Защо е тази омраза срещу протеста и протестиращите у някои доскоро десни или поне анти-БСП коментатори

Защо е тази омраза срещу протеста и протестиращите у някои доскоро десни или поне анти-БСП коментатори

© Надежда ЧипеваТекстът е от личния сайт на Николай Слатински. Оригиналното заглавие е "Наистина не разбирам защо е тази омраза срещу протеста и протестиращите у някои доскоро десни или поне анти-БСП коментатори"


Прочетох поредната фронтална, фрустрираща и френетична психоатака на д-р Николай Михайлов срещу протеста и протестиращите.


Вече не малко години съм живял, за да знам, че има хора всякакви с всякакви мнения и това е нормално, колкото и понякога някои от мненията на някои от тези хора да ми звучат ненормално.
Но тук става дума за една група коментатори, които постепенно от десни или поне анти-БСП позиции, направиха просто невероятно завъртане, задминаха по негативизъм спрямо протеста и протестиращите дори най-левите в БСП и сега хвърлят огън и жупел със страст и нахъсеност, фундаментализъм и фанатизъм, присъщи на левичари...


Тази група коментатори са се фиксирали върху протеста и протестиращите и са зациклили във все по-радикална, високомерна, лепяща етикети, реакционна и задавяща се в сарказъм ненавист.
За тях протестът и протестиращите станаха дразнител, фобия, мания, обсесия.


За тях в България няма други проблеми, освен протестът и протестиращите.


Ако привържениците на протеста и протестиращите, макар и обединени от разбирането за острата необходимост от промяна в България, спорят помежду си, различават се по идеи и виждания по редица въпроси и проблеми, свързани с по-нататъшния път на страната, то тази група коментатори с всеки изминат ден се сплотяват, започват да имат едно лице, да издават едни и същи по негативизъм звуци,


да произнасят едни и същи по антипатоса си слова,
да се интервюират един друг в медиите


в които работят, да се акламират в под-статуси във Фейсбук за поредния, още по-тежък камък, запратен в градината на протеста и протестиращите.


Ако левите (БСП, "Дума"), имащи свои корени в обществото и някаква обща политическа идентичност, се стараят основно да победят протеста и протестиращите, то коментаторите ("левичари") не се удовлетворяват при мисълта за евентуалната загуба на протеста и протестиращите, те искат на всяка цена да ги осмеят, оплюят, охулят, омаскарят! За тях е малко да видят протеста и протестиращите победени, желанието им е да ги видят разгромени, дискредитирани, опозорени, разкъсани на нравствени и морални парчета...


Не знам защо е така!


Давам си сметка, че не всичко в протеста и у протестиращите е идеално, но не виждам в момента никой друг да иска промяна в България и да се бори за тази промяна.


Давам си сметка, че формата и съдържанието на протеста, както и лицата и постъпките на протестиращите могат да бъдат и по-смислени, и по-конструктивни, но не виждам в момента никой друг да се бори срещу статуквото, срещу меко казано съмнителния кадрови подбор на тази власт, срещу наглостта на някои политици-лидери, срещу набиращите силата корупция и контрабанда, срещу възхода на непотизма, клиентелизма, шуробаджаначеството и земляческите, партийните и користно мотивирани назначения! Ако гербероидите назначаваха млади пеперудки и калинки, то тези сега назначават мои набори-ченгета и деносници...


Давам си сметка, че


България би се радвала, да има големи, обятелни, стратегически мислещи
и визионери като лидери на протеста


и протестиращите, но не виждам в момента никаква друга опозиция на прояваващата антидемократични, промилиционерски и понякога направо арогантни рефлекси днешна власт...


И наистина не знам защо стана така, че тази група коментатори не може да погледне нещата от този ъгъл и по този начин, ами превърна ругаенето на протеста и протестиращите в свое кредо, изписа го на знамената си, строи надъхания с омраза свой легион и обърна палците надолу, давайки знак на сегашната, крепяща се върху малка фашизоидна партийка, власт, че иска от нея политическа и обществена смърт за протеста и протестиращите...


За мен е разтърсване и потрес, че


тази група коментатори играе ролята
на нещо като разбесняла се римска тълпа


паднала ниско и низко в краката на поредната преходна власт...


Не вярвам, че те не си дават сметка, че това изобщо не е властта, която България заслужава.
Но тогава...
Но тогава защо те на практика искат тази власт да излезе три пъти по-силна и по-арогантна след края на протестите и протестиращите?


Нима не разбират, че ако това се случи, някой ден може да се окажем изправени пред алтернатива никога повече обществото да не намери нито сили и воля за протест, нито протестиращи срещу една такава власт, защото те ще са се изнесли от страната, обръщайки се с гняв назад и заявявайки, че няма да живеят в такава скапана държава?


Аз обаче не мога да си позволя на тези години да бъда краен песимист. Винаги съм си казвал, че надеждата като първа глупачка умира последна.


Затова освен горната алтернатива виждам друга, естествено алтернативна на нея.


И при другата алтернатива, дори този протест и тези протестиращи да бъдат победени, в близко бъдеще (близко – в смисъл, че се надявам да го дочакам), пак ще има протест и при него, с него и чрез него протестиращите ще успеят.


Не знам как ще се чувства тогава въпросната група коментатори, за която пиша сега с болка и недоумение...


Предполагам, че няма да им е никак приятно да бъдат дълбоко неуважавани от онези, които ще дадат нов шанс България да стане модерна, европейска, демократична и нормална държава.


А най-страшното е, че сред младостта на България, която тогава ще успее, ще бъдат и техните деца или внуци, чийто път те днес на практика искат да минират - с неприкритата си злоба срещу протеста и протестиращите и всъщност срещу самата мисъл и самата възможност за промяна...


P.S. Много мои приятели в т.ч. и във Фейсбук ме убеждават, че причините за това - една група доскоро порядъчно принципни коментатори да мразят протеста и протестиращите, са свързани с техните личности - кой какъв е бил някога, къде е писал, с кого се е събирал и изваждал. Аз обаче се принуждавам да мисля, че макар и да има личностни причини, причините не са само личностни.


Доста сериозна е тази група от коментатори, при това те са доста сериозни като интелект хора.
Вероятно има обяснения и на по-високо от личностното ниво - общности, групи, прослойки...
Може би става дума:


- за психологическа катастрофа на една част от мислещите хора у нас;
- за инстинктивен страх от това, че може да стане и по-зле;
 - за натрупана огромна умора да се борят за оцеляване;
 - за загуба на ценностна ориентация;
 - за изгубване на всяка надежда, че нещата могат да се променят...


Ето защо, когато някой иска промяна и се бори за нея, те възприемат това като нравствен, почти унищожителен


укор към себе си: че са се предали


И затова те предпочитат да отрекат промяната, да й попречат да се осъществи. По-добре им е тази промяна да не се случи, за да се окажат прави в своето неверие и в своето предаване пред обстоятелствата и трудностите в живота...


Не съм далеч от мисълта да мисля, че наистина една част от стойностните и демократично мислещи хора е претърпяла много тежка, почти окончателна катастрофа от изнемогванията при Прехода. И това също би могло да служи за обяснение на тази групова атака с омраза и ненавист към протеста и протестиращите от немалко доскоро десни или поне анти-БСП коментатори.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Липсата на смислени аргументи, води до озлобление и фанатизъм. Когато ситуацията в страната е плачевна, какво смислено може да се каже срещу един протест ? Хората по света протестират и за много по-малко.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Противниците на протестите са си генетични комунисти! Това е!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  СТАТИЯТА!!!
  +++++++
  Няма какво да се добави.

 4. 4 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Отговорът е очевиден, който плаща - той поръчва музиката

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  "..Не съм далеч от мисълта да мисля, че наистина една част от стойностните и демократично мислещи хора е претърпяла много тежка, почти окончателна катастрофа от изнемогванията при Прехода..."

  Още по-интересно е, че такива хора биват старателно изнамирани. изтъпвани от прахта и последователно показвани из медиите с единствената цел да се защити тази мерзка и корумпирана власт.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Разстроено

  [quote#2:"lz2"]Противниците на протестите са си генетични комунисти! Това е![/quote]
  Или по-скоро "бизнесът" им е обвързан с държавни пари, с "отговорни дрОгарЕ" и сега всячески се стараят да се докарат пред властимащите. Погнусен съм от двуличието, явното подлизурство и венцеславене на палача. Сякаш едни от най-неприятните черти на българският характер се разкриват винаги, когато се случи някаква смяна "по върховете".
  Липса на капка чест, собствено достойнство, морал ако щете....
  България-изгубената територия на дребните душици......

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Няма място за разделение вече - или си срещу правителството и подкрепяш всякакви следващи форми на протест, или си с мафията и оставяш България на ДПС. Време разделно е, който с каквото и както може, трябва да подкрепи премахването на тумора!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Защо не можем да се обединим срещу управление, което очевидно е вредно за България?
  Защо има толкова продажни помияри, които лаят в защита на корумпираната, крадлива шайка във властта, обслужваща монополи и олигарси?
  За колко се продават хора , като Николай Михайлов, Волгин, Иван Бакалов и защо...?
  Ех, не сме народ...

 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 689 Неутрално

  И този усилено си търси платена работа.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 10. 10 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Много епос, малко по същество...

 11. 11 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  А де??? И аз се чудя на разни десебари, на Николай Михайлов за презрителното му високомерие и изтънчена злоба, на отчаяното плюене на Л. Русева и на цялата кохорта , която плюе, вие и ще се задави от злоба по протеста. Най-вредните са именно те.

  Няма шики-мики.
 12. 12 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  от психо ,какво можеш да очакваш,за тях ние сме само обекти на раздвоеното им съзнание и анализиране,какво ти червено,синьо или зелено!кога друг път те ще имат такава аудитория,това да не е Америка!

 13. 13 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#10] от "hinhril":

  Разпозна ли се?

  Няма шики-мики.
 14. 14 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Да, верни са нещата от статията, но е редно да припомня на Слатински неговата роля като съветник на най - яркия представител на статуковото и на ретроградността - Гоце.
  Нека да не ни хваща амнезия за някои хора, които също бяха при комунетата и безмилостно хапеха по остатъците от тогавашната десница.

 15. 15 Профил на exolot
  exolot
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#5] от "Храбър":

  Което само по себе си красноречиво показва за какви чудовища става въпрос.

 16. 16 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#13] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Нито в текста, нито в теб.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Любопитно

  Слатинскиии ,задава ли си тоя въпрос тогава когато се премести на копаня при Гоце?
  Или виждаш само сламката в окото на другите?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 19. 19 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Всички минали през месомелачката на тоталитарната система докато сме живи ще носим родилните петна и ще сеем зараза. За това е така г-н Слатински. И ти се погледни в огледалото на времето и виж дали и колко си се наклонил на ляво.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Оправданието на такива, както и тук във форума е по добре комунистите от колкото Борисов да се завърне. Може и да са прави за себе си. Герб удари много хора през крадливите ръце!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#21] от "blue rose":

  "Герб удари много хора през крадливите ръце! "
  Със сигурност и бързо,бързо намести ръчичките на своите хора

 24. 24 Профил на query
  query
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Защо ли се сещам за спящите клетки Ал кайда? В крайна сметка идеите и похватите на всеки тероризъм (ислямски, болшевишки ...) са едни и същи. И целите им също - да убиват, без значение дали физически, дали морално.

 25. 25 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ами защото, ако трябва да сме честни нещата се изместиха малко от това което обединяваше всички, а то е оставка на мафиотското правителство. Судентите си протестират за морал и там някакви си техни неща, разни хора се занимават с арт перформънси, цици и други, имаше разни неадекватни за ситуацията митинги "не на ксенофобията" и за бежанците и тн. и тн. неща които не обединяват хората. То да не говорим колко се оплю и основата опозиция герб...

 26. 26 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Всичко е пари или много пари! Как не се намериха хора като от Възраждането с ценности, идеи и знание!
  Вместо това плеяда от звезди и коментатори!
  Разберете че не всичко е пари тъпаци!!!

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 27. 27 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#11] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  ДСБари плюят протеста? Сигурен ли си?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 28. 28 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  но не виждам в момента никой друг да иска промяна в България и да се бори за тази промяна.
  =========================================
  Каква промяна ? Стани та да седна? Стани Сергей та да седне Гоце и другаря Слатински с него.

 29. 29 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Към днешна дата има поне 3 "поколения" люде в държавата:
  Тези, които израстнаха под звуците на чалгата и дима на тревата = безполезна масовка, податлива на манипулации.
  Тези, на които годините на прехода "отвориха очите", по един или друг начин, някои от тях дори отгледаха деца.
  ОНЕЗИ, за които "прехода" не е съществувал никога истински и всячески се опитват да не започва.
  Та, днешното противопоставяне е между втората и третата категория, в този смисъл Антон Кутев е прав - класова борба е!
  Втори рунд, след 1989-92

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 30. 30 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#23] от "naskom44":


  [quote#23:"naskom44"]Със сигурност и бързо,бързо намести ръчичките на своите хора [/quote]
  Сигурно си прав за себе си, но разликата с другите партии, че когото хванеха веднага беше премахван от съответната позиция. Я ги виж, събраха се за една цяла нова партия начело с Миро Найденов. Това не могат да простят на Борисов...новия морал!

 31. 31 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Г-н Слатински, очаквах повече за причините.
  Според мен основната е съвременният ляво-десен турлюгювеч.
  Даже интелигентите са объркани, а и виждат, че олигархията е представена и в лявото и в дясното.
  А, избирайте драги зрители...

 32. 32 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 872 Неутрално

  [quote#17:"ФИЗКУЛТУРНИКА"]Какви пари се наляха в този протест откраднати от самите нас чрез фотоволтаици и ТЕЦ-ове.[/quote]
  Какви пари може да са се наляли в такъв слабоорганизиран протест? А какви пари са се наляли в медиите за очерняне и маргинализиране на протестиращите, а?

 33. 33 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони!":


  [quote#27:"Тони!"]ДСБари плюят протеста? Сигурен ли си? [/quote]

  Да.

  На форумно ниво ли искаш примери, на национално или на бившо.

  Няма шики-мики.
 34. 34 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Много хора получават опорни точки-някой като смс в телефона други като единици с много нули в сметките-това обяснява нещата.

 35. 35 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#27] от "Тони!":


  [quote#27:"Тони!"]ДСБари плюят протеста? Сигурен ли си? [/quote]
  Аз, ДА! Искаш ли поименно/по ник/ да ти ги изброя?

 36. 36 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  За всичко са виновни самите протестиращи. Ако се бяха отрекли от Боко и Герб и ги бяха анатемосали наравно с БСП и ДПС щяха да бъдат прегърнати от много повече хора и десните партии щяха с гордост да се препокрият с тях.
  Затова хора като дшр Михайлв не видяха нищо конструктивно в протестите освен желание да се върне Герп на власт.
  Не може душата да е в рая а същевременно да се мърсува със стари проститутки. За съжаление Боко, Проки и Асенов не им разрешиха и затова сега да не плачат.

 37. 37 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Добре списано.Дразнител е на моралното у гражданина.И все пак??????".Защо паметта на същия този автор е толкова къса?Защо никой не посмя или не пожела да му напомни за неговото "дясно" политическо САЛТОМОРТАЛЕ? За мен също е " разтърсване и потрес" че същия този "десен" радетел " като разбесняла се римска тълпа " громеше дясното правителство на СДС ,а след това се ПРИСЛАМЧИ към левия президент доносник Гоце за да го съветва за същата тази лява политика в областта на националната сигурност. СОРРИ това не се забравя г-н Слатински!Не прокарвай "сладникавата" си демагогия тук.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#35] от "blue rose":

  Да, разбира се. С аргументи, ако може.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Какъв протест!?
  Раннобудните + една тумба партийни функционерчета не правят протест.
  Всички гледахме NaJivo на Иво Бойков и видяхме какъв резил беше.

  "Да, България"
 40. 40 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Много от "десните" , разбирайте ДСБ , са против протеста заради само 2 причини.

  1.ДС. Десни са те ,ама друг път. Останали и недоизчистени кадри на ДС от дясното.
  2.Ретро-кретени в носталгия. Те по нищо не се различават от привържениците на БСП ,които се възхищават на Сталин , Тодор Цървула и сталинизма. Не защото тогава е било по-добре , а защото тогава патката им е ставала по 3 пъти на ден. Амигото таи носталгия към 1969 ,а те понеже са с 20 години по-млади - към 1989. Но и в двата случая става дума за кретени застинали в миналото , които отказват да остареят и да признаят ,че тяхното време никога няма да се върне

  15.02.1989 - 07.02.2018
 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Темата за образованието въобще и в частност висшото е досатъчно голяма, за да бъде разгледана в една статия и още по-малко в няколко коментарни реда. Не за да извинявам нашата акедимична общност и/или МО, за пълнота и известна справедливост, ще отбележа, че проблема е световен. Ако може да се вярва на класациите ( не знам нито кой, нито на какъв принцип ги прави) сред първите 50 университеа, тридесетицата се оглавява от САЩ, а от европейските има само 5 - по един в големите европейски страни - данните са отпреди няколко години и съм ги срещнал в „Икономист“. Но ако вземем подобна база за сравнение, нашите стоят още по-ниско и за това няма нужда от изследване, защото го виждаме по нашите деца и въобще при срещите си с младите висшисти. Една, според мен базисна причина е, че броя студенти определя парите от държавата и даже по-старите и очаквано да бъдат по-добри учебни заведения, свалят летвата, за да си гарантират заплатите. Знаем преди как се взимаха и с какви оценки изпити в правните, техническите, строителните училища и днес как е пълно с отличници. Още от приемната кампания - класирания до септември - т.е. пак опираме до бройката.
  Другата страна - преподавателската, освен че снижава изпитните критерии, в доста случаи, за да допълни семейния бюджет, гастролира в новопоявилите се (май са над 50) ВУЗ-ове, където въобще липсва или е много слабо преподавателското тяло. Преди време се писа за рекордьори с по 18 часа дневно - герои на труда. Близо до ума е, че в подобна среда да се говори за качество, академизъм, развитие на учебния материял е немислимо.
  Та в този смисъл, според мен е доста трудно да се направи нещо смислено. Ако беше банка, да дойде независим одитор, да провери сметките и да каже добра или лоша. Но в случая с висшето образование, кой и от къде да дойде, да провери и ни каже къде бива и къде е за затваряне или поне да се спре дотацията с нашите пари, с което приходите и средствата на добрите да станат нормални.
  И последно, но не и по значение, един все пак нормален и относително лесен за прилагане критерий е добрата реализация на завършилите. Ако се приложи, би могло да се очертаят по-свестните катедри и преподаватели, най-много до факултет да се стигне. До цели университети, предвид безкрайното количество от съвъразлични специалности, едва ли може да позволи отчетливото диференциране.

 42. 42 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Великолепно сте го написал, г-н Слатински!
  Браво!
  Подкрепа за протестиращите и презрение за хулещите ги - независимо от интелектуалната им "мощ"! Всеки достоен човек не трябва и за миг да престава да бъде срещу огромната опасност пред нацията и държавата, предизвикана от това правителство и Народно събрание!
  ОСТАВКА!
  ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!
  ЛУСТРАЦИЯ!

 43. 43 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Иначе десните партии в момента са само 2 РБ и може би ГЕРБ. Няма друго. ДСБ няма и няма да има
  Проблем е ,че няма леви , но на БСП и остават максимум 3-4 мандата живот

  15.02.1989 - 07.02.2018
 44. 44 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Кольо Паръмов нещо джурка по БТВ тази сутрин. Какво ще излезе иззад храсталака? ДНЕВНИК нещо се бави с новината...

 45. 45 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#36] от "Асенов-700те хиляди евро!!!":


  [quote#36:"Асенов-700те хиляди евро!!!"]За всичко са виновни самите протестиращи. Ако се бяха отрекли от Боко и Герб и ги бяха анатемосали наравно с БСП и ДПС щяха да бъдат прегърнати от много повече хора [/quote]
  Как да стане това бе комундер, като повечето протестиращи са гласували за ГЕРБ? Много ви се иска да протестират срещу тях и изпратихте провокатори да викат пред централата им и пред къщата на Борисов. ГЕРБ искате или не искате в момента олицетворява дясното политическо пространство. Докато това не го проумеят някои тиквени кратуни, БСП ще ви яха както си иска.

 46. 46 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  [quote#27:"Тони!"]ДСБари плюят протеста? Сигурен ли си? [/quote]

  Да.

  Мани - Ей тоя човек(Орешарски) какво ли не прави за да спести боя на 15 келеша.
  Култура ми Бойко - По-добре комунета , но не и Герб
  - Да им дадем време , да видим какво ще направи това правителство , не е най-лошия вариант
  Къти - Друсани студентчета пречат на другите да учат.

  Извинявам се , но тези помня - просотиите на десебарската секта не са ми измежду важните неща в живота

  15.02.1989 - 07.02.2018
 47. 47 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#33] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Докато на протеста има хора, които бълвочат насам-натам как видиш ли е било грешка, че Боко е подал оставка и докато отказват да се обединим към общи искания, които не се изчерпват с оставката, която тъй или иначе е ясна, е съвсем нормално да има хора, които да не са съвсем ОК. И аз протестирам, но искам малко повече от този протест и хората, до които се нареждам за да бъда част от тях. Защо няма никаква идейност за това какво предстои след това? Защо няма общи искания за промяна на конституцията с ясно изброени приоритети? Защо няма искания за промени по изборния кодекс? Защо няма искания за промени на закона за париите? Къде е тази промяна, за която говорят всички? -В оставката, която нито ще е първата, нито последната, ако нещата опират само до нея? Защо когато поискаш да се обединим под общи каузи за реална промяна, а не само смяна на лицата на статуквото, всички те нарочват за комунист, за предател, за фрустриращ психоатакист?

 48. 48 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  "Не съм далеч от мисълта да мисля, че наистина една част от стойностните и демократично мислещи хора е претърпяла много тежка, почти окончателна катастрофа от изнемогванията при Прехода."

  Ъхъ..
  Голяма част от тях даже на сън не можеха да си представят да заработят в администрацията на Първанов. По морални съображения, не за друго. Слатински обаче издържа там, морално, докато не го уволниха.
  Охраненият Слатински пак морализаторствува, пак е на добрата страна, пак има обяснение за запазената си психика и далеч отправен взор...
  И вика на околните, че били катастрофирали.
  Ай сиктир.

  Ecrasez l’infâme
 49. 49 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Авторът трябваше да посочи конкретни имена, а не да гадаем за кого става дума.

  Неговите разсъждения трябва да се свържат и с ненавистта на много дхора и прозряли поредния фалш към ГЕРБ и евентуално тяхно завръщане на власт - внушава се, че протестиращите са техни протежета (макар че това не може да е солиден аргумент, а само някакво психично отклонение, тъй като Борисов никога повече няма да има същата власт), както и към чисто българската злоба и завист, които са от време оно. Това е и причината нацията да не е единна - тук и в емиграция. Можем сами да се избием - дори с думи, не е нужно друг да се меси.

 50. 50 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#45:"blue rose"]Как да стане това бе комундер, като повечето протестиращи са гласували за ГЕРБ? Много ви се иска да протестират срещу тях[/quote]
  Тогава не се чуди че десни интелектуалци се отричат от вас и продължавайте да се събирате по един файтон хора на протестите.

 51. 51 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#43] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":
  [quote#43:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Иначе десните партии в момента са само 2 РБ и може би ГЕРБ[/quote]

  Първото не е партия, макар да е в политическото дясно, а второто не е нито партия, нито дясно, макар по формални критерии да се води и първото и второто.

  Ecrasez l’infâme
 52. 52 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Протестиращите поискаха МОРАЛ В ПОЛИТИКАТА, ЧИСТИ РЪЦЕ, ЛУСТРАЦИЯ!
  Това многа плаши престорените демократи, поставени от ДС в дясното политическо пространство, които под прикритие и маскировка работиха усърдно за проваляне на демокрацията в България!След 10.11.1989 г. костов дава указания на бкп как да пребори опозицията в официоза й в. Раб. дело?! Това са съмнителни връзки, зависимости, бизнеси на преуспелите ни фалшиви демократи, които изиграха своята пагубна роля в подкрепа на мафията!
  Сега се съпротивляват СРЕЩУ ИСТИНАТА, защото тя ще ги разобличи!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 53. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1380 Любопитно

  До коментар [#43] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":


  [quote#43:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Иначе десните партии в момента са само 2 РБ и може би ГЕРБ.[/quote]
  РБ е партия според теб? Ясно...

 54. 54 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#47] от "hinhril":

  Така е - протестът е закономерен, логичен, естествен. Ала визията за бъдещето и посланията на протестиращите са тези, които водят до имплозия, не самата идея за смяна на статуквото и борба с мафията. Нужна е повече конкретика и повече яснота какво следва отвъд поредната оставка, и кой и как ще случи желаните промени. Народът няма намерение да чака още 24 години светли бъднини, а хаосът и омерзението в политически план са огромни.

 55. 55 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#44] от "hinin37":

  Да,интересно беше.....

 56. 56 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#38] от "Тони!":


  [quote#38:"Тони!"]Да, разбира се. С аргументи, ако може. [/quote]
  Като започнеш от Десен,Мани и цялата тайфа покрай него,Антикомунист, Дядо Пепо, Дедо ти Любен и много други и свършиш с АРРИ. Аргументи, отвори им профилите и ще видиш как от прехласващи се от Костов сега пишат против протестиращите. И за капак самия Костов, който се обяви против протестиращите и защити Пеевски!

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#46] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Тези тримата са ДСБари? Ти верно ли?.....
  Натам мнението ти звучи в пълен синхрон с простотията до тук...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#56] от "blue rose":

  От въпросните има само двама ДСБари. Десния и Антикомунист. Като последният е по-скоро Костовист, отколкото ДСБар, щото има разлика, но все тая. Колкото до самият Костов, обявяването му против протеста и защитата на Пеевски са поредните митове, които само гербокомуноидите са чували и никой друг.

  А в реалността, цялото ръководство на ДСБ е на улицата, заедно с протестиращите. Това са и единствените политици на този протест.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Препоръчвам на автора, да изследва и една друга възможност - протестите са катасрофа... на организаторите им

 60. 60 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тони!":

  Не казвам ,че измежду ДСБ няма достойни хора , привърженици на тази партия са повечето от хората , на които истински им се възхищавам. Това честно. Но има и много застинали в миналото , които отказват да приемат настоящето

  15.02.1989 - 07.02.2018
 61. 61 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#58] от "Тони!":

  Не знам дали членуват в партията ви всичките изброени но поне с писанията си декларираха това. Освен това във всяка партия си има провокатори колкото и да пишеш че ДСБ се била очистила от агенти.

 62. 62 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#58] от "Тони!":

  Що се пънеш да обясняваш на промити мозъци очеизвадни неща?

 63. 63 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 403 Весело

  Смешни са наистина критиките на протестите!
  Протестиращите били малко, били платени, не било сега времето, не било това мястото, правели само разходки и представления, искали ГЕРБ да се върнат и пр.
  Но иначе всеки имал право на протест и те принципно подкрепяли...
  Ами критикарите да излязат, те да спретнат един протест по еталон.
  Иначе големи приказки, обсъждания, мнения, анализи по всички медии. Скоро може и ТВ-реалити да направят.

 64. 64 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 580 Неутрално


  " Защо има толкова продажни помияри, които лаят в защита на корумпираната, крадлива шайка във властта, обслужваща монополи и олигарси?"

  Защото такова определение може да бъде лепнато на всяко едно правителство на България от 1879 год. насам

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Любопитно

  До коментар [#46] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Къде слагаш Карла, която е гербаджийка и е контрапротестираща?

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#58] от "Тони!":


  [quote#58:"Тони!"]От въпросните има само двама ДСБари. Десния и Антикомунист.[/quote]
  Въпроса ти беше има ли десебари които са против протестите.Ти се съгласи на двама.Значи има!

 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#60] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  Това звучи по съвсем различен начин обаче. Да, има такива, и за радост са твърде малко - напълно недостатъчно да спрат развитието на партията.  До коментар [#66] от "blue rose":

  Ми двама? От които единият не пише тук отдавна? Ми теорията ти издиша. Както и твърдението ти, че има агенти в ДСБ. Не, няма.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Любопитно

  Може би става дума:

  - за психологическа катастрофа на една част от мислещите хора у нас;
  - за инстинктивен страх от това, че може да стане и по-зле;
  - за натрупана огромна умора да се борят за оцеляване;
  - за загуба на ценностна ориентация;
  - за изгубване на всяка надежда, че нещата могат да се променят...


  А защо автора не споменава, че може би са купени, оръжието на комундерите за заличаване на собствената съвест?

 69. 69 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Защо е тази омраза срещу протеста и протестиращите у някои доскоро десни или поне анти-БСП коментатори?

  1.Протестиращите граждани и студенти направиха една капитална грешка-не припознаха Иван Костов за свой идеологически и морален ментор и водач.
  За наказание Костов ги прокле.Не ги подкрепи нито морално,нито политически.Същото поведение имаше и прокостовистката ДСБ.

  2.В унисон с Костов/и верните му следовници от сектата/ пропагандата на Позитано непрекъснато внушава,че ако протестите успеят ,видите ли,това щяло да върне ГЕРБ и Борисов на власт.
  Това просто не е вярно,но дава добър тон за песен!
  Костоваците и комунетата еднакво мразят ГЕРБ и Борисов.
  Борисов много пъти подкрепи морално протеста,но никога политически-дори митинга си направи в Пловдив ,за да не им пречи.

  Протестиращите пречат на Костов и БСП.
  Протестиращите помагат на Борисов и ГЕРБ до някаква степен,но бъдещето не ГЕРБ не зависи изцяло от тях.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#69] от "mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ.":

  ХАХАХАХХАХ, шизофренията наистина води до сериозни последици. Ръководството на ДСБ е на протеста, но според форумният мишок, ДСБ е против протеста. А Гербавите, които се разграничиха от протеста пък всъщност били зад него. Господи, здравната система съвсем се сгромоляса..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#69:"mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ."]Протестиращите помагат на Борисов и ГЕРБ до някаква степен,но бъдещето не ГЕРБ не зависи изцяло от тях.
  [/quote]
  Напълно съм съгласен. ДСБ се опитаха да яхнат протеста, но не събраха една градинка хора. Костов "плесна" Радан през устата и му каза да слушка кака Кунева. Тук култоваците почнаха да плюят ГЕРБ и да й определят политическото поведение (даже помолиха президента да внесе тяхното "много по-издържано правно" питане до КС), ходиха групом при изпадналия ренегат Сл.Тр., където ги направиха на маймуни, почнаха да пишат нова "конституция" (която ВНС трябвало само да одобри), а най-сетне промениха първата си и основна точка за незабавна оставка на правителството, като му дадоха НОВ срок - до май догодина. Смешно, а? Мен ако ме питаш, много тъжно. Стигнаха дотам да обясняват, че не им пука за ЕНП, щото видите ли, те всякакви глупости правели (а най-голямата, че подкрепят Цветанов и Борисов). А бе, кои сте вие, бе хора?! На кой свят живеете? Защо на д-р Михайлов взе да му излиза пяна от устата, когато не е при Цв. Ризова? Много въпроси, а отговорът е един - "Гроздето е кисело, господа!"

  Knocking on heaven's door
 72. 72 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#21:"blue rose"]...............Герб удари много хора през крадливите ръце! [/quote]

  +++
  Само ,че не си довършил изречението.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 73. 73 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 880 Любопитно

  няма нищо драматично ако някой има своите съмнения в достоверноста на протеста или пък не е изпаднал в луд възторг от чара и интелигентноста на протеститестиращите ,а иначе статията си е нищо повече от празните мисли на един празен човек и в никакъв случай не помага на протеста

 74. 74 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#36] от "Асенов-700те хиляди евро!!!": ≪.....протестиращи. Ако се бяха отрекли от Боко и Герб и ги бяха анатемосали наравно с БСП и ДПС щяха да бъдат прегърнати от много повече хора и десните партии щяха с гордост да се препокрият с тях.≫

  Съвета, който давате, е перфектна рецепта за неефективни протести. Защото ако протестиращите се обявят на практика срещу всички основни партии в държавата, дори ако успеят да свалят правителството и да разтурят парламента, протестът им ще остане ялов. Защото следват избори, на изборите болшинството от депутатите на тези партии, а те няма как да седнат да внедряват в управлението си принципите на протест, който е бил насочен срещу тях.

  Защото държавата се управлява от политическите партии. От тези от тях, които имат мнозинство в парламента и са съставили правителството. Следователно, за да наложат своите идеи и искания относно управлението, потестиращите трябва да подкрепят някаква политическа партия, да вървят заедно с някаква партия, някаква партия да ги подкрепя или да си съдадат собствена партия. Тогава при победа тази партия вече може да реализира техните искания.

  А всичко друго е мижи да те лажем!
  à è ѝ ò „” –

 75. 75 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "- за психологическа катастрофа на една част от мислещите хора у нас;
  - за инстинктивен страх от това, че може да стане и по-зле;
  - за натрупана огромна умора да се борят за оцеляване;
  - за загуба на ценностна ориентация;
  - за изгубване на всяка надежда, че нещата могат да се променят..."


  Всичко тези съображения са верни.
  Статията е точна и предтавя добър анализ.Браво на автора!

  Но все пак си мисля,че основната причина е политическа-протестиращите не обслужват партийните интереси на БСП,ДПС и РБ.

  Помагат донякъде на ГЕРБ,създавайки среда на непримиримост към сегашната и миналите власти с искането за смяна на политическия климат и система.
  Всяко искане за оставка на настоящето правителство подкрепя ГЕРБ,като опозиционната сила ,която е готова за избори веднага,във всеки момент.
  Това става въпреки протестиращите,които се разграничиха категорично от ГЕРБ и Борисов.Както и от всички партии на прехода.
  Просто ГЕРБ са готови,другите опозиционери-не.

  Другите готови за избори са БСП и ДПС.
  Но за тях няма смисъл от оставка на Орешарски.Това за тях би била плесница.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 76. 76 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тони!": ≪А Гербавите, които се разграничиха от протеста ....≫

  ГЕРБ никога не се е разграничавал от протестите. Разграничиха се протестиращите, и то от всички партии. А ГЕРБ просто уважава това тяхно искане и не се навира там, където не го искат.

 77. 77 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#71] от "peterman":

  Винаги е било твърде жалко, когато четеш някакви неща, написани от първо лице, за събития, на които пишещия няма как да е присъствал.А когато пък и противоречат на реалността, тогава гротеската става пълна.  До коментар [#76] от "glog":

  Всъщност, Герб имат следните твърдения:
  Избори напролет, а не сега.
  По-добре това правителство, отколкото никакво.
  Протест в Пловдив, щото е различен от протеста в София.

  Аз не виждам нищащви допирни точки между протестиращите в София и Герб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 78. 78 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Е, защо да е чак омраза..? Просто разумни идеи няма протестът... Единственото около което се върти е оставка и "стани да седна"... затова много разумни хора се отегчиха и разочароваха от напъни да се разрушавал парламента, да се замеря с камъни, дране на гърла, да се чупят заграждения, да окупират и да се блъскат с полицаите....Един човек да беше излязъл с нормални, осъществими, демократични идеи - ефектът щеше да е много по-голям отколкото всички тези идиотщини... Но никой не прави това и затова и на следващите избори, когато и да са всички тези десномислещи ще си останат извън парламента или с минимален брой депутати, защото не излъчват нищо положително...не излъчват нищо че ще се справят с какъвто и да е проблем..Крайно време е да избираме между предлагащи нещо добро, а не срещу разправящи ни колко зле било заради "другите".. Пълен вакуум на осъществими идеи - как някой неплатен или не/гамен/ би застанал изцяло зад това??

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 79. 79 Профил на Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Смърт на peterman! - Да живее "Икономедия"!
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#77:"Тони!"]на които пишещия няма как да е присъствал.[/quote]
  ГледАл съм, внимателно. А дали съм бил или не - ти няма как да знаеш! Клипчета, дал Бог! Ако искаш, да ти пратя и на теб - да видиш как камерата се върти безпомощно от трибунката, където са десетина души (щото вие без трибуна не можете!) към протеста в подкрепа на студентите... и никой, никой не се вижда в ъгъл от 90 гр. Ако искаш, да изчислим квадратурата на кръга, а Тончо?

  Knocking on heaven's door
 80. 80 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2916 Неутрално
 81. 81 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 913 Неутрално

  ами то беше ясно, че като падне ГЕРБ ще дойде тройната коалиция.

  преди изборите модерни станаха изразите "слухтене", "полицейщина", "мутри" и др.

  забравихте какво беше преди '89та, нали?

  сега ще си припомните репресиите, слухтенето и сянката на ДС.

 82. 82 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#78] от "ostin22":
  Ти наивен ли си или циничен без граници. Протесттъ беше граждански и издигна толкова идеи, изрази толкова ясно какво искат гражданите, колкото всички партии за прехода не са изразявали.
  А защо не допускаш, че твоите партийки в парламента не са длъжни да следят исканията на гражданите и да реагиратг адекватно, т. е. да го напуснат и да се реформират отвътре, да престанат да се конституират като мафия.
  Болката ти е, че идеите на протестиращите не бяха формулирани от един лидер и партия, за да го омаскарите, както си знаете от 1947 г.

 83. 83 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  [quote#69:"mr.wonderworld-Реформаторски блок=ОФ."]Костоваците и комунетата еднакво мразят ГЕРБ и Борисов. [/quote]
  Със същото основание може да се напише, чè ГЕРБ и БСП (к) еднакво мразят ДСБ и Костов. Докато се мразим помежду си всички десни, вместо да се обединим, комундерите ще си развяват байряка и ще наглеят все повече.

  Gunter glieben glauchen globen
 84. 84 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1463 Весело

  А бе за какви комунисти говорите, у нас има само мафия с много пари... Комунизма си отиде (мафията си го отиде)! Иначе нищо друго не се е променило.

 85. 85 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 658 Любопитно

  До коментар [#82] от "авторът":

  Аз съм просто гражданин изказващ мнението си! И говоря за осъществими, а не теоретично-ораторски бръщолевения... Дървени философи бол... То и аз искам олигархията да я няма или да е заслужила с нещо позитивно парите си, и аз иска по-малко корупция, мафия...и т.н. НО не виждам и една смислена идея как ще стане...Нито една!!! Само оставки, избори и у-ууу та...И после какво? Същото от други... Кой да изберем и каква му е програмата? Герб ли, който 4 години ни калинкосва или рефблока дето след година титанично мислене измисли 6 точкова програма в която единствено има оставка, избори, мечти за власт и... нищо повече..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 86. 86 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "naskom44":

  това да не е някакъв виц?истина ли е ?кои ли са тези ръчички?
  "Глупаците не ги сеят,те сами никнат"-Сенека!

 87. 87 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#84] от "charlesdegaulle":
  Комунизъм вече наричаме червената мафия, която работи под прикритието на различни партии, движения и отряди за "поддържане на реда".

 88. 88 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 743 Разстроено

  Аз обаче не мога да си позволя на тези години да бъда краен песимист. Винаги съм си казвал, че надеждата като първа глупачка умира последна.
  ..............
  "Няма по-тъжна гледка от млад песимист, освен стар оптимист", както каза М. ТВен...

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 89. 89 Профил на kate
  kate
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Мисля че атаките срещу протеста от така наречените "десни" или доскрошни "демократи " има поне две причини.Едната (вероятно за някои журналисти) е преминаване, образно казоно в друг лагер- на работа в медия, която е против протестите(защото собствениците й са против) или на "служба " на някой, който плбаща по-добре.Такива еквилибритики вече сме виждали не веднъж е не е чак толкова чудно.Другата очевидно се дължи на факта, че засега няма полбитическа сила, успяла да се възползва от протестите по някакъв начин и тяхната упоритост без политически "груб" и без тласък от политическа сила очевидно учудва и вероятно дразни някои силно обвързани с политиката.Все пак това е потенциал, който се разпилява, вместо да помогне на някои от партиите да се подготвят поне за изборите за Европейски парламента.

 90. 90 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "България би се радвала, да има големи, обятелни, стратегически мислещи
  и визионери като лидери на протеста"-тези "списвачи" са се погрижили да няма. те са отстреляли всеки в зародиш. на тях перото им е дадено от червената мафия и те и служaт вярно.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
 91. 91 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#87] от "авторът":

  Огледай се, мафията е шарена... Разбира се, с червено ядро!

 92. 92 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Първо, десни протести няма по света- има само митинги по време на избори, и второ, огромното болшинство от хората не могат да се припознаят с буржоазната маса на протеста. Няма как бедните(мнозинството) да подкрепят протеста.

  Коментаторите не са глупави и добре го разбират това. Знаят, че протестите са безсмислени и затова се разграничават от тях. А има и такива, които са прогледнали до къде доведе прехода и затова са си променили мнението. А други искат да са в крак с времето, за да си останат популярни и да ги викат по телевизиите/радиата.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 93. 93 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Може би защото тези, които протестират сега масово не са гласували?
  Защото няма никаква логика в безкрайните им протести?
  Защото ги подкрепят най-бездарно пишещите журналисти - колумнисти, а всички качествени, без изключение не ги?

 94. 94 Профил на joseph_levi
  joseph_levi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не, бе! Просто, просто, просто не можем да изтърпим връщане на Бойко Борисов - не ни го позволяват цивилизационните предели! А протестът фактически иска това, уви, уви, уви. Точка, това е! Всички други обяснения на автора и на други са хабене на умствени усилия.

 95. 95 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 594 Любопитно

  [quote#8:"marsena"]Защо не можем да се обединим срещу управление, което очевидно е вредно за България?
  Защо има толкова продажни помияри,[/quote]
  Отговора е в думите ти ,"другите са помияри", а как ще се обединиш с хора които мразиш и обиждаш? Призовавате да бъдат изпратени в Сибир, а не съм прочел призив да бъдете изпратени в Гуантанамо.

 96. 96 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Любопитно

  Аз не се чудя, че г-н Слатински пише.
  Чудя се защо го чета в "Дневник".

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 97. 97 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3899 Неутрално

  Причините "психологическа катастрофа" и" загуба на ценностна ориентация" изглеждат много измислени Не мога да си представя зрял човек с който може да се случи нещо подобно,освен ако не е тежко болен или полудял.Хайде да изгубиш надежда или умора от борбата за оцеляване , това е до някъде разбираемо,аз също бях изгубил надежда че нещо е възможно да се случи в България ,но ето че се случи.Това не е причинча за неодобрение на протестите. По скоро формата е което повечето хора не харесват.

  klimentm
 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3899 Неутрално

  [quote#95:"BASCO"]как ще се обединиш с хора които мразиш и обиждаш?[/quote]
  Примера е пред теб: БСП Атака ДПС

  klimentm
 99. 99 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#94] от "joseph_levi": ≪ Просто, просто, просто не можем да изтърпим връщане на Бойко Борисов - не ни го позволяват цивилизационните предели!≫

  Господине Joseph levi, по-цивилизован не значи по-умен, по-кадърен или по-добър професионалист, дори когато става дума за политика. При това дори по-кадърния политик не винаги управлява по-добре за народа от по-некадърния, защото в политиката е важна не само кадърността, но и към какво е насочена политическата дейност, тоест, от идеологията на управляващия. Затова един много цивилизован и много кадърен политик, който мисли само за себе си и е готов да продаде интересите на държавата и на народа, за да натрупа лично богатство, ще управлява много по лошо за народа и за държавата от друг, който не е чак толкова кадърен и цивилизован, но мисли и се грижи основно за интересите на държавата и на народа.

  Ако погледнем на нещата от тази гледна точка и направим сравнение между управлението на правителството на ББ и това на Орешарски [всъщност на СС, чийто инициали странно съвпадат с инициалите на нацистката SS], макар и не с много, но управлението на сегашната тройна коалиция е по-лошо. Така че стига сте се позовавали на това, че ББ бил прочел само една книга, за Винету. Защото докато той е чел Винету, СС е чел Маркс и особено Ленин, най-големият мизантроп и корифей на класовата омраза и на класовото насилие в цялата история на човечеството.

  Не че ББ много ми харесва. Но СС, Доган/Местан и Орешарски още по-малко ми харесват.

  à è ѝ ò „” –

 100. 100 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  И аз отдавна наблюдавам някаква ревност от страна на традиционните десни лидери към протеста. Това си го обяснявам и като конфликт на поколенията. "Ние не успяхме значи и вие на можете"

  подпис
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK