "Каолин".
  Прокопиев отговаря на всички квалификации, за да бъде определен като олигарх: прави бизнес благодарение на връзките си с властта; притежава медии; произхожда от семейство, свързано дълбоко с най-зловещите служби от времето на комунистически диктатор Тодор Живков (баща му държи едно от ключовите ловни стопанства, посещавано лично и често от Тодор Живков). Баща му Георги Прокопиев се грижи не само за сигурността, но и за развлеченията на комунистическия елит.
  Под негово влияние са и редица "неправителствени" организации, икономически институти, вкл. и специализирани юридически и съдебни агенции и институти.

  Една от звездите в този кръг е доста спорният политически анализатор Иван Кръстев, който обича да демонстрира близките си връзки с американското посолство в София.
  Става дума за т.нар. кръг "Капитал", чието истинско име всъщност е "Кражба".
  Произходът на Кръстев е абсолютно копие на този на Прокопиев - син на член на ЦК на БКП.
  До падането на Борисов Иван Кръстев се хвали, че той е "един от бащите на Бойко Борисов като политик" – осигурил му е подкрепа от десни партии и фондации в Европа, подпомогнал е политическия му проект за партия ГЕРБ.

  За да обслужва своите икономически цели, кръгът "Капитал" още в началните етапи на формирането си в средата на 90-те години започва да създава свои инструменти за политическо влияние, манипулация на общественото мнение и натиск върху държавните институции. Те са в три направления:
  а) медийна група;
  б) обръч от неправителствени организации и мозъчни тръстове;
  в) социологическа и маркетингова агенция.
  Специфичното специално за медиите е, че те претендират за елитарност, висока гражданска и морална позиция, което им дава аудитория сред интелигентната градска публика. В същото време те са пряк проводник на политико-икономическите интереси на Иво Прокопиев и се използват за пропагандни кампании срещу определени политически кръгове, които не работят (как не ги е срам?!) за интересите на групировката.

  Един от символите на българската проевропейска политика - бившият президент Петър Стоянов, тези дни публично заяви, че в България "умишлено се поддържа тезата, че Делян Пеевски е единственият проблем... Има много други, по-страшни нерешени проблеми от това".
  Стоянов, който е известен с близостта си с американската администрация и по-специално с Бил Клинтън, не може да бъде обвиняван в симпатии към левия политически сектор. В неговите думи може би се крие и истината за последните събития в България.... "

 70. 70 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#66] от "jozi81":

  Много съм спокоен.
  Ще се превърнете на фотончета.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 71. 71 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#37:"jozi81"]Те бяха убедени, че сме глупави или оглупели - до степен да не виждаме какви интереси стоят зад протестите. Или да не си задаваме въпроса кой направлява брадатите окупанти на Ректората, които се подиграват с университетската автономия" [/quote]

  С това че цитираш Любослава Русева нищо не доказваш - самата и теза е голословна и без грам доказателства.
  Признавам и че е умница, но някой сякаш и направи лоботомия и сега това което пише в Преса въобще, ама въобще не е убедително.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 72. 72 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#69] от "petrov9":

  Интересно защо не публикуват в Дневник тази статия,тъй като винаги надлежно превеждат писаното за България в чуждите медии. Навярно защото в европейската преса за пръв път излиза обективна картина на събитията у нас през последните месеци и разкрива истинското задкулисие.

 73. 73 Профил на mmiu
  mmiu
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#8] от "Храбър":

  Ами в РБ има едни кукувици, които (както едно време в СДС) са на път да си снесат яйцата. Това студентите го знаят, те не са глупави.

  И засега са аполитични - как по-ясно да се покаже, че не са платени от Сорос, САЩ, ционистите или друга митологична фигура от политпропагандния арсенал на БСП?

 74. 74 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какво ни казва статията? Окупацията на университета е демократична и когато започва, и когато свършва, и по средата. Краят на окупацията е небивал успех и няма никаква връзка с проведения митинг на БСП и ДПС, макар че настъпва само 24 часа след този митинг. Медиите започнаха да "оценяват правилно" окупацията. Преди това "оценяваха неправилно", но различни хора им наляха ум в главите.

 75. 75 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какво не ни казва статията:
  - Защо студентската окупация се предвожда от нестуденти като Глишев и докторанта (не му помня името) по история,
  - Защо беше забранен достъпът на преподаватели от самия ректорат, а беше предоставен достъп на Пардю, Камен Во и подобни,
  - Кой отговаря с името си за режийните разходи на ректората по време на окупацията или в противен случай - защо никой не е посмял да застане с името си.
  Присъствието на Пардю е огромен скандал и трябва да се обсъди отделно. Но от журналисти, които имат топки.

 76. 76 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 689 Неутрално


  До коментар [#75] от "Васик":

  а окръжното какво ти казва , защо
  комунистите не могат да мислят сами, трябва да им казват какво да говорят, от закритите партийни събрания е така

  BG e мини империя на злото.
 77. 77 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 531 Неутрално

  огромно благодаря на студентите. да знаете, че имате огромна подкрепа от обществото.

 78. 78 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 531 Неутрално

  чудя се докога хората ще позволяват политиците да ги извозват като добичета на пазар. мили хора тези дето ви плащат баничката и бозата за да им позволите да ви докарат в софия буквално ви извозват, пързалят, пускат ви на динена кора или не знам как да го кажа по-ясно. за тях вие сте просто една бройка. заблуждават ви, те не защитават вашия интерес, а крадат и от нас и от вас. послушайте децата си и не бъдете като овце на заколение.

 79. 79 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#31] от "Бай Иван":

  Не унивай, Бай Иване !
  Тече опит за Реставрация в системата на общия ни живот !
  Искаш ли да я спрем, само заедно ще успеем...

 80. 80 Профил на perperikon
  perperikon
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Няма бъдеще за правителство и страна, чиито пътеводни светлини са подобряване на живота на пенсионери,малограмотни(=безработни) и цигани и турци. Грижите само ще умножат лежащите на бюджета, щото така е по-лесно. Защо да работи циганката,щом като роди 4-5 деца ляга на социалните помощи на държавата. То статистиката вече официално се призна, че от 10 год над 50% родените деца в България не са етнически българи и така или иначе, скоро етническите им партии ще могат да печелят изборите с мнозинство. Те бившите комунисти са си национални предатели вече 120 години, но парадоксалното е че Атака помага с всички сили българската етническа и интелектуална прослойка да бъде час по-скоро смазана, ако може и изгонена от страната,поне тази, която е детеродна възраст. Дали ще се казва страната ни "България" след 30 год. няма никакво значение, защото българите в нея ще бъдат само едно тормозено малцинство. Залогът с оставката на това правителство се състои в това, че ако изпълни мандата си процесът на необратима дебългаризация може да се съкрати на 15 год. Перверзния преход, който ни организираха бившите комунистите изгони 1,5 млн. млади българи след 1989 г., а сега наред е остатъка. Тогава няма да има кой да храни и цигани и пенсионери, ама кво им пука, те тогава няма да са на власт, а внуците на Цар Киро. Все още има малък шанс, краят на 1332 годишната ни държава да няма този трагичен завършек, но само ако тези паднат веднага и никога им позволим да се върнат на власт.

 81. 81 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#80] от "perperikon":

  за съжаление логиката не е отличителна черта на комунистите от бившия режим. единствената движеща сила за тях е ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА. хората не са от значение, има значение само властта и контрола над свободата.

  ако искате промяна излезте утре в 11:00 пред Народното събрание и подкрепете студентите.

  тази престъпна власт не разбира и не чува освен ако не се почувства застрашена от много хора, които имат смелост да излязат и да бъдат свободни да защитят позициите си публично.

 82. 82 Профил на positive999
  positive999
  Рейтинг: 374 Неутрално

  МОРАЛ ИЛИ КОКЪЛ ... ТОВА Е ВЪПРОСЪТ

 83. 83 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 800 Неутрално

  ""Не е честно да се иска морал от мен! Съдете ме с моя аршин! Щом ГЕРБ управляваха неморално и никой не протестираше, и ние имаме право на същото!"
  Данчо the Mint по Панодрама "

  Горките бъдещи историци. Като говорят някога за нашето време ще трябва всеки път да обясняват кого имат предвид, когато пишат за Наглите.

 84. 84 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#81:"bi_u"] утре в 11:00[/quote]
  утре, 20-ти в 12:00 пред НС

 85. 85 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако авторът беше чел Гасенди, нямаше да бръщолеви глупости за Декарт.

 86. 86 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#21:"danimia"]Дядо Коледа,
  Тази година ако искаш нищо не ни носи на нас, българите, само нека да сме здрави! Раздай подаръци на дечицата и после, като изпразниш големия чувал, хубаво го натъпчи - вземи Орешарски, Станишев, Доган, Местан, Сидеров, Борисов и пр. маскари. Ние нищо не искаме, само ги вземи и ги занеси някъде, откъдето няма да могат да се върнат никога! Тогава България ще има бъдеще! [/quote]

  Много ми хареса писмото до Дядо Коледа. Дали няма начин да се направи публично и хората да го подписват. Може пък и Дядо Коледа да ни чуе така.

 87. 87 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#69:"petrov9"]http://www.neurope.eu/article/gypsy-romance-no-gentlemen-reality-oligarchy
  Gypsy romance? No, gentlemen, reality of the oligarchy!
  Dietmar Bergtahl [/quote]
  [quote#72:"jozi81"]Интересно защо не публикуват в Дневник тази статия,тъй като винаги надлежно превеждат писаното за България в чуждите медии. Навярно защото в европейската преса за пръв път излиза обективна картина на събитията у нас през последните месеци и разкрива истинското задкулисие.[/quote]
  Ами може би заради това, че те публикуват информация на всеки, който им плати (копи и пейст от фейсбук страницата на neurope на адрес https://www.facebook.com/NewEurope):
  NE allows anyone who can pay them write whatever they want. Dietmar Bergtahl doesn't even exist. The editor of so-called "NewEurope", Mr Basil Coronakis has just admitted that he has personal ties to Dan Voiculescu, a proven collaborator of former Dictator's Nicolae Ceausescu' ruthless secret police, who only aims to discredit Basescu and to prevent the Justice system from looking into his murky and illegal activities (Voiculescu and members of his family, especially Camelia Voiculescu, are being tried these days for blackmail, fraud and other crimes, and the direct evidence against them is devastating). More details below: http://www.hotnews.ro/...

 88. 88 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 562 Неутрално

  С кеф да ги анализираш

  shut up retard
 89. 89 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 792 Любопитно

  [quote#8:"Храбър"]Вчера гледам надпис на колона в сградата на СУ, на който Реформаторския блок е нареден заедно с БСП, ГЕРБ, ДПС и Атака. [/quote]
  Вярно, за дребни душици и измекяри трябва отделен списък.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 90. 90 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#69] от "petrov9":

  Няма какво да се чудиш Бат Бам е нарцис, а не реален политик, затова и трябва този и онзи да му набива шапката, както са направили ЕНП, например.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 91. 91 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "..Помните ли как започнаха младежките протести? Първом тък-ъ-дък, тък-ъ-дък по софийските улици, пърформънси с тъпани и вувузели, едно момиче се прави на картина на Дьолакроа с разголена цица, революцията води народа на барикадата. Антикомунисти, пък комунари?! Но кой ти разбира. Тя картината не е за Френската революция 1789 г., за Бастилията и пр., милички, тя е за Юлската революция 1830 г., която репродуцирала предишната власт, както българския протест, ако сполучи, ще репродуцира тиквенската власт. Не ви ли увряха тиквите да схванете? "
  Д. Иванов

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK