Евгений Дайнов: И в България спорът е с Москва или с Европа

Евгений Дайнов

© Дневник

Евгений Дайнов"Дневник" направи отново анкета сред политолози, социолози, икономисти и наблюдатели за тенденциите, скандалите, изненадите, уроците на 2013 г. Всички мнения може да намирате и в специалната тема "Годината". Прогнозите им за 2014 четете след Нова година. Днес публикуваме оценката на политолога Евгений Дайнов.

Какво спечели и какво загуби страната през годината?


- Спечели появата на устойчиво и решително гражданско усилие за излекуване на обществения организъм от олигархично-монополно-мафиотския модел на властване, който се оказа основният порочен продукт на прехода. Спечели появата и подреждането, в единна система, на фактори и обстоятелства, които правят по-възможно излекуването на обществения организъм, отколкото – неговото загиване в обятията на шайките, които придобиха властта -


: На площада трайно се закрепиха децата на прехода, които са по-малко склонни на компромиси и имат по-малко страхове от предишните поколения;
: Децата на прехода успяха да убедят по-голямата част от обществото, че е време за промяната, която те искат 


: И тези деца имат, в лицето на родителското си поколение, подкрепяща среда, каквато това поколение нямаше сред своите родители преди четвърт век.


Загуби надеждата, че оздравителният за обществото процес може да започне в средите на сегашната политическа генерация. След махленското властване на ГЕРБ изглеждаше, че появата на програмно, автономно от партии правителство от експерти е неизбежно, защото:


: Страната истерично се нуждаеше от връщане на експертното, възпитаното начало в управлението и оттласкване както от махленската клоунада, така и от самодоволната партизанщина;


: Обективният интерес на БСП и ДПС бе да останат известно време вън от реалната власт, за да се приведат в приличен вид.


Това не се случи, защото и БСП, и ДПС се оказаха на нивото на ГЕРБ – нивото на махленски тарикати, които искат да откраднат джантите тук, сега и веднага, вместо да почакат, докато могат да си купят цял автомобил. Никакво програмно-автономно правителство не се получи, а – сбирщина от партийци, които дори не са в някаква подредена коалиция (нямат коалиционно споразумение) и затова всеки прави, каквото му скимне. А ГЕРБ, вместо да използва момента, за да се превърне в истинска партия, продължи да се опитва да играе ролята на махленския тарикат с най-големите юмруци.


Това е загубата: оказа се илюзия, че каквито и да е среди от ГЕРБ, БСП или ДПС могат да допринесат за нормализацията на нещата. За "Атака" дори няма смисъл да се говори в тази поредица.


Какво не ви изненада през 2013 г.?


- Протестите. Още в средата на юни 2012 година (окупацията на Орлов мост от зелените) беше ясно, че България влиза в няколкогодишен период на конвулсии: протести, бунтове, стачки, революции. 2013-та се оказа първата пълна година от тази поредица предстоящи ни турбулентни години. Протестите започнаха на 4 януари (скандалите "Иракли" и "Дюнигейт") и продължиха до края на годината.


Коя е оставката/оттеглянето на годината?


- Оттеглянето на Христо Бисеров. Това е видната част на катаклизъм, който очевидно разтърсва управляващата върхушка и свързаното с нея задкулисие. Мащабът на жертвата – Бисеров не е без ресурси за оцеляване – е индикатор за мащаба на проблема във върхушката.


Кой според вас е скандалът на 2013г.?


- Назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, след като промяната в закона за ДАНС постави нейния бъдещ ръководител извън реален контрол от когото и да е. Скандалът е, че реалната власт – т.е. онази, която най-лесно може да ползва инструмента на насилието – беше на ръба да мине в ръцете на мафията.


Има и под-скандал. БСП и ДПС се разкриха като лишени от елементарен разум организми, защото:


- Си представяха, че това назначение, случило се в петък, няма да се натъкне на противодействие; и до понеделника ще бъде прието от едно общество, което вече се намираше в революционно настроение;


- Си мислеха, че правейки Пеевски диктатор, ще могат след това да го контролират. Демонстрираха поведението на Троцки и Бухарин спрямо Сталин през 1923 година – и щяха да си платят по същия начин. Пеевски щеше да вземе властта през техните (политически) трупове.


 С какво ще запомните служебното правителство на Марин Райков?


- С една провинциална смехория и с едно добро дело. Смехорията беше култовата докладна записка, в която външният министър Райков предлага на премиера Райков да назначи посланик Райков на нов посланически пост. Доброто дело беше задължаването на държавните предприятия да разпределят по-равномерно парите си в банките, за да бъде изтеглено черджето изпод КТБ. Това трябваше да стане до 1 декември, но няма данни да се е случило, така че доброто дело е възможно да се окаже само добро пожелание.


Какво успя да свърши новото правителство? Къде се провали?


- Успя да не подаде оставка. Във всичко друго се провали. Основните провали бяха:


- Още през лятото правителството се оказа във видима международна изолация, както поради казуса "Пеевски" и последвалите протести, така и поради зависимостта си от Атака;


- Към края на годината Европейската комисия недвусмислено демонстрира, че правителството е в изолация и по-конкретно в Брюксел. Позицията на Комисията, че премиерът Орешарски лъже за спрените еврофондове по ОПОС, както и императивното нейно искане България да предоговори незаконния Южен поток – и двете комуникации от Брюксел до София са без прецедент откъм твърдост, решителност, окончателност и липса на дипломатически увъртания.


- Въпреки безпрецедентната пропагандна кампания срещу протестиращите, правителството в края на годината се натъква на рекордните 70 процента недоверие, над 50 процента подкрепа за протестите и на мнозинство от гражданството, което иска предсрочни избори;


- Правителството – от самото си начало – не успява да управлява в най-елементарния смисъл: да накара подчинените си подразделения и отделните чиновници да му изпълняват разпорежданията. В началото на декември дори Орешарски призна този факт, като призова администрацията да престане да саботира кабинета му. С което, разбира се, разкри своята слабост и окуражи още повече чиновници да правят не онова, което им кзва правителството, а – каквото си искат.


Обобщеният образ на провала е следният: министър-председателят, по Конституция най-силният човек в страната, няма властта нито да се разхожда свободно по улиците на столицата на поверената му страна, нито – да влиза и излиза от парадните входове на публичните сгради.


Справи ли се президентът с предизвикателствата, които му поднесе тази година?


- За учудване на всички – да:


- Единствен сред държавниците излезе на улицата и застана лице в лице с протестиращите през февруари;


- Почти незабавно се "еманципира" от ГЕРБ, с което си навлече упоритите и всекидневни опити на бившите си съпартийци да го свалят и заменят с вицепрезидента Попова;


- В ситуация на бързо сближаване на правителството с Москва, Плевнелиев повтори тезата си, изказана още като министър, че няма да допусне България да бъде троянски кон на Русия в Европа;


- Овладя ситуацията в КСНС и започна да налага своя дневен ред върху участниците в него;


- Стартира обществени дискусии по основните проблеми на страната, които дискусии, дори да не произведат значими политики, са по-полезни за политическия живот от пещерната пропаганда на правителството, която е заменила правенето на политика и провеждането на политики.


Коя е голямата промяна в политиката?


- Постоянният протест създаде вихър, който откъсна всички маски. С падането на последните се видя, за какво е спорът в България. Той се оказа същият, като в Украйна: с Москва или с Европа?

Кадър от манифестацията-пародия на 9 септември, организирана от протестиращите срещу кабинета "Орешарски"

© Красимир Юскеселиев

Кадър от манифестацията-пародия на 9 септември, организирана от протестиращите срещу кабинета "Орешарски"


Трубадурите на правителството – а от началото на декември и самото правителство – все по-внятно намекват, че близостта с Москва е по-изгодна за страната, отколкото – членството в ЕС. И обратно, противниците на правителството все по-ясно осъзнаваха, че се борят за "европеизиране" на България и срещу нейното превръщане в копие на Русия.


Накрая, всички замесени си дадоха сметка, че за това – и само за това – е ставало въпрос през всичките перипетии, бунтове и революции от 1989 година и до днес: Москва или Европа?


Това изясняване на онова, за което иде реч, е голямата промяна в политиката. Пушилката се вдигна и се видяха ясно фигурите на борещите се. Оттък нататък следва ясен сблъсък между две вселени и победата на една от тях над другата.


Коя е голямата промяна в обществото?


- Появата на категорично разбиране, че нещата зависят от "хората". Все по-ясната невъзможност да се твърди, че "от мен нищо не зависи и затова нищо не правя".


Стотиците хиляди протестиращи се оформиха в отделна, нововъзникнала политическа култура. Дълготрайността на протеста им осигури огромен собствен опит, оформи връзки помежду им и изкристализира по-ясни техни позиции по основните проблеми на страната. Вече имаме устойчива, преминала през перипетии и набрала сила и самочувствие обществена група – носител на модерна политическа култура.


Как оценявате първата година на новия патриарх?


- На фона на шайката покварени доносници, омотани с мутри и олигарси, каквито са доста от неговите колеги в Синода, човекът изглежда приличен и безобиден. Но не е свършил нищо съществено, освен да демонстрира, колко е приличен и безобиден.


А първата година на новия главен прокурор?


- "Цацата" се оказа акула, макар от сравнително дребен, черноморски калибър. Но пък достатъчен, за да играе собствена игра, вплитаща едновременно БСП и ГЕРБ, вместо да се остави единствено законът да му е пътеводител. Най-вероятно ще се окаже поредният главен прокурор, нямащ особено близки отношения със справедливостта и закона.


Коя тема/събитие незаслужено остана извън медийното внимание?


- Повечето теми, които бяха водещи в медиите на "западните" страни. Българските медии в огромната си част се превръщаха в копие на руските – провинциални, пропагандни, интересуващи се от въпроси, за които светът нито е чувал, нито биха го интересували.


Големие световни събития – освен може би смъртта на Мандела – останаха вън от фокуса на тази провинция в тази бивша / бъдеща задунайска губерния: световната криза и опитите за нейното преодоляване; перипетиите на реформите на Обама в САЩ; Германия; Египет; подновената агресивна външна политика на Москва; и Сирия, Сирия, Сирия. Слава на Всевишния, все пак обърнаха внимание на събитията в Украйна.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (184)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "- Постоянният протест създаде вихър, който откъсна всички маски. С падането на последните се видя, за какво е спорът в България. Той се оказа същият, като в Украйна: с Москва или с Европа?"

  Това е една от глупостите написани в тази статия. България вече е избрала своя път и той е Европа. За учудване в нашата страна евроскептиците са все още много по малко от позитивно настроените граждани към ЕС. Руския избор е дилема в главите на комунистическите динозаври като Дайнов, които не пропускат случай да да посплашат електората с дявола.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 623 Неутрално

  В България спорът е Москва или Европа. Но най-лощото е, че в дилемата самата България не фигурира.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Стотиците хиляди протестиращи (възразявам) се оформиха в отделна, нововъзникнала политическа култура (пази Боже от такава култура)"

 8. 8 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2070 Любопитно

  [quote#0:"Статията"] А ГЕРБ, вместо да използва момента, за да се превърне в истинска партия, продължи да се опитва да играе ролята на махленския тарикат с най-големите юмруци.[/quote]
  Та нали Боце им е тартора?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 9. 9 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Въпреки безпрецедентната пропагандна кампания срещу протестиращите..."

  В някаква паралелна действителност живее Дайнов. То бива пристрастност, ама чак пък толкова... Безпрецедентната пропагандна кампания е факт, но тя е в подкрепа на протестиращите. Свидетели сме ежедневно на безпрецедентно изкривяването на действителността, на опити за неверни внушения и спекула с медийната власт.

 10. 10 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  "С падането на последните се видя, за какво е спорът в България. Той се оказа същият, като в Украйна: с Москва или с Европа?"

  Абсолютно прав е!Докато ни управляват НЕбългари(Дмитриевич,Доган/Местан...),ченгета,трудно ще се приобщим кън цивилизования свят.

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  След като нищо не зависи от теб и никой никога за нищо казано не ти търси отговорност,защо да не се разпищолиш литературно така?Малко халтура,малко чалга,на кой му дреме че си прост човек.Зорът е да станеш веднъж професор.После простотията ти е добре приета навсякъде.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 480 Неутрално

  С Европа,естествено!Оставка!

  4itatel
 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2613 Любопитно

  [quote#0:"'Генчо Дайнов"]Големие световни събития – освен може би смъртта на Мандела – останаха вън от фокуса на тази провинция в тази бивша / бъдеща задунайска губерния: [/quote]
  Каква Задунайска губерния те тресе бе Генчо, докато ни плашиш с Русия която се интересува от нас единствено като територия за преминаване на газопроводите и, гледай да не станем турски вилает за какъвто ни смята вече султан Ердоган, за който кой знае защо и дума не обелваш.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 889 Любопитно

  "Трубадурите на правителството – а от началото на декември и самото правителство – все по-внятно намекват, че близостта с Москва е по-изгодна за страната, отколкото – членството в ЕС." - и къде по-точно тези трубадури са намекнали подобна простотия? Няма как България да бъде като Русия, защото няма природни ресурси, върху които да паразитира олигархията. Няма нужда и от "братски кредити", защото не сме я закъсали като Украйна и Беларус. Ако пък Дайнов има предвид руските проекти за Белене и тръбопроводите, да го каже направо. Тези проекти са икономическа клопка, от която трябва да бягаме надалеч.

 16. 16 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Честито Рождество Христово от мен!

  На всички, независимо от това приятели или врагове!

  Добър анализ на Дайнов. Но виждам, че партията не спи и е на своя пост от пороя на отрицателните мнения и вотове.
  Дайнов може да е всякакъв, но много от истините му болят и вгорчават битието на управляващите. Но такъв е живота. "На каквото си постелеш, на такова ще спиш!"

 17. 17 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  [quote#12:"andimo"]Дайнов, пак си прекалил с ракията.Търси се баланс, и така трябва да е. [/quote]


  А ти май си прекалил с водката...
  Никой,никога не видял добро от Русия.Няма да видим и ние.Също никога.

 18. 18 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#16] от "razlichen123":

  проблема е , че правителството се пази от хората с парите на същите тези хора. това е пълен нонсенс - преливане на пари от пусто в празно , без никъкав смисъл. само хората се настройват едни срещу други.
  но и двете спомената от мен неща са в традицията на най-добрите комунистически традиции .....

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  "появата на устойчиво и решително гражданско усилие..." - напъването е в повече...

  Коментиране на анализираното, вече...
 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Поредните нечувани глупости от паралелната вселена! Няма въпрос между ЕС и Русия и поне от 35-40 години не е имало. България щеше да става Германия (Япония) на Балканите, а не СССР.
  Истинският въпрос е, ченякой кръгове искат да прокарват в ЕС политиката на ислямистка Турция, Израел и САЩ и затова постоянно вкарват Русия в темата.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#17:"popovski31"]Никой,никога не видял добро от Русия.Няма да видим и ние.Също никога.[/quote]
  Излиза, че да си в Османската империя е било супер и "гадните руснаци" само са ни развалили хатъра. Не е ново
  Дайнов е точно представител на онези импотенти, от които е съставена почти цялата ни олигархия и политическа върхушка. Те са некадърни да създадат каквото и да е. Могат само да са "комисионери" на поредния голям брат. Какво ще кажат Москва, Брюксел, Вашингтон, .... И никой от тях не го интересува какво казва например бай Пешо и леля Гинка от Горно нанадолнище. И тук е разликата с Украйна. Техните олигарси управляват доста производствени мощности и си ги защитиха.
  Ще повярвам на Дайнов и сие, ако чуя, какво конкретно предлагат да се направи за производството, образованието, здравеопазването, общественото осигуряване ..... а не голи заклинания и търсене на виновник за собствената НИ некадърност.

 24. 24 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Весело

  "Оттък нататък следва ясен сблъсък между две вселени и победата на една от тях над другата."

  Очаквам сега политическият шаман Дайнов да се позове на Ерата на Володея и да предвиди коя "вселена" ще победи.

 25. 25 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 561 Весело
 26. 26 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1900 Весело

  До коментар [#19] от "др. Иванов":


  До коментар [#21] от "др. Иванов":


  До коментар [#22] от "др. Иванов":


  Ей,Кутев,Няма нужда да ни повтяваш и потретяш...Не сме електората на ДПС

 27. 27 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Честита Коледа! Да подкрепим студентите в битката срещу комунистите!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 28. 28 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Много точна статия, както винаги Дайнов нацелва десятката.

 29. 29 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1900 Весело

  [quote#27:"Рим"]Честита Коледа! Да подкрепим студентите в битката срещу комунистите! [/quote]


  Абе ни е ги подкрепяме,но пишеш един и същи коментар под трета статия...И ти ли си на парче пица и половинка безалкохолно

 30. 30 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Народът ясно посочи посоката, в която иска България да върви, това е курс на Запад.
  Наместниците на Кремъл дърпат чергата на Изток.
  Съответно народът си стяга куфара, Мохамед потегля към планината.
  ” Шест русофилски организации са предложили Йорданка Фандъкова за съпредседател на Руско-Българския Обществен Форум от българска страна на събрание на Координационния съвет “България – Русия”, проведено на 28.01.2013 г.
  Това става ясно от изтекла кореспонденция в #BSPLeaks – писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова, с копие до Светлана Шаренкова."
  http://ivo.bg/2013/12/25/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4/

  nemo malus felix, minime corruptor.
 31. 31 Профил на ниКой
  ниКой
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Прочетох измислиците на голфъра КолеФ. Току що и свежите хашишни мисли на номенклатурното момче РайчеФ!? А пък на мен ми се четат и измислиците на Кръстевия шаманин, едробузия учител по основи на комЪнизъма! Онзи ден четох и из(мислите) на един щурмовак. Все статуквари, което значи че скоро нямам да се освободим от колониалното ИГО!

 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3068 Неутрално

  Че камуняците дърпат към Москва не е никаква новина. Новината на Дайнов е, че следователно шайката на Мутрата дърпа към Европа. Такива мъдрости не се раждат само от ракия... И закономерно революцията'2013 се провали. Не става с един асфалт-измекяр и група разбойници към Европа.

 33. 33 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 782 Неутрално

  t.nar. grajdansko obshtestvo ili inache kazano anarho-liberalizum, podkrepjano ot evro-demokratcheta, no ne gerb, a njakakvi drugi uj, tuk i v Ukraina, celuvat g-za na Merkel, pri polojenie, che tja e s Putin. Kauza perduta ili prosto za bezmislieto na anarhijata v liberalizma

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 34. 34 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ЕС или Кремъл?
  Брюксел или Москва?
  Европа или Азия?
  Свобода или крепостничество?
  Достойнство или блюдолизство?
  Разум или комплексарщина?
  Развитие или застой?
  Гласност или цензура?
  Цивилизация или варварщина?
  Перспектива или отчаяние?
  Увереност или страх?
  Самобитност или асимилация?

  Може още много да се напише.

  Браво на Дайнов за статията!!!

  zenrus.ru
 35. 35 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  това е то. човек като е беден, се продава много лесно и за шепа стотинки, една позитановска кифла и сух тиквеник, останал от богатата трапеза на кутев...

  огромна част от коментарите по-горе са написани от троловете на кутев и сергишев. това са хора, които не знаят какво е свобода и право на избор и искат никой друг да няма право на избор, свобода и да възможност за развитие.

  ОСТАВКА !

  РЕФОРМИ !
 36. 36 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Чета коментарите и мечтая за емиграция.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 37. 37 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Докога само с тия заклинания Русия или Европа? Няма такъв избор. Изборът е продажни или непродажни политици.

 38. 38 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Спорът не е "с Москва или с Европа", пък и няма как да бъде, след като България от години е член на НАТО и ЕС. Спорът е " с тази, настоящата Европа, или с една друга, , различна Европа". Защото тази, настоящата Европа, даде кредит и подкрепа на уродливи политически явления като ГЕРБ, БСП и ДПС. Тази, настоящата Европа, застана с подкрепата си и легитимира корумпираните управления на настоящите водещи партии в БГ. Тези, настоящите лидери на Европа, изразяваха многократно подкрепата си за отявлени символи на деспотичността и ретроградността в политиката, каквито са и Бойко Борисов, и Сергей Станишев, и Ахмед Доган. България не иска да е с настоящата Европа, която подкрепя статуквото, иска да е с една нова Европа, която подкрепя справедливостта.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на ниКой
  ниКой
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Извинявам се за малката грешка от коментара ми 31- вместо номенклатурното момче РайчеФ, да се чете Дайноф! Не че има някаква разлика де?!

 41. 41 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#39] от "andimo":
  С руснаците ще се разбереш? Ти говориш езика на животните?

  zenrus.ru
 42. 42 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Няма как бащите да са били рупори на ЦК на БКП - кой като кореспондент на "Работническо дело" в Лондон, кой като председател на съюза на българските писатели, а отрочетата до 30-та си година да са джиткали насам-натам с тях, в компанията на отрочета на други членове на управляващата до 1989г. върхушка, и същевременно сега същите тези отрочета да бъдат рупор на справедливостта и промяната. Няма начин, ако в тоя живот има нещо елементарно, което се нарича приличие !!

 43. 43 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#41] от "SPQR":

  Всеки ден контактувам с руснаци, и те са като българите духовен народ, с уважение към книгите.

 44. 44 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#33] от "bette":
  откъде я изкара тая глупост , че Меркел била с Путин ????? Такава глупост само някой вестник като Уикенд може да измисли!
  Меркел въобще не може да го понася Путин и тя е един от малкото политици, които не ги е страх от него и не му лижат задника.
  Тя не се страхува да го критикува и му казва в очите какво мисли.
  Тя дори и не е приятелка на Боко , както той се опитва да представи пред българските медии. Меркел е много умен политик, не случайно я избират за трети пореден път за канцлер!!! И то с демократични избори!!!!!! Така , че не ни разсмивай така с такива глупости .

 45. 45 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Радан Кънев(Ленин) мълчи за ареста на "синия" шеф в Благоеврград

 46. 46 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Напънала се планината, та родила мишка.
  Това е мисловният процес при Е. Дайнов - едни същи антируски, антимосковски тези. Той, големият мислител си мисли, че някой се вързва на тези дайновски измишльотини.
  Очевидно е, че тези, които плащат на Дайнов, поръчват тази музика.
  И накрая Дайнов плесна с ръце: колко ни е добър Плевнелиев!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4530 Неутрално

  [quote#3:"abygale"] Макар че в горното е прав - паднаха маските и на протестиращите, и на кукловодите им. [/quote]
  Кои са куклводите на днешния протест тогава? Кой е платил на днешните?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на c.s.i.m.l.
  c.s.i.m.l.
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дайнов, а каква е разликата между това в Кьолн

  https://www.youtube.com/watch?v=zS4HTITmj6A

  и това в Москва?

  https://www.youtube.com/watch?v=cSAsUIeBTCo 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#38] от "kirsner":
  Не си особено прав. Европа си е наред , но Европа няма как да разбере , че в България всичко върви наопаки . Откъде да научат за истината , като нашите медии са всичките или на комунистите или на мафията. Освен това , понеже сме си послушни овце( не искам да обиждам, но си е факт) и никога не се организираме да покажем недоволството си , и оставяме политиците да си правят спокойно каквото си искат, няма как да забележат отвъд граница какво става у нас. Единственото ,което разбират е, че с европейски пари много злоупотреби стават и спират кранчето от време на време. Това обаче нашите политици много не ги е еня, те имат откъде да крадат. Не Европа трябва тепърва да покажем , че не сме съгласни да ни тъпчат и крадат нашите управници и трябва да докажем , че сме достойни равнопоставени членове на
  ЕС. И нека не очакваме все някой да ни спасява, нека си помогнем сами! За да не става като едно време братушките ни спасиха от турско иго, за да ни заробят после те !! ( нищо лошо не казвам за обикновения руски народ, и те самите са в не по- добро положение от нас).

 53. 53 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#46] от "magistrat":

  Нормално е един истински български патриот да бъде русофоб.
  Русия е най-големия враг на България, доказано неколкократно от историята.

  zenrus.ru
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мюслюмнаски Братя":Не е ли несериозно да си приказвами за текстуве у Днвник?"

  -Сквернословно в такъв ден.
  А Дайнов- е позволил си е и той празнично...

 56. 56 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#50] от "c.s.i.m.l.":
  Разликата е в това : в Кьолн протестират феминистки, които защитават правата на жените. В случаят става въпрос за пускането на някакви активистки , които имали глупостта да се съблекат в мюсюлманска държава и са ги затворили в ареста , защото това там е забранено да ходиш гол. Няма нарушение на правата на човека. Активистките са пуснати на свобода и не са били затваряни!!!! В Москва става дума за мирен протест срещу Политиката на Путин , който затваря тези три момичета само защото са срещу него!!! Двете ситуации са несравними!

 57. 57 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Господин Дайнов, благодаря за умният анализ! Успокояващо е да чете човек , че все още интелигентни хора има в България!
  А дали обичате да си пийвате ракия или не , не е работа на хората във форума на го обсъждат, то си е право на личен живот! Още повече , че в България е обществен порок да се пие доста. Така , че тези изявления са напълно неуместни !

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4419 Неутрално

  ,,... Спечели появата на устойчиво и решително гражданско усилие за излекуване на обществения организъм от олигархично-монополно-мафиотския модел на властване...,,

  А бе Господин Дайнов, що все се мъчите да ни натрисате този ваш ,,олигархично- монополно- мафиотски капитализъм. Наместо да кажете, че моделът е КОМУНИСТИЧЕСКО-МАФИОТСКИ-ОЛИГАРХИЧЕН,, модел. Че който прочете това твое словосъчетание,, олигархично- монополно- мафиотски,, модел веднага ще си каже, ахаа пак тези проклети капиталисти ни натрисат техните лоши модели. Защото в България днес действа точно този ,,КОМУНИСТИЧЕСКО- МАФИОТСКИ- ОЛИГАРХИЧЕН ,, модел на управление в лицето на сегашното правителство и кликата от БСП, ДПС и АТАКА, която го подкрепя, с цел да не се даде възможност да се развие един нормален модел капитализъм, пък било той да бъде развит от бивши комунисти.

 59. 59 Профил на ivanasenov2
  ivanasenov2
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#34] от "SPQR":
  Никой не се интересува от такива понятия. Интересът на обикновенния българин /независимо от богатството му/ се свежда до:
  - пари
  - ядене
  - секс
  - крадене
  - мързелуване
  - далаверка
  - дрешки
  - снобизъм
  Такова нещо като чест и достойство. Ти луд ли си...

 60. 60 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#53] от "SPQR":

  Историята също показва, че с такива като теб е безполезно да се спори.

 61. 61 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#60] от "magistrat":

  правилно, за такива като мен- Белене или направо расстрелят

  zenrus.ru
 62. 62 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Като най-верен сателит на Москва в миналото, ние пак трябва да избираме между ЕС и Москва. Макар че вече сме направили европейският си избор, нищо азиатско не ни е чуждо.Не са малко политиците, които искат да ни върнат с 24 години назад. И то не по идеологически причини, а по чисто меркантилни причини. Путин тези дни си откупи Украйна и Беларус, а нашата политическа мафия сигурно точи зъби за путиновите милиарди. Само не знам дали Путин ще развърже кесията за България. Дали смята, че си струва.

 63. 63 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  "БСП, и ДПС се оказаха на нивото на ГЕРБ – нивото на махленски тарикати, които искат да откраднат джантите тук, сега и веднага, вместо да почакат, докато могат да си купят цял автомобил. Никакво програмно-автономно правителство не се получи, а – сбирщина от партийци, които дори не са в някаква подредена коалиция (нямат коалиционно споразумение) и затова всеки прави, каквото му скимне. А ГЕРБ, вместо да използва момента, за да се превърне в истинска партия, продължи да се опитва да играе ролята на махленския тарикат с най-големите юмруци"....

 64. 64 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  [quote#63:"dobrich"]А ГЕРБ, вместо да използва момента, за да се превърне в истинска партия, продължи да се опитва да играе ролята на махленския тарикат с най-големите юмруци"....
  [/quote]
  И кой ли би очаквал нещо по-различно от тес "рундуци"?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Ние никога няма да се раберем помежду си ... ако някой с дебели мустаци не напише ПАК на цигарена кутия: Русия - х % ; ЕС - у % ... а може и да е написано, ама ние да не знаем. За това да стоим в мизерия, защото имаме мизерен % търговия с "правилния", а % към "другия" не може да е по-голям. Когато познарм пропорцията - изведнъж ще разцъфнем! С инати не става и не се рита ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 67. 67 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#59] от "ivanasenov2":

  Това за което говориш не се отнася за обикновеният българин! То се отнася за инфантилните или за родните ни политици не че има голяма разлика между тях!
  Обикновеният българин държи на чест и достойнство. То сал само това му е останало! Поради тази причина е и много често излъган, защото вярва, че понеже той си държи на думата и честа, то и другите би трябвало да са като него!
  Но не би! Другите са мошеници, бандити и "Политици"!

 68. 68 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#65] от "andimo":
  Империята на злото вече се разпадна през 1991-ва. Сега е време за нейните метастази да бъдат изрязани. РъФъ е пътник...
  Мухахахахахаха

  zenrus.ru
 69. 69 Профил на c.s.i.m.l.
  c.s.i.m.l.
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#56] от "k.walther":

  Интересно, а защо им се налага на феминистките да протестират в европейски Кьолн?(пуси райът също са ангажирани с феминизма - дори в текста на песента срещу Путин има строфа "женщину нужна рожат и любит", която визира специаното място, което православието и тогавашната актуална политическата доктрина в Русия определя на жените)
  И се надявам че не твърдите, че ако правителството просто не обръща внимание на протестиращите, а не ги арестува има кой знае каква разлика.
  Същата тактика използва бай дъ уей кабинета на Орешарски ...
  Та човек може да остане с впечатление, че според вас Европейската комисия, а и европейски настроените протестиращи критикуват кабинета Орешарски за това, че той прави същото, което правят и в Европа?

 70. 70 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Противопоставяне на Русия и Европа - каквото и да означава това културно-географско понятие с променливи граници - може да има само в главите на пеещите социолози, неуспели да преживеят развода си с рускиня.

  Една българка
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4530 Неутрално

  [quote#65:"andimo"]Смешник, толкова сте прозрачни анти-комунистите, болшевишките ви блянове този път удрят на камък. [/quote]
  Моля!?
  До сега единстена роднинска връзка с болшевиките са имали само комунистите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на ivanasenov2
  ivanasenov2
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#67] от "razlichen123":
  Често е излъган, щото влиза в съмнителни ситуации и защото гласува за подобни на него...
  Българинът /за мое голямо съжаление/ няма чест:
  - той не може да напусне работа или да се опълчи срещу началник, полиция,
  - той не говори истината в очите, а гледа настрани и мънка
  - той е готов да излъже, когато има изгода...
  - той не стиска здраво ръката, като се запознавате
  Жалко е затова, но е така..
  Ако ние бяхме свестни, нямаше да допуснем тази каша, в която живеем..

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на 2014г.
  2014г.
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "... стотиците хиляди протестиращи..."
  ========================

  Комбинацията от "трева" и питиета с висок градус на коледната трапеза водят до определен вид странни халюцинации.

  На един по-късен етап от гощавката протестиращите могат да му се сторят и милиони....

 77. 77 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#72] от "Храбър":

  Факти бе, дсб,герб и енп са болшевишки фракции.

 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  [quote#33:"bette"]t.nar. grajdansko obshtestvo ili inache kazano anarho-liberalizum, podkrepjano ot evro-demokratcheta, no ne gerb, a njakakvi drugi uj, tuk i v Ukraina, celuvat g-za na Merkel, pri polojenie, che tja e s Putin. Kauza perduta ili prosto za bezmislieto na anarhijata v liberalizma [/quote]Разбери се първо със себе си дали "J= Ж" или "J = Й (ь, > Ю, Я)" Не може и двете ... и то в едно изречение. "U" не може да се употербява за "У" и за "Ъ". Нямате кирилица = добре. Пишете на Методица, а не всяка дума със собствена транслитерация.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 395 Любопитно

  До коментар [#73] от "usb":

  Всъщност малоценност поради косопад и нисък ръст има Путин. Би следвало да се тревожите за неговото благосъстояние.

  zenrus.ru
 80. 80 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#74] от "ivanasenov2":

  И да и не!
  Не искам да се конфронтирам с Вас, но не съдете винаги по себе си и близките си!
  Тези протести, които продължават и днес говорят за обратното!
  А и мнозинството от хората са пречупени и генетично обременени да са такива след 200 години византийско, 500 години турско и по 50 години немско и руско робство!
  Но все още има, тук-таме, хора с достойнство! Въпросът е да ги намерим, оценим и им дадем възможността да ръководят държавата!

 81. 81 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 782 Весело

  Когато крадците на бъдеще си признаят,че са крадци,тогава бъдещето би имало смисъл.
  Аман от платени писачи на седерастки мантри.
  Драпаше Костов за власта, взе я , и се омаза.
  Какво искате още?
  Все някой да е виновен?
  Кирливите ризи, се изпират в нова вода.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 82. 82 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  [quote#43:"andimo"]Всеки ден контактувам с руснаци, и те са като българите духовен народ, с уважение към книгите. [/quote]


  Недей да бъркаш обикновенните руснаци с политическия им елит.Нищо общо няма...

 83. 83 Профил на ivanasenov2
  ivanasenov2
  Рейтинг: 450 Разстроено

  До коментар [#80] от "razlichen123":
  Малобройността на протеста потвърждава моята теза за качествата на българина.
  Той има чест и достойнство в къщи, колкото да набие жената и децата и да се изежи на съседа.
  За всичко се примиряваме и никой не ни е виновен за това.
  Ако вашата теза беше истина, политиците щяха открито да казват: ние имаме недостатъци и трябва да ги преодолеем. Не сме най-научената нация, но ще даваме 10% от БВП за образование...
  Но не би...
  Когато са в опозиция кажат 1 или 2 неща под сурдинка и толкоз...Те искат да сме покорни и страхливи

 84. 84 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  [quote#65:"andimo"]Смешник, толкова сте прозрачни анти-комунистите,[/quote]
  чакай малко ти от коя партия си комунистическата идеология е отречена от всички по големи партии в България или лъжат я обясни как е

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  [quote#78:"EVOLYUCIONER"]ямате кирилица = добре. Пишете на Методица, а не всяка дума със собствена транслитерация. [/quote]
  абе като каже някой нямам кирилица умирам от смях, няма такава ОС за която да няма кирилица, на всичкото отгоре и на самият сайт си има кирилица ако все пак някой е толкова тотално зле че да не може да си я пусне

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 87. 87 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  [quote#84:"stg"]комунистическата идеология е отречена[/quote]
  Анатема! Кой е посмял да отрече най-прогресивната религия у тос свет?

 88. 88 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#82] от "popovski31":

  Сиииееевлииево, ти какво искаш пияният Елцин?Путин е може би най-начетения световен лидер, или трябва всички н-поо-та да си разиграват коня.Разбери бе стандарт се постига с постепени стъпки, както беше в България до юли 2009т.

 89. 89 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#84] от "stg":

  Гальотке, не виждаш ли че ми вика Позитано.Предпочитам Позитано, отколкото, герберастия, дсб или енп.

 90. 90 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#34] от "SPQR":
  Пропусна: класическа музика или кючек!

 91. 91 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  [quote#89:"andimo"]Гальотке, не виждаш ли че ми вика Позитано.Предпочитам Позитано, отколкото, герберастия, дсб или енп. [/quote]
  нищо не виждам а и честно казано, трудно разбирам какво точно искаш да кажеш, не че ми е много интересно

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 92. 92 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#69] от "c.s.i.m.l.":
  Не, имах в предвид , че протестите на феминистките в Кьолн не са политически в тъкъв смисъл като в Русия. Протестите им са доста необмислени. Не може човек да отиде в страна ,която е ислямистка и да се съблече гол на улицата и после да очаква да го спасява страната му заради неговата глупост. Все едно да дойде един Холандец в Германия , да започне да продава марихуана по улицата , в Германия е забранено, и като го арестуват да очаква от неговата страна да го спасява, защото в Холандия марихуаната не е забранена. Законите са затова , за да се спазват. Или ?

 93. 93 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#83] от "ivanasenov2":

  Пак и да и не!
  Малобройността на протестите се обяснява с голямата продължителност, а всеки трябва да храни семейство. Да не говорим, че са съсредоточени само в Столицата.
  Точно поради чувството за чест и почтеност, в тези протести няма насилие и хората уважават труда и собствеността на другия! Ако нямаше това уважение и се премине към чупене и унищожаване, то протестите отдавна щяха да са завършили с победа и с оставка на правителството. А и проучванията показват, че 75 % са за оставка! Българинът не осъзнава, че "Власт се взема с кръв и се дава с кръв!"
  Смята, че ако той е интелигентен и отговорен, то и тези срещу него са такива, но не би!
  Шайката управляващи са безскрупулни, нагли и алчни и разчитат на толерантността и търпимостта на българина и ефекта е отрицателен!
  А и последните 20-тина години, това което се демонстрира навсякъде, включително и по телевизия и преса, са цицо-гъзо-бузестите каки и момчетата с дебелите вратове. Моралът се унищожи, както и всички ценности, включително и християнските такива!

 94. 94 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Месир Йожени дьо Миндя добре ги е накъдрил, но с лафа, че в България избора бил между Москва и Брюксел малце прекалява. Ако изключим хиляда-хиляда и петстотин драги другари, навлязли в сенилно-маразматическата фаза на презрения си животец, на никой друг, даже и най-крадливите креатури от бесепарско-депесарската сган и през ум не им минава да завиват към Москва. Та нали ако това стане ще требе да се отчитат и да дават откати на самодержеца и на неговите измекяри (напр. Рамзан бей). А те завалите не са свикнали да дават, а само да вземат.
  Е, Айляк Сидороолу эфэнди ще продължи да артикулира несподелените си политическо-сексуални въжделения в посока Кремъл, ама тази карикатура никой не го брои вече за човек. Най-много да му уредят още една командировка до Москва - да цАлуне височайшата сапога и да удари едно челобытие, пада миряса.

 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  [quote#86:"stg"]бе като каже някой нямам кирилица умирам от смях[/quote]В мобилната версия на "Дневник" автоматичния кирилизатор не работи и гъзарчетата не пропускат да се фукат, че са с нов таблет В момента съм на AntiX Linux от CD ... Някой да е разбрал да имам проблеми Не съм против и да си пишат на латиница - грамотно и еднозначно.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  [quote#95:"EVOLYUCIONER"]гъзарчетата не пропускат да се фукат, че са с нов таблет[/quote]
  ами фукат се ама не могат да му сложат кирилица , то щот много сложно

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 97. 97 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#91] от "stg":

  Обяснявам му че трябва да има баланс.

 98. 98 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Весело

  "И в България спорът е с Москва или с Европа"
  ...
  Нема такъв спор, ..Рашата не иска. ...Тва е все едно Конят ти да е в Троя, а ти да си го викаш обратно.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 99. 99 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#98:"Мани"]Тва е все едно Конят ти да е в Троя, а ти да си го викаш обратно.[/quote]
  Оооох..Мани, ше ме скъсаш от смех, веее!++++
  Аре, наздраве

 100. 100 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "След махленското властване на ГЕРБ изглеждаше, че появата на програмно, автономно от партии правителство от експерти е неизбежно"
  ...
  Още в началото на март трябваше да стане тая работа, .. както Иван Костов ви пееше. ...После след изборите стана невъзможно, .. обществените нагласи срещнаха изборните резултати. ..Не искаха ГЕРБ, БСП, ДПС, президентът, монополите, олигарсите, ... Хлъзнаха ни мазно!

  Свобода за СЛАВЕНА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK