Владимир Левчев: Бутафорната фасада падна и лъсна симбиозата политика - олигархия

Владимир Левчев, писател

© Цветелина Белутова

Владимир Левчев, писател"Дневник" направи отново анкета сред политолози, социолози, икономисти и наблюдатели за тенденциите, скандалите, изненадите, уроците на 2013 г. Всички мнения може да намирате и в специалната тема "Годината". Прогнозите им за 2014 четете след Нова година. Днес публикуваме оценката на Владимир Левчев. 


Какво спечели и какво загуби страната през годината?


- Страната загуби стабилност в своя евроатлантически път. Спечели появата на силно гражданско общество, което се изрази в неочакваните от властта масови протести против корупцията и ниския морал в политиката.
Какво не ви изненада през 2013 г.?


- Какво ли не ме изненада!... Шегата настрана, но това, което не ме изненада, беше всъщност много неприятно. И то е продължаващата и задълбочаваща се липса на морал в политиката.


Коя е оставката/оттеглянето на годината?


- Оставката на Бойко Борисов. Февруарските протести и бързата оставка на Борисов промениха рязко политическата и обстановка в страната и състоянието на обществото. За съжаление, не към по-добро.


 Кой според вас е скандалът на 2013 г.?


- Скандалите бяха много – инсценировката с бюлетините в Констинброд в деня преди изборите, полицейското насилие над студенти и барикадирането на половината от центъра на София, за да се охранява парламентът от мирно протестиращи, изцепките на "Атака", коалицията на БСП и ДПС с "Атака".


Но, разбира се, най-значимият стандал беше изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Защото именно този скандал предизвика вълната от масови протести. Това беше капката, след която чашата преля.


Има ли институция, която заслужава доверие?


- За съжаление, както сочат проучванията на общественото мнение, никоя българска институция не е заслужила пълното доверие на българския народ. И, за съжаление, най-малко доверие има към тези институции, които би трябвало да се ползват с най-голямо доверие: съдът, прокуратурата, правителството, Народното събрание.


Мисля че най-голямо доверие заслужава президентът, но пък от друга страна от него почти нищо не зависи. Тъжно е да гледаме как намалява доверието и в такива институциии като Българската православна църква, която би трябвало да отговаря за духовното здраве на мнозинството от българския народ. Не можем да разчитаме на болния да ни даде здраве.


Коя е голямата промяна в политиката?


- Бутафорната фасада падна и лъсна грозната същност на българската политика, чиято структура е в симбиоза с олигархията.


Промени ли се обществото?


- Обществото ясно си даде сметка за това, че бутафорната фасада е паднала. Все по-малко хора могат да бъдат нагло лъгани и водени за носа.


Как оценявате първата година на новия патриарх?


- Не съм компетентен да давам оценка за патриарха. Не мисля, че са настъпили някакви особени промени. Църквата е консервативна институция, в която промяната би трябвало да се изразява в покаяние и пречистване. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Много обичам да чета пребоядисания син на “придворния поет” от ЦК на БКП – Любомир Левчев.

 2. 2 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 423 Весело

  Не зная как на Вас се струва , но на мен този Левчев ми се струва "купен" от някой или мислите,че говори Истината и само Истината !?

  pacta sunt servanda
 3. 3 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 728 Весело

  Не ме слушай Куме к,во говоря, ами ме гледай к,ви ги върша !

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Най-голямото нещастие за България се нарича Сергей Станишев. Той е еманация на най-ретроградните и реваншистки комунистически сили, заграбили икономиката и стремящи се към абсолютна власт! Самият Станишев е рядко безморално и корумпирано, във всички аспекти на думата, същество! От него, дато от вулкан, бълват лъжи, интриги и апаратни хватки, присъщи на най-ранните прояви на комунизма в първите часове и дни, след 09.09.1944 година! Това ниско интелигентно същество, заредено с омраза към хората и стремящо се към власт и пари, на всяка цена, разруши мита за демокрация и доведе страната до насипно сътояние в морално, културно и институционално отношение. Изходът е само един- пълно разрушаване на сегашното статукво в политиката и икономиката и изграждането му наново! Нова Конституция е необходима, не само за да се промени сегашното блатно устройство на България, но и като психологиски прелом в отношенията вътре в страната! За съжаление, този прелом трябва да мине и през съд, на всички управлявали в полза на олигархията и ДС, през времето на т.н. преход, който е всичко друго, но не и преход! За целта е нужна нова Съдебна система, изградена от морално устойчиви съдии! С една дума- НОВО НАЧАЛО! Всичко друго са празни приказки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 4516 Неутрално

  точния автор , в точното време на точното място . спяща клетка на демокрацията

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR +":

  Ето ти пример за някой ако не купен, то поне назначен на трудов договор. Дата на регистрация, размах на активност за 1 седмица, послания

  http://id.capital.bg/papipo

 7. 7 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  "оценката на Владимир Левчев..." - само НАКРАЯ си "признава", че: "Не съм компетентен да давам оценка за патриарха...". Иначе добро е говоренето, но: "промяната би трябвало да се изразява в покаяние и пречистване...", а кой ли започва от СЕБЕ си?! Вечна е църквата, дори и с оценката и за МОРАЛ, а псевдопоУЧИТЕЛИТЕ са НИ временни, зависи от трибуната, от която си говорят.

  Коментиране на анализираното, вече...
 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  [quote#3:"RED MAFIA"]Не ме слушай Куме к,во говоря, [/quote]

  Въпреки че не е лошо и да чуеш някой и друг разговор в тесен кръг между висшестоящи особи. Особено преди изборите. В най-цензурния вариант ще разбереш, че българският народ е "Разпоретина, която след изборите ще я връткаме ние!"

 9. 9 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4850 Неутрално

  Не знам какво още трябва да се случи в България че всички вие които по горе лаете срещу Левчев,да разберете че държавата ни се плъзга надолу !? Какво още трябва да стане,да дойдат марсиянците ли?

  klimentm
 10. 10 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Честитка за Рождество от Валодя Лвов, един от Синовете на великата бяла мечка!

 11. 11 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":

  Какви хубави коледни пожелания. Сега ,ако ми кажеш и от кои съм назначен та да ида да си взема хонорара... но нека си поговорим за Владко на татко,а ....английска гимназия по тошково време ,когато там се влизаше с дебели партийни връзки,веднага след ''преврата'' Фулбрайт по заявка,връща се и Владко не е Владко на татко,а някой друг-т.е. от славене на Великия СССР минана славене на Великия САЩ.... интереса клати феса...семето е едно и също обаче.

 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4850 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR +":

  Вие сте майстори на купуването и продаването.
  Господарите ти едва не ни продадоха на ника който гордо носиш!

  klimentm
 13. 13 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#4:"lz2"]Най-голямото нещастие за България се нарича Сергей Станишев. [/quote]

  Най-голямото нещастие за България е тесногърдието на озверелите от бедност пенционери, които гласуват за БСП; стокхолмския синдром на преименуваните турци, които гласуват за агентурата на КДС; дивотията на циганите, които гласуват за 30 лева и кебапче; простотията на лумпените, които гласуват за всяко ново светило от Жорж Шпагата, през Симо Горския, та до Боце и страстта към гъбите и евтините кръчми на останалите 50%.

  Двата милиона емигранти не ги броя, понеже те се опитаха един-два пъти преди да избягат.

  Иначе казано, сами сме си виновни.

  ден година храни.
 14. 14 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":

  Има и други таквиз - и от една страна и от другата страна на барикадата .
  Не ми се рови , да ти покажа един "Мистер Сенко" -но вече от другата страна на барикадата ."

  Трябва да работят някъде -едно време комсомолски секретарчета -сега платени драскачи -все тая -главното да "падат по някой лев" "

  pacta sunt servanda
 15. 15 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#11:"papipo"]ако ми кажеш и от кои съм назначен [/quote]

  Ако се съди по опорните ти точки, от некой лакей на лъжеца Йовчев.

  ден година храни.
 16. 16 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#12] от "klimentm":

  Може би нямаше да е лошо ако ни бяха "продали " -то цяла България щеше да е газифицирана .(няма да се излагат пред Запада ,Я )"

  pacta sunt servanda
 17. 17 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#15] от "патиуанчо":

  Студено,та чак замръзнало...опитай отново.
  Погледни това ;
  http://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Levchev_Ludmola.jpg
  и ми отговори на елементарния въпрос -защо децата им /левчев и левчевци- т.е. комунистите/ заминаха на Запад и в Америка /дъщеря му във Виена, синът му в Америка, след 20 години се върна и преподава в Американския колеж/, а не в Маскву, напр

 18. 18 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#16:"USSR +"]Може би нямаше да е лошо ако ни бяха "продали " [/quote]
  Призна си го без бой, бравос

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 19. 19 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 660 Весело

  Няма седмица без Вл. Левчев в Дневник

 20. 20 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#17:"papipo"] а не в Маскву, напр [/quote]

  Защо Станишев драпа за прецедател на ПЕС, а не за роля в Таможенния съюз, напр.?

  ден година храни.
 21. 21 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#20:"патиуанчо"]Защо Станишев драпа за прецедател на ПЕС, а не за роля в Таможенния съюз, напр[/quote]
  Станишев е евреин и израелски гражданин /след като се отказа от гражданство на СССР/. Това само по себе си обяснява действията му.Но ти ми кажи за владковците и принипците им - не е ли висша форма на аморалност да прескачаш от лагер в лагер ,за да си все черешката на тортата в една бананова държава.

 22. 22 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 482 Весело

  "Дневник" -
  защо му давате трибуна на този "румен ортодоксалник"

  Много често започва да ни запознава със себе си..не че някой се интересува от него но..

  Това им е Бъг на комунистите -
  мимикрията..оцеляването на всяка цена ,
  дори с цената да се посипят с ла**на

  баща му беше придворен ......сега този..
  от "румен ортодоксалник" не става капиталист , само придворен Шут........
  цвета е без значение

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 23. 23 Профил на wxq03574427
  wxq03574427
  Рейтинг: 474 Весело

  [quote#19:"cup_of_tea"]Няма седмица без Вл. Левчев в Дневник [/quote]..........................................................
  Едно време нямаше седмица без баща му в Работническо дело.А преди 70 години може би е нямало седмица без дядо му в Зора....
  На такива едно време им казваха нахални и нагли хамелеони,които никога не бяха на страната на губещиtе,сега им казват пробивни демократи

  Антиседераст
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Другарите гледам от рано са застъпили на амбразурата. За тях Коледа няма. Те празнуват на Нова Година като се нальокат с водка от сутринта. В интервюто има много истини, ама в опорните точки друго пише. Весела Коледа на всички мислещи хора!

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  [quote#16:"USSR +"]Може би нямаше да е лошо ако ни бяха "продали " -то цяла България щеше да е газифицирана[/quote]

  На Русия нали? Мръсни национални предатели! Преди 50 години замалко онзи правешки селяндур зорлем да ни натика в империята на злото. Няма да стане вашата, другари

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#19] от "cup_of_tea":
  Договорът му е такъв.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 27. 27 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#21:"papipo"]не е ли висша форма на аморалност да прескачаш от лагер в лагер [/quote]

  Не, това е най-много дребна форма на аморалност, а и Левчев далеч не е "върхът на черешката".

  Виша форма на аморалност е поведението на такива като Пацо и Ментата, като Станишев и Гумен Речев, като Маяма Ванко Манолова и Мики "не съм пиян" Миков.

  Виша форма на аморалност е управлението на БСП например -- да лъжеш пенсионерите, че ще им дигнеш пенсиите, а всъщност да прокараш данък 10% и да изкупуваш с пенсионерските пари, да лъжеш работниците, че ще им осигуриш препитание, а всъщност да заговорничиш с профсъюзите да ги предадат и да наливаш парите от техните данъци в джобовете на некадърните им собственици, да те хванат, че крадеш от еврофондовете така, че чак на запад им е неудобно, а ти вместо да се махнеш, гьонсуратски да бръкнеш в хазната и да плащаш оттам.

  Виша форма на аморалност е поведението на Овчев, който нарушава закона, но лъготи по тевелизора за законност.

  Ей такива работи са "виша форма на аморалност".

  ден година храни.
 28. 28 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Неутрално

  [quote#27:"патиуанчо"] и да изкупуваш с пенсионерските пари[/quote]

  фалиралите бизнеси на съпартийците си.

  ден година храни.
 29. 29 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Този е един от хората, които с удоволствие бих запитал как спят нощем и с какви очи гледат близките и роднините си...
  За такива като този казва, че не ходи, а се влачи и оставя след себе си лига...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 30. 30 Профил на wxq03574427
  wxq03574427
  Рейтинг: 474 Весело

  [quote#25:"virakocha"]На Русия нали? Мръсни национални предатели! Преди 50 години замалко онзи правешки селяндур зорлем да ни натика в империята на злото. Няма да стане вашата, другари [/quote].....................................................
  Дай боже да не стане на тяхната.Ама като гледам как ни третират западните мангусти,нищо чудно комунистите пак да обърнат палачинката.Ще ви съберат пак от канавките и каналите и ще ви държат поне три дена в отрезвителното,след което ще ви накарат да събирате чушки и домати на бригада в ТКЗС.Вие за друго и без тва не ставате....
  ПС!Ще има да ривете за гей-парад и розов чоропогащник..

  Антиседераст
 31. 31 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Защо ли всички анкетирани напипват" пулса" на обществото, а една част от пишещите във форума ,като че ли не забелязват дори общество.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 32. 32 Профил на wxq03574427
  wxq03574427
  Рейтинг: 474 Неутрално

  [quote#29:"Freedom of Speech"]Този е един от хората, които с удоволствие бих запитал как спят нощем и с какви очи гледат близките и роднините си...
  За такива като този казва, че не ходи, а се влачи и оставя след себе си лига[/quote]..............................
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Антиседераст
 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1374 Гневно

  До коментар [#16] от "USSR +":

  Вие, рубладжиите, сте готови с лека ръка да закриете 1 300 годишна държава!?

 34. 34 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Много стегнато интервю,прочетох го на един дъх.Оценките/изводите са реалистични-точно отразяват настроението.Няма вече снежковци, които наивно се оставят да бъдат водени за нуса

 35. 35 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 837 Разстроено

  Дневник са оставили този да си каже приказката точно на Коледа,защото са наясно че няма страх от бога и ще си ги наплещи глупостите все едно е делничен ден.

 36. 36 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Очевидно паметта не е силна страна на Левчев младши. Амнезията за истинския побой над протестиращите през февруари 2013, за самомозапалването на Пламен Горанов, подкрепено от "съжалението", че след Бойко не станало по-добре, подсказва истиския мотив за това писание и за публикуването му.
  През февруари хората протестираха, образно казано, за "пари", точно като в "нормалните" страни - Испония, Италия, Англия, Франция.... И навсякъде за това полицаите бият. Властта се дава, но парите не! А театрото, в което се изроди протестът, за съжаление просто бетонира властта. Новите политически "проекти" на Безуханова, Бареков, РБ,..... са поредните опити да си харесаме "оковите". Такива като Левчев ни предлагат "сини", "червени", "розови", "жълти", "кафяви", с цветовете на дъгата и дори напълно "прозрачни"
  Надявам се, да сме проумели, че проблемът не е в цвета на оковите, а в самите тях!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#27] от "патиуанчо":

  Въобще нямам аспирации към БСП . Тя е е дребнобуржоазна социалдемократическа реформистка партия, ръководството на която стои на по-десни от идейните позиции на членската маса и симпатизантите и. Т.е. проблема е не в нея ,а във факта,че я приемат за наследница на БКП и никой не си прави труда да оспори заблудеността на електората и .Дори само като видим, че офшорките и са на запад ,а не на изток можем да си направим изводите за идеологията и.
  Но по темата; "Другарю Живков, дори и Вие не можете да ми забраните да Ви обичам!",казано от бащата, но Левчев син иначе е ''свестен'' човек - помирисал е щатски въздух,яде щатски пари днес,но пък е кален и израсъл с кремълски такива.
  Т.е.цинизмът като стил и метод в едно семейство и в цялата система.

 39. 39 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  [quote#36:"focusnik"]подкрепено от "съжалението", че след Бойко не станало по-добре[/quote]

  Е кое е по-добре?

  The best way to predict the future is to invent it.
 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  [quote#38:"papipo"]Тя е е дребнобуржоазна социалдемократическа реформистка партия[/quote]

  Ти си неподправен комунист нали?

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#38:"papipo"]Но по темата; "Другарю Живков, дори и Вие не можете да ми забраните да Ви обичам!",казано от бащата, но Левчев син иначе е ''свестен'' човек [/quote]

  Да бе, Левчев "виша форма на аморалност", понеже баща му е слугувал на Живков и Станишев, ама крадливото копеленце на Димитър Станишев "не е проблем".

  Айде сиктир, комуне такова.

  ден година храни.
 42. 42 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#40] от "virakocha":

  Не. Не следвам еврейски идеологии.

 43. 43 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#41:"патиуанчо"]ама крадливото копеленце на Димитър Станишев[/quote]
  В пост 21 съм ти обяснил защо е такъв какъвто е.

 44. 44 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 898 Неутрално

  [quote#40:"virakocha"]Ти си неподправен комунист нали? [/quote]
  Я, разни кочове вече дебнат кой какъв е от рано сутринта.

 45. 45 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 837 Весело

  "Мисля че най-голямо доверие заслужава президентът"-

  Това не подлежи на съмнение!Щом Борисов му се е доверил да бъде президент,какво има да се съмняваме? 46. 46 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 898 Неутрално

  [quote#42:"papipo"]Не следвам еврейски идеологии. [/quote]
  И нордическо арийски не можеш с този балкански произход. Насочи се към идеологията на великата Орда и нейната татарска империя.

 47. 47 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#43] от "papipo":

  Аха, ама ти не искаш обсъждаме защо кой е такъв, какъвто е, а кое е по-аморално. Та, пак да питам, кое е по-близо до "висшата форма на аморалност"?

  1. Бащата е бил слуга на режим и партия, а синът в края на режима се обявява за негов противник и оттогава е горе-доле все на тая позиция или

  2. Бащата е бил висш функционер на режима и един от тарторите на прехода, а синът се облажва от това с лъжи и крадене вече второ десетилетие

  Кажи си простичко с една дума, едно или две?

  ден година храни.
 48. 48 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#20] от "патиуанчо":

  Защото Кремъл имат нужда от свой човек в еврокомисията. Замислял ли си се каква щеше да е реакцията на Брюксел по въпроса за "Южен поток", ако на мястото на Йотингер беше Станишев?

  Veritas odium parit obsequim amicos
 49. 49 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#33] от "dobrich":
  1300 годишната държава, дето е била 500 + 100 и повече години под "робство"ли?

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  бащата обслужваше едните ,синът обслужва другите , слугински манталитет по наследство

 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#49] от "Daniboy":

  Тя и Русия е била под татарско робство, а Сащ е била колония......

 52. 52 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#16] от "USSR +":

  Уникално менение. Господарите щели да подхвърлят къшей хляб на роба, и той да започне да прелива от щастие и благодарност, че му е топло на краката.
  Свършете нещо полезно най-после за окаяната ни страна ! Единственото нещо, което произвеждате, е треторазредна пропаганда като за квартална кебапчийница.

 53. 53 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 969 Весело

  Поредното интелигентско Бла, Бла на тема демокрация, строителство на капитализЪма и "изненадите" по тътя!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 54. 54 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#51] от "dobrich":
  Това какво променя нещата с нас?

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 55. 55 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Добра анкета, незлобливи и реалистични отговори на сина на палячото на правешкия циганин. Сравнявайки Цветанов и Левчев - единият син шофьор, а другият син на придворен смешник, определено Левчев е деградирал, повече. В един момент и двете семки на простащината говорят едно и също, въпреки неравния си старт.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 56. 56 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 969 Весело

  До коментар [#2] от "USSR +":

  Просто си говори човека!!
  Интелигентщината обикновено така прави, просто говори и винаги е далече след събитията..... затова и постоянно са фрестрирани и изненадани, ако ще и само чашата да падне от бара!!!
  По същество с това си изкарва хляба....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#48] от "anihilator_jack":

  много ясно, ама това е гледната точка на поръчителите, а ние тука покрай мненията на папипо започнахме да обсъждаме мотивите на самите играчи.

  ден година храни.
 59. 59 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#47:"патиуанчо"]Кажи си простичко с една дума, едно или две?[/quote]

  Между другото, въпросът е до всички моралисти по-горе. Кой е по-близо до вишата форма на аморалност, Левчев или Станишев?

  ден година храни.
 60. 60 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  [quote#57:"Гневник"]пише „Монитор“.[/quote]

  Ей оттук трябваше да започнеш, дрогарю

  The best way to predict the future is to invent it.
 61. 61 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Господи прости им, за 20 лв продадоха душите си, майките си и народа си.
  Господи прости им.

 62. 62 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 660 Весело

  [quote#31:"Чърчил"]Защо ли всички анкетирани напипват" пулса" на обществото, а една част от пишещите във форума ,като че ли не забелязват дори общество[/quote]

  Защо ли в годишните класации за блондинки всички класирани са блондинки, а като излезеш на улицата не е така

 63. 63 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1133 Весело

  [quote#19:"cup_of_tea"]Няма седмица без Вл. Левчев в Дневник [/quote]
  И Иван Кръстев - той е същият като Левчев. Тате е работил в "Пропаганда и агитация" в ЦК на БКП

 64. 64 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#54] от "Daniboy":

  Нищо не променя, но защо абсолютизираш факта, че сме били под робство?!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#47] от "патиуанчо":

  Станишеви са политици. Левчеви са от арт средите. Само в това се състои разликата професионално. Ако Станишев младши се явява според теб като марксист- ленинист/и двамата евреи с еврейска идеология/,то Левчев младши е марксист -ревизионист / идеологията ,която днес се котира в САЩ и ЕС и е създадена от евреина Херберт Маркузе от Франкфуртската философска школа /. Ако не знаеш в какво се състои дребната разлика между тях ще ти обясня при желание от твоя страна.

 67. 67 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#66] от "papipo":

  Ма не ми бегай по тъч линията с безмислени локуми бе, папипупедо, кажи си просто, чие е по-аморално, поведението на Станишев или това на Левчев-син.

  Това те питат, а или б.

  Кой?

  ден година храни.
 68. 68 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 778 Любопитно

  До коментар [#64] от "dobrich":
  Абсолютизирам?
  Нищо не абсолютизирам, казвам само, че през половината от 1300 години държава не е съществувала.

  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 69. 69 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#46] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Някой май не могат да дишат ,ако не разглеждат или себе си или другите опоненти като точки в координатна система. Но това е твой проблем.

 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#68] от "Daniboy":

  Това не променя факта, че държавата ни е създадена преди повече от 1300 години, а според някои можем да я броим даже от по рано - от времето на Кубрат!.....

 71. 71 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#67] от "патиуанчо":

  От гледна точка -''политика'' Станишев. От гледна точка арт среда - ''писателя'' Левчев.

 72. 72 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#71] от "papipo":

  Ей, не падаш по гръб, ей.

  Да заключим, понеже тук контекстът е "политика", а не "арт среда", значи Станишев.

  Т.е. в коментара ти за "най-вишата форма на аморалност" нещо си се объркал, но малко неохотно си го признаваш.

  За тебе обаче има надежда, може и аз да бъркам в коментара за кой ти плаща.

  Весела коледа.

  ден година храни.
 73. 73 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1133 Любопитно

  [quote#1:"papipo"]Много обичам да чета пребоядисания син на “придворния поет” от ЦК на БКП – Любомир Левчев. [/quote]
  Любомир Левчев, известен още с фразата - "Другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам!".

  Та това са моралните стожери публикувани тук

 74. 74 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Скандалът на годината е разкритието, че бившият министър председател на РБ е бил разследван от ЦСБОП и следен чрез ДОН, но на хората това не им прави впечатление. "Yes, he is a son of bitch, but our son of a bitch"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 75. 75 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#73] от "stenli1":

  Тези са кофтия матр'ял,но пък с хемелеонската школовка и с подходящия пиар от подходящите спонсори в подходящия историческо-политически момент стават ''стожери'' било на едно ,било на друго.

 76. [quote#72:"патиуанчо"]може и аз да бъркам в коментара за кой ти плаща. [/quote]
  т.е. търся си спонсор.
  Весела Коледа.

 77. 77 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 530 Неутрално
 78. 78 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#13] от "патиуанчо":Най-голямото нещастие за България е тесногърдието на озверелите от бедност пенционери, които гласуват за БСП"

  -В голяма заблуда си,но то ти е присъщо.
  Дължиш ни много,но тесногърдието и плиткоумието ти не го допускат.

 79. 79 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#78:"dedo pepo"]Дължиш ни много[/quote]

  Не, вие ми дължите много. Заради вас държавата не тръгна да се оправя дори след като аз ви отворих вратата и ви показах пътя.

  ден година храни.
 80. 80 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#37] от "andimo":

  Грешкатана въпросната "тиква" е, че вместо да започне да строи магистрали, първо трябваше да построи завод за преработка и дезинфекция на червения боклук..... -

  «Русский секс — как русский бунт, бесполезен, беспощаден» Бесстрашные стихи Сергея Шнурова про Кадырова, Путина и коррупцию: https://lenta.ru
 81. 81 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  [quote#76:"papipo"]т.е. търся си спонсор[/quote]

  Успех в търсенето.

  ден година храни.
 82. 82 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Владко,успя до някъде да опошлиш празника.Но,малко,не според желанието и възможностите ти.

 83. 83 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 1025 Разстроено

  Не за всички!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1258 Весело

  [quote#13:"патиуанчо"]Иначе казано, сами сме си виновни. [/quote]
  По твоите сметки остават някъде около 500-600 000 с право на глас,които гласуват
  Затова и новоизникват нови партийки,за да си поделят тези гласчета

 86. 86 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#85] от "xmm":

  риба се лови най-добре в мътна вода.

  ден година храни.
 87. 87 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1258 Весело

  [quote#86:"патиуанчо"]риба се лови най-добре в мътна вода.

  ден година храни.[/quote]
  Мътилката има свойството да се утаява по някое време.При нас 25 години - все мътилка.
  Значи някой непрекъснато разбърква тинята.
  Пфу - гадост,ама явно е печеливша

 88. 88 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Едно интервю с много наивност... или нещо друго?
  "Коя е голямата промяна в политиката?
  - Бутафорната фасада падна и лъсна грозната същност на българската политика, чиято структура е в симбиоза с олигархията.
  Промени ли се обществото?
  - Обществото ясно си даде сметка за това, че бутафорната фасада е паднала. Все по-малко хора могат да бъдат нагло лъгани и водени за носа."
  Симбиозата на политиката и олигархията е лъснала за всеки средно интелигентен човек от над десетилетие. Ако днес откриваш това, или си наивен или просто глупав, или съобразяваш оценките си с някакъв скрит интерес.
  Невярно е и твърдението, че обществото си е дало сметка за падналата бутафорна фасада. Защото ако си беше дало сметка, то правителството отдавна щеше да е в оставка, в социологическите проучвания партиите общо да не събират и 30% от гласовете на анкетираните или просто хората да не вярват масово в оповестяваните от тях данни. И да има масови общетвени протести за операция "чисти ръце".
  А и самият Левчев е жертва (или защищава) тази "бутафорна фасада", говорейки за "инсценировката с бюлетините в Костинброд". Защото зад "фасадата" освен незаконни бюлетини в печатницата на ГЕРБ стоят и незаконни секционни протоколи от печатница на БСП и незаконни печати от печатница на ТИМ. Стоят и незаконни избори с 1000 незаконни подвижни секции и 24% нередовни протоколи (според австрийския преброител). Т.е. стои на завет олигархията, извадила на показ само станалите излишни от власт.

 89. 89 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 600 Неутрално

  "Бутафорната фасада падна и лъсна грозната същност на българската политика, чиято структура е в симбиоза с олигархията."

  Това твърдение на Левчев-син е вярно, доколкото се отнася до проекта ГЕРБ и Бойко Борисов на фондациите "Глобална България" (Цветелина Бориславова, Валентин Златев, Иво Прокопиев, Иван Кръстев и др.) и "Типинг пойнт" (Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Иво Прокопиев и др.)

 90. 90 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR +":

  Говори само истината, но не и Цялата истина.

 91. 91 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#88] от "pogled":

  Каквото и да си говорим обаче, никога не е имало чак такова срастване между олигарските интереси и парламента. За бога, та те предложиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС! И ако не беше недоволството на хората по улиците сигурно щеше да им се размине. Подобно нахалство и безсрамие от страна на политиците не съм виждал досега, признавам си. Колкото до бюлетинити и печатниците... Медиите и политическте сили имат навика даиграят мръсно, с толкова кал истината понякога остава на заден план. Не съм сигурен дали имаше тогава някакви номера или просто се правеше от мухата слон и се търсеше скандалност. А ако имахме гражданска позиция и ходихме да гласуваме масово нещата щяха да са доста по-различни, или поне ми се ще да го вярвам.
  Иначе анализът е добър, радва и всеки трябва да се замисли.

 92. 92 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Честито Рождество Христово! ...Я да види Мани какво му е донесъл Дядо Коледа във Форумето? ...Яяяя, ..статия му донесъл, .. и то дядо Сорос.
  пп: Мани се присъединява към призива за братолюбие и милост на патриарх Неофит. ...И отказва да чете днес побеснели тинки-танкита. ...Още веднъж Светла Коледа на всички!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 93. 93 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5258 Весело

  До коментар [#92] от "Мани":


  [quote#92:"Мани"] Светла Коледа на всички![/quote]
  Весела Коледа, Мани!
  Здрави, живи, крепки и непоправими!!!

 94. 94 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  [quote#92:"Мани"]..Още веднъж Светла Коледа на всички![/quote]
  От сърце благодаря! Господ да бди на България!

 95. 95 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#11] от "papipo":

  я кажи първо ти кой си .. излез от анонимността в която си се потопил и тогава ще разбера искрен ли си или си на поилка...Такава активност като твоята е "възхитителна"...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 96. 96 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#16] от "USSR +":

  а вазелина ... и него безплатно ли щяха да ни го дават ..Или само на послушковци като тебе .. Как не те е срам бе човече ..Ти така ли се възприемаш - парче месо за продан...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 97. 97 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#95] от "too_many":

  Аз съм никой. Обикновен юзер в този форум. Имам само една особена черта -мисля и чета между редовете.

 98. 98 Профил на too_many
  too_many
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#97] от "papipo":

  и какво прочете м/у редовете ..че Левчев няма право на подобно мнение ..за разлика може би от станишев , местан и подобни човечета...

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 99. 99 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Едни и същи шамани в Дневник. Старо, вехто, като коледния естраден концерт по БНТ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 100. 100 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 477 Неутрално

  след като номерцата с "високото кръвно" патеричките, "заплахите "за живота му сестричката-доктор, оскъдното детство с филийките мас
  , не хванаха дикиш, на дневен ред е дъщеричката.............
  Този човек е патологичен мошенник!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK