От блоговете: За нормалността

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3214 Неутрално

  Политическо представителство!Това е ключовото! И не ГЕРБ.

 2. 2 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Ние българите сме различни.Заболя ме клавиатурата да го повтарям.Не е властта,която да прави хората щастливи.Почти не срещам нормален човек,който да желае пряко да участва във властта.Насилваме хората само.
  Който разбрал-разбрал.Бог,Цар,Отечество!

 3. 3 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4404 Неутрално

  Има още много да учим до като станем хора.

  klimentm
 4. 4 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#2] от "vjacho":
  Извинявам се, че вместо плюс натиснах бутона за докладване.Че българите сме различни е вярно,обаче в случая бих искал да спомена повече естествения и изстрадал скептицизъм на един народ, който не обича "да го работят" и бързо се разочароваме .По един Андрешко живее във всеки от нас и разни моралисти от мормонски тип не вървят много много.

  "The glory of God is intelligence"
 5. 5 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Много силен текст, браво на Йовко!

  За съжаление, ние сме далеч от "нормалността"... Политиците ни живеят в паралелна реалност, отделени от гражданите с метални огради и предпазени от щитовете и палките на полицаите, които ги пазят вече 170 дни. Тъжна, жалка картинка.

  През това време, будните граждани, протестираме мирно вече 170 дни, БОРИМ СЕ ЗА НОРМАЛНОСТ! Но нищо не се случва, паралелната реалност на тоталната корумпирана власт си стои сякаш непокътната... сключват се сенчести сделки с руската енергийна мафия, взимат се милиарди левове заеми за непрозрачни цели, назначава се Пеевски за шеф на ДАНС, пренаписват се закони с цел определени фирми да се облагодетелстват, назначават се агенти на ДС на ключови постове в държавата... върнали сме се не пет години а поне 25 години назад!

  Няма смисъл, нали -- но ще го кажа: ОСТАВКА! за да си върнем поне част от нормалността. И да съборим металните огради пред парламента -- когато политиците са нормално, няма нужда нито от огради, нито от протести. Ние имаме нужда от нормален живот!

 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1218 Весело

  [quote#4:"тулса"]Извинявам се, че вместо плюс натиснах бутона за докладване.[/quote]
  Няма проблем.Аз съм тук за да обирам минусите.
  Имам политически опит след 1989 год. и претендирам че знам какво работи и какво не работи.Отнеха им Тодор Живков,бързо го преодоляха,защото стимулът да бъдеш със западният свят беше много силен.Отнеха им Цар Симеон,сега им отнеха Бойко Борисов.А нашите хора предпочитат да има там горе един човек,който да мисли за всичко и за всички.
  Нашата демокрация ще се чувства добре с два суверена.Другите неща,които ни се предлагат може да ни потрябват,но след време,след много години.

 7. 7 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  [quote#3:"klimentm"]Има още много да учим до като станем хора.[/quote]

  Пропуснах да кажа че това,което е публикувано е вярно и ми харесва как е споделено.Аз също съм попадал на неща,които правят разликата между нас и народите,които имат смислено съществуване.
  Няма какво да учим,всичко си знаем,само дето животът у нас не е така сигурен и смислен и това е оставило отпечатък върху манталитета ни.

 8. 8 Профил на gfn_666
  gfn_666
  Рейтинг: 409 Неутрално

  "ЗА" фашизмът......
  „Всичко в Държавата, нищо извън Държавата, нищо срещу Държавата“
  Мусолини

 9. 9 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 803 Разстроено

  Йовко бе, нищо не можах да ти разбера.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 10. 10 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 973 Неутрално

  и аз съм на мнение, че докато нормалните граждани не започнат да се занимават с политика (с гласуване, кандидатиране или протестиране) в България не може да има промяна към по-добро. когато в политиката не участват отвратените остават само отвратителните.

  Истината ни прави свободни.
 11. 11 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#5:"Michel"]Много силен текст, браво на Йовко! [/quote]
  И какво му е силното - претоплена мандажа - едните, (уж) нормалните са елфите и Гандалф Белия, другите са Саруман и орките. В света на елфите (Барселона) дори елфите се грижат за избягалите от Саруманова България хобити (говорещи неправилен език - оркски, т.е. руски) да стигат донякъде с метрото. Само хобита Йонко е мъдър защото е прозрял че първо трябва ДА, а ние, останалите хобити - първо НЕ. Един беше казал че преди да се обединим, трябва да се разграничим, ама и той е от Мордор.

 12. 12 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 543 Неутрално

  [quote#9:"Iron Maiden"]Йовко бе, нищо не можах да ти разбера.[/quote]
  Това не е за слабоумни. Недей да го четеш и избягвай такива материали в бъдеще.

 13. 13 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 524 Неутрално

  В момента в Украйна се играе същата пиеса, в която участваме от юни насам и в България. Кукловодският копи-пейст се вижда с просто око. забележете обаче, какво моментално стана в Украйна - цялата опозиция за броени дни се обедини и започна да организира общонационална стачка. Никакви профсъюзи, никакви хепънинги. Когато къщата гори не пращаш по пощагта писмо до пожарникарите, а цялата махала се вдига и започва да гаси. Ма имало си пожарникари за тази работа. Само че докато те дойдат, къщата отишла. Украинците се хвърлиха да гасят. У нас огънят обхвана къщата от всички страни, народът обикаля и вика "горим", "долу подпалвача", но чинно чака някоя пожарна да долети. Вече шести месец. Викайте, викайте. Тя къщата все по-силно гори.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 14. 14 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Един въпрос към автора: Нима никъде по света българите не са били тормозени, мамени и експлоатирани? Защо се сеща за една съвсем дребна услуга от някакъв чужденец, а не се сеща за оня случай например, когато един български гражданин попада в Гърция и е каран да работи като роб, без да го хранят, след което го изхвърлят полумъртав от глад от Гърция и тук едва успяха да го съживят? И не идват ли подобни вести може би всекидневно отвсякъде?

  Не е ли вярно, че в Гърция, Германия и Англия на много българи за същата работа плащат два-три пъти по-малко, отколкото на гърците, респективно на германците и на англичаните? Всъщност в тази област българите с нищо не са по-лоши от който и да било европейски народ. Защо тогава трябва да се самооплюваме, всенародно, както таво прави авторът с този си статийка?

 15. 15 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Послението да спрете лигавите пърформънси и да си изберете политически представители е ясно. Дали е ясно, обаче, че с "оставка!" тая работа не става.

 16. 16 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 547 Неутрално

  "Но като ги слушах първо някаква емоция се опита за извади сълзи от очите ми, но веднага след това буца заседна в гърлото ми. "

  а каква ли емоция предизвиква у автора това...

  http://www.dw.de/при-нечовешки-условия/a-17261519
  "При нечовешки условия"

  Робски труд по над 12 часа на ден, неосигурени, изнудвани, експлоатирани и заплашвани: работници-надничари от Румъния и България са работили при нечовешки условия. Това констатира проверка на една комисия в Германия....

  http://www.dw.de/научи-немски-и-пак-ела/a-17009396
  "Научи немски и пак ела!"

  Те са новите роби - работници-надничари от България и други източноевропейски страни, които живеят в ужасна мизерия. Много от тях нямат дори покрив над главата си. Това си е модерно робство, тръбят германските медии....


  http://www.dw.de/мачкани-и-мамени-българските-черноработници/a-15469087
  "Мачкани и мамени: българските черноработници"

  Те съществуват, не живеят. Паркът е спалнята им, пейката - леглото. Гладуват, студуват, мизерстват в името на един по-добър живот, който обаче се оказва истинска катастрофа. Те са армията от български надничари в Мюнхен....

 17. 17 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 967 Любопитно

  "....Политическото представителство. Ако имаше други опции да се бяха появили вече… А за да се върне нормалността в живота ни, трябва да върнем нормалността там, откъдето се вмирисва рибата...."

  Ами хайде ПО-БЪРЗО! Защото Той загуби вече всякакво търпение. Какво по-нормално представителство за ПРОСТИЯ народец от ПРОСТ вожд и учител? Някакви други опции да са се появили, освен връщането на Боко и Цоко? Няма и няма да има. И без това матриялът по-учен няма да стане...

 18. 18 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Автора: "...това което може да я превърне в реална сила е само представителството."

  При наличната ни Структура на политическо общуване, нормално представителство на гражданството не е възможно. Народният ни път излезе от "РанЪт" и е отвъд хоризонта на добре охранената му хекспертна обслуга...
  Всекиму-своето !
  Иначе, неписаният ни Народен преход е в дивия период на нова своя фаза:
  Към нормална и модерна система на Политическа демокрация !

 19. 19 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Браво Йовко, много смислен текст. Сега е момента да се презаредим с положителна енергия и да формулираме общите за обществото цели. В този смисъл е радостно съвпадение декларацията на Реформаторския блок:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/12/01/2194117_reformatorskiiat_blok_predlaga_shest_stupki_za_izhod/

 20. 20 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  [quote#6:"vjacho"]А нашите хора предпочитат да има там горе един човек,който да мисли за всичко и за всички. [/quote]
  А според мен нашите хора не ги интересува кой е там горе, стига да не им пречи твърде. Мудното гласуване го показва.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 21. 21 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  А колкото до текста на Ламбрев--удря в десятката. Погледнете дискусията под разказа "Автобус България" от Теодора Димова. Там една форумка с претенции за интелигентност обяснява какви простаци са всички, които тръгват да се застъпват за човек, който може да бъде пребит. Андрешковщина, че й отгоре. Но все пак и Алеко е от този народ. Не само Андрешко.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 22. 22 Профил на eugenia
  eugenia
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#13] от "Антон56":

  Ха-ха! Това е много добро - как народа тичка и вика "горим, горим"... Като оня чех на морето, дето викал "топим се, топим се". Ами топи се..., и ние българските човеци, нека да горим като ни е толкова хъса и куража и като чакаме подпалвачите да загасят пожара. Както се вижда и от настоящето - много сме силни по приказките.
  Между другото откъде украинската опозиция взе толкова пари, за да плати на протестиращите? питам аз и отговор не искам

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK