"Пазите престъпници"

"Пазите престъпници"

© Анелия НиколоваПрепубликуваме текста на Калин Янакиев от портала "Култура". Акцентите са на "Дневник":


"Пазите престъпници" – скандира всекидневно множеството на протестиращите по улиците на София, когато се изправи в тъмните часове на деня срещу тройните кордони от въоръжени като мезозойски чудовища жандармеристи, преграждащи все по-увеличаващ се периметър от центъра на столицата.


Не преувеличават ли хората в своето възмущение? Чисто юридически – може би да. Не обаче и по същество, защото ако се вгледаме в "конструкцията" на настоящата власт, ще установим следното. Много бързо, почти сприхаво след злополучните избори от май тази година, бе направено нещо симптоматично. Скандалното назначаване на одиозния Делян Пеевски за шеф на ДАНС не бе нищо по-малко от опит за пълно и вече безвъзвратно обезпечаване на задкулисието у нас с всичките възможни властови ресурси.
Нека припомня, г-н Пеевски първо бе избран за депутат от партията на Ахмед Доган – партията, чийто заместник-председател съвсем доскоро бе уличеният в пране на пари с международен размах Христо Бисеров; партията, чийто "почетен председател" (същият този Доган) – официално пенсиониран политик – според класацията на списание Форбс за България ни бе засвидетелстван като втори по влияние човек в  държавата. Как е възможна тази позиция за един пенсиониран политик иначе, освен по механизмите на задкулисието е само реторичен въпрос.


Впрочем, нека припомня също: според сп. Форбс класацията в нашата страна се води не от президента на републиката, не от председателя на Върховния съд, не от някой изтъкнат индустриалец (както е във всяка нормална държава), а от шеф на частна банка, свързан с Делян Пеевски, а на трето, четвърто и пето място се нареждат фигури с обществено неизвестни имена, за които узнаваме, че са свързани с икономическа групировка, имаща всички характеристики на подмолността.


Сиреч в основата на държавата – към датата на назначаването на Пеевски – вече е стояла една


"петорка" на ръба между светлината и сянката

Това е към днешния ден, значи, фундаментът на държавата – нейната "носеща колона". Над този фундамент бе инсталирана конструкцията ДАНС плюс присъединената към нея ГДБОП – т. е. силовата суперструктура на държавата, нейният специализиран полицейски "мозъчен тръст" и нейното контраразузнаване. И ето – тъкмо на тази "суперструктура" бе назначен за шеф Делян Пеевски, чийто нишки "надолу" го свързват съвсем отчетливо с "петорката" на задкулисността.


С две думи през юни анонимното икономическо приземие в страната – чрез Делян Пеевски – посегна, за да си осигури и контрола над държавната сила. Първоначално не успя, но после му намери достоен заместник (това би се доказало досконално, ако се потвърди съмнението, че службите за сигурност са осигурили на Христо Бисеров навременното оттегляне от "ветровитата" позиция на публичната политика). Най-сетне – над цялата тази постройка: "най-влиятелните подземни", овладяната от тях суперструктура на силата и тайната в държавата, се инсталира върхът – медийната империя на Пеевски и майка му (имаща контрол над множество медии, притежаваща практически собствена телевизия и държаща, твърдят, 90% от разпространението на всички вестници в страната).


Медията (т. е. ресурсът на "огласяването" на обществените процеси, "гласът" на обществото), силата и тайната, и парите се намериха по същество в едни и същи ръце. Най-отдолу след изборите през май стои октоподът на олигархичния, непроизводителен капитал, на онова, което доскоро наричахме "монополи", над него е приватизираният от него силов потенциал на държавата, а като похлупак на всичко е медийната империя на същия този олигархичен капитал.


Олигархията в подземието (в чийто сумрак се очертават почти безфизиономните, почти от никого не-вижданите и не-чуваните имена от челната "петорка" или "шесторка" на сп. Форбс) вече си има структура на "първия етаж", която пази тайните й, осъществява репресиите й (защото това е природата и на ДАНС и на ГДБОП) и като капак, покрив на всичко това – има своя медийна империя, която контролира какво, как, колко да се говори в държавата. Ключова свързваща фигура, която като някакъв митичен Хермес възлиза от подземието до върха й е тъкмо Делян Пеевски – свързан с първото чрез Цветан Василев, с последния – чрез майка си, Ирена Кръстева, опитал да се инсталира и в средата, на "първия етаж", като шеф на ДАНС. Не е ли това ужасяваща конструкция?


Независимо дали някои от участниците в този страховит "вертикал" са в собствения смисъл на думата престъпници, престъпление безспорно е вече (и престъпление срещу устоите на демокрацията) самото му изграждане.


Престъпление срещу устоите на демокрацията


бе наглият опит на един човек – Делян Пеевски, свързан и с приземието и с медийния "покрив" на конструкцията – да бъде инсталиран и в нейния център, да бъде направен шеф на ДАНС, да "приватизира" цялата конструкция за целите на една група. И неслучайно, чисто интуитивно, обществото се взриви тъкмо при този опит. Оттогава, ще кажа с горчивина, нищо решаващо не се е променило. Имаме основателни причини да подозираме, че макар самият Пеевски да не успя да оглави "тайната и силата", последните все пак останаха в ръцете на хората от конструкцията, а основата и "покривът" й, бездруго са си в тяхна власт.


Че извършеното (то бе извършено и най-вече завършено по времето на "експертния" Орешарски) е престъпление, свидетелства днес тъкмо


страхът на властта


Защото с каквато и сила да се сдобие една престъпна шайка, тя не може да престане да изпитва страх, знаейки, че върши нещо непозволено. Именно израз на този страх е огромното (и все по-увеличаващо се, до абсурд) присъствие на полицейски сили в столицата. Изправени сме пред парадокс – във вторник миналата седмица срещу няколкостотин студенти и граждани (според собствените "опорни точки" на властта) бе изправена полицейска сила, на чиято численост би могъл да завиди и самият Реджеп Ердоган от Турция. И тази полицейска сила не се е прибрала оттогава от улиците на София.


Късно вечер – между 18 и 21 часа – нейната "разставеност" по всички пресечки между Университета на изток и храма "Св. Неделя" на запад, между бул. "Дондуков" на север и малките улички до Министерство на вътрешните работи на юг – създава впечатление, че в столицата току що е извършен или предстои да бъде извършен държавен преврат; че е въведено военно положение и се очаква всеки момент да бъде обявен и вечерен комендантски час.


Изглежда извършилата описаното по-горе престъпление срещу фундамента на демокрацията власт се е самохипнотизирала и сериозно си е повярвала (очите на страха са големи), че студентите подготвят "метеж" и "погром" над бастионите й в столицата. Затова и тя прави опити – пак удивително напомнящи тактиката на Ердоган в Турция – да смаже въпросния "метеж" чрез докарване на лоялната "провинция" (не в географски смисъл) в размирната столица. Само гдето за разлика от турската провинция, която действително и активно съчувства на криптоислямиста Ердоган, българската въобще не съчувства на тукашните му събратя и безволно и апатично се изсипа миналата събота от десетките автобуси, за да направи вял опит да поскандира нелепото и за самата нея име на лишения от всяка харизма министър-председател.


И тъй, извършилата престъплението на криминалната подмяна на демокрацията с олигархичен капитализъм власт в България се страхува. Неимоверните, позорни, заключили столицата кордони от шлемоносна жандармерия действително пазят в празните улици и площади зад себе си призрака на убитата демокрация. Призрак, който обитава там и ги ужасява като призрака на бащата на Хамлет.


А студентите и гражданите ги плашат още повече с интуитивното прозрение, каращо ги да скандират: "Пазите престъпници!" Страхуват се, че след неминуемия им крах ще трябва да понесат (заедно с всичките им медийни клакьори от последните месеци) тежката отговорност за стореното. Да, тази отговорност ще им бъде потърсена – от всичките.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 872 Весело

  Един е чичо Калин и Радан е неговия пророк!

 2. 2 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Само така!Пълен напред!До ОСТАВКА-та,а и след нея!

 3. 3 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И на всичкото отгоре храним и едните и другите с нашите данъци.Обстановката е по абсурна и от "1984" на Оруел.

 4. 4 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Много се ожесточават тия хора, много са крайни. Ако си мислят, че с правене на изстъпления ще ме прилъжат на тяхна страна - бъркат. И повечето хора са на моето мнение.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 5. 5 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  И на самите полицаи им е ясно, че пазят престъпници. Въпросът е кога ще им писне и на тях!
  Като излезе цяла София при някое от следващите препрограмирани безумия на управляващата хунта, нищо чудно и на шлемоносната жандармерия да й мине желанието да пази престъпници.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 6. 6 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#5] от "virtual brain":

  Наистина - докога ли полицаите ще кибичат и ще изпълняват безволево заповедите на фашизираните комуноиди? Докато паднат невинни жертви, докато има заплата (пък да става каквото ще!), докато не се усетят българи...? После да не се оплакват, че народа презира "ушатите" и ги счита за тъпи пионки, неспособни на собсвтена воля.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 7. 7 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#1] от "Федор Венедиктович Езерский":

  а твоя пророк е сигурно Шмайзерович или Берия!

 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  ОСТАВКА!!!

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 720 Разстроено

  На този човек трябва да му се помогне.Жал ми е за него.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Ама, колкото и да мълчат - страх ги е. Това се вижда от нервността и м и от бруталността на полицията /някак по и подхожда милиция/

 12. 12 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#1] от "Федор Венедиктович Езерский":

  твоят пророк сигурно е Шмайзерович или Берия?!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#9] от "vjacho":

  недей да плачеш на чужди гробища!

 15. 15 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 713 Неутрално

  "Да, тази отговорност ще им бъде потърсена – от всичките."
  А дано, ама на дали. Като гледам как до сега на никого не бе потърсена отговорност за провал в управлението на държавата.

 16. 16 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 441 Неутрално

  БСП и ДПС никога повече не трябва да бъдат допускани до власт, дори до парламента. Същото важи, но в по-малка степен, и за ГЕРБ, Атака-те нарушават моралните устои на държавата.

  Просто онези българи "гъбари" и "непукисти", които не гласуваха на изборите, трябва да гласуват по съвест да започнат да участват активно в живота, а не да живуркат, защото онези с автобусите ще бъдат накарани за 20 лв. и кебапче да гласуват за правилната партия... (друг е въпросът, че българите от чужбина (без Турция) имаха проблем с пускането на вота (Лондон)).

 17. 17 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2043 Гневно

  Според мен атаката на задкулисието започва малко преди йОвчев да си подаде оставката по измислени мотиви от Президенството !
  Едва след нея започнаха да се редуват едно след друго записи на разговори все в ущърб уж на тия които подслушвали .
  Сценариите за избора на ЦАЦАров , избора на печатница за бюлетините -=- за пръв път бюлетините се печатат в друга печатница и то собственост на ГЕРБаджия , а до тогава са все на БСПара в Пловдив .
  Изведнъх Дебелян стана ожесточен оратор от трибуната на Парламента , като преди това никога не е говорил и то със закани !
  Та сценариите са и сега . . .
  С протести няма да стане !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 18. 18 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Интересното е,че когато хиляди излизаха лятото по площадите не бяха агресивни,подаряваха цветя и вода на полицаите,събираха си боклуците и улиците бяха чисти и навсякъде цареше спокойствие.
  Човекът под бялата маса се опита по всякакъв начин да предизвика безредици,но никой не му се върза и беше игнориран.
  Сега,когато се появят агресори се оказва или,че са предвождани от депутат на БСП,или че са привикани чрез смс от Атака или докарани от ДПС.Твърди се,че и от ГЕРБ плащат,но до сега е доказано,колкото другите обвинения към тях.Да приемем,че има истина и в това.
  И сега,като теглим чертата излиза,че стоящите в Парламента се страхуват от групите,които сами организират.
  Значи полицията ги пази от техните си хора.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И ПРЕД БАРИЕРАТА И ЗАД БАРИЕРАТА ИМА ПРЕСТЪПНИЦИ !
  ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙТЕ , ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ЗАДАВИТЕ.
  КОГАТО КАЗВАТЕ ТОВА - ВИЕ ТРЯБВА ДА СТЕ НАПЪЛНО БЕЗУПРЕЧНИ.
  ВСЕКИ ИМА КИРЛИВИ РИЗИ.
  ДА НЕ ИЗВАДЯТ И ВАШИТЕ НЯКОЙ ДЕН !

  ТУЖКИ ДУМИ НЕ КАЗВАЙТЕ - ЗА ДА НЕ ВИ ПРЕСЕДНЕ ЗАЛЪКА.

 21. 21 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  [quote#13:"Федор Венедиктович Езерский"]Не съм религиозен като чичо Калин[/quote]

  До коментар [#13] от "Федор Венедиктович Езерский":

  То да си комунист и да си религиозен май нещата не се вързват, а федя?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4533 Неутрално

  БЛЕСТЯЩ И МНОГО ТОЧЕН АНАЛИЗ !
  Жалкото е,че няма как да достигне до повече хора.
  Апропо,какво стана със СОБСТВЕНИТЕ МЕДИИ на Реф.Блока.
  Пак ли ще ни подхвърлят несръчните оправдания,че НЯМАЛО ПАРИ ?
  А за ПРЕСКЪПИ ПЛАКАТИ и БЕЗДАРНИ КЛИПОВЕ по избори пари имаше,нали.....

 24. 24 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Да живее десети септември, ден на Народната милиция – единствена опора на Народната власт!"

  Така върви то.

  http://chitanka.info/text/24416-praznikyt-na-svobodata-i-praznikyt-na-militsijata

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4533 Неутрално

  [quote#1:"Федор Венедиктович Езерский"]Един е чичо Калин и Радан е неговия пророк! [/quote]
  Този,който за теб е "чичо Калин" е проф.Калин Янакиев.
  Евтин милиционерски трик е вместо по темата,а тук тя е ПАЗЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!!
  та вместо по тази тема да отклоняваш разговора за нещо невнятно и отнесено е лош и бездарен ход.

 26. 26 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Аз лично очаквам деня, в който не народът- кротки и интелигентни, а мафията ще почне вътрешно да си въздава правосъдие. Защото ако се издънят пред народа- нищо. Но ако се издънят пред работодателите си...ох, котьо...

 27. 27 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 683 Весело

  [quote#20:"nelva"]ВСЕКИ ИМА КИРЛИВИ РИЗИ.
  ДА НЕ ИЗВАДЯТ И ВАШИТЕ НЯКОЙ ДЕН ! [/quote]

  Във вашата партия - да.

  Това е твоят свят, но не съди по него за всички останали

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 28. 28 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#13] от "Федор Венедиктович Езерский":

  пазил ме Бог да си помисля обратното!И Шмайзерович и Берия са били атеисти,иначе нямаше да извършат с тях и от тях толкоз престъпления.

 29. 29 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Подклаждаме ли, подклаждаме ли? Май в тотална истерия почнахме да изпадаме, а? Ми няма да стане диктата на малцинството пък, а сега да видим:-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 30. 30 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Много е просто, тези всички вредни ,тайни структури трябва да се осакатят финансово.Който разбира ,ако не е късно да предложи нови финансови закони

 31. 31 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 709 Гневно

  [quote#23:"Hawaii"]
  Апропо,какво стана със СОБСТВЕНИТЕ МЕДИИ на Реф.Блока. [/quote]
  Няма такъв реформаторски, а само СЛУЖБОГОНСКИ блок!!!
  Докато не го осъзнаете и не се обедините около ГЕРБ, за да продължи с излизането на България от неосоциалистическото тресавище...това ще получавате! БСП в най-уродливата му и вече явно болна форма.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 32. 32 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Весело

  [quote#31:"Игнорирай трола!"]Няма такъв реформаторски, а само СЛУЖБОГОНСКИ блок!!!
  Докато не го осъзнаете и не се обедините около ГЕРБ, за да...[/quote]

  А аз те имах за седерастка. Ето, че понякога греша

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 709 Весело

  [quote#33:"Федор Венедиктович Езерский"]
  Сега се чудя как да компенсирам... Дали с докладване към модератора? [/quote]
  Ако са независима и обективна медия, няма да ме баннат. Ако го направят-поне ще знам отговора...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 720 Неутрално

  [quote#13:"Федор Венедиктович Езерский"]Не съм религиозен като чичо Калин [/quote]
  Племенницата ми и съпругът й завършиха Богословският.Казват:влизаш християнин,излизаш атеист.Преподавателите сигурно са имали предвид.

 36. 36 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#34:"Игнорирай трола!"]Ако са независима и обективна медия[/quote] Не са

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 37. 37 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4533 Неутрално

  [quote#31:"Игнорирай трола!"]Докато не го осъзнаете и не се обедините около ГЕРБ, за да продължи с излизането на България от неосоциалистическото тресавище...това ще получавате! БСП в най-уродливата му и вече явно болна форма. [/quote]
  Като стана дума за най-уродливата и болна форма на БСП се сетих да попитам
  КЪДЕ ПАЗИ БОЙКО БОРИСОВ ЧЛЕНСКАТА СИ КНИЖКА НА ЧЛЕН НА БКП.
  Общоизвестен факт е,че НЕ Я Е ВЪРНАЛ И НЕ СЕ Е ОТЧИСЛЯВАЛ КАТО ЧЛЕН ОТ БКП-БСП.

 38. 38 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  "Именно израз на този страх е огромното (и все по-увеличаващо се, до абсурд) присъствие на полицейски сили в столицата. "

  Хи хи хи хи...къв страх...демонстрират колко са силни...
  Какво е това обратно мислене ?

  И герберите разбира се са чисти и неопетнени както винаги...те не участвуват в схемичката...

 39. 39 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Пазите престъпници"

  - ОСТАВКА, негодници !!!

  urkobozambo
 40. 40 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много поезия, малко факти и никакво съдържание:
  - какво е значението на класацията на бългоркото издание на Форбс, на какво е базирана и как е правена?
  - обвинението срещу Бисеров, би било срам за тази влиятелна група... Само са го предупредили? Хайде стига бе... спомни си "Кажи си, Иване"... еми не каза. Остана чиста вода и едни кристалчета.
  - Пеевски! Нищо не знаем за него... аз също скочих с малкото ми лично мнение срещу Пеевски. Ако иска да бъде публична личност, да се погрижи да изчисти образа си... ако може. Не е в ДАНС!
  - Протестърите са ХУЛИГАНИ. Мерките са недостатъчни... Няколко дни работата ми страда, заради лиготийките на невъзпитани хлапета... И крясъци - " Ние го правим за вас". На мен каквото ми е необходимо си го правя...

 41. 41 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Статията е пълна боза със смесване на различни имена и факти. Истина е обаче че много от квалификациите са достатъчни да се спретне на автора съдебен иск за обида, което му пожелавам от сърце защото той вече прекалено често се изявява в т.н. портал Халтура пардон Култура

 42. 42 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1540 Весело

  До коментар [#31] от "Игнорирай трола!":

  Хубаво де, РБ – службогонци, обаче ГЕРБ – калинкаджии!
  Обединението ще е направо Апогей – калинкаджии-службогонци.
  Яко ТРОЛИШ!

  P.S. На теб нали не ти се воюваше за ОБРЕЧЕНИ каузи. Щеше да заминаваш ли, вече беше заминала ли …. Какво ти пука? Или да забием пореден пирон …. преди да се дръпне шалтера…

 43. 43 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Гневно

  МВР са пазачите,а ПАЛАЧИТЕ са правителството и парламента!
  Народе?Всички на улицата!
  ОСТАВКА!

  Tony
 44. 44 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Гневно

  Подменилите народният вот, НАЦИОНАЛ /Атака/-НАЦИОНАЛ/ДПС/-СОЦИАЛИСТИ/БСП, пазят властта си с помощта на полицейските палки!!!

  ОСТАВКА, ФАШИЗОИДНИ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕНЕГАТИ!!! ВЪРНЕТЕ НЕЗАБАВНО ВЛАСТТА НА НАРОДА!!!

 45. 45 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  А другарката -контрапротестърка Нина вече я уредиха за вярно служене

  http://offnews.bg/index.php/271274/litseto-na-kontraprotesta-stana-savetnik-po-kulturata

 46. 46 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Новата песен на Ранобудните днес в УНСС -

  О, Стати, Стати ти, къде се скри. О Стати,Стати...

  http://www.youtube.com/watch?v=FANq0k5C99c

 47. 47 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1540 Любопитно

  [quote#43:"Free person"]

  МВР са пазачите,а ПАЛАЧИТЕ са правителството и парламента! [/quote]

  Зад пазачите и палачите, се крият ГРИЗАЧИТЕ!
  ГРИЗАЧИТЕ!
  Заличаване!
  !

 48. 48 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Аз не чух искания, а едно единствено искане. Станете вие грозни олигарси да дойдат красивите олигарси.
  Въобще в целия свят кой освен олигархията управлява?
  И какво би се променило ако наистина олигархиите престанат да се сменят във властта. Ето аз се възхищавам на един Виктор Орбан, нищо че е десен. Национализира монополите и сега колкото и Европа да шафрантийства, ще си вземе изборитне със 70%. Резна мераците на валутните спекуланти, които пък подкрепят протеста на красивите олигарси. Нормално е такъв политик да печели. Чудно реалните инвестиции в Унгария растат, а не както биха ревали Сорси Ангелов и ко.

 49. 49 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#34] от "Игнорирай трола!":

  А пишеше че не си герберска подлога Това герберетата сте много екстремни...

 50. 50 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Калинчо" или Калинчо, имам едно питане към теб:

  Какви са ти научните публикации, защото от политика остава ли ти време за наука?

 51. 51 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 677 Неутрално

  В различни предавания по телевизиите засякох как една и съща мантра се носи от устите на "високи" фигури от елита на БСП. И Румен Гечев, и Янаки Стоилов, и Антон Кутев, и Желю Бойчев, а и самия Станишев в унес повтарят: "Протестите вече са към края си. Вече всичко свърши. Обстановката се нормализира." И т.н. и все в този дух.
  Хванали се за тази "опорна точка" като удавник за сламка те искат да убедят самите себе си в това. Защото да убедиш в това над 65-70% българи които ти искат оставката е невъзможно. Но на тях М Н О Г О им се иска да е така. Това издава и паническият им страх. Те, дълбоко в себе си, осъзнават, че протестите само ще стават все по-масови, все по-категорични и все по-яростни. Въпрос на време е, нагло демонстрирания от тях непукизъм, да пукне цирея на народното недоволство и бъдат изгонени с камъни от парламента. За пореден път.

 52. 52 Профил на anyone
  anyone
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Чисто юридически, за да бъде един човек престъпник, то той трябва да има влязла в сила и потвърдена присъда. Иначе навлизаме в риториката на Цецо Шлифера.

 53. 53 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Гневно

  Калинчо, ти припомняш много избирателно.- Пеевски е влязъл в политиката не от ДПС а като зам министър в правителството на Твое царско величество и твой Бате. прекаляването със словоблудства и удобни припомняния води до това да олекваш о безпристрастний ...

 54. 54 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Къде ви е Янето? Млад е за пенсия. Той ги разбира истеризациите...

 55. 55 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#51] от "petyo9":

  Ама няма какво да се приватизира вече. Що ще струваш ти човече? Не отиваш ли твърде далече?
  Кой месия ще те заблуди? Който Сороса ти отреди!
  А пък златната концесия е за теб като импресия? Тия процент или два, не са ли същностното бадева? Тая власт или оная все е олигархия на края... Докато има такъв финансов интерес, в България прогрес не ще да има днес... Мисленето ти е твърде жалко, дано да не е закупено срещу много малко...

 56. 56 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#16] от "shilliew":

  И за кой да гласуваме ние гъбарите драги? Кой е най-загриженият за народа злодей?

 57. 57 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Избори веднага след оставката на Президенто. Не искам да бъдат организирани отново от Росен Желязков и "служебно правителство на ГЕРБ" - премиер от ГЕРБ, вицепремиерки пак от гербпрезидиуадминистрацията и 3ма зам министри от ГЕРБ станали министри, плюс всички зам министри баз няколко...
  Даде ли си оставката и аз излизам да протестирам за нови избори и оставка на правителството.
  Това да се запише в изборния кодекс. Да дава и на 26 февруари избори.

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#16] от "shilliew":

  Като чета как се разпореждаш, изглежда си готов за премиер. Но първо трябва да си избереш партия, а ти нито една не харесваш. След това да мотивираш хората да гласуват за тебе, за което хабер си нямаш. Я, най-добре зарежи всичко.

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#51] от "petyo9":

  "65-70 процента българи искат оставка". Я, стига! Поне 40 процента от гражданите не се интересуват от политика и нямат отношение по въпроса. Други 20 процента имат тежки битови, здрави и чисто лични проблеми и не участват. От останалите 40 процента поне половината не искат нови избори. Още 15 процента биха гласували, но не знаят за кого. Е, останаха едни 5 процента, твоите 5 процента.

 60. 60 Профил на slater
  slater
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#52:"anyone"]Чисто юридически, за да бъде един човек престъпник, то той трябва да има влязла в сила и потвърдена присъда. Иначе навлизаме в риториката на Цецо Шлифера. [/quote]

  Най-после едно сериозно мнение! Мисля, че с подобни "професори" навлизаме в едни мрачни периоди. Как така никой не се замисли, че не може с лека ръка да се наричат хора престъпници? Или всички сте фенове на Цветанов?

 61. 61 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  Голяма част от пишештите тук обичат Пеевски,Василев Доган Станишев и сие. Повечето от тях не стават и да завържат сандалите на Янакиев. И им харесва как и къде живеят.

  klimentm
 62. 62 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  [quote#29:"ministry09"]Подклаждаме ли, подклаждаме ли? Май в тотална истерия почнахме да изпадаме, а? Ми няма да стане диктата на малцинството пък, а сега да видим[/quote]

  Пиромани - много. Истерията - нормално ежедневие. "...Ми няма да стане диктата на малцинството...". Опа! Помислете. Това малцинство се поддържа от много пари, задгранични "приятели", идва дю шеш на съседски национални доктрини. За това малцинство работят политолози, социолози, мозъчни тръстове, НПО-та, банкери, бизнесмени, мутри, синдикати, кравари, свинари, житари, артисти, певци, агенции, изобщо "елитът" на държавата. Да добавим кретените от пресата и медийните клоаки. Впечатлен съм от включванията на "водещи" кокошки от БНР и БНТ, на които плащаме заплатите от бюджета. Помислете!

 63. 63 Профил на Зевс
  Зевс
  Рейтинг: 426 Весело

  Неграмотен и много надъхан човек.
  Думата "престъпник" може да се използва само след строго дефинирана законова процедура.

  "Всеки човек е една вселена" Хайнрих Хайне
 64. 64 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#27:"galio"]Това е твоят свят, но не съди по него за всички останали [/quote]
  Твоят свят да не е оня дето се разлюспи? Че той Калчо Янакиев нали същата люспа.

 65. 65 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#61:"klimentm"]Повечето от тях не стават и да завържат сандалите на Янакиев.[/quote]
  Как да му завържат сандалите, като този човек е бос, злобен и непрекъснато рита във въздуха по въображаемите си врагове?

 66. 66 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 609 Неутрално

  ... дъра-бъра, бля-бля... и т.н. Калине бре, кат' надгробно слово на протеста мяза т'ва.Ша налага ноФ морал с неморални средства. И туй- законЕте... като у песента. Ново нЯщо уж, па то изпод шарената премяна сА подава болшевизАм. Па сА сещам за нЕкои рабУти, дет' ги рече Петър Дертлиев навремето... и 'се верни .

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 67. 67 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От заглавието до последната дума, всичко е ВЯРНО!
  И тъжно...

 68. 68 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#56] от "ivanivanovv":

  За партия, чиято първа точка да бъде ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ и преминаване веднага към обмислени и решителни действия в съдебната, полицейската, образователната, здравната система, а не популизъм, демагогия и оправдания. Съществуват много пречки към реализирането на тази първата точка...


  До коментар [#58] от "judjuk":

  Ккаво ще кажете за създаването на Консервативна партия? Моите идеи са умерени, с малко твърди възгледи относно някои аспекти. Не казвам, че са десни, защото никога не ми е харесвало държавата България да бъде разделяна по политически признак... Мотивация-тя е в изобилие, но имам огромен физически недостатък, за което не искам да говоря...

 69. 69 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 911 Любопитно

  Федя Езерски, бе се се наня да те питам , що не те видя на контрапротестите напоследък?

 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  С писане на дълги статии и мнения във вестници и форуми власт не се взима....
  Единствен дето го е умел този спорт, да ползва пресата, се казва Ленин, ама той е писал, късо, ясно и сбито...... точно по въпроса....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на dedinsky42
  dedinsky42
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тоя Калин Янакиев какво се пъне да замества Конституционния съд,който каза,че изборите са законни!Като се дере,че е демократ не знае ли,че когато изборите са законни, според демокрацията избраниците са лигитимни!Може да са калпави,но ЛИГИТИМНИ!Тоест овластени!
  От тук нататък всеки опит за сваляне на тази власт се смята за противозаконен!На този "писател"тези азбучни истини изглежда,че не са му ясни!
  Така е,когато всеки трети в България се смята за Напалеон,Александър Велики,Сталин и не знам какъв си още и затова с патос обяснява своите"прозрения"пред зяпналата аудитория!
  Ама тогава това не е държава,а най-обикновена клиника за душевно болни!

 72. 72 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#71:"dedinsky42"]Може да са калпави,но ЛИГИТИМНИ!Тоест овластени!
  От тук нататък всеки опит за сваляне на тази власт се смята за противозаконен![/quote]
  По тази логика и свалянето на правителството на ГЕРБ е противозаконно. Ако се върнем назад - правителството на Жан Виденов също е било лИгитимно, а свалянето му - противозаконно. Означават ли тези твои думи, че осъждаш свалянето на "лИгитимното" правителство на Жан Виденов? И какви, според теб биха били последствията от такова "спазване на закона"? "Голям залък лапни, голяма дума не казвай!" (Българска народна поговорка)

 73. 73 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#70] от "boby1945":

  Излагаш се!!! Слабо познаваш или въобще нищо не знаеш за др. Ленин! Срамота!!! Чететебе!!!!!!!!!!!!!!
  http://chitanka.info/text/2049-zlatoto-na-partijata

 74. 74 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 872 Весело

  [quote#69:"Петър Иванов"]Федя Езерски, бе се се наня да те питам , що не те видя на контрапротестите напоследък? [/quote]

  А, не ме занимавай с глупости. Аз съм човек на години, бастуна ще хващам. Къде да ходя на протести или на контрапротести?
  Пък недай си боже на патрули или контрапатрули.
  Нека да оставим младите да се забавляват. Те са млади още, красиви, духовити, идеалисти. Пък и парички да изкарат малко, че я го виж този Орешарски (#Оставка! твойта мама) каква криза докара

 75. 75 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#73] от "petyo9":

  Тука бъркаш!
  Може някой и да не знае за Ленин във форума (като учен философ и практикуващ политик), но това определено не съм за....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 76. 76 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#75:"boby1945"]Може някой и да не знае за Ленин във форума (като учен философ и практикуващ политик), но това определено не съм за.... [/quote]
  Ми тогава що говориш такива врели-некипели за Ленин? А?

 77. 77 Профил на dedinsky42
  dedinsky42
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#73] от "petyo9":

  Естествено!!!....Цитираните правителства сами си подадоха оставката!Можеха и да не я подават!Законът и сега е същият!Той не регламентира наличието на протести да бъде законен фактор за задължтелна оставка!Въпрос на лично решение!Да бъдеш или да не бъдеш!
  В едно демократично общество винаги има несъгласни и противници!То ги лигитимира на избори!В останалото време имат право да протестират по регламентирания от закона ред,г-н ДЕМОКРАТ!
  Имаме много хляб да изщдем докато свикнем с тези правила!

 78. 78 Профил на dedinsky42
  dedinsky42
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#72] от "petyo9":

  И още!Комунистите по твоята логика на 09.09.1944 г.правилно са свалили законното правителство,защото "народът" е искал това!!
  Г-Н ДЕМОКРАТ..............!!???

 79. 79 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 677 Неутрално

  [quote#77:"dedinsky42"]Цитираните правителства сами си подадоха оставката!Можеха и да не я подават![/quote]
  Хе хе хе хе !!! Айде бе! Ама ти сериозно ли?! Борисов можеше - да. Ама това на Жан Виденов беше изгонено (както по-преди това на Андрей Луканов) с камъни. Ако и това на Орешарски се прави на "дръж ми шапката" - камъни има. Народа легитимира, народа делегитимира. Понякога предсрочно. Като вижда, че този който управлява по негова воля работи против него и срещу него. А за каква легитимност може да става дума сега??? Властта беше узурпирана чрез гигантски манипулации, интриги, лъжи. Чрез опорочаване на изборите. Това първо. Второ: въпреки, че властта беше узурпирана от конкретни политически сили - на първо място БСП и ДПС, не управляват те. Орешарски също не провежда собствена политика. Белите конци на лъжата лъснаха. Въпросът "КОЙ?" се отнася за онзи който нито се е явявал на избори, още по-малко ги е печелил но ТОЙ нарежда, ТОЙ дава заповеди и на Станишев, на Местан и разбира се - на Пламен Орешарски. ТОЙ нарежда на конституционния съд какво решение да вземе, ТОЙ нарежда на Цацаров кого да обвини и на кои сигнали изобщо да не обръща внимание, ТОЙ нарежда на подвластните му медии кого и как да очернят и как да манипулират общественото мнение. Това ли наричаш лИгитимност? Срещу тази пълна липса на лИгитимност сме вече шест месеца на улицата. Тя се вижда с невъоръжено око - толкова е на показ, усеща се с всяко сетиво, напипва се даже. Само тези в чиито глави има циментирани петолъчки вместо мозък нищо не знаят, нищо не усещат, нищо не виждат. И даже не подозират, че защищават палача си.

 80. 80 Профил на stoqn8386
  stoqn8386
  Рейтинг: 374 Неутрално

  оставка на правителството

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK