Кабинетът влошава задачата на следващото правителство

Кабинетът влошава задачата на следващото правителство

© ReutersКойто и да дойде на власт, ще бъде изправен пред същата позната криза на легитимността. Само че този път ще е по-зле заради отчаяните опити на сегашното правителство да се задържи на всяка цена. Да се спечели отново доверието на гражданите няма да е лесно. България ужасяващо силно се нуждае от това да преоткрие себе си като политическа общност."


Това казва Димитър Бечев от Европейския съвет за външна политика в коментар за последните събития, озаглавен "България: Студентите се притичват на помощ", публикуван на английски на интернет сайта на тази международна неправителствена организация. 


"Утопичната република, основана от студентите, окупирали Софийския университет, може да се окаже зародиш на това преоткриване. С продължителните им и често разгорещени дебати, вече е изпратен мощен сигнал, че обществената вдъхновеност е ценност, а гражданската активност трябва да се приветства. Но ще чуе ли този призив апатичният и често циничен народ?", пита авторът.
Според него единственото решение за излизане от бъркотията са предсрочните избори. "Колкото по-скоро Орешарски и екипът му от експерти с малка политическа тежест се оттеглят, толкова по-добре. Самите управляващи партии с половин уста приемат това като необходимост, а с митингите на БСП и ГЕРБ на 16 ноември във въздуха се усеща задаваща се предизборна кампания. Единствено времето не е ясно, макар че логично изглежда това да са изборите за Европейски парламент през май 2014г.", пише още Бечев.


Той описва за читателите в чужбина обстановката в България и вливането на нова енергия в протест с включването на студентите с окупацията на СУ на 25 октомври: "София вероятно вече е поставила световен рекорд (по продължителност на протеста - бел.ред.), дори това да са забелязали малцина в чужбина." 


Като обяснява от кого е съставена коалицията, от която студентите искат да подаде оставка, Бечев казва: "Те възприемат правителството като олицетворение на всички патологии, тровещи обществения живот в България от 1989г. насам: превземането на държавата от олигархични мрежи, дълбоката липса на прозрачност и отговорност, отсъствието на върховенство на закона, икономическата несправедливост, арогантността на елита. На хартия демократичният режим действа, но ако се вгледате, ще видите отсъствието на консолидирането му в определени сфери - независимостта на медиите, правосъдието, контролът над спецслужбите."


Според автора "политолозите може да обявяват прехода на България след  1989г. за очевиден успех, повечето граждани го възприемат като пълен провал, а изправени пред това мрачно осъзнаване, студентите настояват най-малкото за морална революция".


Кабинетът влошава задачата на следващото правителство

© Reuters


Бечев допълва, че дори само споменаването на "морал" и "политика" събужда съмнения, защото "българското общество, парализирано от дълбоко вкоренено недоверие, вярва, че има голяма пропаст между правилата за личния и за обществения живот".


"С времето това се превърна в навик - да се наказват политиците чрез избори, вместо да бъдат възнаграждавани техните политики или устойчивостта на идеологическите им позиции.  Вкорененият възглед, че всеки на обществен пост изначално е измамник, държи на ниски нива от 10-20 процента одобрението за фундаментални институции на представителната демокрация какъвто е парламентът. Антисистемните партии по принцип се справят добре - през 2001г. и през 2009г. две от тях спечелиха властта."


Авторът смята, че сегашната криза само потвърждава, че недоверието се е превърнало в основен идиом на българската политика. Той разказва как правителството на Орешарски, както и медиите, свързани с Делян Пеевски, се опитват да дискредитират протестите като ги представят като проект на задкулисни кукловоди, платен от конкурентни бизнес лица и либерални неправителствени организации, финансирани от Джордж Сорос и други западни донори. "Правителството призна зависимостта си от сенчести интереси, като например, че наглед всемогъщата Корпоративна търговска банка държи на депозит значителна част от обществените средства, и въпреки това казва на опонентите си "Ама, и вие сте същите".


Когато се оказа, че студенните са имунизирани срещу клеветнически кампании, а социолозите показаха над 60% одобрение за тяхната кауза, властите веднага смениха тона, разказва още Бечев. Управляващите партии с половин уста признаха чистите мотиви на студентите и единственото им обвинение остана, че те са политически наивни и без да искат прокарват връщането на власт на ГЕРБ. "Студентите отхвърлиха и тези обвинения, защото възприемат борбата си като нещо различно от политическите боричкания. Озадачаващо, критиците им ги наричат как ли не - от безгръбначни десни през троцкисти до анархисти. В този смисъл обаче като във всяко обществено движение и тук има различни гласове, възгледи и конкуриращи се визии. Плурализмът е сила, а не слабост. Това, което наистина обединява студентите, е отхвърлянето на статуквото."


Междувременно, агонията на България продължава, правителството смело се прави, че нищо не се случва и заобикаля темата за зависимостта си в парламента от популистката и шовинистична "Атака", казва още авторът.


"Пристигането на над 6000 бежанци от разкъсваната от войната Сирия предизвика реакция на крайно десните, език на омразата и нападения срещу хора, приличащи на чужденци. Подобна радикализация в комбинация с продължителна икономическа криза представлява сериозно предизвикателство за страна, която вече е смятана за гето на периферията на Европейския съюз. Неспособността на властите да реагират решително и авторитетно на растящия екстремизъм пося отровни семена в българското общество."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Весело

  Няма да му е леко на Никито Бареков значи. Шегичка
  Имам чувството, че това правителство прави сметка да изкара целия си мандат, така че, каквото и да прави, ще трябва то да се оправя.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1064 Гневно

  Първо да се махнат тези, пък после ще мислим за следващите!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 3. 3 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Кабинетът влошава положението не само на следващото правителство, а на следващите три...
  Бая зор ще трябва да се измъкне държавата от батака, където я вкараха тия мародери.
  Влошава и положението на следващите две поколения, то не са заеми, то не са псевдосоциални обещания и са толкова зле изпълнени, че бедна ни е фантазията...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 4. 4 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Ох...с нетърпение очаквам правителството да подаде
  ОСТАВКА!!!

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 5. 5 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Единствената цел на този кабинет е да съсипе България в полза на руските си господари

  писнало ми е от левичари
 6. 6 Профил на sasa1959
  sasa1959
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Влошава положението на българския народ.

 7. 7 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3436 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Василев":


  [quote#1:"Митко Василев"]Имам чувството, че това правителство прави сметка да изкара целия си мандат[/quote]Борят се за всеки един ден повече във властта.Затова смело с чужда пита помен правят...

 8. 8 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Като чета подобна статия ако не бях в България, а в чужбина щях да си помисля, че милиони протестират, ходя по улицата и викат дОСТАВКА! Ама не съм, истината е друга.

 9. 9 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Последиците от това правителство ще са много по-лоши дори от тези на тройната коалиция или бойковото. Онези просто крадяха и слагаха свои хора където могат, а тройната ни набута и с гоуемио енергиен шуем. Сега се опитват да наложат нещо като тирания, маскирана с уж спонтанни фашизоиди и сблъсъци между групи хора.

 10. 10 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 782 Весело

  Другари! Настъпва Второ социалистическо царство-государство (2013-2058). Новият празник на свободата е 12 май. Септември ще стане Май.
  През новите 45 години социализъм ще построим 5-8 нови Българии. Новият СИВ ще се казва Единое экономическое пространство; новият Мински договор ще смени Варшавския.
  Добре дошла при нас на Украйна!
  Да живее партийното ръководство в лицето на другарите Доган, Станишев, Сидеров и Бареков!

  Миша
 11. 11 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  ... тоА е написал голЕм гювеч... за медийната свобода, парите на дрЪжавата у КТБ, продажни медии... и дава примерЕ от близкото (тригодишно) минало. По 'сичко личи, че пол'вината гювеч(и заглавието) е писан нАпролет... и е дописан сЯ.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 12. 12 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ще си платят прескъпо!
  Много скоро...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 13. 13 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Сегашната тройна има опита на предишната - раздава пари без да има икономическипредпоставки за това, опука 4.5 милярда лв. от резерва,последната година направи две увеличения на пенсиите, Бойко ги изплаща и офука още 3 милярда, три години събира средства и едва събра за 9 % увеличение накрая....Ама БСП и ДПС и сега викат - замрази пенсиите, изгони инвеститорите, направи световната криза...И баламурниците се хващат и пак ще се хванат...Така, че следващите 50 години ще си играем на "ние даваме, другите замразяват"...

 14. 14 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3436 Неутрално

  До коментар [#13] от "hinin37":


  [quote#13:"hinin37"]И баламурниците се хващат и пак ще се хванат...Така, че следващите 50 години ще си играем на "ние даваме, другите замразяват"... [/quote]Тов го правят още от Луканово време-вече 20 години все номерът им минава.От такъв материал се състои България просто..

 15. 15 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Авторът смята, че сегашната криза само потвърждава, че недоверието се е превърнало в основен идиом на българската политика"
  Това е точна констатация. Вече не вярваме на никого. Толкова много ни лъгаха, крадоха, манипулираха, подценяваха и потискаха през тези 24 години, че направо у нас се породи една непоносимост към политиката и партиите. Като чуя думата "преход" и косата ми се изправя. Това нагло ограбване на националното богатство, трупано с десетилетия, те нарекоха "преход". А шайката бандити, които извършиха този грабеж, нарекоха себе си "политически елит". Единственият изход от положението е да махнем тези" елитни" персони от властта и да дойдат нови хора в политиката. А това може да стане само по насилствен начин. Няма доброволно да се откажат от привилегиите си.

 16. 16 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#8] от "zlobar":

  явно,че си заспал дълбок зимен сън и не виждаш и чуваш как жандармерията шета из града, който вече е непроходим от хайки на МВР,и ти като управниците ни, си сляп и глух непукист!

 17. 17 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#3:"Кирето"]...Бая зор ще трябва да се измъкне държавата от батака, където я вкараха тия мародери...... [/quote]

  Затова е най-важното да върнем Бойко Борисов колкото се може по-скоро.И Дянков също нищо ,че Бойко го нарита предсрочно. Бързо ще направят пак тандем и страната ще дръпне яко напред.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  Това правителство ще си отиде в момента ,в който загуби арбитражното дело за Белене и остави енергетиката в руски ръце.Те са рубладжии!

 19. 19 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#16] от "matera":

  Не съм съгласен с Вас- правилният термин е реалист. Пък кой спи си отговорете сама на въпроса като пребройте протестиращите. Милон- два, колко са според Вас?

 20. 20 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  България отчайващо се нуждае да разстреля най-корумпираните си политици и чиновници, та следващите да имат малко страх! България отчайващо се нуждае от кратки и ясни полсания, а не от многословни празнодумства!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#15] от "apolitichna":

  Какво национално богатство?Прочети доклада на Петър Младенов от ноември 1989г.Те оставиха страната фалирала и я доограбиха 1996г. с фалита на банките.

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#19] от "zlobar":

  Ти брой бабите на пилоните и циганите от влаковете!

 23. 23 Профил на bpl58397717
  bpl58397717
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Като цяло написаното има дълбок резон, само не съм съгласен с тезата за гетото, като почнем да се обиждаме на гето, то има много гета в спретната и чиста западна европа.

 24. 24 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#8] от "zlobar":

  понеже съм в чужбина ще ти кажа, няма значение колко протестират, това е сигнал че нещо не е както трябва. Работата на управляващите е да се вслушат, не игнорнват. Никой не може и да иска със сила да свали правителство, но то трябва да може да чете сигналите които му изпращат гражданите. Разбира се ако иска.

 25. 25 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ц-ц-ц, този соросоид неден такива лошавини е приписал на девственото ни правителство, че с хонорара си сигурно е разорил Сорос

 26. 26 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#22] от "hodounski":

  Не ти знам възрастта нито етноса, но твоята баба или майка да броя ли? Айде като пишеш простотии се съобразявай малко!

 27. 27 Профил на bpl58397717
  bpl58397717
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И още нещо хора разберете, трябва генерално да се въздържаме да опредляме държавата си като гето, бедна, най бедна, защото искаме или неискаме ехото разстръбява това до последното кътче на замята, като цяло резултатът от това е, че много млади българи решават, че не искат да живеят в гето и напускат. НИКОЙ НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, ТАКА ОБЕЗКЪРВЯВАМЕ БЪЛГАРИЯ И ОЩЕ НЕЩО, БЪЛГАРИЯ НЕ Е ГЕТО, ПО НИКАКЪВ НАЧИН И БЪЛГАРИТЕ НЕ СА НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА. МНОГО ОТ СТАТИСТИКИТЕ НА ЕС НЕ ОТЧИТАТ ЦЕНИТЕ, А САМО ДОХОДИТЕ, ПРЕНЕБРЕГВА СЕ И ФАКТА, ЧЕ ОСЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ В СОБСВЕНИ ЖИЛИЩА, ТОЗИ ПРОЦЕНТ СРЕДНО ЗА ЕВРОПА Е ЧЕТИРДЕСЕТ. Е ДА БОРИМ СЕ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ НИЩО ПО НОРМАЛНО ОТ ТОВА, РЕСПЕК, УСПЯХМЕ МНОГО, КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ИСТОРИЯТА НИ. И НЕКА ПРЕДИ НАРЕЧЕМ БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ГЕТО ПОМИСЛИМ КАКВО Е БИЛО НАПР. В СИНГАПУР ИЛИ ИРЛАНДИЯ ПРЕДИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ГЕТО. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ.

 28. 28 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#16] от "matera": не виждаш и чуваш как жандармерията шета из града, който вече е непроходим от хайки на МВР,и ти като управниците ни, си сляп и глух непукист! "


  -Незаслепените и незаглушените виждат как непрестанни други хайки блокират града и вият и викат, и то защо- за да върнат най-проваленото правителство на ГЕРБ.Ако това е целта,то тя е погрешна,а ако не е,то значи сме заслепени.

 29. 29 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#24] от "prokopi":

  Е как да няма значение, нали за това сме демократично общество. Имаше избори, избрахме си ги тези. Това е. Че бай Драган не щял Орешарски, а Сидеров- на тебе пука ли ти?

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#26] от "zlobar":

  Ако има анкета „Участвахте ли в протестите?“ ,ще разбереш колко хора протестират.Знаеш ли колко възрастни хора има там? Може ли всички тези хора 160 дни да са на площада?Освен това с нас протестират и много цигани и те са едни от най-упоритите.Важното е,че го правим по убеждение,а не защото някой ни е закарал като вещи!

 31. 31 Профил на burmov
  burmov
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Докато на власт са леви нищо хубаво не ни чака.. А всъщност те леви ли са ?!? Или май,май никакви...

 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#29] от "zlobar":

  Последните 10г. не сме имали честни избори.Просто в един момент ти идва до гуша!

 33. 33 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3877 Неутрално

  До коментар [#13] от "hinin37":

  Те,дори викат, че кризата сега дошла, при Борисов нямало криза.
  Ченезависимо от трите поцента, ама давали пари на пенсионерите. Дори аз си мисля, че тези три процента ще станат като процентите на Масларова. До 250 лв. ще им дадем 2,5% над 250лв 2% ище кажат, не ние дадохме 5% и много ще им се хванат на лъжите както и първият път.

 34. 34 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#30] от "hodounski":

  Нещо май криво ме разбра. Имам на предвид, че когато хвърляш бисери от рода
  [quote#22:"hodounski"]бабите на пилоните[/quote]
  все пак се съобрази, че са майки на някого.

 35. 35 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#32] от "hodounski":

  Тука не мога да те оборя 100 процента съм съгласен

 36. 36 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#30:"hodounski"]Важното е,че го правим по убеждение,а не защото някой ни е закарал като вещи! [/quote]
  Не съм сигурен- ти и още 50 % да, но предполагам и ти усещаш че има и платени сред вас.

 37. 37 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Така е, от чужбина разбраха , ние още спим.

 38. 38 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз не разбрах защо този човек иска предсрочни избори. Нещо му куцат обясненията.

 39. 39 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#29] от "zlobar":

  Това е сигнал че нещо не е наред в обществото, работата на политиците и държавниците е да го решат, не игнорират. Какво аз, ти харесваме може да си спорим дълго, но е факт че има голяма част от българите които не са съгласни със статуквото.

 40. 40 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Бомбите със закъснител са поне 2. Разходната част на бюджета и цената на тока. Няма пари за социални нужди. Трябва да се простираме според чергата, определено и за съжаление. Това правителство харчи само и само за да печели гласове. И държи цената на тока. Която ще скочи до небето при следващото правителстбо, тогава те ще обвинят него. Защо ли не се кръстиха Византийска социална партия?

 41. 41 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#29] от "zlobar": вземи пример от какво става по света-в кои страни има протести и как реагирват правителствата. В Европа общо взето веднага подават оставки ако не е стачка, инатят се в Сирия и Турция засега. Избери си ти в каква държава искаш да живееш.

 42. 42 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#1:"Митко Василев"]Няма да му е леко на Никито Бареков значи. Шегичка[/quote]
  Каква ти шегичка?! Главата на г-н Бареков, както е добре известно, се намира на по-голяма надморска височина (заради ръста му). Снабдяването на мозъка с кислород е влошено заради затрудненото кръвоснабдяване. Заради това му е трудно. Той ако беше с правилно оросяване щеше да се осъществи като журналист и сега да си работи по специалността. А сега, след като осъзна пълния си провал като журналист, реши да пропусне една тежест (както правят на състезание щангистите) и хооп на следващата - политик. На лудия как да му кажеш, че е луд? Както и да му го кажеш - все тая. Но все пак, за негово утешение, у нас има достатъчно на брой тъпи хора. Все ще се намери кой да му се върже на тъпотиите.

 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  протестиращ да каже, че правителството има проблем с легитимността е една стъпка по-далеч от крадеца вика дръжте крадеца. иначе, дневник, трябва да получите награда за усилията си да убедите някого, че протестите все още не са умрели

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 44. 44 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 775 Неутрално

  [quote#2:"grand funk railroad"]Първо да се махнат тези, пък после ще мислим за следващите![/quote]

  Първо да видим кои ще са следващите, пук после ще махнем тези.

  ... А, то още няма следващи ... ? май ...

  Ееее, .... ми нямаме избор - оставаме с тези !

 45. 45 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 775 Неутрално

  [quote#6:"sasa1959"]Влошава положението на българския народ.
  [/quote]

  Това ще се оцени на следващите избори - 2017 година.
  Тогава ще направим рекапитулация за управлението на Орешарски.

  Може да се окаже много успешно, както Станищевото, в което Орешарски беше фин. министър.
  Тогава БГ дръпна много - икономиката нарастна за 4 години с над 20% !!!

 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Протеста е жив, за яд на злобари и продажници. А това правителство е нелегитимно, защото от встъпването си във власт започна да нарушава Конституцията. Или най-малкото, да се движи на ръба на закона. Който е следил действията му-знае, а който не го е направил, значи не се интересува от съдбата на Родината ни. И по добре да не коментира. Защото само след един два месеца, ще стане доста грозно. Те самите вече не могат да спрат диктатурата която наложиха. Ще става все по-явна. Да ги търпим ли?! НЕ! Оставка!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на bancho_1949
  bancho_1949
  Рейтинг: 213 Неутрално

  И кой ще дойде, като всичките ни изредиха.Видяхме ги....

 48. 48 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Йоан Контакузин вкарва турците в Еропа, Сергей Станишев в София !

 49. 49 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#45] от "Малката Пица":

  [quote#45:"Малката Пица"]Може да се окаже много успешно, както Станищевото, [/quote]

  Бе, калцоне, неразумно ти къде си живял тогава?!???
  И ако си вярваш. че мародерите ще изкарат пълен мандат, тогава не съм сигурен какво да си мисля за теб...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 50. 50 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#1:"Митко Василев"]Никито Бареков [/quote]

  http://www.segabg.com/pic/11313/675506-l.jpg

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Между желание и реалност винаги има разминаване. А желанието на някои хора правителството да падне няма нищо общо с нагласите на хората. Авторът на статията очевидно е наясно с това, затова говори за "апатичния и циничния" народ, което, разбира се не му прави чест и предизвиква сериозни подозрения по отношение на неговата личност. Откровено "западняшките" му маниери едва ли се харесват на всички. Слава богу, кресливите противници на правителството са нищожно малцинство и положението е под контрол.

 52. 52 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 681 Неутрално

  цялата държава е едно гето, по-точно, концлагер да не обиждаме гетата

  BG e мини империя на злото.
 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3255 Неутрално

  Политиката на изгорената земя не е новост за червените кхмери. Навсякъде, където е имало комунизъм и социализъм, след него са оставали разорени икономики, обезверени и цинични хора, съсипани съдби.

  През 90-а червените се задържаха на власт, фалшифицирайки изборите. Те имаха нужда от отсрочка, за да се прегрупират, да скрият краденото и да положат основите на техния си капитализъм. Резултатите ги помним: още същата есен Луканов обяви мораториум върху плащанията на външния дълг, с което хвърли България в национална катастрофа. Купонна система за основни хранителни стоки: хляб, прясно мляко, олио, плюс режим на тока В МИРНО ВРЕМЕ - на такова чудо само комунист е способен.

  През 97-а Виденовото правителство остави страната с напълно разнебитена финансова система, разорени банки, източени и изядени от хиперинфлацията спестявания на хората, изядени пенсии, финансови пирамиди.

  Не знам какво още трябва да се случи, за да разбере този народ, че КОМУНИСТИТЕ СА ВРЕДНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Чрез реакцията си на избухналата гражданска енергия поредното правителство пропусна поредния златен шанс за обединение на нацията около борбата с мафията и за създаване на правова държава.
  Повече възможности няма да има, защото дестабилизацията на Близкия Изток и притока на бежанци ще измести фокуса на обществено внимание и дебат от вътрешните ни проблеми към заплахите за националната сигурност. Всички спорове ще бъдат приключвани с аргументите "В името на сигурността!", а всички въпроси отклонявани с "Това е държавна тайна, нямате право да питате!"
  Вместо като обединено и решено да се борим за по-добра България общество, ние ще посрещнем тези проблеми и заплахи като един раздробен, озлобен и паникьосан механичен сбор от индивиди, които хем знаят, че трябва да се държат заедно за да оцелеят, хем не знаят около какво да се обединят, и затова всеки се спасява по единично, и то не с помощта, а за сметка на околните.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 55. 55 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 696 Любопитно

  [quote#51:"judjuk"]и се харесват на всички. Слава богу, кресливите противници на правителството са нищожно малцинство и положението е под контрол.[/quote]
  Към, подобни опорни точки си добавете и като собствено творчество една мантра, като Ооом...ооом...ооом... напр.
  Може пък и да убедите някой!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 56. 56 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 726 Весело

  Тия палячовци ще си отидат,но системата ще остане същата.
  В това е проблемът мисля.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 57. 57 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Предсрочните избори са неизбежната, Първа стъпка за излизане от "бъркотията".
  Нейният край ще сетим едва след приемане на нова Конституция, по която да осъществим и дълбокото преструктуриране на политическият ни Модел, който не работи, но ние упорито продължаваме да "практикуваме".
  Нека не забравяме, че всичката ни бъркотия иде от него !!!...

 58. 58 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Демоните от Империята на злото са НЕЖЕЛАНИ в БЪЛГАРИЯ!
  Чертаят планове да продадат държавата и прекратят членството ни в ЕС, за да преминем към Евразийския такъв??!!
  Борбата на народа за национална независимост, европейско развитие и просперитет трябва да продължава до пълна победа над комуноидното МРАКОБЕСИЕ!!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 59. 59 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 829 Весело

  Тъпичко и наивничко! Да им имам проблемите на рисателите. При 435000 безработни, едва ли кефа на правителстовот от 2017 вълнува някого!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 60. 60 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#36] от "zlobar":

  айде стига с тези платени протестиращи - на всички стана ясно че властта говори толкова много за платени протестиращи за да си легитимират плащанията за техните "контрапротести" !

  цялото МВР е впрегнато да събира "широка" информация за протестиращите - мислиш ли че ако бяха засекли дори един случай нямаше да ни проглушат ушите по всички телевизии ?

  където имаше плащане то се видя ясно - плащаше болен субсидеров на разни яки момчета от люлин в началото и БСП и ДПС си платиха пари за едни митинг които биха стигнали колкото за коледни надбавки на всички пенсионери

 61. 61 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Студентите, които "искат да учат" трябва да знаят, че като завършат ще работят за по 500-600 лв за червените олигарси. Чака ги африкански стадарт. Те не знаят, че животът е борба, иначе тези хиени ще им изпият кръвта. Комунист морал и жалост няма. България не ги интересува, те си имат друга родина.
  Как с тези пари семейства ще правят и деца ще отглеждат, не знам. "Искащите да учат" сигурно знаят.
  Или ги мързи да мислят?!

 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4124 Неутрално

  Не им пука.Нищо ново.
  Оставка!!!

  klimentm
 63. 63 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А какво представлява "Европейския съвет за външна политика"? Какви краставици продава и защо трябва да бъде отразявана групичката?

 64. 64 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Следват Белене и 4-5 заема догодина.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 65. 65 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Според Димитър Бечев: ... гражданската активност трябва да се приветства. Но ще чуе ли този призив апатичният и често циничен народ? ... България ужасяващо силно се нуждае от това да преоткрие себе си като политическа общност ... Самите управляващи партии с половин уста приемат това (предсрочните избори – Glog) като необходимост ... С времето това (недоверието на народа към политиците – Glog) се превърна в навик да се наказват политиците чрез избори, вместо да бъдат възнаграждавани техните политики или устойчивостта на идеологическите им позиции .... Пристигането на над 6000 бежанци от разкъсваната от войната Сирия предизвика реакция на крайно десните. ...

  Така казва Димитър Бечев в своя коментар и с това показва, че какъвто и да е формално в обществото, изобщо не е в час ине разбира ни гък от това, което става в България.

  Първо, никой не е отправял призив към ≪апатичният и често циничен народ≫. Протестната мрежа от Фейсбук и студентите са обособени групи, които нямат особени връзки с народа, поради което няма как да го поведат. И никога не са отправяли призив към него да излезе на протест. И в същото време не искат никакви връзки с ГЕРБ и РБ, към които самият Бечев очевидно има положително отношение. Колкото до народа, тъй като протестите и на ПМ и на студентите имат само едно искане, искането за оставка, без да разкрива никаква перспектива какво ще стане след оставката, народът трудно ще тръгне с тях, макар иначе да не е против протестите. Защото такива протести дори ако са успешни, са безперспективни.

  Второ, Бълария не се нуждае от това да преоткрива себе си. Нужни ѝ са нормални политици, които поне донякъде да я управляват както трябва. Но за сега тях ги няма.

  Трето, за сега управляващите партии нито с половин, нито дори с четвърт уста не са показали, че са се увеили

  à è ѝ ò ≪ ≫ –

 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  [quote#5:"koiot"]Единствената цел на този кабинет е да съсипе България в полза на руските си господари[/quote]
  Правителство от личности защитаващи всеки друг но не и българите не може да бъде българско правителство. Особено ако са граждани на чужди държави!
  Вън от управлението предателите на България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Продължение от коментар №65:

  Трето, за сега управляващите партии нито с половин, нито дори с четвърт уста не са приели, че са необходими предсрочни избори.

  Четвърто, колкото до недоверието, то си е съвсем нормално. Защото до сега всички управлявали партии и коалиции през последните 24 години само са го лъгали, грабили и пренебрегвали. И той, народът, би показал, че напълно е заслужил това, ако повярва на някои от тях, преди да са му доказали, че вече са се поправили. И когато гласува срещу тези, които току-що са го управлявали и са го ограбили, той гласува срещу тях именно защото са го ограбили и търси други, които да не го грабят чак толкова много. Макар че такива в България няма. А при такова управление политическите партии и техните лидери заслужават не възнаграждение, а здрав пердах с неокастрена дрянова тояга.

  И, пето, българинът не е ксенофоб. не е нацист и не е расист. Той е беден, гладен, гол, бос, болен и с прекалено скъпо отопление. Грабителското и некадърното управление през последните години е успяло да лумпенизира няколкостотин хиляди души, основно цигани, които народът безвъзмездно храни и облича, а често им плаща и сметките за тока и вода. А сега некадърната политика на управляващите и натискът от богатите европейски държави ни налагат на нас, най-бедните в Европа, да храним и подслоняваме още няколко десятки не бежанци, а незаконни емигранти. Е, на наше място дори и светец би реагирал отрицателно на подоен кретенизъм.

  А, между другото, какъв е доходът на този коментатор и какво той е дал за мигрантите от Азия и Африка, че иска от нас, хората с мизерни пенсии и заплати, да се грижим за още десятки хиляди хора?

 68. 68 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#39:"prokopi"]Това е сигнал че нещо не е наред в обществото, [/quote]
  Наблегни на думата общество. Обществото каза на изборите.
  [quote#29:"zlobar"]Че бай Драган не щял Орешарски, а Сидеров- на тебе пука ли ти?
  [/quote]
  Представи си бай Драган с още 400 атакисчета пред парламента да викат оставка. Според теб това сигнал ли ще е, че нещо не е както трябва и правителството трябва да им обърне внимание за исканата 1000 лв. минимална заплата.

 69. 69 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#60] от "dun":

  Имаш съмнения, аз не. Просто и двете страни си знаят кирливите ризи и си траят.
  Вземи за пример потребител Игнорирай трола!
  Яростен защитник на ГЕРБ сега стой твърдо зад протеста. Защо това е така според теб? Всъщност... не ми отговаряй, отговорът е очеваден.

 70. 70 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#15] от "apolitichna":

  Уважаема, националното богатство към 10.11.1989 г. беше -14,000,000,000 $ дълг, който все още плащаме.
  Към това прибавете 1993-1996 г. вихренето на мутрите, източването на банките и ще видите резултата....

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 71. 71 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Оставка и избори!
  Колкото по-скоро, толкова по-добре!
  Не си мислете, че тези, които викаме оставка искаме да се върне герп да състави правителство!
  Избори, ако ще и през 6 месеца!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 72. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  До коментар [#46] от "Игнорирай трола!":
  значи не вярвай на рекламите , всяка приказка е с различна поука . смесвайки ги б.б не се връща на бял кон и ти не се водещата коня . просто сънищата ти са по мокри

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 73. 73 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Аз мисля, че всяко следващо правителство /стига да не е с участието на БСП и ДПС/ ще изглежда много по-добре на фона на сегашното безвремие и безумие

 74. 74 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  До коментар [#55] от "Игнорирай трола!":

  Червените амбразурчици са напълно готови да водят протестиращите лумпени в газовите камери на концентрационните лагери предвиждани от режима Сатанишев-Олигарски. Съселишев вече напълно е израсъл като фашизоид заедно с клана си, само да намери 1 милиард за лагери и камери. Протестиращите са врагове, посланиците са врагове, журналистите са врагове, мадам Вивиан - голям враг. За капак и Слави Трифонов станал враг. Моника сигурно бродира бялата лента с черния пречупен кръст.

 75. 75 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  кабинета влошава абсолютно всичко. Което не бива да ни учудва. Икономическа катастрофа в края на мандата е запазената марка на БКП.

 76. 76 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Боговете сигурно са полудели"...за жалост спонтанно това заглавие на филм пробива път в хаоса от мисли. Твърде дълго допуснахме с търпимостта си към тях да се развият всякакви маниакални самоуверености за всесилност и безнаказаност, за възход и последващо сгромолясване заради което предишните са удобните виновни. И естествено СИК(Световната Икономическа Криза). А, не пропуснахме да обвиним и Бог, че бил забравил България...отвърнал поглед от нас. А всъщност някак "без бой" се оставихме да ни доведат до състояние, в което всеки да се спасява поединично, за да могат те да се завърнат към обичайната си среда, в която виреят най-безнаказано, а именно "диктатурата на пролетариата"...Нагледната демонстрация на това, се състоя на 16-ти в София...."На крак, о парии презрени...на крак, о роби на труда..." До болка познато..Горда ли е Стара планина?!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 77. 77 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "Колкото по-скоро Орешарски и екипът му от експерти с малка политическа тежест се оттеглят, толкова по-добре."
  И на тяхно място идват вече Бечевци - най-тежката артлерия, най-достойните самозванци, за да оправдаят парите, инвестирани в тях

 78. 78 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 631 Весело

  "Орешарски и екипът му от експерти"
  Олигархски и... к'во?
  Сетих се, сигурно визират експерта по източванена френски социални системи и експертката по синтаксис...

 79. 79 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4124 Гневно

  Поредния провал на червените шапчици.
  До кога???

  klimentm
 80. 80 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 537 Неутрално

  [quote#15:"apolitichna"]Единственият изход от положението е да махнем тези" елитни" персони от властта и да дойдат нови хора в политиката. А това може да стане само по насилствен начин. [/quote]

  Не можеш да си представиш дори, колко си права!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 81. 81 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 681 Неутрално

  ще са с няколко откраднати милиарда напред

  BG e мини империя на злото.
 82. 82 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#28] от "dedo pepo":

  вече се изтъркахте с този Бойко.Преди бяхте-"гласуваш за Бойко,получаваш Костов".Много ви е нарушил съня този пожарникар?!Всеки друг да дойде,но да не сте вие-прилепчиви сте като тр...р.

 83. 83 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#82] от "matera":

  Може и да съм се изтъркал,но опасността от пожарникаря не е отминала и призовавам всички да се противопоставим,за да не продължи пропадането на държавата.
  Ще съм много учуден ако ми посочите аргументи за постигнати успехи при управлението на ГЕРБ.

 84. 84 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#83] от "dedo pepo":

  нямам такива,но многократното повтаряне на името опасявам се,че ще има друг ефект!

 85. 85 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#19] от "zlobar":

  мъж си и знаеш кое е по-добре -заложи на качеството,не на големината.

 86. 86 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#85] от "matera":

  Не знам от къде съдите, че въобще имам някакви колебания и се чудя на кого да заложа.

  ПП: ще Ви помоля да прехвърлим на друго място спора - качество или големина. Но все си мисля, че балансът е от значение.

 87. 87 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#86] от "zlobar":

  пак си се успал -имах предвид"милион,два/протеста/,иначе нищо лично!

 88. 88 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#87] от "matera":

  Оуу, я излизайте да пием кафе.
  [quote#85:"matera"]заложи[/quote]
  Мдаммм и аз съм се изразил неправилно
  [quote#86:"zlobar"]и се чудя на кого да заложа. [/quote]
  да се чете на кое не на кого.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK